Új privát üzeneted érkezett!

Otyka,
Találkoztunk Katival. Még egyben volt akkor...
Nálunk minden rendben. Azt leszámítva, hogy egyre korábbi időpontot mond az UH. Jót nevettem, mert Doki bácsi kérdezte hány hetes vagyok. Aztán el kezdte csinálni az UH-t és közölte: "ez biztos lány, mert Õ nem így tudja". Szóval az UH szerint már 24+4...Kép

Itthon mondtam is, hogy a végén még annak örülök, ha a karácsonyt itthon tölthetem...Kép

Megfázósak,
Tegnap még naközben is köhögtem, meg folydokált az orrom. Este tettem a szendvicsembe vöröshagyma szeleteket. Azt nem mondom, hogy egyáltaláán nem köhögöm, de az orromat teljesen kitisztította és reggel nem jött rám a köhögéses-fulladásos szokásos rohamom... Tudom nem lesz jó illatotok, de én mindig ezzel próbálkozom a megfázás elején és végén, hogy gyorsabb legyen.

Eszti,
Remélem lassan, de biztosan javulsz!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Lányok,
Sikerült beszélnem Radnics Adriennel. Õ tart aqua-natal (terheseknek aqua fitness) órákat. Eddig a MOM Parkban tartott csak, de most gyűjtené az embereket 3.kerüeti órákhoz. Az órákat a Lidó Hotelben tartaná (ez a Római parton van). Az induláshoz legalább 5 fő szükséges... Az órákat csütörtökön 14-15 óra között fogja tartani! Szóval akit érdekel az nézelődjön vagy a www.mamavilag.hu oldalon, vagy írjon nekem és írok elérhetőséget priviben...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy
Engem valójában érdekelne, csak nem tudok mehetek-e egyáltalán. Na majd megkérdezem a doki bácsitól legközelebb. A III. kerület ráadásul jó is nekem. Tehát, ha ráér választ adni a jövőhéten akkor oké.
Klassz, h minden rendben van. Bocsi, de most mit jelent ez? Kép "ez biztos lány, mert Õ nem így tudja" tuti csak én nem értem Kép

Kati
Pedig már azt hittem, haza sem tucc menni a kórházból Kép Jövőhéten tudunk találkozni, mert megyünk doki bácsihoz Kép

Tegnap vettem ilyen hastartót vagy mifene neve van. Fel is vettem, s tök jó volt benne sétálni. Nem rezgett a hasam, annyira örültem h megvettem Kép

Ja képzeljétek azt álmondtam ikreket várok, s most derült kiKép Nem lenne jó vicc Kép

pussz
23+3

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 

 
 

Otyka,
Papír kell a dokitól, úgyhogy kérdezd csak meg. Hát, azért mondta, mert az UH szerint nem 23 hetes vagyok és ugyye "csak" a lányok nem veszik tudomásul a dolgokat... De nagyon jó kedve volt, én is jót nevettem a dolgon, mert tudom ám, ogy azért imádja a lányokat isKépKép

Hasszorítót nem láttál véletlenül?

Zseppy (24)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok.
Kb 5 hetes terhes vagyok. Õ lesz a második babánk. Az első már 6 éves. Õt is a Margitba szültem, és magával a korházzal meg voltam elégedve, a dokival már kevésbé. A Mustafa doktor még van?? Nála születtem én. Gondoltam megnézem magamnak. Mit tudtok róla? Ma akarok elmenni békásra a nőgyogyászatra, hogy adjon beutalót a terhesgondozóba. Ott normális orvosok vannak?

KépKép Kép
barby81
 
 


Sziasztok

Köszönöm, hogy aggódtok, jól esik.
Nagyon erős fájdalom csillapítót szedek, úgyhogy picit jobb a helyzet.

Cas, az a szerencsém, hogy anyukám itthon dolgozik / egy házban lakunk, csak Õ egy szinttel lejebb / így meg tudom kérni, hogy segítsen be néha, meg persze a párom is helyt áll amikor épp nem dolgozik.
Nem is gondoltam volna, hogy ez így tud fájni, mondtam is mindenkinek, hogy inkább százszor végigcsinálnám mégegyszer a szülést.

Egyébként Cas , ha beköszönt majd a tavasz, / addigra teljesen kész leszünk a felújítással / lehetne nálunk is tali, mindenkit szívesen látok, jó lenne Titeket megismerni.

Igen, Anna az én picim, hétfőn lesz 8 hetes..Kép
Hogy rohan az idő!

Puszi, Eszti
eszti2
 
 


Barby? Mindek kell neked beutaló?
aranyhold
 
 


Otyka!
Akkor szegény mi... Nekem már elegem van a prüszkölésből, meg torokfájásból. Remélem ennyiben marad a dolog, és nem lesz rosszabb! A vöröshagymás dolgot este kipróbálom! Kép

Kati!
Nagyon jól érzi magát odabent a gyerkőcöd! Kép De végülis van még időd, hová is rohanna??

