Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi lányok, hogy csak most jelentkezem, de nagyon el vagyok havazva. Zh-t írunk jövő héten. Kép Azért kedves tőletek, hogy hiányoltatok. Jól esett.

A babával minden rendben szépen fejlődik. Beraktam magunkat a táblába. Kép Úgyhogy nagy az öröm nálunk. Én még mindig szenvedek az émelygéstől, de majd csak elmúlik lassan.

Puszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Lányok ha valakinek nem jó a terhességi hetek száma szóljatok, mert néha úgy érzem elrontottam.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Indigo miből ZH? Na én meg jelentem az utolsó vizsgám is megvan és így novembertől kezdhetem a másodikat. Eddig UV nélkül megúsztamKépKépKépKépKép

Amúgy jól vagyunk, ma voltunk fülészeten, majd utána valamikor hallásvizsgálat. a fülész azt mondta a gyereknek nincs semmi baj a fülével látszik s nem érti az egész vizsgálatot...

Hát én sem. bár egyre többet beszél de még mindig jobban szereti a saját nyelvezetét én nem értem már ezt az egészet. Senki szerintem nem süket a gyerek - jó még lesz egy hallásvizsgálat- de az óvónő is azt mondja nem süket, a babisitter is azt mondja, most a fülész is azt mondja, hogy teljesen látszik, hogy hall az a gyerek akkor meg mi a gond????????????????????????????
Nem értem én ezt mit csináljak?? Nem verem a gyereket - jó néha rászólok keményebben, de nincs félemlítve nincs verve nincs terror alatt stb. Mi szülők sem veszekszünk egymással. Nagyon sokat beszélgetünk vele, a babysitterünk most kimondottan ilyen főiskolát végzett a Pető intézetben, hogy bizony az Andi koránál jóval értelmesebb nagyon jó kézügyessége van, eszméletlen milyen dolgokat csinálnak együttKépKép
Szóvl nem tudom. A háziorvos már a megszületésekor kapott tüdőgyulladásra fogja, azt mondta ezt említsük meg a fülészeten.....
Szóval nem tudom.

Azért nem vagyok elkeseredve egy kicsit semKépKépKép

Puszi Picus
picus
 
 

 
 

Sziasztok!

Picus, ne aggódj nincs semmi baj, sem Andival sem a Ti nevelési stílusotokkal. Egyszerűen Andi ilyen és kész. Majd megered a nyelve ha nem most majd később. A lényeg, hogy látjátok, hogy fejlődik, értelmes, úgyhogy egyszerűen annyiról van szó, hogy nem estek az átlagba. És akkor mi van. Mondom a bátyám 5 éves koráig csak pár szót mondott mégsem volt se siket, se értelmi fogyatékos. Egyszerűen nem volt kedve beszélni. Kép
Úgyhogy szerintem vidd el még a hallásvizsgálatra és onnantól kezdve felejtsétek el ezt az egészet.
Gyermekirodalomból írok. Kép
Gratula az első évedhez. És hajrá a másodikhoz.

Lányok, lenne egy kérdésem. Hová érdemes 4D UH-ra menni? Hol nézik meg tüzetesebben a baba egészségügyi állapotát is? És mikortól?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Jó rég írtam, de most Picusra reagálnék.
Picus, ezen a hercehurcán mi is átmentünk, igaz, akkor Balázs kisebb volt. És igenis az első lépések között van, hogy vizsgálják a hallást. Teljesen logikus lépés.
Folytassátok a kivizsgálást, ha semmi szervi baj nem látszik, akkor vigyétek el korai fejlesztőbe, ott megnézik, hogy a korának megfelelően fejlődik-e.
Azért írom ezt, mert mi Balázs születése körüli gondok miatt eleve aggódósabbak vagyunk és az elmúlt 1 évben sikerült mindenkinek elaltatnia a gyanakvásunkat, h valami nincs rendben. Így múlthéten hideg zuhanyként ért minket, hogy az óvoda szerint Balázzsal komoly gondok vannak, nem bír beilleszkedni, fegyelmezetlen, el van maradva a korától. Ma voltunk egy fejlesztőben és mindenféle készséget néztek, szegény Balázs rettentő gyengén teljesített, pedig annyira igyekezett, mégis a legrosszabb pontszámokat kapta, így fejlesztésre van szükség. De ez még mindig nem ad magyarázatot a magatartás-problémáira, így elmegyünk pszicológushoz is és ideggyógyászhoz is.

Picus!
Ha Ti úgy érzitek, hogy Andival valami nincs rendben, akkor ne hagyjátok lerázni magatokat, menjetek-menjetek, járjatok végig mindent, gyerekpszichológus, fejlesztő, mind-mind tudnak segíteni és nem nevetnek a problémáitokon!
Ne járjatok úgy, mint mi!

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Picus, teljesen egyetértek Annamarival. Azt írod, hogy nem vagy elkeseredve, a soraidból mégis érzem az aggódást. Valószínűleg tényleg csak annyi lehet a háttérben, hogy Andikát egyszerűen most nem foglalkoztatja a beszéd, de gondolom Ti is nyugodtabbak lennétek, ha ezt egy orvos mondaná ki.

Annamari, nagyon sajnálom, hogy gondok vannak Balázs fejlődésével. Remélem hamar fény derül a problémára és sikeresen túl lesztek ezen az időszakon is.
Leírok egy történetet, hogy valóban mennyire fontos odafigyelni az anyai megérzésekre és addig menni, amig meg nem nyugszik az ember. Amikor iskolába került a hugom és anyu tanult vele, észrevette, hogy valami nem stimmel a látásával, hiába vitte a megfelelő helyekre, azt kapta, hogy a gyerek szemével nincs semmi gond, anyuka szemüveges, ezért nem is láthatja rendesen.Kép Anyu persze nem nyugodott bele, mert kiderült, hogy tesóm az iskolában is komoly lemaradásokkal küzd. Szerencsére egy ismerősünk beajánlotta a Mária u.-ban egy professzorhoz, aki azonnal megállapította, hogy a tesómnak olyan súlyos szemtengelyferdülése van, ami rövid időn belül komoly látáskárosodáshoz vezetett volna, talán még vaksághoz is. 1 héten beül megmű
tötték 8 évesen és utána is nagyon sokáig kellett a szemével foglalkozni. Mára teljesen ép a szeme, még szemüveget sem kell hordania, a tanulás is rendeződött nála, ma már ügyvéd a lelkem. Szóval ezzel is azt akartam írni, hogy ha kételyeink vannak, igenis menjünk, ha kell, több helyre is, amig úgy nem érezzük, hogy megnyugodhatunk.

Na, Zsombi felébredt. Később még jövök!Kép
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Indigo, mi a Praxisban voltunk, Hajdú doktornőnél, Õ csak hétvégenként szokott lenni. Pont a genetikai UH idejében voltunk, így megcsinálta azt is. Szimpatikus volt és alapos, azt kaptuk, amit vártunkKép

Emma, később előkeresem a doktornő telefonszámát, de én is csak a budakeszi rendelőt tudom, a homeos rendelése magánrendelés, de szerintem ott tudnak felvilágosítást adni. Nekünk is aktuális lenne már elmenni.

Márti, sajnos nem tudok semmi okosat mondani az utazással kapcsolatban, mert ilyen hosszú utat még nem tettünk meg Zsombival. Tavaly 8 órát utaztunk vele, úgy vettem észre, hogy az utazással nem volt gond, idén is jobban bírta a 10 óra autózást, mint én.Kép Szerintem inkább az ottlétre próbáljatok koncentrálni, esetleg párod beszéljen a rokonokkal már előre, hogy szeretnétek, ha Aysegül ott is rendszeresen pihenni tudjon, mert gondolom most mindenki látni akarja a kis szépséget. Az ilyet szerintem jobb az elején tisztázni, hogy ne legyen sértődés.

Kedden voltam a cukorterhelésen. Lányok, én belecsavartam a kötyibe 1 egész citrom levét és még kifejezetten ízlett isKép Kieszközöltem egy UH-t. Szabolcs szépen fejlődik, megint egy héttel idősebbnek mérték az adatok alapján, tény, hogy nagyobb, mint Zsombi ekkor volt. És már 1 kilóKép Nagyon cuki volt, tiszta emberi formája van és édesen nyitogatta a száját. Még egy utolsó próbálkozást tettem a nemét illetően, de kétség sem férhet a férfiasságához.Kép
A prof ajánlott szülésznőt, vele is találkoztam és nagyon pozitív volt az első benyomás. Õ a vezető szülésznő ott, tehát tapasztalata az biztos van. Megmutatta a szülőszobákat, vajúdót, nagyon guszta minden, már alig várom, hogy testközelből is megtapasztalhassam.Kép Az IKEA szoba tényleg olyan, mint amilyennek leírták, hatalmas és még kádban is lehet szülni, de azt hiszem azt én inkább kihagyom.Kép

Amúgy álmatlanságban szenvedek, éjjelente csak forgolódom, már amennyire a pocakomtól tudok és nappal alig látok ki a fejemből.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


SziasztokKép

Nah én is előkerülök néhány sor erejéigKép

PirusKép
Hivtalak a héten kétszer is, de nem vetted fel a telcsitKép Lehet hogy megváltozott a számod?? Nekem egy régebbi táblicskuban szereplő 30as van meg.
Jövőhéten megyek csak sajna a korházba, megint vérnyomásmérésre, előre rühellem már, remélem most jobb gépet kapok és legalább négy mérésből háromszor lesz is eredmény nem csak kiguvadó szemek és sipolás hogy nem tud még se mérni.

PicusKép
Egyetértek az előttem szólokkal, uff Kép
Vihorászást félretéve, én is addig mennék amig tuti meg nem nyugszom, ettől nem lesztek kevesebbek, nem lesztek rossz szülök, inkább gondos és alaposak. Legyen inkább tiz negativ eredményetek, mint egy későn észrevett pozitív.

Indigo Kép
Én a Savoyaparkban voltam 4D a héten, elég sokára kaptam volna időpontot a praxisban. Nagyon szimpi doktornő volt (Margit Kórházban dolgozik amugy), mindent leleltározott a bébin, ezzel is pótolva az elmaradt genetikai uhát, egyedül csak azt nem tudtuk kideriteni hogy kisfiu vagy kislány, mondjuk sebaj, meglepi baba lesz Kép
Lenne egy kérésem a táblával kapcsolatban hozzád, légyszives vedd ki a dokim nevét, az újat majd jövőhéten megmondom, legalábbis bizom benne Kép

Annamari Kép
Nem egyszerű most akkor nektek se Kép Sajnálom hogy bajok vannak, de bizzunk benne, hogy a megfelelő szaksegitséggel, hamar rendebejöttök és minden rendben lesz. Milyen az új munkahelyed?

Márti Kép
Kompetens tanácsot én se tudok neked adni igazán, mivel ilyen hosszú utra mi sem mentünk még Danival. Szerintem ha kényelmes a babaüléstek, akkor simán ellesz benne, max iktassatok be sok pihenőt, amiben kicsit átmozgatjátok magatokat és a kicsit is. Ahova mentek ott meg probáljátok megörizni a lánykátok itthoni napirendjét és tuti nem lesz probléma. Régen raktál fel képet a kistündérről.

JoeKép
Elképzeltelek hogy milyen lehetsz a leirásán alapján és egy jót mosolyogtam, lefogadom hogy egy karcsu delfin is dagibb náladKép Amugy a megtisztelő bálna címet fenntartom magamnakKépKép ha valaki jelenkezik rá akkor kénytelen leszek átmenni bálna rajbaKépKép
Kabát ügyben nagyon megértelek, de szerintem tök jó ötlet a varrogatás, egy klasz kis "A" szabásvonalú kabcsi csodákra képes. Nekem mondjuk könnyű dolgom van, mert eddig csak fogytam igy simán beleférek az ezeréves bundámba, és remélem továbbra is csak minuszba kerülök.

Elnézést akiknek nem irtam ,de itt a fiam és fogja a kezem , rángat el a géptőlKép mennem kell.

puszi
Ági
20+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági!

Nem változott a számom, sajnálom, hogy nem vettem észre, hogy hívtál.Kép Konzekvensen nem írja ki a nem fogadott hívásokat, ha valaki hív utána és felveszem. Fogalmam sincs miért, de sajnos már észrevettem ezt a telefonomon.
Én november 8-án megyek legközelebb, mert közben felhívtam a prof. titkárnőjét. Negatív lett minden labor eredményem.Kép
Baromira furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy miért váltasz orvostKép Esetleg nem vállal már több szülést, vagy elmegy a klinikáról? Nem akarok okostojás lenni, de szerintem Neked Fülescsacsi dokija, Várbíró dr. bejönne. Tudod, Õ volt az én szülésemnél is az ügyeletes és nagyon felkészült és lelkiismeretes dokinak ismertem meg.
Ezek szerint szégyenlős a bébid, akkor tuti lányKép Bezzeg az én Szabolcs fiam, a legutóbb is úgy kitárulkozott, hogy csak a vak nem látta, mi van a lába között.Kép

Tényleg, mi van Fcs-vel? És Benő? Õt is régen láttuk már erre.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Piroska, de jó, hogy jelentkeztél! Megköszönöm a telcsiszámot, egy barátnőm nagybeteg kisfiának kéne.

Indigó, én a Praxist tudom ajánlani, ott is dr. Hajdú Krisztinát. Õ humángetentikus, és állítólag az egyik legkobb UH-s orvos az országban (ezt a dokim mondta). A rózsakertben lévő 4D-s UH-t is dícsérik, de én ott nem voltam.

Kép
emma8
 
 


Szia Emma!

Gyermekorvos - dr. Torbenkova Nagyezsda
Telefonszám: 06 (23) 451-705, 451-929
Nem tudom, hogy ott vannak-e még ilyenkor.

Remélem nincs semmi komoly.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Jöhetek én is második gyerekkel? Kép Kép Kép
PP
pöttöm_panna
 
 


SZia Piroska, sajnos elég komoly a baj, epilepsziás a kisfiú és egyéb fejlődési problémák is vannak...A legszörnyűbb, hogy a mamája már hónapok óta mondta az orvosoknak, hogy valami nem stimmel a gyerekkel, és mindenki csak legyintett, hogy ne aggodalmaskodjon már. Aztán most kiderültek a dolgok, a gyerek fél éves korára!!! Szegények, már sokkal korábban el kellett volna kezdeni a terápiát. Teljesen kivannak, gondolhatod...
Köszi a telcsiszámot! REmélem tud segíteni rajtuk a doktornő!

Kép
emma8
 
 


Jó reggelt, itt egy álmatlan kismamaKép

PP, GRATULAKép Ti aztán nem tétlenkedtetekKép Kérjük szépen a részleteket!

Emma, nagyon sajnálom, tényleg nagy lehet a baj.Kép Milyen egyéb problémái vannak a kisfiúnak? Neurológiai jellegű? Ha esetleg oxigénhiánnyal született, vagy hipotón, akkor ajánlom, hogy keressék fel a szülők Dévény Alapítványt. A korai fejlesztés hatalmas előnyt jelent.
http://www.deveny.hu/

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szép reggeltKép

És milyen jó hírre kukkantok beKép

Hatalmas gratula PP!!!!, mesélj hol tartotok, hogy érzed magad stb stb stbKépKépKépKép

Emma Kép
Hu szegény anyuka, nem semmi, annyi felelőtlen doki van hogy az már fáj az embernek, ezzel is csak az erősődött meg bennem, hogy ha valamit nem stimmelőnek érzek akkor inkább addig kell menni, amig nem nyugszik meg rendesen az ember.

PirusKép
Köszi a tegnapi tracspartit, nagyon jó volt, remélem ezentúl többször is megejtjük.
Várbiró dokit nagyon szeretem, én nekem is volt hozzá többször is szerencsém, mind a mai napig ha találkozom vele, köszönünk és megkérdezi hogy van a lurkóKép A többi kérdésedre majd ha eljön az idő válaszolok, addig küldök egy varrókészletet, hogy ne likadj továbbKépKépKép

ShineKép
Mi van veletek, ezer éve nem jelentkeztél?? Hogy viseled, milyenek az eredmények, tessék többet irni, mondja ezt az aki folyton eltünik Kép

CsillaKép
Te is igértél egy kis beszámolót, de a kép óta egy sort se irtálKép Mi van veletek, irj néhány sort.

Mindenkinek nagyon kellemes 7végét kivánok

ÁGi
20+2

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


PP,
gratulálok! Kép
solya
 
 


PP, én is gratulálok!

Pirus, már járnak dévényezni, de sajnos maga Dévény Anna sem túl bizakodó...

Ágiboszi, hát igen, én is szeretem duplán bebiztosítani magam, főleg, mióta tudom az ő sztorijukat. Pl. a körzeti dokinéni szerint tök egészséges Balázs, de a masszőr csajszi azt mondta, hogy szerinte kicsit kötött a jobb keze-lába, úgyhogy el is vittem neurológiára - szerencsére semmi komoly, csinálni kell egy-két gyakorlatot és rendben lesz. De engem megnyugtatott, hogy látta szakember.

Kép
emma8
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a segítő szavakat ígérem nem állunk meg megyünk tovább.
Mostmár néha két szót is összekapcsol pl. szia mama, menjél apukaKépKép
PP GratulálokKép
Annamari sajnálom. Mit jelent az, hogy nem teljesít úgy, időre? nem tud megcsináni pl.???? dolgokat vagy hogy mérték azt fel, hogy a Balázzsal gondok vannak??
Megtudnád mondani a fejlesztő címét? Hogy kell oda menni??
Lányok segítsetek milyen egy ilyen fejlesztő??
Köszönöm Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Ági, én is örülök, hogy beszéltünk és ahogy haladunk előre, szerintem tuti lesz időm még a trécselésre.Kép Befoltoztam magam, aztán várom a fejleményeketKép
A hétvégén megvettük Szabolcs babakocsiját. Zsombi szekeréért addig kérlelt a régi szomszédunk, amig eladtam Neki. Én már akkor tudtam, hogy most újat szeretnék venni.

Emma, Zsombit is dévenyeztük, szerencsére nála közel sem volt ekkora baj és félévesen már nem is kellett a kezelés, annyira rendbe tette. Remélem sikerül megtalálni a legmegfelelőbb gyógymódot a kisfiúnak.

Picus, sajnos fogalmam sincs mit csinálnak egy fejlesztőben, de szerintem abszolút játékos keretek között felmérik a gyermek mentális és fizikai szintjét úgy, hogy azt Õ észre sem veszi. Gondolom én, de majd Annamari biztosan pontosít.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok! Kép
Naszóval még az elején tartunk, remélem, nem kiabálom el. Jövő héten megyünk 12. heti UH-ra. Lányok, én ANNYIRA szarul vagyok. Flórával tök jól viseltem az egész terhességet, most meg folyamatosan émelygek, hányok, nem tudok aludni. Remélem, hamarosan elmúlik, mert teljesen hulla vagyok. Ettől eltekintve minden OK. Kép

Megpróbálom majd felvenni a fonalat, hogy kivel mi újság, de nem ígérem, hogy nagyon gyakran tudok jönni, mert elkezdtem egy sulit, most még bevállaltam egy munkát is, meg ugye Flóra egész napi szórakoztatása... ismeritek a szitut.

Indigo,
ha túl vagyunk a 12. héten majd írok és megkérlek, hogy tegyél be a táblákba, jó? Kép

Annamari,
miből vettétek észre, illetve az oviban mi alapján mondták, hogy Balázs le van maradva? Mire kell figyelni?

Picus,
szerintem is mutassátok meg szakembernek Andit, majd ő megnyugtat benneteket!

Pirus, Ágiboszi,
ti hogy vagytok, hogy viselitek a terhességet?

Solya,
köszi. Kép És veletek mizujs??

sziasztok
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

PP én is gratulálok! Kép

Tjutka, nem sikerült beszereznem szeptemberi kismamát. Kép Próbálkoztam több újságárusnál is, Auchanban is, Tescoban is elfogyott. Mi módon tudnád eljuttatni nekem? Megbeszéljük a részleteket? Nagyon-nagyon hálás lennék érte.

Piroska, ha jól emlékszem 1 hónapja nektek volt hasmenésetek , ugye? Ami nem akart elmúlni?
Egész hétvégén ment a hasam, éjszaka is, marhán legyengültem. Ma először maradt meg bennem kaja, de a gyomrom még mindig fáj. Fertőzés? Gyomorrontás? Fogalmam sincs. Kép A dokimnak nem is mertem szólni. 3 napot adtam magamnak, hogy ha jobban leszek akkor nem szólok. Babának nem árthat, ugye? Tele vagyok aggódással.

Lányok, én hiába kenegetem naponta 3x a pocim, naponta újabb és újabb vöröses, ronda, vastag csíkok jelennek meg rajta. Először halványan, aztán besötétül. Nincs valami tuti tippetek? Eléggé lehangol....

Örömmel olvasom, hogy közülünk többen is tanulnak pocakosan, vagy babával vagy pocakosan+babával. Kép
Szóval nem lehetetlenség?
Engem nagyon érdekelne, hogy ki hova jár?
Én Tatabányán a MÜTF-ön vagyok végzős, 3 szigorlatot hagytam csak hátra (pénzügy, számvitel, módszertan. Nem tudom be merjek e vállalni közülük egyet is januárban szülés előtt. Amúgyis olyan izgulós vagyok. De a baba mellett meg állítólag (azt mondják Kép )még nehezebb lesz.

Ki jár keddenként a szülésfelkészítőre? Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe
A csíkokra én a Vichy terhességi csíkok elleni krémét javaslom. Bár jókat halottam az Avonosról is. Én az elejétől fogva kenegetem és még egy sem jelenet meg a hahsmon, pedig már csak hat hét van hátra. Nem a legolcsóbb kb. 6000 Ft, de fél évig biztosan elég.
Én is járok keddenként erre a felkészítőre. Nekem nagyon bejön. A normál szülés történései nagyon alapos volt. Ma megyünk szülőszobára kíváncsi leszek. Remélem nem keserítenek el nagyon.....

Üdv.

Kép
vanília
 
 


Sziasztok Lányok!

Joe, nagyon sajnálom, elhiszem mennyire kaka lehet most Neked, szó szerint.Kép Nekem hetekig tartott, az ÁNTSZ nem mutatott ki bakteriális fertőzést, vagy vírus volt, vagy egyszerűen gyomorhurut. Bolus Adstringenst és Smectát lehet szedni, ha már napokig nem múlik érdemes ezeket kipróbálni. Azért menjél el orvoshoz, a biztonság kedvéért. Esetleg szedsz nagy mennyiségben Magnéziumot? Mert attól is lehet.

Sajnos a csíkokkal kapcsolatban nem tudok okosat mondani, mert nekem Zsombival nem voltak és most sincsenek. Szerintem ez hajlam kérdése igazán, de állítólag szülés után halványulnak, lehet kapni rá ampullát is.

PP, akkor már lassan túl vagy a nehezénKép Mit mondjak, Zsombival nekem sem volt semmi bajom, de most a 14. hétig nagyon szarul voltam.Kép Már nincs sok hátra Neked sem, és jön a kellemes második harmad. Most, így a 3. harmad elején már kezdek nyűgös lenni. Nem tudok éjszakánként aludni, levegőt alig kapok, pedig nincs is nagy hasam, ég a gyomrom, és most megint gyakran van hányingerem a gyomorsavtól.Kép Úristen, ennyire negatív lennék? Azért persze nagyon jó dolog, főleg, amikor Szabolcs kirúgja a ház oldalát. Most hátul tapadt a lepény és sokkal jobban lehet érezni a mozgását is.

Most megyek, megint jelenésem van a fogorvosnálKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Vanília, nekem azt mondta a védőnő, hogy tök mindegy milyen kenőcs a lényeg, hogy jó zsíros legyen. Lehet, hogy nem volt igaza. Bár én a pocimra már 2 tubus pocakos krémet kentem el, most meg a Garnier intenzívet használom extra száraz bőrre. És most jöttek elő a csíkok....
Azt hiszem veszek Vichyt. Kép Köszi a tippet!
Én is járok a felkészítőre. Kép Sőt mi több mi is mára terveztük a szülőszoba látogatást. Nekünk még odébb van a szülés, de a férjem most ér csak rá, később lehet, hogy nem tudna elszakadni munkaidőben.

Piroska, ezzel milyen orvoshoz kéne mennem? Házi? Nődoki? Hála Istennek azért javulok, tegnap óta megállt a hasmenésem, csak picit fáj a gyomrom. Fogytam 2 kilót! Kép Ha a baba nem sínyli meg akkor én ennek örülök! Kép
Még azt szerettem volna Tőled kérdezni, hogy írtad múlt héten, hogy voltál UH-n. Küldtek? Vagy csak úgy bementél? Én is úgy szeretném látni a Babámat, de a doki nem mondta, hogy mostanában kéne mennem. Lehet potyázni? Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe,
én is így jártam anni, mint Te. Én hívtam a dokit, azt mondta, hogy a babának nem árthat, ne aggódjak. A körzeti orvos írt fel bolust meg smectát nekem is - ezeket szedheted terhesen. Egyébként nagyon-nagyon sok folyadékot igyál, és kis pirítóst vagy kekeszet. Pár nap és elmúlik. Én rókáztam is mellé...
Csíkokra én vichy-t használtam, de nekem egy hónap alatt elfogyott egy doboz...próbáltam az aventes krémet is, az is elég jó. AZért arra készülj, hogy a krém sajnos nem tesz csodát - akinek hajlama van a csíkra, annak nem mulasztja el, csak halványít egy kicsit. Nekem szerencsére nem lett egy fia csíkom se.

Kép
emma8
 
 


Joe, én mindenképpen felhívnám a dokit, szerintem jobb, ha tud róla; legfeljebb azt mondja, hogy ez semmi...
A profilomban van egy email cím, ha megírod a címed, nagyon szívesen elküldöm neked az újságot!! Amúgy gyors jobbulást kívánok!!
A csíkok szerintem is nagyon kiszámíthatatlanok, én mindkétszer Avent krémet használtam, az elsőnél nem volt semmi, most meg tiszta csíkos lettem. De az igaz, hogy egy idő után halványodnak; dehát az már akkor sem ugyanaz...

Annamari, én is kíváncsi lennék, hogy konkrétan mi volt a baj Balázzsal. Mit csinált/nem csinált? Nekem is van egy 3 éves fiam, aki januártól megy oviba, érdekelne, hogy mire kell figyelni. És milyen terápiát javasoltak nektek?

Picus, Bencét is küldték korai fejlesztőbe, mert bőven elmúlt kétéves, amikor elkezdett beszélni. Addig egy elég speciális nyelvet használt csak, semmi mást (konkrétan gágogott Kép). De csak az állapotfelmérésig jutottunk (az végülis annyi volt, hogy figyelték játék közben, csináltattak vele logikai, ügyességi feladatokat, és végigkérdeztek, hogy milyen mozgást mikor kezdett el csinálni, a születés körüli dolgokat, ilyesmit); mert Bence egyik hétről a másikra elkezdett beszélni, nagyon durva volt, a semmi után szinte rögtön mondatokban beszélt. Most egész nap és folyamatosan beszél. Mindig. Kép Az apukája azt szokta mondani, hogy addig felvétel üzemmódban volt, most lejátszásban van... Kép

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Joe,
én a Vendéglátóipari Fősulinak járok egy másoddiplomás képzésére. Ott az emberek 95%-a GYED-en levő kismama! Kép Szerintem mindenképpen érdemes tanulni valamit, hiszen ilyesnkor ingyen van. Mondjuk amíg szopik a baba, úgy nehezebb megoldani, de 1 éves kora után szerintem már kimondottan jól esik kicsit mással is foglalkozni. Kép

Nekem megvan a szeptemberi Kismama, ha kell, szívesen odaadom.

Csíkok ellen nekem is a Vichy jött be. Egy vagyonbe kerül, de egy darab csíkom sem lett. (Persze ilyenkor sosem tudni, hogy egy egyszerű testáplóval más lett volna-e a helyzet.) Kép

Ja, ha valakit érdekel, van fent pár friss kép Flóráról a Pöttöm Flóra 3. szemeszter c. albumban. Kép
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Hála Istennek rendbe jöttem. Kép Nem kellett értesítenem Ács doktort.....Kép Annyira stresszelt, hogy felhívjam újból, hogy már megint bajom van, hogy inkább úgy döntött a pocim helyre hozza magát. :DDDDDD

Tjutka, KÖSZI!
Én valszeg nagyon béna vagyok. Nem találom a profilod. Vagyis ráklikkelek és csak a sajátom jön be. Hogy lehet másét megnézni? Mindjárt elsüllyedek.......Kép nem szoktam ennyit bénázni.

PP, Nagyon Édes a Kislányod! Kép Kép Kép
Köszi a felajánlást Kép elvileg Jutka segít rajtam. (ugye Jutka? Kép )
Bármilyen fősulit elkezdhetsz ingyen, ami elvileg fizetős? Ez tök jó! Nyelviskolába nem lehet járni ingyen? És mi van ha kimaradsz, ha mégsem bírod baba mellett az iramot? Akkor vissza kell fizetni valamit? Van kockázat?

Tök jó volt a szülőszoba látogatás. Nagyon + élményt nyújtott nekem is és a férjemnek is. Kép
Vanília! Neked is tetszett? Szívesen dumcsiztam volna Veled. Vagy lehet, hogy dumcsiztunk is, csak nem tudtuk egymásról, hogy kik is vagyunk? Kép
Ismertetőjel? Elárulsz valamit? Én mindenkit jól megnéztem.....

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, az emilem jtarcsai@t-online.hu

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


PP, most néztem meg az albumodat; milyen gyönyörű a kislányod!!!

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

A mai nap a felkészítőn -nekem legalábbis- megnyugtató volt. Már annyira sok rosszat hallottam innen-onnan a kórházról, hogy kezdtem elkeseredni hova kerültem. Ennek ellenére ég és föld az alagsor és a fentebb lévő szintek. Az öt ágyas szoba sem annyira borzalmas. És a szülés körülmányeit is olyan elviselhetőnek írták le.
Vagy lehet a védőnő adta elő jól a dolgokat?(Erre inkább nem gondolok)
Joe én egy szőke rövid hajú szemüveges viziló méretű kismama vagyok.
Te melyik bátor apuka jelöltel voltál?
Az ingyenes fősulihoz annyit, hogy bármilyen suli elkezdhető nem kell első diplomának lennie. Nyelviskola nem. Az fontos, hogy a fősulinak adnia kell a kedvezményt. Én úgy tudom nem kell kifizetni ha kimaradsz, de ez nem tuti. Az 51/2002. (III. 27) Kormányrendelet rendelkezik erről, ha gondolod nézd meg. Én Gyöngyösre járok a Károly Róbertre remélem baba mellet is menni fog.
Amúgy pár napja az én gyomrom sem az igazni pedig nem ez a jellemző. Én sem szóltam a dokimnak.
Üdv.

Kép
vanília
 
 


Sziasztok!

Vanília, ez a viziló szöveg az enyém! KépKépKép
Nekem barna félhosszú hajam, barna szemem van, páromnak is. Õ egy picit kopaszodik. Mikor elindultunk köpenyben a szülőszobák felé mi mentünk legelöl a védőnő mögött. Dereng valami?
Nekem beugrott, hogy ki lehettél! :D Sötétszürke gatya, fekete pulcsi fehér gallérral, ez voltam én.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Na, engem is elért a hasmenésKép Nagyon szarul vagyok, csak fekszem és bámulom a TV-t, erőm semmi, már vettem be Bolust.
Joe, jó, hogy már túl vagy rajta.

Ezt most kaptam, ha valakit érdekel a téma:
http://www.madarinfluenza.bpallatorvos.hu/

Szép napot mindenkinek!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Piroska! Mielőbbi gyógyulást! Én fokhagymát nyomattam, próbáld ki ha van kedved. Fel a fejjel!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem jelentkeztem, nézzétek el nekem. Viszonylag jól vagyunk én még mindig émelygek, de azt hiszem nem is fog elmúlni a 12. hét előtt. Azért már nincs olyan sok hátra. Legalábbis ezzel bíztatom magam.

Annamari, én is sajnálom, hogy Balázsnál ezt állapították meg. De azért ne keseredj el. Hiszen időben észrevették és be tudja hozni a lemaradást így a későbbiekben nem lesz gond. Hogy szuperál az új munkahely?

Pirus, először is jobbulást. Remélem csak valami nem tetszett a gyomrodnak. Ilyenkor hogy látod el a családodat? Köszönöm a 4D UH tippet, nekünk pont a hétvége lenne jó, úgyhogy ez tökéletes.
Hát nem vagy semmi nem sokan mondják el, hogy kellemes volt a cukorterhelés.
Milyen babakocsit vettetek? Én is szeretnék újat, nincs tippetek, szuper könnyű babakocsira?
Tök jó, hogy megcsináltatod a fogaidat. Még mennyi van hátra? És érzéstelenítést szokott adni?

Ági, milyen sokára kaptál időpontot a praxisban, hogy nem oda mentél? Olyan sokan mennek? Akkor azt hiszem idejében fel kell őket hívnom. Már megvan az időpont mikor akarok menni, (dec. 17.) szerintetek korai még bejelentkezni?
Kivettem a dokidat.

Emma, neked is köszi az UH tanácsot. Azt hiszem Õt fogom kipróbálni.

Pöttöm_panna, én is gratulálok a picurhoz. A táblába nagyon szívesen beraklak. Tök jó. És már hamarosan túl vagy az első nehézségeken. Nagyon irigyellek. Kép Hidd el szerintem már csak 1-2 hét és nagyon fogod élvezni a pocakosságot. Lehet, hogy akkor kisfiad lesz, ha teljesen eltérő "tüneteket" produkálsz. Kép Bár Pirus rögtön meg is cáfol. Kép

Joe, sajnálom, hogy így telt a hétvégéd, de ahogy már olvasom jobban vagy. Egyébként én még az elején tartok, de nekem is van, hogy megy a hasam. Mondjuk eddig 1 délutánnál nem tartott tovább és inkább arra gyanakszom, hogy érzékenyebb most a gyomron. Furcsa mert Fannival ilyen panaszaim nem voltak. Lehet, hogy kisfiam lesz? KépKépKépKép
Csíkokra én nem tudok tippeket adni. Szerintem is alkati kérdés. És valahol azt olvastam, hogy a krémek nem használnak, csak esetleg a kismama lelkének, hogy Õ mindent megtesz. Egyébként nekem a vakbélműtétem helyén repedt meg a bőröm, hát igen még most is látszik, bár azóta már ezüstös színűre változott, ja és a melleimen vannak csíkok. De engem nem zavar, sőt büszkén viselem, az anyaság velejárójaként veszem.
Hát ha izgulós fajta vagy szerintem ne vállalj be éppen szülés előtt szigorlatot. Ráérsz majd utána befejezni.


Lányok, nekem az émelygés mellé keserű szájíz is jutott. Tapasztalt valaki ilyet? Olyan kellemetlen már szinte ettől vagyok rosszul. Mitől lehet ez?

Na mára befejezem, még rakok fel táblát. Mindenkinek jó éjszakát
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 34+1 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 33+3 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 32 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 27+5 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 27+4 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 25 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 18+6 Második ? ? Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 17+2 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 14 Első Myrtill/Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Indigo 2006.05.27 9+4 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Mohácska Dani (1994.09.12) 35 Dr. Ruzsvánszky Nem volt Császár Nem
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Igen
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Joe, köszi szépen, de azt hiszem a fokhagymát most nem eröltetem, mert sajnos alapjáraton is ég tőle a gyomrom, bármennyire szeretem csak ritkán és kis mennyiségben eszem.Kép

Egyébként most elég jól vagyok (kopp-kopp), éjjel sem volt semmi bajom, csak a szokásos álmatlanság, de az amúgy is vanKép

Indigo, szerintem egyáltalán nem korai bejelentkezned a doktornőhöz, én is már hetekkel azelőtt kértem időpontot. Úgy számoltad ki, hogy pont genetikai legyen?
Hogy hogyan látom el a családot? Zsombi oviban volt, és mivel délután tornázni voltak, megkértem, hogy kisérjék haza, ne az oviba vigyék vissza. Férjem már tegnap reggel elutazott egy továbbképzésre, csak ma este jön haza. Ilyen az én formámKép (Ráadásul tegnap volt a házassági évfordulónk is) De az volt a szerencsém, hogy Zsombi igazán jófiú módjára viselkedett. Nagyon rendes volt, szerintem érezte, hogy Anya nem érzi jól magát. Korán lefürödtünk és bebújtunk az ágyikóba, meséltem neki és hamar elaludtunk. Ilyenkor magamhoz veszem az ágyba, ha egyedül vagyunk. Tudod, az ember nyugodtabb, ha egy férfi is van melletteKép
Most is maradtunk a márkánál, mert Zsombi hordozója megmaradt az előző szekérről. Én csak az olyan babakocsikat szeretem, amik váz+feltétesek, mivel nem BKV-zom, ezért a váz mindig be van rakva a csomagtartóba. Most egy Bébé Confort Loolát vettünk, majd lefotozomKép Szerintem elég könnyű de masszív, praktikus és ami nagyon fontos, a váza esernyőre csukódik.
Kedden teljesen befejeztem a fogászatotKép Most úgy néz ki teljesen ép és egészséges a szájszerkezetem. Csak a gyökérkezeléshez kaptam érzéstelenítést, a sima tömésekhez nem kértem. Tudom, mindenki hülyének néz, de nekem tényleg nem fájKép
Szerintem most már nincsen sok hátra és elmúlik a hányingered. Ilyen kesernyés, rossz szájíz nekem is volt, szerintem a savtól van. Én ettem Rennie-t és Tic-Tac-ot, attól sokkal jobb lett. Most is szerintem a savtól van gyakran hányingerem.
Én Milupával kenem a pocakomat, fogalmam sincs hogy mennyire használ, valószínűleg Indigonak van igaza és csupán csak a lelkemet nyugtatja megKép Mindenesetre még nem jelentkeztek a csíkok és remélem ez már így is marad.

Na, megyek, lassan felébred Zsombi is és készülünk az oviba.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus, ha a genetikai UH-t a praxisban csináltatom, akkor azt a dokim el fogja fogadni? És akkor nem kell mennem a kórházba?
Egyébként akkor 17 hetes lennék. Mikor kell a genetikai UH-t csinálni?
Remélem már jobban vagy.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo, szerintem ez a dokidtól függ, esetleg kérdezd meg Õt, de szerintem nem fog haragudni, ha az egyik legjobb szonográfus csinálja meg a genetikai UH-t. A genetikait a 18-20. hét között csinálják, akkor majd 1 héttel később menjél inkább, és regisztrálj a Babaneten, akkor kapsz 1000 Ft kedvezményt.
Már a MÁV-ba jársz?

Köszi, már jobban vagyok, egy vajas zsemlét és teát már tudtam is reggelizni. Tegnap reggel óta nem ettem.Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

a fülészeti vizsgálaton túlvagyunk. Szerencsére minden frekfencián ami kell hallunk. Úgy nézett ki, hogy leültették játszani egy asztalhoz és hátulról pedig hangokat bocsátottak ki, s persze a gyerek minden kibocsátott hangra -különböző frekfenciájuk voltak- hátrafordult.

úgyhogy ismételten nem lettünk okosabbak..

Óvi: Andi imádja ...egyre jobban beilleszkedik, voltak családlátogatáson az óvinénikKép, Õk is adtak tippeket mit lehetne csináni Andival. Már logopédián volt...minden héten fog járni. ez cska hasznos lehet. Keresünk majd még valami készségfejlesztő flemérőt...
Pirus Boldog Házassági évfordulót Nektek és örülök, hogy jobban vagy!!!
Annamari nem jelentkezett Kép merre vagy??

Picus
picus
 
 


Pirus, oké, köszi, akkor majd megkérdezem a dokit és 1-2 héttel később megyünk. Akkor már az úgysem számít. Igen már a Máv-ban voltam UH-on és vérvételen is. Tetszett, hogy a laborban a kismamákat soron kívül ellátják. Hát ha nem így lett volna nem bírtam volna ki éhgyomorra, mert tőlünk 1 órára van a kórház. És még ha ott is várni kellett volna...
Ja és én is boldog házassági évfordulót kívánok Nektek!!!!

Picus, hát sajnálom, hogy még nem jutottatok előrébb az ügyben, de azért már ez is sokat számít, hogy tudjátok hall a gyerek. Vagyis, hogy vizsgálattal is alátámasztották.
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Picus, ez jó hír, hogy Andika hallásával nincsen gond. Biztos jó lesz a logopédián is, hiszen az is olyan, mint egy játék, legalábbis a gyerkőcök észre sem veszik, hogy fejlesztik Õket.

Indigo, nekem is megváltás volt a Szent Imre laborja a klinikáéhoz képest.Kép Még soha nem kellett várnom 10 percnél többet és név szerint szólítanak, nem kell éhgyomorra sorbanállni 2x is, le lehet ülni. Volt olyan, hogy Veresről 1,5 óra alatt értem be és még sorban álltam 1 órát. Nem volt kellemes, az biztos.

Köszönjük a köszöntéseket, párom azt igérte ma bepótolja a tegnapi elmaradt ünneplést.Kép Kíváncsi vagyok mivel áll elő.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Ahogy olvasom, valami vírus járt köztetek...
Gyógyuljatok!!

Annamari, mit kellett "teljesíteni" Balázsnak? Hogy állapították meg az eredményt? Hová kellett menni vele? Mi a teendő ezek után?

Indigo, én a 4D-s UH-n bérletet vettem és a kórházi UH-k közötti időben mentem oda.Azért, mert azt hittem kevés lesz az a 4db a klinikán. Erre a 33. héttől minden héten mennem kellett.

PP, gratulálok az új babóhoz!

Vasárnap indulunk Törökországba. Drukkoljatok, hogy minden simán menjen. Mindenfélét felirattam a dokinénivel, persze nem lehet mindenre felkészülni, de mumusnak jó lesz. Ja és tegnap kibújt Ayse fogacskája.Kép Nem is volt nagy hajcihő.

Márti
Itt az én stramm lányom /ébredés után/Kép

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Elnézést a hosszas hallgatásért, közben munkába álltam az új helyen, és elkezdtük a gyógytornát is Balázzsal.

Sokan kérdeztétek, mit, hogyan, miért, stb.
Szóval az óvónénik figyeltek fel rá, hogy Balázs a közösségben nem úgy viselkedik, ahogy az egy ilyen korú gyerektől elvárható lenne. Apró dolgokat mondtak, olyanokat, amik itthon is szemet szúrtak, de nem voltak ennyire erősek, mint a közösségben. Mi azt hittük, Balázs egyszerűen "nehéz eset". Hát nem, mint kiderült, nem erről van szó.
Elmentünk egy korai fejlesztőbe, ahol egy gyógytornász nénivel találkoztunk, ő felmérte Balázs készségeit, és a látottak alapján előírt bizonyos gyakorlatokat. Ezekhez be kellett szereznünk többek között egy gördeszkát és egy hatalmas labdát (nem baj, jó lesz itthonszüléshez Kép). Balázs nagyon élvezi a gyakorlatokat, olyannyira, hogy heti 3 helyett mindennap kikönyörgi, hogy tornázzunk. Mivel a labdás gyakorlat nem fárasztó számára, ezt hajlandó vagyok soron kívül is csinálni vele, egyébként nagyon ügyelek rá, hogy pont annyit és pont úgy csináljuk, amennyit és ahogyan kell.
4 hét múlva lesz kontroll, 8 hétig kell csinálni ezt a tornát.

A munkahely nagyon jó, legalábbis eddig nagyon tetszik.

Minden babát meglestem és gyönyörűek!!!

Pirus, Joe!
Ezen a hasmenéses borzalmon én is átestem valamelyik nap, szerencsére egy napig tartott csak, én azt hittem, a sok idegeskedéstől van, de ezek szerint nem.

Picus!
Örülök, h Andikával minden rendben eddig! Menjetek tovább, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretetek!

Nem tudjátok, V doki rendel-e hétfőn? Mennem kéne hozzá... Na mindegy, majd felhívom holnap.
Puszi!
Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Márti, nagyon jó utat kívánok Nektek! Kb. mennyit utaztok? Gondolom több, mint egy egész napot, talán 2 napot is. Megálltok valahol?
Ayse gyönyörű, mint mindigKép Gratula a fogacskához.

Annamari, ezek szerint csak mozgásbeli lemaradása van Balázsnak? Vagy mit jelent az, hogy a közösségben nem úgy viselkedik, mint ahogy elvárható lenne? Túlságosan visszahúzódó, magának való?
Örülök, hogy tetszik az új munkádKép Milyenek a munkatársak?

Sajnos úgy hallom, hogy megint elkezdődött ez a gyomor-vírusos időszak. És ez legalább áprilisig eltart. Olyan fura, én gyerekkoromból nem emlékszem ilyen alattomos megbetegedésekre, pedig közösségbe jártunk mi is. Én nem is hánytam soha, egészen 4 évvel ezelőttig, amikor annyira elkapott ez a vírus, hogy kórházba kellett vinni kiszáradási tünetekkel. Most majdnem mindenkit elkap legalább 1x éventeKép
Azt hiszem ma elmegyek a gyógyszertárba és be is szerzek immunerősítőket. A C-vitamint mindannyian szedjük, én 2-3 naponta Elevitet is, Zsombinak is néznem kellene valamit. Azt a folyékony sziruposat nem szeretem, nem emlékszem a nevére. Valami rágótablettára gondoltam és homeosra. Ti mit adtok a gyerekeknek?

Szép napot!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


PP, meglestem Flórát, nagyon szépséges a kisasszonyKép Látom már most érdekli Õt a stilisztikaKép

Lányok, tudnátok nekem segíteni GYES-GYED kérdésben? Lassan el kellene juttatnom a munkahelyemre a papírokat. A munkahelyem, ahonnan eljöttem még Zsombival szülni, nem kifizetőhely és magamnak kell intéznem az ellátásokat. Szóval, Zsombival kaptam anyaságit, családit, TGYÁS-t 6 hónapos koráig, onnan GYED-et 2 éves koráig és most GYES-en vagyok, ami 3 éves korában jár le. Ezalatt nem mentem vissza dolgozni a munkahelyemre. Most mire leszek jogosult Szabolccsal? A GYES-t kaphatom csak, vagy újra kezdődik a TGYÁS-sal?

Köszi, ha valaki tud segíteni

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus de akkor a két időpontban nincs állásod a három éves kor és a szülési szabi alatt??
Mert akkor a mindeféle kép - ha jól emlékszem a minimálbér lesz az alapod vagy hogy vagy most pl. a fordítás után mégis hogyan is kapod az anyagiakat??
A saját címemre is írhatod aztán utána nézek meg krédezek..olga@ahol.com

Andi babysittere konduktori végzettséggel rendelkezik, pont ilyen állást keres, ahol majd felméri a gyerekek viselkedését stb. Főiskolája van, Pethő Intézetben végzett s azt mondta, elvihetem az Andit de semmit nem fognak találni Nála, ha ilyen korai fejlesztőbe viszem. Most remélem kap állást és akkor oda ahol kap állást korai fejlesztőbe majd beviszem az Andit és megnézik komolyabban.
AY..nagyon aranyos a lánykád.

Óvinénik szerint az andi a legkisebb a csoportba de teljesen beilleszkedett néha még bizonytalan szegénykém de ennyi. Imád oviba szerencsére...
Most mennem kell
Vár a munkaKépKép

Puszi Picus
picus
 
 


Picus, köszi ha esetleg utána tudnál nézni. A fordítást egy magánembernek csinálom, nem munkaszerződés. A GYES lejárta előtt fog Szabolcs megszületni, tehát a munkaviszonyom él még a régi munkahelyemen, onnan megyek megint valamire, amit nem tudok, hogy mi. A logikus az lenne, hogy újra TGYÁS, hiszen biztosított voltam, de nem vagyok benne biztos. Amúgy is közel minimálbéren voltam bejelentve, a többit borítékban kaptam, sajnos. Ez a nagy magyar valóságKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


http://csaladinet.hu/index.php?module=profs&action=faq&id=1760


Pirus szemeszgessél..de megkérdezek majd egy szakit aki kimondottan bérszámfejtő

Puszi Picus
picus
 
 


Picus, köszi szépenKép Azt hiszem találtam is egy választ, ami ráillik az én esetemre:

Akár a gyed, akár a gyes alatt szülsz, ha egyetlen bérezett napod sem lesz
előtte, akkor a tgyás és a gyed alapja a szerződés szerinti bér, de
legfeljebb a minimálbér kétszerese.

Picus, ha ezt megkérdeznéd, hogy konkrétan mit jelent attól a bérszámfejtőtől, nagyon megköszönném. Ezek szerint, ha GYES alatt szülök, a TGYÁS-t kell igényelnem, ugye?

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?