Új privát üzeneted érkezett!

Chopin, Connie !

Köszi a véleményteket, nagyon megnyugtató tapasztalt mamiktól ilyeneket hallani. Akkor továbbra is "kényeztetek". Kép

Puszi

wica
wica
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.08.14 13:02-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Sziasztok!

Légyszi ajánljatok nekem orvost, mert így a 31. héten kezdem rosszul érezni magam, hogy még nem sikerült választani. A mostani dokim ugyanis nyugdíjazta megát szülés ügyben. Többen írtátok Ruttner doktort, ő hol rendel?
Nekem leginkább olyan orvos lenne jó aki Dél-pesten, vagy ahhoz nem mesze rendel, mert ebben a melegben átutazni a várost....

Előre is köszi a segítséget!

Andi
diandie
 
 

 
 

Szorsi,
Azért jó, hogy lehet kérni fájdalomcsillapítást Kép
Jól hangzik a hidegvizes módszer, bár én nagyon könnyen felfázok.
Diandie
Én szivesen ajánlom a dokimat ha jó az neked, hogy a rendelője a Dob utcában van.
monny
 
 


Andi!
Ruttner doktor a Kossuth téren rendel.

Ines
ini
 
 


Orsi,
Hát minden attól függ, hányan szülnek egyszerre, és melyik szoba szabad.Kép
Nekem is a szülésznőm ajánlotta fel, hogy mehetek másik szobába szülni. Nem tudom azon az ágyon mit kezdtem volna.Kép
Ja, egyébként érdemes vinni valami törülközőt, vagy más alátétet magatok alá, mert én pl. a burokrepesztés után a vajúdóban ültem még egy órát, és azért ott jobb volt, hogy nem vizeztem össze a fotelokat. Ugyanezért jó ha van egy Tenafix bugyi a szülőszobai csomagban, betétet azt adnak ott.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy így eltűntem.
Május 17-én megszületett a kisfiam, Boldizsár.
Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert egy óra alatt megszültem.
37 hetes terhes voltam és CTG-re kellett bemennem aznap a kórházba. A szülésznővel megbeszéltem, hogy hadd menjek reggel 7-re, mert a férjem fog vigyázni Borira, neki viszont 8-kor legkésőbb el kell indulnia munkába.
Szóval kedden reggel bementem 7-re.
Már péntek óta voltak fájásaim, de eléggé rendszertelenül. Szombaton pedig egyszer csak végigfolyt valami a lábamon, de csak pár csepp volt, úgyhogy az első rémület után úgy döntöttem, ez biztos nem a magzatvíz lesz, az több lenne. És amúgy is: még kozmetikushoz akartam menni (gyantáztatni, ugye), szerelőt kellett hívnom a kazánhoz és Bori be volt jelentve szerdára EEG-re a Heim Pálba...
Szóval volt tennivalóm bőven.
Azért kedden már nagyon gyanakodtam, úgyhogy bedobtam a kocsiba a cuccomat is, biztos, ami biztos alapon.
A CTG már kimutatott egy-két összehúzódást, de nem volt valami nagy szám. Csalódott is voltam, mert egész idő alatt csak egyetlen fájást tudtam felmutatni, holott pénteken már azt hittem, megszülök.
Utána Zsuzsa mondta, hogy megvizsgál. Miközben felkászálódtam a vizsgálóasztalra, a naptárát nézegette, aztán mondta, hogy legközelebb 25-én kéne menjek CTG-re. Õ ugyan nem lesz bent, de majd valaki megcsinálja.
Aztán megvizsgált, és kiderült, hogy a méhszáj 4 ujjnyira nyitva, úgyhogy 25-ét rögtön lefújta és mondta, hogy most már ne menjek haza, úgysem érdemes, második gyereknél, ilyen méhszáj státusznál.
Mondtam neki, hogy nekem muszáj hazamennem, mert a férjemnek meg muszáj dolgoznia, és Borira akkor ki vigyáz?
Végül jóváhagyta, hogy hazamenjek elintézni a gyerekfelügyeletet, de aztán usgyi vissza a kórházba, de előtte még felhívja Koiss doktort, hogy mi legyen. Közben én telefonon el tudtam intézni a gyerekvigyázást, úgyhogy mondtam, hogy tudok maradni, csak kikocogok a kocsihoz a csomagomért.
Sétálgattam egy kicsit az udvaron, néhányszor fölmentem csomagostul a másodikra, hátha ez elősegíti a dolgot, nehogy már egy hétig ott üdüljek, miközben a kiscsibém egyik nagymamától költözik a másikig. Eléggé aggódtam, mert fájásaim nem voltak, csak rendszeres keményedések.
