Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Lányok!

Elnézést, hogy ennyire el vagyok foglalva most Rékával, de ennyire kicsi a világ!!!!
Mindjárt kérek privát mail címet és nem zavarunk itt a sok magándumánkkal!!!
orsi1976

Era (egyszerre szülünk!!!)(és mindenki, akit illet): részvétem a rosszullétek miatt. Azért -7 kg nagyon komolyan hangzik.
Nekem pont nincs ilyen "szerencsém", este 6-tól minden nap rosszul vagyok, étvágyam viszont van, már +5 kg-nál tartok, és nagyon nem kéne.. Mi lesz így, bálnalét? (Azzal vígasztalom magam, hogy ez most a gyors cigileszokás miatt van, meg az emésztési rendszer váratlan megváltozása miatt.)

Orsi: Persze, mi is szerettünk volna már gyereket, szép ez így, hogy ilyen szerencsések vagyunk, és hamar sikerült.
(Vp.-ben az egyetemen vagyunk - férjem phd-zik, én a könyvtárban dolgozom.) És te? Hogyhogy Gödöllőn?
(Egyszer nyaraltunk egyidőben B.füreden - ő a férjed? Nekem ő a férjem.:-)

Nikica: ez a táblázat nagyon menő - tök jó ötlet volt.
mariskaris

én is bocs
mariskaris

Bocsi a téves infóért!!
Ildikópécs

Réka
a céges mailemre nyugodtam írhatsz, 8-tól 5-ig itt táborozok....Kép
gallo.orsolya@euroone.hu
Várom!
és adj te is címet!
persze csak ha van kedved...
nincs véletlenül msn címed?
orsi1976

Sajna, csak hétfőn leszek újra, mert az irodánk egyik falát lebontják. Kép Majd jelentkezem...

titati 16+6
titati

Nem volt időm visszaolvasni, de ez is mkeg fog este történni, de én is szeretnék egy körkérdést feltenni! Azt tudom, hogy szüléskor kell egy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, vagy apasági nyil., ez azt jelenti, hogy a kórházban inézik a születési anyakönyvi kivonatot(?!), de hogyan lesz lakcím kártyája, Taj kártyája, stb? Azt hiszem, de ebben sem vagyok biztos, hogy a TGYÁS-t, a GYED-et és a GYES-t a munkáltató intézi, nekem csak a mellékleteket kell leadni a munkáltatónak, de az anyasági segély és a családi pótlék intézése kinek a feladata. AZ én cégem nem TB kifizetőhely.
Ha valaki tud, az segítsen!? Még távoli, de jó tájékozódni!

Köszi,

Paga

Gabi
paga

Paga: nem esküszöm meg, de mintha 30 napnál nem régebbi házassági kéne.
A TGyást a céged intézi, ha tb-kifizető hely, ha nem, akkor be kell menni a tb-be.
Születésit meg a többit változó, hogy ki intézi. A Szent Imrében a kórháztól kaptam a születésit meg a lakcímkártyát, a taj-kártyát meg küldték. A Schöpfiben a kórházban kaptam a születésit, de a lakcímkártyához be kellett mennem az önkormányzatra, tajkártya szintén postán.
Anyasági, családipótlék tb-ben.
Kell egy csomó nyomtatvány, aminek nagy része letölthető a netről.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Paga,

a kismamakönyv mellé kaptál a gondozóban füzetecskéket? Abban leírták, mi van, ha kifizetőhely a melóhely és mi a teendő akkor, ha nem. Ha nincs meg, én szívesen elküldöm faxon vagy levélben, ha dobsz egy címet az agnes@express-travel.hu mélre.

Miért kell 30 napnál fiatalabb házassági? nem jó az eredeti? Vagy félreértettem valamit?

Ja és arra is vigyázzatok, ha valaki elvált, a válás után még 300 napig a volt férjére anyakönyvezik a gyermeket, hiába nem a régi apu az apa...

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly! Köszönöm, még nincs kiskönyvem. Ha megkapom, és mégsem lenne benne ez a tájékoztatás, akkor majd kérni fogom, hogy küldd el! Tündér vagy!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!
Apasági nyilatkozat:

a védőnőm azt mondta hogy csak egy közjegyzőhöz kell menni bármikor és ott nyilatkoznunk írásban.mondta hogy mehetünk most is amikor mindketten ráérünk.

Ti mikor akartok menni 4D uh-ra? én úgy terveztem hogy 3x mennék, szeretnék már jó képeket és videót amit nézegethetek.a hétfői uh-n csak olyan képet kaptam amin a fejük búbja látszik.persze imádni való fejecskéjük van, adtAM IS RÁ PUSZI!
tunka

A Schöpf-Méreiben a szülés előtt állók figyelmeztették egymást, hogy el ne felejtsék a házassági anyakönyvi kivonatot vinni, 300 napnál nem régebbit, mert különben maguknak kell majd intézni az anyakönyvezést, a kórház nem fogja. Ez lehet, hogy nincs mindenhol így!?

Gabi
paga

Orsi, Gödöllőn nagy cégnél dolgoztam, kozmetikainál...gondolom így tudod, hogy hol.
Én viszont nem messze lakom a Róna utcától, így mi pont felváltjuk egymást nap mint nap, illetve már csak felváltottuk. Kép

Lyly, tetszett a terhesgondozásra adott fogalmad! Főleg az utolsó mondat, mert az abszolút így van. Kép Ja, és felvetetted a papás fórumot. Én már egyszer mondtam, hogy biztos jó lenne az apukáknak, szóval szerintem jó az ötlet, és benne vagyok! Kép És biztos nekik is segítség lenne egy csomó mindenben. Hiszen az ő gondolataikkal ilyenkor nem sokat törődnek, pedig kellene. Én próbálom mindenbe bevonni, amibe csak lehet, mesélni állandóan, hogy mit érzek, hogy ő is annyira részese legyen ennek a csodának, amennyire csak lehet.

Nicika, jó pihit!

Titati, jó neked, hogy már ennyire érzed a babát, már én is várom nagyon. De ami késik, nem múlik. Kép

Üdv újak! Nemrégen még alig volt alattam valaki a táblában, most meg már többen vagytok, mint felettem. Tyűűűű! Kép Csak így tovább! Ezek szerint termékeny tavasz volt az idei...Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Üdv az újaknak, nem semmi mennyien lettünk Kép

A házasságiból 300 napnál nem régebbi kell! A János kórházban ott elintézik a szül. anyakönyvi kivonatot. Ez kb 1-1,5 hét volt tavaly. Vissza kellett menni érte a kórházba. A TAJ kártyát pedig postán kiküldik az meg kb 1 hónap. De nem kell megvárni hogy postán kiküldjék, hanem be is lehet menni érte (én elküldtem érte a páromat)csak már nem emlékszem rá hogy hova kellett helyileg mennie. Nekünk a lakcím kártya postán jött.

Szilvi és Katababa
szisz2

Lyly!

Tényleg nagyon találó amit írtál a terhesgondozásról. Egy ismerősömmel a dokija kimondottan kérte a magzatvédő vitamin szedését, ezek után a védőnő jól leszúrta, hogy miért szedi el fog hízni, a baba óriási lesz. Ekkor elkezdte nem szedni. Utána a doki jól leszúrta amiért nem szedte a vitamint. Stb, de rengeteg egyéb példa is van erre.

Paga 12+2

Gabi
paga

KépMost jöttem meg az ultrahangvizsgálatról Már6,1 cm a baba a nyakiredővastagság 1mmm körüli,és durva fejlődési rendellenesség nem láthatóKép
Ujjé!
Ez a hivatalos UH
Nem hivatalos: integetett anyucinak édesn és a képen a nagy buksiját5 a pocakjára hajtja. Hát nem édes?
Üdv ujjak! olyan boldog vagyok!!!!!!!!!

KépKép
csema

Sziasztok!
Nicika nagyon köszönöm a javítást a táblán,és jó pihenést.Most mutattam a páromnak,hogy milyen szép táblát csináltál a kismamáknak én nagyon szeretem nézegetni.
Valaki írta már ,és az ötlet nagyon jó volt,hogy mindenki írja a végére hogy hányadik héten tart.
Mert mindig vissza kell menni a táblázathoz,hogy tudjam.

Babetta 12+5

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Csema! AZ én uh képem is hasonló, és teljesen megértem az örömödet, már mindene teljesen látszik, izeg-mozog! Örülök nektek! Sajnálom, hogy nekünk nincs szkennerünk, így nem tudom nektek megmutatni.

Pusz mindenkinek!

Paga 12+2

Gabi
paga

Csema Kép
Gratulálok, nagyon szép babád van Kép
Tényleg nagyon édes Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Köszönöm, de tudom mindegyikünké ennyire aranyos! Most nagyon fel vagyok dobva, mert kicsit féltem a nyakiredővizsgálattól ugye a korom miatt!!

