Új privát üzeneted érkezett!

Szia Friderika!

A nem amúgy is megbizhatatlan dolog. Jó tudni, de elhinni teljesen nem szabad. Idén volt ismerõsöknél, hogy volt magzatviz vizsgálat, hasbaszurós. Megmondták a baba nemét. Osztán mégis a másik variáció jött be. Van ilyen. Elcserelték az adatot....
Úgyhogy nyugodtan nézegesd csak a neveket!
Ha érdekel, biztos utána lehet utólag is kérdezni, nem?

üdv
Zsolt
Zsolt
 


Sziasztok!
Nyertetek! Nem birtam kivarni meg a penteket sem... Megcsinaltam ma reggel...Es az eredmeny pozitiv! Egyebkent holnap kellene megjonnie. En nem akarom elhinni, ezert teljes harci felszerelessel jarok, hatha megis...
Most csak ennyit, kesobb meg jovok!
Moni
Moni
 


Sziasztok !

Elõször is gratulálok Móni!
Gondolom most már azért megnyugodtál egy picit.

Nekem viszont ma reggelre elkezdõdött amitõl tartottam, vagyis kezd megjönni.
Hát ennyit a bizakodásról. De hogy miért késett ennyit azt nem tudom.

Egyenlõre ennyit írok .

Puszi mindenkinek: Kati
Király Kati
 

 
 

Koszi a gratulaciot, de azert meg nem elem bele magam, mert barmi lehet. Azert tovabbra is szurkolok nektek!
Moni
Moni
 


Moni,

HATALMAS GRATULA!!! Ismerem az erzest, hogy amikor valamire nagyon vagysz es megkapod sok-sok ido utan, hirtelen nem is tudod, mihez kezdj Kép Majd 8 honap mulva ;)))))

Izgatottan varjuk a tovabbi hireket, esemenyeket!

(Hajra, ex-otthonkasok ;)

Kiraly Kati!

Kesni sajna szimplan a stressztol is szokott. Mennyit kesett, tesztet csinaltal?


Sziasztok, Faline
Faline
 


Szia Faline !

Ne csináltam tesztet. Hétvégiéig szerettem volna vele várni. De úgy néz ki nem lesz rá szükség.
Egyébkén 7 napot csúszott.

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Kati,

van olyan, amikor megjon akkor is, ha baba van, illetve ha a verzes erosebb es fajdalmasabb, akkor korai veteles is lehet. Ezert jo a teszt, mert akkor tudhatod, hogy miert kesik. Illetve miert nem. Ha tobbszor is kesik egy picit, de te erzed, hogy ez most mas, akkor lehet sargatest-elegtelenseg is, ami miatt a megtapadas nem megfelelo vagy letre sem jon. Ezeket erdemes kideriteni, mert nagyon konnyu segiteni rajta!

Hat ezert kerdeztem a tesztet...

Nagyon drukkolok neked tovabbra is!

Faline
Faline
 


Moni!!!
Na, látod!!! Gratulálok és mosolyogva gondolok vissza a nagy, elkeseredett leveleidre, meg a sok bíztató szóra. Nagyon örülök!!!! Remélem, jelentkezel ma még!!!

Drága Király Kati, tiszta szívembõl szorítok neked, meg látod, milyen sokan mások is! És Moni esetében bejött a nagy drukkolás, biztos vagyok benne, hogy hamarosan neked is sikerülni fog!!!

Kata
Kata
 


Kedves MÓni!

Nagyon gratulálok, ez óriási hír!!!!! Látod, mégse marad Martin sem kistesó nélkül! Megkaptam a mailed, köszi, majd írok választ!

Kedves Király Kati!

Mi az, hogy "kezd" megjönni? Ezek szerint még nem jött meg rendesen? Enyhe vérezgetés lehet terhesség alatt is! És mennyi a hõmérsékleted? Azért ha így marad, csinálj egy tesztet holnap reggel szerintem! És kitartás, sikerülni fog! Rengetegen drukkolunk neked!!!

Szia, Lara!

Egy hét az gyorsan elrepül! Azért csodálkozom, hogy még nem látni ultrahanggal. Hány hetes is vagy?

Szia, Kata!

Voltam tegnap dokinál! Jaj, a picúr már aaaakkkora! Ülve 8,6 cm, teljes hossza meg valahol 10 centi körül. Nem szopta az ujját ugyan, mint Olivér anno, viszont "integetett", és ugrabugrált - olyan aranyos volt! Megszámoltuk a dokival együtt minden tagját, mindene megvan, a helyén, és teljesen egészséges, formás kis pindúrnak tûnik. Kaptam róla egy kissé homályos képet is. Egyébként minden rendben van, jól fejlõdik a kicsi, korának megfelelõ, stb. A méhem már kinõtt a kismedencébõl, és kiegyenesedett, így már attól se kell félnem, hogy a hátrahajlóság miatt beszorul a méhem a kismedencébe. Nagyon fellélegeztem! Már a 16. heti AFP-re is megkaptam a beutalót. A hasam meg már kigömbölyödik a ruháim alól, fõleg ebéd után, így aztán ma reggel bejelentettem a fõnökömnek a nagy hírt. Örömmel fogadta!

