Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti, gratula a dumához Kép

mi sem mentünk Dorkiékhoz Kép Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok,
én is megvagyok,csak elromlott a gépünk.Örömmel olvasom,hogy mindenki élvezi a nyarat,bár ez a kánikula mérséklődhetne.
Mi jól vagyunk,azaz Eszterem tegnap egy kicsit köhögött,meg folyt az orra,így elvittem orvoshoz.Van egy kis torokgyulladása,de nem bírja őt leteríteni a betegség szerencsére,láza sincs.Bár még sosem volt beteg,lázas sem.
Vettünk mi is bringát,élvezi nagyon,kapaszkodik ezerrel!Bár néha nem tudom eldönteni,hogy az úton menjek-e vele vagy a járdán?Volt egy autós pacák,aki úgy vissza nézett,hogy mi a szart keresek én gyerekkel a forgalomban?!Bár lehet,hogy csak tetszettem nekiKép
Beszéd-téma:Eszter nagyon locsi-fecsi.Kb.ott tart,mint Krisz Dorkája.Õ is nagyon hamar elkezdett beszélni,egy évesen már tízig számolt,bár ezt senki sem hitte el,én tudom,hogy így volt.Más meg nem számít.
Tegnap előtt anyám megtanította neki az Anyám tyúkját,hiba nélkül elmondja.Áll a szobában ,mint egy színésznő és ordítja,hogy:"....a szoooobááába beeeennn..??"
Néha átkölti a dalokat saját kedvére,a Hopp Juliskát úgy énekli,hogy "...hej,gyere vélem a jácccccótérre!"
Sajnos a tévézés is érdekli nagyon,de mivel úgysem tud megülni sehol 5 percnél többet,így nem tartom károsnak.Bár a múltkor elgondolkoztam rajta,amikor nem azt mondta,hogy jön a mama,hanem hogy kezdődik a mama!!!Kép
Van egy Micimackós étkészlete,azon az angol abc van,ebéd közben azt énekeljük,én kezdem,ő folytatja.
Na,nem akarok többet ömlengeni,bár nagyon büszke vagyok a gyerekemre,mert tényleg nagyon okos,azért azzal is tisztában vagyok,hogy ez nem jelent semmit.Tele van a bölcsészkar olyan emberekkel,akik két éves korukig meg sem nyikkantak.

Könyvek-rengeteg van nekünk is.Eszter nem válogat,azt már azt hiszem írtam,hogy a Föld krónikáját nagyon sokat nézi,de a Jukkkka nénit(Stáhl konyhájaKép)is szereti.Én engedem neki,hogy nézze a mi könyveinket is,néha egy kicsit megviselődnek,de így csak nő az értékük.
A Pöttyös Pannit nagyon szereti,meg a Sehányéves kislányt.249 forintos Csodaországunk is van,azt hiszem,most már jóval 3000 felett van az ára.

Na,megyek.Innentől mostmár én is vagyok,hacsak el nem romlik a gépünk megint.

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Hola Bori,
végre írsz Te is!
Eszternek javulást kívánok. Homeopátiás szert próbáltál már adni Neki?
Coryzalia például, vagy ha influenzás tünetek vannak, oscillococcinum.
Én is ezeket szoktam leginkább használni és nagyon jók.

Autósfaszi: Kép, tuti Te tetszettél Neki Kép.

panu,
köszi Kép.
Gondoltam, én is levágom Eszter frufruját, mert olyan soxor kiszedi a csatot, de mostmár nem fogom, mert nem kell sok, hogy a többivel becopfozzam.

Milyen az idő északon?

Ott elég nyűgös, párás, nehéz, olyan lógaszesőlába-féle.

Képzeljétek, tegnap Eszter 3/4 5-kor kelt reggel, aludt 8-9-ig, majd délután 3/4 órát. Teljesen kibuktam Tőle, hogy csak ennyi, de este 3/4 8-kor beájult és ma reggel 3/4 7-ig aludt.
Front.

Eldugulok,
k

Kép

Kép
eszteranyu
 
 

 
 

Bogáknak boldog névnapokat !!

Ági
naggyon jók a kalapos képek, igazi kishölgy !!! Hol voltatok, hogy kellett kabát meg sapka ?
Bori
hát tényleg okos csajod van, nyugodtan büszke lehetsz rá. Az enyémnek mostanában se könyv nem kell, se mese, se ének. Azért beszélni beszél, mindennap új dolgokat tanul, de a kultúra az nem kell neki. :
Kriszti
a homeós dolgoknak miért van olyan kimondhatatlan, megjegyezhetetlen nevük ?
Apa igazából 2 hétig nem jelentkezett, már elképzeltem magam egyedülálló özvegy anyaként is. Én tudom a legjobban, hogy 100 meg 100 oka lehet annak, ha nem jelentkezik,de azért ez már sok volt. Végül ismikor már láttam, hogy az emiljét elolvasta, akkor tudtam, hogy életben van, de beszélni nem tudtam vele. Mindíg kitaláltak nekik valami idiótaságot és ezért nem tudott időben kiszállni. Meg a 10 óra időeltolódás is számít. a hajón meg egy dél-afrikai cég működteti a net-et és hótsz.r az egész rendszer. A pénzt a kártyáról leszívja, de az üziket nem továbbítja. Aki küldi, ezt viszont nem tudja. Szóval trágya.

Ráadásul küldtem neki csomagot amiben volt egy videókazi is Niki viselt dolgairól. Erre most derült ki, hogy nem tudják neki átvenni Pal-ról ntsc-re. És videókazis elavult technikát ők már nem alkalmaznak. (2 éve ez a megoldás másik hajón még működött) Most ott van két óra anyag és szegény nem tudja megnézni csak elképzelni. Kép

Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

Köszi a köszöntést Bogim nevében is. És persze Mi is köszöntjük Andi Bogáját.
A vizibiciklis kép kb. két héttel ezelőtt készült Gárdonyban a Sport beach-en. Már nem tudtunk mit kitalálni, akkor pár nap elég esős, szeles idő volt.

Hát nálunk most este úgy dörög meg villámlik, hogy majd leszakad az ég. Bogim már kétszer felébredt a nagy dörgésre. Autóriasztók kapcsolnak be a nagy égmozgásra, meg szakad az eső. Jó kis kilátások időjárásilag holnapra.
Napközben nagyon fullasztó volt erre is a levegő.

Kriszti,
átérzem a nemalvás idegi kikészülését az utóbbi időben sokat kijut belőle. Már előre félek a téltől. Nálunk ma 1/2 óra volt a napközbeni alvás. Délután elmentünk a barátainkhoz egy kicsit bandáztak a gyerekek, hat éves lesz a kisfiúk. Bogi követi minden lépését, olyan aranyosan akaszkodik rá, megszűnik körülötte a világ, és csak a Milán van. Õ meg persze kihasználván ezt, a Bogival csináltat meg minden rosszaságot, mindent, amit amúgy nem szabadna neki pl. ágyon ugrálást, firkálgatást erre arra, meg ehhez hasonlókat. Utána persze meg beárulja. Olyan jókat nevetünk rajtuk magunk között. Így szomszédolással viszonylag hamar elment az este, de a végére már meglátszott, hogy egyik gyermek sem aludt napközben. Elég nyűgösre fogták.

Nekünk is kellene Bogi hajával valamit kezdenünk, mert megint hosszú neki, de azt hiszem, most megpróbálom fodrászra bízni a dolgot. Eddig Mi vágtuk, néha bele is vágtunk rendesen, kellene valami szakszerű nyírás már. Lehet, hogy a jövő héten megejtjük, úgyis megyek Én is.

Panu,
nagynénid merre lakik? Anyósék kisháza Fehérvártól 4 km-re van. Iszkaszentgyörgy a falucska neve. Fönn van a hegyen, szép kilátással a városra. Körömvágásra irigy vagyok, nálunk kész cirkusz.

Bori,
ügyes a csajod nagyon, hogy ennyi mindent mond már. Nemrég Mi is átestünk egy kis torokgyuszin, de amilyen gyorsa, és magas 39,2 lázzal indult, szerencsére hamar túl lettünk rajta. Boginak sem volt még ilyen magas láza soha. Remélem gyorsan meggyógyultok.

Dorki,
nagyon rossz lehet amúgy is apa hiány, de így, hogy még a kapcsolattartás is ilyen akadályokba ütközik. Én mintha hallottam volna, hogy lehet már régi felvételeket digitalizálni. Talán valami számítógépes gurut, vagy valami videós céget meg lehetne kérdezni róla…


KépKép
kamagi
 
 


sziasztok,
Dorki, igen van digitalizálás régi fotókról, van egy kollégám, aki csinálja, és megkérdezem apától is Kép a videoszalagot tényleg jobb, ha átírod lemezre(dvd)(apropó, még nem adtam vissza a lemezedet, igyekszem, bocsi), és azt küldöd el, mert a legtöbb gép le tudja játszani, és könnyebben tárolható, postázható.

Kriszti, remélem, csak 1 napos történet volt ez a "nemalvás". együttérzésem. és milyen szavakkal kezdődött a dumálás? mennyire mondja? érted teljesen a szavakat?

Ági, nagynéniék a kórház mögötti egyik kis utcába költöztek, ahol a régi vasútvonal megy (világéletükben Bp-en laktok, nagynéni nehezen viseli, de a férje lubickol a kisebb városi létben Kép Kép), és van egy kis házikójuk Agárdon is, ami így már kissé fölöslegessé vált, hiszen úszni, horgászni nem járnak, csak jó volt kiruccani nyárra a fővárosból.

Bori, én már nagyon kíváncsi vagyok a nagydumás csajodra Kép bírom az ilyen szövegeket Kép Kép

mi tegnap voltunk a Velencei-tavon a rokonokkal. Liza még nem volt csak uszodában és lavórban otthon, így szinte remegett az izgalomtól, hogy belemenjen a vízbe, alig tudtuk lerángatni róla a ruhát. persze, kivadászni se lehetett a vízből, annyira élvezte, jó volt nézni, nem zavarta a merülés sem, próbált lebegni a vízben, elmerült, és vigyorogva bukkant fel, mint egy kis halacska. volt is nagy ordiba, amikor kihalásztuk egy kis időre, bekanalazott két joghurtot és rohant vissza Kép Kép persze, nagyot aludt utána, és estig olyan volt, mint egy kisangyal, puszit adott mindenkinek (sosem szokott), pakolta vissza a helyére a játékokat Kép Kép tiszta happy-k lettünk tőle.

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!
Tegnap mi is kiruccantunk. Tatabányára mentünk, a keresztékhez - mi vagyunk az ottani 3-ból két gyereknek a keresztszülői, meg ők a mi Bogánknak. Onnan meg átmentünk Komáromba strandolni. Sajnos fotókat nem csináltunk, de nagyon klassz volt. Az eső oda elég hamar megérkezett, már 2 körül bemenekültünk a fedettbe, utána Boga 1 órát durmolt Fannibaba babakocsijában. Azt hittem semmit nem fog aludni a zaj meg idegen hely miatt, ehhez képest... Kép Strandon most volt először, a bébimedencét élvezte legjobban, szaladgált benne, meg csúszdázott, de a nagyobban is jól elvolt, csak a csobogóktól félt egy kicsit- bár szerintem inkább csak a nagy zaj volt az oka.
Panu! Milyen volt a Velencei-tó? Nem nagyon piszkos? Puszis Liza aranyos lehetett, Boga is szórja mindenkinek mostanában, már kérni se kell, jön és adja, na meg mondja is, hogy puszi. Kép Neki is szinte mindennap van egy-két új szava végre, de azért igazi mondatok nem mennek még, csak ilyen "kaja-kaja cicc" Kép tipusúak.
Bori! Jogos a büszkeséged a lányodra, lehet hogy szinésznőnek készül!? Kép A múltkor elfelejtettem válaszolni a kérdésedre a váci barátnőmmel kapcsolatban. Szabóné Bonifert Évinek hívják és a 2A Deákvári lehajtójához közel, fenn a dombon építkeznek, az a rész nemrég még nyaralóövezet volt.
Dorki! Kemény csaj vagy te! Kép Semmi hír apáról két hétig - grrr- én már két óra után ideges vagyok, ha nem tudom hol van és mi van vele - bár bízom benne. Te nem vagy féltékeny tipus?
Balcsin klassz lehetett. Niki miben aludt? Vittél utazóágyat? Nekem mindig ez az alvás a mumus, bárhova megyünk, mert ugye Boga már rég nem alszik kiságyban, egy sima nagy heverőről meg tuti leesne legalább tízszer egy éjjel. Szóval nekem bombabiztos Kép szállás kell. Majd biztos kinövöm egyszer ezt az agybetegséget. Kép Addig is idegbajba kergetem a szállásadókat a kérdéseimmel. Szóval én nem mertem volna lefixált szállás nélkül nekivágni, főleg kettesben a lánnyal. Minden elismerésem a tiéd.

A kultúráról Kép: Mostanában estimesézünk. Eddig csak a fejbőlmondott József Attila: Altató ment amíg Boga a tejcsijét csürcsölte a cumisüvegből, de a mamáéktól kapott egy aranyos leporellót a névnapjára - ha jól emlékszem Földesi Anna az írója és A cirkuszban a címe. Most ezt kell elolvasni neki minden este, általában kétszer Kép,(más nem is jó!) és egy nyikk nélkül figyeli, vagy az ölemben ülve, vagy mellettem fekve. Szóval alakulgat már a dolog nálunk is. Eddig ő mindig ellapozott, nem érdekelte amit olvastam, inkább csak a képeket nézegettük, néha hagyta hogy elmondjam, hogy mi van rajta.

Asszem már eldugulok, megyek vmi szállás után kutatni a neten - valahová, valamikor. Kép

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Most nézegetem a mi kis táblázatunkat és láttom benne ,hogy volt két névnaposunk a múlt héten.

Fülescsacsi ,
Szabolcsának boldog névnapot utólag .

Renci,
Flórájának is boldog névnapot utólag.

Dorki,
merre vagy nagyon eltüntél????????????????
Minekünk van dvd felvevőnk így azt hiszem tudunk neked átmásolni kazit cd-re ha gondolod nagyon szívesen megcsináljuk.

Andi,
találtál szállást ?
mi mindig utazóágyat viszünk magunkkal két hónapos kora ótta meg van Fanninak abba alszik anyuéknál is.

Kamagi,
Bogi és a kis barátja nagyon aranyosak együtt.

Gyerekek haza jöttek a mamától Fancsi csak két napig volt de neki böven elég volt ennyi.
Folyamatosan azt mondta egész nap anya? apa?
söt másidik nap már rángata a Ricsit,hogy vegyék föl a cipőt meg a szandált és huzta az ajtóhoz ez valószínü azt akkarta jelenteni jöjjenek hazaKép.
Tök ari volt mikor mentünk értük ránknézet megszoritóta a kezem futot a szandálért és elsemozdult mellőlem.

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Csajok
Most aztán nem foghatjátok a jó időre, hogy nem jöttök ! Ma igazán beleszagolhattunk milyen is lesz az ősz.Kép Engem már most érdekelne, hogy ti milyen napi programokat terveztek a kölkökkel, amikor ilyen trágya szeles, esős idő lesz ? Mert ugye futkosni, azt kell...
Van hírem Fülesről. ide már nem fog jönni (csak "elfelejtett" elköszönni) elhagyta a babanetet. Egyébként jól vannak és nincs senkivel semmi baja. Mondjuk ezt sem személyesen tőle tudom, hanem Titanillatól.
Az én gyerekem tegnap nem kakilt, ezért az összes adagot a mai nap kellett szegénykémnek kitornázni. Viszont amikor sikerült egy adag, akkor oyan sírásba kezdett, hogy csak na. Sosem csinált ilyet, úgyhogy nem is örültem neki. Nagyon megszenvedett vele és négyszer kakilt ma. Este a fürdésnél elmondtam neki párszor, hogy kakiljon, erre mondta, hogy nem jön. De n csak mondogattam neki, hogy próbálja meg és a végén a kár szélébe kapaszkodva sikerült is egy jó nagy adagot kitolni. Tudom, hogy ez nem egy túl jó és higiénikus (így kell írni?) ötlet, de tudtam, hogy a vízben és pelus nélkül mégiscsak könnyebb. és örültem is, hogy sikerült neki. Szóval nekünk a mai napon landolt először kaka a wc-ben. Kép (mármint Nikié)Kép
És szeretnék belépni az
autó-kulcs-riasztó=probléma klubba. Vagyunk már itt páran. A tegnapi estém, meg a mai napom jó idegeskedve telt, mert besz.rt a kocsi risztójának a távirányítója. A használati utsításást nem találtam, azon vannak a kódok. valamire emlékeztem, de nem voltam benne biztos. Végül is sikerült kikapcsolni, tehát a kocsi használható, de nem az igazi.

Andi
szerintem aki szállás nélkül indul a Balcsira ekkora gyerekkel az nem bátor, hanem hülye ! Én, ugyan az utolsó napon, de foglaltam szállást. Azért nem akartam foglalni, mert biztos voltam benne, hogy pangás van.
Nálam is mumus az alvás, nem szivesen mozdítom ki a kölköt a megszokott helyéből. Szerintem ez egy normális védő, anyai ösztön. Kép Azt keresed, hogy a gyerekednek mi a legjobb és az nem a változás. De Niki eddig mindíg jól vette az akadályokat. Nekünk bejött az utazó ágy. (Panué Kép )De Niki itthon is kiságyban alszik és nem is tervezem most a cseréjét.
Féltékenység: azt tudtam, hogy apa fejét nem egy feka pincércsaj csavarta el és azért nem jelentkezik. Ha ebbe is belelovalnám magam, akkor megbolondulnék. Egyébként (igazi női módon) hihetetlenül és borzalmas módon féltékeny tudok lenni, de apa nem az a tipus aki idegesíteni szokott ezen a téren. Engem pl. nem zavar, ha megnéz egy másik csajt, főleg, ha az tényleg jól néz ki. Az előzö pasim viszont okozott nekem nem egy gyomorgörcsös éjjelt... (le is cseréltem egy jobbraKép )
Milyen szállást keresel ?
Panu
egyszerűen vennetek kell egy tavat az új ház mellé és akkor Liza mindíg puszilkodós marad Kép

Apának a dvd se lett volna jó, mert nem tudják azt sem átjátszani ntsc-re, csak fordítva. A videókazi már csak hab a tortán. Fényképeket én is cd-re kiírva küldtem el neki,azt meg is tudja nézni. Legalább azt látja, milyen szépen nől a gyereke. Megmértem ma Nikit és 90 ! centi.
Dorki

Kép
dorki
 
 


A képen Niki puszit ad apának !

Zsuzsi
Köszi az átvételt, de az a baj, hogy több, mint 6 hét alatt ért ez a csomag is oda és mire a következőt megkapná, már útvonalat váltanak.
Dorki
dorki
 
 


Dorki,
puszilós kép nagyon drága,apa úgy néz ki a képen,mint valami reklámpasi!(Legalábbis ebből a szögből)
Kád-kakiKép
Fülescsacsi-Esztert nem értem és sajnálom,nekem szimpatikus volt..Kép
De ha nincs itt baja senkivel,akkor miért nem ír?
Nekem ez magas...

Andi,
sajnos nem ismerem a barátnődet,bár mi is Deákváron lakunk.Aztán lehet,hogy csak így névről nem ugrik be,azért kicsi ez a város!

