Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Iboly:Szerintem hagyuk a kaja dolgot!Végre tehéntehj dologban eggyezünkKépKépKépKépneki!A mi gyerek dokink ugynazokat az elveket valja mint az én gyerek koromban egy kicsit modernizálva.Õ volt az én orvosom is!

Évi:Szerintem még várjál a tehén tejjel föleg ha van rajta egy két ekcémára utaló folt.Próbálj meg neki fött burgonyát keverni minden ételhez,ez legalább sûriti egy keveset!ha elmúltak az ekcémára utaló jelek,próbálj meg neki 3/4 es tejet ez azt jelenti,hogy pl;2dl nek megfelelöen=0,5dl tej+1,5 dl víz ezt felforralva.Ha 2héten belûl nem jelentkezik allergiás tünet akkor emelhetö a tej mennyisége a duplájára.Ha allergia jelentkezik akkor abba kell hagyni!!

Verus,Ancsa,KErika,Rea:Boldog Névnapot Kívánok a Tamásoknak!Sok KépKépKépben!
Verus:Hogy van a gyeremeked??
PIldi,Katica:Boldog Névnapot a Zoltánoknak!KépKépKépben
Az összes szülinaposnak is sok Boldogságot!KépKépben!!!

Napocska:Ne haragudj meg rám,hogy nem jelenkezem fel a levelezö listára de 33600 fax modemel lesetudom tölteni!Annyira lassú,hogy ha már egy nagyobb levelet kapok akkor megszakít minden kapcsolatott.Amint lesz ADSL feliratkozom igérem!!!Lehet,hogy ez csak nyáron lesz!Légyszi ne haragudj!!!
Csatlakozom Ibolyhoz a babás talival kapcsolatban!!!!!
Sziasztok:Már jobban vagyok!
Köszönöm a jóbbulás kívánságokat!
barika_andi
 
 


Sziasztok Lányok!

Most már tényleg ideje jelentkeznem mert felkerültem a hiányolós listára. Az az igazság, hogy mostanában már csak olvasgatni van idõm. Naközben ha az idõ engedi állandóan kinn vagyunk (pótóljuk a D-vitamint, mert én még mindig a feledékenyek közé tartozom). Kép Este meg örülök, ha már lefekhetek. Tomival az éjszakáink egyre rosszabbak, úgyhogy most már nagyon érik a leszoktatás, csak attól félek, hogy akkor végleg abbahagyja a szopit, mert már napközben is csak kétszer-háromszor szopizik. Iboly szerinted?
A szentendrei tali, nekem most úszik, mert megoldhatatlan lenne a hazajövetelem, de a babás taliban én is benne vagyok. Kép
Jaj, ezt még el akartam mesélni. Múlhéten voltunk a védõnõnél, Tomit megmérték és utána kérdezte a védõnõ, hogy van e még anyatej. Mondom van, erre ijedten megkérdezi, hogy ugye azért eszik fõzeléket is a gyerek! (Azt a rémült arcot látni kellett volna Kép) Mikor mondtam hogy igen, megnyugodott.

Ági!
Pocakpocokhoz gratulálok! Kép Anyóshoz meg kitartás.

Erika!
Vizsgához gratula! KépKép MEg a mászáshoz is Tominak! Kép

ZA!
NAgyon jófej Zozi. KépKép

Barika!
köszi a jókívánságokat Tomi nevében is.Kép

Evey!
Adriánnak boldog névnapot!Kép

Visszamenõleg Corynak is boldog névnapot! Elõre pedig minden Tamásnak és Zoltánnak! Kép

Sziasztok

A "hûtlen" Ancsa. (Azért két-három naponta mindig elolvaslak titeket Kép)

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok!

NEM ÉRTEM! Én folyton üres emileket kapok, angol subjectímekkel. Kaptam egyet Katitól (The Garden of Eden), Jázminmamától (eager to see you) Snoopytól (Partition to be), sõt mi több, állítólag én is írtam egyet Lieselnek "In the Country" címmel, csak nem lehetett továbbítani. MI EZ? Valaki magyarázza már meg légyszi!
A levelezõlistás levelek megjönnek, de itt sem mindent értek. Én is írjak most egyet, hogy bejelentkezzek? A honlapon hogy lehet megnézni a dolgokat? Kér vmi azonosítót meg jelszót, de azt én csinálom, vagy kapom? (Mert ha én csinálom, akkor bárki csinálhat aki odamegy, vagy nem?). Bocs, hogy ilyen hülye vagyok... Kép

Az örömöm túl korai volt, hogy nincs hányingerem. Mostmár bezzeg van. Egyelõre még csak reggel, amíg üres a gyomrom, tisztábatevéskor, egyéb büdösségek esetén, meg néha csak úgy. De tudom, ez még fokozódhat, Bálintnál szinte folyamatosan hánytam. Étvágyam sincs semmi, de ma isteni salátát csináltam vinaigrette-mártással, ez legalább ízlett.

Férjem még mindig nincs. Azért ennek is van jó oldala, például van autóm. Kép

Pankamama!
Nagyon aranyos vagy, hogy írhatok neked, ha bajom van, vagy ha nincs. Biztosan fogok is! Kép

Iboly!
Én is borzasztó ritkán jutok el fodrászhoz. De néha érik az embert ilyen meglepetések Kép Most épp azon godolkodom, hogy levágassam rövidre, de lehet, hogy nem leszek hozzá elég bátor...

Emese!
Látod, megszokta már Lili a szemüvegét! Csak rá kellett jönnie, hogy így jobban lát. Jó leene már tényleg egy babás-sétálós tali is, persze nemcsk szemüveges gyerekeknek! Kép

Évi!
Én is csak azt tudom mondani, hogy nem minden másfél éves ilyen. Bálint például kifejezetten jó kisfiú, bár gyerektársaságban nem sokat van. Ha igen, a másik gyerek mellett békésen eljátszogat. Húsvétra jönnek haza a nõvéremék (Angliában laknak), majd akkor meglátom, mit szól Bálint a 4 és fél ill. 1 éves unokatesóihoz.

Erika!
Gratulálok, ezek szerint akkor mostmár nincs több vizsga egy sem? Ügyi vagy nagyon KépKépKép

Verus!
Hol vagy, hogy vagytok???

Befejezem, megyek Bálintnak segíteni a toronyépítésben. Valamiért nagyon dühös (például mert nem tud a ferde kockára még egyet tenni Kép)

Puszi,
Ági
Ági
 
 

 
 

Sziasztok!

Iboly, Barika, köszi, köszi!KépKépKép

Ma voltunk méretkõzni. Csongi tökre élvezte a várakozást, kurjangatott, fel-alá szaladgált. Majd megõrült, úgy örült a gyerekeknek. Erre bementünk, lefektettük, õ felült, az a hülye védõnõ meg úgy lenyomta, hogy Csongi egybõl üvölteni kezdettKép Na, el is felejtettem mindent megkérdezni, amit akartam. Mindenesetre a tejet nem erõltetem. Én sem iszom, még is megvagyok!
Na, meg a másik, hogy 8,1 kg mértek és 69 cm. Azt eddig is tudtam, hogy mélynövésû a gyerek, de a kilót azért keveslem, mert mostanában sokat hízottKép Mennyi lehetett eddig?

Evey, Adrinak boldog névnapot!

Cory, neked is Kép

Ancsa, hogy van a "kuki". Engem a dokinéni most is azzal ijesztgetett, hogy nyárom menni kell a kés alá...

Új ételt bevezetõk: Lara! Csatlakozom a többiekhez! Szerintem picur még a babád a hozzátápláláshoz!
Cory, Pocok. Mi õszibarackkal kezdtük, az almát, banánt az enyém sokáig nem ette. Nálunk a répapüré, sütõtökpüré, majd a krumpli volt a menõ sokáig. Csak pár kanál elõször, aztán szopi. Sok sikert!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok

Barika_Andi, Ne kerj elnezest , nem kotelezo levlistazas, mindenki sajat dontese ker e igy levelet vagy se, osszesitot csak azert szeretnem megcsinalni hogy tudjuk ki az akihez hagyomanyosan kell kuldeni a levelet. Meg egy otletem van peldaul ha feljelentkezel a listara es ha netetek eleg gyors, hogy bongeszon keresztul megnezzed akkor te is hozza juthatsz a levelekhez kepekhez. Nem tudom mennyire lassu a neted ugyhogy ne erezd kenyszernek, csak egy otlet volt. Listat be tudjuk ugy allitani hogy csak tag vagy, de nem kapsz leveleket.

