Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,
talán még a Linda emlékszik rám! 2003.októberében született csajom ma már 22 hónapos lesz,még terhesen írogattam ide,meg utána egy picit.
Mindig olvaslak titeket,bár a társaság rendesen lemorzsolódott,azért bízom benne,hogy újjáélesztjük a topikot.

Eszterem nagy kópé,nem áll le egy pillanatra sem,hihetetlen mennyiségű verset és mesét mond és van két copfja(mint az óvodásoknak!-ez nagyon fontos!!Kép )

Linda!
Örömmel olvastam az együttalvást,rám mindig olyan furán néztek,amikor mondtam,hogy az Eszti velünk alszik(miért is??).
Ennél már csak az volt jobb,amikor a játszón egy nagymama tök kiakadt,hogy még mindig szopik.Hmm.

Egyébként meg tök jól vagyunk.Napjaink nagyjából azonosan telnek.Egy héten pár napot már visszamentem dolgozni,így ha itthon vagyok,igyekszem csak "Esztizni" - szóval a lakás soxor nálunk is szaladKép
Sokat bringázunk,játszózunk,Márti Timijével is "bandázunk" a parkban,ő is jó nagy csaj már.

Most röviden ennyi,jók legyetek!

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


sziasztok Lányok!
Linda, de rég írtál! a Gergő tényleg hatalmas. Tényleg minimum 1 évesnek de inkább nagyobbnak mondanám. Dorcsa 1 hét múlva 8 hónapos lesz, majdnem 9 kg és 70 cm és kitartóan mászik, üldögéléskor néha feldől mint a zsák és koppan a feje és ordíííítáááás Kép Kép Kép
Mesi, te is tegyél képet fel a 2 fickóról. remélem hamar meggyógyulnak. ez borzasztó lehet amikor betegek Kép!!! nem lehet megelőzni ?! én annyira aggódom pedig Dorka még nem volt soha beteg de ne is legyen. én viszont nagyon le vagyok fáradva. kell szednem vitamint vagy akármi bármi táplálékkiegészítőt hogy bírjam a kiképzést. nagyon zavar engem -én nem hittem el hogy ez tényleg így lesz- hogy ennyire fel van fordulva a lakás. márpedig tisztaságot kell tartani mert Dorka felnyalja a padlót, megeszi a szöszöket, hajszálakat.

Dorka leesett már a franciaágyról egy nappali alvás alkalmával, amúgy 2 másodperc alatt eljut az egyik végébőla másikba tehát kénytelen vagyok a kiságyba tenni. most is ott laszik KépKépKép éjszaka is oda teszem le (de csak akkor lehet letenni ha már elaludt) és akkor veszem magam mellé mikor felébred szopni. (1-2× reggel 7 óra előtt) A kiságy át lett helyezve a nagyobb hálószobába, Roland a kis hálószobában alszik, már oda is vásároltam egy drága franciaágyat - sajnos nem vált be mert domború a felülete és mi nem alszunk nagypárnán, így aztán olyan mintha "lefelé lógna" a fejünk...

próbálkozom a külön alvással... az állandó kitakarózást most egy olyan bélelt, meleg hálózsákkal kívánom megoldani ami nem izzadós-műszálas töltetű, és nem is szúrós-gyapjú, remélem be fog válni!! + Ha lenne egy babaőrzőm és egy légzésfigyelőm akkor képes lennék másik szobában elaludni mint Dorka, de így nem! csak az én drága kisbabám mellett alszom nyugodtan. viszont amikor én még ébren vagyok, éppen a kiságyban tudom őt a legnagyobb biztonságban, hisz nem tud kiesni/leesni.

a kajálás nekünk se kezdődött simán. kezdve azzal hogy a Kismama újság szerinti sorrendet igyekszem betartani, de Dorkának nem ízlett a meggy, a barack, sem az alma. most már igen, megeszi. a kajszit, szilvát, ringlót, görögdinnye levet imádja, pedig azt még nem is kaphatna (bár nem indokolták meg hogy miért is ne?) naponta 3× "eszik" pépeset, reggel-este gyümiket, délben zöldséget és husit, néha 3 mokkáskanálnyit, néha 3 evőkanálnyit. A nyers gyümölcsöket, illetve a levesben főtt zöldséget+húst (nagyi, dédi főz) botmixerrel pépesítem, adagokban lefagyasztom, megvan 3-4 adag kaja. Ja, és egyedül szeretne enni de még éppen csak kikandikál egy éles kis fogacska az alsó ínyéből, kenyérhéjat szoktam neki adni de néha betöm egy akkorát hogy fuldoklik és az apja nem bírja idegekkel. almaszeleteket is csócsálgat aztán úgy találom meg a maradékot a szőnyeg alatt hogy egy pók van kipréselve rajta...

Moncsi
palinta
 
 


augusztusi képek
KépKép
KépKép
palinta
 
 

 
 

Sziasztok!

Bori: veled váltottunk annó hébe-hóba sms-t, nem? Akkor emlékszem! Kép
Nna igen, már én se nagyon reklámozom, hogy együtt alszunk, már unom, hogy magyarázkodnom kell, holott ha nekünk így jó, akkor így jó, nemigaz? Kép Legalább alszunk.
Szopi: elhiszem, de ne is törődj vele. Gergő még csak 1 éves és mégis nagy szemekkel tudnak nézni a játszón, vagy akárhol ha szopizik. Gergőnel pedig nincs kecmec, ha cici kell, akkor tépi a ruhám és bömböl mint egy kis oroszlán. Kép

Moncsi: de jó látni téged és Dorkát. Kép
Istenem, de megnőtt! Édes nagyon. Kép
Gergő tényleg 1 éves, nem csak annyinak néz ki. Kép Most 11-én töltötte. Kép Nem tudom mekkora a súlya, hossza, majd lassan elballagok a védőnőhöz vele. Õ is nagy ágyról leeső,(mármint Gergő) de már ügyesen tompít. Kép Kajálás: Daninál még nagyon betartottam mit mikor, hogyan, de most... Kép Gergő már minden evő. Kép

Mesi: merre jársz?

