Új privát üzeneted érkezett!

Szia Király Kati!

Tényleg mi látogattunk meg annak idején a kórházban. Remélem gyorsan túl lesztek ezen a nyavalyán! Direkt megnéztem neked a könyvemben és a kisfiad súlya teljesen tökéletes a korához képest.

Norcsi!

Nektek is nagyon drukkolok továbbra is, hogy mégiscsak gyógyuljon a kis Bánk! Remélen tényleg nem kell amjd az erõsebb antibiotikum, de ha igen, akkor meg reméljük az hatásos lesz!

Márti! Olyan jót nevettem a babazsákos poénodon, hogy a kislányom Helen majdnem felébredt. (Épp itt alszik rajtam a babzsákban. Tényleg nagyon szuper!) Nekem van kendõm is. Van amikor jól érzi magát benne Helena, de nem mindig. Attól is függ, hogy sikerül-e jól belehelyeznem. Azt hiszem még nem vagyok teljesen profi, de nem adom fel, mert egyébként nagyon jó dolognak tartom.
Ma voltunk sétálni babakocsival elõször! Olyan jó volt. Csak olyan volt mintha "idétlenkednénk". Hihetetlen! Kép Kép Kép
Na ébredezik a kicsim, ezért elköszönök!
Sziasztok!
Menta
menta

Szija lányok!

Bubu! A bimbóvédöröl nekem is az a véleményem, mint Norcsinak és Zsuzsának. Nehogy vegyél! Rámkényszeritették a csecsemösnövérek a klinikán, én hü*e meg hagytam, pedig se nem lapos, se nem befeléforduló a mellbimbóm. Legközelebb nem engedem, az tuti. Szegény Hanga baba alig jutott hozzá a "segitségével" a tejcsihez. Amióta nincs, azóta több a tejem és nem másfél óráig eszik, hanem csak 5 percig. (de ahogy Pocok is irta a Szoptatás topicban ott a sztorim)
Mellszivó szerintem nagyon hasznos már a klinikán az elsö napokban. Én legalábbis ezzel fejtem a szoptatások után. Nekem BabyNova van.

Zsuzsa! A doktornönk szerint 6 hónapos korig két hét alatt 250-300g-ot kell hiznia egy babának. De egyik héten többet, másik héten kevesebbet hiznak.

Márti! Én pl. ma utaztam Hangával autóval. Beültettem a gyerekülésbe, bekötöttem, én meg vezettem. Nagyon jól elnézelödött. Persze azért sokkal óvatosabb próbáltam lenni.

Mi az a babazsák? A kengurut, meg a kendöt azt ismerem, de a babazsákról most hallok elöször..

SZijasztok, Lara(4hó)
lara

Ágci, köszi a snuglis infót, azt hiszem meg is rendelem holnap.

Norcsi, sajnálom, hogy Bánk még mindig nem gyógyult meg, jobbulást kívánok mégegyszer nektek!

Pocok, szemklinikára felszúratni??????????? Bence is dörzsölgeti a szemét + kicsit taknyos is, lehet, hogy mielõbb dokihoz kéne fordulnom?! Egyáltalán nem tûnik betegnek.
Egyébként kívánok még sok átaludt éjszakát, ügyesek vagytok!

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Kedves anyukák!

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon rendesek és kedvesek voltatok és sokat segítettetek. Így sokkal könnyebb lesz eldönteni a dolgokat. Különösen a nappali/éjszakai hely közötti különbség fontossága lepett meg. Én pont azt gondoltam, hogy jó ha a baba ugyanott alszik és egy helyet szokik meg. Egyre inkább lárom, hogy a gyakorlat még mennyi meglepetést tartogat majd :-).
Majd még lehet hogy benézek hozzátok mielõtt valóban án is az elsõ napoknál tartanék.

Jó babázást és ha lehet sok pihenést is kívánok addig is mindenkinek.
bubu

Ágci!

Hogyan kell a hordozókendõt elkészíteni, tudsz valami támpontot adni?

Bubu
bubu

Bubu!

Csak hogy összezavarjalak, én Hannát mindig a kiságyában altatom, éjjel-nappal. Így hozzászokott, ha odateszem alvás jön.Kép)
De azért jó döntést.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Képzeljétek, szegény Dorka megbetegedett. Tegnap egész nap aludt, és estére szépen belázasodott. Teljesen kétségbe estem, doki persze csak a lázcsillapítás módjait sorolta fel telefonban, kijönni nem volt hajlandó (ügyelet). Amúgy nagyon jó doktornõnk van, de persze erre az egy hétre utazott el pont. Porszívózás és lázmérõzés meg kúpozás volt egész éjjel, most sikerült a védõnõ segítségével rávenni a helyettesítõ doktornõt, hogy megnézze. Annyira rossz érzés, szegénykémnek csillog a szeme a láztól. Közben már mosolyog a madarára és hõsiesen tûri a megpróbáltatásokat.
Állítólag van valami influenzaszerû járvány, vigyázzatok!
Ilda (2 hónapos Dorka)
ilda

Sziasztok!

Szerintem Pocok a könnycsatorna átmosása dolgot akarta írni, és ne essen senki kétségbe, itt semmi szúrás nincs. Ez arról szól, hogy a babák könnycsatornája még sokszor nem átjárható, és hajlamos babáknál ez gyakori kötõhártyagyulladáshoz vezet. Ilyenkor szokták átmosni a könnycsatornát, amit úgy csinálnak, hogy az orrán keresztül vezetnek fel egy vékony csövet, amin keresztül (gondolom nyomással) vizet (vagy valami egyéb élettani folyadékot) vezetnek a könnycsatornába, és azzal kitisztitják, átjárhatóvá teszik. Utána egy-két napig duzzadt lehet ominózus szem, de aztán elmúlik, és vele lecsökken a kötõhártyagyulladások száma is.

