Új privát üzeneted érkezett!

Terika, kitartás!!!! Nagyon drukkolok.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat, aranyosak vagytok. Indigo, neked külön köszönöm, hogy a táblázatban már át is raktál az anyukákhoz.
Nekem is az a problémám, ami Rececének. Kevés is a tejem és a mellbimbó-kiemelővel sem boldogulunk. Ha van köztetek olyan, aki ebben profi, attól bármilyen tanácsot szívesen fogadnék. Előre is köszönöm.
anitq
anitq
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek teljesen lebetegedtem és most teljesen kétségbe vagyok esve, hogy nem lesz e baja a babának? Tiszta takony vagyok, és percenként akkorát hapcizok hogy majd le röpül a fejem. Nem tudok betegszabira menni, sok a munka, mindenki szabin van. Nincs valakinek valami jó tippe, hogy mit csináljak? Iszom a forró mézes citormos teát, meg jólesne szundikálni egyet.....dehát azt persze itt nem lehet. Kép
Ugye nem lesz baj? Nyugtassatok meg kérlek!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 

 
 

Sziasztok!

Nagyon gratulálok az új babákhoz és sok boldogságot kívánok Nektek!

Indigo, KépKépKép kérlek ne adjátok fel, keress fel specialistát, ahogyan én is tettem, ettől még az orvosod marad az orvosod, de utána kell járni a dolgoknak!

Anita, nézd meg a La Leche Liga oldalát, www.lll.hu, ott megtalálod a tanácsadónőket is, akiktől telefonon vagy személyesen is tanácsot kérhetsz, illetve tudom ajánlani a Szent István kórházban a szoptatási ambulanciát. Hidd el segíteni fognak! Lehet, hogy rosszul teszed mellre a picit, ebben is tudnak segíteni, megmutatják a helyes szoptatási módokat stb.

Joe, a természetes gyógymódok mellett ajánlom a homeopátiás szereket. Most pihenned kellene!
Látom, pont egy nappal vagyok előtted. Kép A kisfiam is januárban született, 23-án, én már csak ilyen januári babapotyogtató vagyok.Kép

Csajok, képzeljétek, ma először éreztem a babát.Kép Azt olvastam, hogy a többedik terhességnél előbb lehet érezni, de nem gondoltam volna, hogy már most.Kép Ahhoz képest, hogy Zsombit milyen sokáig nem éreztem, ha jól emlékszem, csak a 20. hét környékén.

Terika, vigyázzatok Magatokra!

Megyek pakolászni, holnap megyünk a Balcsira.Kép

Sziasztok!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Anitq!

Megpróbálok gyorsan írni, ha hagynakKép
Szóval, a régi motorosok ismerik a történetemet, de azért gyorsan leírom, mert Te meg még jó néhányan nem.
Petivel végigkínlódtam a szopizást, 7 hónapos koráig - inkább 6 - szopott, de az elejétől fogva kapta a tápszert, mert "kevés volt" a tejem.
Noha 35 - 40 dkg-t is hízot hetente, de minimum 25-öt. Csakhogy:
1.) altatásban császároztak, szó nem lehetett a szopiról, csak felhozták (ami nagyon jó volt) a műtét után szinte rögtön (azaz nekem rögtönnek tűnik, de szerintem eltelt jópár óra, csak én nem aludtam vissza a műtét után, mint az átlag, )meg közben anyuék is beértek, szóval a lényeg: aznap nem szopott.
Másnap egyszer hozta fel egy aranyos csecsemős, de azt mondta, csak ismerkedjünk. Senki nem mondta, hogy szabadna szopiztatni. Noha akkor már "járóképes " voltam, eszembe se jutott, hogy lemehetek a csecsemőosztályra szoptatni.
Aztán másnap kerültünk a gyermekágyra egy elég érdekes szobába, ahol nem volt pelenkázó, ergo nem volt rom ing szoba
Oda nem lehetett kihozni a babát. Egész nap a nővérek nyakára jártam, hogy másik szobááááátt!!!! Próbált átpasszolni az éjszakásnak, hogy majd Õ átköltöztet. De addig szekíroztam, amíg este 6 körül csak átmentem.
De ez már a 3. nap volt.
Még mindig senki nem szólt, hogy szoptatás??? Na aztán aznap éjjel bedurrant a cicim, kő kemény lett, mondták, fejjek...de egy pici lukon 3 csepp ha jött, persze Peti szegény azt se tudta mit csináljok két kőkemény valamivel....
Aztán fejtem mint az állat, és mindig bele próbáltam tuszkolni még szopi után a maradékot, hjogy meglegyen a 4 napos gyereknél elvárt 40 ml/szopi, mert "addig nem mehetünk haza"...
Na aztán itthon a család "besegített", :-éhes a gyerek, mert bekapta az ujjamat," "-csak 16 percet szopott nem 20-at, hiába alszik, keltsd fel, szopjon még, "ideges vagy mitőL? Elmegy a tejed", Szopi után 2 percel, sír: "éhes ez a gyerek, szoptasd meg!!!"
Jön a doktornéni: "olyan ideges a katikám, tessék felírni a tápszert, meert mi van, ha pont éjjel szombaton fogy el a teje???"
Na innentől minden szopihoz úgy álltam, hogy na, most fogy el.....
Aztán csak felnyitottuk a tápszert enyhe nyomásra, mert sírt, meg is evett vagy 20 ml-t. Na innen minden sírásnál meg kellett kínálni, és minden ml tápszer csökkentette a tejemet, meg az önbizalmamat.
Mellékesen jegyzem meg, ez a tápszer erőltetés egyrészt amiatt volt, hogy a szopást nem lehetett ellenőrizni, a másik, hogy a 3 hónapos gyereket a nagyszülők már el akarták vinni hétvégére. Pont akkor volt egy olyan időszak, amikor úgy nézett ki vissza tudom szoktatni a csak cicire. Mondom, de végre csak szopik!!!! Azt a csalódottságot láttátok volna!
Mondanom se kell, Peti olyan extra ekcémás lett, hogy 2 évesen be kellett kötni folyamatosra 3 ujjacskáját, és az egész teste csupa ekcéma volt.....Kép
Aztán várandós lettem, a kezdetektől főként az ekcémára utalva mondtam: ez a gyerek nem fog tápszert kapni!!!!!
És lőn: Anna 17 hónapos, és még 7x szopik!!!!
Igaz, Õ "ciciőrült", Petinek mindig csak táplálékforrás volt, kötődés nem igazán, hiába no, Õ férfi vagy miffene.
Hogy hogy csináltam?
A szülés (szintén császár) igaz, spinál, után megkaptam, igaz megint nem engedték szopni, mert nem tudták rendesen leszívni az orrát.
De másnap hajnali 5-kor lekérdeszkedtem a csecsemőosztályra és megszoptattam. Miután látták, hogy szopik (valószínú csak cumizott, de gyakorolt) megengesdték, hogy 3 óránként menjek.
Aztán a cukros vizet is minden alkalommal köszönettel visszaadtam, amikor hozták a frisset. Aztán, a fürdetésnél nem adtam oda minig valamit kitalálva pl "most evett", ez jó volt, mert akkor monták, hogy fél óra múlva vigyem be, addigra végeznek a többivel, mert most nem lógatnák fejjel lefelé..
akkor vittem, megvártam és hoztam, bár nem örültek, hogy megvárom. Ugyanis bevett gyakorlat: baba fürdik, rá a kenyereskocsira, ha bőg cukrosvíz. na ezt kihagytuk.
Aztán nem mondtuk meg senkinek, hogy hazaengedtek pénteken hétfő helyett. Így volt egy nyugodt napunk, és éjszakánk négyesben. Petinél itt zsizsegett az egész család.

bocsi, folytköv, mert Anna eddig bírta, és annyit írtam, hogy muszáj elküldenem.

Pusz Maszat

du folytatom
maszat
 
 


Piroska!

Köszi a tippet. Én eddig még soha nem próbálkoztam homeopátiás cuccokkal, lehet hogy itt az ideje.
Tök jó neked, hogy már érzed a picit! Én még mindig semmit nem érzek. Nekem hányingerem sem volt, émelygésem sem, semmi tünetem. Csak állandóan éhes vagyok. MOndjuk soha nem voltam rossz evő....Kép Te mennyit híztál már?
Rám 2 kg feljött, az gáz? És nő már a pocid? Látszik?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Joe! Én is örülök, hogy találtam olyat, akinek ugyanaz a dokijaKép Még nem mondhatni, hogy hatalmas a pocim, de már azért van. A metrón már adták át a helyetKép Én elég korán elkezdtem érezni a mozgását. Kb.17-18 hét között, pedig első baba. Azóta folyamatosan, minden nap érzem egyre többször. És a párom is érzi márKép
Pont tegnap voltunk 4d uh-n és ott azt mondták, hogy 100% kislányKép Most nagy az öröm nálunkKép

Indigo!
Sajnálom, hogy ez a hónap nem sikerültKép Új hónap új remmény, bár tudom mindenki ezt mondja és már csak legyintesz ezeken. Szerintem december még nem volt olyan rég. Valamilyen módon figyelitek a peteérést? Bár biztos igen.

Sajnálom, de még nem tudok senkiről semmit, így elolvasom amit írtok, de nem tudok előzményt stb., ezért ne haragudjatok, hogy csak pár embernek reagálok!

Emma! Jó, hogy van olyan kismami is, aki már szült az Ácsnál. Majd jól kifaggatunk téged Kép
Amúgy pedig gratulálok a kisfiadhozKép

És minden új kismaminak, anyukának gratulálok.

KépKép
lipkat
 
 


Emma!

Értetted Lipkat célzását? Kép Kép Kép
Én is nagyon kiváncsi lennék a szülési élményedre, és Ács doktor közreműködésére!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!

Persze, hogy nem érzed még a babát, hiszen Neked még korai is lenne, lévén, hogy az első baba. Én 3 évvel ezelőtt mit össze nem nyavajogtam itt a fórumon, hogy nem érzem Zsombit, aztán szépen beindultKép Nekem Zsombival is nagyon pici volt a hasam, végig a szülésig, későn is kezdett látszani, igazából a 16. hét után. Most is pont úgy van, valószínűleg alkati kérdés ez is. Hízni még nem híztam, én sajna elég nehezen viseltem az elejét. Zsombival, ahogy Neked is, semmi bajom nem volt, de most...Kép Az evéssel már nekem sincs gondom, de nem vagyok hízós típus, szerencsére.
Szerintem nem sok a 2 kiló plusz, nem tudom mennyit 'illik' gyarapodni, de ha gond van, szerintem a védőnő, vagy az orvos biztosan mondaná.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


JOe, Lipkat, kérdezzetek nyugodtan, ha van , amire kiváncsiak vagytok!

Antiq, a bimbóvédQ-kiemelQvel bajlódsz? Én azzal szoptatok (a kis méretqvel, mert a normált nem volt hajlandó a szájába venni Balázs) és szuper jól megy. Nálad mi a gond? Hátha tudok segíteni.

Képeket megtekinthetQk itt a kis drágáról:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=3443&page=3

Kép
emma8
 
 


Piroska!

Nálad mikor tudták megmondani, hányadik héten a baba nemét? Mert mindenhol mást írnak. Én nagy reményeket fűzök a holnapi 4D UH-hoz.
Jó neked, hogy nem vagy hízós alkat! Én nagyon is az vagyok. Kép
Viszont az nem lenne baj, ha nem lesz hatalmas a poci, talán akkor több eséllyel úszom meg a csíkokat.
Van összefüggés a testmagasság, testsúly és a pocak várható mérete között?
Zsombi szülése sima ügy volt? Én kicsit félek.
Bár mindig abból indulok ki, hogy nem lehetett olyan rossz ha van aki mégegyszer vállalkozik rá! Vagy még többször! Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Pirus, szerintem nagy eséllyel pályázol egy kislányra. Állítólag a kislányok sokkal jobban meggyötrik az anyukákat az elején. Úgyhogy lehet, hogy kapsz egy kiscsajszit. Kép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Emma, gyönyörű a kisfiad.Kép

Joe, úgy van az ember vele, hogy egy idő után elfelejti, hogy milyen erős is volt a fájdalom. Azt tudja, hogy fájt, de hogy milyen volt már nem nagyon tudja megmondani. Szerintem a természet gondoskodik erről. Mert akkor nem nagyon vállalkoznának többen több gyerkőcre.
Egyébként ne izgulj a végére már nem fogsz ennyire félni. Állítólag valami hormon csinálja, hogy nem félünk ahogy közeledik a szülés. Végülis akkor már úgysem tehetünk mást. Annak a babának valahol ki kell bújni. Nem lesz semmi baj. Szerintem a pocakméret a hasizom erősségétől függ. Én általán iskolában tornatagozatos voltam egyszer még felülési versenyt is nyertem, úgyhogy a hasizmom elég jól kifejlődött. Ezért úgy gondolom ezért volt pici pocakom nekem is.


Ja elfelejtettem az örömhírt elmondani. Fanni leszokott a reggeli korán kelésről. Mostmár 7, 1/2 8 körül kel. Tök jó. Úgy látszik az elején nagyon izgi volt Neki, hogy egyedül ki tud jönni. Most mér hozzászokott. Kép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Egyébként köszönöm mindenkinek az együttérzést. Apával megbeszéltük tegnap, hogy megyünk tovább nem adjuk fel hiszen mindketten akarunk még gyerkőcöt. Úgyhogy harcra fel.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo Kép
Azért hajrá, elQbb utóbb össze fog jönni az a bébi! Ne haragudj, nem emlékszem, hogy Ti voltatok már valamilyen meddQségi intézetben ezzel kapcsolatban?
Balázska köszöni a dícséretet!

Joe, nekem a 14-15. héten mondták meg 4D-n, hogy fiú lesz.
Ha érdekel benneteket, ezen az oldalon van felnt a születéstörténetem.

http://szuleteshete.hu/forum/viewtopic.php?t=96

Kép
emma8
 
 


Lipkat, kérdésedre válaszolva, igen tudom mikor van a peteérésem. Meg szoktam érzeni és rá 12, 13 napra meg is szokott jönni. Ettől a hónaptól meg hőmérőzöm is, úgyhogy nálunk nem ez a gond.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Emma!

Gyönyörű a kisfiad! Kép Nagyon boldogok lehettek Vele! Kép
Én már úgy várom, hogy megszülessen az én babám is! Vajon más kismama is ilyen türelmetlen? Kép
Ha már így felajánlottad, akkor én élnék is a lehetőséggel, hogy kérdezek.

1. Mikor úgy érezted, hogy itt az idő hívtad a dokit mobilon? Vagy hogy volt? És mi van ha pont ki lesz kapcsolva? Vagy szombat este hajnalban jön rád?

2. Bementél a kórházba. Előtte ott már ismertél szülésznőt? A szülőszobában kipróbálhattál mindent, vajúdhattál kedved szerint? Van a korházban ott szülés felkészítő tanfolyam? Érdemes rá járni? Te voltál?

3. A dokival szülés előtt megbeszéltek minden apró részletet a szülés lezajlásáról? Hogy mit szeretnél és mit nem? Gondolok itt a gátmetszésre, gyorsítókra, oxitocin infúzióra, burokrepesztésre. Én rettegek minden fajta beavatkozástól, én azt szeretném ha békén hagynának és csak nagyon szükséges indokolt esetben macerálnának. Ez szerinted megoldható? Vagy inkább akkor ne korházba menjek szülni?

4. A doki vajúdás alatt is veled volt? Vagy csak mikor már jött a baba?

5. Összeségében pozitív élmény maradt?

6. Milyen a szülést követő pár hét? Fáj a sebed? Hulla fáradt vagy? Vagy örömfelhők közt úszva élvezed az Anyaságot? Kép

Ne haragudj a sok kérdésért, pedig igyekeztem visszafogni magam.....Kép Ha csak egy párra válaszolsz annak én már nagyon fogok örülni!
De biztos téged is izgattak mindeféle kérdések szülés előtt.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Emma, nem voltunk, nem igazán fűlik rá a fogam. Szeretném ha spontán összejönne. Bár a múltkor már beszélgettünk a párommal, hogy mennyi ideig várunk és mikor fordulunk segítségért. Nem igazán született eredmény.
Egyenlőre még nem szeretnék. Úgy gondolom, ha az Isten akar adni nekünk egy babócát, akkor képes a hormonjaimat rendbe rakni, meg mindent és akkor megérkezik hozzánk az áldás. Ezt várjuk!!!!!
Meg amíg nem voltunk orvosnál még bízhatok benne, hogy minden rendben van nálunk. Ha meg elmegyünk és megtudjuk megszűnik ez az érzés.
Én még mindig úgy érzem, hogy minden rendben velünk csak valamiért várat magára az új jövevény.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


SziasztokKép

Jajj de jó sok új kismamánk lett, örülök, hogy ilyen szépen pörög a topicKép

PirusKép
Gondolom mostmár azért kicsit felhőtlenebb a boldogságod, egyrészt hogy szépen beköltöztetek, másrészt hogy már érzed pocaklakó mozgását. Nagyon drukkoltám ám nektek. Zsombinak meséltél már a kistesoról? Hogy állt a kérdéshez?
Esetleg jársz be a nagy büdös fővárosba a 7es uton (régi 70sre gondolok) és van egy kis időd beugorhatsz hozzánk, persze ha van kedved, tudod fent lakunk Budafok tetején (5 percre kb a szoborparktól). MEg mostanában én is előfordulok a SzentImrében, akár ott is összefuthatunkKép
Jah ami meg a kislányt illeti, remélem igazuk van a lányoknak, de bevallom engem a fiam is nagyon megkinzott a 12. hétig, utána meg a 36. egyfolytában émelyegtem, meg randiztam rókakomával.

IndigoKép
Nem probálod ki azt a tesztet amit Annamari is elkért Terikától? Lehet hogy jobban segitene nektek, bár nem tudom, hogy a hőmérőzésen felül használsz e egyéb peteérést jelző kütyüt. Nagyon drukkolok neked is, hogy minél előbb csatlakozhass a pocakostáborhoz.

Emma Kép
Nagyon édik vagytok, meglestem a képeket. A kiabálok annyire tuti egy kép.

MaszatKép
Hogy áll a lenyulós pasival az ügyetek?? Remélem kivertétek már belőle a pénzt.
Régen tettél fel képeket a kis "etiopodról", mekkora már a jányod? PEti még mindig élvezi az ovit? vagy most éppen szünet van?

AntiqKép
Amit a Pirus is mondott azt tudom neked én is javasolni, hivj fel egy LLLes tanácsadónőt, nagyon szivesen fognak segiteni, vagy a szopi ambulanciát, lehet hogy csak annyi a baj, hogy nem jól teszed fel babócát cicire. Nekem bent a korházban majdnem hasonló sztorim volt, mint Maszatnak, annyival, hogy én nem hagytam magam, és kikértem a fiam szoptatni, probálkoztam, bőgtem, mert másnak már 70eket is szopott a babója az enyém meg elvolt 20 mlvel. Mikor meglátott a nővér csak annyit tudod mondani, hogy magának fejőgép kell, a kézit felejtse el... NEm vagyok egy kis darab csaj és a ciciknél tuti kétszer álltam sorba Kép Mégis szenvedtem rendesen, kisebesedett, fájt, és a fiam mivel besárgult, inkább aludt mint evett.. Mikor bementem az éjszakásokhoz hogy had fejjem le a cicim géppel mert annyira feszit, tele lett a cumisüveg annyi jött le és megkönnyebbültem rendesen, bezzeg a fiam az nem evett.. Bimbóvédőt én is vettem bent, azzal sikerült a fájos bimbót kimélnem egy kicsit, fiamat meg ugy vettem rá hogy bekapja a szilikont, hogy elötte cumit dugtam a szájába, azt mohon szivta majd gyorsan kikaptam és be a bimbovédőt, onnantól kezdve elfogadta egy darabig, de a fifikás már tudta hogy nem fáj annyira a mellbimbom, és otthon már csak nélküle evett. Most 19 hónapos, még minimum napi 3X szopizik a drága, a cumi nem lett a kedvence, ha megtalálja a játékai között néha bekapja, de ha megunja jó messzire köpi és nem is érdekli.

Ha kevésnek gondolod a tejet ami termelődik akkor vannak nagyon jó praktikák amivel lehet nővelni a mennyiséget: egyrészt az alap a többszöri mellretétel, másrészt: nagyon jó hatása van a lucernacsirának, a birsalmalének: a top joynak van egy birs-alma keveréke az is nagyon jó és homeos bogyóból az urtica urrens CH 5ös.

Nah jó sok voltam már igy lassan dugulok is...

CsillaKép rég olvastunk rólatok, mi van veletek, a lányok hogy fejlődnek?

KrizsiKép babaproject ezerrel?

Shine Kép régen jelentkeztél, mi ujság a pocaklakóval, hányadik héten vagytok?

Terika Kép Neked mennek a drukkok hogy Zalán még azt a minimum 3 hetet bent töltse el.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Joe, a babócákat lekorábban a 16. héttől lehet érzeni, hogy mozognak. Úgyhogy még nem vagy elkésve. Többedik terhességnél tényleg lehet előbb érzeni, lásd Pirus. Úgyhogy még ne izgulj.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Ági, szia. Aranyos vagy hogy biztatsz. Próbáltam már ovulációs tesztet, ki is mutatta a peteérést, fáj is akkor a hasam, és együtt is voltunk a férjemmel, még sem lettem babás. Szóval nem ezzel van gond.
Nálatok kistesó projekttel mi a helyzet?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo!

Tudom, hogy köztetek én vagyok a legfiatalabb, a legtapasztalatlanabb, de minek idegesíted magad a hőmérőzéssel, meg mindenféle tesztel? Ez tök idegölő így. Nem? De írtad is, hogy igen. Akkor miért csinálod? Próbálj meg nem foglalkozni a témával, lazíts, aztán majd ha nem gondolsz rá akkor fog megfoganni a babuci. Ettől be lehet golyózni! Vagy szerinted hülyeséget beszélek? Kép

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, szerintem is idegölő. De sajna Fanni mellett annyira fáradtak vagyunk és olyan keveset vagyunk együtt a párommal, hogyha nem tudnám biztosan a peteérést akkor szerintem még esélyünk sem lenne, hogy összejöjjön a bébi.
Úgyanis rendszeres szex nálunk igencsak nem nevezhető. Max egy héten 1. Szóval így nagyon kicsi lenne az esélye,hogy pont akkor van az az egy, amikor ráadásul még peteérésem is van.
Úgyhogy marad a hőmérő.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Joe? Nektek elsőre összejött?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Emma!

Nagyon szép a szülés történeted, sok kérdésemre megtaláltam benne a választ. Kép
De picit ilyesztő is, hogy ennyire szenvedtél...
De doki téren viszont azt hiszem megnyugodtam.
Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Na lánykák, most egyenlőre ennyi, felébredt a kiscsajszim. Úghyogy megyünk sétálni.

Szép napot mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo!

Így már érthető. De vajon milyen hangulatban tudtok hozzálátni a dolgokhoz így? Nekem így nem menne. Ez olyan lehangoló. Azért legyetek együtt mert jó, mert szeretitek egymást! Ne pedig azért mert "gyere idő van". Nem hiszem el hogy így élvezetes lehet a sex ilyen nyomás, ilyen teljesítménykényszer mellett. Nekem így belegondolva is összeszorul a gyomrom. Kép
Nemcsak a baba lehet a cél...
De ne haragudj hogy ilyeneket írok, csak őszinte akartam lenni. Remélem nincs hari! Kép

Nekünk olyanyira elsőre összejött, hogy
ápr 18 utolsó mikulás
ápr 23 esküvő Kép Kép Kép
Előtte 1 hónapig szigorú megvonás!
máj 2. nászút
máj 7. - teszt (csalódás Kép )
máj 17. 1 napot késik + teszt Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!
Szerintem azért ne izgulj, hogy nem érzed még a babát. Hamarosan megfogod érezni.
Egyébként a has mérete szerintem is alkati dolog, mert nekem sincs valami nagy hasam. Látszani látszik a dolog, de szerintem nem nagy.

Emma! Nagyon édes a babád! Elolvastam a történetedet is. Hát kiváncsi leszek azokra a fájásokra.
Majd tennék fel neked pár olyan kérdést is, amit nem itt szeretném. Lehet?

Ha jól tudom, akkor szeptemberben indul szülésfelkészítő tanfolyam a klinikán! Ugye oda érdemes elmenni?

KépKép
lipkat
 
 


Joe!
Egyébként ha van kedved néha benézhetsz a 2005/2006 téli babás topikba. Ott is lehet okosodniKép

KépKép
lipkat
 
 


Lipkat!
Köszi a tippet! Kép Kép Kép
Szülésfelkészítő tanfolyam mikor szokott lenni? Időben? Aki dolgozik annak is van esélye rá, hogy megnézze?

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, látszik hogy még nincs babádKépKépKép

Indigo, szerintem ezzel majdnem mindannyian így vagyunk. Bár mi a lehetőségekhez képest próbálunk aktívak lenni. Máskülönben ez a picur sem jött volna össze, gondolj bele, valamikor a 35.-40. ciklusnapon volt peteérésemKép Pedig akkor már le is tettem róla. Lehet, hogy nálatok is így lesz, egyszercsak csíkos marad a teszt.
A lányos kijelentésedre pedig csak annyit tudok mondani, ÁMEN Kép

Joe, szerintem ilyen korán a 4D-s UH-n max. ha fiú, azt tudja megállapítani. De nagyon nagy szerencse kell, hogy jól 'feküdjön'. Nekem Zsombit a 19. UH-n nyilvánította 100%-ig fiúnak a doki.
Fogalmam sincs mitől függ az, hogy kinek mekkora pocakja van. Nekem alapban viszonylag erős a hasizmom, lehet ettől is, vagy csak pusztán alkati kérdés. Én megúsztam a csíkokat, de erre is azt mondják, hajlam kérdése.
A szülésem viszonylag gyors volt és tényleg nem maradt bennem semmi olyan rossz emlék, amiért ne vállalkoznék új babára, esetleg babákraKép

Ági, szuper, hogy jelentkeztél! Daniról nem írtál semmitKép a kép a profilodban cuki, látom van saját oldalad isKép
Köszi a drukkokat, biztos sokat segített a támogatásotok is.Kép Zsombinak már mondtam, hogy jön a kistesó, azt is tudja, hogy a baba a pocakomban van, meg is puszilja, és simogatja, de konkrétan nem tudom mennyire fogja fel a dolgot. Múltkor az apja pocakjára mutatott és jelezte, ott a baba.Kép Szóval azt hiszem, majd ha nagyobb lesz a pocim, és elvisszük az UH-ra, akkor fogja igazán megérteni.
Mit csinálsz Te a Szent Imrében? Csak nem...? Én jövő csütörtökön megyek legközelebb.
Persze, szívesen meglátogatlak Benneteket, majd megbeszéljük mikor tudnék felétek menni.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


nA FOLYT.
Szóval Annánál is mindig úgy éreztem, hogy kevés a tej, aztán mindig átlendültünk a negatív időszakokon. amikor többet sírt, sűrűbben evett, azzal biztattam magam (volt hogy másfél óránként evett), hogy minden ilyen szopival pár nap múlva tej lesz. Volt olyan, hogy este fél 7-től 11-ig megállás nélkül cicin volt. Aztán elmúlt. Egy hónap múlva megint. Amikor a 3. ilyen volt, rájöttem, ha eddig mindig túléltük, megint csak túl fogjuk. Tudod, azt csináltam, hogy mindig kitűztem egy látható célt: csak 6 hetes koráig szopjon kizárólag. Csak 3 hónapos koráig. Csak 4 hónaposig (mert ha akkor csökkenne a tej, már elvileg kaphatna gyümölcsöt), csak 6 hós koráig...aztán ahogy a bűvös 6 hót elértük, már a heteket számoltam: még mindig csak szopik...még mindig nem fogad el semmit szinte...8 hós, még 95%-ban szopik..nem iszik....pedig kínálom....aztán egy éves lett, majd másfél lesz mindjárt...és szopik !!!!

A hullámvölgyekkor ezt mind egyszerre vetettem be, 2-3 nap után annyi tejem lett, hogy ihaj:

1.) Háztartás leállítva. Kaja rendelve arra a hétre.
2.) Urtica urens ch5 homeopátiás bogyó (lsd fenntebbKép - ennél irtó fontos, és én ezt mindig elszúrtam a Petinél: előtte, utánna fél óráig ne igyál, ne egyél, ne moss fogat....
Én reggel simán felkelltem, na mondom, régen ittam, akkor még kibírom fél órát. Bekaptam az 5 szem homeopátiás bogyót, és elmentem fogat mosni rá 5 percre.Kép A másik, néhány hülyébb patikusnak gőze sincs a homeopátiáról, engem is rá akart beszélni az Urtica urens CH30-ra, hogy az "erősebb" - na ja. TEJAPASZTÁSRa való.
3.) STELLA ARTOANS alkoholmentes sör (csak a stella volt jó, hogy miért?) - reggel egy este egy.
4.) 1,5 liter FITOLAC szoptatós tea (nem laktoherb, mert attól fájt a pocija)
5.) Top yoj Alma-birsalma lé. nekem is itt mondták, baromi hatásos.
Szóval ez 3,5-4 liter. éjszakára is főztem szopiteát vagy raktam az ágy mellé egy topjojt, reggelig megittam. nagyjából úgy nézett ki, szopi előtt negyed órával ittaM valamennyit, utánna meg "pótoltam" minimum annyit, mint szopott, de állt. többet. Volt, hogy szopi közben is ittam.
a lényeg, ne nyomd magadba az innivalót, sűrűbben kevesebbet inkább, mert felborul a folyadékháztartás, és fordítva is elsülhet.
PUFFASZTÓT, fűszereset, (pl rákóczi szalámi naaagyon nem jó), sok tARTÓSÍTÓsat, szénsavasat, - igaz a sör is...- colát, fekete teát ne igyál.
Ja egy idő után rájöttem hogya hulámvölgyek havonta hasonló időpontban jönnek (akkor még nem jött meg), így valószínú a "várható" menses vagy peteérés körül. Aztán amikor megjött, akkor is mindig akkor volt kevesebb a tej, így már tudtzam előre, és a várható idő előtt 3-4 nappal kezdtem a "kúrát", már akkor amikor még meg se jött. A LLL szerint nem a menses napjával csökken a tejci, hanem már előtte 3-4 nappal.

remélem segítettünk picit.
és nyuuuuuuuuuuuugi

Maszat

kép a nagy lovakról
Kép

és az intelektuális hölgyről:
Kép

így játszanak:
Kép
maszat
 
 


és így szopik egyszerűen:
Kép
maszat
 
 


ja a tömény tejserkentőkből kihagytam a szintén fenn említett lucernacsírát (bioboltban, de a kaisersben is lehet kapni kis múanyag dobozban a zöldségeknél a hűtőben (ahol a reszelt káposztát-répát, jobb helyeken a gombát tartják meg a salátakeverékeket.
Vajaskenyérrel nagyon finom.

Psuza dugulok megyek sört inni (stellát)

Maszat
maszat
 
 


Ja, és a mellbimbó kiemelőt ha már nem fáj a cicid el kell hagyni és kész. Én hetekig csillagokat láttam amikor elkezdett szopni, de "megedződött " a cicim, most már olyan vastag rajta a bőr, hogy sajna apróbb ingerekre (khmmm ha értitek) nem is reagál. Az erősekre meg úgy, hogy ömlik a tej.......
Az a baj, hogy a bimbókiemelő nem igazán a hosszadalmas szoptatás segédje....éjjel kéne félálomban nélküle megpróbálni. Minél később próbálod annál nehezebben szokik hozzá már. Cumit, cumisüveget neee!!!!!!

Anna rájött, hogy fokozza a tejtermelést, ha szopi közben tekergeti a másik cicimet.... Mondtam már neki többször, nem rádió, ne hangoljon...na azt tudja fájdalmasan szorítani....

dugulok tényleg...
maszat
 
 


SziasztokKép

MaszatKép
Látom az extrém szopi nálatok is megyKép Dani néha olyan pozokban tud hogy már én röhögök, de apa tuti döl a jókedvtől... Az intelektuális hölgy meg tündéri nagyon, de a fiad is jó nagy legény lett.
A cicibimbo tekergetés ugy látszik már nem egyedi, nálunk is megy ezerrel, hangol ő is ezerrel, de van amikor olyan erősen fogja meg hogy nappal is látok csillagot.

PirusKép
Belgyógyihoz járok a SzentImrében, a nőgyogyimat megőriztem a II. nőin. A csak nem.. et meg még meglátjuk előre nem mondanék semmitKép

Joe Kép
Keddenként szokott lenni fél háromkor a szülésfelkészitő a klinikán, utána meg terhestorna.

Most megyek tojásosnokedlit gyártani, mert megjött apa és éhes a szentem. Jövőhéttől szerintem rendszeresebben fogok majd jönni.

Mindenkinek puszi
ÁGi

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Joe, hát ahogy mondod néha nekem sem megy így. Úgyhogy sok hónapunk úgy ment el, hogy tudtam, hogy peteérésem van, de egyszerűen nem volt hozzá hangulatom. De sajnos be kell látnom, hogy nekünk nem jön össze a baba, ha nincs időzítés. Egyébként ahogy Pirus is írta tényleg látszik, hogy még nincs babád illetve, hogy friss házas vagy Kép, és pláne, hogy elsőre összejött. Adj hálát az Istennek, hogy Neked ez megadatott, nincs rosszabb dolog, mint mikor nem várod és mégis megjön. Egyébként nem haragszom. Kívánom Nektek, hogy a Ti esetekben ne így alakuljon, majd a szex.

Lipkat, a szülésfelkészítő nekem abból a szempontból volt jó, hogy mentünk szülőszoba látogatásra és így tudtam mire számíthatok. Meg azért az is jó jött, hogy elmondták hova kell menni ha este indul be a szülés. Akkor nincs felvétel így egyenesen a 2. emeletet kell megcélozni. Szóval szerintem érdemes elmenni. Ja és van UH tájékoztató, diabetikus, szülés végignézése videón, fájdalomcsillapítási lehetőségek elmondása. Mind, mind hasznos infó.

Pirus, mi is próbálunk aktívak lenni, de sajnos a fáradság néha pontosítok, gyakrabban győz. Kép De a lényeg, hogy szeretjük egymást, és előbb utóbb a gyerkőcök felnőnek és talán több időnk lesz egymásra.

Maszat, nem semmi a Te történetet sem. És nagyon jó olvasni, hogy az első sikertelen történet után jött egy nagyon is sikeresnek mondható. Ez buzdítás számomra, hogy van esélyem. Köszi, hogy leírtad. Praktikáidat én is igénybe fogom majd venni. Nagyon édesek a gyerekek. Nézted már, hogy pont ellentétes oldalon van a forgójuk?

Ági, Dani nagyon aranyos, igazi férfi, wc-n csak újsággal.... Kép

Na mára eldugulok, megyek tévézek egy kicsit. Nagyon elfáradtam ma, alig tudtam elmosogatni. Kép

Na de nem panaszkodom tovább, puszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nemsokára indulunka Balcsira, de azért beköszönök.Kép

Maszat, az a póz nagyon komoly!Kép Édesek a gyerekek, rengeteget nőttek!

Ági, remélem nincs komoly belgyógyászati problémád. Oksi, akkor várunk türelmesen...Kép
Édes Dani, ahogy igazi férfi módjára trónol!

Indigo, természetes, hogy szeretitek egymást, azért még szerencsére az ember élete nem a szexre épül. Hidd el, itt mi mindannyian tudjuk mivel jár az, ha kisbaba költözik az ember életébe. Bizonyos dolgok háttérbe szorulnak, míg mások előtérbe. Ahogy mondod, ahogy a gyermekek nagyobbacskák lesznek, a szülők újra 'tinédzserek' lehetnek.Kép

Mindenkinek szép hétvégét!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus, érezzétek nagyon jól magatokat!

Mea, mi volt az UH-on?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Terika!

Nagyon köszönöm, bocs, hogy nem válaszoltam a mailedre, benn a cégnél megint eltűnt minden levelezés, kezdek ebbe beleőrülni, szóval a lényeg, hogy köszönöm és várom a csomagocskát, és ha nem érkezik meg, akkor tudom, hogy miért késik és gratulálok Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam a 14. hetes 4D UH-n és kiderült, hogy egy kisfiú lakik a pocakomban! Kép Kép Kép
Nagyon aranyosan mutatta magát az egész felvétel alatt, csak úgy fincánkolt meg pózolt. Kép
Viszont ami számomra érdekes volt az az, hogy Ács doktor direkt kérte, hogy nézessem meg a nyaki redő vastagságát, viszont az UH-os doktornő azt mondta, hogy azt már lekéstem. Kép
Remélem nincs olyan nagy jelentősége.....

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!
Gratulálok a kisfiúhoz! Nem is tudtam, hogy ilyen korán már megtudják mondani a nemétKép

Nekem is nézték nyaki redő vastagságát. Ebből lehet kiszűrni a Down kórt. Legalább is azt hiszem. Ezek szerint te nem voltál 12. heti kórházi uh-n?
Hol voltál 4d-n.
Azt tudom, hogy a nyaki redőt a 12. hét körül kell lemérni, mert akkor ad megfelelő információt, de azért ha már kérted, akkor lemérhette volna neked, esetleg abból vissza lehetett volna következtetni. Vagy nem jól gondolom?

KépKép
lipkat
 
 


Lipkat!

Köszi! Kép
Hát mákom volt, hogy megmutatta! Kép Vagy pedig vette az adást, előtte egész éjjel agykontrolloztam, próbáltam neki üzenni, hogy mutassa meg milye van........Kép

Nekem senki nem mondta (Ács doktor sem, sem pedig az UH-s doki). Én pedig teljesen nyugodt voltam, hogy majd időben értesítenek mindenről mit mikor.

Azt tudom, hogy a 16. héten kell mennem az AFP szűrésre, erre felhívták a figyelmemet.

Kértem a doktornőt, nem állt volna semmiből, azt mondta, hogy már úgy megvastagodott, hogy nem mutatna semmit. ??
Felhívtam Ács doktort azt mondta nem baj, majd a 18 héten??? Szóval igazából nem tudom most mi van. Vagyis erről lemaradtam. Kép
Azért remélhetőleg minden rendben van, minden más okés.

Soroksári úton voltam a MegaToys Babaáruházban.
És Te? Hova jársz?
Nálad ezek szerint még nem derült ki, kit rejt a pocakod? Kép Mit szeretnél?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!
Nekem simán mondta a doki a 12. heti uh-t!
Ki érti ezt???!!!
De tudom már Kép KISLÁNYKép Elvileg a doki 100%-ra mondtaKép
A héten voltam 4d uh-n, ott mondták. Én a 4D uh rendelőben voltam.

KépKép
lipkat
 
 


Lipkat! Gratulálok! KépKép Kép
Nem tudod véletlenül, hogy hol lehet annak utánanézni, hogy mit jelentenek a leleten ezek a rövidítések?
HC, BPD, AC, TAD, FL. Egyedül a CRL-t ismerem.
És most vettem csak észre, hogy van két csillag is a papíron! Úristen!
FL/AC 17.72 (20-24) nem esik bele a tartományba
FL/BPD 55.65 (71-87) és ez sem.
A doki nem mondta, hogy baj lenne.......de mégis aggaszt! Ha valaki érti ezeket, szóljon lécci!

Köszi,
Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Annamari!
Tegnap feladtuk a csomagocskát. Kíváncsi vagyok a hatásra.Kép

Pirus!
De jó, hogy már érzed ahogy ficánkol a baba!Kép
Zalánnál én is már a 14. héten észrevettem. A védőnőm szerint az alkatom miatt - ami hasonló a tiedhez - érezhettem ilyen korán.
Jó nyaralást, szép időt!Kép

Ági!
De jó, hogy ismét jelentkeztél!Kép
Nagyon tetszik a kép.KépKépKép

Maszat!
Köszi az infot szoptatás ügyben.Kép
Nagyon hasonlít a történetünk az első gyerek szoptatását illetően....Kép Szeretném, ha most másképp alalkulna.
Nagyon szépek a gyerekeid.Kép

Mea!
Lehetséges, hogy téged láttalak a klinikán ( a bejáratnál) fél 1 körül?
Mi volt az uh- n?

Emma!
Megnéztem a képeket: nagyon aranyos Balázska.Kép

Lányok!Kép
Bár a CTG- n elég jó "eredményt" produkáltunk, de az azt követő vizsgálaton kiderült, hogy már kinyílt a méhszáj is.Kép Így aztán egy erősebb front beindíthatja az eseményeket... Tegnap hajnalban meg voltam győződve róla, hogy én bizony már szülök, de aztán szerencsére nem így lett - mert délutánra kicsit javult az idő. Már csak 1 hetet kérek, az eddig hangoztatott 3 helyett....akkor már meglesz a 36 hét, és talán nem lesz olyan pici a baba.
Ha nem is nagyon bízom már abban, hogy heteim vannak még hátra, de azért voltam egy utolsó laborvizsgálaton, jövő héten pedig a CTG mellett uh is lesz.

puszi: Terika, aki már megint aggódik
terika
 
 


Joe!

HC = fejkörfogat
BPD = falcsontok közötti táv
AC = törzskörfogat
TAD = törzsátmérő harántirányban
FL = combcsont hossza

Ha baj lenne, biztosan szólt volna az orvos.

Terika
terika
 
 


Joe!
Azokat, amiket Terika leírt én is csak azt ismerem. A másik kettőt nem tudom mi.
Van egy honlap www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

itt írd be az adataidat, és kihozza hol tartasz. Eltérések természetesen lehetnek. Nekem pl. a mostani leletemen is van az adatok alapján kalkulált terhességi hét és egy kicsit különböznek a neten lévőtől. Ez csak úgy érdekességből jó kipróbálniKép

Terika!
Drukkolok, hogy a baba még bent akarjon maradni!
Van valami oka, hogy valószínű hamarabb szülsz?

KépKép
lipkat
 
 


Joe!
Találtam neked egy jobbat! Én ezt jobban szeretemKép
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

KépKép
lipkat
 
 


Terika!
Köszönöm szépen az infókat, legalább már nem tűnik kínainak.
És is nagyon drukkolok Nektek, hogy még a pocidban maradjon a pici még egy pár hétig!

Lipkat!
Errort ír ki....Kép
MM-ben kell megadni, de hiába írom be , hogy
pl.: AC 7.5 vagy 7,5 vagy 75 mindig csak error.
Mit csinálok rosszul?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?