Nagyon felzaklatott ez a mai hír..engem is!
Elõször nem ide akartam írni, hisz' ez ugyebár OFF.., de látom mást is felkavart.
Én ezt rádióban hallottam, ott elmondták, hogy a babát már tavaly decemberben beutalta a doki, mert ismeretlen eredetû zúzódások voltak rajta és januárban eltört a kicsi keze, ami azóta is gyógyulóban van..
Mi a francból gondolta a doktor, hogy majd az a vadállat szülõ fogja bevinni a babát a kh.-ba, aki képes 3 hónaposan megverni, csak hogy lebukjon.. és miért nem kelt senkiben megdöbbenést (védõnõ, gyerekorvos, sebészet..), hogy eltört egy 4!!! hónapos gyerek kezecskéje?? Miért kell megvárni, míg kómába esik???
Tudom, most brutális amit írtam, de ez is megszûrt! Remegek a dühtõl minden egyes ilyen eset kapcsán! Hol van a gyermekvédelem? Mi a francnak van a védõnõi szolgálat? Csak azért, hogy elmondja nekem: "most már adhatna egy kis húst is a gyereknek", vagy "nem kellene má' ennyi idõsen is szoptatni"..??
Nemrég költöztünk vidékre és összeismerkedtem a helyi nagy családosokkal: sok család "csak" azért nagycsalád, mert nevelõotthonból van náluk kisgyerek. Az egyik kisfiút, aki a lányom oszt.társa, 6 éves koráig verték otthon, lopásra kényszerítették, kikötötték...és csak ezek után került állami gondozásba, majd így ide a faluba. Értitek, mindez 6 évig fel sem tûnt az illetékeseknek! Az pedig senkit nem érdekel, hogy a most 9 éves kisfiú örök életében lelkisérült lesz, nyomok vannak a testén a "boldog gyermekkorából", nehezséget okoz neki a beilleszkedés, le van maradva a kortársaihoz képest egy-két évvel..!!
Úgy szeretnék vmit csinálni, hogy ne történhessen meg ilyen, vagy ezekhez hasonló, hogy ne kelljen tönkre mennie egy kicsinek, ahhoz, hogy az õ érdekeit képviselõ szervek merjen elõbb cselekedni, hogy a védõ?néni se dugja a földbe a fejét!!
Ha nagyon Off voltam az OFFban, bocs érte!
Pocok, jó ötlet! Írd meg, mit mondott!
Verus