Új privát üzeneted érkezett!

Moni,
gépközelben vagyok, legfeljebb a net nem megy, de írj mailt! Többször megnézem naponta!
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!
Evey!
Az e-amil címem: juditsun@freemail.hu, ide küldd légyszives a kérdõívet. A táblázatba milyen adatokat adjak meg?
Egyébként 32 éves vagyok, marketingkommunikációs munkatárs, a kisfiam Zalán, négy éves múlt szeptemberben. Kistesót most tervezünk. A többit a táblázatban illetve a kérdõívben! Kép
Jó hétvégét mindenkinek! Hátha kisüt a nap! Kép
Üdv: Judó
judó
 
 


Lyányok!!!

Segítség, én ezt a levelezõ listát nem értem! Hogy kell használni!
Napocska????????

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 

 
 

Sziasztok!

Madárka! Remélem nem értettél félre. Nem azt szándékoztam írni, hogy a szülõ hibás, ha a gyerek pakol. A válaszodban némi sértettséget véltem felfedezni. Vagy csak üldözési mániám van... KépKépSzóval Lili is pakol nem írtam, hogy nem csak nem annyit. Nincs harag, ugye?

Anikó
Gerianiko
 


Sziasztok, Lányok!

Most önzõ módon csak magunkról fogok írni, ugyanis egy könyvtárban ülök, és esélyem sincs rá, hogy végigolvassam az elmúlt idõk termését.
Na, netünk az nincs. A gépem úgy-ahogy most éppen jó, de azért 10-bõl 7-szer nem indul rendesen Kép. Most pedig elõfizetésem nincs, azért nem vagyok köztetek. És nem is tudom, mikor szúnik meg ez az áldatlan állapot, mivel HAMAROSAN KÖLTÖZKÖDÜNK. Ne írigyeljetek, nem önszántunkból történik. A lakás, ahol most lakunk, a férjem nõvéréé, aki most Pesten lakik albiban. De nagyon rövid idõn belül hazaköltözik, így nekünk mennünk kell. De hogy hová? Kép Csolnokra költözünk, ott laknak a férjem szülei, de nem hozzájuk (a jó ég óvjon attól!!!), hanem egy külön házba. DE: pontos hely még nincsen, még nem találtunk megfelelõ (értsd: jó és olcsó) házat. Úgyhogy most kicsit feszültek vagyunk mindketten és sajnos nagyon sokat veszekszünk. Kép

Babusról:
hál'istennek róla csupa jó hírem van. Kép
Kis disznó, már ami az evési módját és a lustaságát illeti.
Van majdnem 3 foga (a jobb felsõ metszõ éppen kitörõben), a kúszás és a mászás sajátos ötvözésével halad elõre és hátra.
Sokat dumál, tudatosan használja az ,,apa" és a ,,nem" szavakat. Ez utóbbit hangos NENENENENENENEM fomrában, pl. ha le akarom tenni aludni. Az anya szó csak elvétve hallható. Múlt heti mázsáláson 7830 g és 74 cm. Még ódákat zenghetnék róla Kép, de sajnos kevés a könyvtári idõm.
Ígérem, igyekszem szorgalmasabb lenni. Ha írtok, a freemail-es címemre tegyétek, a másikat sajna nem tudom innen megnézni Kép. Tényleg, nem tud vki olyan oldalt, ahonnan mindenféle postafiókot meg lehet látogatni?

Millió csók mindnyájatoknak:
Jamina
jamina
 
 


Anikó,
paranoiaKép! mák és genetika kérdése, kinek mi jut

madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!
Evey!
Megkaptam a kérdõívedet , onnan tudtam , hogy szülinapod volt!Kép
Nekem február 16-án volt.
Most még egyszer megkérdezem , hogy létezik e üresen is valAHOL a kérdõív vagy az egészet át kell írni.

Jó éjt!
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!

Köszönet Nektek érte, már sokkal-sokkal jobb a kedvem! KépKépKép
És megszületett tegnap egy barátnõm kislánya, ez is úgy feldobott!
Kati, egyáltalán nem haragszom Kép, hogy kinyomoztad, hiszen számolhattam vele, hogy kiderül, ha már nem tudtam befogni a számat Kép.
Voltam UH-on, megállapították, hogy 5 hetesnek néz ki. Na, megint egy dolog, ami miatt aggódhatok, mert tudom, hogy "öregebb". De egyébként mindent rendben találtak, és kezdem elhinni, hogy kisbabám lesz Kép
Persze Bálinttal (18 hó) voltunk, legközelebb viszek könyveket meg játékokat neki. De jó kisfiú volt, persze sokat rohangált. Mindenkinek nagyon tetszett, mígnem kiszólt egy nõ egy ajtó mögül, hogy "fegyelmezzem már meg azt a gyereket, ez nem játszótér". Vagyis üljön egy helyben 1-1,5 órán keresztül?
Kérdeztétek, nem lehet-e enyhíteni a viszonyt az anyóssal, meg a férjem, nem tud-e vele beszélni. Hát nem. Én is, szüleim is próbálkoztunk, hogy jó legyen a kapcsolat a két család között, de õ MINDENBEN támadást, rosszindulatot vél felfedezni. Mostanra már nagyon megromlott, talán visszafordítathatlanul.
A házba azonnal beköltözünk, ha már egy helyiség is lakható, ez nem kérdés.
Szüleimhez bármikor el tudok menni, de nem hagyhatom itt a dolgokat hosszú idõre (építkezés, férjem vállalkozásának ügyei), úgyhogy nem tudok odaköltözni akkor sem, ha férjem nincs itthon.
Na ennyit rólunk, mert már uncsi lesz.

Napocska!
Én nem kaptam levelezõlistás levelet!

Andi3!
Végre megjött rendesen a kérdõíved! Én is küldöm, amint összeszedem, kinek nem küldtem még el.

Minden betegeskedõ gyereknek, anyukának sok-sok gyógypuszit küldök! (elõször elkezdtem név szerint, de biztosan kihagynék valakit, annyi most a beteg Kép)

Most befejezem, mert mennem kell aludni. Mostanában semmi másra nem vágyom, folyton aludnék.

Puszi,
Ági
Ági
 
 


Evey! Sajna nekem, a péntek nem lenne jó. Kép
Most csak ennyit, mert nagyon nyûgös Benke.
Liesel
Liesel
 


Sziasztok,
mivel gépelési munkát kaptam, amiért még fizetnek is KépKép, csak pár sorra van idõm.

Evey,
BOLDOG SZÜLINAPOT KépKépKép!!!!!!!
Züllésre ismét nem tudok menni, párom influenzás, alig él (mert természetesen ha a férfi beteg, az minimum halálos kórság), nem tudja vállalni a kölköket.

Ági,
KépKép és KépKép (anyós). Gyerekkel orvoshoz: ahogy Pele írta, én is végigcsináltam. Hogy két gyerekkel milyen lesz, nem tudom...

(Nem, nincs még útban, kis kíváncsiak, de már rajta vagyunk Kép).

Napocska, beállítanám úgy a levlistát, hogy egyetlen emilt kapjak naponta, és abban legyenek az üzenetek, de ahol meg lehet nézni a levlistánk dolgait (to learn more about...), arra azt írja ki, hogy a kiszolgáló nem található. Szvsz sokkal jobb lenne (talán a többieknek is, nem tudom), nekem mindenképpen, hogy csak napi egy emilt kapjak. Hol és hogyan tudom beállítani? Köszi.