Panu,
öröm olvasni,ahogy írsz a lányodról,és az külön jó,hogy-én úgy érzem-nem vagytok betojva attól,ha egy-két merész dolgot csinál őnagysága(pl.vízbe merülés meg tsaiKép )
Nálunk anyám olyan,hogy "jáááájjj,elfog esni",meg "kitöröd szegény gyerek kezét"Kép
és óbégat megállás nélkül,nehogy szegény kis unokájának vmi baja essék.
Mellesleg imádják egymást,Eszter pontosan úgy várja őt reggel(amikor én dolgozom)mint a kutya a gazdiját.Nagyon megható látvány,lefekszik az ajtó elé,és az ajtó alatti résen nyüszögi,hogy "Mama,gyere hozzám...!"
Valamelyik nap felvettem anyámnak,szegény úgy sírt...Kép

Kriszti,
homeós gyogyót fogzásra adtam neki,meg az aftáját aszem a kanadai gyömbér mulasztotta el,bár az talán nem is pont erre van.
Mi a pálya Szegeden?

Azért ma megkaptuk a beosztásunkat Esztivel együtt a tesómtól.A Kaisersban vásároltunk,gyerekem csak a szokásos formáját hozta:kocsiból feláll,őrültek módjára rohangál.
Én tök megértem,én is ezt tenném.
A kasszánál már volt egy kis nyüszítés is,amiért felmertem venni,nővérem meg közölte velem,hogy hát azért neki egyik gyerek sem csinált ilyet(brrrrr....)és az Eszter tényleg rossz gyerek.
KÖSZI!!!Jól esett,mit mondjak...
Ennek dacára este még bejöttünk az Auchanba,ott is rótta a köröket.Egy nagypapa formájú emberke,meg is jegyezte,hogy jó nagy huligán lesz,de olyan aranyosan meg szeretettel mondta,hogy jól esett és büszke voltam a gyerekemre!Egy huligán anyukája vagyok!!!
Nem áll meg egy pillanatra sem,de én ezt nem érzem "rosszaságnak".Én tök szeretem,hogy ilyen!
Van egy barátszerelme,a Soma,na ő is pont ilyen menőmanó.
Ja,a Kaisersban még egy ismerős csaj is sajnálkozva megkérdezte,hogy bírod még a futkorászást a gyerkőc után?
Hát én nem is értem.Nem ezért vagyok???
ÁÁÁÁ,kiakasztott a mai nap,vagy lehet,hogy az én felfogásommal is baj van,nemtom...

Na,megyek aludni.5 percre kaptam engedélyt(22 órától,basszus...!)gépezni,a Jani nem bírta kivárniKép

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


csak annyit akarok írni, hogy a mai nappal apa túl van a felén ! Kép Most már előre nézünk és látjuk az alagút végét !
Dorki
dorki
 
 


sziasztok,
mindennap ideültem a gép elé, hogy írok, aztán sosem sikerült elküldenem, mert mindig közbejött valami.

Bori, Liza is ilyen futkosós volt, mint a lányod, ugyanezt csinálta. mi hagytuk, csak jobban megszerveztük a vásárlást (pl. ketten mentünk, így egyikünk rohanhatott utána, vagy ha nem akartam, hogy rohanjon, akkor babakocsiztunk). aztán egyszercsak nem akart rohangálni, hanem szívesen beleült a bevásárlókocsiba és nézegetett, persze, még ekkor is igyekeztünk a vásárlással, mert nem akartunk visszaélni a türelmével Kép Kép azóta hajlandó beleülni, vagy ha ketten vagyunk szaladgálhat. és nincs vita, nincs hiszti, mindenki jól érzi magát.
a futkosás közben is mindig tudattam vele, hogy mit nem szabad (úttest, autók, járda, lámpa, stb.) és sokáig úgy tűnt, hogy nem fogja fel, aztán ott is egyik pillanatról a másikra úgy csinálta, ahogy addig türelmesen tanítottam neki. valszeg nem érett rá a lányod még, hogy fegyelmezett legyen, de majd lesz. mindezt azért írtam le, hogy tudd, nem vagy egyedül Kép és tényleg fárasztó néha, és tényleg szar, amikor megszólnak, de legalább a te döntésed, és nem utolsósorban a lányod is jól érzi magát Kép

Dorki, indulhat a centivágás Kép Kép Niki aranyos a puszis képen Kép

Fülest sajnálom, és persze Szabolcsot is Kép és lehet tudni, hogy miért döntött így??

Andi, mikor mennétek nyaralni?

Zsuzsi, készültök ezerrel a sulira? Ricsi már várja? vagy annyira nem? Kép Kép

most is rohanok, mert mindjárt itt vannak a vendégek, tegnap is itt volt a barátnőm a kislányával... zajos napok vannak Kép ezt nem panaszként írtam Kép

mindenkinek szép napot, panu
panu
 
 


Fülesnek állítólag elege lett a netből , de nem miattunk. (hát persze, mert mi roppant kedves lények vagyunkKép )De én sem tudom a részleteket. Ha meg ő nem vette a fáradságot, hogy legalább elköszönjön, akkor...
Panu
Látom nálatok most zajlik az élet. Meddig maradnak az amerikások ? Apa szabadságon van már ?
Bori
Az jó, ha az embernek a saját testvére szidja a gyerekét Kép (szidjad te is az övét, hogy málészájúúúú Kép ) Éljenek a huligánok !!!
Minden gyerek más és más. A tied valszeg futóbajnok lesz Lizivel egyetemben és majd együtt indulnak az olimpián. Akkor majd a tesód is nagyon büszke lesz rá.Kép

Nálunk maradt a kakálási mizéria. Tegnap semmi termés nem volt, ami már eleve rosszat jelent, mert normális esetben 2 adag termelődik egy nap. Ma meg reggel volt egy meg este, de ahogy kinyomja szegénykém, azonnal keserves sírásba kezd. Persze kemény és vastag. (már elnézést) Semmit nem eszik másképp, mint eddig, ami azt jelenti, hogy nagyon keveset eszik. De iszik elég sokat. Se főzeléket, se gyümölcsöt nem hajlandó enni. Nagy ritkán levest, húst, tésztát. Reggel este 1-1 tápszert, 2,5 dl.
Nem szeretném, ha mostantól ilyen fájdalmai lennének, mert még a végén visszatartja és az már tényleg nem hiányzik.
De fogalmam sincs, mit segíthetnék neki.Elöször azt hittem csak valami megfogta és ha kijön a "dugó", akkor visszaállunk a normálisba, de úgy néz ki, hogy valami másról van szó. Csak nem tudom miről.
valami jótanács ???

Dorki
dorki
 
 


Hú,Dorki,remélem megoldódott a kaki-probléma!
Szegény Niki,sajnos tanácsot nem tudok,Eszter már csak napi 1x tojik,de nálunk is van,hogy egyszersem és másnap bepótolja.
Én elvinném dokihoz,megnyugodnál Te is,meg kiderülne,mi a gáz.
Más:Tesóm különben imádja az Esztert,csak néha nem bírja követni a pörgését.Ez is érthető.Persze egy kicsit nekem is szarul esett,mé' mond ilyet.Én még ha tényleg igazán rossz gyereket látok,akkor sem jegyezném meg pont az anyjának.
FutóbajnokKép Kép
Ezt biztos tőlem örökölte,középiskolában futottam,van aranyérmem isKép
Novemberben mikor jön haza Nikiapu?Csak hogy felkészüljünk rá,hogy te is elhagysz minket egy időreKép(Teljesen megértem!)
Basszus,mindjárt itt az ősz...
Panu,
sok mindent kell intézni,hogy Gyedről átállunk Gyesre??Õrületesen hatalmas összeg lesz,már előre rosszul vagyok tőle.

Kriszti,
légyszíves főzzél már a topikba beleKép
Tudom,az én receptjeimmel nem telik meg,de már az is valami,hogy jól megcsinálom a tiéteket!!

Eszter alszik,én meg nagytakarítok,lomtalanítok.Kép
Képzeljétek,új bringámnak kipukkant a kereke,király,remélem nem a tárolóban szúrta valakinek a szemét...
Bár remélem ,hogy nincs olyan lelketlen ember,aki egy gyereküléssel ellátott bicajt megkésel!!

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


sziasztok,
Dorkinak telefonon ajánlottam gyógymódot Kép remélem, megjavul a csaj Kép

Bori, gyed-gyes... mindjárt vsszakeresem, hogy akkor mit írtam Kép, mert bevallom, alig emlékszem a részletekre. ami biztos, hogy ha minden hivatalos papír, adat nálad van, akkor csak egyszer kell menned. ott adják a kitölteni valót, azt ne keresd és azért ne menj el külön.
visszakerestem, bemásolom:
GYES: a Bp-iek és a Pest megyeiek a Lőportár utcába tartoznak. 13. ker., a Lehel tér után van a Lehel utcából nyílik, van parkolóhely szinte mindig az utcában.
igazolványok közül kell: a személyid, a lakcímkártyád, a taj-kártyád, az adószámos igazolványod, és a legutolsó banki értesítő, ahová kéred a pénzt. kell a gyermek anyakönyvi kivonata, taj- és lakcímkártyája. kell még a férjed/párod taj-száma, címe, szül.ideje és helye, valamint a munkahelyének a címe és hogy mikortól dolgozik ott. u.ez kell tőled is, mármint, hogy mikortól dolgozol/tál a munkahelyeden, ha közben megszűnt a jogviszony: mikor. kell a magánnyugdíjpénztári adat is. melyiknek vagy tagja, mi az azonosító száma (ez talán a legutolsó értesítőn is rajta van), és hány százalékot fizetsz.
ha odamész, akkor a bizt.őrök a nyomtatványos ablakhoz irányítanak, ott bemondod, hogy gyes-igénylés, és adják az űrlapokat. kb. 10 perc míg beírod 6x a te adataidat és 6x a gyerekét, meg 2x apáét érdemes a kitöltés előtt kérned a sorszámot. ha szerda du, vagy csütörtök du. mész a nyitvatartási diő végefelé, akkor max 2-3 ember lehet előtted. (szerdán fél 6-ig, csütörtökön fél 4-ig vannak, ha jól emlékszem). délelőtt mindig sokan vannak. mehet a férjed is, csak legyen meghatalmazása. néha azon szórakoznak, hogy a meghatalmazást is csak az ő nyomtatványukon fogadják el.

nem is írok többet, bocsi a többiektől,

panu
panu
 
 


Andiék elutaztak ? És Brigiék még nem jöttek haza ?

