Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rossz, hogy ilyen változékony az idő..alig győztem le-fel öltöztetni. Így fázhatnak meg a legkönnyebben..
Ráadásul ez a front is nyugtalanná tette.

Tényleg ki a védőnőtök? Háziorvosa a picurkátoknak?

Ovi nekünk is bejött, bár elszokott a nyáron a ovirendszertől,mostanra helyre rázódott.
Nagyon szeret odajárni,gyerekek közt lenni.
Van új szerelme is Kép
Szülői pénteken volt,képzeljétek januártól úszás és népi tánc is lesz. Kép

Most mennem kell,majd hamarosan írok.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike, az én védőnénim Virágné Molnár Szilvia, a doktornénim pedig a Ráskay rendelőből Gyarmathy Zsuzsa. Kedvesek, aranyosak, de még nem sok tapasztalatom van velük. Csak azt sajnálom, hogy nem homeopátiás orvos...

Kép

Kép
mzx
 
 


Nekünk is ő a dokinénink :-))) Maximálisan meg vagyunk elégedve vele, bár valóban nem épp homeós. A Bosnyákon van egy homeós dokibácsi tudtommal, Sal Péter. Õt szokták ajánlani ez ügyben, plusz a Birtok utcában van egy egész homeós rendelő. Kép

Hogy vagytok, amúgy, mindenki?

Klarissza, láttalak az izgin, ha jól láttalak ;-)))

K.
klara
 
 

 
 

Sziasztok!

Klára!
A Birtok utca már nem homeos. Kép Le is szedték a táblát.
A bölcsiben is Gyarmathy a dr.nő.
Nekünk Balogh Zsuzsa az orvosunk. Szerencsére ritkán találkoztunk eddig vele Kép

Eri
simones
 
 


MEGYE
AUTIZMUSSAL ÉLÕ GYERMEKEK KÉPESSÉGFEJLESZTÕ JÁTSZÓHÁZA

Õszi kezdéssel fejlesztő csoport indul autizmussal élő gyermekek számára.

Induló csoportjainkba korhatár nélkül várjuk a gyermekeket előzetes bejelentkezés alapján.

A gyermekek fejlesztése egyénileg illetve kiscsoportokban (max. 4 fő) történik, képességeik és igényeik pontos felmérése után korosztályonkénti bontással.

A foglalkozások helyszíne:
Budapest, I. Krisztina krt. a Tabán mellett, igényesen kialakított környezetben

Érdeklődni lehet:
Martosné Gy. Edina Tel: 20/235-8202
beki
 
 


Sziasztok
Hallotatok már a pelenka futárszolgálatról?
Ez egy ingyenes szolgáltatás ahol házhoz viszik a megrendelt pelenkákat rövid szállítási határidővel és alacsony árakkal (mini 32,- midi 34,- maxi 36,- juni 37,-) dolgoznak csak I. osztályú pelenkákat szállítanak. Ha valakit érdekel akkor bővebb infót az imremo@tvn.hu címen kaphat
immo
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy beleszólok a topikba (jövőre leszek zuglói), de Gyarmathy Zsuzsa doktornő használ homeopátiás dolgokat. Szerintem kérdezzetek rá legközelebb!

Cupicica
cupicica
 
 


