Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A védőnőnek a babóca 6 hetes koráig hetente kell(ene) jönnie, azután 1 éves korig kb. havonta. Nekünk ezt mindig betartotta. Igaz, néha hülyét kaptam tőle (bocs), mikor "műsoron kívül" összefutottunk az utcán és rám szólt: "Voltam arra maguknál és nem voltak otthon!" Komolyan, mintha minden anyukának állandóan otthon kellene ülnie és várnia, hogy mikor toppan be... Mintha mindenkit körül tudna ugrálni az egész család és semmit nem kellene csinálnia, intéznie egyedül... Biztos vannak olyan családok, akikre ráfér néha a meglepetésszerű ellenőrzés, de errefelé nem sűrűn vannak ilyenek. Szerencsére aztán körzetváltás történt és másik védőnőnk lett (közben derült ki, hogy ikreink lesznek), azóta pedig elköltöztünk és újra, de ezekkel az újakkal semmi gond, igaz, még fiatalok, nem érzik magukat rangidősnek és nem imádják mindenféle marhasággal ijesztgetni a kismamákat. Bocs a kirohanásért, de nem vagyok egyedül a régi védőnőről alkotott véleményemmel. A barátnőm, aki eü. szakközepes volt és utána gyógyszerész lett, kb. ugyanezt mondja róla.
szilvibank

Sziasztok!

Hannablanka!
Konyha!Kép
Csak dolgozzatok, ha már egyszer így alakult! Én bőven ráérek még!Kép
Remélem hamarosan újra használható konyhátok lesz. Ilyenkor talán még előny is, hogy pici a konyha!Kép

Védőnő
A miénk nagyon aranyos. Igaz már a másodikat "fogyasztjuk", mert az első közben pocakos lett és egy éve lassan, hogy szült. Akkor gondolkodtam el a dolgon, hogy milyen érdekes olyan védőnőket tanácsait hallgatni, akik még igazán nem is tudják miről beszélnek, aztán persze eszembe jutott, hogy pl. a nőgyógyászom nem is fogja tudni!Kép
havonta kell menni pocakal, aztán havonta jött is, csere után szintén így volt. Nyár eleje óta egyszer volt, de végül is Olivér már "nagy fiú"!Kép

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!
Hahó!
Azért remélem olvasni fogtok!

Íme egy kép Hagymácskámról

Kép

és egy másik a segítségemről Kép

Kép

Egyébként minden rendben, kaptam egy nagy rakás beutalót házi feladatnak, és két hét múlva vissza nyakiredő mérésre!

Hogy vagytok?

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Ironram!

Annyira nagy élmény lehet látni a kis "ebihalat"! Kép Emlékszem, én is mindig elérzékenyültem az UH-nál...
A kisfiad serény, látom. Kép Nálunk is elkéne egy ilyen kis sepregető, a kisebbik lányom előszeretettel dobál minden kaját, ami nem kell neki a földre.
És ugyanaz az etetőszéketek, mint a miénk.Kép Színben is. Most a 2. gyereknél már eléggé amortizált állapotban van, de azért még betölti a funkcióját...

Üdv.
V.
vacak

Szia Vacak!

Én gyermekem is takaríthat(na Kép) maga után!Kép
Valóban jó látni Hagymácskát, ráadásul ez egy tényleg jól sikerült, felismerhető uh kép. Vagy csak olyan mint a bátyja! Ha fotóznak....Kép
Remélem nálunk is bírni fogja a strapát a szék, de már látom az ülőrész azért ki van ülva rendesen.
Vacak!
Neked volt valami amiben másként viselkedtél az elsőszülöttel terhesség alatt? Gondolok itt emelgetésre stb. Nagylány megérezte, hogy valami történik? Anyásabb lett?

Szia!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Ironram!
Gyönyörű a pici Hagymácskád! Tökéletesen lehet látni! Komolyan, Bencét én nem láttam soha ennyire!
Végeztünk tegnap a konyhával, gyönyörű lett!Csillog, villog az egész. Ma meg egész nap mosogattam, és sikáltam.

Voltam vizeletvizsgálaton, hála Istennek, nem volt fehérje már benne. De azért egy kicsit ideges lettem, mert a vörösvérsejt-szám 0-3 helyett 9 lett. Úgyhogy megpróbáltam megkeresni Dr. Kovácsot, de amilyen a formám, nem volt bent a kórházban, és a telefonja is ki volt kapcsolva. Egy kicsit kétségbeestem, de az ápolónő (akitől megkérdeztem, hogy nem látta-e véletlenül) ezt látva elkérte a papíromat, és megkérdezte, miért kellene annyira a doktor úr. Elmondtam, hogy a múlt héten genny, és fehérje volt a vizeletemben, és a doki azt kérte, hogy hívjam fel, ha pozitív, én meg nem tudom, ez az-e. És a vörösvérsejtszám is aggaszt. Azt mondta, az terheseknél magasabb szokott lenni, és kérte, hogy menjek el pisilni, mert szívesen megnézi a gennyet. Hát, igen, újabb kellemes élmény a Péterfyben!!! Pedig akkor látott életében először, és mégis segített. Az mondjuk más, hogy alig bírtam egy picit pisilni, mert Benci pont előtte feküdt rá a hólyagomra, és mielőtt bementünk volna, pisiltem. De nem talált benne, és ez jó!

Noémi
31+0Kép

Kép
Kép
hannablanka

És sikerület először képet felraknom!!!!!

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!
Jóóók a képek!!!!! Kép)
Eszter babája kicsit jobban kivehető, mint Noémié! Kép
A mi védőnőnk is jött néha meglepetésszerűen, és mindig akkor volt valami... Egyszer délben, pizsamában szoptattam, iszonyú rendetlenség volt az egész lakásban... Nagyon ciki volt... Pedig ritkán fordul ilyesmi elő velünk! Amióta nagyobb pláne, egyszerűen idegesíti, ha tovább aludnék, mint ő (még reggel 6kor is), addig nem hagy békén, amíg föl nem kelek.
Ó, de szívesen aludnék egyszer délig!!! Majd ha nyugdíjas leszek...