Bori
Én sem várom, hogy a postás a kezembe nyomja a gyest...Kép De én úgy vagyok vele, hogy a legtöbb országban ( főleg a gazdagabb oldalon) még ennyi sincs. Õk minket irigyelnek. De ez azért nyilván összetettebb kérdés.
Szerintem azt lehet látni a bringa gumiján, hogy mitől van a lyuk. Remélhetőleg nem a szomszéd volt Kép
Dokihoz nem akarom vinni a kölkömet, mert a miénk csak olyan tessék-lássék. Anyuka adjon több gyümölcsöt meg zöldséget és akkor majd jó lesz.
Ezt én is tudom magamtól csak Niki tesz rá nagy ívben. Ma este produkált egy adagot és csak kicsi sírás volt utána és itthon a kádban is nyomott még. Na ez már egész türhető volt és nem is sírt utána.
Persze nem akarom rászoktatni a kádba kakálásra, ma sem én mondtam neki, hanem csak láttam, hogy koncentrál nagyon. Normális esetben rászólnék, de most nem akartam megzavarni. Aztán lehet, hogy jövőhéten azért nyávogok, mert nem akarja abba hagyni a kád megtöltését. Kép

Apa nov. 6-7 körül jön, Nikinek meg 8-án lesz a szülinapja. Persze ez még változhat, de max. +1 hetet.
Jelen pillanatban letettem a külföldi nyaralásról, bár Málta nekem is szimpi, de novemberben már csak pénzes utak vannak gazdagéknak. Úgyhogy marad kis hazánk. Amivel nekem nincs bajom csak jól esett volna egy kis napfény. Most az élményfürdős , masszázsos, relaxálós hoteleket nézem. Apa úgyis Nikivel lesz elfoglalva (nappal Kép ) nekem meg már kijár egy kis kényeztetés. Na ezt jól kitaláltam !!!! Kép

Türelemmel kapcsolatban : kikészített ma a gyerekem. Az elmúlt időszak leghisztisebb és legnyávogósabb napja van mögöttünk. ( a pár hónapos korában éjjel 3-ig tartó altatási procedúrákat már elfelejtettem ) Kép
Pár napja kitalálta, hogy ő mindenre nemet mond. Teljesen mindegy miről van szó. Ha valami nem tetszik összecsuklik és nyávog. De az összecsuklás nyávogás nélkül is megy csak úgy minden ok nélkül. Elmentünk ma az Ikeába futkosni, játszani, de nem volt benne köszönet. Én teljesen leamortizálódtam.
Nem egyszerü mondhatom... Persze ha nem nyávog, akkor le sem bírom vakarni magamról, bújik és puszilgat, bohóckodik, aztán 5 perc múlva már semmi nem kerek.

Szerdán elutazunk Fertődre rokonékhoz és csak vasárnap jövünk. Már évek óta nem láttuk egymást. Ott is van 2 csaj az egyik 6 a másik 8 éves. Kiváncsi vagyok, mit kezdenek majd egymással. És van még 2 kutya meg 4 macska. Lehet, hogy Nikát az jobban fogja érdekelni . Kép Kiváncsi vagyok... Lehet, hogy kéne vinnem síbakancsot meg bundabugyit is???

Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

Mi ma állatkertezni megyünk -szóval itthon vagyunk - még.. Úgy néz ki vasárnap megyünk el Győr mellé, Abdára, ha még lesz hely. Majd jövök később.

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Bocsi, de most nem tudok visszaolvasni ezért csak gyors helyzetjelentés.

Balcsin csütörtökig voltunk. Abból 2 nap szakadt az eső, de azért így is jó volt. Szombaton megérkeztek a tesómék és most itt vannak nálunk a hétvégéig. Azután kedden indulunk vissza a Balcsihoz, de megint csak kettesben a Marcival. Úgyhogy egy kicsit zsúfoltra sikerült az augusztusunk.

Lassan már a kistesóra kéne koncentrálnunk. Még azt sem tudjuk hogy fogják hívni. Ha minden igaz okt. 1 a nagy nap!

Most szaladnom kell. Majd próbálok még jönni,

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


sziasztok,
mi majd csak jövő hétfőn megyünk nyaralni Kép
addig is marad az itthoni levegő Kép, bár a mai napot Liza jól bírta, mert sokat voltunk kint, hiszen a nap sütött, de nem volt túl meleg Kép és most már nemcsak a szomszédban érzi jól magát (kopp-kopp-kopp Kép Kép), hanem a saját felségterületén is.

Dorki, gyermek nálunk sem eszik túl sokat, azt is rapszódikusan. de én nem aggódom miatta, vagy ha kicsit aggódom, akkor mekis krumpli, vagy virsli, ha már ezek se csúsznak le, akkor vagy beteg, vagy egyszerűen nem éhes. várd meg, míg éhes lesz, ne egyen nasit sem.

jó nyaralást mindenkinek!

Krisz, Kriszti, Bori, Zsuzsi, többiek, veletek mi van?

csajok, mennyit játszik egyedül a gyermek nálatok? és akkor mit csinál??

ma mutogatott ezerrel a csaj és mondta óo-óo-óo, aztán rájöttem OLLÓ! és levágtuk a körmét is (csak hogy tudja, mi a következmény Kép Kép, és, hogy ez nem játék), és tűrte, édes volt Kép
mondja szegényem a maga nyelvén, amit kérdezünk tőle, csak mi nem értjük tisztán Kép és csókolgat minden játékot, és eteti őket, és mozgatja, utaztatja, játszik velük (szerepjáték-kezdet??) néha nekem is dob csókot, és van, hogy rendesen is kapok, apát viszont rendszeresen ébreszti csókkal reggel Kép rendes csaj Kép

panu
panu
 
 


ja, és mese Liza nyelvén:

vfíísz-vfíísz, hááádm, háádm, be-be, nyiááá

lefordítva: halacskák úsztak a vízben, cicák meglátták, és beugrottak utánuk, vizesek lettek.

(ld. Szutyejev: Vidám mesék / A 3 kiscica)
Kép Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Mi hétvégén mindkét nap buliztunk. Kép Szombaton anyunál voltunk, tesómék is. Öt névnaposunk volt, meg egy szülinapos. Kép Vasárnap meg hozzánk jött két baráti házaspár a lurkókkal. Volt ám hadd-el-hadd!!! Rosszabbnál rosszabb fotók készültek, de azért teszek föl majd egy jellemzőt. Kép

Ma délelőtt beugrottunk az Állatkertbe, de nem maradtunk túl sokáig, mert a páromnak elkészült a kezére a kompressziós kesztyű, és időre kellett érte menni. Este láttam csak az Aktívban, hogy azért volt lezárva az orrszarvú-ketrec, mert a mama ma ellett, de sajnos a borja halva született. Kép

Boga amúgy extra hisztis és anyás mostanában - (Dorki együttérzek! mindenre nem és nyávogás nálunk is - dettó). Apa se kell neki, csak "Anyunyi"- mostanában így hív.Kép Vasárnap is a sok gyerkőc között szinte mindig csak rajtam lógott, már az idegbaj kerülgetett tőle. Másik gyerek még csak belém se kapaszkodhatott, már lökte el tőlem. Mi lesz itt, ha majd kistesó lesz??!! Már előre félek.
Brigi! Nálatok nincs féltékenység?

Most hétvégén szombaton nálunk megint nagycsaládi buli lesz, a Boga-köszöntés alkalmából. Szerintem biztos leszünk vagy harmincan... Nem hiszem, hogy normális vagyok, hogy ennyi emberre nekiállok főzni.
Utána vasárnap, vagy hétfőn mennénk Abdára, ha még lesz hely, mert persze még nem foglaltuk le a szállást. Utána meg még egy pár napra beugranánk Tatabányára is, ha összejön. Kicsit gázosak vagyunk mostanában, mert Tomi ideges állandóan a munkahelye miatt. A baleset miatt lehet, hogy még a végén perskedésre is szükség lehet. Ha esetleg valamelyikőtök tudna ajánlani egy jó munkaügyi ügyvédet, azt megköszönném.

Dorki! Nektek jó pihenést Fertődön! Akkor mi egy irányba megyünk majd. Kép

Brigi! Tessék mostmár a kistesóra is koncentrálni, mert nemsoká meglesz, és még neve sincs. Nagyon irigy vagyok, hogy ilyen jól bírod magad nagy pocakkal. Remélem azért még találkozunk a szülés előtt.Kép

Dorki! Ma nálunk is volt egy kis kaka-gond. Niki már rendben? Ma négyszer rakott a pelusba, és abból háromszor nyúlbogyó volt. Aki már látott olyat igaziból tudja mért hívom úgy. Szerencsére a 4. már normális-féle volt. Nem tom mi lehet ezekkel a kölkökkel mostanában. Bár én még mindig a szemfogakra fogom a kaka-gondokat- még mindig nicsenek kinn. Hátha utána megoldódik minden bajunk. Kép Én - a kis naiv. Kép

No mögyök alunni - mondaná a nagymamám, ha még élne.

Andi

Ja! Majd elfelejtettem !!! Hétfő reggel Boga belepisilt a bilibe!! A pelenkázásnál szólt, hogy pisi, gyorsan kivittem a bilihez, ráültettem, persze kellett neki guriga (WC papír), elkezdte tépkedni és gyűrni be a bilibe a lábai közt. Mikor mondtam neki, hogy nem ám csak a papírt tépkedni, pisilni is tessék, akkor elkezdett csorgatni. Szerencsére utána is ülve maradt, csak folytatta a papír tömködést a bilibe, meg ki is húzkodta a jól átázott papírt. Képzelhetitek, apával madarat lehetett volna fogatni velünk, úgy örültünk. Kép

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


5 gyerek- 6 felnőtt : szerintem szörnyű arány.
Kép
Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Úristen három hét és vége a nyárnak Kép.

Hát csajok az én lányom is még mindig a pörgösök körébe tartozik.Szombaton voltunk egy ismerősnél{Halásztelken }az ő lányuk három hónappal kisebb Fanninál de az a kiscsaj vagy az anya ölében ült vagy max.három lépéssel arrébb játszot és ő mindig ilyen bezzeg az én lányom 2-9ig voltunk ott abból kb.fél órát ültem Kép.

Panu,
sulit ne is mond már mindent beszereztünk,
kötelező olvasmányuk van Ricsiéknek Benedek Elek :Szélike királykisasszony amiről olvasó naplót kell írni .Minden nap olvasunk megfogalmazuk a lényeget és leírjuk én teljesen fel vagyok háborodva egy elsős gyereknek,hogy adhatnak fel ílyet.

Liza a kis Andersen Kép
hova mentek nyaralni?

Brigi,
elötted le a kalappal kismamaként nagyon aktiv vagy
hova mentek Balatonra?

Dorki,
jó nyaralást!

Mi is utazunk pénteken Balatonalmádira de csak három napra remélem jó idő lesz.

jó éjszakát
Zsuzsi
szuszoka
 
 


Ja még annyit,hogy számomra is furcsa egy kicsit Fülescsacsi eltünése .Mikor utoljára volt Dorkiéknál a tali oda még igérte magát vártuk is a buszmegállóba se ő nem jött se egy sms se ide nem írt azóta .
Hát így nekem ez nem kerek nincs meg valakinek az e-mail cime véletlenül.

Zsuzsi
szuszoka
 
 


sziasztok,

Zsuzsi, nem néztem meg, de talán a regisztrációban még benne van a cím. írnál neki?

Fannit és Lizát néha összeereszthetnénk, hátha lecsendesítik egymást Kép Kép
én is rohangálok még, csak otthon van nyugi, ott érdekes módon többet is játszik egyedül. nem is kellünk hozzá.
jön Liza utolsó 2 pár foga, a hátsó rágófogak, emiatt van egy kicsi hasmenése, rág mindent, és rosszabbul alszik napközben, de azért elviselhető.

Andi, nem semmi a sok gyerek, akárhány felnőtt is van ott Kép Kép grat a kiscsajnak a bilizéshez Kép jó nyaralást!

Zsuzsi, az olvasónapló elég nagy hülyeség. és minden fejezetről kell külön, miért nemcsak az egészről, egyben, rövidebben. beszélgetni kellene inkább a könyről, nem írni róla. a nyári házifeladatról pedig megvan a véleményem... ezt egy tanár sem gondolhatja komolyan???!!! hát így szerettessük meg a gyerekekkel az olvasást kisdiákkorban Kép

megyek a dolgomra, írjatok csajok, panu
panu
 
 


Panu,
a Fanni-Liza egyesületbe beveszitek az én lányomat is?Kép
Eszter most az angyal-huligán keverékét nyomja pár napja,hol csodálatosan jó és kezelhető kislány,hol meg egy akaratos kisördög.
Ma nagyon sokat bringáztunk,játszótereztünk,most alszik ,mint a bunda,apukájával együtt a nagyágyban.(ha-ha,mintha lenne más választása,a kiságyát szétszedtem,mivel nincs aki aludjon benneKép)
Délután meg 4és fél órát szunyált!

Úgy látom ,mindenki nyaral,alig van mozgás.Panu,Ti meddig nyaraltok?

Jó éjt!
Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


sziasztok,
Bori, még itthon nyomjuk az ipart Kép
viszont az már kiderült, hogy apának nem jó mégsem ez a hét, így nem lesz családi nyaralás, csak mi csajok megyünk. majd hétfőn indulunk délben.

az én lányom tegnap semmit nem aludt napközben, és este fél 9-ig bírta magát rendesen Kép, csak mi dőltünk ki mellőle Kép Kép pedig egész délelőtt az apjával rohangált az építkezésen, és rendesen elfáradt, aztán kis pihi a játékai mellett és máris feltöltődött Kép csak mi nem.

viszont azt hiszem, mi is búcsút mondhatunk a kiságynak Kép azontúl, hogy smián kimászik belőle, mindent szétszed körülötte Kép (egyben van a kiságy a pelenkázóval, és így ott van a popsitörlő, pelus, krém stb.), a lepedőt sem tűri meg ilyenkor, zokniját is lehúzza...

megyek a dolgomra, mindenkinek szép napokat! aztán azért írjatok Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy a mi nyaralásunkból se lesz semmi. Megbeszéltük apával, hogy inkább tartalékoljuk a pénzt, hátha kell majd az ügyvédre. Még mindig nem sikerült megállapodniuk a munkahelyén. Így majd jövő héten csak Tatabányára megyünk el megint, a keresztékhez, de most majd ott is maradunk két-három napra. Ez is valami. Kép
Úgy látom a kiságyak korszaka szép lassan minden babónál lejár. Kép
Panu! Épp akartam feltenni a körkérdést, hogy a gyerkőcök hogy állnak a fogakkal. Ezek szerint nálatok már jól. Kép Többiek? Csak azért mert Bogának még a szemfogait se látom, nemhogy a hátsó rágókat. Már kezd aggasztani a dolog. Az eddigi utolsó már 3 hónapja kibújt, így már itt lenne az ideje a folytatásnak.
Lányok, a másik kérdésem az alvás lenne. Hogy megy nálatok mostanság? Minden babó átalussza az éjjeleket nyugodtan? Nálunk már jó ideje minden éjjel felsír a kis tyúk, ha más nem is kell, akkor is legalább egy pár kortyot iszik, de van hogy utána csak forgolódik, akár órák hosszat.

Na megyek is, lassan kezdek előkészülni a holnai banzájra. "Szerencsére" az egyik család nem tud jönni, így -5fő, talán így beleférünk a 25-be. Kép

Panu, ha addig nem jönnék, akkor jó nyaralást!

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Andi,
én épp most készülök szunyálni,mert nekünk is "nagyon kímélő" éjszakáink vannak!
Na de ezt még leírom.Szal Eszter még szopizik,legújabb mániája,hogy pörög forog szopi közben.Azaz 3 percig egyik cici,aztán közli,hogy "a másikat is!",meg kell őt fordítani,és ezt egy jó párszor eljátsza.Kivagyok.
Szerintem ő még nem aludt át egyetlen éjszakát sem.Reggel meg 5-kor ébredt.
Szerencsére nem forgolódik,de kicsinek csinálta ezt,az nagyon rossz volt,mert akkor egyeltalán nem aludtam mellette semmit.
Fogügyileg talán most jön a finis,azaz az utsó 4,de sosem engedi megnézni.Elől már tele van foggal a szája.Szépek neki nagyon,szerencsére.

25 fős buli?Jézus atyám!Le a kalappal előtted!!

Képzeljétek,korpásodik Eszti haja,vagyis a fejbőre! Először azt hittem,koszmó,de nem,mert fehér.Dr.nő ma nincs,a védőnő meg csak húzogatta a vállát.Szerintetek használhatok én Nizoralt neki,meg egyéb csodaszereket??

Na,tényleg megyek szunyélni,mert éjjel alig aludtam valmit.(Ilyenkor szokott felébredniKép )

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Nyári szünet?Kép

Kép
Bori
mbori
 
 


nyári szünet... Kép

Andi, nemrég bújtak ki a szemfogak, a felsőkkel küzdöttünk is rendesen, és előtte valóban hosszú szünet volt, ahogy te is írod, szóval nyugi. és nagyon sokáig csak duzzadt volt a fogínye. biztos vagyok benne, hogy ez a mostani is csak a kezdet, még jó sokáig nem lesz belőle újabb fog Kép

alvás, nálunk nagyon régóta működik az éjszakai alvás (KOPP-KOPP-KOPP). fekvés előtt kap vizet, mást nem. a nappali alvásokat pedig kezdi unni, ha teheti és bírja szusszal elhalasztja, de van mikor elnyomja a buzgóság. ha nincs is szunya, akkor is van pihi, az ágyba beteszem és ott dumál, és szedi szét a környezetét, amit elér. és persze, szórakozik ezen, egyáltalán nem visít, hogy neki ott kell lenni. ha látszik, hogy reménytelen, illetve a hangjából hallom, ha türelmetlenbe vált, akkor kiveszem és kész. ezzel gondolom, nem sokat segítettem.

holnap még írok, most húz az ágy...

panu
panu
 
 


úgy látom, még mindig nem pezseg az élet itt Kép

nálunk kaja-probléma van, bár nem aggódom miatta, eddig sem halt éhen a gyerek, ropi van elég Kép
de kérdezek: mit eszik a gyermeketek reggelire? Liza eddig tejpépet evett, de mostanában nem nagyon akarja, inkább megiszik 3x annyi teát, mint szokott, és 9-10 körül reggelizik velünk, általában csak a felvágottat eszi le a kenyérről, és megcsócsálja a kiflit, és persze, paradicsomot csorgat hozzá (legalább ezt szereti Kép) az ebéd változó, és az ő hozzáállása is, így gyakran ebédel alvás után (már ha van ilyen Kép). a hús (rántva, főzve, párolva, csak ne sütve) megy, és a levesek, tészták. a zöldek, a főzelékek alig, a kész ételek még néha. ez elég siralmas, de bízom benne, hogy ennek a korszaknak is vége lesz egyszer, és akkor meg azért sírok majd, hogy nem eszik a gyerek húst, csak zöldséget Kép Kép ja, és imádja a virslit, a párizsit és a mekis krumplit. ha aggódom, akkor előveszem ezek egyikét, Liza jóllakik, én megnyugszom Kép Kép Kép szerencse, hogy az édességek nem mennek. nem jó, de a gyümölcsök sem Kép

Bori, fogalmam sincs, hogy lehet-e használni ilyen kiskorban korpásodás elleni "csodasamponokat", javaslom, hogy a patikust kérdezd meg, mert van gyógyszertári kénes sampon, amiben talán kevesebb az egyéb anyag, és talán jobban is használ. egy ismerősöm a fiának vesz ilyent (13éves) már elé régóta. védőnő béna? nem lehet megkérdezni tőle? a mienk éppen az ilyen praktikus kérdésekben jó Kép Kép

