Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Móni!
Sokat gondolok rátok Martin mûtétje miatt! Feltétlenül írjál majd, ha túlvagytok rajta!
Az AIDS-es történettel kapcsolatban hasonlóan gondolkodom Anikóval, sokszor felröppent már ilyen hír, de rögtön cáfolni is szokták, mert így nem lehet fertõzni, állítólag, és remélem tényleg nem!
Segítségeteket kérném: ételfestéket szeretnék venni, ugyanis találtam egy aranyos húsvéti receptet, nyuszisüti, és a nyuszik ruháját kell kifesteni sütés után. A Corában néztem, nem volt. Ha láttatok valahol, írjátok meg légyszi!
Üdv: Judó
judó
 
 


Sziasttok Lányok!

Ezer bocsi, különösen Evytõl, Ibolytól, de az ûzött vad hozzám képest mormota, de el fog ez múlni legkésõbb egy hónap múlva...
Gratulálok Adriánnak, alig várom hogy lássam a játszótéren...no meg persze az egyéveseknek és az idõsebbeknek is.
Az összes fotót nyugiban végig fogom csócsálni és küldök én is síelõseket, de megint csörög két telefon...
Dia
fd
 


Sziasztok!
Már jó régen nem írtam, általában csak olvasni van idõm. Elég sûrû volt az elmúlt pár napunk. Hétvégén ugyan elkezdtem írni, de kitöröltem az egészet, mert túl szomorúra sikerült. (Voltunk a szüleimnél, és megint jó kis veszekedés lett a vége. Most inkább nem részletezem, mert a gyomrom megint görcsben van ha rágondolok. Valahogy rendezni kellene, de elég reménytelennek tûnik...)Kép Kép

Hisztis, akaratos lányok (fiúk) anyukáinak!
Naggyyyon ismerõs a helyzet, Zsófi is tud alakítani! Mindig is elég akaratos volt, most egy jó adag féltékenység is társul a dologhoz. A huncutságairól is tudnék mesélni, hát van fantáziája a lánynak! Megpróbálom a lehetõ legnagyobb türelemmel kezelni a dolgot, persze nem mindig sikerül. Az azért megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül. Amit eddig leírtatok, akár rólunk is szólhatna.
Nem mindegy, melyik fogkeféjére melyik fogkrém kerül, ki hozzon neki inni, melyik kiskanállal eszik, melyik ruhát veszi fel stb. Inkább elõre rábízom a választást. (van, hogy nem lehet, pl -20 fokban nem mehet rövidnadrágban ki az utcára.) Mostanában sokszor CSAK ÉN segíthetek neki (persze azért, mert Luca éppen szopizik, vagy a kezemben van). Arra vigyázok, hogy ne érezze mellõzöttnek magát, sokat játszunk együtt, ha csak lehet tényleg csak vele vagyok.
Amikor "hisztimentes" (szerencsére egyre gyakrabban), akkor tüneményes, aranyos, jókat játszunk, fõzünk, beszélgetünk együtt.
A nagyon okos beszólásoktól én is rosszul vagyok, mindig az a legokosabb, akinek nincs gyereke. Elméletben persze mindent tud a hisztirõl! Megpróbálom egyszerûen elengedni a fülem mellett a milyenanyaazilyen, illetve a szörnyûhisztisezagyerek típusú megjegyzéseket. A következetesség tényleg varázsszer a hiszti ellen.

Anikó, Juca, Emese köszi a fényképeket!
Evey, neked meg a hiányolást a taliról, nagyon jól esett! KépÁprilisban bepótoljuk! Adriánnak gratula!Kép
Pele! Kérdezted, hogy mit csinálok Zsófi bõrével. Eddig mindig gyorsan, szinte magától elmúlt. Amikor kijön rajta (néha foltok de legtöbbször pöttyök) kap kalciumot meg fenistil cseppet és ez gyorsan segít. A dokinéni mindig elintézi azzal, hogy ilyen alkat. Persze nem nyugodtam bele, igaz mostanában nem is volt ilyen baja.
A homeopátián már régen gondolkozom, csak eddig még nem találtam orvost.
Bigacsiga! Én is nagyon szorítok nektek, hogy Doni lába minél hamarabb meggyógyuljon! A huncutságokhoz meg sok türelmet és humorérzéket! Nevetéssel nekem is könnyebb, mintha ordítozok vele. Persze amikor úszik a fürdõszoba mert kimosta a pizsamáját, vagy minden tiszta liszt, mert sütit süt a babájának, nehéz megállni.

Még akartam írni, de így is elég hosszú lett és megyek ki a kertbe, kihasználom a jó idõt. Sok kint a munka, és Luca is nagyon szeret a levegõn lenni.
Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 

 
 

No újra próbálkozom!
Hannával az az újság hogy már gyakorlatilag mindent mond, amit ért, amit nem azt nem hajlandó ismételni.
De van egy kivétel, szerintem direkt csinálja: a Fanni nevét ki nem ejti a száján, kikerüli ..no mit szóltok?
Holnap megyünk kullancs-oltásra. Sokkal egyszerûbb most vele, mint télen, majd egész nap kinnt vagyunk és nem kell az a sok gönc! Ha bekakilt rögtön szól, azt hiszem lassan itt az idõ a bilizésre, jól gondolom?
Fanni teper az isiben, rendben is lenne vele minden, csak idõnként rettentõ szemtelen és egyre rosszabbul eszik, de szerencsére a fizikai állapota kifogástalan.
puszi mindenkinek! Dia
fd (fd)
 


Szija lányok!

Pocok! Hát el tudom képzelni a szitut a nénivel. De azért jót nevettemKép

Ezt az AIDS-es sztorit már hallottam kb. két éve, aztán kiderült, hogy kamu az egész és nem is igaz, csak valaki kitalálta.
Ha valakibe beleszúrnak egy tüt, azért az elég fájdalmas, pláne, hogy tudomást se vegyen róla és táncoljon tovább, arról nem is beszélve, hogy egy cetlit beletenni valakinek a zsebébe, szintén nem lehet észrevétlenül.

Az akaratosságról már én is tudok irni, pedig Hanga még csak 5 hónapos lesz. Ha valami nem teccik neki, akkor elkezd morogni, mint a kutya:-)))és csapkod a kezével. Mi lesz itt késöbb, hajjaaaaaj!

Szijasztok, Lara
lara
 
 


Sziasztok,
Jó régen nem írtam...
Írtam már párszor, hogy elvállatlam egy munkát (gépelés-szerkesztés-lektorálás), ami ha bejön, (nwem tõlem függ) 15 hónapig tart Kép. De Kép is, mert az esti kikapcsolódásra száént idõmet szinte teljes egészében elveszi - lásd itt a babaneten, azóta alig szólok hozzá valamihez...

Pele, tök jó volt, hogy itt votlatok, Ábel sokat emlegetett benneteket, a kis fatojást pedig fel kellett akasztanom az ágy fölé (legyen mit letépni Kép), mert vele akart aludni, de mindig kiesett a kezáébõl, aztán kersgetni kellett a takaró alatt... Kép Holnap megyünk táncházba, de ez már késõ, viszont mit szóltok a jövõ héthez (ha Ákos esetleg du-os? Vagy akkor, ha Ákos du-os? /Nem véletlen mondatismétlés! Kép/)

Voltunk ma a dokinéninél, Emese fogzik, a popsija valszeg azért olyan iszonyú. Az arcát elintáéztwe azzal, hogy ilyen bõrtípus, mert szerinte másfél éves korban nem jön ki a tejallergia. De hát ha a pofija csak akkor olyan, ha eszik viszonylag sok sajtot vagy Túró Rudit. Abszolút összeköthetõ a dolog. Most akkor kinek higgyek?

AIDS-es ügy: a hideg is kirázott... Végül is nem lehetetlen a dolog, ha fecsekdõbe töltött vmilyen testnedvvel csinálja, viszont ha egy szimpla tûvel szurkál vkit, akkor nem tudom hogyan, ui. az AIDS vírusa a levegõn elpusztul... (Vagyis ha megszárad a tûn, akkor ki is nyiffan...)

Régebben emlegettáétek azt a fiatal párt, akik otthagíyják a babnát este, õk meg elmennek moziba... Kiakadtam rajta teljesen, és azóta akarom már leírni, csak mindoig kiment a fejembõl, hogy ha Isten ne adja a babának vmi baja lesz (bölcsõhalál, vagy épp "csak" kiesik az ágíyból és eltörik a karja), bziony börtön is lehet a vége. A baba halála esetén gondatlanságból elkövetett emberölés címén. Anno amikor jogot tanultam (na nem a jogi egyetemen), akkor egy hasonló esetet mesélt a jogtanárnõ.

Mi megvagyunk, Emese egyre töbet megy kézenfogva Kép, ráérzett a járás ízére, azt hiszem, talán végre elindul egyszer... Viszont a játszótéren önállóan felmászik a csúszdára és le is csúszik.

Ábel hihetletlen aranyos vele (már amikor épp nem veri fejbe), sokat "olvas" (imád könyveket nbézwegetni, hihetetlen türelemmel és érdeklõsdéssel teszi, gyakran félórákig is).

puszi mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Hahó Lányok!Kép

Sajnos nem lesz annyi idõm, hogy mindenkinek külön-külön írjak, remélem nem haragszotok miatta. (mondjuk nem semmi lenne a hosszúsága akkor a levelemnek..)