A kajadobálástól én is szenvedek, pedig tudja, hogy nem szabad, direkt rosszalkodik. Minden étkezés után konyhatakarítás...
Viszont szeret porszívózni, a napokban alig tudtam visszaszerezni tőle a porszívót, hogy én is használhassam 1 kicsit. Kép

Eszter! A Hagymácska elnevezéés hogy jött? Nagyon édi!
SZiasztok!!
dadó

Eszter!

Igaz nem engem kérdeztél, de én is hasonló cipőben jártam.

A 2. terhsség alatt az első gyerek emelgetésére azt szokták mondani, hogy ahhoz a megterheléshez, hogy a gyermeked emelgeted hozzá vagy szokva, így nem kellene, hog gondot okozzon, persze amennyire lehet azért redukálni kell. Meg okosan emelni, nem derékból hanem combbol.

Nálunk MIsi (2 év van a 2 gyerek közt) nem nagyon érzett semmit amíg meg nem szültett Ancsa. Annyi volt,hogy nem akart a témáról beszélni. HOgy azért-e mert,nemakart róla tudoműst venni, vagy azért mert nem értette miről beszélek, azt nem tudom.

Pusz
Panni
uran

Sziasztok!

De jó látni, hogy újra vn mozgás a topikban!Kép

Panni!
Tény nem volt hozzád címezve a kérdés, de nagyon örülök a válasznak!
Én is úgy gondolom, hogy amennyit kell, annyit emelem, mert más lehetőség amúgy sincs. Lépcsőzni azért szoktatom magam, hogy ne felkapjam, hanem hagyjam őt fellépegetni. Kicsit hosszbb, de nagyon büszke magára!Kép
Beszélni nem beszélünk még róla, mert azt hiszem Olivér még nem igen fogná fel miről is van szó, csak gondolom abból szűr le dolgokat, hogy nem hancúrozom olyan hevesen vele a földön és mindig álmosan nézek ki a fejemből. Ez azért elég nagy változás ahhoz, hogy észre vegye.

Dadó!
Hagymácska, mert olyan hatással van a belsőségeimre, mint gy kiló nyers hagyma! Felfúj, gyomorégés stb, bár ez utóbbi szerencsére mostanság nem jelentkezett!Kép Kop-kop!

Noémi!
Gratula a konyhához! Biztosan nagyon szép, a pocakod pedig kifejezetten az!Kép
Jól vagy, leszámítva az ilyen malőröket, mint amit írtál?

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok, üdv mindenkinek!
Újoncként írok ide, mert eddig csak belelesni volt időm a fórumba. De most rám szakadt a kötelező ágynyugalom; (33. hét, kissé kinyílt méhszáj Kép), így erre is van időm, no meg persze egy kicsit a pánikra is, hogy idő előtt szülni fogok (ne is kérdezzétek: gyerekszoba, ruhák, csomagok még sehogy nem állnak, első baba lesz, úgyhogy úszkálok a legnagyobb bizonytalanságban... én meg feküdjek csak szépen)

Lenne pár kérdésem a tapasztaltaktól:

Előfordult valakivel már, hogy kinyílt a külső méhszája ilyen tájt? És a felírt antibiotikum szedésétől csak engem ráz a hideg (még hozzá Augmentin)? Azért kell szednem, mert okozhatja a kinyílódást bakteriális fertőzés... na de még a baba nélkül a pocakomban sem szívesen szedek Augmentint Kép, a babát meg aztán még jobban féltem tőle.

Másik: Dr. Bokor Attilánál szült már valaki? Én kedvelem és nagyon lelkiismeretesnek tűnik (kora ellenére talán kicsit konzervatívnak), de érdekelnének a tapasztalatok.

Általánosabb: A Péterfyben a babának kórházi ruhában kell lennie, vagy öltöztethetem én?

Eszter: A nővérem két kisfia között másfél év különbség van. Õ végig emelgette terhesen Marcit, attól nem volt semmi baj, csak egy játszótéri hirtelen (amúgy felesleges) ijedtség miatti Marci után szaladás után nagyon derékfájós-sántulós lett az utolsó két hónapban. De szerencsére a kicsi makkegészséges. Sőt, az első császározás után sikerült rendesen megszülnie. Szóval csak óvatosan, de azért természetesen. Amúgy a nővéremből kiindulva elég fárasztó napjaid lehetnek....hát még ami utána jön!(a csudába, én utálom ha nekem ilyeneket mondanak, lehet hogy már anyásodok?!?! Kép)

Előre is köszi a válaszokat,

Noémi
sumano

Szia Noémi!

Örülök, hogy itt vagy! Én is Noémi vagyok, 31+1, és nekem is az első baba. Nekem is kinyílt a külső méhszájam, először júniusban fél centire, aztán szeptember elején 1 cm-re. Nem írtad, hogy neked mennyire? Én is pihengetek, úgyhogy át tudom érezni a gondodat! Dr. Kovács Zoltán az orvosom. Igazából a többiek nyugtattak, hogy teljesen mindegy, kinél szülsz, mert itt csak jó orvosok vannak. Azt is a többiek írták, hogy a babának be lehet vinni saját cuccokat is, de adnak is kórházit.

Ja! én nem kaptam semmiféle gyógyszert, bár én úgy tudom, az fertzőzésekre használatos antibiotikum. Vagy nem?

Ha van kedved, írj még!

Ironram!
Én is örülök, hogy végre beindult ez a topic!
Mi van Jatkával?

Sziasztok
Noémi 31+1

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok Kismamik,

végre itt is vannak irományok. Kép
Eszter,
édes a kisfiad, ahogy takarít. Hagymácska képe is jó lett. Kép
Hannablanka,
sikerült azóta beszélni a dokiddal. Gondolom megnyugtató, hogy nincs baj a fehérjével.

Külső méhszáj:
sógornőmnek 2-3 hónapja nyitott és ő még pihenni se tudott, mert van 2 gyerkőce. Mára van kiírva egyébként, de még semmi...

Drukkolok mindenkinek, hogy minden rendben legyen!!!

Angi 23+0
angi79

Sziasztok!

Jó hallani, hogy a nyitott méhszáj (egy ujjnyira nyílt meg) nem gáz..köszönöm az infokat...Az antibiotikumot meg azért kaptam, mert a doki fertőzésre gyanakodott, mert kontrakcióim is voltak Kép. Amúgy én a pihengetéstől bedilizek... Van egy beépített örökmozgóm, amit sehogy sem bírok lelőni, és ez igen éles kontrasztban van a szigórú ágyban fekvéshez képest. No de a babáért mindent Kép.

Jó hétvégét mindenkinek!
sumano

Bocsi...aláírás kimaradt: Noémi 32+5
sumano

Halihó! Kép

Sumano!
Saját tapasztalat. Első terhességnél bár nem nyílt ki a méhszáj, de a 38. héten (ha jól emlékszem) antibiotikumot szedetett velem az orvosom (nem Péterfy). Én is azt az infót kaptam, hogy fertőzések elkerülése miatt, mivel szülés közben a szülőcsatornában megfertőződhet a baba. Második terhességemnél (Péterfys doki) már a 7. hónapban kinyílt kissé a méhszáj, ez aztán a 36. hétre 2 ujjnyi (!) lett, ezzel még a 41. hétig húztam (1 db 2 éves gyerek mellett Kép), majd be kellett indítani a szülést. Amikor a dokitól rákérdeztem az antibiotikumra, mármint hogy mikor ír elő, akkor csodálkozva nézett rám, és mondta, hogy semmi szükség rá. Azt azért hozzáteszem, hogy amikor beindította a szülést, akkor már ő is azt hozta fel indoknak, hogy a fertőzésveszély miatt most már muszáj, mert azért kinyílt méhszájjal 1 hónapja... szóval nem ez van a nagykönyvben mintapéldaként említve... Happy end: gyönyörű, egészséges kislányt szültem.
Szóval nyugi. Augmentin erős antibiotikum, de azon kevesek közé tartozik, amit terhesség és szoptatás periódusában lehet szedni (én is kaptam egy felfázásra szoptatás alatt).
baba cuccal kapcsolatban: adnak bent, hozhatsz sajátot is, de szerintem első babával, amikor az ember kezdőként próbálkozik szoptatással, pelenkázással praktikusabb a benti cucc, mert automatikusan cserélik, ha tejes, vagy pisis lesz, a sajátjaidat meg küldheted haza mosni. Macerásabb. Ellenben az is igaz, hogy a kórházi angolpólyát is meg kell tanulni átkötögetni, néha az ember belebonyolódik kicsit.
Kitartást kívánok neked az utolsó hetekre! Kép

Ironram!
Nekem teljesen más volt a 2. terhességem, mint az első. Sok bonyodalom, 9. héten erős vérzés (én hibám volt, hülye módon előtte havat lapátoltam Kép ), rohanás a Péterfybe, 4 napos ott tartózkodás, de a manóm nagyon kapaszkodott, szerencsére. Amikor ránézek, néha eszembe jut, hogy ezt a kis gyönyörűséget el is veszthettem volna... na mindegy. Szóval nekem már az elején sokat kellett pihennem, nem részletezem, milyen nehéz volt a családdal megszervezni az életet, hogy mindig legyen segítség otthon. Arra viszont figyeltem, hogy ne azt mondogassam neki állandóan, hogy "nem tudok most veled játszani/futni/téged emelgetni a kisbaba miatt a pocakomban" Igyekeztem valami más okot kitalálni. Amit tudatosan tettünk, az az volt, hogy elég hamar elkezdtünk beszélgetni a kistestvér érkezéséről, amikortól már úgy éreztük, hogy fel is fog valamit a dologból(26 hó a korkülönbség). Rajzoltunk pocakos kismamát, a hasában pici babát, meg mesélgettem neki, hogy milyen lesz majd a kisbaba. Aztán amikor megszületett a kicsi, akkor hozott a nagynak ajándékokat (1 hétig szinte minden nap kapott valami apróságot, amire azt mondtuk, hogy a kistestvértől kapta), és ő is készített gyöngyfűzért meg rajzot a babának. Valahogy nagyon jó volt ez így, persze nem tudom, hogy a felkészítésnek köszönhetően, vagy inkább csak ilyen természetű a lány, hogy különösebb féltékenység nélkül, örömmel fogadta az új családtagot. Persze azért kipróbálta többször, hogy mennyit bír a kicsi, nyomkodta a szemét, kupán csapkodta párszor,ezt állítólag mindegyik így csinálja. De semmi extrém dolgot nem művelt. Anyásabb sem lett, ellenben sajnos a nappali szobatisztaságról 6 hónapra visszaszokott a pelusra. Nem volt akkora baj, mert úgyis tél volt. Most, hogy óvodás lett, sokkal inkább érezni, hogy máshogy viselkedik a kicsivel.

Elnézést mindenkitől a szószátyárságomért...

V.
vacak

Szia!
Az egyik barátnő, is teljesennyitott méhszájjal és semmi pihivel (sőt takarított, felújított,...) 3 hétig elhordozgatta a babáját, aki így túlhordva egy héttel, született meg. Kép

Tehát nem jelent feltétlenül vészt, de azért tegyük hozzá, hogy a dokik nyílván azért intenek óvá, mert nem ez az általános. Hanem vannak nyílván esetek, amiko rkorábban születik a baba. Tehát türelem. Kép Tudom, könnyű mondani.

Panni
uran

Noémi, Angi, Vacak és Panni: nagy segítség vagytok...köszönöm!
Megnyugodtam Kép

Noémi
sumano

Sziasztok

Én régi olvasója vagyok a topiknak, és nagyon vártam mindig a szülésről szóló beszámolókat. Mivel jó egy hónapja saját élményekkel gazdagodtam, gondoltam me4gosztom veletek.

(csak azóta nincs időm se írni, se olvasni)

Három óra alvás után ébresztettem a páromat, öt perces fájásokkal kezdtem, fél percig tartottak, és egészen elviselhetőek voltak, de bementünk a kórházba mert vidéken lakunk.

Hajnali fél ötkor értünk be, Kia (valahogy így hívják) doki volt az ügyeletes, nagyon aranyos volt. Csak jót tudok mondani róla is.

Előkészítettek, beköltöztünk a szülőszobába, és vártunk. Sétálgattam, de nem volt nagy eredménye. Közben megérkezett a dokim is (Abkarovics)és fél klenckor burkot repesztettek. innen kezdve erősödtek a fájások, és egxre hosszabbak voltak, de tágulni nem nagyon akartam. 11körül megsajnáltak, és megkaptam az EDA-t. egy ismeretlen doki akarta beadni, de nem sikerült neki, de hívott segítséget, és végül csak összejött. Így is megérte. Tudtam még egyet aludni, és erőt gyűjteni. Nagyon lassan tágultam. A szülésznő kettőkor még nem volt biztos benne, hogy du. 7-ig, (amíg a munkaideje tart) megszülök. Mivel a doki közben lekapcsolta a fájásserkentőt, és azt mondta, hogy aludjak nyugottan, gondoltam úgy "időzítenek", hogy tudjon elmenni a rendelőbe, mert pont aznap rendelt.
Egyszer csak azt mondta a szülésznő, hogy a méhszáj teljesen eltünt, és legnagyobb meglepetésemre 4kor megláttam a dokit.
4.21-kor pedig már meg is született a kisfiam.
4330g, 56cm, hosszú haj.
Vágtak, és szereztem egy méhnyakrepedést is, de ekkora babánál...
Mivel minden rendben volt, a hasamra tették a gyereket, és ott hagyták, amíg lüktetett a köldökzsinór.
Azután, amíg engem összevartak, a párom kiment a gyerekkel, és ő hozta vissza nekem. Ott már szopizott is.
Azóta is csak szopizik, fél karomban most is őt tartom.
A doki és a szülésznő is nagyon rendes volt, ha megint szülnék megint Õket választanám.

A kórházban voltak kisebb gondjaink, hirtelen sokat fogyott a gyerek, kicsit kiszáradt, pedig állandóan a mellemen volt, de nem ment a szoptatás. Nagyon féltem, hogy nem fogom tudni szoptatni, de nagyon akartam, és úgy néz ki, hogy sikerült.

Itthon is nehezen kezdett fejlődni, kétnaponta vittem az orvosnőhöz, hogy hízott-e egy kicsit, már két dekának is örültün. Azután egyszer csak megindult. Elmúlt négy hetes, mire visszanyerte a születési súlyát, de megúsztuk a tápszert.

Visszatérve a kórházra azt kell mondjam, hogy a szoptatáshoz semmi segítséget nem kaptam, és a csecsemősök nem voltak szimpatikusak. Sőtt.

Röviden ennyi volna, így szoptatás közben.
Megpróbálok felrakni egy képet is.

Én is szedtem augmentint, közvetlenül szülés előtt, és még utánna is, nekem csináltak tenyészetet, és annak volt rossz az eredménye. Nem lett belőle semmi gond.
galoc

Sziasztok!

Galoc!
Szia!
Köszi a történetet! Jó olvasni!Kép
Szép nagy babád lett. Nagyon sokat fogyott, hogy aggódni kellett?

Sumano!
Szia!
Remélem nem lesz semmi gond, és azt mondom, nagyon jó kezekben vagy. A képet Hagymácskáról is Bokor doktor követte el, Olivér pedig szintén nála született. Kitartunk mellette!Kép
Köszi a baba+pocaklakó történetet, remélem nálunk sem lesz semmi gond. Olivér egyébként is "kímél" ert három hónapja szintem semmit nem hízott, csak nő. Igaz volt közben egy rota vírus, de azt már rég kihevertük!Kép
Feküdni pedig tessék feküdni. Annak idején engem is "lefektetett" a doki, bár én csak megrövidültem méhnyakilag és nem nyíltam. Pedig épp akkorra kezdett jól menni az úszás!
Antibikát én is kaptam akkor, de a miértre már nem emlékszem. Kaptál mellé hüvelyflóra helyreállító kúpot? A neve nem ugrik be, de gondolom tudod mit kérdezek!

Vacak!
Részemről csak szátyárkodj!Kép
Köszi!
Vérzés!!!!Kép "Sajnos" egy ideje olvasgatom a fórum egyes topikjait, és sokszor visszakívánom az első terhességem "tudatlanságát"! Meg sem fordult a fejemben, hogy baj lehet, de még a tizenkéthétmizériáról sem volt fogalmam. Igaz ezzel azóta sem értek egyet, mármint a titkolódzással az első 12 alatt. Na de kész, vége! Már rég elveszett az ártatlanság!Kép

Uran!
Biztosan történt már nem is egy baj a praxisában minden orvosnak! Tisztelem becsülöm őket, hogy még emberek tudnak maradni mellette, és nem válnak érzéketlen tuskóvá, sem elemeháborodottá. Már amelyik ilyen marad!

Angi!
Jól vagytok?

Mi kerekedünk csendben estére. Ma megint lett némi gyomorégés, de szerencsére sokkal-sokkal jobb a helyzet egy hete már. Mindössze az a fura, hogy már most akkora a pocak lassan, mint Olivérnél öt hónaposan! Ahány terhesség... csak én mindig azt hittem, hogy annyi nőnél és nem ugyanannál az asszonkánál!Kép Kép

Szioasztok!

Eszter
11+?

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Ironram!

Nálunk 25 hó akorkülönbség a két gyerek közt. Nagyon sokat nem meséltem a nagyobbnak (Misinek) arról,. hogy jön atesó, mert láttam rajta, hogy nem fogja igazán. Jó, volt szó róla, de ő általában elterelte afigyelmet a témáról, így én sem erőltettem.
Benn akórházba volt egyszer Misi, és nagyonédes volt. Figyelte a dolgokat, aztán amikor úgy gondoltuk elég lesz, elment papával fagyizni. Smemi hiszti nem volt, hogy anya ott maradt. Én jobban sírtam, mint a fiam. Sőt, egészen 1 hétig lakott a nagyiéknál a fiam és egyetlen egyszer sírt, de erről mindjárt írok.
Tehát a lényeg nagyon jól vislete, és ennek oka szerintem az, hogy nagyon sokat voltunk előtte is a nagyikkal. Heti 3x egész nap anyukáméknál voltunk. Így teljesen szokott hely volt számára.

A nagy sírás: A szülés éjszakáján a kitolás alatt, addig amíg nem jött le a méhlepény. Teljesen önkívületi állapotban sírt a nagyfiam anyukáméknál. Semmi nem hatott rá. És egy pillanat alatt magától visszíbújt az ágyba. Nekem senki nem tudja már megmagyarázni, hogy nincsen telepátia, vagy valami más erős kötelék a gyerekem és köztem. Ha ez mással történik, és elmesélui, biztosan nem hiszem el.