Brigi, és a keresztnév már alakulóban van? Kép vagy egyszerűen csak 2.0-nak fogjátok hívni? Kép

megyek tovább dolgozni, mindenkinek szép napot, jó hétvégét, jó nyaralást!!

panu
panu
 
 


Andi,
gondolok Rád, hogy rendben lezongorázd a 7végi bulit. Milyen kaját készítesz?
Kérdezted a fogakat: Eszternek másfél éves koráig mindössze 8 foga volt kinn (elöl), most elkezdett ezerrel fogzani. Olyan szinten, hogy egyszerre 6 (!) foga jön: 4 rágó és 2 szemfog. és tegna kitapogattam alul is 2 fogat - egyenlőre duzzadt íny alatt.
Szerencsés, hogy nincs semmi tünete -leszámítva,h ogy éjjel párszor felébred és a mi ágyunkban köt ki. És szopizik többet ilyenkor, nappal viszont már csak reggel és este. Bár este úgy veszem észre, hogy már csak hobbiból. Keveset és tényleg csak az "íze végett Kép".
Bogának mennyi foga van kinn?
Szerintem ne aggódj, ha mégis így van, beszélj a gyerekorvossal. A kutacsa egyébként zárt már?
Alvás: mint írtam, Eszter is elég mozgalmasan alszik éjjel, sokszor felébred, felsír, de ezek szerintem csak a rossz álmok miatt vannak, vagy a fogak... nem tudom. Azt olvastam, hogy mi is felébredünk éjjel (alapjáraton Kép), csak nem emlékszünk rá. De nálunk is elég rosszak az éjszakák.Szeretnék végre aludni egyhuzamban 3 órahosszát. Eszter 10 hós koráig teljesen átaludta az éjjeleket, aztán kezdődtek a különböző fejlődési szakaszok és ezzel együtt a nyugtalan éjszakák is.

Bori,
szoptatsz még?! De jó! Épp azon rinyáltam, hogy már egy csomóan csonthülyének néznke, hogy szoptatom a 20 hónapos gyerekemet. Úgy néznek rám, mintha legalábbis arzénnel etetném Kép. Mennyiszer?
Samponnal kapcsolatban osztom panu véleményét, szerintem kérd ki szakember véleményét. Én nem mosnám erős samponnal. Mitől van ez egyénként?

panu,
kaja: jó téma, néha mi is küzdünk. Nagyon szeszélyes Eszter ezen a téren.
Virslit most adtam először Neki és nagyon csipázta Kép. Szereti még a házikolbászt (háziszalámit), tepertőt (bár most a boltit nem ette meg).
Reggelire azt kap, amit mi is eszünk: vajaskenyér, lekvár, szalámi, kolbász, sajt - ezt tegnapelőtt kért, addig kiköpte, most tolja ezerrel Kép. Olyan teát főzök, amiben nics feketetea (Gárdonyi-vörösáfony, ill. egyéb gyümölcsteái), ízesítés előtt veszünk ki Neki 1 pohárral és ezt issza. Ja, persze mindig koccintani kell Kép. Szereti még a sült kolozsvári szalonnát, a sült szalonnát - nem a húsos részét.
Nem jut eszembe más. Zöldségeket nem eszik sajnos, pedig már próbáltuk adni. Bízom benne, hogy jövőre változni fog.
Ebédre is azt eszik, amit főzök. Imádja a leveseket (bár ezen a héten ezt cáfolom, mert nem nagyon evett), a főtt tésztát - persze natúran, a HALAT - ezért teljesen odavan -, a brassóit. Mondjuk mindent megeszik, amit főzök. A főzelék csak a játszóbölcsiben megy, itthon a tökfőzeléket próbáltam (ill. tejfölös tök), de nem kellett Neki. Bár főzeléket egyáltalán nem szoktam főzni, én sem szeretem. A levesbe rengeteg zöldséget főzök bele, így megeszi, úgyhogy efelől nincs aggodalmam.
Édesség: a múltkor kapott egy rokontól Kinder tejszeletet és benyomta egy az egyben. Csak néztem, mert még nem adtunk édességet.
Fagyizni szokott, 1 gombócot kap, nagyon ügyesen elnyalja Kép.
Gyümölcs: az őszibarackot szerette, aztán 2 hétig nem, most megeszik monden nap egyet. Banán is jöhet, alma óvatosan, a körtét ki nem állja. Azokat a gyümölcsöket eszi meg, amikkel tavaly hozzátápláltam.
JA, ami még nagyon imádott: a főtt kuorica (kukucija - így mondja).
Ha eszembe jut valami még, leírom.
Én kezdettől fogva adom Eszternek azokat a kjaákat, amiket mi is eszünk. Legjobb étvágya este van (sajnos?).

Kicsit eldicsekszem: több, mint 48 órája nem hordunk pelenkát és szól mindig, ha pisilnie kell. Tegnap már csak bilibe pisilt (eddig a vécébe, 2 naőja viszont csak a bilibe), tegnap pedig a vécébe ment a kaksi. Voltunk autóval is, akkor is szólt (azért néha rákérdezek), hoyg pisilnie kell, megálltunk, pisilt és mentünk tovább. Nagyon büszke vagyok rá, remélem még bírja 4 napig és edzi magát. Úgy tudom 6 teljes ilyen nap kell (amikor nem pelenkába, hanem a megfelelő helyre megy a cucc) ahhoz, hogy szobatisztának nyilvánítsuk a babót. Éjjel sem adunk rá pelust. Ez volt a 2. éjszaka így és nem volt pisi Kép.
tEgnap azt mondta nekem: gyeje anyuci oda be és fogta kezem.
Kedden rám nézett és azt mondta: szejetjek.
Hihetetlen, hogy egy hét alatt mit művel ez a lány, egyik ámulatból a másikba esem Kép.

Megyek, összedobok egy gyors kaját. Apa megkérdezte, hogy regényt írok? Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok,

Huh, mi is túl vagyunk egy nagy banzájon. Családi névnapozás volt ma nálunk, kerti sütés, rohangálás, stb... De jó volt. Holnap meg anyósomék jönnek. Az kicsit szolidabb lesz, meg hoznak halászlevet és túrós rétest, én meg mára már kitakarítottam úgyhogy készülni sem kell.

Bori, Hát én sem használnék semmi csodaszert mielőtt az orvos nem bólint rá. Lehet, hogy hülyeség, de nem lehet, hogy csak lesült egy kicsit a feje és az hámlik? Az meg egyszer csak lejön teljesen.

A kergetőzés miatt meg ne aggódj. Mi is ezt csináljuk a Marcival. Õ is egyfolytában mozgásban van és ráadásul mostanában már nagyon bátor is lett. Legújabb hobbija, hogy mindenre felmászik, mindenhonnan leugrik. Én is majdnem mindent megengedek neki és nem törődöm azzal mások mit mondanak. Szerintem ennyi vagányság kell, főleg egy fiúnak. Nem szeretném, ha letenném valahova és órák múlva is ott lenne. Érdekes viszont, hogy mindezek ellenére elég szófogadó. Nyilvános helyen óriási hisztiket nem vág, bár ezt néha úgy érem el, hogy órákig próbálom "észérvekkel" meggyőzni arról mit is kéne csinálni. Apa pl már nem ilyen türelmes, ő felkapja és ezzel vége a rendetlenkedésnek.

Van egy új kedvenc játéka. Megáll velem szemben, kitalál mindenféle pofákat, halandzsaszavakat, gesztusokat és nekem utánoznom kell. Õ ezen térdcsapkodva kacag. Nagyon édes!

Panu, sajnálom, hogy fuccsba ment a családi nyaralás. És hova mentek kettesben?
Liza hasonlóképp gondolkodik a du-i alvásról mint a Marci - minek. Viszont a nagyággyal még nehezebb lesz a helyzet, mert ott még nem is pihen, simán lazán lemászik, ha nem akar aludni. A mi ágyunk meg csak az ugrálásra szolgál - szerinte!

Kaja: A Marci soha nem volt egy nagy evő, ami nem látszik rajta. Itt volt most egy hétig az unokatesója, 2,5 hónappal kisebb és több mint kétszer annyit eszik, mint a Marci. 2 banánt megeszik együltő helyében. Hozzáteszem vékonyabb a Marcinál. Ráadásul a Berci jóval nyugisabb, a Marci meg egész nap rohangál. Szerintem alkat kérdése is ki hogy dolgozza fel a kaját.
A MArcinak a reggeli: kis sajt, kis párizsi néha egy paradicsom, a kenyeret inkább csak összenyálazza. Néha csinálok bundáskenyeret azt inkább megeszi. Ebéd: max fél babatálnyi főtt kaja - most már a kedvencekből is csak ennyi. Húst alig eszik (apróra vágom és belekeverem a köretbe, így nem tudja annyira kiválogatni). Rizs, krumpli, tészta, párolt zöldségek, de csak mértékkel. Virsliből néha megeszik 2-t. Főzelék egyáltalán nem, édes kaja (tejberizs, palacsinta) egyáltalán nem. Szóval nehéz! Vacsora: u.a. mint a reggeli, de megint hangulat függő mennyit eszik. Gyümölcs: 1-2 gerezd alma, banánt egyáltalán nem eszik, a görögdinnye a menő, de az már nem sokáig lesz. Barack, meggy stb néha egy-egy falat lecsúszik.
Az adu ász nálunk még mindig a natúr joghurt, meg a mekis krumplit is mindig megeszi, de oda csak ritkábban jutunk el. És 1 gombóc fagyit ő is szépen elnyalogat, inkább a gyümölcsösöket. Persze ez nem helyettesít egy jó kis ebédet, de néha ez is több, mint a semmi.
Inni eddig csak a vizet itta, mostanában ő is megissza néha a teát. A gyümölcsleveket nem szereti.

Kistesó neve: eddig a Barnabás a befutó, de listát még nem is néztünk csak egyszer valahol hallottuk és mindkettőnknek tetszett. Csütörtökön voltunk dokinál. Adott egy következő időpontot és mondta, hogy onnantól már hetente kell járni szívhanghallgatásra. Hazafelé az autóban mondtam apának, hogy ez a mondat kicsit mellbevágott és igazán most kezdem én is csak felfogni, hogy nemsokára négyen leszünk. Már kíváncsian várom! A szüléssel kapcsolatban sincs semmi negatív gondolatom. Viszont várom a következő uh-ot, mert most fenékkel lefelé feküdt a pici és jó lenne, ha még megfordulna. Bár az orvos azt modta megszülhetem így is rendesen, csak jóval nehezebb dolgom lesz.


Kriszti, Tök jó, hogy Eszti ilyen ügyes a szobatisztasággal. Balcsin volt velünk egy kislány, aki májusban volt 2 éves és autóba meg estére még ő is kap pelust. Meg így dumál is már. Úgyhogy büszke lehetsz a kicsi lányodra. Ráadásul ha jól emlékszem Eszti a sok kicsi között a legkisebb.
Szerintem az evés sem semmi, miket meg nem eszik a lányod!
Andi, Nektek is gratulálok a bilibe pisiléshez. És azóta is szól? A Marci Balatonon a strandon kisbugyiban szaladgált és láttam, hogy nem mer abba belekakilni. Kérdeztem, hogy adjak-e rá pelenkát, rögtön beleegyezett és amint kész volt már nyomta is a kakit. Meg egyszer itthon egy fél adagot sikerült a bilibe elkapnom, a másik felét takaríthattam a szőnyegről. Magától viszont még nem szól.

A pelenkázás mindenhol horror? A Marcihoz kb 6 ember kellene, úgyhogy egy kicsit könnyítettem a dolgomon és mostanában bugyipelenkát veszek neki. Azt így röptében egy kicsit könnyebb ráhúzni. Így röpke fél óra alatt végzünk egy peluscserével. Csak éjszakára kap rendes pelust, az úgyis apa reszortja. :-)

Alvás: az éjszakák nálunk is ok-k már kiskora óta. Mostanában szokott álmodni és beszél álmában olyankor megnézem, de csak a magam megnyugtatására. A napközbeni alvásról viszont nagyon úgy néz ki, hogy kezd leszokni. Szerencsére a nemalvást 2-3 napnál tovább egyelőre nem bírja, de olyankor is csak a szokásos 1,5-2 óra az adagja. Mindehez este 10 előtt alig alszik el Reggel viszont nagy örömömre kb fél 8-ig alszik. Persze ennek csak akkor örülök, ha emlékeztetem magam, hogy eddig 6.20-kor ébresztő volt. Most abban reménykedem, hogy ha elmúlik a nyár, jó idő, nyaralások, átjáróház itthon, akkor visszaszokik a nappali alvásra is, mert így nem tudom hogy fogom bírni a picivel együtt.

Fogak: Nekünk is az utolsó négy van hátra. Még nem látszik belőlük semmi, viszont egész nap a szájában a keze, úgyhogy valami már készülődik. Lekopogom, de eddig nekünk a fogzás nagy gondot nem okozott (bár az első rágófogaknál nyugtalanabbul aludt, ennyi).

Dorki, Remélem a kaki-ügy megoldódott. Nyaralás jó volt?

Zsuzsi, Mi Csopakra megyünk. Most annyiból leszek jobb helyzetben, hogy anyukámmal és az unokaöcsémmel megyünk, úgyhogy lesz segítségem. Múltkor két baráti házaspárral voltunk, mindenhol 2-2 gyerek, úgyhogy nekik is volt mit tenni a sajátjaikkal. Ricsi várja már a sulit? Megvettetek mindent? Olyan jó suliscuccokat lehet már kapni, bezzeg a mi időnkben volt egy féle füzet, idétlen iskolatáska meg köpeny ...

Nahát én most igazán bepótoltam az egy heti lemaradásom. De olyan jól esett végre itt ülni egy kicsit.

Most már eldugulok és gratula annak, aki mindezt végig is olvassa.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Ja és utólag is boldog névnapot minden névnapos kiscsajnak!

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a BalcsirólKép
később jövök bővebben isKép és vissza is olvasokKép

Kép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Krisz, nagyon édes pocakos kiscsajod van Kép

végigolvastam mindent Kép jó, hogy írtatok Kép

Brigi, a pelenkázás nálunk is horror, főleg, mert a popsikrámes tubussal rohangál előtte a csaj, és azt a lába közé dugva Kép magyarázza, hogy oda kell kenni Kép Kép, ha sikerül a pelenkázóra fektetni, akkor pedig nemees egyszerűséggel megfordul és a falvédőt tanulmányozza Kép

tegnap este 20 percenként ivott, ilyenkor mindig megfogja a kezemet és kihúz a konyhába, és mutatja, hogy mit akar inni (általában vizet, félliteres palackból). aztán egy alkalommal nem rángatott rögtön, hanem kiment, vacakolt egy kicsit, majd megjelent a poharammal, amiben most véletlenül sör volt Kép és hozta nekem (jelezve, hogy ő is szomjas Kép), mielőtt elkaptam volna, kilöttyintette magára, majd fancsali arccal tartotta el magától a bodyját, mint egy alkesz, olyan szaga volt, szerencsáre ez fürdés előtt félórával történt.

Kriszti, csuda ügyes a lányod Kép Kép nagy gratula Kép úgy jutottatok idáig, hogy már mondta, mikor kell neki pisilni-kakilni?

mi kora délután indulunk, mert ma reggelre még berángattak dolgozni. egy hétig nélkülöztök Kép

szép napokat, panu
panu
 
 


Sziasztok,

Én is elköszönni jöttem. Holnap indulunk Csopakra. Remek időt fogtunk ki! Mindegy, csak az eső ne essen, akkor max jól felöltözünk, de legalább ki tudunk menni.

Megyek tovább pakolni.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Csajok,
jó pihenést Nektek!

K

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Itthon vagyunk mi is. Vasárnap jöttünk, de csak mostanra kaptam vissza a gépemet, mert szerelőnél volt. Nagyon jól éreztük magunkat. Volt 5 (!) kiscica, Niki ideje nagyrészében azokat vizsgálgatta. Első nap még óvatosan, utolsó nap pedig már a hóna alatt hurcolta őket. A macskák nagyon rendesek voltak, mert birka türelemmel viselték az egészet.

Én viszont jól belenyúltam a jóba, mert odafelé Kapuváron bemértek a rendőrök 50 helyett 83-al. Éppen beértem a városba, egy egyenes útszakasz végén.
ÚÚÚtálom az ilyet, direkt fizetős helyre állnak, senki nem lép a fékre a várostábla mellett !!! Vagy ti igen ???
A helyzet most az, hogy helyszini bírság szóba sem jött, egyből feljelentés. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a jogsim biztos ugrik...+ pénzbírság.

Valakinek volt hasonló "élménye" , szeretném tudni, mire számítsak vagy mit csináljak. Rokonom rendőr nincs, de még ismerősöm se... Elég valószínű jól megszívtam Kép
ÖTLET????

Majd visszaolvasok
Dorki
dorki
 
 


Dorki!

Apát megkérdezem ilyen estben mi van ő nagyon jártas ebben Kép nála az 50 helyett 113 szokott lenni.

Ne izgulj én ma rossz helyen parkoltam mikor fogorvosnál voltam kaptam egy szép piros kerékbilincset 15000ft le is szedték úgy ,hogy a mai fogorvosom 30000-ba voltKép

Igérem holnap már irok rendesen
szuszoka
 
 


Ja csajok vannak 19,5-20-21 eladó kiscipőim illetve 20-21 kiscsizmáim valakit nem érdekel.
Kép
Kép

Kép
szuszoka
 
 


Zsuzsi,
21-es kiscsizmát mennyiért adod, milyen a márkája?
Gyere sűrűbben!

Dorki,
hú, basszus, ezt nagyon megjártad. Én csak ismerős helyen szoktam várostáblánál fékezni, én is megszívtam volna. Nagyon sajnálom. Kérdezd meg az illetékes hivatalban, hogy mi lesz.
Az ottaniaktól nem kérdezted?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok!

Szuszoka!
ÓÓÓ de édi cipikKép 23-asban kéne már a csajszinak. Pont tegnap voltam őszi cipőügyben körülnézni, hát hervasztóKép

Dorki,
az én kedvesemnek is volt hasonló sztorija 30-as táblánál 58-alKép, egyől feljelentették. Aztán határozatot küldtek ki jogsi+46e Ft-ról. Fellebbeztünk és kérvényeztünk(családfentartó, munkához kell, mindenféle rizsaKép)
23000Ft-al megúsztukKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok!

Boga alszik, leves fő, apa egyezkedni ment a főnökével a munkahelyére. Kép Szóval nyugi van.

Zsuzsi! Klasszak a cipők, de már nekünk is nagyobb kell majd a télre.

Dorki! Jól megszívtad!!! Nekünk pár éve volt hasonló, a 6-oson, akkor még Tomi kérdésére, hogy nem lehetne-e itt helyben elintézni Kép, a két rendőr összenézett, majd bólintott... Lóvé a zsebbe. Te nem próbáltad? (Bár tudom ez ronda dolog. Kép ) Régebben még volt rendőr ismeretség, mostanra sajnos már nyugdíjas.

A nyugit elkiabáltam, Boga most az előbb felsírt, szerencsére egy kis teaivás után visszaaludt. Kép Mostanában apa kel fel hozzá az éjjeli első ébredésénél, eddig 100%-ra az enyém volt, de megbeszéltük, hogy jobb lesz, ha mindketten szokják a dolgot. Kép

A nyaralóknak jó pihenést kívánunk, ha már az idő ilyen szar. Valószínűleg mi is indulunk holnap Tatabányára, és csak szombaton vagy vasárnap jövünk haza. Remélem nagykabátra nem lesz szükség...

