Sziasztok!
Félve bár, de hozzászólok én is. Remélem nem az lesz itt is, ami az otthonszülés topikban. Ugye nem? Szóval én vegetáriánus vagyok. Régóta. kb. 15 éve. Ahogy fejlődött a személyiségem, ahogy nagyobb rálátásom lett a világra, úgy változtt, hogy mi okból, és úgy változott a "húsevőkről" alkotott véleményem is. Mára letisztult. Én egészségesebbnek tartom a nem húsevést. És humánusabbnak is, mivel az állattartó telepeken tényleg sokszor "állattalan" körülmények vannak. De mivel elvárom, hogy engem ne kényszerítsen senki sem húsevésre, ezért én sem foglalkozom vele, hogy ki mit eszik. Ha valaki húst eszik, nem rohanom le jótanácsokkal, hogy meggyőzzem. De elvárom, hogy engem se zaklasson senki és győzködjön a vegetarianus étkezés veszélyeiről. Utánajártam és ált. sokkal többet és mélyebben tudok a témáról, mint akik sokszor nekiállnak tanácsokat osztogatni. Mellesleg számomra eddig bevált alapelvem, hogy tanácsot annak érdemes adni, aki kéri. Igyekszünk egészségesen táplálkozni, de ez nem jelenti azt, hogy abszolút csak egészségest, mindössze odafigyelek. pl. nem adok cukrot, csokit a gyerekeknek, de nincs tiltva, ha valahol megkínálják őket. Egyszerűen csak mi nem szoktunk. Ill. ráadásul cukrot néha teszek a sütikhez. Húst is eszünk néha, ha kívánjuk. Bár több éve nem kívántam. Viszont, ha ennénk, akkor csak falusitól, piacon vett csirkét, és nem nagyüzemit vennék.
Igen, és a gyerekek egészségesek. Max. egy évben egyszer nátha, 1-2 nap. Antibiotikumot még sose kaptak, és orrszívót sem láttak még. Nincs is.
Vérkép rendben, és a várandósságok alatt (három fiam van) meg máskor sem voltam vérszegény. Gyerekkoromat folyamatos légúti megbetegedésekkel töltöttem, amik drasztikusan csökkentek, amikor abbahagytam a húsevést. Mostanra pedig elmúlt teljesen, az allergiám is. Pedig azelőtt elég volt ránéznem a parlagfűre. Szóval nekünk bevált. De mindenkinek joga van azt enni, amit akar.
További jó étvágyat mindenkinek!
Üdv,
Liesel