Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Csenge, Virág
KITARTÁS LányokKép várják a babák a megfelelő csillagzatotKép

Duda
Mérleg - mi ugyan kölcsönkaptunk egyet (HI Baby Sense- kiselefánt van rajtKép ) és ezt mondják a legmegbizhatóbbnak.

Egyetértek Szilvivel, aludj Duda amikor bírsz, mert különben nagyon kifáradsz, saját káros tapasztalatom (küldjek képet, hogy néztem kiKép)

Szopi, mell, sebesedés
nem vagyok szakértő, de Dana néha hosszan eszik eleget, vagy röviden eleget. Én úgy vettem észre, hogy időnként szüksége van egy kis közelségre, és cicizésre. Hajlok 3-gyermekes ZitaMamaKép véleményére, olvastátok az aug-i Kismamát Emőke történetét? Még megkérdezhetitek a védőnőtöket is, vagy www.szoptatásért.hu , www.lll.hu

JA MÁS
most értesültem, akinek még belefér: www.kismamajoga.hu

Üdv Mindenkinek
Andi
kisbora

Sziasztok!

Köszi Andi, én is ezt hallottam erről a szerkentyűről!

Tudom, hogy sokat kellene pihenni és próbálok is, de abban a 2-3 órában, amikor alszik a pici, annyi mindent kellene csinálnom. Nehéz megállni.
Azért igyekszem sokat aludni és napról-napra jobban érzem magam. Csak estére fáradok el kicsit.

Csenge! Avent Isis mellszívó a gyakorlatban is megállja a helyét!
Kitartás, most már biztosan nemsokára eljön a ti időtök! Összepakoltad már a kórházi cuccot?! :-)

Szilvi, Második! Örülök, hogy jól vagytok!

Jó éjt mindenkinek!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Csenge!
Még nem kaptam meg, nagyon jó lenne, ha elküldenéd.
Lehet, hogy a babád inkább szűz akar lenni, mint oroszlán Kép.

Légzésfigyelők

A Baby Sense az amit Magyarországon már régóta forgalmaznak és a magyar gyermekmentőszolgálat is ajánlja, mert jó tapasztalataik vannak vele kapcsolatban.
A másik ami nagyon jó, az az Angelcare, ez a piacvezető Európában, pár éve már Magyarországon is van, de itt a kórházakban még nem igazán próbálták ki hosszú távon. - Ezt egy gyermekmentőszolgálatos orvostól tudom.

Én kaptam kölcsön egy Angelcare-t (külföldről), és már 4 baba álmát vigyázta sikeresen, álriasztások nélkül 10-10 hónapon keresztül.

Remélem tudtam segíteni.

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Csenge!
Kórházban vagy már, vagy még pocakos vagy Kép?
Mi nemrég értünk haza, volt CTG, vizsgálat, UH, egyelőre 2in1. Baba feje még fent,méhszáj éretlen, császáros hegem határérték Kép. Férjem retteg is rendes,hogy egyszer csak szétrepedek...
Legközelebb szombaton megyünk, ha addig nem szülünk Kép.

Duda!
Örülök, hogy békén hagytak benneteket Kép! Az evésre, de főleg az ivásra én is direkt rákérdeztem a dokinál, és azt mondta,hogy lehet. Te vagy a bizonyíték, hogy tényleg Kép!

Tegnap este iszonyú gyomorfájás kínzott 4 órán át, kiegészítve kis hasmenéssel, nem tudom mi lehetett: gyomorrontás, vagy készül a szervezetem? Nem vagyok egy gyomorfájós típus és ez nagyon-nagyon fájt Kép. Ma reggel is volt kb. 1 órán át. Lehet, hogy ilyenkor belefekszik valamibe a kiscsaj és így kínoz?
Na, megyek pihizni, mert az elmúlt éjszaka megviselt.
Szép napot! Virág 39+6
virga

Sziasztok!

Virág, nálam is változatlan a helyzet. A te dokid nem beszélt arról, hogy be akar fektetni majd egy idő után? Nekem holnap a doki magánrendelőjébe kell mennem vizsgálatra, csütörtöktől pedig minden nap CTG-re.

Duda, most már megvárom, hogy alakulnak a dolgok a mellszívóval kapcsolatban a kórházban (a szülésznőm is ezt javasolta), de ha kézi mellszívót veszünk majd, akkor én is az Aventet néztem ki magamnak. Láttam is 15.000 Ft körül a babadiszkontban, a férjemet majd elküldöm érte, ha szükség lesz rá. Meg azt hallottam, hogy a kórházban is árulnak, nem tudom milyet és mennyiért, majd kiderül. Örülök, hogy neked bevált.
A kórházi cuccot összepakoltam a babaszobában és megmutattam neki a táskát Kép amibe láthatóan nem is fog beleférni, lehet, hogy egy kicsit sok mindent pakoltam össze?? Kép

Manka, listákat elküldtem. Mikortól lenne szűz??

Zita, Szilvi, Andi köszi a bíztatást :-)

Tegnap estére egészen összeugrott a pocakom, de nem is engedett ki, az éjjel is kőkemény volt, csak az esti fürdő lazította átmenetileg és most már csak feszes, és nem annyira kemény. Nem tudom, hogy ez mi volt?? De gondolom, nem fájás, mert nem rendszeresen húzodott össze, hanem úgy is maradt. Viszont a mai délelőttöt át is aludtam, azt hiszem kicsit elfáradtam ettől a folyamatos keményedéstől.

Üdv,
Csenge 2 in 1, 40+0 Kép
Vendég

Köszi szépen a listákat Csenge, jól átjöttek.
23-tól már szűz lenne. Persze teljesen mindegy. A párom szűz az apukám pedig oroszlán, és mind a ketten jó fejekKép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Csenge!
Egyelőre nem volt szó befektetésről. De lehet, hogy szombaton már szó lesz erről is Kép. Vegyük rá a babákat, hogy induljanak el maguktól, ne kelljen befeküdni Kép.
Nekem újrakezdődött a fájdalom, arra ébredtem,hogy fáj a gyomrom és a hátam (?!?). Próbálok valami olyan pózt találni,amiben jobb egy kicsit, de nem igazán működik. A hasam nekem is kőkemény és én is aludtam egy nagyot Kép.

Megyek vissza az ágyba, hátha sikerül valami lazító pózt találnom.
Üdv, Virág 39+6
virga

Virág, ezek a fájások lehet, hogy nem a gyomrodtól vannak, hanem már kezdődik valami??? Nekem is kemény a pocakom, bár nem annyira kőkemény, mint az este vagy az éjjel. Viszont nem fáj, csak kicsit kellemetlen, ahogy ülök. Különben érdekes, hogy mennyire hasonlóan érzünk Kép
Szerinted mit kellene csinalni, hogy előcsalogassuk őket? Vasárnap nagyot túráztunk, tegnap egy kád meleg vízben relaxáltam (amit állítólag ilyenkor már nem illik, de nem tudja valaki, hogy miért?? mondjuk ha nyitva van a méhszáj, akkor gondolom a fertőzésveszély miatt, de nekem még teljesen zárt). Fűszeres ételeket is ettem Kép de semmi nem hat Kép

Csenge, 40+0
Vendég

Sziasztok!

Csenge, Virga! Nekem is keményedéssel kezdődött, fájásom nem is igazán volt. Szerintem lassan készülnek a babáitok! :-)
Drukkolok!!!!

Légzésfigyelő ügyben köszönöm a segítséget, ma eldöntöttük a kérdést és meg is vettük!

Csenge! A kórházban Medela mellszívókat árulnak, a kézi változata 5300 ft körül van, de ez nem a pumpás, hanem a "huzogatós" változat.
Volt szerencsém kipróbálni, szerintem elég brutál. Hatékony, de nem kíméletes!
Árulnak motoros szerkentyűt is, úgy emlékszem 19.000-20.000 ft körül.
Nekem is a férjem vette meg, úgy a szülés utáni 2-3. naptól biztosan szükséged lesz rá.

Ha javasolhatok valamit, szerintem vigyetek a kórházba több kisméretű, sötét törölközőt! Hasznát fogjátok venni!

Kitartás!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

<font color="0000ff">Csenge!

A http://www.tiva-med.hu/arak_elemei/sheet004.htm oldalon, 13950.- Ft az Avent Isis mellszívó. A bolt a III. kerületben a Varsa utca 14-ben van. Alul lent az Avent címszóra kattintva az összes hozzátartozó kütyü (anyatejtároló zacsi, zárócsat, stb) árát is megtalálod.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Csenge!
Még mindig itt vagyok Kép! Nincs ötletem a csalogatásra. Én is sétálok, amennyit tudok pakolászok, enni már nem nagyon tudok, így a fűszerek kimaradnak, a szexet nem kívánom fájós hassal (az is szülésindító hatású, egyrész az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, másrészt az ondóban méhszájlazító anyag van, szóval hajrá - ide most egy kacsintó smiley kéne - ) Az egyik NLC topikban az egyik lány "bábakoktélt" ivott egyik reggel, másnap hajnalban meg is szült. De nem tudom pontosan az összetevőket, mert én nem akarok ilyen módszereket használni.
Gyomorfájásom mérséklődött, ma reggel csak egészen enyhe volt és olyan jót aludtam az éjszaka Kép!
Avent: úgy tudom, hogy az anyatejtároló zacsi már nincs forgalomban, megszüntették, helyette van a VIA System, ami még drágább Kép (10 db pohár 2000 Ft körül van, a kupakok szintén). Van még a Pro-mamában (Dorozsmai utca) néhány elfekvő kartonnal a zacskóból, szóval ott még kapható, ha esetleg erre van szükség.

Duda!
Köszi a tippet, feltúrtam a szekrényt és nincs kisméretű sötét törülközőnk Kép. Gondolom az altájék Kép törlésére használtad. Erre javasolták még a Szilvia törlőkendőt, vagy a gyógyszertárban kapható papírtörlőt, mert ezt csak kidobja az ember, nem kell mosni.

Megyek vasalni, meg porszívózni. Lehet,hogy fészekrakó lettem Kép?!?
Üdv, Virág 39+7 azaz 40+0 Kép
virga

Csenge!

