Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mostanában tényleg sok hasznos infot raktatok be, nem én kértem, de nekem is nagyon hasznosak és érdekelnek, ezért köszi mindenkinek. A szobát személyesen lehet foglalni? És elég kb. 2 hónappal a szülés előtt? Kell fizetni foglaláskor? Ha nem, akkor mikor? Ha indulunk szülni, akkor vigyük a pénzt? Szülésznőt szerintetek meg lehet kérdezni a tarifájáról? Vagy tudtok esetleg árat?

Sok kérdésem van, de eddig is mindig nagyon aranyosak voltatok, és válaszoltatok, most is ezt kérném!
Köszönöm előre is!!

Jó babázást/babavárást mindenkinek!

Paga 16+3

Gabi
paga

Sziasztok!

VAn aki 2 honappal előbb foglal szobát, de felesleges, én most a héten fogok( 1 hónapom van hátra), mert ugyebár nem másodpercre meghatározható a foglalás, igy amikor megérkezel és elfoglalnád a szobát lehet h épp nem is lesz szabd olyan amit kértél, így 1-2 napig valami hasonlót tudnak adni és amint van uresedés akkor mehetsz a "tiédbe". Persze van akinek mákja van és egyből olyat kap mint kért...(asszem ezekről már irtunk itt mostanában, de nem árt ismételni, illetve akinek több tapasztalata van az javitson ki ha valami nem ugy van ahogy iromKép)
Nekem a szobafoglalást elintézi a szülésznő, azt mondta elég ha neki szólok.
A szülésznőt meg lehet kérdezni én az egyenes beszéd hive vagyok(az orvost is megkérdeztem, szerintem korrekt ha megmondja mit akar és akkor szülésnél Õ is tudja majd h azt kapja amire számit...), általában 25-30-at hallottam a szülésznőkre, volt olyan lány is, aki azt irta h amennyit a doki kér, annak a felét szokták a szülésznőnek adni.....
Ezért célszerűbb szerintem rákérdezni h adott sszemélynél mi a gyakorlat....

Fizetni távozáskor kell a szobákat, amit ki szoktak fizettetni egyből szüléskor az 1500 Ft-os mutős ruha, amit apára adnak, de van olyan szülésznő, aki nem kér érte pénzt....

Kép
hencsi

Hencsi köszönöm! Én is hasonlóan gondolkodom a tarifákról, ha választok szülésznőt, akkor meg fogom tőle kérdezni, a dokimat is meg fogom kérdezni, mint ahogy minden vizsgálat után is megteszem ezt, de már csak annyit mond, hogy a szokásos. Csak a 16. héten még nem tenném, és gondoltam megtudakolom másnak mi a véleménye erről. Általánosságban én azt hallottam, hogy, ha nem mondanak árat, akkor a dok a magántarifa 10-szerese, a szülésznő pedig ennek az 1/3-a.
Minden választ köszönök. Itt mindig okosodik az ember!

Paga 16+3

Gabi
paga

Sziasztok!

Orsi! Itt az e-mail címem tool.orabt@chello.hu
Láttam, hogy az őszibe is írtál, ott is megadtam a címem.

Szülésznő kérdés. Szerintem mind nagyon jó szakmailag és emberileg is. Én Fekete Ildikóval szűltem, egy fantasztikus nő. Csak is a legjobbakat tudom róla mondani.

KrisztaKép
Itt van a 10 napos Kincső és a 12 éves nővére, ahogy együtt alszanak.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszti!Kép

Hatalmasnak néz ki Kincső a képen, én szerdán láttam egy 5 napos kisfickót és igen aprócska voltKép

Nemsokára én is megharapgálhatom majd a kislányomKép

Kép
hencsi

Szia Pzita!
Olvastam egy másik helyen,hogy hol laksz.Nekem van ott ismerősöm,egy srác,és most született kisfia(Levente),idén májusban.Balázs Lacinak hívják.Nem tudsz róluk valamit?
Köszi
Kitti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok!

Először is Bkriszta köszi a címedet, hamarosan zargatlak majd egy kérdéssel a dokival kapcsolatban.

A másik dolog ami foglalkoztat, hogy pénteken derült ki az utolsó vérvételem alkalmával, hogy mivel Rh_- vagyok az ellenanyag szűrésem sajnos pozitív lett.
Utána olvastam a dolognak és a dokim sem nyugtatott meg,annyit mondott, hogy kezelni tudják a problémát, legrosszabb esetben ha már nem fejlődik méhen belül a bébim rendesen akkor meg kell indítani a szülést ( dehát mégcsak a 25. hétben járok).
Szóval eléggé 2ségbe vagyok esve és ezzel kapcsolatban fordultam hozzátok, hogy van-e v.kinek erről tapasztalata, rosszabb esetben járt-e már v.ki hasonló cipőben?

Előre is köszi ha írtok.

Üdv: Orsi (egy aggódó kismama)

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Hencsi!

Megkaptad az üzit, mert pénteken írtam Neked?

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok,

én is a Schöfiben fogok szülni. Most a 34. hétben vagyok Kép
Azt szeretném megkérdezni hogy volt-e már valaki közületek 4D-s ultrahangon a Schöfiben és milyenek a tapasztalatai?

Orsi,
én is RH neg vagyok és nagyon csodálkozom hogy a 25. héten volt az uccsó vérvételed. Megvolt a minimum 3 ellenanyag szűrés?
borsoka

Szia Boroska!
Én voltam a Söfiben is 4D-n meg a Brendonban is. A Brendonban jobb felvételek készültek és jobban el is tudta mutogatni a hölgy, hogy milye hol van a gyerkőnek. A Söfiben még nagyon új a dolog és szerintem annyira még nem értenek hozzá. A Brendonban a videón és egy nyomtatott képen kívül kaptunk egy CD-t is 20 képpel. És a képek is szebbek.
szaffi76

Szaffi
Mennyiben kerül a kórházban?

Kép

Kép
pkagi

Nem tudom, arra be lettünk fizetve ajándékba, de egy barátnőmtől meg tudom kérdezni.
szaffi76

Sziasztok!

Borsoka
Ez még elvileg nem az ucsó vérvételem volt, csak ez a legutóbbi eredménye lett pozitív. A 16. heti még negatív volt szerencsére.
Most az OVSZ-be(Országos Vérellátó) küldik tovább a véremet mindenféle vizsgálatokra, hogy mennyire komoly a helyzet? Hát??????

Pkagi
Én ugy tudom, hogy 13.000Ft a 4D a kórházban.

Üdv mindenkinek: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

13000? Az jó sok. A praxisban, ha itt regisztráltatod magad 9000 Ft.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

A 4D-s ultrahangra nekem minden ismerősöm a Praxist ajánlotta. Mivel ott szakképzett orvosok végzik a vizsgálatot, és azon kivül, hogy mozizol, s tünemény a kicsi meg is tudnak nyugtatni, hogy egészséges e. Minden adat rendben van-e. És tényleg csak 9.000.-Ft, ha itt regisztrálsz, és ebben benne van a videofelvétel is.

Paga 16+6

Gabi
paga

Hello Lányok,

Ismét belekotty, Brendon uh-t messziről kerüljétek. Ismerősünknek gyönyörű felvételeket nyomtattak a egészséges kisfiúról akiről 2 hét múlva (hála Schöpfi méhlepény vizsgálatnak) kiderült, hogy teljesen torz, 6 ujja van, szemei oldalt, madárfejű és agysérült. A 24. héten meg kellett szülnie Kép
Persze arról, hogy ez így történt nem a Brendon tehet, de a hozzá nem értő, nem szonográfus, nem orvos alkalmazásáról igen.

Praxis sztem. jó, ha én mennék megkérdezném ki végzi a vizsgálatot és orvost kérnék. Ugyanis sztem. ennyi pénzért ne a baba pofikájában gyönyörködjünk csak hanem az esetleges elváltozásokat is nézessük meg....

Sztem Kép

Kriszti

cuiccolo

Kriszti!

Teljesen osztom a véleményedet, ha az ember kiad érte egy csomó pénzt, akkor hasznos is legyen, ha már lehet, és szakember nézzen meg. A mozizás is jó, de nem hiszem hogy alapvetően ezt erre találták volna ki, ez csak ráadás. Igenis nézzék meg azt is hogy minden rendben van-e.

Sziasztok,

Paga 17+0

Gabi
paga

Sziasztok!

Valóban 13000,- a 4D a Schöfiben.
Én sem tartom sok értelmét, hogy csak "mozizás" legyen. Sokkal többet ér, ha sima UH-on szakavatott szemek nézik meg a babát. A Schöfiben dolgozókról csak a legjobbat tudom mondani, főleg Dávidné Gabikáról.

A Praxisban Györfi Mátyást tudom ajánlani, mert szakmailag nagyon profi szonográfus. Korábban a Szt Imrében dolgozott, amikor az 1. lányommal voltam terhes 93-ban ő csinálta az UH-kat.

A mostaninál a Schöfiben csinálták és mindig nagyon alaposak voltak, szóval csak ajánlani tudom. Valamint a 30. hét után nem érdemes 4D-t csináltatni, mert már nagy a baba és nem lesz olyan jó minőségű.

Kriszta és Kincső, aki már 2 hetes

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!
Mivel szorít az idő előkerültek a piszkos anyagiak ismét.
Mennyi most átlagban egy normál szülés? A szülésznők 25-30 között kapnak? Mondjuk az igaz, hogy ő van veled végig és ő kapja fel a babát, sőt nálunk apát is irányítgatta hogyan segíthet. A ctg-ért nem várnak külön pénzt alkalmanként vagy igen? Bocsánat lehet, hogy bugyuta kérdés, de az első szülésemnél más volt a felállás, miután már 1 hetet benn töltöttem és láttam mindenfélét a félelem miatt kértem meg a legszimpatikusabb szülésznőt, hogy segítsen és eszembe sem jutott a pénzen gondolkodni csak a boldog végkifejlet után. Az orvosom pedig nem kér konkrét összeget, de nagyon vigyáz rám, azt hiszem megérdemel annyit mint bárki, ezért érdeklődöm.
Nekem a legutolsó UH-án megprobálták előcsalogatni a gyermek arcát 4D, és ingyen, de engem elrémisztett a látvány, mert én fekete-fehérben tökéletesen felismertem az én kis csemetéimet, és szépnek találtam, ellenben a sárga massza egy pillanatra megzavarta a lelkinyugalmamat.
Szerintem aki nem annyira kíváncsi és úgy érzi ismeri a babáját nyugodtan elkerülheti 4D UH-t nélküle is teljes lesz a terhessége, az elváltozásokat így is kiszűrik.
Sziasztok,
Oliva
oliva

Sziasztok!

Régen írtam,de mindig olvasom a topikot.
Örömmel olvasom,hogy egyre többen vannak,akik 2006 jan-ra vannak kiírva.Én jan 12-re.+/- 2 hét.A Praxist én is csak ajánlani tudom,Győrfi dr. nagyon precíz.Én 16 hetesen voltam nála,mindent megnézett,többször lemérte a dolgokat,megnyugtatott,hogy minden rendben a KISLÁNYOMMAL.Akkor tudtuk meg.Most,25 hetesen elmegyek még 1szer hozzá,hogy széppen fejlődik-e,és minden ok-e.Hétfőre vagyok beírva,majd beszámolok nektek.
Mindenki vigyázzon magára,jó pocakosodást.

Pusz: MELINDA

Kép
kmelinda

Sziasztok!

Jó titeket olvasni. Én a 4D UH-ról megkérdeztem a dokimat, hogy ajánlja-e, szűr-e ki egyéb betegségeket, mint a kórházban lévő UH-k. Azt mondta, hogy szerinte ez csak látvány, ami az ultrahanggal kiszűrhető, azt ki is szűrik a kórházban lévő UH-k. Mozizni meg egy kicsit sajnálom rá a pénzt, de sokat gondolok rá, mert persze kiváncsi vagyok, hogy milyen a mi picink. Csak félek, mint ahogy Oliva is írta a csalódástól, hogy nem azt látom, mint amit szeretnék, de azért még én sem mondtam le véglegesen a dologról.

Jó babázást/babavárást mindenkinek.

Paga 17+1

Gabi
paga

Sziasztok,

Én is ritkán írok mert a pici(10 hetes) minden időmet felemészti, de azért most hozzászólnék.

Nem értek egyet Paga dokijával (bocs) mert sajnos a Schöpfiben és szinte minden más kórházban is nem a legjobbak az UH gépek, leszámítva ha azóta be nem szereztek egy több milliós csodát.
Az én orvosom meg is mondta, hopgy sajnos nem mindent lehet látni a gép adottságaiból adódóan, sőt amikor megszületett a kisbabám kértem, hogy a szívét nézzék meg alaposabban és közölte a gyerekorvos, hogy sajnos ezzel a géppel csak a nagyon durva eltéréseket tudják kimutatni.

Én úgy gondolom, ha bármiféle probléma van vagy csak biztos szeretnél lenni benne, hogy minden ok érdemes felkeresni a Praxist ( és nem mást!!!)mert Györffy Mátyás tutira megmondja ha valami gond van.

Nekünk még a súlyát is eltalálta 2dkg eltéréssel.

Memo
memo

Sziasztok!

Memo!

Hányadik héten jártatok a Praxisban?

Kép
hencsi

Szia,

Mi nagyon sűrűn mentünk azt hiszem 5X voltunk összesen, 14, 18, 26, 32, 37.
Ha jól emlékszem.
memo

Sziasztok!

Én a Herczegh magánrendelőjébe jártam uh-ra is. Õ is azt mondta nekem, hogy gyakorlatilag csak a látvány élethűbb, a betegségek kiszűrése terén a sima is tud mindent mint a 4d-s. Nem tudom neki mennyire jó a készüléke, csak azt, hogy a 13. héten egyértelműen mutatta hogy kisfiam lesz. Szerencsére betegségek felismerése terén nincs tapasztalatom mert mindkét gyerek egészséges mint a makk.
De lebeszélni senkit sem akarok róla, mert ha úgy jött volna ki anyagilag, bizony én is elmentem volna kukucskálni!

Üdv: SZilvi
gszilvi

Sziasztok Lányok!!!

ITTHON VAGYUNK egyelőre..., hétfőn 26-án este jöttünk haza!!!!

Most így közvetlenül is szeretném/nk megköszönni a sok-sok szeretetet, izgulást, szurkolást, támogatást!!!! NAGYON NAGYON KÖSZÖNJÜK!!!

Legfrissebb híreink:
MA voltunk izótop vizsgálaton, jó is meg rossz is:
Jó - hogy máshol tutira nincs, ezt erősítette meg az izótop is
Rossz - hogy még mindig látszik egy kicsit ott a műtét helyén, illetve tudtunk hogy nem sikerült teljesen eltávolítani (kockázatos lett volna néhány erecskére nézve)szóval még van mit kigyógyítani
Vérkép tökéletes volt ma
Pluszba volt még hasi ultrahang ami minden rendben talált, leszámítva néhány apró vesekövecskét a jobb vesében ( ami remélem felszívódik majd)

Egyelőre maradunk a 2 kezelésnél, bébiadagban Szerdán - október 5-én megyünk vissza a 2. kezelésre, újabb 5 napra és vasárnap este már itthon leszünk.

Danit teljesen elkényeztette az kórházi személyzet, no és neki volt a legtöbb "házi" látogatója.
Egyébként pedig ismét Anyatej Dana pedig mosolyog egyfolytában, tekereg és viháncol, ha pedig nem tetszik valami: kiabál! És teleszájjal kacag.

+1* KSZNJK !!!!

Puszi,
Dani&Andi
kisbora

Kedves Dani és Andi!!

Örömmel olvastalak és minden jót kívánok Nektek a mielőbbi gyógyuláshoz, ha a fiúcska ilyen virgonc ez nagyon jó jel!!