A ctg szerencsére teljesen rendben volt ma is, majdnem fél órát ültem bent, és azt mondta a szülésznő, hogy ne aggódjak, minden okés. Kép Most meg vagyok már nyugodva, bele kell törődnöm, hogy most már nincs annyi helye a leányzónak, így inkább csak nyújtózik egyet néha-néha... Kép

Barby!
A terhesgondozóba nem kell beutaló, viszont a 12. heti labort már nem csinálja meg a kórház, hanem a lakhelyed szerint illetékes sztk-ba kell menni.

Ez a haspánt egyébként nekem is nagyon bejött, majd ha igazán nagy lesz a pocitok, akkor fog nagyon jó szolgálatot tenni. Kép

Odex
36+1

Aisa és Hajni
odex
 
 


Odex
Örülök, h minden rendben van. Ez a hasizé nekem már most is nagy szolgálatot tesz, már elhiszem, h nem fog leszakadni derekam idő előtt Kép

Zseppy
Sajna nem tudom mi az a hasszorító, de a neve alapján nem a szülés utánra kellene?, mert ilyeneket találtam, csak a nevében nincs benne sem a has sem a szorító Kép

Megettem ma egy tányér ecetes bablevest. Kép Nem tett jót. Jól megfájdult tőle a gyomrom Kép

23+3

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka,
Igen arra gondolok... És hol vetted?
Én meg korhely levet akarok csinálni. Még most ehetünk ilyet, jó lenne, ha nem lenne gond belőle!

Odex,
korai volt az örömöm. A ma délutáni alvásom fulladásos köhögésbe torkollott. Kezd elegem lenni!!!Kép

Barbi,
Mustafa emlékeim szerint még van!

Zseppy (24+4)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy
En itten vettem Pilisvörösváron, mert van itt is egy kismama bolt. De bárhol lehet venni, mert ez az a bizonyos Anita márka.
www.anita.com itt mrgnézheted mik vannak.
Rebelt Panty a neve. De pl. én láttam ilyet az eurocenter mellett lévő C&A-ban is.

23+3

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok!!

ZSeppy!
Engem majd érdekel az aquanatal. Megbeszélem a dokimmal. Esetleg ha tudsz árakat elküldnéd nekem privátba? Köszike. Ja, és a kórházi terhestornáról van vmi hír időpontilag??

A betegek gyógyuljanak meg minél előbbbbbbbb!!!

Eszti!
Remélem te is hamar túl leszel ezen az ideggyuszin!!

Barby81!
Igen, Mustafa még ott van. De semmilyen beutaó nem kell. Majd csak a kismama könyved kell, azt pedig a doki által kiállított papír alapján a védőnőd tölti ki neked. Nálam legalábbis így volt.

Otyka!
Megkérdezhetem, hol vetted a hastartót, és mennyiért??? Érdekelne engem is.

Szilpa
25+2


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok

Végre megint beindult az élet Kép

Zseppy, az ultrahang mérések szerint én már egy hete anyuka lennék, de ugye ez nem jelent semmit :o) Dokibácsink nekem is sokat poénkodik a kislány babákon, de szerintem is szereti őket.

Otyka, a dokibácsink szeret minden szokásostól eltérőt avval magyarázni, hogy leányzó a baba, akkor nem hallgat a jó szóra, már a pocakba is szeszélyes :o) Persze mi tudjuk, hogy nem csak a lányok ilyenek :o)
Nekem is van már 3 hónapja hastartóm. Most már kezdem kinőni, mert alig fér bele a pocakom, de mindenkinek ajánlom, mert tényleg tehermentesíti a derekat és sokkal könnyebb benne sétálni.
Én az Anita boltjában vettem a Kékgolyó utcában, ha jól emlékszem 7e Ft körül volt.

Zseppy, van hasszorító az Anitában, de nekem azt mondták, hogy csak szülés után adnak, mert addig nem lehet tudni majd mekkora kell. Az is hasonló nagyságrend anyagilag.

Barby, a kerületi nőgyógyásztól a védőnődhöz kell menned terhes kiskönyvért, ha az megvan avval beutaló nélkül mehetsz a terhesgondozóba.

Eszti, sajna én is túlestem már pár hasonlón, csak nekem ideg csípődéstől volt begyulladva a hátam. Legutóbb a derekamban és nekem sem mozgott a jobb lábam. Remélem Te szerencsésebb leszel, mert nekem csak egy infúziós szteroidkezeléstől jött rendbe. Mindenesetre csak óvatosan terheld, ha javulni kezd, mert visszaeshetsz.

Odex, tessék gyorsan meggyógyulni, nem jó betegen szülni. Egyébként a kevés hely mellett biztosan megérzi a baba is, hogy Te nem vagy teljesen jól.

Csak a baba mérete miatt szerettük volna a dokimmal együtt, ha hamarabb kibújna a baba. Most már mindegy, csak nehogy túlhordjam a végén.

Minden beteg kismamának javulást kívánok. Igyatok sok folyadékot és melengessétek az arcotokat a napban, amíg még süt.

Kati 38+6

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Sziasztok.
Igen, mostmár tudom. Voltam pénteken a nőgyogyásznál. Rám sem nézet, kitölte a két lapot, amivel mehetek a védőnőhöz, meg a körzetihez. A terhesgondozóba be sem kell jelentkezni előre???
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a Mustafa melyik napon van a tg.-ba? Azt hittem az orvos legalább megvizsgál, vagy csinál egy rákszürést. De fel sem kelt a székéből. Komoly.