Sziasztok!
Nagyon régen
írtam már Nektek, de elég zűrösen alakultak a dolgaink az utóbbi időben, pedig olyan szépen indult minden.
Természetesen az ovi a gubanc. Ancsa -mindenkit meglepve- ragyogóan kezdte az első napokat. Mosolyogva ment be, kedves volt, játszott, aludt stb.
Majd a 9-10. napon "bekattant" és elég rossz lett a helyzet. Reggel sír és kijelenti, hogy nem akar ott alaudni, ő szeret sírni, látni akarja, hogy mit csinálok nem veszek-e el. és sajnos nemcsak reggel sír, hanem cselekvések változásakor is /ebéd, alvás, uzsonna utáni udvarra menés/. És ha kitör rajta a hiszti, akkor semmit sem tudnak vele csinálni, az sem jó ha foglalkoznak vele, az sem ha nem.Aztán egyszerre abbahagyja és bűbűjos lesz. Egyébként mindent csinál, mindenben résztvesz. Egyelőre ő a legproblémásabb eset a csoportban máemint a hiszti miatt. A reggeli műsor nem izgatna mert az már nem tart túl sokáig, de a napközbeni már sokkal jobban elkeserít.
Ráadásul most benáthásodott és itthon fogtuk, gondolván majd nagyival meg lesz. Á, vele is cirkuszolt, hogy neki anya kell, stb.
Szóval most eléggé kivagyok és nem látom a megoldást, mert nem nagyon javul a helyzet. Amikor pedig itthon vagyunk akkor állandóan óvodát játszik, infot is csak így lehet szerezni, mert direktben semmiről nem mesél.
remélem nálatok jobban alakultak a dolgok, taéán Gellért oviundoritisze is megszűnt.

Nyetus! Örülök, hogy lett még egy tanítványod, nyelvet tanítani azért jobb néhány emberkével, márcsak a beszélgetés, szituációs játékok miatt is. Milyen könyvből tanulsz velük, és miket csináltok. A suli elég jó, de erről legközelebb írok.

Sziszike! Még neked sem válaszoltam: A nagyobbik lány, Judit 10 éves, Ancsa 3,5.

A mi doktornőnk Takács Zsuzsanna, a CSertő parkban rendel kb 4 éve van itt és mi nagyon elégedettek vagyunk vele, lehet vele telefonon konzultálni,/ elég jól tud távgyógykezelni/ ha hívjuk kijön és bár nem homeopátiás azért nagyon csínyján bánik a gyógyszerezéssel, különösen az antibiotikumokkal.
Remélm nem nagyon untattalak benneteket a sirámokkal.
Minden jót és főleg jó egészséget.

Szti

Bocsi, hogy ennyit panaszkodom, de eléggé megvisel minket a helyzet. Szívesen venném véleményeteket is.Nekem most úgy tűnik, hogy soha sem fog beszokni.
szti
 
 


Sziasztok!
Ma már írtam egyszer de elszálltKép
Eszti,szerintem ne keserdj el ez csak átmeneti dolog.Mindent csinálj ugyanúgy mint eddig és el fog ez múlni.Most esett le nála a tantusz,hogy ez mostantól mindig így lesz.Dininél a bölcsiben volt ez csak nála 1 hónappal a kezdés után.
Egyébként mi is itthon vagyunk a szokásos ronda köhögésével.Kamilla még nem kapta el,remélem megússaz.Tud vki vmi jó szert köhögésre?Már olyan sok mindent kipróbáltunk de szerintem ha semmit nem adnék akkor is itt tartanánk.Sajna nála ha náthás egy kicsit akkor rögtön ez a köhögés jön.Láza nincsa közérzete is jó csak köhög ezerrel.
na megyek is,sziasztok

Többiek hol vagytok?
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Szti!
Remélem hamarosan javul a helyzet nálatok. Kép

Nyetus!
Köhögésre homeos Stodal szirup. Nekem azt mondták a gyógyszertárban, csak azért írják, hogy 5 éves kortól, mert előfordulhat, hogy valamelyik összetevőjére érzékeny. Nekünk eddig bevált Kép, míg más köhögésre valótól mindig rosszabb lett.

Én dolgozom, netezni már nem nagyon jut időm.

Eri
simones
 
 


Szia Eszti!

Kitartás!
Ne lássa a gyerek,hogy ez neked fáj,hogy tud irányítani,mert akkor ő győzött.
Beszéld meg az óvónőkkel mit javasolnak, tégy úgy mintha természetes lenne,hogy oviba jár-ez az ő munkahelye. Nektek szól a sírás,de idővel észreveszi, hogy nem ér el vele semmit és felhagy vele. Mégis a megoldás az lenne, ha megtudnátok mit szerethet az oviban.
Óvónőktől pedig érdeklődj mia véleménye Ancsáról,de ne csak azt eszik-,alszik-e,hanem a viselkedéséről,játékairól,aktivitásáról,barátairól..aztán otthon kezdjetek el ezekről beszélgetni.
Tudd meg mit szeret ott csinálni,miért is jó az ovi-vezessd rá!

Majd megkérdezem anyut mi ilyenkor a teendő, mióta az eszemet tudom ő óvónő. Újpesten dolgozik, ezért is visszük ilyen messzire Zsoltit, ez Játék,Mozgás,Kommunikációs Óvoda.
Amúgy nagyon büszke vagyok anyura,elismert óvónő-a legjobb,de nem ez a büszkeség oka, hanem a kitartása, szeretet, amivela gyerekek felé fordul-erre születni kell!!

Hamarosan írok..addig is,majd gondolunk rátok és kitartást neked!

Kép
sziszike1000
 
 


Nyetus!

Mi köhögésre hársfa teát ittunk vagy Rinathiol szirupot!
Jobbulást nektek Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit elvesztem, mert nehezebb ugy ez a beszokás nekem, mint magamról képzeltem.

Klára-ti mentek már beszokni? Ha jó ido lesz a héten, délután játszózhatnánk, mit szólsz?

Eri-beazonosítottam a fiúkat, vagány srácok. Minden ok. nálatok? Szívesen mennek reggelente?

Klarissza-a héten jó sok idot toltottem a fiaddal.
Begyógyult már a fejecskéjén az a seb?

Szti, nagyon megértelek és biztos nem vigasztal, ha azt mondom, biztos megszokja a kislányod lassan.

Sziszike-nagyon jó neked, hogy olyan helyre viszed a gyereket, amiben tokéletesen bízol. Nálatok nem is volt gond a beszokással vagy?

Bella
Klariss

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Sziasztok!

Bella!
Ti mikor kezdtetek? Mi is találkoztunk már? Kép
Van ám még egy fiú ikerpár a bölcsiben. Mi a katica csoportban vagyunk. Kép Pénteken mindketten bőgtek, mikor bementünk. Pedig az előző napokban már a Zoli mosolyogva ment be, csak Viki nyöszörgött egy picit. Kép
Mi történt Klarissza Lacájával?

Eri
simones
 
 


Sziasztok!
Mi elvileg holnap kezdtünk volna, de Janka betaknyosodott, úgyhogy halasztódik egy héttel. Kép Játszóra is csak akkor tudunk menni, ha ebből kilábal, meg persze ha szép idő lesz. A Torontálra gondoltál, Bella?
Egyébként mi itthon is lassan megfagyunk, rossz a cirkónk, a hiányzó alkatrész pedig hiánycikk. Pedig egyre hidegebb van. Kép
Köhögésre nálunk legjobban a Mucopront szkott segíteni, de most próbáljuk szintén a Stodallal átvészelni. Ez vmi ilyen köhögős vírus, mind a négyen köhögünk vagy 2 hete.
Eszti, reméljük, megoldódik ez is, és Ancsa talál kis barátokat az oviban. Kép Akkor biztos jobb lesz a kedve ott. Gellért most éppen jár, és nem is panaszkodik, biztos csak ilyen korszaka volt.
Ellenben Janka beszoktatása miatt én is aggódom kicsit, mert hisztizni nem hétköznapi módon tud a kisasszony is. Kép
Gyarmathy doktornő nekem továbbra sem tűnik kifejezetten homeósnak, de mivel én sem vagyok az, így nem is baj. Kép
Üdv,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Bella:Jó helyen van a gyerek,sokan irigyelnek érte. Anyu tényleg a legjobb, s, ha lesz valami hiányossága Zsoltinak,majd azt fejleszti.
Jó biztonságban tudni. Kép
Zsolti nagyon barátságos és közvetlen nem volt vele gond. Bölcsiben is mindenki szerette..oviban is.
Inkább a szokásokat volt idő megszoknia.
Attól féltünk féltékeny lesz anyura,hogy miért foglalkozik másokkal is,miért puszilja meg a másik gyereket is..,de szerencsére semmi gond nem volt. Sőt! Anyuval nem is foglalkozik,mondván veled majd hétvégén játszok.
Bent inkább a lányokkal játszik, s a lányok is nagyon szeretik, már a bölcsiben is volt két szerelme. Sőt még csókolóztak is!
Hamar érnek! Kép
Anyu koleganőjét is már régóta ismerjük,s szeretjük-Zsolti egyenesen imádja. Így nincs gond. Nem kivételeznek vele, ami természetes-ő is ugyanolyan gyerek,mint a többi.