Sok-sok erőt Nektek!

Üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Szia Andi!

Nagyon örülök, h Te is írtál és csupa jó hírt!
Nagyon szurkolt ám mindenki, biztos voltam benne h nem hiábaKép
Csatlakozom az előttem szólóhoz és jó egészséget meg főként neked sok erőt és kitartást kívánok!

Heni

Kép
hencsi

Sziasztok!

Csak egy apróság. Először fogok a Schöfiben szülni, az elsőt máshol szültem, és ráadásul orvosváltás miatt csak a 8. hónapban kerültem ide, de a dokim azt mondta, hogy nem kell előre szobát foglalnom, mivel úgysem tudni, hogy pontosan mikor szülök, elég a szülőszobán jeleznem, ha kell. Ez nekem logikusnak is tűnt, csak most bizonytalanodtam el, ahogy a hozzászólásokat olvasom, már csak azért is, mert kb 10 napom van a szülésig. egyszóval ez komoly? tényleg kelett volna foglalni?

köszi Vica27
vica27

Szia Vica!

Nem ártott volna foglalni, de ha nincsenek sokan, akkor szerintem megldható, mindenesetre szerintem holnap érdemes lenne a kórházat felhivni és a titkárságon( ők intézik a szobafoglalást) jekezni, hogy Te mit is szeretnél és kb mikor....

Kép
hencsi

SziasztokKép
Ezt a topikot eddig még nem olvastam, csak most lapoztam bele.
Nekem van egy 13 hónapos kisfiam, őt nem Söfiben szültem, de most a második babámat (március elejére várjuk) itt fogom.
Kérdésem lenne, hogy jár-e valaki közületek előadásokra, és konkrétan, hogy a mai Baba-mama szájápoláson volt-e valaki? Sajnos nem tudtam elmenni, pedig nagyon érdekelt volna.

OrsiKép
Olvastam az RH problémádat.
Én is negatív vagyok, férjem pozitív és kisfiúnk is pozitív lett, de a szülés után meg is kaptam az anti-D-t.
Igazából nem értem (de persze csak laikus vagyok a kis hozzáolvasásaimmal), hogy neked hogy lehet pozitív az ellenanyagod?
Szültél már vagy volt vetélésed korábban, ne adj isten kaptál vért korábban?

Ha nem bánjátok UH-hoz is hozzászólok, ha már idevetett az életKép
Szóval, Praxist én is csak ajánlani tudom.
Kisfiammal a betöltött 17-dik héten voltunk, az szuper volt és nem csak mozizás miatt, hogy Győrffy Mátyás tényleg mindent elmondott és megnézett, majd voltunk a 28dik héten is, de akkor nem sokminden látszott már belőle, csak darabokban fért bele a monitorba. Természetesen a szűrővizsgálatok szempontjából jó volt, de látványra már nem.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Vica!

Hencsivel egyetértésben, csak azt tudom mondani, hogy még semmiről nem vagy lekésve, telefonálj ma, és foglalj szobát. 476-4400

Üdv:

Zita
pzita

Kisbora!

De jó hogy hallunk rólatok. Biztos nagyon aranyos Dani baba, és mi továbbra is nagyon drukkolunk nektek!

Paga 17+2

Gabi
paga

Hencsi, Zita!

Köszi szépen a tanácsot,foglaltam, és igy azért nyugodtabb vagyok.
vica27

Kedves Bezsu!

Nem tudom szoktál e még erre felé járni, visszaolvasgattam egy kicsit és az eddigi kérdéseid alapján szeretnék pár dolgot a Herczegh doktorral kapcsolatban írni.
Az első babámat nála szültem ( most is nála fogok okt.11. körül), és teljesen meg voltam elégedve vele. Tetszik nála, hogy fölöslegesen nem vizsgál, minden kérdésre maximálisan válaszol, és nagyon-nyagyon megnyugtató. hogy bármikor utólérhető anélkül, hogy azt éreztetné, hogy zavarok. Nem tudom miért, de a férjem egyenesen imádja.