Agi listaba fel vagy jelentkezve, lista tagnak szamitasz mar. Azonositott neked kell csinalni, de listankat megnezni csak azoknak engedi akik levlcimevel csatlakoztak hozza, kiveve, ha valami heckker feltori. De hat talan heckerek nem pont a mi kis listankkal lesznek elfoglalva, van nekik kormany portal , partok honlapja es egyeb erdekes oldal amit torogethetnek. Angol subjectes levelek amikbe nincs sok uzenet, lehet peldaul virus altal kuldott level. Amirol a kuldo se tud sokszor. Ilyenkor ha a csatolmanyhoz nem nyulsz nagy eselyel nem fertozodsz meg.

Napocska
napocska
 
 


Kedves Lányok!

Elindult a Babanet új rovata, a Hol-mi.

Találhattok benne babakelengye-listát, havonkénti felbontásban ismertetni fogjuk a babaruha-börzék idõpontjait és helyszíneit, és rendszeresen ajánlunk majd hasznos olvasmányokat a figyelmetekbe.

Ha bárkinek ötlete vagy észrevétele lenne a rovatban találtak tartalmát illetõen, kérem, írjon nekem egy emailt: szdia@axelero.hu

Puszi és jó böngészést mindenkinek:

Dia

U.i.: Bocs a hivatalosságért, de most rohanok, ezer felé áll a fejem...Kép Azért remélem, tetszeni fog a fenti rovat..Kép

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok Lányok!

Kristóf ma négykézlábra állt. Nagyon aranyos volt, csak mindig eldölt és olyankor nagyon mérges lett.

Még mindig keresem a butor kárpitost.

Ha érdekel valakit a Bahama fürdõruha és fehérnemû nagyker.-ben kiárusítás van.

Tvica
Tvica
 


Sziasztok Lányok!

Olvasni nincs eröm és idöm, mert Adrián legalább 6-7* kel és fájdalmasan sír. Fog? Valószínû, bár még nem is fehérlikKépKép

Most csak annyit, hogy:

Cory! Boldog névnapot utólag is!KépKép

Tamásoknak, Zoltánoknak boldog névnapot!KépKép

Diának boldog szülinapot!KépKép

Verus! Tominak és Jancsinak boldog szülinapot!KépKép (Bocs, hogy Jancsit Zorkanyának adtam! Javítva felteszem újra!)

Emese! Lillának szintén boldog szülinapot!KépKép

Ahogy tudok jövök, züllés útvonal miatt mindenképp.

Puszi, Evey
evey
 
 


Helló Mindenkinek!

Ági, elõször is nagy-nagy gratulaKépKép

CsKati, Neked pedig különKép, hiszen nélüled csak most derült volna ki, hogy kit is rejt a TL...(hátad mögött már megdicsértelek EmesénekKép)

Köszi a hiányolást, jól esettKép

Tomi jobban van, bár a kórházból úgy jött haza, hogy fulladt, de már nem olyan mértékben, mint elõtte.
Norcsi, kérdezted, hogy miért kell Neki kórházban lenni..: Tomi asztmás, ált.-ban itthon kezeljük a kisebb-kicsit nagyobb fulladásokat, de most nem reagált a gyógyszerekre, a pulzusa (fekvés közben) 140-150-es volt, úgyhogy egy Wc-zés is teljesen kifárasztottaKépKép
(Edóka, ez volt Tomival..)

Evey, én most nem tudok menni a talira, mert mindkét fiamnak most lesz a szülinapja és bulizunkKép

Képzeljétek, ma reggel óta tisztára olyan, mintha kezdõdõ szülési fájdalmaim lennének..Totál kivagyok, mert nem is most lenne esedékes a menzeszem és rohadt kellemetlenKépKép Azon poénkodtam, hogy nesze nekem, tavaly roham-szülésben cca. 2 óra (!!!) alatt megszületett Jancsi (ezt úgy értsétek, hogy este 10-kor no fájás és 2 ujjnyi méhszájjal, -igaz rossz CTG-vel- jelentünk meg a szülõszobán, 00.10-kor pedig már köztünk volt a kis Hapsi..) és Tomi is majdnem ilyen gyorsan (kb. 4 óra alatt) született meg, így most törlesztekKépKép

Aztán adódtak családi problémák is (nem a férjemmel vagy a gyerekeimmel..), így még az is elõfordulhat, hogy amíg nem lesz külön lakrészünk keresünk vmi albit , itt a faluban..nem tudom.

Azért próbálok jól lenni és jól érezni magamat, mindenféle szempontból.. Hiszen ma már TAVASZ volt és állítólag ez csak szebb lesz, meg jobbKépKépKép


Judó, nálunk az Apa Zalán, na meg egy kicsit Jancsi is, mert neki meg a második neve lett azKépKép Szia közöttünkKép

Feksi, élhetek a múltkori segítség felajánlással? (könyveléshez..) Írok emilt!

Napocska, hozzád is lesz egy kérdésem, szintén megy a mail...

Most puszi mindenkinek, megyek fürdetni:

Verus

UI. Evey, mint mindig: édes vagyKép) Köszi a fiúk nevében isKép Bocs, hogy utólag, de NEM KÜLDTED EL a tel.számodat (hmm-hmm), így :
Kicsi vagyokKép, székre állok és onnan egy nagyot kiátok: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok. No meg boldog névnapot AdrinakKépKép Puszi: V.

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Lusta voltam az utóbbi idõben, csak olvasni jöttem. Remélem nincs harag.KépKép

Iboly! Már le is tölöttem az oldalról, amit kellett és baromira jó tanácsok vannak benne. Remélem megfogadja az uncsitesóm, de õ nem az a türelmes típus, hamar fogja a cumit a pici szájába dugni Kép Bár a szoptatásra készül. Kép

Barika! Örülök, hogy tetszett a szülésbeszámolóm. Mennyi mindent írnék másképp. Majd a következõt...

Verus! Azt nem hiszem, hogy nem vetted volna észre, hogy kismama vagyKép Anyukáddal nem jöttök ki? Mi van a bolttal? Nekem egyszer jött meg januárban, azóta sem. Lili állandóan a cicimen lóg.

Pele! Lili mostanában nagyon, de nagyon anyás. Tegnap este 1 órát ordított mire hajlandó volt elaludni, ha kivettem semmi baj nem volt, de, ha az apukája akkor ordított tovább. És éjjel is többször kelt és csak én tudtam megvígasztalni. Normális ez? Ha kikerülök a látótérbõl már nyüszög és állandóan szopizna. Mi jó, az, ha kemény vagyok vagy az, ha minél többet vagyok vele. Nem tudom KépKép Egyébként ma este is 20 perc ordítás után aludt el. Ilyenkor szokott képbe jönni vmi anyapótló dolog?

Egyébként nagyon édes Lili, napról napra okosodik. Tudja hol a haja, füle, szeme, szája, orra, hasa stb... Mondja, hogy pápá cici és pápá apa. Úgy csinál, mint a halacska tátog és a legújabb kedvencei a madarak, tekereg az utcán nyakra-fõre és madarakat keres. Ha talál nagy az öröm.

Évi, Madárka, Verus! Készültök az elsõ szülinapi bulira?

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!
Ma voltunk doktorbácsinál é s Pocak-pocok az uh. szerint két héttel nagyobb mint kellenne. Egészséges és szép. 1548g körül van , bár én az uh-ás súlynak nem hiszek.
És 99%-ra mondta a doki a nemét , de majd csak a következõ uh után merem elhinni. Addíg el sem árulom! Kép
Nekem meg vasat kell szednem , mert vérszegény vagyok.

Elküldtem a kérdõívet , de egy csomó helyrõl visszajött! Kép

Ibolya!
Decemberben és januárban is volt H.J. koncert a Vígban.
Csütörtökön jössz Ligába?

Most megyek , mert jáj a pocim!

Üdv
Kanga

Ui.: PELE!
Tessék vigyázni a pirinyóra!!!!!
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!

Iboly! Engem meg decemberben orvendeztetett meg a fodrasz hasonlo hirrel! Bar a mai napig ketelkedem benne, mert hatul van, igy en nem latom. KépKépKép

Evi!
Szerintem ez nem csak neveles kerdese, hanem a gyerek temperamentumatol fugg. Meg hogy mit lat. Szoval ne aggodj emiatt. ha o probal verekedni, akkor egy hatarozott nem szabaddal allitsd le. Martin alapvetoen nem ilyen tipus, de hat az ovi... Kép Szoval o maga nem kezdemenyez verekedest csak ugy. Nem tudom erted-e mire gondolok. De ha ugy van, akkor verekszik. Altalaban lokdosodik, nem bunyozik, nem goromba. Csak akkor ilyen ha mas kiprovokalja.

Mara ennyi, mert vasalnom, teregetnem, rakodnom kell.
Vegre itt a tavasz! Tegnap szinte egesz nap kint votunk. Vikivel 2 ora korul lementem setalni, fel 5-kor feljottem, kitettem kocsistol az erkelyre, es 5-ig aludt. Akkor is azert ebredt fel, mert lekiabaltam a Martinnak. (akkor kiserte haza egyik baratnom, veluk meg lentmaradhatott addig) Imad a levegon lenni, csak hat ha lent vagok vele, akkor ittfonn szalad a lakas... Kép
Sziasztok!
Moni

moni
 
 


Sziasztok!

Csak egy röpke bejelentkezés.

Tvica! Az én férjem a kárpitos, de sajna Szolnokon vagyunk. És mostanában nincs is megrendelés Pestrõl, így nem hiszem, hogy kifizetõdõ lenne sem neked, sem nekünk. De azért írd meg akár magánban is, hogy mi kellene, és megbeszéljük, jó?!
És kösz, hogy gondoltál ránkKép

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi is ma voltunk 1 éves kontrollon és Panka 72 cm és 8,16 kg. A dokinéni azt mondta szivesen látna rajta még 1 kilót. Dehát nem lehet mindenki Gombóc Artúr Kép Szerintem így pont jó. Megkapta az agyhártyagyuszi elleni oltást, kicsit aluszékony volt, de szerencsére eddig semmi.

Nálunk ua. a helyzet, mint Anikóéknál, Ancsáéknál. Panka este egy csomót sír mire elalszik, többször be kell menni és sajna éjjel is kel 1x-2x. Ha valaki vigyáz rá, addig nyüszizik ameddig engem meg nem lát. És soxor szopizik nappal. Én is tanácstalan vagyok, pedig mostmár éjjeli fény is van nála.

Verus! Örülök, hogy Tomi O.K. Isten éltesse névnapján. Mi a baj? Ha publikus.

Ancsa! Tominak is boldog névnapot.

Iboly! Igen menjünk talizni a szabadba.

Edóka! Köszi, lábam jobban, csak a jobb lábam nagy ujján a külsõ körmöt csinálták. Ahhoz képest, hogy egy vagyon volt.

Évi! Bizonyára nevelés és habitus kérdése a dolog.

Pele! Vigyázzzzz magatokra lécci.

Ági! Mikor jön a férjed? HányingerKép

Most ennyire futotta.

Jó éjt, üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Köszi az aggódást, ma már semmi ilyen pocikeményedõs gondom nem voltKép Nem tudom, mi lehetett tegnap, pedig tényleg nem ugráltam, emelgettem, és nem is szoktak keményedéseim lenni.
Hannus tegnap olyan édes volt, megszoptatta a plüss sasátKép

Kati!
Hazaértünk rendben, és nem is hiányzott semminkKép Az Europarkban meg kaptam Áronnak olyan kukásautót, amit már hetek óta vadásztam. Ez a szíve vágya. Persze kénytelen voltam letagadni, hogy az övé, azt mondtam egy ismerõs kisfiúnak lesz, de majd õ is kap egyszer ilyet. Nehéz ügy, mert gyerek nélkül szinte sose jutok el vásárolni.

Barika Andi!
Köszi a mailt meg a bizalmat, igyekszem minél hamarabb válaszolni.

Pocok!
Jan-ig ott laktunk, mi is 5 percre a DP-tól, a Tomori utcában. Illetve anyu még most is ott lakik, úgyhogy gyakran megfordulunk ott. A züllésnél ott aludnánk. Tényleg el tudnál vinni?
A szemfogaknál ált. van dudor, de nem ott jönnek ki többnyire elsõnek. Áronnál még én is bedõltem ennek, de Hannusnál már nemKép

Verus!
De örülök, hogy jelentkeztél!!! És fõleg, hogy Tomi jobban van!

Anikó!
Persze, hogy normális!!!!!!! Hát kihez ragaszkodjon, ha nem az anyukájához???? Ahogy tágul számára a világ, úgy jön rá egyre jobban, hogy mennyi szorongáskeltõ dolog van, és te vagy a biztos pont. A biztonságigényét feltétlenül ki KELL elégíteni, annál kevésbé lesz szorongó, annál nagyobb lesz a bizalma a világban és önmagában. Minél többet vagy vele, annál inkább képessé teszed arra, hogy majd a saját akaratából, bizalommal telten távolodjon el tõled. Mert olyan hamar eljön az az idõ, amikor már nem fog így csüngeni rajtad...KépMég ha most nem is látszik a végeKép
Anyapótló igazából akkor jó, ha õ választja ki (mint Hanna a Kitti-babát), mert akkor tapad az õ számára jelentés a tárgyhoz.

Iboly!
Babás tali tök jó ötlet!!!

Evey!
Szegény Adrián! És szegény te! Remélem, hamar kibújik a fogacska!

Kanga!
Te is vigyázz!!! Szép nagy a babád! A mosolygó fejecskébõl én azért sejtem a nemét...Kép

Évi!
Nem, azért nem minden másfél éves ilyenKép Meg merem kockáztatni, hogy annak a kisfiúnak az életében valamilyen szorongáskeltõ esemény van vagy volt (bölcsi, költözés, tesó, szobatisztaság erõltetése,stb), vagy egyszerûen csak gyakran megütik, ha valami rosszat csinál. Ezek szoktak ilyesmit kiváltani.
Kuki ügyben ne hagyd magad rémisztgetni!!!! Ároné is NAGYON szûk volt még ennyi idõsen, aztán 3(!) éves korára szépen kitágult, mûtét nem is került szóba. Szóval van még idõtök!

PM!
Lásd, mint Anikónál! Nincs semmi különös gond, ez egyszerûen ennek a kora. Hannus pl. mostanában kezdett el már inkább apázni, de eddig teljesen ki volt akadva, ha nem látott.

Puszi és jó éjszakát mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Nagyon le vagyok maradva, így csak pár embernek külön.

Ildi! Azért méricskélés közben jól kitanulmányoztad ezt a mi kis yahoonkatKép Tök jó dolgokat tud, csak félek én nem tudnék vele boldogulni, merthogy noKép angoltudással rendelkezem.

Erika! Mászáshoz, üléshez (+elpakoláshoz) gratula!Kép Ezekszerint csak nem jutottál a sorsomra a mászás hiányolássalKép

Ancsa! D vitaminnal én is így vagyok még mindigKép Apu ha jön hozzánk mindig megkérdezi "ma kapott már Kitti D vitamint" válasz csak ennyi "nem" magamban hozzáteszem "se tegnap, se tegnapelõtt...stb.) Apu viszont nagyon odafigyel, ha õ itt van (elég sûrûn) Kitti hozzájut az adagjáhozKép

Verus! Én meg a Te hátad mögött megtudtam, hogy megdícsértélKép kösziKép Örülök, hogy Tomi jobban van! Remélem hamar megoldódik a promlémátok, bízom benne, hogy azért az albérletre nem lesz szükségKép Nem most tavaszra-nyárra terveztétek a lakrészetek kialakítását? Addig meg kitartást!Kép

PM! Szerintem Panka úgy tökéletes ahogy van. Kittivel centire szinte teljesen egyformák, én bizony eltudnám képzelni õt 1 kilóval könnyebbnek akkor sem lenne véznaKép
Csütörtökön megyünk!

Pele! Örülök, hogy most simán ment a hazajutásKép Kukásautónak örülökKép Alex buszt szeretne. Hol vettétek, melyik boltba?

Kriszta! Zargathatlak magánban szakmai kérdésekkel?

Sok-sok névnap köszöntésKép
Erika, Verus, Ancsa, Tomijainak, Katica Zolijának, valamint Edóka, FDia, Fannijainak boldog névnapot!
Sõõõt, még vasárnapig elõrenyúlva PIldi neked is boldog névnapot!
Nem biztos, hogy jövök addigKép
Cory! Rólad már le is csúsztam, de azért így utólag Neked isKép

Kérdõívet valamikor majd küldöm én is, végülis nagyrészt már ki van töltve, csak lusta voltam és csak az elõzõbõl hiányzó kérdéseket töltöttem ki, azóta viszont sok-sok új topic tagunk van, így rá kell szánnom magam a többi kérdés újra kitöltéséhez is. Idõvel megleszKép

Kittivel holnap megyünk szemészetre, kicsit izgulok, nem tudom mennyire lesz elégedett Dokinéni a pupillatágítással.
Izgulok, remélem nem lesz bajKép
Alex ma továbbjutott egy iskolai kresz versenyen. Apu ment érte a suliba, és tannéni agyba-fõbe dícsérte, hogy milyen értelmes, nyitott gyerek, minden érdekli...stb.stb.stb. csupa szépet és jót mondott. De mindig ilyeneket szokott mondani, a kedvencem az, hogy a hátán futkos a borzongás annyira el van ragadtatva mikor Alex olvasKép Én meg roppant büszke vagyok! Na elég a dicsekvésbõlKép

Valszeg ritka látogató leszek a topicban az elkövetkezõ pár hónapban, egészen pontosan május huszonakárhanyadikáig. Végre rászántam magam a tanulásra, jelentkezem a májusi vizsgára (már egyébként lekéstem a jelentkezést, de telefonon érdeklõdtem és még elfogadnak soron kívül), úgyhogy belevetem magam a számviteli törvény, és a mérlegkészítés titokzatos bugyraiba. A züllésekre, talikra azért majd megyek, és kémeim a fontos eseményeket jelenteni fogjákKépKépKépKépKépKép
Hiányozni fogtok, de tényleg nagyon szeretném ha ennek a vizsgának a réme elszállna végre a fejem fölül.

Puszi-puszi mindenkinek
Kati
cskati
 
 


Kriszta, dobozos, UHT tejet is nyugodtan ihat. Ez nagyon magas hõmérsékleten hõkezelt tejet jelent, nem tartósítószeres.

Te, Pele, ne keménykedj! Pihenj többet, vigyázz magatokra!

Cili2, szerintem se kényszerítsd Dávidkát az evésre. Majd ha megérett rá, elfogadja. Inkább próbáld újra kínálni minden héten. Akár egyéves koráig is élhet kizárólag anyatejen. A 6 hónapos korhatár, minimum korhatár.

Pocok, örülök, hogy jössz a talira. Tejpép: teljes tehéntejet (port) tartalmaz, egyéves kor után ajánlott.

Ancsa, szerintem az éjszakai leszoktatás nem feltétlenül jelenti a szopis korszak végét. Lehet, hogy majd nappal akarja behozni a lemaradást.

Ági, szerintem, gyorsan töröld azokat az emileket, még a kukából is! Nekem is jött egy, aztán írtam a feladónak, és õ mit sem tudott az egészrõl. VÍRUS!

Evey, kitartás az éjszakákhoz! Puszi.

Anikó, remélem, hasznát veszi az uncsitesód. Ugye, egész jó kis történetek is vannak ott?! Kép

Kanga, nagyon készülök, de a végsõ szót Apánk mondja ki, mivel nagyon el van havazva, nem biztos, hogy haza tud fuvarozni bennünket mielõtt lemegy a nap. Gyalogosan meg kicsit körülményes lenne... Ti ezek szerint mentek?

Móni, ez jó Kép Nekem a tányéros hajszárító hozta ki a fürtöket.

Verus, Emese, Ancsa, Erika, Ildi, Katica, Dia, Cory: Boldog szüli- és/vagy névnapot minden ünnepeltnek!

Na, jó éjt, lányok, ma éjfél elõtt megyek aludni, mert már nem bírom az éjszakázást.
Iboly
iboly
 
 


Sziasztok!

Verus!
Akkor férjurad szokott írni a nagycsalád kontra társadalom topikban? Ugyanis pár hónapja örömmel fedeztem fel, hogy írogat ott egy Zalán. Nálunk nagy favorit ez a név, nemcsak a fiam, hanem Apukája és nagypapája is Zalán. Így nem volt nehéz a névválasztás! Kép Csak azt sajnálom, utólag, hogy Apukám nevét (György) nem adtuk második névnek.

Én még mindig nem kaptam üres kérdõívet. Kép Küld nekem valaki?
Gerianikóét és Cseriét megkaptam.

Pele! Ez a ragaszkodás elég sokáig tart, a fiam négy éves múlt, de nagyon anyás, mindig Anu, Anu (az ny betût, meg a többit, gy, ty még nem ejti tisztán, ez még nem baj, úgy tudom 5 éves korig tisztázódnak ezek a betûk. Szerintetek?)
Egyik legfrissebb mondása (ezeket írom, már több oldalnyi van): Anu, nagyon szépen megmostam a fogam, nem is rozsdás! Kép
PIldi, boldog névnapot elõre is!
Judó
judó
 
 


Sziasztok!

Kicsit s?r?re sikerültek napjaink mostanában. Pénteken a chatesekkel találkoztunk a Darshanban (így most már azt is felavattuk evésileg ) Szombaton a Brendonban jártunk, vettünk Balunak egy sportkocsit. Vasárnap anyámékhoz mentünk, majd tegnap a volt sulimban jártunk öregdiáktalálkozón. Persze senki nem akarta elhinni, hogy az enyém a gyerek Kép
Csütörtökön meg Mekibe megyünk haverokkal. Kiváncsi leszek, mi lesz Kép

Most azzal küzdünk, hogy Balu kin?tte az összes melegebb cuccát, és muszáj vennünk neki valamit, mert még nincs itt a tavasz

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Szija lányok!

Voltunk tanácsadáson, Hanga most 6300g és 64cm. És megkapta a 4 hónapos védöoltást, mind a kettöt + a cseppeket. Estére 38,1 volt a láza, fürdéskor remegett :-(( szopizni sem akart:-(( Most reggel "már csak" 37,4 volt a láza, most alszik, kapott Panadol szirupot, hát remélem lemegy a láza. Szegényt úgy sajnáltam, olyan kis kedvtelenKép

Tegnap este ahogy irtam Ibolynak az e-mailem, rájöttem, hogy mégiscsak megpróbálkozom azzal, hogy továbbra is csak szoptatom Hangát. Elhatároztam, hogy mától inkább nem adok neki gyümölcsöt, hanem szoptatom. Nagyon szeretném "kihúzni" fél éves koráig minimum. Pedig már úgy beleéltem magam a bébiételekbe, de annyira mondogattátok, hogy még kicsi ehhez Hanga, hogy csak sikerült lebeszélnetekKép

Moni! Hát nálunk is úgy van, hogyha lenn tologatom a babakocsit, akkor itthon meg megy a rendetlenség, pedig még Hanga nem is pakol:-))) mi lesz itt késöbb?

SZijasztok, Lara
lara
 
 


Sziasztok!KépKépKép

Hát nem mondom, jó sokat írtatok az elmúlt napokban! Szoktam ám olvasgatni, de írni nem mindig van idõm.