Nálunk is meg volt a szülinapi buli..Kép Jancsi nagyon csodálkozott a tortán, meg a nagy felhajtáson..Kép Nem tudta mire vélni, hogy miért vonyít az egész család, miért tört ki mindenki ovációban, amikor anya elfújta a gyertyát, és miért nem mondja senki sem, hogy "Nem szabad!!", amikor belenyomta a kezét a tortakrémbe...??!! Igazi bamba kiskölyök voltKépKép
Tomi meg olyan nagyfiús komolysággal nézte végig ezt az egészet..Nagyon helyes volt! Egy szuszra sikerült elfújnia a gyertyákat és amikor gratuláltunk neki, csak vállat vont, hogy " nem nagy ügy"! Jó, mi?
Egyébként holnap megyünk kontrollra Tomival, bízom benne, hogy minden OK lesz..Az, hogy nem fullad, ill. nem köhög fel már semmi trutyit számomra bíztató jelKép
Jancsinak lett egy 5. foga, nagyon kis édes, mindig felhúzza az ajkát és mutogatjaKép

Snoopy, úgy tûnik kori sajátosság, meg esetleg nemi is, ez a "nem mindegy, hogy etet a mama"..Nálunk is vissza kellett térni a fekvésre (szóval, hogy én feküdjek le mellé), és nem olvashatok közben, nem simogathatom, max. puszilgathatom..KépKép Õ persze, mint egy kis kígyó, úgy tekeredik, simogat.. És a legújabb, ha nem adj'Isten nem akarom még megszopiztatni, akkor ahol ér, ott belém harap, de csak egy kicsikét.. Hogy érezzemKép Vagy, amit imádok benne, neki áll udvarolni: dörgölõdzik, belefekszik az ölembe, puszilgat..KépKép Ilyenkor meg tudnám zabálniKépKép

Hannus gõzerõvel olvassa HP-t..., az OK, hogy olvas, de annak már nem igazán örülök, hogy most csak HP-s bármit kell vennünk, legyen az pohár, vagy kóla...stb.

Kari kapott egy józsaszín biciklit, beleszerelmesedettKépKépMindenhova azzal akar menniKépKép

Norcsi, boldog névnapot Bánk babánakKép

A bolt már nyitásra kész, csak a hülye papírok vannak hátra..Egyébként én is totál kész vagyokKépKépKép

JA, egy édes sztori: Amíg pöstiek voltunk, a gyerekek utazás közben mindig számoltak vmit. Az egyik suzukikat, a másik piros opeleket.., most, hogy csak az egyik oldalon van (merthogy kétszer egy sávos utak vannak errefelé..) erre lehetõség, tudjátok mit számolnak? Az útszélén álló prostikat..KépKép Mondjuk eleinte csak "néniket" számoltak, majd Hannus felvilágosította a kicsiket, hogy ezek a nõk prostituáltak. Így!

NA, megyek, igérem megpróbálok gyakrabban jönni!

Puszi: Verus

Kép
verus
 
 


Zsóka, jó, hogy felhoztad: én is akartam az otthonhagyókhoz hozzászólni..vhogy ezeknek a felelõtlen embereknek külön istenük van, mert nagyon ritkán történik olyan a babával, amibõl ügy, eset, baj vagy bmi rossz lehet. A mi ismeretségi körünkben is volt egy szülõ páros, akik miután kruppos rohama volt már a babának!!- minden további nélkül elmentek mulatni, otthohagyva a kicsit a kutyára. Sosem lett semmi baja a gyereknek, (bár már 4-5 éve nem találkoztunk), szerencsére. Értitek ugye, hogy enm arra akarok kilyukadni, hogy miért nem lett vmi gond, de ha lesz 2., 3. gyerekük, akkor is mindent így fognak csinálni.
Míg engem örök lelkiismeret-furdalás gyötör, ha pont akkor lesz csak egy pukli is a gyerkõc fején, amikor nem vagyok a közelében...

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!
Olyan délutánom/nunk volt ma, hogy muszáj elmesélnem.
Inkább Kép mint Kép, sajnos.
Délig minden szép és jó volt. Ebéd után hazahoztam Esztert a bölcsibõl, Viktort a suliból. Picit még kint játszottak a kertben, Eszter visított, hogy bele akar ülni a nagykerekû babakocsiba. Beleültettem, Viktor tologatta, mígnem egy göröngyös helyen elborult a babakocsi... Eszter félelmében és fájdalmában, Viktor csak ijedtében ordított, mint a fába szorult féreg...Kép
Esztert lefektettem, nagyon hamar elaludt. Késõbb hazaért Juló, majd elment újra szolfézs órára biciklivel. Amikor hazaért, kiderült, hogy elütötte egy autó!Kép
Szerencsére jó sok horzsoláson, dudoron kívül (na és persze az ijedtség) nem lett baja. A mûvészlelkületû kamasz lányom szerintem se látott, se hallott, ahogy átment az úton...
Este 6-ra Viktort vittem volna úszni, pár száz méter út után a Trabant kuplungpedálja megadta magát, eltört vmi benne Kép Holnap lehet szerelni...
Ja, még a férjem mobilja is leesett, és a "klassz" mûanyagnak köszönhetõen némileg használhatatlan lett. "Csak" az a kis pöcök tört le róla, ami az aksit rögzíti...
Ráadásként esti fürdésnél Eszter belenyomta a vadiúj gyümölcsillatú hajbalzsamom felét a kádba...

A gyerekek már alszanak, remélem, ma már nem történik semmi extra...Kép
Ennyi fért a mai napba Kép Holnap már csak jobb lehet!Kép
Puszilok mindenkit:

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Edóka, olvasom, mi történt veletek. Remélem jól vannak a balesetesek!
Vannak ilyen rossz napok az ember életében:-(((
De ezután már sokáig nem történik semmi rossz:-)))
Fel a fejjel!

Judit
jéjé
 
 


Sziasztok!

Most csak néhány sor.

Verus.Nagyon köszönjük a gratulát!Kép Örülök hogy a kis Tomi már remélhetõleg túl van az egészen. Akkor a hétvégi buli nagyon jól zajlott ezek szerint.

Nálunk végre kéthetes csúszással megkapta Bánk tegnap a négyhónapos oltásokat, és SEMMI következménye nem volt. Még egy kis hõemelkedés sem. Akkor kapott kúpot, de késõbb már nem volt rá szükség, és a borogatás és a kenegetés is úgy látszik hogy megtette a hatását és nem lett piros és duzzadt a szurik helye. Mondjuk üvöltött alatta, de hát a lényeg hogy ezen is túl vagyunk.

Prostikkal kapcsolatban az Anna lányom is megjegyezte egyszer, hogy mit csinál a néni a sarkon, arra vár hogy dolgozhasson? Nem tudom milyen munkára gondolt, de jól jött ki.

Most szokásos reggeli készülõdések, aztán majd késõbb igyekszem egy bõvebb, személyreszólóbbat írni.

Szióka, szép napot mindenkinek! Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Most én is sikeresen elmaradtam, meg se próbálok személyre szólókat írni, mert úgyis kihagyok valakit.

Csütörtökön nem volt ovi, otthon voltam, jelentem túl vagyok a húsvéti ablakpucoláson, juszt is megcsináltam. (meg a nagytakarítást, ágyhúzást és paradicsom palántázást egyszerre).
Viszont Ilcsi estére belázasodott, majd ezzel töltötte a hosszú hétvégét. Most is otthon van, meg egész héten lesz is, anyósommal. Tüszös mandulagyulladása van... Sikerült rekordokat látni a hõmérõn, igaz, popsiban, de 40.3 volt a rekord. (A csaj egész jól bírta, 39 -ig jött ment ált. lazán, a 40.3-al is magától ment pisilni, csak csendesen nyögdécselt közben) Na, mindegy, nem vágyom ilyen rekordokra.

Idebent meg feje tetején áll minden, némi fejlesztés eredményeképp kinyiffant a mérõprogram, aztán meg szedik szét a világítást, meg festés is lesz, mindeközben 2 hét alatt 4 mintát kéne lemérnünk... szóval imádom a dolgot nagyon.

Szombaton lesz a suliba a felvételi, pardon, a meghallgatás.... addigra remélem Ilcsi túl lesz a dolgon, Gergõ meg kihagyja.

A kert az most már nálam is oké, szépen elidnult minden, és én is utolértem magam. Vasárnap megvolt az idei elsõ szüret, saját termésû spenótból (áttelelõ, és vegyszermentes Kép ). Élvezem a jóidõt.

Már megint sok rémeset írtatok. Az AIDS-es sztorit (avagy hasonlót) már én is hallottam, nem tduom, mennyi igaz belõlük.
Anikó, Lili egyszerûen elkezdte a dackorszakot, ki fogja nõni, de lesz még addig pár hasonló. Amúgy ilyen téren szerintem is sokkal jobb a fiúkkal.

Judó, a Blahán a Kaisersben mindig szokott lenni, gondolom máshol levõ Kaisers is reális. Viszont tuti tele van (csak és kizárólag) E-vel (lásd másik topik)...

Sziasztok
Ildi

Ildi
pildi
 
 


PIldi!

Szia, köszi az infót. Egyébként még sosem használtam ilyet, de nem is fogok, csak egyszer szeretném kipróbálni. (Gondoltam, hogy nem vitaminnal van tele! Kép ) Aztán lehet, hogy cukros tojásfehérjével díszítem a nyuszikat, nem is festékkel.
Kislányodnak jobbulást, én éppen most indulok haza, mert Zazó is beteg lett, piros a torka.

Üdv: Judó
judó
 
 


Sziasztok!
Azért nem volt annyira felhõtlen eddig a napunk mint amilyennek indult. Bánk nagyon jól alszik ma egész nap, végigaludta a sétát, sõt még utána is aludt a kocsijában egy jó darabig hogy hazajöttünk. DE. A kisebbik lányom, aki 3 éves, viszont felzabálta a maradék Aktival junior vitamint (10-05 darabot). Naná hogy elsõ körben letagadta, õ aztán nem, pedig a szája elég maszatos volt ahhoz hogy gyanús legyen. És mikor két kis megrágcsált darab figyelt már csak a dobozban, na akkor vallotta be. Rögtön telefon a homeopata dokinknak, aztán a Heim Pál toxikológiának (csak ebben az egy kórházban van ilyen, milyen az élet). Megnyugtattak hogy legfeljebb csak hasmenése lesz és a héten többet ne adjak neki. Jó vicc, mikor mind megzabálta!. Szóval az elsõ ijedtség után a férjem közölte, hogy a lányunk olyan mint az Asterix és Obeliszkben az Obeliszk, mindenesetre elég jó erõben van az biztos. Meg jól mászik a szekrény tetejére a székrõl...

