Új privát üzeneted érkezett!

A pelenka neve Baby Love. A DM márkája, és tényleg jó, a fiamnál én is használtam.

Gabi
bgabi

Kedves Lányok!

Nagyon köszönöm a sok a tanácsot! Remélem bejön majd nekünk is valamelyik, addig próbálkozom, míg ki nem alakul a dolog. Olyan megnyugtató csak olvasni is titeket! Hasonló problémák, meg ilyenek. Így nem érzem annyira egyedül magamat és talán nem is olyan bénának.
Nem tudom, végülis, hogy csináljam az esti szopizást mert attól félek, ha nem büfiztetem, azt õ sínyli meg. Meg amikor hallom, hogy jó nagyot kakilt akkor nem bírom ki, hogy ne pelenkázzam át. Na majd meglátom.

Szerintetek nem baj, ha néha-néha (eddig a két hét alatt 2x) a hordozóban hagytam aludni?
Nem volt szívem felébreszteni. Olyan hülye vagyok. Amikor már órák óta nyüglõdünk, akkor alig várom, hogy elaludjon, amikor meg órák óta alszik, alig várom, hogy felébredejen.

Norcsi! Nagyon szorítok, hogy meggyógyuljon Bánk!!!

Nyuszimanó! Kitartás! Én mindig azzal bíztatom magam, hogy mindig egyre jobb lesz! Kép Az is lehet, hogy 6 hetesen már aludni is fogunk! Kép

Na megyek, kicsit anyukázom. (Szerintem még én is gyerek vagyok... Kép)
Menta + a 13 napos Helena
menta

Menta!

Tudom, hogy sokan azt tanácsolják, hogy éjszaka ne pelenkázz. Ezt én is így gondolom mindaddig, amíg nem kakás. Az én kislányomat igencsak zavarja, ha tele van a pelus, és úgy nem is hajlandó elaludni. Úgyhogy ilyenkor pici fényt csinálok,és gyorsan átpelenkázom. És alszik is tovább. Arról nem beszélve, hogy nagyon nem jó, ha véletlenül kicsípi a popóját. Sajnos a fiamnál párszor elõfordult, nagyon megszenvedett vele.

Kitartást, nagyon hamar bele fogsz tanulni, megismeritek egymást, és akkor minden sokkal könnyebb lesz

Gabi
bgabi

Menta!

Szerintem nem tanácsos egy ekkora babát még a hordozóba tenni, pláne nem altatni benne. Tudom, hogy nehéz és alig várod, hogy aludjonm de inkább az ágyába tedd, nem jó az a gerincének. Hanna most 3 hónapos és még csak most nagyom max 1 óráig benne ücsörögni.

Én éjszaka csak akkor pelenkáztam, ha kakis volt és akkor is kajcsi elõtt, egyébként nem.

További sok boldogságot

Tikk
tikk

Sziasztok lányok!

Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat mindenkinek Bánk gyógyulásával kapcsolatban. Mára újabb fordulatot vett a betegsége, ugyanis reggelre már láttam hogy folyik az egyik füle. Ilyenkor a sima ügyelet nem a legjobb, nagy szervezések árán (mivel sem a férjem nem volt itthon, sem a kocsink nem volt mûködõképes)végülis eljutottunk az ügyeletes fül-orr-gégészetre, nevezetesen a Heim Pál kórházba. Szerencsére nem volt senki sem rajtunk kívül,így hamar végeztünk. Sajnos középfülgyulladása van (hurutos eredetû)és a másik fülén is kezdõdik.KépKépKépKép Pedig igazából nem is volt látványosan taknyos, de a doktornõ elmagyarázta, hogy ilyen pici babáknál a különbözõ játatok is keskenyek, szûkek, így a kevesebb váladék is okozhat különbözõ szövõdményeket. Sajnos. Úgyhogy most hogy már a valódi okát tudjuk a betegségének, talán hamar túljuthatunk már rajta, mindenesetre hétfõn még vár ránk a kontroll is.Kép

Kiskádban már nekünk sem nagyon fér el a Bánk, úgyhogy most már hamarosan tényleg kénytelenek leszünk a nagykádban fürdetni.
Õ is úgy alszik el amit ti is írtatok, hogy egy puha állatkát, vagy a pléd szélét (ha a mi ágyunkon van), vagy pedig a pelust gyûrögeti a pofijához, esetleg csócsálja is. Olyat is szokott, hogy a ruhaujját csócsálja, és közben nagyokat cuppog, na meg nyáladzik is rendesen.
Ma megint elõadta a hasrafordulást, és utána meg nagyon szenvedett, mert onnan visszafordulni már nem tudott, viszont hason utál lenni. Úgyhogy segítettem neki. û
A baby Love pelust napközbenre mi is szoktuk használni, és tényleg jó. (Éjjelre én Huggies-t használok, az eddig bevált, a Pampers-bõl kijött eddig majdnem minden alkalommal még a pisi is, nemhogy a kaki.)
Mindenkinek csupa szépet és jót kívánok, most sajnos mennem kell a pici beteghez.
Norcsi.
norcsi
Lenti

Manok,
szia, mar valaszoltam neked a Tul Az Elso Hetekbe, bocs, nem tudtam, hogy kozben itt kerestel. Latom, itt is sokan adtak mar tanacsot. Azt nem tudom, irtam-e a masik helyen, hogy a mi monitorunk erzekelojet a matrac ala kell tenni es ugy tunik, barmilyen vastag matracon at is erzekel, mar probaltuk a nagyszuloknel levo kisagyak kulonbozo, vastagabb matracaival is, ugy is jol mukodik.
Szia,
Cili
Cili2

Sziasztok!

Pocok:
az én lányom meg ahogy meglátja, hogy gyógyszert akarok beadni neki kiskanállal, rögtön befeszíti a száját és képtelen vagyok beadni neki bármit is :-((( Jó kis rafinált lett a kislány... :-) vagy ha sikerül mégis beadni, rögtön kiköpi, pedig tejcivel adom. Hogy cselezzem ki?

napközben én Tescos pelenkát használok, az olyan mint a Libero, csak kivül müanyag boritja, nem légáteresztõs. Egyedül az oldalfekvésnél nem vállik be a pelenka, mert akkor kicsobog a pisi :-(

Képzeljétek Dorkának most már tényleg zöld kakija van, és sajnos már majdnem 1 hete. Mivel jó a kedve, szépen hizik és nincs láza, nem mentem el dokihoz, de megmutattam az ismerõs gyerekgyógyászomnak. Õ azt mondta, valószinûleg túl sokat eszik a baba és ezért átzúdul a gyomrán a tejci és nem tudja megemészteni, ettõl lesz zöld. Most várom, hogy szokja a pocija a nagyobb tejigényt. Hétfõn azért ha marad ez a zöld kaki, elmegyek a dokihoz, de úgy is tudom, hogy cukros vizet fog tanácsolni. :-(

jaj lányok annyira aggódó anyuka lettem, hogy ez borzasztó!!! Állandóan attól rettegek, hogy megfullad a lányom vagy valami baja lesz, vagy nem veszem észre, hogy baja van... Szóval teljesen bepánikoltam. Nagyon féltem a kislányomat és alig tudok lazulni. Ha alszik, és nekem is végre lenne idõm aludni, nem merek, mert féltem a picikémet. Többször felkelek, megnézem... Mit csináljak, hogy ez a túlzott aggódás elmúljon? :-((( Mindenkire rászólok, hogy rosszul fogja a babát vagy ne puszilja... egyre többen sértõdnek meg...

képzeljétek Dorka mostanában hangosan gügyög. Elmeséli a macijainak vagy nekem, hogy mit csinált egész nap, közben jó nagyokat nevet vagy ha valami rossz is történt, akkor lebigyesztett szájjal gügyög. nagyon aranyos!!!

sziasztok! melegebb napot!
üdv: zsuzsiék ( 11 hetes Dorka)
zsu26

Sziasztok!!!!

Zsuzsi, néha én is így vagyok az aggódással. Éjszaka képes vagyok megfordulni az ágyunkban, csak azért, hogy lássam Hanga fejét. Mintha alvás közben látnám...Kép De azért mégis...

<FONT COLOR="ff0000">NYUSZIMANÓ!
Donát babának nagyon sok boldog névnapot kívánok!</FONT>KépKép

Lara, ti mikor tartjátok a Hanga-napot? (Mi május 18-án; nincs benne a naptárban, de a férjem az interneten két Hanga-napot talált: május 18. és augusztus 31.)

Szila
szila

Sziasztok!

ma vettem dm pelenkát.Hanna gyorsan fel is avatta. Szerintem ugyanolyan mint a libero baby comfort. Szóval jó és olcsó. (56db-2399Ft)

Tikk
tikk

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni én is hozzátok. Január 28.-án született kicsi lányom Napsugár kereken4 kg-mal és 60 cm-rel.Holnap lesz immáron 3 hetes, de õ is egész emberes baba, sajnos ritkán alszik nagyobbacskát, nekem meg mivel segítségem nincsen , a férjemen kívül aki ügye dolgozik,elég fárasztó a napom. Éjszaka általában 3 óránként eszik , de mivel ebbõl egy óra a szopi és a böfi legalább nem tul sok idõm marad másra. Már balhézik megyek, tudtok valamit pocak fájásra ?

Dzsili
Dzsili

Pocok,
hmmmmm, nem mondom....KépKépKép

Dzsili,
nalunk is a pocakmasszazs valt inkabb be. Bofi kozben is csinaljuk. Igaz, mi nem tanultuk sehol, apuci fejlesztette ki Kép, de altalaban bevalik. Nekunk a dokineni irt fel gyogyszertari kevereket is (biztos, ami biztos alapon), de eddig meg csak egyszer adtunk neki belole.

Lanyok,
Hanga egy par napja ratalalt a kezere, de meg csak ugy, hogy szopja a huvelykujjat. De meg milyen hangosan Kép. Szerintetek, hagyjam, vagy inkabb adjak cumit a szajaba. Alapvetoen NEM vagyok cumiparti. Szoval mi a jobb, ha az ujjat szopizza, vagy inkabb cumizik?

Szila es a holnap hetes Hanga
szila

Szila!

Az ujjszopás v. cumi kérdés szerintem egyéni megítélés függvénye. Én pl. cumi párti vagyok, mert én nagyon sokáig szoptam az ujjamat, és tudom, milyen nehéz leszoktatni valakit róla, ha saját maga nem akarja. Ennek ellenére a lányom is szopizgatja az ujját, de amikor tudom, cumira cserélem. Viszont ha azt az oldalát nézed, hogy az ujja mindig kéznél van, akkor az a jobb.
Szóval jó döntést Kép

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Én is cumi párti vagyok, pont a leszoktatás miatt. De Balut ez nem érdekli! Az elsõ néhány hónapban cumi volt, most meg egyszerûen nem fogadja el. Idõnként szopja az ujját, de úgy tûnik, leginkább egyik sem kell neki. Persze, ez lenne a legjobb megoldás, de majd meglátjuk, mi lesz.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szijasztok!

Képzeljétek, hogy mostanában Hanga azt csinálja, hogyha nem vele foglalkozunk, akkor nyöszörög és sir..amint odamegyünk hozzá, azonnal átvált bübájba és vigyorog, de ha elmegyünk mellöle, elkezd sirni. Nagyon sokat jáccunk vele, de azért egész álló nap nem lehet mellette ülni. Söt! Ha már nem rá nézek, már akkor is haraxikKép Egész nap velünk van a jáccószönyegén, mellette van egy csomó játék, de egy idö után megunja és minket akar.
Mit csináljunk? Hagyjuk sirni? régebben olyan ügyi volt, órákig eljáccott magába, mostmeg ez vanKép

Tikk! Nálunk Hanga már teljesen végig éri a kiskádat, pedig a legnagyobb müanyagkádat választottuk. Persze nagyobb kádba csak akkor merem majd tenni, ha már tud ülni.

Menta! Szerintem egyáltalán nem baj, ha néha hagyod aludni a hordozóban, de ez csak az én véleményem. A rokonunk babája is soxor aludt igy és semmi baja nincs.

Szila! Mi augusztus 31.-én tartjuk, mert az utónévkönyvben ez volt benne. Május 18-ról nem is tudtam!

Na ezt a DM pelust mi is ki fogjuk akkor próbálni, már sokat hallottam, hogy elég jó.

Dzsili! Gratulálok a "pici" kislányodhoz! Ahogy telnek a hetek majd ritkábban kér enni és a szopi is gyorsabban fog menni ahogy egyre erösebb lesz és rájön a technikájára. Az én kislányom akár 5 perc alatt is jól lakik, persze ö már lassan 4 hónapos.

Pocok! Aaaaaaaz igen! Gratulálok a férjedhezKép

Szijasztok, Lara (lassan 4 hó)
lara

Sziasztok!

Pocok, sárga vagyok az irigységtõl!!! Diós tészta!!!:o)))

Norcsi most már tényleg gyógyuljatok meg!! Hogy szedhet össze ilyesmit egy ekkora picur!??!

Szila! A kislányom 2,5 hónapos volt, amikor úgy igazán rátalált a kezére, és azóta igen nehéz annál jobb játékot találni. Állandóan a szájában van, és hozzá ömlik a nyála. Mi nem vagyunk ellene, bár mindketten sokáig szoptuk az ujjunkat. Mióta meg tudja magát nyugtatni a kezével, azóta végigalussza az éjszakát!:o))))Zárójelben jegyzem meg, hogy ebben az idõszakban szoktattam át a mi ágyunkból a sajátjába, és ez a három dolog egyszerre történt nálunk(ujjszopás, éjszaka átalvása a kiságyban)Nekünk bejött!

Emmama
emmama

Szila!
Olyan edes vagyKép Koszonom Donci neveben!

Pocok!
"Kicsit" irigykedem a Valentin-napi meglepi miatt. Egyreszt a parod figyelmessege nem semmi, masreszt meg a furdokad!!!!!!! Itt Finno.-ban nem nagyon hasznaljak a furdokadat, mindenhol zuhany van.Kép

Dzsili!
Udv itt minalunk. Gratulalok a nagy kisbabadhoz. Nem semmi meretei voltak.Kép

Lanyok, mi szerdan megyunk dokihoz kontrollra. Szurkoljatok jo!!! Ha itt mindent rendben talalnak ismet, akkor lehet csak par honap mulva kell menni legkozelebb. Gondoljatok, mennyire izgulunk.

Johir. Dokineni felhatalmazott minket mult het kedden, hogy nem kell mar ebreszteni Doncit 3 orankent. Miota rabizzuk a dolgot, szemmel lathatoan jobban elvezi a kajalast, zsippzsupp eltunteti az adagjat, amin addig majd egy oran at nyammogott. Szoval haladunkKép Ja es most mar minden kaja elott adok neki egy kis cicit, naggggyon elvezi, sot, kaja utan is kovetel meg egy kicsit. Ha szerdan lemazsaljak es meg mindig szepen gyarapodott, akkor azt hiszem elfelejtjuk a cumisuvegbol az anyatejet es csak cici lesz.

Kis szuletesi sulyu babas anyukak!!!
Nektek milyen tapasztalatotok van a szoptatassal?? Hogy csinaltatok? Nem faradtak el nagyon a babak? Kb. mennyit tudtak eleinte szopizni? Azert kerdem, mert itt szo szerint tilos a mericskeles, es valahogy megis jo lenne tudni, kb. mennyit eszik a babam. Nos?

Nyuszimano es Donat baba
Nyuszimano

Norcsi!

Gyógyuljon meg a kis Bánk! Nagyon drukkolunk! Szegény , biztos sokat szenvedhet és az olyan de olyan rossz érzés, hogy nem tudunk igazán segíteni nekik! Szóval együttérzek veled!

Ilda! Állítólag nekem újszülött koromban ugyanez volt. A biztonság kedvéért még Pavlik-kenygyelt is kaptam. De az orvos az anyukám lelkére kötötte, hogy NEM csípõficamom van, hanem csak gyenge a csípõm és az nagyon-nagy különbség és a terpeszpelusra biztos megerõsödik! Szóval ne aggódj!

Norcsi és Cory! Rólatok tudom, hogy van babazsákotok: tényleg nem ül benne a baba? Tegnap volt Helen 2 hetes és tegnap és ma is töltöttünk benne kb. 1/2-3/4 órát ébren. (BGabi! Helena se alszik 10-20 percnél többet, szerintem van valami a levegõben.Kép) De nekem úgy tûnik, hogy mégiscsak ül. Nincsen nagy tükrünk, amiben megnézhetném, de nem akarom tönkre tenni a kis hátát! Szerintetek? Ti mikortól kezdtétek el használni?
Na megyek, mert szegény férjem is nagyon fáradt már ettõl a kis síró babától Kép.
Ja! Úgy tûnik a gyógyszertári füredetõvel való bekenés füredetés elõtt tényleg be fog válni! Köszönöm! Most viszont a kis popsiján, a végbél közvetlen környékén vannak a pirosságon kívül kis kiütések. Pedig állandóan peluscsere van és a gyógyszertári kenõccsel kenem. Lehet a melegtõl? A hónaljában is ilyenek vannak.
Na tényleg rohanok! Jó babázást!
Menta
menta

Köszi lányok, már megint igazatok van, persze, hogy akkor és azt csinál a baba, amit akar! De hát az ember lánya telhetetlen, mindig látni szeretné az egyszer már bemutatott &#8222;produkciót&#8221;.

Helga, igen Bencének is kicsi az orrnyerge, ettõl olyan fitos.

A kiskádban Bence sem igazán fér el már, meg nagyon csapkod a lábacskáival, mert imád fürdeni, ezért a szoba inkább uszodához hasonlít ilyenkor. De a nagykádas fürdés még várat magára sajnos, amíg át nem költözünk. Már alig várom!

A cumi nálunk is csak az elsõ néhány hétben vált be, amióta viszont rátalált a kezecskéjére nem hajlandó elfogadni a cumit. Pedig én is félek a leszoktatás miatt!

Pocok, ilyen férjet! Gratulálok!

Nyuszimano, nagyon ügyes Donát baba, csak így tovább! Sok sikert a szoptatáshoz!

Dzsili, én is üdvözöllek köztünk!

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Sziasztok!

Menta, köszi a megnyugtatást!
Pocok, gratulálok én isKép
Képzeljétek, iszonyú nátha és torokfájás tört rám, de sok ismerõsöm is így járt. Van valami vírus? Rettegek, hogy Dorka is elkapja, de eddig szerencsére nem (kop-kop).
Tegnap sírva fakadtam, miután kb. tizedik babakocsi-keresõ hétvége után is üres kézzel tértünk haza. Egyszerûen nincs 10 kg alatti babakocsi, amibe már 2-3 hónapos babát bele lehet rakni. Szerintetek mennyire kell õket komolyan venni? Néha az az érzésem, csak azért nem javasolják a nem teljesen vízszintesig dönthetõket, hogy az ember többet költsön, elõször vegyen egy mélykocsoit, aztán sportkocsit. Már lelkiismeretfurdalásom van, hogy ilyen gyenge vagyok, és nem bírom felcipelni a másodikra.
Nekünk nagyon nem vált be a Babylove pelus, és még mindig a Corában vesszük a Pamperst, ami harmincvalahány forintra jön ki.
Dorka egyre hangosabban sír. Elõször azt hittem, valami iszonyatos baja van, mert úgy üvöltött az utóbbi napokban, de aztán valószínûleg csak a szokások hasfájásról van szó, csak a hangja erõsebb. Nálatok is volt ilyen?
Szerintetek lehet szoptatósan szolizni?
Ilda (ma 9 hetes Dorka)
ilda

Sziasztok!
Csak röviden:
Ilda biztos, hogy heti 1-2 alkalom nem árt. Ezt onnan tudom, hogy van egy kicsi bõrproblémám, aminek az eltüntetésére nagyon jó lenne a szoli (csak én nem tudok eljárni a baba mellett, mert senkire nem tudom rábízni), és a bõrgyógyászom ajánlotta, ha volna idõm, nagyon jót tenne. Úgyhogy lehet, csak persze módjával.
Szerintem a babák emiatt a sok front miatt is nyûgösek!
Szió:
Ágci

Kép
Ágci

Menta, Emmama!

Sziasztok! Köszi a jókívánságokat gyógyulás ügyben. Most csak annyit, hogy nagyon nagyon mérges vagyok.KépKépKép
És nevezetesen a Heim Pálra. Le fogom írni a részleteket az orvosok, kórházak negatívumait taglaló topicban. DE ODA MÉG VÉLETLENÜL SE VIGYÉTEK FÜLÉSZETRE A GYEREKETEKET!
Sajnos nálunk az volt az ügyeletes, és nem is tudom mi lett volna, ha nincs a doktornénink, akihez Annával is járunk az I. Gyerekklinikára, és a Heim Pálba kellett volna visszavinnünk ma is a kis Bánkot. Szóval egyszerûen nem látok a pipától és az elkeseredettségtõl, hogy ma ez Magyarországon van, és nem lehet ellene semmit sem tenni.

Hát nálunk sajnos nagyon belejátszott ebbe a betegségbe az hogy van két nõvére Bánknak, egyikük ugyebár ovis is. Ahogy következtettünk, a háromhónapos oltástól amúgyis legyengült az immunrendszere és ekkor támadta meg valamilyen bakteriális fertõzés, ami sajnos idáig fajult. Mégegy figyelmeztetés: NE A MELLSZÍVÓ ORRSZÍVÓJÁVAL SZÍVJÁTOK A PICIK ORRÁT (ha szükséges) hanem AZ ORRSZI-PORSZÍVÓVAL (doi néni szerint legjobb a Csepi). Ez tényleg ki is hozza a váladékot, míg az elõbbi nem, és így nagyon hamar ráhúzódhat a fülecskékre.

Egyenlõre ennyit, megyek a kórházak negatívumait taglaló topicba, ott részletesen leírom mi történt (akit érdekel).

Sziasztok: Norcsi (és a 3 és fél hónapos kis beteg BánkKépKépKép )
norcsi
Lenti

Sziasztok Lányok!

Pocok! Gratula a férjedhez, kívánok még 100 év ilyen boldogságot nektek!

Szegény Norcsi! Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok nektek! Megyek is a kórházas topicba!

Nyuszimanó! Mint kis súlyú baba anyukája nekem a méricskélésrõl a következõ a véleményem: szoktam õt mérni, naponta többször is, de nem nagyon törõdöm az eredménnyel. Illetve nem tulajdonítok neki nagy jelentõséget, egyszerûen csak tudomásul veszem, hogy 20 gr. vagy 180 gr. és kész. Nem aggodalmaskodom, ha keveset eszik, nyilván annyit kért. Meg úgy gondolom, hogy mint egy 3 hónapos baba anyukájának már van annyi gyakorlatom, hogy mérleg nélkül is nagyjából tudom, hogy sokat evett, átlagosat vagy csak nyammogott a cicimen. Ha álmos, illetve el is alszik a karjaimban, akkor természetesen nem állok neki méricskélni.

Lányok! Van végre profilom, ha valakit érdekel.

Ja, és még valami: Romola még mindig végigüvölti a fürdést, bármit csinálunk vele. Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok Lányok!

Pocok hány évi nevelés után lett ilyen a férjed? :-))

Laura: mit próbáltatok már ki a fürdetésnél? Hátha tudunk még valamit tanácsolni, ami kimaradt. Gondold át, mitõl ijedhet meg a kislányod, mikor kezdi a sírást, ha vetkõzteted vagy ahogy beteszed a vizbe, vagy ha a fürdõszobába léptek? Szoktatok közben neki énekelni, hogy eltereld a figyelmét? Nincs különbség, ha te vagy a párod fürdet? biztos megvan az oka, hogy így reagál.

Norcsi:
egyszerûen nem értem az öreg dokikat, annyira máshogy állnak a gyógyításhoz. A mi dokinénink pl. ellene van az orrszívó-porszívónak, ezért pár hétig nem használtuk. Aztán a fiatal gyerekorvos ismerõsöm megvizsgálta a Dorkámat és kérdezte, miért nem használok orrszívót, hiszen az annyira jó és hasznos. Azóta ismét használom, persze mértékkel, ebbõl csak nem lesz baj.

Babakocsi:
az baj, hogy én már a sportkocsis babakocsiban sétáltatom a 11 hetes kislányomat, de már újszülött korától? Ezt lelehet hajtani vizszintesre. Miért nem szabad sportkocsiban vinni a babát?

Ilda: nem lenne megoldás, hogy a házatok földszintjén valamilyen tárolóban tartjátok a babakocsit? Nincs rá lehetõség ? Vagy a közelben lévõ parkolóban. Pl. nálunk az utcában van egy fedett parkoló és ott van egy külön babakocsiknak fentartott hely, nem hiszem, hogy kell vagy sokat kell érte fizetni. Mi szerencsére földszinten lakunk, így nem kell cipelnem, és Bkv-val nem megyek, csak gyalog. Most kaptam kölcsön egy Hauck kengurut, nagyon jónak tûnik, jól tartja a babát, nézd meg! Az én Dorkám is egyre hangosabban sír, hát nõnek ezek a lányok :-)

Cumi: eddig Dorka is nagyon cumifüggõ volt, de most a kezét részesiti elõnybe, állandóan cuppog. Ahogy tudom kicserélem a kis kezecskéjét cumira, mert a kezét pirosra rágja :-( Mi NUK cumikat használunk, állítólag ez nem teszi tönkre az álkapcsát.

Képzeljétek 2-3 hete fáj a torkom és végre pénteken volt idõm elrohanni az orvoshoz, hogy megvizsgáljon és adjon valami gyógyszert, hogy meg ne fertõzzem Dorkát. Erre azt mondja nekem a doki, hogy semmi bajom sincs, nem piros a torkom. Mondom én, de hát fáj.... Erre a doki, a köhögésre felírok egy kis kanalas orvosságot. Szerinte túl nagy a savam és az marja a torkomat, ezért érzékeny. Szóval így jártam :-( Azóta is fájdogál a torkom, infrázom, hol elmúlik, hol visszajön. Gondolom, amíg ilyen bolond idõ van, ez nálam így marad :-(

Egyre jobban úgy gondolom, hogy felesleges orvoshoz járni.
Na mindegy.

sziasztok:
zsuzsi és 11 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok!

Norcsi!
Megyek én is a dokitopicba, kíváncsi vagyok, mi húzott fel ennyire! Remélem, a dokik ellenére Bánk rendületlenül gyógyul!!! Nekünk a porszívós orrszívó nagyon jól bevált, Ármin nevet orrszívás közben, mert csiklandozza az orrát, amíg beteg beteg volt és éjjel is többször is ki kellett szívni, volt, hogy fel sem ébredt rá, pedig lámpát gyújtottam, bekapcsoltam a porszívót (nem hangtompítós), kitisztítottam az orrát, visszafektettem, és õ mindezt végigaludta!

Szila!
Árminnak nincs cumija, és nem is akarok neki. SZerintem az ujjszopás több okból is jobb, mint a cumi: egyrészt az ujjacskáját nem hagyja el, nem kell kifõzni, megmosni szerintem könnyebb, mint a cumit, és legfõbb érvként: szerintem az ujjszopás egy csomó érdekes tevékenység közben nem végezhetõ, míg sok kisgyereket láttam már állandóan cumival a szájában közlekedni, játszani, rajzolni, stb., szóüval, szerintem inkább várható, hogy magától abbahagyja, mint a cumizást, amit elõbb-utóbb a felnõttek egyszerûen abbahagyatnak a cumi elvételével.

Dzsili! Üdv! Szép nagy babád született :-)))

babakocsi: én is nagyon keresek, de sajnos én is azt tapasztalom, hogy ami könnyû, az csak 6 hónapos kortól jó, nem értem, hogy ezeket miért nem csinálják úgy, hogy kb. 5 cm-rel lejjebb lehessen dönteni, mert általában nem sok hiányzik a vízszinteshez! Én a napokban néhányszor megjártam a negyedik emeletet fel-le kocsistul, Árminostul, a derekam teljesen tropára ment tõle!

Pocok!
Ámulok-bámulok! Gratulálok a férjedhez, nagyon romantikus! (Pedig én sem cserélnék senkivel)

Laura!
Romola tündéri! :-))))

Mi holnap megyünk a három hónapos oltásra, remélem, nem lesz gond! Kicsit izgulok...

Márti és Ármin (3 hó+ 3 nap)
márti

Sziasztok

Elnezest bele kotyogasert.
Szila
Hagy csatlakozzak Bgabihoz cumi partisagba.

Cumi vagy ujj teren szerintem leginkabb a mama a donto mit hagy a gyereknek. En mind kettore tudok peldat hogy meg 5-6 evesen is cumiztak vagy ujjat szoptak. Nem tudom mar hol de olvastam eleg szornyu otleteket szamomra amivel probalgattak leszoktatni gyereket ujjszopasrol, akkor mar cumi elajandekozasa elvesztese nekem szimpatikusabb.

En cumit raktam inkabb picuraim szajaba amikor ujjukat megtalaltak. Nekunk nem volt gond miatta szopasban es semmi massal se.
Lianna most 15 honapos es ha valahol jatekhalombol elokerul cumija kb 3 percig erdekli. Most hogy tema lett elkezdtem gondolkodni mikor hasznalta utoljara, hat bevallom nem tudom megmondani. Pedig 2-3 honaposan eleg sokszor szajaba volt.

Napocska
napocska

Sziasztok!

Menta: hogy mennyire ül a babazsákban? Hát kb annyira, mint mikor a hasadra fekteted. Igazából rajtad fekszik, csak nem te tartod a popsiját. Baluval én kb 5 hetes korától mászkáltam azzal.

Babakocsi súlya: Nekünk kifejezetten nehéz babakocsink van (Hauck, és kb 15kg), de eddig még csak egyszer volt vele gondunk, pedig elég sokat BKV-zunk. Az az egy alkalom pedig az volt, mikor elromlott a házban a lift (hetediken lakunk) Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Babakocsi: sokan ajánlották már, most én is azt teszem: hordozókendõ!!! Nem kell a kocsit cipelni az emeletre, könnyedén fellibbenhetsz a legkeskenyebb villamosajtón, mindíg kéznél van a kis szuszogó. A kendõnek van olyan kötési módja, amiben a baba kényelmesen feküdhet. Emma 2 hetes kora óta használjuk, nagyon bevált. Csak most kezdünk el kocsit keresni, mert két óra séta után már kicsit nehéz!! Apukával kiválóan mutatnak:o)))
Emmama
Emmama

Sziasztok!

Talán már kezdünk a javulás útjára lépni, mindenkinek köszi a jókívánságokért.(Laura, Zsuzsi, Márti külön is). Bár az éjszaka még mindig elég szörnyû volt, kétóránként ébredt, és csak villanyfényben aludt vissza elég nehezen (szegény párom!!!). Most bezzeg alszik mint a bunda. Mióta beteg, azóta az éjszaka egy rémálom, de napközben nagyon jó nagyokat alszik. (Éjszaka jobban fájhat a kis füle?)

Pocok. Orrszi-porszi akkor kell amikor már lehet hallani hogy bent az orrában (nem tudok rá jobb szót) zuborog a váladék. Ez fekvõ helyzetben ilyenkor rosszabb, mivel akkor hátracsorog a garatba, és ez is hallható. Nekem azzal nem volt gondom, hogy tudtam hogy szívni kell az orrát, de még nem mertem használni az orrszi-porszit. Az sem ártana ha az orvosok szélesebb körben írnának errõl a kismamák körében.
Nálatok minden rendben azok alapján amit írtál,szerencsére.

Márti. Drukkolok hogy minden rendben legyen!Kép(Mármint az oltással.)

Minden Zsuzsának nagyon boldog névnapot kívánok!KépKépKép

Babazsák ügyben csatlakozom Coryhoz, szerintem sem igazán ül benne. Nagyon kényelmesen van benne, tud nézelõdni, és egy idõ után aranyosan el is alszik. Én mondjuk csak 2 és fél hónapos kora körül raktam bele, bár korábban egyszer már kipróbáltuk, akkor nem tetszett Bánknak, de két és fél hónaposan már nagyon élvezte. B.Gabinak is van, Gabi neked mi a véleményed a babazsákról?

Nálunk a két lányom sem az ujját nem szopta, sem nem cumizott, illetve csak tényleg röpke ideig mindkettõt. Mindkét módszernek megvannak az elõnyei és a hátrányai is, a Kismama már elég sokat foglalkozott ezzel a kérdéssel. Bánknál a cumi elég jól beválik,mikor már nagyon álmos de már szopizni nem akar, a cumi egész jól megnyugtatja, bár az a gond vele, hogy nem igazán tudja huzamosabb ideig a szájában tartani. Meg utazások, séta kezdetekor is ezt a cselt szoktuk bevetni, ez valamelyest megnyugtatja.

Szép napot mindenkinek, sajnos mi most csak bentrõl élvezhetjük, kötelezõ szobafogságon vagyunk, de remélem már nem sokáig!KépKépKép

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Norcsi, Cory!
Nagyon köszönöm a babazsákkal kapcsolatban a megnyugtatást. Nekem van kendõm is, most is abban szopizik. Azért olyan jó, mert egyszerûen nem bírom olyan sokáig tartani.

Norcsi! Remélem most már tényleg meggyógyul kicsi Bánk!
Mi még nem voltunk kinn, de talán már ma kimegyünk egy kicsit! Már nagyon várom!

Na mindenkinek további szép napot!
Menta
menta

Sziasztok!

Köszi Pocok és Menta! Most már javulgatunk, jó sokat alszik, úgyhogy remélhetõleg ez is segíti a gyógyulásban. Már hõemelkedése sincs!KépKépKép
Menta. De jó! Az elsõ séta nagyon emlékezetes, szép élmény volt nekünk is.

Pocok. Az "Off nemcsak baba" topicban írtad hogy a kis 5 hónapos kórházba került babával kapcsolatban majd megkeresed a védõnõt hogy tudsz-e valamiben segíteni. Ez annyira szép volt tõled!Kép És sikerül valamiben segíteni? Mit mondtak? Szegényke, nagyon ledöbbentem mikor meghallottammi történt azzal a csöppséggel!Kép

Sziasztok, mindenkinek szép napot! Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Zsuzsi, sajnos nincs ilyesmi tároló a házunkban, pont ez a problémám. Azt hiszem, meg fogjuk venni azt a nagyon könnyû sportkocsit, amelyik majdnem vízszintes, hiszen a hordozóban (autós) sem fekszik teljesen vízszintesen, nem igaz?
Kengurut szerintetek mikortól ajánlott használni? És milyet? A hordozókendõtõl én megõrülök, hogy össze-vissza csúszkál...
Ilda
ilda

Kedves tapasztalt anyukák!

Én még csak kismama vagyok és most várom az elsõ babát.
Néhány dologban szeretném kikérni a véleményeteket.

Van aki használ hordozó kendõt közületek? Milyen típusút? Mik a tapasztalataitok? Ha valaki használt kengurút meg kendõt is és van összehasonlítási alapja az is nagy segítség lenne.

Másik kérdésem, hogy volt vagy van-e köztetek, akinek befeléforduló/lapos a mellbimbója? Hogyan ment elõször a szoptatás? Kellett-e a bimbóvédõ?

Milyen tapasztalataitok vannak a különféle mellszívókkal? Jó-e megvenni még szülés elõtt? Kellhet-e már a kórházban?

Jó-e szerintetek a babának, ha nem ugyanott alszik napközben a lakásban, mint este/éjszaka?

Sokan írták, hogy a Libero nagyon jól bevált náluk, ezt használjátok már az elsõ napoktól?

Minden babának és mamának kellemes napokat kívánok és köszönöm elõre is a segítségeteket!
bubu

Szia Bubu

Én csak egy pár kérdésre tudok válaszolni.
Nekem babazsákom van csak, kengurum volt, de a kengurunál sokkal jobb, viszont a hordozókendõvel nem tudom összehasonlítani.
Mellszívó kérdésben az a véleményem, hogy nem érdemes szülés elõtt komoly darabba beruházni. Elég egy olcsó, egyszerû kézi mellszívó. Én az elsõ szülésnél használtam pár napig, de nekem jobb volt utána kézzel fejni. Most meg a másodiknál elõ sem vettem. Viszont ha úgy érzed, hogy ki tudod használni, akkor utána is tudsz venni egy jót.
Alvás. Igen, szerintem jó. Sõt, szerintem segít neki megkülönböztetni hamar az éjszakát a nappaltól.
Libero. Nálunk ez vált be, bár használok, használtam mást is. És igen, az elsõ napoktól ezt használjuk.

Minden jót:
Gabi
bgabi

Sziasztok!

Norcsi!
Bánknak jobbulást kívánok én is!

MI is egy icsit megfáztunk, így elég keveset szopizott Bence, de talán lassan túl vagyunk rajta.
Nemrég kezdtem el szoktatni, a járókához, õ is le van egy órácskát benne, de utána nyafog,kiveszem, beszélgetek vele. de ezt is megunja, utána el kezd ordítani é s én nem tudok vele mit kezdeni. Néha olyan dühös vagyok magamra, mit csinálok rosszul? Ha sokat kézbe van akkor félek, hogy nagyon hozzászokik.
Csípõvizsgálaton mi múlthéten voltun, Budán és szerencsére minden rendben van.
Én még mindig tartok attól, hogy Bence sovány a többi Ilyenkorú(3,5 hónapos) babához képest, a vasárnapi mérés szerint 5600 gramm, és egy héten olyan 10-15 dkg között hízik.
Nálunk az éjszakát ismételten nem alussza át olya 2-3 óra körül kel, utána pedig olyan 6-7 óra között.

Szila levél hamarosan megy, de ha van kedved , akkor hívjál!

Menta!
Örülök, hogy itt vagy köztünk! Ti Voltataok Beával minket meglátogatni a MÁV korházba:

Egyenlõre ennyit!!!

Mindekit Puszilok!

Üdv:Király Kati
Király Kati

Sziasztok!

Határozottan a gyógyulás útjára léptünk!KépLegalábbis nagyon remélem! Holnap megyünk vissza a doktornéninkhez, remélem õ is megerõsít majd ebben!

Király Kati. Köszi, Bánk nevében is!Kép
Nektek is mielõbbi gyógyulást. Szerintem a súlya miatt nem kell aggódnod mivel minden gyerek a maga ütemében hízik. Vannak intenzívebb, és kevésbbé intenzívebb idõszakaik hízás meg növés vonatkozásában egyaránt. Egyébként a szoptatással kapcsolatos topicban azt írták, hogy a 100-150 grammos heti gyarapodás elegendõ. Úgyhogy szerintem aggodalomra semmi ok.

bubu. Én sem tudok valamennyi kérdésedre válaszolni.
Nekem is babazsákom van (snugli) és ez már nagyon bevált ez elõzõ gyerekemnél is. A nagylányomnál még kengurunk volt, na az aztán kétemberes találmány, egyedül képtelen voltam felvenni, és egyik kezemmel mindig tartanom kellett, nehogy kipottyanjon véletlenül. A hordozókendõt nem használtam, mert mikor a snuglit vettem, azt is kipróbáltam, és nekem nem tetszett annyira.A babazsák pl. háti hordozóként is használható, szerintem nagyon praktikus dolog.
Szerintem a bimbóvédõ egy teljesen felesleges valami. Nekem egyik mellemen elég lapos volt a mellbimbóm, ezt úgy tudtam "kezelni", hogy a szopás megkezdése elõtt kicsit rásegítettem a kézi fejõgéppel, és az remekül kiemelte mire a szoptatásra került a sor. Nekem volt bimbóvédõm is, de azzal aztán nem ment a szoptatás, úgyhogy hajítottam is ki úgy ahogy volt. (Ezt a baklövést még az elsõ gyereknél követtem el a csecsemõsök rábeszélésére, akik egy vagy kettõ kivételével mind gyerektelenek voltak, így saját tapasztalattal e téren nem is rendelkezhettek.)
Nekem Gabitól eltérõen már a kórházban kellett minden alkalommal. Elõször nem vettem, mert nem is tudtam hogy milyen kell, stb. Aztán mikor bedurrant a mellem még a kórházban, akkor a páromat szalajtottam egy szimpla gyógyszertári pumpásért. Másodszorra már kézinek Chicco-t vettünk és az azóta is nagyon bevált, (a második és a harmadik szülésnél már a kórházban is azt használtam, mert bizony kellett), viszont a Pesztonka elektromos mellszívó nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket hosszútávon.Már a második gyereknél sem úgy mûködött ahogy kellett volna, most meg már egyáltalán nem is mûködött.
Az alvással kapcsolatban egyetértek Gabival, nálunk is az vált be többnyire. (Bár vannak kivételek is.)
Pelenkának nekünk éjjelre a Huggies vált be, napközben meg váltogatjuk a DM pelenkát, a Pamperst(ezt nem szeretem, már alig várom hogy elfogyjon) meg most majd fogunk Liberot is használni. Most nézem, hogy végülis válaszoltam mindenre.Kép

norcsi
Lenti

Sziasztok!

Ilda, javaslom a GRACO-, mert abból még egy mezei darab (ami vizszintesbe fektethetõ) is sokkal könnyebb, mint a többi.

Bubu! Engem is azzal rémisztgettek, hogy befelé forduló a mellbimbó, meg is vettem a kiemelõt, Maja úgy köpte ki, hogy a szoba közepéig repült. Azóta imádja a mellbimbómat Kép

Lányok, egy 5 hónapos babának mennyit kell híznia hetente? Még ilyenkor is áll a 10-15 gramm? Mert az nálunk nem jön össze. SZerencsére van tartalék. Kép

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Bubu: nekem lapos mellbimbóm van, és az elején megküzdöttünk. Általában az apját hívtam segítségül, aki megszívta a mellemet, ettõl kiemelkedett mellbimbóm, és így már tudott enni Balu. Amikor kettesben voltunk, akkor kézzel próbáltam elérni ugyanezt a hatást, illetve az is bejött, hogy két ujjammal összecsippentettem a mellem, és így adtam a szájába. Úgysem csak a mellbimbót kell bekapnia, hanem az udvarból is minél többet. Az elsõ néhány nap után már ez bõven elég volt neki. Bimbóvédõt nem használtam egyáltalán. Nem volt egyszerû, de idõvel megszûnt a probléma. Most már simán eszik.
Mellszívó: én nem vettem elõre, de így nagy kapkodás volt, mikor szükségem lett rá.
Alvás: az elsõ 5 héten ugyanott aludt nappal mint éjjel, de csak azért, mert annyira kicsi volt a lakásunk, hogy nem lett volna máshol. A költözés után pedig a lakásban vittem magammal a mózeskosarában (éjjel is abban aludt). Engem megnyugtatott, hogy folyamatosan látom õt.
Pelenka: én Pamperst használok az elejétõl, bejött.

Norcsi: Bánknak jobbulást!! Király Kati: nektek is! Kép

Üdv: cory

cory
Budapest

Sziasztok Anyukák!
Kenguru kontra hordozókendõ ügyben szeretnék hozzászólni, mi ugyanis mindkettõt használtuk. Nekem egy HAUCK 3 funkciós kengurum van, szerintem ez a most kapható legtutibb. Van hozzá egy kis nyakpárna is, ami a kisebb babák buksiját nagyon jól tartja, állítható az ülésmagasság is 3 fokozatban. Ja, és mivel oldalt kell összekapcsolni, könnyen ki tudtam venni belõle a porontyot, még téli szerkóban is, úgy, hogy fel sem ébredt. Nekem nagyon kényelmes volt, a pántok jól elosztják a súlyt, és igen egyszerüen állíthatóak. Negatívum: az ára... kb. 10e Ft.
Hordozókendõ: szintén kényelmes, (legalábbis nekem, gyerkõc még nem tud nyilatkozni), de mi inkább nyáron használtuk, amikor nem voltam úgy beöltözve. Télen egyszerübbnek tûnt a kenguru, meg akkor is, ha valaki más cipelte a babát, nem kellett minden alkalommal az összes nagyira ráigazítani, ui. nálunk a kendõbe már többen beletekeredtek a rokonságból.
Remélem tudtam valamit segíteni.
sziasztok
juci
juci

Sziasztok!

Látom, cumiügyben egyedül maradtam a véleményemmel! No, nem baj :-), a fõ, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a babájának a legjobb!

Norcsi! Örülök, hogy Bánk jobban van, gondoltam rátok!

Mi ma voltunk oltáson, Ármin nagyon hõsiesen viselkedett, nem sírt egyáltalán, csak amikor a sapkáját adtam rá induláskor, sajnos, azt nagyon utálja! Most elég nyûgös, sírdogál, hõemelkedése is van, de remélem, nem fog sokáig tartani. Kértem beutalókat mindenféle ultrahangra (hasi, koponya, csípõ), kaptunk is, jó kis program lesz a jövõ hétre! Csípõt nézetni pld. Budán kell. Sebaj, addigra már lesz snuglink! Szombaton megyünk venni.
Megnéztem az interneten, hogy hogy néz ki, aztán elkezdtem mesélni Andrásnak, hogy milyen jó, kényelmes, egyedül is fel tudom majd venni, nem vágja a hátamat, elöl és hátul is lehet hordani, és hogy 15 éves korig jó. Aztán nem értettem, miért esik le András a székrõl mulattában, hogy jó, majd abban visszük a gimis évnyitóra! (15 kg a megfejtés)

Bubu! Én kaptam kétféle mellszívót is kölcsön, egy kézit (Madela, azt hiszem) meg egy elektromosat, egyik sem vált be, csak kézzel tudtam fejni - szerencsére csak az elsõ napokban volt rá szükség.

Lányok! Ti mertek vezetni babával? Én nyolc hónapos terhesen vezettem utoljára, most is jó lenne néha kocsival menni valahová, de félek, hogy elfwelejtettem :-( és hogy valami bajt okozok, fõleg Árminnak! Hogy vagytok ezzel?

Márti, Ármin
márti

Márti!

Én is félek vezetni, ráadásul én elõtte sem voltam nagyon gyakorlott. Nem tud valaki egy jó oktatót, aki kicsit gyakorolna velem? (Nem mintha lenne idõm egyelõreKép)
Ilda
ilda

Juci!

Mennyi idõs kortól (baba) használod a Hauck kengurut?
Köszi
Ilda
ilda

Norcsi, csak most olvastam mi történt veletek, felfáborítónak tartom, hogy így ki van szolgáltatva az ember egy ilyen orvosnak?????!!!! Örülök, hogy már jobban van Bánk. Király Kati nektek is jobbulást!
Bence is taknyos egy kicsit, úgyhogy mi is orszívózunk rendületlenül, bár ez nálunk is külön tortúra. A mienk Arianna márkájú, magyar termék,de szerintem nem szívja ki rendesen a váladékot, mert utána is hallani, hogy "röfög", pedig befújom Sterimar-ral elõtte. Tudtok valami spéci módszert? A Csepi miért jobb?

Lányok, hol lehet babazsákot venni? Annyira dicséritek, hogy szeretném megnézni én is.

Nekem is elektromos Medela mallszívóm van, és csak ajánlani tudom, legalábbis nekem nagyon bevált az elején. Mostanában ugyan csak nagyon ritkán használom már, mert beállt a kereslet-kínálat.

Kellemes napot Mindenkinek, a ronda idõ ellenére is!

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Sziasztok!

Gondoltam én is megkérdezem már ezt a babazsák dolgot. Nekem anyukám varrt egy hordozó kendõt. Szeret benne lenni Gabó, nézelõdik aztán jót szunyál!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig bírjátok benne hurcolászni? Mármint ha elmentek vhova, és nem rakjátok le. 1 óra, 2?

Bencemama, itt meg tudod nézni és meg is tudod rendelni:

[url=http://www.babastart.hu/snug.htm" TARGET="_top]http://www.babastart.hu/snug.htm[/url]

Akinek van, ti ennyiért vettétek?
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ágci: nekem is innen származik a babazsákom, csak a babanetes talin személyesen kaptam meg Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Ágci, igen, én is annyiért vettem. Én ha megyek vele, akkor sokáig. Volt már, hogy fél napot gyalogoltam vele, két megállással, akkor szopizott is. Tetszett neki, jókat aludt.

Egyébként leírás alapján nekem kísértetiesen hasonlít a Hauck kenguruhoz. Lehet hogy tévedek. De ha nem, akkor ahhoz a 10e Ft-hoz képest ez "csak" 6500.

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Na azért sajnos olyan gyorsan nem gyógyulgatunk. Voltunk ma is fülésznél és azt mondta hogy még mindig elég ronda, nem tetszett neki. Kitisztogatta (újabb nagy sírások mellett) és mondta, hogy ha holnapra sem javul nagyobb ütemben, akkor sajnos át kell majd térnünk az erõsebb antibiotikumra. Ezt nem szeretném KépKépKép, mivel anno a nagyobbik lányom az erõsebb szerre allergiás lett és abba is kellett hagyni. Ha Bánk is így reagálna rá, akkor már jobb a gyengébbel folytatni, mint az erõsebbet elkezdeni majd abbahagyni. Remélem nem lesz rá szükség!
Holnap és holnapután is megyünk még. Most már igazán rendbejöhetnénk!

Márti. Remélem már jobban vagytok! Én már a 4 hónapos oltásoktól rettegek elõre (2 oltás a combikba plusz a Sabin-cseppek). És addigra szerintem még nem lesz teljesen rendben a kis immunrendszere.

Cory, Márti, Bencemama köszi, igyekszünk most már tényleg gyógyulgatni.

A babazsákkal kapcsolatban. Én még két és fél évvel ezelõtt 5.000.-ért vettem szintén Lieseléktõl. De most már a második gyereket szolgálja ki remekül. Én a kisebbik lányommal hegyet másztam benne, meg hosszú órákat túráztam, és szinte észre sem vettem hogy cipelem. Nekem nagyon tetszik!Kép

norcsi
Lenti

Sziasztok !
Ne haragudjatok de off leszek ! Csak Kiraly Katinak szerettem volna uzenni (az oreg motorosok topicjaban irta PIldi hogy itt megtalalhatlak!), hogy orulok ,hogy ujra itt vagy a babaneten habar lehet hogy ebben a topicban mar regota irogatsz ! Ahogy olvastam megszuletett a kis Bence akihez szivbol gratulalok!(Mi meg a chaten talalkoztunk utoljara amikor meg terhes sem voltal Kép))
Szoval igy utolagosan is SOK SOK EGESZSEGET ES MINDEN JOT Kivanunk Nektek ( es termeszetesen a tobbieknek is Kép
Csilla es Sophie
LCsilla

Szia Csilla!

Köszi a jókívánságokat!! Ti hogy vagytok ?

Sajnos én is elkaptam ezt a nyavaját folyik az orrom, fáj a torkom. Bocs a nyavajgásért,de reméltem, hogy én kimaradok belõle.
Bence javulgat, nagyon nincs oda az orrszívóért.

Üdv. Mindenkinek:Király Kati
Király Kati

Kedves Bubu!
Én kengurut használok, bjönborg a neve, és a leírás alapján ugyan olyan mint a hauck. Én 1 hónapos korától használom. (3.5kg-tól lehet)
Mellszívót kaptam kölcsön elektromosat és kézit is. Egyiket se tudtam használni. Aztán vettem egy avent-et 13e-t, de ez se volt sokkal jobb. Valószínûleg bennem van a hiba. A szobatársam a kórházban nagyon jól elvolt a gyógyszertárban 900 ft-ért kapható pumpás mellszívóval.
Szerintem vegyél egy ilyet. és ha szükséges késõbb vehetsz másikat.
Nekem egyszer kisebesedett a mellbimbóm, és akkor használtam szoptatáskor bimbóvédõt, szoptatások között pedig bimbókiemelõt. Ezek is avent-ek, és nekem jó volt. Bár ezt se kell megvenni elõre, én is akkor szaladtam le a dm-be amikor kisebesedett.
A kórházba liberót adtak, szerintem jó. Most huggiest használok. Elötte pampers-t ami egy katasztrófa volt nálunk. Vettem tegnap a dm-be babylove-t, de még nem próbáltam ki.
Az alvásról:az én lányom csak a kiságyba tud rendesen aludni. 1.5 hónap kellett, hogy erre rájõjek. Azóta kétszer annyit alszik. Persze ez is változó. Ha úgy szoktatod, hogy nappal máshol alszik, akkor biztos azt szokja meg.
Remélem tudtam segíteni, bár úgy is kitapasztalod, hogy Nektek mi lesz a legjobb.
Jó egészséget, és könnyû szülést.
Szia: via
via

Szia Ilda!
Mi kb. hat hetes kortól használtuk a kengurut, elég sokat, mert a kisfiam imádott rajtam lógni. Mikor nagyobb lett, a hátamom hordtam, így jobban tudott nézelõdni.
juci
juci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?