Ezért csak nagyon röviden rólunk. Minden rendben van, Bánk tüneményes, állandóan hasrafordul, akkor ott tartja is magát egy darabig, nézeget, aztán mikor már nagyon elfárad akkor jön a sírdogálás hogy fordítsuk már vissza. A fülész is jókat mondott, bár a dobhártyák még kicsit "lobos"-ak, de azt mondta hogy elképzelhetõ az is hogy nálunk ez téli-alapállapot, és ha minden más oké, eszik (hála Istennek jó étvágya van megintKépKépKép)és jó a kedélyállapota (állandóan mosolyog meg magyaráz, ha odamegyek hozzá, még sikkantgat isKép)akkor minden rendben van. Így holnap megyünk mi is a 4 hónapos oltásra, plusz a Julcsinak meg a 3 éves oltása is holnap lesz.Kép Szegény én, na meg szegény õk!Kép Úgyhogy holnap szerintem nem lesz olyan nyugis a napom.

Most személyesen nem is írnék (kivéve Verust, Verus, így már érthetõ, remélem hogy minél hamarabb rendbejön a kisfiad!Kép), minden névnaposnak meg szülinaposnak boldog név-illetve szülinapot!Kép

Annus mondott egy nagyon aranyosat (persze sokminden jópofát mond, csak nem mindent jegyzek meg, milyen anya az ilyen!). Mondta, hogy ha majd meglesz a kertes házunk, akkor ott majd mindenfélét tartunk a kertben, többek között több tehenet is, mert nagyon finom a friss tej (ezt tudja, mert nyáron frissen fejt tejet veszünk a faluban ahol a telkünk van). Aztán kicsit elgondolkodott, majd hozzátette, hogy ja, nem is kell több tehén csak egy, mert majd ELSZAPORODIK!

Szép napot mindenkinek, sziasztok, a babás találkozóban én is benne leszek, hurrá!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Helló Lányok!

GeriAnikó, készülünkKépKép De nálunk még Tominak is akkor lesz, külön kérésre együtt tartva..Vasárnap lesz, tortát én sütök (úgy gondolom, hogy egy fekete erdõ lesz- ez JancsiéKép, meg egy túrótorta- ez TomiéKép), kéne vmi sósat is sütni, talán pogit..de ezt valszeg Apára bízomKépKép

CsKati, annak nem örülök, hogy nem jössz gyakran, de igazolva vagyKépKép És kik is a kémeid, vagy majd "kiszagolod" a talik idejét, Te FõnyomozónõKépKép??

A problémáim nem anyámmal van, hanem a felnõtt fiútesóimmal, akiknek "nincs hova menniük", így anyun élõsködnek, no meg rajtunk is. Nekem van 4 gyerekem, nincs szükségem még 2 babikára, akik dolgoznak, jól keresnek, csak vhogy beszállni nem tudnak semmibe. Az lakás teljes átalakításáig úgy döntöttünk, hogy elköltözünk. Sok szempontból lehet nézni, igyekszem úgy gondolni, hogy ez nem megfutamodás. Kb. 10-12 ezerért van kiadó kis ház, kerttel, kutyát vihetjük..nekem megér ennyit a nyugodt családi légkör. Szóval ennyi.

Pele, örülök, hogy pocak keményedés elmúlt, de azért igérd meg, hogy sokat pihensz, jó?

Ja, Jancsi tett 3 lépést!!KépKép Rettentõen megijedt, azóta kétszer megismételte, de biztosabb a 4kézlábKép

ÉSS, régi topik lakók (bocs újak, de hosszú lenne a elmesélni a teljes történetet)..: felcsaptam kerítõnek! Emlékeztek a barátainkra, akiket átejtettek baba-ügyben néhány hónapja?? Nos, tudtam egy szülõkre vágyó kisfiút, aki teljesen örökbeadható, 3 éves, nem rég esett át egy szívmûtéteten..és holnap megy haza az új családjáhozKépKép Úgyhogy nagyon úgy tûnik: keresztszülõk leszünkKépKép
Olyan jó!!

Judó, igen, az én Zalánom írogat itt-ott a babanetenKép Akkor nálatok nem egy ritka név a Zalán..És hogyan becézitek? Anyósomék szinte sehogy.., én igenKépKép

Tamások, Zoltánok boldog névnapotKépKép

Barika, kösz az sms-t, nagyon jól esettKép Aranyos vagy! Teljesen rendben vagy, minden OK nálatok?

Megyek a ma még 0 éves kisfiamhoz...Kép

Pussz:

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok Lányok!

Látom próbáljátok már összeszervezni, hogy aki kocsival jön, felveszi a másikat?! 10.30-ig lehet maradni. Nem túl hosszú idö, de ha ennyien leszünk, akkor talán elég egy kis beszélgetésre.

Többieknek is köszi mégegyszer a jókívánságokat!Kép Adrián nevében is a névnapi üdvözleteket! Nagyon arik vagytok!

Andi3! Bocs az angolért, de látod kápos fejû vagyok! Azért megbeszélhetünk valamit! Én is folyamatosan felejtekKép Gyere mindenképp, hogy megismerkedhessünk!Kép

Anikó! Éppen februárban járt le a Kismama elöfizetésem, de gyorsan megvettem, hogy azért meglegyen a ti történetek is!Kép Tényleg jellemzö az írás, tiszta optimizmus, tiszta vidámság, pontosan ilyen is vagy.Kép

Judó! Küldöm az ívet!Kép Zalánhoz:Kép A nevéhez pedig különKép

Ági! Örülök, hogy jobban vagytok azért egy kicsit! Anyós megérdemelné, hogy ne is láthassa a babát, meg Bálintot, ha kirakna a házból!Kép

Erika! Úgy örülök, hogy jössz megint!Kép Tominak mászáshoz, neked vizsgához gratula!

Pocok! Szívesen látunk a szombati talin!Kép Adatokat majd megadod szombaton.Kép Foghoz gratula!Kép

Zsóka! Örülök, hogy meggyógyult a férjed! Netán akkor el tudsz jönni zülleni is?Kép

Ancsa! Legyél hûséges Ancsa inkább, jó? Legalább heti 1*!Kép Tali:Kép

Évi! Szerintem gyereke válogatja a viselkedést! Nevelni szerintem még ilyenkor nemigen lehet, legfeljebb mondani neki, hogy nem szabad?! Kikkó soha rá sem hederített más gyerekre, soha nem játszott és most sem játszik senkivel (csak felnöttel), de ha valaki közeledett hozzá, nem bántotta, egyszerûen faképnél hagyta.Kép Sajnos most is ilyen. Senkivel nem hajlandó játszani. Mondták, hogy majd fog, csak még kicsi, de szerintem ö ilyen magánakvaló típus.

Lara! Biztosan nem olvastad mit ajánlott a homeopata dokinénink! Minden gyerekre érvényes: ha az allergia kialakulásának esélyét a legkisebbre szeretnéd csökkenteni, akkor 1 éves kor elött ne adj: semmilyen déligyümit (banánt sem), szerinte kiwit lehet. Semmilyen búza tartalmú és tehéntej tartalmú (tejpépet sem) ételt sem. Nem jók a baba gyümilevek, mert citromsav van bennük. Az a jó, amit te sajtolsz.Kép

Norcsi! Köszi a képeket, nagyon aranyosak a gyerekek! De küldjél légyszi Annáról és rólatok is a férjeddel!Kép OltásKép Utánna kívánom:Kép

Kanga! Lányod lesz!?Kép Én megkaptam az ívedet! Olyan szép neved van! Jó neked!Kép

Cory! Ejnye! Velünk nem akarsz zülleni jönni, másokkal mész? Kép

PM! Nem írtál nekem, remélem nem haragszol rám?! A kicsi Panka olyan típusú baba, mint Adrián szerintem.Kép

Verus! Tomikámnak mondd meg légyszi, hogy gyorsan gyógyuljon meg! Küldök neki:KépKépKépKépKépKép


Züllök: Iboly, Liesel, Snoopy, Erika, Pele, Kingandi, Andi3, Kriszta, Kati?, Pocok, Evey


Puszi mindenkinek!


Evey
evey
 
 


Verus!

Gratula a családot talált kisfiúhoz!Kép

Jancsinak járáshoz sok-sokKépKépKépKépKépKép

Puszi, Evey
evey
 
 


Evey! Dehogy haragszom, csak gyoggyant az agyam. A talizást majd bepótoljukKép


Iboly! Babát vársz, vagy csak én nem tudok olvasniKép

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókivánságokat! Kép

Evey: mennék én veletek is, de még csak gyerekkel tudok, és hát itt mindenki gyerek nélkül megy, úgy meg nem akartam.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Lányok!