Klára: adjak cirkós számot?
Mi őt szoktuk kihívni, hátha Kép
Németh Richárd-gázkészülék szerelő.
FÉG,FERROLI típusú gáz készülékeket szerel.
364-06-89.
Gyorsan kijön még este is és nem drága. Kép

Most megyek jobbulást minden beteg picurkának.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
Köszi a tippeket.Ma már ment oviba,teljesen felszakadt a köhögése így remélem nem lesz gond.Dini kifejezetten köhögős alkat,ha egy kicsit náthás akkor kezdődik szép lassan ez a fókaugatásos köhögés aztán pár nap múlva már obb.Már nagyon sokféle szirupot kipróbáltunk,igazából azt veszem észre,hogy 2-3nap ígyis úgyis kell míg felszakad attól függetlenül,hogy mit szed.Lehet ha semmit nem adnék akkor is hasonló lenne a helyzet.Mindenesetre próbálkozunk ezzel azzal,súlyos ezreket hagyva a gyógyszertárbanKép
Hát ez a beszoktatásos mizéria nem egyszerű az biztos.Én most örülök,hogy bölcsiben túl estünk ezen mert így az oviba minden gond nélkül ment.
Sziszi,ez nagyon szerencsés állapot az biztosKép
Ja Eszti,lemaradt a kérdésedre a válasz.A Project nevű könyvből tanulnak a srácok a suliban,így ez az alap.Átvesszük a mit órán vettek,megnézzüla leckét és még fénymásolok nekik dolgokat innen onnan,ezzel kiegészítve a könyvüket.Pl.most veszik a testrészeket de a könyvükben csak egy két alap dolog van,mi meg megtanuljuk a hajuktól a lábujjkörömig.
Még vmi,akinek 1év alatti a gyerkőce és agyhártyagyulladás ellen beoltatja az tartsa meg a számlát mert az önkormányzat visszatéríti az összeget.Sajna későn tudtam meg és most vissza kell kerestetnem a gyógyszertárban,hogy megkapjam.
megyek mert nagy erőkkel reklamál a csjaszim.
sziasztok
nyetus76
 
 


Kamilla,már fülbevalós csajszi lett!Kép
nyetus76
 
 


kép2Kép
nyetus76
 
 


SZiasztok!

Vmiért nem enged küldeni már megint a bnet, de hátha.

Sziszike, köszi, megpróbálom, bár a mi készülékünk nem az említett kettő, hanem Chaffoteaux et Maurry...

Hali, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

4 hét bölcsi után most 1 hétig itthon vagyunk. Kép Zolinak hörghurutja lett, Viki csak náthás. De úgysem tudom csak őt elvinni a bölcsibe, így mindketten itthon maradnak velem. Most is Stodalt kap, és már sokkal jobban van. Kép

Klára!
Cirkó Kép Nem véletlenül cseréltük ki tavasszal, mert a régihez (10 éves volt) már nem volt alkatrész. Kép De a tietek nem is olyan régi.

Eri
simones
 
 


Eri,
A Stodal száraz köhögésre is jó vagy csak a hurutosra?
Jobbulást!
nyetus76
 
 


Klara,
én sem azt írtam, hogy Gyarmathy doktornő teljesen homeopata orvos, csak azt, hogy használ homeopátiás szereket. Ha valaki szeretné, hogy a gyermekének azt írjon fel, kérdezzen rá! Nyilván, ha a doktornő úgy látja, hogy a kis beteg szempontjából az antibiotikum lenne a legjobb, azt fog felírni.
Minden betegnek jobbulást kívánok!