Azóta : A féltékenység nem a tesó felé irányul, hanem én kapom állandóan, hogy kevesebbet vagyok vele. Nem kimondva, csak érezteti. A lényeg, hogy az ember legyen erős az elején. Szopi alatt csak életveszély esetén ugrani. Esetleg szobatiszta gyerekhez, ha pisilnie, kakilnia kell. Mi is hoztunk Ancsa nevében ajándékot neki, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, így úgy érzem felesleges dolog volt. Visoznt imádja, ha úgymond játszhat Ancsával. Már az elején imádt,a hogy fektessem ahasára, ültessem az ölébe,... Ja és a szopi. Misi bepróblákozott, odaadtam neki, és akkor mondta, hogy köszi akkor már nem is kell. Ennyi volt.
Szobatisztaság: Misi egy hónappal tesó születés előtt lett szobatiszta, és annyi volt, hogy néha becsurrantott, és 2x bekakilt. Aztán megbeszéltük, hogy az neki nem annyira jó, ha én a gatyáit mosom addig, amíg Ancsa miatt épp lenne fél órám játszani vele. Azóta nem votl bepisilés, bekakilás.
Szeret játszani Ancsával. Szerintem jó, ha az ember csak életveszély esetén szól bele már ekkor is kettejük kapcsolatába. Misi nyugodtan simogathatja akárhol Ancsát, nem örjöngök, ha a fejéhez ér. Mert azzal még inkább arra irányítom szerintme afigyelmét,, hogy azt simogassa. Misi uazt csinálja Ancsával,a mit mi. Azaz azt kell figyelni, ogy mondjuk én se állandóan a fejét simogassam. Játszi vele, beszélget vele....

Szeritnem a lényeg atermészetesség, és az ÕSZINTESÉG. Mi Misivel beszéltünk arról is, hogy nekem is rossz, hogy keveset tudok vele lenni, de ez egy rövid idpszak, és utána nagyon jó lesz. És én úgy láttam, ez segített. De ez nyílván gyerekfüggő.

Na elég lesz belőlem

Panni
uran

Panni!

Nagyon szépen köszönöm!
Telepátia?
Igen hiszem, bár nem is annyira a fiam miatt, hanem Anyummal voltak dolgaink. Suliban eszembe jutott, de szívesen ennék ezt vagy azt, és mire haza keveredtem, kész volt. Pedig egy szóval nem beszéltük meg sosem a kaját előre.
Azt is éreztem, amikor meghalt. Pedig ő a kórházban, én otthon.
Olivérrel i úgy voltam, nem kell bébiőr, meg ilyenek, mert meg KELL, hogy érezzem, ha baj van! Eddig szerencsére nem volt semmi komoly, de ne is legyen szükség a hatodik érzékre sosem!Kép

Én épp most festettem ki Olivér leendő szobáját. Úgy tervezem, hogy még jóval tesó előtt átköltöztetem, mert nem akarom, hogy úgy érezze, miatta kellett otthagyni a régi szobáját. A másik nagy öteletem, hogy ha szükség van rá, rárajzolom a pocakomra a tesót, így talán jobban meg lesz személyesítve születés előtt.
Azért készülök arra is, ha jön a kérdés, hogy "és hogy került oda?", erre egyenlőre csak a babcsíráztatá jutott eszembe, mint magocska szemléltető eszköz.
Ezt a tesó ajándéka dolgot is kipróbáljuk majd, baj nem lesz belőle, de ha kihagyjuk, lehet, hogy roszabb. Talán.
Majd úgyis a helyzethez kell a lkalmazkodni!Kép
Egyenlőre anyásodik csemetém, és húzódzkodik az Apjától. Ez kicsit bánt, de majd hozzá szokunk. Úgyis változik ez még sokat!Kép

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok Lányok!

Csak egy pillanatra ugrottam be, még visszaolvasni sem volt időm, talán később... Ígérem!

Szeretném megosztani Veletek a nagy hírt! Október 7-én császárral világra jött az én kis Gyönyörűségem. Kép
Dóra Judit 4050 g-mal, 53 cm-rel.
Még össze kell szedjük magunkat, mert megfáztunk (kicsit ki is vagyok, hogy az én Picikémmel ez történt!)...

Köszönjük, hogy gondoltatok Ránk!
Remélem hamarosan tudok jelentkezni! Most mennem kell, mert Babóca megint kajás... Kép

Puszika, Dórika és Jutka
jatka

Gratulálok Jatka! Gyógyuljatok meg hamar! A legjobb, ha most csak pihiztek és szopiztok!!!
(Az anyatejjel a te immunrendszeredből átjutnak az immunanyagok a babócába!)
dadó

Sziasztok!

Szeretnék képet feltenni, de 600x600-ast akar tőlem...
Azt hogyan csinálhatok a fotóból?

Köszike, Jutka
jatka

Jatka!

Hatalmas gratula a szép nagy lányhoz! Kép
Elvileg kellene lennie egy olyan menüpontnak az "image" alatt (bocs, nálunk angolul van), hogy "resize/resample". Ott be tudod állítnai a megfelelő méretet, és akkor fel tudod tölteni.
Sok sikert és várjuk Dóriról a fotót!

Üdv.
V.
vacak

Sziasztok!

Jatka!
Gratulálok! Ahogy Dadó írta, szopi, szopi,szopi és már el is múlik a megfázás! Pihenjetek, nővőgessetek!Kép
Remélem kép mielőbb sikerül!

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Nem volt egyszerű.....
Profilban is van 1 kép! Kép

Puszika!!!!!!

Kép
jatka

Köszike a segítséget!

Mennem kell, felébredt! Kép
jatka

Sziasztok.
Most megpróbálok képet küldeni a fiamról. Áronkáról.

Kép

Több mint fél kilót fogyott a kórházban, és az egészben az a felháborító, hogy este mérték meg, és csak másnap vették észre, amikor már belázasodott.
galoc

Ironram!

Muszáj a nagyobbikat áttenni másik szobába??
Két dolgo miatt kérdezem. Sajna ők már elég nagyok ahhoz,hogy akármennyire is korán rekod át, ő azt össze fogja rakni, hogy ez atesó miatt van. De ha nem is rakja össze, akkor is ő rosszul fogja magát érezni.
A másik, hogy ha jön a szobatisztasági idszak, akkor kincset ér szeritnem, ha ey szobában vagytok. Legalábbis nekem így jó ez. Mi egy nagyon kicsi szobában alszunk együtt négyen. Annyi helt van, hogy a 3 ágy épp elfér. De nagyon jó így.

