Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Apáék fürdenek, gyorsan írok. Azután beesem az ágyba a Marcival.

Bori, Depi és rossz hangulat husss. Ne legyetek már ilyenek. Nyár van, végre megint jó az idő. És nem utolsó sorban itt vannak a mi gyönyörű gyerekeink! Szóval tessék felvidulni!

Krisz, Bilizésben szerintem így is tök jók vagytok. Milyen ágyat rendeltetek Dorkának? Valami spéci? Kíváncsi leszek hogy megy majd nálatok az alvás benne, mert a Marci egyenlőre élvezi, hogy fel-le tud mászni rajta és így elég hosszadalmas a délutáni elalvás. Viszont ha egyszer elalszik nem forgolódik annyit mint a kiságyában. Mert én ettől féltem inkább. Így is azért le szoktam rakni elé a hintaszék párnáit.

Fürdővíz ivás úgy látom mindenkinél kedvenc. Nálunk már megy egy ideje és apa utálja. Főleg mióta az is nagy szokásává vált a Marcinak, hogy a fürdés elején belepisil a vízbe. Képes egy percig koncentrálni, mígnem sikerül neki valamit produkálni, és akkor persze kíváncsian figyeli apa reakcióját és jókat rötyög rajta.

Na jönnek is a fiúk.

Jó éjt,
Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Na jó estét kívánok !!

Megérkeztünk mi is. Jó volt, szép volt. Nikinek nem volt elég az 1000 nm2-es telek, állandóan az utcán akart kóborólni. Naponta 30x megnéztük a kacsákat,libákat stb. a szomszédban. (kerítésen át) És naponta 250x tört ki Nikin a hisztériás roham... nyávogás,nyekergés, sírás, rívás. Minden nap esett 1x az eső, ami nem volt baj, mert meleg volt. Esőkabátunk is volt, szóval senkit nem zavart. És az esőre előjöttek a csigák is, akik igen nagy barátságban lettek a lányommal. Õket is 225-230x egy nap meg kellett vizsgálni.
Na de azért jól éreztük magunkat, bár fáradtak is voltunk mindahányan. Niki hazafelé aludt végig, ezért megint bementem Ferihegyre (csak úgy, hátha ott van apa ) Kép
Most a héten lesz 12 hete, hogy elment, ami ugye 3 hónapot jelentene,de az majd aug. elején lesz csak.
a kerti csap vizsgálása is a napi rutin része volt. Kép




Nagyon sokat szaladgált Niki ki-be a házból. Szegényke nem értette, hogy miért nem lehet, reggel 7-kor mezítláb kirohanni a vizes betonra és 2 órával később meg miért győzködöm, hogy most már nyugodtan szaladgáljon megint pucéran. És akkor este 8-kor fürdés után miért nem lehet megint hentregni a vizes fűben csigát kutatva ? Hát ezek a nagy dolgok az életben ! Kép Persze nem érdekelte a tudományos magyarázatom a felfázásról, koszos pizsiről, hideg, meleg időjárásról... Kép De édes volt, mert nagyon élvezte. Ügyesen rászokott a mezítlábazásra is, már nem pipiskedve jár. És 3 nap után már a fűben is hajlandó volt menni.
Aztán ma reggel hozott nekem egy darab macskasz.rt, amit a fűben talált. Aztán a maradékba meg belelépett a szandáljával. Itthon kimostam a párnáját,( amire mostanában alvás nélkül is rá van ragasztózva, azzal járkál föl és alá a lakásban) amit mikor meglátott a mosógépben teljesen rosszul lett. (hisztizett magyarul) De van neki egy másik is, ami ugyanolyan, na az még 5 percig jó volt, de azt sikerült egy teli pofazacskónyi kakakóval leköpnie, tehát ment az is a mosóba. Na akkor világvége lett. 300x elmondta szegényke, hogy pánapánapánaanyaanyaanya. Már úgy sajnáltam. Meg kellett várnom a mosás végét és gyorsan beraktam a szárítóba. Összepakoltam a kölköt és lementünk sétálni meg vásárolni. És megint szembesültem vele, hogy milyen kosz,mocsok,szemét van itt pesten. Legalábbis nálunk. Árgus szemekkel kell figyelnem ,hogy mit szed fel a földről vagy hol kotorászik. Persze mindenért nem szólhatok rá.
Nagyon kijárna már nekünk egy kertes ház meg valami normális környék.... Kép
Na nem sajnálom magamat tovább.
majd még úgyis jövök.
bár rengeteg olvasnivalóval nem kápráztattatok el... Kép de az legalább azt jelenti, hogy van más dolgotok is


Bori
szombat vagy vasárnap nem akarsz Gödön játszózni egyet ? És akkor kellemesen eldepizhetnénk együtt. Hallgatnánk egy kis Cure-t. Vagy te ehhez még gyerek vagy ?
És bárki másra is érvényes a meghívás ! nekem de. és du. is jó.

Dorki
dorki
 
 


Écccakai brigádKép

Szóval elmúlt a rossz hangulat,igazad van,Brigi,nem szabad befordulni-csak pozitívan!
Marhára irigylem ám az ilyen természetű emberkéket,én hajlamos vagyok tök kis hülyeségeken annyira felhúzni magam,hogy húúúúúú...
Tesóm ki is okoskodta a Janival karöltve,hogy a családunkban csak én meg az unokahúgom vagyunk ilyen stikkesekKép
szóval nem valami jó dolog hangulatembernek lenni!

Panu,
de jó,hogy így haladtok a házzal!!És mekkora lesz?És hány gyerekszoba lesz benne?Kép

Tényleg,Ti gondolkodtatok tesóban?Egyik nagyon kedves barátnőmmel épp most veséztük ki ezt a témát,vajon mennyi korkülönbség az ideális..
Én szeretném,ha lenne Eszternek egy húga(nem hiszem,hogy én tudok fiút szülniKép )de hogy mikor...hát mostanában biztosan nem.
Bár ha a mi családunkat veszem alapul,köztem meg a tesóm között van 12,5 év...na,az már egy kicsit soknak tűnik!!

Brigi,
te hogy érzed magad??Bírod ezt a nagy meleget meg a hülye időjárást??
Azért tudod, hős vagy ám,hogy így jössz-mész Marcival meg a pocakbébivel és nem hagyod el magad!

Krisz,
az nagyon jó,hogy a Dorka ennyire szereti a könyveket!Eszter is olvasKép,néha mesét kreál..
Õ is elég sokat beszél,mostanában angolul is nyomja(áj em veri biiiiig - hülye matávos reklám ,vagy mi)meg nagyon sokat énekel.
A Jani megtanított vele egy jó hosszú magyar népdalt,néha szlengesít,de egész jó megy neki.
a kakit nálunk 4-5 napja jelzi.Vöröslő fejjel áll és mondja,hogy jön a kakiiiii!!
Mostanában nem nagyon bilizünk(már én seKép )nem akarom erőltetni,úgy látom,még nem érett meg rá.
Volt aphta a szájában,egy nagy fehér pukli,két napig ordítva kelt éjjel miatta.Dr. néni szerint ez k...ra fáj.Kép
Ja,és van szerelme, a Soma,már párszor randiztak a játszón!

És!Kölcsönkenyér visszajár alapon tőlem is megkérdezték valamelyik nap,hogy jön a 2. baba????????
Szép.....

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 

 
 

Dorkiiiiii!!!

Nem vagy egyszerű!!Cure-t hallgathatunk,megspékelve egy kis Meseovival.
Eszter különben meg Black Eyed Peas-es,vili?
Hiphoppol a tv előtt!
Vegyíthetjük a stílusokat!
Na,komolyan ,a hétvégét még nem tudom,szombaton régi oszt.társakkal találkozom,a vasárnap kérdéses.

Niki csigái nagyon tetszettek,Dorki,neked írói vénád van,nem mondták még??

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


sziasztok,

Dorki, tényleg jó volt a beszámoló, én is élveztem. a párna-fejezetnél jót mosolyogtam, mert nálunk ugyan csak egy kedvenc párna van, meg egy rongybaba, de a párna viszi a pálmát. és a mosógépes sztori ismert. igencsak keserves hangon modja Liza is a mosógép előtt, hogy "pá", "pá", nem nagyon lehet elterelni a figyelmét a hiányról. régebben titokban mostam ki, nem látta, de mára már túl nagy lett hozzá, kénytelen vagyok megmondani neki.

Bori, nem semmi csajod van Kép a hipphoppolás részletes leírására kíváncsi vagyok...

Brigi, tényleg jól bírod Kép elismerésem Kép a délutáni nemalvás inkább csak engem bánt, mert nagyon hiányzik az a kis pihenő. szóval együttérzésem Marci minimumalvásával kapcsolatban. játszótér: az RTL székház mögött! legközelebb már menni fog Kép

mi talán befejeztük a "csempe- és járólap belvárosi turizmus" c. projektet, és voltunk tegnap egy terméskő kerskedésben, hát az valami isteni volt. ilyen dolgok dobogtatták meg tegnap a szívemet, meg a csajom, aki rohangált egésznap. este megnéztem vele 3 nyúlfarknyi Mekkmester filmet, élvezte Kép

megyek vissza dolgozni, panu
panu
 
 


Krisz, milyen könyveket olvastok? kíváncsi vagyok, mert firssíteném én is a reperoárt Kép

bilizés még így is remek Kép nálunk morog, ha látom, kakilt és kérem a pelu-cserét Kép

panu
panu
 
 


Panu, Azóta visszakerestem a játszóleírást és megnéztem a térképen. Pont egy sarkot kellett volna még mennünk. Majd legközelebb, apa úgyis egész este arról áradozott, hogy milyen jó volt együtt ebédelni.

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Niki a kerti csappal birkózik !
Kép

Melinda
nem ám eltűnni és elvinni a férfit is a csapatból !!Kép Ha gyakran vagy egyedül a kölökkel, hogy érsz rá akkor netezni??? Én állandó időhiányban szenvedek.

Brigi

én is akartam már írni, hogy tényleg jól bírod. Korán kelés, rohangálás, nem alvás, stb + nagy pocak Marci2-vel. Ügyes vagy. Írd légyszi le néha, hanyadik hétben vagy.
Nekem nagyon tetszik ez a fantázia játék. nem is láttam még ilyet. mostmár talizzunk valamikor, mert erre kiváncsi vagyok.

Bori
írói véna kedves..., de azért ne túlozzunk,mert a végén még pénzt kérek az olvasásért.Kép Azt látnád apának milyen kisregényeket rittyentek majd' minden nap. (magam is meglepődöm néha) Persze van miről írni, mert Niki csak úgy ontja magából a szórakoztató elemeket.
Mi gondolkodunk tesóban apával, mindketten szeretnénk, de még megvárom, míg hazajön. Addig valahogy kibírom... Kép
Vasárnapot találd ki.

Andi
nagyon jó nektek is a vágtázós képetek. Kiscsaj komolyan, egyenes háttal ül, ahogy kell !!!! Az én depim, nem válogatós, csak úgy a semmiből előtoppan és leteper. főleg így esténként magamban beszélni nem túl izgi. Most leszünk még( vagy már ?) félidőnél apávárás kapcsán és igaz, hogy gyorsan ment idáig, de még olyan sok hátra van. és mikor egyedül kell mindent csinálnom és egyedül kell mennem mindenhova, akkor hamar tele lesz a tököm. pikk-pakk el tud borulni az agyam, akár apró hülyeségeken is. És nagyon sokáig a fejemben marad. Most összeszedtem magam valamennyire, de azért.... nem az igazi. A depim legméllyén még a kínai árudömping is zavart, hogy ez majd az én gyerekem felnőttkori életét mennyire fogja befolyásolni. Kép (komolyan)
krisz
szerintem nagyon jók vagytok a bilivel. Nálunk az a visszalépés, hogy mostanában nem szól, hogyha kakilt és így jól ki is csípi néha a fenekét. Kép A bilibe pisilés meg még vágyálom... Ti nagyon jól haladtok. Nagyon, nagyon jó, hogy szeret olvasni a kölök. Tényleg !
Nyaralás közben nagy ráértemben kiolvastam Vekerdy : kicsikről, nagyoknak c.könyvét. Nagy sorsfordító dolgokat nem tudtam meg, de azért a lényeg az volt, hogy játszani, játszani, játszani kell hagyni a gyereket és rengeteget mesélni, olvasni neki. A mesélés nagyon fontos, persze fejből kéne, de jó könyvből is. És nem baj, ha ostobaságnak tartja a szülő a mesét vagy durvának, a gyerek csak azt fogja leszűrni belőle, ami neki fontos. És a feszültségeit, félelmeit, szorongásait is így jobban tudja feldolgozni. Szerintem érdemes elolvasni.

Panu
beállok a házirígykedősök táborába Kép Én vettem ma egy könyvet Nikának , sima keménylapos, de Arany J. Családi kör c. verse van benne és a rajzok is aranyosak. Úgy szerettem mindíg ezt a verset és szeretném, ha Niki is hallaná. Persze neki egyáltalán nem lehet olvasni. Az éneklés köti le néha pár percre, de aztán rohannia kell tovább. Lizi királylány nagyon szép az esküvői ruhában ! Mostakkor már soha nem akar ez a gyerek napközben aludni ? Ha az enyém nem aludna én kipurcannék, az biztos.
A terméskövek nekünk is tetszenk nagyon. Apa ki is találta, hogy ide az előszobába kreál egy falat belőle. Aranyos volt, de lebeszéltem.Kép Ti kerestetek valami téglát is, ugye ?
Ha korábban költöztök, Lizi megy bölcsibe (hova is ? ) , te többet dolgozol, akkor veletek sem lehet majd talizni ? Bóóórzasztó !!!!

Csajok !
Apa felhatalmazott, hogy keressek valami "nyaralast" november közepére hármunknak. Van valami ötletetek ? Nem apa félévi keresetét akarjuk elverni, tehát Dubai, Mauricius, Bali kilőve. (apa ráadásul Hawaiiról fog hazajönniKép ) És síelni sem akarunk menni. Tehát valami kellemesen meleg hely kéne. Én Máltát nézegetem meg Ciprust, de minden irodánál októberig vannak utazások. Utána megáll ott is az élet ? Ha nappal 20C van, az már hideg ? Nem akarok én egész nap strandon rohangálni (sajnos nincs piros béjvaccsos fürdőrucim ) csak ne legyen hideg. Horvátország milyen télen ? Meg úgy egyébként segítsetek valami faszántos helyet találni.
Dorki
dorki
 
 


sziasztok,

Dorki, csapbirkózás Kép Kép sajnos, nálunk is eléri a kilincset a csaj, és megy is kifelé rendesen. a kaput most már biztosan állandóan kulcsra kell zárni Kép
könyv: Lizának a "mocskos, büdös patkány"-os könyv is tetszik, én még mindig megütközök a szövegen. jó ötlet ez a családi kör, meg is nézem Kép köszi Kép
"nyaralás novemberben" projektötletek: miért nem mentek élményfürdőbe? melegvizesbe? pl. Ausztriában van ilyen (meg másutt is), ahol gyerekeknek is vannak programok, és ráadásul novemberben már a lelkes síelőket is megnézhetitek Kép Kép
itt egy: http://www.sonnentherme.at/
azt hiszem a lap.hu családban van olyan oldal, ahol kereshetsz még ilyen helyeket.
melegre vágyva: Tunézia? Jordánia?

na, itt a vége, mert közben rohannom kellett a stúdióba Kép Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok,

Bocsi, de most nem olvasok vissza. Csak szólni akartam, hogy ma anyukáknak és 10 év alatti gyereküknek ingyenes a mogyoródi Aquapark. Ha valakit esetleg érdekel. Ha jobb idő lenne elmentem volna körülnézni, de így lutri és ahhoz kicsit messze van.

Megyek, mert odaég az ebéd.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Sziasztok!

Gyorsan dobok egy könyvlistát a teljesség igénye nélkülKép
Gazdag Erzsi: Jóbarátaink
Osvát-Csergezán: Kedvenceink a háziállatok
Tony Wolf: A vizitúra, A kis teherautó
Kipling: Riki-Tiki-Tévi
Kerekecske dombocska mondókáskönyv.
Füzesi Zsuzsa: Mondókásköny I.
Szepes Mária: Pöttyös Panni
Állathatározó könyv abszolut nem gyerekeknek de az egyik kedvenc lettKép
Gazdag Erzsi: Mézcsorgató
Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne
Milne: Micimackó
Ha én cica volnék mondókás könyv.

Hirtelen ennyi mert megyünk le a játsziraKép
Írjatok Ti is könyveket!!

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Marék Veronika: Boribon és Annapanni
Marék Veronika: Boribon, a játékmackó
Marék Veronika: Laci és az oroszlán

az Alexandra kiadótól: Állatkavalkád, Bogármánia, Járművek, ez kihajtható, nagy kedvenc

játékos mondókákhoz a Füzesin kívül lehet még az Ugorj mackó, ugorjál (ebből játszottunk a tücsökzenén)

Arany János: Arany Lacinak
Petőfi: Anyám tyúkja

Szutyejev: Vidám mesék (nagy kedvenc a Három cica című opusz)

most jelent meg, még nincs meg, de...A világ leggazdagabb verebe, az írót nem tudom fejből Kép, szintén kapható és már nagyon vágyom rá a gyerekem helyett is a kisvakond sorozat, igaz, ez még várhat magára egy kicsit, mondjuk karácsonyig Kép

Franklin születésnapja, illetve a Franklin sorozat maga, ugyanilyen a Clifford nagy könyve, bár ez utóbbi nincs meg.

mindjárt megyek haza, és még körülnézek, most csak a kedvencek jutottak eszembe Kép

Krisz, a Pöttyös Pannit szereti? jó ötlet, eddig mindig elsiklottam felette a könyvespolcon, mondván, még kicsi hozzá Kép

sztori: a szomszédban 6-8 hetes kiskutya van, aki mostanában már nagyon élvezi a játékot, mi több mindenben azt keresi. Lizával nagyon édesen rohangálnak egymás mellett, tegnap azonban Brutus (így hívják) úgy döntött, Liza nadrágja a legjobb játék a világon, ezért azt húzta, ahogy bírta, a csaj próbált szabadulni, és rendszerint csak letolt/húzott nadrággal tudott. egy darabig, a mi nevetésünknek köszönhetően, nem is volt gond ebből, de a kutyus kis éles fogai felszántották kissé a lábszárát (karmolásszerűen), így aztán tegnapra fasírtban maradtak, mindenesetre kabaréba illő jeleneteket tudtak produkálni ezzel a magánszámmal.

panu
panu
 
 


Panu
legalább egy hétre akarunk menni és egy élményfürdőben olyan bezártság érzetem lenne egy nap után. Nekem Málta nagyon szimpi. Kép (csak apa még nem tudja ) Lizi édes lehetett a kutyával.

Én ma kiszórakoztam magam. Kikát lepasszoltam a mamához és nekiálltam takarítani. Ablak pucolás, csempe suvickolás, függöny mosás, függönysín szerelés. Közben üvöltettem a zenét. (nem Cure-t Kép ) Holnap is lepasszolom a kölköt, mert ki kell takarítanom a szőnyeget. még jó, hogy gépünk van, mert biztos nem cipelnék fel egy kölcsönzőset. Anyukám elmegy dolgozni hétfőtől és így gyorsan rendbe kell szednem magunkat. Persze egy hétig takarítanom kellene, hogy meg legyek mindennel elégedve, de az nem most lesz. Az a baj, hogy nagyon el tudok "úszni", kitalálok mindent és bele is kezdek, aztán meg nem jutok a végére.

könyvek

Weöres Sándor: Bóbita
Nagy Bandó András: Madarak tolláról
Sigrid Gregor Miki az állatkertben (ez menő)
Rangáné Lovas Ágnes Meserét (verses mesék)

Nyuszi játszótársat keres
Hápi első úszása (ezekben szépek az állatos rajzok)

de nálunk nem nagyon menő az olvasás , szóval nem is nagyon vagyunk felszerelkezve értelmes mesékkel. És gyakran el is tépi még a lapokat. De rendszeresen szoktam nézegetni mesekönyveket és sok van ,ami tetszik.

meg még csomó keményfedeles, amiből majd később lehet labirintust csinálni a hörcsögnek :o (legalábbis én azt csináltam, anyám nem nagyon örült)
Dorki
dorki
 
 


Dorki, Niki édes a képen. A szitu ismerős, a Marciról a kertibulik alkalmával csak hasonló képek készülnek.

Takarítást ne is említsd. Pont tegnap pedzegettem apának, hogy azért őszig még kellene beiktatni egy nagytakarítást, de én erre már nem vagyok képes. Azt mondta amíg mi nyaralunk (mert aug-ban 2-szer is megyünk Csopakra a Marcival) ő lemossa az ablakokat. Kíváncsi leszek.

Érdekes amiket a mesékről írtál. Én pl egyáltalán nem mesélek a Marcinak klasszikus meséket (Hófehérke, Piroska és társai), mert mindegyikben van vmi "gonosz". Mi kitalált meséket mondunk, amik legtöbbször a Marciról szólnak. Persze ezek néha bugyuták, de a Marci nagyon szereti őket. Nekem is megvan a Vekerdy könyve, el is viszem a nyaralásra!

Ha mégis találsz Máltai utat novemberre azt tudom nektek ajánlani. Én is oda szerettem volna menni, csak a last minute utakban nem volt már csak önellátással. Én voltam már egy baráti házaspárral meg az akkor 1,5 éves kisfiúkkal és szerintem pont kisgyerekes családoknak találták ki. Egy pici tök nyugis sziget, még egy ekkora manóval is belehetett járni az egészet.

Panu, Lizi történetei is aranyosak. Remélem azért a gatyái nem bánják ezeket a kutyás hancúrozásokat.

Mi tegnap felfedeztünk egy szuper játszót. Kint van a Hajógyári szigeten. Tulajdonképp a nagyoknak való rész az igazi, de a kisjátszó is klassz. A Marci unokatesójával voltunk kint, aki 9 éves. 11 után érkeztünk és 1/4 4-kor alig akartak eljönni. A Marci is végig rohangált (meg én is utána :-)). Azután még be volt tervezve egy Mekizés, de kettőt zökkent az autó és a Marci elaludt és szerencsére sikerült meggyőzni a Patrikot, hogy egy hamburger miatt már ne ébresszük fel őt. Szóval komolyan nézzétek meg. Főleg Zsuzsiék, mert az óriáscsúszdák Ricsinek is biztos tetszenének. Kíváncsi vagyok mi marad ezekből Szigetfesztivál után? :-)

Mi holnap indulunk Szolnokra. Apa olyan aranyos, már úgy várja mint egy kisgyerek. Jót fog neki is tenni egy kis pihenő. Lehet, hogy csak a munka miatt, de mostanában elég kevés türelme van a Marcihoz, így este sem sok hasznát látom. Kizárólag a fürdés az övé, de pl. tegnap már azt is lepasszolta. Remélem jövő héten kipiheni magát.

Könyvek: A Marci is nagyon szereti, szokott magában is olvasgatni. Nagyon komoly, a pici ujját húzza végig a betűkön (ahogy anyától látta) és közben halandzsázik. De ha én olvasok nem mindig engedi elolvasni az egész oldalt. Általában gyorsabban lapoz, mint ahogy én olvasok, így sokszor csak saját szavaimmal, lerövidítve mesélünk. A lányok végighallgatják a mesét?

A legkedveltebbek:
A vakond ernyője
Bogármánia
Az első 1000 szó piciknek
Öreg néne őzikéje
Cini-cini-muzsika (bár ebben képek nem nagyon vannak)
Kis füzetekből van: Micimackó, Clifford, Thomas a gőzmozdony
Meg egy rakat leporello: pl.
József A. : Altató
Kis Bence / Török és a tehenek
Háp, háp, háp jönnek a kacsák
Erdei házi bajnokság
Dzsipi a terepjáró
Rendőrség
Állatkerti útmutató
Kisoroszlán autója

Ezeken kívül van amit örököltünk és azokat már nem is nagyon látom a könyvesboltban.

De nagy kedvencünk még a Lego katalógus, meg egy Tele Tubbys újság, amit szintén az unokatesótól örököltünk már szakadtan, de mióta hozzánk került totál ki lett olvasva. Azért még pár oldal megmaradt belőle.

Megyek, mert apáék csak tankolni mentek, mondván, hogy addig én tudok pakolgatni. Persze azóta itt ülök!

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Ja, és 2 napja a Coccolino öblítőhöz kapott mesefüzetet kell olvasni.

Most már tényleg megyek.
Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


sziasztok!

Brigi, jó pihenést nektek!

Dorki, a hét elején valamelyik délután találkozhatunk, ha van kedvetek Kép szerdán 12-től megyek madárvártára interjúzni, de onnan is megérkezek 3-ra biztosan, akkor is találkozhatunk.

bocs, másnak most nem írok, nagyon fáradt vagyok, 5 napja kelek kora hajnalban és nem nagyon volt idő arra, hogy du. aludjak, vagy csak az elalvásig jutottam el, így mára már igencsak kipurcantam. Liza meg feléri a kilincseket, és erre rá is jött, így most már nincs menekvés Kép Kép

panu
panu
 
 


Már több, mint egy hete semmi hírem apa felől. Mostmár tényleg idegesít.

Panu
nekem jó a kedd vagy szerda is. Délelőtt vagy délután és hol ? Niki dél körül alszik kb. 1/2 1 órát.
Dorki
dorki
 
 


sziasztok!
lám-lám, kijött a nap és mindenki távol marad a géptől Kép

Dorkiékkal holnap du. találkozunk, alvás után, van valakiek kedve csatlakozni? játszózunk vhol. az új biopiacnál a MOM Park mögött láttam egy új játzóteret, teli fajátékokkal, meg kellene azt is nézni... még nem döntöttük el, hova megyünk.

Andi, Bogaapu hogy van? még otthon? mi van az arcával? látszik a seb helye?

Bori, jöhetnek a sztorik Eszteredről Kép sok a munka mostanában?

Krisz, nálunk most nagyon mennek a kihajthatós könyvek, mert azt ugye meg kell keresni Kép és nem tépi el, pedig azt hittem Kép Dorkával mit csináltok ezekben a meleg napokban? vízbe mentek?

Zsuzsi, mikor érkeztek? élménybeszámolót várunk.

Ági, te is eltűntél...életjel???

íme, mindenkinek egy mese, mert ezt nem bizots, hogy be tudjátok szerezni, de nagyon édes.

Kányádi Sándor: Májusi mese a fecskéről, a kecskéről, a reggelről, meg az estéről

-Fityfiritty! - köszöntötte a fecske a kecskét, amikor azt pitymallatkor az ólból kieresztették.
-M-e-ek - köszönt vissza álmosan a kecske, miközben a gazdaasszony fejte.
-Fityfiritty!
-M-e-ek.
Így beszélgettek. A fecske fecsegett. A kecske mekegett. A tej meg langyosan, habosan csurrant a mázas edénybe.
-Így ni - mondta a néni a fejéssel végezve.
Ekkor történt a baj.
A tejszagra előóvakodott a macska.
A fecske felröppent. A kecske az edénybe lépett. S a finom, habos tej már a kecske hasa alatt futott, fehérlett.
-Hogy vinne el az ördög! - mérgelődött a néni, s a kecskére olyat vágott, hogy az a legelőig meg sem állott.
A macska meg nyalhatta napestig a száját, mert ami kevéske tej maradt az edényben, azt a kelő nap első sugara itta meg.
Aztán eltelt a nap este lett. Hírli a fecske, hogy megjött a kecske. Éppen most fejik. De nem úgy, mint reggel, hanem szigorú őrizettel. Ketten fogják a szarvát, hárman az edényt tartják.

Már a fecske sem fecseg,
A kecske is hallgat,
Csak a tej csurog.
Neszez a harmat.

jó éjt mindenkinek, panu
panu
 
 


sziasztok!

Már az előbb irtam tők sokat és elszállt úgy ,hogy most rövid leszek.

Szombat este jöttünk meg minden nagyon jó volt az idő is szuper volt csak ez az egy hét volt kevés.

Fanni nagyon élvezte sokat homokoz a tengerparton alig lehetett őt kiszedni a tengerből illetve a medencéből.

Az útazást nagyon jól birta aludt mesét nézet oda felé és vissza felé is egyszer álltunk csak meg.Mind a kétszer az utolsó fél órában kezdett el nyafizni ez meg belefért egy ilyen hosszú útba .
Nagyon megvoltunk vele elégedve.

majd rakok fel képeket
jó éjszakát
szuszoka
 
 


Kép

Sikerult ma egy jót játszózni meg fagyizni Panuval meg Lizivel. Niki sem nyekergett annyit mint szokott.
Én meg végre beszéltem apával,Kép már itt volt az ideje. De nem nagyon ért rá, mert ment raftingolni... Kép
Panu
a vers nagyon aranyos !Kép

Én tegnap úgy döntöttem, hogy holnap lemenekülünk a gyerekkel a Balcsira a meleg elől. Ennyi nyaralás nekem is jár. Egyébként is nagyon szeretem a Balatont és a déli parton (remélem)meg tökéletes a víz Nikinek. Úgyis annyira szeret pancsolni !! Majd csak szombaton jövünk haza.

Jövőhéten kedden vagy szerdán csináljunk egy talit megint !!!! Mindjárt vége a nyárnak . Cél a Molnársziget. Lelkes jelentkezőket várok !!!

Dorki
dorki
 
 


Sziasztok Csajok,
örülök, hogy jól vagytok Kép!
Gyerekek gyönyörűek és milyen érdekes, hogy felveszik a kesgyerek külsőt, a babaság meg teljesen eltűnik Kép.

Dorki,
remek, Apa végre előkerült, gondolom mit élhettél át az 1 hét alatt. Miért nem jelentkezett?
Jó pihenést a Balcsin!

panu,
hogy haladtok a lakással? Mikor költöztök?

Nagyon el vannak tűnve a Mamik a topicból Kép.

Írtatok könyvekről. Nekünk kedvenc a Bóbita Weöres Sándortól, de vannak még kedvencek:

Verses mesék 1-2 Bera Károly rajzaival - nagyon szép könyvek, a Corában váltottuk be pontokért
Játékos állatok
Állatkavalkád
ezek nyitható fülecskés könyvek
Leporellók és ezekből is vannak kisebbek, amiket szeret.
A versek talán most kezdték el érdekelni, eddig nem nagyon mutatott érdeklődést irántuk. Asszem a topicban Eszter a legfiatalabb, talán ez a korának köszönhetően vagy így. Próbáltam olvasni, de ott hagyott.
Van még egy mondókás könyvünk, ebben vannak aranyos versikék: arcmutogatók, simogatók, stb. Ha ebből olvasok és együtt csináljuk, az nagyon tetszik Neki. (sűrű erdő, kopasz mező, pillogtató, szuszogtató, tátogtató, stb... ez a fejtől indul és megy le a szem, száj...)

Hogy haladtok a beszéddel?

Voltunk nyaralni egy hétig Várgesztesen a Villaparkban 3 család, összvissz 11 fő, melyből 6 felnőtt és 5 kölök volt. A legifjabb 9 hós, a legidősebb 3 éves volt. Nagyon klassz volt, csak önelletó volt, így az időnkből elég sok elment mosogatásra, főzésre (ezt bevállalatam, ill. a leves-részét).
Kirándultunk, megnéztük Pannonhalmán az Apátságot (régi vágyam volt) és Eszterem begyűjtött egy kullancsot is, amit hálaisten kiszedett belőle sikeresen az egyik Anyuka.
Szuper élményfürdő volt, szauna ilyenek.

Teszek majd fel képeket is.

Ma este lemegyünk Anyukámhoz Orosházára Eszterrel, Apa meg majd jön utánunk a 7végén.
Ott van kert, visszük a medencét és lehet majd strandolni is.

Nem tudom, írtam-e, járunk játszóbölcsibe minden szerdán délelőtt. Kapnak ebédet is, majd ebéd után jövünk haza. Nem sokan vannak, max 11 kölök van egy csoportban - asszem -, de nagyon jó, hogy társaságba jár és szokja a közösséget Eszter.
Megyünk is lassan, írjatok és vigyázzatok, ne kapjatok hőgutát Kép!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


képek:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok!

Kriszti,
végre elökerültélKép
Eszter gyönyörüségesKépKépKép
az a kalapos kép igazi NÖCIS

milyen az a játszóbölcsi? fizetös? hogy tetszik a csajak?
persze azért ennyi kérdés mert hasonlóban gondolkozok én is, remélem nálunk is van ilyesmi.

Tényleg úgy megnöttek ezek a kismanók, hihetetlen. Dorka is jövö héten 21hósKép

Beszéddel jól állunk, mindent mond a leányzóKép sokat olvasunk és kis szivacs az agya mindent megtanul nagyon hamarKép ma is ezzel örvendeztetett meg, magától! estejó estejó, elolvadt a világ, anya ül az ölébenKép
ja és az éliás tóbiást is tudja már:
Dorka féle verzio:
dödöle-dödöle, ettél belöle, mentek a tyúkok megették a magotKép

Kép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Krisz,
köszi a dicséretet, átadom az illetékesnek Kép.
Dorka tündéri Kép.

Eszternek most jön egyszerre szinte az összes ki nem bújt foga (8 van kinn eddig elöl teljesen), de 5 hátul tuti jön.
Kicsit szortyog, amit a fogzásnak tudok be.

Játszóbölcsi:
heti szerda, havi 200 ft, plusz kellett vinni az elején szalvétát, budipapírt, zsebkendőt (százasat), valamint az ebéd 144 Ft/ alkalom, mait havonta fizetünk.
Nagyon szép a bölcsi, majd ha kész lesznek a képek (az még "vonalas" géppel készült Kép), teszek fel.
9-13 óráig van, de ebéd után mindenki megy haza, mert alvás van.

Nagyon jól haladtok a beszéddel, akkor mi ennyire el lennénk maradva?
Bár naponta új szavakat mond, sőt már mondatot is, de az még elenyésző.

Zsuzsi,
várjuk a képeket!

K

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


huúhuúúú!
gyenge nyári forgalom! Kép
pedig én nagyon örülök, hogy jelentkezett Kriszti és Krisz Kép és Zsuzsi is megérkezett Kép

a csajok csudaszépek Kép de tényleg Kép
Eszter tiszta nagylány ezekkel a copfokkal, látszik a felvételeken, hogy jó volt a várgesztesi nyaralás Kép

Dorka nagyon aranyos Kép dödöle Kép Kép irigy vagyok a dumáért Kép

beszéd: Kriszti, ne búsulj, nem felététlenül a kortól függ a beszéd. Liza itt a legidősebb baba, de ő sem beszél. legalábbis nem sokat, csak pár szót mond, és gagyarászik ezerrel, csak nincsbabatolmács a családban Kép

legújabb játék: csiklandozza a talpamat és nagyokat röhög Kép tegnap megnézettem vele a Finding Nemo c. filmet és azon is vigyorgott, nagyon tetszettek neki a halak Kép

én még mindig nem léptem bölcsi-ügyben. nehéz elszánni magamat aarra, hogy akkor tényleg beadjam, akár 2 napra is. egyelőre osztunk-szorzunk, hátha megoldjuk valahogy a második autó beszerzését, bár erre elég kicsi az esély.

lakás: már a burkolóanyagokat rendeljük, és hamarosan a konyhát is csináltatjuk, amint sikerül időpontot egyeztetni egy randira az asztalosmesterrel Kép a cég aug. végén át akarja adni, de szerintem csak szept. közepére tudja befejezni, szóval a 2. szülinapot még Budapesten ünnepeljük Kép
futok tovább dolgozni, ezt a hsz-t is félóra alatt tudtam megírni Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Hát nem tudom ez a beszéd dolog mitöl megy olyan jól. Nyilván mert sokat msélünk neki, meg játszunk olvasunk, de sztem mindenkiKépKép

ja és persze csak itthon nekünk ilyen locsi-fecsi a csaj, társaságban meg sem mukkannaKép
ma is úgy megdöbbentem amikor a boltos lány megkérdezte töle a nevét és megmondta!!Kép ráadásul még azt is hajlandó volt elárulni, hogy hány évesKép direkt betanítottam hogy kettö, hgy felvegyék egy játszóházbaKép

Hú brutálisan meleg lett!!Kép
csak kora de tudunk lemmenni játszizni mert kibírhatatlan még árnyékban is. inkább itthon pihegünk a lakásban, bár ha ez is átmelegszik akkor húzós lesz.

ja és nagyon jó a Kányádi mese!!Kép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


sziasztok!
pihegés ide vagy oda, az én csajom csak kint akar lenni, próbálom lebeszélni róla, de nehezen megy. főleg délután. tegnap végül 2x-i kinti fürdőzéssel és nagyon rövidre fogott esti 6 órás sétában megegyeztünk, de azért sokat álldogált az ajtó előtt, és hozta a szandálját, hogy ő menne még ki.
este lemostuk az autót is, aminek nagyon örült, és örömmel futotta körbe az autót, hogy a kialakuló kicsi pocsolyákban tudjon ugrálni. végül egy szál pelusban bele is ült az egyik pocsolyába, majd a felmosó vödörben lévő vizet fedezte fel (még nem volt benne tisztítószer, szerencsére), és abba is beleült Kép Kép (már pelus nélkül), így aztán kellőképpen lecsendesedett fél 8-ra, és csendesen játszott EGY játékkal kb. 40 percig, kitartóan Kép ezen egészen meglepődtem.

igyatok sok vizet, és maradjatok árnyékban!

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Hát ez a meleg egy kicsit sok lehetne egy pár fokkal kevesebb.

Eszteranyu,
de jó,hogy írtál végre!!!!!!!!!
erről a Várgesztesi Villaparkról már én is sok jót hallotam ,
tüdéri a kiscsajod.

próbálok egy két képet fel rakni,

Kép
Kép
Kép
Kép
szuszoka
 
 


Sziasztok!

Dorki! Megjöttetek Balcsiról? Hol voltatok? Én benne lennék egy Molnár-szigeti taliban, ha apa elengedne. Kép Amúgy Máltát én is ajánlom- bár nem tudom novemberben milyen lehet- mi szeptemberben voltunk ott - nászúton. Kép

Zsuzsi! Nagyon klasszak a képek, látszik, hogy Fanni élvezte a nyaralást. No meg Ricsi is! ( Kép sárgulok az irigységtől!!!! Kép )

Panu! Nálunk is ez a helyzet, Boga mindig menne ki, általában a teraszra ki is engedem (fedett), mert az oldalára még extra napernyő, meg nád is van felrakva, hogy árnyékoljon. Pancsi, meg sok seggreülés a vizes kövön - ez a legjobb program. Az viszont nagyon gáz, hogy rengeteg szúnyog van még ott is, csupa pötty a lány. Ti kenitek valamivel? (Szerencsére a kiütései elég szépen elmúltak, már csak a jólismert melegpöttyöket látom itt-ott.)

Kriszti! Jó hogy végre jelentkeztél. Eszter nagyon aranyos, nálam is a kalapos kép a favorit.

Krisz! Dorka meg egyszerűen egy kis zabálnivaló dumagép! Kár hogy az internet néma, olyan jó hallani ahogy a törpikék próbálgatják mondani a szavakat. Boga kisbarátja is ilyen dumás - pedig ő fiú, és 1 hónappal még Bogától is fiatalabb (karácsonyi).

Bogaapu szerencsére javulgat, a kórházba már nem is kell menjen, csak panasz esetén, de hogy dolgozni mikor tud majd elkezdeni, az még kétséges. Szeptember előtt biztos nem. Egyelőre még óvnia kéne a kezét a szennyeződésektől, meg a melegtől (ha-ha-ha). De nem nagyon bír magával, nem tud nyugton maradni, ma délelőtt például az egyik emeleti kisszobának az egyik falát gipszkartonozta be (ez lesz Boga szobája), most meg valami asztalos-szerszámot javít a garázsban. Én hiába papolok neki, hogy nem kéne. Makacs, ... mint a lánya.
Amúgy Boga mostanában nem alszik jól, minimum egyszer tuti fölébred. Most éjjel asszem 4-szer vagy 5-ször... Szemfogak még sehol, bár nem is tudom rendesen megnézni, főleg a felsőt, mert nem hagyja.
Ja, mi is kiruccantunk egy kicsit. Múlt vasárnap felmentünk Mátraszentimrére, kedden jöttünk haza. Klassz volt, csak Bogától első éjjel szinte semmit nem aludtunk, meg szerintem a szomszédok se sokat. Így hétfőn egész nap csak kóvályogtam, hiába mentünk fel a Kékesre, meg Galyatetőre, nem volt az igazi.

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


hazajottünk, visszamennénk.Kép Tettem néhány kóbor kisérletet, hogy szerezzünk szállást még pár napra, de ugye most indult neki boldog-boldogtalan, úgyhogy hazajöttünk.
Majd írok még.
Dorki ( ez a meleg itt engem kicsinál )
dorki
 
 


Sziasztok!

Rég nem voltam ( mint mindig), de olyan gyorsan mennek a napok mostanában, este meg már hulla vagyok. Apa is szabin van már három hete, így próbáljuk minél jobban kihaszálni az időt.
Voltunk állatkertezni, Bogi nagyon élvezte, és nagyon jól bírta. Biztos tudjátok, vannak ilyen fa kiskocsik, azzal húztuk körbe-körbe az állatkertben. Olyan édes volt leszállt, megnézte az állatokat, aztán visszaszállt és mehettünk tovább. Én még gyerekkoromban voltam talán utoljára az állatkertben, de engem is nagyon lenyűgözött, hogy milyen szép az egész. Persze játszóházaztunk is, az is nagyon szuper volt. Egy másik nap a Tropicariumban voltunk, Boginak az is nagyon tetszett, alig lehetett elvonszolni az akváriumok elől. Persze itt is volt nagy játszóházazás. Nagyon jól bírta a pörgést, túlzottan is, mióta Apja itthon van, nem is nagyon hajlandó napközben aludni, csak akkor, hogyha odafekszik mellé. Nem tudom, hogy fogom visszaszoktatni.
Mi is nehezen bírjuk a meleget. Még szerencse, hogy fehérvár melletti kis faluban anyóséknak van egy hétvégi házuk, oda menekülünk minden nap. Nagyokat pancsizunk Bogival, alig lehet kiimádkozni a vízből. Rettentően élvezi Õ is a családi ház adta szabadságot. Egész nap kóborol a kertben, bogarakat nézeget, homokozik játszik, szóval azt hiszem Dorki írta, de tényleg kijárna a családi ház minden gyerekesnek.

Nagyon jók a képek készültek minden babáról. Úgy látom minden csemete élvezte a nyaralást, a szabadban töltött időt, ja meg a lakodalmat.

Nálunk is alakulgat a beszéd. Egyre több - a halandzsa mellett-, az érthető szó is, de mondatokban még nem beszél. Olvasni szoktunk, bár imád lapozgatni, így a végét már Én költöm. Nekünk még csak keményfedeles könyveink vannak, főként állatos témákkal foglalkozók. Meg az Én régi könyveim is előkerültek a mamám padlásáról. Milyen jó, hogy megőriztük Õket, olyan fura jó érzés újból belelapozni.......

Bocs, hogy csak így magunkról írtam.
Próbálok egy - két képet Én is felrakni.
Jó hétvégét, még: Ági
kamagi
 
 


Sziasztok,

Mi is megjöttünk a kis közös nyaralásból. Nagyon jó volt így együtt. A Marci persze egész nap locsolt meg kecskéket etetett. Apával nagymedencéztek is, pedig elég hideg volt a víz. Voltunk a szarvasi arborétumban, hajókáztunk, lovaskocsiztunk, esténként meg apa meg a Marci elmentek biciklizni. Szóval volt élmény bőven.

Tegnap nagyüzemben mostam meg vasaltam, ma meg elmentünk a Marcival vásárolni, feltöltöttük a hűtőt apának a jövő hétre. Holnap indulunk a Balatonra, de oda apa már sajna nem jön velünk.

Eszteranyu, Ági, jó, hogy újra hallunk rólatok is.

Lányok, Gyerkőcök nagyon édesek. Ezeket a csajszis ruhákat meg kalapokat meg külön irigylem! Talán egyszer... :-)

Jut eszembe, a fiús anyukák jól itt hagytak bennünket! Fülescsacsi, Melinda, ne hagyjatok cserben!

Most megyek, mert szalad a ház és a Marci végre elaludt.

Ja, alvás: Nálunk sem nagyon megy. Szerintem a meleg az oka. A Marci mostanában 3-4 körül zuhan csak ágyba, az estékről meg ne is beszéljek...

Na tényleg megyek, mert soha nem végzek.

Jó hetet, jó talit, és kicsit hűvösebb időt!

Brigi

KépKép

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


sziasztok!
élményekkel teli topik Kép hurrá Kép

Zsuzsi, olyan helyesek együtt a gyerekek Kép és nagyot nőtt Fancsi! de tényleg! jó is a tengerpart: homok, víz, ez kell a gyerekeknek Kép ügyesek voltatok az utazással Kép


Ági, a fotók lemaradtak Kép az alvással nálunk is vannak már problémák, igaz, csak a délutánival, nem is panaszkodok Kép hol van a kis házikó? a Velencei-tónál? Valamikor muszáj lesz elmennünk Székesfehérvárra, majd lehet, hogy szólok előtte. már ha otthon vagytok, és látod a hsz-t...

Brigi, a fagyis kép a jellemző arckifejezést ábrázolja, ugye?? Kép Kép mikorra is várjátok pontosan a babát? hova mentek a Balatonon? meddig lesztek? vagy már írtad?

Dorki, én is nagyon utálom már a meleget Kép illetve azt, hogy sehová nem lehet kimozdulni, mert kibírhatatlan a város Kép és ugye az elmúlt 4 napban apát is csak este 10-kor láttuk, reggel korán ment el. ma korábban végzett, és vacsorázni vitt minket, csajokat a svéd haverjával (B. vendége volt az F1-en). Liza annyira örült a hűs helynek (mammut, leroy), hogy egyvégtében rohangált, körbe a folyosókon és le-fel a lépcsőkön. apával felváltva rohantunk utána Johan, a svéd pedig röhögött (nem sokáig, mert neki 3 hós a kisfia). de azért jó volt. szomorúan állapítottam meg, hogy újabb mesekönyvek jelentek meg, de mire észbekaptam és Liza után az apja rohangált, már bezárt az üzlet, így majd legközelebb. láttam kihajtható fülecskés könyveket, többfélét, van új Marék Veronika könyv, ami Liza nagy kedvence.
Csajodnak hogy tetszett a Balaton? volt úszógumija, vagy ilyesmi? homokozott vagy pancsolt inkább? azért is kérdezem, hogy mi hova menjünk 2 hét múlva... és a dokumentáció? mármint a fotók?

panu
panu
 
 


Andi, Panu

jó nektek a szerda talira ? Andi, apát is elhozhatod, ha akarod.
Zsuzsi, ti merre vagytok ?
Dorki
dorki
 
 


Itt van 3 kép a nyaralós Nikiről, de megint nincs időm írni. Olyan fáradt vagyok ebben a dög melegben. Tegnap is a nagyszobában aludtam a földön (Nikivel)
Kép

Kép

Kép
Dorki
dorki
 
 


Dorki, egyelőre oké Kép bár túl sokáig nem tudunk maradni.
közben kiderült, hogy jönnek vissza (kedden) az amerikai rokonok, és jön velük nagypapi(apósom) is, és anyám is jön szerdán.
de menni akarok Kép szóval, ha jó a többieknek, akkor oké a szerda Kép

panu
panu
 
 


helyes a csaj Kép Kép és RÁD NÉZETT Kép Kép Kép
panu
 
 


Itt van 3 kép a nyaralós Nikiről, de megint nincs időm írni. Olyan fáradt vagyok ebben a dög melegben. Tegnap is a nagyszobában aludtam a földön (Nikivel)





Dorki
dorki
 
 


hűha Panu
mi most csetelünk ?
Bocs, hogy kétszer ment el.
Dorki
dorki
 
 


A nagyon eredeti, Dorki nikije 3 címen tettem fel pár képet a Balcsiról. Persze nem tudtam fényképezni, mert Niki még nem nagyon marad fent a víz tetején nélkülem. Kép
Már keresem a következő szállást augusztusra !!!
Dorki
dorki
 
 


nézem, nézem...
panu
 
 


Dorki, a közös kép a legjobb Kép annyira ritka Kép Kép Kép

panu
panu
 
 


panu
a közös képet persze én csináltam magunkról és olyankor mindíg a kamerába néz a kölök !!! Csoda
dorki
dorki
 
 


nyaralásról:
Na szoval szerdan szépen lementünk Siófokra. (azert egy 20 km-es kerulot tettem ,mert egy helyen rossz fele forultam a 7-es helyett a 6-osra ) Megtalaltuk a hotelt is. Annak ellenere, hogy telthaz volt, egyaltalan nem lehetett erezni a tomeget.
Mi voltunk az egyetlen magyar vendeg, a tobbi nemet meg osztrak. Mar csak szombaton jottek megint magyarok.
A szoba eleg tagas volt. Volt benne egy kis huto meg egy meg kisebb tv, amin a 3 magyar csatorna volt foghato, hasonlo minosegben mint itthon. + meg 5 nemet szar ado. ez volt a satelit tv. Na mindegy...
De tisztasag volt meg rend es a szemelyzet is kedves volt. Latszott rajtuk, hogy be van nekik tanitva a normalis viselkedes.
A neten irtak, hogy van zart parkolojuk is, ami igaz is volt, de napi 650 Ft-ot kertek erte. Es kaptam egy taviranyitot a kapuhoz, amiert meg 5000 Ft kauciot kellett adni elore.
Kerdezem en ? nem lenne egyszerubb 650 ft-al megemelni a napidijat, ha mar mindenaron penzt akarnak kiszedni az emberbol ? es miert gondoljak elore, hogy el fogom vesziteni a kulcsot? miert nem azt mondjak, hogy HA elvesztem 5 rugot kell fizetnem ? ez valahogy olyan olcso janosos volt.
De ezen kivul mas bajom nem volt. Szep, nagy, gondozott kertje volt a hotelnek, amiben sok virag ,fenyo es jatszo is volt. Hinta meg csuszda. Ott mindennap megfordultunk parszor.
Mar elso nap delutan lementunk a strandra furdeni, ami 150 m setara volt. Ez pont az ezust part vege es itt nem volt tomeg. Ahogy meglátta a NAGY vizet egyből sikongatni kezdett. A legjobb az volt, hogy most senki nem mondta neki, hogy nem szabad belemenni. Szoval bementunk es itt akkora volt a viz, hogy nem ert le Nika laba. Jo nagyot furodtunk. Este az etteremben vacsiztunk, en ugy rendeltem kajat, hogy kikertem az etlapot es Nika utan setalgatva olvastam. Aztan, mikor kesz lett a kaja a pincer a hintahoz jott szolni, hogy mehetunk enni. Nekem marha gyorsan kellett ennem ,mert Niki igen hamar megunta az ucsorgest. Es azert azt nem akartam, hogy nagy ordibalast rendezzen.
Este simán elaludt és napközben is jó másfél órákat szunyázott. ( ki is volt fáradva ) Minden délelőtt elmentünk az aranypartra, mert ott egy elég nagy részen nem köves a part, hanem homokos és nagyon sekély. Persze tele is volt kisgyerekesekkel. Ezt nagyon élvezte Niki. Bár nem értette az elején, hogy miért nem látja a lábát és mi ez a puha valami a talpa alatt, de persze hamar beleszokott. Volt egy úszógumija is, abba is szeretett kapaszkodni. Sajna képeket nem nagyon tudtam csinálni, mert egyedül mégsem hagyhattam a vízben, amíg elszaladok a gépért.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, nem is égtünk le, de azért jó "nyaralós " szinünk lett. Az egyetlen probléma az apa teljes hiánya volt...

Mindenképpen vissza akarunk még menni csak most egy másik hotelbe, mert ez jó volt ugyan, de horror áron. (csak itt volt már hely mikor indultunk ) én nem is akartam foglalni szállást előre, mert ugye az ember azt hallja, hogy így nincs vendég, meg úgy nincs, aztán sehol nem volt semmi hely. Na de most már előrelátó vagyok!!!
(bocs a regényért)
Dorki
dorki
 
 


Bocsi mindenkitől ebbe a melegben lusta vagyok irni.

Dorki,
múlt hét csütürtökön mi is voltunk lent Siofokon egy kicsit csobani lehet,hogy ti is arra a part- szakaszra jártatok ahova mi is szoktunk menni {ha kocsival mész akkor egy éterem melleti kis utcából lehet megközeliteni}
Siofokon van egy nagyon tuti szálló mi tavaly voltunk ott nagyon színvonalas a személyzet lesi minden gondolatod két éves tisza és gyerek barát
WWW.hotel-residence.hu.
Most 12-dikétől Balatonalmádiba megyünk
hármunknak Fannira nem kell fizetni három napra félpanzios elátással 41000ft lesz szerintem ez is tök korekt.
Szerdai tali nekünk sajna most se jó Ricsi már szombatotta nyaral anyunál Fanni meg holnap megy utána és elvileg csütörtökig ott nyaral ő is .

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Sziasztok!

Dorki,
minden elismerésem a tiéd, hogy így nekivágtál Nikivel kettesben egy kis nyaralásnak. Megnéztem az albumot, látszik a kiscsajon, hogy mennyire élvezte a kiruccanást.
Egy ajánlat apával való nyaralásnak: Mallorca. Mi ott voltunk nászúton, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Akkor ott még kellemes idő lehet, a közelben van pár kiránduló hely is, vízi élmény, és állatshow, hajózási lehetőség, és persze édes kettesben a hosszú homokos tengerparton is lehet sütkérezni.

Panu,
összefuthatunk, ha gondolod, vagy ha időd engedi, de ezen a héten még apa szabin van, így a napi programunk reggelente dől csak el. Ha a jövő héten jöttök, akkor már "szabadok" vagyunk, így könnyebben is mozgolódunk.
Esetleg tudok valamiben segíteni a fehérvári ügyet illetőleg?

Akkor az ígért Képek Bogimról:KépKépKépKépKépKép
kamagi
 
 


Sziasztok!

Dorki! Szerda nem biztos hogy jó nekünk, lehet, hogy leugrunk Tatatbányára, a keresztékhez. Ma dől el.
Ági! Boldog névnapot kívánunk a kis Bogi-Druszánknak! Kép Jó nagy lányka már, ahogy nézem a képeket!!

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Boldog névnapot Boglárkáknak utolag!
Kép
szuszoka
 
 


Bogi nap volt?? bocsánat Kép

Boldog Névnapot Boglárkáknak! Kép Kép

Brigi, csudaédes a csajod Kép és nagylány már!! Kép
köszi, de csak kedvenc nagynénimet látogatnánk meg Szfváron (1 éve költöztek oda), valszeg jövő hét lesz belőle.
Dorki, nekünk még jónak néz ki Kép

sikerélményem van Kép Kép tegnap icipici morgásokkal levághattam Liza kezéről a körmeit, ma pedig igazíthattam a frufruján a na-a-agy ollóval Kép, ezt már erősebb morgás kísérte Kép

megjött apa, mennem kell Kép Kép

panu
panu
 
 


Szisztok,
mi még mindig Mamánál vagyunk, sajna a Tesóm reggel elmegy minden nap és nem szóltam, hogy gépezni akarok, de nem felejtettem el:

Minden Boglálrkának cuppanós névnapi puszi a homlokára!

Ági,
az uccsó kép mikor készült?
Mellesleg nagyon szép nagylányod van!

elkiabáltam a nembeszélős dolgot, Eszter pár napja löki a sódert ezerrel Kép.

k

Kép

Kép
eszteranyu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: