Új privát üzeneted érkezett!

Cas
Ma megyünk a gyerekorvoshoz és megkérdezem, hogy jó bekenni a fenekét, de biztos vagyok benne, hogy vékonyan jó (tapasztalt szülők mondták). Na látod milyen jókor ment a védőnő. Annyi mindenben jó lenne, ha segítene. Épp eszembe jutott a hőmérőzés is, csak úgy csinálom, ami talán jó. De hogy pontosan, hogy jó azt nem tudom 100%-osan. Meg jó lenne, ha látná havonta, hogy megfelelően fejlődik. Valaki mesélte, hogy mindig mondta neki a védőnő, hogy most hogy játszon vele, mert ezt és ezt a készség fejleszti adott korban.
Mit dolgozol?

Aranyhold
Azt hiszem rájöttem miért jött meg ilyen hamar: volt ugye a tejtestvér, de külföldre utaztak aug. végéig. Minden szopi után üresre fejtem adott cicit, és éjfélkor felkeltem mindkettőt lefejni, így napi fél liter plusz volt. Tejtesó el, fejéseket is abbahagytam, hogy álljon be Kori mennyiségére. Eleve csökkent a kereslet, ráadásul jött az a nagy meleg és persze Kori sem evett annyit, szóval szerintem ez lehet az oka, hogy megjött, de most már mindegy. Kép

A bőröndös fotó tényleg nagyon jó. Hmmc-t tényleg lehet, hogy nem fárasztja eléggé a két gyerek?

Parti: mi erről lecsúszunk KépKépKépKépKépKépKépKépKép De végül ki lesz ott?
nikcsi

Viki
De jó, akkor a tesód biztos be tudna titeket protezsálni. Nagyon jó hely, én is azt hallom. Mit csinál ott a tesód?
nikcsi

Nikcsi!

nekem azt mondta anno a védőnéni, hogy vékonyan kenjem, "nem kell bevakolni" Kép
szilvamag

Voltunk szurin, szegény úgy sírt, de 10 hónapig nincs most több! Kép A popsikrémre azt mondta ne sajnáljam. Viszont ami nagyon meglepett, az hogy semmit ne adjak Korinak CSAK anyatejet. Kép Kapott maltofer cseppeket, mert hogy vérszegény (ránézésre). Azt hiszem kérek időpontot a kórházba, mert a vérösszeférhetetlenségünknek lehet ez a következménye. Ill. 1 hónaposan ezért kellett mennünk, de akkor minden rendben volt. Bátyám is csodálkozott vasat adjak neki, de gyümölcsöt ne?!

Na beszámolót és névsort kérek kik voltak?!
nikcsi

Sziasztok!
Szuper volt a tali, mi nagyon jól éreztük magunkat, Sebi kimondottan tündérbaba volt, szerintem el sem hiszitek, hogy sírni is tud... Köszönjük Szilvinek a vendéglátást!!!
Végre meg tudtam picit gyömöszölni Matyit, aki igen nagyot nőtt mióta utoljára láttam. Lilla és Sebi között pedig kitört a szerelem! Kép
Itt a három kedvenc képem, de hamarosan feltöltöm az összeset, és belinkelem!

Kép

Kép

Kép

Lilla a férfifaló! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és képzeljétek, Szilviéknél fedeztem fel, hogy Sebinek a másik foga is kibújt alul!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

köszönöm mindenkinek, aki eljött
mikor is lesz a következő? Kép
ennyi tündéri apróság! el sem hiszem, hogy rosszcsontok is tudnak lenni, megint rácáfoltak a "rosszhírükre" Kép Kép

köszönöm a barackot, lehet esetleg nagyobb tételben venni belőle?

a képeket majd holnap felrakom, mert a derekam már alig bírom tartani.
Érdekes, amíg itt voltatok észre sem vettem szinte, hogy fájna, estére sajna megint előjött.

jó éjt
Szilvi
szilvamag

elmaradt a padlizsánkrém receptje:
padlizsánt sütőben jól megsütni, összeturmixolni fokhagymával, hagymával (ezeket érdemes előre turmixolni egy kicsit), só, bors (én fehéret használtam), petrus, bazsalikom. Ha homogén egy jó adag olivaolajjal még összekeverni. Ha tovább szeretnéd tárolni, a tetejére is öntsél olajat, ez szigetel.
jó étvágyat
szilvamag

Szilvi,
Köszönjük a vendéglátást! Nagyon jól éreztük magunkat! KépKép
A párom már bevacsizta a Tiramisut. Köszöni szépen, nagyon ízlett neki! Kép
Pihenjél!!

Matyi tényleg nagyon nagyott nőtt mióta utoljára láttuk. Igazi vasgyúró! Majd ha felkerülnek a képek, meglátjátok!

Lilla szegény Lucát (kutyus) jól megtépte. Kép
Sebi pedig levette a lábáról, de igazi csajhoz méltón már most a "fejére nőtt". KépKépKép Ez a szerelem még Sebi pocakkorszakában kezdődött. Lilla már akkor is rajta feküdt (kívülről). KépKépKép

A zsákmányom! Kép
Kép
myra

Sziasztok!
Nagyon édesek a gyerekek a képeken. A kedvencem amelyiken Sebi fekszik és Lillus rá támaszkodik, éreztetve, hogy azért Õ az idősebb:-)

Myra
Te mit csinálsz hajnal 3-kor??? :-))
Hogy bírod ilyen kevés alvással? Írigyellek....

Én is pont tegnap csináltam padlizsánkrémet:-)
Hasonlóan mint Szilvi, csak az enyémben van még egy adag feta sajt és petrus helyett oregánóval ízesítve. A többi ugyanaz.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Niki
Szerintem nincs kint az orvosod összes kerek! Kép A krémet hülyeség vastagon kenni, elhiheted. Nekünk eddig mindenki ezt mondta, és egy pötty sincs Bence fenekén, és csak nem is piros. Elhiheted, hogy mi sem ezzel akarunk spórolni. Sőt, ha túl sokat teszel rá, melegben még be is pálhat a popója. Na, ez az én véleményem. Vasat Bence is kap kb. 5-6 hónapos kora óta. Áll. ez normális, mert ilyenkor kiürülnek a vas készletei, és az anyatejből nem megy át annyi, amennyi kéne. Szóval semmi probléma nincs Koriva, de ha gondolod, azért vidd el a kórházba is, de szinte minden gyereknek fölírják. Ráadásul a Maltoferben az a jó, hogy csak annyi szívódik fel belőle, amennyi szükséges. Ne aggódj!!!
A gyümi nem adása (persze az én véleményem szerint) szintén nagy baromság. Mi baja lesz tőle? Abban legalább van vitamin, és szokja az új ízeket! A mi védőnőnk igazán nem egy hozzátápi barát, de még ő sem mondott ilyeneket. Sőt, ha adsz neki gyümölcsöt, akkor pl. a "K" vitamint már nem is kell neki adni. Szerintem a saját megérzéseidre hallgass. (De őszintén, én megfontolnám a doki váltást is). De ez csak tényleg az én véleményem.

A tali tényleg nagyon jó lehetett. Hogy milyen nyugodt ez a Luca kutyus. Kép Kép Az én kutyáim azért nem mernek hátat fordítani Bencének. Kép Kép Egyszer már meg is húzta Liló bajuszát. Kép Mi lesz még itt!

Zsófi
nmzsx

Sziasztok!
Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk elmenni a talira Kép
(A hurcikánk apa autójában volt és van is Kép )
Remélem hamarosan lesz következő és arra 99%, hogy elmegyünk. Nagyon édesek a babócák és mennyit nőttek!!!

Mostanában próbáltatok fürdőruhát venni magatoknak???? Én már ott tartok, hogy nem megyek nyaralni Kép
Legalább 15 félét felpróbáltam, de rájöttem, hogy velem van a baj. Szemből úgy nézek ki, mint a mérleghinta, attól függően, hogy jobbos vagy balos etetés következik. No mindegy, de teljesen el vagyok keseredve, hogy hol van a régi megszokott 75B?????
hmmc

Nikcsi,
A popsikenőcsöt vékonyan kell kenni, nekem mindenki (orvos, védőnő) azt mondta.
A gyümi-zöldséggel kapcsolatban pedig a gyerek gasztroenteorológusunk véleménye, hogy annál akinek van teje, 6 hósan kell elkezdeni adni, akinek nincs az 4 hótól kezdheti. És ő is anyatejpárti, de 6 hótól már kell a vitamin és a rost a gyerkőcnek. A kizárólag anyatej már nem kielégítő.
myra

A padlizsánkrém nálunk is Szilviéhez hasonlóan készül, csak van benne egy kis friss paradicsom, és egy lehelet majonéz.

Hmmc
Én is hévpótolóval mentem Szilviékhez, és teljesen korrekt volt. Meglepően segítőkészek az emberek, nagyon pozitív csalódás volt.
Egyedül Sebivel továbbra sem merek autózni, mert ha elkezd nyekeregni, akkor őrá figyelek, nem a forgalomra... Kép

Köv. tali
Hajógyári sziget? (Jó idő esetén)
Palacsintázás nálunk? (Rossz idő esetén)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi: az teljesen korrekt, hogy azt mondta a gyerekdokid, hogy ne adj neki még semmi mást, csak anyatejet. Egy csak anyatejes babának 6 hóig nincs másra szüksége. Aztán 6 hósan el kell kezdeni kínálgatni, ha elfogadja elfogadja, ha nem nem. A vas mellé cebion cseppet szoktak mondani, bár én csak úgy ránézésre nem adnám, de lehet, hogy én vagyok a felelőtlen, de inkább egy felesleges vérvétel.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,

Ne haragudj, de ha Nikcsiben felvetődött az, hoyg mással is kínálná, miért ne? A mi időnkben már 2 hetes korban el kezdték javasolni a hozzátáplálást. Ráadásul most van tényleg gyümölcs idény és most igazi gyümiket kaphat. Szóval szerintem mindenki úgy kezdje a hozzátáplálást, ahogy érzi.

Hugicámál a baba nagyon vérszegény és nekik nem írtak fel egyenlőre semmit, hanem a meggyet és a krumplit javasolták elsőre...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!
Nagyon jól éreztük mi is magunnkat Szilviéknél! Köszönünk mindent! A receptet is, hamarosan elkészül, addig is vettem márványsajtos vajkrémet, mert az is isteni volta ám! :-)

Szilvi, természetesen ha szeretnél kaphatsz még barackot, anyuék jönnek jövő héten, mond meg mennyi kell, és viszek nektek.

Nikcsi! Ránézésre vasat? Érdekes? Matyi vérszegény volt, 4 hónapos koráig szedte a Maltofert+Folsavat (remélem ezt is kaptatok, mert ha nem gond lehet az étvágyával Korinak), és már 9 hónapos de senkinek eszébe nem jutott csak úgy adni neki, vagy akár vérvételre is küldeni. Anyatej ügyben osztom Cory véleményét, ha elég a babának az anyatej, nincs kaki problémája, akkor 6 hós koráig bőven elég az anyatej. Egyébként meg 1-2 hónap várakozáson abszolút nem múlik az ég világon semmi. Amúgy az LLL honlapján biztos olvashatsz arról miért ne adj neki előbb. Persze te döntesz, és arra hallgatsz akire akarsz. Nekem is mondtak annakidején ezt-azt, én egyedül a gyerekdokira hallgattam, mert hát valakire muszáj.

Holnap megyünk nyaralni, de igyekszünk a következő talira is elmenni!
aranyhold

Örülök, hogy jól sikerült nektek és a babáknak a találkozó Kép, kár hogy mi nem lehettünk ott, brühühü. Kép, de mivel Fanni hányt előző napokban, nem mertem.
boglarka

Boglárka,Hmmc
Meséljetek már, mi van veletek? Mekkorák a csajok? Miket csinálnak?
Hmmc: hogy bírod a két leányzót egész nap?
Boglárka: hogy bírod egyedül a strapát?

Lagáról tud vki? Teljesen eltűnt...

Kép
Kép
Kép
cas

Zseppy: kezdjem el ecsetelni a korai hozzátáplálás káros hatásait? Inkább nem terhelném vele a topicot. Az, hogy minket 2 hetesen hozzátápláltak, az egy más világ volt, más zöldségekkel... a kutatások azt javasolják, hogy fél éves korig ha lehet (pl van elég anyatej), akkor ne kapjon mást a baba.
cory

cory
Budapest

Zseppy: még valami: ma a hivatalos gyermekorvosi és védőnői (kamara vagy akármijük is van) ajánlás az, hogy fél éves korig csak anyatej. A gyerekorvos ilyen szempontból tökéletesen járt el. Hogy Nikcsi mit tesz, az az ő dolga, ő ismeri Korit, ő látja, mire van szüksége.

cory
Budapest

Cory
Persze Niki azt csinál, amit akar, nem is akarok beleszólni, ezt neki is mondtam. De szerinted mi baja lehet egy 5 hónapos babának, ha naponta eszik 1-2* gyümit. Szerintem ezzel nem lehet ártani, de persze mindenki máshogy gondolja. Egyébként meg úgy tudom, hogy 4 hónapos kórtól már lehet gyümölcsöt adni a gyerekeknek, csak a főzeléket javasolják 6 hónapos kórtól. De elég sok minden új van most a Nap alatt, ami szerintem egy nagy hülyeség. De persze mindenki maga dönti el, hogy mit csinál.

Niki
Tényleg nem akarok beleszólni (de megtettem) Kép, az a lényeg, hogy hallgass a szívedre. Azért mert én, meg mások így csinálják, az nem biztos, hogy jó. De én már csak ilyen vagyok, szeretek mindenbe beledumálni. Kép Kép

Zsófi
nmzsx

Nmzsx: az emésztőrendszer elvileg 6 hós kor körülre érik meg ezekre a dolgokra.... Én igazából nem ebből az irányból nézném, hiz nem vagyok orvos, nem én csináltam a kutatásokat..., hanem hogy mit veszít, ha még 1 hónapot vár vele. Semmit.
Zöldség-gyümölcs: ez egy fura dolog, teljesen megdöbbentem, mikor anno egy ismerősöm előadta, hogy ő külföldön élve, azt kapja a kinti védőnőtől, hogy zöldséggel kezdje, mert ott meg az a szokás.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
A gyümivel és az orvossal kapcsolatosan annyit, hogy ugyanaz az orvosunk, mint Nikiéknek. Sára már nem kakál mindennap, pedig csak anyatejet kap (semmiféle más folyadékot sem hajlandó lenyelni, cumisüvegből sem tud inni) ezért nekünk javasolták, hogyha nem kakál a harmadik nap kapjon vagy narancsot, vagy paradicsomot 4-5 mokkáskanállal két etetés között.
Szerintem ez a hozzátáplálás gyerek függő. De szívesebben adom oda Sárának a paradicsomot, mint a glicerines kúpot.

Cas
Köszi megvagyunk, eddig még elég jól bírom a két csajszit. Vasárnap indulun Horvátországba, remélem jó időnk lesz. 1 hétig leszünk ott, ha minden jól meg akkor vasárnap jövünk haza.
Hogy Sára mit csinál? Az emberi anatómia határait próbálgatja. Azon fáradozik, hogy hogyan fér be a szájába annyi minden amit ő akar begyömöszölni (keze, pelenka, stb). De ha a száján nem megy be minden akkor, hátha a szemén keresztül sikerül. Most is éppen ezen fáradozik és akkorákat nyög közben, mint a munkásember, egy idő után, ha nem megy ideges kell és elkezd kiabálni Kép Megtanult kb. 10 napja sikítani, azóta naponta gyakorolnia kell, nehogy elfelejtse, állandóan gyügyög. Mondta is az ember, hogy nem tudja mi lesz vele, ha Sára is elkezd beszélni, kettőnk mellett sem tud szóhoz jutni, mi lesz ha a legkisebb is igazán kinyitja a száját.
hmmc

Cory,
Én sem azért írtam, hogy hatalmas és tudományos vitákba keveredjünk. Hanem pontosan azért, amit Mzsx is írt. Szóval szerintem minden gyerek édesanyja tudja és érzi, hogy a saját gyerekének mi a jó. Persze azután, hogy meghallgatott egy csomó egymásnak ellentmondó véleményt.

Szerintem zárjuk is le a vitát.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Hmmc
Jaj, hát Horvátországért nagyon irigyellek benneteket!!! Kép Na sebaj, az embör megígérte, hogy jövőre mi is megyünk. Most minden pénzünket elviszi, hogy autót kell vennünk, mert szegény 19 éves Passatunk kezdi teljesen megadni magát. Kép
Szóval süttess hasat helyettem is! Kép
Gyömöszölés ügyileg Sebi is nagyon lelkes, bár azért Sárát nem éri utol... Viszont sikítozás dettó!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Csak a napernyő alatt fogom tudni sütettni a hasamat helyetted is, ha így megfelel. Kép
De azért a tengert majd jó erősen nézem.
hmmc

Cas
Mi Fannival -a hátul kullogók- próbálunk belehúzni, hogy utolérjünk benneteket Kép, már nyávogni nagyon jól tudunk, mint egy kismacska, olyan vékony a hangja, meg kell zabálni. És sokat mosolygunk a könyvespolcra, könyvekre, mert az a menő nálunk. De azért már a szülőket sem hanyagolja. Hason fekve kezdi a fejét emelgetni, de azért még van mit gyakorolnia. Kép

Még a kórházban mondták adjunk rá terpeszpelust, most voltunk csipőszűrésen, és ott azt mondták nem kell. Bár Anyukám és a védőnéni is azt mondta, hogy ha hátulról nézzük a lábhurkáknak szimmetrikusnak kellene lenni, de nem az.??? Na mindegy, bízunk a dokikban.

Mivel lemaradtunk a babapartiról, jövő héten nincs kedvetek a Flórián tér közelében lévő valamilyen parkban vagy Hajógyári szigeten sétához, már olyan rég nem láttalak titeket, a babákról nem is beszélve. ???

KépSzuper(wo)mant nagyon szeret játszani.
KépRégebben csak ilyen morcosan nézett minket.
KépGondolkodóban.
boglarka

Hmmc
Na jó, napernyő oké. Kép De a vízbe se mész be?!

Boglárka
Sebi hurkái sem szimmetrikusak... Kicsit kötött a csípője (nemtom van-e hozzá köze...), nekem csak tornáztatnom kell a csípőszűrés óta, nemsoká megyünk kontrollra, remélem megússzuk a terpeszpelust! Még nézni is rossz, szegény Fanni! Kép
Amúgy nagyon aranyos, és ő is milyen nagy már! Kép

Tali
Jövő héten kinek melyik nap jó? Nekem jobb lenne inkább csütörtök vagy péntek...
Az előző tali képei itt vannak:
http://vargasebi.uw.hu/index.html
(Azért figyelitek a linket, informatikus apuka már nem éri be kevesebbel, csak hogy önállóan regisztrálta a kölköt... Kép)
Tündi! AKkor mostmár Lilla írhat neki e-mailt is neki vargasebi@gmail.com címre! Tovább bontakozhat a szerelmük... KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka,
Nagyon aranyos Fanni! Kép

Saci,
Küldtem mailt a programnevekről.
Na majd szólok Lillának levél ügyben! KépKépKép

Én most búcsúzom reményeim szerint 2 hétre. Levonulunk a gyerkőccel a telekre. Már ha az éjszaka folyamán sikerül összecsomagolnom. Kép Ugyanis jól sejtettem, hogy a múlt hét csak a vihar elötti csend volt. Lilla egész napos hisztijéhez hozzájött az "anya ölelő karjai nélkül egy percet se" állapot. Pár nap alatt teljesen anya függő lett! (Na jó néha Apa is megteszi, de más nem.) Ha csak egy másodpercre 1 méternél távolabb megyek tőle, torkaszakadtából zokog. Kép A két napja próbálok összecsomagolni projektem odáig jutott, hogy Lillával közösen kirámoltuk a szekrényét, és slusszz...
Ha két hét múlva nem jelentkezem, akkor végimerülésben, és idegosszeomlásban kipurcantam. Kép
Taliképeket csak akkor teszek majd fel, most sajnos nem volt időm.
myra

Sziasztok,

itt vagyok ám, csak nincs sok idôm bejelentkezni. 4-5 naponta bekukk - ennyire van idôm.

Hallottam, hogy a kismamaweb.hu-n lehet nyelvet tanulni. Meg is néztem, de sajna csak angol van. Pedig én most olaszul szeretnék tanulni. Tanult valamelyikôtök olaszul?

Lenne egy kérdésem: Teus 24 órája nem kakilt. Csak anyatejet kap és eddig az volt a felállás, hogy gyakorlatilag nem tudtam úgy kibontani a pelusát, hogy ne lett volna kaki. Erre most hirtelen, egyik napról a másikra ezt produkálta, hogy kaki nuku.
Ez most mit jelent? (Vilmosnál nem volt ilyen.)

Laga
laga

Remélem sikerül feltenni egy képet a kis mu˝vésznôrôl.
laga

Meg egyszer

Kép
laga

Jéééé, ott a lányom a neten!
Már vannak új képek, majd teszünk fel még.

Laga
laga

Laga
Nahát, Teus igazi porcelánbaba! Nagyon szép! Bár haj dolgában ő sincs elkényeztetve... Kép
Szép a bőre, kell még diétáznod miatta?