Szóval nagyjából ennyi, Bánk nagyon jól alszik, gondolom most hat nála a tegnapi oltás. Még "csak" hõemelkedése van, remélem nem is fog feljebb menni. Picit fáj is az oltás helye, remélem ez sem fog sokáig.

Most sajnos sír a kis vitamin zaba-gép, úgyhogy mennem kell.

MIndenkinek nagyon szép napot kívánok a borongós idõ ellenére!

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!


Én is élek még. Kép

A hosszú hétvégét vidéken töltöttük, gyönyörû idõ volt, Vili szinte be sem jött az udvarról, csak aludni. Kicsit pirosabb is lett. Szerencsére nem náthás, így legújabb tudományát: orrfújás -kézbe- gond nélkül gyakorolja.

Anikó! Köszönöm a képeket, Lili egyszerûen aranyos.

Evey! Adrián áll? Boldog szüli- és névnapot az illetékeseknek!

Bigacsiga Kata! 100 kis cserép kaktusz és pozsgás? Euforbia triangularisod van már? Szívesen vinnék Neked a nyári talira, mi már alig férünk a csemetéktõl.

Tényleg: idén lesz nyári Babanetes találkozó?

Ezzel a -remélem nem- költõi kérdéssel be is fejezem, üdv:

Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Lemaradtam én is, mert az elmúlt napokban kidõltem már estére, de ma igazán hamar elaludtak a lurkók, és házimunka sem nagyon maradt.
Hannus hátacskája úgy néz ki, meggyógyult (kop-kop). Szóval mégis a tej lehetett a bûnös, már legalábbis ha direktbe kapja, mert ételbe belefõzve nem okoz gondot.
Ma voltunk pici babát nézni, és olyan jó érzés volt arra gondolni, hogy nemsokára megint lesz nekünk is ilyen kis szuszogva-nyögdécselve szopizó manónkKép

Judó!
Ételfestéket láttam a Match-ban is, de szerintem színezhetsz céklalével, spenóttal, szederrel, ilyesmivel is, és az akkor még természetes isKép

Zsóka!
Szerintem ha te látod, hogy a tejterméktõl van a pötty, akkor az biztos úgy is van. Én úgy tudom, hogy a tejallergia bármikor kijöhet.
Áron is folyton Ábelt emlegetiKép Meg hogy milyen jókat tudnak együtt játszani! Azt meghiszem, csak bírja az ember idegekkelKépKépTáncházra a jövõ hét elvileg jó, de pontosabbat csak elõtte tudok majd mondani. Akkor jó, ha Ákos du-os, mert akkor fél 7-re végez õ is a zárással.

Verus!
Örülök, hogy Tomi jól van! HP nálunk is nagyon megy, van már mindenféle "kegytárgyunk" és Áron állandóan "Roxfortot" épít legóból. Mondjuk nagyon szépen és fantáziadúsan.

Evey!
Adri nagyon ügyi!!!

PM!
Igen, én is egyike vagyok azon mamiknak, akik elmondhatják, hogy hála nektek és a Babanetnek, hogy még mindig szopizik Hannus, és ki tudtam tartani a szoptatás mellett. Amikor Babszem fogant, akkor még 8x-10x szopizott, aztán ez szép fokozatosan lecsökkent napi 1-re, a reggelire. Kb. másfél hónapja azt hittem, hogy abbahagyja, mert már nem nagyon volt kedve, de most megint reneszánszát éli a szopi, és 2x-3x kér egy nap. Én arra gondolok, hogy ez most már az elõtej lehet, és így most megint bõvebben csordogál.

Edóka!
Micsoda nap!!!Kép De legalább semmi igazán komoly baj nem történt!

Ildi!
De jó neked, én még csak kerülgetem az ablakokatKép Majd talán hétvégén...

Andi!
Köszi, a kalcium tényleg jó ötlet. Hiába ilyen alkat, de hát szenved, mert panaszkodik, hogy "váj", úgyhogy azért csak muszáj valamit csinálnom.

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok

Elosszor is szeretnem megkoszonni kepeket.
Moninak a kerdoivet.
Emese nagyon aranyosak gyerekeid a szemuveggel, nagyon szep szemuveguk van.
Juca Vili mar kesz nagyfiu, nagyon aranyos a kepeken, egyet hianyolok teged egyik kepen se lathatunk.
Aniko Lili nagyon csinos volt szulinapjan. Igy utolag is boldog szulinapot kivanok neki. Legjobban grimaszos kepe tetszett.
Judo milyen szinre volna szukseged? Hazilag nem eloallithato az a szin? Mindjart megyek megkeresem azt a nyuszit hatha van otletem szin hazilagos elo allitasara.

Akikrol utobbi idobe lemaradtam azoknak boldog szulinapot es nevnapot.
Betegeskedoknek jobbulast.
Kicsi babuciknak uj dolgaikhoz gratulacio.

En lanyaim jol vannak. Lianna vegre ugy nez ki alszik. Eset 10 korul elalszik mostanaba ugyhogy vege ejszakazasaimnak. Valoszinu 3 rago fogunk lehet a problema forrasa. Miota ezek atjottek az inyen azota nyugi van ejszaka. Valoszinu kovetkezo fogjovetelig mar igy is marad. Egyebkent a holgy egy tunder imad epiteni legojaval. Noverei utan jarkalni. Puszitadni, pakolni. Mindent amit egy hasonlo koru gyerek szeret. Tegnap itt megint ho hullot. Mikozbe en lepcsot takaritottam ugyesen feljott utanam. elso ket lepcsore mitn a nagyok tobbit mar negykezlabb.
Biankam szulinapja jol sikerult nagy volt orome es boldogsaga nagyon elvezte a jatekot es a tobbieknek s ugy tunt hogy tetszett. Legnagyobb orome Bianak, hogy megszuletet elso fiu unokatesoja es pont akkor amikor az o szulinapja volt, egy a banat, hogy messze vagyunk igy csak evek mulva lathatjuk ot elosszor Kép .

Napocska
napocska
 
 


Judo

Megnezegettem receptet.
Sargat kurkumaval, safrannyal lehet csinalni.
Pirosat cekla , malna levevel, esetleg malnaszorppel, igaz kevesbe lesz egeto piros inkabb rozsaszin.
Zoldre esetleg spenot jut eszembe, de nem biztos hogy jo otlet. Vagy pedig kek es sarga kkevereke, de kek szinm hazilagos elo allitasaval bajba vagyok.
Kekre hat itt Kanadaba blueberrit mondanam, itt lehet fagyasztva kapni, otthon ismereteim szerint nem igen tudok olyan gyumolcsot ami kek.

Meg elozobe akartam irni hogy Edokanak sokkal jobb napokat.
Verusnak gratulalok bolthoz, mielobbi papirmunkat es nyitast utana meg rengeteg vevot.

Mindenkinek minden szepet es jot

Napocska
napocska
 
 


Nyuszikáim,
megint nem olvasok, csak írok (bocsbocsbocs), ismételten könyvtárból. Addig nem is lesz netünk, amíg át nem költözünk az új lakásunkba, ami még kb. 2-3 hónap Kép.

Iboly és Liesel,
nem lenne kedvetek a jövõ héten vmelyik nap átmenni Párkányba? Cipõt kéne vennem meg ilyesmiket, mehetnénk együtt. Természetesen bárki más is jöhet, aki szeretne átsétálni Szlovákiába, csinálnánk egy jó kis nõi napot. Ha van kedvetek egyet csámborogni, telefonáljatok, a számomat Iboly tudja.

Tulképp nagyon sok írni valóm lenne, csak a könyvtári idõm korlátoz. Minden jót kívánok az összes szülésetés- és névnaposnak elõre és utólag is, valamint köszönöm a névnapi jókívánságokat. Külön sok puszi új pocakosunknak Kép

Legyetek jók nélkülem is:
Jamina
jamina
 
 


Csajok, kutyafuttában megint, mint mostanában mindig...
NNem tudjátok, van vmi járvány mostanában? Már ami hányás/hasmenést illeti... Nálunk hányással kezdõpdött, most hasmenés van (két gyerkõcnél), de az olyan, mint a közmondásos vízfolyás... Krumplit egyik sem akar enni, max. a ropit, Smecta-t egyik sem hajlandó. Mit adjak nekik??? Segítsééééég!!!!!!!
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok Lányok!

Zsóka! Sajnálom, hogy betegek vagytok, jobbulást. Akkor marad a széntabletta sajnos meg a pirítós teával.

Verus! Nagyon örülök, hogy Tomi jól van ésa jól sikerült szülinapnak is meg az 5. fogacskánal. Látod csupa jó dolgok. A boétba meg sok vevõt, még én is elnézek majd kirándulás gyanánt és megnézem a kerteteket. Költözés ügyben mi lesz?

Jamina! Már éppen hiányolni akartalak. Hová költöztök? Jó anyaggyûjtést.

Emese! Olyan édi Lili az új szemüvegében, mint egy kis professzornõKép Hogy viseli?

Edóka! Hát ez egy napra sok. Bár 4 gyermek mellett nem is annyira. Azért a balesetek kimaradhattak volna. Kék foltok elmúltak?

Madárka, Ági, Barika, Iboly, Anikó, Évi, KingAndi hol vagytok?

Pele! Örülök neki. És a nõdokid hogyan áll a szoptatás dologhoz? Mert a legtöbb el akar tiltani és frászt kap tõle. Mi is alig 3 hónapos babát láttunk a hétvégén és olyan réginek tünik, hogy Panka is volt ilyen pici. Anyukája otthagyta az ágy közepén én meg üvöltök, hogy le fog esni, mire õ:" hát még nem is tud forogni" na errõl ennyit már ilyen távoli.

Napocska! Most ha nem haragszol nem irigyellek, a hó miatt. Én már úgy várom a jó idõt, de itt ma egész nap esett. Hol lakik az uncsitesó? Ügyi a lánykád.

Norcsi! Akkor lehetett nagy ijedtség. Szerencse, hogy csak vitamin volt. Annyira oda kell figyelni mindenre.


Nálunk újra sok kelés van éjjel és gyanítom, hogy fog lesz a dologban, valahol hátul fent valamelyik. Lehet, hogy rágó? Mire belejönnék az aludjuk át az éjszakát, vége is.
Nappal minden okés, be nem álla szája. Próbál menetelni egy-két lépést, aztán tovább négykézláb. Sétáláskor minden kutyának hangosan " va-va"-zik, olyan ari.

Holnapra napsütést mindenkinek még Kanadába is.

Jó éjt, üdv:
Pankamama
PM
 


Zsoka

Sos rizs? Meg folyadek volna fontos. Mi idonkbe egyszer ocsemnek Colat ajanlott egy orvos allitolag hasznalhat. De szerintem barmi folyadek jo es barmi szaraz etel ami sos kicsit.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Hûtlen vagyok és nagyon fáradt, hosszú napunk volt. Kezdem. Lili 3 hete iszonyatosan rekedt. Néha alig van hangja reggel. Elvittük a Madarász utcai gyerek fül-orr-gégészetre. Ott a fõorvos csinált egy hangszáltükrözést és egy kis gyulladást talált. Úgy írom le, mintha ilyen egyszerû lett volna, de azért nem volt az. Reggel 1/2 6-kor keltünk, mert a doki azt mondta, hogy 8-ig ér rá. Megnéztem a térképen, hogy hol van a Madarász utca, hát találtam is egyet a 18. kerületben. Elmentünk és akkor, ott jöttünk rá, hogy rossz helyen járunk, mert ez Madarász Viktor u. A város másik vége. Telefon a dokinak, 1/2 10-re mehetünk, akkor újra ráér, addig megbeszélése van. Hát pont addigra odaértünk. Lili kapott szurit, amitõl a nyártermelése csökkent és bevitték a mûtõbe, ahol egy picit elkábították (állítólag, de ennek ellenére én végig hallottam, hogy nagyon-nagyon sír) és úgy vizsgálták ezzel a valamivel, amit ledugtak a torkán. Én meg kint pityeregtem és azokra a szülõkre gondoltam, akiknek végig kell nézniük a gyerekük szenvedését és nagyon együtt éreztem velük. Nagyon. 10 percet volt bent Lili. Mikor kijött kapott cicit és aludt 3/4 órát. Aztán már nem volt semmi baj, csak azt láttuk, hogy a foga feljebb van, mint volt. De estére az is helyrejött. Ja éhgyomorra kellett mennünk, cicit evett Lili csak.

Múltkor még a kajára akartam rákérdezni. Szóval Lilinek borzasztó rossz az étvágya, cici és cici kell neki, elég nehéz mást is adni. nagyon nehéz. Se fõzelék, se leves, ellenben túrórudi, uborka, pipihusi. De azok sem mindig. Nem akarom rászoktatni arra, hogy csak azt egye, ami a fogára való, de még meg sem kótol mást. Mi tévõ legyek????

Napról-napra okosabb Lili, csak mesekönyveket nézegetünk már vagy 1-2 hónapja, tudja, hogy hol a amdár, halacska, paci, kacsa, Micimackó, malacka, gomba, csiga, pillangó szóval mindent. Elég egyszer max. kétszer megmutatni. Ha pacit lát klaffog a nyelvével, ha halacskát tátog, ha cicát mondja, hogy szisz, ha kacsát háp és minden könyvben felismeri ezeket, pedig tényleg másképp vannak rajzolva. De gondolom ezekkel nem vagyunk egyedül. KépKépKép

Verus! örülök, hogy jól sikerült a buli. Képek?

PM! Ügyi ez a Panka, jó lesz már látni.

Edóka! Ez kész horror. Vigyázz a csemetéidre nagyon KépKép és persze magadra is és a párod mobiljára KépKépKép

Pele! Olyan régen meg akartam már kérdezni, hogy szopik-e még Hannus. Együtt is fognak szopizni az picivel?

Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Mi is elõkerültünk, köszönjük a hiányolást, olvaslak Titeket, csak írni nincs idõm, mert a lányka úgy döntött, ha itt a tavasz, akkor ne pocsékoljuk az idõt alvásra és minden reggel 1/2 6-6 körül átjön és elkezd magyarázni, hogy vegyük már be az ágyba és adjuk már oda azt a cicit (kb ilyen hangsúllyal), és a cici után õ már fitt és fiatal, én meg alig tudom kivakarni magam az ágyból. Igy most mi is korán fekszünk, hogy birjuk a hajnali kelést. Ráadásul egy hete éjjel is kelünk 1-2-szer.

Ja és mi is csatlakozunk a kék foltosokhoz, mert a Kinga tegnap fejjel leesett a lépcsõrõl, és most a homloka közepén van egy folt. Mondjuk tegnap amikor ez történt, nagyon megijedtem, mert 1 perc alatt óriási letta folt és nagyon lila-kék. A doki nénink azt mondta vigyük az ügyeletre röntgenre, így meglátogattuk a MAdarászt, ahol egy igen antipatikus doki volt, de szerencsére a röntgent egy nagyon kedves nõvér csinálta és nem vette zokon, hogy a Kinga torkaszakadtából üvöltött. Szerncsére semmi komoly nem lett a vége a dudoron kívül, bár egész éjjel füleltem, nem akar hányni stb. De már tegnap este is és ma is igen eleven volt, bár azt írták korlátozni kell a mozgásban, csak azt nem írták hogyan.
Pankamama: azért nagyon várunk Titeket és nemcsak jó idõben, mert a szobában is elférünk, de nem tudtam neked SMS-t küldeni, mert "lefogyott" a kártyám Kép
Edóka: ugye már jó dolgok is történtek veletek azóta?
Evey: A Mária utcai szemklinikán van egy nagyon aranyos és állítólag a legjobb gyerek szemészorvos dr. Szamos Anna, mi is beutaló nélkül voltunk nála, ha érdekel megkeresem a tel. számát, biztos segít, és tényleg nagyon kedves.
Zsóka: hányásra a kola a kereszlányomnál is bevált.
Most szaladok aludni, mindeninek szép álmokat!

KingAndi
KingAndi
 


sZIASZTOK,
ötleteket köszönöm - a jeges hideg kólát hányásra nekünk is javasolta a dokinéni (kikavarva belõle a buborékot), mert a hideg+koffein nyugtatja a gyomrot.
A hányáson úgy tûnik hálistennek túl vagyunk, a hasmars ellenben megmaradt. Ábelbe este sikerült fenyegetéssel+hízelgéssel+kiabálással+dicsérettel belediktáélni másfél zacsi Smectát, remélem meglesz a hatása. Inni iszik, azzal gond nem lesz. Ilyenkor Normolytot szoktak adni az ionháztartás (ha jól írom) fenntartásdára, de szvsz erre nincs szükség, ne is legyen...
A sós rizs nem rossz ötlet, banánt is próbáltam még Emesének, remélem jó lesz...
üdv mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Zsoka

Nalunk meg az is be szokott valni , ha fot krumplinak nem krumpli kinezete van. Szitan atnyomon es utana suti format valasztanak azzal szaggatom ki nekik a krumplit. Nekunk sok mintas suti formank bvan sziv pillango, fenyofa stb. Igy egy kicsit el lehet varazsolni betegeket.
Mi az a smecta? jo tudatlan vagyok de nem ismerem.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok lányok!
Megpróbálok gyorsan írni, amíg Luca alszik egy kicsit. Megint elég nyûgös, mert két napja kibújt a két meglévõ foga mellé két új foga fölül. A furcsa, hogy nem a két legelsõ, hanem a mellette lévõk, olyan, mintha agyara nõne.
És nagyon rág!!! Mindent, de az új kedvence az asztal. (Snoopy! Kép Kép) Ha éppen nem fáj neki, nagyon buzgón gyakorolja a felülést. (Már párszor sikerült neki, de leginkább eldõlés a vége.)Speciális technikája van, tolatásból oldalra fordul, és ha nem csúszik el a lába, akkor már ül is.

Norcsi! Bánknak így utólag is boldog névnapot! Kép
Egyszer Zsófi is rákapott a vitaminra, valahogy megszerezte. Az nem derült ki, hogy mennyit evett meg belõle, mert egy részét kiköpte, a többi szétszóródott, de nyelt is le valamennyit. Szerencsére semmi baja nem lett tõle. Remélem, nálatok sem.

Anikó! Nagyon sajnálom Lilit a megpróbáltatásokért, még olvasni is rossz ilyenekrõl, nem még megélni!
A cicimániáról pont most írtam a hozzátáplálós topikban. Zsófi is ilyen volt, cicit kért cicivel, és utána még egy kis cicit is. Erõltetni nem akartam az evést, gondoltam, idõvel majd megváltozik. (Engem egyszer tömtek meg répafõzelékkel azóta sem eszem meg, pedig semmi bajom a répával.) Mindenbõl evett, de nagyon keveset, csak kiegészítésképpen az anyatej mellé. Vitaminhiánya nem volt, a súlya is teljesen normális volt mindig is, viszont alig volt beteg. Amikor bekerült a bölcsibe, természetesen nem úszta meg, de nagyon hamar gyógyult, csodálkozott is a dokinénink, hogy más gyerek ezzel a vírussal sokkal betegebb. Ma mindent megeszik, a bölcsiben mintaevõ (a többiek alig eszik meg a fõzelékeket meg a gyümölcsöket). Néha persze vannak hóbortjai, de ez nem a sok cici miatt. Szóvak szoptass csak bátran, szerintem biztos rájön az evés ízére! Próbálj szépen elkészített szendvicset, színes fõzeléket adni neki. (Mókás arcokat, állatformákat kifaragni, stb. Idõigényes, de nagy a sikere!)