Mindenkinek pusszancs,
megyek dógozni
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok! Lányok, az email címemre nem érkezik levél, és nem is fog még pár napig, mert a szolgáltató szervere elhalt. A másik címemre küldjetek, a nandu@mail.uti.hu -ra.
Napocska, küldd el erre a levlista meghívót, a másikra nem jön semmi, bár úgy csinál, mintha töltene, és ezzel jól átvert eddig. A szolgáltató meg tojt értesíteni. Kép
Évi, te is ha küldtél levelet, küldd el erre a címre ismét.
Liesel
Liesel
 


Sziasztok!

Hát itt vagyok végre! ISmét hulla fáradtan....de most legalább nagyo njó kedve mvan, mert ma sikerült eladnom egy ügyfelem telkét, méghozzá tök jó áron. Elég váratlanul jött ,úgyhogy Pötyi is jött velem az irodába, de jól megvolt a kolléganõmmel, amíg én tárgyaltam. Ja! ÉS a legjobb ,hogy beállított 3 tök helyes fickó... Kép

Holnap lesz az elsõ bébiúszás, nagyon izgulok. (Mivel a férjem is jön, vettem új fürdõruhát, meg lejártam egy
szolibérletet... Kép De aszem nem én leszek a középpontban...) Már nem is emlékszem írtam-e,
hogy elvágtam a kezem és össze kellett varrni. A lényeg az, hogy pont a tenyerem élén van és képtelenség sebtapasszal leragasztani, mert kb. 2 perc múlva már le is penderedik. Ezért így natur járok, de látom ,hogy van, aki majdnem elájulk, ha meglátja,hát tényleg fura, ha az embernek kék cérnával van megvarrva a bõre...

MEgvetem a Kismamát és mit, pontosabban kit olvasok benne???? Anikó!!! De mikor elkezdtem olvasnia leveledet, - még nem láttam az aláírást, egybõl gondoltam,
hogy ez pont olyan, mintha Te irtad volna!
Ezenkívûl még egy meglepetés ért, benne van a legjobb barátnõm volt pasija is, az egyik cikkben. Még ilyet!

Pötyi egyszeûen imádja a kutyákat, azt mondja már, hogy Vuuu-vauu, és majd kiugrik a kocsiból, ha meglát egyet, és még akkor sem ijedt meg, amikor egy nagy újfullandi képen nyalta teljesen, sõt iszonyúan tetszett neki, azóta,
ha a játékkutyájával én is úgy csinálok, elkezd vihogni!

Iboly! Mint LLL-s abban is tudnál tanácsot adni, hogy hogyan lehet a tehéntejet bevezetni?
Nagyon vacillálok, mert úgy gondoltam, hogy egy éves korig szoptatok, aztán abbahagyom. De ahogy kölezelg az idõ - és Pötyi ma már 10 hónapos
- egyre inkább nincs kedvem abbahagyni a szoptatást...

Kiderült már, hogy ki az a titokzatos topiclakó? Ági? Ja! Akkor gratula!

Pele,miért nem hívod házhoz a dokit? VAgy az nálatok nem mûködik?

Puszi és VAÚÚÚÚÚ: Kriszta
pötyimami
 
 


Sziasztok

Agi levelcimed hianyzott Emese listajabol de mar tablazatbol szereztem level cimet es kuldtem meghivot.

Zsoka atalitottam hogy naponta egyszer postazza csak a leveleket neked. Remelem sikerrel jartam. Ha nem jelezzed kerlek.

Liesel elkudltem uj cimre a meghivot.

Betegeskedoknek gyogyulgatast

Napocska
napocska
 
 


Kanga

Szerintem nincs ures listank. Ird at valamelyiet amit kaptal

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Na, most már azért javulóban vagyunk, kezd elmúlni a fránya nátha. Hála a gyógypusziknakKép

Evey!
Nekem jó lenne a péntek is, de csak akkor tudok menni, ha valamelyik kedves topiklakó társunk el tud vinni Pestrõl autóval, merthogy apája pont fürdet-altat abban az idõben.
Pici Adrinak sok puszi. Ez nálunk is így volt Hannussal, õ sokkal több kórságot kapott már el Árontól.

Madárka!
Nálunk Hannus volt, aki mikor megkapta az oltást egy oltári nagy bõgés közepén egyszer csak közölte a dokinénivel, hogy "pá-pá", jelezve, hogy húzzunk már el a rendelõbõlKép
Egyébként ma kettesben teljes egyetértésben kipakolták az egész ruhásszekrényt (Áron még székre is állt, hogy a fölsõ polcot is elérje), amíg fürödtem. De legalább addig sem volt vita köztükKép Azért nem mondom, hogy nem padlóztam kicsit, mikor megláttam az irdatlan ruhahalmot.

Móni!
Martinhoz sok türelem! Szerintem ez a sok dokidolog nagyon megviselte, azért lett ilyen. Áron pont így reagál a szokatlan, szorongáskeltõ élményekre. Gyógymód: sok ringatás, babusgatás, dédelgetés (pont az ellenkezõje, mint amire ragadtatnád magad leginkább a viselkedése alapján). Így is hetek kérdése, hogy javuljon, de igazából az lett volna a csoda, ha nem viseli meg a kórházasdi. És fel a fejjel, nem mondom, hogy én néha nem akadok ki, amikor Áron ilyen.

Lara!
Fél éves korig igazából SEMMILYEN kiegészítõ táplálékra nincs szükség a szopi mellett. Az a baj, hogy az allergia nem feltétlenül azonnal jelentkezik, hanem kialakulhat évek múltával is, amikor már eszedbe sem jutna a korai hozzátápláláshoz kötni. Szerintem nem éri meg még az sem, hogy akár narancsot ne ehessen egy életen át.

Jamina!
Szurkolok nektek, hogy megoldódjanak a gondok!

Kanga!
Ki kell törölni a válaszokat, és úgy beírni a sajátjaidat.

Ági!
Örülök, hogy jobb a kedved! H***e nõkkel nem kell törõdni, neki biztos nincs gyereke, vagy ha van, hát sajnálom nagyon.
Szurkolok nektek is!

Zsóka!
Zolinak jobbulást! Ha meggyógyultatok, találkozhatnánk! Mindkét gyermekem sûrûn emleget titeket!

Kriszta!
Szuper kutyus vagy márKépKép Munkához gratula!
Bár nem engem kérdeztél, szerintem amíg szoptatsz, nem kell tehéntejet adni, legfeljebb tejtermékeket, de azt is csak 1 éves kor után ajánlják.
Szopival én is így vagyok: olyan jóóóóóKép
Itt nem hiszem, hogy házhoz jönne a doki. Mondjuk lehet, hogy trehány anya vagyok, de amit házilag kordában tudok tartani, azzal nem szoktam dokihoz vinni õket, szóval szerencsére elég ritkán járunk, csak tényleg nagy gondoknál.

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Gyógypuszikat mindenkinek köszönjük. Jól jöttek, már csak kicsit látszik a "búb".

Cs.Kati!
Nem tudom miért nem ment rólam a kép, fogom küldeni.
(Nekem a mellékleteknél úgy hozza ki az én képemet, hogy a lefelé nyíllal kell megkeresni.)

ZA! Mozizás: Kép

Emese! Címlistából én is kapok majd? Eddig még nem jött.Kép

Andi3! Címedet még mindig nem tudom. Kép

Évi! Köszönöm a képeket és a kérdõívet!
Nagyon édes bébi ez a Csongi! Milyen kis vagány, ahogy felrakja az asztalra a lábait!

Nálunk is volt hajvágás. Szombaton megnyírtam Dávidkát, eltûnt a göndörkés babahaj. Ez volt az elsõ hajvágásunk.
Lett helyette komoly férfias frizura.