Kép
Kép
Kép
cas

Laga,
Nálunk ugyanez volt és utána nem is hízott olyan sokat. Szóval ekkor lett tápszer kiegészítésként bevezetve.
De a lényeg. Nekem a védőnő és a dokinéni is azt mondta, hogy anyatejes babáknál alapvetően nem baj, ha nincs vagy csak nagyon ritkán van kaki. Ez azt jelenti, hogy mindent feldolgoz a szervezete, amit kap. Viszont ilyenkor kell figyelni, hogy mennyit hízik, elég-e neki a hami, mert akkor már nem eléggé tápláló az anyatej és kell valamilyen kiegészítés. Persze ez nem igaz az újszülöttekre, hiszen náluk ki kell tisztuljon a bélrendszer (ez állítólag 7-10 nap).

Ja, gyönyörűek ezek a manócskák!!!!!!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Laga
Tényleg olyan Teus mint egy baba. Olyan kislányoknak való babára gondolok:-)) és azoknak sincs haja...:-) Nagyon kis nyugisnak tűnik, de hát az is ahogy írod.
A kakit én is úgy tudom mint Zseppy. Normális még a 4-5 nap is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok,

köszi a válaszokat. Szóval nyugi. Érdekes Vilmosnál nem volt ilyen.

Majd még teszünk fel képeket.

Laga
laga

Laga
Látom Teusnak mosolyra áll a szája. Kép Kaki ügyben a védőnéni nekünk is akár 4 napot is mondott.
Én olaszt tanultam, elég könnyű nyelv, legalábbis nekem az volt és a diplomához szükséges volt, ezért ebből is nyelvvizsgáztam.

Azt hiszem a Hajógyári szigeti sétát törölhetjük, a TV-ben most mutatták teli van parlagfűvel. Kép
boglarka

Sziasztok!

Szilvinek nagyon megy a taliszervezés és lebonyolítás a vélemények szerint.

Szilvi,
Nem kéne Neked inkább gyes után ezzel foglalkoznod hivatalból?:-))))

Nmzsx, Zseppy, Cory,
Sajnos engem nem érdekel túlságosan, mikor mi a hivatalos álláspont a baba hozzátáplálása terén. Mert kb. 30 éve mindig más, és kb. 10 évenként szöges ellentéte az előzőnek:-)) És nem arról van szó, hogy mérgeket adjunk-e a gyereknek, hanem egyszerűan ugyanazt a gyümit, mint korábban.
Anyu a nagy felfedezésekkel" (mint pl. 6 hónapig CSAK anyatej a gyakorlatilag "leépült" anyai zervezetből) nem foglalkozik, de elmondja az anyukáknak, hogy ilyen is van:-))Szerintem ezt a csak anyatejes dolgot valszeg egy férfi találta ki:-))))))))))))
Nikcsi babájának is azért kell plusz vas, mert már nincs honnan hozzájutnia. Ha egyszer "nem kaphat" mást a tejcin kívül. Na, kicsit helló a doki (de hát ő is ember, hibázhat) nekem ez a véleményem.
Anyukámról úgy gondolom, teljesen ösztönösen és józan ésszel veszi a védőnői továbbképzések "anyagát", adja át az anyukáknak és nem idegeli feleslegesen az őket. Általában az adott baba állapotának, igényeinek és "ízlésének" megfelelő táplálást javasol. Soha, semmilyen probléma nem adodódott a hozzátáplási tanácsaiból az elmúlt bő 30 évben a hozzátartozó x ezer babánál, akik 4 hós koruktól mást is kapt(n)ak, vitamin, vas és egyéb fontos anyagok pótlása céljából. Nekem ezt megint muszály volt leírnom, mert nem értem az ésszerűtlen dolgokat.

Nikcsi,
Már jártunk"ingyé" a kolpingban, de csak körülnézni. Szép hely, csak az a bibi, hogy a szülővárosomhoz 20 km-re fekszik a hely, nem túl izgi oda kiruccani:-)
(A bátyám egyébként pincér a külső étteremben, párszor megvendégelt már minket, más téren nem jelent protekciót:-)

Mi meg a döbröntei Hasik hotelbe utazunk pár napra, az is gyerekbarát hely és kicsit olcsóbb és nyugisabb hely a Kolpingnál. Majd irok róla, ha érdekel valakit.

Szép nyarat!

Viki
ccviki

Sziasztok!
visszaszereztem a gépet!

Viki!
kérlek írj majd erről a helyről!
köszi a bókot, egyébként tényleg gondolkoztam egy darabig ilyen szervezősdiben, de sajnos ahol pénz van, ott hétvégi munka is, és az nekem nem lenne az igazi Kép

a képeket feldobom ismét ide az albumra, bár már annyian tettetek jobbnál jobb képeket, hogy ezek már nem is lesznek érdekesek, de hátha . . .

mikor megyünk hova?
szilvamag

Viki
Teljesen igazad van! Én is úgy gondolom, hogy kicsit elfajultak a dolgok szopi, és hozzátápi szintjén. Én is sok-sok mindent olvastam, aztán kiszűrtem, hogy szerintem mi a jó, és azt csinálom. A környezetem teljesen meg van velem elégedve Kép aszongyák, hogy nem látszik rajtam, hogy Bence első gyerek. Kép Kép Egyébként a mi védőnőnk is bepróbálkozott azzal, hogy ne adjak neki mást 6 hónapig, de elég hamar leállítottam, és szerencsére nem szívózott. Csak az az érdekes, hogy azt mondják 7 hós koruktól már minden nap kéne, hogy egyenek húst, csak, ha az ember nem ad nekik semmi mást 6 hós korukig csak tejet, akkor szerencsétlen gyereknek mennyi mindent kell egyszerre megszokni, mennyi új ízt. Nem csodálom, hogy sokan aztán evés sztrájkba kezdenek. De hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem.

Niki
Merre vagy? Nagyon eltüntél. Remélem minden rendben veletek!

Zsófi
nmzsx

Szilvi
Nagyon jók lettek a képek, le is mentettem magamnak párat!!! Azok nem sikerültek, amit a szobából kifelé csináltál Lilláról és Sebiről, amikor rámászott a hátára (én is fotóztam, de te voltál igazán szemben velük).
Ja, és a férjem mind a 10 ujját megnyalta a tiramisud után, köszöni szépen! (Esetleg megoszthatnád a receptet velünk, mert anyós is szokott csinálni, de az nem az igazi...)

Tali
Hát nekem ez a hét kilőve (ma megyünk Sebivel csípőszűrésre, így csak eztán tudok menni dolgozni), de a jövő hétre szívesen csinálok egy palacsintázást! (Csak ne legyen olyan meleg, mint tegnap, mert akkor meg fogunk sülni a palacsinta mellett mi is... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

szilvamag

Cas!
pedig még csak most lettem kész ?Kép?
Barack:
köszönöm, anyósom úgy döntött, hogy mégsem szeretne most még befőzni, nincs most szükségünk ipari mennyiségre.

Laga!

nálunk egyszer volt egy 5 napos kakiszünet, utána ugyanúgy ment tovább. akkor nagyon megijedtem, de minden rendben volt a védőnéni szerint is. Ilyen előfodul.
szilvamag

Szilvi
Ja?! Ezek szerint még éppen csináltad, mikor megnéztem...
Oké, mostmár megvannak azok is, amiket kerestem! Szuper aranyosak lettek! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ez tök hülye!!! Az előbb még minden oké volt, erre most időnként közli, hogy az album üres... Kép
???

Kép
Kép
Kép
cas

lehet, hogy más már kiolvasta? Kép
szilvamag

Viki,
teljesen egyetértek veled. Anyu is védőnő és hasonló véleményeket alkot. Nem hiába, valszeg együtt végeztek.
Mzsx,
Nekem anyukám tanácsa az volt, hogy ha lehet hetente csak 1 új dolgot vezessek be és figyeljem a "következményeket". Szóval én sem értem, hogy akkor mit is lehet adni 7 hósan, ha 6 hónaptól csak 4 hét választ el...

Egyébként tudjátok én azt nem akartam írni, hogy néha az az érzésem kezd az egész áltudománnyá válni...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Szilvi
Lehet... KépKépKép
(A tiramisu-recepted titkos? Kép)

Sebiről
Lökött sógornőm Londonban tanul ösztöndíjjal, és ezt bírta küldeni a kölöknek. Jártatok a londoni metróban? Mindenhol ez a felirat látható, talán olyasmit jelent szabad fordításban, hogy "Fejre vigyázni!". Na most nézzétek meg, pontosan hová esik ez a felirat a kölökre... Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?