Sziasztok
Hu annyit irtatok hogy az csak na, nem győztem olvasgatni.
Ma voltam cukroslötyi iváson, kiváncsi leszek az eredményre.
Apaságinyilatkozat:
Általában az anya lakhelye szerinti Önkormányzat anyakönyvi hivatalába kell menni. Vinni kell magatokon kivül a terhes kiskönyvet, személyit és lakcimkártyát. Hogy mikor csináltatjátok meg az mindegy, csak még szülés elött.
Akik házasok, azoknak 300 napnál nem régebbi házassági levél kell, (vagy nem tom hogy hivják, nekem már nagyon régen volt olyanom).
A gyerek anyakönyvi kivonatát legtöbb helyen a korházban intézik, de tisztelet a kivételnek, van ahol ott elveszik a papirokat, de a korház illetékssége szerinti önkormányzatnál lehet majd átvenni. A lakcimkártyát is ott kell intézni, ahol szülünk (ez főleg a fővárosnál érdekes, tehát amelyik kerületben látja meg a bébi a napvilágot, annak az önkormányzata állitja ki a papirost). A TAJ kártya választható: postai vagy személyes ügyintézésben. Postán kb egy hónap legalább, és ez azért érdekes mert addig nem tudod megigényleni az egyszeri anyasági támogatást.
Személyesen a budapestieknek eddig a Teve utca volt az intézési hely. Az anyasági támogatásnak és a családi pótlék igénylésnek a leadási helye meg a Lőportál utcai Tb intézmény. Mindegyikre külön formanyomtatvány van. Azoknak könnyebb egy kicsit, akiknél tbkifizetőhely a munkahely, mert akkor ott mindent el lehet intézni a családi pótlék terén.
Lányok akik már betöltötték a 13. hetet azok ne felejtsenek el igazolást kérni a magzati kedvezményről a dokijuktól, mert már jár, attól a hónaptól amelyben átlépte a babóca a 91. napot.
Sajnos előre láthatólag már csak dec. 31ig, de legalább addig is vegye igénybe aki tudja.
Magam részéről előbb tudni szeretném hogy mi várható valójában jan. 1től , majd utána elég lesz fognom a fejem, addig csak toto a dolog, de a tervezet nem dobott fel
Orsi, Annácska
A II. nőin csak elveszik a papirost és a VIII. kerületi Önkormányzatnál kapjuk meg az anyakönyvi kivonatot, és ott kell a lakcimkártyát is intézni.
Csema
Nagyon édi a foto a kicsiről, elhiszem hogy boldog vagy és hogy megkönnyebbültél valamennyire. Rajtam még keményen rajtam a para, de már nem kell sokat idegeskednem.
ÜDv az uj mamiknak, mostmár jó sokan vagyunk
Cory
Mikor mész a védőnőhöz? Még mindig szenvedsz rokakomától?? Szegény, ha ennyire megizzaszt ez a manó szerintem tuti összejött a kislány
Én már elbizonytalanodtam az érzéseimet illetően, majd egy pár hét mulva face to face megtudjuk
Tunka
4D uhra én max a 30. hét körül megyek, ha megyek. Danival se voltam, sőt bevallom nem is vágytam rá. Most is csak apró, halvány gondolat merült csak fel bennem. Kicsit sokkalom az árát, bár mihez képest, tudom...
Mindenkinek termékeny és rokamentes hétvégét kivánok
ÁGi
12+1 vagy 13? még nem dölt el