Cupicica
cupicica
 
 


Nyetus!
A szárazra is jó. Kép ld.:
http://home.tvnet.hu/~a3807/stodal.htm
Köszi.
Én is jobbulást kíbánok minden betegnek!

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Nyetus:nagyon helyes a picurkád Kép
Tegnap volt 7hónapos..nagyon gyorsan telik az idő.
A kisfiad,hogy viseli a kishugát?
Nálunk szerencsére nagyon jól, most is ő játszik vele-ő az én nagy segítségem Kép

Mentem mindenkinek jó egészséget..puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Múlt hét óta beteg Luca is, nix bolcsi.

Eri- téged azután azonosítottalak be, miután átadtad a fiúkat és elottunk vitték le oket az udvarra és hallottam a neveket Viki-Zoli.
Klarissza Lacájának egy kis fém patent volt a feje búbján, valami otthoni baleset nyomán.

Klára- igen a torontálra gondoltam, esetleg a hét vége felé lehet róla szó, ha már Janka is jól lesz, meg Luca is. Bár o máris jobban van.
Olyannyira hogy írni sem enged.

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Sziasztok!
Bella, tulképp mehetünk játszózni, amíg ilyen szép az idő, bár Janka állapota változatlan. Azért ki szoktunk menni, mert láza nincs, nem is volt, csak köhög...
Stodal nem ér semmit nálunk, sajnos... Általában eddig minden homeós dologgal befürödtünk.
Remélem, azért a jövő héten végre el tudjuk kezdeni a bölcsit...
Cupicica, szvsz ugyanarról beszélünk. Kép Egyébként ti is a doktornőhöz jártok?
Nyetus, édes ez a Kamilla, és tiszta Dini!!! Kép
Cirkó-ügyben semmi, jövő hétre ígérik az alkatrészt... Imádkozunk, hogy addig tartson ki a relatív jóidő...
Remélem, el tudom ezt az üzit küldeni, mert a bnet elég furán viselkedik itt nálam.
pusz
Klára
klara
 
 


Sziszike, nekünk is ő a gázszerelőnk, kedves srác. Csak nem veritas-os házban laktok ti is?

Klarissza, tegnap mentél először dolgozni, ugye? Milyen volt? Mi történt pontosan a kedvenc másodunokatesónkkal?

Nálunk még nem kellett fűteni, ezek szerint nagyon jó a lakás hőszigetelése, de az is lehet, hogy alattunk és fölöttünk fűtenek helyettünk Kép. Eddig 23 fok alá nem ment a hőmérséklet, pedig szinte egész nap nyitva van két ablak.

Gyarmathy doktornő nekem tejserkentésre mondott homeobogyókat. Szerencsére nem gyógyszerezi a gyerekeket, ha nem muszáj.

Mi még nem játszóterezünk, de ha majd egy picit nagyobb lesz a lúrkó, akkor szívesen csatlakoznék hozzátok. Egyelőre még föl sem térképeztem a játszótereket. Kép

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Mzx:nem lakunk veritas-os házban. A srác tényleg rendes és gyorsan ki is jön, relatív olcsón is dolgozik.

Mi már bekapcsoltuk a fűtést, illetve csak akkar kapcsol be,ha 23fok alatt járunk.
Bár az elmúlt két nap elég kellemes-nyitva mertem hagyni az erkélyajtót is Kép

Klarissza:Mit dolgozol? Helyileg hol találtál?
Sokkal nehezebb gyerek mellett állást találni-mindenhol hátrányként fogja fel.

Klára: drukkolok nektek illetve szorítok,hogy maradjon még jó idő-remélem kitart még egy darabig. Szeretjük ezt az időt Kép
Jankának jobbulást.

Bella: Luca is beteg? Most nagyon sok picur beteg..neki is jobbulást Kép

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Klara,

nekem még nincs babócám, de remélem, hogy hamarosan lesz! Gyarmathy doktornő elég közeli ismerős, felnőtt nyavalyáinkat is ő kezeli, és a jövendő csemeték doktornénije is ő lesz! Kép

Cupicica
cupicica
 
 


Klára, most 12 elott kimegyünk kicsit levegozni a Torontál játszóra, ha olvasod és van kedvetek, gyertek ti is.

Bella

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Sziasztok!
Hát igen,nagyon gyorsan megy az idő.Kamilla már tényleg 7hós.Van egy kis féltékenység,pl.ha egyikkel játszunk akkor a másikkal is kell de alapban nagyon szereti Dini a hugit.Puszilgatja visz neki játékot stb.Viszont már kezd mászni és konkrét veszélyt jelent a játélaira amivel éppen ő játszik.Na ez nem tetszik Dininek és akkor elsírja amgát vagy löki arrébb vagy kiabál,hogy anya vidd el innen mert lerombolja a játékát.Szóval szerintem csak most kezdődik majd a mókaKép
Dini már jobban van már járunk oviba.Végül Fluimucilt és homeós szereket(coryzalia és dolicoccil)adtam neki.
Eddig nekünk se jöttek be a homeós dolgok,hátha most.
Este mi is fűtünk,egyrészt a gyerekek miatt de leginkább miattam mert én nagyon fázós vagyok.
Apáról meg folyik a vízKép
na megyek etetni
sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Lenne egy gyors kérdésem:kinek mikor jött meg?
Amikor előszőr megjött olyan volt,mint gyerkőc előtt?
4,5hónap telt el,de semmi eddig,illetve 2napig mintha mégis, zselés alvadt..de egy tisztaságira sem volt a mennyiség elegendő. Ma már megint semmi,én meg nem tudom ez most mi is volt.
Azt hittem megjött, de olvastam az is előfordulhat csak 6 hónap után jön meg normálisan,ha jól szoptatok..illetve csak szoptatok.
Eddig még csak anyatejet kapott mellből, semmi egyéb. Folyadékot is csak a kórházban adtak neki.

Ha tudtok valamit írjatok Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike, nekem kb 7 hónapra jött meg mindét szülés után. Kb akkor kezdtük el a hozzátápit.
Szerintem teljesen normálisan működsz Kép
puszi
K.
klara
 
 


Klára: köszi!!
Még egy kérdés védekeztetek ez idő alatt?
Continuin...
Amúgy nem hiányzik, hogy nem jön meg-jó ez az állapot Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszi!
Én úgy tudom amíg csak kizárólag szoptatsz addig nem igazán jön meg.Nálam legalábbnis ez volt.Ahogy elkezdtem a hozzátápit akkor jött meg.
Kamillánál viszont gyógyszerrel kellett beindítani a ciklusom mert bár már nem szopizott nem jött meg.
Sajna nálunk ez a köhögés nem akar múlni,már Kamilla is köhög és szörcsög.Megkezdődik az orrszívós időszakKép
sziasztok
nyetus76
 
 


Megnyugtató,hogy mindenki ezt mondja..már azt hittem..
bár nincs kizárva, de kicsi az esély.
Sokszor kedély váltakozásaim vanak, de ezt a szoptatásnak is betudhatom.
Csak azt nem tudom,honnan venném észre,ha mégis.
Hogyan védekeztetek szoptatás alatt?

Zsolti tegnap este 11kor elkezdett köhögni ugatósan,párom elvitte ügyeletbe-kiderült krupsz-os. Azóta külön szoba, Annától elkülöntve foglalkozok vele,gyógyítgatom,kúrálom.
Ez vírusos megbetegedés és veszélyes főleg a picibabákra. Azt olvastam, akik szoptatva vannak,azok közt kicsi a valószínűség..igyekszem.

Mára ennyi mindenkinek jobbulást!!!

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
Mi sem tudunk kilábalni a kórságból, köhögés helyett most Jankának a füle gyulladt be, úgyhogy bölcsis beszoktatás tovább csúszik. Kép Gellért is taknyos, biztos nem ússzuk meg ennyivel.
Sziszike, krupp: Gellért is kruppos. A krupp maga egy hajlam, de vírus váltja ki a köhögést, sőt súlyos esetben a tényleges rohamot. De akinek nincs ilyen hajlama, az nem tudja elkapni. Kép Nálunk Janka sem lett az, pedig a tesója évente párszor megszenvedi. Sajnos nagy szaki vagyok a témában, úgyhogy ha valami kérdésed van, próbálok válaszolni.
Szopi alatt szerintem csak a gumi marad, tudván, hogy az nem egy 100%-os módszer. Ha terhes lennél, akkor pl valószínűleg megcsappanna az anyatej mennyisége, megváltozna az íze, és émelygés, fáradtság meg hasonló tünetek jelentkezhetnek. De biztosan csak akkor tudhatnád, ha elkezdene nőni a pocakod Kép
Többiek, hogy vagytok? A kis bölcsisek meggyógyultak?
puszi
Klára
klara
 
 


Sziszike, a 2005, nyári topicban van, akinek nagyon-nagyon erősen jött meg először, szóval változhat a terhesség előttihez képest. Nekem sincs még semmi, én is csak szoptatok, Picur lassan 4 hónapos.
Egy fajta tablettát lehet csak szedni szoptatás alatt, Cerazette a neve. A nőgyógyászod biztos tudja.

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Mensi:
Nekem szülés után 3 hónapra jött meg a dolog Kép

Krupp:
Lackónak is volt egyszer ilyen rohama, ügyeleten kötöttünk ki éjszaka. Ott azt mondták, hogy valószínűleg hajlama van rá. Azóta se volt beteg Kép
Múlt héten csak Lackó volt a bölcsi kiscsopijában. Remélem, hogy továbbra sem lesz beteg. Nagyon vigyázunk rá, meg magamra is, most egyszerűen eldöntöttem, hogy nem lehetünk betegek Kép Eddig bejött. Ja és Lacónak nyomom a vitaminokat.

Munkahely:
Nagyon jól érezem magam bent, mondjuk én nagyon szeretek dolgozni, vagy inkább a munkám szeretem?
A régi munkahelyre tértem vissza.

Pusz mindenkinek és bocs, hogy ilyen tárgyilagosan írtam Kép

Klarissza és Laca
klarissza
 
 


Szia Klara!
Krupp-pal kórházba is lehet kerülni azt mondták.
Minden évben előjöhet. A krupp a hangszalagok alatti terület gyulladása következtében kialakult párnaszerű, körkörös duzzanat (Annának ezért veszélyes lenne,mert egy ilyen duzzanat 70%-át elzérhatná a nyelőcsövének)miatt létrejött rekedt, ugatásszerű köhögés, ill. ennek a duzzanatnak a fokozódása következtében akár fulladozás, fulladás, arra hajlamos kisgyermekekben (ált 3hó-6 éves korig ). Ez utóbbi állapot kórházi ellátást igényel. Tehát az állapot kialakulásához kellenek bizonyos vírusok és bizonyos gyermekek!

Zsolti nagyon nehezen vette a levegőt, ugatott.
Tudom te is azt mondod nem jelenti azt Anna is elkaphatja, de azért biztos, ami biztos én elkülönítem őket és egész nap szellőztetek.

Szerinted vegyünk hideg párásítót? Milyen árban lehet? Ti vettek?
Hogy kezeltétek?

Kép
sziszike1000
 
 


Klarissza! Ez jó hír, remélem nálunk sem lesz. Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Szia Klarissza!

3hónapra jött meg,olyan volt,mint régen?
Azóta is folyamatosan van?

Vitaminokat én is nyomatom neki, de ez a krupp váratlanul és minden előjel nélkül támadt ránk.
Remélem ez nem lesz nálunk sem rendszeres.
Azt olvastam ez addid lehetséges,míg nem tágul ki a nyelőcső,pl. 14 éves kortól ez már lehetetlen.

Szia.

Kép
sziszike1000
 
 


Klára: Jobbulást Jankának is!
Kitartóan szoptatok ez és a gumi majd 100%-os védelem. Nem állok készen lelkileg, így egyenlőre ez van!

MZX: szia!

