Új privát üzeneted érkezett!

Hello!
A fejlemények változatlanok, kivéve - bár nem szalonképes a dolog - székrekedés. De valami írgalmatlan!!! Hiába iszom sokat, mégis...
Mi lehet a baj, ha nem baba van? Mi történhetett? Soha nem volt még ilyen hosszú a ciklus.
Holnap megyek dokihoz.
K.
K.
 


Sziasztok!
Kata!
En eddig nem hittem az almokban. De szerda vagy csutortok reggelre azt almodtam, hogy megszuletett unokanoverem kislanya. Es szombaton tenyleg megszuletett. Pedig nov. 9-re volt kiirva!
Ez olyan hatassal volt most ram, amit nem lehet leirni.
Kozben itt magamban mosolygok K.-n es magamon. Neki nem jott meg es nem tudja mi van, nekem megjott, de nol a hasam. Lehet, hogy csak bekepzelem, de a szukebb nadragjaimon veszem eszre. Es meg mindig 51kg vagyok. Most mar semmit nem ertek! De holnap megyek dokihoz, es remelem minden kiderul.
Moni
Moni
 


Sziasztok !

Nálam egyenlőre semmi érdekes nincs. Ma reggelre még az eddidinél is alacsonyabb a hőmérsékletem. Megpróbálok nem foglalkozni vele. Egyébként 36.1 volt.
Pénteken még annyi volt, hogy elindultam Benőkével ( Spániel kutyus ) sétálni, közben iszonyú hányingerem lett. Mire hazaértem , egyből wc-re mentem, minden kijött belőlem. Egyébként olyan savas volt.
Hát tudjátok már nem tudom.

Móni én is kiványcsi vagyok. Kérlek írd meg , tudod hasonló cipőbe járunk.

Köszi és Üdv.: Kati
Király Kati
 

 
 

Helló Lányok!
Nagyon izgulok értetek és remélem, mihamarabb kiderülnek a dolgok veletek kapcsolatban.
K., székrekedésre nekem nagyon jót tesz egy kanál lenmag minden reggel egy pohár vízzel. Te mikor mész dokihoz?
Moni, köszi az álmodat!
Király Kati, hajrá!!!
Most sajna elmegyek egy este 9-ig tartó megbeszélésre, majd holnap jelentkezem!
Kata
Kata
 


Sziasztok, Lányok!

Minden tépelődőnek nagyon drukkolok, hogy végre jó híreket kapjanak!

Kata!

Gratulálok a testvérednek! Irígykedek is, nagyszerű dolog lehet a tesóddal egyszerre élni át a babavárást! Én előző terhességemnél a legjobb barátnőmmel egyszerre lettem terhes, két hét eltéréssel szültünk, és nagyon-nagyon jó volt így!

Az álmod érdekes nagyon, én hiszek benne, hisz az álom valahol a tudatalatti megnyilvánulása, ami gyakran többet tud, mint a tudatos énünk.

Érzelmi kitörések - én meg tegnap egy könyvön bőgtem nagyokat, amiben gyerekvárásról van szó.

Hányinger - na, mivel már a 12. hetet taposom, és már lassan egy hete nem volt hányingerem, hát úgy gondoltam, hogy végre túlvagyok ezen az émelygős korszakon - mire ma reggel teljesen hirtelen és váratlanul olyan hányinger tört rám, hogy csak az akaraterőmnek köszönhettem (meg annak, hogy vezetnem kellett), hogy nem vukkoltam. Szerencsére 1-2 órán belül elmúlt.

Kata, te nem mégy terheléses vércukor tesztre? Lassan már a rémálmaimban jön elő ez a teszt, függ a fejem fölött, mint az a bizonyos kard!

Tényleg, Kata, nem próbáljuk ki ezt a Raffai-féle pszichoanalízist? Én nagyon latolgatom, csak nem tudom, mennyibe kerül. Érdekes lenne összevetni a tapasztalatainkat majd, esetleg személyesen is!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok!

Kata, ahogy olvastalak, elgondolkodtam, és rájöttem, hogy igazad van. Nem csinálok még feleslegesen tesztet, hanem tényleg kivárom az idejét. Felesleges kapkodni + még ugysem mutatna semmit, és feleslegsen dobálnám ki a pénzt.
Az pedig tényleg nagyon jó, hogy a hugoddal együtt élhetitek át a hónapok izgalmát!
Szóval én még várok, hétvégén csinálom a tesztet, és szinte már számolom, hogy hányat kell még aludni:-))))

K. voltál már dokinál? vagy még mindig vársz?

Móni, szorítok, hogy az orvos jó hireket mondjon!

Sziasztok, Lara
Lara
 


Szia Lara!
Szoritok, hogy pozitiv legyen a teszt. Es felesleges elobb megcsinalni. En vettem olyat ami 2-3 napos terhesseget kimutat, de nem mutatott semmit se azt hogy igen, se azt, hogy nem. Szerintem varj 4-5 napot a varhato elso naptol.
Moni
Moni
 


Lara!

Igazad van! Tarts ki hétvégéig! Ha előbb csinálnád meg, úgyse lennél biztos az eredményben!

Móni!

Izgulva várom, hogy mit mond holnap az orvos. Ugye, beszámolsz majd?

Mindkettőtöknek nagyon drukkolok!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Kedves Zsóka,

sajnos jól emlékszel, holnap megyek az eredményért. Babám ma nagyon aktív, szerintem az adrenalin túltengésem miatt. Írok.

Kedves Krisztina,

vigyél magaddal a cukor tesztre egy fél citromot és nyomd bele, úgy egész elviselhető. Én közben néztem mások arcát és arra gondoltam, hogy milyen nemes cél érdekében teszem mindezt.
Érzékenység,
Mióta írtad a főlapon a kisfiúról szóló cikket, már úgy kattintok a Társalgóra, hogy közben oda se nézek, remélem a szerkesztők hamar leveszik. Tudom, hogy ez is a valóság és mindenre fel kell készülni, csak jelen hangulatomban túl fájdalmas.

Hát drukkoljatok nekem és a babámnak a holnapi napon.

Székrekedésre javaslom a napi 3-5 dl friss narancslét -vagy annak látszót pl. Hohes C- annak akinek nincs sava. Nekem sajnos van, majd megőrülök, így én a kakaóra esküszöm éhgyomorra.

Zsuzsanna
zzss
 


Hahó Lányok!
Itt észak... Mindenkinek nagyon drukkolok, aki még nem tudja, mi a helyzet... szerinetm is várjatok a tesztekkel! K. doki??? Móni?
Egyébként a narancslé nálam is bevált, valamint magos müzli éhgyomorra, joghurtba keverve minden reggel, mióta a babóca jelentkezett. Nálam tuti hatásos! Plusz még egészséges is...
Képzeljétek, már megint mit érzelgösködtem! (lassan kezdek megijedni magamtól...) szóval: ma vettünk apák napjára egy tuti kis képeslapot a kismackó papájának, olyan, hogy egy kis újszülött van rajta lepkeszárnyakkal, és alszik. Olyan, mint ez a mi kis pillangónk, aki még nem repked, de már nagyon itt van. Erre sírva fakadtam a boltban, hogy hogy fog ennek örülni a kedvesem, mert ez a kis baba tényleg létezik, és jogos végre az apák napja. Hát most mondjátok meg, normális vagyok??? Különben is ma jó kis tornaórát csapott a pocimban...
Lányok, ez a cukor-teszt automatikusan mindenkinél megy otthon, vagy lehet kérni? Mert itt ilyenröl szó sincs.
Még egyszer: drukkhegyek a kétkedöknek, írjatok, mi volt a dokinál! Kati, a hömérséklettöl függetlenül ebböl még bármi lehet!
Sziasztok! Adri
KAdri
 


Sziasztok!
Még mindig semmi.
Pontosabban - fáj a pocakom. Olyan, mintha "valami" nyomna ott bent valamit. Aztán amikor elmegyek WC-re - megszűnik.
Kíváncsi leszek mit mond ma a doki, de valószínű még nem fog látni semmit. (36. nap)
Móni, nagyon drukkolok!!!
K.
K.
 


Kedves Zsuzsanna!

Köszi a tanácsot, mindenképpen viszek magammal citromot! Még egyelőre halogatom a vércukor tesztet, mert nem múlt még el a hányingeres korszakom (a tegnapi nap sajnos bizonyság volt erre), és a beutaló úgyis 1 hónapig érvényes.

A narancslevet én imádom, meg magát a narancsot is, van is otthon. Egyébként én is müzlit szoktam reggelizni, mint Adri, és az is bevált, sokszor még meg se eszem mindet, és már rohanok a WC-re.

Kedves Adri!

Teljesen megértelek a meghatottságodért, én is gyakran érzek hasonlóképp! Szerintem ez természetes, ha az ember lélekben már igazán felkészült az anyaságra, a kisbaba érkezésére, ami tényleg az élet egyik legnagyobb csodája!

Kedves K.!

Ez érdekes tünet! Egyébként a nővérem, mikor a második kislányával terhes lett, orvoshoz ment, tesztet is csináltak neki, és azt mondták, negatív, nincs ott baba. Aztán pár hét múlva kiderült, hogy mégis van! Ha jól emlékszem, az ultrahang az 5. terhességi héten már ki tudja mutatni a terhességet, vagyis 3 héttel a fogantatás után. Nőgyógyászati vizsgálattal elvileg csak a 7-8. héttől lehet kimutatni, elvileg teszttel lehet a leghamarabb, a fogantatás utáni 10. naptól, ekkorra termelődik annyi HCG, ami már kimutatható. Viszont ha ciklus végén következett be a terhesség, akkor lehetnek tünetek annak ellenére, hogy még nem lehet kimutatni a terhességet.

Azért nagyon várjuk, hogy mit mond majd a dokid, de gondolj arra, hogy az ő szava se szentírás, a biztosat csak az idő mutatja majd meg. Drukkolunk neked!

Kedves Kata!

Merre jársz? Tegnap reggel óta nem hallottunk rólad!

Kedves Móni!

Tőled is izgatottan várjuk a híreket, hogy mi volt a dokinál!

Kedves Király Kati!

Ez a vukkolás nagyon gyanús, bár ellenmond a hőmérsékletnek, de a természet produkál néha furcsa dolgokat! Mikor kéne megjönnie?

Mindenkinek szép napot kívánok, a csúnya borús idő ellenére is!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Helló Lányok!
Na, szépen sorban válaszolok mindenkinek, tök jó, hogy ilyen nagy volt itt a forgalom. Remélem, így is marad!!!

Lara, szerintem a Clear Blue tesztet (nem vagyok még unalmas? :-)) nyugodtan megcsinálhatod a hétvégén, ha van valami, az kimutatja. Legalábbis nekem kimutatta mindkétszer a menszesz megjövetelének várható napján. Persze ez attól is függ, hogy milyen a ciklusod, nekem mindig napra pontos volt. Ha esetleg néha szokott késni neked, akkor igaza van valakinek fentebb, hogy várjál néhány napot. Nagyon drukkolok!!!

Moni, a mai naphoz sok erőt és nagyon várom a híreket felőled!!!

K. menj el orvoshoz, mielőbb, mert a tünteteid nagyon gyanúsak és stétizgukjuk itt magunkat érted. :-))

Krisztina, a Raffaihoz szerintem is menjünk el, mielőbb. Én a jövő héttől heti háromszor járok reggel angolra, igazából azt akarom megvárni, hogy azt hogy fogom bírni. Aztán visszatérünk rá, jó? Örülnék, ha lenne türelmed megvárni engem, együtt csak jobb lenne belekezdeni, nem?

KAdri, aranyos az újabb sztorid és köszi, hogy tartod a lelket síró-picsogó sorstársadban!!!

Majd még jövök!
Kata
Kata
 


Szia, Kata!

Oké, kezdjük együtt, de mikorra derül ki, hogy hogy bírod az angolt? Mert ha sokat várunk, itt lesz már a karácsony meg az ünnepek, aztán meg már lehet, hogy kiszaladunk az időből. (Bár nem tudom, mikor érdemes elkezdeni, de biztosan minél előbb, annál jobb)

Majd egyeztessünk, jó? Ja, egyelőre még az árat se tudom, pedig az nem elhanyagolható tényező, főleg így, karácsony előtt, mert ugye a dokinkra is kell költeni még... Azért legalább néhány alkalmat mindenképpen szeretnék kipróbálni (állítólag már 2 is számít), aztán ha jó, akkor folytatnám végig.

Olvastad a Te történeted-ben a Raffaihoz járt kismama írását? Nagyon érdekes!

Majd jelentkezz!

Szió: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Visszajöttem a dokitól. Ahogy megjósoltam: semmit sem látott - talán még nagyon kicsi lehet, csak akkor a teszt miért nem mutat semmit?
Jobbat nem tudott mondani? várjunk.
Hát további tépelődés következik...
K.
K.
 


Sziasztok !

Csak annyit írok, hogy megint 36.1 volt.
Hát ennyi.
Egyébként jövőhét szerdán kellene megjönnie.
Azt hiszem egy ideig nem látogatom az oldalt, mert túl - túl sokat foglalkozom ezzel az egésszel, és nem egészséges számomra. Nehéz szívvel írom le, de így jó lesz. Visszatérek a régi kerékvágásba. Ismételten járok tornázni, elkezdtem fogyózni.
Ugyanis, hátha terhes vagyok felkiálltással, ettem rendesen.
Az e-mail címemet tudjátok.Ha van valami, akkor oda tudtok írni.
Félre ne értsetek, én nagyon örülök mindenkinek és mindennek, de most így érzem.

Üdv.: Király Kati
Király Kati
 


Kedves Kati!

Lehet, hogy igazad van. Ha te így érzed jónak, akkor tégy úgy. Tényleg nem jó túl sokat foglalkozni a dologgal. Azért nagyon sajnálom, hogy itthagysz minket, ugye, tudod, hogy minél előbb visszavárunk - reméljük, akkor már jó hírekkel!

Vigyázz magadra, és sok sikert és szerencsét kívánok neked, nektek az elkövetkezendőkben!

Szeretettel: Krisztina


Kedves K.!

Ne csüggedj! Ha ciklus végén estél esetleg teherbe, akkor még a teszt se mutatja ki! Még egy hét, és biztosan ki fog derülni. Kitartás!

Üdv: KRisztina
Krisztina (Krisztina)
 


K.!
Hát ettől nem lettél sokkal okosabb! A tünetekről nem mondott semmit a doki? És mikor kell visszamenned? Kitartás!
Kata
Kata
 


Szija lányok!

Ma a babanet-rendelőben barangoltam, és ott találtam a következőket, ami nálam és K.-nál is fontos lehet:

" A terhességi teszt pozitivitását a HCG nevű hormon okozza, amely lényegében egy vezérlő jellegű hormon. Termelődése a beágyazódáskor indul meg, tehát általában az elmaradt vérzés (ekkorra már két hét eltelt a megtermékenyüléstől) után jó egy héttel válik pozitívvá a teszt. Tudnia kell, hogy a "patikai" tesztek biztonsága elég siralmas: tapasztalataim szerint minden hatodik-hetedik esetben téves eredményt adnak, amibe persze bele kell számítani a tesztet végző személy "személyes
tényezőit" is. Lehet, hogy lakonikus, de az én véleményem szerint terhesség az, amelyet ultrahanggal ki lehet mutatni. Lényeges előnye az ultrahangnak, hogy a teszttel ellentétben a beágyazódás helye is megállapítható: egyáltalán nem mindegy, hogy a pete esetleg nem a méhen belül található... A reggeli hányingerért egyébként nem direkt a HCG felelős. Hatására a "normál" ösztrogén és progeszteron szintje nagyságrendekkel nő és ez a közvetlen hatású. No meg persze az, hogy a terhesség elején ez utóbbiakat a petefészkek termelik, a kialakuló méhlepény a 12. hét körül veszi át a "vezérlést". A tapasztalatok is igazolják, hogy ekkor stabilizálódik a terhesség és szűnnek ezek a panaszok."

Egyébként már egy csomó tünetet vélek magamon felfedezni :-))) biztos pszichikai tünetek, a férjem szerint már hipohonder vagyok :-))
De a hét végét mostmár mindenképp megvárom a teszttel, ahogy javasoltátok!

Sziasztok, Lara
Lara
 


Sziasztok Lányok!

Beírtam a keresőprogramba a tüszőrepedés szót és így találtam rátok. Elolvastam minden hozzászólást és nagyon tettszik ez a családias hangulat ami körülveszi ezt a fórumot.
Nemrégen döntöttünk úgy a párommal hogy babát szeretnénk de sajna eddig még nem jött össze. A párom azt mondta nyugodjak meg biztosan össze fog jönni, de én már rengeteget aggódtam és sírtam emiatt. Nagyon félek, hogy soha sem fog sikerülni. Eddig a témában is teljesen műveletlen voltam, most kezdtem nézegetni az interneten az ide vágó irományokat. Tőletek is rengeteg dolgot tudtam meg. Remélem nekem is tudtok segíteni.

Sziasztok, Ági
Ági
 


Sziasztok!
Mivel most tanulmanyi szabin vagyok, ezert csak este jovok, mert ekkor eri meg.
Voltam dokinal, minden rendben. Amikor levette a kenetet mondta ez csodalatos, ugye most van felidoben? Tehat minden rendben, de baba nincs. Beutalt ultrahangra, de csak dec. 8-ra volt idopont. Nagyon remelem, akkor mar baba lesz odabent! Annyi, hogy a tesztoszteronom magas, de meg semmi gyogyszer, majd az uH utan. Mindenesetre most minden lehetseges alkalmat kihasznalunk... :)
Sajnalom, hogy a Kiraly Kati itt hagyott bennunket. En pont az ellenkezojet erezem a dolognak! Ha ti nem lennetek, mar biztosan begolyoztam volna! Olyan jo masokkal megosztani a problemakat, es gondolatokat. Mert ugye az ember nem akar minden apro dologgal az orvoshoz menni. Jo, hogy mas is egyutterez velem, es jo, hogy kozosen szurkolunk egymasnak, egymasert.
Moni
Moni
 


Szia Lányok!
Megint vége egy agyament napnak, gondoltam, még írok nektek pár sort lefekvés elött!Móni! Tök jó, hogy úgy tünik, minden rendben, akkor csak lazán! K! Ez is valami, hogy legalább kapásból nem vágta rá a doki, hogy valami más lehet a dologban, szóval csak türelem neked is, Larának is... de tényleg, mit mondott a tünetekre??? Krisztina! Leírnád, mi ez a cukros izé? Meg hogy automatikusan csinálják mindenkinél? Meg ha tudjátok a pszichoanalízis árát, azt is...
Kata! Hangulatod mostanában? Munkát bírod?
Ági!Örülök, hogy csatlakoztál, nekem úgy tünik, itt aztán kérdés nem marad megválaszolatlanul, szóval tuti jó helyen jársz! Én is nemrég csöppentem ide, és örülök, hogy a csapat nagyon lelkes és támogató! Tényleg nagyon jó veletek megosztani a gondolataimat! Az ilyen kismama-mizériára sokan már csak a fejüket csóválják, pedig ez tényleg az élet része! (söt, nekem egyre inkább úgy tünik, hogy az élet maga szinte csak kalamajkából és kérdéshegyekböl áll nálam, nem tudom, ti hogy élitek ezt meg?) Néha kissé zavaró az ezredik marhaságomat bevallani egy teljesen normál hormonszinten boldog családi életet élö/esetleg mástól hibbant barátnönek.
Ja, bocs, a gépemen nincs hosszú ö, ü!
Mindenkinek hatalmas skandináv mackó-ölelés, a la Adri!
KAdri
 


Sziasztok!

(Bocs hogy idekontárkodok, se nem várunk most babát se nem iparkodunk rajta)
A cukros víz: (valamelyik rovatban már veséztük, de nem tudom hol) Szóval adott mennyiségű (100g ált.) cukrot tesznek vízbe, és előtte, majd utána 3-szor (óránként) nézik a vércukor szintet (terheléses vércukor vizsgálat). Célja, hogy a terhességi diabétesz kiszűrhető legyen vele. Nekem fura, hogy Krisztinának ilyen hamar adták a beutalót, az én dokim mindig a második trimeszterben (harmadban) csinálja. A citrom jól hangzik, a kérdés, hogy engedik-e (én pl. kérdeztem abban a másik rovatban, nem lehetne-e tealevelet beleáztatni, és teának inni), mert megváltoztathatja a felszívódási körülményeket, és az eredményt másképp kell esetleg értékelni. Amúgy van, ahol 2 zsemlét etetnek, hát ez is sokkal humánusabb. Ja, és a terheléses vizsgálatot tudtommal csak azoknál végzik, akiknél van valami rizikó faktor, pl. diabétesz a rokonságban.
Minden émelygőt bíztatok, az első gyerekemnél egész végig képes voltam hányni! Val. a reggeli vasakat nem bírtam. (Az ikreknél egy fokkal jobb volt, ami bevált az a szénsavas ital reggelre.)
A Raffai dolgokhoz még nem tudom mit szóljak, azért az a szemlélet, hogy így a gyerek sokkal zsenibbnek tűnik stb. egy kicsit megalázó a Raffai módszer nélkül a gyerekükkel jól elkommunikáló, őt nagy szeretettel váró szülő számára, nem?
Az álmokról: hogyan értelmeznétek, hogy a férjem nemrég azt álmodta, hogy fiú ikreket szülök neki, hüvelyi úton, és kis vasgyúrókat? (nekem ugyebár a második terhességem ikrek voltak, közepes súllyal, császárral)
K! Én bíztatlak, van akinek még meg is jön, és mégis terhes! Rengeteg olyan esetet hallottam, ahol csak sokkal később vált egyértelművé a dolog.
Minden jót mindenkinek, és kitartás!
ILdi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy ideje lenne újra jelentkeznem. Én folyamatosan olvastalak Titeket a velem történtek ellenére is, mert hiányoztatok!!! Először azt hittem, hogy többet nem is akarok a témáról hallani, de aztán rájöttem, hogy éppen ellenkezőleg. Most már kezd a lelki egyensúlyom is helyreállni (amit a Katának is nagyban köszönhetek!) és annak ellenére, hogy az orvos némi várakozási időt írt elő, már készülök az újjabb terhességre. Szóval az egészből csak annyit akartam kihozni, hogy nagyon jó megosztani a gondolataimat olyanokkal, akik tökéletesen megértenek és rendkívül segítőkészek!!!
Szeretettel üdvözlök mindenkit: babavárókat és reménykedőket egyaránt
Andrea
Andrea
 


Sziasztok,

örömmel látom, hogy egyre többen vagyunk, akik leveleznek.

Kedves mindenki, akit a cukor téma érdekel:
hivatalosan a terhesség alatt egyszer a 26. héten minden kismamával elvégeztetik a cukortesztet a terhességi diabétesz miatt.
A terhesgondozó válogatja, hogy milyen formában én úgy tudom, hogy a "cukros vizet" itatják a legtöbb helyen, de már én is hallottam a humánus két zsemle elfogyasztása módszerről.
Nem olyan rémes a cukor, ennél rosszabb is van.

Kedves Zsóka,

minden rendben van, bár tegnap többször voltam a szívinfarktus határán a párommal, de aztán közölték a jó hírt, hogy semmi rendellenség, ráadásul a férjem kívánsága szerint kislányunk lesz. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy elvettek két hónapot az életünkből, és biztos vagyok benne, hogy a babával való kapcsolatomat is megviselte, pedig úgy készültem.
LEhet nekem is csatlakoznom kéne a Raffai módszert követőkhöz?

Ráadásul felmerült bennem egy-két morális kérdés, hogy mit tettünk, döntöttünk volna, ha találnak valamit. Szóval 25 héttel ezelőttig én is azok táborába tartoztam, akik nem értették, hogy miért tart meg egy anya fogyatékos gyereket, mert az senkinek sem jó, inkább próbálkozzon újra. HÁt meginogtam ebbéli meggyőződésemben. Szóval pokoli volt, de happy end, ahogy megjósoltad, nincs ciszta sem, felszívódott. Aki az AFP után hasonló cipőben jár - remélem senki sem - azzal szívesen levelezek róla, sok tapasztalatot szereztem.

Kedves mindenki,

hallottatok már a málnalevél tea szülést könnyítő hatásáról? Az orvosom kibírta röhögés nélkül és azt mondta, hogy ha úgy érzem pszichésen segít igyam, de olyan rossz, hogy ha tényleg nem segít, inkább kihagynám.

Én megálmodtam, hogy kisfiam lesz és ha a babára gondoltam, vagy róla beszéltem mindig kisfiúra gondoltam, ráadásul a hasam is hegyes, nem hánytam, szóval minden fiúra utalt. Persze kislány. HÁt ennyit nálam a megérzésekről, de már sok kismamáról hallottam, aki végig biztosan tudta a babája nemét és az is lett, akit gondolt.

Egy boldog Zsuzsanna
zzss
 


Sziasztok, nincs sok időm, de itt vagyok, élek és virulok. Ma este megyünk az ultrahangra, az elsőre, persze a zabszem a helyén van, de a bizakodás is, úgyhogy nagyon várom már a hat órát. Vinnünk kell videókazettát is... annyira izgulok!!!
A tesóm tegnap volt dokinál, én ugye jún. 15-re vagyok kiírva, ő pedig júli 13-ra. Anyukám repes a boldogságtól! Gondolhatjátok!
Mindenkit üdvözlök: Kata
Kata
 


Kedves Adri!

A cukros vizről sokat nem írok, mert már kivesézték előttem mások, csak annyit tennék hozzá, hogy nekem 75 gr. cukrot írtak elő, és azt mondta a védőnő, hogy most már kötelező minden kismamának Magyarországon ezen a cukrosvizes tortúrán átesnie.

Kedves Ildi!

Én is csodálkozom, hogy mindjárt az első vérvételnél máris elküldtek erre a cukrosvizes szenvesztésre, Olivérnél még nem így volt! És pedig nincs is cukros a családban!

Raffai módszerről annyit, hogy van, aki anélkül is kapcsolatot talál a gyermekével. Viszont olvastam, hogy az intelligenciát csak 35%-ban határozzák meg az örökölt gének, míg 65%-ban a méhen belüli fejlődés alatt alakul ki, vagyis a magzat különösen fogékony a tanulásra, fejlődésre.

Kedves Zsuzsa!

Gratulálok a kislányodhoz, és örülök, hogy kiderült, hogy nincs vele semmi gond! Én hallottam a málnalevél teáról, de odáig nem jutottam, hogy ki is próbáljam... Ha tényleg ennyire rossz, akkor nem fogom, inkább a Raffai módszerben bízom!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Krisztina!

Végigrágtam magam az itt megtalálható Raffai cikken, bár az elején úgy voltam vele, ha ilyen a könyv is, sose olvasnám el.
Nem értek egyet Raffaival, avagy pontatlan a fogalmazása. Az IQ ugyanis később, megszületés után is rengeteget fejlődik, azért azt nagyon nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy az én gyerekeim IQ-ban tetemes hátrányban lennének amiatt, hogy Raffai később találta ki a tudományát! És ugyanakkor ha a méhen belül minden végképp eldőlne, akkor az örökbefogadott stb. gyerekeknek semmire sem lenne esélye. Szóval oké, hogy számít a méhen belüli kontaktus, de szerintem az utána levő épp annyira számít, és nem vagyok hajlandó Raffaitól elfogadni, hogy a gyerekeim hátrányban vannak, miattam, azért, mert nem jártam Raffai tanfolyamra!!! Sajna az árak még nem lettek itt publikusak, de szerintem disznóság ezért pénzt kérni!!! Nem a módszerrel van a bajom, csak a beállítás nem tetszik, az hogy ő mindent jobban tudna, mint bárki más. Millióan szülnek évezredek óta, és elég sok koponya is van köztünk... A kapcsolat nélküle is lehet, legfeljebb nem virágocskák meg méhecskék szerepelnek benne...
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok,

Teljes mértékben egyetértek Ildivel.
Szerintem manapság túl sok felesleges dologgal foglalkozunk Mi kismamák.
Gondoljatok bele,anyáink se bonyolodtak holmi Raffai módszerrel,és még is itt vagyunk.Szépen,okosan stb.

Hédi
Hédi
 


Hahó Lányok!
Elöször is köszönöm a sok jó cukros-tanácsot, azt hiszem, majd legközelebb rákérdezek, itt mi a helyzet...
Kata! Nagyon izgulok az elsö uh-miatt, mi mindketten (fö a változatosság) elsíruk magunkat örömünkben, azt is láttuk, hogy a kis babóca bekapta az ujját! Hihetetlen, fantasztikus élmény!!!Remélem ujjongva jön a beszámolód, hogy mi volt!
ZSuzsanna! Nagyon örülök, hogy jól vagytok, és hogy végre nyugodtak lehettek...
A Raffai-ügyröl meg annyit, hogy pl. engem cseppet sem azért érdekel, mert azt várom töle, hogy majd jól zseni lesz töle a babámból, söt... Egyszerüen csak azért szeretném, mert nagyon jó érzés lenne már most felvenni a kapcsolatot a kis jövevénnyel, és bár sokaknak sikerül maguktól is, nekem speciel nem, vagy nem úgy, ahogy azt én elképzeltem. Szerintem sem lesznek azok a babák hátrányos helyzetben, akik nem Raffaiznak, de ha valakit érdekel, szerintem miért ne??? Az ultrahang se régi találmány, több ezer éven át szültek a nök anélkül, hogy esélyük lett volna megtudni, hogy a baba fiú-e vagy lány, mégis, manapság mindenkinek szíve joga eldönteni, megnézeti-e vagy nem. Attól a tény ugye nem változik... Nekem egy kicsit ehhez hasonló a dolog... ja, és itt speciel fizetni kell egy külön uh vizsgálatért, ha tudni akarod a baba nemét. Summa summárum: Raffaival vagy anélkül: éljen a babavárás!!!
KAdri
 


Kedves Zsuzsa! Nagyon örülök, hogy mindne rendben van!!!! Sokat gondoltam rátok. Őrület, hogy a dokik mi mindenbe beleviszik az embert.
Őszintén szólva én nem tudom, hogy ha a második UH-on ott lett volna a ciszta, akkor megcsináltatom-e az amniot. (Mert ugye ha az ember egy beteg babát is megtartana, akkor minek az amnio). No és igen, ott a kérdés, mi van ha beteg a baba. Hálistennek nekem "csak" két hét volt az , amit az őrület határán töltöttem. Nem tudom, hogy bírtad ki a két hónapot. Aprópó: neked mennyi volt az AFP-d?
A kórházból hazajövetelkor megnézettem a kislányka buksiját (magamat megnyugtatandó), semmit nem láttak, aminek nem ott a helye. A múlt héten is voltunk koponya- és hasi UH-on (a gyerekorvos minden újszülöttet elküld), ott sem találtak semmi oda nem valót. Kezdek megnyugodni...
Vigyázz magatokra
üdv
Zsóka
Zsóka (Zsóka)
 


Kedves Pethes Ildi!

Nem célom, hogy meggyőzzelek. Tiszteletben tartom a véleményed. De azért én igenis kívánom neked, hogy egyszer - akár más témában is - legyen ilyen élményben részed. Mert csodálatos.

Egyetlen célom, hogy akit valamilyen szinten érdekel az analízis, az tudomást szerezzen róla.

Tárgyilagos szeretnék a továbbiakban is maradni.

A tények pedig: az első szülésemnél nem tágultam 10 óra alatt sem (pedig ittam málnalevél teát), végül császármetszés lett. A másodiknál 3 óra alatt szültem, természetes úton.

Emiatt és az átélt élmények miatt pedig az összes további pozotívum nélkül is elégedett lennék.

Csicsó
csicsó
 


Sziasztok!
Már nem fáj a pocakom tegnapelőtt du. óta. Ez jó. A hőm: 36.7 körül van +-1
Hétfőn újabb teszt és doki, addig nem foglalkozom vele.
Fogalamam sincs mi van. 38. napon járunk, de a tegnapi teszt sem mutatott semmit.
Valami ötlet és jó tanács?
K.
K.
 


Kedves K.!

Nekem is pont ugyanilyen a hőmérsékletem, 36,7 +-1 fok. És éppen ma reggel csináltam tesztet (Mini stick), és nem mutatott ki terhességet. Nekem 17-én kell megjönnie, addig tipródom újra, de v. színűleg megint semmi nem lesz. Azért Te jobban állsz, ha már a 38. napnál tartassz, nekem még nem maradt ki ennyi ideig a havim. Szerintem kezdhetsz reménykedni.!
Olvastam viszont valahol azt is, hogy a lelki ráhangolódás a terhességre okozhat terhességi tüneteket, holott nem is vagy az. De azért én szurkolok neked. Ha pesti vagy, akkor tudok ajánlani egy nagyon aranyos doktornőt, igaz, ő nem foglalkozik terhesgondozással, de én is hozzá járok évek óta, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Közép árai vannak, és nagyon aranyos. Én a magánrendelésére járok, ahol általában full-on van a váró. Eredetileg gyereknőgyógyász, és nagyon érti, amit csinál.

Üdv:

Niki
Niki
 


Kedves Zsóka,

hirtelen nem tudok mit írni a két hónap eseményeire, rájöttem, hogy - így közel a 30-hoz - engem még nem ért fájdalom, nem szenvedtem, mert az igazi szenvedés az ez volt. Az AFP az 0,6 mom lett, két hét múlva a tehesgondozóban csináltak egy másikat az 0,7 mom lett.
Én is kérni fogom, hogy nézzék meg a babám buksiját,ha megszületett, különben az amnio-t csináló orvos is mondta, hogy fel fog szívódni. Én a dokikat is megértem, próbálják magukat bebiztosítani.

Kedves K., én idén január óta minden hónapban végigcsináltam azt amit te (mértem, néztem, olvastam), tavasszal már nem is bántam, hogy nem lett baba, mert júliusban volt az esküvőm,nászút és úgy gondoltam, hogy nem akarom végighányni az egészet, a ruhám is megvolt, azt meg kihízni, így nem is foglalkoztam vele. Szerintem ez segített. Májusban rögtön baba lett.
Nagyon drukkolok.

Málnalevél ügyben volt valakinek pozitív tapasztalata?

Zsuzsanna
zzss
 


Sziasztok!
Kedves Pethes Ildikó!
Kicsit nehéz volt higgadtan olvasni az írásodat, szerintem kicsit magadat próbáltad igazolni egy olyan dologgal kapcsolatban, amiről igazából nem tudsz semmit. Teljesen egytértek Kadrival és örülök, hogy ő már leírta azt, amit én is gondolok erről az egészről. Szóval a Csicsó által leírt élmény és a könyv elolvasása után én igenis el fogok menni Raffai doktor úrhoz és nem szért, mert zseni gyerket szeretnék, hanem azért, mert kíváncsi vagyok erre a lehetőségre és készen állok arra, hogy kipróbáljam.
Az pedig egészen egyszerűen tárgyi tévedés, hogy az IQ a születés után is fejlődik, legalábbis a pszichológiában ma elterjedt meghatározás szerint. De tulajdonképpen nem is ez a lényeg.
Hédi, azt gondolom, hogy mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit és hogyan foglalkozik a babavárással és azért, hogy magunkat, a saját döntésünket igazoljuk nem kéne ismeretlen dolgokról véleményt alkotni.
Egyébként a Raffai-módszerről van egy külön topic, javaslom, hogy ezt a beszélgetést ott folytassuk!
Kata
Kata
 


Szia Kata,

Honnan gondolod,hogy ismeretlen dologról alkottam véleményt ?
Nem lehetséges szerinted,hogy ismerem a Raffai-módszert,esetleg olvastam a könyvet csak nem látom annyira benne a lehetoséget ?

Azért mert valaki elmondja a saját véleményét - lsd. Pethes Ildi - még nem kénne leszólni.

Hédi
Hédi
 


Sziasztok!
Csak néhány dolog:
Ebben a hónapban (pontosabban októberben) nagyon vártam, hogy megjöjjön. Talán úgy, mint még soha. Hogy miért? Azt beszéltük meg az orvosommal, hogy ha megjön csinálunk egy átjárhatóságit. Úgyhogy amikor ebben megegyeztünk, úgy gondoltam sem nem mérek hőt, sem PG53, sem semmi száolgatás - minél előbb jöjjön meg és lássuk átjárhatók-e a petevezetékek. Vártam , vártam, hogy megjöjjön - a többiről fentiekben olvashattok.
Szóval reménykedek/dünk a férjemmel, hogy hétfőn végre megtudjuk mi a helyzet.
Én azért még beszólok a pocakba, hogy ha odabent van VALAKI, nehogy azt higgye nem foglalkozom VELE. Elég fura érzés (így hogy nem tudom ott van-e), de nem baj. Ha ott van - biztosan örül neki, ha nincs... ez is benne van a pakliban...
Mégegy hír:
Írtam már, hogy rengeteget eszem (sokszor este jön rám a nagy ehetnék). Ez sem tudatos, de a párom is észrevette. És ennek ellenére (3 hetenként szoktam mérni magam) ma reggel 1 kg-mal kevesebb voltam mint 3 hete, pedig sem tegnap, sem ma addig (mérésig) nem volt nagy dolgom...
Ezt is furcsállom egy kicsit. Én arra számítottam, hogy legalább 2kg-val több leszek.
Szóval mostantól nem foglalkozom a dologgal, és meglátjuk hétfőn mit/(((( KIT )))) :))találunk odabent.
K.
K.
 


Na, most hogy így kidulifuliztam magam a tegnapi ultrahangról is mesélek.
A Baross utcába járunk, ahol sajnos az ultrhanagot nem a saját orvos csinálja. Nekünk egy fiatal gyakornok doki csinálta, azt se mondta, bikmak, nem engedte be a páromat és elfelejtett képet csinálni. De a lényeg a lényeg: minden rendben van, a kis pirinyó 2 cm-es. Szerencsére videót csinált róla, de azt meg mi ketten a párommal nem tudtuk kisilabizálni, most itt a munakhelyemen az egyik kolléganőm elemezte ki. Látszik a feje, a kicsi szíve és a gerince végén most kezd "kettéállni" a lábikója.

A dokim magam nagyon rendes volt, meséltem neki a Babanetről is. Legközelebb négy hét múlva kell mennünk.

Hát ennyi történt, nagyon örülök, hogy minden rendben van. Köszönöm a drukkolást!!!

K., szerintem ez már több, mint gyanús!!! Nagyon drukkolok neked!!!

Sziasztok: Kata, a duli-fuli
Kata
 


Raffai-ügyben abban a topicban szívesen folytatom a beszélgetést, de szeretném, ha a vitánk innen kimaradna. Ez a topic nem azért született.
Kata
 


Szia lányok!

Hát igen érdekes Raffais vita alakult itt ki...
Asszem én még ehhez nem tudok hozzászólni, mert még nem tartok ott :-((

3 nap múlva kellene, hogy megjöjjön. A hőmérsékeltem minden nap mérem, a peteéréstől(okt.29) kezdve, már 11 napja 36,8 körül van.
Néha pedig(10 napja) szokott egy picit fájni lenn a hasam, de nem is jó szó rá, hogy fáj, hanem csak úgy érezni ott valamit, nem tudom ez mi lehet és miért...

Amitől ma megijedtem, hogy K.-hoz hasonlóan reggel én is tapasztaltam valami "barnás lötyit", de csak nagyon nagyon picit. Most már délelőtt 11 óra van és azóta viszont semmi, szóval reggel óta nincs már "barnás lötyi". De hogy ez mi lehetett??? fogalmam sincs.

Másnak is volt annak idején valami hasonló tünete?

Sziasztok, Lara
Lara
 


Sziasztok !

nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzátok. Úgyhogy ennyi volt az elhatározásomból.
Na mindegy. Remélem emiatt nem haragusztok rám.
Egyébként, tegnep voltam az OCSK-ban a férjem véreredményéért. Mindent rendben találtak. Ma is megyek, hogy védőnő megnézze a hőmérsékleti görbémet.Remélem délután már okosabb leszek.

Olvastam, a Raffai módszerhez a hozzászólásokat. Igazat adok a Katának, abbon, hogy nem szabad látatlanba véleményt kifejteni.


Üdv.: Kati
Király Kati
 


Szia, Kata!

Örülök, hogy minden oké a babussal! Ha legközelebb képet is akarsz róla, akkor ott és akkor kérni kell, és így nem felejtik el. Én is csak másodszorra kaptam, mert szóltam. Egyébként hogy vagy? Hányinger van még?

Kedves Ildi és Hédi!

Szerintem senki nem állította, hogy a ti babáitok hátrányos helyzetben lennének, mert nem érdeklődtök a Raffai módszer iránt. Egyébként a legtöbb, gyermekét örömmel váró kismama igenis kapcsolatban van a magzatával, csak esetleg ez nem tudatosan történik. Az, hogy van egy lehetőség, hogy ezt a kapcsolatot fejlesszük, szerintem jó dolog, persze nem fontos mindenkinek kipróbálnia, nem kötelező, és senki nem fog megkövezni, mert nem próbálod/próbáltad meg. Viszont egyértelműen megtagadni sem jogos ezt a módszert, nem kell egyből sarlatánságnak kikiáltani, főleg hogy bizonyított dolgokról van szó. A lényeg, hogy tiszteletben tartsuk egymás érdeklődését, értékrendjét ahelyett, hogy értelmetlen sértegetésekbe/sértődésekbe bocsátkoznánk. Ha korábbi írásaimból esetleg azt lehetett kivenni, hogy hátrányos helyzetűnek ítélem a magzatként nem Raffai módszerrel fejlődött gyermekeket (ezzel a saját fiam felett is ítéletet mondanék!), akkor az félreértés volt, és bocsánatot kérek miatta.

Másrészt viszont újból kérem, tartsuk tiszteletben egymás nézeteit és érdeklődését, és ne feledkezzünk meg a másik lelkivilágáról sem, hisz nem azért vagyunk itt, hogy bántsuk egymást, hanem azért, hogy biztassuk, segítsük egymást információkkal és szeretettel.

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Kedves K. Olvastam egy könyvet, a címe: Mennyei próféciák. Az is benne volt, hogy ha sokan gondolnak egy dologra, nagyobb az esély, hogy megtörténjen. Hát csak azért teszem ide a soraimat - bár sajnos nem vagyok sorstársatok, épp nem várok babát, mert nemrég született a második - hogy eggyel többen legyünk, akik szurkolnak érted és őérte. Kedves kis babóca! Neked is írok, jó helyed lesz, gyere csak, itt már öten-hatan várunk rád repesve!
Csicsó
csicsó
 


Sziasztok!!!
Király Kati, nagyon örülök neked, bár ahogy azt írtam is emailben (megkaptad?) a múltkori döntésedet is maximálisan el tudtam fogadni. Örülök, hogy minden rendben az OCSK-nál is!!!!

Lara, hétfőig sok erőt!!! A hasifájás nekem is volt, pont úgy, ahogy te is leírtad, nem is igazán fájás... Később megtudtam, hogy ez tulajdonképpen nem volt más, mint az izmok átrendeződése, igazodása az új helyzethez.

Krisztina!!! Képzeld, az ultrahangra vittem a videókazettát, mondta a doki, hogy persze, lesz kép is, meg videó is, erre amikor készen lett a vizsgálattal ennyit mondott: hupsz, a képet elfelejtettem... Neki csak ennyi, ezt ott abban a pillanatban felfogtam. Elfelejtette...
Kata
 


Raffaival átmentem a másik rovatba, valóban ott folytassuk inkább.
Ildi
Pethes ILdikó
 


Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy elcsendesedöben a feltupírozott hangulat, ugyanis pont pár napja gondoltam arra, hogy de jó, végre egy nyugis, jó alaphangulatú téma... na nem mintha vitatkozni nem lenne jó, de tényleg, itt olyan jól jön ez a baráti hangulat! Kata! Örülök, hogy minden rendben van a kis pocaklakóval, örüljetek a videónak, nekem képem van, de videóm nincs :(
Kati! Jó, hogy mégis velünk maradsz, tényleg számíthatsz a mi drukkolásunkra is!
Kedves K.! Nálam is volt pocifájás, nem is kicsit, már tuti biztos voltam, hogy most megjön, és lám, mégis baba lett a dologból! Várjuk a hétföt!
Lara! Én kivárnám a 3 napot, aztán hajrá az új teszt! Szorítok!
Most fejeztem be a munkát, képzeljétek, a kis lurkó épp hatalmas rodeót csap a pocimban!
Mindenkinek jó éjszakát!
Adri
KAdri
 


Kedves Lara,

amikor abbahagytam a gyógyszerszedést a szervezetem ugyanúgy pontosan 24 napra teljesített, így amikor már babát vártam akkor is éreztem, hogy fáj a derekam, a fejem és barnás "lötyim" is volt. Meg is írtam a férjemnek, hogy ebben a hónapban sem lesz apa. Ez volt szerdán. Amikor köv. hétfőig sem indult be igazán a vérzés, akkor vettem tesztet és ott voltak a csíkok. Az én számolásom szerint nem lehettem több 3 hetesnél, de ugye hivatalosan az utolsó menzesztől számolják. Az orvos azt mondta,hog várjunk még másfél hetet és utánna menjek ultrahangra. Elmentünk és már látszott a pici.
Kitartást, nagyon drukkolok.

Zsuzsanna
zzss
 


Sziasztok!

Bár azt mondtam, nem foglalkozom a dologgal - mégis.
Megint valami pecsételős vérzés van és a derekam is fáj. Szóval újra idegeskedés. Nem is tudom mi lesz velem a hétvégén, ha megjön - azt hiszem össze lesz törve a kicsi szívem... :(
Vajon ez mi?
K.
K.
 


Kedves Király Kati!

Én is nagyon örülök, hogy visszatértél hozzánk, meg annak is, hogy jók lettek az eredmények. Továbbra is drukkolok nektek!

Kedves Kata!

Ez nem volt szép akkor az ultrahangos dokitól! Szerintem legközelebb még a vizsálat közben szólj, akkor, amikor megállítja a képet, hogy megmérje a babát. Akkor ott és akkor meg tudja csinálni a képet, és nem fogja elfelejteni! Én is így csináltam most legutóbb.

Lányok!

Hétfőn vagy kedden reggel rászánom magam a vércukros rémségre! Drukkoljatok, hogy ne hányjak, ne ájuljak el, és ne kelljen ezért megismételni a tesztet! Már látom is a nővérek megnyúlt arcát, ahogy előadom majd nekik, hogy csupán egy olyan apró kis problémám van, hogy hányós vagyok, ájulós vagyok, és még terhes is...! Fő az optimizmus!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?