Ezvicc!
Leírom nálunk mi volt a baj, nem biztos, hogy nálatok is ez, de hátha ad néhány ötletet:
Szóval Ági egy időben nagyon nehezen aludt el, nappal volt, hogy 16 órából 14-et fent volt és igényelte a foglalkozást. Teltek a napok és én kezdetem besokallni, mivel du és este felé már nagyon nyügi volt, az sem volt mindegy neki, hogyan tartom az ölemben
Ekkor úgy döntöttem, elég az igény alapú evésből, mivel volt, hogy 2 és fél órára evett és ettől fájt a hasa, nem tudott aludni stb... ráevett sokat bukott és ez így ment estig, amíg én ki nem purcantam. Szó szerint belebetegedtem
A gyermekorvos tanácsára 4 óránként napi 5* adtam neki enni, mivel Ági éjjel alszik( jó gyerek
) és evés után mindig leraktam a kiságyba, adtam neki cumit és vártam, hogy elaludjon. Kezdetben nehéz volt, sokat sírt, de mindig mentem visszarakni a cumit (megnyugtattam, simogattam...)és amint lehetett, gyorsan eljöttem az ágya mellől, mivel ha ott álltam nem akart elaludni. Szépen lassan megszokta, hogy evés után alvás, így most eszik alszik 2-3 órát és utána kell, először játszunk, ha pedig evési idő előtt 1-1,5 órával kel akkor bevetem a játszószőnyeget, vagy a pihenőszéket, és most már nagyon jól elvan egyedül is
Igen élvezi a dolgot én a távolból szemlélem este szoktam vele 1 órát intenzíven foglalkozni, énekelünk, játszunk, mesélek neki ...
Szóval nem hagyom túlpörögni, mivel ha túl sok inger éri, nem tud bealudni, még az ölemben sem.
Amúgy ezt még nekem Marqueza javasolta
ha nagyon nem szerete aludni, akkor leviszem sétálni, akkor mindig alszik, a lényeg, hogy evés között pihenjen egy kicsit. Ha pedig nem tudom levinni, akkor kiveszem, rárakom a játszószőnyegre vagy a pihenőszékre és fél-egy óra utánmegint megpróbálom lerakni.
Ami a lényeg, most mindig mosolyogva kel és napközben is sokat mosolyog, gügyög, régebben rengeteget sírt, szóval kitartás, jobb lesz, és ne hallgass a "jóakarókra"!
Nemrég beszéltem az unokabátyámmal, nekik van egy 2 éves fiúk, nagyon elkényeztették, úgy voltak vele egyke lesz, kibírják. Most született még 2 testvére (ikrek
) én nem bírnak a 3 gyerekkel. Szóval ő azt tanácsolta, hogy csak óvatosan...