KépKép
csema

Csema
Nagyon jó ez a kép! Tök jól látszik rajta! Olyan édi. Gratulálok!

Szilvi és Katababa
szisz2

köszönöm lányok!!!
Most még az sem szegi a kedvem,hogy felraktak egy 24 órás vérnyomásmérőt, és negyedóránként lilára szorítja a karom!

KépKép
csema

LylyKép
köszi a listát megkaptam!

KépKép
csema

Csema!
Nagyon édes és nagyon irigykedem, mert én nem kaptam ilyen szép képet.

Babetta 12+5

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

GYezsuKép Köszönöm a hasznos tanácsot a terheléses cukorvizsgálattal kapcsolatban!

BabettaKép Te hogy jártál a magánrendelésen?

EsztiKép Nagyon köszönöm a jókívánságokat a gyógyuláshoz! Igyekszem sokat inni, és ügyesen bevenni a bogyókat... Gratulálok, nagyon szép poci! (És természetesen a gatyó is még mindig...)

CsemaKép Gratulálok! Nagyon szuper kis sztárfotó!

Üdv Új Mamik! Kitartás a rosszullétekhez ("régiek" is)!

Vettünk ma kismamagatyót!Kép Hi-hi-hi! Nagyon kényelmes! Farmer, pedig nem nagyon hordok, de ez csúcs! Az a baj, hogy még nem nagyon vannak őszi dolgok! Meg most tudtam meg, hogy 3 hete nyílt Nyíregyházán a Mammystic. Benéztem és ott egy édes hosszított blúzt találtam! És még egy szuper kis cipőt is vettem az esős napokra, ugyanis én korábban a magassarkúakat részesítettem előnyben, de már nem bírom! Ja, és jó kis pamut fehérneműt is beszereztem (ezt muszáj volt)! Nagyon lelkes vagyok! Kép

Majd én is csinálok fotót!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Én új vagyok, örülök neki, hogy van egy ilyen fórum, ahol tudunk infót cserélni!
Én 6+6 vagyok, irigylem Csemát, hogy már olyan szép a Babája! A miénk még csak egy kis folt volt kedden, és 7,7mm!

Holdviola 6+6
Vendég

Csema, nagyon klassz a kép! És veled örülök a babádnak, tudom, mennyire a fellegekben van ilyenkor az ember! Gratula! Kép
Holdviola, üdv! Egy kis türelem, és pár hét múlva ugyanilyen gyönyörű képecskéd lesz neked is! Várni nehéz, de megéri! Kép
És ennyi idősen mindenkinek csak egy kis folt jelöli, hogy van baba. De hidd el, annak is nagyon lehet, és kell is örülni! Kép

Anita, várjuk a képet, és lehetőleg az új gatyóban. Én is vettem egy farmert, de még egy kicsit nagy, azt majd későbbre szánom, az őszi-téli esős, havas időre. Amúgy puha farmer, nagyon kényi az is. És ne veszítsd a lelkesedésedet! Ez kell most. Kép

Puszi nektek!

Eszti
14+1
Vendég

Mariskaris! Örülök hogy tetszik a tábla!

Ha valakit érdekel a honlapomra feltettem az új babaruhákat! Illetve nem újak, hanem kaptuk, de nagyon édesek!

KépKép
nicika

Paga: én azt tudom, hogy általában, ha abban a kerületben volt az esküvő, ahol a kórház, akkor nem kell házassági kivonat sem, meg semmi. Nekem az első így született, a második meg nem abban a kerületben, és akkor rohangálnom kellett, de Schöpfinél ez elég egyszerű, mert a tér másik oldalán van az önkormányzat.
cory

cory
Budapest

<font color="0077aa">Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, Párom tegnap este óriási fejjel jött haza, mert azt olvasta valami gazdasági oldalon a neten, hogy 2006. jan. 1-től megszüntetik a családi adókedvezményt. Már be van nyújtva a parlament elé tárgyalásra a dolog, jól kinézünk, ha elfogadják!!!! Ti tudtok erről valamit?

Lola</font>
lolita

Én is hallottam róla, de pontosan meg nem tudom mondani, hogy hogyan is lesz... Szomorú!!
Vendég

Lolita: én tudok róla, de azt nem olvasta, hogy a családipótlékot viszont duplájára emelik? Mert ez is a tervezet része!
cory

cory
Budapest

Lányok, itt megtaláljátok, hogy változik a rendszer: http://www.icsszem.hu/main.php?folderID=1055&articleID=4541&ctag=articlelist&iid =1&accessible=0 (ICSSZEM - minisztériumi honlap, nem tudom, működik-e a link) Az adókedvezmény meg a magzat 3 hónapos korától jár, az orvos ad róla igazolást, azt kell mellékelni a nyomtatványhoz, úgyhogy idénre az még érvényes.

