Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Memo a tájékoztatást!

Szilvi, érdekes azt olvasni tőled, hogy attól félsz, hogy nem tudod mikor "jött el az idő" :-) Én azt hittem, hogy a második szülésnél már csak van egy kis tapasztalata és önbizalma az embernek ilyen téren. Akkor mit mondjunk mi, először szülők? :-)) Nekem már régóta vannak keményedéseim és meg voltam győzödve róla, hogy a CTG majd ki is mutatja valamilyen szinten a méhösszehúzódásokat és kedden voltam CTG-n és semmilyen fájást nem mutatott.

Az oltás téma engem is érdekel, légyszi írjátok meg, hogyha megtudtok valamit. A BCG oltást mikor kapják a picik?

Mi még a bababútort "építgetjük", nagyon jó játék :-) csak két napja nem volt időnk foglalkozni vele. Azután kezdem majd én is kimosni, rendbetenni a kicsi ruhatárát. Csak előbb még ki kellene gyógyulnom a torokgyulladásból is :-(

Tényleg, közületek nem érzékeny valaki a frontokra? Az éjjel szinte semmit sem aludtam és nagyon fájt a fejem. Az időjárásváltozásra gyanakszom, de nem tudom biztosan, hogy az volt-e az ok.

Üdv,
Csenge, 35+2
Vendég

<font color="0000ff">Csenge!

A BCG oltást már a kórházban megkapják a babák.

Az a bizonyos oltás, az Infanrix, és ennek változatai, amik a Di-Per-Te oltást hivatottak helyettesíteni. A kéthónapos nem ez még, ott nincs új és régi. Ki kell fagatni a gyerekorvosotokat, ha nem hajlandó erről kommunikálni, akkor ha jól tudom, a László Kórházban van egy védőoltási tanácsadó, ott kiokosítanak.

Memo!

Jól emlékszem neked az előző szülésed is császár volt? Az én orvosom, miután a második gyermekem császáros volt, a harmadiknál mondta, hogy császáros előzménnyel nem vajúdgat otthon az ember, hanem bemegy a kórházba.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Szia Csenge!

igen, érzékenyek vagyunk a frontokra, különösen a gyermekKép sajnos...vagy hál'Istennek? Kép
egész éjjel 2,5 óránként evett (most 13. hetet tölti ép) régen evett ilyen sűrűn éccaka...

üdv, Andi

PS:Felizgattatok ezzel a higanyos oltással.... gyorsan gyorsan utánajárok, mert most lesz esedékes a 3. oltása...
kisbora

Ja... és már pocakban is az volt, ha hajnal 4kor felébredt apjával, anyjával együtt, aznap hóesésre számíthattunk...

A.
kisbora

Sziasztok! Párna ügyben még tanácstalan vagyok,de majd lecsekkolom a pelyvás töltetü súlyát és az lesz a mérvado! Andi! Ennek a piacnak van valami nyitvatartása,v mikor lehet vajon ottalálni az árúst??? Mi a hidegfrontra lettünk érzékenyek,mióta terhes vagyok olyankor fáj a fejem és a gyerköc sem tud nyugton maradni több órán keresztül:-( nagyon izgalmas h sokan innen már visszafele számoljátok az idöt, mikor olvasom a sorokat már én is közelinek érzem a találkozót,de 15 hét még sok idö!Kép puszi

Kép
hencsi

Sziasztok,

Zita,

Az az igazság, hogy én is tudom, hogy nem szabad itthon vajúdni az előzmények miatt, főleg, hogy a dokim nyaral és időben kell értesíteni. Csak tudod az a rossz, hogy én nem érzem a fájásokat és anélkül tágulok emellett iszonyú nagy a fájdalomküszöböm. Szóval nem tudom, hogy mikor menjek, mert azt sem akarom, hogy túl hamar ( pici lányom nélkül szörnyű) és az előzmények miatt biztos, hogy ottfognak.
Egyik este annyira fájt mindenem, hogy felkeltettem a férjem mert én is megijedtem, aztán mégsem akartam elindulni. Hál'Istennek mert azóta semmi és akkor már megint ott lennék két napja.
Úgy gondoltam, ha rendszeresen keményedik és nagyon fáj a derekem akkor elindulunk. Van valami egyéb amire szerintetek még odafigyeljek?
Igazából nekem ez olyan mintha első lenne mert a lányom koraszülöttként született minden előzmény nélkül.

Köszi Memo
memo

Sziasztok!

Az az igazság, hogy én az első szülésemnél sokkal magabiztosabb voltam mint most!
Amikor elfolyt a magzatvíz egyértelmű volt, hogy be kell menni. Mire odaértünk teljesen felspanoltam magam, hogy most aztán szülök, és nagyon erősnek éreztem magam a dologhoz. Aztán amikor az ügyeletes doki flegmán közölte velem, hogy ne nagyon számítsak aznap babára, teljesen elszongyolodtam. A következő két nap meg kifejezetten szörnyű volt, mindenki megszült körülöttem, csak én nem. Így a 3. napra mire végre megindultak a fájások, már teljes letargiában voltam. Ráadásul éjjel 1-kor kezdődött, így tök fáradt voltam.
Szóval akkor én amolyan könyvekben leírt szülésre készültem, és teljesen máshogy alakult. Így most nagyon kíváncsi vagyok hogy hogy fog alakulni a dolog.
De látom Memo, te is izgulsz rendesen. Ahogy olvaslak, tényleg készülődhetsz már. Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben menjen. Ha jól tudom a 37. hétben jársz. Szóval afelől megnyugodhatsz, hogy nem lesz koraszülött, és ilyenkor már simán szülhet az ember problémamentesen. Csak vidáman!

