Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kép
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Én is a Schöpfibe fogok szülni és látom már jó néhányan túl vagytok rajta és így szívesen venném tanácsaitokat.
Én Dr. Arnold Lászlónál fogok szülni.
Még csak 22+4 vagyok, így tudom sokmindennel még ráérek.
Mondanátok nekem véleményeket a fizetős szobákról, illyetve ki a milyen árfekvésűben volt és az milyen volt?

Majd még jönnék szerintem ezer kérdéssel, ha lehet. Kép

Ági
22+4

Kép

Kép
pkagi

Szia!

Én a szülészeten voltam, három ágyas fizetősben, az úgy emlékszem 5000 Ft/nap volt...
Először egyedül voltam, a végére már hárman lettünk, de még úgy is jó volt.
Kulturált nagyon, bár ez nyilván a szobatársakon is múlik... szerintem nagyon megérte így dönteni, nem bántam meg Kép

Lir
lirian

ehh, bocs, szóval a szülészet emeletén, nem a harmadikon Kép

Lir
lirian

Szia Enikő!
Köszi a gratulációt!
Férjez nem mentem (egyenlőre nem is szeretnék)de már 4,5 éve van pasim. Budán lakunk, egyenlőre a szüleinél de remélem mire jön a baba elköltözünk.. Ha minden igaz a héten megyek Palicsra. Ti hogy vagytok?! Hol laksz most, Szegeden vagy?
Ha tudsz akkor a mail címemre válaszolj (sz-reni@freemail.hu)mert azt mindennap nézem, ezt meg nem.
Puszi!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Sziasztok!

Igen, jól sejtettétek, azért vagyunk csendben, mert megszülettek a babák Kép.
Zitababa 20-án, 18:00-kor, császárral végül, amit aztán kisebb tüzijátékkal ünnepeltünk meg Kép.
Csenge is remélem hamarosan jelentkezik, találkoztam vele is.
Most félkezes vagyok, de majd beszámolok hamarosan.
Üdv, Virág
virga

Virga!

Gratulálok és sok boldogságot kívánok a babádhoz! Remélem jól vagytok, ha lesz időd, mesélj! De most pihenjetek inkább!

Szilvi!
Hogy vagytok? Eloszlottak a viharfelhők? :-)

Üdv, Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Tegnap este érkeztünk mi is haza a kórházból.
Augusztus 22-én 17:55-kor megszületett a kisfiunk, Zétény, 3670g-mal, 57 cm-el.
A kórházban mindenki nagyon kedves volt. Kismamáknak üzenem, hogy nagyon jó szakemberek dolgoznak ott, akikben maximálisan meg lehet bízni, jó kezekben lesztek. Nagyon hálásak vagyunk az intenzív osztály dolgozóinak, ahol a fiunk első napjait töltötte. Kívánom nektek, hogy ne kelljen megtapasztalnotok, de ha mégis szükség van rá, akkor a legjobb kezekben vannak ott a gyerekek.

Virág, hogy telnek otthon a napjaitok? Ha van egy kis időd írj légyszi.

Üdv,
Csenge
Vendég

Gratulálok a babákhoz!

Csenge, jó olvasni a pozitív tapasztalatokat a kórházi dolgozókról, egy kicsit megnyugtat.
Közeledik a szülés ideje, és úgy érzem még nagyon felkészületlen vagyok.

Puszi mindenkinek, és jó babázást!

Manka 36+3

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

<font color="0000ff">Virág, Csenge!

Mindkettőtöknek tiszta szívemből gratulálok! Jó egészséget és sok-sok boldog pillanatot kívánok!

Zita</font>
pzita

Csenge!

Én is szeretnék gratulálni és sok boldogságot kívánok!
Tetszik a fiad neve! :-)

Üdv, Duda

ps.: elmeséled majd, miért volt szükség az intenzívre?

Andi&Nati

KépKép
duda

Virág, Csenge!

Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek! És gratula a kislurkókhoz!Kép

Rita 38+3
rincy

Virag, Csenge!!!

HURRA, HURRA, HURRA!!!
Pihenjetek sokat, es amikor van idotok, kedvetek, irjatok a tapasztalatokat.
Puszi Nektek meg a babaknak,
M
masodik

Sziasztok!

Virág, Csenge! Nagyon gratulálok a babákhoz! Már az egész fórum tiértetek izgult! Csenge, remélem nem volt túl komoly a baj! Sajnos én tudom milyen az amikor a baba intenzíven van (nagyobbik fiam volt 1 hetes koráig). Most annál jobban értékeltem, hogy a kicsivel minden rendben volt.

Duda! Most éppen felszálló ágban vagyok. Kezdenek rendszereződni a napjaim, és a Nándihoz is csak egyszer kell éjszaka felkelnem, így a fáradság is kezd mérséklődni.

Ági! Én újfajta, 7000 Ft-os 2 ágyasban voltam (3.em). Amikor bementem szülni választhattam ez és a régi 6000 Ft-os (vagy 5000?)3 ágyas között. Hát nagyon megérte az árát. Az emelet azon a felén csönd van és nyugalom, míg ahol a másik típusú van, ott nagyobb a sürgés-forgás (ott van a nővér szoba, reprodukciós részleg), bár még mindig nem annyira mint az elsőn. A szobához tartozó fürdőt együtt használtuk a szomszéd egyágyas szoba lakójával. Így összesen 3-an jutottunk egy fürdőre, míg a régi típusúnál, ha jól láttam 5-en. Szerintem jobb az újakat választani, mert ha már fizet az ember, legalább meg is érje. És nagyobb a valószínüsége, hogy találkozol innen a fórumról valakivel (nekem a szobatársam és a szomszédom is az volt, bi-biiiiKép)

Üdv: Szilvi

U.i: Nagyon várom a friss élménybeszámolókat!
gszilvi

Sziasztok!

Szilvi! Örülök, hogy jól vagytok!
Ági! Teljesen igaza van Szilvinek, egyetértek vele! (én voltam a szobatársa) :-)

Üdv: Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Csenge, Virág gratulálok én is nektek. Jó egészséget kívánok nektek! És várom én is a beszámolóitokat!

Pusz mindenkinek!

Paga 13+0

Gabi
paga

Sziasztok!

Gratulálunk az új babákhoz! Mi ma megyünk a uhra a kórházba, kiváncsi leszek, mennyit kell várnunk.

üdv
Edina 19+4

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!

Egyetértek Szilvivel, nagyon megéri inkább az újabb szobákba menni, még ha egy kicsit drágább is, mint a régiek. Tiszta és legfőképpen nyugodt. Az egész kórházzal maximálisan elégedett vagyok, mindenki nagyon segítőkész és kedves volt. A császárom végül altatásban történt (ha jól tudom nem volt bent olyan anesztes, aki hátbaszúr), de egyáltalán nem bánom, hihetetlen a különbség az előző és a mostani között, jó értelemben.
19:00-kor kerültem az őrzőbe, felhozták a pici lányt, próbálkoztunk a szoptatással (az utolsó pillanatban altattak el, teljesen élénk volt a baba), 22:00-kor megint felhozták ismerkedni. 6 óra múlva kelhettem volna fel, de ezzel nem próbálkoztunk, mert az nekem éjjel egyre esett volna Kép, így csak másnap reggel másztam ki az ágyból. DE elsőre egyedül, segítség nélkül elmentem a mosdóig. Az egyetlen kellemetlen dolog az volt, hogy valszeg beszorult némi levegő és nehéz volt lélegeznem állva, hamar kifulladtam. De pár nap és helyrejött ez is. Ja, és éjszaka már oldalra fordulva aludtam, tudtam rendesen mozogni, ami az EDA-spinál után nem ment annak idején.
Zitus másnap déltől volt velem, akkor szabadult fel egy hely az egyik kétágyasban. Akkor éjszaka még "leadtam", ami azt jelenti, hogy 23:00-kor elviszik és fél 6 körül hozzák vissza, de utána már csak vizitre vitték el reggel fél kilenc körül és este a fürdetésre 20:00-ra. Én általában ilyenkor zuhanyoztam, pihentem egy kicsit, aztán 22:00-ra hozták vissza megint. De volt olyan, hogy annyira óbégatott a ciciért, hogy már korábban felhozták ZitababátKép.
Kétszer teázott mialatt bent voltunk, az első napon és egyszer kapott pótlást a második napon. De előtte megkérdezték, hogy beleegyezek-e, sőt már a szülőszobán rákérdeztek, hogy mit szeretnénk. Ez is nagyon szimpatikus volt.
Kötéscsere minden nap volt, zuhanyozás után elég volt csengetni és már jöttek is.

Csenge!
Örülök, hogy végre otthon vagytok, remélem minden rendben veletek. Kerestelek, amikor indultunk haza, de nem találtalak, mi meg siettünk. Írok majd mailt ha lesz egy kis időm Kép!

Bocs, hogy ilyen össze-vissza vagyok, de közben hallgatozok, mert mintha ébredne az apróság, mennem kell szoptatni.
Üdv, Virág
virga

Sziasztok!
Már ezer éve nem írtam ide, de azért olvaslak titeket. Gratulálok a babásoknak, a többieknek kitartást.
Az én babóm 33 hetes. Bár már túl vagyok egy szülésen most mégis kérdésem van. Van valaki akinek meggyűlt a baja a terheléses vércukor mérés eredményével. Én a magam 6.9 mmol/l értékével azt hiszem egészséges vagyok, de a határérték mégis 6.6.
Az orvos azt mondja ne aggódjak, próbálok is, és nem faggattam, nem akarom, hogy azt higgye nem bízom meg benne, mikor nagyon is. De, mégis jó lenne ha vki megnézné a saját eredményét vagy leírná a saját tapasztalatát.
Köszönöm, Oliva
oliva

Sziasztok!

Köszönjük mi is a gratulációkat!
Írok majd a szülésről és a kórházról is, de most még elég sok időt töltök a babával és már elkezdtek jönni a látogatók is.

Üdv,
Csenge
Vendég

Csenge, Virág!

Jó egészséget és sok örömet kívánunk!!!

Andi
kisbora

Szia Oliva,

az én vércukor eredményem normális volt(6.0 mmol/l )ezért nem nagyon tudok neked segíteni.De szerintem nyugodtan szólj az orvosodnak az aggodalmaidról.Nem hiszem hogy könnyelmű lenne, de neked is jobb lenne ha teljesen megnyugtatna.
Amúgy ki az orvosod?
Régen ott voltam gyakorlaton 3 évig.Ezért olvasom ezt a topicot is.
cicmadar

Olivia!
Az én terheléses cukrom 7,9 lett, be is kellett feküdnöm 2 napra, hogy megcsinálják a protokol vizsgálatot. Mondta a dokim, hogy valószínűleg jók lesznek az eredmények, de jobb megnyugodni. Éhgyomorra, reggeli előtt és után, ebéd és vacsora előtt és után és éjfélkor vettek vért. Diétás kaját kaptam a kórházban (több kenyeret és tésztát kaptam, mint máskor szoktam enni). Ezek az eredmények már a jó értékek közt lettek. A belgyógyász szerint diétáznom kellene, de a dokim megnyugtatott, hogyha nem eszek meg minden nap egy fél tortát, nem lesz semmi gond. Kevesebb kenyeret, tésztát, és rizst eszek, ja és gyümölcsöt is(magas a cukortartalmuk). Szerintem nincs miért aggódnod, csak egy kicsit érdemes odafigyelni az evésre.
szaffi76

Sziasztok,

Nem tudja valaki, hogy miket kell leadni a kórházban (pelenka, ruhák...stb)?
Ma voltam ctg-n, de akkora volt a forgalom, hogy nem nagyon volt alkalmam megkérdezni.
Jövő héten keddden megyek újra, de mindenki azzal nyaggat,hogy már össze kellene állítanom a kórházi csomagot.

Üdv. mindenkinek:

Manka (36+5)

Manka

manka7

Sziasztok!

Manka! Tőlem csak 20db eldobható pelust kértek.
Ruhát nem kell vinni, kap majd a babád csini réklit és pólyát.

Van a kórházban egy alacsony, vöröses hajú, kontyos, szemüveges gyerekorvos. Nem tudjátok véletlenül, hogy hívják?
Köszi!

Üdv, Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!
Dr Horváth Katalin

üdv
Anikó
poteczin

Poteczin!
Köszönöm szépen! Jártunk ma nála és nagyon kedves volt!

Üdv, Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Van egy kis időm, amíg alszik a fiam, írok nektek röviden a kórházi eseményekről.
Múlt hét hétfőn kellett befeküdnöm túlhordás miatt. Fiam nem akarta megvárni, hogy elindítsák a szülést Kép így vasárnap este 11-kor elkezdődtek a fájások. Reggel tízperces fájásokkal mentünk be a kórházba, egyujjnyira voltam kitágulva. Vizsgálat után megkaptam a szobámat, később kellett visszamennem vizsgálatra. Dél körül beköltöztünk a szülőszobába, kaptam beöntést, egy kicsit fel is gyorsultak az események, de még így is lassan haladtunk.
Fél háromkor elfolyt a magzatvíz és akkor bedurvultak a fájások, egy idő után már folyamatosan voltak, szünet nélkül. Nagyon kimerültem addigra, egy óra alvás után már 16 órája vajúdtam. A dokim javaslatára bekötötték az EDA-t, ez segített egy ideig. A méhszáj már eltünt, jöttek a tolási ingerek, de a dokim mondta, hogy a gyerek feje nem illeszkedett be és magasan volt, ekkor már felmerült a császár gondolata. Ezután beadtak egy adag oxitocin, hogy erősebb fájások legyenek kitoláshoz, de a gyerek szívhangja, ami addig végig jó volt, hirtelen leesett, így gyorsan átkerültem a műtőbe. Megkaptam az érzéstelenítőt, és hamarosan kivették a fiamat. Kicsit később már bepólyázva odahozták kb fél percre, hogy megnézzem, majd elrohantak vele az intenzívre.
Akkor nem is igen értettem, hogy mi történt, a műtét második felére beadtak egy 'szendergőt', így azt átaludtam.
Hogy mi történt, azt pontosan nem lehet tudni, de a fiam oxigénhiányos állapotba került születése előtt és nem volt túl jó állapotban, amikor megszületett. Utána az intenzíven volt hat napig, sokféle kezelést kapott, nagyon sokat idegeskedtünk. Pénteken mehettem szoptatni először, onnantól rohamosan javult az állapota. Most már jól van és nagyon aranyos baba.

Most már mennem kell, lassan ébredezik Zéti.
Üdv,
Csenge
Vendég

Duda, Köszi szépen az infót. Kb. akkor kezdtem el olvasgatni a fórumot először, amikor te még szülés előtt az utolsó hetekben voltál.

Csenge, örülök, hogy a nagy ijedtség után minden rendben van a fiaddal.

Bárcsak én is babázhatnék már, bár az orvosom Szept. 11-ig szabadságon lesz, remélem a fiam megvárja míg visszajön.

Jó éjszakát mindenkinek!

Manka

Manka

manka7

Csenge, Virga!

Gratula Nektek a babákhoz!!!

Csenge,

Ha oxigénhiányos állapot lépett fel Zétinél a szülés során, én nagyon javasolnám Nektek a Dévény tornát. Esetleg olvass utána hátha megtetszik. (valójában ez egy masszázs és nagyon jót tesz a babáknak)
http://www.deveny.hu/

Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat.
Szaffi, nem is tudtam, hogy ez a szabványeljárás, persze nálam ez fel sem merült. Nem szívesen diétáznék, bár édességet én sem eszem a vizsgálat óta, mert össz. 6 kilót gyarapodtam eddig, szerintem szükségünk van mindenre, amit csak megeszem.
Megírnád mennyi volt a laboreredményen a határérték?
Köszönöm, Oliva
oliva

Cuiccolo!
Csatlakoznék Kriszti javaslatához. A kórházakban nem biztos hogy javasolják, de egy vizsgálatot mindenképpen kérjél a Dévény alapítványnál. Legfeljebb azt mondják nincsen a kezelésre szükség. Ráadásul én úgy tudom hogy a viszgálat ingyenes. Az én kislányom és feküdt ott az intenzíven, de két hetet. Kórházban nem beszélnek róla, sőt!!! A tudomány mai állása szerint ez az egyetlen kezelés ami az oxigénhiányos állapot miatt esetleges sérüléseket gyógyítani tudja. Fontos hogy minél előbb elkezdjék!
kívánom hogy nektek ne legyen rá szükség!
Anikó
poteczin

Anikó!
Ti is jártatok a Dévény alapítványhoz?
Ha igen, mennyire volt hatékony? Azt tudom, hogy az első vizsgálat ingyenes, de a kezelésekért kb. mennyit kell fizetni?

Köszi:Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Örülök Csenge, hogy minden rendben van. Milyen sokat számít az anyatej! Biztos,hogy sokat segített a babának.

Duda, remélem nincs baj a Natasával, hogy a Dévény Alapítványról érdeklődsz. Te jól bírod a strapát?

