Sziasztok!
Mai utunk is megvolt,de sikerült elintézni az E 111-es nyomtatványt az utazáshoz
.Meglepően gyors volt a dolog,vittem mindent előre kitöltve,aztán csak a Taj számokat ellenőrizték le, és közölték,hogy postán küldik
...persze még időben
!
Aztán még ide-oda szaladgáltunk a városban és megint dél lett,mire hazaértünk,szegény Bulcsú úgy esett be az ágyba
....meg asszem hamarosan én is
.
Szilvi
Intim tornát két nőci csinál itt a városban,sajna nem a kórházban.Asszem 4-5 alkalom(most már nem emlékszem,mert nekem ez egy elmaradt fogalalkozás pótlása
) és 12 000 Ft volt.Ha gondolod,majd írok telszámot,de asszem ő már nyáron nem indít,de érdemes megkérdezni.Egyébként szülés után is érdemes megcsinálni,mert sokat javít az ilyenkor előjövő problémákon.Persze gyakorolni kell folyamatosan
(pl. inkontinenciára,aranyérre,szeméremtáji visszérre és egy sor más dologra nagyon jó)...Ráadásul nem megerőltető,mert igazából hasi izmok nem dolgoznak
.
Szakirodalom:én is elég sokat olvastam anno,most már kevesebbet
.Sokat olvastam anno a Kismamát,de csalódtam benne ,így már azt is csak hébe-hóba és fenntartásokkal.Elég szubjektív vélemények vannak benne és esélyt sem adnak a másként gondolkozóknak...
Ezért is lepődtem meg,amikor a másik topikban az egyik lány azt írta,hogy neki ez szentírás...Hát,nem irigylem,ha midnent úgy akar csinálni.Ráadásul az ember egy idő után eléggé felülértékeli az elgondolásait,mert hiába van egy elképzelésed,majdnem bizti,hogy nem úgy alakulnak a dolgok
.Sokkal fontosabb az ösztön,mert az biztos,hogy jó felé terel
.A szoptatásnál is azt jegyeztem meg,hogy igény szerint és ha kevesebb átmenetileg a tej,akkor gyakrabban
.Másra nem is volt szükség szerencsére.De majd ha odajutsz,akkor úgyis segítünk
!Egyéb olvasást én is azért művelek,mint Kriszta,egyszerűen jó olvasni róla,mikor mit hogyan csinál a baba
.
Kórház:én azért vettem nagy bugyikat,mert az később is jó volt.Ugye azért a kilók nem mennek olyan könnyen vissza és hát alul a sebek és egyebek bevágós,szűk bugyit nem igazán viselnek el
.
Wc ülőkét nem vittem én sem,de én rá sem ültem
.Én képtelen vagyok úgy wc-zni,de nem emlékszem,hogy nagy gond lett volna...Igaz, a hashajtómat megkaptam
.A puha wc papír jó ötlet,szt még vmi nedves törlőt is érdemes vinni esetleg,mert azzal még kíméletesebb a dolog.
Ha szégyenlős vagy,akkor mehet köntös(én vittem,de nem használtam,elég meleg volt így is),fürdő papucs ja,az általános pipere.
Aztán érdemes pár textilpelust vinni,mert egyrészt ha a babaát az ágyadra fekteted,ráteheted,másrészt ha beindul a tejci,akkor bizony ha egyik mellből szoptatsz, a másikból is dőlni fog
.Na ilyenkor szoktam volt én a másikra egy textilpelust tenni,az felfogta a szökőkutat
.
Aztán vihetsz mellszívót,bár a kórházi elég jó(és nem kell sorban állni).Minden szopi után próbálj majd fejni,mert azt leadogatod és akkor éjjelre azt adják oda a babának
.(ja,fertőtleníteni nem igen tudod majd,de elég a forró vizes öblítés szt
)...Én egyébként is otthon forró vízben fertőtlenítettem.
Sapi szt felesleges a babának,mert egyrészt meleg lesz,na meg otthon sincs rajta
.
Pár pelust is érdemes bevinni (newborn,legkisebb),mert nem biztos,hogy elég lesz,amit ott adnak(nekünk ugyan elég volt
).Törlőkendő asszem van a baba-mama csomagban(anno volt),azt már az első napon megkapod elvileg.De ha minden kötél szakad,ott a mosdó,aztán lemosod a popsit
.Csere ruha is van elég mindig,nálunk nem volt gond belőle.Asszem a csomagban van popsikrém is,de adnak azt is.
A mellbimbóra való kenőcs is jó ötlet,bár azt is adtak anno egy kis tubussal és igazából az volt a legjobb
.Amúgy érdemes kipróbálni a Neogranormont,vagy a Garmastant(bár nekem ez utóbbi nem használt,pedig elég jónak tartják).
A szülőszobára elég egy zacskó szőlőcukor és szénsavmentes ásványvíz,mást úgy sem engednek,mert ha műteni kell,akkor gáz.De egyébként sem lesz kedved rágcsálni,ezt garantálom
!
Úszógumit olvastam valahol,hogy ülni tudj vagy mi...hát,nem tudom,de én spec jobban szerettem fekve szoptatni,mert nem kötelező azt ülve
.De ha ülsz és felteszed a lábad valamire,előre tudsz csúszni,úgy sem érzed a gátsebet.Bár van,aki egyébként sem
!
Más most nekem sem jut eszembe,de majd a többiek
.
Ja,kaját majd mindig vitess be,mert az elég silány
.Bár nekem eszembe sem jutott enni szinte
.
Kriszta
Szóval ma már esett
??Pedig most egész jó idő van
!LÁtod,az idő meghallgatta a kérésedet,most már egész jó
.
Terror:naná,hogy ez a cél,épp ma beszéltük a férjemmel,hogy borzalmas a világ,nehéz elviselni
.Akkor azt el se meséljem,hogy 3 napig Pesten is zárlat volt a hajókikötőben,mert a szerbek megfenyegették a MAHART-ot,hogy felrobbantanak egy holland hajót,meg még nem tudom mit?
.Csak erről nem tud senki,mert titkos volt az egész.Párom mondta,hogy Esztergomnál már őrnagy rangú jött ellenőrizni őket,pedig ilyen még nem volt,ezek ált. azt sem tudják,hogy néz ki egy hajó.Pesten kutyákkal nézték át a hajókat....Mindez szintén a terror eredménye,igaz incs köze a londoni dologhoz...
Tv:nálunk uez volt,már nem tudom,hanyadjára nézte végig a dinós mesét,már én kezdtem tőle hülyét kapni...De már két napja szigor van,nincs mese,video,tv,mert elég volt.Ma vettem neki való ollót,színes papírokat,hogy majd vágunk és ragasztunk,igaz ,már jó idő van
.
Azért nektek szuper,hogy bmikor ki tudtok menni...Persze nálunk sem olyan gáz,de ha fent marad vmi...
Bambikáról várjuk a híreket
.
Körmök:na ,ezt nem is tudtam,mármint hogy nem lehet vágni
.Bulcsú is úgy nézett ki,mint egy jobb fajta kockás spirálfüzet
.Vittem én is kesztyűt,meg fogok is.Bár nekem is mondták,hogy a sajátot ne adjam rá,mert elveszik,bekeveredik az övék közé stb...Adtak rá ottanit,de ugye abból meg kevés van.Gondoltam,varrok egy párat nekik
.De viszek most is,csak mielőtt leadom a kiscsajt,majd leveszem róla...
Tali????
Jut eszembe:nem adnak evőeszközt már????Anno volt mindig,én nem vittem,legalább is nem tudok róla...
Laptop:hát,tesómnak Toshiba van,de csak a baj van vele...pedig nem volt olcsó
.Már egy csomószor volt szevízben
.Persze,lehet,széiahibás,de csaerélni meg nagyon akarják...
Móni
Hát ügyi ez a Gergő nagyon
.Majd ha már visszabeszél
!
Képfeltöltés:ha van a gépeteken Picture Manager,azon is át tudod méretezni.Megnyitod vele a képet,aztán a "kép szerkesztése" menüpontot választod,ott lesz olyan a jobb oldalon,hogy átméretezés,ott kiválaszthatod a méretet.Ha nincs,akkor érdemes letölteni a progit,persze ha fixdíjas vagy
.
Tali elvileg
szerveződik,akkor számítunk Rátok is
.
Na,megyek enni
!
Pusszantás,Anyapoc