És mégegy tipp, aminél olcsób és egyszerűbb nincs azt hiszem. Ez a sós víz.
Nálunk a Pici arcán kezdődtek a tejkiütések, folytatódott csúf ekcémával egy idő után a mellkasán és a karján a könyökénél. Ez utóbbi helyekről a tünetek elmúltak nagyjából maguktól, de az arcán a most 11 hónaposnak még mindig ott vannak az érdesebb, száraz pöttyöske területek.
A Heim Pálban kaptunk rá szteroidot mi is, ám párszor rákentem, elmúlt s ahogy abbahagytam újra előjött. Utáltam, hogy mérgezem a Kicsit és még nem is használ.
Páromnak van nagyon érzékeny bőre a Pici tőle örökölte és neki szokott tenger mellett határozottan javulni. Így jött az ötlet. Most a terápiánk a következő:
Némi jódozott tengeri sót feloldok egy fél bögre vízben s reggel, délben, este bekenjük a pofiját ezzel egy vattapamaccsal. Ha megszáradt rákenek egy kis Bepanthent. Magában egyik se jött be, a kettő kombinációja tűnik nyerőnek. Meg persze fürdetéshez csak a gyógyszertári kencét használjuk.
Olvastam valahol a holttengeri só áldásos hatásáról amit lehet boltban is kapni elég drágán a DMben ill. Rossmanban, de nálunk nem vált be csak a sima jódozott só (Sale Marino).
A kórházat megkérdeztem, azt mondták csak a sós víz nem tehet tünetmentessé (ám mégiscsak lám lám
) viszont affelől is megnyugtattak, hogy nem ártok vele a kicsinek mert a bőréből nem szívódik fel annyi só, hogy megterhelné a szervezetét.
Ha valaki kipróbálja és segít, kíváncsi lennék az eredményre!!
Üdv és jobbulást a gyerkőcöknek!