Kb. másfél órával később megérkezett Koiss doktor, aki megvizsgált és közölte, hogy máris 6 ujjnyi a tágulás (használt a lépcsőzés). Hirtelen eszembe jutott, hogy szombaton nekem valami folyni kezdett. Kicsit megnyomta a baba fejét és megint folyt, szóval kiderült, hogy szombaton megrepedt a burok fölül (ezért nem öntött el a víz azonnal). Õ megrepesztette alul, így elfolyt a víz és már kezdődtek is a fájások. Ez volt kb. fél tizenegykor.
Az alternatív szülőszoba jutott nekem (hogy vágytam rá régebben, de nem reméltem, hogy lesz ilyen szerencsém!), átöltöztem, aztán sétálgattam. De rohamosan erősödtek a fájások, úgyhogy a Zsuzsa mondta, hogy próbáljuk meg a kádat. De mire kifertőtlenítették az előző kismama után, aztán teleengedték meleg vízzel, már szinte jöttek is a tolófájások. Szóval nem sokat üdültem a kádban, bár az a rövid idő is nagy könnyebbség volt: ahogy beleültem a meleg vízbe, éreztem, hogy egy kicsit ellazulnak az izmok.
Úgyhogy jött Koiss doktor, aztán ki is kászálódtam a kádból és fölmásztam az ágyra. Zsuzsa megvizsgált, teljesen eltűnt addigra a méhszáj, szóval kezdődhetett a buli.
Én akkor már nagyon vacakul éreztem magam. Mondtak, hogy nyomjak egyet, hogy lássák, rendesen útnak indul-e a baba a szülőcsatornában (én így értettem). És akkor kezdődött a "kálváriám". Na, nem kell megijedni, nem történt semmi, csak én éreztem úgy, hogy mindjárt meghalok.
Az az ágy egy istencsapása! De tényleg! Az nem is ágy, mintha csak egy matrac lenne. Ránézésre olyan mint egy IKEA heverő. Elég kemény, de mégsem annyira, mint egy szülőágy. Nem is tudom, mi vele a probléma, de iszonyú nehéz volt azon fekve szülőpózban szülni. Először csúszott a lábam a tusfürdőtől. Gondoltam, biztosan az a baj. Zsuzsa megtörölte, de nem sokat javult a helyzet. Valahogy nem tudott a hátam jól megtámaszkodni azon az ágyon. Az első nyomás után görcsölni kezdtek a combizmaim, mindenem fájt és éreztem, hogy valamiért nem tudom tartani magam. Nem is értettem, hiszen második gyerek, jártam terhestornára is, úgyhogy volt alkalmam feleleveníteni a szülőpózt, ha esetleg elfelejtettem volna...
Ráadásul egy idő után úgy éreztem, hogy teljesen összefolynak a fájások. Egyszerűen nem volt szünet, hanem olyan érzés volt, mintha a méhem folyamatosan rövid, de erőteljes összehúzódásokat produkált volna és én teljesen összezavarodtam, hogy most akkor mikor nyomjak, mikor pihenjek és egyáltalán.
Aztán a korona az egészen az volt, amikor Zsuzsa mondta, hogy nagyon feszül a gát, úgyhogy ne nyomjak erősen, hanem várjam meg a következő fájást és akkor aztán nagyon óvatosan, lassan nyomjak.
Én addigra már teljesen elveszítettem a fejem, úgyhogy kétségbeesetten mondtam neki, hogy én ezt nem tudom, képtelen vagyok és nagyon fáj a lábam. Mondta, hogy tudja, de akkor is meg kell próbálni. Koiss doktor is biztatott: mondta, hogy látja már a baba fejecskéjét, kis szőke herceg lesz és próbáluk meg vágás nélkül... (amire annyira vágytam az első szülésem óta, de hát sejtettem én, hogy az ilyen strapás?!)
Aztán már csak folyamatosan jöttek a fájások és én éreztem, hogy egyáltalán nem vagyok ura a helyzetnek, igazából azt sem tudom, sikerült-e úgy nyomni, ahogy várták tőlem. Csak azt tudom, hogy iszonyúan fájt, jobban, mint az első szülésnél. Legalábbis úgy éreztem. Üvöltöttem, ahogy a torkomon kifért és már csak azt akartam, hogy legyen végre vége, hát nem igaz, mekkora ez a gyerek? Elefánt?! Vagy kígyó, hogy ilyen hosszú és még mindig nem ért ki, holott a fej már az előbb kibújt...
11.25-kor született meg.

Most, így utólag visszagondolva tök ciki, hogy így elvesztettem a fejem. Második szülésnél már több lélekjelenlét lenne elvárható az embertől, nem? Még most is bánt ez a rossz érzés, valamiféle szégyenérzet. De valahogy teljesen más volt, mint a kislányom születése. Akkor megdöbbentettek a tolófájások, mert annyira intenzív volt az érzés, hogy úgy éreztem, ezt nem is én csinálom, hanem csak történik velem és nem tudom kontrollálni a testemet, de 1-2 fájás után már "ráéreztem a dolog ízére" és teljesen hatékonyan tudtam nyomni, ki tudtam használni a fájást.
Most viszont! Az volt a benyomásom, hogy össze-vissza nyomok, nem is tudom, hogy jött ki ez a gyerek belőlem!

Végül 1-2 öltéssel össze kellett varrni a gátamat, mert Boldizsár valahogy nem úgy jött, ahogy a tankönyvek írják, ha jól értettem, nem egyenként bújtak ki a vállai, hanem egyszerre.
Érdekes módon a fejecskéje kibújt gátmetszés nélkül, aztán a vállai miatt mégiscsak repedtem.

Aztán olyan jó volt, amikor a hasamra tették! Az előző szülés után csak néhány másodpercet volt velem, aztán elvitték. Az pedig nagyon kevés volt, még föl sem ocsúdtam teljesen a fájdalomból, már ott sem volt a baba. Úgyhogy megfogadtam, legközelebb kiélvezem.
És most sikerült is, mert csak később vitte el a Zsuzsa felöltöztetni, aztán rögtön vissza is hozta. Nagyon jó volt.
Bár első ránézésre nem láttam szépnek a kisfiamat, csupa magzatmáz volt és a magzatmázzal együtt olyan trágárszőkének nézett ki a haja. De ezzel együtt már akkor is nagyon kedveltemKép

Ja, és a hab a tortán, hogy a férjem lekéste. Olyan fél 11 körül beszéltünk telefonon, kérdezte, hogy elég lesz-e, ha csak 1-kor indul, mert még van egy tárgyalása. Ó, persze, hogyne, kettő előtt itt nem lesz gyerek.
Aztán a kitolás közben hallottam, hogy csörgött a mobilom (hacsak nem a kazánszerelő volt, nem is néztem meg utána), aztán még egyszer, amikor Boldizsár már a hasamon volt. Akkor oda is adták a telefont, úgyhogy tudtunk beszélni. Kérdezte, hogy na, mi a helyzet (akkor még el sem kezdődött az ominózus tárgyalás, éppen csak sorjáztak be az emberek). Mondtam, hogy megvan. Egy darabig hallgatott, aztán azt mondja: most csak viccelsz? De akkor Boldi rázendített, úgyhogy a saját fülével hallhatta, hogy ez bizony nem tréfa. Még némi neheztelést is éreztem a hangjábanKép Aztán mondta, hogy jó, akkor ezt a tárgyalást már befejezi, aztán jön is.

Szóval így volt.

Sokat tűnődtem rajta, hogy mitől ment ez a kitolás ennyire rosszul. Mindig arra jutottam, hogy azzal az ággyal valami nem stimmelt. Aztán arra gondoltam, hogy lehet, hogy csak én vagyok egy hisztis p., jobb, ha nem fogom az ágyra. Az biztosan valami spéci dolog, ami egy csomó pénzébe került a kórháznak, nem véletlenül tették az alternatív szobába.
Úgyhogy érdekes volt olvasnom, hogy más is érezte úgy, hogy inkább a hagyományos szülőágy.

Az ismerőseim mind azt mondják, hogy milyen szerencsés vagyok, egy óra alatt túllenni az egészen, nem semmi. Mintha az én érdemem lenne.
Valahogy azt hiszik, hogy ez így nem is lehetett nehéz. Pedig tényleg nem volt egy fáklyásmenet. Persze tudom én, tarthatott volna 12 órán keresztül is.
De valahogy túl gyorsan ment az egész, szinte nehéz volt feldolgozni, hogy máris vége a terhességnek és kezdődik az anyaság.

Összességében teljesen elégedett vagyok, remélem, a következő szülés is ilyen rövid lesz.

Nagyon gyorsan fel is épültem. Az aranyér problémától eltekintve. A szüleim teljesen meg voltak döbbenve, hogy jövök-megyek, olyan étvággyal eszem mint egy zsákhordó. Arról már nem is beszélve, hogy előző délután még náluk kajáltunk. Sőt, fél 11-kor még beszéltünk telefonon, hogy most a szülőszobán vagyok, de majd még beszélünk, hogy nehogy hiába bejöjjenek meglátogatni, miközben esetleg már ki is engedtek.

