Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Connie, köszi az infot a felkészítőről.

Picurmanó, mi már 2x is voltunk 4D-n.Először 14 hetesen a Kárpát u-ban.Nagyon jó volt, kaptunk egy csodáslatos fotót is ajándékba, és mivel vittük a vidokazit, fel is vettük az egészet. Egészségügyi szempontból is nagyon jól megnézik, és persze a babamozi, az valami fantasztikus élmény. Nekünk a könnyünk potyogott...

Másodjára a Praxisba mentünk, de csak azért oda, mert a 16 hetes genetikai UH-n a doki látott a picikém koponyájában egy cisztát a "plexus chor"-ban, és a Praxisban van a Győrffy Mátyás akinek állítólag hihetetlen sas szemei vannak, nagyon jó szakember, óriási tapasztalattal. Már előtte voltam egy egy UH.-n ahol azt mondták felszívódott a ciszta, (előzőleg is azt mondták fel fog szívódni), de mi akartunk erről egy "megerősítést". A Győrffy doki tényleg nagyon jó szakmailag. De nekünk a babamozi mégis a Kárpát utcában tetszett jobban. A praxisban is kaptunk ajándék fotót, és a vidokazit is ők adják.
Szerintem nagy különbségek nincsenek, van pár 4D a városban, általában 15-20 perc. Ha dvd-t kérsz, az mindenütt külön lóvé. Ha cd-re szeretnél fotókat tenni az is külön pénz még a vizsgálaton felül.
A Győrfi Mátyásról ezen az oldalon olvashattok:
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=13800

Ha kell bármelyiknek az elérhetősége, szólj, és megadom.

Hetti, neked is szívből ajánlom ezeket a 4D-s helyeket, ha nem ragaszkodsz a Megatoys-hoz.

sziasztok,
Katheryna
és a pici Gergő

Kép

Kép
katherina

Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka

Szia Katherina!

Én most márciusban szültem Va. Hajnalkánál (császárral). Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van a doktornővel kapcsolatban. Ha érdekel, akkor írj a kosk@ceu.hu-ra, és emailben írok többet.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Szia Kriszta!
Írtam neked e-mailt, remélem megkaptad!
Előre is köszi, ha válaszolsz.
K.

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

A szülésre felkészítés tanfolyamra az apukák is jöhetnek, ugye?
Mi már 31 hetesek vagyunk és nagyon szomorú voltam, h csak szept-ben indul újra.Már most izgulok a szülés miatt és remélem a tanfolyam hasznos lesz...
A 4D-vel kapcsolatban én a Hattyúházat ajánlom, fantasztikus az orvos szakmailag és emberileg is. Tel: 30/468-5255

Horváth Tamásnál szült vki?

Üdv:
Emese
marcellino

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:27-kor.

Kép

Kép
szorsi

Köszi Orsi!

Egyébként be kell jelentkezni előre v csak úgy bemehetünk?
Neked mekkora a kisbabád és mikorra vagy kiírva?

Marci baba múlt csütörtökön volt kb 1900 g és ha minden igaz, okt 1-én érkezik.

Szülésznőt választottál már?

Üdv.
Emese
marcellino

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:28-kor.

Kép

Kép
szorsi

Szia Orsi!

Azt hiszem, minden megvan (kiv. bababútor, azt tegnap rendeltem meg), de leginkább egy jó nagy adag bátorságra lenne szükségem. Tényleg izgulok...

Az én pocakom is rendesen nő és ráadásul már 11 kilo plusznál járok, így már a védőnőhöz is félve megyek... Kép
Ki az orvosod?
Az enyémről nem hallottál/atok semmit? (Horváth Tamás) Én nagyon bírom, remélem ebben csak megerősítetek!

Egyébként mi is okt 6-ra vagyunk elvileg kiírva, de az Uh mindig mást mutat.

Emese
marcellino

Szia Katherina!

Nem kaptam meg, nem tudom, miért. Küldesz még egyet kosk@ceu.hu-ra?

Kép
KépKép
nebula

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:29-kor.

Kép

Kép
szorsi

Ujvári doki nagyon jó arc, nem? Nekem ő volt az egyik szobatársam dokija, sokat bejárt hozzá, és mindig tök jó tanácsokat adott, és sokat nevettünk. Nekem legalább is nagyon szimpi volt e néhány találkozás alapján.

Kép
KépKép
nebula

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:29-kor.

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok!

Azért fodulok hozzátok, hátha tudtok ajánlani szülésznőt az István kórházban.
Szept 10.-re vagyok kiíra és szeretnék fogadni egy megbízható kedves 40 év körüli szülésznőt!
Remélem tudtok segíteni!
Az orvosom egyébként Horváth Mihály!

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Én Csűrös Erzsikénél szültem, sztem nagyon jó, és tudom ajánlani. A leírás így kb. illik rá. (Bár ezt hülye dolog így leírni tudván, hogy valszeg olvasni fogja.Kép)

KépKép
connie

Connie!

Köszönöm szépen, én is őrá gondoltam, mert csak jókat hallottam róla, de sajnos azt is hallottam, hogy főleg Siklós doktor szüléseinél vállal asszisztenciát így nem sok esélyem marad, de a számát megszereztem így azért fogok tenni egy kísérletet!
Köszönöm a válaszodatKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,

Horváth Mihály saját elmondása szerint a Pruha Krisztinával szokott jól együttműködni. Õ az, aki a kórházban folytatott vizsgálatokkor szokott mellette assszisztálni. Ismered? Én ha minden jól megy vele fogok szülni.

Kirgiz
kirgiz

Szia Katherina!

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de mindig volt mit csinálnom, most bepótolom.
Örülök, hogy találkoztunk, nekem szimpi voltál. Voltam szerdán az orvosomnál és megnéztem a szülésfelkészítő pontos időpontját:

SZÜLÉSFELKÉSZÍTÕ: szeptember 07. szerda 15 óra

- 1. előadás: Kórház bemutatása, terhesség alatti változások, méhen belüli élet
- 2. előadás: Szülés történései
- 3. előadás: Filmvetítés
- 4. előadás: Relaxáció
- 5. előadás: Fájdalomcsillapítás
- 6. előadás: Babaápolás, szoptatás.

Picúrmanó!

Remélem te is belenézel valamikor és találkozunk veled is! Na elmentél a Padmába? Ha igen, milyenek a tapasztalatid? Megosztanád velünk?

Pénteken voltam terhelésesen remélem jó lesz az eredmény!

Kirgiz és Megann!

Látom azt írtátok, hogy választotok szülésznőt! Szerintetek érdemes? Párotok nem lesz ott veletek? Mert sokan akik már átestek a szülésen, azt tanácsolják, ha van ott hozzátartozó nem szükséges szülésznőt választani!
Ne izguljatok annyira kérlek, hamar túl lesztek rajta, minden rendbe lesz. Első babátokat várjátok Ti is? Gondolom, ha ennyire izgultok! Nem tudom én rám még nem jött rám ez a félsz. Pozitívan állok hozzá és sokat beszélgetek babócámmal, szerintem számít sokat!

Mindenkinek jó egészséget és vigyázzatok magatokra és pocaklakóitokra!

Hetti és Petra baba
hetti

Szia Hetti!

Nem félelemből, inkább kényelemből választottam szülésznőt. Addig is Õ csinálja a ctg-t, illetve bármikor készségesen áll rendelkezésre és engem megnyugatat, hogy a szülésre kialalkul egy személyes, jó kapcsolat közöttünk. Persze, első babámat várom, talán ezért is a túlzott körültekintés.
Kirgiz
kirgiz

Hetti,
Engem ugyan nem kérdeztél, de belekotyognék.KépÉn is választottam szülésznőt, és nem bántam meg. Nagyon jó volt, hogy ismerősök vettek körül szülésnél, azt hiszem a páromnak is könyebb volt, hogy ismerőst zaklathatott a problémáimmal. Nem is volt bent más szülésznő egyáltalán, de nem is vágytam akkor ismerkedni.Kép Meg ugye így biztosítva volt, hogy nem tűnik el vajúdás közben az, akivel kezdtem, mert lejárt a munkaideje.
Szóval sztem az, hogy érdemes-e választani, vagy sem, leginkább a pszichés igényeidtől függ. Én biztos, hogy fogok választani a következő szülésnél is.

KépKép
connie

Szia Hetti!

Köszi az infókat a szülésfelkészítőről, most olvastam el... én biztos megyek majd szept. 7-én, akkor találkozunk!
Nem, nem voltam még a Padmában, a Király utcába szeretnék eljutni végre, de ott még nem kezdődik, vagy legalább is nem jeleztek még vissza, hogy beindult volna a kismama jóga...
Én jövő hét kedden megyek a terheléses cukorra, és kicsit tartok is tőle, mert nem nagyon bírom a vérvételt... Először csak tejet zsemlével kell enni, és utána leveszik? Ha nem jó az eredmény, akkor kell csak a cukorszirupot meginni vagy egyből már az nap?
A szülésznő témában csak annyit, hogy én biztosan választok, szerintem fontos, hogy ott legyen egy ismerős, hozzáértő mellettem, aki a vajúdásnál segít. Én a természetes dolgok híve vagyok, szeretnék gátmasszázst, szeretnék szabadon mozogni, mindenféle eszközt kipróbálni, amit lehet... és nem fekve a szülőágyon szülni, mert szerintem az a legnehezebb...

Mindenkinek szép napot még mára!
Picúrmanó
picúrmanó

Hetti!

Amennyire én tudom az Istvánban minden szülésznő nagyon kedves és segítőkész, tehát ebből a szempontból valóban mindegy hogy kihez "kerül" az ember!
Viszont Connie-val kell egyetértenem, hogy az viszont nagyon megnyugtató lehet, ha nem 2-3 vagy ki tudja hány szülésznő zsong az ember körül, hanem csak 1, akit az ember már nem először látott!
És ráadásul az én parámat elviselni....na az sem egy egyszerű feladat ám...
Még hol van a szülés(1 hó), de én máris olyan rosszulléteket(pszihés) produkálok, hogy ha nem áll ott mellettem valaki és bíztat, meg nyugtatgat, akkor tuti hogy pánikroham tör rám...
A párom velem lesz, de valahogy úgy érzem hogy ő sajnos erre a feladatra nem alkalmas(teljesen más mentalitású), az ügyeletes szülésznőnek meg van más feladata is mint engem ajnározni!Hát ezért gondoltam....

Kirgiz!

De ismerem Krisztinát, nincs is semmi bajom vele, csak valahogy nem is nagyon beszélgettem vele egyáltalán, valahogy úgy érzem hogy nekem egy nagyon karakán, erős és határozott, temperamentumos szülésznőre van szükségem.
Biztos más az ember asszisztenciában mint szülőszobán mégsem tartom Krisztinát számomra a megfelelő alanynak....

Connie!
Írtam neked priviben az emailodra, remélem megkapod!

Megann

Kép

Kép
megann

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:30-kor.

Kép

Kép
szorsi

Megann!

Krisztina sokkal határozottabb, mint azt első ránézésre gondoltam volna. Én is egy karakán szülésznőt szerettem volna, és úgy gondolom meg fog ennnek felelni. Mások tanácsára mertem Õt választani. De hát ízlések és pofonok.

Kirgiz
kirgiz

Sziasztok Kirgiz és Megann!
Bátran merem ajánlani nektek Krisztit, novemberben szültem Horváth dokival és vele és nagyon meg voltam "elégedve". Segítôkész, kedves, a "nyugalom szigete", és mintha tudná mindig, hogy az ember éppen mire vágyik. Szeretnék még szülni és megmondom ôszintén nekem az István nagyon nem jött be, de a világért sem szülnék mással csak a H. dokival és vele.

Kép
Kép
bendegúz30

Orsi!

Elfelejtettem válaszolni neked: szóval mi GRACO babakocsit vettünk, de szerencsénk volt, mert éppen akcióban volt a Megatoysban.
Egyébként érdemes figyelni a Babamagazint és az Anyák Lapját,mert a kuponjaikkal nagyon jó áron tudsz kifogni sok mindent- pl babakocsit is.
Az biztos, h a Megatoysban most aug-ban is akcióznak.

Egyébként szoktál a Váci úti Brendon környékén járni? Mi Mogyoródon lakunk, nekem az közel van, nagyon szívesen összefutnék veled még a tanfolyam előtt személyesen is, h legyen majd ismerős arc a kórházban!
Van kedved egy kávéhoz?ja, azt inkább most ne... Kép
Ha igen, erre a címre is írhatsz:

emese.muranyi@spf.com

EGYÉBKÉNT SZÜL MÉG (várhatóan) VKI SZEPT 28 ÉS OKT 5 KÖZÖTT??

Emese és Marci baba
marcellino

Bendegúz!

Melyik Horváthnál dokinál szültél?

Emese
marcellino

Szia Marcellino!
Dr. Horváth Mihály

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!

Próbálok tájékozódni a szülés utáni ügyintézésekről. Úgy tudom, az Istvánba jön egy hölgy az önkormányzatról, beszedi a papirokat, és 10 nappal a szülés után lehet bemenni a Bakáts tér 1. sz. alatti Anyakönyvi Hivatalba átvenni a gyerek anyakönyvi kivonatát és a lakcimkártyáját.

Lenne pár kérdésem efelől.
1. Milyen papirt vigyek a kórházba? Az én sz.ig.-om, lakcimkártyám, és az apasági nyilatkozat adott, gondolom. Mivel nem vagyunk házasok, házassági anyakönyvi nincs. Kell még valami?

2. Az Anyakönyvi Hivatalba az anyakönyvi kivonat és lakcim kártya átvételéhez azt olvastam itt a topikon, hogy 2 db sz.ig. kell (gondolom a két szülőé), lakcim kártya, és házassági anyakönyvi kivonat (esetünkben gondolom az apasági nyilatkozat). Ez azt jelenti, a két szülőnek együtt kell megjelennie? Vagy a páromnak vinnie kell az én sz.ig-omat és lakcimkártyámat is?

3. A TAJ kártyához úgy tudom kell a baba anyakönyvije, tehát azt kell előbb megszerezni. Mit kell hozzá kitölteni, hol lehet ezt a papirt megszerezni, hova kell bevinni, mikor és hol lehet átvenni, stb?

4. Az anyasági támogatás igényléséhez ugye a Lőportár utcába kell menni?

5. Az anyasági támogatás és az anyasági segély között mi a különbség?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,

manóm rágja le éppen a fél kezem, úghogy röviden válaszolok:

1. elvileg kell még a párod személyije és lakcimkártyája, de tőlem nem kérték

2. párod kiveheti egyedül is, csak mindkettőtök papírjai kellenek

3. tb-kártyát a Teve u.-ban, az oeptől kell kérni, a gyerek anyakönyvije és lakcímkártyája kell, helyben megcsinálják, sorbanállással 20 perc. A kórházban is ki lehet tölteni igénylőt az önk. hölgynél, de az több, mint 30 nap, személyesen gyorsabb

4. igen

5. semmi, ugyanaz a kettő

KépKép
connie

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:31-kor.

Kép

Kép
szorsi

Orsi,
Erről nem tudok semmit, de az anyaságit meg a családi pótlékot a Magyar Államkincstár folyosítja, nem a tb. Az én munkahelyem nem tb kifizető, úgyhogy mi a Lőportár utcában intéztük, és már két héttel az igénylés után megkaptam mind a kettőt. Egyébként amit lehet,jobb személyesen és közvetlenül intézni, úgy sokkal gyorsabb. De a tgyást pl. nem lehetett, csak mh-n keresztül.

KépKép
connie

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:31-kor.

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok!

Két éve én is a Lőportárba intéztem a családit és az egyszeri anyaságit.
Elvileg a védőnőknél is vannak szórólapok ezzel kapcsolatosan. Én már kaptam (3. gyerek), átolvasom a napokban és én is leírom a lényeget.
Ott egy címet láttam és az a Teve u. volt.
A papírok intézéséhez a baba TB kártyája és lakcímkártyája szükséges!!!!!
Ines
ini

Sziasztok!

A szülés utáni kétórás megfigyelés alatt velem van a babóca vagy Apával vagy az újszülött osztályon?

Gabi

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
Veled és apával, a szülőszobán.Kép

KépKép
connie

Köszi, Connie.
Ahogy közeledik a szülés, egyre több dolog jut eszembe, hogy jaj, még ezt se kérdeztem meg. Férjem tök jó fej, énekel neki, hogy "gyere már ki". A szöveg többi részét rá való tekintettel nem teszem közzé...

Ja, van egy 8 éves cirmoskánk (panelmacska, nem megy ki a lakásból), ha valakinek van tapasztalata e téren, hogy hogyan viszonyult a babához, rámászott-e vagy inkább csak messziről szugerálta, ott lehetett-e hagyni a szobában egy percre vele stb., lécccccci írjon! Köszi!

G.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Picurmanó: lehet, hogy mi szomszédok vagyunk, mert mi is ugyanabban a kerületben lakunk.. ;-)

Időközben pedig megszületett a kislányunk, július 31-én. :-) A doktornő és a szülésznőnkkel teljesen meg voltunk elégedve, mindketten nagyon segítőkészek voltak, úgyhogy a második babócát is szintén náluk szeretnénk megszülni. ;-))
A fogadott szülésznőnek nagyon nagy hasznát vettük, sokkal kényelmesebb volt abban az intim helyzetben egy már ismerős személy előtt kitárulkozni, mint egy vadidegen előtt. Szóval, mi másodszor is ugyanúgy csinálnánk, mint most. ;-)
nand

Sziasztok!

Dr Horváth Mihálynál fogok szülni. Volt már valakinek szerencséje hozzá?

Móni
eper100

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:32-kor.

Kép

Kép
szorsi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:32-kor.

Kép

Kép
szorsi

Szia Szorsi!

Miért döntöttél a kézi mellszívó mellett?
Nekem az elektromos van Medela, és mind a két gyerkőcöm mellett nagyon nagy hasznát vettem. Igaz az is tizenezer, de ha azt mondom, hogy mind a két gyerkőcöt 16 hónapos koráig tudtam szoptatni, és egy éven keresztül tudtam rendesen fejni, és azt is csak azért hagytam abba, mert már nem fért a fagyasztóba-Kép...
Én inkább az elektromosat jobban ajánlanám, de tied a döntés!
Tümi
tümi

Szia Nand!

Tényleg Ti is a XVI. kerületben laktok? Mi most újítgatjuk a házunkat, a Centi lakótelephez lakunk közel, Sashalmon. Ti merre vagytok? Jó lenne, ha találnék a közelben egy kismamát, vagy már anyukát, akivel összejöhetnénk és kibeszélhetnénk ügyes bajos dolgainkat. Én nov. végére vagyok kiírva, és sok kérdésem lenne még a szüléssel, az István kórházzal, listákkal kapcsolatban. Neked ki volt az orvosod?
Picúrmanó
picúrmanó

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:33-kor.

Kép

Kép
szorsi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:33-kor.

Kép

Kép
szorsi

Szia Orsi!

Csatlakozom Tümihez,több barátnőm is az elektromosra esküszik. Én egyébként szaküzletben kértem tanácsot, ott is az elektromosat ajánlották, mondván hogy a cél a "teljes kiürítés", h a mell ne gyulladjon be és erre ez hatékonyabb, mint a kézi.

Emese

Mi legyen a holnappal? Kép
marcellino

Orsi,
Nekem meg pont a kézi jött be, az Avent, de én pl. alig használtam, csak kétszer-háromszor fejtem összesen, az első hetekben, mikor nagyon be volt durranva a mellem. Csak tartalékban van. Igény szerinti szoptatásnál elvileg egyáltalán nem kell fejni, csak ha valami gikszer van. A mellet is legjobban a gyerkőc tudja kiüríteni, annál hatékonyabb mellszívó nincs.Kép

KépKép
connie

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:34-kor.

Kép

Kép
szorsi

Picúrmanó: mi pedig a Centin lakunk, a Sashalom felé eső részén. :-) Amúgy én P.D. doktornőhöz járok, nála szültem. És te?

Orsi: én kaptam kölcsön egy Medelát, ezzel sokkal gyorsabban ment a fejés, az tény és való, de közben kaptam egy kézi Aventet is anyukámtól, és ezzel valahogy jobban boldogulok. Először is a sterilitása jobban megoldható (a Medelát nem lehet mikroba rakni), aztán pedig valahogy kíméletesebb a szilikonos tölcsére miatt. Úgyhogy a Medelát vissza is adtam, az Avent nálam sokkal nyerőbb.
nand

Van valakinek tapasztalata Schlenker Éva szülésznőről? Õt ajánlotta a dokim. Köszi az infókat!

Kép

Kép

Kép
bodza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?