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Szilvi! Köszi a kérdést, egyelőre minden rendben, de szeretném, ha megnéznék. Talán emlékszel, a kisasszony nem sietett eléggé felsírni szülés után, miután magzatvizet nyelt.
Eddig minden lelete jó, tegnap voltunk kontrollon a kórházban, ott is mindent rendben találtak, de valahogy nem vagyok nyugodt.
Egyébként 1 kilót hízott mióta hazajöttünk.Az éjszakáink zűrösek, 3 óránként szopizik, így már elég fáradt vagyok.
Ti hogy vagytok?

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

A Dévény tornát ajánlották már, az egyik nővér a kórházban és a védőnő. Milyen idős korban érdemes elvinni a kicsit vizsgálatra? Még alig értünk haza... és még nem is voltunk sehol azóta.
Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a kicsi hasfájós, minden nap van néhány óra, amikor nem tud elaludni, húzogatja a lábát, "tekereg", szeles. Már nem tudom, hogy mit is ehetnék, próbálok mindent kerülni, ami puffaszt.
Van valami ötletetek, mit tudnék csinálni, ami segít neki?

Üdv,
Csenge
Vendég

Sziasztok,

Csenge, próbáltad már az Infacol-t? A sógórnőm ikerfiainál ez bevált, ők is nagyon hasfájósak voltak és ez az ami segített. A kis gázbuborékokat naggyá alakítja és így azt a babák könnyebben "kipréselik" magukból, vagy valami ilyesmi.

Manka

Manka

manka7

Csenge!
A Deveny masszazsra mielobb mennek a gyerekek, annla jobb. Minel kisebb a kicsi, annal konnyebb a masszazzsal javuilast elerni. Baratnom fia egy honaposan mar ment. Hivjatok fel oket, mert nem mindig tudnak kozeli idopontot adni, nekunk ha jol emlekjszem 3-4 het is lehetett.
Orulok, h a korhazban is ajanlottak, altalaban nem is szolnak rola.
Mi pocifajasra Sab Simplex-et szedunk neha (Andi javasolta innen), es nagyon bevalt. Koszi Andi!
A hatoanyaga, doc bacsi mondta, uaz, mint Infacol-nak.
Duda, sztem vidd el a lanyod Deevenyre Te is, ha barmi kicsi aggodalom van benned. Mi is vittuk a lanyunkat, szerencsere nem volt gond, de olyan dolgokat eszrevettek, amit a gyerekorvos nem// nem maradando problemak, hanem kinovosek, de elmondjak, hogy tudsz segiteni, hogy mielobb kinoje. Pl a lanyom egyik laban egyel tobb hurkacska volt, es egy nem volt szimmetrikus, ahogy futott --nekunk is joo sokaig kellet nezni, hogy eszrevegyuk, de ha figyeltuk, hatarozottan latszott --(Mi mar "nagylanykent" vittuk el). Masszazzsal akkor ezt mar nem lehetett gyorsitani --, de elmondtak, hogy miket jatsszunk vele, milyen mozgasokat csinaltassunk vele, stb. Most mar alig latszik. (persze ez nem csak esztetika, bar egy lanynak --de fiunak is -- az sem mindegy, sot, hanem pl. az esesek szamat is csokkenti, stb)
En el fogom vinni a fiamat is, hogy megnezzek ok is.
O egyebkent 800 grammot hizott, miota itthon vagyunk, ebbol fel kilot az elmult ket hetben, miuatn elerte a szuletesi sulyat. Nalunk is rengeteg ejjeli szopi van, es nagyon hosszuak. Tegnapelott pl. este 11-ig teveztem--tul faradt voltam felmenni aludni ---, ekkor ebredt a fiam, hajnali 3-ig!!! ebren volt es evett, meg neha szunditott, de csk par percre. 3-kor vegre elaludtunk, 6-kor pedig ebredt a lanyom.
Szoval tegnap volt az a nap, amikor megnezhetett par egymas utani fejezetet a Futrinka utcabol, sot par oraval kesobb a Mazsola es Tade-bol is, pedig ilyet nem csinalunk. Ez volt az egyeduli alkalom, amikor tudtam pihizni, mivel delutanonkent mar nem alszik).

Puszi Mindenkinek,
Iza
masodik

Oops,
Elarultam az inkognitomatKép
masodik

Sziasztok!

Köszi Második a tanácsot, tegnap már hívtam az alapítványt és okt.4-re kaptunk időpontot. Miután egyelőre nem látszik a babán semmi különleges, azt mondták, jó is, ha később megyünk, mert addig előjöhet a probléma, ha van. Remélem nem lesz!!
Engem is nagyon kimerítenek az éjszakák, mi 3x kelünk, este 10, éjjel 2 és hajnal 5. A hajnali szopi után én már nem is tudok vissza aludni. Hány hónapos kortól van arra esély, hogy végig szundizzák az éjszakát?

Csenge! Az Infacol nekünk is bejött, csak nagyon ritkán fáj Nati pocija és jó nagyokat kakkant.
A babákat már nagyon pici kortól érdemes vinni Dévény tornára, mert 5 hónapos korig van az agyuknak egy olyan tartalékállománya, amit szükség esetén aktiválni tudnak. Nati jövő héten lesz 1 hónapos, azt mondták, mehetünk!

Üdv:Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Nálunk Nándi általában este 9-kor majd éjjel 1 és 2 között eszik és általában 6-7 között egyszerre ébred a két fiam. Nekem ez már meg is felel, de azért várom az első végigaludt éjszakát. Duda, van olyan baba aki már 7-8 hetesen nem ébred fel éjszaka, de képzeld az egyik barátnőm kisfia 11 hónapos koráig mindig megéhezett éjszaka. Elég kimerítő lehetett, még szerencse, hogy ez kifejezetten extrém esetnek számít.
Csenge! Én nagyon sokat masszírozom a fiamat, és olyankor egy csomó pukitól sikerül őt megszabadítanom. Utána mindig sokkal nyugodtabban alszik.

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Pelenkázáskor én is tornáztatom a fiamat, nem tudom mennyit segít, de próbálkozunk. Sajnos az elmúlt két este a fürdetés után nem tudott elaludni, hajnali 1-2-ig fent volt. Van amikor nappal is még fent van néhány órát, és ha alszik is elég nyugtalanul teszi, forgolódik, nyögdécsel közben.
Holnap jön a védőnő és remélem a gyerekorvos is, megkérdezem majd őket, hogy mit ajánlanak. Az Infancol-t fel kell iratni az orvossal vagy recept nélkül kapható?

Üdv,
Csenge
Vendég

Sziasztok,
sabsimplex recept mnelkul kaphato, gpondolom, infacol is. A fiamnak meg az is segit, ha levetkoztetem, es ugy a mellkasomra, meg hasamra teszem.
Szilvi, Te hogy masszirozod a kislurkot?
Udv,
Iza
masodik

Sziasztok Kép
Köszi szépen a válaszokat.
Én is mindenféleképpen a 3. emeletet céloztam meg. Én a reprodukciós részlegbe jártam, járok még most is, mert Arnold doktor hozta nekem össze a kisbabát és nála is szeretnék szülni. Kép
Ha jól olvasgattam itt a szülés előtt 1 hónappal kell "lefoglalni" a szobát igaz? Lehet azt mondani szerintetek, hogy a 3. emeletre szeretnékmenni és majd eldöntöm, amikor szültem hogy a 3. emeleti szabadok közül melyikbe?
Ugye azokba a szobákba nincs meghatározott látogatási idő? Legalábbis úgy láttam, amikor a repr. részlegben várakoztam a dokira, hogy apukák ki be járkáltak a szobákban.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Ági, Szobafoglalásnál megkérdezik, hogy hány ágyasba szeretnél menni. Attól is függ, hogy hova kerülsz, hogy éppen melyik szoba szabad, igyekeznek olyan szobába elhelyezni, amilyet kértél, de nem biztos, hogy rögtön sikerül, ha sokan vannak. De egy-két napon belül olyankor is sikerül általában szobát cserélni, ha beköltözéskor nem tudtak a kérésednek megfelelőt adni. Reggel nyolctól este nyolcig bármikor bemehetnek hozzád a látogatók, az én párom sokszor csak este tízkor ment haza. De este nyolc után már nem engedi be a portás a vendégeket.

Felhívtuk a Dévény alapítványt és kértünk időpontot. Duda, mi is október 4.-re kaptunk időpontot.

Fiam - szokás szerint - kettőig fent volt. Az az érzésem, hogy felcserélődött benne a nappal és az éjszaka Kép azt hiszi, hogy nappal van és fen kell lennie.

Szilvi, a maszírozás engem is érdekel. Hogy csinálod? Nekem annyit mondott a védőnő, hogy körözzek a lábával, úgy, hogy összefogom a felső és az alsó lábszárát. Ezenkívűl próbáljam összeérinteni, közelíteni egymáshoz az ellentétes térdét és könyökét. A has masszírozását is próbáljuk, de az még nem olyan egyszerű, mert megvan még a köldökcsonkja.

Iza, én ezt mellkasratételt meztelenül nem merem kipróbálni, mert a fiam előszeretettel akkor végzi a dolgát, ha észreveszi, hogy nincs rajta pelus Kép

Üdv,
Csenge
Vendég

Duda!
bocsi de csak most jutottam el a fórumhoz. Ha van már időpontod jó, majd mindent elmondanak. Mi a központban nem jártunk mert eléggé sokára tudtak csak időpontot adni, de különben is küldenek területre. Mi itt helyben járunk egy DSGM gyógytornászhoz, maszek alapon mert azt a TB nem téríti. Heti 3 alkalommal eddig. Érhezhető a javulás. Mi esetünk különösen súlyos, de már majdnem ül! okt 3-án lesz egy éves!. Figyelme is kezd előtörni. De ismerek pár gyereket aki ennek hatására gyógyult meg. Különben lehet hogy felállni sem tudtak volna soha.
Hajfájásnál segít az infacol, recept nélkül kapható, elég drága több mint 1 ezres. Állítólag a levegőnyeléstől fáj a pocakjuk, és ez kiszedi a belekben megtapadt kis buborékokat.

Megnyugtatja még őket a maszsás: has balról jobbra körkörös simogatás (a belek elhelyezkedése miatt fontos az irány hogy ne visszafelé toljuk a levegőt), lábemelgetés, lábszár feltolása felváltva a hasra, alhas simi balról jobbra. Nálunk ez vált be.
A Söfiben a mamacsomagban volt egy Johnson újság amiben lépésről-lépésre leírták a babamasszás menetést.
Üdv
Anikó
poteczin

Sziasztok csajszik!

Nem ismeritek véletlenül Béres Éva szülésznőt? Tudtok esetleg valamit róla?

Köszi

rincy@freemail.hu
rincy

Sziasztok!

Csenge! Hányra kaptatok időpontot?
Az első otthon töltött pár napban én is úgy éreztem, mintha a lányom felcserélné a nappalt és az éjszakát. Említettem is a védőnőnek, aki azt mondta, ez normális. Pár nap és rendeződni fog a dolog, nálunk legalábbis így történt!
Hogy bírod egyébként az éjszakázást?
Ja, és Natasa is akkor intézi folyó ügyeit, amikor nincs rajta pelus.

Anikó! Köszi a segítséget! Olvastam, mi történt veletek, nagyon sajnálom és örülök, hogy jobban vagytok!

Üdv: Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Szia Oliva!
Bocs, hogy csak most, de hétvégén házasodtunk, és nem voltam gép előtt. Elméletileg 6,6-ig jók az eredmények. De szerintem nálad olyan kicsi volt a plussz, hogy azért nem vizsgálják tovább. Lehet hogy össze fogunk még futni személyesen a kórházban? Én 31 hetes vagyok, de az UH szerint 33. Eddig mindig nagyobbnak nézték a babát. A doki szerint is lehet hogy október közepe lesz a november elejéből.
szaffi76

Sziasztok!

Duda, ha jól emlékszem 11-re, de a párom beszélt velük. Ti hányra kapatatok időpontot?
Az éjszakázást nem túl jól bírom, mert én meg nappal nem tudok aludni, hogy behozzam a lemaradást. Ma is a szokásos a program, az esti fürdetés óta fent van a fiunk. Különben nagyon aranyos, kapott egy új cumit, azt szopja most lelkesen, nagyokat cuppog és folyamatosan esik ki a szájából Kép Ez már az ötödik nap, nálatok mennyi volt az a "pár nap"?
Ma voltunk sétálni és úgy tűnik, tetszett neki. Aludt a kocsiban, még a szörnyen rossz járdák miatti rázkódás sem zavarta nagyon, csak az, ha megálltam Kép

Üdv,
Csenge
Vendég

Kedves Mindenki!

Lenne egy kérdésem. Ha valaki csak nőgyógyászati műtétre megy be a kórházba (laparoszkópia), az is kaphat fizetős szobát vagy az csak a kismamáknak van?
Köszi a segítséget.

Jennifer
jennifer

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?