Lányok, nem tartunk egy talit?

Linda
bellana
 
 


És pár kép a szülinapról:

Kép

Kép

Kép
bellana
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, csak a héten eléggé el vagyok havazva. Apósom és Lajos kerítést építenek a ház köré. Én vagyok a kiszolgáló személyzet, minden nap "nagy főzés" (valami hús féle, káposztás tésztával mégsem lehet kerítést építeni, meg egész nap becsatangolnak a sáros cipőjükkel stb, szóval most van mit csinálnom.

Bori! Üdv újra itt! Tök jó, hogy még szopizik Eszti Kép Mi Botival 27 hónaposan hagytuk abba, akkor is azért, mert már Csongi a pocakomban volt és elapadt a tejem tőle a negyedik hónapban. Amúgy én is sokat kaptam a fejemre emiatt. Főleg a családtól. De Boti se nem cumizott, se nem cumisüvegezett, nem volt semmi "rongyikája", vagy más nyugtató vacakja, csak a cici. Én mindig azon csodálkoztam, hogy az miért természetes, ha egy két éves még cumizik? Azon nagyon ritkán botránkoznak meg az emberek, majd az ovira leszokik-mondják. A cicin meg úgy fel tudnak hábordni és beszélnek marhaságokat, hogy kórosan fog fejlődni a gyerek pszichésen stb. Egyenlőre nálunk Csongi is nagy szopis, mióta fogzik egyre jobban. Szerintem ő is hasonlóan sokáig fogja művelni a dolgot, mint a bátyja.

Moncsi! Mekkora nagy már ez a leányzó! Kép És hozzá még milyen szép is! Kép
A kajálásnál szerintem egy szopizó babánál nem is olyan nagy gond, ha lassabban halad az "előírtnál". Nekem volt olyan ismerősöm, akinek a kislánya egy éves koráig szinte csak szopott és ennek ellenére szépen fejlődött.
A kajálással egyébként mi továbbra sem haladunk sokat, de most rájöttem, hogy Csongi utálja a pépeset. Ha őszibarackot csak villával nyomok szét és az ujjammal dugom a szájába a falatokat akkor eszi. Ma kipróbáltam a 8 hónaposoknak való darabos babakaját. Abból is evett egy kicsit. Meg a kenyérhéjat is eszi. Nem baj, legalább nem kell vesződni a turmixolással, elég a villával tördelés. Meg később sem lesz így gond a "felnőtt" kajákra való átállásnál. Különben egy kicsit én is lazább vagyok most, mint Botinál. Azért tejterméket még nem adok egy darabig Csonginak, de simán megkóstoltattam vele a kenyeret fél évesen, meg simán adom a 8 hónapos babakaját, amiben van kukorica, borsó, vagy pl simán megkóstoltatom vele a levesben főtt répát, holott a só miatt nem javasolják. Persze Csongi még gyakorlatilag semmiből nem eszik mennyiséget, így talán nem is ártok azzal a pár falat nem nekivaló dologgal.

Linda! Sok boldog első szülinapot a fiatalúrnak! Jók a képek! Jó, jó ez a csecsemúkor, de azért már én is várom, hogy Csongival mi is átlépjük az egy éves kort! Nekem Botival onnan kezdett valamivel könnyebb lenni a helyzet!

Na, megyek aludni, jól elfáradtam!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Szia Mesi!

Várod, hogy átlépjétek az 1 éves kort? Hááát nekem nem lett könnyebb. Most mehetek 2 fele. Kép
Kaja: Gergővel már én sem voltam mintaszerű, már régen eszik mindent és már hónapok óta nem hagyja magát etetni, eszik egyedül. Kép Dani nagy példakép ám! Egyébként én sem értem mivel vonzóbb egy cumizó kisgyerek mint egy szopizó. Képzeld összefutottam a Mártival a vásárban. Annyit megtudtam, hogy visszament dolgozni. Kép

Moncsi???????? Mikor jártok Vácon?

Linda
bellana
 
 


Sziasztok!

Lesz megint zenebölcsi! Több helyen is, válogassatok!

Hétfőn Gödöllő, művház, egyelőre 10 óra.
kedden Dunakeszi, művház, 10 óra
szerdán 9-kor Göd, művház
fél 11-kor Rád, sportcsarnok

Most csak dióhéjban ennyi, bővebben személyesen. Vagy emilben, vagy a 20 398 1931-en értek el.

Emese!! Gyertek!!! Kép

Cili
foltvarró_cili
 
 


Lányok, tessék előkerülni, irgum-burgum!

Linda
bellana
 
 


Linda! Milyen a váci strand? elmennénk, mert Roli szabin van és itthon nyaralunk
Moncsi
palinta
 
 


Moncsi: gőzöm sincs Kép Állítólag hideg a vize és a gyerek után nem lehet bemenni a gyerekmedencébe, úgyhogy mi nem is mentünk. Mi Danival elkezdtük az oviba járkálást, ma voltunk másodszorra. Gergő sajna ma délutánra belázasodott.Kép No megyek is marha nyűgös mindenki, puszi:
Linda
bellana
 
 


Voltunk a gödi strandon, és nagyon nagyon szuperül éreztük magunkat! 36 fokos a kacsaúsztató és a tanmedence is, 28 fokos a strand-úszó medence. mi mindháromba bevittük a Dorkát, remélem nem lesz baja.

Linda, hűha! Dani már oviba megy! Aztán nem csodálkozott reggel, hogy "Ma is megyünk oviba? Dehát tegnap már voltunk!"
Gergő meg újra beteg Kép? szegényke, remélem nem komoly, remélem már el is múlt neki. Hát valóban elkerülte a figyelmemet hogy elszaladt egy egész év...! Valamiért úgy értelmeztem azt a fotót amit feltettél, hogy ott kilenc hónapos a Gergő. Pedig már ott majdnem egyéves nagyfiú. De szerintem még annál is többnek néz ki.

Gratulálok a szülinaphoz és nagyon sok boldogságot kívánok neki így utólag is!

Dorka is nagy babi, 71,5 cm és 9 kg volt a 8 hónapos mérésen. vagy ezt már írtam?

Nem tudom mit keresek én itt a gép előtt már rég aludnom kellene

Moncsi
palinta
 
 


Sziasztok Lanyok!
Szoktalak am Benneteket olvasni csak idom nincs sose megirni egy ertelmesebb mennyisegu hozzaszolast! Kép Aztan Linda parancsara "Lányok, tessék előkerülni, irgum-burgum! Linda" vegul megis megoldottam Kép Kép :d
Moncsival ellevelezgettunk picit, roluk azert ezaltal tobbet tudok, a sogornom altal keszitett rucikakbol rendelt. Kép
Linda! A fiuk hatalmasok! tenyleg elrepult ez az 1 ev...meg most szuletett csak Gergo!
Meskete: Resztvetem! Nalunk is megy a felujitas, ezaltal itthon kupi a kobon, en meg azt sem tudom hova rohangasszak, a melosokhoz - e vagy a gyerekhez!
Bori! A lanyaink majdnem egyidosek Kép ! Mi 2003-07-16-an szulettunk Kép Kép Kép

Rolunk par szot: Vikim is elmult jocskan 2 eves. 94 cm es 14 kg. Szep nagyocska ! Kép
Olvasom itt, hogy tobb gyerkoc is beteg. En rettegek milyen lesz majd az elso betegseg! Vikim 25,5 honapos es meg nem volt beteg. Se egy natha se egy hasmenes semmi!!!
Nagyon szepen beszel, rengeteg mondokat, eneket tud es beszel..beszel...beszel.
Nemreg jottunk haza a nyaralasbol, a lanyomnak a nyelve is lesult annyit beszelt! :D
En is csatolok nehany kepet, ha valaki nem jonne ra, a barna haju valaki ott a vizbe az en vagyok Kép :D
Puszi mindenkinek, sziasztok,
Mariann
KépKép
k_mariann
 
 


Sziasztok!

Mariann: Kép Na akkor érdemes volt morognom. Kép
Irigyellek, hogy még sose voltatok betegek. Mondjuk mi se sűrűn, de ha egszer elkezdjük, akkor 1 hónapig biztos nem lábalunk ki belőle. Ill. a fiúk és az apjuk, mert én nem érek rá betegeskedni. Kép Akkor mi a fene lenne? Képek, klasszak, biztos jó lehetett Kép

Moncsi: azért szólj ha Vácon vagytok. Kép Mailben küldöm az új számom, mert a régi kártyám és telcsim kipurcant. Kép
Gergő már nem lázas, lehet, hogy a foga volt, viszont éjjel szinte alig aludt. Kép Szédelgek. Kép

Puszi:
Linda
bellana
 
 


Sziasztok!

Gondoltam ide is írok..láttam Fótiak is ide írnak. Ki hol lakik?
Nekem egy 4éves fiam van,Zsoltinak hívják és egy lányom 3hónapos múlt Anna.
Anna május 22-én született 4400grammal és 59cm-rel. Reggel 6kor magzatvíz szívárgással kezdődött, majd infúzióval délután 4kor felerősítették a fájásokat és 6 óra 45-re megszületett. Kép
Szerencsés vagyok, mert gátmetszés nélkül szülhettem egy gyönyörű egészséges babát.
Olyan volt újszülötten,mint egy 2hónapos..de láttam van itt másnak is nagy babája.

Zsolti ovis, most középsős..nagyon tetszik neki és nekünk is az ovi. Van szerelme Dodó a beceneve, egész nyáron őt emlegette. Beszélt vele a játék telefonján, és kiderült Dodó is így tett Kép Zsolti azt mondja Dodó a szerelme és elveszi,majd feleségül. Szájra pusziznak találkozáskor..én ilyenre nem emlékszem a mi időnkből..korán érnek Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Annának már 3hete akar kibújni a foga felül..szegényke néha nagyon sír. Kép
Ilyenkor mellre veszem, ez általában bejön csillapítja vagy,ha ez se Dentinox géllel maszírozom az ínnyét.

Nálunk csak a mellet hajlandó elfogadni Anna.
Próbáltuk párszor a cumit is eleinte, de nem kellett neki(Zsoltinak sem kellett sokáig 2hónapos kora után ő is folyamatosan kiköpte vagy sírt,úgy érezte átverték.),így most amíg lehet szoptatok,majd,ha már jól tud ülni(kb.6hó)adok neki csőrös poharat.

Ti szoktatok tejet elrakni? Meddig lehet szerintetek tárolni? A védőnő 6 hónapot mond a dokinő 6 hónapot.

