Új privát üzeneted érkezett!

Kedves K. és Lara!

Szorítunk nektek, és csak nyugodtan! Ha már benn van a baba, akkor nem tesz jót neki az aggódás! Még pár nap, és minden kiderül!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok !

Nem jó hírekete mondok nektek . Tegnap voltam a OCSK-ban, a hőmérsékleti görbém nagyon nem volt jó.Nem lehet megállapítani mikor volt peteérés , vagy volt - e egyáltelán. Jövőhéten kell a férjemnek spermát leadni, mert addig nem tud a nőgyógyász velem foglalkozni.
Jövőhét csütörtökön kell visszamennem.
Állítólag, valamilyen hormonkezeléssel tudnak segíteni. Teljesen ki vagyok.
Egyenlőre ennyit írok !
Ha valakinek, volt már hasanló esetben része , írja meg nekem.

Üdv.: Kati
Király katalin
 


Sziasztok!

Most biztos össze fogtok szidni - főleg Kata -, hogy nem birtam megint várni, de csináltam egy tesztet, ma reggel. (vasárnap kell, hogy megjöjjön). Nem birtam ki:-(((
És az eredmény az lett, hogy van egy vonal, ami mindenképp jelentkezik ugye, és van egy másik vonal is, de az nagyon nagyon nagyon halvány.
Szóval most nem tudom, hogy akkor ez pozitivat jelent, vagy negativot...

Merthát a tesztre rá van irva, hogy a halvány második vonal pozitiv eredményre utal, de az én második vonalam nagyon nagyon halvány.
Most azt nem tudom, hogy azért ennyire halvány, mert még a HCG nagyon kis koncentrációban van még jelen, vagy csak azért jelentkezett ez a nagyon nagyon halvány vonalka, mert a nedvesség miatt egyszerűen csak átlátszódik...

Mostmár végképp elhatároztam, hogy a következőt akkor csinálom, ha már egy hete nem jön meg, addig meg sem veszem a tesztet. Most is az volt a baj, hogy már hetekkel ezelőtt megvettem...ezért nem birtam ki :-((( Most megintcsak azt értem el ezzel, hogy nem tudom mi van.

Először én nem is vettem ezt figyelembe, gondolván, hogy ahogy átázott a papir, egyszerűen csak átlátszódik a második csík egy picit, de a férjem azt mondja, hogy a második csík mégha ennyire halványan is, csak akkor látszódhat, ha van mivel reakcióba lépjen, vagyis ha van HCG abban a folyadékban (vagyis a vizeletben).

Szóval szerintetek, ha valaki nem terhes, akkor megjelenhet egy második nagyon nagyon nagyon halvány vonal? Lehetséges, hogy csak átázott, és átlátszódik?

Sziasztok, Lara
Lara
 

 
 

Szia, Lara, nagyon nagy fazon vagy és szerintem egyben terhes is. Nekem is halvány volt a volnal, mert a menszesz várható időpontja előtt ez reális.Na, akkor kezdjül előről: mikor kéne megjönnie? És ne tégy olyan elhatározást, hogy ha már egy hetet késik, mert úgyse bírod ki, meg nem is kell. Két nap untig elég, de szerintem ez a halvány csík már jót jelent!!! Gyorsan írd meg mégegyszer, hogy mikor kéne megjönnie!!!
Köszi! És hajrá!!! Kata
Kata
 


Sziasztok megint!
Visszatérve erre a barna "lötyire", amit én, K. is és Zsuzsanna is tapasztalt.
Hát én vadul gondolkodtam tegnap, hogy mi lehet...és fogalmam sincs. Hogy ez mi lehet, mitől lehet, honnan jöhet, miért...tippem sincs.
Mert ha piros lenne...dehát BARNA, semmi köze a vérhez(már bocs:-)
Tudja valaki, hogy mi lehet?
Lara
 


Szija Kata!
12.-én vasárnap kellene, hogy megjöjjön, és én ma 10.-én csináltam a tesztet.
Dehát ez a vonal iszonyú halvány! Csak akkor láccik, ha nagyon nézem a tesztablakot!
Gondolod, hogy nemcsak a nedvességtől "ázott" át?
Már nagyon ismerhetsz, ha azt irod, hogy ne tegyek olyan elhatározást, hogy majd akkor tesztelek, ha egy hetet késik! Lehet, hogy tényleg nem birnám ki addig :-)))))))))))))))))))))))))))))))
Neked is nagyon nagyon halványka volt a vonal?
Szia, Lara
Lara
 


Igen, Lara! Nem jössz be a chatre? Ott vagyunk!!!
Egyébként sok mindenben hasonlítunk, azért tudom, hogy nem fogod kibírni az egy hetet!
Kata
Kata
 


Szia Király Kati!

Eddig nem nagyon írtam ide, mert nem vártunk babát. De elolvastam a gondodat. Nekem is hormonzavarom volt, van. 3 orvos is vizsgált nálam hormonokat, de semmit nem tudtak kigondolni. És mégis teherbe estem. Most 2 és fél éves a "gyümölcs". Most sem menstruálok fél éve, és lehet, hogy mégis teherbe estem (most már nem is voltam orvosnál, mert nem terveztünk új babát). Tegnap is meg ma is nagyon émelyegtem! :)))

Tehát kitartást
Szia, Hajni
Hajni
 


Kedved Pethes Ildi, Krisztina, Klári, és Mindenki, aki még emlékszik rám.

Nekem indult a terhesség 3 babócával, aztán megkűzdöttünk az észérvekkel és az érzelmekkel, és beleegyeztünk az egyik embrió elvételébe, egy ún. redukciós műtét keretében.
Jelentem túl vagyunk rajta, minden rendben van, a két megmaradt embrió 12. héten 63-63 mm-es volt, azóta már a 14.hetet taposom.
Sajnos a jövő héttől már nem dolgozom, ezért olvasni se tudlak majd benneteket.

Kívánom mindenkinek, hogy minél hamarabb teljesüljön az, amire nagyon vágyik, kitartást a reménykedőknek. Együttérzek mindenkivel, akiknél telnek a hónapok, én is átéltem!
Ha esetleg valahogy hozzájutok géphez, majd jelentkezem.

Sziasztok: Erika
Tóth Erika
 


Szia, Erika!
Örülök, hogy minden rendben és sajnálom, hogy eltűnsz most egy kis időre, de továbbra is szorítok nektek!!!!
Kata
Kata
 


Szia, Erika!

Nagyon örülök, hogy sikerült a műtét, és hogy jól vagytok! 14. hét? Akkor már stabilizálódott a terhesség, túl vagy a java kockázatokon is! Nagyon boldog babavárást kívánok neked, és sok-sok örömöt a gyermekeidben! Ha tudsz, még jelentkezz!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok!
Most csak roviden irok. Drukkolok mindenkinek, aki meg ketelkedik, hogy baba legyen! Nem tudom mi lesz velunk, en teljesen el vagyok kenodve! Most nagyon magam alatt vagyok! Lehet, hogy azert van, mert ma vizsgaztam, de szomoru vagyok, hogy nem akar osszejonni.
Moni
Moni
 


Sziasztok Lányok!
Erika! Örülök, hogy rendben ment a mütéted, nagyon nehéz volt? Tuti jó, hogy a babák jól vannak!
Lara! Még a nagyon halvány csík is csík, és ha vasárnap kéne megjönnie... hát, a hétfö reggeli teszt már biztos sokkal többet elárul! De jó is lenne... amint van valami hír, jelentkezz!!
Hajni! Jó, hogy idevetödtél, és hogy már második napja émelyegsz...hmmmm.... szóval kistesó-gyanús a dolog!
Móni! Fel a fejjel! Hidd el, lesz itt baba, csak próbálj meg kicsit ellazulni!
Lányok! Ti hogy bírjátok ezt az öszi idöszakot??? Én nagyon nehezen, itt Finnországban olyan sötét van egész nap, alig süt a nap, a doki a naphiányra D-vitamin hegyeket írt fel... Mikor lesz már végre tavasz?
Vigyázzatok magatokra meg a babákra, most abbahagyom, mert megígértem a kedvesemnek, hogy ma csak nagyon keveset ülök a gép elött! (az elmúlt pár nap maratonja után...)
Sziasztok!
Adri
KAdri
 


Sziasztok!
Már régen nem írtam, de azért olvastalak benneteket, gratulálok a sok új babához!

Hédi!
Hogy van a babád? Most ugye kb. a 25. héten jártok mint ahogy én is? Sokat ficánkol ugye? Szerintem nincs is ennél jobb érzés.

Szia!
Orsi
Orsi
 


sziasztok !
Én csak egy hónapja próbálkozom,és nagyon örűlök, hogy rátok találtam. Ugy érzem hasonló cipőben járunk. Minden tünetet produkáltam de pontosan
megjött és persze a teszt is negativ lett, nagyon izgulok.
Sziasztok!
Hajni
Hajni
 


Szia Lara!

Az első tesztem nekem is nagyon halvány volt( én a valószínű megjövetel napján csináltam meg) azután 4 nappal újra megcsináltam, bár a teszt 5 napot írt, de nem bírtam ki, és az már két teljesen jól látható csíkot produkált. Azóta a 32. hétben járunk, az UH szerint szép nagy fiam lesz. Szóval szerintem Te is reménykedhetsz.

Szióka
Magdi
Gallainé Magdi
 


Sziasztok!
Én nem vagyok azonos a felettem levő Hajnival, aki azt írja, hogy egy hónapja próbálkoznak!
Mi nem igazán próbálkoztunk, de néhány napja folyton émelygek. Ma csináltam tesztet és negytív lett. :((((( De az émelygés maradt.
Most legyetek okosak. Mert én már nem tudom, hogy megint csak képzelődöm, vagy mégis lehet valami a pocakban!
Sziasztok
A biztonság kedvéért én mostantól CsHajni leszek!
CsHajni
 


Sziasztok!
A reményeim szertefoszlottak...:(
Gratulálok, akinek sikerült!
Irány az átjárhatósági
K.
K.
 


Sziasztok!
Továbbra is émelygek, viszont anyutól azt hallottam, hogy neki még volt egy mensese miután teherbe esett, sőt a nagyimnak 3 hónap után derült ki, hogy terhes mivel rendesen menstruált.
Hát ehhez szóljatok hozzá.Most itt van nálam egy teszt és nem merem megcsinálni. Viszont enni nem birok mert állandóan émelygek. Van mág valaki hasonló gondokkal vagy csak képzelés az egész?

Hajni
Hajni
 


Hajni, szerintem varj a valoszinu megjovetel napjaig, es akkor csinald meg a tesztet. Mar nem sok van addig, ugye?
Most mar jobb a hangulatom, de mar nem remenykedem hogy mostanaban sikerul. Pedig nagyon szeretnenk. De semmi nem utal arra, hogy lenne peteeres. Most varok az UH-ra, hogy mi lesz az eredmeny, aztan majd utana meglatjuk.
Moni
Moni
 


Szia Hajni!

Én is émelygek! 3 napja! De a teszt negatív lett! Úgyhogy én is úgy vagyok ahogy te! És én is Hajni vagyok!

CsHajni
CsHajni
 


Sziasztok!
Móni, nevetni fogsz, a valószinu megjövetel napja valamikor decemberben lesz.Szurkolok neked!
Cs.Hajni,én is émelygek, most ugy érzem nem vagyok egyedül. Örülök nektek és kiváncsian várom a fejleményeket
Hajni
Hajni
 


Kedves Orsi,

Ma töltöttem be a 26. hetet. Kicsi magzatom nagyon aktív,foleg reggel és este,de azért napközben is lehet ot érezni rendesen.
Ahogy megszólal az ébresztoóra,o már fent is van.

Te is így vagy ezzel ?

Hédi
Hédi
 


Hajni! Tenyleg mosolyogtam! Azert ennyire ne legyel oda erte. En most mar lehiggadtam, es probalom ugy elni az eletem, hogy ne jusson minden masodpercben eszembe az, hogy miert nem.
Nagyon nehez ezt megtenni, de el kell foglalni magad massal, es bizni magatokban. Sokszor en is ugy vagyok vele, hogy feladom, es nem csinalom tovabb, vege a homerozesnek, vitamin szedesnek, es nem foglalkozom vele. De most mar vegigcsinalom! Igy legalabb tudni fogom, hogy mi van. Azt meg nem dontottem el, hogy ha hormonkeszitmenyeket irnak elkezdem-e szedni. Ez majd attol fugg, hogy mit mond a doki.
Moni
Moni
 


Sziasztok!
Én Lara-nak és Györgyinek üzenem a következőket (ill. mindenkinek aki hozzám hasonló cipőben járt, jár):

A mensim megjövetele elött 3-4 nappal kezdtem émelyegni, hústól (pld. rántott) teljesen undorodni, viszont kívántam a spenótot és a tükörtojást amit fizikailag utálok. Nrmál menetrend szerint a 26-27. napon kellett volna megjönnie. De semmi. Aztán a 31. napon csináltam egy tesztet, de negatív. A tüneteim viszont egyre jobban fokozódtak. Bújtam mindenféle okos könyvet. Biztos voltam már, hogy ott van a kis pocaklakó...
Aztán a 35. napon megjött. Bőgés. Ma van a mensim 2. napja, fájdalmakkal és erős vérzéssel társulva.
Mostmár én is tudom, hogy létezik 35 napos ciklus. És teljes elkeseredés is.
Ez az én történetem. És tiszta szívből remélem, hogy csak az enyém!!!!
Sziasztok!
Cili
cili
 


Szia lányok!

Ma megcsináltam egy másik tesztet. Látjátok, csak ki tudtam várni a hétfőt! Pedig már szombaton megvolt a teszt.:-))) Reggel már alig birtam aludni, már 6-kor fenn voltam, annyira izgultam az eredmény miatt...

Az eredmény pedig : POZITIV :-)))))))))))))))))))

És érdekes módon nem érzek semmi terhességi tünetet...nem vagyok fáradtabb, nincs hányingerem, nem émelygek, nem kell sűrűbben wc-re járnom...csak a pocim fáj ott lenn egy nagyon picit. Pedig pont ezt nem szokták a tünetek közé sorolni. Egy csomó könyvet olvastam, de egyikbe sem volt eddig még ilyen tünet...
Van olyan is, hogy nem fáj, eccer csak elkezd fájni, és 20 mp múlva abba marad...de van amikor fél óráig is fáj. De nem is jó szó rá, hogy fáj, mert nem mondanám, hogy fájdalmaim lennének, csak úgy érzek ott valamit...érdekes.

Egyébként teszt nélkül is éreztem, hogy összejött a dolog, pont ez miatt, ilyet előtte sosem tapasztaltam.
És most megint olyan furi érzésem van, mert tudom, hogy van ott benn valami, de nem érzem magam másnak, nem látszik semmi...szóval olyan mintha nem is történt volna semmisem. Most gondoltam még csak bele, hogy milyen sok az a 9 hónap...
Alig várom, hogy látszódjon már valami.

A másik ami nagyon rossz, hogy legszivesebben már úgy elmondanám a családnak, meg a barátoknak a jó hírt, de nem merem még, mert mi van, ha valami történik a kritikus első 3 hónapban? Szóval most még csak ti tudjátok.:-)) Ti mikor avatnátok/avattátok be a családot, barátokat?

Még dokihoz is be kéne jelentkezni, de ilyen korán lehet, hogy még nem kéne elmenni, csak 5-6 hetesen, akkor talán már valami látszik...
Olyat is meséltek, hogy a háziorvoshoz is el kell menni, meg a körzeti nőgyógyászhoz, meg védőnőhöz...hát honnan tudjam én ,hogy hova kell elmenni? Segitsetek!

Sziasztok, Lara
Lara
 


Szia Lara!
Én tiszta szívből gratulálok Neked!!!
Az én bánatomat ld. fent!
Szia!
Cili
Cili
 


Kedves Cili és Mindenki, aki babát szeretne, de még nem sikerült neki!

Nem akarom tovább rontani az amúgy is rossz kedveteket, csak azért írok, mert én is hasonló cipőben járok. Hatodik hónapja próbálkozunk, az addig normálisnak mondható - de soha nem óramű pontosságú (29-32 napos)- ciklus 4 hónapja teljesen össze-vissza (35-27-35-28(?)napos). Szóval nekem is volt részem reménykedésben, aztán teljes elkeseredésben, nem bízom már a saját testem jelzéseiben.
Ebben a hónapban orvosi tanácsra Serophene-t szedtem 5 napon keresztül, aztán a 12. napon UH, ahol egy 14,2 mm-es tüszőt és 6,2 mm-es nyálkahártyát mértek, ettől a doki nem volt elájulva, nyomban fel is írt a következő hónapra 2 ampulla Metrodin injekciót...
Én ettől függetlenül reménykedtem, és erre okot adott a nálam szokatlanul szabályos hőmérsékleti görbe: a ciklus 17. napjától átlagosan 37,0 fokos ébredési hőmérséklet, ami ma is 37,1 volt. Közben szombaton és vasárnap "barna lötyi", de azért reménykedés, aztán kétségbeesés, most enyhe vérezgetés; de már csak fásultság van bennem, bizakodás nincs.
Össze fogom szedni magamat most is, mint mindig és kívánok minden sorstársamnak elegendő
lelkierőt az újrakezdéshez!
Remélem azért van valaki, aki jó hírekről számol be!!!
Kiskati
Névtelen
 


Kedves Lara!

Mire elküldtem elég rosszkedvűre sikeredett hozzászólásomat már meg is érkezett az a bizonyos jó hír.
Nagyon örülök, hogy babát vársz, én is szívből gratulálok Neked!
Bevallom reggel óta a Te jelentkezésedet vártam...
Kiskati
Kiskati
 


Lara!!!
Ez aztán a hír!!! Én is nagyon vártam már, hogy megnézhessem, mi is történt veled.
És meg fogsz lepődni: én persze tök ugyanezeket éreztem a terhességem legelején. Nekem sokat segít egy könyv, az a címe, hogy Terhesség hétről hétre, ajánlom, hogy vedd meg!!!
A hasifájás nekem is van és volt, nekem azt mondta a doki, hogy ez normális, nyúlnak a szalagok, rendeződnek át az izmok, ne izgulj, ez semmi rosszat nem jelent. Nekem egy kedves barátnőm adott jótanácsokat, ideírom neked őket:
1. Az első hat hétben ne akciózzatok élesben, azt mondják, így optimálisabb a beágyazódás szempontjából. Persze azért szeretgetni lehet, csak te kicsit visszafogottabban halmozd az élvezteket.
2. Sok fehérjét egyél, husit mindennap, persze finom sovány husikat, meg persze tejtermékeket, zöldséget, gyümit, stb.
3. Ne mássz lépcsőt, főleg hosszút ne, ahol csak lehet, lifttel közlekedj, ha mégis muszáj, lassan, komótosan közlekedj.
4. Ne cipekedj!!!
5. Pihenj sokat, ha fáj a hasid, minél előbb kerülj vízszintbe, meglátod, rögtön elmúlik!!!

Szóval ezek ilyen barátnői intelmek, nem szentírás, de én betartom őket.
A 9 hónap tényleg hosszú, de ne sürgesd az időt, minden nap élvezd azt, ami akkorra adatott!!!

Én a családomnak rögtön a teszt után elmondtam és a legjobb barátaimnak is. A többieknek majd szép fokozatosan.
Nagyon örülök a sikerednek!!!

Drága többiek, akik nagyon vágynak a babára! Remélem, mihamarabb túl lesztek a vizsgálatokon és teljesülni fog a vágyatok!!! Ma már mindenre van megoldás, olvassátok el Erika példját fentebb!!

Kata
Kata
 


Kedves Lara!

Nagyon-nagyon gratulálok!!!!!!!!! Én is már régóta vártam a híreket rólad, pontosabban rólatok!

Kérdezed, mikor hová kell menni. Szóval. Először a választott szülész-nőgyógyászodhoz kell bejelentkezni, általában a 8. héten kerül sor az első vizsgálatra, amikor sor kerül ultrahang vizsgálatra, és ha régen voltál már rákszűrésen, akkor arra is. Az orvos ír egy igazolást a terhességedről a védőnőnek.

A lakhelyedhez tartozó védőnőt ezután kell felkeresni (telefonkönyvből kikereshető, és meg lehet kérdezni akkor a fogadóórákat is), bár szerintem (és az orvosom szerint is) elég, ha a 12. hét után mégy el hozzá először, mert akkor már stabil a terhesség. A védőnő ad majd neked terhesgondozási kiskönyvet, megméri a súlyod, kikérdez, stb., és a kiskönyvet ezentúl magadnál kell tartani, és abba kell gyűjteni a leleteket.

Ezután következik az első vérvétel. Az orvosoddal már az első vizitnél tisztázd, hogy ki fog elküldeni vérvételre, ő, vagy a védőnő. Eszerint fogod megkapni a beutalót a vérvételre (lehet, hogy egyből terheléses vércukor tesztre is, legalábbis az én védőnőm szerint ez most már kötelező), vizeletvizsgálatra és EKG-ra. (régen a háziorvoshoz is el kellett menni, de ez már nem kötelező)

A védőnőhöz és a nőgyógyászhoz a továbbiakban havonta kell eljárni.

Amit tanácsolok: ne siesd el! Élvezd ki, amíg nem zargat és nem döfköd senki, azután úgyis lesz benne részed elég!

Szóval 8. héten nőgyógyász (ezt persze lehet előbb is, de a 6. hétnél azért inkább ne előbb), 12. hét után védőnő és vérvétel.

Na, én most pont itt tartok. Egyébként, Lara, a Publikációk rovatban megtalálod az írásomat, a "Segítség, kismama lettem" címűt, ott minden vizsgálatot és egyéb jellemzőt megtalálsz a várandósság alatti teendőkről, vizsgálatokról stb.!

Még egyszer gratulálok! Gyönyörű, boldog babavárást kívánok!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Kedves Reménykedők!

Kitartás, nektek is sikerülni fog, bízzatok benne, és gondoljatok arra, mekkora öröm lesz az akkor!

Mindenkinek nagyon drukkolok!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Lara!

Még valami. A 12. hétig nemigen fog látszódni rajtad semmi, csak a kebleid nőnek meg... Egyébként most olvastam a Rendelőben, hogy a terhesség félideéig nem is nagyon kell hízni, mert azt a legnehezebb leadni!

A 9 hónap tényleg iszonyú hosszú, én már túl vagyok az első 3-on, mégis úgy érzem, hogy még egy örökkévalóság van hátra!

A tünetekről csak annyit, hogy nekem se volt semmi a 7. hétig, tök büszke voltam rá, hogy gond nélkül átvészelem a "nehéz" időszakot (t.i. első három hónap), energikus voltam, és nagyon jól éreztem magam. Aztán jól megkaptam, mert a 7. héten elkezdett gyötörni a hányinger (3x1 B6 vitamin kitűnő ellenszer!), és csak mostanság kezd elmaradni. De van, akinek meg egyáltalán semmi tünete nincs tényleg.

Majd tudósíts, hogy vagy!

A családnak szerintem nyugodtan elmondhatod, meg a közeli barátoknak is, hacsak nem akarod meglepni őket később.

És ne aggódj, nem lesz semmi baj!

Szió!

Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Kedves Lara,

nagyon nagyon gratulálok.
Mi elmondtuk a 8. hét után mindenkinek, akit elértünk telefonon - csak a munkahelyemen vártam a 12. hétig.
Kb. a 16. hétig rajtam nem látszott semmi, pedig elég vékony vagyok, csak annyit vettem észre,hogy ha este bevacsoráztam, akkor reggelre nem ment vissza pocakom. Én is így éreztem, ahogy Te, alig vártam, hogy mindenki rámkérdezzen, hogy csak nem.... Hát most a 26. hétben járok és ha nagyon feszes pulóver rajtam ruhában csak akkor látszik és nagyon büszkén kitolom amim van.
Egyenlőre élvezd a tudatot, csodálj meg minden kisgyereket, babaruhát, vegyél kisbaba újságot (én rögtön vettem egy számot, ahogy megtudtam). Krisztinának igaza van, halaszd minél későbbre az orvoshoz járást.
Ne aggódj, ha nincsenek testi tüneteid, nekem semmi bajom sem volt(se hányás, émelygés stb) leszámítva azt, hogy nagyon jókat tudtam aludni. Ez mindenkinél más, ne emelj nagyon nehezet, de ne hagyd, hogy 1l tejet kivegyenek a kezedből.
Sok boldogságot a köv. 8 hónaphoz.

ui: én úgy tudom, hogy a háziorvosodnak is látnia kell legalább egyszer (az enyém vérnyomást mért és megjósolta, hogy fiam lesz, persze, hogy pici lány), ez már azért is hasznos, mert a betegállományba a nőgyógyászod ír ki, de a házid tart.

Szia

Zsuzsanna
zzss
 


Szia zzss (Zsuzsanna),

Örömmel olvastam,hogy mi egyidos terhesek vagyunk.
Hogy érzed magad ? Dolgozol még ?
Hány kg-ot híztál eddig ?
Bocs,hogy ennyi kérdést intézek hozzád,de olyan jó sorstársra találni.

Hédi
Hédi
 


Szia kedves mindenki!

Elöször is: Lara! Ez tuti!!! Nagyon-nagyon gratulálok a jó hírhez! És én is csak azt tudom mondani, amit Kata: nálam is volt hasfájás, olyannyira, hogy néhányszor már azt hittem, hogy most tuti megjött... pedig tényleg csak hely készül a lurkónak! Elöször én sem akartam elhinni, hogy a teszt pozitív, így másnap csináltam újat, és amikor az is +lett, beavattam a szükebb családot meg a legjobb barátnöket. Szerintem azért jó, ha ök tudnak róla, mert pl. rajtam iszonyú álomkór vett eröt állandó fáradtsággal, és így teljes megértéssel vették, hogy átaludtam a fél napot. Amúgy is kedvesek meg figyelmesek, de az embernek azt hiszem duplán szüksége van mások kedvességére és figyelmére ilyen felbolydult hormonháztartással!Szerintem akivel közeli kapcsolatban vagy, annak nyugodtan elmondhatod, akár már ma! Én is elmentem már a 6. héten uh-ra, jó volt hallani, hogy ép petezsák, korának megfelelö méret... A 9 hónap elsöre nekem is nagyon soknak tünt, erre tessék, ripsz-ropsz a 25. héten járok, mindjárt itt a Karácsony, aztán meg mér csak 2 hónap, szóval hidd el, egész gyorsan elmegy az idö!
Kedves reménykedök! Ne aggódjatok, jönnek majd a babák! Mi lenne, ha megpróbálnátok decemberre "felfüggeszteni" a projektet, csak az ünnepekre koncentrálni, lazítani, hátha jót tenne az ügynek? Úgy tudom, nagyon sok baba akkor fogan, amikor épp nem "rajta" dolgoznak. Talán érdemes kipróbálni...
Mindenkire szeretettel gondolok itt a vad északon!
Adri
KAdri
 


Kedves Hédi!

Jó újra hallani rólad. Mint fentebb olvastam most már neked is ródeózik a pici a pocidban. Mikor mozdult meg? Hogy vagytok igy a 26. héten?
Ha van kedved írj az e-mailemre.

Kedves Reménykedők!
Fel a fejjel mindenkinek, előbb-utóbb biztos sikerülni fog. Emlékszem mi is annak idején 5 hónapot vártunk a kislányomra (mostmár 2 éves lesz), úgyhogy kitartás és meglesz az eredménye!

Üdv mindenkinek

Anyanyanya
Anyanyanya
 


Szia Lara!

Én aránylag ritkán szólok hozzá némi gépi nehézség miatt. De nagyon ismerős volt az a kezdeti tanácstalanság amivel nekifutottál, én is így kezdtem és rögtön meg is kérdeztem mindenkit akit személyes kapcsolatunk alapján fontosnak tartottam. A lényeg: én is a menstruáció napján csináltam meg a tesztet pozitív lett, de akkor már valahonnan tudtam, éreztem, hogy nem fog megjönni. Olyan kavargó kicsit görcsölő fájásaim voltak, mintha megjönne. Ötpercenként rohangásztam a budira és megkönnyebbülten rogytam le, hogy mégse színes a bugyim. Ekkorra gyakorlatilag 1-2 hetes terhes vagy, ami a dokik szemében 4 hetes terhesség mert az utolsó mens.től számolnak a kis korongjukkal.
Én 4 hét múlva elmentem egy nőgyógyászhoz, magam választottam, nem kell körzeti legyen és az ő papírjával mentem következő héten a körzeti dokihoz meg a védőnőhöz. Nem kötelező kivárni a tizenkét hetet ez csak a Te döntésed. Én úgy voltam vele, hogy bármi nyilall, hasgat vagy nyom jobb a szakival megbeszélni, mint az ismerősökkel, mert ők kedvesek és jók, de a legtöbb hülyeség és rémtörténet tőlük származik és aza stressz többet árt neked, mint egy időben elvégzett vérvétel. A babanetes csajok rendesek és soha nem ijesztgetnek, mint a "jólinformált" rokonok de a rokonok vannak többen, ha eleged van belőlük a jó nőgyógyászt akármikor fel lehet hívni telefonon és megkérdezni, ha még csak 4-6 hetes vagy akkor is.
Remélem nem brekegtem túl sokat, csak még egy: szintén a doki magyarázta el a 6. héten. Ha futsz a busz után vagy felügetsz a megszokott lépcsőkön, nyilallni kezd a hasad egészen lent- ez azért van mert a comb izmainak munkát kell végeznie, ehhez több vér kell, normál esetben ezt elveszi a hasadtól és na bumm, addig nem emésztesz amíg rohangálsz, DE a terhes méh kemény figura és nem adja egykönnyen az embriónak szánt vért és képletesen szólva ez a kis huzavona okozza a fájásokat. Teendő :éljen a cammogás rohanjanak akik egyedül vannak!

Szia

Kriszta
Kriszta
 


SZia lányok!

Annyira aranyosak vagytok, hogy ennyire aggódtatok ti is, hogy mi lesz velem, ez nagyon jól esik.
Köszönöm a sok tanácsot! :-))

Kata, a barátnőd tanácsait én is megpróbálom betartani, fő a biztonság!
Azért az pedig egy kicsit megnyugtat, hogy neked is fájt a hasid, csak azt nem értem, hogy ezt miért nem irja egyik könyv se a terhesség lehetséges tünetei közé...Egyébként már nem annyira sűrűn fáj, mostmár csak félóránként egy percet :-))

Krisztina! a publikációban található írásod természetesen elolvastam, iszonyúan teccik. Nagyon jó a stílusod!
Köszi, hogy leírtad, hova, mikor kell menni, így legalább már nem annyira zavaros ez az egész.
Tünetekről annyit, hogy extra mennyiséget kajálok, eddig sosem vacsoráztam, most pedig a mániám, hogy minél több kaját tömjek magamba. De pont ma fogadtam meg, hogy visszafogom magam eztán.
Az orvoshoz menést pedig ha akarnám se tudnám elsietni, mivel az időpont kéréstől 3 hét múlva tud általában fogadni a doki, akkor kb. már 8 hetes lesz.

Zsuzsanna, KAdri! A munkahelyemen én is mindenképp' megvárom a 12. hetet a bejelentéssel.
És most hogy jobban utána gondolok, azért nem rossz dolog, ha már egy-két ember most is tudja, ilyenkor az ember úgyis csak erről beszélget lexivesebben.
Tegnap este pedig direkt bementem egy újságárushoz, végignéztem a Kismama és a Kisbaba újságot, végül is nem vettem, mert tele van reklámmal.
Köszi a biztatást, hogy gyorsan el fog telni az idő, ha úgy nézzük a 7végén már 5 hetes lesz( orvosi időszámítás szerint).

SZóval köszi mindenkinek, jó fejek vagytok!

Sziasztok, Lara
Lara
 


Sziasztok!
Gratulalok mindenkinek! Orulok, hogy ti mar sikerrel jartatok! Remelem mihamarabb en is jo hirekrol szamolok be.
En mar csak remenykedem... :(
Moni
Moni
 


Sziasztok!
Szia Kriszta!

Neked is köszönöm a tanácsokat!
A leirás a hasfájásról, pedig különösen érdekes. Biztos valami ilyen van a háttérben. Akkor már csak azt nem értem, hogy miért lehet az, hogy fexem otthon az ágyban, olvasgatok, és akkor fogja magát és elkezd fájni. Általában akkor fáj, mikor pont nem csinálok semmit, amikor meg sem mozdulok.
Na mind1, már kezdem mexokni, és már egyébként sem annyira veszélyes, mint pl. egy hete volt.

Kata is pont az irta, hogyha lehet, ne nagyon lépcsőzzön ilyenkor az ember. Pedig azt hittem, hogy ennyire vigyázni mindenre kb. 4-5 hónaptól kell, de ezek szerint már az elejétől fogva.

A furi az, hogy abszolút nem vagyok fáradt, sőt inkább kevesebbet alszom és mégis friss vagyok egész nap - bár a többiek is irták, hogy később jön el a fáradós időszak - igy felkocogni a lépcsőn sem jelent különösebb gondot...még.

De nem akarok én panaszkodni, meg különben sincs semmi bajom, szóval nagyon örülök meg ilyenek:-)

Szia, sziasztok, Lara
Lara
 


Kedves Hédi,

dehogy haragszom én is örülök, hogy valakivel egyidőben fogok a netről szülni.
Én ma voltam a 26. hetes vércukor, vérvétel "tortúrán". Hála az égnek már csak egyszer kell menni a 36. héten. Én a védőnőnél még csak kétszer voltam, te gyakrabban látogatod?
Még dolgozom, holnaptól tanitom be, aki helyettem lesz. Úgy tervezem, hogy 3-4 hétig dolgozom még, attól függ hogy birom magam, de karácsony előtt már feltétlenül otthon szeretnék lenni. Majd pakolgatok és tervezem a babaszobát. Mi még nem vettünk semmit, ti elkezdtetek már vásárolgatni, ha van valahol jó tapasztalatod feltétlenül oszd meg velem.
Eddig 10 kg hiztam, nem eszem éjt nappallá téve, de amikor eszem az nagyon jól esik. A párom eddig 4kg hizott, ő azt mondja szolidarit, holott csak velem vacsizik. A könyvek szerint sok a 10, a védőnő szerint magasságomhoz képest kevésről indultam, igy elmegy. Majd lemegy (remélem).
Már alig várjuk, hogy megszülessen, a kezembe foghassam. Hozzánk pici lány érkezik, Lili, hozzátok?
Levelezhetnénk a freemail-en is, érdekelne, hogy jársz-e szülésfelkészitőre és hogy jó-e?

Irj Zsuzsanna
zzss
 


Sziasztok, Lányok!

Na, megjártam a hadak útját, voltam terheléses vércukron és EKG-n is. Képzeljétek, reggel negyed nyolctól déli 11.30-ig voltam a laborban, hát nem semmi! A nagy krigli cukorszirup elég szörnyű volt, de megengedték, hogy egy egész citromot belefacsarjak, és így egész tűrhető volt. Nem is hánytam, csak a vénáim voltak már ki egy kicsit a 4.-5. vércsapolásnál... Ki lehetett bírni, de azért rettentően örülök, hogy végre túl vagyok rajta! Egyébként a laboránsok mind sajnáltak, azt mondták, a sima éhgyomri vérvétel majd reggeli utániból is ugyanúgy meg lehet állapítani, hogy milyen az ember cukra... Zsuzsa, neked milyen vércukrot csináltak? Neked is terheléseset?

Szia, Lara!

Köszi szépen a kedves szavakat, aranyos vagy! Sok boldogságot kívánok nektek, és mindenképp tudósíts majd, hogy vagy, hogy alakulnak a dolgok!

Kedves MÓni!

Kitartás, össze fog jönni, ez tuti! Főleg hogy ennyien drukkolunk már itt neked, és a többi próbálkozónak. A kisfiad neve nagyon szép, úgy megtetszett, hogy latolgatom, én is ezt a nevet adom majd a pici pocakosnak, ha netán kiskrampusz lesz!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok!
Én egy teljesen más jellegű tanácsot szeretnék kérni:
a chat-ben a Memo (ha jól emlékszem)üzenetet, honnét kell továbbítani?
Köszönöm a segítséget!
Cil
cili
 


Szia, Cili!

A chatből kell továbbítani. Abba a rublikába, ahová egyébként is írni szoktál oda kell beírni hogy memo, kinek szól, és mi az üzenet, ilyen sorrendben, hogy: /memo Címzett üzenet.

Ezután elküldöd úgy, ahogy a normál hozzászólásaidat is szoktad. A többiek nem fogják látni a memot, amit írtál. Ha jól csináltad, te is csak annyit látsz majd a képernyőn, hogy Memo elküldve, Címzett XY (vagy valami ilyesmit).

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Szia Krisztina,

terheléseset, vagyis odamentem 1/2 8h-ra, 1/2 9h-ra sorra kerültem, megszúrtak (3-szor véna hiányában), majd megittam a cukrot citrommal, végül 1/2 11h-kor megint vért vettek. A 16. és a 26. héten is csinálták, a 12-en is esedékes volt, de akkor még friss és edzetlen kismamaként kiakadtam a várakozás miatt és otthagytam őket.Ráadásul azt mondták, hogy veszélyeztetett vagyok, mert a 80 éves nagymamám cukros. (megjegyzem hála istennek csak gyógyszeres és a kávét szacharinnal issza, viszont sütizik rendesen), én vagyok a balga minek mondtam.

Szóval szuper az egész, de akárhogy próbálkoznak nem tudják "elszúrni" a jókedvem.

Zsuzsanna
zzss
 


Szia Hédi!
Az én kis babám a pocakomban mindig fél ötkor kel, minden nap és utána olyan mintha egész nap fenn volna, annyit ficánkol. Néha csodálkozom, hogy ilyen keveset alszik. Azért vannak napok amikor alig mozog, van úgy, hogy egész délelőtt semmit... Ilyenkor jól elkeseredem, hogy biztos valami baja van, s mikor már odáig jutok az aggodalomban, hogy hívnám a dokit, akkor mindig megmozdul. És az nagyon jó... Az lenne a legjobb, ha már február volna. Már vettünk kiságyat is meg egy-két ruhácskát, úgyhogy nagyon készülünk a kis jövevényre.

Vigyázzatok magatokra!
Szia
Orsi
Orsi
 


Sziasztok!
Boldog babavarast, es keves bosszankodast kivanok minden babat varonak!
Ahhoz kepest, hogy sirassal indult a mai napon, egesz jo kedvem van.( a ferjem segitett :) )
Szoval azt almodtam, hogy bozitiv lett a teszt. Es ket vastag kek csik jelent meg, es az egyikben benne feheren, hogy IGEN. Ez alomban nagyon jo volt, de nagyon rossz volt felebredni. Persze elkezdtem sirni hajnali 4-kor, es a ferjem arra ebredt... Kerdezte mi van, de alig birtam elmondani. Lehet, hogy mar teljesen hulyenek neztek, de en szerintem be fogok csavarodni addigra, amire sikerul. Tudom, hogy ez igy nem jo, de sehogy nem birok nem erre gondolni. Nagyon koszonom a tamogatasotokat! ES kerlek benneteket, hogy tartsatok bennem a lelket, mert nagyon azt erzem, hogy feladom. Egyszeruen nem ertem miert van mindez.
Moni
Moni
 


Sziasztok,

Elofordulhat,hogy a 26.héten nagyfokú fáradtság jelentkezik ? Eddig teljesen jól voltam,most két napja annyira fáradtnak érzem magam,mint az elso hetekben. Vagy csak az idojárás ?

Hédi
Hédi
 


Sziasztok!

A vércukorhoz: disznóság,hogy vénáztak veletek!!! A vércukor szint meghatározás modern eszközzel annyi, hogy az ujjad hegyét megbökik, egy csepp vér a lakmuszpapírra, be a pöttöm készülékbe, és néhány másodperc múlva kiírja az eredményt! Hát ez a magyar egészségügy! Nekem 1995-ben már fenti módon csinálták (SOTE I-en), szóval nem valami új a dolog!
Moni, kitartás!! Fogalmam sincs, hogy lehet megcsinálni, hogy ne erre gondolj nap mint nap, de szerintem is valami ilyesmi segíthetne! Próbálj valamit kitalálni, nyelvet tanulni, kötni egy pulcsit (bár ez nem jó, az agyadat nem köti le), szóval valamibe belekezdeni, ami leköt annyira, hogy ne jusson időd ezen töprengeni.
Hédi: bármi lehet, akár egy kezdődő meghűlés is, szóval olyan is, aminek semmi köze a terhességhez. Visont ilyenkor minden belső jelre figyelni érdemes szerintem, és ha a szervezeted azt jelzi, pihenni szeretne, add meg neki!
Ildi
Pethes Ildikó
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?