KépKép Kép
barby81
 
 


Sziasztok!
Szerencsére már sokkal jobban vagyok, tegnap bevertem két nagy bögre meleg teát, és éjjel már sokkal jobban aludtam. A torkom sem fáj annyira, és a taknyosodás is jóval alábbhagyott! Kép

Kati!
Nemsokára már eljön a ti időtök is, és együtt lehettek a kicsivel! Drukkolok nektek! Kép
Barby!
Én úgy tudom hogy nem kell időpontot kérni, bedobod a kiskönyvet a megfelelő ablakba, és majd szólítani fognak.

Odex
36+3

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok!

Barby81!
Nem tudom, h a Mustafa mikor van a terhesgondozóban, de a védőnőnél van ilyen táblázat, ott meg tudják mondani. Bejelentkezni nem kell. Akkor mész, amikor akarsz. Vagy amikor a dokid van. Mehetsz akkor is, ha nem a te választott dokid van, csak akkor többet kell várni, mert előre veszik a saját betegeit (kismamáit).

Szilpa
25+3


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Hátha nem ismerik.

http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php

(Ide kattintva megtekinthetnek egy bemutatófilmet osztályunkról)
csecsemosnovér
 
 


Kedves Csecsemősnővér!
Köszönjük a linket, szerencsére sokan ismerjük, és rendszeresen figyeljük az eseményeket.
Én személy szerint nagyon örülök az Ön megjelenésének itt a topicban!!! Végre egyenesen az illetékesnek tehetjük fel a kérdéseinket a Margit Kórház csecsemőrészlegével kapcsolatosan!És végre valaki a másik oldal szemszögéből is elmondhatja a tapasztalatait (mert gondolom azért mi frissen szült anyukák sem vagyunk mindig egyszerű esetek). Kép
(Ui: Nem tudom Önt zavarná-e, ha esetleg átváltanánk tegező módra? Itt mindenki mindenkivel tegeződik, asszem nehéz is volna odafigyelni a kötelező magázódó udvariassági formulákra... Inkább kötetlen beszélgetések zajlanak, aminél automatikusan jön a Te és a közvetlenség. Remélem nem bánod! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok

Még mindig egyben. Ma valahogy nyugodtabb is a pocaklakóm. Ez nem azt jelenti, hogy nem döngeti az anya hasát, csak finomabban Kép

Barby, a kerületisek sajna már csak ilyenek, nekem sincs jobb tapasztalatom velük.

Odex, örülök, hogy jobban vagy. Nálad nem jött elő a köhögés?

Csecsemősnővér, ismerjük és szeretjük is az oldalt. A szülésről szóló cikk nagyon érdekelne, de sajnos hibás az oldal.

Kati 39+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Csecsemősnővér

csatlakozom Cas által írottakozKép
Itt a babaneten van egy kh.fóruma ahol egy szülésznő ír rendszeresen...Vele már előre meg lehet beszélni a szüléssel kapcsolatos kérdéseket. Bele olvasgattam és nagyon jó ötletnek tartom. Jó lenne ha itt a Margit kh. fórumán is tudna működni egy ilyen "kapcsolat" és hasznos infókat kaphatnának a fórumozók Valamint az önöket ért valós és valótlan vádakat is korrekt módon lehetne tisztázni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Sziasztok

Na engem is ledöntött a kór. Kép Éjjel alig bírtam aludni. Kép Ja és elkezdett viszketni a torkom is, ergo 10 perc után az egész szájpadlásom Kép

Szilpa
én majd' 8 ezer ft-ért vettem a hasmifenémet. Szerintem kicsit drágán, de Vörösváron vettem, nem Pesten.

Megyek holnap védőnőhöz. Már előre félek, hány kilót fog mutatni a mérleg Kép

pussz
23+6

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Kedves leendő, és friss anyukák! gondolkozzanak el azon, hogy a sikeres együttműködés érdekében megtesznek e mindent amikor bekerűlnek a csecsemő osztályra. hiszen még az alapvető tiszteletet mint a köszönés sem kapjuk meg.és még sorolhatnám de nem hiszem, hogy ilyen szinten kéne maradni.Versenghetnénk, hogy kit bántottak meg jobban,inkábbsegítsünk egymásnak. Higgyék el nem vagyunk sárkányok, mert elég sok köszönő fényképet is kapunk. Egy jó tanács azért remélem belefér még önsajnalnalat helyett inkább gyönyörködjeneka kisbabájukba és beszélgessenek a férjeikkel, nem bitos, hogy még ezt a kis elhanyagolást is szívesen veszik, hisz a baba miatt is ez érezhetik.
bébicsõsz
 
 


Kedves Bébicsősz!
Sajnos Önök is elég negatív előítéletekkel állnak az anyukákhoz (gondolom sok-sok negatív tapasztalatból), és sajnos mi is hallottunk rosszat is (és többet-kevesebbet tapasztaltunk is) Önökről, így nyilván mi sem tudunk előítéletek nélkül fordulni már élő egyenesben Önökhöz. (Nekem is jutott jó is - rossz is odabent, bár ahogy azt annak idején meg is írtam ide, nekem a jó tapasztalatok voltak túlnyomó többségben.)
Bizonyára mindkét fél sorolhatná a sérelmeit, de inkább ne tegyük, hanem indítson mindeki tiszta lapot.
Tegyünk vmit, hogy javítsunk a helyzeten, és tényleg bizalmon alapuló együttműködés legyen az anyukák és a csecsemőrészleg dolgozói között abban a pár napban, amit együtt töltünk! Hiszen a célunk közös: MINDENT szeretnénk megtenni a kisbabánk egészségéért.
Nekem mindjárt 2 ötletem is volna:
1.
A hétfői előadások alkalmával úgy tudom nincs senki a csecsemőrészlegről (csak a gyerekorvos és esetleg a védőnő). El tudna jönni esetleg Önök közül valaki (ha nem is minden alkalmommal, de legalább havonta egyszer), és előadás után/alatt beszélgetne a kismamákkal? Így egyrészt tényleg mi is meggyőződhetnénk, hogy Önök tényleg nem sárkányok Kép, illetve Önök is láthatnák, hogy mi sem vagyunk olyan hisztis libák mindannyian, mint amilyennek elsőre feltételezhetnek - bár tény, hogy szülés után az ember sokkal-sokkal érzékenyebb (ezt esetleg egy picit meg lehetne bocsátani... Kép).
2.
Sajnos nekem nagyon nehezen ment a szoptatás. Tudom, hogy Önök meglehetősen le vannak terhelve, és egyszerűen nincs idejük minden anyukával napjában többször minden egyes szopizásnál segíteni, de meg lehetne-e oldani, hogy egy szoptatási tanácsadó rendszeresen bejárjon az osztályra, és segítsen a problémákkal küzdő anyukáknak? Nekünk óriási segítség volna és az Önök válláról is levenne némi terhet.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Kedves Bébicsősz!

Úgy gondolom én, mint másodjára szülő kismama talán előre is tudok tanácsokat adni Önöknek, hogy mi volt nagyon jó és mi tetszett kevésbé!

Szóval higyje el amikor egy kismama első szülése után ott van bent a kórházban szinte semmit nem tud (bár próbál úgy tenni). Csak abból tud kiindulni, amiket más már otthon lévő kismamától hall. Tudjuk ez nem túl jó, de ha vissza olvas, azért az itt megforduló kismamák nagy része próbálja bíztatni a leendő kismamákat kérdezzenek bátran, merjenek segítséget kérni. És ez nemcsak a saját érdekük, hanem az Önöké is, hiszen nem állhatnak ott egész nap mindenki mellett, hogy mit gondol, milyen még eszébe nem jutott kérdése van.
Viszont mi is nagyon szeretnénk, ha tudnak segítsenek többet, főleg az első szoptatásoknál. Hiszen ettől érzi magát egy nő igazán jó anyaként.
Nagyon jól esett az is, amikor bejött az egyik nővérke és közölte úgy érzi a szobában lévő kismamák nagyon fáradtak, Õ azt javasolja, hogy toljuk vissza éjszakára a babákat, de legkésőbb éjfélig tegyük meg. Szóval nyugodtan lehet nekünk is szabályokat mondani. Én inkább a gyermek orvosban csalódtam, mert 2 napot rohangáltam utána, mire sikerült vele beszélni. Pedig Önök még azt is megmondták mikor keressem éss hol.
Higyjék el, a kismamák a szülés után hihetetlen módon el vannak fáradva. És nemcsak testileg, hanem szellemileg is. Ebben a pár napban még nem igazán tudják Õk sem, hogy mit kezdjenek az érzésekkel, amik ott kavarognak bennük. Tudom egy nő azért évente csak egyszer szül és neki az a pár nap tényleg semmi, Önöknek meg minden áldott nap meg kell küzdeniük velünk.
Szóval tényleg jó ötlet lenne, ha a szülés felkészítő részeként akár Önök is szóhoz jutnának és elmondanák tanácsaikat/ szabályaikat, mert higyjék el a szülés utáni időszakban szinte egy kismama sem fogja fel amiket próbálnak mondani. Másra koncentrálnak!

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Kedves Bébicsősz!


Én is örültem többekkel együtt, hogy valaki jelen van Önök közül.
Szerintem is jó lenne néha Önöktől tanácsot, segítséget kérni, és úgy gondolom nem kellene egymásra mutogatnunk.
Gondolom mindenkinek vannak pozitív és negatív tapsztalatai a csecsemő osztályon dolgozókkal kapcsolatban, de nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus az élet valamennyi területén sem, és a szülés utáni napokban lehet, hogy a kelleténél érzékenyebbek vagyunk.
Én személy szerint egy kicsit meg voltam "ijedve" a szülés után, igazából nem is mertem kérdezni, csak max. a szobatársaimtól. De Önök között többen voltak akik segítettek nekem, hogy hogyan kell szoptatni a babámat, mert egyátalán nem akart. Én ettől úgy magamba kétségbe is estem rendesen. Felajánlották hogy megmutatják, hogy kell kezelni a kisbaba köldökét, és csak egyedül mentem el, de tényleg segítőkész volt a nővérke velem, és megmutatta. Szerintem nem kellene ezeket a negatívumokat mindenkinek magára venni, tudom sokat dolgoznak, és nagy a felelősség is az osztályon.
De itt szerintem kivétel nélkül (persze egy-két kivétel azért van, mert mindenkinek nem lehet mindig minden jó) a Margit kórház orvosairól, szülésznőiről, nővéreiról áradozik, és nem véletlenül a főváros, de talán az ország egyik legjobb szülészete.
Én inkább arra szeretnék rákérdezni Öntől, mint ott dolgozótól, hogy mennyi igaz abból, hogy megint be akarják záratni a nőgyógyászatot és szülészetet?
Válaszát előre is köszönöm.
kriszti1
 