Ildi

Ildi
pildi

Szijasztok Lányok!

Köszönöm a cumi-ujjszopás ügyében adott ötleket tanácsokat, és elnézést, hogy csak most reagálók. De idõnként teljesen elmegyaz internet-kapcsolat. Még egyenlõre emésztgetem az ötleteiteket, nem lesz könnyû döntés...

Norcsi,
a Pamperssel mi is így vagyunk...
A Huggies meg a Libero a nyerõ, de a Hugges egy kicsit drága, azért néha azt is veszünk. Tul.képpen egy bajom van vele: a tépõzárján a tapadós rész kevésnek tûnik.

Márti,
Elviekben én sem akarok cumit adni Hangának, meg amúgy sem sokáig szopizza az ujját, amikor kihúzom a szájából, általában nem veszi vissza... Hát, majd meglátom, mi lesz...

Ezt a snuglit megnézem én is.

Szijasztok

Szila (és Hanga)
szila

Jaj, a reagálok természetesen rövid o.

Szila
Szila

Sziasztok!
Bubu,
Pocok megelõzött, mi is onnan vettük az ötletet is és az "elkészítést is". Amúgy én nagyon szeretem, és a kisfiam is, és olyan jó érezni a pocakomon a szuszogását...
De a babazsák pedig a hosszabb séták miatt szimpatikus!

Bencemama,
a tegnapi címen nem tudtam megrendelni (szvsz régi a honlap), de találtam egy másikat ugyanazok a holmik:

[url=http://www.extra.hu/nandu/nandu_c.html.frame" TARGET="_top]http://www.extra.hu/nandu/nandu_c.html.frame[/url]
és itt sikerült is megrendelni.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok lányok!

Megkérnék mindenkit, hogy írátok már meg nekem, ki hány surit kapott 3 hónaposan!

Köszi
Gabi
bgabi

Szijasztok!

Másfél hónapja Hangának iszonyúan könnyezett a szeme, mindig tiszta csipa volt. De csak az egyik. Én is arra gondoltam, hogy szük lehet a könnycsatornája. Fel is hivtuk telefonon az orvost, aki felirt egy szemcseppet. Brulamycin a neve, ezzel cseppentettünk a szemébe egy nap többször, és két hét múlva minden elmúlt.
Persze lehet, hogy nálatok egész más a helyzet, mivel nálunk az orrát azért nem kellett szivni.

Szijasztok, Lara(4hó)
lara

Sziasztok!

Könnycsatorna-dologgal hála Istennek nem volt még problémánk! Remélhetõleg az átmosást is megússzátok, és anélkül is rendbejön!
ilda. dorkának mielõbbi gyógyulást kívánok!

B.Gabi. Mi 3 hónaposan egy oltást kaptunk, de most majd négy hónaposan kettõt fogunk, plusz a Szabin-cseppet. Jujjjj. De addigra ugyebár még rendbe kellene jönnünk.

Ma is voltunk fülészeten, meg szív-ultrahangon is. Utóbbira még a Botall-vezeték miatt akartam sort keríteni, nevezetesen hogy záródott-e. Már majdnem, de azért 3 hónap múlva kontroll. Egyébként ezzel minden más rendben volt, meghallgatózták (többen is mert külföldi orvostanhallgatók is megvizsgálták), megmérték a vérnyomásást (a bokáján egy kis mandzsetta segítségével, nagyon aranyos volt), pulzust néztek,meg volt maga az ultrahang, ami nagyon részletes volt, és azért nagyon megnyugtató. Na ezen túlvoltunk (vagy 3/4 órán keresztül voltunk bent), utána mentünk a fülészhez is, aki már nem ennyire jó hírrel szolgált. Ahol a múltkor felszúrta a kis fülét, a luk összenõtt tegnap óta!, úgyhogy megint fel kellett szúrni KépKépKép, meg le is szívta. És kaptunk egy erõsebb antibiotikumot is. Állítólag ha már eredetileg azt kaptuk volna, akkor már régen túl lennénk az egészen. (Ugyebár még a Heim Pálban kaptuk az eredeti antibiotikum-receptjét.) Szóval most már Zinnatot eszünk, és holnap újabb vizsgálat, de most már remélhetõleg az utolsók egyike. Orrszi-porszit továbbra is rettentõ nehezen viseli. De hát muszáj, mert innen húzódott a fülére a fertõzés. Az okozója meg mint kiderült Streptococcus volt.

Sziasztok: Norcsi és Bánk (3,5 hónapos)
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Ma már nem volt lázas Dorka, csak olyan furcsa, egész nap alszik, ami nála teljesen szokatlan. Most mértem a lázát, 36,3, nem túl alacsony? Biztos hülye vagyok, hogy mindig aggódok, de látom rajta, hogy nem olyan, mint máskor.
Az biztos, hogy mostantól szigoróan távol fogom tartani az anyóst, mert vasárnap voltak itt, az egyik családtagot otthon hagyva, mondván, az lázas beteg. Szerintem õk hozták a vírust, legalábbis van rá esély. Szigorúbbnak kellett volna lennem keztetektõl, de már annyit vitáztunk rajta, hogy feladtam.
Pocok, a szemcsepp nekünk is segített, és Dorka is bírja a porszívózást.
Ilda
ilda

Sziasztok!

Büszkén mesélhetem el nektek, hogy kislányom kb. 2-3 napja éjféltõl reggel 7-ig alszik !!! Nagyon rendes kislány, alig sír, sokat mosolyog és gügyög. Nagyon szeret a saját ágyában lenni, ott a macijait nézegeti. Egyszerûen már elkezdtem aggódni, hátha rosszat jelent ez a nagy nyugalom. Vagy ilyen mázlista lennék, hogy egy kisangyal a lányom? :-))

Konakiont nektek meddig kellett szedni? a Védõnõ szerint csak 12 hétig kell.

Kipróbáltuk a hauck-féle kengurut és nagyon jó!! A baba kiválóan nézelõdhet, biztonságosan ül, a mamának pedig nagyon praktikus, kényelmes, egyedül is fel lehet venni. Csak éppen még ruhánk nincs amiben ki tudnánk menni, mert eddig a babakocsiban zsákban volt a Dorka. Holnap megyek kezeslábast venni.

Szóval csak büszkélkedni akartam :-)

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Zsuzsi és 12 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok!

Hogyhogy ma még nem volt itt senki??? Mind elmentetek hosszú hétvégézni? Akkor jó nyaralást! :-)))

Norcsi, Ilda!
Remélem, hogy Bánk és Dorka is jól van!!! Én is mértem már Árminnál "túl alacsonyat", de egy óra múlva már a következõ mérésnél rendes értéket mutatoptt, lehet, hogy csak rosszul tartottam. Szegény kicsi Bánk sokszor az eszembe jut, ez a fülfájás szörnyû lehet! És olvastam, hogy Zinnatot kapott, Ármin attól sugárban hányt, aztán másnap kértem új antibiotikumot, és amit kaptunk (Suprax), az be is vált. A Zinnatra nagyon csúnya mellékhatások vannak ráírva, sajnos elég gyenge minõségû gyógyszer anyukám szerint, nekem azt mondta, ha tudta volna, hogy Árminnak azt adtak, azonnal lebeszélt volna róla. Azért remélem, hogy ha már azt szedi Bánk, akkor neki használ és nem mellékhat!
Ilda! A vezetéssel én is úgy vagyok, mint te, hogy csak 2 éve van egyáltalán jogsim, egy éve autónk, így én terhesen kezdtem egyáltalán vezetni, így már eleve sem gyakoroltam túl sokat, aztán most már kb. 4-5 hónapja egyáltalán nem vezettem, most meg egyre inkább tartok is tõle. Sajnos a város közepén lakunk, úgyhogy szó sem lehet néptelen utcákon való gyakorlókörökrõl, mert addig is el kéne jutni valahogy.

Bgabi!

Ármin most kapta a 3 hónapos oltást, egy Di-PER-TE-t, és két hónaposan kapott elõtte egy másik kötelezõt, négy hónaposan kap majd egyszerre kettõt. Már a kéthónaposnál megkérdezték, hogy akarok-e neki adatni Meningetec-et, ez a gennyes agyhártyagyulladás ellen van, mert a kerület most ingyen adja annak, aki kéri, de nem kértük.

Egyébkény szegény Ármin elég sírós lett a mostani oltás után, aznap éjjel 39.5-re felment a láza, azóta pedig többször is látszólag ok nélkül kezd el iszonyatosan hangosan sírni, álmában és ébren is, még szopi közben is. A védõnõ szerint most már emlékszik az oltásra, és mikor eszébe jut vagy rosszat álmodik, akkor sír így. De szinte megnyugtathatatlan! Csak az illatos oajjal való talpmasszázs tudja ilyenkor felderíteni. Azért tudja, mi a jó, nem? :-))))

Hát, akkor további boldog és egészséges hétvégét minden babának és minden mamának!

Márti és Ármin
márti

Sziasztok!

Mi sajnos ugyebár még mindig szobafogságon vagyunk.

Zsuzsi. Konakiont nekem úgy mondták, hogy addig kell szedni, amíg csak szopik a baba. Ha hathónapos korig csak szopik, akkor addig. Klassz hogy így beválik a Hauck kenguru!Kép Jó sétákat benne!

Márti! Kép
Köszi, hogy gondoltál ránk, már gyógyulgatunk. Kezdi visszanyerni az eredeti mosolygós, gügyögõs formáját, úgyhogy azért most már csak túl vagyunk a nehezén. Még hétfõn menni kell, utána már remélhetõleg nem. Lekopogom, de a Zinnattól egyenlõre nincs semmi komolyabb bajunk, kicsit hajtja, de nem vészes. Az volt a gond nálunk, hogy a kitenyésztett kórokozónál fel van tüntetve, hogy mennyi mindenre rezisztens, így tényleg eléggé lecsökkent az adható hatásos antibiotikumok száma.
Szegény Ármin, de azért már õ is túl van rajta azóta, igaz? A talpmasszázs azért jó dolog!Kép
Az azért számomra érdekes volt, hogy még nem tudja összekötni a dolgokat, legalábbis nálunk így van, mivel a fülészre ha nem is mosolyog, de amíg nem kezdi el piszkálni, addig nem sír. (Julcsinál, õ akkor 7-8 hónapos volt, mikor hasonló fülészeti problémáink voltak, már ha csak a rendelõbe beléptünk, hangos sírásba kezdett, emlékezett arra hogy õt ott milyen rossz élmények érték.)

Nektek is nagyon jó hétvégét és jó pihenést kívánok. (Nálunk most készülõdéssel zajlik a hétvége, mert a Julcsinak lesz a 3. szülinapja holnap!Kép )

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Vegre en is idetartozom!Kép
Sajnos most olvasgatni nem tudok, pedig biztos nagyon sok hasznos dolgot megtudnek.
Mi nagyon jol vagyunk, szepen novogetunk, es csak neha sirunk!
Nezelodunk es nagyon szeretunk enekelni.

Ha legkozelebb jovok olvasok is!
Addig is mindenkinek hasonlo jokat!

Tiduj
+
Matilda (5 het 5 nap)
Tiduj

Sziasztok!

Üdv Tiduj! Örülök, hogy megjöttél! KépKépKépKép

Nelly, Norcsi, Cory, Márti! Mindegyikõtöknek nagyon köszönöm, hogy válaszoltatok egy számomra nagyon fontos kérdésre!

Gabi
bgabi

Sziasztok lányok,

nektek volt már hasmenéses a kisbabátok? Mit csinálatok vele?
Gondolom az lehet, mert 1,5 napja minden hami után, most 2-3 oránként, hig, turos kakija van szegénykémnek. A turo pedig félig emésztett anyatejcsi, ezért gondolom a hasmenést. A mano most 12 hetes, utoljára 2 hetes korában volt minden kaja után kaki.

Köszi a válaszokat.

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Kisbibe!

Hanna 13 hetes és õ ugyanezt produkálja mostanában, hogy szinte minden evés után kakil.Kicsit zselés állagú, de amúgy olyan mint szokott. Éjszaka sose szokott, ezért gondolom nem hasmenés ez. Remélem.

Tikk
tikk

Tiduj!
Szia!!!! Már aggódtam, hogy nem jelentkezel! Így hát most nagyon örülök Nektek! Mázlista vagy , hogy nem sírós a kislányod. Helena sokat sír, picit hisztis, de nem tudok ellenállni neki. Szegénykém eléggé hasfájós. De a zenét és az énekeket õ is nagyon szereti. Kép

Norcsi!
Örülök, hogy már jobban van Bánk! Remélem ez így is halad tovább!

Zsuzsi!
Nagyon-nagyon irígykedek!!! Kép Kép

Egyébként mi megvagyunk. Még nem igazán akaródzik kialakulni egyfajta napirend (estirend) ezért még igen fáradtak vagyunk, de az vígasztal, hogy tudom, hogy egyszercsak könnyebb lesz az egész. Lányok! Írnátok arról, hogy szerintetek jó-e a köménymagos tea? Engem már annyira nyúznak, hogy próbáljam ki! És ha használna én ki is próbálnám (mondjuk naponta 1 dl-t) csakhogy szegény Kicsi Helenámnak ne fájjon annyira a hasikója!
Kipróbáltam, hogy cumit adtam neki és tök aranyosan szopizta, de annyira bántott a lelkiismeret, hogy becsapom és adhatnám a mellemet is, ahogy szoktam. De azt vettem észre, hogy attól sokszor csak böfizik. Mégis szimpatikusabb a cuminál a mellen való megnyugtatás. Írnátok ehhez is véleményeket?! Köszönöm!
További jó hétvégét mindenkinek!
Menta
menta

Menta!

Hanna is kicsit hasfájós volt, de õ nem tudott büfizni, talán azért. Aztán rájött hogy kell és jobb lett, persze azóta is van hogy néha fáj neki. Nekem Gabi ajánlotta az Espumisan-L cseppet és jó volt neki. Vagy próbáld tornáztatni a lábát, vagy fektesd hasra a lábadra úgy hogy az alhasát egy kicsit nyomja a combod és akkor pukizni is fog.Kép

Tiduj!

Örülök, hogy újra képben vagy, ha van idõd mesélj mi van veletek

Tikk
tikk

Szia Tiduj!
Már nagyon hiányoltunk!! Még egyszer Gratulálok!! Kép
cory és Balu, aki már 5,5 hónapos

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok! KépKépKép

Szép napunk van! Legalábbis nekünk. Ma tartottuk Julcsi lányom szülinapját, szigorú voltam, így Bánk végig az ágyikójában maradt, és nagyon édes volt, mivel aludt (az éktelen zaj ellenére) meg játszogatott végig. Most már simán megy neki a hasrafordulás, sõt megspékeli többször olyan mutatványokkal is a dolgot, hogy ha lerakom az egyik irányba, hamarosan már pont fordítva fekszik, ahol korábban a feje volt, ott már a lába van. Szóval mozgékony nagyon a babócám.Kép

Tiduj, örülök hogy most már Ti is itt vagytok!Kép

Menta.Kép Köszi, holnap már talán el is felejthetjük az egészet!Kép Azóta sétálgattok? És milyen érzés? Nagyon édes a kislányod.Én a patikában kapható Mecsek Baby teát (filteres) szoktam neki megcsinálni, aztán egy-két kortyot iszik ugyan, de este ki is borítom. A HIPP teával ugyanígy voltunk (már a lányoknál is), és mivel az jóval drágább, most ezt ki is hagytuk. Nekem is az Espumilsan cseppek váltak be, a Gripe water nem sokat ért. És ami még jó volt (többnyire) a másik topicból kaptam az ötletet, és rendeltem egy olyan illatos magokkal teli zsákocskát, amit mikroban kell felmelegíteni és úgy a baba hasára tenni, és ez is nagyon hatásos. Meg a masszírozás, körkörösen, illetve a lábacskák tornáztatása, ezek voltak amik még bejöttek. És végsõ esetben alkalmaztam a szélcsövet, akkor csak úgy jöttek ki a pukkok. Hát nagyjából ennyi ötletem lett volna.

