Új privát üzeneted érkezett!

Cas!

köszi a bulit!
Kinga el is aludt a kocsiban, fél 5-ig húzta.
Itthon aztán mesélte, hogy bababuliban volt és kicsi lába van a babának. Kép

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Örülök, hogy itt voltatok, és jól éreztétek magatokat! Kinga aranyos! Kép

Remélem mindenki jól érezte magát, bár nem volt túl nagy a fogyasztásotok, sokkal több palira készültem! (Persze ebben a melegben nem is csoda!) Na majd legközelebb! Kép
Irtó helyesek voltak a picúrok, Sebit eléggé meglepte, hogy ennyi akkora babuc volt itt, mint ő... Kép
A kedvenc képeim:

Sárával sziesztázva
Kép

Korival még az ágyát is megosztotta. (Sőt, Kori egy szunya erejéig még ki is túrta... Kép)
Kép

Csata Korival a csörgőért... (Na ki nyert? Kép)
Kép

Ja, és Sebi tanult Matyitól, ő is lerámolta azt a szerencsétlen virágot mégegyszer... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nagyon jók a képek és köszi a vendéglátást.

Szilvi
Mostmár legalább van lába a babának, mégha kicsi is Kép Amikor nálatok voltunk akkor még nem volt, mivel Kinga nem látta Sára lábát a ruhától.
hmmc

Felraktam a képeket, amiket Dorina csinált
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6431
hmmc

Sziasztok,

köszi a bulit Cas.
Teus persze beájult a kocsiban, Vilmos is elégedett volt. Én még maradtam volna. Majd legközelebb.
Légyszi add meg újra a palacsinta receptet, mert megint nagyon finom volt, de nem találom azt a cetlit, amire egyszer felírtam.

Kár hogy Teusról nem készültek képek. Brühühü...

És köszönöm a köszöntéseket.

Laga
laga

Sziasztok! Mi is nagyon jól éreztük magunkat, és örülünk, hogy végre személyesen is megismerhettük a pici babókat.

A palacsintáról meg ..., tuti csinálok a héten. Rájöttem, hogy nagyon szeretem! Palacsintafüggő lennék?

Matyi is kidőlt! Bealudt, amint elindult az autó, fel sem ébredt ahogy felvittem, és háromnegyed hatig durmolt, ennek ellenére este 9-kor már húzta a lóbőrt - én is. :-)
aranyhold

Örülök hogy jól éreztétek magatokat.
A gáz szerelő sajnos késő jött, és már szuri előtt nem akartam Fannit gyorsan megtúráztatni.
Fanni tegnap megkapta a szurit, szerencsére elég jól türte csak egy picit sírt, de 1 perc múlva elhallgatott.
boglarka

Örülök, hogy mindenki jól érezte magát!!! (Mindenki hogy kidőlt utána... Kép Jól kifárasztottuk őket...) Gyertek máskor is, jó volt, hogy ilyen nagy társaság összejött végre! Mikor talizunk legközelebb? Kép
Palacsinta
10 db-hoz: 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 csipet só, 3 csipet cukor, 3 dl tej, 1 dl víz (bubis, vagy sima), 1 evőkanál olaj.

Boglárka
Fanni egy hős! Kép Sajnálom, hogy nem tudtatok benézni, na majd legközelebb!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

Nekem tegnapi nap kicsit hosszú volt. Ugye a hajnali 5-ös fekvés után időben fel kellett kelnem. Aztán a következő küzdés a gyerkőc volt. Hála istennek már jól érezte magát. Csak én voltam iszonyatosan fáradt. Aztán 1/2 1-től 6-ig csak dokik. Szóval már besokaltam a végére...

Na, majd legközelebb...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Veled érzek... Pláne mindehhez ez a hőség...
A következő talin bepótoljuk! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
Bocsi a képek miatt, de Dorina fényképezett. Ez az összes, amit készített. Hátha Szilvinek több képet sikerült csinálnia.