Madárka! A wc kagyló nálunk is porondon van. Imád pancsolni, és felfedezte, hogy abban ott lent mindig van egy kis víz. Én meg frászt kapok...
Gyereknevelés is hasonló nálunk. Ilyenkor irigylem a nõvéremet, akinek csak nagyon ritkán kellett felemelnie a hangját a kislányával szemben, õ soha nem pakolt semmit.
Dávidka is minden napra tartogat meglepetést: bemikrózza a kesztyûjét (a nehéz fa széket õ egyedül tolja oda, hogy felérje), kulcsokat, meg egyéb apró tárgyakat pakol a nyomtatóba, bekapcsolja a magnó pörgetõ gombját, ha nem veszem észre, egész nap pörög.

Egyik nap elvette a mentolos rágómat, amit kikészítettem séta elõtt magamnak, elkezdte rágni, jöttek tõle a könnyei, da azért nem volt hajlandó kiköpni.

Verus! Tominak sok-sok gyógypuszi! Remélem, hogy amikor ezeket a sorokat írom, már otthon lehet.

Barikaandi! Örülök, hogy minden rendbejött! Dóri szépen növöget. Nagyon ügyes, hogy már "pá-pá"-zik.
Dávidka elmúlt 1 éves amikor elkezdte.

PM! Panka fejreesés: Kép

Evey! Nagyon boldog szülinapot!

Kanga pocakodra vigyázz! Nekem is mindenhová odalógott.

Napocska! Levelezõlista természetesen engem is érdekelne.

Iboly! Még nem kaptam kérdõívet tõled, küldj légyszi!
Elolvastam a kétévesekrõl szóló írást, nagyon klassz. Dávidkára is sokminden ráillik, benne vagyunk nyakig a dackorszakban.
Istinek boldog szülinapot!

Ági! Elõször is nagy-nagy gratula a pocaklakódhoz!!! Igazság szerint egy kicsit irigyellek is érte. A családotokban meg remélem minél hamarabb megoldódik a probléma.

Jobbulást minden kis- és nagybetegnek!

Én meg fogyókúrába kezdtem, csak valahogy nem akaródzik megindulni a fogyás. Nem tudom mi van velem, egy éve ilyenkor olyan könnyen ment... biztos a szoptatás volt az oka.

Sziasztok!
Feksi
Feksi
 


Sziasztok Lányok!

Már elég rég irtad, de mindennap olvaslak benneteket.
Valaki irta. hogy a férje butorkárpikos (sajnos nem emlékszem , hogy ki volt ), de hivjon fel ha egy kis munka.
(2923408 Terpecz Gáborné)

Kristófnak kijött az elsõ foga és nagyon nyügös. Egy kicsit taknyos volt , de gyógyszer nélkül is elmúlt.

Ági!!! Gratulálok nagyon vigyáz magadra.

Szentendrére nem tudok sajnos menni, más programom van.

Puszi Mindenkinek!!!

Tvica
tvica
 


Sziasztok Lányok!

Madárka! Ez szerintem mis tök jó, így tuti, hogy a gyereket érdekli az egész világ, fejlõdik az értelme és engem szórakoztat, hogy õ kipakol én meg be. ahová meg nem akarom, hogy bemenjen, azt az ajtót bezárom. A lábam gyógyul, dunsztolom.

Napocska! Köszi az invitálást, azóta Yahoo tag vagyok én is.

Anikó! Valamikor eljöhetnétek, vagy mi megyünk, persze csak ha egy ilyen pakolós gyerekkel " befogadtok"KépKépKép

Kati! OK. Akkor csüt. 13 óra?

Tvica! Kitartás. Jön még 21.

Tegnap jól sikerült a vendégség, fél egyig dumáltunk, a kajcsi is jó lett.
Panka elég jól mûveli a kapaszkodás nélküli felállást, álldogálást, és zenére úgy táncol, hogy majd megzabálom.
Sajnálom, ha nem talizok veletek, de majd legközelebb.
Holnap talán megnézem végre a Gyûrûk Urát.

Ági! Ha nagyon egyedül vagy és " beszélgetnél", írj nyugodtan emilt, nem untatsz, néha kibeszélni is jó a dolgokat. A párod mikor tudja meg az örömteli hírt? A nõvérnek meg túró az orrára.

Feksi! Hogy fogyozól?

EVEY! Ez nem jó hír, az ab. meg pláne nem. Jobbulást!

Jamina! Te szegény, neked most nagyon összejött, de meglátod minden okés lesz.

Moni! Te aztán nagyon ügyi vagy 2 gyerekkel ennyit vizsgázni.

Dia! Gratula az új álláshoz.

Verus?

Kriszta! Miért akarsz ennyira csini lenni? Te is ingatlanos vagy? Gratula az üzlethez, ügyi vagy.

Mindenkinek jobbulást aki beteg és jó éjt!

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!
Az egyik vizsgam mar megvan, jovo penteken, 8-an lesz a masik. remelem hasonloan jol sikerul. Most csak ennyire futotta, mert a ferjemnek kell a gep, dolgoznia kell. Kép
Moni
Moni
 


sziasztok!
Mit rontottam el, visszajott a Yahoo-rol a levelem. En eddig mindenkitol megkaptam! Segitseg!!!!!
Moni
Moni
 


Sziasztok,
röviden, mert dolgomzom Kép (de Kép is)
Napocska, köszönöm szépen, igen, egyben jött, így nagyon jó, csak egy baj van, a csatolt fájlok így eltûnnek Kép (táblázat, vagy kérdõív). Mit lehet tenni? Mrt ha így eltûnik, akkor inkább jöjjön sok-sok Kép.

Pele,
úgy tûnik, Zoli rendben van, találkozhatunk vmikor Kép.
Ez Emesére is vonatkozik KépKép.

Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Zsoka

Kitalalom mi lehet a gond, szerintem igy is kene csatolt fajlokat kuldenije.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!
Sajnos engem is elért a fránya nátha!Folyik az orrom mint a vízesés!Szóval most egy darabig semmi puszi Dórikámnak!
Képzeljétek el tapsol kb. úgy 3 napja olyan aranyos!Olyan könnyen tanul mindent pár óra alatt!KépKépKépKépKép

Evey:Pénteken nem hiszem,hogy eltudok menni,mert a férjem nem tud elvinni sokáig dolgozik.Még a szombat is kérdéses.Attól függ,hogy leszek!Remélem két-három nap és át fut rajtam ez a takony korKép!

Edóka:Merre jársz?Hiányzol!Nagyon jól nézel ki a fotókon.Jövöhéten fent lesz a neten végre!

Feksi:Hogy Fogyózól?Szoptatsz még?????Én úgy hallottam,hogy szopi alatt nem szabad!

Lara:A déligyümölcsröl csak annyit,hogy a mi dokink 3 hónapos korától ajánlja a narancsot,graphefruitott!Ja a banán az alergénebb ezek közül,mert apró magvas!Szóval ha attól nem jön ki semmi akkor megnyugodthatsz!

TVica:Gratulálok az elsö foghoz!KépJó harapdálást kívánokKépKépKépKép!!!!!!

JKrisztina:Gratulálok Pötyi kutyázásához!KépKépRemélem a Dóri is szeretni fogja a kutyáinkat!Kérdésem.Nektek van kutyátok?Hogy szoktattátok a gyereket és a kutyát eggyüt??

Pele:Jövö héten megy a mailom!

Moni,Napocska,ZA,Kanga mailotokat kérném,hogy eltudjam küldeni a kérdöívemet!!!Írjatok erre a mailra és megy vissza:bogdanyine.andi@postaladaja.hu!!!

fd,Iboly:Kérdöiv megjött!Válasz megy visssza!
Sziasztok!
Evey:Remélem találozunk!!!!!DrukkoljKépKépKép,ha megint egy kicsit kimozdulhatnék!!!
Jövöhéten szerdán még mondok helyzet jelentést!Züllés ügyben!
barika_andi
 
 


Sziasztok!
meg mindig nem sikerul levelet kuldenem a yahoo-ra. Kerlek segitesetek!!!
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan: Úgy gondolom, hogyha már szombatra hirdettem meg és úgy látom a péntek az Lieselnek és Barikának sem jó, akkor marad a szombat. Már nem lenne fair, ha már beleéltétek magatokat és péntek miatt nem jönnétek!

PMKép! Ugye nem baj? De tudom, hogy baj, de azért nem haragszol, ugye? De szerintem így fair. A legközelebbit mindenképpen úgy kellene csinálni, hogy Adri és Évi is jöhessen.

Barika! Tessék meggyógyulni szombatig!KépKépKépKép

Többieknek is jobbulást, aki beteg!

Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok!

Mi történt, hogy ilyen keveset írtatok, hogy még el is tudtam olvasni??, Kép

PM! HÁt csak mert úgy jobban érzem magam. EGyébként nem vagyok kimondott "ingatlanos", mármint közvetítéssel nem nagyon foglalkozom,
csak szerzõdéskészítéssel.

BArika Andi! Nekünk nincs kutyánk, mivel jelenleg kétszobás panelban lakunk.
De mivel én imádom õket, akárhányszor láttunk egyet kutyulit, mindig megmutattam nag örvendezve
a Pötyinek, és úgy látszik, hogy átragadt rá. De talán nekünk is lesz nemsokára, úgy két év múlva.

Pele! Én csak az átmenetre lennék kiíváncsi, szóval, hogy ha abbahagyom a szoptatást, akkor azt
hogy kell. Gondolom nem úgy, hogy ma este még cici, aztán reggel már cumisüvegbõl tej és soha többet cici.
Tejtermékeket már régóta kap Pötyi, és semmi baja tõlük. Ja! És a védõnõm szerint a gyereknek
külön kell venni - csak a Skála piacon kapható - 2,2%-os tejet, mert a 2,8%-as nem jó. Ez igaz??
Az csak 0,6% különbség....

Bébi"úszás" jó volt, kb. 25 percet bírtak a bébik a vízban, aztán kutyául elfáradtak. Legközelelbb-állítólag- már többet fognak. Ez még csak afféle ismerkedés volt a vízzel.
Állati cuki volt Pötyi a kis úszónadrágjában!

Mindenkinek jó talizást, bár ara még ne mtudtam rájönni, hog ymikorra tervezitek, valahol úgy látszik elsiklottam felette.
HA vki lenne oylan kedves és mégegyszer megírná.....

Most jó éjt mindnekinek: Kriszta
pötyimami
 
 


Sziasztok!
Nagyon el vagyok maradva, jó régen írtam, de olvasok azért szorgalmasan.
Kikapcsolódós hétvégénk volt, képzeljétek! Igaz, hogy a gyerekeket is vittük, de még így is... Siófokon voltunk, egy gyerekkori barátom rendezett egy vacsorás bulit a 30. szülinapja alkalmából. Anniyra jó volt 1000 éve nem látott ismerõsökkel beszélgetni, na meg kajálni egy jót! A Balaton ködös volt, az idõ ramaty, de nem baj! Kép
Már Lili is hordja a szemüvegét, nagyon édes benne, de így is a szívem szakad... Viszont gondolom, hogy tényleg kell neki, merthogy nem veszi le, tehát vaószínûleg jobban lát vele.

Iboly! Igen, valószínûleg kell Daninak is a szemüveg. mert iagz, hogy csak az egyik szemén dioptriás, ott is cska 0,5-ös, de azt mondta dokinéni, hogy nem akar a két szeme összedolgozni, ezt kell korrigálni. Hát, ezért.
Emil megy, mert lassan én is közlegénysorba kerülök! Kép

Ági! Még nem is gratuláltam Neked! Nagyon-nagyon kívánom, hogy minden rendben legyen a picurral, vigyázz Magatokra nagyon!

Anikó! Mi ez a cikk a Kismamában??? Én nem szoktam megvenni, de valaki igazán elküldhetné nekem! Legyetek már olyan aranyosak, hadd olvassam én is! Köszi! Kép

Jamina! Költözködéshez gratula! És kitartás! És nyugalom!

Judó! Üdv itt! Kép

Evey! Szombatot még mindig nem tudom, a héten valamikor kiderül, hogy elutazunk-e. Sajnos, valószínû. Úgyhogy inkább a "nem" felé billenek, de nem jószántamból. Kép Azért szeretlek ám, akkor is, ha folyton elkerüljük egymást! Kép

Pakolósoknak további jó pakolást, anyukáknak hidegvért, betegeknek gyógyulást! És mindenkinek millió puszit:
Emese

Verus???? És Tomi hogy van????
Ancsa?
Emese
 


Sziasztok!

Tolmácsolom nektek Isti köszönetét a szülinapi jókívánságokért! Teljesen odavolt, azt mondta, ezentúl nem fog ferdén nézni rám, ha Babanetezek és õ nem fér a géphez. Kép

Ági, gratulálok! Tilos ám az idegeskedés! Próbálj beszélni a férjeddel, hátha rendbe tudja szedni a mamáját, és végül is ráérsz késõbb az orrára kötni a kedves mamának, hogy jön a következõ baba. Mi titokban tartjuk! Piszkosul fel vagyok háborodva, de csodálkozni nem csodálkozom. Láttam pár hasonló esetet, magam is voltam szenvedõ alanya költözködésnek, különbözõ családtagokkal való konfliktusok miatt.

Kanga, köszi. Csodálkoztam, mert régen mindig decemberben volt HJ koncert a Vígben. De sajnos, márc. 24. nem jó nekünk. Gergõ szeptemberben volt kétéves, jól emlékszel.

Evey, ha nem jön közbe semmi, persze, hogy megyek a szentendrei züllésre, sõt, Jaminát is viszem (neki a csütörtök nem jó).
Nagyon tetszett a homeopata doki nénitek állásfoglalása az allergizáló ételekrõl (bár én a kivit is közéjük tartozónak tudom). Emailben megírnád, ki õ? Köszi elõre is.

Dia, micsoda szuper állás! Gratulálok! Aztán ne hanyagolj minket nagyon!

Anikó, persze, küldök füzetet szívesen. De ha úgy is jó, letöltheted a füzetek tartalmát a www.lll.hu oldalról, kinyomtatva oda tudod neki adni. Ha ez a megoldás érdekel, megírom, melyik volna mindenképpen fontos.

Lara, nem fél, hanem egyéves korig nem ajánlott déligyümölcsöt adni a babáknak. És már nem is olyan "legújabbak" azok a kutatások Kép Fél éves kor elõtt egyáltalán semmit sem ajánlott adni a babáknak. Épp írtam errõl a Szoptatás rovatban.

Napocska, légyszi küldj Jaminának a freemailes címére egy jelentkezõ emailt a listára való jelentkezéshez. A másikat nem tudja megnézni. zsu74@freemail.hu

Kriszta, a tehéntejet tulajdonképpen nem is nagyon kell bevezetni. Ezt úgy értem, hogy egyéves korig mindenképpen várni kéne vele, utána pedig egyszerûen adható. Nem kell forralni meg higítani. De ha még szoptatod Pötyikét, akkor nem feltétlenül muszáj a tehéntej, sõt, ha van tejallergiás a családban, akkor érdemes még tovább halogatni a dolgot. Ha nincs tejallergiás, akkor a tejtermékeket érdemes megkóstoltatni vele egy éves kora után, mert nagyon jó kalcium forrás mind. Kalciumra azért lesz fõleg szükség, mert az elválasztás során (már a szilárd ételek bevezetése miatti ritkább szoptatás is elválasztásnak minõsül) csökken az anyatej kálciumszintje. De ha nem izlik neki, nem kell erõltetni, máshonnan is hozzájuthat kálciumhoz és azért az anyatejben is van még elég.
Nyugodtan kérdezz bármirõl, nem csak szoptatási kérdésekben tudok segíteni, de minden egyéb olyan dologban is, ami szoptatott babával kapcsolatos. Ha mégsem tudok valamit, utánanézek, vagy egy olyan személyhez "küldelek", aki válaszolhat olyasmire is, amire én nem.
Tudtad, hogy az Egészségügyi Világszervezet legalább kétéves korig ajánlja a szoptatást?

Móni, gratulálok a vizsgádhoz, a következõhöz pedig szorítok!

Képzeljétek, a múltkor voltam fodrásznál (ez azért olyan nagy szám, mert naggggyon ritkán jutok el) és kiderült, hogy van természetes hullám a hajamban! 32 évig éltem abban a tudatban, hogy szögegyenes hajam van!

Verus? Emese? Ancsa? Többi rég nem író?

Minden beteg gyerkõcnek és szülõnek sok-sok gyógypuszi, de már olyan jó lenne, ha mindenki egészséges lenne és nem kéne ilyet írni, ugye szegény gyengélkedõk?

Puszi
Iboly
iboly
 
 


Emese, látom, megjöttél, bizony, bizony, nem kellemes a közlegény-élet!

Kriszta, NEM SZABAD alacsony zsírtartalmú tejet adni a gyerekekenek! A fejlõdésben lévõ szervezetnek szüksége van a zsírokra, tejbõl is a zsírosabbat kell adni nekik.

Barika Andi, nem minõsítem a dokitok tudását, már bocsánat, téged nem akarlak megbántani, de ha védõnõnek készülsz, jó lesz, ha más forrásból is tájékozódsz! Ha tudsz angolul, szívesen kölcsönadok pár hasznos olvasnivalót.

Apropó, Pele, züllésre vigyem a könyvet?
iboly
 
 


Sziasztok!

Zsóka!
Még a dokimmal kell beszélnem, hogy mikor megyek hozzá, aztán tudunk egyeztetni. Meg persze tõled is függ, hogy mikor nem dolgozol. Örülök, hogy Zoli meggyógyult!

Barika Andi!
Jobbulást! Tessék gyorsan kikúrálni magad! Mailt várom.

Kriszta!
Szerintem ha abba is hagyod a szoptatást, akkor már fölösleges cumisüveget adnod. Jobban jársz a pohárral. A fogacskáknak is jobb, és magadnak is megspórolsz egy kört, amikor majd a cumisüvegrõl akarod leszoktatni. A tehéntejet ugyanúgy ihatja a reggelihez pohárból, mint a felnõttek. Egyébként ha van türelmed és lehetõséged kivárni, míg magától megy végbe az elválasztódás, akkor ez egy fokozatos folyamat. Egyre kevesebbszer jön ciciért, vagy már nincs is igazán türelme kivárni, míg elkezd rendesen jönni a tej, és pár korty után odébbáll. Egyre csökken a szopik száma, aztán egyik nap már egyáltalán nem kér, esetleg két nap múlva még eszébe jut, de egyre ritkábban. Közben folyamatosan lehet bevezetni a tehéntejet, tehát nem éles a váltás. Nálunk így volt Áronnal, és így van Hannussal is. Amikor Babszem fogant, Hanna még 6-8x szopizott egy nap, most már csak reggel kér, de néha akkor sincs türelme hozzá, hanem inkább kimegy vmi "tartalmasabb" kajáértKép Persze nem tudom, mi lesz, ha Babszem megszületik, lehet, hogy akkor megint többet kér majd.
A tali egyébként szombaton (9-én) van.

Iboly!
Fodrászért iríííííígy!!!! Lám, milyen meglepetések érik még az embertKépKép
Jó lenne, ha elhoznád a könyvet, feltéve, hogy eljutok a züllésre, mert még senki sem jelentkezett, hogy el tudna engem vinni...KépKép

Sok puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Barikaandi! Már nem szoptatok. 2001. május végén hagytam abba, pontosabban Dávidka döntött úgy, hogy nem kell többé a cici. Próbálkoztam kicsit unszolni neki, de végleg abbahagyta a szopit, pedig még azért volt tejem. Kép
Valószínû, hogy tavaj a szopi miatt mentek le rólam a kilók csak úgy hipp-hopp. Nem fogyóztam, csak igyekeztem nem telezabálni magamat. (Amit egyébként könnyen megteszek, ha nem figyelek magamra.)

Pankamama! Hogyan fogyózok? Jól visszafogtam a kajamennyiséget. Mondhatjuk, hogy maradékevõvé váltam, de úgy, hogy csak a kisfiam maradékát eszem. Sajnos ez nem elég, most elhatároztam, hogy rendszeressé teszem a tornát. Biztos, hogy több mozgás kell nekem...

Iboly! Szerinted normális jelenség az, hogy már 2001. június óta egyáltalán nem szoptatok, és mégis van még tejem? Nem szoktam lefejni, mert Dávidka már semmilyen formában nem fogadja el. Amióta újra elkezdtem kávézni, azóta meg pláne nem fejem, néha-néha megnézem, mindig az elsõ nyomásra elkezd jönni belõle egy-két csepp. És a tejmirigyeket is ki lehet tapintani.
Írj valamit errõl kérlek! (Egyébként rengeteg tejem volt, sok jutott belõle a fagyasztóba is.)

Most mennem kell, hogy idõben lefeküdjek, mert terveim szerint holnap korán kelek. Dávidka alvása úgy elcsúszott, hogy mostanában este 9 óra után alszik el, és reggel is alszik 9-ig. Én meg vele alszok reggel 9-ig, de holnap hétfõ, és muszáj lenne felkelnem legalább 6-körül.

Sziasztok! Puszi mindenkinek!
Feksi
Feksi
 


Feksi, ez teljesen természetes, különösen annak fényében, hgy Dávidka hirtelen hagyta abba a szopizást. Nem is kell vele semmit csinálni, fejni meg pláne nem, mert akkor több lesz. Ha valaki véletlenül Bromocriptint akarna felírni neked (hormontabletta, tej elapasztásához), tudj róla, hogy nagyon sok mama rosszul lett tõle. Én is, az elsõ tabletta után. Nem is vettem be többet, aztán egyszercsak magától elapadt a tejem.

Iboly
iboly
 
 


Sziasztok!
Feksi! A címem fzperx@vnet.hu.
Ezek szerint eddig nem kaptad meg a képeimet meg a kérdõívet? Szólj, pótolom!
A fogyókúrához sok sikert, nekem is lenne mit leadnom.

Evey! Táblázathoz: Kerepesen lakunk, nem Budapesten.

Lara! Szerintem sem kell 6 hónapos kora elõtt feltétlenül mást kapnia a babádnak. Élvezzétek a szopizást amíg lehet, a többire még bõven lesz ideje. Én is úgy tudom, hogy a déligyümölcsök allergizálhatnak.
Luca most 6 és fél hónapos, pár napja kóstolgat mást is naponta egyszer szopi után. Nagyon ízlik neki, Zsófi pedig élvezi, hogy õ etetheti. (Meg azt is, hogy megeheti a maradékot.)

Rólunk annyit, hogy Zsófi teljesen meggyógyult, mehetett bölcsibe. Már nagyon hiányzott neki. Luca meg annyira mozgékony lett, hogy már egy pillanatra sem lehet ott hagyni, sajátos technikával kúszik-mászik. És hogy tud kiabálni, ha valamit elveszünk tõle!

Lányok!
Tud segíteni valaki, hogy szombaton én is eljussak a talira? (Természetesen a benzinbe beszállok.) Ha nem, akkor most sem tudunk személyesen találkozni. Jó lenne tudni, mert akkor úgy szervezem a hétvégémet. (Még a férjemet is puhítani kell egy kicsit.)

Mindenkinek szép napos hétfõt kívánok!
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!
Sajnos nem csak egy egyszerû nátha van rajtam.Ha nem homlok arcüreg és tüszös mandula gyulladásom van.A Dórika pedig egyfolytában az ölembe akar lenni.Ha most nem kapja el tölem akkor soha!!!Hiába mondom neki,hogy anya beteg!De mit várok egy 8 hónapostól,hogy megértse!Olyan aranyossan tapsol!

Emese:Kismama magazin mehet a héten?????Én már úgy is kiolvastam!

GeriAnikóKéplyan megható volt amit írtál,hogy megkönnyeztem.Valahogy annyira szépen írtál az egészröl!

Evey:Adriánnak NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!Úgy szerettem volna ismét egy kicsit veletek lenni,de ez a fránya vírus ledöntött!KépKépKépKépKép!!

Iboly:Nem haragudtam meg.Szerintem ez is olyan dolog amiben nem nagyon lehet tanácsot adni.Mivel minden gyerek más.A Dóri már 3hónapossan kifacsart narancslevet ivott,úgyan is a forralt vizet kiköpte és csak a narancsot fogadta el.Még a szorulására is jó volt.Szóval KépKépKépKép,hogy leírtad a véleményed!Viszont a banánt csak félévessen kapta elöször!Mivel én allergiás vagyok rá!A doki tartott attól,hogy nála is kijön.SajnosKép angolul nem tudok inkább németül.
Sziasztok!
Megyek egy kicsit lefekszem míg alszik a kisbabám!
barika_andi
 
 


Ági:Nagyon gratulálok!!!KépKépKépKép
barika_andi
 
 


Sziasztok!

Vagyok, leszek, olvasok. Meg yahoo. Ez utóbbiról: ha jól látom, itt mindent fent lehetne tárolni, amiket küldözgetünk. Van fotós oldal, táblázatos, meg még calendar is van, ahova egyszer kéne bekönyvelni a szüli és névnapokat... Szóval adva lenne minden egyhelyen. Tetszik! Köszi Napocska, és remélem élni fogunk a lehetõségekkel.

Meló ma eléggé döglik, reggel óta mérek + netezek egyszerre, így elég lassan megy mindkettõ.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Ildi! Áruld már el, hogy mit MÉRSZ? Én tuti lemaradtam valahol, de gõzöm nincs, hogy Te mit is méricskélszKép

Iboly, engem is érdekelne ez a tehéntej bevezetése dolog. Tudod sajna Csongi már nem szopik Kép. Holnap megyünk a dokinénihez méretkõzni, tõle is megkérdezem, de nagyon adok a Te véleményedreKép Szóval, ugye Csongin átlag 2-3 ekcémás folt van, de persze azt kideríteni, hogy mitõl van, csoda lenne. Tejterméket már régóta kap, a bõr állapota ettõl nem rosszabbodott. Tápszert már csak egyszer hajlandó elfogadni (reggel), sajttal, joghurttal, túróval, tejpéppel pótolom. Érdemes szerinted a tehéntejjel próbálkozni?

Hétvégén voltak nálunk a barátaink másfél éves Bazsi fiukkal. Eddig angyali volt a kiskölyök, alig vártam mit szól egymáshoz a két fiú. Csongi nagyon örült, kurjangatott, vigyorgott. Bazsi rá sem hederített, úgy nézett rá, mint egy "kis pisis"-re. Irigy volt és féltékeny. De hát OK, életkori sajátosság. Viszont egy pillanatra sem lehetett egymás közelébe engedni õket, mert úgy neki lökte Csongit a kiságynak, hogy csak lesett szegénykém, majd még jól pofon is vágta. És hiába vigyáztunk, ez az ellökõsdi, és utána egy tasli még vagy 3-szor megismétlõdött. Szegény Csongi meg csak lesett, sosem tapasztalt még ilyet, és ment Bazsi után, mint a kiskutya, adta neki a játékát, csak foglalkozzon már vele a nagyobb...
Szerintetek minden másfél éves ilyen? Vagy nevelés kérdése? Mit kellett volna csinálnom? És hogy elõzzem meg, hogy az enyém majd ne legyen ilyen?

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!
Olvasok ám rendületlenül, csak az írásig ritkán jutok elKép
"Hûtlenkedtem" és a cseteseknek szerveztem hétvégén "züllést". Jól sikerült, 20 körül voltunk, néhán férjjel megspékelve.
Valahogy jobban sikerült a tárdsaság nagy részével beszélgetni, mint az itteni topikos talikon. Majd gondolkodom, mit csináltunk másképpKép
Szombatért irigykedés, de egész napos programom lesz, Gólyahír éves közgyûlés, és aktív résztvevõként számítanak rám. Talán másként is, de errõl majd utólag beszámolok.
Szóval utána biztos hulla leszek, még ha meg is tudnám oldani az elmenést.
És már túl züllött is lennékKép
Gyerekek:
szerencsére elkerülik õket a nyavalyák, vagy csak nagyok már hozzá. Esztert kéne elpasszolnom idõnként, egy kínálkozó munkalehetõség miatt. Hát ez nem is olyan egyszerû, mint gondoltam. Bölcsi semmiképp nem jön szóba, szerintem csak a betegséget szedné össze, gyerekvigyázós ismerõs (saját házban pár gyerekre vigyáz) telítve van, most járok utána egy másik ilyennek.
Régebben jött hozzánk egy néni, de nem ideális, mert mindig megjegyzi, mennyi mosatlan van és mennyi játék széjjel. Semmi szükség rá, hogy görcsöljek miattaKép
Engem most ez "tölt ki". Elõszervezkedem, majd beszámolok, mi lett az egészbõlKép

Elõre is bocsi, de csak pár embert említek meg név szerint:
Barika Andi:
Téged muszáj! Úgy megörültem a hiányolásnak, hogy rögtön leültem írniKép
Lehet, hogy szõke leszek, mire végre kész lesznek a képek? Kép
Házasság-javulásnak örülök, vannak idõnként hullámvölgyek, néha nagyok is, hogy szinte tengeribetegséget lehet tõle kapni, aztán mégis jön a javulás! Persze akarni kell és dolgozni is érte.

evey: sajna a fentiek miatt én már rég tudom, hogy nem jön össze ez a "züllés". Érezzétek jól magatokat!
Andi3!
Még egyszer köszönet a sok ruháért! Jó volt találkozni, csak rövidre sikeredett. Mire belelendültünk volna, már el is mentetek...
Napocska!
Én még nem mertem belépni a levlistába. Nem szeretnék napi sok-sok emilt kapni... Aki már benne van, leírná röviden, mért kap sok levelet naponta (Zsóka reklamálta, ha jól rémlik).
Verus!
Tomival mi van? Vagy Írtad, csak nem figyeltem?
Pocakosok!
Jó pocaknövesztést, orvoshoz járáshoz kitartástKép
PM!
Úgy látom, lézer után is ugyanúgy lehet szenvedniKép Hogy van már a lábujjad? Egy lábat csináltak vagy mindkettõt?
Együttérzek veled...
Ági!
Gratula és le az anyósokkal! Én történetesen kedvelem az enyémet.

Mindenkinek pusszantás! Ha többször hiányoltok, lehet, hogy többször írok...Kép

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Évi!
Mint másfél éves anyukája írom. Ma is voltunk a játszótéren, Vili (holnap 1,5 év) labdázott (rúgta a labdát és szaladt utána) jött egy nagyobbacska kisfiú, felkapta a labdát, elvitte. Vili ment utána, majd feladta, keresett egy kisautót a homokozóban. Jött egy másik kisfiú, eltolta Vili kezét, elvitte az autót, Vili utána. Ugyanezt csináltuk a kismotorokkal, stb. Valamit viszont megfigyeltem már én is: Vili ült a kismotoron, (nem az övé volt) jött egy kislány, csak megfogta a kormányt, Vili szépen odanyúlt és eltolta a kislány kezét. Nem drasztikusan, de határozottan. Majd figyelte, hogy mit "szól" a kislány.

Napocska!
Köszi a levelezõlistát! Kicsit ugyan kifog rajtam, merthogy angol nyelvû, de jó, hogy nem kell olyan sok címet beírni...

Edóka!
Ha jól emlékszem 40 körül vagyunk a levelezõlistán. Ha valaki oda ír, mind a negyvenünknél megjelenik a levél. De már túl vagyunk a próbákon, bejelentkezéseken. Kép Én csak akkor írok oda majd, ha a többségnek szeretném küldeni pl. a fényképeket.

Evey!
Kedves Tõled, hogy látatlanban megelõlegezted a bizalmat a foltmunkáim iránt. Kép Nem vagyok profi, néha nem úgy találkozik egy-egy négyzet, mint kellene. Nekem megfelelõ, de pénzért az ember profibb munkát szeretne nyújtani.
Ma befejeztem a takarót.

Meg a szövegelést is, üdv:
Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Halihó,

Vizsga: KépKépKép Több szót nem is érdemel....
Megpróbáltalak elolvasni benneteket, holnap írni os fogok részletesebben, úgyis egyedül leszek, mert apa meccsre megy. Sajna nekem nem fér bele, mert nem érnék haza a fürdetésre.
Addig magunkról:
Tomi mászik!!! Kicsit fordítva csinálta a lelkem, elõbb kapaszkodva járás,, majd mászás, mindegy. Viszont napl-naora ügyesebb, ma kicsit pakoltunk is miatta a lakásban. A másik esemény, hogy felül! Ugyan ezt már írtam a múltkor, de azóta rendszeresen csinálja, sõt alvás után már mindig ülve vár az ágyában, nagyon édi, amint hasonfekvésbõl feltornázza magát...

Most megyek elolvasom a mai termést, Evey, szerintem tudok menni (ha még áll a tali), de holnapra biztosan eldõl.

Puszi:
Erika
kerika
 
 


Pele, Andi

szívesen elviszlek benneteket, ha gondoljátok a talira, holnap jövök újra, ti honnan jöttök?

Puszi: Erika
kerika
 
 


Üdv mindenkinek!

Mi ez a hétvégi tali? A múltkoriról a fotókkal mi lett?
Zozi újabb aranyköpései:
1. Meglátja a wc-ben a tamponosdobozt.
-Óh, jaj! Leesett a tampon! Ezt hova kell-e? Ide a fenekembe?
2. Zozi pakolja a könyveket. Leveszi Örkény:Lágerek népét, lapozgatja, majd odaszól Döndinek:
-Gyere Döpi, mesélek!
Puszi:Za
Zorkanya
 


Sziasztok!

Most rövid leszek.

Iboly, köszi szépen a válaszokat, szóval akkor nyugodtam adhatom majd a bolti zacskós 2,8%os tejet? És mi a helyzet a dobozos tejjel?

Persze, tudom, hogy 2 éves korig ajánlják a szoptatást, de bármennyire is szeretem, most már a mérleg serpenyõje arra billen, hogy abbahagyom, de azért még egy éves korig, azaz két hónapig nem. (Aztán lehet, hog ymég meggondolom magam....)

Egyébként Pötyi már 7 hónapos kora óta kap tejtermékeket, sajt, joghurt, túró, tejpép, minden oké, tejallergiás nincs a családban.
Én banánt is adok már régóta, sõt Pötyi imádja a narancsot is, kis gerezdekre tépve magától eszi lelkesen. ÚGy vettem észre, hogy az emésztésének jót tesz - nincs szorulása.

Pele, a cumisüveget csak úgy írtam, nem is tudom miért, mert Pötyi nem is tud inni belõle, csak rágcsálja. Avent csõrõs poharat használunk, az bevált. A rendes pohárból mindig az a vége, hogy leöntöm szegénykét.

SZiasztok: Kriszta
pötyimami
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden, mert egész nap kõkemény volt a pocakom, fogalmam sincs, mitõl, pedig nem dolgoztam agyon magam. Úgyhogy megyek gyorsan lepihenni.

Pocok, Erika!
Köszi a fuvarfelajánlást!!!!Kép De örülök, hogy így eljutok én is a talira!!!! XIII. kerületbõl mennék, a Duna Plaza környékérõl, de szívesen elmegyek máshová, ahol fel tudtok venni, ha ez nem esik útba. És mégegyszer: köszi.

Puszi: Pele
Pele
 


Hali, most nincs mar erom mast irni, csak annyit, hogy a Yahoos oldalunkon van egy sajat Profil beallitasi lehetoseg, es ott lehet azt is beallitani, hogy az osszes levelet egy emilben kuldje el, vagy akar ugy is lehet, hogy ne is kuldje oket egyaltalan emilben, hanem majd a Yahoon elolvassa az emberlanya. Viszont az osszes level egyben kuldesekor nekem is kihagyja beloluk a csatolt fajlokat.

Ja, meg roviden annyit: par napja megkezdtem az elso hozzataplalasos probalkozasomat Daviddal (nehany napja mult 6 honapos), de szegeny ugy utalja (alma, banan, vagy mindez anyatejcsivel keverve, sajat keszitesu vagy kesz uveges formaban). Szegeny fintorog, szinte mar oklendezik, tegnap aztan tenyleg vissza is oklendezett egy picit. Ugy sajnalom kenyszeriteni. Csak az anyatejcsi a favorit. Pedig mar 4 foga van, no nem mintha az kene a papihoz.
Es akkor a legujabb kutatasok szerint banant inkabb meg ne adjak? De akkor tenyleg savanyu az alma.

Na megyek, sziasztok,

Cili2
Cili2
 


Sziasztok!

Cili2: mi is próbálkozunk Balunál mindenfélével, de nem jön be neki túlzottan, úgyhogy most pihentetjük a hozzátáplálás dolgot. Csak azt tudnám, hogy akkor miért nézi ki a szánkból a kaját. Milyen fõzelékkel indítsak majd?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Evey, Adriánnak boldog névnapot! Gyógyulgattok?

Edóka, most még csak azért jön ennyi levél, mert létszámellenõrzést tartunk Kép mindenki jelzi, hogy belépett. De aztán lehet, hogy egy hétig se jön levél, mert csak olyasmit küldünk a listára, ami mindenkire tartozik. Amit erre elküldesz, az körlevél lesz. A lista zártkörû. Naapocska majd kiegészíti, ha kihagytam valami lényegeset.

ZA Kép

Barika, Andi, gyógyulj meg! Kajákkal kapcsolatban még mindig nem értünk egyet, de nem baj. Lehet, hogy német nyelvû könyvet is tudok szerezni, ha érdekel.

Erika, vizsgához Kép

Pocok, bizony, gyere csak zülleni. De ez most nem gyerekes tali, ha jól értettem, hanem ÖTYE. Írd meg az email címed Napocskának, õ feltesz a listára.

Tényleg lányok, ha már jobb idõ lesz, kéne csinálni megint egy nappali, babás találkozót is. Mondjuk a szigeten.

Évi, köszi. Igazából, mivel Csongi hajlamos az allergiára (lásd ekcéma) én még várnék a tehéntejjel egy kicsit. Ha eszik savanyított tejtermékeket és azoktól nincs baja, az jó jel, kalciumforrásnak kiválóak. Csongi már úgyis egyéves lesz a héten. Kép Meg lehet próbálni a porított tejet is, nemrég olvastam róla, hogy vannak olyan tejallergiás gyerekek, akik porított formában jól tûrik a tejet. De azt is lehet, hogy egy olyan napon, amikor meglehetõsen natúr hamikat adsz neki (értsd: nem különösebben allergizálókat, pl. krumpli, alma, pipihusi), akkor délelõtt adhatsz neki pár korty tehéntejet. És akkor figyeled, jönnek-e pöttyök, lesz-e hasmenése, stb. Ha nem, akkor másnap kicsit többet adhatsz neki, így fokozatosan emelve az adagot, mint az elsõ ételek bevezetésénél. De ha kijön rajta valami, akkor fel kell függeszteni a próbálkozást egy idõre. Vannak olyan gyerekek, akik az elsõ pár évben nem bírták a tejet, aztán kinõtték az allergiát.

Ma olyan klassz idõ volt! Igaz, hogy reggel még jeget törtünk a pocsolyában, de délután kint sütkéreztünk a napon. Andris Gergõvel a fûben hempergett, meg a méteres száraz gazban bunkit épített aztán bújócskáztak és a hátamon hunytak. Kép Olyan csuda pofik voltak!

Puszi
Iboly
iboly
 
 


Sziasztok

Iboly igyekszek osszenezni kik kerultek fel a listara es meg kik nem, csak hogy ne legyen epp minden szep es jo. Yahoo ep karbantartja a szervert igy sajnos adatainkhoz nem ferek hozza.

Cili es Zsoka
Sajnos ugy tunik ez igy normalis hogy ha ossze rakja a leveleket egybe akkor csatolt fileket lenyeli a szxerver, vagyis csak neten tudod megnezni. Oka valoszinu egesznek az, hogy 2 Mb nagyobb leveleket sok helyen nem lehet fogadni es hat tobb level egyutt mar konnyen atcsuszik ezen a hataron.
Meg nem jottem ra mennyi az a level mennyiseg amit archivalva szerveren tart rendszer, de igyekszek kideriteni.

Edoka Lista forgalma ahogy Iboly is irta tulajdonkeppen nem lesz tul nagy, vagy kitudja lehet ha tul konnyu lesz igy kepkuldes megis csak tobb keppet kuldunk egymasnak. De ahogy Cili irja van lehetoseg arra hogy nem kersz levlistarol kipostazast csak idonkent oda mesz es megnezed milyen levelek erkeztek.


Nalunk Lianna kezd javulni , lassan ejszakat alvasra hasznalja. Kezd tanulni beszelni es akaratoskodni. Megyek, kell, tejcsi mar teljesne egyertelmu szavai apa es maman kivul. Ezenkivul huncutkodasba is nagy kope, imadna szekre maszni mar ha hagynank neki. Imad segiteni teriteni sajat tanyerjat kanalat mar o viszi ki maganak es verig van sertve ha valamelyik novere ohajt neki ebbe segiteni.

Minden betegeskedonek jobbulast.


Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!
Kriszta, köszi a fuvarfelajánlást! (Úgy látom, Pocok elviszi Pelét, õk egy helyen laknak) Az a baj, hogy én elég messzirõl jövök (Kerepes), és befelé még be tudnék jönni bárhová, de éjjel nem tudok mivel hazajönni. Nem tudom, te hol laksz és mikor indulnál. Én csak az esti fürdetés + szopi után tudnék itthonról indulni (ezt egy kicsit elõbbre lehet hozni), de akkor is idõ, amíg bejutok a városba. Szóval elég bonyolult eset vagyok..... Ráadásul vendégeink is jönnek aznap, igaz, nem maradnak késõ estig. (Lemondani nem akarom, mert több, mint fél éve nem sikerül velük összehozni a találkozót.)
Ha tudunk valahogy egyeztetni, akkor jó, ha nem, akkor a köv. züllésen találkozunk.

Iboly! Jó ötlet a nappali babás tali, az nekem is könnyebben megoldható.

Cili2! Szerintem ne erõltesd a hozzátáplálást, várj még vele egy kicsit, ha ennyire nem akarja elfogadni. Mi is pár napja próbálkozunk Lucánál (6 és fél hónapos), neki nagyon ízlik, alig akarja abbahagyni. Eddig almát, õszibarackot meg sütõtököt adtam neki. Persze csak szopi után kap naponta egyszer, és mellette szopizik rendületlenül. Zsófi bezzeg nagyon sokáig semmit sem akart elfogadni, csak a cicit. A dokinénink egyszer (kb 9-10 hónapos volt Zsófi) a védõnõvel egyetemben dícsérgettek, hogy milyen szép, fejlett, okos, stb ez a gyerek, látszik, hogy jó az étvágya. Amikor mondtam, hogy nem igazán eszik mást (csak egy kis gyümölcsöt), rögtön én lettem a fekete bárány (éheztetem a szegény gyereket, viaminhiánya lesz...). Én nem erõltettem soha, mert elég volt neki a tejem. Kínáltam neki mindenfélét, ha akarta, megette, ha nem, nem. Ma nagyon jó étvágya van, mindent megeszik. A bölcsiben csodálkoztak is, hogy nem válogat, mint a többiek.

Edóka! Már a többiek is leírták, de szerintem is érdemes csatlakozni a lev. listához. A rengeteg emil csak a próbálkozások miatt volt. Az mindenképpen jó, hogy mindenkihez eljutnak a képek, fontos levelek, stb, és nem marad ki senki. (Én sem tudom már észben tartani, kinek küldtem kérdõívet)
Tényleg kár, hogy ilyen rövidre sikerült a találkozás, szívesen beszélgettem volna, ha nem kell úgy sietnünk. Zsófi is többször mondta azóta, hogy maradni szeretett volna. Csak ne laknátok olyan messze......

Most megyek ki az udvarra Luca mellé, és élvezem a napsütést!!
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Szijasztok!

Huuu, ez a banános kérdésem jó kis vitainditó lett...

Moni! Végülis igazad van, a lisztre és a tejre emléxem, mert azt mondtadKép
Gratula a vizsgákhoz, tényleg ügyi vagy!

Pele, andi3! Persze tudom, hogy fél éves korig csak az anyatej a legjobb.

BarikAndi!Képzeld én most úgy hallottam, hogy azért nem javasolják a déli gyümiket fél éves kor elött, mert ezeket ahol teremnek még zölden leszedik és érésgyorsitóval kezelik nálunk, hogy beérjen és eladható legyen. És ez a vegyszer okozza az allergiát.

Iboly! Igen olvastam! (mindjárt irok neked egy mélt)

SZijasztok, Lara
lara
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?