Pele! Olyan jó olvasni, hogy Hannus még szopizik! Én is szoptattam Zsófit terhesen, amikor magától abbahagyta már nagy pocakom volt (õ 27 hónapos volt akkor), de azt mondta, ha meglesz a baba, megint kér majd. Megpróbálta ugyan, de szégyenlõs is volt, meg úgy tûnt, elfelejtette, hogyan kell. Azt mondta, nem is jön belõle semmi. Attól kezdve csak az ölemben ült szopi közben.
A kórházban nagyon csodálkoztak, hogy a szülés után Luca szinte azonnal mérhetõ mennyiséget szopizott. Pedig császárral született, és volt olyan csecsemõs, aki azt mondta, csak nézegessem, szopni úgysem tud mit még pár napig. Aztán derült ki, hogy ezek szerint el sem apadt a tej.

Ildi! Ilcsinek jobbulást, rekordokat inkább másban döntögessen! Irigyellek a tiszta ablakokért, nekem is ideje nekiállni.

Szép napot mindenkinek az esõs idõ ellenére! (Remélem, nem tart sokáig, enélkül sincs túl jó kedvem mostanában.)
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Megvagyok még, csak nem bírok mostanában írni, sõt, olvasni sem mindig. Teljesen ki vagyok merülve, folyton csak aludnék, de nem tudok eleget. Na meg ez a hányinger: nem kívánok semmit sem enni, de ha nem eszem, még inkább hányingerem lesz. Bár most megittam egy pohár kólát, hátha... Kép
A férjem itthon volt kb. egy hétig, aztán megint elment. Ez most hülyén hangzik, de talán jobb is így, mert ha itthon van, nemhogy segítene, hanem ellát még plusz feladatokkal. Így azért kicsit többet tudok pihenni...
Meg most majd elmegyünk Bálinttal Debrecenbe, a szüleimhez. Ez is segít majd erõt gyûjteni, persze gyerek azért lesz bõven, mert jön haza a nõvérem is Angliából két hétre és két gyerekkel. Már alig várom, hogy találkozzunk velük!
Bálint tüneményes, mint mindig, de néha azért hisztis is. Ma például azért üvöltött kb. fél óráig, mert nem fért be polcra a torony, amit épített, mert magasabb volt. Egyébként mindig rengeteg dolga van, és ha kitûz valami feladatot magának (pl. a képeslapokat az ágy alá kell pakolni), akkor addig nem nyugszik, amíg be nem fejezi. Nagyon szisztematikus kiskölyök. Képeskönyvet is imád nézegetni, fel is ismeri az állatokat, de beszélni még mindig nem tud. Egyik nap azt hajtogatta, hogy béka, béka, de nem hiszem, hogy a béka járt közben a fejében. És a csigára azt mondja, hogy giga.

Ezer bocsi, hogy most nem tudok személyesen írni Nektek, csak így magunkról írtam. De a képeknek nagyon örülök, és várom továbbra is!

Az áprilisi talira szerintem nem tudok menni sajna, de remélem legközelebb igen, vagy ha lesz egy babás-sétálós, arra is nagyon szeretnék.

Sok puszi mindenkinek!
Ági
Ági
 
 


Sziasztok!

Állati régen nem írtam, de becsszóra elolvastam mindent, csak megjegyezni nem bírom ... Kép
Pötyit is elkapta az elsõ betegség, három napig hõemelkedés, kedden reggelre tele lett kiütéssel. A dokinõ szerint 3-4 nap alatt magától elmúlik. Remélem, igazából nem látom, hogy zavarná.

Egyébként egyre cukibb dolgokat csinál, tegnap pl. visszaintegetett a mûsorvezetõnek a tévében, felteszi a napszemüvegem és vigyorog benne.

Az ápr. 5-i züllésre ezútonis jelentkezem!

Képzeljétek , a múltkor mentük anyósomhoz vasárnapi ebédre, és a férjem tette tisztába és öltöztette fel Pötyit indulás elõtt, ez volt kb. 11-kor. Elmentünk, ettünk, Pötyivel játszottunk, kocsiba be, ki, etetõszékbe be, ki, kézrõl kézre stb, míg kb. du. 4 órakor, ahogy Pötyi az ölemben ült, egyszercsak kigurult a nadrágszárából a gyógyszertári popsikenõcsös tégely....... hogy addig hol rejtegette? Kérdõre vontam a férjem, hogy ezt hogy sikerült becsomagolni, de nem igazán tudott mit mondani.. Kép

Ja!Egy jó bõ hete már, hogy éjszaka nem adok Pötyinek cicit, és képzeljétek, már három napja átalussza az éjszakát. Tök jó, bár ha ez volt a kelések oka, akkor nem bánom.

Most ennyi, mindnekinek köszönöm a képeket, amit küldött!

Sziasztok: Kriszta


Ezt még tegnap este írtam, de aztán nem tudtam elküldeni. hát jól elkiabáltam a dolgot, mert Pötyikémrõl ma kiderült, hogy fülgyulladása van és az is lehet, hogy holnap fel fogják szúrni. NAgyon félek ettõl, jó lenne, ha megúszná. Most antibiotikumot kap,knalas formában, hét én nem tudom, ki találta ki, hogy ez jó, nekem egy tablettát 100x egyszerûb lenne beadni, ezt ( meg a Panadolt is) kiköpi, úgyhogy mindig aggódom, hogy nem adtam-e túl sokat v. túl keveset. És egyedül nem is nagyon megy, csak ha Tomi lefogja.

Anikó, nem irigyellek, ma én is kaptam ízelítõt ebbõl, mikor Pötiyt vizsgálták, de igyekeztem arra gondolni ,hogy ez fontos. Még jó, hogy az ölemben ült, és nem láttam az arcát.....

Sziasztok, remélem, most már el tudom küldeni: Kriszta
pötyimami
 
 


Sziasztok!

Én is megvagyok, csak kissé be havazvaKép

Geri, sajnálom ami Lilivel történt, nagyon együttérzek veled! És mit mondtak, mitõl gyulladt be? Lehet, a sok beszédtõlKép Nagyon ügyes!

Ági, ismerõs ez a fáradtság. A babavárás elsõ heteiben állva el tudtam volna aludni. Gondolom ez Bálint mellett igen nehezen mehetKép

Zsóka, jobbulást!

Kingának puszi a búbjáraKép

Nálunk annyi történt, hogy szülinapomra kaptam egy új konyhaszekrényt. És ha már kiszedtük a régit, ki is lett festve a konyha, majd mivel maradt még festék, így az elõszoba is. Közben a gyerkõccel mentünk erre-arra, hogy ne lábatlankodjunk otthon. Mondjuk õ élvezte. Utána meg takarítottunk, de ha már egyszer hozzákezdtünk kisuvickoltuk az egész lakást! Jelentem nálam kész a húsvéti ablaktakarítás. Csongi tök édes volt, porszívózott, port törölt, segített mindenben.

Ma voltunk egy babaruhás nagykerben, és olcsón nagyon klassz cuccokat szereztem be. Bár eddig is klassz kisfiam volt, most még szebb leszKép Fõ a szerénység, mi?!

Az is hír, hogy Csongi szinte mindenevõ lett! Tegnap pl. milánó makarónit evett. Az kell neki amit mi eszünk. Nem baj. Viszont azzal az agyamra megy, hogy mindent ledobál, kanalat, tányért, ételt! Mit csináljak vele?

A játszótérre labdával kell menni. Elértünk odáig, hogy most már ott sem kell fogni a kezét, eldobja a labdát, és megy utána. Persze, ha lejönnek a nagyok, egybõl az õ bõrfocijuk kellene. Na, addig visít, míg oda nem adják neki! Van akarata a gyereknekKép

Most ennyi.

Csók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok,
Pocok,
a háztartási keksz eszembe sem jutott... Pedig van belõle itthon egy kiló Kép. Ellenben a gyerkeim most valszeg nagyon szeretnek, mert ma mindketten chipset és kólát uzsonnáztak. Így pótolva a szervezetbõl kikerült sót és cukrot. Kép

Napocska,
az ötlet nem rossz, csak hát aztán emgkóstolják, és krumplit egyik se hajlandó megenni... KépKép A Smecta egy hasmenés elleni por, 50 ml folyadékba kell belekeverni, egész jó hatása van, és egyet kell értenem a fiammal, meglehetõsen pocsék íze van (és még enyhe voltam).


Ági,
próbáld ki a szénsavas gyömbéres italokat. Idõps hatgyerekes amerikai barátnõm esküdött rá, kipróbáltam, azóta én is, és ha minden igaz, Madárkának is bevált. Kép Tudod, Kanada dry és társai. Literszám ittam belõle...


Évi, köszi, remélem, úgy lesz...
Ma már egyébként jobb volt, bár Emesére asszem holnap is eldobható pelust adok nappalra (ma ui. amikor nem kakilt be délelõtt, úgy döntöttem, megkockáztatuk a textilt. Nem kellett volna - a nadrágja és a harisnyája bánta... Kép )

üdv mindenkinek
Zsóka

ui: Pele! Nem merem megkockáztatni, hogy elkapjatok tõlünk vmit. Napoljuk el a táncházat. Tzudom, messze van még, de ki tudja ez az izé mennyire ragadós... Neked a nagy pocakoddal nem hiányzik két hasmarsos lurkó assszem Kép.

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok,

jó rég jártam errefelé, olvasgatni is csak ritkán tudtalak benneteket, de azért nagyjából képben vagyok.
Mi dobozok között élünk, elkezdtük a költözködést (már most elegem van), mindenesetre Tomi nagyon élvezi a sok-sok dobozt és a felfordulást. Szegénykémnek mára elment a hangja, tiszta repedt fazék, így aztán nagy erõfeszítésébe kerül, ha "tudatni" akar velünk valamit. Lehet, hogy újabb fog készülõdik, mert eddig mindent berekedést egy fog követett. Majd meglátjuk.

Ági,
én még nem is gartuláltam neked, így most teszem ezt és irígykedem is... no nem anyós miatt Kép
Köszi a dícsérõ szavakat, sajna még van egy vizsgám májusban Kép

Anikó,
gyönyörû egyéves lányod van, hogy milyen mosolygós!!
Ha jól emlékszem, te írtál Lili "túlzott" ragaszkodásáról. Képzeld, nemrég meglátogattunk egy akkor hathetes kisbabát (aki szintén Lili) és amikor karomba vette õt, Tomi eldobta a játékait, odamászott a lábamhoz, felállt és kapaszkodott erõsen belém. Tisztára olyan volt, mintha mondta volna, hogy de õ az én mamám! Kép Majdnem megzabáltam.

Emese,
nagy aranyos szemüveges lurkóid vannak, tényleg. És a "látó" fiú is nagyon helyes.

Pele,
remélem jól vagy, téged olvasva szoktam nosztalgiázni, hogy tavaly ilyenkor én is készülõdtem az Istvánba...

Evey,
emil ment, remélem nálatok is minden rendben, gratula Adrián felállásához!

Snoopy,
már nem is írom, hogy milyen jó stílusban írsz, mindig jókat derülök téged olvasva. Úgy látom a te fiad is belelendült mozgásügyileg, hajrá!

Most ennyi, még annyi mindent akartam írni, de.... hát hiába, ennyire van kapacitálva az agyam Kép

Azt még le akartam nektek írni, hogy Tomival elõszõr mentünk földalattival valamelyik nap és Tomi kicsit megijedt az ajtó nyitás-zárástól. Elõszõr csak legörbült a szája, aztán hüppögött, majd sírt (8 megállót mentünk), mire egy néni furcsa hangsúllyal megkérdezte: fáj valamilye annak a gyereknek? KépKép

Nagyon el vagyok maradva, így aztán egyben köszöntök minden születés- és névnapost!!

Puszi: Erika
kerika
 
 


Az elõzõket még korábban írtam és most látom csak, hogy mik történtek.

Anikó,
egész megijesztettél ezzel a rekedtéseggel, gondolom, hogy hogy érezted magad, Lilirõl nem is beszélve, szegénykém..
Teljesen elképedtem, hogy milyen ügyi lányod van, gartula!! És jobbulást!

Kriszta,
nektek szintén... mi történt, volt felszúrás? Nektek is gyógypuszik!

Zsóka,
remélem már jobb a helyzet nálatok, én is háztartási keksz-párti vagyok Kép Használt valamelyik?

Kingandi,
nagy puszi a színes Kingának, aki ráadásként még a kakasokkal is kel (és kelti a mamijátKép )

Évi,
boldog szülinapot és gratula az új konyhabútorhoz (a miénk is most készül)meg a tiszta lakáshoz, nagyon ügyik vagytok. Jó neked, hogy a fiad már most besegít a házimunkába Kép

Mindenkinek szép napot! (bár errefelé elég hülye szél fúj)

Erika
kerika
 
 


Sziasztok!
Végre itthon vagyunk anyóséktol.A körülményekhez képest minden simán ment,A Dóri nagyon élvezte az utazást föleg a vonatozást!Haza fele IC vel jöttünk!Nagyon kényelmes volt és gyorsabb mint ha kocsival mentünk volna.
Dédmama egyfolytában siránkozott,hogy megfog halni,mert ma mütik pacemekerrel!Szóval amennyi negatívumot szívtam magamba akaratlanúl az nem semmi!Most póbálok már regenerálodni.Elkezdtem komolyabban foglalkozni az éles felvételire.Szóval ritkán fogok jönni de igyekszem.
Más:Képzeljétek el mire hazaértünk addigra kilyukadt a radiátorunk és eláztatta a szobánkat.KépKépKép mert végre saját ágyba szeretttem volna aludni.Még jó,hogy nagy a házunk és megoldható a fekelyünk máshogy is.Ma minden igaz már a szobánkab alszunk.Kikel száradnia a szönyegpadlónak!
A Dóri mászik és már biztonságossan ül fel egyedül!KépKép

PM:KépKépneki,hogy hiányoztam!
Ti is hiányoztatok!!!!!!Egy kis faluban elzárva a külvilágtól nagyon rossz volt!Anyossal még nincs is semmi bajom inkább az anyjával!Aki csak 70 éves és egyfolytában kárál!Legközelebb félév múlva megyek ez így még kibírható!

Emese:A szemüvegröl juut eszembe képzeld el szülésnél annyit romlot a szemem,hogy most 3 diopriával erösebb kell mind a ketöre.Maga a lencse volt 20000Ft a Béke téren az orvosi rendelöbe van egy optikus lány kedves és nagyon olcso keretei vannak.Ez a lencsa az ofotértben 40000Ft lett volna.Szóval ennyit az ofotértröl!Egyenlöre a Dórinál nem észlelhetõ szemprobléma!

ZA:A Marcellós fotókat itt megtalálod:[url=http://www.webhely.hu/babanet///index.html" TARGET="_top]http://www.webhely.hu/babanet///index.html[/url]

Snoopy:Nem eröltettem az állást csak probálgattam mit csinál.Most már egyedül felhuzza magát és egy pár másodpercig áll is!Szépen fejlödik Zsombi is!Gratulálok nekiKépKépKép:Asztal rágáshoz pedig "Jó étvágyat neki"!KépKépKép
Most ennyit a héten folytatom,mert el vagyok uszva!!

Napocska:A levelezö listát erre az e-mail címre kérném:bogdanyine.andi@postaladaja.hu
Köszönöm.
Sziasztok!
barika_andi
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek, csak le akarok írni vmit, ami mpst történt és én nagyon üröltem neki. Aztán este jövök.

Lili a nagyágyon alszik délután, ami kb. fél méter magas. Én meg takarítok a konyhában zene mellett. 1 óra alvás után hallom ám, hogy vki motoszkál és abban a pillanatban megjelent Lili vigyorogva. Lemászott egyedül az ágyról és kicsattogott hozzám jelezuve, hogy felébredt. Én meg ijedtségemben és örömömben elsírtam magam. Azt azért hozzá teszem, hogy már kb. 3 hónapja tanítjuk neki, hogy hogyan kell lemászni az ágyról, hogy ne essen le.

Ennyi. KépKépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Barika, egyszerúen nincs idegzetem megvárni a képenként kb 5 perces betöltési idõt. Van vmi mód hogy máshol megnézhessem?

Geriék vigyázzatok, mert Döndõ is le tud mászni, de volt olyan hogy olyat bucskázott ha nem kapom el komolyabb baja is lehetett volna, az hogy 1x sikerült nem jelenti azt hogy biztonsággal le tud mászni máskor is. Nekem rossz példaként Zozi fejsebe lebeg a szemeim elõtt, szóval nagyon vigyázni!

Zozi és Döndi ma oltást kapott. (3 éves, 15 hónapos.) Elõször Döndivel kezdtük, ketten fogtuk, a doki szúrta, Zozi meg eszeveszetten üvöltözött, és rángatta az apját hogy azonnal engedjétek el a Döpit, ne bántsátok!Zozinak egyébként most volt a szülinapja, olyan bájos volt, mindenkinek elújságolta hogy boldog születésnapom van! Valamelyik éjszaka me álmában énekelgette hogy boooldoggg születésssnapom...Ettõl föggetlenül váltig állitja hoy 6 éves- mindenáron iskolába akar menni (óvasni, számóni, énekeeeni..)-mert megbeszéltem vele hogy majd csak akkor ha 6 éves lesz.

Ja, és vmelyik nap mikor sétáltunk szembejött egy óvodai csoport, Z meg közölte, hogy õ beáll a sorba, nem jön haza..:-))

Na sziasztok: ZA

Mikor lesz tali újra?
ZA
 


Sziasztok!
Megint jó rég nem írtam, de azért olvasok rendületlenül.
Újság nálunk semmi különös.
Dani holnap kap apámtól egy iskolatáskát, ezt kért a szülinapjára. Hát normális az én gyerekem??? KépKépKép
Most viszonylag sokat dolgozgatok a gépen, úúúgy utálom. Merthogy csak éjjel tudom csinálni, amikor alszanak, akkor meg már én is aludnék. Ez van.
Ja, meg takonykór, de csak egy kicsit. Remélem, hamar elmúlik.

Zsóka! Igen, van hányós-fosós vírus, az oviban nálunk az egyik csoport már kidõlt. Remélem, hogy a többibe nem trejedt át!

Anikó! Nagyon ügyes Lilid van! Kép Látod, érdemes tanítgatni, Kati is rávette végül Kittit a mászásra, Neked is eredményes volt. Kép Ezek szerint teljesen jól van, igaz?

Barika! Nem semmi a szemüveged ára! Mi szerencsére ismerõsnél csináltattuk, így a lencse ingyen volt, a keretekért is csak nagykerárat fizettünk. Így azért nem volt olyan húzós. Milyen erõs most a szemüveged? Azt én is hallottam, hogy a szülés után romolhat, de úgy mondták, hogy az erõlködéstõl. Hülyeség?

Erika! Imádom, amikor a nénik ilyen hozzáértõ megjegyzéseket tesznek. Kíváncsi vagyok, õk hogy viselkedtek, amikor az anyjuk elõször vitte le õket a föld alá...Kép

Évi! Csongi eljöhetnek hozzánk is takarítani egy kicsit! Fizetségül kap egy bõrfocit ajándékba. Áll az alku? Kép

Ági! Lehet, hogy valahol lemaradtam. Írtad már, hogy mit szólt a férjed a babához? És drága anyósod? Kép

Kriszta Pötyijének jobbulást, KingAndi Kingájának puszi a pupijára!
Meg Nektek is sok!
Emese

ui.: Igyekszem mjd gyakrabban írni, ezer bocs, ha valakit kihagytam! Kép
Emese
 


Jaj, és nagyon-nagyon köszi mindenkinek a dicséretet a szemüvegesek és a "látó" nevében is, nagyon jólesett! KépKépKép
Emese
Emese
 


Sziasztok,
megint kutyafuttában - anyukáméknál voltunk ma, késõn értünk haza, persze a gyerekek elaludtak a kocsiban, így Emesét csak most sikerült elaltatnom Kép. Prersze a munka a nyakamon...
Hasmars: napi 1x, de az klasszikus. Az nyugtat vmennyire, hiogy napi egy alkalomba még nem fognak kiszáradni...
Chipset ettek ma is persze a nagyinak köszönhetõen Kép.
puszi mindenkinek
Zsóka


ui:
Ne haragudjatok, hogy senkinek sem személye szólóanm, de hogy Diát idézzem, az ûzött vad hozzám képest mormota KépKép.

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok Lányok!

Hétfõn voltunk MRI vizsgálaton, altatásban végezték. Az altató orvos másodállásban dolgozik valami miatt másfélórát késett, úgyhogy a kiírt idõpontok ennyit csúsztak. Még jó, hogy nem mondták, jöjjünk máskor. Így is mi voltunk az utolsók. Asszisztens meg a doki ott toporgott, mert nem akart a fiam felébredni (jó értelemben, ébren volt csak hadonászott, hogy haggyá mán aludni mit piszkálod mán a fülemet) és addig nem akartak minket hazaengedni. Reggel óta meg nekik is hosszú volt a nap mentek volna haza. Az enyém elég jól bírta, de a többi kicsi gyerek nagyon nyûgös volt a plusz másfélóra étlen, szomjan állapottól.
A felvételek alapján, a bal lábán kimutatható a betegség a jobb lábán (még) nem. Akinek mond valamit Perthes kór, a neve, akinek nem annak a combcsont fiatalkori csontosodási zavara.

Szerdán voltunk az ortopédián. Egyelõre nincs szó mûtétrõl csak járógéprõl.
Csinálnak góckeresést nincs-e valami vírus vagy baktérium, amit hordoz, és gyulladást okoz, mert ennek a betegségnek a keletkezésében szerepet játszhat.
Na ezen is kiakadtam, azt akarták, hogy én vigyem el a vért három helyre. Aztán kiötlötték, hogy ha másnap reggel megyünk, akkor kéthelyre õk küldik el a harmadikra akkor is nekem, kell elvinni.

Ma pénteken levették a mintát a lábáról és két-három hét múlva lesz kész az eszköz. Az én hiperaktív fiam úgy be volt tojva pedig csak a fenekéig gipszelték be a lábát és egy pár perc múlva le is, vették.

Már nagyon várom, mert már több mint egy hónapja nem járunk óvodába szigorúan pihentetni, kellene, de hát képtelenség. Csak akkor menne, ha lekötözném az ágyhoz a gyereket. Van, amikor már annyira elég neki a pihenésbõl, hogy szalad egy kört a szobába.

Emese és másoknak is köszönöm az érdeklõdés, most egyenlõre Donátról ennyi.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Pocok!
A keresztelõst nem felejtettem el megírom még egyszer.

Én egyszer kikísértem a rokont az állomásra, és amíg nem indult a vonat felültem én is beszélgetni a "retikülömet" meg feltettem a csomagtartóra. Na annyit hordtam akkoriban nõi táskát, hogy, úgy ahogy volt ott is hagytam. Valami vidéki kis faluba kellett lemennem a tatyom után, de hiánytalanul meg volt. Szinte nem is hittem el. Persze a mobiltelefon akkor még fehér holló volt.

Barika Andi!
Az miért van, hogy az elsõ öt kép pikk pakk lejön utána meg még ADSL-el is kín kivárni, hogy lejöjjön.

Évi!
Ezt úgy érted, hogy eddig Csongi nappal még kétszer aludt? Délelõtt és Délután is.
Most, hogy elmúlt egyéves elég, ha csak egyszer alszik. Az, hogy mikor a mindegy. Pl. az enyém ebéd után alszik a barátnõmé ebéd elõtt.

Mi nem mostuk ilyen korán a fogunkat, de pont ebben a topicban tárgyaltátok ki egyszer, hogy nem is kell nagyon, mert lesikálja a gyerek a fogáról a zománcot.

Emese!
Összeereszthetjük a kétéveseket, szerintem egymásnak mutogatnák a válogatott huncutságokat.

Miért nem mondtad a néninek, hogy akkor jól nézze meg, kinövi, és többé nem láthat ilyet.

CsKati!
Bátor vagy! De így a jó. Kitartás!

Pele!
Ne fürdesd Áront túl meleg vízbe, inkább langyosba, mert a meleg vízben is felszaladhat a heréje.

Aranyos ez az Ákos a más gyereke elképzelésében. Kölcsönadnám neki egy kicsit a fiaimat, amikor tombolnak.

Anikó!

Mi is a Madarászba járunk a Votisky fõorvoshoz. Nekünk õ plasztikázta a Doni ajakhasadékát.
Tudom, mit éreztél, mert kb. ilyen idõs korba nekünk gégetükrözést csinált, mert azt hittem kruppos a gyerek, de csak veleszületett gégeszükülete volt azért köhögött ugatósan.
Ti hogy kerültetek hozzá?
Elõször furcsálltam én is a reggeli keléseket, de már megszoktam. Ha valami orr fülbaj van hajnalba, kell menni.

Evey!
Nálunk is pont így volt. Leraktam ebéd után aludni, de nem aludt addig addig húzockodott amíg felállt. Annyira tetszett neki, hogy nem akart aludni, hanem egész délután ezt gyakorolta. Én a végén már úgy sajnáltam, mert láttam, hogy milyen fáradt, de azért még csak csinálta.

Zsóka!
Ti hova jártok táncházba meg játszóházba?

Verus!
Megbékélt már a család vagy kötöztök?

Edóka!
Hogy micsoda nap volt!
És aki a gyereket elütötte nem kísérte haza? És ha egy-két óra múlva lett volna baja lehetett, volna tudni, ki okozta a balesetet?

Eszter esete ismerõs. Nekem a kétévesem már 3 doboz samponomat nyomott a kádba. Ugye abból indul ki, hogy az anya az üreseket odaadja játszani, de könyörgöm a polc legtetejérõl, miért kell levadászni a teli dobozokat? Olyan hajmeresztõ pózban, de nagyon egyensúlyban áll a kád szélén, hogy ihaj.

Juca!
Már csak 99. Arra járt a kétéves.
Euforbia triangularisod. Én csak mûkedvelõ vagyok nem profi. Ennyire nem vágom a témát.
Sajnos a könyvbe 8 féle Euphorbia van (kutytej), de a teáltalad írt nincs benne.
Én azt gondolom nincs ilyen virágom, hozzál nyugodtan.
Egyébként pont most kaptam meg a szülinapomra a húgomtól a kaktuszok és pozsgások könyvet. Van még mit gyûjteni.


Azthiszem túlszárnyaltam magam, dehát aki két hete csak olvas...

sziasztok

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Na ezt még leírom, mert elfelejtem.

Ma ill. Pénteken apám vigyázott a kisebbikre, amíg a naggyal az orvosnál jártam. Minden odakészítettem, ami a gyereknek kellhet, sõt be is pelenkáztam, hogy azzal se legyen baj.
Ebédhez készülõdtek, amikor a gyerek nem akart beülni az etetõszékbe, hanem a popsiját ütögette és mutogatott. Ebbõl már bajt sejtett. Sokszor látta már hogy mi asszonyok, hogy csináljuk, de élesbe egyszer sem próbálta. Szépen megmosta a fenekét a fürdõkádba, a gyerek megmutatta, hol vannak a pelusok, azt meg ráadta.
A délutáni alvásnál röhögtem egy nagyot, a gyereken elázva a pelus és tudjátok, hogy? Hát fordítva a body meg nincs begombolva. Kép Hiába mégiscsak férfi és 64 éves.
De le a kalappal elõtte, hogy megcsinálta. A férjem már kétszer tett szemrehányást ill. megvárta, míg hazaérek, hogy a gyerek akkor merészelt kakilni, amikor az anyjának kimaradása volt. Kép Pedig tud pelenkázni, rendesen, nem fordítva.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Jó rég nem voltam, igaz? Megünnepeltük az összes név- és szülinapot. Ajándékok özöne (amiböl Alisha is részesül, föleg azokból a mûanyag játékokból, amiröl jön le a festék) Kikkó megkapta a várvavárt távírányítós Adri nagyságú terepjárót. Jobban jártunk, mint az eredetileg tervezett elektromos kisautóval. No és a nagyszülöktöl élete elsö kétkerekü bringáját! Apja megtanította rá, hogy ez igazi fémküllös bringa! Erre ö: Nem olyan gagyi müanyag, amit a Corában lehet kapni? Hogy mire tanítja ezt az apja!!!
Ezúton köszönjük a jókívánságokat!KépKép
Közben 1 fogúak lettünk! De úgy néz ki, hogy hamarosan már 2 fogúak leszünk! Belehúzott a legény!Kép Ennek megfelelõen este hamar kidölök én is, hogy bírjam az éjszakás mûszakotKép
Beszéltem Adrival telefonon, jól vannak, élvezik az itthoni levegöt, nagyszülök babáznak ezerrel, Leevi ugyanennyivel éjszakázik, fogzik. Nagyon jó hír: talizunk Adrival végre élöben is! Jön a görög buliba!KépKép
Én is akartam már írni (vagy már lehet, hogy le is írtam?), na mindegy: szülök otthon hagyták a pici babát a nagyágyon (még nem volt forgolódos), ök elugrottak a szomszéd utcába lagziba. Hazanéztek nem tudom mennyi idö múlva és a baba az ágytól 2 (!) méterre közvetlen a kályha elött aludt! Ehhez mit szóltok?