Én már nem vennék mellszívót előre, Marci előtt bevásároltam teljes AVENT szettet, elektromos és kézi mellszívó, cumisüvegek, cumik, ételmelegítő stb..
Végül csak a cumisüvegeket használtam (lévén Marci tápszeres-anyatejes baba) és mellszívóból csak az elektromos Medela vált be nekem.

Sztem a kórházban kipróbálod melyik a legjobb és ott meg is veheted.

Kriszti

cuiccolo

Szia Virág!

Én is itt vagyok Kép A fészekrakó ösztön általában biztató előjel, kivéve persze, ha eddig is házitündér voltál Kép
Nekem nincs gondom az evéssel, hacsak nem az, hogy néha alig bírom abbahagyni :-) Elég sok mindent össze tudok enni mostanában, néha már egy kicsit vissza is kell fognom magamat.
Néha hasogat a derekam és a pocakom is elég feszes főleg este és éjszaka, de más jel nincs még. Ma megyek a dokim magánrendelőjébe vizsgálatra, de nem hiszem, hogy lesz bármi változás.

Köszönöm az Avent-es infókat. A mellszívó, amit néztem csomagban árulják vagy két cumisüveggel vagy néhány, nem tudom pontosan hány darab tárolódobozzal, így azt hiszem, hogy az ára hasonló a tiva-med áraihoz (talán 14.5-15eFt volt a két változat).

Andi, az általad említett kismama jógára járok, a Padma stúdióba az Örs Vezér térnél és nekem nagyon jót tett, ajánlom minden kismamának. Tegnap is voltam Kép épp egy különben dúlaként is dolgozó oktató tartotta a foglalkozást, még viccelődtünk is, hogy ha beindulna a szülés, akkor legfeljebb majd ő levezeti :-) Ajánlott homoepátiás szereket is, az egyik állítólag meggyorsítja a szülést, erősíti a fájásokat. A másik, amiről beszéltem vele az az Arnica Montana, amit már be is szereztem, vérzéscsillapításra és sebgyógyulás elősegítésére jó. A szülés közben hasznos légzéstechnikákről is beszéltünk, én már voltam szülőőpozíciós jógán, ahol ezeket tanítják a pároknak, de jó volt egy kicsit feleleveníteni a tanultakat.

Üdv,
Csenge, 40+1
Vendég

Csenge, Virga, Varakozók sziasztok!
Kitartas!
Meg egy javaslat: hajaszaritot is vgyetek be, nekem az jott be az altajek szaritasara, es nem kellett törölközőkkel bajlodnom. (persze nalunk is volt sok kismeretu (de pl a mosdokesztyuk is megteszik), utana pedig hajszarito. Allitolag a sebgyogyulast is gyorsítja.
Jo varakozast.
M
masodik

Csenge
Egyszer én is voltam szülőpoziciós jógaórán Anikónál, lehet hogy akkor voltál Te isKép - én április 10-én szombati naponKép

Ja Bábakoktél - a bábakönyv szerint a természetes módszerek közé közé tartozik (és csak AKKOR NYÚJT támogatást ha a szervezet felkészült a szülésre)
... akit érdekel járjon utánaKép A bába válaszol c. könyvben.

Arnica,
igen nálam is bevált

Gátsebre, Mellsebre
a legjobb az anyatej azt hallottam, avagy még ajánlották az intim betétet, bevizezve lefagyasztani, vagy kórházi gumikesztyűt vizzel lefagyasztani... hűtő van a folyosón a (3. em-en szoba-blokkonként)

HAJRÁ Babák! HAJRÁ Virág!, HAJRÁ Csenge!
Andi
kisbora

Jó reggelt mindenkinek!

Még mindig itt és egyben Kép Tegnap voltam a dokinál, aki azt mondta, hogy úgy érzi, hogy már puhul a méhszáj. Hétfőn akar befektetni, ha addig nem indul meg magától a szülés. Izgi, most már tuti, hogy legkésőbb hétfőn a kórházban leszek.

Andi, az Arnicat milyen adagolásban szedted? Április 10-én én még csak a 22. hétben jártam, úgyhogy akkor biztosan nem voltam szülőpozíciós órán, mert azt csak a 35. hét után ajánlják.

Mindenkinek köszi a jó tanácsokat a kórházi tartózkodáshoz, nyugodtan írjatok még, ha valami eszetekbe jut!

Üdv,
Csenge, 40+2
Vendég

Sziasztok!

Csenge!
Még én is itt vagyok Kép! Ma még nem fájt a gyomrom, igyekszem diétázni, szombatig kibírom valahogy. Remélem addigra már nálam is lesz jele a szülésnek Kép. Persze ha addig még egyben leszünk.

Köszi a drukkokat mindenkitől Kép!
Szép napot! Virág 40+1
virga

Sziasztok!

Duda, gratulálok a bébihez. Sokat gondoltam ám rátok, mert tudtam, hogy a dokink a múlt héten szabin volt. Ugye, hogy milyen rendes volt? Én ma megyek hozzá, kéne beutaló a 18 hetes uh-ra.

Képzeljétek, kedden hívta a férjem a kórházat, hogy bejelentsen péntekre uh-ra. Nem sikerült, csak 31-én tudunk menni, amikor a babó már majdnem 20 hetes lesz. Kiváncsi leszek, ma mit mond a doki.

Szép napot mindenkinek!
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Most találtam ezta linket(angolul beszél). Homeopata gyogyszerek a terhesseg alatt, illetve szoptatas, gyerekagyas idoszak alatt. Mire mit lehet szedni.

http://www.indiangyan.com/books/childcarebooks/you_and_your_child/before_your_ba by_is_born.shtml

Mindenkinek minden jot! (Szulni keszulők, az Arnica nekem is nagyon bevált, (en 2*5-ot szedtem a ch9-bol, de azt beszeljetek meg orvossal sztem)
Edina! Meg nem is gratulaltam az uj bébidhez! Szoval gratulalok!!Jó pocakosodást!
Udv,
M
masodik

Bocsi. itt egy masik.
http://www.lesstoxicguide.ca/index.asp?fetch=babycare#wipes
Ez egy masik link, szinten angol.
Sok termék nem kaphato itthon, de rengeteg tanacsot ad, hogy hogyan leeht otthoni modszerekkel "eco" kornyezetben nevelni egy babat. (pl illatositott hintőporok helyett, vagy törlőkendők helyett mit használhatunk, ami jobb a babának).
Udv,
M
masodik

Sziasztok!

Köszi Edina a gratulációt és, hogy gondoltál ránk! Nekem is eszembe jutottál a napokban, érdekes lenne összevetni az élményeinket.

A doki nagyon rendes volt, a szabadsága ellenére mindennap jött és rám nézett, sőt, varratszedés után még egy napot a baba miatt bent kellett maradnunk a kórházba és annak ellenére, hogy megbeszéltük, nem jön többet, másnap mégis bejött.
A szülés alatt is kedves volt, bíztatott, ha arra volt szükség és a végén velünk örült!
(délután kettőkor azt ígérte, 4-re meglesz a baba. 4 előtt 3 perccel született meg a lányom!!!):-)

Ha izgulsz az uh. miatt, szerintem kérd meg a dokit, nézzen meg a rendelőben. Talán a gépe nem olyan nagy felbontású, mint a kórházi, de szerintem a lényeg látszik rajta és téged is biztosan megnyugtatna! :-)

Szülni készülők!
Szerintem érdemes még bevinni éjjeli fényt, vagy valami pici lámpát az éjszakai szopihoz.
Abban a szobában, ahol én voltam, csak 2 olvasó lámpa volt és egy mennyezeti lámpa. Az olvasó lámpa fénye nagyon erős, zavaró.
Mi a szobatársammal letakartuk, így tompítottuk a fényét. :-)

Drukkolok Virga, Csenge!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Meg tudná valaki adni Szakács Zoltán doktor telefonszámát?!!
Elhagytam a telcsimet és sajnos csak abban volt meg.
Köszi!
monster1

Sziasztok!

Még mindig itt vagyok, bár reggel óta nem sok idő telt el Kép. A helyzet változatlan, a mai napot enyhe gyomorgörccsel megúsztam eddig, igaz nem ettem semmi megterhelőt. A főtt krumpli főtt hússal bejött ebédre, nem okozott gondot. Jaj, csak így maradjon!!!

Monster1!
Sajnos nem tudok segíteni, nekem más a dokim.

Ed26!
Érdekes ez az UH, mi kedden voltunk és nem tűnt úgy,hogy hatalmas tömeg lenne. Sőt, mi akkor kaptunk beutalót és kb. 3/4 óra alatt végeztünk is.

Üdv, Virág 40+1
virga

Sziazstok!
Még új vagyok itt, de örömmel olvastam a sok pozitív élményt. Én is a Söfiben fogok szülni október végén. Máshol le akartak beszélni erről a kórházról, de az eddigi tapasztalataim mind kedvezőek. Meg állítólag nagyon profik a csecsemős orvosok. Más kórházakról is hallottam jót is, roszta is. Nehéz az első babánál okosnak lenni. Mindenki ajánlja a fizetős szobát, fogadott dokit, szülésznőt... És akkor jobban figyelnek ránk. De szerintem ez máshol is így van.
szaffi76

<font color="0000ff">Monster1!

Ha felhívod a kórházat, és elmondod, hogy mit szeretnél és miért, akkor valószínűleg meg fogják neked adni a számot, ugyanis szülésnél is mobilon értesítik őket, így mindenkiét tudják.

Csenge, Virág!

Nagyon izgulok mindkettőtökért.

Lehet, hogy csak nekem újdonság, de szereztem tegnap valamit a kórházban. Íme:

Kép

Faggatóztam a részletekről is, de nem biztos, hogy mindenre jól emlékszem. Ha minden igaz, akkor 13 ezer forint, elvileg jövő hétfőtől, azaz 22-étől működik. De mondom, nekem most nagyon szita az agyam.

Szép álmokat mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Szia Csenge,

Arnica = nekem a dokim 4 napig 1x5 ajánlott , a C30-ból (előtte-utána 1/2 órával nem enni nem inni, mentolos fogkrém 1,5 óra!) ne mobiltelefon mellett tartani a bogyókat.

Más vajúdáskönnyítő a Caulophyllum
DE van még számos, ezek egyéntől függőek, mennyire szurkolsz, szorítasz, vagy ideges, izgatott, félős, stresszes,s tb. a szüléssel kapcs. SZÓVAL mképpen kell egy szakember, jártas személy aki ezt kideríti nálad.

Monster1,
nem próbáltad a központi számon?, hátha sikerül megtudni: 476-4400

Üdv Mkinek!
HAJRÁ LÁnyokKép

Andi
kisbora

Sziasztok!
Hallott már valaki Dr Kósa Zsoltról? Esetleg szült nála valaki? Dokit keresek sürgősen és Õt ajánlotta egy ismerősöm, de jó lenne még néhány vélemény!
Előre is köszi!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Szia Reni!! Csak nem babát vársz????Kép
Enikő vagyok Palicsról a D-ből...tudodKép
Mi a mélcímed?
Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dr. Ferencziről szeretnék infókat, egy ismerősöm lenne rá kíváncsi,hogy milyen orvos, milyen a szülésnél stb. Minden vélemény infó érdekel.
Köszi
Patri
patri

sziasztok!

Duda, köszi. Tegnap voltam nála, de mire beutaztunk a városba, már csak a helyettese rendelt,Kép akitől kértem beutalót. Ma viszont felhívtam, elmeséltem mindent, meg is nyugodtam. Kicsit magas lett az AFP, de megnyugtatott, hogy nincs semmi gond, elég, ha 31én eljutok az uhra és hozzá is.
Hogy vagytok?

Virág, hihetetlen, hogy mi folyik a kórházban. Utálok odajárni, de nincs más megoldás. A múltkor is 3 órát kellett várakozni, még szerencse, hogy tesómék tudtak vigyázni Kincsőre.
Hogy érzed magad?

Hirtelen nem találom a szobaárakat. Kb 7000/nap? Jól emlékszem?

Jó hétvégét mindenkinek!
Edina (17+6)

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Csenge!
Ma még nem jelenkeztél... Kép

Ed!
Köszönöm, jól vagyok, odafigyelek mit eszek és ezzel elég jól kordában tartom a gyomorfájdalmat. Akkor lehet,hogy nekünk a UH-nál csak szerencsénk volt? Én is úgy tudom, hogy 6-7000 körül vannak a szobaárak. A kétágyasból is van kétféle: újabb, meg régebbi, az egyik olcsóbb. De remélem hamarosan beszámolok majd Kép!

PZita!
Köszi az infót, továbbitottam egy ismerősömnek, aki januárban fog szülni a kórházban.

Szép napot! Virág 40+2
virga

Sziasztok!

Köszi Edina, jól vagyunk. Hihetetlenül gyorsan telnek a napok, mire feleszmélek este van.
Próbálom beosztani az időmet, de nem könnyű.
Mi van, ha valakinek ikrei vannak?! :-)

Egyébként nagyon jó kislányom van, csak az esti lefekvésnél sírdogál. Egyébként sokat alszik és az étvágya is egész jó. A gyerekorvos szerint hagyni kell sírni kicsit, de nekem a szívem szakad meg. Nem tudom hallgatni. Mit tesz ilyenkor egy tapasztalt Anyuka?

Örülök, hogy megnyugtatott a doki, gondoltam, hogy így lesz!
A kórházi uh. tényleg egy vicc, én mindig egy héttel korábban kértem időpontot, mégis szinte mindig 1-2 órát vártam.

A szobaárakra jól emlékszel, 6-7 ezerért 2 ágyas van, az 1 ágyas 8-9 ezer, úgy tudom.

Csenge! Remélem azért nem írsz, mert már babázol!
Virág! Kitartás! Remélem holnap bíztató híreket kapsz!

Jó hétvégét mindenkinek!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Virág, még itt vagyok én is.Délelőtt voltam CTG-n, de a dokim nem ért rá megvizsgálni, úgyhogy az holnapra maradt. Te is holnap mész vizsgálatra, ha jól emlékszem, mikor? Vagy nem a kórházba kell menned? Engem fél tízre hívott a dokim.

Zita, köszi a bíztatást Kép

Andi, nekem azt mondták, hogy az Arnica-t 3*5-ös adagolásba szedjem, meg, hogy nem lehet túladagolni. Mobil mellé miért ne kerüljön??

Az éjjel nem nagyon tudtam aludni, és ma sem sikerült még Kép kicsit hulla vagyok.

Üdv,
Csenge, 40+3
Vendég

Duda, egyszerre írtunk Kép Hát még nem babázok. Bár már lassan jó lenne.
Vendég

Csenge, már biztos nincs sok hátra! Próbálj addig pihenni, mert szülés után már úgysem nagyon fogsz!
(nekem is mindenki ezt mondta, már a fülemen jött ki. De igazuk van!):-)

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Csenge, Virág! Nagyon kitartóak a babáitok. Stramm kis gyerkőcök lesznek!

Második! Kezdenek sűrűsödni a felhők a fejem felett! Elég éber a Nándi és hasfájós, a Ricsinek pedig úgy veszem észre kezd elege lenni időnként a kistesóból. Írj majd, hogy tudjam az e-mail címedet (jó lenne egy kis tapasztalat-csere).

Duda! Örülök, hogy ilyen jól vagytok. Üdvözlöm a családot!!!!

Szilvi
gszilvi

<font color="0000ff">Ed! A szobaárak: A háromágyas fizetős kórterem napi 5000 Ft. A kétágyasból a régiek napi 6000 Ft-ba, az újak 7000 Ft-ba kerülnek. Az egyágyasoknál a régi 7000-es napi díjjal megy, az új 9000.

Csenge! Az utolsó időkben én kifejezetten örültem az olyan hírnek, ha nem akartak megvizsgálni. Sőt volt, hogy én beszéltem le a doktoromat, hogy talán most ezt felejtsük el. Én mindhárom gyerekkel úgy voltam, hogy minél közelebb voltunk a szüléshez, annál rosszabbul esett a vizsgálat.

Patri! A barátnőm szült Ferenczi doktornál, a szülés részleteire már nem emlékszem, de tudom, hogy elégedett volt. Mindig is figyelmesnek és alaposnak tartotta. A pont az i betűre akkor került fel nála, mikor az egyik rákszűrésén (miután egy éve nem találkoztak), bement hozzá, az ránézett, és mondta, hogy akkor most megírja a beutalót egy vérvételre, mert itt gond van. És igaza volt, probléma volt a pajzsmirigyével. Ja, és ultrahangspecialista.

Szuvajdzsity! Ha még nem vársz babát, és azért ajánlották Kósa doktort, hogy mert esetleg nehezen megy a fogantatás, akkor jó helyen jársz nála. Ha már van pocaklakód, és "csak" egy terhesgondozó és szülést levezető orvost keresel, akkor csak akkor válaszd őt, ha nem gond, hogy elég konzervatív a szülésvezetése. Anno a fiammal 22 órát töltöttem a szülőszobán, így több szülést végig hallgathattam, köztük egy Kósa-féle és egy Szőnyi-féle szülést. Ha Ég és Föld volt a kettő. De ha a másik Schöpfis-topicba átkérdezel (eggyel ez alatt), akkor Timili biztos kimerítő választ tud róla adni, mert nála szült.

Duda! Én nem hagynám sírni. Egy ekkora baba, mint a Te kislányod is, még hihetetlenül elfárad estére a rengeteg ingerben, ami egésznap éri. Nyűgösebbek, sírósabbak estére, nehezebben sikerül az álom és ébrenlét határát átugrani. Nálunk az esti szopinál már mindig csak egy éjjeli fény égett. Ha nem aludt el szopi közben, akkor felvettem a mellkasomra, ott megpihent, általában el is aludt például Réka. Mindenképpen arra törekedj, hogy minél nyugisabb környezetben próbáld ilyenkor elaltatni. Remélem, valami hasznosat is sikerült írnom.

Virág, Csenge! Valljátok be, hogy holnap az ünnepi tüzijáték közben zeneszóra szeretnétek világrahozni a babáitokat! Kép

Üdv mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Hűha, tényleg kitartóak a babák. De most mar biztos nemsokara meglesznek. Virag, Csenge, nagyon drukkolok nektek!!
Szilvi! Nem műkodika munkahelyi mail-em, allitolag holnaptol allnak at uj rendszerre, remelem, egyszeru lesz kezelni, azonnal irok. Nalunk is eleg hektikus neha, nehez ketto igenyet egyszerre kielegiteni. Szerencsere a lanyomnak nagyon tetszik, hogy "neha anyuka lehet". Te i probald meg, hogy hagyod, hogy a nagy simizze a hatat, amikor bufiztetsz, vagy o adja oda a popsitorlot, vagy a ruhacskakat, amiket kikeszitesz, o adogatja a kezedbe, amikor a kicsire adod. Igy ugy erzi, be van vonva, es o is felelosebben viselkedik. Nalam eddig bevalt. Egyebkent allandoan szoptatok, nalunk is van neémi hasfajas, de remelem, nem lesz gond, elmulik. majd figyelek, mit ehetek. egyelore probalgatok.
A helyesirast nem tudom megnezni, fel kell vinnem a kislegenyt aludni. mail megy, mihelyst mukodik a mh-i szerverunk.
Puszi Mindenkinek.
M
masodik

Szuvajdzsity!

Én a Kósához járok nőgyógy.vizsgálatokra,még nem szültem.Nekem is úgy ajánlották, ismerős körömben meg voltak vele elégedve.Úgy hallottam, hogy "problémás" esetekben őt nagyon ajánlják.
Szemi

Kép

Kép
szemi_dévisz

Sziasztok!

Mit szoltok ehhez. (egy hete történt, eddig kellett érnie, az íráshoz)
A vedono, amikor haza erkeztema 3 és fél napos babámmal, először is engem leszidott, amint belépett az ajtón, hogy mit keresünk mi itthon, majd miutan az itt töltött egy órája alatt ketszer tettem mellre a kicsit, megjegyezte, hogy elkapatom, és hasfájóssá teszem, mert a fiuk igy lesznek hasfájósak, ha anyuka akkor szoptatja őket, amikor igénylik....

Duda! Szeintem se hagyd sirni. sok konyv szerint fel evs kora elott nem lehet "elkapatni" hiaba kapod fel. En egyszer hagytam a lanyomat sirni, azota is bánom. Neki nem siekrült alomba aludnia magat, hanem amikor elaludt, fel perccel kesobb ujra felebredt es sirt tovabb. Akkor felvettem, megnyugtattam, velem aludt el, es minden ok volt.
masodik

Sziasztok!

Szobaár: köszi az infokat, akkor jól emlékeztem, hogy napi árról van szó. Apának meséltem, és nem akarta elhinni, hogy 1 nap kerül ennyibe. Szerintem én megint megyek az elsőre a közösbe, majd kihúzzuk valahogy.

Duda, én Kincsit nem hagytam sírni. Sajnos mostanában igen, ha szopizni kér és nem hagyom. Nagyon nehéz ilyenkor, de meg kell tennem. Most napi 2nél járunk, de arról is le akarom szoktatni szépen lassan.

Jó hétvégét,
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Második, az ilyen védőnőre nem kell figyelni. Nekem a gyerekorvos azt tanácsolta még a nagyobbik fiamnál, hogy tartsam tiszteletben a saját kis bioritmusát. Akkor adjak neki enni amikor kér (ne ébreszgessem, ne halogassam) és annyit amennyit akar. A hasfájás pedig a lenyelt levegőtől van, nem a sűrű szopizástól. Fura hogy ezt ő nem így tudja. Amúgy bevonom a dolgokba a fiamat, de hosszútávon nem érdekli annyira. Valószínüleg ez másképp működik egy lánynál és egy fiúnál.

A sírásnak szerintem meg meg van az oka. Én soha sem hagytam sírni a fiamat, mert úgy éreztem, hogy olyan lenne, mint amikor egy nagyobb gyerek beszél hozzám és én oda sem bagózom rá. Lehet hogy ezt egyesek kényeztetésnek gondolják, de szerintem inkább gondoskodás. Most, hogy kétévesen sokszor kivágja a hisztit, igazi hattyú-halált ad elő, akkor persze hogy nem babusgatom, hanem inkább elmagyarázom miért nem szabad azt a bizonyos dolgot. Sokszor nem jön be a dolog és földhöz vágja magát, úgy ad nyomatékot a dolognak. Na ilyenkor úgy csinálok mintha nem látnám, egy percen belül már abba is hagyja. De ő két éves és nem két hetes!

Ma még nem írt a finiselő párosunk! Csak nem tényleg a tüzijátékra vártak? Úgy drukkolok nekik!

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Szilvi, ki kell ábrándítsalak Kép A gyerek úgy tűnik, hogy nem kiváncsi a tüzijátékra, csak én, úgyhogy megyünk is ki megnézni.
Volt ma mindenféle vizsgálat, minden rendben, de egyelőre nem szülök.

Üdv,
Csenge, 40+4
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot, megfogadjuk őket!
Úgy veszem észre, az idősebb korosztály másképp nevelné ezeket a babákat, mi fiatalok humánusabbak vagyunk. Nekem is fura volt, hogy azt tanácsolta a gyerekorvos, hagyjam sírni a kicsit, hiszen annyira kiszolgáltatott még.
Ki segítsen neki, ha nem én?!
(azt mondta, tegyek melegvizes palackot a gyerek mellé, hogy érezze, nincs egyedül...
Inkább magamhoz ölelem!)

Második! Milyen korú a védőnőd? :-)

Szilvi! Nekem azt mondta a védőnő, ne hagyjam a kicsit 3-4 óránál többet aludni, ébresszem fel!
Neked pont az ellenkezőjét mondták. Ki érti ezt?
Üdv. a családnak!!

Aludjatok jól!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Virág, Csenge
vége a tüzijátéknakKép szóval még mindig semmi????

Második
...és a védőnő pluszban még sáros lábbal trappolt be hozzátok, nemKép ... mondjuk nálunk ezt a tapasztalt doktornő adta elő, pedig egyértelmű volt, hogy nem kéne ... és a fiatalka, frissen végzett védőnő nem, ő a természetesebb és humánusabbKép is...

Patri
A röntgenszemű Ferenczy doktor, én csak így hallottam emlegetni, a dokim (dr Szőnyi) is őt ajánlotta amikor a genetikai uh-ra kellett menni.

Csenge
homeopátia és mobil = hát gondolom a hullámok , meg ilyesmiKép ... nekes is úgy mondták ezeket, de lehet úgy hogy 1ik zseb - bogyó + 2ik zseb-minden másKép

Hasfájás
én úgy tudom, hogy az előtej magas cukortartalma okozhatja a hasfájást. Ha úgy érzed, sziklákból és jégtáblákból áll az az illatos bőrtömlő - ahogy DúlaZsuzsi mondta (aprópó tartozom még a dúla mesévelKép- akkor szopizás előtt muszáj kifejni. Nálunk nem is volt Dana baba hasfájósKép

Egyébként arra is vannak remek szerek - mármint hasfájásra - ha vkit érdekel előkeresem a jegyzetemiben...

Szép álmokat, jó pihenést a finisbenKép
Andi
kisbora

Andi!
Erdekelenk a szerek a hasfajasra!
A vedono egbkent ugy negyven korül van, nem biztos, hogy emiatt ilyen konzervativak a nezetei (en is elmultam mar 30).
Az orvos normalisabb, bar o is a konzervativabb fajtabol valo.
Koszi a tanacsokat, velemenyeket!
Üdv,
M
masodik

Szia Második,

hasfájásra:
homeopátiás: SABSIMPLEX suspension

orvosság:
SAB symplex (10 csepp) ezt csak gyermekorvos írhatja fel.

+
Espumisan (ezt a barátnőm találta, a céggel is beszélt, termékinformáció: az apró kis étel buborékokat üti szét az apró kis belecskékbenKép mert állítólag attól fáj a poci...

Sok sikert!
Andi

UI: most látom, hogy az első, amit a párom koll.nője és a 2. amit a szülésznőm ajánlott UA (?)
kisbora

Szuvajdzsity!
kétszer szültem a Kósa dokinál. Van egy hároméves kisfiunk és most májusban született a kislányunk.
Nekem is ajánlották annak idején. Nagyon alapos orvos. Mi megvoltunk vele elégedve, mindkét szülés apás volt.
Üdv mindenkinek,
Tündi
tunde_n

Sziasztok!

Visszajöttem a nyaralásból, aminek az esős idő következtében 2 nappal előbb lett vége. Túl vagyok rajta, bár amikor pénteken haza indultunk elsírtam magam, mert olyan rohadt kevés szabadságom van, és ennek is így kellett véget érnie! De azért annyira nem vagyok kiborulva, szerintem csak az állapotomnak köszönhető a sírásom.

Virág, Csenge! Még egyben vagytok? Mi van veletek!

Második!

A védőnőkről nekem is megvan a véleményem. Már az első terhességem, és utána a picinkkel is akihez tartoztunk abszolut csak a könyvből vett hülyeségeket mondta, gyakorlati tanácsokkal ellátni nem tudott. Könyvet olvasni meg én is tudok! Amugy amikor ilyeneket írok róla van egy kis lelkiismeret furdalásom, mert amúgy emberileg nagyon aranyos volt, csak nem tudott segíteni, és szerintem ők ezért lennének. Most már más védőnőhöz tartozunk, őt nem ismerem, de két lány is jár hozzá az utcából, az egyikük 2 hónappal előrébb áll terhességben, a másiknak 4 hónapos pici babája van, de mindketten ki vannak rá akadva. Az 54 kg-os 20 hetes terhes szomszédasszonyomnak azt mondta, hogy diétázzon, mert sokat hízott (könyv szerint). A 4 hónapos pici baba anyukájának meg azt mondta, hogy kisebb a baba az átlsgnál, de teljesen egészséges, hogy legalább 150 gr-ot etessen vele, holott a babába 120 gr-nál nem tudnak többet beletömni, és az igény szerinti 5-6 etetés helyett, legalább 7-8-szor etessék. Ha nekem ilyen ostobaságokat fog mondani, pedig a héten fogok vele találkozni, akkor nem leszünk jóban az tuti. Szerintem ezek tök hülyék (tisztelet a kivételnek). Szerintem csináld úgy, ahogy jónak látod. Biztosan az a legjobb a babádnak, és neked is!

Zita!

Nagyon jó, hogy beraktad a 4D UH-s hirdetést a fórumba, nem tudtam róla, hogy már a Schöpfiben is van. Köszi!

Duda, Szilvi és is szeretnék gratulálni a picikhez, és jó egészséget kívánok nektek!

SZiasztok,

Paga 11+6

Gabi
paga

Szaisztok!

A védőnőkről: az első terhességem alatt rendszeresen jártam hozzá, de csak annyi volt, hogy beírta a kiskönyvbe a leletek eredményeit és megmérte a súlyom és a vérnyomásom. Gondoltam, majd ha megszületik a fiam és kijár akkor nagyobb hasznomra lesz. Hát össz-vissz a 2 év alatt egyszer volt kint, akkor amikor hazajöttünk a kórházból. Mindenben a gyerekorvos segített. Vele nagyon jó a kapcsolatom, mert születésem óta nekem is ő volt a dokim. Most terhesség alatt alig mentem el a védőnőhöz mert feleslegesnek találtam. Most is hazajövetel után kijött, de szerintem egy darabig most láttam őt utoljára. Még jó, hogy nem hiányzik a segítsége.

Hasfájás: nekem írt fel valamit a doki, amit úgy kevertek ki a patikában. Nem tudom egyenlőre eldönteni, hogy hatásos-e vagy sem. A dokim szerint a lenyelt levegő amikor a vékonybélbe ér akkor okoz görcsöket. Kisbora, mennyire fejted ki a melled?

Duda! Az ébreszgetéssel kapcsolatban a magyarázat az volt, hogy egy egészséges kisbabának (mert mondjuk ha sárga, akkor más mert aluszékony, és akkor tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy eleget szopizzon) anélkül, hogy mi ráerőltetnénk a saját időbeosztásunkat, egy kis idő után magától is kialakul a saját rendszere. Úgy néz ki, hogy nálunk már alakul a dolog, mert napok óta szépen, rendszeresen eszik a Nándi. Napközben 3 óránként, éjszaka 4 óránként. Néha kicsit sűrűnek találom, de mit tegyek, ha neki erre van szüksége!

Paga! Terhességem alatt időnként én is meglepődtem magamon, hogy milyen dolgokon képes vagyok sírni. Egyszer pl. a Spektrum előtt zokogtam egy rókamangusztákról szóló filmen. Tiszta röhej, nem?

Szilvi
gszilvi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?