Buborka:
A védőnő mondta, hogy kezdjük el a főzeléket is, mert jelentősen fogy a tejem. Pontosabban lehet, hogy a tejem elég, csak a gyerek zabagép
Sajna nem tudom kiváltani a szopit, csak ritkítani, mert ha Áron beindul, 2 óránként enne, gyümivel még 1 órát kibír. De majd szép lassan. Egyébként én sem laknék jól üres gyümölcstől, de nem tudom, mivel tudnám tartalmasabbá tenni.
A nagy hozzátáplálásért cserébe 72 óráig nem volt széklete, ami elég idegesítő volt, de már túl vagyunk rajta.
Azt gondolom, azért kérnek cicit, mert éhesek. Este mi a fürdetés előtti utolsó etetést kiváltottuk vaniliás péppel, azután nem kér cicit, és az laktat, mint a fene (én nagyon NAGYON izlik neki).
Egyenlőre minden ízlik neki, ma reggel elég savanyú őszibarackot kapott, azt is beküldte.
Az elején a csecsemősök melletti szobában voltam, a hét közepétől pedig a nővérszobával szembeni baba-mama szobában.
Niácska:
Általában nem közvetlenül a "rendes" kaja után kéri a cicit, de van, hogy túl rövid idő telik el, olyankor megpróbálom kihúzni az időt, játszom vele, ide-oda cipelem a lakásban, hátha az újdonság varázsa leköti, belenézünk a tükörbe, próbálok neki verseket olvasni (na ez igazán nem köti le), felteszem mondjuk a konyhaasztalra pihenőszékben stb. Aztán ha már semmi nem műkszik, jön a cici.
Ha csak úgy, az egyedül játék közben kezd el sírni, akkor 5 percig hagyom (nézem az órát), de utána nagyon nehéz megvígasztalni. Eddig egyszer (!) jött be, hogy az 5. percben abbahagyta a sírást, általában sajnos az derül ki, hogy éhes. Igazán a sírni hagyásos módszer - gondolom - akkor működne, ha kicsit rendszerben enne és nem ennyire össze-vissza.
Az éjszakával nekem nagy szerencsém volt, szép lassan magától kihúzta, de van még néha, hogy felébred az éjjel közepén és éhes, én olynakor megetetem. Áron estére besűríti a kajálást, lefekvés előtt mind a 2 cicit megeszi (feltéve, ha nem ájul el a fáradtságtól) és ezzel kihúzza reggelig. Hányszor kell szoptatni éjjel Bálintot? Nem lehet, hogy nem hisztis, hanem éhes és azért nem tudja átaludni az éjszakát? Próbálj kicsit több kaját belediktálni lefekvés előtt, hátha az segít.
Az önállóan aludni tanításnak szerintem akkor lesz létjogosultsága, amikor már nem a cicin alszanak el a gyerekek. Addig nem tudom, hogyan lehetne bármilyen ceremóniát és egyebeket bevezetni, leszámítva a fürdetést. Én is sokat töröm az agyam, hogy mi lesz, amikor már nem fog szopizni Áron, akkor hogyan tudjuk majd elaltatni, de ez még elég távolinak tűnik. Ráadásul nálunk nem csak az evés, de a nappali alvás is totál össze-vissza van, úgyhogy az esetek nagy részében kint alszik el a nappaliban a kanapén és nem a kiságyában, legtöbbször természetesen szopizás után.
J.