Ma voltunk a 4 hós oltáson, úgy látszik elég izgalmas éjszaka elé nézünk. Már volt kétszer 20 perc tömény üvöltés. Most kapott kúpot, úgyhogy vigyorog és semmi baja sincs. Az előző ennyire nem viselte meg, de remélem ezen is hamar túl leszünk.
6,84 kg a gyermek, tehát nem hiszem, hogy el fog fogyni. Megint megkérdezte a doki, hogy mit eszik ez a gyerek Kép
hmmc

Na búcsúzom pár napra, remélem nem fogunk megsülni holnap az úton. Csak a sok-sok vízre tudok gondolni, és hogy végre úszni fogok!!! Mindenkinek kellemes hétvégét, és kitartást a kánikulához!

Hmmc
Szegény Sára!
A 3 hós oltás milyen volt? Sebi majd akkor kapja, ha hazajöttünk...

Kép
Kép
Kép
cas

Kihalt a topic?
hmmc

Sziasztok!

nem kihalt, csak kiolvadt Kép
felteszem én is a képeket (adjatok néhány percet), sajnos a konyhában teljesen elfelejtkeztem róla, ezért alig néhány kép készült.
Cas!
köszi a palacsintákat, apa jóízűen benyomta őket vacsira, csak Kinga reklamált, hogy "nem szeretem a palacsintát" Kép
nem baj, nem kell sütnöm Kép

Szilvi
szilvamag

szilvamag

Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka

Hű, de nagy a pangás!
Mindenki élvezi a strandot?

Ti ha lementek sétálni a babákkal, bekenitek őket fényvédő krémmel, vagy csak árnyékban vagytok velük? Csak azért kérdezem, mert nem jó mindenféle krémmel kenegetni őket, ugye?

Laga
Az olaszt el is felejtettem mondani. Én a magyar Móricz féle könyvet szerettem, mert olyan barátságos, de az In Italiano-ból is tanultam, az csak olaszul van, ha te úgy szeretsz tanulni, az is nagyon jó.
boglarka

Sziasztok!
Megjöttünk a nyaralásból! Embertelen hőség volt ott is, ami nem lett volna baj, mert egész nap az árnyékban heverésztünk vagy a medencében áztunk, viszont tetőtéri szobát kaptunk, ahol éjjel is igencsak meleg volt. Persze Sebivel együtt, egy szobában, már megint csak nagyjából aludtunk... Kép
Úgyhogy fáradtabban jöttem haza, mint ahogy elindultunk... Kép
Sebaj, akkor is jó volt kimozdulni! Kép
Sebi is strandolt:
Kép
Cabrio! Kép
Kép
Pelus nélkül... anya bátor! Kép
Kép

Nálatok hogy bírták a picúrok a hőséget? Vagy mindenkinek van légkondija?

Boglárka
Én vettem Sebinek baba-napkrémet, de még azt is csak 6 hós kortól ajánlják. Sétára nem szoktam bekenni, mert tudunk úgy menni, hogy nem éri nap. De most pl. a nyaraláson mivel egész nap kint voltunk (árnyékban ugyan, de a szórt fénytől is féltettem), bekentem, szerencsére nem lett semmi baja tőle.

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka!
nekünka bőrgyógyásznéni a La Roche / Anthelios S 40-es krémet ajánlotta, igaz Kinga akkor már 1 év körül volt. azóta is azt használjuk, én is magamra.

Cas!
tündéri a kis a strandoló!
a meztelenség pedig nagyon jól áll az ilyen piciknek Kép

Szilvi
szilvamag

Cas,
Gyönyörű Sebi. És már mekkora!!!

Boglárka,
Kérdezz rá gyógyszertárban. Azért ajánlom, mert a jobbakban kevernek ki Õ maguk napozó krémet, szóval arról 100% infot fogsz kapni. Bevallom őszintén én csak a pancsolásnál (napozásnál) szoktam bekenni a gyerkőcöt. Most olvastam egy összehasonlítást újságban, hogy a ma kapható napozó krémek minősége és hatása ugyanaz, így nem biztos hogy megéri a legdrágábbat megvenni.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Bababuli óta eltűntem innen, élhetnék Szilvi szavaival: elolvadtam. 2 napig pont ebben a nagy melegben nem működött a klíma 32 fok volt, de legalább sokat aludtunk Korival!

Cas
Köszönjük a party lehetőséget, és a sok fini palit!
Bocsi, hogy az sms-d nem idéztem be, de nem neteztem. Na végül sikerült a bónnal élni?

A képek nagyon jók lettek, többet le is mentettem! Mindenkinek KÖSZI!

Boglárka
Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem jöttetek, mert még nem láttam Fannit, csak képen, de az olyan más. Ezt bebizonyította Teus!
Én egy 50 faktoros hawaiian tropicot vettem, de még egyszer sem használtam. Én még nem vittem napra, mindenki meg is jegyzi milyen fehér Kori. Szerintem ráérünk még a napozással!

Hmmc
Meddig volt üvöltés szuri után? Ja és mikor mentek legközelebb? Mi ha jól emlékszem 31-én, remélem ti is akkor jó lenne együtt várakozni ott!
nikcsi

Sziasztok
Mi Vichy 60-as babanaptejet vettünk a tengerpartra. Sárának nagyon érzékeny a bőre, de ettől nem lett semmi baja.

Niki
Kb. 3 percig visított a szuri után, de ahogy felöltöztettem és ölbe vettem elcsendesedett. A receptet ne felejtsd el, hogy itt van nálunk.
Mi 24-én megyünk, tehát ismét nem együtt fogunk várakozni Kép
Nekünk már ajánlott a barack, kajszi, meggy. Amióta eszi Sára a barackot minden nap kakál végre. Szerdán éhesen és csupaszon az én kis soványságon 6820 gr volt Kép

Ma déletőtt átfordult a hátáról a hasára. Kép Úgyhogy mostmár mi is "nagy-lányok" vagyunk.

Boglárka
Az utcára nem szoktam Sárát bekenni semmivel. Az a lényeg, hogy tűző napon azért ne tologasd, próbáld leárnyékolni napernyővel.
hmmc

Sziasztok,

Cas,
Sebi nagyon édi. A talin el is felejtettem kérdezni: még mindig fázós? Csak mert Teus állatira amikor alszik. 1 kombidressz, 1 vastag rugi, 1 vastag hálózsák és 1 takaró van rajta éjszaka. Csak most ebben a hôségben csökkentettük ezt a mennyiséget. Amikor ébren van, akkor kevésbé igényli a sok ruhát. Egyébként az általános hôje is magasabb az átlagnál: 36,9 fok.
Vilmos meg pont az ellenkezôje. Egy igazi jegesmedve és az általános hôje is csak 36,2 körül van.

Teus ma kapta meg a 3 hós oltását. Észre sem vette, illetve csak egy nagyot nézett, de nem volt sírás. Viszont most hôemelkedése van. Szegénykém...

Naptej: tudjátok én vagyok az, aki állandóan azon spekulál, hogy hogyan lehetne minél természtesebb dolgokat használni. Ilcsi nénire esküszöm, vagyis én a Paradicsomos napozót preferálom.
Félek minden kémiai szu˝rôs naptejtôl, mert egy csomó vegyi anyagot tartalmaznak. Vilmos pl allergiás is lett ezekre, így neki csak egy fizikai szu˝rôs naptejet tudunk használni az Ilcsi néni mellett. Ez egy svájci naptej, Daylong a neve és gyógyszertárakban kapható. nem olcsó az tuti, de többféle faktorszámban kapható és ami a legfontosabb egy kisgyereknél: víz és homokálló. Vilmos iszonyú nehéz bekenni. Igazi pasi, aki nem szereti, ha kenegetik. Ezzel a naptejjel viszont elég egyszer "elkapni a frakkját" és pancsolhat, homokozhat, nem fog lejönni.
Szóval bevált. Azt nem tudom, hogy féléves kor alatt is használható-e.

De amikor naptejet kerestünk neki és még nem tudtuk, hogy melyikre hogy reagál, akkor azt csináltuk, hogy megkértük a gyógyszertárost, illetve az eladókat, hogy kenjenek egy csöppet pl a lábára. Ha nem rügyzett ki 24 órán belül a bekenés helye, akkor jó volt.

Nikcsi,
ne aggódj amiért Kori fehér. Ô így szép és kész.

Boglárka,
a Móricz féle könyvhöz van kazetta?

Laga
laga

Laga
pont jó hogy írtad ezt a Daylong nevű naptejet, mert én is azon agyaltam, hogy mit kéne venni ha megyünk Olaszba. Ott meg aztán van homok is bőven meg az se árt ha nem mossa le a víz könnyen. Ti milyen faktorszámút használtatok Vilmosnak? És egyébként mennyibe kerül kb?
és az Ilcsiset honnan lehet beszerezni?
Én már más termékkel kapcsolatban is néztem, de leginkább csak a termékekkel dolgozó kozmetikákban lehet megvenni. vagy van máshol is?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Azt kifelejtettem, hogy az összes baba nagyon édes a fotókon és már olyan nagyok..:-)
Sebi az utóljára feltett képeken imádni való.
Azok a fülek....:-)

mucus
Tm

Sziasztok!
Nagyszerű dolog, hogy tegnap hasra fordult Sára. Iszonyatosan tetszik neki és mostmár alvás helyett is átfordul. Nem tudom meddig fogja bírni, de ma reggel fél 8 óta ébren van pörög, sikít és jár a keze-lába. Kép
hmmc

Sziasztok!

Boglárka, a mi dokinénink azt mondta naptej ügyben, hogy de.10 előtt és du.4 után nem kell semmivel kenni, közte meg jobb ha ki sem megyünk, ha mégis menni kell, akkor bármilyen babáknak való naptej jó. Mi dm-eset vettünk, ez is olyan hogy nem jön le a vízben (a homokot nem tudom), és telejesen illatanyagmentes. Matyi bőre is érzékeny, és ettől nem lett semmi baja.
aranyhold

Sziasztok!
ma voltam a Vöröskeresztnél és ott tudtam meg, hogy most csütörtök-pénteken 9-13 között lesz egy gyerek elsősegély tanfolyam. A csecsemőkortól kezdve sokáig. Sajnos nem olcsó, 6e Ft ha van 10 fő, ha nincs 10e Kép
Ha lennénk 10-e én szívesen elmennék. Érdekel valakit még a dolog?
Szóljatok kérlek!

köszi
Szilvi
szilvamag

elfelejtettem közhírré tenni:
lesz még egy lányom Kép
szilvamag

A bókokat köszönjük! Kép

Nikcsi
Jó nektek, hogy Kori ilyen jól bírja a meleget, Sebi nagyon rosszul alszik ebben a forróságban...
Ja, és Kori tényleg úgy szép, ahogy van, mitől lenne színe, mikor még nem lehet napra vinni?!
A bónt pedig tényleg elfogadták, köszönjük szépen!!!

Laga
Huh, nem semmi fázós akkor Teus sem!!! Szerencsére nálunk javult a helyzet (egyre több a hőszigetelése... Kép), úgy tűnik teljesen jól beállt a hőháztartása. Ebben a melegben alig győzöm pihenőre fogni, mert egyfolytában gyalogolna, és dől róla a víz.
Már Teus is megkapta a 3 hós oltását?! Mi csak most megyünk csütörtökön. Ahogy elnézem eddig senki nem úszta meg láz nélkül, jó eséllyel mi sem fogjuk... Kép

Mucus
Kis lokátorok... KépKépKép

Hmmc
Sára jó fej lehet! Na meddig bírta szusszal?
Ha újra összeeresztjük őket a köv. talin, lesz ribillió! Sebi is meg nem áll, mostmár az egész szobáját bejárja, és közben sikítozik, mert vmit mindig kerget, hogy az az izé álljon már meg! Kép
Viszont fordulni továbbra is alig-alig, ennek köszönhetően nem tanult meg vigyázni a fejére, és néha akkorákat koppan, ha elvéti a vetődést, és hanyatt vágódik, hogy csak úgy zeng. A játszóján nincs gond, kicsit meglepődik, de nem sír. De a minap a parkettára sikerült, volt nagy zokogás, mert nagyon beverhette.

Szilvi
Akkor bővül a hárem (mármint a Sebi-Matyi párosé...)! Kép
Gratula!!!! (Férjed-urad mit szólt? És Kinga?)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Engem érdekelne a tanfolyam, de csütörtökön 1/2 9-re megyünk oltásra, és jó eséllyel másnap még elég vacakul lesz Sebi.
Máskor nem lesz ilyen?

Azt nem is mesélem, hogy ma adtam először Sebinek őszibarackot! Sajnos több, mint egy hete már egy csepp tejem sincs, így viszont Sebinek rettentő szorulása lett a tápszertől (3-4-5 naponta kakilt nagy nehezen, elég keményet), a kamillatea se sokat segített, ráadásul nagyon rég ki akarja venni a kajákat a kezemből, ha az ölemben van, nyalogatni már adtam is neki ezt-azt.
Szóval törtem neki össze egy jó puhát villával, és először csak a levét, aztán a sűrűjét is kínálgattam neki! Először fintorgott nagyokat, de aztán megérezte az ízét, cuppogott, gyömöszölte befelé a kanalat, alig akarta elengedni, hogy rakhassak bele újabb adagot, és nyelt nagyokat! Pár kanállal meg is evett, iszonyú helyes volt! A végén aztán egy szeletet is kapott, lelkesen nyalogatta, aztán kiharapott belőle egy akkora darabot, hogy alig győztem kihalászni a szájából, nehogy egybe akarja lenyelni... Kép
Szó se róla egy szál pelusban etettem, folyt is mindkettőnkön (az ölemben ült), úgyhogy utána belógattam a csap alá... Kép
Ja, és pár óra múlva az eredménye is megvolt... Kép

Ha már itt tartunk...
Turmixolás vagy csak összetörés? (Anyu óva int a turmixolástól, mert öcsikém nagyon sokáig nem volt hajlandó megenni a darabos kaját, pedig mindig kanállal kapta a turmixolt papikat...)
A jó puha barackot simán összetörtem annyira, hogy simán le tudta nyelni, de pl. a meggy? Krumpliról-répáról már ne is beszéljek...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nekünk azt mondta a dokibácsi, hogy először gyüm.centrifugázva adjam neki a gyümölcsöket és folyamatosan sűrítsem. A főzelékekkel pedig még ráérünk.
Csak arra kell figyelni, hogy melyik székletlazító ill. melyiktől nem fog kakilni.
Sára még bírta kb. 20 percet utána aludt egy nagyot (1 órát), de azért előtte evett egyet. Délutánra is kifárasztotta magát mivel két etetés között nem aludt, hanem utána aludt egyhuzamban közel 2 órát. Teljesen meg voltam lepődve.
Szerintem a szomszédok azt gondolják, hogy nyúzom ezt a gyereket, mert egyre hangosabban és egyre hosszabban visít. Ez már nem sikítás, amit Sára művel.

Szilvi
Gratula az icike-picike lánykához!!!! Kép
hmmc

Szilvi
Gratulálok a kis hugihoz!

Köszi a krém tippeket, akkor egyenlőre nem kenem be Fannit, mert mi is de. 10-ig és este sétálunk, és akkor is inkább árnyékba, csak egy kis szakasz van amit napon teszünk meg.

Hmmc és Sára
Csak így tovább, most már nincs megállás.Kép

Képzeljétek, Fanni is hasra fordult már háromszor, na jó, egy kis segítséggel. Kép
Nem tudjátok hol lehet habtapi szőnyeget venni és mennyiért?

Laga
Most már értem, hogy a fotón mért volt Teus úgy beöltöztetve, Fanni meg pont ellentetje, mindig összeizzadunk.
A Móricz olasznak is van hanganyaga, nekünk a 36 leckéből 20-é van meg. De az In Italiano-é teljesen meg van, ha érdekel. Sőt van egy másik könyv a La lingua italiana per stranieri, annak is meg van a kazettája, legalábbis 90 %, hogy meg vannak a nagy rendetlenségben.
boglarka

Hmmc
Hát csodáltam is, hogy bírjátok egész nap 20 perc alvásokkal... de ezek szerint egyszerűen nem volt elég fáradt a kis nőci! Kép
Ja, és nincs gyümölcscentrifugánk. Ha lereszelem/összenyomkodom és átszűröm az jó, nem?

Boglárka
Habtapi az Eurocenterben lévő Intersparban is van, a Bécsi út felőli végén, kb. 2000 Ft egy csomag, Sebinek helyből kettőt vettem, a képeken láthatod, hogy az mekkora terület.
A múltkor volt figurás és betűs, a figurás sok kis darabból van, így én inkább betűset vettem, az egy kicsit nagyobb (így is el kellett pakolni a széléről pl. a 8-ast, mert Sebi már felbont 1-1 kockát, elkezdi rágcsálni, kipotyog a betű, és annak is a közepe...)

Kép
Kép
Kép
cas

Annyi hsz van, hogy alig bírom olvasni, most inkább megyek aludni, mert Kori 4-től fent volt és már alszik, gyorsan én is hunyok még, aztán majd jövök.

Mucus
Ilcsi terméket keresztanyám kozmetikáján lehet venni. A kozmi a Kosztolányinál van, ha ez nincs túl messze, akkor szívesen megadom a pontos címet és telszámot! Kép
Ja és az ígért uszis képek:
KépKép
nikcsi

Nikcsi
köszi, kicsit messze van, de megoldható.
És hol tudom pl. a termékeket megnézni? Hogy egyáltalán mik vannak mire jók és mennyibe kerülnek stb. Az Ilcsi.hu-n nem nagyon találtam ilyet.

nagyon jó az uszis kép, látszik hogy mennyire élvezi Kori:-)
Annyira sajnálom, hogy nekünk nem volt lehetőségünk elmenni, és ennek most érezni a hátrányát, mert a fiam nincs oda túlzottan a vízért. Helyesbítek. Szeret fürdeni kint, de ne legyen mély és nem menjen az arcába-szemébe stb...

mucus
Tm

Sziasztok!
Szilvi! Óriási gratula a tesóhoz! :-)

Cas, én turmixolok, anyu mindkettőnknek turmixolt és lám megtanultunk enni darabosat is. :-) A turmixolt amúgy könnyebben emészthető. Mire bölcsibe megy, ráér megtanulni rágni.

Boglárka! Habtapi sok helyen van, Metro (itt láttam legolcsóbban), Tesco, Cora, baba boltok, de arra érdemes tényleg figyelni, hogy pici darabok ne legyenek benne. A számos-betűs a legidálisabb talán ebből a szempontból. Mondjuk nekünk állatos van, és még sosem nyelt le Matyi egy kis darabot sem. Szétszedi, megkóstolja és kész. :-)

Cas! Matyi egyetlen oltástól sem lázasodott be, max kis hőemelkedés. Van remény! :-)
aranyhold

Sziasztok!

ezek szerint senki nem jön velem okosodni elsősegély ügyben? Kép

Cas!
szerintem emiatt ne izgulj, a kicsi úgyis eldönti mit hogyan szeret. Én eleinte reszeltem (pl. alma) és azt átszűrtem teaszűrőn. ez néhány kanálnyi adagig elég, aztán már nem szűrtem, a puhábbakat pedig turmixoltam. Aztán Kinga úgy döntött, hogy neki csak a darabosabb kaja kell, a turmixolttal pedig csináljak amit akarok Kép
Ha elkezd eszegetni, Sebi is kiválasztja majd, hogyan kéri az aznapi menüt.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok
Nagyon jól jártunk ezzel a forgolódással Kép Sára még mindig iszonyatosan utál hason feküdni és elfelejtett visszafordulni.
Álmában is átfordul, ezért a ma éjszakám azzal telt, hogy másfél óránként fordítgattam vissza, hogy ő is én is tudjak aludni.
Most betettem a játszószőnyegébe, mert ott felfelé kell nézni, puhább (nehezebb átfordulni) és ott alszik, de szerencsétlen gyerek teljesen ki van nyúlva. Én is megyek gyorsan hunyok egyet.
hmmc

Hmmc! Részvétem az éjszakáért. :-(

Szilvi! Tegnap padlizsánkrémet akartam csinálni, és betettem egy padlizsánt a sütőbe. Fél órát sütöttem, plussz hagytam hűlni még bent. Majd kivettem lehámoztam és magok voltak benne, meg elég gusztustalan volt az egész. Nekikezdtem csinálni, de a végén kidobtam. Megtennéd, hogy részletesen leírod mit kell pontosan csinálni egy padlizsánnal, hogy a végeredmény olyan fincsi krém legyen, mint amit nálatok ettünk.
aranyhold

Ennyit aludt!!!!!!!!!! Kép
hmmc

Nikcsi
Nagyon aranyos Kori a vízben!
Most a nyaraláson Sebi is érdeklődve nézegette a medencét, pláne ha minket is benne látott. Eddig nem terveztem, de most én is gondolkodom a babaúszáson...

Aranyhold
Oké, akkor nem parázok tovább a turmixoláson. (Persze öcsikém is megtanult rendeset enni... Kép)
Ja és köszi a bíztatást, remélem tényleg nem lesz semmi gond az oltással...

Szilvi
Legyen igazad! Tegnap nem lökdöste ki a barackdarabokat, sőt, tetszett neki! Kép

Hmmc
Brrrr... ilyen éjszakáink nekünk is voltak, csak fordítva, Sebi hanyatt fordult, viszont úgy nem tud aludni, így én is óránként keltem visszafordítgatni hasra. Kép Kitartás, remélhetőleg rá fog jönni, hogy éjjel ha még álmos ne csinálja... Sebi legalábbis néhány tortúrás éjszaka után abbahagyta, és mostmár csak reggel fordul meg, ha már nem akar többet aludni. Ma is úgy találtam meg, hogy nagyokat röhögött a fókájának, amit hanyatt vhogy felpakolt a hasára. Kép
Ja, szombaton megyünk Agárdra, és ha minden jól megy kürtőst is sütünk. Lent lesztek?

Aranyhold
Bocsi, de nagyot vigyorogtam a padlizsános sztoridon, mert még sosem gondoltam rá így, de tényleg marha gusztustalanul néz ki a padlizsán megsütve! KépKépKép
Szóval mi nem szoktuk kimagozni, csak meghámozni és úgy összeturmixolni a hozzávalókkal... Igaz így egyben maradnak a magok, ez esetleg zavaró lehet, de szerintem okés.

Kép
Kép
Kép
cas

Aranyhold!

igen, ahogy Cas is írta, furcsa egyben, de nem ez a lényeg. Egy nyúlós, szálas, magos valami így egyben, de a turmix sokat segít rajta. Ha nagyon nem tetszik a mag, inkább vegyél több kisebb padlizsánt, azoknak kisebb a magjuk.
Én nagy arasznál nagyobbat nem igen szoktam venni, az pont egy adagnyi lesz.
Pucolni sem kell, csak felvágom a tetején a héját és kikanalazom. Akkor sült meg, ha a "zöldje" majdnem megég. Egy dagi 20 centis darabnak (ennyi a nagyaraszom) én szoktam 40-45 percet is adni 180 fokon. A kisebbeknek elég a fél óra.

(nem lehet azt még valahogy visszahorgászni? Kép )

jó étvágyat
Szilvi
szilvamag

Lányok, köszi a segítséget, még van egy a hűtőben, talán ma neki futok újra. Nem volt nagy a tegnapi sem, de ez a maradék még kisebb. Arra is gondoltam, hogy még sütés előtt kettévágom, kiszedem a magját és alufóliába tekerve sütöm meg. A tegnapit sajnos már nem lehet megmenteni. :-( Valahogy le kell küzdenem az undoromat, mert ha rágondolok még most is forog a gyomrom.
aranyhold

pszt! Elaludt Sára, mérem az időt. Nálunk még az ezred másodpercek is számítanak Kép
hmmc

Mértétek? Ennyi volt Kép
Azt hiszem, ha ez így megy tovább én feladom.
hmmc

Aranyhold!
hajrá!
a következő bulira Te hozod a padlizsánkrémet Kép

Hmmc!
nem azt mondják, hogy a minőség számít, nem a mennyiség Kép
szilvamag

Aranyhold
Sok sikert! Kép
Különben egyszer csinálhatunk padlizsán-bulit is, mindenki elkészíti a maga verzióját, pirítunk egy halom kenyeret, és hajrá! Sőt közösen kidolgozhatjuk a tökéletes padlizsánkrém receptjét is! Kép

Hmmc
Nem semmi! Kép Nem irigyellek!!!
Na jöttök szombaton Agárdra?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Azt hiszem, hogy most hétvégén megyünk Agárdra, mert az ember dolgozni fog szombat éjszaka.

Én is megcsináltam a padlizsánkrémet, de szerintem az enyém túl fokhagymás lett, pedig csak 1 gerezdet tettem bele.
Nem baj egyszercsak mindenki belejön és Szilvi fogja elkérni tőlünk a receptet Kép
hmmc

Cas
A "nem" kimaradt Kép
Tehát helyesen: Azt hiszem, hogy most hétvégén nem megyünk . . .
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?