Sajna én nem tudok menni az ülésre, de tényleg jó lenne nemsokára már egy babás-randi is.

NÁlunk sajnos az a rossz hír van, hogy Pötyinek tegnap du. és ma du. is hõemlekedése- láza (37,6) van, de semmi más tünet. Dokinõ volt itt, azt mondta várjuk ki, hogy nem a "háromnapos láz aztán kiütés" betegség-e, addig Panadol, no antibiotikum, kivéve, ha magas láza lesz.
Most persze azon filozunk a férjemmel, hogy ez vajon azért van-e, mert úszni vittük szombaton, hiszen tíz hónapig kutya baja se volt, most meg... (majd hallgathatom anyósomtól, hogy ugye én megmondtam...) de az tuti, hogy nem megfázás, mert semmi más baja, sõt, ha nem mérném, még a lázat sem látnám rajta, egész jókedvû, eszik, iszik, szóval nem értem. De a következõ úszásra tuti nem mehetünk Kép.


Iboly! Nem tartósítás miatt kérdeztem, hanem a védõnõ szerint a doboz belsejében lévõ aluminiumfóliából valami kiválhat a tejbe és így káros. Errõl tudsz vmit?

Andi3! Nem akarok ünneprontó lenni, de én nem írtam semmit arról, hogy elviszlek.. sõt, én nem is megyek.

CSkati! ZAklathatsz!

PM! Még mindig nem tudom, hog yhonnan ismered a Jegenyét! Ha már írtad, akkor bocs, biztos elkerülte a figyelmemet.

Jóéjt: Kriszta
pötyimami
 
 


Nem az ülésre, hanem a züllésre!
pötyimami
 
 


Csajok,
röviden, tömören:
szombaton elszállt a gépünk, ma kaptuk vissza, regneteg rendberaknivalóm van rajta, úgyhogy csak bekukkantottam.
Legyetek jók, puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

A tanulást csak hétfõtõl kezdem (jaj, nyújtom mint a rétes tésztát...Kép), akkor megyek befizetni a vizsgadíjat, így aztán most még jöttemKép
Mindenképpen el akarom mesélni mi volt a szemészeten. Képzeljétek Kitti is szemüveges leszKépKépKépKép Mindkét szeme +3-as, és ráadásnak még +1 cilinder mindkettõre... hát nagyon magam alá zuhantam. Azért belekapaszkodom dokinéni mondatába miszerint javulhat, esetleg ki is nõheti. Az "esetleg" szót elsülyesztem a tudatalattimba, és bíztatom magam a "kinõheti"-vel... egy idõ után csak kimászom magam alól.
Az is igaz mondjuk, hogy ha az apjának nem lenne olyan szembaja amilyen van (egyik szemével nem lát, az egész kétéves korában kezdõdött), akkor nem írt volna szemüveget dokinéni. Viszont így nagy az esély, hogy megismétlõdik a dolog, de most még idõben meg lehet elõzni.
Elõször arra gondoltam elviszem máshová is, de Madárka meggyõzött. Ha más doki azt mondaná nem kell szüge, és én nem adom rá, de kétévesen jelentkezne a probléma hogy számolnék el a lelkiismeretemmel, hogy esetleg meg lehetett volna elõzni?!Kép Szóval megyünk és csináltatunk szemüveget.

Lara! örülök a szopis döntésnekKép

Verus! Milyen kém az olyan akinek ország-világ ismeri a kilététKépKépKép Tök jó, hogy ilyen helyzetben is így tudsz gondolkodni, fõ a nyugalom, igazad van, és jó, hogy azért van valamilyen megoldás. Továbbra is kitartástKép
Kerítéshez gartulaKép Boldog gyermekkor lehetõségét kerítetted a szerencsés kisfiúnakKép
Zalán nagyon ügyi ami a pogit illeti! Megint tudok veletek példálózni BélánakKép
Jancsinak meg a járkáláshoz gratula!!!

Kriszta! Pötyinek jobbulást! Akkor majd foglak zaklatni, ha végre kiderült mit akarunk és hogyan, és mik is a kérdésekKép
Ami pedig a Jegenyét illeti PM leírta ám, hogy honnan ismeri, hát hogyan olvasol Te minket???!!!KépKépKépKépKép Most én is kissé felületesenKép

Jó éjt
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!

Pocok!
Én is örülök!!! Írd meg az emilcímed, megadnám a telefonszámomat, hogy megbeszélhessük a részleteket. Anyu egyébként a sétányiskolával szemben lakik, pár sarok csak tõletekKép Lehet, hogy már találkoztunk is itt-ott, csak nem tudtunk róla?Kép
Fogacskához gratula!

Verus!
Jó, hogy azért találtatok megoldást! Inkább az albi, mint az idegeskedés!!
Szülinaposoknak gratula! Feketeerdõ receptjét megírnád nekem?
Az új családba kerülõ kisfiú meg nagyon boldoggá tett! Kívánok neki és a szüleinek is nagyon sok örömet a közös életükben!

Judó!
Hát ezt már gyereke válogatja, de vannak korszakok, amikor MINDEN gyerek ilyen. Egyébként az én fiam (4,5) sem ejt tisztán mindent, fõleg s és r hangokkal vannak gondok. Én is úgy tudom, hogy 5 éves kor után érdemes csak foglalkozni vele, bár szoktam én is aggódni miatta. Már írtuk asszem itt korábban, hogy Montágh Imre: Mondd ki szépen c. könyvében tök jó gyakorlatok vannak. Én Zsókától kaptam a tippet.

Cory!
Hát ti aztán nem lazsáltok! És velünk mikor talizol?

Norcsi!
De jó. hogy Bánk tünetmentes! AnnusKép

Kriszta!
sajnálom, hogy nem tudsz jönni! Remélem, Pötyi hamarosan meggyógyul.

Zsóka!
Jövõ hét szerda v. csüt.?

Kati!
Fel a fejjel! Azért ez biztató. hogy kinõheti, és fõleg az, hogy nagyobb bajt elõztök meg a szemüveggel!!!
Áron kérdezi, hogy tetszett-e Alexnak a rajz?Kép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok

Sikeresen sikerult egy virusra szert tennem, meghozza nem is sajat gepunkon itthon hanem egy kolcsonadott gepunkrol ahol a virus megtalalta a regi cimlistamat es most kuldozgeti magat. Lenyeg az egeszbe ha nem Napocska a felado akkor gyorsan toroljeteke. Mi meg igyekszunk gepet hatalmunk ala keriteni es virustol megszabaditani


Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!
Kriszta! Bocs, Erikát akartam írni, így jár, aki 1000 dolgot akar egyszerre csinálni (mindezt gyerekkel együtt).
Még mindig nem tudom, el tudok-e jutni a talira, de reménykedem....
Tamások, Fannik, Zoltánok, Ildikók és szülinaposok, sok boldogságot!!!! Kép Kép Kép Kép
Most mennem kell, de ma még jövök.
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, én is szeretnék az összes illetékesnek minden jót kívánni.
És mivel ilyen zûrösen jutok el ide mostanában: bár ezt lányok nem szokták mondani, de mivel mind érintettek vagytok: boldog nõnapot kívánok! Kíváncsi leszek, kinél mennyire tartják, nálunk az oviban nagyon készülnek rá a gyerekek, külön a fiúk, külön a lányok is. Mivel nekem mindkettõ felére van saját kémem, így tudom, hogy a fiúk a köszöntésért sütit fognak kapni, amit a lányok fognak sütni (mákos vagy diós piskóta, lányom is keveri, hogy mi is lesz).

A mérésemrõl, ha már ennyit ragozom:
Amit vizsgálunk az egy szupravezetõ anyag. Ez azt jelenti, hogy bizonyos hõmérsékletek alatt nincs ellenállása. Valamint hogy egy bizonyos határ alatt a mágneses tér kiszorul belõle (beteszed mágneses térbe, de a mintába nincs). Egy bizonyos érték fölött meg behatol, de nem olyan egyszerûen, hanem ún. vortexek mentén, amiket úgy tudsz elképzelni, mint valami kis csövecskék, amik normális anyagként viselkednek. Na, lényeg, hogy ha áramot adsz a mintára, akkor azzal a vortexeket meg lehet mozgatni, és akkor lesz neki ellenállása. És persze az, hogy ezek a vortexek hogyan viselkednek, az egy jó bonyolult kérdés. AMit mi csinálunk: különbözõ hõmérsékleteken, és mágneses terek mellett áramot bocsátunk a mintára, és mérjük a feszültséget. Szóval ha egyszerûen akarom mondani, akkor szimplán : feszültségeket mérek....

Sajna utolért minket is a takonykór, bár õsz óta elkerültük, vége lett a februárnak (ami a mumus nálunk influenzaszerû betegségeket illetõen), erre most belekezdtek. Egyelõre úgy tûnik, csak egy sima megfázásos valami, különösebb láz nélkül. Ilcsi kezdte, a többiek tõle gyûjtötték. Jellemzõ, hogy nálunk tuti azonos vírusra a három gyerek három féleképpen reagál. Ilcsi taknyos, sûrû, aggódhatok, hogy megy-e a fülére, emellett csak reggel köhög. Bálintnak folyik az orra, viszont köhög keményen, egyelõre hurutosan és fulladás nélkül. Gergõ meg szép hígan, folyik, prüszköl, prüszkölve köhög.

Beszédhiba kérdést anno az egy kicsi meg egy pici topicban taglaltuk, ott volt Enci, aki logopédus, és szakszerû véleményt is tudott mondani. Én ma azt mondom, ha komoly a gond, nem szabad túl sokáig várni, mert utána nehezebb javítani. Midemellett az ovis logop. szerint: idejében kell kezdeni, de ne a szülõ, mert az csak árthat. Na erre másztam falra, mert ugyanakkor az oviban csak azzal foglalkoznak, aki tuti megy suliba köv. évben, azaz pl. a most tavasszal 6 éves gyerekek még be se férnek!! Na erre mondom, hogy igenis többet ért, hogy én foglalkoztam Gergõvel, mintha vártam volna rájuk. Ugyanakkor az is tény, hogy sokat fog magától is javulni. Ami fontos, ha gyakorlunk, ne saját kútfõbõl, hanem megfelelõ szakirodalomból (lásd a Montágh Imre könyv). Amit a szülõ tud, nagyon: a száj/nyelv stb. izmainak edzése, tornáztatása. Mert bizony az is fontos. Meg a fül edzése, hogy hallja a gyerek a különbséget.

Hú, megyek, meg megnézem kell-e vírusírtanom, jaj.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok jányok!

Már olyan régen nem írtam, kicsit lelkiismeretfurdalásom van, de annyira zajlanak itt az események, hogy sajnos nemigen jutok gép elé. Általában Zoli ül elõtte és úgy csinál, mint aki szakdolit ír. Kép

Verus!
Nagyon örülök az egymásratalálásnak, ami a barátaitokat illeti.
Nekem is van egy hasonló jellegû öcsém, de nem velünk, hanem a szüleimmel él. Az elköltözésetek hírére sem szállnak magukba a "srácok"? Remélem, hogy most már semmi baja nem lészen a fiacskádnak. Szerintem 1-2 évre eleget tett az egészségügyi intézményben tartózkodásnak. Kép

Pele!
Vigyázz nagyon a pocaklakóra! De ezt persze már 300x hallottad...
I.e. kérdezted, hogy hogyan akar 1.5 Fogas Cápa megszabadulni a cicitõl. Annyira régen nem írtam, hogy már mostanra el is múlt. Egyébként a hajam hullasztotta azzal, hogy juszt sem volt hajlandó a cici felé fordulni szopiidõben, sõt még órákkal utána sem. Egyébként iccaka rendesen evett, már amennyiben rendesnek nevezhetõ, hogy egy 9 hónapos gyermek táplálékának 80 körüli %-át az éj homályában veszi magához. Azóta nappal is hajlandó szopizni, de jobbára csak fekve. Márhogy én heveredjek le mellé. Volt idõ, hogy csak ülve szoptathattam, máshogy üvöltött. Gourmand. Bár gondolom az íze nem változik. No de a terítés?!KépKépKép

Kanga!
Kár, hogy nem jössz a züllésre. Csak a nyári nagy talin találkoztunk, azóta meg mennyi minden változott... Pl az alakod.KépKépKép

Kati!
Te szegény! Olyan rossz dolog elkezdeni tanulni! Pláne, ha pl a netezésrõl is le kell mondani hozzá! Azért remélem, hogy tényleg sikerül találkozni veled a személyes társasági programokon. Április elején a nyomdokodba lépek, hiszen közeledik a rettegett szakvizsga idõpont, vége a lébecolásnak. Lehet, hogy itthon áttérünk a papírtányér használatára? Kép
Igazán büszke lehetsz Alexre. A mi fiunk tartok tõle, hogy csak az igazolatlan órákat fogja hazahordani, ha apuka mentalitását örökölte...

Pár szót rólunk. Kibújt a Cápa második fogának éle. Visszamenõleg elemezve ettõl lehetett olyan penetráns az elmút pár iccaka.
Mozgásfejlõdés: rohamléptek. Ennek során az egy napig tartó felülni tudás eltûnt a süllyesztõben. Pedig idõnként látom rajta, hogy veszettül koncentrál, hogy akkor most melyik végtagot is mozdítsam?, merre? no és közben mi lesz a testsúlyommal? Ha áll, akkor már egy idõ után megfigyelhetõ a tekintetén a tériszony, hogy te jó ég, hogyan fogok leülni? Hosszú elõkészítés, majd felborulás, végül dühödt ordítás a végeredmény. Kedvencem a tegnap elõadott kûr: 4kézláb a talajon, elõtte egy rágóka, amit arrébb lökdösött, hogy legyen miért elõre mászni. No de még mászni nem tud! Így kénytelen volt lehasalni és utánakúszni Kép

Mára ennyit a természettudományok a technika újdonságaiból.

No csááááá!
Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!
Verus! Kép
Mi Zazának becéztük kisebb korában, mostanában Zazónak, mert az mégiscsak "férfiasabb". Gratulálok, hogy családot szereztél a kisfiúnak! Ez olyan jótett, ami igazán megtérül, és tarós, mint a faültetés!
PIldi, nem semmi, miket mérsz! Nekem a reál beállítottságú nõk kicsit olyanok mint az ûrlények (a különlegesség miatt, nem megsérteni akarlak :o)), mert én mindig teljesen humán beállítottságú voltam és vagyok. De nagyon hiányzik belõlem egy kis matematikai érzék legalább, sok mindenben segítene!
Üdv: Judó
judó
 
 


FIGYELEM, FIGYELEM!

Aki tõlem angol nyelvû levelet kapott/kap, ki ne nyissa, mert nem tudok angolul, tehát csakis vírus lehet!

Irtás után jelentkezem.

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Napocska,drága, én már kinyitottam.... Mit okoz? mivel lehet letörölgetni?
Arra már nem emlékszem, hogy attachment volt-e hozzá, de ha volt, ugye csak abban volt?Kép (Ugyanis azokat nem szoktam megnyitni!)

Ha már itt vagyok, röviden: jól vagyunk megvagyunk, Bori egyre nõ, okosodik, gyönyörû, stb.

Evey, Iboly, köszönöm a jókívánságokat.

Ági, gratula a pocaklakóhoz!!! Anyóst meg add kölcsön egy hétre, majd megnevelem neked...Kép

Minden szüli, névnaposnak, évfordulósnak sok boldogságot, amúgy meg mindenkinek boldog nem-születés, névnapot!Kép

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok

Dia: Ha csatolt filehez nem nyultal akkor legjobb tudasom szerint semmit. Virus leiras szerint cimlista alapjan kuldi mindenkinek a levelet es ha elkuldott 100 levelet akkor torolni kezd. Virusirtok virusmentesitik a gepet.
Mar en is akartam gratulalni uj oldalathoz , nagyon jo lett , mar nagyon szukseg volt erre az info oldalra.

Mindenkinek: HA barki kap levelet valakitol es szovegtorzsbe nincs utalas csatolt filere akkor erdemes gyanakodni virusra. Legtobb virus szerencsere egyenlore csak csatolt filek kinyitasa utan fertoz.

En is csatlakozok jokivansag kivanokhoz, minden szulinaposnak boldog szulinapot nevnaposoknak meg boldog nevnapot.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Gyorsan csak egy szóra! A levelezö listánkra feltettem a züllés útvonalát, de ide is felteszem, hátha valaki más is akar jönni, aki még nem jelentkezett be idöközben!

Pocok! Látom, hogy bejelentkeztél már a levlistára, de azért itt is olvashatod az útvonalat!

Tehát Pest felöl: Szentendre tábla után a 2. lámpánál van a Katonai Egyetem, onnan számolva az 1. utca jobbra, ha bekanyarodtál, akkor mindjárt a 2. épület az Obsitos Vendéglö. Van parkolója is. Este 8-10.30-ig lehetünk ott.

Többiek! Zorkanya! Ti nem akartok jönni? Várunk szeretettel!

Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok!
Mi is kaptunk vírust , de szerencsére apaci fürge volt és törölte! Azt sem tudom kitõl jött.

Evey!
Miért jó nekem?
Köszi a bókot amit a nevem miatt kaptam! Kép Már nekem is tetszik!

Snoopy!
Szívesen mennék de pénzem sincs és ki sem tudok jutni!
Az alakom igencsak változóban van! Kép Lassan orra bukom!!! Ma találkoztam egy ikres anyukával akinek négy héttel idõsebb a pocija és nekem nagyobb volt , pedig csak egy csemete van bent!

Ma megvettük a babakocsit! Nálam csak Gergõnek tetszett jobban , egyhuzamban be és kiszállt meg tologatni kellett! Kép

Pele!
Gondolom , hogy rájöttél , de azért sem árulom el!
A dokibácsi megint csak nagyon aranyos volt! Õ hívta be a fiúkat (Apacit és a nagy komoly bátyust).A következõ nekünk is az Istvánba lesz , hogy videóra lehessen venni az uh-át.

Iboly!
Igen mi mentünk Ligázni , de erre már ugyis rájöttél! Kép

Mindenkinek jóccakát kívánok!
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok,
Na, ha már vírus, elmondom, hogyan purcant ki a gépünk.
Szombaton jó szokásom szerint letöltöttem az origo szoftverbázisából a kéthetente esedékes norton vírusfrissítést (mármint ugya a norton vírusirtó frissítését Kép). Szépen felraktam a gépre, utána még dologzgattam kicsit, aztán wel akartam menteni a gépelt anyagot (hehe, csak hat oldal...), mire azt mondja, hogy a word mittudoménmilyen hibát vétett, bezár, és minden elvész. Kösz, de jó (még jó, hogy kétpercenkénti automatikus mentésre be van állítva). Utána sorba az összes kinyitott programra ezt kiírta. Mondom sebaj, újraindítom a gépet. persze, indítottam volna... Kiírta bekapcsolás után, hogy roissz indítólemez, és onnan se elõre, se hátra.

Csajok, vigyázzatok, sajna vannak olyan vírusok is, amik nem csatolt fájlos emilben utaznak, hanem magával az emillel... Kép

Pele, így távlatilag nézve jövõ héten bármelyik nap jó, válassz.

Ildi, nem semmi, amit csinálsz... Én a fizikát sosem szerettem... (egy kivétel volt, az elektrofizika, de az más tészta Kép). Nõi fizikus Kép. Le a kalappal. Komolyan mondom.

sziasztok,
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Kiderült, hogy nem volt nagy baj, már -remélem- tisztán jelentkezem. Kép

Igen, sajnos vannak olyan vírusok, amik nem csatolt fájlként érkeznek. Ez is olyan lehetett, mert ismeretlen csatolt fájlos leveleket automatikusan, megnyitás nélkül törlök. Szerencsére a gépben nem tett kárt, csak szegény Snoopynak küldött egy zagyva levelet... Kép

Azért jobb óvatosnak lenni.
Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Elolvastam mindenkit, de sajna mindenkinek írni már alig maradt energiám, jó késõ van már.

Iboly köszönöm a gyors választ! Tanácsodat megfogadom, semmiféle tablettát nem fogok szedni. Tulakdonképpen nem zavar a dolog, úgyhogy várok, majdcsak elapad magától teljesen.

Andi köszi a címedet, küldöm a képeket meg a kérdõívet.

Erika! Gratula Tominak a mászáshoz!

Verus! Emilt küldjed, szívesen segítek (amiben tudok).

Kati! Jó tanulást! Milyen vizsgára készülsz?

Napocska! Segítenél nekem a lev.listára csatlakozásban?
(Sajna nekem ez egy kissé magas.) Emilt megkaptam, de az ott közölt nagyon hosszú emil címre kattintva nem csinál semmit. Mit tegyek?

Bocs, de most csak ilyen összefoglaltan bírok kívánni:
a névnaposoknak sok boldogságot! A szülinaposoknak pedig fülük érjen bokáig!

Dávidkával ma voltunk elõször a bölcsiben. Jövõ héten beszokunk, ha õ is úgy akarja (nem erõltetem). Aztán alkalomszerûen megyünk majd, van erre is lehetõség szerencsére. 120 Ft óránként. Egy héten 1-2* kb. 2-3 órára gondoltam, de majd még elválik. De azt hiszem, ha Dávidkán múlik, akkor ennél jóval több lesz, ugyanis imádja a gyerektársaságot. És rá nem igaz az, hogy ilyen korban csak egymás mellett játszanak a gyerekek, nem pedig egymással. Na, majd meglátjuk, mindenesetre hazajönni már ma sem akart, még a kapuból is visszaszaladt a gyerekekhez.

Tegnapelõtt vettünk egy WC szûkítõt, annyira érdekelte már, hogy mit csinál anya és apa ott a WC-n. Gondoltam, õ is ráülhet, próbáltuk is néhányszor. És ma mi történt? Este lefekvéskor szólt hogy "kaki, kaki", ráültettem, és már nyomta is. Úgy örültem neki, hogy összejött. De jó lenne ha mindennapossá tenné...

Na, magunkról írok a legtöbbet.))

OFF topic:
Ha esetleg valakinek van vállalkozó a családjában: most lehet igényelni a munkaügyi központtól támogatást, márc 18-ig kell beadni a pályázatot (minimálbér emelés miatti TB járulékteher növekedéshez nyújtják).

Sziasztok!
Feksi (aki már 1 egész kilóval kevesebb)

(Az elõbbieket még tegnap éjjel írtam, de nem volt valamiért telefonos kapcsolat, ezért most küldöm. )
Feksi
 


Sziasztok lányok!
Sajnos még mindig nem tudom, hogy tudnék eljutni a talira holnap, nagyon úgy néz ki, hogy most is kihagyom.
Mindenkinek jó szórakozást, legközelebb már remélem én is ott tudok lenni.
Andi

Andi
andi3
 
 


Feksi

Mi a mail cimed? Kereslek mindenfele es nem talallak. Kuldjel egy levelet nekem magan email cimemre. Aztan leirom lepesrol lepesre neked mit kell tenned.
Levelcimem profilomba megtalalod.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok, tud valaki arról, hogy ha 6 éves gyerekkel elköltözik valaki külföldre, akkor a családi pótlékot le kell mondani? És ha igen, akkor hol?
Vagy csak akkor, ha az anya lemond a magyar állampolgárságáról?
Kösz, Éva
Évaiii
 
 


Evaiii

Nem tudom le kell e mondani. En nem tarottam volna korrektnek ha kapnam, igy tbnel lemondtam.

Napocska
napocska
 
 


Köszi, és amikor hazajönnek, akkor vajon lehet újra kérni?
ÉvaIII
Évaiii
 
 


Evaiii
En ugy gondolom, hogy ha hivatalosan hazamennek es jogosultak ra, akkor szerintem ujra lehet igenyelni. Mondjuk kerdes az hany hetre honapra koltoznek kulfoldre. Mi evekre jottunk.

Napocska
napocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?