Mit hallottatok a tejadásról?
Engem lebeszéltek..körülményes azt mondták.

Majd még írok, sziasztok.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Kicsit megint eltűntünk, de mi is a nagy ovikezdés lázában égünk. Olyan hihetetlen, hogy ilyen hamar eltelik 3 év. Egyenlőre egyébként jól haladunk, eddig nem volt sírás. Boti jól érzi magát az oviban, szimpatikusak neki az óvó- nénik, tetszik neki minden. Úgy gondolom, illetve csak reménykedem benne, hogy, ha idáig nem volt olyan igazi sírás, akkor már olyan okból nem lesz, mert el kell tőlem váljon, hanem max azért, mert megelégeli, hogy minden nap menni kell és nem lesz kedve hozzá. Amúgy furcsa érzés. Eddig vártam az ovit, most meg mikor odavan Boti nagyon hiányzik. Furcsa, hogy ketten vagyunk itthon Csongival. Bár Boti csak délig jár, nem alszik ott, de nekem ez is hosszúnak tűnik így. De biztos megszokjuk.

Mariann! Nagyon édes Viki abban a kalapban! Jó lehetett a tengernél, Boti is biztos nagyon élvezné, imdádja a vizet. Talán majd jövőre már mi is elmegyünk nayaralni Az idén az anyagi okok mellett Csongi is szempont volt, nem akartunk ilyen kicsi gyerekkel utazgatni. Épp elég nehezen tűri a hazautat a nagyikhoz, hát még egy hosszú utazást a tengerhez.

Linda! Remélem Gergő meggyógyult már azóta! Dani hogy érzi magát az oviban? Nálatok van sírás? Ki viszi reggel? Nálunk ma már Apa vitte és minden simán ment vele is.

Moncsi! Dorka meg Csongi hasonló forma lehet, mert Csongi múlt héten, vagyis 7 hónaposan volt 8,5 kg, meg kb ilyesmi magas ős is Kép

Sziszi! Üdv körünkben! MI Õrbottyánban lakunk, nemrég költöztünk ide, építkeztünk. Nekem két fiam van, Boti lassan 3 és fél éves, Csongi pedig 7 hónapos.

Én is szoptatok, szerencsére, Boti pl 27 hónapig szopott, de soha nem volt annyi tejem, hogy fejni tudjak. Mindig csak annyi termelődött, amennyit megettek. Ezért nem tudok túl sokat a tejleadásról. Viszont amikor tévében, vagy bárhol koraszülötteket, vagy beteg babákat látok mindig mondom magamban, hogy, ha lenne annyi tejem tuti adnék. MOst a múltkor láttam is a tévében, hogy nyár végén nagy anyatejhiány volt, a szükséges tejnek mindössze 1/3 át tudták begyűjteni.

Na, megyek, engem is lefáraszt ez az ovizás, még hozzá kell szokjak, olyan vagyok így a nap végére, mint egy rongy.

Jó éjt mindenkinek!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Ha esetleg van köztetek Dunakeszi:
Van egy nagyon jól működő baba-mama klub Dunakeszin,
a héten indult újra a nyári szünet után.
15-25 mama szinte mindig van (babástul).
A helyszín: Szent Imre Plébánia Szent György terme (jóidő esetén a parkban). Dunakeszi, Kápolna u.6.
A helyszíntől nem kell megijedni, nem hittanórák, hanem tényleges baba-mama klubélet folyik. (Persze az előbbire is lenne lehetőség.)

A klub ingyenes!!!
cocas
 
 


Sziasztok,
látom kezd pezsegni az életKép

Mariann!
Tudom,hogy a lányaink majdnem egyidősek és szinte majdnem egyforma habitusúak isKép Kép !!
(Ezt még régebben meg is beszéltük)
Eszterem is VikifajtaKép,azaz nyomja a dumát reggeltől estig!Egy éves korára már 25-30 szót tudott,,aztán jöttek a mondókák,dalok,dehát gondolom ez ismerős Neked is!
Nagyon szórakoztatóak tudnak ám lenni,néha szakadok a röhögéstől,ahogy összekombinálják a dolgokat!

Meskete!
De jó,hogy Te is ilyen sokáig szoptattál/szoptatsz!Ez nagyon nagy dolog!!

Linda!
Szoktál találkozni a Mártiékkal?Sajnálom,hogy már nem ír ide,rajtad kívül még ő vitte nagyon ezt a topikot.
Nekem is hihetetlen,hogy így eltelt az idő,még emlékszem nemrég kértem Tőled tanácsot bimbóvédő ügybenKép
Most meg már Gergő akkora,mint akkor a Dani volt kb.!
Hogy öregszenek!Kép

Sziszi!

Üdv itt!
Én talán két doboznyi tejet tettem el a frigóba,aztán nem volt már lelkierőm a fejegetéshez.De nem is kellett,mert elég jól beállt a rendszer,szerencsére még most is testi-lelki tápláléka Esztimnek.
Örülj neki,hogy a cumit nem igényli az Anna!

Moncsi!
Azta' milyen méretekkel rendelkezik a kicsilány!
Eszti most 11kg 23 hósan!Bár sokáig ő is hurkagyurka voltKép
Ahogy elkezdett járni,onnantól meg futniKéprohamosan megnyúlt!
Azóta is csak rohan és rohanKép

Sziasztok!

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!
Tenyleg kezd ujraeledni a forum es meg ujak is jonnek kozenk ! Kép
Martinak irtam e-mailt, arra sem valaszol Kép Vszinuleg ahogy visszament melozni nem marad ideje mar szgepezni. Kép
Linda: remelem mar teljesen meggyogyultatok!
Sziszike: Gratula a csaladodhoz, nem tudom van -e koztunk Fotrol valaki, emlekeim szerint nem nagyon, mi pl. Szodligeten lakunk.
Meskete: koszi, az ut a tengerig viszonylag hosszu 7-9 ora forgalomtol fuggoen de mazlni, mert Viki imad autozni, igy meg sem kottyant neki a kocsikazas. Mi tavaly is vittuk ot, nagyon oszinten megvallva tavaly konnyebb volt vele. Mostanra akaratara ebredt a holgyemeny es eleg sokat balheztunk Kép
A kalap dicseretet is koszi, a sogornom baby es gyerekruha keszito, konnyu dolgom van Kép Kép Kép
Bori: emlexem, igen, kibeszeltuk mar oket. Kép Vikim mar mondatokban, folyamatosan beszel, nalunk a slager az ejszaka kozepen elenekelt reklamok ! Na az csucs! Hogy maradnak meg a fejeben nem is tudom !
Habitust illetoen viszont nem hinnem, hogy egyformak Kép Az en lanyom rettenetesen vasott kolok lett ! Verekszik, hisztizik, ontorvenyu, makacs. Amilyen minta baba volt, olyan csibesz rosszasag lett belole. Nappal mar egyaltalan nem alszik semennyit, egesz nap fut, maszik, csung. Kép Mazli, hogy kertes hazban lakunk, van tere Kép Magassagat megmerni pontosan keptelenseg, pedig most nagyon megnyult. Valahol 94-95 cm korul lehet es 14 kg. 98-104-es a ruhamerete. Hatalmas a korahoz kepest de a sogornom szerint aranyaiban pont jo csak 1 evvel a kora elott jar. (sogornom gyerekruci keszito, ha valaki, hat o toppon van a mereteket illetoen Kép : ) Kép )

Most rohanok en is, sziasztok,
Mariann
k_mariann
 
 


Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást.
Csütörtökön voltunk szem átfújáson..egyik szeme Annának folyamatosan könnyes volt,el volt dugulva a könny csatornája.
Nem maradhattam bent vele,kiküldtek. Kép
Talán ez így volt a legjobb,mert így is az ajtóra tapasztva füleimet,a szívem,majd megszakadt.
Azt mondták nem fáj neki,csak zavarja,hogy piszkálják. Az egész max 2percig tartott,s mire bementem már nyugodt volt.

Nálatok volt már hasonló?

Miért nem írtok naponta?
Nincs időtök?
Anna érzékeny a frontra..nálatok is megérzik ezt?
Ilyenkor gyakrabban eszik, többet kell vele foglalkozni.
Meddig kapott csak anyatejet a babátok,ill.mikortól tervezitek a kostóltatást?
Zsolti 4éves, 20,5kg és 115cm.
Anna 3,5hónapos, 6,5kg és 70cm.

A ti gyerkőceitek?

Mára ennyi Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Felrakok én is 2 képet a picurkáimról Kép

Kép



Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, hiába, egy 3 hóssal sem egyszerű az élet, meg amennyit lehetett kint voltunk... Kép

Sziszike: Én is fóti vagyok Kép Az öreghegy tetjén lakunk, februárban költöztünk ide. Ti merre laktok? Mióta? Kép

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Szia Oxigen!

A rét, vonat nagyállomás közelében.
Most csak a szülők laknak fóton(mindkettőnk szülei). Szüleimmel 89-től laktam ott.
Most Pesten lakok férjemmel és a két gyerkőccel..de talán már jövőre újra Fóton. Kép

Mikor szültél? Én május 22-én. Rakj fel te is képeket. Kép

Hogy tetszik Fót?
Vannak már ott barátaid,ismerőseid?
Hány éves vagy?

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike: Június 10-én született a lányom, úgy hogy csak 3 hét van köztük Kép
Kép van a profilomban, bár az másfél hónapja készült, azóta sokat nőtt.
Fót tetszik, de eléggé el vagyok veszve. Nem ismerek itt senkit (majd talán most, ha beindul a baba-mama klub), nem tudom, mit hol találok (pl nem hiszem, hoyg nincs itt bababolt, de amennyit lent jártam, nem találtam). De nagyon szeretek itt lakni Pest után. Nyugi van, csend van Kép
76-os vagyok, és modt éppen 100évesnek érzem magam (tagnap kaptuk az oltást, és belázasodott tőle a lány, nem aludtam sokat) Kép És Te?
Hová költöztök vissza Fótra? Szülőkhöz, vagy kerestek saját lakást-házat?

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Szia Oxigén!

A fordulónál van baba bolt. Kép
Baba-mama klub? Na ez új..mikortól indul?
Majd írj róla.én is elmennék.
Amúgy sokat vagyunk,így is Fóton heti kb. 2*!
Ha érdekel valami kérdezz nyugodtan..azt hiszem elég jól ismerem Fótot.
Nagyon szerettem Fóton lakni én is..pótolhatatlan az a csend nyugalom,levegő és persze a kert.
Hiányzik nekem..bár itt is csendes helyen lakunk, s kert is van(közös), de ez mégse olyan.
Szülőkkel nem akarunk élni, mert előbb-utóbb kihat az a kapcsolatra is. (Amúgy lehetőség meg lenne mind2 szülőhöz mehetnénk.)Távolból szeretjük őket. Kép
Így csakis külön, saját házban gondolkodunk.
Ti hogyan éltek..külön?

Kúpot adtál neki? Borogattad?
Ilyenkor magam mellé vettem és úgy aludtunk el, hogy ő mellen aludt. Így tudtam pihenni kicsit.
Hogy hívják a picurkádat?

Kép
sziszike1000
 
 


Picurkád neve: Viktória..megnéztem a profilodbanKép,mint a hugom.
Amúgy most volt az esküvője.Kép

Olyan gyorsan nőnek:Zsolti már 4éves és mintha most született volna.

Kép
sziszike1000
 
 


Engem minden ilyesmi érdekel... A 2 nagyobb ut mentén lévő boltokat ismerem, de valahogy nem vagyok kibékülve velük. Még nem nagon tudtam csavarogni, túl pici volt a lány.... (mi az a forduló? Kép)
A kertet én is imádom, meg ezt a kilátást...

Az oltásnál kapott Panadolt is, meg aztán kúpot is, borogattam is, szerencsére estére már lement a láza. Nem igényli, hogy karban legyen, csak lásson. Másnap ő is kialudta magát, én is.

A baba-mama klubot a védőnő mondta, csak reménykedem, hogy lesz tényleg. Torna már van.

Merre laktok Pesten? Zsoltinak lesz tesója?

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Zsoltinak van tesója. Kép Képeket feljebb találod.
Zsolti 4éves(2001.05.21.)
Anna 3,5hó(2005.05.22.)

Jársz is a tornára?
Ki a dokitok?

Zuglóban lakunk most. Sokat jártunk a hegyre,nagyon szép a kilátás tényleg..és az ég is mintha közelebb lenne Kép
A búszforduló ott van ahol a szakorvosirendelők.
Nézzd meg esetleg a www.fot.hu oldalt.

Majd írok Fótról még,ha szeretnéd,hol mit találsz. Most megyek, de hamarosan írok még.

Kép
sziszike1000
 
 


Persze, hogy szeretném Kép
Tornán még nem voltam, de tervezem, bár amikor felhívtam őket, nem voltak túl segítőkészek...

A dokink Albi Mariann doktornő, szerencsére még nem kellett sokat találkoznunk vele, csak az oltások kapcsán Kép Ismered? Mi a véleményed róla?

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Jó dokinak tartom,bár nekünk a másik dokinő volt(Rákóczi Mária).
Amúgy nagyon kedvesek a gyerekorvosok. Kép
Neked is itt lett háziorvosod?(felnőtt)

Anna ma kicsit nyügi..frontváltozás miatt, így nem tudok sokat írni.
Holnap talán több időm lesz. Kép

Fóti őszön ti is kint voltatok?(tegnap volt)

Kép
sziszike1000
 
 


Sajnos a Rákóczi doktornő már nem vállal.

A háziorvosom 10 éve Dunakeszi van, nem váltok, nagyon szeretem és én elég macerás vagyok egészségügyileg. Kép

Tegnap nálunk is volt ébrenlét-maraton, ebből persze hiszti-maraton lett, most meg alszik...

Nem voltunk, a párom nem szereti a tömeget, inkább babakocsiztunk-kutyáztunk egy nagyon a Somlyón. Ritkán vagyunk együtt, nagyon sokat dolgozik, jobban is esett. Kép
Ti kint voltatok? Milyen volt? Én messziről hallottam, minden felhallatszik a présháztól.

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Vasárnap mi is kirándultunk. A fiúk sárkányt eregettek mi babakocsiztunk illetve sétálgattunk,virágot szettünk. Én is jobb szeretek vele kettesben lenni, mint ilyen helyeken.
Anyuék voltak kint mi meg őket látogattuk meg, de mindez nem tartott sokáig. Amúgy jó hangulat volt. Lehet itt ismerkedni is..voltak babások is ott.Kép

Mit dolgozik a párod? Sokat vagytok egyedül?
Hogy viseled?

Kép
sziszike1000
 
 


Gondolom, hogy voltak babások, de jobb lenne hétközben, akkor nem kellene megoszanom apával az időt Kép
A párom programozó, így ha munka van, akkor alig látom. Meg most egy kicsit ő intéz mindent, nekünk elég macera még elindulni.
Megszoktam, hogy sokat vagyok egyedül, nélküle, és tudom, hogy ahogy teheti roha haza a szerelmetes lánykájához Kép (Meg persze hozzám is Kép)

Zugló olyan jól hangzik... Én is laktam ott, nagyon szerettem (mondjuk akkor még a szinglik aranyéletét éltem Kép) Merre laktok Zuglóban?

Megyek, hiányol a lányom Kép

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 



KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Sziasztok!Kép

Óriási kérésem lenne ill segítségre lenne szükségem!!!

Én verőcei vagyok és 2 hetes babám van, de tejcsi nincs elég, nem tudnátok segíteni, hogy Vácon hol lehet anyatejet szerezni vagy hogy kinek van esetleg sok?????

Mert itt Verőcén nincs senkinek sajnosKép
És olyan rossz tápszerezni.....KépKépKép

Mea
mea
 
 


Mea: Nekem van sok, de én fóti vagyok...
Ha nem gond eljönni érte, írj mailt, megbeszéljük!

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Sziasztok,
szia Sziszike! Nagyon helyesek a Manoid. Kép Latom a foti front felerosodott Kép
Mea! Sajnos hivatalosan nem ismerek ilyen helyet de egy ismerosom annak idejen a vedononel a varoban megismert egy anyukat, megbeszeltek es 1,5 evig adott at neki tejet. Az o babaja mar elmult 2 eves, tehat o mar nem johet szamitasba de talan probalj Te is igy tejecskehez jutni - bar velemenyem szerint ez nem tul biztonsagos dolog Kép
Nekem sem volt tejem, nalunk noi agon senkinek nem volt a csaladban. A lanyom 26 honapos elmult. Soha semennyi anyatejet nem kapott, kizarolag tapszert, Beba-t. EDDIG MEG NEM VOLT BETEG !!! Se egy megfazas, se egy hasmenes SEMMI ! Kerestem es megismertem mas tapszeres babakat es ez roluk is egytol egyig elmondhato !!! Mikor megszuletett nekem akkora lelkiismeret furdalast okoztak az orvosok, noverek, vedono, ismerosok ES NEM LETT IGAZUK ! Mindenfelekkel remisztgettek ! Nem akarok kampanyolni a tapszer mellett, sem pedig az anyatej ellen de vannak helyzetek, amikor nincs anyateje a mamanak, nem kellene igy hozzaallni a dolgokhoz! En allergias vagyok ujszulott korom ota, a lanyom nem lett az. Szoval ne keseredj el ha nem tudsz szerezni, fel fog cseperedni a Manod epen es egeszsegesen anyatej nelkul is !
M.
k_mariann
 
 


MariannKép

Olyan jó, hogy írtad nekem ezeket a sorokatKép
Jólesik, hogy látom másoknak is így nőnek fel a babái és kutya bajuk!!!Kép

Oxigen!Kép

De ari vagy, csak picit mesze van nekünk Fót, mert ugye minden nap kellene mennünk érte.

Most megpróbálok itt Verőcén szerezni, van is egy anyuka aki adna csak 3 hónapos a babája enyém meg 2 hetes.

Remélem ez nem gond, szerintetek????

Mea
mea
 
 


Mea: Nekem is 3,5 hónapos a babám, de születése óta fagyasztom a tejet, mert nekem nagyon sok van/volt. Így egyszerre nagyobb mennyiséget is tudnék adni, bár fagyitej.
Kérdezd meg a védőnőt, meg a dokinőt, hoyg nem baj-e a korkülönbség, tényleg egyszerűbb, ha ott van helyben. Kép

Mariann: Valóban nem biztonságos, ha az ember ismeretlennel áll szóba, engem is megvizsgált a védőnő. Azért nem lettem hivatalosan tejleadó anyuka, mert Pestre kellett volna nekem napont bevinni a tejet és erre nem voltam hajlandó.
A tápszer is nagyon jó, nem ettől függ minden.
Találkoztam olyan esettel is, amikor az anyatejes baba allergiás volt/lett, meg én is anytej nélkül nőttem fel és nem vagyok allergiás. Nyilván van a többség és többségében az anyatejes babákkal van kevesebb baj. Nem?

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Aranyosak vagytok mindannyianKép

És Ti hogyan viseltétek az elején az éjszakázásokat?
Jól bírtátok???
Én nagyon kivagyok merülve, főleg a cuclisüvegezés miatt(melegítés éjjelente stb.)

Nektek sokat sírt hasfájás miatt a baba?

Mea
mea
 
 


Szia Mea!

Gratulálok a babádhoz. Kép
Hogy hívják?

Nekem is van bőven tejem..fagyasztom szintén(napi 4dl)bár már kaptam a fejemre,hogy csak ezzel töltöm meg a mhűtőt Kép Ha kell segítség szólj.
Tápszerről a véleményem: sokan nőttek fel már rajta, szerintem ma már lehet nagyon jókat kapni.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod sem.
Viszont azt javaslom fejegess,olvass utánna egy kicsit a szoptatásnak, mert szinte mindenki képes rá. Kitartás és nyugalom kell hozzá, hogy ne feszengj.
Nagyon kicsit esznek ezek a babák,nem kell kétségbe esni, ha kevés jön még előszőr.
Minél többet teszed mellre annál több lesz, s,ha tápszert kap is tedd egy kicsit mellre aztán adj neki pótlást,ha nem is érzed jön belőle.Kép
Kb 3-4hónap kell, hogy teljesen elapadjon-ne hagydd!!!
Ha kell írok róla vagy adok telefonszámot,ahol szakértőkkel beszélhetsz. Kép
Igyál napközben szoptatós teát(Laktoherb) vagy írok süti receptet,ha akarod.
A lényeg ne add fel!! Drukkolok neked Kép

Hasfájásról:mind a két gyermekemnél volt,ezt 3hónapos koráig kinövik.
Édesköményteát itattunk vele vagy infacol szirupot adtunk. Ez segített Kép

Éjszakázás nem egyszerű,van hogy leesik majdnem a fejem nekem is, de ránézek és próbálok kitartani. Amikor fel kell kellni 2* ok,3* kint maradok vele(külön szobában vagyunk)és együtt alszunk..ilyenkor front változás van-nyügibb.

Hosszúra sikeredett, de remélem segít neked valamennyit Szia.

Kép
sziszike1000
 
 


Szia Oxigén!

Zuglóban Róna utca környékén lakunk most.
Picurkám a héten volt 4 hónapos..olyan gyorsan telik az idő.
Milyen nyelven programozik a párod?
Amúgy én is programozónak tanultam, de gyorsan elavul minden pnyelv,ez egy olyan szakma amit folyamatosan tanulni kell.
most mennem kell..sír utánnam.
jó éjt.

Kép
sziszike1000
 
 


Mea: Nekem szerencsém volt, 2 hét után vége lett a hasfájásnak, meg aztán masszőr vagyok, sz is sokat segített neki.
Az éjszakai kelés az más tészta, ugyan szerencsére a lányom 2 hónapos kor óta végigalussza az éjszakát, de hajnalban kel első szopira, meg nem is úgy alszik az ember, minden zajra felébredek. Meg aztán egyébként is fáradékonyabb az ember, a tejtermelés, és a hormonok nagyon sok energiát visznek el.
Pihenj, amennyit csak tudsz, ne görcsölj a tejproblémán. Igyál sokat. Nekem ezek segítenek, ha épp apadok. Mert van ilyen. Nekem pl akkor, amikor menstruálnék. Olyankor sokkal sűrűbben kér a lányom. De mindig beáll.
Az éjszakai cumiztatás nem lehet egyszerű, apa nem segít, Néha ő is etetketne éjjel, ha úgy is üvegből eszik, és annyival is többet tudnál pihenni!

Szisz: Húha, nehezet kérdeztél Kép Mindenféle nyelveken dolgozik a párom, se sosem tudom Kép PHP, SQL, C, stb... Ezek a 3betűs szavak... Kép
Viki is lassan betölti a 4 hónapot, olyan furcsa...

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Mea: http://www.lll.hu/leche/28h.shtml

Kattints ide, hátha segít!

Én az első kislányom nem tudtam szoptatni, azt hittem, hogy nincs tejem.
A másodikat a LLL segítségével 17 hónapig sikerült!Kép
Bízz magadban és semmi miatt ne érezz lelkifurdalást! A tápszeres babát is vissza lehet szoktatni csak cicire, ha kitartó vagy.
Sok sikert!

A többieknek is minden jót, szoktalak Titeket olvasni.
Régen írt ide Sango: A kórházas topicban (váci Jahn Ferenc) van a babájáról kép.

Tündi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziasztok,
Oxigen: de valoszinuleg igazad van abban, hogy valami fele statisztikat vegezhetnek ezen a teren es azok mutatnak ilyen eredmenyeket. Nekem azert lett kenyes ez a tema, mert akartam, hogy legyen tejem, nem lett. Meg a korhazban az orvostol, noverektol, itthon a vedonotol, mindenkitol egyfolytaban csak kaptam kaptam kaptam, hogy mennyit art ez a dolog a babamnak ! Nem adhattam neki tapszert a korhazban, hatha o inditja majd be nekem de csak sirt, tej nem jott, meg a PKU szurest is meg kellett ismetelni alultaplaltsag miatt ! Total ki voltam borulva. Nem mertem vegigsetalni babakocsival az utcan ,mert tuti jott egy kedves szomszed, akinek ez lett a temaja es beszolhatott! Vettem a Kismama ujsagot, abban egyenesen nem is nevezik anyanak azt, aki nem szoptat. A PKU szures ismetlesekor lett elegem mindenkibol de nagyon, amikor a par hetes babam talpat ujbol szurkodtak, o meg orditott a fajdalomtol !!! Azonnal receptre irattam a tapszert es onnantol kezdve nem erdekelt senkinek a velemenye ! A gyermekorvosunk volt az elso, aki azt mondta, hogy nem kell mindig mindent elhinni es tamogatja a tapszer bevezeteset az esetunkben. Jol tettem es ha lesz meg egy gyermekem, akkor vele nem fogom kivarni a 3 hetes kort es nem szenvedtetem ennyit ! A szomszedos utcaban egy anyuka akkor szult, mikor en. 26 hosak a gyermekeink, az ove mai napig kap anyatejet. 2-3 havonta volt beteg, vagy szajpenesz, vagy megfazas, vagy hasmenes meg korhazban is volt fertozes miatt par honaposan. A mai napig nem alussza at az ejszakat. A lanyom elso perctol kezdve ataludta, sosem volt hasfajos, egyszer sem volt beteg es nem lett allergias, pedig en az vagyok. En direkt kerestem olyan anyukakat/babakat, akiknel erdeklodhettem, mire szamithatok a tapszerezes soran, fel voltam keszulve, hogy az en babam allandoan beteg lesz, minden baja lesz es kozben nem ! Azok az anyukak akikkel beszeltem mind azt mondtak, hogy ne csinaljak belole lelkiismereti kerdest, nem lesz igazuk, nem lesz beteges a gyerek. Es nem lett. Mindezt csak azert irtam le, mert vannak esetek, amikor nincs tej, nem kellene azokat az anyakat elore remisztgetni mindenfelekkel. Azert irtam Meanak, hogy nem kell elore rettegni.
Annak akinek van teje oruljon neki, az egy aldas de ne legyenek meggyozodve arrol, hogy ha elapdna az a vilag vege !
Koszi, hogy vegigolvastad a kisregenyem Kép M.
k_mariann
 
 


MariannKép

Köszi olyan jól esik ilyet olvasni.
az embernek elég nagy szomorúság, hogy nincs és ilyenkor jólesnek az ilyen sorokKépTényleg kösziKép

Tünde!Kép

Neked meg ksözi a honlap tippetKép

Mea
mea
 
 


Sziszike!Kép

Líviának hívják a kislányunkatKép

Mea
mea
 
 


Mariann: Teljesen egyetértek veled! Bővebben később, egész nap nyűglődés van itthon!

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Szóval: Teljesen egyetértek Veled, ha ez nem volt egyértelmű, sőt, sztm sokkal több dolga van egy olyan kismamának, aki nem tud szoptatni, hiszen a melegítés, mosogaás, stb nagyon sok időt és energiát elvisz. Nekem nagyon nagy szerencsém van, hogy van is tejem és a csajomnak sincs semmi baja.

Mea: Kitartás! Kép

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: