Sziasztok!
Én is jöttem dühöngeni, bár kicsit sem politikai okból. Ugye itt bármilyen méreg kiadható?
Három hónapos a kisfiam, ennyi idõ alatt már szinte megszoktam, hogy a babakocsival szinte minden üzletben persona non grata vagyok. Lehet, hogy üldözési mániám van, de pl. ahol a bevásárlókocsikat lehet betolni, a legtöbb üzletben lógnak lefelé leffentyûk. Amíg nem volt kisbabám, nem értettem, mire jók. Azóta tudom: azok vágják arcul a pimaszul bejutni próbáló anyák gyermekeit. Sebaj, (átfordítható tolókar RULEZ!) én csakazértis bemegyek, ha egyszer be kell vásárolnom, és a babácskát nincs kire hagynom addig. Persze a biztonsági õr azonnal mellém szegõdik, a tarkómon érzem a szuszogását, de sebaj, úgyse lopni, hanem vásárolni jöttem, így csak elvi okokból sért, zavar a gyanúsítgatása. Szóval péntekig azt hittem, már hozzáedzõdtem a babakocsival való bevásárláshoz. Pénteken viszont, amikor megpróbáltam bejutni egy kis gyógynövényboltba, egyszerûen kizavartak.
Azért ilyesmi eddig még nem fordult elõ...
Elõször még azt hittem, bababarát területre tévedtem, mert a bejáratbál lévõ egy lépcsõfoknyi szintkülönbséget egy rámpa tette babakocsival is kényelmesen járhatóvá. Talán éppen ezért ért hidegzuhanyként, amikor a küszöbre értem, és köszönés helyett felháborodottan rámüvöltött az eladó (?), hogy "Legalább egy kicsit ne már!!! Most mostam fel!!!". Mindezt kb. olyan hangnemben, mintha azon kapott volna rajta, hogy letolt nadrággal guggolok éppen lefelé a perzsaszõnyege közepén.
Ja, és mindez nem nyitáskor vagy záráskor, hanem a nap közepén történt, odakinn nem esett, a babakocsi kereke tiszta és száraz volt. Persze tutira nyomot hagyott volna a frissen felmosott padlón...
Sebaj, van a lakótelepen még 3 gyógynövénybolt, hazafelé sétálva egy másikban megvettem mindent, amire szükségünk volt, de még így 3 nap távlatából is elönti a lila köd az agyamat, ha eszembe jut az eset.
BMárti