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Köszönöm az oltással kapcsolatos infókat! Sajnálom, hogy felizgattalak a kérdéssel Kisbora, igazán nem akartam! Csak úgy gondoltam, talán van aki már jártasabb ez ügyben. A védőnőnőm engem is megnyugtatott egy egész napra, aztán sajnos újabb híreket hallottam.

Tegnap este én is elbizonytalanodtam, meg érzem-e, mikor kell indulni a kórházba. Egész délután keményedett a hasam és elég rosszul éreztem magam. Miután első baba lesz és a 37. hetet töltöm hétfőn, kicsit megijedtem. Eddig minden simán ment és most kezd tudatosulni bennem, hogy hamarosan ANYA leszek! Izgulok kicsit, de nagyon jó érzés!
Azt semmiképpen nem szeretném, ha hiában mennénk a kórházba és esetleg ott tartanának. Az tényleg rossz lehet, ha körülötted már mindenki megszült, csak te nem. A nővérem mindkét babájánál egy hetet töltött szülés előtt a kórházban, mert túlhordta őket. Õ már annyira el volt keseredve, hogy biztosra vette, ezek a gyerekek már csak "iskolaéretten" jönnek.

Vigyázzatok magatokra, jön a meleg!

Üdv.
Duda

ps.: a jóslófájásoknál mit érez az ember lánya?

Andi&Nati

KépKép
duda

Hát igen, engem is azzal bíztattak, hogy még egy gyerek sem maradt bent az anya hasában. De ilyenkor ez sovány vigasz.

Most próbálom átgondolni, mi mindent kell még vennem a kórházi csomagba. Régebben írt valaki listát, de lusta vagyok visszakeresni. Arra emlékszem, hogy popsitörlő, krém és pelenkán kívül babafürdetőt is kell vinni, de arra nem, hogy nekem kell-e a köldök ápolásához szükséges hintőport és alkoholt is biztosítanom. Ti raktok be ilyesmit? Ruhát visztek a babának?

A jóslófájásokra nekem a deréktáji fájdalmat mondták, de komolyan mondom én semmi ilyesmit nem éreztem.

Üdv: Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Talán velem van a baj, hogy én még nem izgulok? :-) Persze még "csak" a 36. hétben vagyok :-) Most jutott eszembe, hogy már tényleg elkezdhetném legalább beszerezni azokat, amiket a kórházba kell majd vinni. Meg előbb nem ártana talán egy listát is készíteni hozzá.
Miután végre átaludtam az egész éjszakát és ráadásnak a délelőttöt is :-) most lehet, hogy elmegyek vásárolgatni a babadiszkontba. Láttam a múltkor ott még néhány jó dolgot, csak nem volt időm válogatni, mert akkor a babakocsival meg a káddal voltunk elfoglalva. csak hangom nincs még nagyon, de majd mutogatok :-)

Csenge
Vendég

Sziasztok!

Én úgy tudtam eddig, a szülés után mondják majd, mit kell bevinni a babának. Nem így van?
Előre kell vinni?
Én ruhát azt hiszem nem viszek, valaki írta korábban, hogy minden alkalommal, amikor valami miatt elvitték a babát, kevesebb cuccal hozták vissza.

Csenge, sikerült vásárolgatnod? Én legutóbb röpke két órát töltöttem egy bababoltban, mire mindent összeválogattam.

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

sziasztok,
ha van monori, vagy monor környéki köztetek, akkor: baba-mama klubot szeretnék indítani augusztus második felétől a műv.házban, ez jelenleg erősen szervezés alatt áll (tárgyalásban vagyok) Kép)
szeretném, ha egy jó kis társaság gyűlne össze, ahol megbeszélhetjük az aktuális problémáinkat a gyermeknevelés vagy az anyaság, stb. terén, szakemberek segítségével, vagy csak úgy, egymás között..
akit érdekel, emilt írjon: laszlotimea@monornet.hu, hogy tudjam értesíteni, ha végre beindultunk..

egy egy hónapos gyerkőc édesanyja, Ezerjó

Ui. boldog babázást kívánok mindenkinek!
ezerjó

10 db pelenkát kell leadni, popsitörlőt, popsikrémet. Ez utóbbi kettővel egyben a korházat is támogatod Kép A pelenka, gondolom, elfogy.
Én kicsikém első naptól saját ruhában virított, ugyanis hadilábon állok a kincstári hátulgombolós karton réklikkel. Ezekben minden csecsemős felismerte, főleg, mert a sziget-szalag állandóan lecsúszott a kicsi csuklóról. A ruhácskákat mindig visszakaptam fürdetés, vagy vizit után.
Vendég

Sziasztok,

Én már kaptam listát, hogy mi kellKép IDÉZEM!)
BABA:
- újszülöttnek saját ruha
- egyszer használatos pelenka napi 6-10 db, 3-5 kg között
- újszülöttnek tisztálkodási szerek: törlőkendő, kenőcs, hintőpor

MAMA:
- hasi műtétnél elasztikus haskötő
- e.ü. betét naponta 6-8 db

APUKA:
- apás szülés esetén 1500ft steril ruha

iratok: élettársi kapcsolat esetén: apasági nyilatkozat

Hát nagy vonalakban ennyi.

A jósló fájás a deréktáji, mert nekem leszakad a derekam és mostmár a meleg vízre sem múlik el.

Memo
memo

Sziasztok!

GSzilvi!
Én is hétfőn megyek a dokihoz, lesz CTG is. Lehet hogy találkozunk Kép?

Nekem nincs haskötőm és szerintem nem is lesz. Az baj? Napi hány váltás ruha kell a babának? Amennyit gondolok?

Egy fontos kérdés: Ti hol fogtok parkolni? Arrafelé elég nagy a zsúfoltság és még fizetős rész is. Apukának le kell rohangálnia pénzt dobálni? Vagy van valami trükkötök?

Finiselőknek megy a drukk ++++ Kép!
Üdv, Virág 35+2
virga

Sziasztok!

