Új privát üzeneted érkezett!

Szia Nagia!

Nehogy már lelkiismeretfurdalásod legyen a kajahozatás miatt! Hozzánk meg takarítónő jár kéthetente Kép Mi is sokat aludtunk úgy, hogy Kata rajtam feküdt, mondjuk az nem kényszerből kifolyólag volt, hanem a fekve szopi után magamon büfiztettem, majd ebbe mindketten belealudtunk Kép Ehhez persze hozzátartozik, hogy Kata pici baba volt, ma már nem nagyon kapnék levegőt egy idő után Kép Nem emlékszem rá, hogy volt-e már szó róla, de a hordókendőt nem próbáltad? Nagyon tudom ajánlani - Kata nagyobbakat aludt benne, mint az ágyában. És nem csak elmenetelre, sétára használtam, itthon is volt, hogy csak abban tudtam elaltatni.

Örülök, hogy szopi ügyben rendeződtek a dolgok. Babó hogy viselte a költözést?

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!

Húúú, de jó sokat írtatok! Kép

Nagia
Át tudom érezni a problémát, nálunk ugyanez az áztatás, vésés projekt zajlik a héten Kép, ma talán visszaépítik a konyhaszekrényt végre.
Alvás ügyben én azt szoktam csinálni, hogy rászánom azt a napi 2-3 órát (vagy többet) és ölben altatom a fiamat, mert különben valószínűleg az egész napunk el lenne szúrva (nem alszik, nyűgös, stb). Elhelyezkedek kényelmesen, odakészítek valami újságot vagy könyvet, mert nekem csak ritkán sikerül elaludnom napközben.
Egy ismerősöm azt csinálta, hogy sétához mindig vitte a kendőt is, és ha nem maradt a pici a kocsiban, akkor átrakta a kendőbe.

Zsu
Én úgy hallottam, hogy nem kell, ezért nem is vettem, és nekem tényleg nem kellett. Kép Persze van, akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben, gondolom ez alkati dolog.
Egyébként pedig tök ügyesek vagytok, és szerintem jó, hogy leírtad, mert ez bíztatás lehet másoknak, hogy igenis érdemes belefektetni az energiát.
A nem tud-nem akar dologról pedig az a véleményem, hogy van, akinek tényleg problémája van, mint például neked a mirigyelégtelenség, de azért sokkal több az olyan ember, aki feladja a küzdelmet már az elején. Te vagy rá az élő példa, hogy ha okosan csinálja az ember, és kitartó, mert tényleg szeretné, akkor azért lehet jó eredményeket elérni. Sajnos az emberek többsége úgy gondolja, hogy megiszik valami teát, beszed valami bogyót, és ha attól nem lesz teje, akkor ő mindent megtett, de neki nincs Kép.
Örülök, hogy neked sikerült, mert tudom, hogy nagyon szeretted volna. Kép
zsana75
 
 


Zsu,
Nekem is hasonló a problémám, az egyik mellemben szinte semmi tejcsi nincs, bár állandóan próbálkozok sűrűbb mellretétellel, fejéssel növelni. Nálad diagnosztizálták a mirigy elégtelenséget? Mit próbáltál a tejmennyiség növelése érdekében? Hátha nálam nincs gond,csak a baba szereti kevésbé a bal cicimet, mert többet kell dolgoznia a tejcsiért. Első babám, négy hetes, szépen fejlődik, nem kap tápszert, de jobb lenne ha mindkét mellem jól működne, mert most a jobb kőkemény, a bal meg puhácska. Várom a jótanácsokat, előre is köszi...
Timi
timcsus
 
 

 
 

Sziasztok, sziasztok!

Itt vagyok, bocsánat a késésért!
Köszi a tippeket krém-ügyben is! Körülnézek a gyógyszertárban, hogy mit adnak, Garmastant vagy Purelant és azért beviszem magammal, jobb a tuti.
Remélem, hogy sikerül megúsznom minimális kellemetlenséggel, mert elejétől fogva jó lenne Kisbotondot szopiztatni - de hát ezt nektek magyarázzam???? :-)
Én is azon gondolkoztam egyébként, hogy a szopis hálóing felett eljárt az idő, én is egy bő pólót látok magam előtt megoldásként. A hálóinggel pszichés problémáim is vannak, mert ha ebben lennék egész nap, betegnek érezném magam. Szerintetek nem ciki a kórházba ilyen sportos cuccot vinni hálóing helyett?

Kinga
kgk
 
 


Kinga,
semmi sem ciki, amiben jól érzed magadat, a te kényelmed sokkal fontosabb, mint a kórházi "szabvány". Az egyik szobatársam olyan hálóinget kapott, amelyik kb. 20 centire volt elöl nyitott, oldalt bezzeg vagy 30 centis felvágások voltak, de legalább röhögtünk rajta egy jót. Mire behozatta a sajátját, csecse kis rövidkét. Kép

Lányok,
mit lehet azzal tenni, ha sokat nyel a gyermek és attól fáj a pocija? Enyémgyerek végre megtanult szopizni, a cicim kiválóan bírja, de hogy túl mohó-e vagy mi okozza, csak úgy rotyog minden nyelésnél a bendője, ahogy leér a szódás tej. Úgy sajnálom, mert utána meg csavargatja a kis beleit. Próbálom többször büfiztetni, de akkor meg őrült módon vinnyog.

A másik kérdésem: ha Bencém 7-8 órát végigalszik éjszaka (legalább is nagyon örülnék, ha az elmúlt 3 napi teljesítménye folytatódna), nem bánja meg a tejem? Egyébként egészen elcsodálkoztam rajta, 2-3 napja bír az erkélyen a kocsiban aludni (na ne higgyétek, hogy eleinte nem ordít), így kibírja a 3 óránkénti etetést, ugyanis ha ébren van, folyton a cicin jár az esze. Kép Ja és fél 9 körül leteszem alukálni, miután a cicin bekómált és tök ügyesen alszik. Micsoda boldog volnék, ha végre lenne egy kis rendszer az életünkben, úgy vágyom már egy kis fodrász-kozmetikára, borzasztó lepukkantnak érzem magamat. Kép

Szép álmokat mindenkinek.
Nagia
 


Nagia,
Infacolt nem próbáltátok? Az a sok kicsi lég-gömbből csinál egy-két nagyot, és az könnyebben kijön, akár felül, akár alul. Mi nem minden szopi előtt adjuk neki, hanem csak 3x naponta, reggel, kora délután és este, lefekvés előtti szopinál.

Ákos most 9-10 órát alszik, de eddig bírja a tejem, most volt azt hiszem a 3 hós növekedési ugrásunk, de csak nappal szopizott sűrűbben.