Tavaly elköltöztünk Budapestről 65 km-re, sokat dilemmáztam, mi legyen, hova menjek szülni. Ez már csak azért is lényeges, mert a lánykámat az első fájástól számított 3,5 órán belül megszültem, szóval nem mindegy milyen messze kell menni.
Ezért egy közelebbi orvosra váltottunk és nála kezdtem a mostani terhességemet. Meg kell mondjam katasztrofális volt. A magánrendelési díjáért cserébe átl. 3/4 órákat vártam a randelőjében, és közölte, hogy ha bármi problémám, vagy kérdésem lenne, nyugodt szívvel hívjam az ügyeletet, vagy a kórházat, ő nem adja meg a számát.stb...
Igy a 7. hónapban "menekültem" vissza a Herczeghez, és sokkal nyugodtabb vagyok még akkor is, ha messzebb kell mennem.

Bocsi , hogy a saját történetemmel traktálok, remélem hasznos valakinek.

Üdv.: Vica
vica27

Sziasztok,

Én is Herczgenél szültem az első kisfiamat Bencét a Mávban, nagyon meg voltam és vagyok vele elégedve.Bármikor hívhatom, sőt ha nem veszi fel, akkor látja a számot és azonnal visszahív.
Minden nyűgömet, bánatomat, örömömet megoszthatom vele.

Remélem a kórházzal is meg leszek elégedve, de úgy vagyok vele, hogy 4-5 napot kibírok.Szeretnék kétágyas szobába menni.Egyenlőre még nem mondta, hogy hívjam a titkárságot, annyit mondott, hogy minden el lesz intézve.

Hétfőn úgyis találkozom vele, mivel egy kicsit magas lett a vércukrom (8.9), ezért 2 napra be kell feküdnöm, vércukor profil készítés gyanánt, illetve beállítanak egy bizonyos diétára.

Ja egyébként nov.16-ra vagyok kiírva, de majd meglátjuk mi leszKép

Sziasztok:

Kati
királykat

Szia Kati!

Szerintem biztos ami biztos hívd a titkárságot, bár még ráérsz, mert nekem is azt mondta, hogy nem kell foglalni, elég, ha a szüléskor jelzem, de én igy nyugodtabb vagyok.

Nem tudom , hogy ti hogy vagytok vele, de engem nem is az érdekel igazán, hogy hányan vagyunk egy szobában( aludni úgy sem tudok, az adrenalin miatt) meg nem is a csempe színe, vagy hogy hova megyek wc-re, engem kizárólag az érdekel, hogy éjjel-nappal igény szerint szoptathassam a babát. Főleg az első napokban. Nem egy ismerősömnek híúsult meg az anyatejes táplálásról dédelgetett álma, csak azért, mert a kórházban éjjel cumiztatták a gyereket. Az egyéni igényekről nem is beszélve: Az én lányom az első hónapban 2 óránként szopott éjjel nappal, sőt, volt nap, hogy óránként tettem mellre, és így indult be a észrevehetően a tejtermelésem. Szóval engem csak ez érdekel, az egyebeket kíbírom arra a 4-5 napra.
vica27

Kedves Reditke!

Közben annyi fejleményem van Rh összeférhetetlenség ügyében, hogy nincs komoly baj:-)
3 hete csináltak nálam amniocentézist, ami után rutineljárás, hogy biztos ami biztos alapon beadják az Anti-D-is.
Szóval ennek a hatása modosította nálam a vérvétel eredményét, ezért lett pozitív.
Az OVSZ-ben megállapították, hogy más ellenanyag termelést nem észleltek, de ezután fokozottabban kell figyeljenek és a férjemtől is vesznek majd vért.
Egyébként köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólást a téméval kapcsolatban.

Üdv: és örülök, hogy ennyi jan. elején szülő kismama jött össze.:-)

Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok!

Kati
Mit kell érteni vércukor profil készítés alatt?
Ezután már szigorú diétára is leszel fogva? Gondolom a szénhidrátokkal kell vigyázni nagyon.
Nekem a dokim azt ajánlotta, hogy mindenre szüksége van a szervezetnek, de a köretnek mindig csak a felét egyem meg és kenyérből lehetőleg ne a fehéret válasszam.