A hogy an került oda kérdésre ne nagyon készülj, szerintem ennyire nem működnek az ilyen apró népek boyolultan. De ha jön, hát jön. Egyszer csak a sejtecske el kezdett nőni. Vagy: mindig is ott volt, csak most már ki akar jöni, ezért egy kicsit megnő előtte, hogy észre vegyük majd,.... Kép

A pocakra rajzolás: Szerintem hadd képzelje ő el magának, hogy ott vana tesó. Nálunk a köldök volt a "bejárat atesóhoz", és ezt Misi találta ki maga. Kép MIndig ott akart hozzá bemenni. Kép

Egy könyv esetleg jó lehet, bár nekünk nem jött be, egy ismerősünkenk visoznt nagyon:

Sehány éves kislány (az író most sajna nem jut eszembe. De ha kell meg tudom nézni, csak anyukáméknál van a könyv.

Jatka! Galóc!

A csemeték tündériek. Jatka! Mi is elég korán összeszedtünk egy náthát annak idején, de nem vot semmi gond vele. Nagyon könnyen átvészelte Ancsa.

Pusz
Panni
uran

Panni!

De ez már majd egy hete tart...
Ráadásul a gyerekdoki szabin van a héten, holnap lesz helyettese, lehet kihívom....
Kissé aggódok!

Köszi, Jutka
jatka

Jatka!

Az én lányom 6 hetesen kapott el valami takonykórt a nővérétől, elkerülhetetlen volt, de átvészelte 1 hét alatt. Semmi pánik! De egyetértek azzal, hogy - főleg a te lelki nyugalmad érdekében - nézze meg a doki is. Azért elég picike a babád, biztos, ami biztos.
Ha az orrában túl sok a váladék, és zavaró szopi alatt, mert nem jut simán levegőhöz a pici, esetleg le lehet szívni. Ha ugyan belefér azokba a csöppnyi orrlukacskákba a szívó.

V.
vacak

Vacak!

Szííííkálom én... Kép
Múlt hét szerdán a Dokitól kaptunk váladékoldót, mert nagyon sípolt a kis tüdeje, meg orrcseppeket, hogy mennnyen a szopi!
De annyira szeretném, ha már meggyógyulna!!!! Kép

Puszika!
jatka

Sziasztok Lányok,
jó sokat írtatok mostanában!

Jatka és Galoc,

gratulálok a babákhoz!! Nagyon édesek. Kép
Jatka,
jobbulást Nektek! Remélem hamarosan minden a legnagyobb rendben lesz Dórival. Olyan kis formás csajszi.
Galoc,
nekem is Abkarovics a dokim. Örülök, hogy meg voltál elégedve. Ki volt a szülésznő?
Ma lesz a kórházban egy előadás a szülésznőkről. Majd beszámolok, hogy miket hallottam.
Ironram,
köszi a kérdésed, jól vagyunk. Jövő héten megyünk 4D-re. Már várjuk. Az utóbbi két este nagyon aktív a kiscsaj este 9 körül, szinte folyamatosan megy a box, amíg vizszintesbe nem teszem magam. Kép
Biztos szép lesz Olivér szobája! (egyébként gyönyörű neve van a kisfiadnak) Azt mondják a 2. terhességnél nagyobb lesz a pocak. Kép
Vigyázzatok Magatokra!
Pussz.
Angi 23+3
angi79

Angi!
A szülésznőm Kovács Margit volt. Remélem jól emlékszem a navére. A teljes neve Kovács Péterné Pál Margit, vagy valami nagyon hasonló.
A 40. héten a kórházba hívott a doki vizsgálatra, és akkor a ctg-t ez a szülésznő csinálta nekem. Ezen kívül kérés nélkül végigvezetett a szülőszobán. A vajúdás alatt is minden alkalommal mikor bejött részletesen elmondta, hogy mire számíthatok a következőkben. A hangja pedig annyira megnyuktató volt, hogy végül a párom is bent maradt a szülés alatt, pedig nagyon óckodott tőle.
galoc

Sziasztok!

Jatka, Galoc, gratula a gyönyörű babákhoz!!!

Olyan jó volt a hétvége, de azt hiszem ez volt az utolsó, amikor elmentünk itthonról.
Ma nagyon megijesztett a dokim. Az értékem: C3110 lett ma!!! Azt mondta, hogy jó lenne, ha a baba még bent tudna maradni 3 hetet, de a legjobb a 6 hét lenne. Már végigbőgtem a délutánt, bár tudom, ez sem tesz jót, sőt! Nem a babával van baj, ő tökéletesen jól fejlődik, csak én vagyok a kripli. Mindentől el vagyok tiltva, utazás, emelés, és csak fekvés, fekvés, fekvés... Kaptam valami gyógyszert is, amit meg kellett rendelni, úgyhogy nem tudom most a nevét.

Most megyek, de még benézek ma. Kéne egy kicsit ennem is a nagy izgalomra!!!

Noémi 31+5

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!

Nagyon sok jót olvastam. Nagyon édesek a törpék is. Kép
Én is az Abkarovicshoz járok, de már 10 éve. Kép Nagyon szeretem én is. Leginkább az alaposságát. Igaz, mostanában meg kell hagyni, hogy csak a magánrendelőben aranyos. Talán az elmúlt évben változott meg valamiért. De a legfontosabb, hogy 200%-ban megbízom benne. Viszont van egy nagy problémám: nem tudom, hogy szülés után mennyi pénzt adjak neki. A magánrendelőben szabott árai vannak, a mátyásföldi sztk-ban nem szoktam fizteni semmit. Néztem neten árakat és mindenhol 40 és 50 ezer között mozogtak. Viszont én úgy hallottam, hogy inkább a szülésznő az, aki többet foglalkozik az emberrel. Nehezen tudom eldönteni, hogy mennyi legyen. Ti ezt hogy csináljátok/tátok?

Eszter 14+1

Eszter
Kép
Kép
vok

Jatka!