 


Kati!
Szerencsére nem nagyon köhögtem, inkább csak a torkom fájt. Egy kicsit még most is taknyos vagyok, de már nem érzem magam emiatt rosszul!
Voltam ctg-n, minden oké, méhszáj is olyan mint 3 héttel ezelőtt. A cukromat is ellenőrizték megint, remélem, most jobb lesz az eredménye, mint a múltkor! Kép

Bébicsősz!
Én is örülök, hogy "találkozhatunk" itt valakivel Önök közül. Én még tapasztalatlan vagyok, mert még csak most fogom első gyermekemet szülni, de nagyon bizakodó vagyok hogy minden rendben lesz. Alapvetően nem vagyok egy hisztis nő, remélem, szülés után sem leszek az, és nem fogom megnehezíteni az Önök munkáját velem. Kép Én törekszem majd a tőlem telhető legnagyobb együttműködésre, és remélem, hogy az ott töltött néhány nap jó emlékeket hagy majd bennem. Kép

Otyka!
Igyál sok-sok meleg teát, nekem az jót tett (citrommal)!

Odex
36+5

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok!

Csecsemősnővér és Bébicsősz,
Ugyan már rég nem aktuális a topik, de nosztalgiából időnként beleolvasok. Nagyon örülök, hogy VÉGRE a "másik oldal" is jelzi jelenlétét és kifejezi véleményét egy jobban működő és közvetlenebb kapcsolat érdekében!

Általánosságban mindenről az a véleményem, hogy a vélt/valós sérelmeket azonnal a helyszínen kell/illik tisztázni és rendezni, utólagos egymásra mutogatásnak semmi értelme. Személy szerint mindig így cselekedtem,

5 év alatt 3-szor szültem a Margit Kh-ban. Pont ma 5 évvel ezelőtt a első babámat:-)

Kép

A legelső szülésemet, majd utána a babámmal a PIC-en való tartózkodást éltem meg a legnehezebben/érzelmileg leginstabilabban. Utóbbi 2 szülésemen már semmi komoly negatívum nem maradt meg bennem, "kellemesebben" teltek az ott töltött napok. Hát ez nem is csoda, tapasztaltabb "margitózó" lettem:-))
Így Zseppymanó véleményével mindenképpen egyetértek. Mert minden elsőszülő anyára hirtelen tör rá a boldogság,kétségbeesés, felelősség, tehetetlenség érzése a babájával, a jövővel kapcsolatban, amire az embert a könyvek soha nem készíthetik fel. Mindannyian tudjuk, nem is kéne kihangsúlyozni, de mégis, mert tényleg ebben rejlik a rossz kapcsolat kialakulásának lényege főleg anya és csecsemősnővér között: terhességgel/szüléssel járó hormonális változások a velejáró fizikai és lelki megterheléssel óriási hatással vannak az anyai szervezetre (meg kicsit az apaira is:-). Kivéve az enyémre, de ezt az EDA hosszútávú és jótékony hatásának tekintem :-))) Szóval fő kiváltó ok alapból az anyák problémásabb viselkedésére.
Azonban az eü. ezen területe is óriási lelki megterhelés az ott dolgozóknak is, erre a hivatásra is születni kell. Kivételes emberek azok, akik mindennap felülkerekednek a testileg fáradt, lelkileg ingatag anyukák "ostromán". Jogosak/nem jogosak legyenek is az incidensek.
A anyának is lehet rossz napja és az átlag ezt nem tudja nem kimutatni. Kezelni persze intelligens emberhez méltóan kéne és lehetne is a nézeteltéréseket, de erre nem mindenki képes fent említett "belső zavar/kavar" miatt. Meg egyéb személyiségbeli okokból, de hát ilyen emberek megnyílvánulásait egyébként is félre kell tenni minden más területen is.
A nővér viszont NEM teheti, hogy elege legyen a hülyének látszó kérdésekből és viselkedésekből. Ez egy ilyen munkakör, ezen nincs mit ragozni. Szerintem problémakezelést is kéne tanítani a csecsemősöknek és tréningeket tartani, hogy jobban bírják a kiképzést élesben:-) Pl. egy hét csereműszak egy idősek otthonában. Az valszeg elég kemény lenne, hogy jobban állják az anyukák kitöréseit:-))
Poént félretéve talán több empátia, türelem és lazább felfogás hiányzik azokból, akik az anyukák "célpontjainak" érzik magukat és tényleg azzá válnak.

Jó ötlet, hogy a kórházi előadásokon jelen legyen csecsemős is, hiszen "ismerős" arcok elősegítik a későbbi bizalom kialakulását és viták elkerülését.