Edóka! A hétföd nem volt semmi! Képzelem hogy megijedtél az autós elütéstöl!! Ehhez képest a balzsamod semmi! Trabi:Kép

Verus! Elképzelem a gyerekeket, amint a prostikat számlálják! Hannus honnan tudja, hogy azok prostik? A képek nagyon édik, annyira aranyos Jancsi, ahogy tátott szájjal nézi a tortát!Kép

Norcsi! Bánknak utólag is boldog névnapot!KépKép

Bea! Neked is boldog névnapot!KépKép

Ildi! Ilcsinek gyógypuszik szállnak!KépKép

PM! Pankának gyors fognövekedést kívánok! Receptet elküldöd majd (rozs kenyér)? Nekem hoztak Ausztriából rozs Manner babapiskótát! Nagy szám! Adri imádja! Most vettem még neki kölest és kukoricadarát. Ezeket próbálom!Kép

Anikó! Szegény Lili, jól megjártátokKép Jobbulást neki!Kép

Kingandi! Kingának adj egy puszit a dudorra a helyemben! A telefonszámot megköszönöm! Kép

Bigacsiga! Akkor meddig kell hordania a járógépet?Kép

Szia Barika! De jó, hogy megjöttetek!Kép

Remélem, hogy tudok jönni zülleni, mást nem a férjem elvisz.

Sziasztok,

Evey
evey
 
 


Sziasztok Lányok!

Evey, 2-4 év.


Még egy dolog jutott eszembe, ami a múlt héten történt.

Ébredés a délutáni alvásból Donát nagyfiam még kótyagos a kicsit, viszont mint akit felhúztak olyan lett percek alatt. Nagy örömében körbe-körbe szaladgált a saját tengelye körül. A nagy ránéz, és csak ennyit szól neki:
"Dominik, ne csináld már, lemerülsz."
Azt hittem megpukkadok a röhögéstõl. Azóta is keresem a duracell elemet a gyerekbe, de nem találom. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek olyan nehezen jönnek le a képek,pedig most kívételesen nekem nagyon gyorsan letölti a gépem az összeset!(Pentium I,64RAM szóval egy nagy trutyi)!Már helyem sincs nagyon rajta!
ZA:Megkérdezem a férjem,hogy nem tudná kisebb méretübe felrakni,hátha úgy sikerül!

Emese:Képzeld el nekem az erölködéstöl romlott a szemem.Most 0,75 és 1,5 ös a szemüvegem + os.Gondolod el milyen jó lesz megszokni egy erösebbet így is sokat fáj a fejem a mostaniba.A doki javasolta,hogy ezt ne "dobjam " el mert ha fárad a másikban a szemem akkor ezt viseljem!Felváltva kéne hordanom,de ez baromi macera!

Bigacsiga:Milyen szemetek a dokik,szegény Donát gondolom amúgy is izgult nem még,hogy késik a doki.Nagyon sokat gondolok rá.Kívánom neki,hogy mihamarabb rendbe jöjjön.Sok KépKépKép legyen és sokat futkározzon!!!!Együtt tudok vele érezni,mert az én gyerek korom sem volt egészséges!Borzasztó mikor egy gyerek beteg annyira tudom sajnálni Õt!Imádkozom érte,átlagba az Isten meghalgatja imáimat!Nekem sokat segít!!!!tetszik a duracell ellemes szituKépKép!!!

Evey:Képzeld el annyira jó kedvem van ahoz képest,hogy valami nincs rendben az egészségemmel,valószínü vas hiány!Mert aluszékony vagyok és sokat szédülök!Szóval ennek ellenére tök jó a hangulatom!Ráadásul anyosék is adták a negatívumot!Betegségekröl beszéltek egyfolytában amíg náluk voltunk!Tisztára belém probálodott ívódni a negatívitás!De nem hagytam magamKépKépKépKépKép!!!!!Nem szívesen megyek már le hozzájuk!!!!Gyerek egyfolytában kézben volt,most pedig szívok,mert 1 percre sem tehetem le!!!Kép

Feksi:Hiányzol,merre jársz?Remélem nem hajszolod magad!!Ismét kiságyba szoktatás folyik.Anyósék elrontották!!

GeriAnikó:Lilikének sok gyógypuszit és utólag bolodg szülinapot,mert nem voltunk itthon ezért csak most tudok gratulálni.SokKépKépKép!!!

Képzeljétek el múlkor nem is meséltem amikor olyan beteg voltam megfürdette a férjem a gyereket és el is altatta!Szóval bebizonyosodott,hogy csak akkor csinálja meg ha múszáj!!
Segítséget szeretnék kérni!Van köztetek ingatlan közvetítö?Olyan aki lakáshitelek ügyintézésével foglalkozik?Tanácsot szeretnék bövebbet e-mailban!
Sziasztok!
barika_andi
 
 


Sziasztok,
Bigacsiga,
táncházba a nemtudommilyen mûvházba, a Fehérvári úton van a Budai Skálától egy villamosmegállónyira. Keddenként van du. 5-tõl fél 7-ig, 180 ft/koponya (szülõknek is), két é alatt ingyenes. Szokott lenni egy kis asztalka az egyik beugróban, vmi játékot készítenek a nagyobbacskák. Múlt héten pólyásbabát csináltunk, amolyan Emese kezébe illõt.

Játszóház: mindig máshová...
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek, ma elmentünk apámmal iskolatáskáért Daninak. Merthogy megígérte. Kitalálta, hogy menjünk a kiváló Árkádba, mert ott lesz a könyvesboltban vmi gyerekprogram is, nézzük meg azt is. A gyerekprogram sz** volt, iskolatáska NINCS. Az egész Árkádban van összvissz 1 db papírbolt, abban 3(!) db táska, borzalom rondák. Árkád maga is iszonyat, bár én minden plázától irtózom naggggyon! Áldom az okos fejemet, hogy Lilit nem vittük, olyan tömeg volt, tutira elhagytam volna valahol. Majd a jövõ héten elmegyünk a sarki Ápiszba, olyan édes (és jó) iskolatáskák vannak, itt megkapja. Szegény Dani nagyon el volt kenõdve, hogy nem sikerült.

Evey! De jó, hogy itt vagy! Kép Nagyon rendes vagy, hogy beszéltél Adrival, örülök, hogy jön zülleni.
Elsõ (és készülõ második) fogacskához gratula. Kép
A babaotthagyó szülõkhöz meg nem is tudok mit szólni... Kép

Bigacsiga! A Duracell-sztori ismerõs! Nálunk a férjem mondta mindig, hogy az összes gyerekünk gyártási hibás, mert nem találjuk rajtuk a kikapcsológombot! Kép

Barika! Ezt most akkor nem értem. Ha most +0,75-ös és +1,5-ös a szemed, akkor milyen volt azelõtt, hogy 3 dioptriát romlott volva? Mínuszos???

Bocs, de ma csak ennyit. Úgy látszik, ma nagyon alacsony a toleranciaküszöböm, mert rettentõen kiakasztottak a gyerekek többször is! KépKép
Puszi nektek:
Emese
Emese
 


Sziasztok!
Juló nevében (12) is köszönöm az együttérzést. Azóta jól van, már tud zongorázni a sérült ujjaivalKép
Ez a hazakísérés dolog utólag nekem is szöget ütött a fejemben... Ha velem történne ilyesmi (Isten ne adja), biztos alaposan kikérdezném a gyereket, hol lakik, hazakísérjem-e, hol fáj, mi fáj stb.
És eléggé vérzett két ujja, hát legalább bekötni segíthetett volna. Egy ott lakó néni, aki látta mi történt, kérdezte meg Julót, hogy segíthet-e, õ adott ragtapaszt. Persze sok autósnak nincs is elsõsegély ládája sajnosKép

Mindenkinek puszi, képtelen vagyok egyesével írogatni...Nézzétek el ezt a "kis" hibámatKép

Edóka
Edóka
 


Emese:Erre a 0,75 és 1,5 re számítsd a +3 diopriát szóval=3,75 és 4,5 így érsd!Bocsi ha nem voltam elég érthetö!
Mára ennyi a többiekhez majd legközelebb hosszasabban írok!
Sziasztok
barika_andi
 
 


Sziasztok!

Napocska!
Köszönöm szépen, hogy megnézted a nyuszis receptet. Megpróbálok majd akkor természetes festést alkalmazni, céklalé meg kurkuma is van otthon.
Egyébként nem biztos, hogy lesz idõm nyuszikat festeni most hétvégén, mert hármas Zalán-névnap, nagymamám szülinapja, Húsvét, szóval sok minden lesz egyszerre (ráadásul Forma-1-es futam is, amit végignézünk mindig a fiammal! Kép ). Lehet, hogy valami egyszerûbb és kiadós sütit készítek inkább.

Pele!
Neked is köszönöm az infót, meg az ötletet!

Móni!
Mi van Martinnal???? Megvolt a mûtét?

Üdv: Judó
judó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?