Sziasztok: Norcsi és a nemsokára (1-jén) 4 hónapos Bánk.
norcsi
Lenti

Sziasztok! KépKépKép

Szép napunk van! Legalábbis nekünk. Ma tartottuk Julcsi lányom szülinapját, szigorú voltam, így Bánk végig az ágyikójában maradt, és nagyon édes volt, mivel aludt (az éktelen zaj ellenére) meg játszogatott végig. Most már simán megy neki a hasrafordulás, sõt megspékeli többször olyan mutatványokkal is a dolgot, hogy ha lerakom az egyik irányba, hamarosan már pont fordítva fekszik, ahol korábban a feje volt, ott már a lába van. Szóval mozgékony nagyon a babócám.Kép

Tiduj, örülök hogy most már Ti is itt vagytok!Kép

Menta.Kép Köszi, holnap már talán el is felejthetjük az egészet!Kép Azóta sétálgattok? És milyen érzés? Nagyon édes a kislányod.Én a patikában kapható Mecsek Baby teát (filteres) szoktam neki megcsinálni, aztán egy-két kortyot iszik ugyan, de este ki is borítom. A HIPP teával ugyanígy voltunk (már a lányoknál is), és mivel az jóval drágább, most ezt ki is hagytuk. Nekem is az Espumilsan cseppek váltak be, a Gripe water nem sokat ért. És ami még jó volt (többnyire) a másik topicból kaptam az ötletet, és rendeltem egy olyan illatos magokkal teli zsákocskát, amit mikroban kell felmelegíteni és úgy a baba hasára tenni, és ez is nagyon hatásos. Meg a masszírozás, körkörösen, illetve a lábacskák tornáztatása, ezek voltak amik még bejöttek. És végsõ esetben alkalmaztam a szélcsövet, akkor csak úgy jöttek ki a pukkok. Hát nagyjából ennyi ötletem lett volna.

Sziasztok: Norcsi és a nemsokára (1-jén) 4 hónapos Bánk.
norcsi
Lenti

Bocs, nem tudom miért ment el kétszer!Kép
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Tiduj! Szeretettel üdvözöllek közöttünk! Légyszi, ha lesz egy kis idõd, írd le, milyen volt a szülés. Kép Kép Kép

Menta! Romola is hasfájós volt egy pár napig, és nekünk bejött a köményes tea. Mint a népi bölcsességek általában, ez is hasznos (szerintem). Ha fõzöl (szerintem próbáljátok ki), szalmasárgára fõzd. De ha semmiképpen nem szeretnél a babáddal mást itatni anyatejen kívül, akkor te igyál köményes teát, úgy is használ (csak szerintem sokkal gyengébben).

Kisbibe! Mit értesz azalatt, hogy túrós a manó kakija? Azok a fehér kis darabkák valóban azt jelentik, hogy nem teljesen emésztette meg a tejcsit. De az biztos, hogy hasmenése van? A dokinénik szerint nem baj, ha vannak a kakiban ilyen fehér darabkák.

BGabi! Mi még nem kaptunk 3. hónapi oltást, de majd ha kapunk, megírom, hogy mi volt az, és hogy mennyit kapott.

Lányok! Király Kati! Nem tudjátok, mi lehet Bejával? Tartja vele valaki közülünk a kapcsolatot? És tényleg, Mamacica sem szokott már írogatni...

Sziasztok: Laura
Laura

SZiasztok!

Nekünk is szép napunk van: ma van a 6 éves évfordulónk! :-))))

Norcsi!
Julcsinak nagyon boldog szülinapot! Örülök, hogy Bánk már kilábalóban van a bajból, a mozgékonység mindenképp jó jel, nem? Már Ármin is egyre intenzívebben és változatosabban mozog, nagyon próbálgatja a hasra fordulást, de még nem megy neki, viszont már roppant nehéz tisztába tenni, mert meztelenül van leginkább elemében. Mondtam neki, hogy nyáron majd pucérkodhat sokat, de õ most akar! Sajnos nincs nálunk elég meleg ahhoz, hogy hosszú ideig tehesse.

Menta!
Én is megnéztem Helenát, nagyon drága! És jó volt látni megint a MÁV-os kocsit is! Szerintem Ármin már nem nagyon férne bele. A hasfájással mi nagyon sokat küzdöttünk, sõt, szerintem még most sem múlt el végleg, nagyon érzékeny arra, hogy mit eszem. Nálunk a hasmasszázs, torna, hasmelegítés (mi sót melegítettünk lábasban és egy vászonzsákocskába tettük) és a has nyomása mellett az is nagyon bevált, hogy én leszoktam a tehéntejrõl. Nagyon sok alkotórésze átmegy ugyanis az anyatejbe, amit az érzékenyebb gyomrú kisbabák nem tudnak megemészteni. Azóta nagyon korlûátozott mennyiségben iszom csak tejet (a kávémba öntök csak egy kicsit), tejterméket is fõként savanyítottat eszem csak (joghurt, kefir). Persze, hiányzik, mert szeretem, de a javulás nálunk nagyon látványos volt, úgyhogy megéri, hogy lemondjak róluk. Én ezen kívül ittam még kömény teát és édeskömény teát is (pedig az édesköménynek és az ánizsnak a szagától is rosszul vagyok :-(((), lehet, hogy ezek is használtak, de errõl nem vagyok meggyõzõdve. REmélem, ártani nem ártott.

Kisbibe!
Nálunk Ármin születése óta van szinte minden szopi után kaki is, ez teljesen normális!

Ilda!
Dorka hogy van?

Tegnap megvettük a snuglit! Elõször Ármin nem nagyon díjazta a dolgot, nagyon fészkelõdött, lebiggyesztette a száját, méltatlankodott, pedig én már nagyon elterveztem, hogy ezentúl megyünk mindenfelé, így aztán kicsit el is szomorodtam. Aztán gondoltam, hogy jobb, ha itthon "gyakorolunk", felvettem és a lakásban kezdtem sétálgatni vele. Jó sokáig illegtem-billegtem a tükör elõtt, mert azt nagyon szereti, és tényleg, nagy mosolygás lett a durci helyett! Aztán el is aludt benne, én meg leültem olvasni úgy, hogy rajtam maradt, nagyon is jól aludt. Ma András sétált vele egy órát, míg én hajat mostam (milyen luxus!!!), és már a kezdetektõl szerette! Kérdés ahhoz, aki használ még ilyet: ti hová patentoljátok az ülõkét? Nálunk a legalsó sor lett a nyerõ, amit a legnagyobbaknak ajánl a leírás. Ilyen nagy gyerekem van vagy valamit elbénáztam?

Az elõbb hóvihar volt, most meg ragyog a nap!
További boldog napot mindenkinek!

Márti és Ármin
márti

Laura!

Beja és Bálint jól vannak. Most költöztek az új lakásba, utána szerintem majd jön valamikor.

Tikk
tikk

Norcsi, Tikk, Márti!

Köszönöm a hasznos tanácsokat! Holnap megyek és veszek Espumisan cseppet és szélcsövet is. Ma reggel próbáltam itatni vele köménymagos teát, de nagyon nem ment a cumizás, pedig Avent cumisüveget vettem. Szóval inkább magamba zúdítom a teát.

Nagyon klassz sétálgatni, csak elég szeles meg hideg az idõ, így igazából én nem bírom sokáig! Remélem lassan most már jön az igazi tavasz!

Használ valamelyikõtök mosható nadrágpelust?
Tényleg, Beja nem nagyon írogat. Nem lehet, hogy csak a munkahelyérõl tudott anno írni, és most nincs nekik otthon internet? Zafi is régen volt már, kezdem hiányolni.

Márti! A snuglit én is a második patentsoron használom, pedig Helena még csak 3 hetes. Mondjuk én inkább a kendõt használom, mert odakintre még segített a férjem a babakocsival. Sajnos holnaptól dolgozik! Kép Már most úgy hiányzik!!!

Na megyek, megírok egy e-mailt mert már napok óta lógok vele.
Puszi mindenkinek!
Menta + 3hetes Helena
menta

Sziasztok!

Köszi Márti, Dorka már jobban van (lekopogom), nem lázas, csak náthás. Most az apja betegedett meg, így lassan végigvonul a vírus a családon.

Hol vettetek snuglit? Nem tudom, melyik jobb, snugli vagy kenguru?

Mikor kezdik el a babák nézegetni a kezüket? Dorka folyamatosan a magasban tartja, meg mindenfele hadonászik vele, de nem tûnik úgy, mintha észrevenné.

Ilda (10 hetes Dorka)
ilda

Ildi!

Hanna nézegett olyan 11-12 hetes kora óta, de igazán észrevenni ma vetted észre.Kép)) Szerdán lesz 14 hetes. Aranyosan megfogta a bal kezével a jobbot, szorította és nevetett.Kép Úgyhogy majd csak Dorka is rájön, hogy van keze.KépKép
Amúgy a hadonászásban mi is profik vagyunk.

Tikk
tikk

Sziasztok!
Ilda,
[url=http://www.extra.hu/nandu/nandu_c.html.frame" TARGET="_top]http://www.extra.hu/nandu/nandu_c.html.frame[/url] meg is nézheted, és itt meg is rendelheted.
A múlt héten sok szó esett a snugliról illetve a kengururól.

Az én kicsim 12 hetes még nem vette észre. De már nagyon-nagyon szereti az ízét. mert sokat van a kis ökle a szájában.

Én arra lennék kíváncsi, hogy mennyit foglalkoztok, játszotok a babákkal egy nap? vajon mennyit kell, hogy fejlõdjön is szegény csemete és a lakás se szaladjon. Vajon az is foglalkozás, ha elmegyünk sétálni együtt?

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Balu mostanában állandóan a lábát fogja. Nagyon helyes! Kép
Szombaton megkóstoltam a bébiételt, amit vettünk neki, és egyszerûen kinézte a számból. Volt nála egy kanál is, mert meg akartuk nézni, hogy kijött-e már a foga, de lenyúlta a kanalat, és egyedül rágcsálta. Úgyhogy kicseréltük a kanalát mûanyagra, és belemártottuk a bébiételbe. Nagyon édes volt, ahogy a szájába tette. Persze közben még a füle is olyan lett, de azt egyszerûen nem hagyja, hogy én etessem. Persz összességében max egy kanálnyi jutott bele, de hát még ráérünk! Kép
Én még küzdök a náthával, de Balu szerencsére már teljesen jól van.

cory

cory
Budapest

Cory!
Õrület,hogy hogy szalad az idõ! Emlékszem, amikor még azon aggódtál, hogy nem akar kibújni, most meg már bébiételekkel bajlódtok! Tök aranyos lehet. Kép

Ma vettem Espumisan cseppet és már egyszer alakalmaztam is. Az van ráírva, hogy csecsemõknek 25 csepp szoptatás után. Ugye ez minden szopi utánra vonatkozik?

Szegény kicsim megint sír, úgyhogy megyek!
Nagyon jó babázást mindenkinek!
Menta
menta

Sziasztok lanyok!
Hat kepzeljetek, 3 kilosak lettunk.Kép Most jottunk a vedonenitol, aki konzultalt a dokival telefonon, es igy matol mar csak anyatejesek vagyunk!!!!!!! Szoval vege az undok tapszernek, amit annyira utaltunk.
Megkapta Donci a BCG oltast is, volt nagy nyivakolas, de 2 perc utan mar bekesen szundizott.
Ugye ezutan az oltas utan nem kell borogatni es nem okoz semmit?