Az osztály falait meg lehetne frissíteni újabb babás képekkel, majd azok tartják a falakat össze, ha kórházbontásra kerülne sor...:-)


Viki
ccviki
 
 


Bébicsősz
Azt hiszem Zseppymanó és Viki mindent leírtKép
Bennem az kérdőjeleződik meg ilyenkor, hogy más kh-akban miért tud ez "normálisan" működni???
Más csecsemőosztályokon miért nem minden naposak az ilyen problémák? Miért kedvesek és segítőkészek a nővérek?? Hiszen ugyan azt a munkát végzik mint önök....Õk is fáradtan.
Még is -sajnos- a Margit-csecsemőosztályának messze rossz híre van, hiába kiválló és jól felszerelt a szülészet, szakmailag kiválló orvosok...
A többség pont ezért választja a kórházat, ezért "harcolunk" mi is a bezárás ellen.. Nem kellene, hogy ebből a kellemes környezetből keserű szájízzel menjenek haza az anyukák.
Azt azért elmondanám, hogy személy szerint semmilyen inzultus nem ért, igaz ha láttam valameliykük arcán a nem tetszést akkor inkább arrébb álltam....Bár ennek sem kellene így lennie.

Azt viszont ma sem felejtem el amikor egy "kedves" nővérke egy, a szülőszobáról hozott újszülöttet úgy belevágott az inkubátorba, hogy csak úgy nyekkentKép
Õ mire hivatkozna, mivel megmagyarázza azt fajta a bánásmódot???

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Sziasztok!
Egyetertek mindenkivel aki az eloiteletektol mentes hozzaallast varja el, mind az anyukaktol, mind a csecsemosnoverektol. Mert bizony egymas helyzetebe kell magunkat belekepzelni. Szoktam neha olvasni a topicot, de sajnos meg nem aktualis nekem. Viszont egy eve szultem a Margitban es nekem semmi problemam nem volt a csecsemosokkel. pont ezert be is szoktam irogatni, ha valaki ketelkedik benne, hogy jo tapasztalat is van! Csajok, mint minden munkakorben, itt is vannak szabalyok. Ha a szabalyok azt mondjak, hogy a sima szobakban nem hurcolhatom a gyereket, akkor nem a nover a huje, hogy rankszol. Valoszinuleg neki elovan irva, vagy ha valami van akkor ove a felelosseg. Azt viszont nem ertem, hogy ha lett volna hely a masik folyoson, a roomingin-ben, akkor miert tehetem meg. Sokfelol halljuk, hogy a babaknak nincs szuksege teara, mert kimossa az anyatejjel bevitt immunerositoket. Amikor eloadason voltam hallottam, hogy a margitban meg a regi nezet van. Akkor tudtam, hogy nem fogok cirkuszolni, kap teat es tuleli a gyerek. De, kedves csecsemosok, lehetne, hogy az anyuka azt mondja, hogy kerem az en babam ne kapjon? Szerintem egy jo darabig nem. Es ezer ilyen dolog van. A szoptatasra en is csak annyi instrukciot kaptam, hogy raerek meg elkezdeni, ugyis bukik a gyerek. Azert szoptatttam egyedul, a sajat osztoneimre hallgatva. Ez par kiragadott negativum volt, de belelkesedtem, hatha olvassak a noverek is. Amugy nekem is kellett volna koszono levelet irnom es szegyellem, hogy nem tetttem meg, mert az en draga kincsemre napokig vigyaztak! Amikor a vedononek mondtam, hogy nekem csak pozitiv elmenyem van, mondta, hogy irjam meg nekik, mert annyian szidjak szegenyeket.
Lanyok! Szerintem is kerdezzetek es fokent hallgassatok az osztoneitekre!
csengo
Vendég
 


Sziasztok

Előszöris örülök, hogy a másik oldal is megszólal. Tényleg érdekelne, hogy miért pont a csecsemősök vannak távol a felkészítésről, pedig szerintem ugyan olyan fontos lenne az ő tájékoztatásuk is. Tudnának sok okosat mondani, és talán sok problémát előre elkerülni.

Úgy érzem, hogy én is könnyen alkalmazkodom az emberekhez, remélem pozitív élményekkel térhetek majd haza a kórházból, mindenesetre erre fogok törekedni.

Odex, örülök, hogy jobban vagy. A köhögés kész szerencse, hogy elkerült, az most elég kellemetlen lenne.

Otyka, gyógyulj meg, mert egyenlőre úgy fest, hogy csütörtökön még találkozhatunk Kép

Kati 39+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Odex,
Mi lett az eredmény? Remélem minden okKép

Katica,
Pedig amiket leírtál már azt hittem külön vagytokKép

Tegnap este hőemelkedésem volt, úgyhogy mindjárt indulok a háziorvoshoz. Már tényleg nagyon unom ezt a megfázást!

Otyka,
Remélem mmár meggyógyultál

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Kati
Jó lenne, ha találkoznánk Kép Bár ki tudja, lehet holnaqp már én foglak meglátogatni Kép

Zseppy
Még nem gyógyultam meg, egész éjjel izzadtam, alig bírtam aludni, s az volt furcsa, h ugyanakkor 15 fok volt a szobában. Nem értem mitől ömlött rólam a víz. Te már jól vagy?

Odex
Na mi lett az eredmény?

pussz
24+1

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok,
Most értem haza háziorvosomtól. Szóval légcső hurut. Szedhetek amoxicillint, bár próbálom elérni Doki bácsit Õ mit mond... Orvosom szerint még lesz ez rosszabb is, mert a légzésem nagyon "érdes"! Szóval most paff vagyokKép

Otyka,
Gyógyulj meg. Az izzadás szerintem jó jel!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok

Na nekem is hőemelkedésem van. Legalábbis a 37.1 nálam már annak számít. Szinte biztos, h lázam is lesz, mert amikor még suliba jártam, s kellett volna, akkor bezzeg sosem volt, utoljára is kb. 10 éve volt lázam karácsonykor Kép Na mindegy, majd meglátjuk Kép

Zseppy
Gyógyulj meg, s feküdj sokat. Mikor nekem volt légcsőhurutom, akkor nekem sokat segített a kamillás inhalálás.

24+1

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok!
Az előbb hívtam a kórházat, és jó híreim vannak! Kép Szerencsére az éhgyomri és az étkezés utáni cukrom is jó lett, így nem kell mennem megint két hét múlva, és nem is kell változtatni a diétán! Kép Kép Kép

Zseppy, Otyka!
Nem irigyellek titeket! Pihenjetek sokat, izzadjatok, teázzatok stb....és kitartás!
Otyka, a 37,1 ilyenkor állapotosan még nem hőemelkedés, mert amúgy is kb. fél fokkal megemelkedik az ember testhőmérséklete, így minden érték eltolódik.

Kati!
Kitartás, már nincs sok hátra! Kép

Odex
36+6

Aisa és Hajni
odex
 
 


Odex
Örülök, h m inden rendben.

Sejtettem, h ezt fogja mondani valaki Kép, de nekem a normális kb 36,4, de megint átestem egy izzadáson (tényleg nem értem), s már csak 36,8 Kép. Asszem haladunk a gyógyulás felé. Kép

Képzeljétek a szobában most egy pici elektronyos hősugárzóval melegítek, s az egyik teknőc befeküdt közvetlenül elé, szétdobta kezét lábát, s ott melegedett Kép
Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok

Lassan mindenki elkap valami betegséget?
Az immunrendszerünk csökkentett üzemmódban dolgozik, ennek köszönhető a szokásostól eltérő betegeskedés.

Otyka, neked nem lenne szabad 15 fokos lakásban lenned. Főleg betegen nem, ez nem tesz jót az ellenállóképességednek. Nem tudsz olajradiátort, vagy valami meggyőzőbb fűtésalkalmatosságot szerezni? Azért a teknősöd tündéri Kép

Odex, örülök, hogy rendeződött a cukrod. A megfázásod elmúlt?

Zseppy, neked meg folyamatosan párásítanod kellene, nem jó az ilyen hosszan elnyúló köhögés, nehéz belőle kilábalni.

Mi még mindig egyben és jól vagyunk és szerencsére továbbra is gyengédebb a pocaklakóm a mamához. Remélem csak erőt gyűjt a kijövetelhez. Ma már a védőnő is felhívott, hogy nem akar kijönni az a gyerek? :o)

Kati 39+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Kati
Akkor holnap találkozunk Kép
A szobában 20 fok van. Kép Csak reggelre hűl ki, mert éjszakára lekapcsolom. A lakás többi része hideg Kép Max. kesztyűben, sálban, sapkában járok pipilni Kép


24+1

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok!
jobbulást mindenkinek

Szilvi
szilvamag
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? Most vagyok 21 hetes +1 napos. A pocaklakóm lesz a harmadik gyermekem. Szintén a Margit kórházba fogok szülni /császárral/.Békásmegyeren lakom a 2 fiammal és a férjemmel. Ja és 31 éves vagyok.
Móni
semoni
 
 


Semoni,
Naná hogy csatlakozhatsz. ÜdvözlünkKép

Katica, Otyka
Mi volt doki bácsinál? Én általában estére érzem szarul magam. De, hogy konkrétan mi a baj nem érzem. Általános gyengeség van rajtam...Már 2 hete párologtatok légzés könnyítő olajjal.

Otyka,
Ez a kép nagyon tetszik. De az a 20 fok is kevés. Azt mondják napközben legyen olyan 23 fok a lakásban, éjszaka meg 20 fok körül... Nem tudtok valamit tenni még az ügy érdekében?

Odex,
Csak így tovább... Mármint cukor ügyben

Szilpa,
Veled mi a helyzet?

Zseppy (25+?)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Semoni!
Üdv. itt! Kép Gratula a harmadik gyermekhez. Kislány lesz vagy kisfiú, lehet már tudni??

Kati, Otyka!
Találkoztatok, minden rendben van mindkettőtökkel??? Kati hogy bírod még??