Nem tudok gyóyszert szedni sajnos, érzékeny vagyok rá. Így meradnak a természetes módszerek.
Te nem félsz,hogy terhes leszel? Szoptatás alatt a gyógyszer sem 100%-os védelem.
Ti jól vagytok?

Kép
sziszike1000
 
 


Annáról íme egy kép,itt 4hónapos.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike, én is tudom ám, mi a krupp, mivel 4 éve szenvedünk vele Kép Igen, kórházig is fajulhat a dolog, de minket nagyon felkészítettek, úgyhogy eddig sikerült házilag elbánnunk vele - kopkop...
Nekünk nincs párásítónk, van ellenben inhalátorunk, amivel a gyógyszereket is lehet porlasztani - a kórházban is csak ugyanezt csinálnák, plusz Rectodelt kúpot adnak, ez szteroidos. nekünk ez is van itthon, a biztonság kedvéért. Az inhalátort egy roham után felírják receptre a gégészeten. Hát így vagyunk. Kezelés: lényeg, hogy roham esetén is maradjunk nyugodtak, mert a pánik átragad a gyerekre, és akkor tényleg nagy baj lehet. Hideg párát kell biztosítani (hűtő ajtaját kinyitni, csempét hideg zuhannyal verni, erkélyre kiállni a gyerekkel), Fenistil cseppeket beadni...
Valóban el szokott múlni a gyerek növekedésével, de szerencsétlen esetben, arra hajlamos gyereknél a kruppot felválthatja asztma is.
Egyébként nem csak vírus válthatja ki a kruppot, hanem allergia is. Nekünk nyáron is szokott lenni, pollenszezonban, nem csak téli megfázáskor.
Anna nagyon édes. Kép
Klarissza, jó, hogy jelentkeztél. irigylésre méltó Laca egészsége, csak maradjon is így Kép
Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Sziszike, Anna gyönyörű kiscsaj!
Én sem szedhetek fogamzásgátlót, mert májfunkciós zavarokat okozott nálam. Erre viszont azt mondta a doki, hogy csak egyféle hormont tartalmaz, pont azt, ami nem vált ki érzékenységet, szóval ezt nyugodtan szedhetném még én is. Ha jól vettem ki a szavaiból, akkor ezt csak a szoptatás idejére ajánlotta.

Nekünk van ultrahangos hidegpárásítónk. Hauser márkájú, 3 liter vizet lehet beletenni, ami pár napi adag. 11eFt volt a Média Marktban, és nagy előnye a legtöbb párásítóval szemben, hogy nem kell hozzá pár havonta ezrekért szűrőbetét, és csapvízzel üzemeltethető. Egy-két hetente ki kell törölni alaposan a membránját, ami egy 5 perces művelet. Van egy macis és egy sima fúvófeje Kép.Ha veszel, akkor ultrahangost vegyél, mert a rendes nagyon zajos.

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Klára!
Hétfőtől újrajárunk bölcsibe, én meg dolgozom.Kép
Viki sír, mikor bemegyünk, Zoli csak picit pityereg néha. Kép
Azt sem tudom mihez fogjak, annyi mindent kellene csinálnom. Kép

Jobbulást a betegeknek! KépKép

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Klára: meddig tart egy-egy roham?
Köszi a sok tanácsot,igyekszem követni is.
Kúpot kaptunk, ha gond lenne beadhassam.
Úgy látom jobban van, ez csak látszat?
Visszaeshet?

Mzx:köszi a párásítóval kapcsolatos infokat, ennyiért nem is láttunk.
Gyógyszert én is megkérdezem, hány %-os biztonságot nyújt?

Szerintetek melyik jobb az inhalátor vagy a hidegpárásító? Inhalátor,amit írtál Klára, mennyibe kerül?
Annával hagyhatom egy légtérben ezekszerint?
Mikor tudjuk,ha meggyógyult,tünetmentes?

Bocsi a sok kérdésért,de ez nagyon érdekel Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Anna itt még mindig 4 hónapos :

Kép

még álmában is boldog Kép

Kép
sziszike1000
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?