Na, hát ennyi "röviden". Borika üvölt a szomszéd szobában. 20 hónapos és nem alszik délután. Hallottatok ti már ilyet?
Jövő kedden lesz Boldi 6 hetes, utána, ha tudunk, megyünk tornára. Jár valaki közületek?
Azt hiszem, jól fog esni. Valami szétesett a medencémben: folyton kattog és eleinte eléggé fájt is. Lehet, hogy valami csigolyám kiment a helyéről??? Azt sem tudom, ilyen problémával milyen orvoshoz kell menni.

Na jó, megyek a gyerkőcökhöz. Azért időnként olvaslak ám benneteket, csak nincs mindig időm hozzászólni.

(Olyan szívmelengető érzés volt így föleleveníteni a szülést! Azt hiszem, többé-kevésbé sikerült a tudatalattimba száműzni a szégyenérzetetKép Nem hiába győzködtem magam, hogy mindenki úgy szül, ahogy tud és hogy csak a szülész-nőgyógyász szakmában túltengő hímneműeknek köszönhető, hogy ma már a nők nagy része is úgy fémjelzi a "jó" szülést, hogy a kismama síri csendben szenved, hiszen nem fáj az annyira...
Már alig várom a következő babát. Tényleg: használ valaki olyan peteérést kimutató mikroszkópot? Nem szeretnék hormontartalmú gyógyszert szedni, gondoltam, megpróbáljuk természetes úton "tervezni a családot"Kép

Üdv
Mackoo
mackooo
 
 


Mackoo,
Azzal az ággyal tényleg nem stimmel valamiKép, én vajúdni sem tudtam rajta rendesen, nemhogy szülni. Szörnyen kemény, és nem tudtam rendesen sem leülni, sem lefeküdni rajta, mert valamit mindig nyomott. Sztem az akkor jó, ha valaki pl. négykézláb szül, én úgy voltam rajta, de kész kínszenvedés volt lefeküdni, mikor a dokim vizsgált.
Másrészt meg sztem semi szégyelnivaló nincs azon, hogy nem fegyelmezetten és a tankönyv szerint nyomtál.Kép Nekem a kitolás tök összefolyik, de azt tudom, hogy jókat kiabáltam én is közben az erőlködéstől, de tisztára jól esett.Kép Arról nem is beszélve, mi minden jött még ki a gyereken kívül.Kép De az érdekelt a legkevésbé, hogy mit gondolnak rólam, meg hogy hogy nézek ki, örültem, hogy halad kifele a gyerkőc.Kép Hallottak azok a falak már sokmindent sztem, az orvosok és a szülésznők meg pláne.Kép

Óó, manó úgy hallom berottyantott, megyek pelust cserélni.Kép

KépKép
connie
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.08.14 13:02-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Andi!Dr Mészáros Lászlót ajánlom,Õ Lőrincen rendel.
benceanyu
 
 


Mackooo
Gratulálok Boldizsárhoz!Neked is jó rövid szülésed volt,mint nekem pedig én is össze-vissza nyomtam és én is kiabáltam.Szerintem ne törődj azzal, hogy kiabáltál, ez szerintem teljesen természetes,csak mi élünk olyan világban, hogy mindent,ami ösztönös,el kell folytani,mert "úgy illik".
Milyen baba Boldizsár?A kislányod mit szól hozzá?
Mennem kell,mert Vinci felébredt,de igyekszem jönni még
Virág
villes
 
 


Sziasztok!

Köszi az eddigi infókat. Próbáltam viszzaolvasni, meg innen onnan kaptam neveket.
Ezekről a dokikról kérnék infókat, rendelési hely, idő, tarifák....:
Ruttner
Koiss
Újvári
Gajdos Edit.

diandie@freemail.hu

Köszi
diandie
 
 


Benceanyu!

Tudnál infókat Mésáros doktorról küldeni? Tarifák, mikor rendel, ilyesmi.
Látam a profilodban, hogy szülésznő vagy. Csak nem az Istvánban?

Köszi
Andi
diandie
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem fogok tudni elmenni a holnapi (egyben utolsó) előkészitésre, mert pont akkor van vizsgám! Kép Pedig ez az egy amire igazán el akartam menni, a fájdalomcsillapitás. És mivel augusztus végén szülök, addig már nem is lesz több, ha jól tudom. Megkérhetnék valami jó lelket itt, ha elmegy, akkor számoljon be arról, mit hallott? Milyen lehetőségek vannak a fájdalomcsillapitásra, mettől meddig lehet EDA-t kérni (hány cm tágulás mellett), van-e "utántöltés" az EDA-val, van-e kéjgáz, meg ilyenek.

Előre is nagyon szépen köszönöm!

rokica
30+0

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Csak figyelek, miket irtok az ágyról az alternativ szülőszobában... a szülőszékkel nincs valakinek tapasztalata? Az is van az alternativ szobában?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Wica!

Olvastam, hogy te a Mészáros Lászlónál szültél. Tudnál infót küldeni róla? Azt már tudom, hogy Lőrincen van a rendelője. Tarifák, rend. idő, elérhetőség... ilyesmi érdekelne.
diandie@freemail.hu

Előre is köszi

Andi
diandie
 
 


Rokica,
Van szülőszék is az alternatívban. Én csak messziről néztem meg, jó kemény fa.Kép

A fájdalomcsillapítós dolgokat sztem a dokiddal vagy a szülésznőddel is meg tudod majd beszélni. Ebben nem tudok segíteni, mert ezen az előkészítőn nem voltam. Injekciót biztos lehet kérni, bár én attól inkább csak bekábultam, majdnem elaludtam két féjés között.Kép

KépKép
connie
 
 


Connie:

Az orvosom azt javasolta, menjek el az előkészitőre, mert ott elmondanak mindent. Csak ugye rossz időpontban van, egyrészt még dolgozom, másrészt tanulok is mellé, és a kettő együtt kiütötte pont azt az előadást, ami leginkább érdekelt volna. Mondjuk ha tudom előbb, hogy a nyárra leállnak velük, akkor lehet nagyobb erőfeszitéseket teszek korábban, hogy elkéredzkedjek a munkahelyemről. Ez az utolsó meg pont ütközik a vizsgámmal.

De nem értem, miért nem lehet munkaidő utánra rakni... és hogy miért hagyják abba a nyárra.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
Na igen, a páromnak is gond volt, hogy el tudjon jönni, nem is mindegyikre sikerült eljutnia.Kép Én sem értem, hogy találták ki pont ezt a délután 3 órát.
Hát, a dokid kénytelen lesz maga elmondani a lehetőségeket, ha már egyszer nem tudsz elmenni.Kép Szülésznőt nem választottál?

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Ma vagyok 27+6.
Kérdésem lenne nekem a dokim azt mondta nem szokott árat mondani, de a mamik szokták tudni mennyi a "tarifa". Valaki adna némi támpontot? Ha itt nem is akkor mailben: vikike77@freemail.hu

Aműgy van valakinek tapasztalata 4D-s uh-ról? (Amit az Istvánban készítenek). Mennyi időt vesznek fel (csak videó vagy DVD-re is lehet kérni? -a videónk KO Kép -, ill mennyibe kerül? Ha képet is kérünk az külön +pénz?

Bocsi a sok kérdésért.
gviki
 
 


Gviki,
Úgy tudom 8000 Ft, de nem olyan hosszú, mint az ilyenre specializálódott helyeken, nincs alatta zene stb. Azt nem tudom, hogyha te viszel dvd-t, meg kazit, akkor kell-e + fizetni.
Mi máshová mentünk. A dokimnak megmutattam az ott kapott leletet, azt mondta elég alapos.
Orsi

Kép

Kép
szorsi
 
 


Szorsi, Mackoo, mi az a peteérést figyelő mikroszkóp? Én csak álmodozni járok ebben a topikban, mert a szopizós kisfiam miatt nincs peteérés. de elkezdtem egy tornát (aviva), és nagyon izgatna, hogy van-e, lesz-e, hogy is állök. ( a szopitól nem szeretném megfosztani magunkat, de már több, mint egy éve szeretnénk kistesót.) Szóval bocs, hogy belekotyogok, de mi ez a cucc? a választ ide is küldhetitek szave1@freemail.hu
köszi
banya
banya
 
 


Szia Szorsi!

Mondtad a múltkor hogy már régóta jársz az Újvári
dokihoz
(Én 28.-án megyek hozzzá magánrendelésre.)
Kb.féléve ismerem de azóta 3x volt szabadságon.
Tudsz nekem valami megnyugtatót mondani erről??
Mit csinál ha valakinek sürgős dolga van nála??
Mert én akárhányszor felhivom mindig magánra akar
hivni, mert máskor sosem és rá.
Na most oda vagy beférek ha gyorsan kell vmi vagy nem.
Általában nem.
Irj valami jót róla, annyira szimpatikus nekem és szeretnék hozzájárni.
Előre is köszi.
kisceca
 
 


Orsi! Köszi az infót Ti hol csináltattátok a többi kérdés ua.

Köszi!
gviki
 
 


Banya,
én is szoptatok még (pont ma van 23 hónapja, hogy szültem) és most vagyok 12 hetes pocakos.
(Sőt, tavaly december elején is teherbe estem, csak azt a babát elvetéltem.)
Kizárólagos, igény szerinti szopi mellett úgy kezdtem menstruálni a szülés után 4 hónappal, hogy az összes kitételnek megfeleltem (két szopi között még éjjel sem telet el sosem több mint 3 óra, komfort szopizás is volt ...)
Ezek szerint Te nem vagy még újra "nagylány"?
Mekkora a gyereked, akit szoptatsz?

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77
 
 


Marcsi 77, hát jó neked. A kicsinyem 2 múlt, és se híre se hamva nagylányságomnak. A védőnő, szoptatási tanácsadó, doki (Siklós, azért nézem az istvános topikot) egyöntetűen mind azt mondja, ez alkat kérdése. Azzal vígasztalnak, hogy a törzsi társadalmakban én működnék jól. Hát, csekély vigasz. Viszont ábelem egy hete mondja, hogy 'cici' és ez nagyon édes. Vigyázz a pocakosodra, és boldog szopizást a nagyodnak! Nálunk meg a remény...
banya
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.08.14 13:03-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Szorsi köszi az infot, gondolom a gyógyszertárban kell keresnem.

Banya
banya
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.08.14 13:04-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Andi.:Mészáros doktor kedd,csütörtök 15-18-ig rendel.Az árait nem tudom.Igen az Istvánban vagyok szülésznő.Holnaptól szabin 07.19-ig mivel bezárt a bölcsi.
benceanyu
 
 


Böszörményis vélemények :
Bal oldalon a 3. sorban keresés ,

középen a kulcsszavas keresésnél beírod a szavakhoz , hogy Böszörményi Bea ,az "előfordul a" -ba , hogy "Az üzenet szövegében" , legalul a "Végrehajtást" és egy csomó hozzászólást ad ki!

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Mészáros doktor telefonszámát és pontos címét írja meg valaki!
Köszi

Benceanyu! Mészáros doktorral együtt szoktál dolgozni?

Andi
diandie
 
 


Sziasztok,

Én elvileg a héten szülök és látom másban is felmerült az a kérdés, hogy mennyit szokás adni a dokinak illetve a szülésznőnek. Van valami tapasztalatok Siklós doki és Csűrösné Erzsike "árairól". Hivatalosan nincs, nem mondnak összeget, de ha esetleg valaki szült náluk vagy hallott valamit az nagy segítség lenne. Más István-os doki és szülésznő ára is érdekes lehet...

Köszi előre is!
Háká
háká
 
 


Háká, sajna nem tudok neked válaszolni, de kívánom életed legszebb élménye legyen a nagy találkozás!!! Szorítok nektek, ügyesek legyetek!

banya
banya
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.08.14 13:04-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Sziasztok! A babaápolás előadáson elhangzottak lényegét el tudná nekem küldeni valaki, mivel sikerült lemaradnom róla és ha jól emlékszem azt írtátok, hogy nyári szünet következik.

Köszi előre is!

Kirgiz 31
kirgiz
 
 


Banya, Szorsi, köszi az infót és a jó kívánságokat! (egyelőre késik a kisasszony:-)Bár nem tudom ez jelent e valamit de a tegnapi méhszáj vizsgálat óta (zárt volt teljesen)ürülget a nyákdugó és görcsöl a hasam is, de fél óránál azóta sem gyakrabban. Holnap újabb vizsgálat...

háká
háká
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.08.14 13:05-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Szorsi,

Lemaradtam, mert ma nem tudok menni Kép
kirgiz
 
 


Kedves Mackooo!
Én is az alternatív szobában szültem és az az ágy rémes. Ha nincs a hátam mögött a férjem, biztos nem szülök meg. Persze sivalkodtam én is rendesen és a második gyerek, emiatt nem hiszem, hogy szégyenkezni kellene. A szülőszék úgy érzem nagyon jó lett volna, különösen vajúdni rajta, de mire kimásztam a kádból, hogy kipróbáljam, már jöttek a tolófájások. Nem szülhettem rajta, mert a kicsi a 35. hétre érkezett, szóval kár. Az ágyról még csak annyit, hogy szerintem emiatt repedtem akkorát, ráadásul felül, mert nem voltam elég hatékony és az Erzsike utat nyitott a kicsinek. De mindez részletkérdés, mert csodánlatos szülés volt, és az orvosomról csak jót tudok mondani (Bábynszky doktornő) és a csecsemős nővérekkel is meg voltam elégedve, nagyon segítőkészek. Összehasonlítva a Baross utcai 1-es klinikával, ég és föld. Jó babázást!
marcell
 
 


Sziasztok!
Marcell!
Örülök, hogy írtál. Ez megnyugtatott, hogy nem csak rajtam múlt a dolog.
Én is úgy éreztem, hogy nagyon sokat segített volna, ha ott van a férjem és tudok legalább támaszkodni neki.
Az biztos: legközelebb is szeretnék kádban vajúdni, de aztán húzok onnan mint a vadlibák. maradok én a jó kis hagyományos szülőágynál.

Villes!
Boldizsár nagyon édes, csak hasfájós szegény. Ezért aztán vannak vacak éjszakáink és sokszor a nappalokat is végigüvölti.
Bár már több éjszakát és végigaludt, pedig még csak hat hetes, úgyhogy alakul a dolog.
A hasfájást Infacollal kezelgetem, és masszírozom. Érezhetően használ a masszázs, de hát Bori mellett nem tudok órákat azzal tölteni.

Borit eléggé megviseli a kistesó. Látszólag imádja, puszilgatja, simogatja, de azért sutyiban próbál neki fájdalmat okozni: pl. "egész véletlenül" odarúg a kőkemény talpú gyógyszandival, stb.
És a viselkedése is megváltozott. Borzasztóan engedetlen lett, szinte provokál. Gondolom, így próbálja magára irányítani a figyelmemet. Hiszen eddig az "övé" voltam 100%-ban.
Furdal is a lelkiismeret, mert egyszerűen nem tudok kettészakadni és majd megszakad a szívem, amikor látom, hogy úgy elszomorodik, amikor kénytelen vagyok félbeszakítani a játékot, hogy Boldinak visszaadjam a cumiját, vagy megsimogassam a pocakját.
Azzal vigasztalom magam, hogy sokan felnőttek már testvér mellett, valószínűleg Bori is betörik előbb-utóbb, csak hát nehéz. Aztán később már jó is lesz, hogy ott lesznek egymásnak. Nekem pl. nagyon hiányzott egy testvér.

Egyébként Bori nagyon édes, Boldizsár nevét már az elején félreértettel: ő úgy hallotta, hogy "Pannizsák", aminek az ő szempontjából tényleg van értelme, mert a babáját Panninak hívják, a zsák pedig onnan ered, hogy hálózsákban alszik éjjel. Aztán a Pannizsákot leegyszerűsítette Zsákká, úgyhogy most már az egész család Zsáknak hívja Boldit.
Ja, és újabban kisfaszinak hívja, csak tudnám, honnan tanulta. Esküszöm, nem tőlünk. Ettől függetlenül remekül leégetett vele a védőnő előtt.
Na mindegy.

Tömören ennyi.

Banya!
Olvastam a kérdésedet a mikroszkópról, de láttam, hogy azóta már valaki meg is válaszolta.
Sok sikert nektek.

Jár valaki közületek baba-mama tornára?

Üdv
Mackoo
mackooo
 
 


Kirgiz,

Előkerestem a jegyzeteimet, ezen az előadáson kivételesen bent voltam tavasszal.
A következőkről volt szó:
- mit kell bevinni a babának - a profilomból elérhető a honlapom, a Babakelengye menüpont alatt van egy Kórházi lista, ott nézd meg léci, hadd ne írjam be még egyszer
- elmondták az alapvető babaápolási tudnivalókat, pl. köldökkezelés - ezt majd megmutatják az osztályon is a csecsemősök, ha lekerültetek, szólni kell majd, legalábbis ha este vagy éjszaka kerültök le.
- volt szó a szoptatásról - ezzel kapcsolatban is mindent megmutatnak ill. elmondanak a kórházban. Ajánlottak 3 honlapot: www.szoptatasert.hu, www.lll.hu és www.szoptatasportal.hu. A szoptatasert.hu-n jobb oldalon találsz egy linket az oktatóanyagukhoz, az nagyon szuper, érdemes elolvasni még szülés előtt. Akkor nem alvás helyett bogarász az ember, hogy mit is kellene csinálni.Kép
- látogatás reggel 8-tól este 8-ig van, bár a párom is bent lehetett reggel 7-től este 9-ig.
- a baba végig veled lehet, de be lehet adni éjszakára a csecsemőosztályra is,
- fürdetés este 8-kor van, arra át kell vinni a csecsemősökhöz a babát, meg elvileg fürdethetik a szülők is, de nálunk senki nem volt ilyen bátor. Azt hiszem a babának sem hiányzott a nyúzás.Kép
- meg arról volt még szó, hogy van szoptatási ambulancia is, ahova be lehet menni később is, bejelentkezés után, ha valami gond van a szopival.

Kb. ennyi, ha van valami kérdésed még, akkor szívesen válaszolok, ha tudok.

Hajni + Ákos (9+6)

KépKép
connie
 
 


Hello Connie!

Köszi a tájékoztatást, elolvasom az ajánlott olvasmányokat, aztán ha még eszembe jut valami zargatlak :-)

Üdv: Kirgiz
kirgiz
 
 


Sziasztok!
Bábinszky drnőt ajánlották nekem. Kérlek benneteket ha valakinek van vmi infója a drnőről írja meg nekem. Priviben is lehet!
Előre is nagyon köszönöm!

Kép Kép
natasa1975
 
 


Nem tudja valaki baba-mama tornára a baba hány hetes korától lehet/érdemes menni? És hogy mikor van? Elszórtam a papíromat, és nem emlékszem.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Én előreláthatólag szeptemberben szülök az istvánban, Bábinszki doktornőnél.
Nagyon kedves meg minden, de a szülésről még nem nagyon beszélgettünk.Úgy érzékeltem hogy császár után normál szülés témában elég óvatos, majd a következő találkozáskor szeretném részletesen kitárgyalni vele a dolgot mivel szeretném ha normál úton sikerülne a dolog.
A másik problémám: hallottam egy istvánban szült anyukától hogy közös vajúdó van.Mi az tulajdonképpen,hogy néz ki?Mi van ha front van?Én attól az anyukától pont azt hallottam hogy neki egy csomó ideig valahol kint kellett lennie mert olyan sokan akartak szülni egyszerre.A nem alternatív szobában nem is lehet mondjuk szülőszéken, vagy nem fekve szülni?Most azért elbizonytalanodtam.Szerintem a vajúdás óráiban is fontos lenne a nyugi, a szabad mozgás, helyzetváltoztatás lehetősége, wc, zuhany használat.
Az istvánban mik a kilátások ilyen téren?
Mackooo és Marcell, gratulálok Nektek és érdekelne mik a tapasztalataitok.
damami
 
 


Damami
Az az anyuka jó régen járhatott ott, akitől ezt hallottad Kép.
Öt szülőszoba van és a vajúdás is ezekben történik. Az ötből egy az alternatív, én úgy tudom, oda alapból nem költözik be senki, csak ha máshol nincs hely, így ha éppen szabad, bárki bemehet. A labdákat lehet hurcolni, és sehol nem fognak odakötözni az ágyhoz. Külön zuhanyzó is van, illetve wc. Van ugyan egy vajúdónak nevezett helység, de azt tényleg csak akkor használják, ha nagyon teltház van, állítólag ez azért elég ritka.
Összességében szerintem nem rossz, sőt...
zsana75
 
 


Ja, igaz, hogy általában később szoktak szülőszobát látogatni, de szerintem, ha megbeszéled, biztos megmutatják neked. Alapból szerdánként lehet, de úgy tudom, most nyári szünet miatt nincs felkészítő. Szerintem beszélj róla a doktornővel.
zsana75
 
 


Damami,
A közös vajúdó tul.képpen egy szoba, ahol van 3 fotel. Ott csinálják a ctg-ket, úgyhogy valszeg fogod látni még szülés előtt.Kép Az előkészítők után volt szülőszobalátogatás minden szerdán, de most a nyári szünet miatt nincsenek felkészítők, nem tudom, hogy lehet-e most szülőszobát látogatni.
A közös vajúdóra visszatérve: nem túl kellemes ott ücsörögni már hálóingben meg köntösben, miközben más párok az utcai ruhában járkálnak be ctg-re, meg ugye csak egy fotelod van. Annyiban lehet rákészülni, hogy a szülőszobai cuccok külön csomagban legyenek, hogy ne kelljen az egész kórházi táskát magaddal cipelni, meg érdemes betenni egy türcsit, amire ülhetsz ha már folyik a magzatvíz, hogy ne vizezz össze mindent.
Egyébként öt szülőszoba van, ha jól emlékszem, ha front van, akkor sajnos várni kell.Kép De ha van üres, akkor ott leszel vajúdás alatt, nem a vajúdóban. Ja, zuhanyzó és wc a folyosón van, az a vajúdóból is elérhető.
Abban a szülőszobában, ahol én voltam, állítható szülőágy van, úgyhogy lehet ülve is, fekve is szülni. A szülőszék egyébként majdnem egy sámliKép, csak félkör alakú, középen egy félkör alakú lyukkal. És mobil Kép, át lehet vinni másik szobába is.Kép
Van vajudó labda is több, meg van cd lejátszó is, ha ott pont nincs, ahova kerülsz, akkor lehet kérni mindkettőt, hogy vigyenek be neked.

KépKép
connie
 
 


Zsana,
én is a közösben voltam egy órát, amíg felszabadult egy szülőszoba.Kép Mázlimra pont az alternatív, úgyhogy mehettem egyből a kádba.Kép

KépKép
connie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?