Te hogy vagy? Mikor is mégy legközelebb UH-ra? Bírod még az iramot, így, az angollal együtt?

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok!
Orommel olvastam a gratulacioitokat, de nem gyozom elegszer mondani magamnak, hogy meg nem merem magam beleelni teljesen. Majd jovo heten, ha elmegyek SZTK-s tesztre, es az megerositi. De a kivulalloknak csak akkor mondom el, ha megvan a kiskonyvem. Akkor mar talan tenyleg biztos. Szeretnem, ha nem tortenne semmi, es mar a 12 het korul tartani.
Moni
Moni
 


Szia, Móni!

Ne aggódj! Nem lesz semmi baj! Hamar el fog telni az a 12 hét! Az elsõ néhányon már túl is vagy! A fõ, hogy legyél nyugodt és kiegyensúlyozott, akkor a pici is érzi, hogy biztonságban van!

Még egyszer gratula!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Szia Krisztina !

Éjszaka volt valami, de nem nagy mennyiségû.Reggel egy pötty, utána órákon át semmi.Most megint van barnás valami.Hát nem tudom.
A hõmérsékletem 36.5 körül mozog. Ja és 7 napja kellett volna megjönnie.De, ha azt veszem , hogy 32 napos a ciklusom, már akkor is 3 napot csúszott.

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Helló, Krisztina!!!
Fú, de jó, hogy izgett-mozgott a kisbaba, nagyon nagy élmény lehetett!!! A férjed is ott volt? Mi legközelebb ultrahangra ha jól saccolom majd 6 hét múlva megyünk, szóval a 17-18. hét környékén. De azért az döbbenet, hogy mi még csak éppen hogy láttunk valamit két héttel ezelõtt és annyi idõ alatt (2+3 hét) ennyit fog fejlõdni!!!
A hasam nekem is kiáll már, nagyon büszkén mutogatom is mindenkinek. Olyan jó ez!!!! Nem?
Nem jössz chatelni????
Kata
 


Halihó, lányok!

Ennyi jó hírt!!! Móni, hidd el, sikerült!!! Én is ugyanígy éreztem, egyáltalán nem mertem magam beleélni, amíg a doki is ki nem mondta az áment, pedig a teszt nem hazudik! Ha gondolod, holnap csinálj gyorsan még egyet, akkor már tényleg tuti biztos lehetsz benne! Hurrá!!! Látod, megérte idöt adni magatoknak...
Krisztina! Örülök, hogy minden rendben a kis lurkóval! Szerintem is olyan megható látni, hogy izeg-mozog! És apropó poci, nekem is szinte egy nap alatt nött meg észrevehetöen, most meg az elmúlt pár héten hirtelen úgy kidomborodott, hogy már kabáton keresztül is látszik! Arról nem is beszélve, hogy a tavaly vett "kis csinos kabát" -rám sem jön, akkorák lettek a cicijeim meg a pocim Kép mintha nem is én lennék, Samantha Fox meg térden állva könyöröghetne a receptért. Azért nem bánom, mert tudom, hogy a kis babóca legelább komfortosan elfér.
Ja, és bár ez már a 26. hét, fogalmam sincs, kisfiam vagy kislányom rugdal-e, és nem is biztos, hogy megnézetem, pedig furdal a kíváncsiság. Egyik barátnömnek váltig állították, hogy fia lesz, nem is igen volt lány nevük, erre jött a döbbenet a szülésnél. Nem akarom, hogy tutira másra számítsunk mint ami, szóval azt hiszem, á lá Nagyikám én is csak a szülésnél fogom megtudni!
Most rohanok órára! Mindenkinek üdv!
Adri
Na, erre állítólag nincs meghatalmazásom, hogy hozzászóljak, és az azonosítóm se jó. Bocs, azt hiszem, megpróbálom elküldeni névtelenül, akkor is Adri!
Névtelen
 


Móni!

Hát egy hete nem megmondtam, hogy kopogtatni fognak az albérletben??? Akkor se hittél nekem. Annyira szeretnék a helyedben lenni!!!!
Szívbõl gratulálok, és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!!!

Niki
Niki
 


Kiraly Kati!

Mi lenne, ha vennel egy tesztet? Vagy nagyon ellene vagy? Nem akarlak am rabeszelni, de akkor tudnad, hogy azonnal kell-e futni az orvoshoz, mert a barnas lotyi aggodalomra adhat okot, vagy pedig ez normalis, mivel nincs "alberlo"...

Tovabbra is nagyon drukkolok!!!

Faline
Faline
 


Móni! Én is gratulálok. Ügyesek vagytok. Miért lenne bármi baj is? A többieknek persze még szerintem se szólj, mi- a legfontosabbak- meg már úgyis tudunk róla. Nagyon vigyázz azért magadra!
Zsolt! Köszi a "vígasztalást", persze biztos meg lehetne kérdezni utólag is, ha olthatatlan vágyat éreznék a tudására. Csak nem akarom elrontani a férjem örömét. Így még 3 hónapig tippelhet.
K.Kati! Szerintem is kéne egy tesztet csinálnod. Ha terhes vagy, nodepláne! Inkább bírj ki havonta egy esetleges csalódást, mint hogy gond legyen a magzat életével.
Kriszta! Képzeld el, az én csemetém is integetett az elsõ ultrahangon. A hátán feküdt és a két kezévelegyszerre kalimpált. Úgy örülök, hogy te is boldog vagy!!
Orsi! Most átmegyek és írok neked!
LÁNYOK! én miért nem tudok chatelni????Rossz helyen kereslek benneteket? Vagy épp nincs fent senki?? Segítség!
Friderika
friderika
 


Friderika!

Próbálkozz többször és ne lépj ki azonnal ha egyszer beléptél. Napközban álltalában mindig van bent valaki, vagy ha nincs, akkor rövid idõn belül lesz! Estefelé inkább 8 körül próbálkozz.
Remélem találkozom veled a chaten.
Szia
Hajni
Hajni
 


Sziasztok!
Koszi a gratulaciokat. Mar kezd jonni a hatartalan boldogsag, de azert meg nem merem teljesen atadni magam neki! Majd, ha a kov. teszt is pozitiv lesz. Hetfon viszem be az SZTK-ba a mintat, es kedden mar lesz eredmeny.

Kiraly Kati! Vegyel mar egy tesztet! Ha nem jott meg, csak barnas lotyi van, az meg lehet baba. Mar mas is irt rola! Szerintem meger az egesz egy tesztet. En is mondtam, hogy penteknel elobb nem csinalom meg, de tegnap mar megcsinaltam! Igy legalabb tudod mi a helyzet! Nem szabad ennyire fanatikusnak lenni! Foleg ha a hod is font van viszonylag.

Krisztina! Irtam tegnap egy eleg hosszu levelet, de sehogy nem ment el, mert nem tudtam a szolgaltato gepere bejelentkezni. Mindig valami hibat jelzett. Ma reggel meg a nagy siettsegben kiment a fejembol! Kép De du., ha hazaerek elkuldom!

Friderika! En is csak azt tudom irni, hogy sokat probalkozz a chat/tel, es sokaig maradj bent, ha beleptel, biztos, hogy "befut" valaki!

Moni
Moni
 


Sziasztok !

Hát nincs boldogság, mert reggelre megjött, így jó, hogy nem vettem tesztet.
Hát ez van. egy picit rossz érzés, de a Sanyi nagyon mellettem van. így elviselhetõ. Lehet, hogy Karácsonykor ? Na majd meglátjuk.

Üdv:Kati
király Kati
 


Kati!
Ne add fel semmikeppen. Miota is probalkoztok? Orvossal mar beszeltel?
Lara!
A tablazathoz legyszi ird meg a varhato szules idopontjat! Koszi! A cimem tudod, ha nem a tablazatban benn van.

Moni
Moni
 


Drága Király Kati!

Ne keseredj el! Gondolj arra, milyen gyönyörû karácsonyi ajándék lesz, ha a jövõ hónapban költözik be a kispicúr! Továbbra is drukkolunk!

Szia, Kata!

Nem, a férjem nem volt ott, Olivérnél is csak egyszer jött el az ultrahangra, pont akkor, amikor kiderült, hogy amire vágytunk, kisfiút rejteget a pocim. Akkor viszont katartikusan boldog volt! Csak 6 hét múlva mégy??? Az még nagyon soká van! Nekem eddig minden vizsgálatnál csinált a dokim ultrahangot is, vagyis már 3-szor voltam. Gondolom legközelebb is lesz, ha kérem, mert akkor is a kórházi rendelésére megyek hozzá.

Helló, Adri!

Jó hallani, hogy neked is pár nap alatt nõtt meg a pocid! Nekem a férjemen kívül, aki ugye minden nap látja a pocakom a teljes valójában, rajta kívül senki sem akarta elhinni! A férjem viszont úgy örül neki! Meg vagyok lepve, minden reggel lelkendezik, hogy milyen jó, hogy így nõ a hasam, és hogy két gyereke lesz. Ez annyira jól esik! Egyébként most kezdem egyre kellemesebben érezni magam, hányinger teljesen eltûnt, nyugodt vagyok, és jönnek a "boldogság-hormonok", mert szinte egész nap boldog mosoly ül az arcomon, és úgy egyáltalán, nagyon ki vagyok békülve a világgal!

Kedves Friderika!

Olyan jó érzés, hogy együtt örülsz velem! Köszönöm!

Szia, Móni!

Hogy érzed magad? Gyomorégés meg hasonlók nem jöttek újra elõ? A leveled már nagyon várom!

Boldog napot mindenkinek!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!
K.Kati szurkolok neked, hogy minél kevesebb csalódás érjen, jó lenne ezt a témát megvitatni egy dokival, lehet, hogy tényleg csak kisebb "albérleti gubanc" van, amit visszakézbõl kikúrálnak és köv hónapokban el se kerülheted az albérlõt.
Kérdés: Ha a 11. héten voltam ultrahangon, mikor kéne újra megnézni az én kis rugdalózó integetõ fiókámat?
Még egy bibi: most a betöltött 12 hét után megint kavarog a gyomrom, nem igazi hányinger de elgyengülök tõle, normális ez???

Krisztina!

A hirtelen nõtt pocid nem szokott fájni? Nekem reggel nyújtozkodáskor és ha tüsszögök, néha úgy érzem elreped keresztben az egész hasam.
A krémezés mellesleg azért is jó mert a mell kezdeti (óriási) növekedése nem mindig egyenletes,
értem alatta azt, hogy a teljes szerkezet nem tud egyszerre fejlõdni. Így maga a cici duzzad, kerekedik a férjek legnagyobb örömére, de pl a bimbó és környéke lemarad mint a borravaló. Ez abból látszik, hogy a bimbó letapad és nem emelkedik együtt maszírozáskor a többivel, ha szép finoman és rendszeresen maszírozod eltûntetheted a letapadást. Így nem fáj, kevésbé feszül és nem is olyan túl érzékeny, ráadásul hamarabb utolérheti a többit. A doki is egyetértett velem, mondván késõbb az úszóbajnok akciói miatt úgyis kevesebb idõm lesz az általános karbantaartásra.
Képzeljétek, a férjem buliból hazahozott egy olyan doktorbácsis hallgatózó izét, miután megnyugodtunk, hogy mindkettõnknek ver a szíve poénból rátette a pocimra és lehallgatta az utódot odabent. Sokáig csak vigyorgott, nem tudtam mit hallhat, aztán én is a fülembe tettem a megfelelõ végét és nagyon érdekes volt hallani a kisfõnököt. Miután még elég kicsi és mi gyakorlatlanok vagyunk, nem tudtuk megkülönböztetni a szívverését, de volt egy szapora pulzáló hang ami akár az is lehetett, vagy a hozzá áramló vér is. Ezenkívül egy óceáni ismeretterjesztõ film teljes hangtárát produkálta nekünk, csobogás, bugyborékolás és minden kétséget kizárón aktív mozgás hangjait. Jó buli volt, ha már nem nézheti az ember nap mint nap legalább lehallgatjuk az úszásedzéseket.

Lara!

Nem CERVIX-et mondott adoki? Az ugyanis a méhnyakad és rögtön a terhesség elsõ jelére összezáródik és vastagodni kezd.

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok Lányok,

Tudom,hogy nem vág a témába,de megtudná valaki írni,hogy a kismamák milyen továbbtanulási támogatást kaphatnak ?

Köszi elore is,

Hédi
Hédi
 


Sziasztok !

Köszi a biztatásokat !

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Szia, Kriszta!

Ha jól tudom elvileg a 16. vagy a 18. héten csinálnak újból ultrahangot, de ha van a dokidnál ultrahang, elõbb is kérheted.

Köszi a masszírozós ötletet! Ki fogom próbálni, bár nekem az egész bimbó is elképesztõ méreteket kezd ölteni! Amikor a fiamat vártam, ilyet nem tapasztaltam!

A pocim nekem is sajog néha, például hétfõn és kedden, amikor olyan nagyot nõtt, akkor egyfolytában sajgott, feszült, szúrkált, de az tegnapra már elmúlt. Nyújtózkodásnál meg ha erõlködök mondjuk a WC-n, akkor nekem is belesajdul, de utána hamar elmúlik. Biztos nyúlnak a szalagok.

A pocakhallgatózás jó buli lehetett!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!
A boldogsághormonok nekem is jönnek, sokkal otimistább és békésebb a hangulatom, mindek következtében nagyon jókat dumcsizunk Bogyókával. Mindig elmesélem neki, hogy hol vagyunk, mit csinálunk és olyan jó, hogy mindig velem van. :-)

Viszont a fogmosás nagyon megviseli a gyomromat, ma reggele is (nap)sugaras volt az ébredés, alig tudtam félrelökni a páromat, hogy idõben célt érjek. Szegény, ilyenkor mindig úgy megijed, azon meg teljesen elképed, hogy az akció után mindenféle megviseltség nélkül bírom folytatni a reggeli készülõdést. Ezt csak a nõk tudják, nem?

A szúrkászás az én hasamban is gyakori, olyankor keményebb is a pocim, egy kicsit ellazulok, hátradõlök és érzem, hogy jobb.

Mindenkinek szép napot!
Kata
Kata
 


Szia, Kata!

A boldogsághormonos idõszakot élvezd ki! Én már egy jó evés után is olyan boldogan és békésen szuszogok, mintha a jóllakás lett volna életem értelme.

Te még mindig hánysz? Jaj, te szegény! Ne félj, most már nemsokára elmúlik, a 4. hónap elejétõl már nem fog gyötörni! A fogmosástól egyébként néha még rám is rámjön a vukkolási érzés, de hamar visszanyomom.

Pihenj sokat (könnyû mondani, ennyi program meg angol mellett, tudom), és vigyázz magatokra!

Szió!

Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!
Ti is híztok? Én most - 26. hét- már több, mint 10 kilót híztam. A védõnéni megfenyegetett, hogy ha így megy tovább, kipurcan a vesém. Egyébként - eltekintve a lelkiismeretfurdalástól a zabálás miatt - jól érzem magam. A vesém is jól van. Szerintem Kölkike is. 164 cm vagyok, májusban még 48 kg. voltam, most meg majdnem 60, sõt!! Már kezdek megõrülni a rengeteg almától. Ja! Vasat is kapok, injekcióban. Mi a véleményetek??
Friderika
friderika
 


Kedves Friderika,

Én is hízom.Így a 27.hét vége felé 7 kg-ot híztam.
53 kg voltam júniusban,most pedig 60 kg.
Minden reggel lelkiismeretfurdalásom van mikor felállok a mérlegre.
Pedig semmivel sem eszem többet mint régen,sot!
Több gyümölcsöt,joghurtot eszem.
Az orvosom nekem is mondta,hogy sokat híztam - bár nem látszik -,és fogjam vissza magam.
De hogy ?
Ma reggel is olyan éhes voltam,hogy majd kiszakadt a gyomrom,és én ilyenkor egy banánnal nem lakom jól.

Hédi
Hédi
 


Sziasztok!

Kata!
Szerintem lanyod lesz. Allitolag akkor van reggelente... A fodraszom is errol panaszkodott, mondtam is neki, es bejott!

Remelem en most is tartani fogom a sulyom. A Martinnal 12kg-t hiztam, de az utolso honapban lement rolam 2. 54-rol indultam 64-gyel mentem szulni, es 57 voltam szules utan. Bizom benne, hogy most is meg fog ismetlodni. Most 52 vagyok, maris hiztam 1 kg-t, de nekem az 50-54 kozotti suly a normalis. Igaz, amikor 54 vagyok, akkor egy kicsit vissza szoktam fogni magam a nasival... Egyebkent en a Martinnal nem kivanos, hanem undorodos voltam. Egyszeruen nem birtam kajara nezni, foleg husra nem! Pedig az fontos. Igaz, eletemben nem ettem annyi fozeleket es gyumolcsot mint azalatt a kilenc ho alatt!
Egyebkent, minden nap biztosabb vagyok abban, hogy tenyleg van bent valaki. Egyreszt a hom ma a 30. napon 36.9 volt. Megneztem az eddigi gorbeimet, ilyen meg sose volt. Masreszt, meg nem fajt a fejem, mert nekem mindig szokott elotte fajni, harmadszor erzem az ehseg erzetet. Mert eddig en ha nem ettem reggel, es napkozben mondjuk csak egy almat ettem, siman kibirtam du. fel negyig. De most nem. Igaz, reggel nem vagyok ehes, de a ferjem mindig ramparancsol, hogy tessek enni!
Moni
Moni
 


LARA vagyok, csak nem megy el a hozzászólásom rendesen...állitólag az azonosító/jelszó kombinációm rossz...nem értem :-(((

SZijasztook!

Mooooniiiiiii! Ez fantasztikus hir! Két napig nem olvaslak titeket, és tessék, mára itt a tuti hir! Nagyon örülök és nagyon gratulálok!!!
Irtál valami SZTK-s tesztrõl. AZ micsoda? Az SZTK-ban is csinálnak egy terhességi tesztet? És az mire jó?
Az éhséggel én is igy vagyok. Régen délig csak gyümölcsöt ettem, ebédre pedig mondjuk egy kis levest. ÉS egyáltalán nem voltam éhes, sõt inkább szenvedtem ha enni kellett. Bezzeg most! Ha eszem, utána egybõl megint ennék. Folyamatosan...hihetetlen. Mostmár minden reggel megeszek két nagy szendvicset, 2-3 fogásos ebédeket eszek és már délután rosszul vagyok az éhségtõl...vacsorára pedig szintén ebéd mennyiséget képes vagyok enni.. néha már éjszaka nem tudok aludni, mert úgy tele van a hasam kajával...bár ez sem jó azért szerintem.
Na jó, nem untatok senkit az evési szokásaimmal:-))
Valami más tüneted van még?
A szülés idõpontját nem akarom még odairni, csak ha az orvossal kiszámoljuk, vagyis jövõ hét kedden. Mert Kata is számolgatta már nekem és én is nézegettem táblázatokból, azok szerint júl 5-19 körül. Szóval jövõ héten megirom pontosan!

Kata! Képzeld megvettem a Terhesség hétrõl hétre cimû könyvet! NEm bántam meg, mert nagyon jó! Már tele irtam a napló részét, és már most is annyira jó visszaolvasni, bár még csak pár hét telt el.
És még az is kiderült, hogy eddig rosszul számoltam a heteket, elszámoltam magam. De a könyv segitségével rájöttem, hogy már a 7. héten vagyunk!!! (eddig mindig eggyel kevesebbet számoltam)

Krisztina! Kérdezted hányadi hétnél tartok! 7.
Te ha jól számoltam a 13. ugye?

Kriszta! Nem CERVIX-et mondott a doki, az tuti, hanem valami E betûset, azért tudom biztosan, mert a papirra is ráirta. De jövõ héten ugyis minden kiderül!

Szijasztok, Lara
Névtelen
 


Sziasztok!

Az émelygésekrõl: az elsõ terhességemnél végig megmaradt, 7-8. hónapban is olykor kirohantam elõadásról a mosdóba. Nem minõsült kórosnak, nem volt semmi probléma sem a babával, sem egyéb velem. A baba viszont fiú volt.
Az ikrekkel is eleget émelyegtem, sajna vannak ilyen esetek.
Az evésrõl: én az ikrek szülése után, a szoptatás belendülése körül ettem mai szemmel nézve eszméletlen sokat: 3-4 szelet kenyeret (paradicsommal stb) csurig pakolva egy tányért. Me g még mellé 10 dkg kekszet. Az ikrek 1 éves korára ezzel együtt a lánykori súlyomnál voltam.
Szerintem nyugodtan hallgassatok a testetekre, tudja az mire van neki szüksége!
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Ha az evési mániából tudható, hogy fiu lesz vagy lány akkor az enyém valószínűleg delfin lesz, mert egyik nap két férfi helyett eszem, máskor meg napokig ellennék egy barackbefőttel. Az ivászat, (mármint az alkohol mentes persze)viszont bármikor elragad és ezért a férjem is csak törpe vízműnek nevez.
Szerintem ha megkívánsz valamit azt meg is kell enni a bentlakó meg a körítése jobban tudja, hogy mire van szüksége mint az összes orvos együttvéve.
Télire van egy jó receptem!
Mivel jön a takonyos latyakos idő és tuti, hogy mi sem ússzuk meg nátha nélkül. Legjobb dédi féle gyógyszer erre, ha veszek citromot, meghámozom jó alaposan mint egy almát. Egy befőttes üvegbe pedig szép rétegesen bepakolom mézzel keverve. Egy napig kell állni hagyni, utána megkeverni és este mint a kanalas orvosságot, citromostul-mézestül megenni. Mennyiség: belátás szerint.

Jó kajálást, kevés émelygést a hétvégére mindenkinek

Kriszta
Kriszta
 


Szia, Móni!

Micsoda egyezés! Súlyban abszolút hasonlóak vagyunk! Nekem is 52-54 kg a normál súlyom, Olivérnél 54-rõl indultam, és 64-65 körül voltam, amikor szültem, aztán szülés után 58 lettem, de 6 hét alatt visszamentem 54-re, szoptatás végére meg 52-re. Most mielõtt teherbe estem 53 kg voltam, most meg 53 vagyok, (tele hassal 53,5), úgyhogy reménykedem, hogy ezúttal kisebb súllyal megyek majd szülni!

Szia, Lara!

7 hetes vagy már? Az nem is olyan kevés!! Majdnem eltaláltad, én most töltöttem be a 14. hetet. (Bár az ultrahangos fejkörfogat alapján csak holnap töltöm a 14-et, de szerintem ezt így nem lehet ennyire pontosan megmondani, biztos nem hajszálra egyformán fejlõdnek a babák.)

Szia, Kriszta!

Ez a citromos-mézes recept nagyon jó! Kezelésképpen, vagy megelõzésképpen kell alkalmazni?

Képzeljétek, most vettem magamnak a "hasnövekedési" idõszakra sztreccsszerû anyagból nadrágot. Tudjátok, hányas kellett a hasamra? XL-es! (Azelõtt S-eset hordtam.) Még szerencse, hogy combban nem sokkal bõvebb a gatyó, csak pocakban enged sokat.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok, nincs túl sok idõm, csak néhány dologra reagálnék:
1. Evés: az elsõ hetekben én is így voltam, egyfolytában enni akartam, szerintem ez az eufória része is volt kicist. Aztán ahogy szépen helyreállt az egyensúly (kezdtem felfogni és megszokni a kis babát a hasmban) az evés is normalizálódott. Én eddig 1kg-ot híztam, pedig sajna nagyon hajlamos vagyok a hízásra.

2. Moni, én is úgy érzem, hogy kislány lakik bennem, tudod, ezt is álmodtam egyszer. Hát majd meglátjuk.

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Kata
Kata
 


Szia Hajni!
Hát ez az! Neked már a 7 kg is sok volt, képzelheted milyen a 12. Ráadásul egyisõsek vagyink!! Nekem elég egy banán. De attól annyit hízok, mint régen egy lavór tésztától.
Móni! Én 26 hete nem mondhatom el magamról, hogy "persze nem vagyok éhes." Nagyon irigyellek. Persze nem igaziból.
Lara! És nem hízol? Én is tudnék annyit enni, sõt. De már így is sokat híztam.
Pethes Ildi! Szívembõl szóltál vola, ha nem rettegnék annyirra attól, hogy már gurulni fogok szülni és nem menni. Az én szervezetemnek most 20 másik ember adagjára van szüksége naponta.
Kriszta! Nagyon tetszett a delfin! Jó találmány. No meg a citromos is. Hiába! A nagy öregek csak tudnak valamit!
Kata! Én még mindig tudnék zabálni. Nem normalizálódtam. Ráadásil sose voltam hajlamos a hízásra, sõt, mindig gebe voltam. Most meg ha csak bemegyek a konyhába, az fél kiló hízás!
Csak belõlem lesz víziló, ti meg mindannyian nádszálkarcsúan jöttök majd ki a kórházból. Ezentúl nyugodtan címezzétek leveleiteket "Hugó"-nak, meg fogom kapni. Friderika
friderika
 


LARA(még mindig nem tudok a saját nevemmel elküldeni semmit:-(((

Szijasztok!

Friderika!
Asszem én még a sok kajálás ellenére sem hiztam. Pár napja mértem a súlyom és ugyanannyi mint eddig. Nemtom hova mehetett az a sok kaja ...:-))

El sem hiszitek, hogy mennyire várom már a jövõ hét keddet...nagyon izgulok. Biztos vagyok benne, hogy már láccani fog!
Azt nem tudom, hogy minden egyes UH vizsgálatkor lehet kérni fényképet a babáról??? Ti minden vizsgálatkor kértetek/kaptatok?

Szijasztok, Lara
Névtelen
 


Sziasztok!
Megvolt az átjárhatósági vizsgálat. Csak az egyik volt szabad, de a kontrasztanyag a másikat is szabaddá tette. Így talán egy kicsit nagyobb az valószínûsége, hogy sikerül.
Olvaslak benneteket folyamatosan. Gratula, akiknek sikerült! belõlem még sok irígység jön ki, de remélem hamerosan követlek Titeket.
Olvastam, hogy a ciszta lehet oka a deréktáji fájdalomnak. Hogyan lehet kideríteni, hogy ciszta van-e? Okozhatja a Clostylbegyt? vagy a Bromocriptin? Hogy lehet megbizonyosodni arról, hogy mi a helyzet? Valami külön vizsgálatot kell kérni?
Sok +++++++++++ Mindenkinek!
K.
K.
 


sziasztok
Kedves kismamák

Leírom egy rémtörténetet ami velem esett meg pénteken, egy nappal azután , hogy voltunk 19 heti UHn, ahol minden szuper volt, megvan videon pici Soma és gyönyörû egészséges kis integetõ tündér.
Szóval én állat boldog voltam és persze vagyok, hogy õ ennyire tökéletes (AFP je is szuper!)
és nekem ugye már eddig is írtam aránylag szinte panaszmentes volt a terhességem...
Namármost jön a fránya péntek, Emma napja - pont így hívjuk majd , ha kislány - és én hazafelé tartoka dokitól, aki szintén mindent rendben talált stb, már Újpestközpont végállomásnál vagyok és igyekszem a tömegben a kis mozgólépcsõ felé, mert ugye amióta babát várok nem lépcsõzök , ha nem muszáj... Mit sem sejtve felállok a lépcsõ jobb oldalára, elõttem egy idõsebb bácsi , de jó nagy testû, bal kezem tele szatyorral, jobb kezemmel kapaszkodom. Egyszercsak arra leszek figyelmes, hogy mintha a bácsi háta közeledne felém, még gondolkodom ez most tényleg, és ez velem történik...??? És akkor már semmi kétség , dõl az öreg..........
Namost ne értsetek félre, világéletemben udvarias, segítõkész, öregeket szeretõ emberke voltam, és most is az volt bennem , hogy nem ugrom félre, mert szegény akkor leesik és talán szétloccsan a feje...a szabad jobb kezemmel próbltam megtartani a hátát, miközben végigfutott bennem, hogy kész ez most itt a vég, nem bírom megtartani...közben már kezdett eluralkodni rajtam a pánik, igazából soha nem voltam egy angol hidegvér...
Szóval a hangom hallom , hogy szinte sírva könyörgök a bácsinak, hogy kérem ne essen rám én terhes vagyok......!!!! Ezt többször megismételtem egyre hangosabban és hisztérikusabban, az öregnek annyi ereje volt, hogy elnézést kért, de nem tehet róla és rám dõlt, a mozgólépcsõ ment, döbbent emberi arcokat látok magam körül , akik nem segítenek nekem, és úgy térek magamhoz, hogy fekszem fejjel lefelé, rajtam az öreg és már sikítok, hogy 5 hónapos terhes vagyok, segítsenek kérem!!!!
Iszonyat volt, álmomban nem gondoltam volna , hogy ilyen történhet pont velem a 19 héten....
Aztán megállították a lépcsõt, és felém nyúlt egy férfi segített felállni és jöttek többen, hogy ne hívjanak e mentõt stb, én éreztem, hogy nincs éles fájdalom a hasamban, nem folyik alul semmi, és inkább az ijedség volt a rémisztõ. Csak mentem rendületlenül sajgott a derekam, meg a lábam, ezek fogták fel az ütést...de a hasam nem fájt...
Valahogy hazamentem, lefeküdtem és a mamámmal tartottam telefonon a kapcsolatot, szegény teljesen kivolt, de nem mutatta, és szólt a férjemnek , hogy jöjjön és vigyen be a dokihoz, a dokim a telefonban azt mondta, nem lesz semmi baj, de azért megnéz...Szörnyû volt minden, de amikor a doki megnézett és mondta, hogy puha a méhem és teljesen zárt a méhszáj, nincs baj, akkor már megnyugodtunk....
Ennyi , persze még tudnék pár dolgot írni, de inkább csak annyit, legyetek nagyon óvatosak , a kismama soha sem tudhatja, én ezentúl biztos megvárom majd, amíg a tömeg eloszlik és megnézem ki áll elõttem a lépcsõn.
üdv
és minden jót nektek
Soma , aki tényleg szerencsés
soma
 


Szia, Soma!

Úristen, micsoda horror! Tényleg nagy szerencse, hogy nem történt bajod! De nem értem, hogyhogy nem segített senki az öreget megtartani? Biztos tömeg volt a mozgólépcsõn, nem? Soma, bátor vagy nagyon! Én - bevallom - egész biztosan inkább elléptem volna oldalra, és a mögöttem lévõnek szóltam volna, hogy tartsa meg az öreget. Azért rémítõ, hogy mik elõfordulhatnak egy kismamával!

Szia, Lara!

Ha kérsz képet, minden ultrahang vizsgálatkor kaphatsz, de vizsgálat közben kell szólni, különben elfelejti a doki!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Kedves Friderika!

Ha terhesség elõtt gebe voltál, akkor némi erõfeszítéssel szülés után is az maradhatsz! Ullman Mónika például 18 kilót hízott a terhessége alatt (ha jól emlékszem), most meg újra karcsú, mint a nádszál. Csak semmi csüggedés!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


LARA - vagyok, de még mostsem megy el a nevemmel:-(

SZiasztok!

Soma! Ez tényleg nagyon durva ami veled történt. És nagyon szerencsés vagy, hogy nem történt semmi.

Krisztina! Még jó, hogy mondod, hogy minden alkalommal lehet kérni képet!

Képzeljétek, ma reggel elmentem wc-re és valami barnás-véres valamit találtam...mostanra sem múlt még el. Nem nagyon jön, csak egy kicsi van, de akkor is van...és még mindig... Mi lehet ez?
Görcsölni nem görcsöl a hasam, nemis fáj, csak érzek ott valamit.
Fogalmam sincs mit csináljak :-((( Meg azt sem tudom, mitõl lehet ez. Olyan rossz. Lehet, hogy be kéne mennem a dokihoz a klinikára? Igazság szerint holnapra van idõpontom. Vagy ne várjak holnapig? Lehet, hogy ez valami rosszat jelent, de lehet, hogy semmi az egész...
félek...

Sziaszok, Lara
Névtelen
 


Drága, Lara!!!
Nem akarlak megijeszteni, de szerintem próbálj meg még ma bemnni a dokihoz!!!! A barnás folyás nem biztos, hogy jó jelent, nekem rosszat jelntett, ezért bíztatlak, hogy minél elõbb nézesd meg magadat!!! És utána azonnal jelentkezz, nagyon izgulok érted/értetek!!!
Szia!!!!
Kata
Kata
 


Szia, Lara!

Szerintem hívd fel az orvosod, és mondd el neki, mi van. Õ majd eldönti, hogy sürgõsen bemenj-e még ma, vagy elég holnap. Ez a trutyi jelenthet rosszat is, de lehet, hogy csak a szervezeted nem szokott még hozzá a terhességhez vagy ilyesmi. Az elsõ terhességemnél nekem is volt hasonló, de nekem rózsaszínes folyás, és nem volt semmi gond. Barátnõmnél pont ilyen barnás folyás volt, és nem volt semmi gond a babával. Viszont vannak ellenkezõ tapasztalatok is. Fõ, hogy ne aggódj, és hívd fel a dokid. Szorítunk, hogy ne legyen semmi baj!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!
Lara,
Ha telefonon hívható a dokid érd el és konzultálj vele, majd ő megmondja, hogy menj inkább előbb, vagy ráér holnap.

Friderika,
A citromos mindenre jó, ha már megfáztál, enyhít mint a méz és feldob mint a C vitamin, ha eddig sikerült kihagynod a takonykórt, akkor étvágy, kedv, kilók stb függvényében megelőzési céllal akár 1-1 kanalanként is hatékony téli felkészítő varázskütyü.

Kriszta
Kriszta
 


Megint Kriszta,

El nem tudom képzelni miért utálta meg a gépem az ő betűt, amikor leírom még látszik, most hogy visszaolvasom, hát szín röhej. Van ötletetek, hogy csinálhatnám vissza normálisra?
Kriszta
Kriszta
 


Kriszta!

A dolog nem biztos, hogy rajtad múlik, egy ideje több ilyet olvashatunk, vagy éppen kérdõjeleket, a jelenség az én szövegeimben is meg van. Gabi (szerk) is tud róla, dolgoznak rajta.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!
Van valami híretek Laráról? Sokat gondoltam rá, remélem, nagyobb volt a riadalmam, mint a baj, Lara, jelentkezz!!!!
A többieknek szép napot!
Kata
Kata
 


Sziasztok!

Én is aggódom Laráért! Remélem, nincs nála gond!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?