Brigi! Barnabás klassz név! Marcit is szoktathatjátok már hozzá! Kép
A pelusozás nálunk is katasztrófa, főleg az esti!!! Én is a bugyipelenka kipróbálása mellett szavazok. A bajom csak az vele, hogy még ha fel is tudom rá húzni futtában, nem tudom bekrémezni az alsófertájt!!

Kriszti! Hétvégi buli jól sikerült, eltekintve egy gusztustalan veszekedéstől két testvér között( anyósom öccsei)Kép. Halászlé főtt bográcsban - ezt a párom készítette, fasírt volt még, meg baconba göngyölt csirke- és kacsamáj, hozzá köretnek rizs, petrezselymes krumpli, meg mexicói saláta. Desszertnek joghurttortát csináltam, meg csokismuffint. nyam-nyam Kép
Eszter nagyon ügyes kiscsaj! azóta is megy a bilizés? Nálunk sajnos csak az az egy eset volt, illetve tegnap este is landolt a biliben pisi, csak ez nem azért, mert a lány szólt, hanem mert már tudjuk, hogy a fürdés elején (apa mostanában zuhanyoztatja Bogát a kádban) mindig pisil. Így bili a kádba, Boga rácsüccs, víz megnyit, lábára locsol, utána már jött is a pisi a bilibe. Kép

Bori! Esztert elvitted dokihoz a fejbőre miatt? Vagy mi most a a helyzet? Én biztos nem kennék rá semmit, amíg nem látta bőrgyógyász.

Kaja-téma: Hát Boga minden, csak nem sovány, pedig nem olyan jó evő, szerintem. Reggelire inkább kenyér nélkül eszi a párizsit, trappista sajtot, most nagy kedvenc a Mackósajt, persze a doboza miatt. ezt kenyéren is elfogadja, ha olyanja van. Tegnap viszont piritóst rágcsált, libazsírral kenve. Kép Csak néztem. Én még csak mostanában kezdtem el kínálni szalámival, de úgy látszik, az is megy, egy-két falat. Gyümölcsbe most nagy kedvenc a dinnye, ma például azt ebédelt. Alma-körte, más nem nagyon megy, egyszerűen, ami ránézésre nem tetszik neki, azt meg se hajlandó kóstolni. A dinnyével is mit szenvedtem, mire megkóstolta, aztán tessék!! Ebédre én néha szoktam adni neki üveges kaját, ha épp nincs főzve semmi, vagy azt nem eszi, ami van. Lányok, ti adtok még üvegest? A múltkor a főtt kukó is nagyon bejött. Viszont ki nem állja a zöldborsót sehogy, nem nagyon eszik a többi főzelékemből se, pedig mi szeretjük a tököt, a zöldbabot, a kelkáposztát. Leveseknek meg inkább csak a levét. Főtt tészta-főleg csupaszon. Hús- általában bárhogy. Nasi? Bármi. Édes vagy sós? Mindegy. Mivel csak alkalmakkor van kitéve az asztalra nasi, így szerintem méginkább rákattan. Bár a fene tudja. Így ez visszaolvasva egyáltalán nem rossz! Érdemes volt leírni! Kép Az agyamra csak akkor megy, mikor a felé nyújtott kaját kiveri a kezemből, merthogy az nem kell.
Lányok, önállósággal hogy állnak a gyerkőcök kaja terén? Boga nem nagyon szeret próbálkozni, inkább a kezembe nyomja a kanalat, hogy én adjam.

Na eldugulok, egy pár napig megint nem jövök. Kép

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Andi
Én rendőrt sem ismerek, nemhogy ügyvédetKép. Egyébként mi történt apával pontosan ? Tényleg a m.hely hibázott és nem ismeri el, vagy kártérítést akartok? Apa 100%-ban meg fog gyógyulni ?

Az én csajom pár hónapja átalussza az éjszakát. Ha mégis felébred, akkor átmegyek 1-2 simi és visszaalszik. De (ritkán) vannak éjszakák, mikor nem tud visszaaludni, olyankor átviszem magam mellé és ott alszik tovább reggelig. (ezt én úgy szeretem Kép ) Szóval én most nem panaszkodom. Régebben próbáltam visszaaltatni a saját helyén, mert úgy gondoltam ez a helyes... Mostmár nem érdekel, ha mellettem érzi biztonságban magát, akkor aludjon ott, lényeg, hogy mindkettőnknek jó legyen.
Mi megálltunk 16 fognál hónapok óta, azóta semmi. A maradék 4 még várat magára.
Bori
szerintem a nizoral egyáltalán nem való ilyen piciknek. Főleg, ha véletlen a szemébe megy.
Kriszti
a te gyereked már szobatiszta ! Szerintem ez független, hogy hány napig vársz vele. Ha egy gyerek kontrolálni tudja a pisit és főleg a kakit, onnantól kezdve már szobatiszta, mégha néha esetleg be is pisil. És hogy éjszaka is pelus nélkül van az meg már a csoda teteje. Nagyon ügyesek vagytok !!!
Krisz
nagyon aranyos ez a kép a csajsziról, főleg hogy látszik a pocakja Kép
Zsuzsi (küldtem mailt Füles címével)
én nem vagyok egy száguldozós. Ezért is zavar, mert nem én vagyok az, akit ki kell vonni a forgalomból, mert veszélyt jelentek a többi békés állampolgárra. Egyszerűen végre meg tudtam előzni egy tetű buszt és mentem tovább. Ráadásul kikanyarodott elém egy marha, azt is megelőztem még lendületből. Na de zebrán. Szóval most egy gyorshajtó, zebrán előző elvetemült autós vagyok.
Azt már tudom, hogy fellebbezni kell, de mindenképpen legombolnak rólam egy csomó lét. És ez most rohattul nem hiányzik. Mindjárt itt a gyes, költhetem a rendőrökre. Akik egyébként 3-an voltak, szóval nem lehetett velük tárgyalni. Na mindegy, majd lesz valami. Persze apa megint sehol, hogy segitsen szegény feleségen. De már csak 10 !!!!!!!!!!!!!!! hete van hátra.
Asszem én vagyok itt az egyetlen, aki már várja a ködös, hideg, nyálkás, esős őszi napokat !!

Kaja: reggel, este 1-1 tápszer. a nap többi részében alig eszik. Csak kismadár adagokat. Gyümölcs semmi, főzelék semmi. Mostanában már a tésztát és a rizst sem eszi meg. A húst is szerette, de most már azt is csak 2-3 naponta hajlandó enni. Szereti a paradicsomot, de csak a levét szopogatja kiKép Viszont megeszi a halat. Párizsi, virsli, néha sonka. Sajtból a trapistát és a mozarellát. És ropit töménytelen mennyiségben. De nem akarom azzal tömni, mert az is nasi mégha sós is.
Nem is szokott reklamálni, hogy éhes viszont ugye a kakával mostanában kezdtünk el bajlódni. Ami logikus, mert ha nem eszik nem is fog kakilni. Na de ez most egy kicsit rendeződött. A régi rendszer (napi2x) már nem áll vissza, de napi egy összejön. Bár ma nem volt semmi. Az sem zavar, ha ritkábban kakil csak ne sírjon, hogy fáj neki, mert az borzalmas volt.

Az én gyerekem naponta többször reklamál, hogy csokit akar enni !!! Egyszerűen nem tudom hova tenni. Én nem veszek neki sosem, a mamáktól sem kap. Csak az jutott eszembe, hogy a tv-ben látja a sok hülye reklámban, mert azt imádja bámulni. Ez szerintetek lehet ?

Tényleg csajok, nálatok, hogy megy a hajmosás ? Mert nálunk szűnni nem akaró ordítás és ellenkezés kiséri, mióta világ a világ. Akkor is sírva fakad, ha látja, hogy én mosom a hajam.Kép
Dorki
dorki
 
 


macskázós képek :
Kép

Kép

Kép
Dorki
dorki
 
 


Macskanő nagyon édes!

Csokoládé- követelés nálunk is megy,nálunk néha van egy kis túrórudi,de nem rendszeresen.
Egyszer nagyon beszartam,amikor megláttam egy nagy fekete foltot a hátsó fogán!Azt a lelkiismeretfurdalást,amit akkor éreztem...!
Aztán rájöttem,hogy egy szederdarabka volt,amit előtte majszolt!Kép

Megyek dolgozni,csak gyors behörpintettem itt a kávémat,mostmár életképes vagyok!

Jó napot mindenkinek!

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!

Dorka most magasabb fokozatba kapcsolt kajailagKép
reggelire megettünk együtt 1 kiflit, na Õ ette meg több mint a felétKép aztán elfeleztünk egy ruditKép 1 óra múlva egy pohár tejet benyomott cheerios-al. 11kor újra kajáért könyörgött 2 jóreggelt kekszel letudtam, de 12kor egy hatalmas tál milánóit is betömöttKép

kedvenc kaják nálunk is a ropi, virsli stb. csak egészségesenKép

Mi most ott járunk, hogy mindent Õ akar EGYEDÜL csinálni, ez azért elég macerás, mert persze még nem tudja. Enni, inni tud, de most már Õ akar szedni magának, tölteni, kivenni betenni a hűtőből, ha nem hagyjuk akkkora hisztit vág ki, hogy csak. Húú ez embertpróbáló időszak azért.

Szerencsére imád kezet és fogat mosni és ezeknél a hisztiknél még bevált, hogy elcsalom a fürdőszobába, így aztán naponta kb 6x mosunk fogat és a kézmosás után is átöltözés és felmosás következikKép

Jah hajmosás nálunk nem gond a babauszi miatt, sőt Õ magának önti a vizet a fejére és élvezi hogy a samponhabokat szedi le a buksijáról és keni az apjáéraKép

Szerintetek hogy szokassuk Dorkát az új ágyába? Hallani sem akar róla, hogy abban aludjon. Hiába fektetem le oda(már ha egyáltalán hagyja) sírva jön ki és mászna be a régi rácsosbaKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: