Új privát üzeneted érkezett!

Szia Pumukli!
Meresz vagy hogy kecskemetrol akarsz ide jonni szulni!A dokit nem ismerem.A korhazban en 3eve szultem.Az akkori allapothoz kepest mar nagyon megfelelo minden!A legfontosabb szempont szamomra,hogy nagyon jol felvan szerelve az osztaly!A szuleszeten egy agyas vajudok vannak kaddal,labdaval..!Rooming rendszer van!Az ujszulott reszen meg van koraszulott ellatas is!Ha ne adj isten gond adodik nem viszik el a babadat masik korhazba!
A kecskemeti allapotokat en is hallottam,mert a noverem oda jar!
Sajnalom,hogy a dokirol nincs infom!
Remelem,hogy sikerul jol dontened!Sok egeszseget kivanok nektekKépKép!
Ancsa

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Szia Pumukli!

Én sem tudok semmit az Erdélyi dokiról, de szerintem menj el egy vizsgálatra és akkor meglátod, hogy szimpi-e, vagy nem.
Az én dokimat is a barátnőm ajánlotta, de persze akkor döntöttem mellette, amikor először elmentünk hozzá és rögtön nagyon szimpi volt.
Ti kecskeméten laktok? Én biztos nem merném bevállani ezt a távolságot, főleg nem második babával! Vagy van esetleg hova költözni, az utolsó hetekre?
A doki és kórházválasztásohz/váltáshoz sok szerencsét kívánok!

Ja! A kistarcsai kórház tényleg klassz, én 1 éve szültem ott és nagyon meg voltam elégedve mindennel! Amit még Ancsa nem írt meg, hogy vannak 2 ágyas alapíványi szobák is, én ott voltam és nagyon jó volt! Külön fürdő-wc, hűtő, szóval klassz volt!

Orsi

avocado
 
 


Szia pumukli!
Szerintem rendes,kedves és jó orvos az Erdélyi dr.Szerintem is el kellene menned egy vizsgálatra hozzá és akkor megtapasztalnád.
A szülészet ill.a szülőszobák jólfelszereltek,szinte minden igényt kielégítenek. A fizetős szobák szintén szépek és elég jólfelszereltek.Az újszülöttgondozás is szerintem magas szintű- szerintem- és nem hazabeszélek.
lamar
 
 

 
 

Szia Vikvuk!
Nem én voltam.
lamar
 
 


Szia Pumukli,

talán emléxel még rám, a 2004. tavaszi babás topicból, nekem van a Bence kisfiam aki majdnem Nándival egyszerre született.

Én is Kistarcsán szülöm a következőt, akit január 16-ra várunk, dr. Várkonyi Péternél, akit régóta ismerek, és bárkinek jó szívvel ajánlok.

Hogy akarsz Kecskemétről idejárni terhesgondozásra ?
Mondjuk még busszal is kb másfél óra alatt itt vagy, de nem lesz ez kényelmetlen a vége felé ha pl már hetente kell járni ?
Egyébként nagyon szép itt a szülészet, és jól felszerelt.

Mi van veletek, Nándival ? Miért nem jöttél velünk az Izgire ?

Puszi

Timi
kismaszat
 
 


Szia Pumukli!

Én Erdélyinél szültem, megvagyok elégedve vele teljesenKép

Lamar!Ki nem te voltál?
vikvuk
 
 


Jar meg ide valaki???Kép

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Vikvuk szia ! Nem nagyon tudom elképzelni,hogy bárki is csúnyán beszéljen a gyerekekről.Mindannyian szeretjük őket,hiszen azért dolgozunk ott. Mindegyiküknek csak a legjobbat akarjuk. Az igaz hogy időnként nehezen értünk szót egy egy anyukával,de ez hamar rendeződik.
Örülök,hogy már redben van a babád.Sok sikert hozzá !
lamar
 
 


Szia Lamar!

Hát elhiheted, hogy mennyire meglepödtem...
És nem értem miért nem engedte meg a Növérke hoyg kivigyem magammal, mikor más ki lehetett volna, neki nem jobb, ha én figyelek rá és neki nem kell?
DE nem hiszem, hoyg amiatt haragudni kéne egy anyukára hoyg szeretné ha elmondanák, hoyg miért nem viheti ki, vagy mit csinálnak vele....Ahogy mondod, a legtöbb növér nagyon, de nagyon rendes volt,persze volt mikor nagyon sok dolguk volt és nem értek rá, ez érthető is!De az az egy hölgy az hihetetlen volt...És igenis oda kéne figyelni az anyukákra is, mert ilynekor elég ijesztő, hoyg enm igy képzelték el az első napokat elválasztva a picitől és még segitséget sem kapnak.
Biztos vagyok benne, hogy te nem az a hüölgy vagy akiről irok!
jajj meg azt is mondta a 3. napon mikor még meg sem etettem, csak mértem a Lányomat, hogy úgy is fogunk neki tápszert adni...DE miért???Úgy tudom, hoyg ha megeszik egy bizonyos mennyiséghet nem kell neki pótlás, csak a gyógyszer miatt kell megennie azt a mennyiséget!Nem?
vikvuk
 
 


Szia Vikvuk!
A kora osztályon más a szokás mint a rooming-inben.Itt elég hamar elkezdjük etetni a babákat,ha kell akár tápszerrel is,ha nem tud valami miatt szoptatni az anyuka.Ennek sok oka lehet. Pl. légzési problémák a babánál,vagy ha nagyon kicsi és fáradékony,oxigént kap stb.Ha egyébként rendben van a pocakja akkor a második napon enni kap.Szerencsés esetben az anyukának már van annyi teje / 5-10 g /, ami elegendő lehet a babának.Általában infusiót kapnak.Figyelnünk kell a súlycsökkenésre ,ami egy norm. súlyú újszülöttnél normális,de egy amúgy is kisebb babánál nem kívánatos.
Általában az orvos kiszámolja és kiírja a kornak és súlynak megfelelő adagot amit azután illene megennie a babának.Ez persze szinte mindig változik,hiszen nem mindig egyforma az étvágyuk.Fontos ,hogy emelkedjen a súlyuk ill. tartósan ne álljon ill. ne fogyjon.Ezt azért mindig elérjük,persze lehet,hogy olyan áron,hogy tápszert kell adnunk.De ezekben az esetekben ez nem fontos,hiszen csak addig kap tápszert amíg az anyukának elindul a teje. Az is igaz ,hogy nehezebben indul,ha nem tud szopni a baba,de most ez másodlagosnak kell,hogy legyen.Azért amikor csak lehet mi is mellretesszük a babákat.
Kicsit elhúztam a mondandómat,bocsi.
lamar
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek el, már a mi kórházunkban is van egy inkubátor,ami azt a célt szolgálja,hogy beleteheti az az anyuka a babáját aki valami miatt nem tudja vagy nem akarja nevelni ill. lemond róla. Ez az inkubátor a földszinten van egy elfüggönyözött helyen.Talán több így az esély,hogy nem a WC- be szülik meg.Így talán több baba kerülhet normális családba.
lamar
 
 


Sziasztok! :-)

Köszi az infókat, tanácsokat a kórházról, és Erdélyi dokiról. Ma megyünk hozzá magánrendelésre, majd beszámolok az élményekről.


Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Szia Pumukli!
Mi volt a doktorbacsinal????????

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok, főleg LamarKép
Mi valószínűleg nem ismerjük egymást, mert - hálaistennek - nem volt szerencsénk az intenzívhez Kistarcsán, de nagyon örülök, hogy van egy "helyi" fórumozó, aki belülről protestál a kórház mellett.
Én maximálisan jó véleménnyel vagyok a nőgyógyászat-szülészetről, és szeretném veletek megosztani.
Veszélyeztetett terhesként 7 hetet feküdtem bent 2002 forró nyarán, nem volt sem fogadott orvosom-szülésznőm, mégis úgy bántak velem, mintha a Telki magánkórházban feküdtem volna...Pontosan ezért minden elismerésem az összes ott dolgozónak, a nővéreket a nőgyógyászatról nem volna hely felsorolni név szerint, pedig mind megérdemelné, a szülészetiek előtt is le a kalappal, dr. Szabó László fődokit pedig áldja meg az orvosok védőszentje.
A szomorú igazság az, hogy anyagi helyzetem miatt még csak "rendesen megköszönni" sem tudtam egyikőjüknek sem, pedig a hálapénz itt valóban a szóbeli értelmét jelentette volna ...Mind a mai napig Szabó dokihoz járok kontrollra. Egyszer sem mondta, hogy menjek a magánrendelésére, pedig az előző /körzeti SZTK-s!!/nőgyógyászom zavar nélkül megtette - megjegyzem, ezért léptem le tőle.
Szóval minden megbecsülésem mégegyszerKépKép
a csecsemősnővérekkel nem sok kontaktusom volt, második gyerekkel könnyebben ment minden, igaz, akkor még nem volt - vagy talán kísérleti stádiumban csak - az alapítványi szoba, s nem voltak szobákat elözönlő látogatók. Amit mellesleg felháborítónak tartok, mint ahogy azt is, hogy most már mindenkinek joga van mindenhez. A demokrácia szégyenletes félreértelmezése.Ez az élet minden területén demoralizációhoz vezet, pláne úgy, ahogy a nagyon okos magyar társadalom csinálja - már elnézést...
Sorry, hogy ilyen bőlére eresztettem, és mégegyszer köszönöm, megyei kórház...
laurinka
 
 


Sziasztok!
Lamar!Tenyleg jo dolog,hogy mar itt is van inkubator.Viszont a helyet eleg rosszul valasztottak ki!!!!!!!Szerintem senki nem fogja a legforgalmassabb helyen bevinni oda a kisbabajat.

Laurinka!En is 2002-ben voltam bent 2hetig,csak en oktoberban.

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Kedves Lamar!

Köszönöm hoyg probálod elmondnai, de arra hölgyre nagyon is haragszom...De ez nem jelent semmit, mert amúyg nagyon jók a tapasztalataim, a magam 4 hetével sok mindent tapasztaltam a kórháézból....
És a legfontosabb hoyg hamar rendbe jött az én DorkámKép
vikvuk
 
 


Sziasztok.
Ismeri valaki a Surányi doktor urat? Nekem őt ajánlották, de jó lenne ha valaki megerősítené.
Köszönöm
tami28
 
 


Szia Tami!
En tulvagyok egy orvosvaltason,es o lett az uj dokim!Igaz hogy meg csak 2x voltam nala,de eddig megvagyok elegedve vele!Fontos szempont nalam,hogy a regi dokim 8ev utan sem tudta a nevemet,ot pedig mar mikor masodszor hivtam tudta,hogy ki vagyok!A maganrendelojebe jarok Matyasfoldre!
Ennyit tudok mondani!Remelem segitett!

Ancsa

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Köszönöm Ancsa
Mi igaz abból, hogy nagyon lassú és hogy nem igazán lehet érteni azt amit mond?
Megnéztem a régebbi hozzászólásokat és ott nagyon dícsérték.
tami28
 
 


A lassusaga azert lehet,mert rengeteg adminisztrativ dolga van!Errol nem o tehet!Az viszont igaz,hogy nagyon halkan beszel.
Kedvesnek is kedves az o maga modjan.Neha mosolyog is!
Babat varsz?Kép

Kép
Kép
ancsa81
 
 


szia Tami,

én is azok között voltam, akik dicsérték. Lásd ebben a fórumban a korábbi hozzászólásaim.
Az biztos, hogy halkan beszél, de szólj neki nyugodtan, ha nem érted, mit mond.
Szerintem arra érthették, hogy lassú, hogy két ujjal gépeli a "jelentéseket", de nekem még ez nem volt zavaró.

zsuzsa
pluzsu
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek mondanám,hogy a Surányi doktor az egyik legjobb, ha lehet ilyet nőgyógyászról mondani. Nagyon emberséges és szakmailag is jó.
lamar
 
 


Pumukli,Tami!
Mi ujsag veletek??

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Tami28
Én is a Surányi dokinál szültem és csak jót tudok Róla mondani! Nekem sem tűnt soha lassúnak!
A régi dokimnál pesten még a magánrendelőben is órákat kellett várni, ez a Surányinál nagyon ritkán fordul elő. Akkor sem több óra, csak egy kis csúszás. Halkan beszél, az igaz, de én mindig visszakérdeztem és megismételte.Kép

Orsi

avocado
 
 


Sziasztok!
Köszi a válaszokat, tényleg megnyugtatóak, bár én még csak a 4.hetes terhes vagyok.
Nagyonremélem, hogy minden rendben lesz.
tami28
 
 


Szia Avocado
A szülés közben sem volt lassú?? Ott volt időben?
tami28
 
 


Tami!

Azért nem megy az a szülés olyan gyorsan, biztos beér a dokiKépÉn a máasodikat 25 perccel kórházba érkezés után szültem meg, a dokinak már a vizsgálat után szóltak, igaz éppen készült a rendelőből a kórházba, beért , sőt még azokat a fránya adatokat is volt ideje felvenni, imádtam.......Kép
Én nem lassúnak mondanám, inkább nyugisnak és a szülés közben nagyon jól jön.Kép

Becsi 20+5

Orsi! Kiscsaj lesz!!
becsi
Iklad
 
 


kedves Tami,

amikor én szültem, párhuzamosan vagy 4-en voltunk nála "soron".
Mégis azt éreztük (párom is), hogy mindig ott volt, amikor szükség volt rá - és sohase mi hívtuk, tudta, mikor kell ott lennie.
Korábban azért írtam, hogy talán a gépelési technikája miatt érzik lassúnak, mert se a vizsgálatok, se a szülés közben ilyesmi még eszünkbe se jutott, nyugis, biztos és határozott.

zsuzsa
pluzsu
 
 


Kedves Tami,

én is csak ajánlani tudom Surányi doktort, nagyon megszerettük, végtelenül türelmes volt velünk, minden vizsgálat alkalmával minden kérdésemre válaszolt, pedig az utolsó hónapban már kis cetlivel mentem, mert a szülés előtt annyi minden felvetődött bennem.
Nekem a legfontosabb az, hogy maximálisan megbízhatunk benne, két elhalt terhesség, két klinika és két orvos után végre találtunk valakit, aki körültekintően mindent megnézett és végig segített, hogy végre szülőkké válhassunk.
Ahogy Zsuzsa írta, mindig ott volt a szülés közben, amikor szükség volt rá, pedig sokan voltunk aznap.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Szia Tamesz!
Nehezen jott ossze a babatok,azert mentetek hozza???
NAGYON EDI A KISFIAD!!!!!!!!!!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Ancsa,
köszönjük a bókot
Én könnyen teherbe estem, csak nem akart megmaradni, az első terhességünket a 12. héten fejezték be, a másodikat a 8-on, mert elhaltak a magzatok.
Az elsővel az "nagyhírű" I. sz. klinikán voltam, ahol mivel akkora a tömeg, csak a 10. héten csinálták az első uh-ot és ott már nem látták, majd az "okos" orvosok kitalálták, várjunk még két hetet, hátha akkor látszik, persze nem. Nagyon személytelen, futószalagos, embertelen hely, senkinek sem ajánlom. Sosem fogom megbocsájtani nekik, hogy a befejező műtét alkalmával sikeresen beoszottak a friss császáros kismamák szobájába, ahol mindenki iszonyatosan boldog volt és hozták a babákat én pedig majd belepusztultam. Az már csak hab a tortán, hogy órákat kellett várni, mindig megbűntettek, mert lejárt a parkolócetlim, de nem mertem kimenni, mert lehet, hogy pont akkor hívnak be végre.
Viszont mivel alsó határérték volt az AFP-m tavaly, így oda utaltak be genetikai tanácsadásra, de mint kiderült, sajnos Kistarcsán nem írják rá a súlyt a papírra, így mivel nem 50 kg vagyok alacsony lett az eredményem. Na mindegy, ott egy nyikhaj fiatal orvos, kioktatott, hogy én már túl öreg vagyok első gyerekhez, másnap amniót csinálnak. Na én nem vállaltam, mert ha ez a baba végre megmaradt, akkor nem fogom kockáztatni, hogy az amniótól elmenjen. Minden ismeretséget latba vetettünk és végül a Schöpff Méreiben újra megcsinálták az afp-t, figyelembe véve a súlyomat és láss csodát, teljesen normális értéket mutatott. A biztonság kedvéért, még elmentünk 4D-s uh-ra, és 4 markeres vizsgálatra is.

A második kórház a II. sz. klinika volt, egy nagyon szimpi dokihoz kerültem, akinek a magánredenlése a körúton van, ahol hiába jelentkeztem be pl fél 8-ra 3/4 10-kor még a gangon álltam, mert az előszoba tele volt, ja az uh miatt pedig órákat kellett a klinikán várni.

Majd egy nagyon kedves ismerősünk ajánlotta Surányi doktort, akinél nincsenek órás csúszások, közel van, lehet parkolni, apa is bejöhet. Õ leállított minden gyógyszert, teljes kivizsgálást csinált, de nem talált semmit, majd a végén egy terheléses vércukorvizsgálat jött, ami nem lett jó, ezért szigorú diétára fogtak. Mivel 3 hét alatt normál érték lett, így szabad utat kaptunk tavaly májusban, és Marci azonnal megfogant.

Na most leírtam az egész kálváriánkat, bocsánat, ha valakit ezzel untattam.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


szia Tamesz,

nem febr. 8-án született Marci?

zsuzsa
pluzsu
 
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a következőkben. Egy évvel ezelőtt költöztünk ki Pestről Gödöllő mellé. Kislányom másfél éves múlt, a Kútvölgyi Klinikán született. Mind a kórház, mind a választott orvosom kiváló volt, de sajnos most már túl nagynak találom a távolságot ahhoz, hogy Budára kelljen bejárnom.. : ((
Szeretnénk már kistestvért, és gondoltam körbeinformálódnék a közeli kórházak szülészeteiről...
Elovastam amit eddig írtatok, és nagyjából szimpatikusnak is találtam a kistarcsai kórházat. (egyetlen kivetni valóm a látogatás rendje, megjegyzem ez a Kútvölgyiben nagyon szigorú volt - a kórtermek lezárt folyósórészen voltak, ahová egyes egyedül csak a kispapák mehettek be, beöltözve zöld köpenybe!!, és ők is csak a folyósón lehettek a babákkal, a kórterembe szigorúan csak a kismamák és babák tartózkodhattak!!, rokonoknak babákat az üvegen keresztül mutathatták meg az anyukák!!....tudom kicsit szigorúan hangzik, de a friss anyukák számára ez volt a "nyugalom szigete" : ))...
Szóval, ha tudnátok nekem ajánlani pár jóhírű orvost, és elérhetőségüket, azt nagyon megköszönném.. Legjobb lenne, gödöllői magánrendeléssel rendelkezőt találnom...

üdvözlettel Kata
mkata
 
 


SziaKata!

Egyszer valamelyik topicban már láttalak, és azt is hogy domonyi vagyKép.Mi is laktunk Domonyban 6 évet, de 2 éve már Ikladon lakunkKép

Pár éve még a tarcsai kórház is szigorúbb volt, még a kispapik sem mehettek be a folyosóra.Nekem pont ezért volt kellemetlen, mert koraszülés megindulása miatt szigorúan feküdnöm kellett és volt szülésznő aki nem nézte jó szemmel hogy napi fél órára beült az ágyamhoz a férjem,pedig csak pocakosok voltunk a szobában.

Én továbbra is az én dokimat ajánlomKép

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Szia Becsi!

De jó, hogy valaki lakik itt a közelben : ))!!Egy kicsit "elszigetelve" érzem itt magam néha.. : ((
És megtudhatnám ki a Te dokid? Esetleg, ha nem gond, elküldenéd az elérhetőségét is, akár emilben, a cím a profilomban...
Köszi
Kata
mkata
 
 


Tami
Előttem a többiek már mindent leírtak és én is csak ezt ismételném, mindenben maximálisan egyetértek velük!