Az a baj, hogy a pici babáknak annyir akicsi az orrjárata, hogy nagyon nehezen tisztul az orruk, ami miatt nehezen gyógyulnak. Amivel segíteni tudsz, az az, hogy Te sok C-vitamint szedsz (eszel). ill. még egy dolog, amit szoktak mondani. (anyatejet cseppegtetni az orrocskájába, merthogy abban is ott a sok immunanayg, és állítólag segít, én nem próbáltam)

Remélem most már hamar kijavultok

Pusza
Panni
uran

Sziasztok!

Felteszem ide az előadások támáit.
A tegnapi nagyon jó volt. Sok hasznos infót hallottam. Cser Kati szimpi nekem. Kép

Angi 23+4

Ui: Szia Eszter! Üdv itt köztünk. Kép Ugye pihentél tegnap?
angi79

Szia Angi!

Pihentem, persze. Kép Jót alukáltam. Kép
Alig várom, hogy elmeséld mi volt tegnap.
Kíváncsi vagyok nagyon. Kép

Puszi
Eszter 14+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Angi!

Cser Kati oly annyira szimpi ember, hogy szerintem a világ egyik legjobb szülésznője. Legalábbis nekem nagyon sokat segített, bár lehet, hogy ez annak is köszönhetp volt, hogy fogadott szülésznőm volt. De mindenesetre gátvédelemben profi. Kép

Panni
uran

Vok!
Tavaly szültem Abkarovics doktornál (épp vasárnap megyek az 1 éves "Abkarovics babák" talijára a doki rendelőjébe Kép), úgyhogy kb. képben vagyok "tarifákat" illetően. Az, amit írtál szerintem most is mérvadó, de szabd a pénztárcádhoz! A doki abszolut nem pénzközpontú ember véleményem szerint. Az tény, hogy egy normál lefolyású szülésnél a szülésznő az, aki a legtöbbet foglalkozik az emberrel, a doki csak a kitolásnál és az összevarrásnál kap főszerepet. Viszont más a dolog, ha komplikáltabb a szülés, netán császáros. Ne dönts el semmit előre, csak a szülés után, annak függvényében, hogy mennyire voltál megelégedve a 2 szakemberrel. Nem hiába "hálapénz" a neve a dolognak.
Egy kérdés, csak kíváncsiságból: Mátyásföldön is rendel a doki? Mert úgy hallottam, hogy az V. ker-ben is rendel, meg van ugye a kórház, meg a magánrendelése...ezt hogy lehet csinálni egy fenékkel??

Hannablanka!
Fel a fejjel! Én is feküdtem majdnem egy hónapot a terhességem elején, mert vetélés fenyegetett. Nehéz volt lecövekelni, és nem csak fizikailag (egy másfél éves kisgyerek mellett), hanem agyilag is. Az ember hirtelen kiszolgáltatottá lesz, és sok segítséget, szívességet kell kérnie a körülötte élőktől. Egy csapásra megváltozik az életviteled, és nem saját elhatározásból. Engem is megviselt. Figyu, tartsd szem előtt azt, hogy minden meg(nem)mozdulásod a baba érdekében történik! Nem sok van már hátra, ki fogod bírni, ki kell bírni. Ha mégis valami idő előtt történik (akkor sem lesz nagy baj most már), akkor legalább a lelkiismereted nyugodt lehet, hogy minden tőled telhetőt megtettél.

Üdv.

V.
vacak

Köszi Vacak a bíztatást, igazán jólesnek a soraid!
Neked azért rosszabb lehetett, mert még nem láttad annyira a végét, igazából nem is érezted, hogy van benned egy pici élet! Én már azért látom a végét, ezt a 2 hónapot meg csak ki lehet bírni!!!

Az anyukám szerint csakis az én hibám, hogy C3110, mert miért nem pihentem, miért kellett utaznom a hétvégén is Hevesre, és különben is, miért nem vigyázok már magamra és a babára, mert ő megmondta, megmondta, és megmondta...
Az öcsém kapta ki a telefont a kezéből, és kezdett el nyugtatni. Értitek??? Nem az anyám, hanem a saját öcsém, aztán meg apu. Persze ma is rákezdte délelőtt, én meg leordítottam, hogy talán nem kellene idegesítenie, az sem használ. Erre meg délután felhívta Zolit, hogy VIGYÁZZON MÁR RÁM, MERT ÉN NEM TUDOK MAGAMRA! (Mert nem 30 éves vagyok, csak 5, ezt jó, ha tudjátok!!!)
És akkor majd ő inkább eljön Szegedről, és itt lesz velem. Na, attól mentsen meg az ég engem! Bocs, hogy így kiakadtam, de le kellett írnom!!!

Ma voltam védőnőnél, és azt mondta, hogy ne iijedjek meg ennyire, (megint bőgni kezdtem),nem kell annyira izgulnom, ez csak egy figyelmeztető jel, hogy lassítsak, és feküdjek. Úgyhogy vettem egy csomó rejtvényújságot, és azt fogom fejtegetni. Na, meg olvasok! Már megbeszéltem Bencével is, hogy jobb lesz neki még ott bent, maradjon még lealább 6 hetet.

Holnap pedig megyek reggel ultrahangra, a 32 hetesre, és kiderül, hogy rendben van-e minden. (Biztos!!!Ö) Kép

Noémi
31+6

Kép
Kép
hannablanka

Uran,
köszi az infót Cser Katiról. Azt hiszem én is őt fogom választani. Te mennyivel előtte szóltál neki? Tegnap azt mondta, hogy ha őt fogadják meg akkkor már ő csinálja az NST-t.
Hannablanka,
nem semmi az anyud. Még jó, hogy a férfiak a családodban sokkal megértőbbek, pedig ők nem is voltak várandósak. De ne idegeld magad, az tényleg nem jó Noéminek. Pihenj sokat!
Vacak,
Abkarovics hétfőn rendel Mátyásföldön, kedden és szerdán a Horvát utcában és pénteken a Hercegprímás utcában. Nem semmi... Jó szórakozást Nektek vasárnapra! Majd írj, hogy milyen volt.
Vok/ Eszter Barátném,
akkor ügyi voltál, hogy pihiztél. Majd jövő pénteken találkozunk és mesélek!
Angi
23+4
angi79

Sziasztok! Kép

Vacak: Hát, igen. Gondolom emiatt is annyira gondterhelt néha, amikor látom. Ja, egyébként még emellett ügyel a korházban, szüléseket vezet és szerintem magánélete is van. Legalábbis remélem. Én tuti nem bírnám ezt a tempót!!!!
Köszi az infót! Megfogadom, amit írtál! Kép

Hannablanka!
Hát, igen. Az anyák néha kibírhatatlanok, de így legalább majd te nem leszel ilyen a lányoddal. Fogd fel úgy, hogy tanulsz az ő hibájából. Kép És toljál rá magasról. Írd ki, hogy milyen badarságokat mond még és utána fújd ki magad! (Én is ezt csinálom, csak nálam az anyám és az anyósom is NAGYON hülye tud lenni :D ) Pihizz nagyon sokat! Kép Egyrészt úgy ki tudod aludni magad, mint még soha, másrészt meg mindenki körülötted fog ugrálni, hogy hol segítsen. Kép Anyukád, meg lehet, hogy csak aggódik és nem bírja másképp kifejezeni. Anyám legalábbis ilyen típus. Kép

Angi: Pihizek ezerrel! Kép Ja, és kapok kismamacuccot Eszter barátnémtól, szóval ellátnak minden jóval. Kép És nőtt a pocim. Megnéztem a képeidet és tök jó ötlet, hogy időszakonkát van rólad kép. Mondtam is Ádinak, hogy nekem is kell ilyen, mert így le tudjuk követni, hogy hol tartunk. Kép))

Megyek vészhelyzetet nézni.

Eszter 14+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Angi!

Az első babámnál csak Nst-re jártam Katihoz, de a 2-nál már hamarabb, tulajdonképpan a terhesgondozás is ott folyt az ő segítségével a 2x héttől. És ez jó volt, mert jó korán meg tudtunk mindent beszélni.
Az első szülésnél nem sokat foglalkozott velünk, én úgyéreztem. Annyit amennyit kellett, nem annyit,amennyit lehetett volna. Én többet is el tudtam volna viselni. A 2. szülésnél viszont bár igaz nem volt hosszű, de végig velünk volt. Ez segítség volt a férjemnek is, mivel éjszaka szültünk, és ő marha álmos volt. A beszélgetés a szülésznővel ébren tartotta. Én is álmos voltam, de az alvás volt az utolsó dolog, ami akkor szóba jöhetett volna. Na az is igaz, hogy a második szülésem gyorsan zajlott.

Ha megadnád az emil címed, akkor magánban még mondanék egy-két szót, de azt csak magánban.

Panni
uran

Uran,
nagyon szépen köszönöm az infókat! És megköszönném Neked a továbbiakat.
Az emailcímemet beírom a profilomba, ott meg tudod nézni.
Eszterke,
akkor el leszel látva cucokkal. Ez jó. Kép A pocakfotó nagyon jó, mi szinte minden héten csináltunk. De mindegyiket nem tettem be az albumba, mert az elején csak én láttam a változást, másnak fel se tűnt... Bár még most se nagyon, mert ülőhelyet még mindig nem ad át nekem senki. Ok, ennek más oka is van, ilyenek az emberek...
Kiváncsi vagyok a pocidra! Akkor jövő pénteken növeszd szépen! Kép
Pussz.
Angi
23+5
angi79

Sziasztok!

Angi: Próbálkozunk. Kép Volt most vezetés a szülészeten? Jó lenne, ha mindegyik alkalommal lenne, mert a következőre már végigmennék én is. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy most hogy nézhet ki belülről az osztály. A szülőszobán meg még úgy sem voltam. Kép A Violetta beszámolójára meg végképp kíváncsi vagyok! :D Mekkora lehet már a pocija? Kép

Hannablanka: Mi volt az UHn?

Eszter 14+3

Eszter
Kép
Kép
vok

Huha,

Itt gyorsan történnek a dolgok Kép Két napja nem néztem bele, és már...

Jatka és Galóc: nagyon édesek Kép Kép Kép

Noémitől Noéminek biztatásul:
Engem múlt hét hétfőn sirattak meg a dokinál: C2100. De most már ki is műveltek ez mit jelent (méhnyak 2cm, külső méhszáj 1cm, középen és belül a méhszáj:0cm...vagyis teljesen zárt). Utasítás: antibiotikum, gynoflor (hüvelytabletta), kötelező vetett ágyban maradás.
Úgy érzem megérdemlem a hősérmet, mert tényleg ágyban maradtam, pedig én is rettenetesen bírom, mind lelkileg mind fizikailag. (hétfőn még úszni voltam...amúgy sem vagyok egy otthonülös tipus) E héten hétfőn újra voltam dokinál. Megdicsért, mert a méhszájam visszazárult...bár valószinűleg a méhnyak már nem lesz hosszabb (3cm-nek kéne lenni ilyenkor még). Most már kikelhetek az ágyból, de csak takaréklángon. Én is nagyon izgulok, hogy még pár hétig itt maradjon a kicsi a pocakomban, de a sikerélmény javított a helyzeten.

Te azt írtad 3110. Tehát a méhnyakad még nem rövidült meg. Ez szerintem jó jel. MEg az is, hogy belül még zárt vagy. Szóval KITARTÁS!!! És pihenjél (én is már egy rakat keresztrejtvényt fejtettem meg, pedig tanulnom is kéne...csak az most nem megy).

És a pánik a legrosszabb ilyenkor. Szóval eltiltalak az anyukádtól, mert az "ÉN MEGMONDTAM" szövegek nagyon rosszul hatnak (ezt még a párom sem merte mondani, pedig állandóan mondogatta előtte, hogy szerinte nem pihenek eleget, meg túl aktív vagyok).

Ajánlom a zenehallgatást, meg minden olyat, amitől a te érzésed szerint a babának a lehető legjobb dolga van odabenn...én valahogy így próbálom meggyőzni a bennmaradásra. Bár ez már nagyon egyénfüggő.

A másik az intim torna. Nem tudom neked meg van-e (KRISTON ANDREA: Intim torna című könyve). Szerintem sokat ér amúgy is, de állítólag ha erősebb az alátámasztása a méhnek, akkor kisebb valószínűséggel nyílsz meg mégjobban a függőleges terheléstől.

És mégyegyszer: kitartás mindkettőtöknek!!!!

Noémi 33+4
sumano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?