Hát képzeld Duda nem sikerült vásárolnom, mert a babadiszkont nyári szünetet tart június 16-tól július 16-ig! Hát remélem holnap már nyitva lesz, majd odatelefonálok reggel. Elég csalódott voltam :-(

Parkolásra megoldás, hogy hétvégére kell időzíteni a szülést :-)

Csenge
Vendég

<font color="0000ff">Virág!

Nekem két császárom volt, és nem volt egyiknél sem elasztikus haskötőm benn a kórházban. Itthon volt, de itthon sem állandóra. A kórházban adnak az első napon, amolyan nem igazán elasztikusat. De ne is gondolj rá, úgyis simán fogsz szülni.

Parkolás: Legjobb tudomásom szerint hónap eleje óta már nem csak két órát lehet fizetni a parkoló automatánál. Mi viszonylag sokat járunk a kórházba, de azért max. három körben sikerült mindig parkolóhelyet találni. Volt hogy néha nem a téren közvetlenül, de legmeszebb a Lónyay utcában áltunk. Ha meg olyan gyorsan kell mennetek, hogy már nincs idő a keresgélésre, akkor érdemesebb mentővel menni, vagy taxival, azok kitehetnek a bejáratnál is.

Minden pocakosért nagyon szorítok! Olyan furcsa, hogy bő egy éve még én is csak vártam a legkisebbem, most meg már itt szaladgál.

Szép napot mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Nekem volt szülésznőm, és ő nem kért 1500 Ft-ot a kispapának a ruháért. Betétet én is vittem, de fitzetős emeleten megkérdezték minden nap, hogy kell-e valakinek betét. Nekem a végén császár lett, és a sebet is minden nap átkötözték, amikor kértem. Haskötőm nekem sem volt, szerintem a sebbel nem is kívántam volna.

Szerintem pelenkából többet vigyetek, mert én vittem 26-os csomagot, de kellett vennem még egyet. A csecsemős osztályon alapban lenyúlnak vagy 20-at, aztán a gyerek egész nap nálad van, és neked kell tisztába tenni, akkor nincs mivel.

Hogy bírjátok a meleget?
jolikam

Sziasztok!

Nem akarok értetlenkedni, de nekem kicsit fura ez az egész. Ha fizetős szobában leszek és a baba végig velem van, miért kell leadnom a csecsemősöknek krémet, törlőkendőt, kenőcsöt, pelenkát? Fürdetés után rendbe teszik a babát, ez oké, de egyébként én szeretnék vele foglalkozni. Akkor miért adnék le nekik bármit is? Vagy duplán kell vinnem mindenből, hogy nálam is maradjon?

A jövő héten mennem kell dokihoz, ultrahangra és talán CTG-re is, így én drukkolok, hogy enyhüljön kicsit a meleg! Elnézést a nyaralóktól!

Csenge, melyik diszkontban szerettél volna vásárolni?

Vigyázzatok magatokra!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Duda, én is úgy hallottam, hogy a csecsemőosztályra le kell adni pelust, törlőkendőt és babafürdetőt is, attól függetlenül, hogy a szobában van a pici. A babadiszkontban akartam vásárolni, a Lehel téren van. Tegnap nem sikrült, de ma szerencsére igen :-) végre kinyitottak, bár még sok mindenből hiány van, azt mondták egy-két hét alatt fokozatosan töltik fel a készletet, de azért sikerült néhány dolgot beszerzni (pelenkázólapot pelenkázószekrényre, légzésfigyelőt, eldobható bugyikat, halózsákot, ágyneműt). Tetszik ez a bolt, már sok mindent sikrült itt beszerezni és szerintem elég jó áron.

Ez a meleg nekem se jön be :-( A lakásunk nagyon meleg, most is folyik rólam a víz :-(

Csenge
Vendég

<font color="0000ff">Duda!

A csecsemősök egy nap kétszer fogják minimum letisztázni a babádat, még akkor is, ha nálad van egyébként. Az egyik az esti fürdetés, a másik a reggeli vizit.

A baba végig veled van elképzelés nem a default beállítás a Schöpf-Méreiben. Az első napért, leginkább az éjszakáért nagyon határozottnak kell lenni.

A napirend szerint reggel kb. héttől tízig és este kb nyolctól fél tíz tízig elviszik a babákat. Reggel letisztázzák őket (fürdetés nem, csak ruhaigazítás vagy csere, és pelenkacsere), gyerekorvosi vizit van, és még ebben az időszakban végzik a vizsgálatokat (hasi és koponya UH). Este fürdetés van.

Még eszembe jutott valami. Ha az anyatejgyűjtőbe kell mennetek (kőszikla mellekből való eltűntetése céljából), akkor érdemes úgy csinálni, hogy akkora mentek le, amikor a nem fizetős szobákban a szoptatási idő kezdődik.

Vigyázzatok magatokra és a babáitokra!

Zita</font>
pzita

Jaj elszállt minden válaszomKép

Sziasztok ismét! most remélem ügyesebb leszek...

OLTÁS
megkérdeztem a dokim, aki azt mondta hogy a higanyosnak már rég lejárt a szavatossági ideje... azért még rákérdezek a hivatalos gy orvosnál is aki oltja.

