Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Mariannka! elkaptál valami vírust , mi rossz a labor eredményen a doki semmit nem mondott?kaptál valami gyógyszert?pihenj sokat!
tunka
 
 


Tunka: Én Pesti vagyok de csak azt a kismamatornát tudom ami a 18. ker. SZTK-ban van kiírva a nőgyogyin! Szerintem nézz be a 9. ker. SZTK-ba biztosan van ott is valami meg a védőnőtől érdeklődd meg!

Már én is álmodtam a babával sőtt az álmomban Õ már a második volt! Azért egyelőre egy is elég! :-))

Bár biztos nem tiltakoztam volna ha ketten vannak! Anyum kérdezett rá , hogy és csak egy van? Nagyon aranyos volt!
czuli
 
 


ja és még valami! Járt már valaki AquaFittnes-re????
czuli
 
 

 
 

Mariannka gyógyulj meg hamar!

KépKép
nicika
 
 


Tunka: a Szent Imrében is van kismama torna, és én úgy tudom, hogy nem feltétel, hogy ott is szülj majd.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Lányok! Nincs valakinek ötlete egy fodrászüzlet logójához? Segítség kellene!

KépKép
nicika
 
 


Sziasztok!

Réka, hatalmas drukk neked/nektek, MINDEN RENDBEN LESZ!!!

Lányok, a floppym csendesen elhalálozott befelé jövet a melóhelyre (valszeg az esős időt ő sem bírjaKép, ezért a kért film- és zeneilistákat csak holnap küldöm az emilekre, türelem!

Nicika, tudod: be kell venni a letojom-tablettát. Engem egy ideig az bosszantott, hogy senki sem akarja átadni a helyet a tömegközlekedésen, kivéve a nőket, a fiatal aktatáskás, nyakkendős fiatalemberek meg gyorsan kibámulnak az ablakon, nehogy rám kelljen nézniük. Én ezt nem értem...Kép

Képzeljétek, mától van kiskönyvem, voltam a fogdokinál is, csak egy pici lukacskát kellett betömni. Na, ezen is túl vagyok, egyelőre...

Tudtok valamit a szocpolról? Mármint azzal kapcsolatban, hogy önerőnek számít-e?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Mariannka, jobbulást neked!

Nicika, komplett logóra gondolsz?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly: önerőnek számít.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Igen! Komplett logóra!

KépKép
nicika
 
 


Nicika,

a google keresőbe írd be a "hair logo" kifejezét, és a képek között keress rá! Itt van egy jópár fodrász logó, hátha sikerül ötletet meríteni!Kép

Cory, köszi az infót! Minket elhajtottak a bankból, mondván, azt nem kaphatjuk meg, csak ha van némi önerőnk is. Most néz utána a párom a törvényi szabályozásnak. Kész röhej, milyen hülyének nézik az embert.

Puszi mindenkinek!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Hát én nem nagyon találok logókat... Kép

KépKép
nicika
 
 


Nicika,
nem tetszenek, vagy nem találod őket? Nem a legjobbak, de a fantázia talán beindul tőlük.

Most nyílik az üzlet, ahhoz kellene?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Közben megtaláltam a logókat, csak rosszul kerestem! Vannak jók, még látnék is bennük ötletet, de azt hiszem nem tudom megvalósítani azokat! A páromnak kellene megcsinálni (ő ugye művész, tehát nagyon jól rajzol), nekem is van kézügyességem, de ez most nagyon nem megy. Ha meg nem csinálom meg, akkor ha hazajön hisztizni fog! Amúgy egy új szórólaphoz kellene, az üzlet már megvan. A neve: Teca szalon Azt akarják hogy ha ránéznek a logóra akkor lehessen tudni, hogy az egy fodrászüzlet! Ja és hogy legyen benne az egész név a logóban! Phu! Nehéz ügy!

KépKép
nicika
 
 


Azt meghiszem! nekem egyszer a Tisza-tóhoz kellett logot terveznem (végül megterveztettem, mert 1 nap alatt én sem vagyok kreatív), jól beleizzadtam én is.
Nagyon szép a honlapod Nicika, és megható, ahogyan magatokról írsz.
Szoktál beszélgetni a babócával? Mi minden nap, a vizsgálatok előtt is mindig "megbeszélem" vele, hogy ügyes lesz, és ne féljen, vigyázok/vigyázunk rá.
Annyira aggódom a 12. uh miatt. Remélem, minden rendben lesz vele!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly! Én is nagyon aggódtam, hisz emlékszel! De ha ilyen közvetlen kapcsolatban vagy a Picivel, akkor biztos hogy éreznéd ha valami nincs rendben. Én tudtam, illetve éreztem hogy Õ jól van, de persze azért én is ideges és izgulós voltam rendesen. Minden rendben lesz, ne aggódj! Egyébként én is szoktam vele beszélgetni, fizikailag is és lelkileg is! Általában tudom mit csinál! Még akkor is ha nem érzem a mozgását!

KépKép
nicika
 
 


SRÉKA!
Sajnálom, de abban is biztos vagyok, hogy ha egyszer majd létrejön a 2006. tavaszi baba-mama találkozó Te és az akkora már "óriási" pocaklakód is velünk lehet.(Persze, ha eljöttök...:-)))
Nagyon szorítok!!!

Nicika!
Szerintem se foglalkozz az olyan emberekkel akiknek nincs szüksége a véleményedre ill. a hozzászólásaidra. A lényeg: Nekem fontos a véleményed és a hozzászólásod és nem csak a tuti táblázatod miatt szeretünk.

Era

KépKép

KépKép
lingelera
 
 


Sziasztok csajok!

Régen nem voltam, most, hogy már táppénzen vagyok, ritkábban tudok jönni...Kép

Réka, kitartás, és nagyon drukkolok én is! Tudod: Kép

Később még jövök. Pussz
Vendég
 


Hello Lányok!

Megjöttünk az ultrahangról és annyira, de annyira boldogok vagyunk! Kép
Az édes picibabám végig izgett-mozgott, még az orvos is megdícsérte, milyen kis aktív. Integetett, bokszolt, rúgdosott, keresztbe tette a lábát, ivott a magzatvízből! Fantasztikus volt! Szabályos szívműködés, szép gerincoszlop.Kép Szinte mindene látszott: könyöke, térde, combja, al-felkar, pici talpa (ez tetszett a legjobbanKép) Az orvos nem látott eltérést, de jövőhéten mennem kell genetikai ultrahangra a kórházba. Nálunk így szokás! Holnap még a védőnénit is felkeressük! Sajnos a sztárfotó elmaradt, de talán jövőhéten kapunk. Azt is hallottam, hogy itt lehet még CD-re is fel tudják írni az uh-t!

Most ennyi, majd még jövök!

Anita, egy nagyon boldog, büszke kismamiKépKépKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


LylyKép Biztos Nálatok is minden rendben lesz. SzurkolunkKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


boksz=box - bocsi, az izgatottságKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Anita, nagyon nagy gratula! Kép Teljes szívemből átérzem a boldogságodat, és le merem írni: TUDOM, mit érzel! Kép

Márti, az egyik 2in1 címe: Teréz krt 33. (az Oktogon és Nyugati között).

Mariannka, jobbulást.

Na most meg még visszaolvasok, rengeteget írtatok ma is! Jó éjt minden mamának, babának!

Eszti (13+6)
Vendég
 


Megjöttem Kép Minden ok, 1 hét múlva uh, akkor lesz minden hivatalos Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Maiann!
Neked mi volt a baj a vizeleteddel?
Nekem sem lett jó sajnos a vizelet eredményemKép
Üledék van benne, ezért holnap reggel meg kell ismételni.
Azt mondta a háziorvos, hogy vesekőre utaló oxi.. valami van benne + vörösvérsejtek + még valami, ezek utalhatnak hólyaghurutra is.
Eléggé be vagyok tojva.
Remélem nem lesz semmi baj.

Üdv mindenkinek: Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Sziasztok!

Bori, boldog születésnapot!

Hát én még csak holnap kapom meg a kiskönyvemet, a laborok utána jönnek, de az orvos csak a 12. héten kiváncsi az eredményre. Mondjuk Katával valamennyire már kiokosodtam a leletértelmezésben...

Lányok, kerestetek kismamatornát, meg felkészítőt - az Aktív Szülés Programot nagyon tudom ajánlani. A szeptembertől induló félév programja nincs még meg, de itt láthatjátok, mi mindenre lehet számítani: http://www.babanet.hu/aktivszules/aktivszules.htm
Én Thai Chizni jártam, meg a szülés előtti beszélgetésekre (a párommal - az apaság felfogásához is jó, persze csak ha önként megy), meg a dúlákkal is többször találkoztunk. Katával meg a babamasszázst tanultuk meg. Egyébként úgy tudom, a Vöröskeresztnél is van csecsemőgondozó tanfolyam.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, volt vizsgálat, és UH is. Azt mondta a dok, hogy az én babámnak nincs nyakiredője, ami a fejlődési rendellenességek szempontjából a legjobb. Kaptam igazolást, amivel meg kell keresnem a védőnőt. Még ma fel is hívom. Más vizsgálat nem történt, azt mondta, hogy az lső vérvétel elég 16 hetes korban, amikor az AFP miatt úgyis lesz laborvizsgálat. Akkor, illetve az AFP eredménye után (kb. 8 nap) is elég eldöntenem, hogy akarok-e genetikai vizsgálatot, arra csak 1-2 napot kell várni (mármint a vizsgálatra), tehát nem futok ki az időből. A 4D UH-ra azt mondta, hogy nem tud többet, mint a 3D-s, csak látványosabb. Nagy felbontású az is amivel ő vizsgál. A vérvételen alapuló genetikai vizsgáltról nem tudott nyilatkozni, hogy mennyire megbizható, azt mondta, hogy erre még nincsenek adatok Mo-n. Amúgy a mozgásokat nyílván én még nem érzem, de az ultrahangon úgy rúgkapált, izgett-mozgott, hogy jó volt nézni. Az ujját is szopikázta. Ja, és a fiam érzi, hogy rugkapál. A fület rendszeresen a hasamra tapasztja. Én először mondtam neki, hogy az nem a baba, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy igenis az, így aztán azóta nem veszem el a kedvét, ráhagyom.


Sziasztok,

Paga 12+1

Gabi
paga
 
 


Paga: melyik kórház, ahol 8 nap alatt megvan az AFP? Nekem Zsománál 3,5 hétbe telt Kép Jó, ez extrémen sok, de a 8 nap nekem döbbenetesen gyorsnak tűnik.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Anita, Paga!
Gratulálok a jó hírekhez!Kép Bárcsak már én is ott tartanék!Kép

Nicika!
Mindig voltak és lesznek rosszindulatú emberek. Nagy ívben kell öket lesz..ni!

Cory!
Mi lesz hivatalos?

Kép
Kép
maminti81
 
 


Maminti: hát a pocak Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Anita
Hú, de jó, hogy minden ilyen szuper volt az UH-on Kép

Paga
Mi az, hogy nincs nyakiredője? Ez mit jelent?
Vagy mi is pontosan a nyaki redő????

Cory
Egy kolleganőmnek 2 hete vettek le AFP-t, és 4 nap múlva meglett az eredénye.
Ja, és van egy telcsiszámom, ahol álítólag (még ugye nem próbáltam) a levételt követő 4. napon TAJ szám bemondásával adnak felvilágosítást az eredményről.
titati
 
 


Sziasztok!

Réka nagyon sajnálom ami történt.

Rita
Bár látom elkéstem a dologgal, mert ma reggel mész. De azért leírom. Nekem is volt ilyen az előző terhességnél. Üledékes volt, vörösvérsejtekkel és a doki szerint hólyaghurut gyanús, mindez szülés előtt 1 hónappal. Elküldött engem is ismétlésre. DE! Hozzátette, hogy úgy csináljam, hogy menjek el otthon előtte megmosakodni, utána produkáljak és szigorúan középsugarat. Megcsináltam és nem is lett gond. Azóta mindig ezt csinálom. Remélem minden oké lesz nálad is!

Anita
Gratula!!!! Olyan jó ilyen jó híreket olvasni! Kép

Szilvi
14+2

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Bizony a Shöpf Mérei laborba csinálnak minden afp-s cuccot (mármint a pestieket) és taj szám ellenében pár nap alatt megmondják telefonon
Egyébként nekem a dokim 10 napot mondott,de ha betelefonálsz ott pár nap múlva megmondják

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Sziasztok!

Nagyon tetszik, hogy ilyen vidáman beszélgettek a babavárásról.
Segítsetek nekem!!!
Kb.1 hete tudok a pocaklakómról, akire nagyon vártam.
És mort RETTEGEK. Ez természetes?
Megijedtem, hogy nem vagyok felkészülve rá.

Üdv mindenkinek

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01
 
 


Medike
Igen ez természetes (egy bizonyos fokig). Mi terveztük évek óta a babát és mégis megijedtem, mikor + lett a teszt. 2 hét kellett, hogy feldolgozzam.
Szóval nyugi Kép És jó babavárást neked is! Kép
titati
 
 


Titati

Nagyon köszönöm. Mi a tervezést lényegében kihagytuk, nem akartunk a "görcsösbabaakarás" betegségbe beleesni, mint rajtunk körben nagyon sokan. Csak nem álltunk az útjába:-)))) Talán pont ez a rémület oka,hogy míg a barátaim régóta küzdenek egy apróságért, addig nekem csak örülnöm kellene, hogy nem kellett ezen átesnem. Túl egyszerű ahhoz, hogy simán menjen:-)

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01
 
 


Medike
Minden rendben lesz! Kép jól csináltátok Kép
Ha túllépsz azon, hogy mennyire meg fogja változtatni az életeteket, meg az alkváltozást, szoptatást el tudod fogadni, onnan kezdve sinen leszel Kép
Gratulálok még 1x!!!
titati
 
 


Medike! Én is hasonlóan éreztem az első pár napban, alig akartam elhinni hogy tényleg állapotos vagyok! De most már irtóra örülök neki! Kép Szóval őszinte gratula nektek a kis Újonchoz!

KépKép
nicika
 
 


Nagyon köszönöm Nektek a kedves szavakat, és hogy Ti is velünk örültök! Nagyon jó érzés, hogy vannak, akikkel bátran megoszthatom érzelmeimetKép
Paga, örülök, hogy veletek is minden a legnagyobb rendbenKép
Medike! Egy pillanatra én is megrémültem, hogy most mi lesz, hiába vágytam rá nagyon! Végigfutott az agyamon, hogy túl fiatal vagyok, az, hogy ez a csöppség egy életre megváltoztatja az életem/életünk. Illetve az is, amit te is leírtál, hogy mások mennyit küzdenek érte, és nekünk is viszonylag hamar megadatott, pedig ahogy Ti is, mi sem görcsöltünk, csak nem álltunk útjábaKép Ahogy elmentek az első ultrahangra, és meglátjátok a pici szívét dobogni, már csak ez a mérhetetlen öröm fogja kitölteni a mindennapjaitokat! Nagyon jó és boldog pocakosodást kívánok! Érezd jól magad köztünk és gyere, amilyen gyakran csak tudszKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Ma reggel csináltam egy nagyon édes pocakfotót! Megmutatom:
Kép

Mamika és Picuri 12+2!

KépKép
nicika
 
 


Hogy én milyen bolond vagyok! Kép Nem is 12 hetes vagyok, hanem 14+2! Sorry!

KépKép
nicika
 
 


Cory!

Én a Schöpf-Méreibe járok, és a doki tegnap azt mondta, hogy azért szeretné, ha ott lennének a labor vizsgálatok, mert akkor a kórházban működő labor amint kész vannak az eredmények egyből odaadják neki. És amikor rákérdeztem , hogy ez mennyi idő, akkor mondta, hogy 8 nap. És ha rossz az eredménye még mindig időben vagyok a genetikai vizsgálathoz.

Maminti téged nem láttalak a táblázatban?! Vagy csak elkerülte a figyelmemet, te hol is tartasz?

Amúgy köszi a jókivánságokat mindenkinek! Tényleg jobb kedvem van, hogy jó hírek után.

A nyaki redő vastagsága utalhat genetikai rendellenességre, azt hiszem elsősorban a Down-kórra, lehet, hogy hülyeséget írok, 1-2 mm-ig jó, a fölött pedig már nem. A dokim azt mondta, hogy az én babámnak nincs nyaki redője, és ez ebből a szempontból a legjobb. Azt nem tudom, hogy az hogy lehet!

Medike! Az aggodalom teljesen normális, szerintem aki aggályoskodó típus (én is az vagyok) azt végig kiséri a terhesség alatt, sőt élete végéig ilyen marad, a kór előrehaladtával csak fokozódik. Nekem 11 év lesz a két gyerek között, és tudom, hogy sokat aggályoskodtam az elsővel is, de ez most megsokszorozódott. Amig az ember fiatal, akkor még minden természetesebb, az hogy lehet babád, hogy egészséges lesz, hogy képes leszel tisztességesen felnevelni, stb. Hosszúra sikerült, de az, hogy megijedtél, az semmi rossznak nem az előjele, biztosan egészséges lesz a picid, a pánik az természetes dolog ilyenkor, próbálj meg egy kicsit megnyugodni.

Sziasztok,

Paga 12+1 (szerintem az hasznos lehet, ha a neve mellé mindenki odaírja a terhesség idejét, hiszen olyan sokan vagyunk, és én legalább is nem tudom mindenkiét megjegyezni, és aqkkor nem kell mindig visszakeresni a táblázatba. Persze csak ha van hozzá kedvetek.))

Gabi
paga
 
 


Ja és kész a mai tábla!
Kép

KépKép
nicika
 
 


jó reggelt!

Medike
Mi is terveztük a babót és ráadásul ketten vannak! találkoztam egy ismerőssel akinek 2 hónapos a babája.az a tipus akiről nem gondolnád hogy ilyen jó anya lesz.és csak úgy áradozik az egész csodáról minden mondatát megkönnyezi annyira boldog.és ő mondta nekem ha bármilyen kételyem van csak hívjam mert lelket önt belém tele van fantasztikus élményekkel! szerintem mindenki egy picit megilyed még aki nem mondja azok is akik évek óta várnak rá! olyan kis embert kapsz akit mindenkinél jobban szerettek!!!!
tunka
 
 


Sziasztok Kép
Régóta olvasgatlak titeket és most bátorkodom én is csatlakozni hozzátok Kép
Már van egy kislányom és most úton van a kistesó is, aki már 8 hetes pocaklakó Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Paga: aha értem

Titati: én most arra jutottam, hogy a dokim ellenzi az afp kihagyását, úgyhogy megcsinálom, de sz...ok az eredményre. Lesz ami lesz Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Nikica!

Most sokkal nagyobb a pocid, mint az előző képeken, de lehet csak beállítás kérdése, és nagyon jól áll. Nekem szerintem még csak az amúgy is meglévő hájam van a hasamon, plusz nem látszik. Ez mondjuk nem hátrány, hiszen a melóhelyen még nem tudják a dolgot. Majd, kb. 2 hét múlva szeretném megmondani. Utána már nőhet is a pocak.

Anita!

Köszi a gratulációt, most olvastam vissza, hogy te is tegnap voltál UH-n és neked is hasonló élményeid voltak mint nekem. Gratula, biztosan, nálad még joban látszik minden, hiszen közel 2 héttel előbb tartasz mint én, és ez idő alatt is sokat fejlődik a baba.

Pusz, pusz mindenkinek!

Paga 12+1

Gabi
paga
 
 


Paga! a hetek száma mellé az a + valahány nap mit jelől ?Pl: én hétfőn voltam dpkinák és a 13. hétben vagyunk akkor most 13+2 napos vagyok?????????????vagy ti tudjátok pontosan a fogantatás pontos napját és az alapján írjátok a + napokat???


Nicika!!!!milyen szép nagy a pocid!mekkora volt a mérete az uh-n???????????csak össze akarom hasonlítani a mi méreteinkkel! mi a 13.heti uh-n 74-77 mm-esek voltunk!
tunka
 
 


Annácska
Üdv köztünk Kép

Cory
Helyes Kép Ha mér kihagyni nem lehet, akkor ez a legjobb megoldás.

Nicika
Tök jó a pocid. Ezen a képen sokkal nagyobbnak tűnik mint az előzőeken! szépen növöget Kép

Paga
nyakiredő infó: Ez tulajdonképpen egy folyadék amelynek a kóros vastagságából következtetnek a Down kórra. Ha nincs folyadék = nincs vastagsága sem. Így elméletileg lehet hogy a 0 valóban a legjobb érték. (kolleganőm nyomozott)

Titati 16+6
titati
 
 


Tunka
Ugyen nem velem akarsz hasonlítgatni, de nekem a baba (14 hetes korában, menzi szerint 16. héten) 68mm volt.

Azt a plusz napokat én is Nicika táblázatából puskázom Kép

Lányok! amikor heteket írtok, akkor a baba korát írjátok, vagy a menzi szerintit? Pl 13. heti UH, az honnan 13. hét? Csak hogy tudjam követni én is.
titati
 
 


Igen! Tényleg nagyobbnak tűnik! De csak ebből a szögből szerintem! A babám a 12 hetes UH-on 47.1mm-es volt!

KépKép
nicika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?