Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Otyka, kedden megyek, 11-re van uh-ra időpontom, és 1/2 12-re pedig ctg. Viszont korábban megyek az uh-ra, hogy időben odaérjek a ctg-re is! Jössz be te is???

Kati, akkor kitartás még erre a pár napra! Nem mondta a doki, hogy megindítja esetleg a szülést??? Kedden már a harmadik ctg-re megyek én is, csak mivel az én dokim keddenként van bent a rendelőben ezért mindig ezen a napon kell mennem. Kép Általában nekem is aludni szokott, de mikor sikerül felébreszteni, akkor produkálja magát, néha még a gép is kiakad a drágán! Kép

Odex
37+1

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok!

Zseppy!
Pontos választ nem tudok adni a kérdésedre.De szerintem nem mondaná azt a dokim, hogy nem válalja.De e-mailben alküldöm a dokim telszámát és akkor töle megtudjátok kérdezni./csak írj egy e-mail címet/A fiaim nagyon várják a kistesót.A kisebbik még a szobáját is felajánlotta neki, hogy aludjon ott.
Szilpa!
2006.március.1-re vagyok kiírva.
Kati!
Én már sulis koromban arról álmodoztam, hogy milyen jó lenne egy gyerek.:-) Megaztán anyukám is fiatalon válalt minket így valószinű ez is közre játszott, hogy példájára én is. Meg imádom a gyerekeket és mivel fiatalon sokkal nagyobb türelme van az embernek így ez is szempont volt. Na és az álom, hogy egyszer lányom lesz. Ami most így a 3.babánál talán össze is jön,jött /az ultrahang szerint/.
A többieknek is üdv.

Legyen szép napotok.

Móni
semoni
 
 


Sziasztok.

Gyógyulgattok már?

Kati, tegnap beszélgettünk párommal , és valamiért azt mondtam neki: figyeld meg, Kati vasárnap szülni fog! Megfelel az időpont? Kép

Szívesen meglátogatnálak majd, feltéve ha nem zavarok és tudok már addigra rendesen járni.E-mailben megírnám esetleg a tel számom.
Babáról nem tudunk semmit? Annyira eltűnt...

Puszi Mindenkinek

Eszti
eszti2
 
 

 
 

Katica,
Jó nagy Lánykád lesz tényleg. Még arról nem mondott semmit Dokibácsi, hogy be kéne feküdnöd? Tényleg hogy fogjuk meg tudni, hogy már nem vagytok 2in1??? Megírom a számomat... Azért kívánom a Te érdekedben, hogy nov.3-án már ne találkozzunk a dokinál...

Lányok,
Aki szereti az üvegfestést az mindenképpen látogasson el Katica honlapjára. Egyszerűen nagggggyon jóóóóóóóóóó...

A köptető hatására eléggé köhögös volt az éjszakám, de remélem ez segít!

Semoni,
Ha rákattintasz a nevemre ott megtalálhatod a mél címemet. Előre is köszi a segítséget...

Eszti,
Nekem még mindig hiányzik Babán kívül még valaki...

Zseppy (25)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy!

Küldtem e-mailt.

Móni
semoni
 
 


Sziasztok

Semoni!
Én is "Békási". A második babámat várom. Én a Mustafánál születtem. Akinél a fiam született nem igazán jött be, ezért gondoltam megnézem magamnak Dr. Mustafát. Elküldenéd nekem is a tel.számát? Köszi. Melyik nap van a terhesgondozóba, nem tudod véletlenül?

Csajok, akik betegek!
Gyógyuljatok meg gyorsan, mert tényleg nem jó betegen szülni. A fiamat 39 fokos lázzal szültem, náthásan. Nem volt jó... Bár szerencsére 20 erc alatt megvoltunk. Vajudással együtt. Szóval gyógyuljatok.

Barby (6+3)

KépKép Kép
barby81
 
 


Majnem elfelejtettem.
Kedves csecsemős nővér!
Nekem bajom önökkel nem igazán volt, azonkívül hogy azt hitték ha valaki gyereket szül fiatalon hogy egy kis k....!Én akkor 18évesen többet segítettem az ujdonsült anyukáknak, mint maguk, mert nem értek rá velünk foglalkozni. De ezt meg is értem, mivel egynapon szültem Szandival, és hát ugye Õ lényegesen fontosabb kismama volt, mint mi. Remélem azóta változtak a körülmények és hála Istennek Szandika is most hamarabb szül, mint Én. Egy biztos, nem maguk miatt választottam megint a Margitot.

Lányok.
Ha azt veszitek észre, hogy nem úgy állnak hozzátok, csak azt tudom tanácsolni, hogy nem kell odafigyelni. Biztos lesznek segítőkész tapasztalt anyukák akik szívesen segítenek majd mindenben.

Puszi az összes "pocakosnak és lakoinak"!!!

KépKép Kép
barby81
 
 


Sziasztok!

Otyka!
A cukrot itthon ittam meg. Csak első alkalommal kell ott meginni, mert elsőre elötte is vesznek vért, hogy "natúrban" mennyi a cukrod. Másodikra már csak az ivás után 2 órával csapolnak. De
1,5 óra múlva be kell érni, nehogy elkéss!!!
Nekem nem kellett előző nap csináltatni vérképet. Megkérdeztem előre telefonon, és azt mondták, hogy a cukorral együtt leveszik a vérképet, is meg az ellenanyagot is egy szúrással. Le is vették. És nem volt baj, hogy megittam a cukrot elötte. Csak mást nem lehet enni-inni. Viszont vinni kell a vizeletet tiszta üvegben. Ezt felébredés után csorgasd az üvegbe mielött még meginnád a cukrot!! Ja, és középsugarú kell, de ezt már gondolom úgyis tudod.

Zseppy!
Köszi, nem kell a cukor, mert több cukor már nem lesz. Én is 2-t kaptam elsőre. Az egyiket megittam a 16. (asszem) héten, a másodikat meg most. Több nem lesz. Hála a jó égnek. Elfelejtettem előző nap, hogy vegyek citromot, és nem volt itthon, tehát megint simán kellett meginnom. Azt hittem, hgy még alul is összeragadok örökre, és a babóka már akkor ki se tud jönni többé. El ne felejtsetek venni citromot. Egy egész citrom levél bele lehet facsarni. De csak a rendes gyümölcsöt!!!! Ezeket az előre gyártott citrom leveket nem lehet beletenni, mert azok fel vannak turbózva minden sza....al!
Az üvegfestésről pedig annyit, hogy a téli babásokkal most akarunk összejárni kézműveskedni (üvegfestés-gyertyaöntés stb.). És az uvegfestes.hu honlapon sok jó minta van hozzá!! Érdemes megnézni.

Barby! Semoni!
Én is békási. Nem voltatok ma a köz.házban??
Esetleg majd talizhatnánk is néha, ha már földik vagyunk:-)))
Te jó ég! Szandi mikor szül? Nem szeretnék akkor menni én is. Nagy lesz a nyüzsi miatta, és akkoriban inkább nyugalom kellene. Legalábbis nekem.
Még a telefonom sem lesz elérhető. Már kitaláltam, hogy veszek erre az időre külön egy feltöltős kártyát, aminek csak az anyám, meg a párom tudja a számát. A többiek ne zaklassanak. Az én rokonaim majd hívogatják anyuékat a fejlemények miatt, a közös barátok, meg párom rokonai majd a páromat. Sokan panaszkodnak ilyenkor, hogy nem tudnak pihenni. Na meg már az uccsó héten is állandóan csörgött a telcsijük, hogy "egyben vagy még?", "mikor szülsz már?", stb. Ez nekem nem hiányzik. Nem vagyok jósnő, hogy mikor szülök. Majd ha a babó akarja. Ezt én így szeretném megúszni.

Csecsemősnővérek témához: Én jobban szeretnék inkább a lehetőségekhez mérten "jóban lenni" a csecsemősökkel. Biztos hogy számít nekik is, hogy hogyan áll hozzájuk az ember. Én a kereskedelemben dolgozom. Nem ugyanaz, de ott is emberekkel kell foglalkozni. Hát mit ne mondjak sok tapló van. De aki úgy közelít hozzám, mint egy emberhez, és nem úgy mint egy robothoz vagy szolgához, akkor teljesen máshogy szolgálom ki én is. És ez nekem is jobb.

Odex!
Bocsi, elfelejtettem, hogy ki is a te dokid??

Semoni!
Ha ennyire szeretnéd, és az UH is "úgy látja", akkor én is remélem, hogy lányod lesz 3.-nak!! Legalábbis drukkolok érte!!

Katica!
A másik topicon is mondják, hogy vasárnap front, meg miegymás lesz, tehát várható egy babainvázió ott, ahol mostanában esedékes a szülés. Szóval készülj fel te is lelkileg. És egyikünket mindenképpen értesítsd, hogy itt is elterjedjenek a hírek!!!! Szorítok értetek!!

Bocsi, ha sokat írtam egyszerre.

Szilpa
26+1


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szia Barby81!

Írni akartam e-mailt, de nincs címed.:-(
A magánrendelőjét ide kiírom abból baj nem lehet:
Dr. Mousa Moustafa
Magánrendelő címe: V.kerület. Nyári Pál u.9. fsz/11
Szerdán:17-19
318-7247
A mobilszámát meg majd vagy kérd el Zseppytől vagy írj nekem e-mail és elküldöm.
Kellemes hétvégét mindenkinek. Valószinű hétvégén nem tudok jönni.
Jók legyetek.
Móni
semoni
 
 


Szilpa!
Én a dr.Horváth Ernőhöz járok!

Kati!
Mi újság, egyben vagy még??? Hogy bírod??

Zseppy, Otyka!
Jobban vagytok már egy kicsit??

Szép hétvégét mindenkinek!
Odex
37+2

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok

Sajna még mindig egyben, bár éjszaka megint csak 4 órát hagyott aludni. Nem mondom elég kimerítő már a várakozás. Minden nap órákat sétálok és napközben sem lazítok, de nekem ezek a praktikák már nem segítenek. Talán a front..

Nem tudom, hogy mi lesz a további menetrend, gondolom doktor bácsim holnap elmondja. Nem szeretném, ha indított szülésem lenne, befeküdni, meg mégkevésbé szeretnék. Majd holnap egyezkedek vele :o)

Semoni, a gyerekvágyam nekem is megvolt már fiatalon, csak az alkalmas apa és az anyagi háttér hiányzott. Most is szoktam avval riogatni a páromat, hogy ha megnyerjük a lottót, akkor akár 5-öt is szülök Kép

Eszti, bárcsak a jósnő szólna belőled, nekem már bármilyen időpont megfelelne.

A párom megígérte, hogy írni fog ide pár sort, ha szülünk. Eszti, Zseppy, ha írtok a nevem alatti mailre telefonszámot, akkor ígérem azon is jelentkezni fogok Kép)

Baba tényleg eltűnt, sajnos.

Szilpa, az összeragadós mondatodtól csuklottam a nevetéstől. Szerencsére én csak egyszer voltam terhelésesen. Otyka ezek szerint nem kell külön vérképre menned.

Odex, kedd még messze van, de lehet, hogy összefutunk.

Kati 39+6

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Sziasztok

Kati mail ment Neked.
Odex már Te is jársz ctg-re?

Eszti
eszti2
 
 


Kati!
Drukkolok, hogy holnap már aférjurad bejelentkezését lássuk!!!!!!!!!! :-)))

Szilpa
26+2


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Kati!
Max. meglátogatlak a szülészeten, ha már nem vagytok egyben! Kép Drukkolok nektek nagyon!
Eszti!
Most kedden már a harmadik alkalom lesz, hogy megyek ctg-re. Hiszen már a 38. hétben vagyok én is, hamarosan nálunk is meglesz babóca! Kép Már alig várom én is!

Odex
37+2

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok

Eszti, köszi a levelet, majd megpróbálom megsasolni, csak most nem műxik a freemail.

Dokibácsim egy éjszakai szülés után a folyosón várt reggel. Ilyen gyorsan még nem végeztem egyszer sem a ctgn. Sajna semmi jele a gyereknek. A ctg jól sikerült, melegített helyre soron kívül beültettek, hogy a dokim mehessen haza.
Holnap reggel be kell feküdnöm, aminek nagyon nem örülök. További gond, hogy dokibácsi elkapott valami víruskát, így nem bizti, hogy a jövő héten lesz egyáltalán. Elég betegnek tűnt ma reggel.

Mindenesetre ma még sétálok egy nagyot, hátha éjszaka megkönyörül rajtam a pocaklakóm és kijön.

Este még benézek.

Kati 40

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Katica,
Mél ment!

Remélem Dokibácsi összekapja magát és meggyógyul lehetőleg már ma éjszakára...Kép

Odex,
Aztán nem ám beelőzni Katicát!Kép
Most megint elkezdtem köhögni, de ez állítólag jó, mert jön fel a szmötyi. Szóval elkezdtem bizakodni... Viszont Nagyúr elviselhetetlen az utóbbi napokban. Amikor kinyitja a szemét már hisztizik. A legjobb ma az volt, hogy levette a pizsama nadrágját, aztán nem akart felöltözni a melegítőjébe. Egy idő után hatalmas hiszti-sírás és amikor bemegyek kioktat, hogy: "Ebből elég volt Anya, hova tetted a nadrágomat?" mondom neki, hogy ide van készítve mellé, erre: "nem, hol a pizsama nadrágom"...

Viszont amint kinyitja a szemét minden reggel közli: Ma nem alszom ott az oviban...

Szilpa,
Melyik másik fórum? Szívesen csatlakoznék...

Otyka,
Hogy vagy? Próba fűtés megvolt?

Zseppy (azt hiszem 26+0)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Kati!
Akkor most már várjuk férjeduradtól a híreket, és remélem, hogy mihamarabb kibújik a gyerkőcötök! Kép
Nagyon könnyű szülést kívánok nektek és egy szép, nagy, egészséges babát! Kép

Zseppy!
Az jó, ha már javul egy kicsit az állapotod, csak így tovább! Én novemberben szeretnék már szülni, úgyhogy nem vagyok veszélyes Katicára! Kép

Szép napot mindenkinek ebben a nagyon csúnya időben!

Odex
37+3

Aisa és Hajni
odex
 
 


Mivel megszólítottak kénytelen vagyok -eredeti szándékom ellenére- reagálni, ugyanis inkább segíteni szeretnék a leendő kismamáknak, s nem vitatkozni. A vitákat személyesen helyben kell elintézni!


Kedves Barby 81!
Tapasztalatait egy kicsit későn sikerült leírni, ezért gondolom, hogy emlékképei kicsit homályosak. Az ismert embereknek sem kell több segítség mint bárki másnak.

Mi senkit nem ítélünk el, nem is ítélhetünk el, akkor sem ha 15 évesen szül és akkor sem ha 45 évesen. Akkor sem ha hajléktalan vagy kevésbé tanult, drogos vagy alkoholista. Egyformán segítünk és egyformán kezelünk mindenkit.

Nem tudom tudják-e, hogy két ( jó esetben három ) csecsemős nővér dolgozik egy műszakban ( egy műszak=12 óra). Szülésbe és császárba is járunk ( az Önökében is csecsemős vette át, veszi át majd az újszülöttjeiket). Egy szülésnél legalább 1/2 órát tartózkodunk a szülőszobán (császárnál vagy problémás szülésnél még többet), addig a másik csecsemősre marad az egész osztály. Ha több szülés van egyszerre akkor a másik is ott van. Ha egy műszakban csak 3 szülés van (ennél több szokott lenni) a 11/2-2 óra kiesés az osztály munkájából és a vele járó dokumentációról még nem is beszéltem. Sokszor nekünk is kellemetlen, hogy megígérjük a segítséget és közben el kell mennünk a szülőszobára. Ilyenkor a tapasztaltabb anyukák valóban nagyon sokat tudnak segíteni. Az, hogy a csecsemős nővért nem látják az azt is jelentheti, hogy valamelyik kórteremben segít egy édesanyának. Mivel egyszerre csak egy helyen tud lenni addig az összes többi segítségre szoruló anya elhanyagolva érezheti magát. Egyébként van egy védőnőnk aki szinte az egész munkaidejét (7-15 óra, hétfőtől- péntekig) az édesanyák között tölti. Tanácsadást tart, segít a fejésben és a szoptatásban. Azért erről sem kellene elfeledkezni! Kérdezzenek bátran! Előbb utóbb mindenkihez eljutunk. Mostanában sikk a csecsemősöket szidni ezen a fórumon, de azért ha valaki rosszat álmodott nem kell egyből a számítógépet bekapcsolnia és elképzelni, hogy mit hihettünk akkor amikor Ön szült évekkel ezelőtt.
Az már természetes, hogy „saját” orvosuk van, az is egyre többször fordul elő, hogy „fogadott” szülésznő vezeti le a szülést akik csak azzal az egy szülőnővel foglalkoznak, de a műszakban lévő csecsemősökre mindig annyi mama jut, ahány újszülött baba.
Higgyék el nálunk a babák vannak első helyen!

Remélem a későbbiekben inkább segíteni tudunk, mint értelmetlenül vitatkozni!

Szeretettel várjuk Önöket!
csecsemosnovér
 
 


Tisztelt Csecsemősnővér!
Eddig nem akartam beleszólni az Ön szavaiba. Nekem semmi bajom nem volt Önökkel, mivel már a második babámat szültem.
De azért ez a hangnem, ez már kicsit bántó!!!!!
Minden tiszteletem a lelkiismeretesen dolgozó csecsemősnővéreké, de meg kellene végre érteni, hogy 1-2 nem oda nem illő hölgyről beszélünk.
Pl. Mikor átköltözhettünk a babámmal rooming szobába vártam a babámat szoptatáskor, hogy megkapjam. Már minden babát kihoztak-elvittek. Az enyém még sehol! Megkérdeztem kedvesen az egyik hölgytől, hogy esetleg van-e valami probléma a gyerekkel, hogy nem kaptam meg. Azt a választ kaptam, hogy ok nélkül nem maradt bent egy baba sem, de várjam meg amíg a doktornő végez, a következő szoptatáskor megkapom a babát és a doktornő szól, ha van valami probléma. Én nyugodtan vártam a következő szoptatást. Baba még mindig sehol!!!! Erre összeszedtem minden bátorságomat és bementem Önökhöz. Ott volt a babám már a rózsaszín kocsiban, hogy mehetünk a roomingban. Csak "elfelejtettek" nekem szólni. Ezért nem hozták ki kétszer. Nem hiszem el, hogy azt nem tudják, hogy beteg a gyerek vagy nem, vagy már Önök úgy tudják, hogy én a roomingban vagyok. Azért azt hiszem ez felelőtlenség. Az a legszebb az egészben, hogy engem kértek meg szóljak egy másik anyukának, hogy valószínüleg ő is ezért nem kapta meg kétszer a babát.
Tehát ha nem szólok akkor a baba nem eszik semmit egész délután????????? Nem tűnt fel senkinek, hogy 6 órája ott van egy baba és senki nem foglalkozott vele?????
A másik! A babát úgy kaptam ki, hogy jól szopó csecsemő. Két hét múlva megállt szívem, amikor kaptam egy levelet, hogy nem jó a levett vérminta (PKU), elégtelen tejtáplálás miatt. Ha jól szopik a baba (megjegyzem senki sem kérdezte meg tőlem, hogy szopik-e rendesen a baba, stb. Annyit kérdeztek tőlem, hogy első baba-e. Gondolom, ha már a másodikkal vagyok bent akkor nem kell segítség), akkor miért kell újra levenni a vérmintát?????? Főleg az elégtelen táplálás miatt!!!!
A a véleményem, hogy ez az Önök munkája, amit egy-két kollégájának nagyobb odafigyeléssel kellene ellátni, vagy ha nem megy nekik csak a panaszkodás és a kismamákon töltik ki a haragjukat akkor menjenek át pl. a belgyógyászatra, vagy az intenzív bal.seb-re és akkor megtudják, hogy mi a munka valójában. De ha még így sem megy, akkor azt hiszem más munka után kellene nézni.
Ezek az kisbabák és kismamák külön egyéniségek, mindenkinek lehet nehéz napja, de szerintem el kellene gondolkodni azon, hogy a negatív vélemény több, mint a pozitív.
Véletlenül sem akartam Önt megbántani, de remélem tudja, hogy kikre vonatkozik és kikre nem a megállapításom.
hmmc
 
 


Kedves Csecsemősnővér!
Esetleg a 2 javaslatomra tudna vmit reagálni?
(Hát igen, sajnos nagyjából tisztában voltunk eddig is, hogy Önök valóban rettenetesen leterheltek, és számunkra is elkeserítő, hogy ezen kell spórolnia a kórháznak. Kép)
"azért ha valaki rosszat álmodott nem kell egyből a számítógépet bekapcsolnia és elképzelni, hogy mit hihettünk akkor amikor Ön szült évekkel ezelőtt." - ez nagyon gyenge volt. Tényleg ne ereszkedjünk le a sárdobálás szintjére, kérem.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok

Most mindenkitől búcsúzom, remélem csak rövid időre. Eszti és Zseppy telefonját elmentettem.
A párom is fog jelentkezni ha szülünk, a lányokat is értesítem majd.

Mindenkinek jobbulást, vigyázzatok magatokra!

Kati 40

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Kati
Könnyű szülést! És várjuk a híreket!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Kati!
Nagy gratula a 40-hez!!!!!!!!!!!
Könnyű, gyors szülést!!

Zseppy!
Én még a Gyermekek/magzatok kor szerint> 2005/2006.téli babások topikba, és a Lakóhely szerint> III.békásmegyeri anyukák topikba is be szoktam jelentkezni. Az előbbibe tuti beférsz, a másodikba nemtom, mert nemtom hol lax... :-) Jöhetsz bátran.

Barby81! Semoni!
Jöhettek ti is még más topikba is.

Szilpa
26+3


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Katiról van valakinek valami híre?
Többiek hogy vagytok? Hogy telt a hétvége?
Most megyek vásárolgatni, majd este bekukkantok.
Szép napot mindenkinek.

Móni
semoni
 
 


Sziasztok!

Valaki fényképezze már le nekem a baldachin tartó vasat csak, hogy lássam hogy kell majd rárakni a függönyt. Köszönöm.
Móni
semoni
 
 


sziasztok,
Senki nem tud Katicáról?

Semoni,
Nekem köhögősen, de legalább volt eredménye, mert azt mondta ma doki néni határozottan jobb. Szóval márcsak a köptetőt kell szednem.

Szilpa,
Én 1.kerüeti vagyok.

Tapasztaltabbak,
Most a házassági anyakönyvi kivonatból milyen friss kell legyen nálam? 265 napos, vagy 30 napos? Vagy mivel 3.kerületben házasodtunk nem annyira fontos a frissesség...

Zseppy (26+1)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy
Ha a 3. kerületben házasodtatok, akkor egyáltalán nem kell (ua. az anyakönyvi hivatal, így nem kell külön a papír, utána tudnak nézni közvetlenül).

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!
Jó, hogy Zseppy eszembe jutatta, nekem is volna egy kérdésem. Mi nem vagyunk házasok, az apaságit augusztus végén csináltattuk. Azt elfogadják, vagy annak is 30 napnál "fiatalabbnak" kell lennie???
Nem szeretnék problémát abból, hogy az én nevemre anyakönyvezik emiatt a leányzót. Inkább megoldom valahogy a polg.mesteriben még az uccsó napokban...

Sokat gondoltam ma Katira, remélem minden rendben van vele.

Odex
37+4

Aisa és Hajni
odex
 
 


Odex!
Az apasági visszavonhatatlan. Nektek nem mondta az anyakönyvvezető? Épp azért nincs határideje, mert visszavonhatatlan. Rajta van, hogy mikorra várha a baba, meg a ti adataitok, és ennyi. Mi most csináltattuk meg csütörtökön.
Egyébként meg ugye ráírják a szülés várható időpontját, és tuti szóltak volna, ha ez odáig nem lenne érvényes. Szóval nyugodj meg!!

Szilpa
26+4


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Zseppy!
Én úgy hallottam, hogy max 3 hónapos lehet a házassági, de szerintem akkor is kell, ha ua.-ban a ker.-ben házasodtatok, mint ahol a baba születik. Erre sztem szért kérdezz rá!!

Szilpa
26+4


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa
Márciusban nekünk nem kellett kiállíttatni egy új házassági akvi. kivonatot, mert nekünk is itt volt a 3. kerben az esküvőnk. (Végülis szerintem logikus, hogy fölös egy plusz papír egy anyakönyvi hivatalon belül...).
Nemtom, hogy azóta változott volna.
Egyébként a hétfői előadásokon is rákérdezhettek (ha már bennünk nem bíztok Kép), az a biztos.
Ja, amire viszont figyeljetek, amikor elhozzátok a kicsi akvi kivonatát, hogy nehogy legyen rajta elírás!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Odex,
Az apasági nincs dátumhoz kötve. Ha esetleg az egyik hétfői előadáson mást mondanak erről, akkor tévednek. Ez tavaly is így volt, a frászt hozták rám szülés elött 2 héttel, mire utánajártam és kiderült hülyeségeket beszéltek. Na mindegy...

Zseppy,
Én is úgy tudom, hogy ha a 3. kerületben esküdtetek nem kell házassági papír.
myra
 
 


Sziasztok Lányok!

Katiékról még mindig semmi hír? Többiek remélem jól vagytok.

Móni
semoni
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem ám el, csak egy kicsit húzós ez az első 3 hónap... csepp fiam rengeteget eszik (csak szopik), így 8 hetesen 6 kiló, de emiatt rengeteg levegőt nyel és így hasfájós is... Szóval vagyok, csak egyelőre azt sem tudom, hol áll a fejem... Kép Viszont a kicsim nagyon szépen gyarapszik... Kép

Eszti, veletek mi van?

Szurkolok Katicának... én 39+6-on szültem, nagyon féltem, hogy a kórházban végzem...

Csecsemősök: nekem van jó és rossz tapasztalatom is, részletezem, ha lesz időm. Egy biztos, örök hálám annak a csecsemős hölgynek, aki első alkalommal segített mellre tenni a fiam és ott maradt addig, amíg minden rendben nem ment... Kép És ilyen + eset több volt...
Viszont kérem, hogy gondolkodjon el az a hölgy, aki bezavart a szobámba a kőkemény mellemmel, hogy fejjek (hogyan?????? mindegy, itthon megtanultam), ez (mármint a mellem) még nem is olyan vészes.... Kép
Egyébként leterheltségükkel és alacsony fizetésükkel is tisztában vagyunk, csak sajnos nincs kit terhelni ezekkel a gondjainkkal.... Kép

baba
baba76
 
 


Baba
Örülök, hogy jól vagytok, és a pici ilyen szépen gyarapszik! Kép
Ugyanígy jártam én is, nemtom a gépi fejő nem azért van-e ott, hogy használhassuk? (Én még előre meg is kérdeztem, mikor mehetnék, hogy ne legyek láb alatt... csak közben volt egy műszakváltás, és elzavartak. Kép)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Lányok, köszi a válaszokat! A hétfői előadásokon nem mondják, hogy az apasági örök érvényű. Kép De most már megnyugodtam, főleg hogy többen is megerősítettetek, hogy rendben lesz így. Kép

BAba!
Örülök én is hogy jól vagytok, sok sikert továbbra is a szoptatáshoz. Kép

Nagyon kíváncsi vagyok Katival mi lehet, bár gondolom még nem szült meg, mert akkor biztos jelentkezett volna már valamilyen formában! Kép

Én voltam uh-n meg ctg-n, szerencsére minden oké, mi most várakozó állásponton vagyunk, de még azért van szűk 3 hét hátra! Kép

sziasztok!
Odex
37+5

Aisa és Hajni
odex
 
 


Lányok,
Köszi a felvilágosítást.


KAtiról én sem tudok még semmit...Kép
Azt hiszem decemberben elmegyek előadásokra, mert rég volt márKép

Baba,
De jó, hogy itt vagy! Kitartás, az első 6-8 hét nagyon nehéz!

Otyka,
Veled mi van???

Zseppy (26+2)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok

Én is jól vagyok, leszámítva, h rettenetes éjszakám volt Kép

Még mindig nincs fűtésünk Kép S nem is tudom mikor lesz.

Zseppy
Mehetnénk majd együtt előadásra, ha gondolod, persze amennyiben még tudok járni, s nem gurulok Kép

Azért Katica jó régóta nem jelentkezik Kép

Apaságihoz mi kell? Be kell szerezni vmi papírt vagy a polgiban adják. Okmánybélyeg kell-e?

Ja a bordám iszonyatosan fáj, immár mindkettő. Vasárnap este majd 3 órát sétáltam a lakásban, mert nem bírtam sem ülni, sem feküdni. Bár kezdem azt hinni, h az volt a probléma, h nem volt rajtam aznap cicifix. Szerintetek?

Zseppy
Jól vagy már?

25

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka,
Arra már nem is emlékszem, hogy okmánybélyeg kell-e, de az biztos, hogy be kell szerezned, egy igazolást, hogy hajadon vagy. Mert ha férjnél vagy, vagy a gyerek fogantatásakor még házas voltál, akkor mindenképpen a volt férj nevére anyakönyvezik a gyereket.
myra
 
 


Sziasztok!!

Zseppy! Otyka!
Én is mennék veletek decemberben az előadásokra!!!!!!!!

Cas!
Nem arról van szó, hogy nem bízok benned, hanem én csak leírtam, hogy én hogy tudom. Attól még egyáltalán nem biztos, hogy én tudom jól! Bocs, ha ez neked másképp jött le!! Kép

Képzeljétek, ma mentem vissza a cukor eredményemért, és kiderült, hogy magas. Terhességi cukorbetegség. Faca!! Most megkaptam a jó kis 180g-os diétát!!! Ezt komoly lesz tartani még a szülésig + utána 6 hétig!!! Meg 3 hetente ellenőrzés, meg 2 hét múlva be kell feküdni egész napra. Fújjjj! Dehát babóért mindent.
Remélem, mindenki jól van!!

Katinak senki nem tudja a számát? Rá kéne dobni egy sms-t, hogy mi lehet!!

Szilpa
26+5


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Otyka!
Apasági: mi csak lementünk a polgármesteribe és kb. két perc alatt megcsinálták, semmi nem kellett hozzá, csak apuka meg én. (te még szentivánra vagy bejelentve??)
Egyébként jobbulást, és amiatt volt rettenetes éjszakád, hogy a bordáid fájtak, vagy amúgy is beteg vagy még??

Szilpa!
Akkor lehet, hogy ma találkoztunk, mert pont ott voltam a folyóson amikor a diétás nővérek osztották az észt. Ott álltam egy ideig, egy fehér blúz és farmer volt rajtam. Ha jól láttam, hárman voltatok ott cukrosok, melyik voltál te???Nekem is megállapították anno a cukorbetegséget, én is diétáztam. Ha van esetleg kérdésed még és tudok, akkor szívesen segítek. Nem irigyellek, én nagyon örülök, hogy lassan vége lesz ennek a diétázásnak! Mennyi lett egyébként a terheléses eredményed???

Szép estét mindenkinek!
Odex
37+5

Aisa és Hajni
odex
 
 


kórházi fejés:
akik most fogtok szülni!
Ha nem tudjátok hogy kell fejni nem szabad abba beletrődni, ha az egyik "kedves" nővér elzavar mert éppen nem ér rá. Legközelebb ne annak szóljatok, hanem egy másiknak. Nekem egy nagyon kedves nővérke segített és azt hiszem nem baj ha leírom a nevét, Õt Gizellának hívják(ták). (csak hogy kapjon már valaki személy szerint is dícséretetKép ) A síma osztályon mikor vitte el a babákat minden szobába beszólt, hogy akinek kell segíteni menjen utánna és megmutatja fejést. Azt hozzá kell tennem, hogy összesen ketten mentünk a nem tudom hányból, és a másik lány még a hálóingét sem mert kigombolni "idegenek" előtt, így nekem mutatta meg. Elmondta, hogy ezt így csináljam minden szopi után és ha már megy kézzel akkor lehet menni a gépire! Nem volt több az egész pár perces bemutatásnál, de az tömör és lényegre törő volt.
Bennem azért is maradt meg kellemes emlékként Gizella, mert Õ látta el a fiamat mikor megszületett és a felvételről visszanézve megállapítottam, hogy kedvesen és szeretettel bánt veleKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Lányok,

Sokat gondolkodtam azon, hogy egyáltalán hozzászóljak-e ehhez a csecsemősnővér kontra topic tagok témához és mégis úgy döntöttem leírom azt amit gondolok.

Szerintem először is mindenképpen pozitívumnak kellene venni azt, hogy végre megszólalt a „másik oldal” csecsemősnővér/bébicsősz nick alatt és nem pedig „na végre megérkezett a másik oldal és most a régi, felhalmozódott sérelmek és szidalmak, elfojtott indulatokat kellene „levezetni” rajtuk”. Valószínűleg –bár nem vagyok fogadatlan prókátor – azért szólaltak meg mert segíteni akarnak és építő kritikákkal élni.

Szerintem ez tényleg nem vezet sehova, bejelentkeztek, és letámadást kapnak. Nem kétlem, hogy vannak sérelmek sőt azt sem, hogy ott abban a pillanatban amikor nem úgy szóltak vagy csak rászóltak valakire mint pl. Cas-ra, hogy most épp műszakváltás van nagyon tudott bántó és egyszerre megalázó is lenni. Azt is el tudom fogadni és tudom, hogy egy minden tekintetben felfokozott lelki állapotban azokban a pillanatokban mindennek hatalmas jelentősége van, így egy-egy szónak, vagy akár egy nem „szép” nézésnek is és egy a szülés fáradalmait ki nem pihenés után és az új helyzetbe való beszokás, elfogadás során nagyon sok segítséget vár az ember és ilyenkor csak egy mondat és az ember amúgy is ingatag önbizalma kártyavárként omlik össze. Mindezek mellett szerintem egy „tabula rasa-t” kellene csinálni és felülemelkedni ezeken a sérelmeken egy normális, kulturált, intelligens stílusban megbeszélni a problémákat velük, ha már vállalták, hogy bejelentkeznek és jönnek.
Azokon a bizonyos előadásokon úgy is kevesebb az idő, ki kellene használni ezt a lehetőséget.

Egy dolgot azonban szerintem nem szabad elfelejteni, hogy ezek a csecsemős nővérek szinte először vették kezükbe a gyermekeinket és a bent töltött időszak alatt hol többet, hol kevesebbet – ha rögtön rooming in-be került valaki - de foglalkoztak velük és bizonyos fokig gondoskodtak róluk.
Én bevallom őszintén hálás vagyok nekik, a kislányom PIC-en volt, császáros szülés után. Soha egyetlen attrocitás nem ért, igaz rémlik, hogy egyszer rám is rám szóltak, hogy vizit van és most nem mehetek be a lányomhoz, de bevallom én éreztem magam kínban mert tök jogos volt, csak figyelmetlen voltam. (Korábbi hozzászólásaimban már írtam, hogy van ún. házirend, amiben mindent leírnak.)
Én speciel – biztos ez az én hiányosságom- azt sem tudtam, hogy kell egy csecsemőt tisztába tenni és a köldökcsonkot ápolni. Nekem a szoptatást megmutatták, az első mellre tételnél csecsemős segített és bár a kézi fejést is megmutatták mégis inkább maradtam a gépinél –és ezzel nem voltam egyedül mert mindig sokan voltunk.
Nagyon jó érzés volt azt látni, hogy amikor a lányomért mentem –valószínűleg nagyon sírhatott- az egyik csecsemős éppen dajkálgatta és ringatta, majd amikor meglátott átadta nekem. Végülis gondolom, ez nincs benne a munkaköri leírásában ez egyszerűen csak nagyon emberi volt.

Persze az is lehet, hogy csak nekem volt szerencsém és abban a cirka 8 napban csak a „rendesebb” csecsemősök voltak szolgálatban. Kép

Azért az felmerül bennem, hogy ha tényleg többeknek közületek ennyire csak negatívumok maradtak meg a csecsemősökről akkor a második, harmadik x edik szülésre miért ebbe a kórházba mentek vissza és miért ezekre az emberekre bízzátok gyermekeiteket.

Remélem, hogy sikerül helyrebillennie a dolgoknak és tényleg megindulna az adok-kapok helyett egy segítő, kérdező-válaszoló kommunikáció.

Üdv.:
Kika
kika
 
 


Üdvözlet a topik Olvasóinak!

Hosszú távollét után szólított vissza a lélekgyógyító szándék. Sajnos a terhesgondozóban történt leépítéseket még saját rendelőm felszámolása előzte meg a kórházban. Azóta kipufogóklinika működik a részlegemen, vagy valami hasonló, mert zaj és büdös van...

Viszont magánrendelésem és tudományos munkám töretlenül folytatódik, szeretettel várom a jövőben leendő pacienseimet és az érdeklődőket.
Bejelentkezésem fő oka, hogy éppen konstruktív vita témában tartok előadásokat nagy sikerrel. Avagy hogyan bontsuk le ellenfeleinket a molekuláris biológia szintjére anélkül, hogy bennük a kémiai folyamatok lejátszódásában bármilyen zavar álljon be, s mihamarabb visszanyerjék eredeti kültakarójukat kissé feljavított beltartalommal.
Szerintem nagyon hasznos lenne a hozzászólók mindegyikének ezen téma mélyebb megismerése.

Az alapprobléma jelen esetben ott kezdődik, hogy vannak a magánból szülők és hivatalból őszülők.
Na most valahogy más oldalról kéne a közös útra térni, mint az elmaradt szolgáltatások és elmaradt válveregetések tisztázása. Vagyis nem ugyanaz a nővér és anyuka szempontjábl sem, hogy valakivel ma fejtem, mint valakit ma lefejeltem.

Ilyen izgalmas résznél kell ma sajnos befejeznem, mert kezdődik mai zsúfolt magánrendelésem.

Tisztelettel:
dr. Dee Lee
dilidoki
 
 


Szóval a mai "tortúrám":
Ma reggel bementem kis naívan a kórházba a cukor leletemért.
Hát magas lett. 8,3. Terhességi cukorbetegség.
Rögtön felküldtek a terhespathológiára, mert ott vannak a diétás nővérek, és pont ma 10 órakor tartanak "rendelést". Elmondták, hogy miről szól ez az egész, mit lehet enni, hogyan és hányszor, és hány órakor. Adtak papírokat róla, meg táblázatokat. 1 órát magyaráztak. Utána irány a cukros szülésznéni(Gizike), aki felvette az adatainkat, meg még egy-két dolgot elmondott. A lényeg, hogy tuti szorosan tartani kell a 180g-os diétát, és 8.-án be kell feküdni egy egész napra (7-kor már bent kell lenni, és este 10 után jöhetünk haza), aznap mind a 6 étkezés után megszúrnak. És innentől 3 hetente be kell menni ambuláns vércukor vizsgálatra, amikor is megint szúrnak legalább kétszer. Ja, meg mindig gyújteni kell 12 óra nappali, meg 12 óra éjszakai pisit, amiből kell vinni mintát. És a szülés után még 6 hétig kell tartani a diétát.
És ha már teljesen letörtem, utána meg kellett keresnem a dokimat, hogy szóljak neki, hogy ez a helyzet. Pont jó, hogy ő a terhes pathológia diétás osztályának (vagy valami ilyesmi) vezetője. Rá csak egy órát vártam, mire előkerült.
Szóval teljesen kifáradva, és letörve jöttem haza.
Olyan szerencsétlennek éreztem magam. Eddig se voltam túl jó passzban, de ez betett.

Szóval, ennyi a mai napom.

Jó éjt!

Szilpa
26+5


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Otyka,
Lehet, hogy ha az állandó lakóhelyed szerinti hivatalban csináltatjátok az apaságit nem kell más irat, mert ott helyben le tudják ellenőrizni, hogy hajadon vagy-e. Én másik kerületben csináltattam, így az állandó lakcímes kerületből ki kellett kérnem az igazolást.
myra
 
 


Kika,
Ne várj normális beszélgetést. Én név szerint tudom kik, és milyen meggyőződésekkel állnak a csecsemősnickek mögött. És azt is tudom miért írtak most ide. Nincs értelme a kommunikációnak.
A PIC-es csecsemősökkel pedig eddig senkinek nem volt baja.
myra
 
 


Myra! Én nagyon kíváncsi lennék a beírás miértjére!
És ez már bennem is motoszkált, mármint a kérdés, hogy vajon a PIC-es csecsemősökkel miért nincs baja az anyukáknak?
aranyhold
 
 


Szilpa
Kép

Kika
Csak a pontosság kedvéért: nem műszakváltáskor zavartak el (annyi eszem azért nekem is volt, hogy ne akkor toporogjak ott).
Hanem a nappalos műszakot megkérdeztem, mikor mehetnék fejni, mert Sebi nem fogadja el a jobb mellem, már kőkemény, mert nem tudok fejni. Megbeszéltük, hogy fürdetés után, amikor újra nyugi van az osztályon, mehetek fejni.
Mikor az éjszakai műszakot felkerestem, hogy ezt beszéltem meg a nappalos műszakkal, akkor elhajtottak, hogy nekem már megmondták (?!?!), hogy ne menjek. ???
Tény, végül volt annyi abban a csecsemősben, aki elhajtott, hogy utánam jöjjön, és közölje, hogy ja, összekevert valakivel, azért ripakodott ennyire rám! (Bocsánatkérésről azért persze szó se volt.)
Ezek után már nem forszíroztam tovább ezt a fejés-dolgot, inkább bőgtem egy jót a saját ágyamban.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas,

Kösz a pontosítást.Kép
Azt hiszem tényleg nincs értelme mégcsak jószándékúan sem hozzászólni a témához. Sajnálom. Úgy látom csak egyfajta kicsinyeskedésbe futunk bele.
Azért az utolsó kérdés változatlanul a levegőben lóg:
"Azért az felmerül bennem, hogy ha tényleg többeknek közületek ennyire csak negatívumok maradtak meg a csecsemősökről akkor a második, harmadik x edik szülésre miért ebbe a kórházba mentek vissza és miért ezekre az emberekre bízzátok gyermekeiteket.?"

Szilpa,
Én is hasonló cipőben jártam, diéta, 1 napos bent fekvés, állandó vércukor kontroll és vizeletgyűjtés. Már le sem merem írni, hogy nekem erről is jó tapasztalataim voltak, Gizike nagyon rendes és a dietetikussal is mindig lehetett konzultálni ha felmerült egy újabb kaja CH összetétele ami nem volt az általuk megadott listában.
Ne csüggedj, ez legyen a legkisebb gondod a terhességed során.! ha tudok segíteni kérdezz, szólj!
Kika
kika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?