Becsi
GRATULÁLOK!!!Kép
Lassan mi is belevágunk a tesó projektbe.Kép Jó lenne 2 év különbség a manók között! Majd meglátjuk, hogy sikerül-e?Kép

Minden pocakosnak jó pocakosodást!

PusziKép

Orsi

avocado
 
 


Orsi!

KösziKép
Mi anno 3-at akartunk, 4 lett de nem bánom.
Szorítok ügyik legyetek!

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Szia Eszter!
Szerintem senkit nem untat a torteneted,mert nagyon is tanulsagos!Sajnalom,hogy ilyen nehez aron lett meg a kisfiatok!!!
Megkerdezhetem,hogy milyen vizsgalatokat kert a Dr.ur???

Kép
Kép
ancsa81
 
 


LAMAR!
Segits nekem,legyszi!!!!!!!!!
Nem tudod veletlenul,hogy csinalnak-e a korhazban inszeminaciot???
Nem merek rakerdezni ugy a Dr-tol,hogy nem tudom elotte hogy van-e ra lehetoseg!
Elore is koszi!

Ancsa

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Becsi
Te többet írsz ide, mint a másikra. De látom, jól vagytok.

Kata
Az én dokim Szentágotai Ferenc nem sokat jártam nála a terhesség előtt, de eddig semmi rosszat nem tudok róla írni.

Lamar
Ha megkérlek írjál róla valamit, mert mindenki csak a Surányiról ír. Köszönöm.

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Szia Ancsa !
Nem tudom,hogy csinálnak-e inszeminációt, de holnap megkérdezem .
lamar
 
 


Szia Babetta!
A szentágotai dr.-ról igazából csak jót tudnék mondani, de én egy kicsit elfogult vagyok pozitív irányban vele.Már nem a kórházban van státuszban, csak ügyelni és " szüleszteni " jön be.Tapasztalatom nincs, mert én nem nála szültem , hanem a Szabó dr-nál.Emberileg normálisnak tartom.
lamar
 
 


Sziasztok!

Szabó doktorral kapcsolatban megosztanátok velem a tapasztalatokat? Róla eddig nem sok információt olvashattam! Köszönöm.

Üdv
Kata
mkata
 
 


Elore is koszonom Lamar!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok !
mi nemsokára Kistarcsára költözünk, így engem is nagyon érdekel ez a téma. Egy ismerősöm ajánlotta nekem is Szabó dr-t. Engem is érdekelne néhány információ, tapasztalat.

Előre is köszönöm. Üdv.
bocida
 
 


Szia Heni!
A dokirol nem tudok semmit sajnos!
A korhaz szerintem egy nagyon jol felszerelt intezmeny lett!!
En 15eve elek itt Kistarcsan,es nagyon jol erzem magamKép!Nem tudom ti merrefele koltoztok majd,de szinte minden kozel van!

Lamar!!Nem tudsz meg semmit mondani nekem inszemmel kapcsolatban???????????????????

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Szia Ancsa!
Megkérdeztem, de sajnos nálunk nem csinálnak ilyet.Ahogy mondták csak a klinikán és a Káli int-ben.Neked szükséged lenne rá?Egyébként bátran rá lehet kérdezni az orvostól. Az orvosok mindent el tudnak mondani ezzel kapcsolatban.


Kata és Bocida !
Én a Szabó főorvosurnál szültem, igaz 16 évvel ezelőtt. Velem nagyon rendes volt.Pedig akkor még " rend " volt a szülészeten és nem volt ennyi minden megengedve.Én vele is jó viszonyba vagyok,mivel 25 éve együtt dolgozunk .
lamar
 
 


Lamar!
Koszonom szepen,hogy megkerdezted nekem!!!!!!!!
Nem tudom,hogy szukseges lesz-e nalam,csak nem szerettem volna ugy rakerdezni a Dr.urtol hogy nem tudom elotte hogy csinal-e ilyet!
Koszonom megegyszer!!!!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok !

Lamar, köszi az infót !

Üdv. B.
bocida
 
 


Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?Keresünk hármasikreknek etetőszékeket. Köszönöm
lamar
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?