Meg annyit, hogy attertunk a szoptatasra (igeny szerint), ami a mult heten ejjelente meg nagy melot jelentett, leven kb orankent ebredt Manoka, gondolom, nem tudott meg olyan intenziven szopni. Azota mar igencsak belejottKépKép Gyorsabban eszi meg cicibol az adagjat, mint anno cumisuvegbol a tapszert. Gondolom a tejcsi jobban is izlik neki.

Itt amugy hetagra sut a nap, minden ejjel leesik kb 5 cm ho, gyonyoru. Mindehhez +1-2 fok van, igy mar kimehetunk setalniKép Holnap kezdjuk, felavatjuk a babakocsit, eddig mindenhova uis babahordozoval meg kocsival mentunk. Szoval holnap jon az elso 10 perces seta. HURRRRAKép

Mindenkinek szep hetet kivanunk!
Nyuszimano es Donat (5 napos)Kép a kiiras szerint
Nyuszimano

Sziasztok!

Menta: igen, az Espumisan minden etetés után ennyi kell. Mi idõvel áttértünk a Sab Simplexre, mert ugyanaz a hatóanyaguk, de az belátható idõn belül kicsöpög az üvegbõl! Kép
Nekem is nagyon furcsa, hogy ennyi idõ eltelt már azóta! Kép

Nyuszimanó: nagyon ügyesek vagytok!! A BCG-tõl majd késõbb lesz piros pukli a vállán (nálunk ez nem lett, így 6 hónaposan bónusz oltásra megyünk), de most semmit sem okoz. A továbbiakra is ilyen kitartást! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok !

Hát sikerült nekem is lekapni, ezt a nyavaját. Múlthéten végig szenvedtem. Még ma sem vagyok valami jól.Bence is megérezte, szinte alig akart szopizni.Remélem mostantól már egyre jobb lesz.

A napirendünk nekünk is hasonló Pocokéhoz, csak azzal a különbséggel, hogy nekem nem nagyon marad el egyedül. Szerintetek mennyit hagyhatom sírni, a járókába, mert az sem lehet, hogy állandóan velem legyen, most is az apját boldogítja. Így este fele már nagyon nyüszi.

Mindekit Puszilok: Király Kati
Király Kati

Sziasztok lányok!

Menta
Mi nappal ,moshato nadrágpelust használunk, éjjelre pedig liberot vagy baby lovet, attol függöen melyik van kéznél. Miért kérded? Szivesen leirom a tapasztalatainkat.

A turos, és minden kaja utáni kakival csak az a gondom, hogy most már, igy 12 hetesen naponta 1x vagy 2x volt a manonak kakija és az általában napsárga volt és kenöcsös. Most meg naponta 5x van és turos. Az igaz hogy éjjel most sem kakil, tehát nem biztos hogy hasmenés. Na ez jo hosszu és alapos leirás lett.

kisbibe és mano(12 hetes)
kisbibe (kisbibe)

Sziasztok Lányok!

Menta:
szerintem te igyad a kömyén magos teát, de ha nem izlik az ize, akkor fõzz igazi "terheslevest"- anyám nevezi igy- azaz köménymaglevest. Én is espumisant használtam, de coryval ellentétben egy nap csak egyszer mertem a babának 25 cseppet adni. Tényleg iszonyú idõ, mig kijön az üvegbõl :-( De erre mindig megnyugodott, nagyon izlik a babáknak ez a banános iz. Én is kipróbáltam, nekem már nem izlett.

Konakiont nem szedünk 1 hete, holnap felhívom a doktornõt és megkérdezem, hogy kell-e szedni vagy nem.

Márti:
A vezetéstõl ne félj, én terhesen szereztem meg a jogsit és mivel egyedül voltam, így a 9. hónapig furikáztam nagy pocakkal. Tény, hogy meredek volt ez az akcióm, de a kényszer nagy úr, és most már egyáltalán nem félek a vezetéstõl, sõt nagyon élvezem. A sebességet még mindig szeretem, ezzel vigyáznom kell. Egy baj van, ha én vezetek, akkor a baba hátul van egyedül és amig nem indulunk el nagyon sir, ilyenkor elég ideges vagyok, mert sajnálom a picikémet. :-( Különben kezdd el a vezetést minél hamarabb, mert csak magaddal tolsz ki, ha elszoksz a vezetéstõl. Elõször is egyedül vezess, senkit se vegyél magadhoz, aki károghat vagy dirigál. Megszokott útvonalakon vagy elõre megtervezett útvonalon menjél, ahol nem érhet meglepetés, igy nagyobb biztonságban érzed magad. Ja és ne törödj a bunkókkal, inkább engedd el, minthogy baltával jöjjön neked (ezt láttam múltkor, az elõttem lévõ nyugdijast akarta megbaltázni egy bunkó kopasz). Nem akartalak kioktatni, nehogy félreérts, csak a saját tapasztalatomat osztom meg. Ügyes légy!

Képzeljétek Dorkának nõ a foga, már látszik egy fehét pötty a felsõ ínyén. Normális ez, most voltunk 12 hetesek és már nõ a fogunk?

Sziasztok,
Zsuzsi és 12 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi. Nem akarlak elkeseríteni, de nagy valószínûséggel az nem a foga lesz, hanem lehet hogy csak tejcsi maradék, de az is lehet hogy szájpenész. Nekünk is mostanra lett szájpenészünk (az antibiotikum "áldásos" mellékhatásaKép), úgyhogy most ecsetelünk rendületlenül. A fogzás eléggé elhúzódik, kicsit nõ, aztán mintha abbahagyná, és elõször nem a fog látszik, hanem a rettentõen megvastagodott, megduzzadt íny. Utána kezd el bevörösödni, és végül kicsit megreped és ott bújnak ki a fogacskák. És mindez rendszerint a két alsó fognál kezdõdik. Persze vannak kivételek, ezért is írtam így, hogy általában. Szóval azért nem ártana megnézetni a védõnõvel vagy a dokinénitekkel, mert ha szájpenész akkor azt minél elõbb kezelni kell. Erre egyébként jellemzõ, hogy nem törölhetõ le pl. a baba nyelvérõl mint mondjuk a tejcsi.

Espumisan cseppet én is csak egyszer egy nap, mégpedig este szoktam Bánknak adni.

Nyuszimanó nagyon ügyesek vagytok!Kép

Sziasztok: Norcsi és a pénteken már 4 hónapos Bánk.Kép
norcsi
Lenti

SZiasztok!

Snuglit a Nagy Lajos király útján vettünk (112 a házszám, a telefonjuk pedig 251-31-26), és azért nem megrendeltük, mert ki akartam próbálni, hogy tényleg kényelmes-e, úgyhogy a boltban Ármint belepróbáltuk. KÉnyelmesnek bizonyult, és valóban egy személy is képes kezelni, ami nekem a kengurunál nem sikerült. Holnap avatjuk fel élesben, vagyis utcáûra is megyünk vele, át a városon, egészen Óbudára! Remélem, nem lesz orkán, nagy esõ, egyebek!

Zsuzsi!
Köszi, nem vettem kioktatásnak! :-) Magam is hajlok arra, hogy végre rá kénne szánni magam, azt hiszem, hétvégén megyek egy kört valahol, addig András vigyáz Árminra. Most, mikor a hétvégén autóztunk (nerm én vezettem), rájöttem, hogy nem is annyira a technikai részétõl tartok, hanem attól, hogy nem tudok majd úgy koncentrálni, ha Ármin esetleg sír, de nem tudunk azonnal megállni (ez, ugye, elég gyakran meg fog történni!). Te hátra ülteted Dorkát? Mit csinálsz vele, ha nyafizik, vagy a szemére csúszik a sapija, vagy egyéb hasonló esetekben?

Mindenkinek üdv, muszáj mennem, mert úgy hallom, nagyon hiányol már ez a Babaúr!

Márti és Ármin
márti

Sziasztok!

Az Espumisanhoz: nem szívódik fel, hanem a buborékoknak segít kijutni, és ezzel megszüntetni a feszülést. Így igazából nem lehet túl adagolni. Ha elég volt nektek a napi 25 csepp, akkor mázlitok volt! Nálunk minden kaja után kellett, mert Balu nagyon hasfájós volt!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Lehet én tudom rosszul, de mintha 25 csepp/nap rémlene nekem.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tikk: a leírásban nem egyértelmûen szerepel. De én kaptam egy másik tájékoztatót, és abbõl számomra az derült ki, hogy alkalmanként 25 csepp, de mi általában 10-et adtunk, de azt minden kaja után.

cory

cory
Budapest

Espumisanból naponta 25 csepp! De azt mondta a gyerekorvosunk, hogy nem minõsül gyógyszernek, nem lehet tuladagolni, de elvileg naponta 25 csepp az adag 1 éves korig. Mi este az utolsó szopi után szoktuk adni, nagyon szereti, bár szerintem egyébként nem hasfájós Hanna. Mindenesetre arra jó ha elalszik éjjel kaja közben, nem fájdul meg a hasa ha nem böfizik.

Via
via

Lányok!
Köszönöm a hozzászólásokat Espumisan ügyben. Azt hiszem gyakrabban fogom használni, mint napi 25 csepp, mert szegény kis Helenám is a nagyon hasfájósok közé tartozik.

Nektek nem hiányzik egy kis mozi, vagy táncház vagy akármi? Vagy csak nekem vannak ilyen "bûnös" godolataim? Bár azt hiszem most megelégednék egy 6 órás alvással is. Kép
Na további szép napot, olyat, mint eddig volt.
Menta
Ja! Kisbibe! Szívesen venném, ha leírnád a mosható nadrágpelusokkal kapcslatos tapasztalataidat. Az e-mail címem: Berta76@westel900.net
Elõre is köszönöm!
Menta
menta

Sziasztok!

Menta!
Ha meg tudnátok oldani hogy valaki ellegyen egy-két órát a piciddel, nyugodtan ki lehet mozdulni otthonról. Noémi tegnap volt 5 hetes, és már két vasárnap mi is otthon hagytuk anyuval -ellógtunk moziba a férjemmel- hagytam üvegbe tejcsit és megtudta anyu etetni. Igaz mi a déli elõadásra megyünk mert Viki is itt van és Ö olyankor alszik így könnyebb anyunak a két kicsivel.
De tegnap voltam fodrásznál és oda is elvittem magammal én is, - Viki azért itthon maradt apával- oda is vittem üvegbe tejcsit. ( van egy kis termoszcumisüvegem és abban pár órát meleg marad a tejcsi)
Igaz az elsö alkalommal mikor itthon hagytuk, megpróbáltuk hogy megissza-e üvegböl is a tejet, de nincs gond ezzel.
lényeg hogy hamma legyenKép Kép

Norcsi!!!!!!

Itt olvasom mi van Veletek!! nagyon sajnálom Bánkit!! Kép Kép
Mostmár be leszek kapcsolva ilyenkor alvás idöben minden nap -legalább is nagyon remélem!!- most is kerestelek ott, de biztos pihiztek!!
Mostmár jobban van a Picikéd??? Mit mond az orvos??
Julcsinak Boldogságos szülinapot utolag..
Remélem hamarosan talcsizunk!!

sziasztok
Hanji
0611viki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?