Kinga,
Sztem azt vidd, amiben jól érzed magad, meg amivel könnyen boldogulsz, mert szülés után akkor is betegnek érzed majd magad, ha nem hálóingben vagy.Kép Szóval számíts rá, hogy nem leszel túl jól, a betéttel is vacakolni kell, és több rend ruha is kellhet (nekem napi egy simán -olyan meleg volt a szobábam, hogy folyt rólam a víz folyton). Nem biztos, hogy fogsz tudni ülni a szülés utáni napokban, és fekve szoptatáshoz fel kell húznod a pólód annyira, hogy deréktól teljesen kilátszol, ez pl. zavarhat, ha látogatók jönnek. Mondjuk ülve szopihoz is fel kell húzni, de ott a párna meg a gyerek jobban takar. Nacit sztem a fenti okok miatt vigyél, póló önmagában nem elég.

KépKép
connie
 
 


Kinga, én is apukám pólójában nyomattam, mert pizsamát vittem, de abban nagyon melegem volt, szüleim hoztak be pólót. Egyáltalán nem ciki. Csak amikor beindult a tej, szoptatásonként eláztattam az épp rajtam lévő pólót. Arra készülj fel, hogy a szülés után elég erősen vérezni fogsz (1-2 nap, ha jól rémlik), és a nőgyógyászok ilyenkor nem szeretik, ha bugyi van az emberen, merthogy akkor nem tud akadálytalanul tisztulni, aminek tisztulnia kell. Ja, meg arra is készülj fel, hogy szoptatás alatt fokozottan húzódik össze a méh, és az nem éppen kellemes. Nem ijesztegetni akarlak, mert azért nem vészes, csak engem a szülés utáni dolgokra senki nem készített fel, ezért váratlanul és kellemetlenül ért.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Nagia
A poci fájásra van egy olyan szer is hogy "sab simplex szuszpenzió" nekünk ez vált be és sokkal gazdaságosabb is és egyszerübb is adagolni mint az infacolt. Én utáltam az infacolt. De amúgy tényleg úgy van ahogy annyi helyen irják hogy 3-4 hónapos korra elmúlik a hasfájás. Mi ahogy betöltöttük a 3 hónapot el is múlt az egész cécó.

Lányok
annyira hullik a hajam hogy az már borzasztó, a fodrász azt mondja hogy a szoptatás miatt. De meddig? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Timi
kovitimcsi
 
 


Gyezsu, jól gondolom, hogy akkor hosszú gombos dolog és a vérzés ellenére tilos a bugyi? Ez fura elgondolás a dokik részéről, mert akkor hogy is mozgok pontosan? Kizárólag haladó szintü jógagyakorlatokkal tudom ezt elképzelni...

Kinga
kgk
 
 


No, akkor türelmes leszek hasfájás ügyben, már nincs messze a három hónap. Kép

Nem értem ezt a bugyiügyet, nálunk senki nem ellenjavalta. A napi Betadinos kezelés elvileg segít gyógyulni.

Timi,
Hajhullás? Az kiváló. Nekem is hullik, talán majd ha helyreáll a hormonszint, elmúlik. Kép Nem elég, hogy hullik, de gyermek is tépi ezerrel.

Azt mondjátok meg, mikor gyógyul meg az ember lányának a gát- és méhszájrepedése? A vágás már alig látszik, nemhogy érezném, de a repedések talán még a frontokra is érzékenyek. Ráadásul azon a felén pár napja a szeméremcsontom is nagyon fáj, főleg estére. Kép
Nagia
 


Gyezsu,
ezt a bugyi dolgot én sem értem. Mi kaptunk betétet a kórházban, és Tena bugyit hordtam, az tartotta. Igaz, hogy nem orvos vagyok, henme gyógyszerész, így kevesebb anatómiát tanultam, de akkor sem tudom elképzelni, hogyan gátolná a bugyi a tisztulást.Kép Pedig hallottam már mástól is, hogy van, ahol rossz szemmel nézik. Bár senki nem tilthatja meg, hogy bugyit vegyél fel, ha fel akarod venni, még akkor se, ha a kórházban ez nem szokás. A Tena azért jobb volt, mert nem a jó bugyijaimat véreztem össze.
Nekem azt mondták nem kell semmivel se kenegetni, hanem naponta 3-4x lezuhanyozni lanygos vízzel, hogy a folyás ne fertőzze el esetleg a gátsebet.

KépKép
connie
 
 


Nagia,
gátseb ügyben már körkérdeztem a 2005. tavasziaknál, teljesen egyéni, kinek meddig fáj. Nekem a metszés is, meg a hüvelyi repedés is fáj akciókor, egyébként nem.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Na jól feldobtam ezt a bugyi témát! Kép Tena bugyit kaptam én is, de végül nem használtam, barátnőm azért is ajánlotta, mert nagyon hamar megszárad, ha ki kell mosni ugyebár... Viszont a Tena betét tényleg jó (olyan, mint egy hatalmas intim betét Kép, elvileg inkontinencia betét). Egy utolsó szülés utáni jótanács: nálunk addig nem engedtek haza (legalábbis ezzel fenyegetőztek Kép), amíg nem produkálok székletet. (Márpedig ez nem is olyan egyszerű dolog szülés után, persze lehet, hogy csak akkor, ha vágnak is.) Nem nagyon volt bent nálam olyan kaja, ami hajtott volna, egy idő után kértem hashajtót - na, az a gyereket szegényt jól meghajtotta, de engem nem. Végül a glicerin kúp segített. Úgyhogy ha majd újból aktuális lesz a szülés, akkor viszem a sok aszalt szilvát (úgyis imádom, legalább okom lesz venni Kép) meg a Glicerin kúpot.

Hasfájásra a masszázs is jó, lehet egy picit szopi előtt is, hogy "bemelegítse a beleket", az a lényeg, hogy az óra járásával megegyezően kell simogatni a pocit.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Lányok,
tettem fel képeket Bencéről, ha valaki szeretné megtekinteni a tejcsi majdnem elapadásától kóros soványságban szenvedő fiamat. Kép
www.mappa.prim.hu/AndiZso
Nagia
 


Jajj, a szmájlit eltévesztettem! Nem vagyok szomorú, hogy rosszcsont Bence az én fiam. Kép
Nagia
 


GyeZsu,
Én vittem be egy csomó rostos levet, az is segített, de a glicerines kúp a tuti! Érdemes bevinni aranyér elleni kúpot is (Suppositorium antihemmorrhoidale), én majd meghaltam a frissen szerzett aranyeremtől szülés után.
Hihi, előbb-utóbb sikerül jól beparáztatni Kingát a szülés utáni állapottal.Kép

KépKép
connie
 
 


Még egy kérdés: lehet a szoptatós teakeveréktől zöld a gyerekem kakija? Ez szinte már rendszeres.
Nagia
 


Connie,

Elfogadom a kihivást :-)))))))))))))))
Az tény, hogy nem hangzik leányálomnak a dolog, de azért nem forditanám vissza a dolgok kerekét. Annál is inkább, mert megnéztem Nagia Bencéjét és el vagyok gyengülve, annyira szép és aranyos és okos és stb.
Ha ez a végeredmény, akkor kibirom. Egyébként azt olvastam székrekedés ügyben, hogy nagyon sokat kell inni, és szilvalekvár, ropikenyér - bár gondolom ez attól is függ, ki mire érzékeny.
Nekem valószinüleg csaszim lesz, ez kissé módositja a lábadozási helyzetet, de remélem, hogy a kötelező 24 órás fekvés után
azért be tudok kapcsolódni az életbe.

Kinga
kgk
 
 


Off

<font color="808080"><font size="-2">Kinga!

Ha nagy valószínűséggel császárod lesz, akkor érdeklődj a kórházban, ahol szülni fogsz, hogy nincs-e lehetőség arra, hogy olyan tűvel szúrják az érzéstelenítést, amivel csak 6 órát kell feküdni. Vagy esetleg epidurális érzéstelenítésben csinálják. A lábadozás szempontjából sokkal jobb, ha nem vagy 24 óra fekvésre ítélve. Én már próbáltam ezt is, azt is, tapasztalatból tudom.

Üdv:

Zita</font></font>
On
pzita
 
 


Hahó,
sziasztok, mi ez a nagy csönd? Mindenki nyaral, a kölkök meg szopiznak, mint a kisangyalok?

Nálunk sajna kicsit gáz a helyzet, Zeze hat hetesen megőrült, nem alszik, ill. vannak napjai, amikor ráadásul alig eszik. Ez a mai is ilyen, de én meg sikítani tudnék az idegtől... Tartok tőle, hogy ha ezt így folytatjuk, abból tejcsiapadás lesz Kép
Na szóval: az egész úgy kezdődött, hogy Zeze a szép nyugis szopik helyett kb. egy-két hete elkezdett tikácolni, köhögni a cicin, rengeteg levegőt nyelni, majd - hiába a böfiztetés - vörös fejjel ordítani, kivált amikor beindította a tejleadó reflexet. Akkor ki is köpi rögtön, és úgy csinál, mint aki nem győzi nyelni. Eleinte csak este művelt ezt, de most már szinte mindig, kivéve, amikor elalszik, de akkor meg nem is igazán szivattyúzik. Eleinte csak a - hagyományosan teltebb - jobb cicin, de most már mind a kettőn. Hozzátéve, hogy nagyon rövid időket tölt mostanában mellen, hagy is benne érezhetően, és nem kéri gyakrabban, mint korábban. Továbbá alig alszik napközben, viszont hulla fáradt folyamatosan, ergo elalszik, vagy fokozottan tikácol. Ja és a második cicit már nem igazán kéri továbbra sem. Ehhez azt érzem, hogy kevesbedik a tejecske, most éppen csak egyszer ébredt éjjel, és ehhez képest reggelre sem volot valami ász feszülés. Emlékszem, Cicóval anno nagyon feszült még ilyenkor, főleg a jobb, igaz, fejtem is, de most nincs erre időm, csak ha nagyon muszáj. De nem ez a fő bajom, hanem hogy úgy érzem, Zeze jóval kevesebbet eszik, mint korábban. Röviden is, dilizve is, nem is túl gyakran. Na ilyenkor mi van???
Hozzáteszem, hogy iszony zabás és hízógép volt még nemrég, az első hónapban 1.39 kilót hízott (volt, hogy egy hét alatt 42 dekát), most a másodikban 1.18-at (épp ma két hónapos), de ennek legnagyobb részét az ötödik-hetedik héten. A nyolcadik és főleg most a kilencedik héten ahhoz képest eléggé megtorpant (a héten "csak" 17 dekát szedett fel).

Van vkinek tippje, hogy mi ez a cicin dilizés ill. nyammogás? Második baba, a cicik jól át vannak járatva, nem nagyok (sőt alapban kicsik, most 80C-s melltartót hordok), levegőt kap, szépen előírásosan tud szopizni, nem látom náthásnak. A kölök már 5.34 kg, 2.77-ről lett ennyi, és azt gondolom, elég nagy már, hogy boldoguljon a "dőlő" tejjel (különösen, mivel újszülöttként ehhez képest remekül boldogult). Hét-kilenc alkalommal eszik egy nap (de volt már, hogy csak 6x), szóval sos, mondjon vki vmi biztatót Kép

Üdv
ParaKriszi
Zeze ma két hónapos, Cicó két és fél éves (ő már nem szopizik)
kriszi
 
 


Kriszi,
nem szoktad mérni, hogy mennyiket szopizik? Mikor Ákos is elkezdett rövidebb időket szopni, totál beparáztam, hogy nem eszik eleget, és elkezdtük újra mérni, és kiderült, hogy amennyi idő alatt addig 50 g ment le, akkor már 120. És az egész napi mennyiséget mérve meg 6-7 szopira evett ugyanannyit, mint előtte 10-12-re.
Nekem se feszül a cicim, pedig már átalussza az éjszakát, és marad is általában benne.
A cicin rángatózást is csinálja, általában hasfájás miatt, akkor jönnek ki a pukik, vagy mert be van dugulva az orra. Változó, hogy egy nap hányszor, vagy hogy van-e egyáltalán, de két hónapos kora körül kifejezetten sűrűn előfordult, utána jobb lett.
A gyarapodással pedig belassított, annál jobban, minél jobban közelít a duplázáshoz. Kakis-pisis pelus van elég. Nem mintha ettől én nem paráztam volna folyton a tejcsi csökkenés miatt, úgyhogy nekem ebben jó volt a mérlegelés, hogy megnyugodtam, hogy nem csökken. Most meg a 3 hós ugrással fel is turbózta a termelést.

Nekem is lenne kérdésem, elsősorban azokhoz, akik már régebb óta szoptatnak: több helyen olvastam, hogy alvászavarnak minősítik, ha a baba a cicin alszik el. Mondjuk sztem ez hülyeség, de kíváncsi lennék, hogy volt-e esetleg ebből később gond, mondjuk altatásnál. Enyém baba el tud aludni általában cici nélkül is, kivéve, ha nagyon nyügi, meg este már szopi végére bealszik, aztán durmol reggelig.

KépKép
connie
 
 


Connie Kép
Tudod, tapasztalatom nincs, de én is olvasok mindenfélét Kép.
Az nlc-n van egy ibclc, nemrég kérdeztek tőle hasonlót (1744-es kérdés és válasz), ha gondolod, nézd meg.
zsana75
 
 


Zsana,
Olvastam, de azt én is tudtam, hogy ilyen pici korban ez így normális. Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy alakul később az altatás.

KépKép
connie
 
 


Kriszti,
mivel te vagy a mencsváram, túl sok okosat nem tudok mondani. Bence a 2. hónap után szintén rövidítette a szopási időt. Két ciciből szoptatok, az egyiken tovább szüttyög, a másikből szépen jön, de muszáj mindkettőt erőltetni. Így általában fél, ha a hasfájásra figyel, háromnegyed óra a szopi. Tudod, hogy én 1-1,5 órákat szoptattam. Ügyesedett a srác. Nem tudom, mennyit eszik, de kb. 3 óránként kér (szopi elejétől másik elejéig). Éjszaka egyszer ébred, 6-8 órát alszik.
Bence is akkor tiszta bolond, ha tekeri a beleit a puki, vagy nagy adag rötyi lesz. Tépkedi le a fejét a ciciről és felordít. Visszateszem, újra. Ezt eljátssza vagy 20-szor, míg meg nem unom. Akkor - ha úgy gondolom, éhan már nem hal - nem adom vissza neki, majd kér korábban, ha éhes lesz. Õ is rengeteg levegőt benyel, ez is feszíti a gyomrát. Próbálom gyakrabban böfiztetni evés közben, ami általában ordításba torkollik, de sokszor sikerül, és akkor megnyugszik. Lehet, hogy a te kicsinyed is felfújódik levegővel, többször emelgesd fel szopi közben. Bár nem hiszem, hogy ezzel neked ujjat mondtam.
A lányod is evés közben kakil általában?

Na, nyugi, szerintem kaki vagy feszülés okozza a bajt. Tapasztald ki, aztán avass be bennünket is, hátha nálunk is előadódik ilyesmi.

Egy gyerek max. mennyit eszik egy evésre 6 hónapos korára?

Hajni,
Bence is egy időben követelte a cicit, ha fáradt volt. Most hagyom kicsit elaludni, aztán lassan kiveszem a cicit, ha felocsudik, gyorsan a szájába dugom a cumit és hagyom ugyanabba a pozícióba, mintha szopizna. Eleinte szívja a cumit, mint az őrült, de aztán megnyugszik. Nem akarom átverni, de tudom, hogy akárhányszor a szájába adnám a cicit, másodpercek kérdése és csak aprókat tol rajta, aztán csukódnak le a szempillái.
Egyébként nagy szerencséd van Ákossal, hogy végigalussza az éjszakát, jól megtömöd a pociját! Kép
Nagia
 


Szia Connie!

Azt hiszem, én vagyok a te embered Kép Kata 17 hónapos, és mindig is a szopiba aludt bele. Most is az az esti menet, hogy fürdés után szopi. De most már nincs cicin elalvás, mert nekem egy idő után kellemetlen érzés lesz, hogy szopizik, és elveszem tőle a cicit. Továbbra is az ölemben alszik el, nem az ágyában. Szopizás után a pocakomat szabaddá teszem, azt simogathatja (neki a köldök is cici Kép). Bújik, helyezkedik, van, hogy énekelek - és elalszik. Gondolom ez van úgy minősítve, hogy a gyereket nem tanítottuk meg elaludni. De nekem ez a természetes, és nem az, hogy a rácson keresztül simogassam. Gondoltam már rá, hogy áttérhetnénk a rácsos ágy helyett a szivacsra, akkor átszoktatnánk az ott elalváshoz. Hozzátenném, hogy Kata öthónapos kora úta nem alussza át az éjszakát. Ha felébred, magunkhoz vesszük, megszoptatom, visszaalszunk - szóval Kata onnantól az ágyunkban marad. Ha ébred még, akkor már nem kell neki szopi, egy kis nyüglődés, helyezkedés után elalszik magától. És legalább nyolcig alszik, de aludtunk már 10 utánig is Kép És jól eljátszik az ágyon akkor is, ha hamarabb kel fel, mint mi Kép

Megnyugtattalak vagy elborzasztottalak? Kép

Kriszi, szurkolok, de nincs ötletem. Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


GyeZsu,
Köszi, te vagy az én emberem.Kép
Én igazán nem reklamálhatok majd, ha a fiam nem akar majd egyedül elaludni, engem mindig a férjem altat, mióta együtt vagyunk.Kép Gyerekkoromban volt egy elég rossz időszak, mikor én még igényeltem volna az esti fektetést, beszélgetést, velem foglalkozást, de anyukámnak már nem volt türelme,vagy rosszkor feküdtem, mert akkor kezdődött az esti film, vagy nem tudom mi volt,és a mai napig emlékszem, mekkora trauma volt ez akkor nekem. Azért is alakult így a férjemmel, meg olyan jó az a 10-15 perc, akkor biztos egymásra figyelünk.Kép
Szóval azt gondolom, hogy azt az esti 10-15 percet megérdemli a gyerkőc is.Kép Meg sztem fontos, hogy szeressen aludni. Most az van, hogy szopiba bealszik, és utána apja ölében elvileg büfizik, de gyakorlatilag már alszik, és utána letesszük. Akkor gondolom ezt fejlesztjük majd tovább.KépFeltételezem, hogy legtovább az esti szopi marad, nem?

Nagia,
Az éjszaka átalvása tdutommal nem az esti kajcsi mennyiségétől függ, hanem az idegrendszer érettségétől. Akkor is ennyit kajcsizott, mikor még nem aludta át.Kép Tényleg mázli, hogy ilyen kiegyensúlyozott a kispasi, bár sztem ez részben a kapcsolatanalízisnek is köszönhető.

Õ ha elalszik cicin, akkor el van aludva, nem ébred fel, mikor kiveszem, most már sokszor nem várom meg, amíg magától kiköpi. Ha jó időpontban kapom el, és nem fárad túl, akkor beteszem a kiságyba, cumi, és 1 percen belül már alszik is, de ilyen csak nappal van. Néha meg játék közben képes tök rajtaütésszerűen elaludni.KépÁltalában bárhol is alszik el, átcsempészem a kiságyba, már nem merem szanszét hagyni a lakásba, nem tudhatom, mikor fog lefordulni az ágyról.

KépKép
connie
 
 


Gyezsu
Bocsi, de nem értem Kép. Miért is jobb a hassimogatás? Végülis így is elveszed tőle a cicit, csak még azelőtt, hogy elaludana. Nem?
Mikor beteszed az ágyába, nem ébred fel?
zsana75
 
 


Connie,
ez az, hogy az én fiam soha nem köpi ki, így soha nem is tudom, végeztünk-e vagy sem. Kép Akárhányszor böfizni emelem, mindig sír, ha 2 órát hagynám a cicin, akkor is cuncorogna rajta. Na így döntsd el, hol tart a gyerek. Kép Bence, hogy magától elaludna, kizárt.
Hát, akkor még érlelem az idegrendszerét, csak nem tudom, hogyan kell. Szerencsére Bence nem egy búskomor fiú, csak izgága.

A növekedési ugrás a betöltött 3. hónap után következik, vagy a 3. hónapban folyamatos?
Nagia
 


Hahó,
Zezének rémes napja volt tegnap, egész nap alig evett, alig aludt, viszont cicin üvöltött. Orrdugulásra én is gondoltam, de már hetek óta egy árva cicakakát nem tüsszögött ki. Szopi után néha szörcsög, horkant, de csak utána. Alvás közben pl. nem, ill. amennyire, azt mindig is csinálta. Orra nem folyik. Holnap megyünk dokihoz oltatni, ott megnézetem a torkát, a száját, nincs-e vmi kalamitás.
Connie,
mérni sosem mértük, így nincs viszonyítási alapom. Csak kevesbedik a kaki-pisi, bár még mindig elégnek tűnik (a kaki több is, mint elég, még mindig majdnem minden pelusban van). Cicónál iszony sokáig mértem, hiba volt, most félek elkezdeni...
Az a fura, hogy miért nem csinált ilyet egy hónapon keresztül, és most miért egyre súlyosabb a dolog... már nyom a gyomrom, ha szopira kerül sor...
Nagia,
ezek szerint hasonlítanak a kölkeink (az enyém is fiú, a lányom a nagyobbik). A ma reggeli kaja a következőképpen festett (fél kilencig aludt a kölök, négy és fél óra maradt ki): szopi kb. egy percig, amíg jön a reflex, akkor pár másodperc után kiköpködi, újra vissza, újra ki, újra vissza, ezt játszottuk kb. tíz percig, akkor ordibálás, akkor böfi, utána újra ordibálás, akkor újra szopi, hasonlóan, csak rövidebben, utána leteszem egy kicsit hasra, amikor elkezd nyugtalankodni, visszateszem, akkor hasonló, mint előbb, csak rövidebben, ezt még eljátsszuk kétszer, közben böfizünk is, majd már a végén nem kapja be, akkor beülök a hintaszékbe, ott még egy kicsit bekapja hintázás közben, aztán megunom. Ez volt kb. háromnegyed óra. Csak fejen nem álltunk... Kép És akkor még nem volt fáradt, és vsz. éhes volt.

Connie,
cicin alvás: nekünk nagyon jól jött Cicónál, nem is ment másképpen egy idő után. Fél éves kora után már semmi cirkusz nem volt az elaltatása körül. Igaz, amikor jött a tesó, akkor leszoktattam, mert fájt már, de utána kis bújással, mesével elaludt rendesen, majd egyik napról a másikra egyedül is (akkor volt kb. kétéves). Most persze újra altatni kell, de hát ez most ilyen...
Viszont a fiam nemigen alszik el a cicin, remélem, később ezt korrigálja majd, mert ez így elég macerás: ringatás plusz cici, ringatás, babakocsi, de csak ha megyünk stb.

Remélem, Zeze azért beleerősít egy kicsit, bár már közel vagyunk a duplázáshoz (ugye az hat kilónál kevesebb, és pont hatvan dekára vagyunk tőle). Nem tudom, hogy ügyesedik-e, nekem úgy tűnik, inkább erősebb, jobban szív, de már nem nyel annyira reflexből, és még nem tudja jól szabályozni a dolgokat. A cicik mindenesetre feszültek reggelre, pedig kétszer kelt fel, igaz, nem ette halálra magát, fejnem is kellett az éjszaka. Remélem, elboldogul, melőtt megutálja az egészet vagy lefogy.

Lehet, hogy bemásolom Pelének, ha a dolgok nem javulnak...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi,
Doki úgyis megnézi holnap ezek szerint, de épp ezt akartam javasolni. Valamilyen betegség is zavarhatja szopi közben, pl. a füle.
Kaki gondolom kevesebb is lesz, nálunk már csak napi 3 van.
Mindig ugyanabban a pozícióban szoptatod? És nem lehet, hogy átveszi a te idegességedet most már? Ákosom simán hisztizik szopi közben, ha én valamiért ideges vagyok.

Cicin elalvás: tényleg ez a legkényelmesebb és legegyszerűbb.Kép Ákost nagyon ritkán kell este altatni, de az kész kínlódás mindig.

Nagia,
Hát ki kell várni, míg magától megérik.Kép

KépKép
connie
 
 


Ez a dög eltüntette a hozzászólásomat! Kép((

Kriszti,
csak annyit írok akkor, hogy a fiúk mások. Sokkal hasfájósabbak. Ha ennyi kakis pelus van, valamit ennie kell annak a gyereknek.
Majd megmérik a rendelésen, akkor megnyugszol.
Sok türelmet kívánok, Bence ilyenforma korú volt, amikor végre normálisan nekiállt enni, de a fejrángatás megmaradt.
Vigyázz magatokra és nyugi, kíméld a tejedet! Kép
Nagia
 


Szia Zsana!

Amíg kicsi volt, addig belealudt a szopiba, nem is vettem el tőle a cicit. De most már nem alszik el azért ilyen automatikusan, csak ha nagyon-nagyon fáradt. Nem nevelési célzattal veszem el tőle a cicit (vagy nem hagyom, hogy visszavegye), hanem mert kellemetlen lesz már nekem, ha sokáig szopizik. És mivel a szopi sem az evésről-ivásról szól már nála, hanem a bújásról meg a bőrkontaktusról, ezért találtam ki a pocisímogatást, ami majdnem olyan neki, mint a szopi. Remélem, így már érthető Kép

Kriszi, majd írd meg, mi volt az orvosnál!

GyeZsu
gyezsu
 
 


Gyezsu
Igen, így már világos. Azt hittem, nevelési célzat áll a dolog hátterében, csak ugye akkor nem lett volna logikus a másik megoldás sem. Kép
zsana75
 
 


Nagia,
Nálunk a növekedési ugrás 2,5 napos volt, a 3. hónap betöltése előtt 2 nappal lett vége.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Connie, ez az altatás nagyon jó lehet Kép (Mármint az a fajtája, amikor a férjed téged.) Nálunk nem igazán működne, mert én fekszem le később. De azért kényeztetni én is szeretem magam - az a sok simogatás nem csak a babáknak jár! Kép

Azt szokták mondani, hogy az elalvás előtti és az ébredés utáni szopikat a legnehezebb elhagyni. Hát nálunk ébredés után nemigen van szopi. Ha Kata sírva ébred, akkor szoptatom meg, de akkor alszik is tovább. Ha pedig vidáman ébred, akkor nem is kell neki szopi. Igazából nálunk az elalváshoz (meg a visszaalváshoz) kell szopi, a délutáni meg az esti fektetésnél. De azért ha nem vagyok ott, apja is el tudja altatni. Ringatja a hintaszékben - esetleg együtt nézik a tévében a focimeccset...

Zsana, arra nem válaszoltam, hogy felébred-e, amikor letesszük: nem. Vagy felébred arra, hogy felvesszük és vállra tesszük (akkor altatjuk tovább), vagy már arra sem ébred fel, hogy az ágyába tesszük. Lehet, hogy egy kicsit felsír, de egy kis hátsimogatás után alszik tovább.

Nagia, ezek a növekedési ugrások csak kb. időpontok. Én meg nem is nagyon vettem észre - Kata soha nem alakított ki magának pontos napirendet az evéseket illetően, szoptattam, ha jelezte, hogy kér.

Egyébként Kata most a "nem" korszakát éli, bármit mondasz, bármit kérdezel, minden "nem" (ha meg se szólalsz, akkor is közli, hogy "nem" Kép), egyetlen téma van, amire nincsen "nem". Gondolom kitaláltátok. Kép Ma este pl. nagyon fáradt volt már, szeretett volna szopizni, de elmagyaráztam neki, hogy előbb levetkőzünk, megfürdünk, felvesszük a pizsamát, és utána lesz szopi. Jó? Bólogatott. Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Hahó,
sziasztok, nálatok sem eszik-alszik a gyerkőc ebben a hőségben? Zeze kétóránként alig kluttyol, de közben hulla álmos, folyton bealszik a cicin, de ha letenném, felriad. És hamarosan kezdi elölről...
Amúgy dokinéni körberöhögött, hiszen a kölkec hízott, mint a kismalac, illetve a tikácolás szerinte a félrenyelés, vmint a szűk orrjárat, laza orrnyálkahártya miatt van, hiszen orra-torka-füle tiszta. Majd kinövi. Csak addig bírjam ki...

Üdv nektek,
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi,
Én időnként fekve szoptatom meg, mikor látom, hogy álmos, és csak kiosonok mellőle az ágyról, miután bealszik. Egyébként szegénykém szintén nagyon szenved ettől a melegtől. Délután majd bepakolom a kiskádba.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Talán ti tudtok nekem segíteni, mert kezdek végleg elkeseredni.

Kis Orsikám most 10 és fél hetes, de a szoptatással eddig csak gondjaim voltak, annak ellenére, hogy a gyerek szépen fejlődik. Kéthetente szokták mérni, 500-600 g-ot hízik általában, úgyhogy már 6 kiló körül van.

Azzal kezdődött, hogy hatalmas sebek lettek a mellemen már az első-második napon, amik csak mostanában gyógyulnak be. Volt, hogy emiatt cumisüvegből kellett neki a lefejt tejet odaadnom (ja, nem evett még tejen kívül semmit, hacsak a kórházban a hátam mögött nem tömték meg valamivel). Van, amikor úgy érzem, szétdurran a mellem, annyi tejem van, két nap múlva meg úgy érzem, alig van benne valami. És ez folyamatosan így megy. Ennek mi lehet az oka?

Most, hogy végre nem fáj annyira, ha szoptatok, azt hittem jobb lesz egy kicsit, de egy-két hete elkezdte magát tekergetni gyermekem. Olyankor rugdalózik, forgatja a fejét (természetesen a mellemmel a szájában, ami azért fáj, akkor is, ha már hozzászoktam), kalimpál a kezeivel. Egy idő után, van hogy sírva is fakad. Aztán, ha megunom, és elveszem tőle ilyenkor a mellemet, akkor egy pár perc alatt megnyugszik, nézeget, aztán édesdeden elalszik, és csak 2,5-3 óra múlva kér legközelebb enni. Tehát valószínűleg nem éhes annyira. Viszont azt vettem észre, hogy amikor beindul a tejleadó reflex, akkor nyugodtabban eszik, amikor küzdenie kellene egy kicsit a tejért, akkor kezd el csavargatni. Viszont nem tudom a tej ömlésének sebességét szabályozni, úgyhogy fogalmam sincs, mit tegyek. Éjszaka félálomban viszont úgy eszik, ahogy a nyagykönyvben meg van írva.

Beleolvasgattam az eddigi hozzászólásokba, és az én gyerekem is úgy működik valahogy, mint Nagiáé, vagyis akár 2 órát is ellenne rajtam, úgyhogy fogalmam sincs, mikor lakott jól.

Ha van valami ötletetek, szívesen hallanám, mert én már kifogytam belőlük.

Gyöngyvér
jolikam
 
 


Szia Gyöngyvér!

Először is kitartás, ez csak jobb lesz, minden kezdő megszenved a szopival.Kép

Egyre kevesebbszer fogod érezni, hogy durran ki a melled a tejtől, mert a duzadás nem a tejtől van, hanem az ödémától, és ahogy a melled egyre jobban megszokja az új funkciót, ez csökkenni fog. Az én fiam 14 hetes, és nekem már egyáltalán nem feszül. Legtovább hajnalban volt ennyire tele, de most már az is elmúlt. Ettől tejcsi az még van.

A babád - egyébként nagyon aranyos, megnéztem a profilodban - lehet, hogy azért rángatja a cicidet, mert kifogyott. Ha megnyomod, és csak nehezen vagy egyáltalűn nem tudsz tejet kipréselni, akkor kiürült. Ilyenkor tedd át a másikra. Egyébként húzogathatja ilyenkor azért is, mert fáj a pocakja, büfi jönne vagy puki, bár a leírás szerint inkább az előbbi sztem. Ilyenkor vedd ki a szájából, majd tedd vissza újra, meg fogja tanulni, hogy ne huzigálja.Kép Az enyém is megtanulta, most már elengedi mielőtt elkezd ficánkolni.Kép

KépKép
connie
 
 


Connie!

Az a baj, hogy mindkét mellből etetek, olykor 3-ból, négyből.

Egyébként egy kis adalék ma estéről, hogy szoptatás után, megint ráncigálással egybekötve, egy kis tejet még sikerült kifejnem, amit megpróbáltam odaadni neki cumisüvegből. Nem kellett.

Nem csak a kidurranásról van szó egyébként, hanem máskor ha nem szopik a gyerek legalább 3 óráig, akkor folyik belőle a tej, most meg semmi. Egyébként ez változik. Néhány napig kidurrabn a mellem, aztán pár napig nem. És kezdődik előlről.

Egyébként köszönöm a választ. Én is erre gondoltam, hogy kiürült, és enne még, de akkor mért nem kell az üvegből? És mi a túrótól hízik?

Kicsit megzavarodtam.

Gyöngyvér
jolikam
 
 


Gyöngyvér,
Akkor lehet, hogy más miatt rángatja, büfi jönne, vagy a pocakja fáj, mert a szopitól beindul a bélműködésük, vagy be van dugulva az orra. Próbáltad büfiztetni ilyenkor? Ha az nem jön, akkor lehet picit ütögetni a fenekét, vagy karodon hasrafektetni, úgy kijönnek a pukik. Érdemes az orrát is ellenőrizni. De az is lehet, hogy azért feszegeti magát hátra, mert már nem kér. Amikor ilyen nyügi van, mi mindent sorra próbálunk mert képtelenség másképp megállapítani mi a baja.Kép

A melled be fog majd állni előbb-utóbb. Lehet, hogy egyik nap többet szopizik, másnap kevesebbet, de ennek a kidurranásos periódusnak vége lesz, bár az eléggé egyéni, ahogy itt olvastam, hogy mikor.

A lényeg, hogy ha fájdalmat okoz, akkor határozottan szólj rá, hogy nem szabad, és vedd el tőle a mellet, és tedd rá újra, és akkor előbb-utóbb megtanulja, hogy ne rángassa vagy ne harapja, mert észreveszi, hgy mami ezt nem díjazza. Ha nagyon rángat, az is jó lehet, hogy hagyod a karodban megnyugodni, és megpróbálod visszatenni, ha a pocakja csavarja ki kell várni, amíg elmúlik.

KépKép
connie
 
 


Szia Gyöngyvér!Bocs hogy így belekontárkodok a levelezésetekbe csak éppen erre jártam.Amikor tekergeti magát a babád jó ötletnek tartom a büfiztetést ill. azt gondolom,hogy eleget szopott.Ha nagyon mohó ,akkor előfordulhat,hogy nem vesz levegőt és mikor erre "rájön " akkor kezd mindent megtenni annak érdekében hogy ujra kapjon.Amikor ilyeneket csinál mindenképpen vedd ki a cicidet a szájából.Hanyatt soha ne fektesd, mikor alszik, csak hason vagy oldalt.Ha szépen fejlődik semmi okod az aggodalomra.Ha esetleg van mérlegetek egyszer egyszer lemérhetnéd hogy mennyit szopott,hogy megnyugodjál.Köszi hogy olvastál.
lamar
 
 


Lamar,
Bocs, de ezzel az altatással vitatkoznék, mert a bölcsőhalál megelőzése érdekében pont nem javasolják a hason altatást. Plussz vannak babák, akik ha meg akarják fordítani a fejüket hason fekve, akkor nem fordítják egyből át, hanem "ráejtik" az orrukra, úgy hogy alig kapnak levegőt, az én fiam is ezt csinálta, amíg kisebb volt. Két gyerekorvost is kérdeztem (a körzetit meg a sógoromat), és egyikük sem javasolta a hason altatást. Már nem is szokták javasolni, csak ha nem alhat háton a baba, pl. sokat hány.
Az oldalt fektetés mondjuk mehet, de az nem fogja csökkenteni a tekergőzést, mert attól még szopi közben ugyanúgy beindul a bélműködés. Pár hét, aztán jobb lesz, legalábbis a fiammal egykorú babák anyukái is ezt tapasztalták, meg én is.

KépKép
connie
 
 


Connie!A fektetési módokat nem a szopizás közbenre értettem,hanem rendes alvás közben.A hasonfekvésről csak annyit,hogy a legjobb fektetési módszer.A hasonfekvő babák sokkal erősebbek lesznek, előbb tanulnak meg mindent./ pl. forgás,ülés stb. /Tudom,hogy nem javasolják a hasonfektetést a bölcsőhalál miatt,de ez csak egy statisztika.Mivel senki nem tudja,hogy mitől jön létre a bölcsőhalál és persze a megfigyelt esetek többségénél hasonfeküdtek a babák.Ez azért volt ,mert régebben javasolták a hasonfekvést így sokan fektették hasra a babájukat,tehát kimutatható volt,hogy a csecsemőhalál több hasonfekvő gyereknél fodult elő. Majd ha pár év múlva megint csinálnak egy ilyen statisztikát, akkor ki fog derülni,hogy a háton vagy az oldalt fekvő gyerekeknél fordult elő inkább.Abölcsőhalál nem azért történt,mert hason vagy akárhogy volt a baba.Az okát még nem tudni.A légzésfigyelő készüléket ezért nagyon jónak tartom,főleg koraszülötteknél.Ezeket 20 éves gyermekápolói tapasztalattal írtam és persze nekem is van gyerekem és én is átestem ezeken a problémákon amiken Ti.Szia.
lamar
 
 


OFF
Kedves Mária!

Az összehasonlító statisztikát nem úgy csinálják, hogy mondjuk 1000 bölcsőhalált halt gyerekből hány feküdt hason vagy háton, hanem hogy mondjuk 1000 hason és 1000 háton altatottból hány bölcsőhalál fordult elő, így ebben nem lényeges, hogy éppen milyen altatási divat, a statisztika nem az éppen aktuális trend miatt hajlik egyik vagy másik irányba. Ettől persze lehet igazad, csak az indokolás nem megfelelő.

Kérdezhetek valamit? Miért jó, hogy előbb tanulnak meg mindent a hason fekvő babák? Úgy érzem ezt pozitívumként írtad, de nem értem, hogy ez miért jó. Azt én is olvastam ortopédusoktól, hogy a hason altatott babák hátizmai az első időben erősebbek, de hogy ez hosszú távú pozitív előnyökkel járna arra nem emlékszem.

Bocs a sok kérdésért és az offolásért.

Zita
ON
pzita
 
 


Lamar,
Értettem, hogy alvás közbenre írtad.Kép A statisztikát már Zita írta. Másik érvedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a sógoromnak szintén van vagy 20 év gyermekorvosi tapasztalata, és három gyereke.Kép
Légzésfigyelő meg nem sokat ér, ha nem tudom újraéleszteni a babát, mire kicammog a mentő, már rég késő.Kép
Én mindenesetre nem kockáztatok.

Egyébként itt van bőven info, ha valakit érdekel: http://www.bolcsohalal.hu/

KépKép
connie
 
 


Lamar

OFF
Azon kívül, hogy egyetértek az előttem szólókkal Kép, azért én nem állítanám, hogy a hason fektetett babák erősebbek, előbb tanulnak meg dolgokat. Valószínűleg ez is "csak egy statisztika". Például a tavaszi topik legelső babája szigorúan hason volt fektetve, és nagyon sok nála hetekkel, hónapkkal fiatalabb, többnyire háton fekvő baba előzi meg akár fejtartásban, akár forgásban.
Másrészt pedig, az én fiam 2 hónapos koráig egyáltalán nem volt hajlandó hason lenni. Most lassan 5 hónapos, már hosszabb időket is tölt hason, de aludni nem tud, ugyanis bármennyire fáradt, azt gondolja, hogy emelnie kell a fejét, úgy pedig nehéz lenne aludni.

ON
"Egyszer lemérhetnéd hogy mennyit szopott" Ez miért is jó? Megnyugtató lehet abban az esetben, ha a baba épp az "előírt mennyiséget" eszi, ami szintén "csak egy statisztika". Viszont, ha annál kevesebbet szopizik egy alkalommal, akkor elbizonytalanítja a szülőt, ráadásul teljesen feleslegesen, hiszen a baba jól fejlődik.
zsana75
 
 


Köszönöm a kiegészítéseket,megjegyzem.A hasonfektetésről,csak annyit,hogy én nem a statisztikákból,hanem a tapasztalataimból merítettem ezeket a gondolatokat.Ez főleg a koraszülötteknél érvényes,hogy kimondottan jól érzik magukat hason.Persze kivételek mindig vannak.A mérésről. Ha egyszer- egyszer lemérné az anyuka,hogy mennyit evett a babája akkor lehet,hogy megnyugodna.Ezt is a nálunk történt esetekből tudom ill. az anyukák visszajelzéseiből.Sziasztok.
lamar
 
 


Mária!

Biztos, hogy jól érzik magukat a koraszülöttek hason. Ebben meghajlok a tapasztalataid előtt. Gondolom, nem véletlen, hogy a Kenguru-módszernél is hason vannak az anyukájuk mellkasára kötve. (Erről láttam is egy remek filmet. Jó lenne, ha nem csak egy-két kórházban és csak egy-két újszülöttnél alkalmaznák.

A méricskélésről is akartam írni, de útra kell kelnünk. Majd este.

Szép napot!

Zita
pzita
 
 


Kriszti,
mondtam én, hogy ez a két gyerek tök egyforma. Szó szerint írhattam volna, amit te. Kész voltam tőle ma is, kb. 10 percet aludt egész nap. Már úgy tűnt, mintha egész nap etettem volna, a cicik is már tök idegek voltak. Kép
Egyébként nagyon vártam már, hogy jelentkezz, ha meglett volna a számot, tuti, zaklatlak egy sms-sel, annyira együtt éreztem veled.

Gyöngyvér,
na a te gyereked megint csak mintaképe az enyimnek, ő most volt 12 hetes. Így ahogy Connie írja: böfi, puki, kaki általában a fejrángatás és "idegbeteg" magatartás Kép okai. Bence is borzasztó lusta, ha a gyenge bal mellről van szó, amit már csak 10 percesnek hívok, mert addig talán van benne némi tej, aztán a másikban már többet talál. Éjszaka persze a balban is több termelődik. Az a furi, hogy a szopi elején egészen sok termelődött abban is (na nem úszkáltam sosem benne), aztán valahogy legyengült. Gondolom, ahogy a tökmag hagyta. Kép Most azon imádkozom, hogy azért pár percig löködje a gyerek, nehogy teljesen elapadjon. Néha kézzel próbálok fejni, hátha segít, keserves a csöppözés, de azért össze lehet hozni kitartással 10-20 millit. Ezt csak a szaporítás kedvéért csinálom, lehet, hogy semmi értelme.
Szerintem ha tekereg, még nem biztos, hogy jóllakott, mert Bence, ha nagy nehezen sikerül böfiztetnem (egyből cirkusz van, ha felemelem), sőt, lehet, hogy bukik is a sok levegőtől, utána folytatja az evést.
Összességében én azt mondom neked, a te gyereked is szereti a cicit, ahogy az enyém. Akárki fogja és a közelébe érek, a cicire szegeződik a tekintete és pityeregni kezd. Kép))
Már nem mérem, mennyit eszik, pedig még két kilót sem hízott születése óta, ha átalszik nekem 2-3 órát, éjszaka már régóta csak egyszer kel föl enni, az talán jel arra, hogy van valami a kis gyomrában.
A nővérem vigasztalt, az ő gyerekei 15-20 perc alatt megették a magukét, a sógornőmé 10 perc alatt, mi meg még mindig 30-40 percig szopizunk. Szerintem ez már így is marad, csak maradjon legalább 6 hónapos koráig. Tudom, nekem sosem lesz könnyű, nem fog dőlni a tej, de a gyerek érdekében mindent megpróbálok, mert ha meglátom a felbontatlan tápit a szekrényben, már attól is hidegrázásom van. De bármi lesz, hálás vagyok azért is, hogy 3 hónapig sikerült, talán ezzel is hozzájárultam a kicsi egészségéhez.

Connie,
Ákos hatalmas baba, félelmetes, hogyan tudtad ilyen nagyra növeszteni. Kép Öcsémék fia is 12 kiló körül van, de ő már 1 éves, és tiszta vasgyurka. Bence inkább nyúlik, mint a bolondgomba.
Egyébként én is hason altatok hasfájás miatt, eleinte mindig megfordult, nem szerette, aztán éppen a védőnő tette hasra, azóta úgy alszik. Én félek a bukástól is, bár őrá annyira nem jellemző, meg hát a pukikkal is sokkal jobban elbánik. Azt hiszem, aki "hajlamos" a bölcsőhalálra, azt érheti akár háton, akár hason. Sajnos... Amúgy eleinte én is féltem (még ma is), mert tudtam, mi a mai álláspont e téren, de több szülő meggyőzött, hogy ők is hason altatták a kicsinyeiket. Ha jól tudom, szívmegállás okozza a bölcsőhalált. Ez ellen mit lehet tenni?
Nem tudom, hogy van a kiürült mell esete, mert az előbb én is megijedtem, hogy megint estére jól megcsappant a tej, de aztán ahogy forgattam a gyereket egyikről a másikra, újra beindult a tejleadás. Csakhát ki kell várni, meg persze a gyerek helyett kis fejéssel néha rásegíteni. Mert sajnos az én fiam még mindig lusta...

Lamar,
jaj, a mérést ne! Én függő voltam tőle, teljesen kiidegeltem magamat, itt is jól rám ripakodtak, és igazuk volt. Azon gondolkodtam, hogy amikor eleinte nagyon bénák voltunk mindketten, mértem 130 szopást, az utóbbi hetekben meg alig jött össze 70. Szóval vagy mi hanyatlunk, vagy a mérleggel volt baj. Már tejapadásig idegeskedtem ezen, aztán amikor elköltöztünk a szüleimtől, otthagytam a mércét, azóta néha kíváncsiskodnék, de mindig meggyőzöm magamat, hogy semmi értelme, majd a védőnő mér és szól. De legelőször is a gyerekem, aki imádja a hasát és a cicit. Kép
Nagia
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?