Már babázó anyukákhoz egy kérdés
Ha besárgul a gyermek attól még velem maradhat a szobában és csak a fény alá viszik el vagy olyankor csak a szoptatási időre kaphatom meg a picit?

Köszi: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

OrsiKép
örülök.

Edit
Kép

Kép
reditke

Kedves Orsi!

Általában csak lámpázni viszik el a babát, de ez a sárgultság fokától is függ, ugyanis minél többet szopatsz annál hamarabb múlik el, ami azért nehéz, mert a sárgaságtól baromira bealszik a baba, és az istennek sem akar felébredni a szopizáshoz. Nekem is mindig bealudt a mellemen, és volt, hogy szó szerint fel kellett ráznom, de megérte erőszakoskodni, mert mire haza indultunk a kórházból, már kezdett felszívódni a sárgaság, úgyhogy ha el is viszik a babádat, mindenképp erőszakold ki, hogy szoptathasd.

Vica
vica27

Addig vitatkoztunk a 4D-s uh-ról, míg a végén én is kedvet kaptam, és be is jelentkeztem a Praxisba 15-re, és ha jól emlékszem a hölgy azt mondta a telefonba, hogy a Szőnyi Mátyás fog akkor lenni.

Paga 17+2

Gabi
paga

Kedves Vica!

Köszi az infót.
Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok!
Elnézést,hogy bepofátlankodom,régen írtam már ide.
Csak egy tippet szeretnék megosztani,ami nekünk sokat segített.Van ilyen uh a Hattyúházban is Budán,a Széna térnél,kb.ilyen árban,és volt,hogy háromnegyed órát is foglalkozott velünk,ráadásul ez a szakterülete a dokinak.Tudom ajánlani,mi sokat voltunk nála,és nagyon alapos!!!
Sziasztok!
Kriszti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Szia Vica!
Olvastam, hogy neked mindegy, hogy milyen szobába kerülsz. Én most voltam bennt másfél napot, mert magas lett a terheléses cukrom. Az első emeletre kerültem, leírom a tapasztalataimat:
7 ágyas szoba, iszonyú kényelmetlen, besüppedős ágy (még nekem is nehéz volt belőle felkelni, pedig nincs is nagy hasam), nem túl nagy higiéniával.

Szobatársak: egy csöves, aki le is mondott a gyerekéről, aztán megtudta, hogy kap némi pénzt, így egy darabig kell neki a baba, két 17 éves, a gyereknek apukája nincsen, az egyik mondta, hogy az ő apja tegnap jött ki a börtönből, ő meg majd anyaotthonba megy. A többiek kicsit normálisabbak voltak, talán kettő érettségivel is rendelkezett. Én ebbe a szobába nem mertem volna a kisbabáma behoni. El is döntöttem, hogy kerül amibe kerül, de mindenképpen fizetős szobába fogom kérni magam.
Szivi
deszi

Sziasztok!

Egy másik fórumban olvastam:

"Na szóval, tegnap a Schöpfiben felkészítőn voltam, ahol a "fogas" problémákról volt szó, egy nagyon helyes-kedves fogdokinő tartotta (neki is van 3 lánya, úgyhogy tapasztalt ilyen téren). írok pár gondolatot, hogy miket mondott:

Anyuka fogairól:
Kismamiknak 3 havonta illik fogorvoshoz menni.
Az ínyek ilyenkor valóban duzadtabbak, érzékenyebbek és fogékonyabbak a betegségekre. Szükség lehet fogkő eltávolításra vagy valamilyen fluoridos kezelésre.
Fogmosás után javasolta a fogak átmosását elmex zselével, ez nagyon jó hatással van az ínyre. Javasolt a fogselyem, esetleg valamilyen szájvíz használata is, és a helyes fogmosási technika elsajátítása. Ha nem tudunk fogat mosni pl. munkahelyen, akkor a cukormentes rágó is jó. És étkezések végén a sajt is jó, mert - mivel a sajt lúgos kémhatású - a szájban evés után megugró savat részben semlegesíteni tudja.

Baba "fogairól":
A babák szájápolását már újszülött korban el kell kezdeni. Rossz a cicin elalvás, mert helyesen a szopi befejeztével úgy kell eljárni, hogy textilpelus csücskét kicsit bevizezed, és a kicsi fogatlan ínyét végig kell törölgetni (mert a savak már ilyen babakorban is megkezdik a bomlasztó tevékenységet).
Nem jó és nem feltétlenül szükséges rászoktatni a babát a cumira ill. a cumisüvegre, ha nem is tudja, mi az, akkor nem is fog neki hiányozni. Sőt, teát sem feltétlenül kell neki adni az anyatejes táplálás mellett (a cukor is a citrom is rossz hatással van a "szájflórára", és a későbbi tejfogakra is).
Babacumit az anyuka soha nem "fertőtlenítse" a saját nyálával (ezzel azt segítjük elő, hogy a felnőttek szájában jelenlevő fogbontó baktériumok idejekorán a bébi szájába is bekerülnek).
A kisgyereknek addig nem szabad fogkrémet tenni a fogkeféjére fogmosáshoz, amíg nem tudja a száját jól kiöblíteni, mert a benyelt fogkrémnek később káros következményei lehetnek (fluorid túladagolás).

Egyébként későbbi gyerekkorban a nyalóka és a tea a fogak "gyilkosai", mutatottt olyan kisgyerek fogsorokat képen, hogy majd elhánytuk magunkat...

Szilvi
deszi

Szia Szilvi!

Köszi hogy leirtad a fogas kérdéseket, engem érdekelnének az előadások, de sajna nem jutok el szülés előtt már 1-re sem szerintemKép

Heni

Kép
hencsi

Ultrahangról:
Szuper gépük van. (magzat 9mm volt és már befogta a szívet -előzőleg az sztk gépe még a magzatot sem látta! ők zavartak át a kórházba, hogy ugyan ne aggódjunk, de nincs magzat)
Nagyon részletes és szép képet ad Kép
Voltunk múlt pénteken bejárni...
:o)
Kedvesen fogadtak, pedig kb fél hatkor értünk oda. Körbevittek szülőszobákon, megmutatták a régi és az új fizetős szobát is. A "régi" is nagyon pöpec! A szülésznő (sanszos hogy őt választjuk, nagyon kedves volt és bizalomkeltő)
A régi azért előnyös szerinte, mert minden közel van hozzá... az "új" szobák asszem a 3. emeleten vannak. Nagyon szépek azok is... baba maradhat, vizsgálatokra és fürdetésnél viszik el. ha egyeztettek (ne legyen ott egyszerre 600 kismama) megtanulhatsz babafürdetni, stb...
Egyébként ezt a fórumot javasolta dokiválasztásra! Kép De szerintem segítenek elmondásokkal is (ez a doki kicsit konzervatív, amaz alterszülős, stb...) Azt is mondta, hogy tőlük sem idegen a gátvédelmes olajozós, aranyos kedves szülés. Elmondta, hogy ha a baba állapota megengedi akkor lehet lasztin, lépcsőzve, fejen állva vajúdni, de ha bármi gixer van irány az ágy és ott vajúdik. 24 óránál tovább senkit nem engednek vajúdni -> irány a műtő -> császár (felvetettük, mert volt egy ismerős aki majdnem 100 órát(!!!) vajúdott, mondjuk nem sírt miatta...) Kép
shiva74

hopp
tehát a szülésznő nagyon, kedves, rendes és informatív volt. Kép
Valaki tud valamit I.Jenőről? Szült nála esetleg?
(olybá tünik, hogy konzervatívos, még nem tudjuk benne lenne e gátvédelmes dologban - persze tudjuk a gátvédelemről is, hogy ha muszály, akkor vágnak, minden ott és akkor dől el)
Vagy egypár név az alternatív szülést kedvelő dokik közül? (saját tapasztalatokat várunk! Kép )
shiva74

Nagyon jó a kép!
És hogy hívták a szülésznőt?
deszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?