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Hát termékenyek vagytokKépKéptelen vagyok visszaolvasni.......

Üdv az újaknak!!!

Mi jól vagyunk, talán lassan elmúlnak a rosszullétek is.

A házasságihoz csak annyit, hogy mi nem foglalkoztunk vele, mindkét esetben az eredetit vittük nem volt vele gond.

Próbálok visszaolvasgatni!

Becsi

Ma 13Kép
becsi
Iklad

Sziasztok! Mindenkinek!

Anita
Azt hittem a magánrendelés szinvonalasabb,mint a kórházi ez az én esetemben sajnos nem igaz.Na mindegy a lényeg,hogy a babával ne legyen semmi baj.Félre értettem az írásodat"azt hiszem" neharagudj.Remélem a kórházi vizit nagy élmény lesz majd drukkolok.

Titati!
A kislányod nagyon édes megnéztem. Várja már a testvérkét? Már lehet tudni a baba nemét?

CZULI!
Most láttam a 14+6 UH-ot álom szép a baba még a páromnak is mutattam. Neki is tetszet. Gratula

Lányok!
Csak én megyek minden éjjel pisilni"MÁR 5 HETE NEM ALUDTAM ÁT egy ÉJSZAKÁT SEM.Vagy más is ilyen szerencsés? Az orvos azt modta ,hogy ez már végig így lesz.Azt tudom,hogy a vége felé ez normális ,de nem gondoltam,hogy ilyen hamar kezdődik.

BABETTA 12+6

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Jaaaj, bárcsak érteném, amit beszéltek. Képzeljétek, semmit se látok Csema ultrahangképén (csak fekete folt...)! Hogyan kell nézni?
A sajátunkén se láttam nagyon semmit - a pici babát igen, de a szívdobogását azt nem.

Más:
szerintetek lehet várandósan műtétre menni? Van olyan eljárás, ami nem káros a magzatra? Régóta időszerű lenne az orrműtétem.
mariskaris

Babetta: én az éjszakát végigalszom, de reggel előbb kelek pisilni, mint máskor, és utána már nem is tudok visszaaludni. Így összességében kevesebbet alszom most. Bár én az elmúlt 4 évben nem túl sok átaludt éjszakát tudhatok magaménak, így már fel se veszem Kép
cory 11+1

cory
Budapest

Maris: szerintem nem szivesen csinálnak műtétet terhesen. Altatásban meg pláne nem. De az a tuti, ha megkérdezed a dokidat.

cory
Budapest

Jóóó reggelt!Kép

Csema!
Szuper kép! El tudom képzelni, milyen boldog vagy most!
Miért tették fel a vérnyomásméröt?

Holdviola!
Üdv itt! Te vagy az "ötödik grácia"Kép

Van köztetek olyan, aki a SzentImrében fog szülni?

Maminti
6+5

Kép
Kép
maminti81

Cory!
Köszi a biztatást szóval ez minimum 4 évre szól. Már most kezdem bele élni magam.

Maris!
Csak érzéstelenitést kaphatsz szerintem a baba után válaszd a műtétet.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Jó reggelt Kép
Maris Kép
Előbb-utóbb érteni fogod Kép
Corynak igaza van. Ilyenkor csak sűrgős esetben végeznek műtétet, majd inkább a szülés utánra tervezd a műtétet Kép

Annácska 8+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Babetta, nekem nagyon jó a dokim, meg a rendelője is elég jó (jó felbontású volt az uh), csak a genetikai ultrahangot mindenkinek a kórházban csináljákKép Mindegy lett volna, ha egyből odaküld... De legalább így megint láthatom a babócátKép
Az éjszakát én sem alszom át egyszer sem. De a kezdeti időszakhoz képest, utána vissza tudok aludniKép (Mióta vacakol a vizeletem, 2-3x is kimegyek)

Mariskaris! Szerintem sem repesnek a dokik érte, hogy kismamát műtsenek! De csak laikus vélemény...Kép Csema uh-képe: Gondolom, a méhet látod... (a középen, amiben az a folt is vanKép ). A folt a baba.Kép Ahogy a monitort nézed, bal oldalon van a fejecskéje, teste, jobb oldal felé pedig a két pici lába! Remélem, én is jól néztemKép Érthető volt?

Becsi! Örülök,hogy múlófélben a rosszullétekKép Néha még én is émelygek...Lehet ez már végig így marad?

Anita 14Kép (mindig lefelejtem)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jó reggelt mindenkinek!

Maris
Van a nagy fekete folt a kép jobb oldalán, na attól balra keresd a babát. Ott fekszik, balra a feje, jobbra a lábikók. Remélem segítettem. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok Lányok!

Ildi
Ha jól látom, pontosan "egynaposak" vagyunk. Tök jó!

Olvasgatom itt, amit az érzéstelenítésről írtok!
Elég elrettentő. Nekem tegnap mesélte a 2X-dik hétben járó kolleganőm, hogy a dokija nem enged bevenni semmilyen fájdalomcsillapítót, így napok óta majd belehal a fejfájásába.
Nekem a dokim még semmi ilyesmit nem mondott, de jó lenne, ha ti többet tudnátok erről.
A fogorvos képes lenne helyi érzéstelenítéssel kihúzni a bölcsességfogamat???:-((((
Ugyanis, mikor utoljára voltam nála (sőt, lehet, hogy már akkor is ketten), akkor szemet vetett rá, de mivel közben kiderült, hogy mi a helyzet, nem merészkedtem vissza.

Medike
6+6

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Látom elkéstem, Anita már elmagyarázta Kép

én is elfelejtettem
Szilvi 14+4

Szilvi és Katababa
szisz2

Igen lányok! Én is olvastam, hallottam a családi kedvezmény megszűnéséről, de tényleg a családi pótlék a duplájára emelkedik, de megszűnik a 13. havi családi pótlék is, amit ilyenkor nyáron kaptunk. Pénzben azt hiszem ugyanott leszünk, és engem ugyan nem értint, mert 2. baba lesz, de a 3. gyerekeseknél mintha megmaradna a családi kedvezmény is. Nem vagyok teljesen biztos benne!

Babetta! AZ éjszakai pisilés nálam is napirenden van, de szerencsére én olyan jüó alvó vagyok, hogy utána egyből visszaalszom.

Csema! AZ ultrahang képed szerintem is nagyon klassz! Tök jól látszik minden, akárcsak a sajátomat látnám, de hát azt hiszem hasonló "korban" vagyunk. A vérnyomásod rendben van?

Holdviola: Nekem még 8 hetesen is csak egy foltocskám volt, de 12 hetesen már minden jól látszott az UH-n, nagyon gyorsan nő és fejlődik a baba. Csak egy kis türelem!

Nikica: megnézném a ruhákat a honlapodon is, de jó lenne, ha úgy dedósoknak szólóan leírnád, hogy hol találom, mert elég ügyetlen vagyok. Már egy párszor megnéztem, de amit kerestem, azt sosem találtam meg!

Anita! A kismamanadrágos képet én is megnézném, télre valószínű nekem is kell vennem nadrágot, de ahogy írjátok még nem nagyon vannak meleg nadrágok. A jelenlegi ruháim azt hiszem egy darabig még jók.

Az ellátásokkal, és az igénylésükkel kapcsolatos információkat mindenkinek köszönöm.

Jó pocakosodát mindenkinek,

Paga 12+3

Gabi
paga

Medike
Nekem húztak fogat az előző terhesség alatt, érzéstelenítőt is kaptam. Azt csak az első időkben nem ajánlják. De a fogdokik tudni szokták mikortól lehet.

Szilvi és Katababa
szisz2

Babetta: azért ne keseredj el, nekem a 4 év két gyerekkel van Kép De mindkettő 1,5 éves koráig ébredt éjjel. Ha nem akartok ilyen kis korkülönbséget, akkor van esélyed Kép
cory

cory
Budapest

Köszönöm mindenkinek a gyors választ (még persze reménykedem - műtét nélkül nincs szaglásom, és hamarosan előjön a horkolás is.:-))

Anita, köszi!!! LÁÁÁTOM a babát.
Csema, tényleg nagyon aranyos kisbabád van.

mariskaris 10
mariskaris

Paga!
Már írtuk Titatival, hogy van egy anyuka, aki kismamanadrágokat varr, és most indította el a kord-szezont. Én tegnap vettem töle 2 kordnadrágot, darabja 3800 azt hiszem.

Maminti
6+5

Kép
Kép
maminti81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?