Zseppy!
Ez már azért haladás, hogy inkább csak este érzed rosszul magad.... Kép

Én csak fáradt vagyok. Nagymamám beteg, szinte egész nap figyelni kell rá, így rohangálok föl-le, főzök, viszem sétálni stb. De szerencsére nemsokára jön haza anyu és átveszi a felügyeletet! Kép

Odex
37

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a fogadtatást és a gratulációt. A 20 hetesUH-on a Pálffy Dr. lánynak látta a pocaklakót, de azt mondta csak akkor lesz biztos, ha kint lesz.:-) Az én orvosom Dr. Mousa Moustafa. Valaki jár innen hozzá?
Móni
semoni
 
 


Semoni,
emlékeim szerint valaki érdeklődött már utána itt. Viszont nekem lenne kérdésem a Te Orvosoddal kapcsolatosan. Barátnőm kint él Jordániában és most jár a 26.hét környékén. Haza akar jönni szülni, viszont a férje arab. Szóval a kérdésem egyenlőre annyi, hogy szerinted vállalna ilyen "esetet" is? Mivel apa bent szeretne lenni gondolom jó lenne, ha vele is tudna kommunikálni a doki. Gyerkőcök hogy fogadják a Kistesót? Nekem egy 4,5 éves kisfiam van és egyenlőre még nagyon várja. De azért már kezd anyás lenni megint.

Odex,
Még egyenlőre azt mondta a dokim valószínűleg rosszabb lesz a helyzet, úgyhogy majd ha azt mondták minden rendben márcsak akkor fogok örülni...Párom próbál bíztatni, de azért aggódom a gyógyszer szedés miatt. Doki bácsi azt mondta az amoxicillint lehet szedni. Szóval most próbálok jó kislány lenni és amit a doki mond azt csinálom!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!!

Otyka!
Nagyon jó fej a teknősöd. írtó édes!! Vigyázz magadra a hideg lakásban. Ne menj hidegbe pipilni! Inkább vegyél magadnak is pelust. Legalább tudod milyen érzés a babádnak :-)))

Zseppy!
Köszönöm a hiányolást. Én jól megvagyok. Ma voltam vérvételen (cukor, vérkép, ellenanyag). A cukor jövő hét elején lesz meg, a többi a jövő hét vége felé. Utána votlam a doki nénimnél is. Minden rendben. Méhszáj zárt, szívhangot is hallgattunk. Semmi új fejlemény nincs.
Te viszont meggyógyulhatnál végre!!!!! Egyél sok vitamint!

Kati!
Mostmár kijöhetne a babóca! Drukkolok nektek, h könnyű szülés legyen!!

Semoni!
Üdv közöttünk. Mikorra vagy kiírva???

Szilpa
26!!!!!!!!!!!!!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Semoni
Üdv köztünk Kép

Szilpa
Köszi a jó tanácsot, de asszem inkább nem élek vele.Kép)) Vasárnap már próba fűtést szeretne a párom Kép Kiváncsi vagyok Kép
Ott ittad meg a cukrodat? Vagy otthon?

Odex
Mikor mész jövőhéten ctg-re? S hányra?

Zseppy
Szurkolok, h mihamarabb meggyógyulj.

Találkoztunk ma is Katicával. Még mindig egyben volt. Kép De majd Õ elmondja.
Velünk minden okés. Kép Harántfekvéses még mindig, s úgy értettem nem is nagyon lesz másmilyen. S perrsze nem nőtt fütyülője Kép Jövőhéten megyek terhelésesre, meg teljes vérképre.

pussz
24+2

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka,
Én telefonáltam, azt mondták itthon megihatom, és másfél órával később jelentkezzem. Te hogy-hogy már mész a jövő héten?

Katica,
Mi a helyzet?

Zseppy (25)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Otyka, Szilpa

Nekem tegnap a gyógyszertárban 2*75 gramm cukrot adtak. Átadom szivesen az egyiket...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy
Valszeg azért, mert az UH szerint 25 hetes vagyok.
Nekem Katica azt mondta, h elotte valo nap menjek el vérképet, eg éhgyomri cukrot csináltatni.
Teljes vérképet tudnak nem éhgyomorra csinálni?
Mikor mész?

24+2

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok

Még mindig egyben, és dokibácsi szerint sajnos ez még így marad. Nagyon empatikus volt tegnap, sajnált, hogy ekkora pocakot nehéz lehet cipelni. Még meg is simogatta Kép
Szegény miattam bejöhet vasárnap ctgzni+vizsgálódni.

Most először fordult elő, hogy babókám bealudt a ctg-n, így síppal ébresztgették. Jó kislány volt vagy 5 percet produkált mindenféle szépet, aztán visszaaludt :o) Lehet, hogy az volt a baj, hogy tegnap nem ettem délelőtt. A szülésznő lelkemre kötötte, hogy ctg előtt enni kell.

Üdv Semoni, nagyon irigykedem, hogy ilyen fiatalon már a harmadikat várod. Két fiú után gondolom most egy leányzó lenne a favorit :o)

Zseppy, ne kenődj el. Állítólag rosszabb a gyereknek, ha nem szedsz gyógyszert és lasabban gyógyulsz. Most már bizti rendbe jösz. Szerintem kényeztesd magad valami olyasmivel, amit nagyon szeretsz, attól jobb lesz a közérzeted!

Odex, javulás a nagymamának! Lassan már Te is jösz ctg-re?

Kati 39+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?