Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még a légzésfigyelőről: a miénk két párnás, nem nagyon tud hova lemászni Benedek, mert az ágy másik végében már a takaró van. Nagyon érzékeny műszer. Õ is állandóan forog, vándorol, reggel is, mire bemegyek.
De én nem beszélek rá senkit, én sem vettem volna, ha nem hason alszik állandóan, és nem olvastam volna talán a júniusi kismamában,hogy egy teljesen egészséges, nem kora baba, nem dohányzó családban, fél évesen, ebéd utáni alvásnál nem vett levegőt. Rögtön szaladtak vele, de már nem tudtak segíteni. Hát, én akkor azt mondtam, hogy akkor inkább legyen. Azóta nyugodt vagyok.

KépKép
renáta29
 
 


Hajni!

Tudom, hogy nagyon nehéz lehet ilyen sokáig várni a babára, de biztosan megérkezik ő is. Készen lesz a ház, beköltöztök, megnyugodhattok. Az pedig nagyon jó lesz, hogy nem kell a gyerekekkel költözni sehova. Gondolom nehéz volt az építkezés is, és az a jó, hogy a házasságotok sem látta kárát. Jó lesz majd visszagondolni, hogy mennyit tettetek érte.
Milyen színeket választottatok? Fürdőszoba, konyha... Van fotóalbumod, ahol meg lehet nézni a házat?

Erika: Nem 100%, de készülünk a máltaira, nézz be, ha van kedved. Ott szoktunk lenni, ahol a múltkori talin beszélgettünk.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Réka és Edit
megvan a vérvétel eredménye,minden rendben,nagyon jó a vérképe a VikinekKép
Bocs,hogy csak most írtam de Viki egész nap nem aludt,most is csak úgy volt hajlandó,hogy cicizett és nekem is vele kellett lennem.Szerintem jön a foga,pár napja nagyon sokat rágcsál,ha hozzájut a kezemhez akkor az is jó nekiKép

Réka Viki nekem is be volt sárgulva,de egy hónapos korára lement rendesen,addig nagyon sokat aludt,sokszor 4-5 óránként evett,persze jó sokáig tartott a szoptatás mert mindig elaludt a cicin,de én soha nem keltettem fel az semmi miatt.

Sziasztok,igyekszek mert lemegyünk a máltaira a Reniékhez.

cseriviola
 
 

 
 

Rena, remélem igazad lesz, és beköltözik hamar a szobájába a baba Kép.

Van fotóalbumom Házunk a neve.

Igából még nem dötöttük el véglegesre, hogy mi milyen színű lesz, főleg a csempés részeket.

Ami úgy néz ki tuti: Háló lila, lépcsőház sárga, konyha sárgás zöld, nappali kék. De még mindig elég képlékeny a dolog szóval még bármi lehet. Inkább akkor nyilatkoznék nagyon valószínűt, ha már kész Kép. De nálunk még az sem tuti KépKép.

Nehéz az építkezés mindenhogy, de azért nagyon sok öröm is van benne. Nekünk a házkó az első gyerekünk, talán már lassan felnő és önálló élete lesz, de addig még foglalkozni kell vele picit Kép.
Szerintem a házasságunk meg jó irányba változott, mert így jobban megismertük egymást. Bár néhány veszekedést kihagytam volna, de igazából az is kell Kép. Valahogy össze kell csiszolódni Kép.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Bocsi csajok, az egyes lemaradt az elejéről. 16.5 Millio lesz. Véletlen elírtam. Bocsi. Amúgy már kb. a felére van vevő, ebből kettő rokon. Kép Ne haragudjatok az elírásért. Kép

Na, most olvasok, aztán még írok, ha van mire.


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Bocsi, most nincs időm, ismét baleset érte Gergőt, megint a foga. Kép


Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan. Sikerült Erikáékkal találkozni, jót sétáltunk. Erika: Még egyszer köszi, hogy a férjed befújta a babakocsinkat! Mondtam ám a férjemnek, de szegény nem tehet róla, hogy keveset van itthon, ha meg hazaér, akkor csak velünk foglalkozik. Semmi internet, vagy barátok. Viki nagyon ügyes, ahogy már fel akar ülni. Mi még játszottunk az egyik játszótéren, mert új játékokat tettek fel, muszáj volt Bálinttal kipróbálni.Kép
Sziasztok, jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Reni nagyon szívesen,máskor is segítünk ha tudunk.
Nem irigylem a férjedet a munkabeosztása miatt,de titeket nem hanyagol el az a lényeg,rendes férj.
Hol van az az új játszótér?
Képzeld most írtak vissza,a Feszty u-ban a ház amitz érdeklődtem 10,5M és kb.1-2 M-ot kell rákölteni hogy be tudjunk költözni,azt hiszem holnap megnézzük kívülről,a csaj azt írta,hogy kívül-belül nem a legjobb állapotúKép
Pedig ár szerint nem lenne rossz.

Melinda
melyik utcában lesznek a sorházak?
Gergő már jobban vagy?Mi történt?
Semmi baj,nem haragszunk hogy elírtad,de így már reálisabb az áraKép

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

kicsit elmaradtam,zürösek voltak a napok.Ez a sok orvososdi kikészít,de megéri,mert ilyenkor megnyugszom.
Voltunk csípőficam szürésen,mindhárom fiú rendben.Aztán meg szemészeten.Az is rendben!Majdnem!A Marcinak születése óta csipásodik a szeme,így most ki kellett mosni a könnycsatornáját.Sajnos,mégegyszer kell mennünk,mert nagyon tele volt és be volt gyulladva a kötőhártyája.Ezért most szemcseppet kap (mikor nem?:-))),aztán kedden újra visszük.
Szegényemet nagyon megkínozták,üvöltött mint egy kis oroszlán!Úgy sajnáltam,de már nem volt más megoldás.
Voltunk gyógytornásznál is, még mindig oké minden.1hónap múlva újra megyünk.
Aztán elintéztük a vérvételt is, holnap lesz eredmény.

Légzésfigyelő: a terhesség alatt én is sokat olvastam a csecsemőhalálról és nagyon be voltam parázva.Ezért úgy gondoltam,hogy nekünk is lesz mindenképpen.Kettőt sikerült is szereznünk kölcsönbe ( egy ismerőstől és a dokinéninktől).Aztán megszülettek a fiúk, a légzésükkel egy percig nem volt gond, 1hét- 10nap után levették őket a monitorról (kellett más babáknak) és semmi nem volt alattuk.Nekem pedig eszembe se jutott nyugtalankodni.Így aztán itthon sincs alattuk légzésfigyelő!

Cseriviola!
De jó,hogy minden rendben Vikinél!Akkor ő biztos ilyen rossz alvó baba.Nincs mit tenni,ehhez kell alkalmazkodni.