HENCSI - piac nyitva szombat de 12-ig

PARKOLÁSra éjjeli v. hajnali szülést javasolnékKépKépKép

HASKOTÕ
amikor megkérdeztem a szülésznőmet (mert a sogórnőmnek az 1. sz.-n kellett) azt mondta itt az orvosok szeretik a természet erejétKép majd a tested megoldja

SZILVI
-Hintőpor a köldök ápolására főleg ha sokat lesz veled a babóca: HEXACHOLOROPHENI
- Alkohol mellett v helyett: MERBOMIN (a kórházban is ezt használják, nekem 2 hetesen a kontrollon a csecsemős ajánlotta, jobban szárít mnt az alkohol és utána az a konyhai vágott sebekre is remek fertőtlenítőKépKép

MEMO - Mikor??? Kép
a fogorvosom szerint (4 gyerek) ha az asszonyra rájön a takarítás, ablakomosás, bútortologatás...

a bábakönvy szerint, a tested elkezdi tisztítani magát, azaz gyakrabban kakiKép
vagy ha már nagyon nem akaródzik elmenni sehová, csak a "muszáj-elintézni,-hogy-rendben-legyen-minden" dolgokat megcsinálniKépKépKép

Hirtelen ennyi... Szurkolok Mindannyiotoknak!
Andi
kisbora

Sziasztok!

Kicsit rég voltam, győztem visszaolvasni!

Oltással kapcsolatban én úgy tudom, hogy ez év második felétől vagy jövő év elejétől adják az új higanymentes oltásokat (sajnos mi már túl vagyunk az első oltásokon, de jó hogy írtátok a feliratós lehetőséget 15 hósnál megpróbálom ).

Parkolás: én hétköznap szültem, nem tudom mennyit dobtunk be (erre nem tudtam már figyelni) és a férjem tett egy papírt még az autóba, hogy szülünk!! Nem büntettek meg...

Érthető, hogy izgultok a szülni indulás miatt, én a harmadiknál azért izgultam, hogy időben beérjek, igaz nekem szerencsém volt, mindhárom szülésem fájásokkal indult, 10-5-3percesekkel ahogy kell.
Mindenkinek problémamentes indulást és szülést kívánok!!

Vigyázzatok magatokra!
Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!

Köszi Zita az infókat! Visszük majd, ami kell, nem problémázom ezen!

Örültem, hogy többen írtatok oltás ügyben, érdekes, hogy egyikünknek sem mondanak egyértelmű választ. Hogy mire jó ez a ködösítés, nem értem.

Csenge! Valahogy éreztem, hogy a Lehel téri diszkontnál jártál. A héten én is voltam ott és én is zárva találtam. Igazság szerint lusta voltam átmenni az út túloldalára, így nem tudtam, miért nincsenek nyitva. Jó, hogy írtad, hogy már kinyitottak, lehet, hogy én is elnézek még majd arrafelé.

Memo!
Hogy érzed magad?

Vigyázzatok magatokra!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok,

Duda,
Köszönöm kérdésed még megvagyok. Szerintem mi teljesen egy időpontra várjuk a babát mert én meg kedden töltöm be a 37. hetet és kezdem a 38.-at.
Nagyon fáj a derekam, nem mindig hanem úgy hullámokba tör rám. Nem hiszem, hogy súlyom miatt mert kb. 11 kg híztam és nem is olyan jellegű a fájás. Sajnos egyre többször van hányingerem is főleg akkor amikor fáj a derekam nagyon. Amúgy pocakkeményedés nem sűrűn van. Persze nem panaszkodom mert tudom ennek így kell lennie, csak már nagyon várom a picit.

Te mikor mész CTG-re? Nekem szerdán kell.

Van valaki aki hasonló dolgokat érez?

Memo
memo

Sziasztok!

Memo!
Én kedden megyek dokihoz, akkor beszéljük majd meg, mikor kell CTG-re mennem. Te egy egész nappal előrébb jársz, mint én! A derekam és a keresztcsontom nekem is fáj, de hányingerem nincs szerencsére. A pocakom is csak akkor keményedik, ha kicsit túlterhelem magam.
Már én is nagyon várom a babót és egyre jobban izgulok.
Én 10 kg-t szedtem fel, szerinted a szüléssel mennyi megy le kb? Nem aggaszt túlzottan a kérdés, csak kíváncsiságból kérdezem. A többi majd lemegy idővel.

Majd írj, hogy mi volt a CTG-n!

Vigyázz Magadra! Drukkolok!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok,

Duda,
Szerintem a kilók miatt ne aggódj mert semmi sem fog rajtad maradni. 10 kg az semmi!!! Szerintem nekem a vége olyan 12 kg körül lesz.
Ma egy csomót tudtam piheni és alig fáj a derekam.
Te fizetős szobát kértél? Hátha találkozunk Kép

Memo
memo

Sziasztok!

Zita!
Voltunk Gombán a hétvégén, de ki sem mozdultunk a barátainktól. Nem baj, majd legközelebb.
Én eddig optimista voltam a sima szülést illetően, de most ahogy látom és érzem a csajszi méretét kezdek elbizonytalanodni az előző császár miatt.
Azért kérdeztem a parkolást, mert amikor voltunk szülőszobalátogatáson 3 kört tettünk, hely nem volt, így egy kicsit lejjebb kellett megállnunk, szintén fizetős részen és 3 parkolóőrt láttunk.

És amit beviszek pelenkát azt elveszik? A MÁVban a kocsikban voltak a babákkal a pelusok, ez itt vajon miért nem működhet? Miért én lássam el azokat is akik nem visznek be?!? Kiakadtam.

Mennek a drukkok a finiselőknek Kép!
Üdv, Virág 35+4
virga

Sziasztok!

Duda, azt hallottam még a babadiszkontban, hogy a héten csütörtökön zárva lesznek (azt nem tudom, hogy miért). Nekem is el kell majd mennem, még hiányzik néhány dolog, de lehet, hogy várok még egy kicsit, mert a készletük egy kicsit hiányos volt még a múltkor. Pl. textilpelusuk sem volt, pedig szerettem volna venni.

Memo, én is szerdán megyek CTG-re :-) délután 3-ra hívott a szülésznőm, azt mondta, akkor általában nyugi van. Én pont egy héttel járok utánnad, nekem is kedden van a fordulóm, de még "csak" a 36. hetet töltjük most be.

Andi, köszi a hasznos tanácsokat :-)

Virág, a pelus a kocsiban ötlet túl jó, ahhoz, hogy alkalmazzák :-) különben nekem is az az érzésem, hogy azért kell többet leadni mindenből, hogy jusson azoknak a gyerekeknek is, akiknek nem adnak le semmit a szüleik... de ennyi belefér szerintem.

Csenge
Vendég

Sziasztok!

Memo! Fizetős szobát kértem, remélem lesz is, amikor úgy dönt a bébi, hogy jönne. Ma én is nagyot aludtam, éjszaka is és délelőtt is.
Örülök, hogy te is pihentél!

Csenge, köszi, hogy szóltál a csüt. miatt. Még nem döntöttem, mikor ugrom el a boltba. Azt hiszem, várok kicsit, azt mondják enyhül majd kicsit a meleg a hét 2. felében.
Babaruha ügyben érdemes szerinted ott körülnézni?
Kellene még pár rugi. Szerintetek hány darabbal érdemes nekiindulni?

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Jó, hogy írjátok, hogy hogy mennek a dolgok a babaápolási szereket illetően. Én is kiakadtam, nem csak Virág. Azt hittem, ha fizetősben vagyok, akkor kb. úgy mennek majd a dolgok mint a mávban. Ott amikor az intenzíven volt a babám és ugyebár odaadtam a dolgokat, hazajövetelkor visszaadták a maradék pelust, az adagolós popsitörlőt, mindent. Most is mindenből a jobbik fajtát szereztem be, de akkor veszek olcsóbb popsitörlőt is, mert jó-jó, hogy belefér, de azért annyira nem állok jól anyagilag, hogy csak úgy odaajándékozzak mindent. Miközben pluszban lenyúlnak a szobáért is, ha normális körülményekre vágyok, meg kvázi azért fizessek 1500-t, hogy a férjem bent lehessen velem. Azért szerintem meg kéne húzni a határt, hogy mennyire húzzák le az embert így szülésnél! Ja, és ne gondoljátok, hogy szegény családból származó csecsemőkre használják majd el a felesleges dolgokat. Volt egy ismerősöm aki csecsemősként dolgozott, és hordta haza a ruhákat, cumisüvegeket, mindent. (Istenem de rosszindulatú vagyok! De most, hogy végre megvettünk mindent, és belenézek a pénztárcámba Kép, azért egy kicsit érzékenyebb vagyok az ilyen témákra.)

Virág, én este 7-re megyek a Herczegh-hez.

U.i: Olyan nagy segítséget jelentetek nekem! Az első szülés előtt egyeltalán nem tájékozódtam így neten, de így most sokkal jobb. Annyi hasznos infót tudok meg tőletek!

gszilvi

Sziasztok!

Szilvi!
Én fél hétre, de negyed héttől CTG lesz. Lehet,hogy összefutunk Kép!

Nem sajnálom a pelenkát a rászorulóktól, de azt egy kicsit túlzásnak tartom, hogy dupla adagot kell leadnom emiatt. Pláne, hogy én sem vagyok abban teljesen biztos, hogy a megfelelő helyre kerülnek. Anyagilag nem fogunk emiatt összeomlani, csak zavar. És hogy őszinte legyek féltem a ruháinkat is, már csak azért is, mert egy csomó kölcsönruhánk van, ciki, ha nem tudom őket visszaadni, mert eltűnnek esetleg. Na mindegy, majd meglátjuk hogy lesz.

Én pl. fürdetőből vettem a DM-ben pici mintaflakonosat, azt fogom leadni (a gyógyszertárit szerintem úgysem tudják használni, mert gondolom csap alatt fürdetik a babákat, nem kádban). Meg szülés után kapunk mintacsomagokat nem? Legalábbis 2002-ben egy csomó hasznos dolog volt a csomagban, fürdető,popsikrém,sampon, törlőkendő, stb.

Ne felejtsetek el aprópénzt betenni a kórházi cuccba a parkoláshoz Kép!
Üdv, Virág 35+5
virga

<font color="0000ff">Sziasztok!

Virág!

Merre jártatok Gombán? Bár én nem vagyok ős-gombai, de talán közös az ismerősötök.

Mindenkinek, aki kiakadt!

Én a harmadik gyerekemre értem meg, hogy kellett pelenkát vinni. Azt hiszem ennek oka az egyre rosszabb finanszírozás. Mindez 4 és fél év alatt történt. De azért nem kell dupla mennyiséget bevinni. Egy kis csomagot felbontotok, és benne hagytok 15 pelenkát. (Itt a legrosszabb esetet vettem számba, amikor valaki császárral szül, és mondjuk minden vizitnél kétszer kell átpelenkázni a csemetéjét, ezt szorozva a benn töltött napokkal, ami öt császárnál.) Ezt odaadod, és mondod, hogy szóljanak, ha elfogyott a babádé. Valószínűleg nem fognak újra kérni, hacsak nem maradtok tovább, vagy nem lehet veled a baba. Törlőkendőből és egyebekből lehet kicsit venni, meg van az ott kapott csomagokban is. (Abban egyébként 5 Pampers pelus is szokott lenni.)

A pelus a kocsiban kifejezetten jó ötlet. 2000 novemberében, mikor Ádámot szültem még így is volt. Igaz akkor még a pelenkát is a kórház adta. Csakhogy. Akkor még csak 16 ágy volt a harmadikon (nem volt fenn nővérszoba, külön csecsemős nappalra), és így a babákat is a saját kocsijukkal tologatták. Most jóval több ágy van fenn (több, mint duplája), így a csecsemőosztályra való szállításkor innen is azzal a nagy rekeszes kocsival szállítják le a babákat. Innentől viszont megdőlt "a pelenka a kocsiba" elmélet.

Szilvi!

Jót nevettem, mikor írtad, hogy a csecsemősként dolgozó ismerős miket vitt haza. Hát a Schöpf-Méreiből vihetné az üveg cumisüvegeket, meg az általam csak bociitatónak nevezett ősrégi hosszú cumikat. (Ezeket majd lesz lehetőségetek megtekinteni, mert ebben adják azt a rózsaszín színű teának nevezett löttyöt a baba mellé, meg ha kérsz pótlást, akkor azt is.)

Mindenkinek nagyon szurkolok, aki még pocakosodik. Írjátok majd meg a vizsgálatok eredményét!

Üdv:

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Zita! Olyan aranyos vagy, hogy mindig próbálod megnyugtatni az embert!

Én úgy döntöttem, előre nem viszek ruhát, majd szólnak, ha kell. Sajnálnám, ha valami eltűnne, arról nem is beszélve, hogy miután nem tudom, mekkora lesz a babó, egy méretből nem táraztam be olyan készletet, hogy 5 napig mosás, vasalás nélkül, esetleg napi többszöri váltással elég legyen. Azt gondoltam, szülés után, ha látjuk, miből mekkora kell és szükséges, veszünk még.
Ti hogy csináljátok? Ha visztek ruhát, miből mennyit?

Üdv:Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok,

Én is féltem a ruhákat, de azért viszek, remélem nem tűnik el.
A babaápolási cikkekkel kapcsolatban csak azt nem értem, hogy miért használnak mindenféle általunk bevitt babaápolókat amíg eddig csak azt hallgattuk, hogy nem szabad csak gyógyszertárit használni.

Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan babaápolók amelyek kifejezetten allergizálnk, rákkeltő adalékanyagokat tartalmaznak. Mi a garancia, hogy az én babaámat nem pont egy ilyennel fürdetik meg? Miért nem jó a gyógyszertári mosakodókrém?

A pelenkákról pont ez a véleményem. Míg ott feküdtem, láttam, hogy a mellettem fekvő anyuka babáját bizony nem az ő pelusában hozták vissza, hanem valami ultra gagyiba amiből kifolyt a pisi ezért mindig gyorsan átpelenkázta, ha visszahozták.

Szóval ördögi kőr mert ha gagyit visszel lehet, hogy te kapod vissza ha jót lehet, hogy sohatöbbet nem látod a csomagod. Tiszta őrület.

Memo
memo

Sziasztok lányok!Kép

Szerintem ne aggódjatok a körülmények miatt, csak 3 napról van szó( jó esetben), valahogy túlélitek majd...., meg én is ha odakerülök....októberben.
Ruhát pl én nem fogok bevinni már tudom most, mert én sem szeretném ha eltünne, viszont a baross u-ban tavaly márc 1-n szült bnőmnek kellett bevinnie a babának mivel 4850 g és 61 cm volt a pici babája és a kórházi ruha kicsi volt rá.....KépKépKép Ha ilyen eset előfordulna akkor meg talán nem fogják ráadni a másik gyerekre a nagy rucikat....szerintetek nagyon ciki ha hiányosan jön vissza a gyerek és elkezdtek menni utána h hol hagyhatta el a sapiját, zoknit egyebet? Vagy lehetetlen kideríteni?

Kép
hencsi

Sziasztok!

Holnap megyek be CTG-re és szeretnék megkérdezni néhány dolgot a szülésznőtől a benti viszonyokról. Adjatok bátran ötleteket, hogy ti mire lennétek kiváncsiak és akkor kifaggatom majd, hogy mi a helyzet. Meg fogom kérdezni tőle, hogy pontosan mit is kell bevinni, leadni a csecsemőosztályra és kell-e/érdemes-e saját ruhát vinni a babának. Mit szeretnétek még megtudni?

Szép napot!
Csenge, 36
Vendég

Sziasztok!

Megkérdeztem a dokit erről, hogy mit érdemes bevinni. Azt mondta, hogy a peluson, popsitörlőn és krémen kívül mást ne vigyek. Ha viszek ruhát, ráadják, de szerinte felesleges. Nem is viszek inkább, azt a néhány napot kibírja a gyerek a régimódi cuccokban, tisztának biztos tiszta lesz, szóval ezzel inkább nem is foglalkozok.
A dm-s kisadagos cumó jó ötlet. Azt leadom, a rendeset pedig fent tartom magamnál a szobában, és így meg van oldva a dolog.

Amúgy jól éreztem a dolgot, hogy nem fogom aug.20-ig bírni. A doki szerint reális, hogy kb 2 hét múlva szülök, de szerinte legkésőbb 10-ig meg lesz a baba. Könnyű, gyors szülést jósolt nekem. Már 1 ujjnyira kinyílt a méhszáj. A baba most 2900 grammos.

Duda, szerintem sevásárolj be túl sokat egy-egy méretből. Legalábbis az én fiam az első hónapokban úgy nőtt mint a bolondgomba. Ésszerűbb ha néhány 56-osat és pár 62-eset veszel kezdésnek, néhány otthon töltött nap után úgyis látod mennyire van szükséged, és akkor pótolhatod a hiányzóakat. Én ha visszagondolok kombidresszből használtam sokkal többet, főleg hogy kánikulában jöttünk haza. Így nagyon sokat volt úgy a baba, hogy csak kombi volt rajta és egy könnyű takaró.

gszilvi

Sziasztok!
Talán tudok egy pár dolgot nektek mondani a kórházi dolgokról mert péntek óta minden nap bent vagyok egy barátnőmnél és hallok látok infókat.
A pelenkáról azt tudom mondani hogy a kórteremben az egyik anyukától aki péntek éjjel szült ma megy haza tegnap kért el a nővér 20 db pelenkát.Addig nem kértek tőle.Nem nagyon adtak be ruhát minden babán a kórházi ruha volt.Azt tapasztaltam hogy a szülőszobára példáúl egy szülő anyukához felváltva mentek be a rokonok (még vajúdott)egyik levette a köppenyt a másik fel.Ahogy belépünk a szülőszoba folyosólyára ott volt egy szekrény és onnan vették ki a köpenyt a rokonok.Nekem ez azért volt fura mert azt olvastam itt meg hallottam is hogy meg kell venni 1500ft-ért a ruhát.Az első emeleten van egy vagy két kórterem ami szintén fizetős 5000ft/éj ez három ágyas van benne hűtő,tv a baba veled lehet és akkor viszed be a csecsemősökhöz amikor akarod.Az kúltúráltabb mint a normál szoba.Látogatás reggel 8-20-ig
A babákat reggel 6kor 10kor 13kor 16kor 19kor 22kor viszik szopizni.Van hogy csak fél órát haggyák ott de van hogy hosszabb időre is kint marad.
Hát én ezeket tapasztaltam illetve hallottam az elmúlt négy napban.

Üdv Lola

Kép
lola76

Szerintem se görcsöljetek ezen a ruha dolgon, meg a pelusokon. Azt a pár napot ki lehet bírni. (Lesznek ennél rosszabb dolgok, amiken lehet majd aggódni, úgyhogy a pelus eszetekbe se jut majd.) A 20 pelenkát, popsitörl&#337;t, fürdet&#337;t úgyis kérik majd, szerintem ciki azt mondani, hogy nem adok. Saját ruhát én nem vittem be, nagyon jól elvolt gyermekem a kórházi kartonban. Viszont sapit, meg takarót mindenképpen vigyetek be, mert az kellhet a szobában. Nekem csak egyszer nem hozták fel a takarót, akkor szóltam, hogy az saját volt, és legközelebb megkaptam. Persze ezt egy kis zoknival biztos nehezebb eljátszani. Kórházi csomag volt, abban az egy napra való túlél&#337;készlet, amivel kihúztuk addig, amig megvettük a második adag pelenkát és popsitörl&#337;t.

A babákat valóban hozzák szopni, de megkérdezik, hogy elvigyék-e utána vagy marad egész napra, éjszakára. Kötelez&#337;en csak reggel 8-kor és este fürdetéshez viszik el 2 órára. Egyébként a csecsem&#337;sosztályra a harmadikról is bármikor le lehetett adni a gyereket, ha éppen le akartam zuhizni vagy volt valami dolgom.

Ne aggódjatok, az nem tesz jót a babáknak. Kitartást ebben a melegben!
jolikam

Sziasztok!

Köszi Szilvi a segítséget, én is így gondolkoztam! Jó, hogy ilyen jó híreket kaptál, még a végén beelőzöl bennünket!(én aug.7-re várom a babát) Ma megyek orvoshoz, kíváncsi vagyok, mit mond!
Neked nem mondta a dokid, mennyit nő még kb. a babád?

Csenge! Én arra lennék esetleg kíváncsi, mit tartalmaz az a csomag, amit a kórházban kapunk és, hogy jó-e nekik, ha annak a tartalmát adom le? Én itthon gyógyszertári cuccokat használok majd, így igazából azokra nem hiszem, hogy szükség lesz. Illetve, ha az nem jó nekik, mekkora kiszerelésű cuccokat kell vinni?
Köszi előre is!

Üdv.: Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda, a doki azt mondta, hogy ebben az időszakban kb. 200-250 grammot gyarapodhat a baba hetenként. Szerinte olyan 3,5 kg-os babára számíthatok. Az első fiam 3100 gr-mal született a 37. héten. Szerintem kb. ilyen lesz a Nándi is. Lehet, hogy mi a férjemmel csak ilyen egyen-gyereket tudunk? A kisfiamnak 2 hét múlva lesz a 2. szülinapja. Vicces lenne, ha azon a napon szülnék!

A kórházi csomagról ne gondolj valami nagyot. Pici termékminták vannak benne. Amit a mávban adtak, ha jól emlékszem a következők voltak: fürdető-kb. 50 milis (ez mondjuk szerintem a kórházi fürdetésekre elég), popsikrém (ez is elég jó pár pelusozásra), 2 db pelus, azt hiszem 24 db-os volt a popsitörlő, 0,5l-es ásványvíz és egy csomó újság és reklámanyag. Legalábbis ezekre emlékszem. Szerintem csak ezzel nem lehet 3-5 napot kihúzni.

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Köszi Szilvi az infókat!
Tényleg vicces lenne, ha egy napon lenne a fiúk szülinapja, bár lehet, hogy a kisfiad jobban örülne a társaságodnak a szülinapján, mint egy pici síró babának. Vagy várja már a kisöccsét?
A nővéreméknél hasonló felállásban a kisfia nem hiszem, hogy túlzottan értékeli majd az új jövevényt. Nagyon anyás!

Voltam ma dokinál, azt mondta, minden rendben, egyelőre nem szülünk! Még elég magasan fekszik és zárva a méhszájam is. Pedig nagyon várom már!

Képzeljétek, volt a rendelésen egy Anyuka a 4 hónapos kislányával, váltottunk pár szót, majd azt mondta, ha adhat egy tanácsot, mindenképpen fizetős szobába menjek! Jó kilátások...
Még jó, hogy már lefoglaltuk!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Haho!
Nem tudtam visszaolvasni teljesen, csak parkolás infohoz:
Ha apának van ideje sétálni, akkor a Nap utca végében (Nap utca, Leonardo sarok) van egy lakotelep, ott ingynesen lehet parkolni. Tudom, hogy messze van, de szerintem max 10 perc gyalog és akkor nem kell pénzt dobálni.

Korházi csomagban májusban elég sokminden volt.

Na, megyek. Pusz

Ui: én 6+1 napot töltöttem nem fizetös szobában, és serintem nem volt annyira gáz...

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Egyetértek JolikámmalKép ne izguljatok annyira a pelus etc ügyekben, sajnos nem kerülheted ki, ez a magyar eü, max nem veszel annyira "gagyi" pelust, nehogy "visszaüssön".

Ruha
én ugyan vittem be, de jobbnak, biztonságosabbnak és egyszerűbbnek találtam a bentit. Dani nálam végig velem volt (3.em), mindig megkérdezték vigyék e fürdetni, stb. , és plusz rékliket is hagytak ott (merthát előfordul néha egy kis félrepisiKép különösen kisfiúknálKépKép

Én inkább amondó vagyok - saját tapasztalat beszél belőlem - hogy ne csak a szülésre készüljetek, hanem az utána következő 3-4 napra is lelkileg, mint pld. itasd-etesd-itasd-etesd a picurkádat, hogy amennyire csak lehetséges kikerüld a besárgulást és végig veled maradhasson, ne kerüljön kékfényes inkubátorba.

Fürdetés
Johnson és Nivea hatalmas flakonokból nyomós adagolós formában a csap a alatt.

OLTÁS visszatérve
szereztem egy doktorbácsit és Õ azt mondta h a 3hónapos az egy jó kombináció de a 4 és 5hónapos oltásra már az újat javasolja (Á:7eFt/Db recepttel) neve: Infanix-HIB.

Boldog gömbölyödést!
Andi
kisbora

Sziasztok!

Ha már a pelus témánál tartunk, én arra lennék kivéncsi, hogy ti milyen márkát vettetek/fogtok venni? Egy barátnőm azt mondta, hogy újszülöttnek a Pampers a legjobb. Egy boltban pedig, ha jól emlékszem a Fixies-t ajánlották, hogy annak az újszülött pelusa úgy van kiképezve, hogy a köldök szabadon marad.

Nektek mi a tapasztalatotok vagy milyen tanácsot kaptatok pelus ügyben? :-)

Csenge
Vendég

szerintem is a Pampers Newborn a legjobb, de most a DM-ben Babylove-ot vettem, az is nagyon jó a kis testére :o))
Vendég

Szia Okinava! Azt mondta ma nekem a szülésznő, hogy a DM-nek van egy saját pelus márkája és az nagyon jó. Ez a Babylove lenne?? Vagy annak semmi köze a DM-hez, csak ott vetted?
Sok mindenről beszélgettünk a szülésznővel, lehet, hogy nem annyira célirányosan :-) Kérdezgettem arról is, hogy mit kell leadni a csecsmőosztályra és mi lesz azzal. Szóval azt mondta, hogy egy kisebb kiszerelésű pelus csomagot (pl. 24 db), fürdetőt és kisméretű törlőkendőt csomagot. És azt mondta, hogy ez a baba "fakkjába" kerül, tehát elvileg nem a közösbe dobják be. Ezenkívűl megtudtam, hogy Johnson babafürdetőt használnak, mert ezt kap a kórház (csak azt ne kérdezzétek meg, hogy akkor miért kell leadni még plusszban...)

Ruhát a babának nem kell vinni, de lehet. Állítólag nem szoktak eltünni. Azt mondta még, hogy nagyon kevés esetben, de előfordul, hogy a baba bőre nem bírja azt a mosóport, amivel a ruhácskákat mossák és akkor mindenképpen ajánlott a saját ruha.

Láttam még olyat is ma az egyik szobában, hogy a csecsemő egy olyan kocsiban volt, amit nemrég emlegettetek, hogy más kórházban használnak és annak az alsó részében ott voltak a babaápolási szerek. Nem tudom, hogy ez a szoba tartozéka-e??

Megnéztem két egyágyas, fizetős szobát is. Nagyon kulturáltak és az olcsóbb kategória is teljesen jónak tünt, a drágább ugyan kicsit nagyobb és szebb, de ez inkább csak esztétikai különbség. Délután a harmadik emelet nagyon nyugis volt, és mondták, hogy van egy csecsemős nővér, Elvira, aki hétköznap 8-15 van bent és ő segít, annak akinek szüksége van rá.

Még beszéltünk sok minden másról is, de most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha kiváncsiak vagytok még valamire kérdezzetek és vagy tudok válaszolni vagy megkérdezem legközelebb :-)

Csenge
Vendég

Nekünk ujszülöttként a Pampers jött be, késöbb pedig a Libero. Most is liberot használunk. Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Szilvi!
Azt hiszem láttalak a dokinál. Mi elég későn végeztünk, mert a kiscsaj nagyon élénk volt, így elhúzódott a CTG, és egy Szilvia nevű illetőt szólított a dr utánunk.

Zita!
Akikhez most mentünk szintén nem ősgombaiak, 6 éve laknak ott. Most már sajátban. Ha beérsz Gombára akkor utána balra kell menni, át azon a völgyön (?), el a templomig (ahol a fagyis is van) ott fel balra, majd a kisboltnál jobbra. Így sejted, hogy merre voltunk Kép? Még a gyerkőc előtt gyakrabban jártunk arra, most már ritkábban tudunk átmenni. Mi is gondolkoztunk,hogy odaköltözünk, de aztán maradtunk.

Csenge!
Nekünk nagyon bevált a DM Babylove, árban és minőségben is. Most nem is nagyon vettem mást, egyelőre két csomag mini és egy csomag midi van itthon. Törlőkendőben újszülöttnek a Johnson's-ra esküszöm, az is volt most akciós.

Egyébként velünk minden rendben, baba kb. 3 kg most, újabb CTG és méhszájvizsgálat jövő csütörtökön.

Üdv, Virág 36+0
Pelus és ruhatéma lezárva részemrőlKép!
virga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?