Remka!
Ahhot lehet hozzászokni,hogy nem mindig van az,amit te (vagy a gyerek) akarsz illetve nincs az "adjad uram,de mindjárt"!de szerintem megtanulni sorban állni nem olyan tragédia!Könnyebb lesz,amikor közösségbe kerül.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


ERika!
Örülök a vérvételeredményeteknek, így megnyugodhatsz. Azt nem is írtad, hogy volt, mikor vették a vért? Fogtad az öledben?
Az alvásprobléma pedig biztos a foga miatt van. Lehet, hogy ő is úgy lesz mint mi, nem az volt a vészes, amikor áttörte az ínyét, hanem az előtte lévő jó pár hét, amíg a foggyökér alakult.
Amúgy olyan édesek, mikor az ember öklét harapdálják!

Rena!
Megdöbbentő amit írsz a 6 hónapos babáról. Én úgy tudtam, hogy a veszélyes időszak a 3 hónap körüli, de Cirmike meg a 8 hó fölöttit mondja...
Azt sem tudtam, hogy ilyen ára van a szerkentyűnek, azthittem 15 körül van újonnan, vagy lehet, hogy van ennyiért is, csak az más minőségű...?

Cirmike!
Tényleg elég sokat beteg neked Roli, de azért ő is mindig hamar túl van rajta, még szerencse. Készülj, ha ovis lesz még többet lesz az! Kép

Hajni!
Milyen volt az Expó?

Melinda!
Majd írj, hogy mi van Gergővel, feltétlenül! Remélem nincs nagy baj!

Képzeljétek ma délután fogorvosnál voltam, sajna gyökértömésen! Utoljára terhesen voltam, akkor tömtek 2-t, sztk-ban, ingyen. Most ez a gyökértömés 8000 lesz, ha véglegesre betömi, most csak gyógyszeres tömést tett bele! A sima tömés pedig 7000 Ft, sorolta hogy 3 fogamat kellene betömni.
Hát nemtudom? 21 ezret spórolok, ha a sima (fehér) töméseket nem ott csináltatom. Szerintetek nem ciki, remélem nem lesz nyomulós, hogy ott csináltassam.
Egyáltalán ingyenes most is az sztk-ban, nem tudjátok?

lola77
 
 


Sziasztok!

Edit
Mi is voltunk a Vikivel könnycsatorna elzáródás miatt szemészeten amikor két hónapos volt,neki is átmosták.Nekem addig kint kellett várakozni,de oda kihallottam hogy sír szegénykémKép(
Állítólag nem fáj ez nekik,csak kellemetlen,bár ki tudjaKép
Mi is kaptunk szemcseppet,de azóta szerencsére minden oké a szemével.
Igaza van Lolának,Viki valószínű azért alszik napközben keveset,mert jön a fogaKép
Amúgy örülök,hogy minden oké veletek,remélem a vérvétel eredménye is ilyen jó lesz,majd várjuk a végeredményeket.

Lola
én úgy tudtam,hogy egyéves korig bármikor előfordulhat a bölcsőhalál,de szerintem minden szakirodalom mást ír.
Nem nagy vérvételen voltunk laborban,hanem a védőnőnél csinálták neki,a jobb gyűrűsujjából vettek le neki két kis vékony csőbe és azt tette be a gépbe a védőnőnk,majd 5 perc múlva megvolt az eredmény.
Viki nem sírt,nagyon ügyesen viselkedett.
A vérvétel ideje alatt fogtam a kezemben.
Hol voltál fogorvosnál?Én akihez járok nála 6000 egy sima tömés,lehetne olcsóbb isKép
Én is szeptemberben megyek vissza hozzá,általában 1/2-1 évente szoktam járni ellenőrzésre.
Én úgy tudom,hogy sztk alapon ingyenes a tömés,ha sikerül valami ügyes dokit találnod írd meg légyszí,én is inkább oda járnék akkor.
Elég sűrű lesz a szeptemberünk fogorvos,nőgyógyász nekem/ellenőrzések/,Vikinek meg hallásvizsgálat és oltás/5 hós/Kép((
Ha minden igaz akkor itthonról már csak egy hónapig tudok veletek dumcsizni,utána majd csak kéthetente írok apósoméktól.
Mivel Chellosok vagyunk,letelik a kétéves szerződés és nem hosszabbítjuk meg,mert elég drága és most másra kell majd a pénz.
Jó sokat sikerült írnom,de ilyenkor érek jobban rá,Viki most aludt vissza,férjem meg dolgozik.
Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Réka!

A babaszoba.hu oldalon az egyéb cikkeknél az egyik csaj hírdetett a leírás szerint nagyon jó légzésfigyelőt ami bébiőr is egyben 22000 ft-ért,nézd meg szerintem érdemes.
Szia:Erika

cseriviola
 
 


Szisztok!

Az Expó egy nagy...... Alig voltak kint normális dolgok, mindenhol kacatok, bugyik, masszírozós kütyük. Szóval idén nem volt érdemes kimenni. Két belső ajtós, két csempés szórólapot hoztunk. Nem volt kint kád, meg medence, meg semmi. Szóval nem volt jó.

Jobbulást az összes picinek. Mi van velük? Nem szoktak ennyien egyszerre betegeskedni Kép.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Erika: Nézted a tatabányai ingatlanközvetítők lapjait? pl.: http://www.inkozrt.hu

Lola: Nem minden légzésfigyelő ilyen drága, ennek 50e. az új ára.

KépKép
renáta29
 
 


Szia Reni!

Igen már néztem azt a honlapot is köszi.

Szia:Erika

cseriviola
 
 


Hajni sajnálom, hogy nem sikerült az Expo nektek.
Hát igen, az Expo általános kiállítás. A lakberendezési dolgok pont az Élettéren voltak, áprilisban. Nektek akkor meg még nemigen kellettek ilyesmik.

Edit!
Szegény Marci, de most már túl vagytok rajta. Sok ilyet hallottam mostanában, állítólag tényleg ártalmatlen beavatkozás, de a gyerekünk sírása tényleg szörnyű...

Rena!
Most akkor miújság Benedek fuldoklásával? Lesznek további vizsgálatok?

Erika!
Ja, nem is tudtam, hogy ilyen kevés vérből is tudnak mindenféle vizsgálatot csinálni már az orvosi rendelőben!
Akkor ez nem is olyan macerás, hogy vénába szúrnak! Akkor majd én is megérdeklődöm nálunk a rendelőben, de csak ha valami gond lesz, mert godnolom elég drága vizsgálat ez, azért nem csinálják pikk-pakkra!

lola77
 
 


Lola!

Beutaltak gyomortükrözésre!!!!, és neurológiára, mert nem találtak semmit a fül-orr-gégén. Nálunk kedden van tanácsadás, akkor tudok a doktornővel beszélni, a gyomortükrözést nem szeretnénk, annyira nem vészes a helyzet, hogy egy ilyennek kitegyük. A neurológiát nem értem, tök nyugodt baba, de mindegy, oda elmehetünk, az gondolom nem fáj. Most még annyi van, hogy horkol. Ma vettem észre. Kicsit aggódom.

KépKép
renáta29
 
 


A gyerekorvosotok utalt be, vagy ki? Hát azt én sem vállalnám.
A horkolás a megnagyobbodott mandulától szokott lenni ilyen kiskorban, nem? De azt mondtad azzal rendben van minden, ha jól emlékszem.

Van a www.babazo.hu oldalon, hogy gyerekorvosnak, pszichiáternek... stb. lehet írni levelet, tanácsot kérni. Múltkor oda írtam (Soma időnként panaszkodott, hogy fája lába és ugyanott mutatta...) és 4-5 napon belül jött válasz. Próbáld ki esetleg Te is, hogy az a dokinő mit tanácsol! Asszem be is mutatkoznak ott a honlapon ezek akik tanácsot írnak.

lola77
 
 


Rena, én voltam gyomortükrözésen pár éve. Igaz magándokinál és kábításban csinálta, de semmi nem maradt meg. Utánna egy picit fájt a torkom meg szédültem. Szóval ha csináltatjátok csakis így. Igaz ha jól emlékszem 10 ezer forint volt, de szerintem az hogy az ember nem emlékszik rá mindent megér.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Hajni ma voltunk a polg.mesteri hivatalban,megérdeklődtük a telkeket,még 5 db van szabadon.
Abból kettő nagy 1800-1900m2,másik kettő 1220m2,az utolsó pedig 1320 m2.
A kisebbekre már van jelentkező,így licitálni kell mennünk jövő héten csütörtökön.
A telek amúgy 3950+áfa/m2,az 1 M-os kedvezmény akkor jár,ha a szerződés aláírásáig eladjuk a lakásunkat.
Szocpolt a bankoknál kell megérdeklődni?Azt mondták a polgármesteriben.
Azt utólag utalják ki,vagy rögtön az elején?Számlával kell mindent igazolni?
Nagyon aranyos a házikóról az album,tényleg olyan mintha a gyereketek lenneKép)

Reni elhiszem,.hogy aggódsz a Benedek horkolása miatt,én elvinném egy magán fül-orr-gégészhez is mert szerintem az a megnagyobbodott mandulájától van/ahogy Lola is írta/.
Gyomortükrözésre én sem vinném akkor inkább természetgyógyászhoz.
Nálunk szinte már mindenki járt természetgyógyászhoz kezelésre mindenféle betegséggel,és állítom hogy sokszor többet ér mint akárhány doki.
Akihez mi jártunk,sajnos ő elköltözött elég messze,de apukámnak a nyaki gerincsérvét neki köszönhetően nem kellett megműteni.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Lola: Nem a gyerekorvos, hanem a fül-orr-gégész doktornő kűldött tovább, ezt írta rá a papirunkra. Szerintem ő alaposan megnézte, meg nem is akárkihez mentünk, a gyerekorvos ajánlott kettőt, akik jobban értenek hozzá.

Hajni: Köszi, a 10 ezer Ft. nem érdekelne, de akkor is félnék, hogy őt elaltassák. Majd meglátjuk, mit mond a dokink, lehet, hogy a gyomortükrözésre nincs is okunk.

Erika: Ismerek egy természetgyógyászt, múltkor kivizsgáltattam magam, hát, én voltam a legegészségesebb a családban, a tejcukor-érzékenységemre rájött, pedig nem mondtam, meg a tüdőmön van egy kis lerakódás. Kérdezte, hogy dohányoztam-e. Két szál cigit nem sikerült eddig elszívnom, majdnem 30 év alatt, csak a környezetem... De amióta terhes lettem, azóta vagy kimennek, vagy hazajövök. Szóval a természetgyógyász rendes volt, csak a végén azért rám sózott egy 5000.- Ft-os vitamint, én meg olyan hülye voltam,hogy nem tudtam nemet mondani. Pedig semmi bajom. Ráadásul testtömegnövelő van benne, úgyhogy be nem szedem, mégcsak az kéne!!! De ez az én bajom, ő meg csak ügyes volt.

KépKép
renáta29
 
 


Erika, Rena!

Érdekes ez a természetgyógyász-dolog. Én csak azt tudom, hogy olyan sok csaló is van ebben a szakmában.
Erika, ti keresni kezdtetek egyet, mikor valakinek volt valami baja a családban, vagy ajánlották?
Rena, amúgy mennyit fizettél a természetgyógyásznak? És neked hogy jött hogy kivizsgáltasd magad?

Erika, sajnálom hogy majd nem lesz netetek. Nekünk is chellonk van, de csak jövőre jár le a kétéves szerződés. Utána is biztos lesz, de majd körülnézünk a piacon. Amúgy a chellónak is van mostmár az 5000 körüli/hó. Vagy most az T-online-nak 3000 körüli, de a feltételeket nem tudom!

Jó, hogy írtátok az inköz honlapját én is körülnéztem, bár én lakásokat, hogy milyen árakon vannak!
Erika, elmentek a licitre? És ha a szerződéskötésig el kell adni a lakást, akkor amíg felépül albérletbe kell mennetek lakni? Az nem jó! Kép

lola77
 
 


Szia Lola!

A természetgyógyász az utcánkban lakott Kertvárosban és apukám szerelte náluk a fűtést,így kerültünk vele kapcsolatba.
A chello 5000 ft-os változata azt hiszem csak új előfizetőnek lehet.
Végülis ki fogjuk bírni net nélkül,de ti nagyon fogtok hiányozniKép
Nem valószínű,hogy elmegyünk a licitálásra,mert eléggé a szélén vannak a telkek,kettő közvetlenül a lakótelep alatt.
A licitár az 3950/m2-ről indulKép
Kiszámoltuk a telek 6M lenne az elég húzósKép
De itt a városban hol vannak még szabad telkek ami nem a város széle?
Voltunk megnézni azt a házat itt a Feszty utcában olyan szar,hogy még 1M-ot is alig ér és képesek hirdetni 10,5-ért.
Elment a kedvem itt ezen a helyen a háznézésről.legalábbis egy időre.


Hajni

a telkek után lehet visszaigényelni áfát?

Viki egész délután sokat sírt,nagyon fájlalta az ínyétKép
Ráadásul ma kapott fülbevalót,nagyon sírt mikor belőtték,de hamar megnyugodott,nagyon csini vele.
Ki mit használt a gyereke fogzásakor?
Homeopátiás szer is érdekel,Réka te vagy ebben a témában otthon ugye?

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Megvan a vérvétel erdménye: mindenki vérszegény ( miért gondoltam,hogy másképp lesz?:-((()
A Dávidnak jobb lett az eredménye, a vasa 6 helyett 15 lett ( 18 a minimum).Az enyém 14 helyett 14,5 (he-he-he).Az Olinak meg a Marcinak 114 ( náluk 140 a minimum), a Benié viszont csapnivaló, csak 84.Úgyhogy mindenki vasat kap.

Erika!
Én is hallottam a Marci sírását,szörnyű volt.Ráadásul olyan sokáig tartott (nekem)!

Lolla!
Sajnos nem vagyunk túl rajta!Most szemcseppet kap a Marci,aztán kedden vagy mégegyszer át kell mosni neki vagy szondázzák!És most mindkettő szeméből folyik a válladék, szerdán csak a bal szemét mosták ki.
De ahhoz,hogy meggyógyuljon muszály ezt végigcsinálnunk.

Rena!
Ez a gyomorükrözés tényleg meredek.Én is csak akkor csináltatnám meg,ha elkerülhetetlen.Tatán is csinálják altatásban ( ill. kábításban) csak azt nem tudom,hogy gyerekeknek is csinálják-e.Merthogy nekik sokkal vékonyabb csővel kell.
Idegi alapon is lehet fulladni.Ezt sokféleképpen lehet vizsgálni,gondolom majd a doki eldönti,hogy szükséges-e további vizsgálat.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Lolla!

A vérvétel egyébként ilyen pici babánál ujjbegyből történik.Megszúrják egy tűvel és nyomkodják az ujját, a kifolyó vért pedig egy vékony csőben felfogják.
Nekik még nagyon nincs vénájuk és ráadásul pár csepp vérből lehet teljes vérképet csinálni.
Azt nem tudom,miért nem csinálják ezt meg minden babánál.Szerintem nem az ára miatt.Nem olyan nagy macera!
Oli nagyon ari volt utána.Leragasztották az ujját ( nagyujj),zavarhatta,ezért állandóan tömködte (volna) a kezét a szájába, ha beletalált volna.Néha sikerült neki,akkor szopizta egy kicsit.Én meg nem győztem a cumit tömködni a szájába,hogy ne a frissen megszúrt ujját szívja.

A Dávidnak már a vénájából vették, már 3évesen is.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Szia Melinda!

Mi van veletek?Napok óta nem jelentkezel csak nincs valami baj?
Melyik utcában lesznek a sorházak?
Papírt is ígértél róla,mikor tudnánk találkozni és hol?Renit is megnézné.

Szia:Erika

cseriviola
 
 


Szia Edit!

Sajnállak mert ilyen vashiányosak vagytokKép,de jó hogy már túlvagytok rajta.
Szegény Marci,remélem ha meggyógyítják neki a szemeit többet nem lesz vele probléma.
Oli biztos nagyon édes volt,ahogy próbálta leszedni a ragtapaszt az ujjárólKép

Jó hétvégét mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Az EXPO-ra nekünk sem volt érdemes kimenni. Gyerekeknek nem volt semmi az ugrálóváron kívül, függönyös is csak egy volt. (tudom, biztos az Élettéren voltak, de nekünk is most aktuális)

Lola: Ti hogy éreztétek magatokat? Soma élvezte az ugrálást? Bálint bement, meg kijött. A természetgyógyásznál az első vizsgálat 3000.-Ft volt. Nekem ez úgy jött, hogy anyukámat akartam elvinni, de ő nem jött, nem mondtam le, hanem beültem én. De nem volt semmi bajom, csak annyi, hogy szédültem, de azt meg tudtam, hogy a fogyókúrától. Ha érdekel, az egyik ismerősömékhez szokott jönni, vagy gondolom bárhova kimegy, ahol van néhány ember.

Melinda: Mi van Gergővel?

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Megnéztem a babaszobán a légzésfigyelőket, 20 körül már egész jókat lehet kapni. Az újjáélesztést Ti hol tanultátok meg? Mert anélkül nem érdemes megvenni a légzésfigyelőt sem, ha riasztásnál nem tud mit csinálni az ember.

Erika,
Sajnos nem tudok homeopátiás szert a fogzásra, szerencsére nálunk nem viselte meg nagyon Martint, volt olyan, hogy észre sem vettem, amikor kibújtak a fogai. Én Dentinox gélt használtam néha, amikor úgy gondoltam, hogy a fogai miatt nyűgös.

Nem tudtok véletlenül Tatabányán gyermekbőrgyógyászt? Szeretném elvinni Martint, mert itt Esztergomban nincs gyerekbőrgyógyász, Pestre meg nem szeretnénk menni. A Heim Pál-ba lehetne menni beutalóval, de ott 2-3 órát kell sorban állni, ha meg magánhoz megyek, akkor jobb lenne inkább Tbányára menni, mint Pestre.

Rena,
Ez most egy elég hülye kérdés, de Neked nem volt lelkifurdalásod, amikor megszületett Benedek, hogy egyik gyerekkel se tudsz elég időt foglalkozni? Én olyan rosszul érzem magam, hogy Márkot nem tudom rögtön felvenni, amikor sir, ha pl. épp Martint fürdetem. Szegénykém sokkal kevesebb figyelmet kap, mint Martin kapott, amikor megszületett. Persze ez később lehet, hogy előnyére válik majd, hogy nem mindig az van, amit ő szeretne.
És Martinnal szemben is rosszul érzem magam, amikor szoptatok, ő meg jön, és rángatja a kezem, hogy foglalkozzam vele. Meg hogy sokszor lepasszolom őt anyukámnak. Kép Még szerencse, hogy nagyon szereti a mamát, és nagyon jól érzi magát vele.
Még idáig nem látom rajta a féltékenységet,állandóan puszilgatni akarja a tesót, de már kezdi érezni, hogy nem minden úgy van, ahogy ő akarja. És ez csak még rosszabb lesz, ha már egyedül leszek itthon velük.
Nálatok egyedül alszanak a fiúk? Sajnos nálunk csak két szoba van, ezért most csak úgy tudtuk megoldani, hogy én alszom a kicsivel, Martin pedig apával, mert nem hagyhatom egyedül őket, Martin állandóan a kiságyon lóg. Nem is tudom, mikor jön el az az idő, amikor már nem kell azon aggódnom, hogy nem tesz-e valami kárt a kicsiben véletlenül. Olyan rossz, hogy zárni kell az ajtót (láncot szereltünk fel, hogy azért nyitva legyen az ajtó, hogy halljam ha sir).
Nem is tudom, melyik nehezebb, ikrekkel, vagy ilyen kis korkülönbséggel (persze nem hármasikrekre gondoltam Kép )
remka
 
 


Melinda,
Mi történt Gergővel? Nem látlak mostanában a messengeren sem. Remélem nincs semmi baj.
remka
 
 


ERika!

Múltkor én írtam, hogy mi Somával anno Chamomilla vulgaris nevű homeos bogyót kaptunk, talán 3-at kellett betennem a szájába, vagy egy korty teába feloldani egy nap!De ez csak az első fogaknál segített, később már csak a Panadol szirup segített! Kábé 4-500 Ft volt ez a bogyó, de sok van benne! Kérdezd meg a védőnődet, nekem akkoriban a miénk ajánlotta!

Rena!
Köszi, csak kíváncsi voltam, nem konkrét dolog miatt a term. gyógyászra.

Remka!
Az újjáélesztést a jogsis eü. tanfolyam kellett megtanulni!
Amúgy szerintem még legyen sok türelmed ahhoz, hogy mikor hagyhatod Martin egyedül Márkkal. Ha 2 év lenne köztük, se lehetne, legalábbis a sógórnőm is ugyanebben a cipőben jár, csak ő átvonul este a gyerekszobába a két gyerekkel, a bátyám meg szólózik egyedül a nappaliban. Õ sem meri egyedül hagyni az alig több mint 2 évest a 2 hónapossal. De erről Rena is tudna mesélni!
Viszont mire Martin 2 éves lesz, Márk baba már aktívabb lesz, azért nem hagyhatod ott! De akkor már bébikompban, vagy bébihordozóban tudod magaddal vinni a lakás azon pontjára, ahol épp munkád van (konyha, fürdő, wc Kép)
Szerintem fő a nyugalom, nehogy megérezze rajtad Martin, hogy aggódsz!

Melinda!
Tényleg írhatnál, itthagytál minket az aggódással, hogy mi lehet Gergővel!

lola77
 
 


Fúúúúú, ennyi kérdést.
Szóval mi megelőlegetző Szocpolt vettünk fel, az úgy működik mint egy hitel. Közjegyzőhöz el, aztán vár, és utánna megkaptuk a kettő milliót a számláram, aminek a feléről számla kell. A normál Szocpol nem tudom igazából hogy működik.
Nem tudom, hogy hogy van ez az áfa dolog, mi még nem áfásan vettük, és akkor még nem is volt az 1 M-s kedvezmény sem. Azt tudom, hogy hiába mondják hogy nem, páran részletre vették a telket. Szóval ilyen szempontból elég rugalmasak.
Képzeljétek, holnap megvesszük a konyhába a csempét, meg a járólapot a nappaliba, meg a konyhába, meg a közlekedőbe Kép. Úgy várom már Kép.

Rena, ez nem altatás, ez valami kábítás, vagyis teljesen ébren van, és tud mindent, de később nem emlékszik rá. Bent lehet lenni vele, nálam is bent volt a párom, meg anyu. Mondták, hogy mondta nekem a doki, hogy mit csinálja, és mindent úgy csináltam. Szóval teljesen ébren voltam.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!


Remka: Én nem végeztem tanfolyamot,(csak a jogsinál) de az esetek többségében nincs is rá szükség, mert annyi is elég, hogy picit megrázod a babát, vagy kinyitod az ablakot.
Ha mégis nagyobb gond lenne, én két perc alatt átfutok vele a kórházba, és már tudják is kezelni. Sokkal több esélyünk van így, mintha alszik 2-3 órát, és pl fél óra múlva veszem észre.
Én nem félek őket egyedül hagyni. Együtt is alszanak. Persze a legelején ott aludtam velük a földön, de aztán rájöttem, hogy nem kell. Bálint nem bántja, ha felébred, már jön is át hozzánk. A szobájukkal szemben van a hálónk, ajtók nyitva, és minden szisszenésre felébredek.
Most mennem kell.

Még jövök, írok, ha alszanak ebéd után.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!


Remka: Akkor folytatom. Nekem akkor volt lelkiismeret furdalásom, amikor pl. játszótéren voltunk, Bálint játszott volna még, és haza kellett rohannunk szopizni. De volt olyan, hogy ott etettem meg az irodában. Most már beállt, tudom mikor fogunk enni, és ahhoz igazítom.
Az elején úgy szoptattam, hogy közben Bálinttal is foglalkoztam. Verset mondtam, énekeltem halkan, vagy elbújt, és megkerestem a szememmel, néha leült mellénk a kisfoteljába, és nézegetett valami könyvet. Most is úgy játszik, hogy lásson minket.
Azért az sokat számít, hogy ő már 2.5 éves. Megérti, hogy mi is ettünk, akkor Benedeknek is enni kell. Tud várni. Ha Benedek türelmetlen, akkor megpróbálom zenével, sokszor ha nyűgös, bekapcsolom a zenét, és elhallgat. Vagy jön velünk a kis székben. Most úgy olvastam Bálintnak elalvás előtt, hogy a Benedek ott gurulgatott a pléden.
Nekem nincs lelkiismeret furdalásom, mert minden időmet velük töltöm. Nem nézek tévét, ritkán tudok csak este olvasni egy pár oldalt, a tornát sem tudom rendesen csinálni. Én nem érzem úgy, hogy nem foglalkoznék velük. Bálintnak minden elalvás előtt olvasok, elég sokat, nem véletlen, hogy szépen beszél, mesét mond, tudja a betűket, számol, énekel stb. Gyurmázunk, festünk, rajzolunk. Benedekkel is sokat foglalkozunk, nevet állandóan, nyugodt, elégedett baba.
Mi általában együtt fürdetünk, megosztjuk a gyerekeket, ugyanígy a vacsoráztatást. Ha Bálint velem akar enni, akkor addig a férjem gagyog Benedeknek. Persze, olyan már volt, hogy napközben fürdettem Bálintot, és pont akkor kezdett el sírni Benedek, de ez csak pár perc. Mi sem hagyjuk egyébként sírni.
Ha elviszik anyósomék Bálintot, akkor inkább rosszul érzem magam, nagyon hiányzik. Most nyáron alig volt velük, mert egyfolytában nyaraltak, volt olyan, hogy 2-3 hétig nem jöttek, most nem is akar menni. Meg azt nem értik meg anyósomék, hogy hétvégén mi együtt szeretnénk lenni, ha valahova megyünk, akkor Bálintot is visszük. Ebből volt már sértődés, hogy nemet mondtam egy szombati napon, mert utána mentünk valahova. Egyébként vihetnék, ha éppen nincs programunk.
Ne érezd rosszul magad, ha anyukád elviszi Martint, főleg, ha még jól is érzi magát. Később csináljátok majd azt is, hogy te mész vele, és Márkkal marad anyukád. Ezt Bálint is nagyon igényli.
A házimunkával elmaradok, pl. ablakot kellene megpucolni, szekrényeket átpakolni, kisruhákat selejtezni, de erre nincs időm. Ebben lenne jó segítség. Meg abban, hogy ha valahova menni akarok, heti 1-2 órában, akkor legyen kire hagyni. De idegent nem akarunk, rokon meg nincs ilyen, úgyhogy egyelőre minden marad így.

Erika: Nővéremék kaptak szocpolt, mindig vinni kellett a számlát, és csak utólag fizették ki. Ha jól emlékszem, nem is az elején adják, hanem 40%-nak meg kell lenni, de jobb, ha bankban érdeklődsz, ők jobban tudják.
Viki mit eszik most? Ízlett neki a paradicsom? Miket kóstolgatott már? Hányszor adsz neki egy nap gyümölcsöt, zöldséget?
Hétvégén mindenki tömni akarta Benedeket! Az tetszene a családnak, ha 5 hónaposan csirkecombot szopogatna!

KépKép
renáta29
 
 


Renaaaa!!!!
Tök szépen írtál, még meg is hatódtam. Azért nem semmi vagy, csodállak. Két gyerekkel ennyi mindent csináltok! Persze neked Bálint alapjában nagyon nyugodt (ezt ott a játszón is megállapítottam rövid idő alatt)! Soma izgő-mozgó, de tudom, hogy ebből a szempontból az ÉN természetemet örökölte, én egyszerre min. 3 dolgot csinálok legtöbbször! Szinte percre beosztom az időmet, ha csúszok kezdek idegeskedni. De már sokat "nevelt" rajtam a gyerkőc, mikor rájöttem, hogy miért olyan, azóta lassítottam a tempón, és azóta ő is nyugodtabb! Persze vannak helyzetek, napok amikor nem!
Mi is nagyon sokat olvasunk, bár inkább a kitalált, vele kapcs. történeteket igényli. Soma is mondja a mondókákat, énekel, annyira bírom az édes kis hangját!
Ügyes Bálint, hogy a betűket is felismeri! Látod Soma ebben is más, mert ő a könyveket nem nézi kitartóan, hanem ide-oda lapozgat, kapkod! Na de emiatt nem aggódok, mire sulis lesz, csak meg tud majd ülni!
Minden gyerek más!
Azért az tényleg kimerítő lehet, hogy azt a kevéske időt sem tudod mindig megoldani, amikor fodrász-kozmetikus, magadnak vásárolni valamit, stb lenne! Ezt én pár hétnél tovább nem bírnám!
De mindannyian mások vagyunk!
Ezért lenne jó még jó sokáig nyárias, meleg őszi idő. Mert aztán jön a tél, a bezártság, azt mi nem bírjuk. Hát igen én is, Soma is nyilasok vagyunk, nagy a szabadságvágyunk!

Jól kidumáltam magam, bocs...
Kép

lola77
 
 


Lola:
Nem könyvből, csak a habtapin tudja a betűket Bálint. Én nem akartam, de kérdezte.
A fodrász, kozmetikus azért megoldódik, de azért van, hogy oda is viszem őket. Tényleg jó lenne egy kis szabadság, most már 3 éve itthon vagyok. De szivességet nem szeretek kérni. Inkább akkor nem megyek. Majd ha anyu jön.
Igen, Bálint az utcán is kérdez, nézelődik, a játszót sem járja be, inkább homokozik. Nem biztos, hogy ez jó, lehet, hogy Soma ügyesebb, életrevalóbb lesz. Bálintot ritkán tudom csak rávenni, hogy hintázzon, vagy csúzdázzon. Apjával többet mozognak, mászókáznak.
Most pl. sikerült tornáznom, amíg aludtak. Sikerélmény!!!
Azért nem kell csodálnod, én egyáltalán nem érzem úgy, hogy jól csinálom.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok lányok!

Na, végre én is gép elé kerültem. Bocsi, hogy eddig nem voltam, de mikor tudtam volna ide írni, a Gábor terpeszkedett a gép előtt. Mikor volt időm elolvastam, miket írtatok, de arra nem volt időm, hogy visszaírjak. Kép

Akkor kezdem az elején. Gergővel hál' istennek semmi komoly nem történt. Röviden: megint elesett az előszobában a járólapon, eléggé beütötte az állát, és összekoccantak a fogai (mert persze nyitott szájjal futkosott). Eléggé vérzett elől kb. 4 fogánál az ínye, és nagyon üvöltött. először megnyugtattam, aztán itattam vele hideg vizet, hogy elálljon a vérzés. Utána még elég sokáig üldögél az ölemben az ujját szopogatta, és szorongatta a mackóját. Fürdésnél vettem észre, hogy be is lilult az ínye szegénynek.
Megint olyan rosszul éreztem magam. Mindig akkor történik valami ilyesmi, mikor egyedül vagyok vele. Szinte hihetetlen.

Erika!
4 telek van a Farkastó utcában, és mivel ezek ikerházak lesznek, egy telken két ház lesz. Szóval összesen 8 db ház. Sajna csak két katalógusos papírt kaptunk 3-an, (már írtam, hogy 3-an rokonok költöznénk) így az egyik papírt oda kellett adjuk a Szandráéknak (ők lesznek az egyik szomszédaink). Most is van nálunk 2 papír. Tervrajzok. Az egyik az alsó, a másik a felső szint tervrajza, de eléggé képlékeny a dolog, mert a belső falakat is át lehet helyezni szükség szerint.
Hogy találkozni mikor tudunk, azt nem tudom, mert hétvégenként KRESZ-re járok (péntek, szombat, vasárnap), aztán mikor nem tervezek semmit, akkor is adódik valami váratlan esemény.
Írd meg, hogy Nektek mikor lenne jó, aztán megpróbálom úgy intézni, hogy nekünk is jó legyen.
Holnap du. meg megyünk jaj, elfelejtettem, hová. A lényeg, hogy elmegyün megnézni az ilyen házakat, amik fognak épülni, csak a már elkészülteket. Utána sokkal könnyebb lesz majd gondolatban berendezni. Anyóst kérdeztem (ő visz minket a Gergővel, apa szokás szerint dolgozni fog) 1 óra oda, 1 pedig vissza az út. Aztán, ha lesz időm, meg lelki erőm, megosztom veletek, milyen volt. Hú, kéne vinni digitális fényképezőt. Úgy talán meg is tudnám mutatni. Ja, ahhoz viszont meg kéne találni a telepítő cd-jét, mert a nélkül nehezen tudnám megmutatni. Kép
Na, majd meglátom, hogy legyen.
Most olvastam, hogy régebben írtad, hogy arra sétáltatok, és nem találtatok építkezést. Nem csodálom, mert még nem kezdék el. Ha a templom felől mész az utcába, akkor jobb kéz felőli házsoron lesznek, kb. a közepe felé. Szemben velük szintén sorházak vannak. Az épülő házak helyén most még nagy gaz van csak. Az van a tájékoztató papírra írva, hogy kulcsrakész házat 2 hónapon belül tudnak megcsinálni. Szóval az nem sok. Állítólag már december végén lehet költözni, de mi csak tavasszal szeretnénk.

Előre szólok, hogy bocsi, ha valakinek nem marad majd időm írni, mert ma elég zűrös napunk van, lehet, hogy Gergő nem fogja hagyni, hogy sokáig itt üljek.

Réka!
Én is megnéztem a képeket, nagyon aranyosak vagytok együtt hárman. Igazán büszke lehetsz a fiúkra! Kép Hogy bírod a mindennapi megpróbáltatásokat? Van már valamilyen megszokott napirend?

Reni!
Tényleg annyira jól írtad le a napjaitokat, és azon gondolkoztam az olvasása közben, hogy hogy tudod ezt így ilyen jól összehozni. Meg azon, hogy ha majd nekem is lesz még egy babókám, én is valhogy így szeretném csinálni a dolgokat, mint Te, csak attól tartok, hogy ez így nem fog összejönni.
Titeket is érdekelne a soház? Akkor az lenne ott a babasor. Minden rokon, aki oda fog költözni velünk, előre felveszi a szocpolt 2 gyerkőcre, aztán elkezdődik a "gyártási folyamat" a "babasorházakban" Kép.

Csajok, ha valami kérdésetek van még, írjatok! Erika a szocpolról sok érdekes dolgog van a magyaroszag.hu oldalon, talán az is ott van, hogy mi is ennek a konkrét folyamata. Szerintem nézd meg, hátha előrébb leszel.


Szép napot!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Végre elaludt a Viki,egész nap vele kellett lennem a házimunkám meg nem haladt,majd most állhatok neki csinálniKép(
Lehet,hogy valamit elrontottam?
Vagy csak a fogzás miatt ilyen anyás?
Egész délután csak sírdogált,ha nem voltam mellette vagy nem fogtam.

Reni Viki almalevet,almapürét,őszilevet kapott már,a paradicsomot ma próbáltuk ki 4 kanállal,de eléggé húzta a száját.
Minden nap mást adok neki ezek közül,es akkor naponta 3-4-szer kap ezekből.
Benedeknek is be szeretnéd vezetni ezeket?
Tényleg szép amiket írtál,neked Benedek eljátszik egyedül vagy mindig ott vagy a közelében?

Melinda jó,hogy nincs nagy baj a Gergővel.
Nekünk ezen a héten minden délután 5-től jó,délelöttönként/csütörtök és pénteken jó/10-12-ig lenne nekünk jó.
Várom válaszodat.

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Melinda: Jó, hogy jöttél, és nincs baja Gergőnek. Kíváncsi vagyok, hogy milyenek azok a házak. Miből épülnek? Csak azért kérdezem, mert a 16.5-et is olcsónak tartom, nem lehet, hogy könnyűszerkezetes? Persze az sem baj, utána kell nézni.

Erika: Még nem most szeretném bevezetni, csak kíváncsiskodtam. Nemsokára, majd az őszibarackkal kezdjük. Ilyenkor olyan aranyosak a gyerekek, ahogy mindenre grimaszolnak. Legalább is Bálint azt csinálta. Benedek sem szeret egyedül lenni, de pl. ha Bálint ott beszél a közelében, és ő egyfolytában beszél, akkor elvan. Egyébként meg visszük, a konyhát szereti. Meg felszereltem a szagelszívóra szélcsengőt, és azt is "bevetjük".

Én nem csinálok semmit, csak próbálom valahogy megoldani egyedül az egész napokat.

Cirmike: Hogy vagy? Voltál nst-n? Mikorra vagy kiírva?

Hajni: Hát, nem nyugtatott meg, hogy csak "KÁBÍTJÁK"!!! Inkább kihagynám. Olyan pici még.

Rita: Hogy álltok a házzal?

Jó éjszakát!
Rena

KépKép
renáta29
 
 


Erika: Nincs kendőd, vagy kengurud? Ha már nem lehet máshogy, akkor így azért könnyebb lenne napközben fogni Vikit, és akkor szabad a kezed, tudnál dolgozni valamit. Egyébként meg a házimunka várhat. Pihenj inkább! Holnap is meg tudod csinálni.

Edit: Te már elkezdtél adni gyümölcsöt, vagy zöldséget a fiúknak? Van még tejed?

Most már megyek aludni.
Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Szia Melinda!

Megadom a tel.számom,így jobban tudunk időpontot egyeztetni:06-20-4635276
Várom jelentkezésedet,szia:Erika

cseriviola
 
 


Szia Erika!

Nekem ez a hét már sehogy nem lesz jó. A jövő hetet még nem tudom. Ha úgy néz ki, hogy rátokérnénk, szólok.
Szerintem nem rontottál el Vikivel kapcsolatban, semmit. Ha fáj az ínye, azért bújik hozzád, mert ott érzi magát biztonságban. De mondom, szerintem. És lehet, hogy úgy könnyeb picit neki.

Reni!
Most pontosan nem tudnom Neked megmondani, miből épül, de olvastam a prospektusban (sajna az most nincs nálunk), hogy elég megbízható anyagokból készül. Anyósom is ezt mondta. Õ csak tudja, ha én nem is, mert ő 3-szor építkezett már. Utoljára 2 éve, és állítólag jobban szigetelt ablakok lesznek a sorházakon, mint az övén. Pedgi ő is az akkori legjobbat vette.

Most megyek, még hajat is akarok mosni háznézés előtt.



Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Rena!

Majd az ÉLET eldönti, hogy hogyan boldogulnak a gyerkőcök a világban. Azért attól kicsit félek, hogy a suliban a fogadó órákon ne mindig az én gyerekem legyen porondon csibészségből! Bár közösségben (ha nem vagyok jelen) visszahúzódóbb - azthiszem, legalábbis egyenlőre!
Nekem is volt már mikor kozmetikushoz vittem magammal Somát, még babakocsiban, ha csak rövid valamire mentem (szemöldökfestés,bajuszgyanta)!

Melinda!
Szerintem is könnyűszerkezetes házak lesznek, más nemigen tud 2 hónap alatt elkészülni. De biztos jók azok is, én is belefognék a helyetekbe, meg ha nem lenne még 2-féle jelzálog a lakásunkon.
Ja és jó lennének a képek én is kíváncsi lennék rájuk, mégis milyenek.
Az építtető céget is le tudjátok nyomozni, ha tudsz nevet, a magyarország.hu-n van cégkereső is, ha nem működik, a cégbíróságon mindenképp. Szerintem érdemes!

Erika!
Bizonyított tény, hogy a szeretet fájdalom-hormon csökkentő hatással bír. Viki azért bújik, mert érezni akarja maximálisan, hogy szereted és attól nem fáj annyira.
Én ezért puszilgatom mindig halálra, ha Soma elesett, vagy megütötte magát valahol.
ÉN HISZEK BENNE!

Megyek, fő a sárgaborsó a főzelékhez.
Jövő héttől én is újra fizetek be kaját a suliba, nem kell mindennap főznöm!

Edit, nagyfiadnak vége a vakációnak, nem bánja? Melyik suliba jár? Milyen tanuló? Ikrek mellett hogy oldod meg a sulikezdést? (Bevásárlás, ényitó, könyvek...)?

lola77
 
 


Sziasztok!

Voltunk tanácsadáson, és nem kell mennünk sehova Benedekkel egyelőre. Azt mondta a doktornőnk, hogy neurológiára nincs szükség, mert az az egyéb fejlődésén is látszódna, esetleg majd hasi ultrahangra elmegyünk.
Most egy hete nem is volt ilyen félrenyelés. Horkolni is csak akkor, ha a kisszékben alszik el. De ha leteszem, akkor ott már nem.

Kérdezte, hogy pépes kajáknál előfordul-e, mondom, még nem kapott, csak ma reggel 5 kanál alma levét. Először nem értette. Pedig ő is anyatej párti. Na mindegy, ma reggel adtam először, mert már megint kb. 4 napja nincs kaki, és kúpot meg nem adhatok minden héten. Ez az alma is csak úgy jött, hogy férjem reszelt nagy géppel maguknak, és adtunk a picinek is. Úgy cuppogott! Nyúlt a kanál után, és evett volna még. De az őszibarack jobb lett volna, csak nem volt itthon.
Megcsinálták a 6 hónapos mérést is előre, 68 cm és 6800 gramm. Azt mondta a doktornő, hogy nagy baba. Pedig van aki 8 kg. ilyenkor.

Lola: Nővérem kisfia mikor oviba ment, visszahúzódó volt, először csak egyedül játszott, már aggódtunk, hogy mi lesz. Aztán valami történt, és ő lett a csoport középpontja. Ez most is így van a suliban is. Sajnos a magatartása nem is a legjobb, de kitünő tanuló, szavalóversenyt nyert.

Melinda: Milyen jó, hogy anyósoddal így kirándultok! Remélem, lesznek képek. Jó lenne csupa fiatalokkal lakni egy utcában! Mennyit játszanának együtt a gyerekek. De én nem merem semmibe beleélni magam. Ha jó, akkor úgyis lemaradunk róla... Ház-ügyben pesszimista vagyok.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Melinda egyszer sorházról máskor meg ikerházakról beszélsz,mi is lesz valójában?
A telek ? m2?Múltkor 100 m2-t írtál,de az nagyon kevés.
Nincs esetleg honlapjuk az építtető cégnek,szívesen megnézném amíg nem találkozunk.
De lehet,hogy mire megtudom nézni a papírokat,már eladják az összesetKép

Lola köszi amiket írtál,igazad van,Viki ilyen bújós típus,de ezt már múltkor megbeszéltük azt hiszemKép
Jól teszed,hogy előfizetsz kajára,így legalább több időd marad a családodra.

Reni örülök,hogy megússzátok a dokikat.Szépen fejlődik Benedek,Bálintot nem szokták mérni?Vagy a tanácsadáson meddig mérik a gyerekeket?
Alma és őszilé beszorít,próbáld meg a paradicsomlevet,az szerintem segíteni fog.
Tényleg nem lenne jó,ha minden héten kúpot adnál neki.
Én ha a Viki több napig nem tud kakilni,akkor a hasát Bionet Aktív balzsammal szoktam masszírozni,és az segít.
Egyik szomszédom árulja/2650 ft/tubus/100 ml/,de a Tescóban lévő gyógynövényben is lehet kapni,ott nem kell várni rá 1 vagy 2 hetet,ott 2900 ft.
Kicsit húzós az ára,de nekünk a szorulásra,hasfájásra most pedig a fogzásra nagy segítség.
Oltáskor azzal szoktam masszírozni a Viki lábait borogatás elött és nem csomósodik be neki.
Szép hosszú a Benedek,biztos arra értette a doktornő a nagy babát,Viki 5 hónaposan 64 cm,most nem akar nyúlni,súlya 6850 gr ő inkább húsososdikKép

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Melinda egyszer sorházról máskor meg ikerházakról beszélsz,mi is lesz valójában?
A telek ? m2?Múltkor 100 m2-t írtál,de az nagyon kevés.
Nincs esetleg honlapjuk az építtető cégnek,szívesen megnézném amíg nem találkozunk.
De lehet,hogy mire megtudom nézni a papírokat,már eladják az összesetKép

Lola köszi amiket írtál,igazad van,Viki ilyen bújós típus,de ezt már múltkor megbeszéltük azt hiszemKép
Jól teszed,hogy előfizetsz kajára,így legalább több időd marad a családodra.

Reni örülök,hogy megússzátok a dokikat.Szépen fejlődik Benedek,Bálintot nem szokták mérni?Vagy a tanácsadáson meddig mérik a gyerekeket?
Alma és őszilé beszorít,próbáld meg a paradicsomlevet,az szerintem segíteni fog.
Tényleg nem lenne jó,ha minden héten kúpot adnál neki.
Én ha a Viki több napig nem tud kakilni,akkor a hasát Bionet Aktív balzsammal szoktam masszírozni,és az segít.
Egyik szomszédom árulja/2650 ft/tubus/100 ml/,de a Tescóban lévő gyógynövényben is lehet kapni,ott nem kell várni rá 1 vagy 2 hetet,ott 2900 ft.
Kicsit húzós az ára,de nekünk a szorulásra,hasfájásra most pedig a fogzásra nagy segítség.
Oltáskor azzal szoktam masszírozni a Viki lábait borogatás elött és nem csomósodik be neki.
Szép hosszú a Benedek,biztos arra értette a doktornő a nagy babát,Viki 5 hónaposan 64 cm,most nem akar nyúlni,súlya 6850 gr ő inkább húsosodikKép

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


bocsi csajok,de véletlenül kétszer küldtem elKép

cseriviola
 
 


Szia Erika!

Lehet, hogy majd veszek olyan krémet, köszi.
Mi Bálintnál nem úgy vettük észre, hogy az őszibarack is beszorítana. Meg nálunk felnőtteknél sem. DE nem tudom, lehet, hogy tévedek.
Jó lenne, ha Melinda tenne fel képeket.

Megyünk reggelizni.
Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Teganp voltunk házat nézni. Elautókáztunk M.ovárig a semmiért. Az éppítettő hapsi kicsit férreértette az anyósomat. Néztünk egy csomó házat, csakhogy egyik sem olyan volt, mint ami itt T.bányán fog épülni. Kép Mivel a telkek nagyságától függ a házak alakja. Szóval sehol máshol nem fog ilyen ház épülni, mint itt T.bányán.
A szerkezetüket viszont jól meg tudtuk nézni.
Képzeljétek, van olyan ház ott, amelyiket egy nap alatt úgy összehoztak, hogy másnap már az ablakot szerelték. Nem semmi, nem?
Szóval most szinte semmivel nem vagyunk előrébb. Kép Ezért képek sem készültek, mivel a méretek sem azonosak. Pedig pont az lett volna a lényeg.

Honlapjuk nincs, én is kerestem a prospektuson, de csak telefonszámot találtam.
A kert tutira 100 m2, mivel mint írtam egy telken két ház lesz, ikerház szerűen.

Reni! Nekem is pont az jutott először eszembe, ami neked, hogy legalább a gyerkőcöknek lesz majd játszópajtásuk. És ott majd legalább közel lesz (és egyáltalán lesz) segítség, ha kell.


Megyek, megnézem a tervrajzot, lassan ki kéne találni, hogy mit hová kéne, és lehet elhelyezni.


Szép napot!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Szia Melinda!

Légyszíves add meg a cég telefonszámát és h tudod akkor a címüket is.
Mi is szeretnénk már látni a tervrajzokat,ha neked úgy jó lenne akkor valamelyik délután 5 órakkor találkozzunk a Tesco elött.
Megadom az e-mail címem:cseriviola@citromail.hu
Ide is írhatsz,ha gondolod.
Várom válaszodat,szia:Erika

cseriviola
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?