Új privát üzeneted érkezett!

Melinda!

Nálunk a férjem szűz és a kiscsaj is az lesz. No ha szept. 16-ra vagyok kiírvaő dumál a lánykának, hogy 5-én jöjjön, mert akkor van a szülinapja. A dokim meg a 13-t mondogatja, mert az ő szülinapja meg akkor. Majd eldönti a kisasszony, hogy mikor kívánkózik ki. Azért nagyon remélem, hogy a 37.-38. hétig ott marad.
Hányás, hányinger. Én cca. 4-5 alkalommal hánytam, volt még a 20. héten is. Öklendezés, hnyinger volt. Az első lányomnál is hasonló volt, de ott még a szülőágyon is hánytam

Virga!
Valóban óriási a baba.Nem irigyellek. Ivi a 40. hétre született és 53 cm-rel és 250g-mal.
Remélem, hogy a ketteske se lesz 3kg-nál sokkal több.

Sziasztok, szép napot
Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Ha már a panaszkodásnál tartunk, én azt hiszem jobban járok ha önként igába hajtom a fejem. A férjem és a fiam is oroszlán, és mivel aug.20-ra vagyok kiírva a kisebbik fiam is az lesz! Szerintetek lehet bármi esélye egy ilyen szelíd kis baknak (jan.11), mint én Kép 3 akaratos oroszlán férfiú ellen?!

Virág, nem mondom tényleg jó nagy a leányzó! Nekem a 31. héten 1500 gr-ra saccolta a doki a babámat.

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Virág,megnyugtattál,hogy nincs összefüggésben a rosszullétek,a terhesség lefolyása a baba nemével.Én is ebben bíztam.Azt mondja a párom,hogy ne éljem bele magam abba,hogy kiscsaj lesz,mert nagy lesz a csalódás,ha mégsem.Én próbálom,de most arra vágyom.Olyan jó lenne az 5 éves fiam után egy puncis.Na mindegy.

Ma voltam a dokimnál második alkalommal.Megállapítottam,hogy jól választottam dokit!Nagyon ari,alapos,figyelmes.És ami fontos számomra,hogy:emberi,és emberszámba vesz.Szóval,megnyugodtam.Hétfőn megyek UH-ra.Bevállalom a Genetikai vizsgálatot is.(magzatvizből vett minta)Nagyon várom már az UH-ot,hogy lássam ÕT!Eddig minden rendben ment,remélem nem lesz semmi,de semmi gond.

További kellemes áldott állapotot nektek!!
SZIASZTOK!!

Kép
kmelinda

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2

Sziasztok!

Köszi az infókat, mindenképp elvégzek majd 1 tanfolyamot akkor a légzésfigyelő kapcsán, ártani nem fogKép

A rosszullét az elején nálam is megvolt, a 16. hét után múlt el, én rendesen hánytam minden reggel, volt h napközben is, puffadtam, meg émelyegtem, így egyáltalán nem voltam feldobva....néha még most is előjön, de már csak 1-1 pillanatra és hányás nincs...Kép
Fáradékony is voltam nagyon, ez a múlthéttől talán kezd elmúlni, így most élvezem a terhességetKépAzért most sem felhőtlen, már elkeztem tágulni és 2 hetente 2-3 nap mindennemű mozgás elég kellemetlen fájdalommal jár, de azt tartom szem előtt h most fájdogálgat és a szülésnél már némileg felkészült leszek.
Múlthéten mondtam a védőnőnek, hogy nincs-e valami praktika, de csak sajnálni tudott, meg mondta h hát igen vanakinél előbb elő szokott jönni és a farkcsont meg a medence izületei mozognak már ilyenkor, később a szeméremcsont is előjön majd, mondtam neki gyorsan h nálam már ez is jelenidőKép hát ez van, nem adják ingyenKép

A Ferenczivel nincs problémám, mert rám nem mosolyog, ha így jó neki nekem is, kedvelem ennek ellenéreKép
Valakinek nincs infoja, hogy nála van-e szülésznő preferencia, vagy bárkivel szeret szülést vezetni???
A másik kényes kérdés a szülés tarifája. ha erről van infótok, kérlek a konyvvitel@freemail.hu-ra írjátok meg!
Most mennem kell sajnos, de igyekszem aktívabb lenni kicsitKép

Mindenkinek jó pocakosodástKép

Kép
hencsi

Sziasztok!

KMelinda!
Szerintem a rosszullét-baba neme közti összefüggés kb. olyan mint a pocak formája-baba neme közti összefüggés. Szerintem csak babona Kép! Ha jól emlékszem, van valami olyasmi pl. hogy a hegyes pocak fiút jelez. A fiammal valahogy gömbölyűbb volt a pocakom, most inkább hegyes és most lányom lesz. De szerintem ez inkább attól függ hogy fekszik és milyenek a hasizmos alapból, nem a baba nemétől Kép!
Szorítok, hogy kislány legyen Kép!

GSzilvi!
A fiam 40 hétre született, 3800 gr-al és 59 cm-el, szóval Õ sem volt kicsi. De azért ilyen méretekkel most is kiegyeznék... Kép! De majd meglátjuk mekkora lesz, ha nagy hát nagy Kép!

Szép napot! Virág 32+0
virga

Hali!

Formák, számítások. A kínai naptár alapján mindkettő gyerek fiú, de nálam pont fordított, mert csajszik. Eről ennyit.

Kriszta
27+5

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok,

Hencsi,
Mi a párommal elmentünk tanfolyamra, amit Zita(Pzita) fentebb ajánlott. Nem tudom máshol milyen de itt szerintem elég részletesen mindent elmagyarázott a doktornő.
Hányadik héten jársz? (Lehet, h írtad már ne haragudj ha elkerülte a figyelmemet).
Én most vagyok a 34. héten és borzalmasan fáj néha a szeméremcsont tájékán de csak az egyik oldalon van, hogy nem is bírok megmozdulni.

Méretekhez csak annyit szólnék, hogy a mi babánk a 32. héten volt 2000gr. Én teljesen elképedtem erre mert a kislányom 2700gr-mal született igaz a 35. hétre.

Memo 34+1
memo

Sziasztok!

Hogy vagytok??Én nagyon jól.Ma a munkahelyemen megkérdezte az egyik vevőm:hogy"hány hónapos terhes vagy?4vagy5?"Néztem nagyokat.(11 hetes)Az tény hogy nagyon gömbölyű és nagy a pocim,na de 4-5 hónap az egy kicsit sok.Hallottam már sok mindenkitől,hogy a második terhességnél hamarabb észrevehető a pocakon a változás.Ez van.A kisfiam töretlenül keresi a megfelelő nevet a kistesónak.(eddig nincs még megegyezés)

Vigyázzatok magatokra
PÁ:Melinda

Kép
kmelinda

Lenne még egy kérdésem.:

CSászáros szülésnél is van tarifa? Mennyi kb.egy csaszis szülés?
-Mindenki a Schöpf-iben szült?Milyenek a gépek,a felszereltség,az orvosok,nővérek?Itt van 4D ultrahang?

Virga,irigyellek.Egy fiú,egy lány.Tök jó.
Mikorra várod a bébit?

SZIASZTOK!!

Kép
kmelinda

Szia Melinda,

Én 3 éve szültem császárral és most is így lesz. Akkor az orvosom mondta meg mennyi a tisztelet díjja ami az akkori tarifákhoz képest nagyon szerénynek tünt, pedig végig magánrendelésre jártam.

Most még nem beszéltünk erről. Annak idején én nem adtam senki másnak "juttatást", most viszont megbeszéltem előre az egyik altatóssa, h ő csinálja így neki is mindenképpen adni fogok.

A többi kérdésedre csak 3 évvel ezelőtti tapasztalataim vannak, habár elég részletesek mivel 102 napig kellett benn feküdnöm a kislányommal. Szóval erre van aki biztos tud friseb infót adni.

szia Memo
memo

Sziasztok!

Melinda!
Én még nem szültem a SMK-ban, mivel a fiam még a MÁV-ban született császárral.
Mivel én elég nagydarab vagyok, azt hittem, hogy sokáig nem fog látszani rajtam ez a terhesség, de már a 7. héten ki kellett gombolnom a nadrágjaimat, aztán már lehúznom a cipzárt, aztán a 12. héttől már muszáj volt előhalásznom a kismamagatyáimat. A fiamnál nem így volt, csak később kezdett látszani. Szóval nálam bejött, hogy a második hamarabb látszik és nagyobb a pocak. Mindenki azt hiszi, hogy 1-2 héten belül szülök, közben pedig augusztus 17-re vagyok kiírva. De én kiegyeznék a július végében is... Kép!
Én ugyanannyi pénzt szánok a szülésra ha hüvelyi lesz meg ha császár akkor is. Van egy összeg amit erre tudunk szánni, több egyszerűen nincs, ha megfeszülök sem Kép. A múltkor sem adtunk többet, mint amennyit eredetileg kigondoltunk, pedig császár lett.
Na, megyek dolgozni, szép napot!
Virág 32+1
virga

sziasztok.

Memo szívesen fogadom az észrevételeket,az élményeket.Úgyhogy írhatsz nyugodtan.
102 nap??!!Nem semmi.Hogy bírtad?

Virga abban teljesen igazad van,hogy annyit adunk,amennyit tudunk.Ha nincs miből,akkor NINCS!!CSak tudod én egy bababoltban dolgozom,ahol nap-mint nap hallok érdekes dolgokat a vevőimtől.A héten pl:azt mondta az egyik kismama,hogy neki azt mondta az orvosa, hogy 100.000 a szülés.Hát én leültem!Nem hittem el!!!Pedig vannak ilyenek.SAJNOS!És ha nincs annyim mehetek más dokihoz,vagy SZTK-ba,ahol futószallag rendelés megy.Nem ismernek,csak 1 vagyok a több száz kismama közül.

Ilyen az élet.Én még nemkérdeztem a dokimat,hogy mennyi lesz,de azt már lefixáltuk,hogy csaszi lesz.
Na szisztok.Vigyázzatok magatokra!

MELINDA

Kép
kmelinda

<font color="0000ff">Melinda!

Miért lesz császár?

Üdv:

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Én is hallottam olyat, hogy ki van téve az ajtójára a tarifa, /xxxxx,-/, szegény kismama szörnyülködik, hogy neki nincs ennyi, erre a válasz egy babakocsi is enyibe kerül. Az ilyen nem is a szakmaszeretetéért dolgozik, hanem kizárólag az anyagiakrért. A gyerek meg így is úgy is ki fog jönni. Én marhára örülök, mert nekem olyan orvosom van aki emberileg és szakmailag is nagyon jó. Örülök, hogy 12 éve ráakadtam. Már több ismerősöm is átment hozzá és nagyon meg vannak elégedve vele.
No nem zsörtölődök tovább.
Melinda, néztem a profilodban, jó közel vagy hozzám, mert én meg Csepelen lakom.
Zita, helyesek a gyerekeid!

Szép napot mindenkinek!

Kriszta
28
84 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Szia Melinda,

Igazából nekem elég negatív tapasztalataim vannak, leszámítva az orvosomat aki a a 102 nap alatt minden nap bejött még hétvégén is.

Sokáig feküdtem olyan szobába ami "mindenféle" emberekkel televolt, különböző problémákkal leginkább abortusz, ami nagyon megviselt mert én meg közben azért remegtem, h megmaradjon a baba.
Végül sikerült magam átkönyörögni egy olyan szobába ahol sorstársak feküdtek és így már sokkal elviselhetőbb volt.
A növérek segítőkészsége kettő kivételével a nullával volt egyenlő.
Anyukám fürdetett (ágyban), és a szobatársaim ágytálaztak, szóval elég horror volt.

A szülés nagyon hirtelen jött, nem voltam még felkészülve rá. Az előzményekből adódóan császárral született a kislányom, nem volt olyan aki gerincbe érzéstelenítsen ezért altattak. Picivel sok volt a gond és ez sokkolt. Nem volt előjegyzésünk a fizetős szobára így csak 4 nap után sikerült szerezni, addig még a sebet sem kötötték át csak jól letoltak miért lett vizes fürdésnél.

Szoptatásnál senki nem segített hiába kértem, pedig mivel előbb született nagyon nem lett volna mindegy.
Nagy szerencs volt, h ott feküdtem olyan sokáig mert egy csomó infót begyüjtöttem ezidő alatt (pl.: hogy van fejő, amit rögtön felkerestem)

A fizetős szobába kerülve sokkal jobb lett a helyzet,a sebet minden nap átkötötték a pici velem lehetett és a férjem is ott maradhatott segíteni.

Összességében ma már sok mindent határozottabban fogok csinálni, hiszen az én kisbabám. Már lefoglaltam a fizetős szobát és az anesztezessel is egyeztettem időpontot. Most már csak a szerencse kell, hogy nem szülessen hamarabb mert akkor borul a tervem de majd akkor készítek egy B tervet.

Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, ha lehet mindent intézzen el előre (szoba, infók, stb.)és ne ijedjen meg.

Bocs ha egy kicsit keserűre sikeredett, remélem azóta változtak a dolgok mert ezek tényleg 3 évvel ezelőtti tapasztalatok.

Memo 34. hét
memo

Sziasztok!

Én még mindig nem tudom, hogy császár lesz-e vagy sem, akkor hogy egyeztessek anesztessel?!? Mit csináljak?

Memo!
Szerintem nem sikeredett keserűre az írásod, sajnos ilyen a magyar egészségügy Kép.
Egyébként én a MÁV-ban voltam császáros, és ott sem cserélték le a kötést egyszer sem. 19-én szültem és 27-én a varratszedésnél vették le, akkor már véglegesen. Addig csak megnézték, hogy nem véres vagy gennyes-e. Viszont kaptunk kis gumikötényt a zuhanyozáshoz így legalább vizes nem lett.

Melinda!
Én is hallottam ilyen horrorisztikus történeteket a hálapénz összegéről. Sőt olyat is, hogy a hüvelyi szülés ennyi, a császár meg annyi. Mintha a kismama tehetne arról, ha esetleg császár lesz a vége... Pl. én sem úgy indultam neki, csak 12 óra vajúdás után lett végül az.
Az anesztesnek mennyit illik adni ha előre tudom, hogy császár lesz? Kezdek pánikolni, hogy nem is lesz annyi pénzünk Kép: dokinak, a szobára, az anesztesnek stb.

Üdv, Virág 32+2
virga

Sziasztok!

Hát nem olcsó mulatság ez a szülés az már szent, meg amit be kell szerezni az sem piti, ha az ember nincs akitől kapjon kinőtt, nem használt stb rucikat meg kocsit stb stb.....dehát a baba feledteti talán ezeket a nehézségeket.....

Annyi mindent tudnék írni, de nem akarok túl hosszúra sikeredni, ezért kezdem a kérdéseimmel: (már megintKép)

Szoval szerdán is voltunk dokibámnál, 405 g-os már a nagylányom és hát elég eleven, ha belendül, szinte fáj, ahogy rugkapál, tiszta olyan, mintha a hüvelyemben mocorogna....mondta a dokibá, hogy biztos még a lábát érzem csak, ezért olyan mintha lenn mocorognaKépNálatok ez hogy volt ennyi idős korban?? most 21+5 napos vagyok....

Most 1,5 hete volt 3 alkalom, hogy hajnalban felébredtem és nem tudtam visszaaludni ,csak mikor már kelni kellett akkor szenderedtem elKép
Nektek volt ilyen? Azt mondják ez még csak fokozódni fog.....

Annyira bírom, hogy én minden negatívból kiveszem a részemet, az elején hányás és társai, az a 16. héten elmúlt, azóta ez a tágulásos csipő-farok-szemérem csont fájdalom van, mostmeg bejön a nem alvás.....hát mind1, mire szülni fogok oly edzett leszek, hogy szülés után csak nevetek majd, h ettől voltam ennyire berezelve....Kép

Kaptunk 1 babakocsit a munkatársnőmtől, végülis teljesen jó a célnak s zerintem, az az 1 probléma van, h nincs a lábrészénél semmi, szóval nem mélykocsis, a kolléganőm mondta h kb a 6. hónaptól fogom tudni használni majd, akkorra pont március április lesz majd és jobb idők is, szóval ha betakargatom Ajsát nem fog fázni majd biztosan. Addig arra gondoltam, h veszünk ilyen hordozós csecsemő autóülést és azzal hurcibálom, ha megyünk valahová.....
Ti akik már gyakorló anyukák vagytok mi a véleményetek?? kéne mégis mélykocsi??? okt 30-ra vagyok kiirva, mikor kicsi a baba épp tél lesz szerintem ugysem tologatnám az udvaron...NEM???

Valakinél nincs esetleg farkaséhség?
Én annyit tudnék zabálni mint 1 viziló! Éjjel-nappal, szinte bármit....egyetlen pozitivum, hogy van 1 barátnőm, Õ 75 ről indult és 109 volt szüléskor, még nem tudott lefogyni azóta sem (tavaly márc 1-n szült), szóval őt idézem elrettentő példaként magam elé. ha nagyon belelendülnék......

Valaki másnál esetleg hasonló volt? Mit tettetek???

Július 5-n megyek terheléses cukorra, kicsit izgulok, mert ha nagyon nem birok magammal mindig megeszem 1 fél dinnyét, lévén zömében viz, meg jól eltelek tőle 1 időre, de azért nyilván van benne cukor is meg ilyesmi, nehogy megártson.....

Szerdán már rákérdeztem a fizetős szobára meg a szülésznős témára és aztmondta a dokibá, h a 30. hét körül ráérünk visszatérni a kérdésre majd....csak ezt a nyamvadt szülési tarifát kéne megtudakolni valahogy, de annyira nincs még 5letem, h hogyan kéne......ha meg csak adok találomra, ki tudja ha nem elégedett, mit csinál majd a másodiknál....

Memo történetét olvasva tényleg elég gáz, ha nem fizetős szobában van az ember, det ha olvastok vissza már valaki írta egyszer nemrég, h mikor először szült horror szobája volt.....

Első babánk lévén kicsit éni s be vagyok rezelve, h mi lesz ha nem ugy bánnak az emberrel ahogy kell, de bizom benne hogy ha a személyzet nem is lesz esetleg megfelelő, akkor lesz ott valami anyuka akivel lehet eszmét cserélni a problémákról majdKép

Jó hétvégét mindenkinek, sziasztok!

Kép
hencsi

szia hencsi!

én tavaly november végén szültem a kórházban, és írnék egy pár gondolatot a teljesség igénye nélkül:

szerintem érdemes beruházni egy mélykocsiba, amiben vízszintesen tudod a babát fektetni. én is gondolkoztam már azon, hogy valójában ezt az ember "csak 6-7" hónapos koráig használja, míg nem tudnak ülni, de a kis gerincüknek ez a legjobb. nekünk is van babahordozónk, de én nem szívesen teszem/tettem bele (bár már hosszú autós utakon órákon át volt benne, sajnos, ez a szükséges rossz!) ne gondold azt, hogy úgy sem nagyon fogsz sétálni, mert rossz idő van! én pl. alig vártam, hogy leteljen a két hét, amíg nem lehetett kimenni, aztán uccu neki, már sétáltunk is. nekünk téliesíthető babakocsink van, jó volt a nagy hidegben. szóval szerintem érdemes beruházni, főleg, ha több gyereket szeretnétek! a neten vannak már nagyon jó áron használt, de jó állapotú kocsik.

a dinnyével vigyázz, mert vizesedést okozhat! nálam is volt az elején hányinger/hányás, a konyhába be sem tudtam menni. a gyümölcsöket imádom, alig vártam a dinnyeszezont. én is meg tudok enni akár egy fél dinnyét is egyszerre, de nálam ez az egy gyümölcs okozott vizesedést. a lábam és a kezem, az ujjaim olyanok lettek, mint a hurkák. aztán visszavettem a mennyiségből, utána minden ok lett.
a nemalvás a végén jött elő, amikor minden fordulás 5 percig tartott a pocakom miatt. de olyan is volt, hogy felébredtem hajnalban, és reggelig tévéztem, mert nem tudtam visszaaludni. ne aggódj, sorstársaid vannak!!Kép

Jó szülést, egészséget kívánok: ildikó
matt07

Sziasztok! Memo, azért javult valamennyit a helyzet a "kötözés" terén. Esténként egy meghatározott órában cseréltek, ha odamentünk, megvártuk a nővért és elég határozottak voltunk. Általában már a vizit idején rákérdeztünk az orvos előtt (ugye mehetünk?).
Letolást persze mindig kaptunk: vagy mert nem áztattuk le eléggé a tapaszt zuhanyozás közben vagy mert összevizeztük. :/ De legalább másnapig tiszta volt a kötés.
pingvin

Sziasztok,

Örülük, hogy van némi javulás a kórházban bár még ez...

Tud valaki valamit mindani nekem az anesztezesekről mert lehet, h a baba nem várja ki a 40. hetet és akkor bizony hiába beszéltem meg Sorbán dokival az érzéstelenítést.

Nagy Vilmát ismerem és őt nem szeretném mert most nem szeretnék császár közben aludni.

Köszi, Memo
memo

Szia Memo,

akkor kizárásos alapon marad a Tamara (vezetéknevét még mindig nem tudom). Találkoztam egy fiatal anesztes dokival is, de ő a mellhártyagyulladás okozta fájdalmat izomeredetűnek minősítette (rtg-re sem küldött), így őt nem ajánlom. Persze ettől még szúrhat jól, de inkább...

Pingvin
pingvin

Köszi Pingvin,

Akkor csak tényleg ő marad, vagy nagyon összeszedem magam és benntartom a picit valahogy a 40. hétig. Ami elég nehéz lesz mert tegnap a doki megállapította, h nyílik a külső méhszáj , sokat pihenjek és magnéziumot szedni. A pihenés a legnehezebb mert a pici lányom nem nagyon hagyja.

Memo
memo

Szia Memo,

akkor drukkolok. Még 6 hét..., de Sorbán dokira érdemes várni. Kép

Pingvin
pingvin

Sziasztok!

Hencsi, szerintem is vegyél újszülött kortól használható babakocsit. 2-3 hónapos korára már nem igazán könnyű dolog hordozóban cipelni a kicsit, nem is áll olyan jól kézre, meg hát a súly se kevés. És azért mindig akadhat olyan helyzet amikor nem ér rá férfiember, hogy veled menjen valahová. Pl. még ha a nagybevásárlást kocsival csináljátok, akkor is el-el kell ugorni a közértbe ezért-azért. És olyan jó érzés kint tologatni a babát, büszkeségtől ragyogva, még télen is! Nézz körbe a babaszoba apróhirdetésén, ott elég sok van, normális áron.

Nekem is kezdődnek a medence-tájéki fájdalmak. Érdekes, hogy az elsővel egyeltalán nem volt ilyen gondom, most meg múltkor 2 napig sokszor megmozdulni is alig tudtam. Olyan fájdalmaim voltak, hogy felhívtam a dokit is, mert komolyan aggódni kezdtem, hogy esetleg a szülés akar elindulni. Most mondjuk minden rendben van, csak aludni nem tudok 3 napja.

Hencsi írta, hogy nem tudja, hogy hogy derítse ki a tarifát. Hát én egyszerűen rákérdeztem őszintén, meg is kaptam az egyenes választ. Most így már tudom mire számítsak, csak azt nem tudom, hogy honnan szedjük elő a pénzt! Most minden pénzünket a lakásra költjük, hogy négyünknek is kényelmes legyen a 1,5 szoba. Ráadásul az édes kisfiam úgy szétugrálta a kiságyat, hogy vehetünk abból is újat + babakocsit is kell. Hiába spóroltuk meg ezeket az elsőnél azzal, hogy használtan ajándékba kaptuk őket, most mégis vehetünk újakat.

Na megyek vasalni, amíg még alszik a kölyök.

Üdv: Szilvi
gszilvi

Most látom mostanában mennyire beindult ez a topik. Kép
Én is a SMK-ban fogok szülni Arnold főorvosúrnál. Én is meg vagyok elégedve maximálisan a dokival, mondjuk nekem ő csinálta a babát is inszeminációval (mesterséges megtermékenyítéssel)
Január 1-re várom a picit. Kép

Melinda Kép
Én nem tudok róla, hogy lenne a kórházban 4D Uh, szerintem ez csak erre specializálódott helyeken van.

Memo Kép
Te mennyivel előtte foglaltál le szobát? Olvastam az árakat. Mi a külömbség az 1,2,3-as komfortfokozat között?

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok! Képzeljétek,péntek ota beteg vagyok,torokfájás és köhögés, ami nem szakad fel. Voltam ma dokinál 1 antibiotikumot is írt a tea és egyéb gyógyfü mellé,kicsit izgulok nehogy baj legyen,de csak tudja mit csinál...Rossz ez a kiszolgáltatottság:-( szerintem az 1,2,3 ágyas komfortfokozata nem tér el 1mástól,ha mégis,nem jelentös...gondolom. 4d tudtommal sincs a korházban,mi a Kárpát u-ban voltunk,de a praxist is dicsérik. Most megyek,drukkoljatok h mihamarabb meggyógyuljunk,a baba sem kedveli ezt az állapotot:-(

Kép
hencsi

van I. komfortfokozatból 1-2-3-4 ágyas és ugyanígy a többi komfortfokozatból is.

Hencsi Kép
Méz, méz, méz.
Én is voltam beteg és rengeteg mézet ettem és tényleg jó.

Kép

Kép
pkagi

Hencsi,

köhögésre: kakukkfű tea (nagyon rosszKép de megéri, miután lefőzted, karamelizálj cukrot és arra őntsd rá a főzetet, tuti szakítóKép

korábban még érdeklődtél homeotpátiás dolgok iránt, esetleg kereshetnél egy homeopátiás orvost, ahol kikerülheted az antibiotikumokat, elsőre...

üdv, A.
kisbora

Sziasztok,

Pkagi,
A különbség tnyleg nem nagy a szobák között, nekem az elsődleges szempont az volt, hogy a baba velem legyen és ezért megyek fizetős szobába. Azért választottam egyágyast mert az előző szülés után nagyon nem jó volt, hogy a szobatársam egészen más nézeteket vallott a babagondozásról, és elég kellemetlen volt amikor az ő családtagjai felváltva adták egymásnak a kilincset.

Szóval most szigorúan csak 1 ágyas szoba jöhetett szóba. Kb.: a 30. héten hívtam fel a kórházat, hogy megkérdezzem mikor kell lefoglalni és a nő azt mondta most is lehet tehát egy hónapja foglaltam le.

Ha első babaádat várod akkor lehet, hogy jobb ha nem vagy egyedűl, jó ha van valaki aki esetleg tud tanácsot adni.
Én most nagyon határozott elképzelésekkel indulok a kórházba remélem sikerűl is megvalósítani.

Memo 35. hét
memo

Sziasztok!
Memo Kép
Ha lefixáltad Sorbánnal, akkor szerintem bemegy akkor is, ha nem pontosidöre érkezik a mano. Asszem legalábbis.
Kötözés: én minden este bekopogtattam a növérekhez, hogy kötözzenek át. Nehogymá' ugy maradjon...

4d egyelöre nincs, és szerintem nem is lesz erre pénze a korháznak, de mikro én benn voltam (a 33. héten begörcsöltem és 5 hétig feküdtem benn, minden másnap UH-ztak) akkor pont volt benn egy 4d-s gép tesztelni, és ott moziztunk kb fél orát. Persze, körülöttem vagy4 orvos mind a gyerekem kukiját csodálta Kép

Na, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok,

Minyu,

Sajnos Sorbán doki csak úgy vállat el, hogy abban a két hétben amikor szabin lesz tuti, hogy nem tud bejönni, szóval marad a reménykedés és a magnézium.

Memo

Ui: ma megyek UH-ra, nagyon várom
memo

Sziasztok! Kisbora! Ha van jó homeopátiás orvos ismerösöd,vevö lennék rá,mert 5letem sincs h honnan keritsek...Gyogyszerészekkel tömve vagyok,de egyikük sem meggyözö eddig... A nagykönyvböl én is ki tudom olvasni, h mi mire jó, de indokolni ök sem tudnak...Pedig a SOTE-ra járnak féléves tanfolyamra hetente 1*,de ezek szerint nem er sokat... Elöre is köszi! Sziasztok,vigyázzatok magatokra!

Kép
hencsi

Sziasztok!

Az egyik nővértől azt hallottam, hogy lesz nemsokára 3D UH a kórházban is.
Mi ma voltunk a Praxis-ban, tényleg nagyon jók és nagy élmény volt. Persze a kisfiunk nyugodtan szundikált és kezét, sőt a lábát is az arca előtt tartotta, de azért lett egy jó felvétel, ahol egész jól látható az arca. És azt is megtudtuk, hogy már van haja :-) Nemrégiben a méretekről írtatok, hát ma egészen ledöbbentem azon, amit a doki mondott. Képzeljétek 33 hetesen 2.5kg-nak mérték a fiunkat! A doki szerint négy kg felett lesz valószínűleg születéskor. Hétvégén fogunk ruhákat venni, hát azt hiszem 56-os méretet már nem nagyon veszek.

Üdv,
Csenge
Vendég

Sziasztok, bocsánat kicsit eltűntem, lógók ide még egy szülés-születéstörténettelKép
(fülem fájt, majd Apuka hetekre elutazott konferenciákra, most a fogam... azért is virgonckodom itt ilyenkorKép

Hencsi,
tarifákkal kapcsolatban én valahol régen itt a topikban olvastam, hogy:
doki = magándrendelő x 10
szülésznő = 30% doki

egyébként én megbeszéltem a dokimmal.

Homeopátiás orvos elérhetősége emilben megy (belgyógyász, gyermekorvos, csontkovács 1-ben)

üdv, Andi
kisbora

Szia Andi!

Elkérhetném én is a doki elérhetőségét? A jonnyy@freemail.hu küldd légyszi.

köszönöm,
Csenge
Vendég

Sziasztok

A 4ds uh-t mostmár tudom.Kedden voltam a dokimnál,és kértem,hogy mondjon valami jó helyet,ahol 4 ds uh van,és ahol nemcsak a 10e ft-ot kérik el.Na persze és ahol "látnak is,nem csak néznek"(értitek!)NA!Ekkor mondta a dokim,hogy majd ő megnézi 4 ds uh-n a kórházban.Kedden megyek genetikai tanácsadásra,és időpont egyeztetésre.Kicsit bevagyok rezelve,de inkább csinálják meg ezt a vizsgálatot.
Ha valaki átesett már ilyen vizsgálaton,kérem ossza meg velem tapasztalatait.KÖSZI.(magzatvíz-vizsgálat)
Pkagi:én jan. 12-re vagyok kiírva.
Kinél fogsz szülni?

Vigyázzatok magatokra!!SZIASZTOK

Kép
kmelinda

Bkrisztina:1 éve költöztünk ki H.telekre,mi is CSepelen laktunk.
Lexi:holnap mész uh-ra?Bizti izgatott vagy.Én hétfőn voltam a 12 hetes uh-n.Olyan jó volt látni a picurkát.Izgett-mozgott.Mindent végigmutogatott nekem a dokim.Gyönyörű volt.A látvány is,és az érzés is.A nyakiredőt is mérte.
Írj majd.Szia

Kép
kmelinda

Sziasztok

A 4ds uh-t mostmár tudom.Kedden voltam a dokimnál,és kértem,hogy mondjon valami jó helyet,ahol 4 ds uh van,és ahol nemcsak a 10e ft-ot kérik el.Na persze és ahol "látnak is,nem csak néznek"(értitek!)NA!Ekkor mondta a dokim,hogy majd ő megnézi 4 ds uh-n a kórházban.Kedden megyek genetikai tanácsadásra,és időpont egyeztetésre.Kicsit bevagyok rezelve,de inkább csinálják meg ezt a vizsgálatot.
Ha valaki átesett már ilyen vizsgálaton,kérem ossza meg velem tapasztalatait.KÖSZI.(magzatvíz-vizsgálat)
Pkagi:én jan. 12-re vagyok kiírva.
Kinél fogsz szülni?

Vigyázzatok magatokra!!SZIASZTOK

Kép
kmelinda

Sziasztok,

Kmelinda,
Bocs ha már írtad de miért kell magzatvízvizsgálat? Ki az orvosod?

Ha a kórházi 4D UH nem jön be én nagyom tudom ajánlani a Praxist és ott Györffy Mátyást, nagyon alapos és sokáig nézi a babát, hogy minden rendben van-e. Nekem nagyon jól kiegészítette a kórházi UH-át egy csomó olyan dolgot észrevett, ami a kórházi gépen nem látszott (pl: amnion szalag stb.).

Memo
memo

én mindkét terhességemmel a Praxisban voltam, Győrffy Mátyás tényleg nagyon szimpatikus doki. Először rossz lett az AFP, nagyon berezeltünk, rögtön felkerestük és ő megnyugtatott. Alapos, nyugodt, barátságos. A 4D felvétel pedig összehasonlíthatatlan a hagyományossal, főleg, még zenét is vágott be alá Kép)
az amniocentézis 10 perc, nem éreztem semmit, csak remegtem a félelemtől. Utána volt rossz, 4-5 napig nem tudtam felülni, húzódott össze a szemmel láthatatlan seb. Szerencsére akkor az első babát vártam, ráértem feküdni Kép
Vendég

Melinda Kép

Én Dr. Arnold Lászlónál fogok szülni.Inkább azok ismerik őt, akik meddőségi problémákkal küzdenek, küzdöttek.
Miért csinálnak nálad magzatvíz vizsgálatot. Én is voltam a helyi genetikán tanácsadáson, a családomban előforduló betegségek miatt, de hál istennek egyik betegség sem örökölhető, úgyhogy nálam ennyi volt.
Azt elmondta az orvosod, hogy vetéléssel is végződhet a magzatvíz vizsgálat?
Ha már mindenképpen ilyen vizsgálatra van szükséged és inkább a géndiagnosztikai "rendelőt" javasolnám. Igaz 20.000 Ft, de ott vérből nézik meg amit itt magzatvízvizsgálatnál. Sajnos amíg a magzatvízvizsgálatot támogatja a TB, úgy az előbbit nem.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Csenge!
Nekem a 32. héten saccolt a doki 2450 gr-ot. Egy óriás csajszi lesz Kép!

4D-n mi is a Praxisban voltunk, nagyon meg voltunk elégedve. Tényleg alaposan megvizsgálják a babát, méhlepényt, és csak utána jön a mozizás.

Jó éjt! Virág 33+1
virga

Sziasztok! Andi! Már irtam mailt is,de hátha itt elöbb látod! A konyvvitel@freemail.hu-ra továbbitsd légyszi a homeopátiás dokit,mert a profilomban mhelyi cimem van. Kérdés! Akik már voltatok a Praxisban csak ez a Györfi nevü pasi uh-z?Hozzá szivesen elmennék,de máshoz nem. Jó éjt mindenkinek! Ja! Napjában néhány alkalommal keményedik a hasam,nem fáj,inkább fura,kezdjek el önszorgalomból magneB6ot szedni v várjam meg a doki mit mond??Mindenkinek kell erre szednie valamit?Ha igen miért? Bocs a sok kérdésért.

Kép
hencsi

Sziasztok,

Heni,
A Praxisban többen is rendelnek, van köztük aki genetikus. Én mégis Györffyt ajánlom ő nem orvos hanem szonográfus éppen ezért töb millió felvételt látott már és persze az sem mellékes, hogy 5 évig csak ezt tanulta az egyetemen, hogy mit kell nézni. Emellett nagyon korrekt ha valamire gyanakszik azt kertelés nélkül megmondja.

A magnéziumot inkább beszéld meg a dokiddal, de általában 2X2, ha nagyon keményedik ( napi 10-15) akkor napi 3X2, de ezt a dokinak kell eldöntenie.

A keményedés nem rossz amíg a normál tartományon belül van és nincs más jel (pl: mélyen fekvő lepény) ami gondra utalhat, éppen ezért nem is kell mindenkinek szednie.

Memo
memo

Sziasztok Lányok!

31 hetes terhes vagyok, mostanában kezdtem el olvastgatni ezt a fórumot, és most hogy ilyen közeli már a szülésem időpontja, lenne egy-két kérdésem, remélem tudtok segíteni.
Sajnos úgy néz ki túl későn kaptam észbe, mert mint a héten megtudtam a nyáron már nincs szülésre felkészítő tanfolyamKép Emiatt most kicsit izgulok, mivel első babámat várom amit tudok a szülésről azt ismerősöktől és szakirodalomból tudom. Mennyire hátrány ez szerintetek? Illetve mi az észrevételetek, mennyire hasznosak ezek a tanfolyamok?
Ezenkívűl szeretnék ill. szerettem volna szülésznőt választani,mert több ismerős anyuka is tanácsolta, de itt azt olvastam, hogy ilyenkorra már ennek meg kellett volna történnie, mert nagyon elfoglaltak a szülésznők. Szerintetek van még esélyem? Illetve ha valaki esetleg tudna információval szolgálni azzal kapcsolatosan, hogy Ferenczi dokinak van-e olyan szülésznő akivel szeret dolgozni, azt megköszönném.
Még valami. Szintén most, a fórum olvasgatása közben ütött szöget a fejembe, hogy még azt sem tudom, hogy mennyiért vállaja a szülést a doktor bácsi. Nem vagyok naív, csak azt gondoltam egészen eddig, hogyha van tarifája a dokinak akkor azt közli az emberrel, ha meg nincs akkor nem mond árat, hanem úgymond rábizza az emberre, adjon amennyit gondol/tud/akar. Most egy kicsit elbizonytalanodtam. Ha esetleg van valakinek Ferenczy dokival kapcsolatban ezirányú tapasztalata és megosztaná velem, azt is megköszönném. Kicsit ugyanis kellemetlennek érzem csak úgy spontán rákérdezni, bár végső esetben úgyis ez lesz a megoldás.

Köszi előre is mindenkinek!

Val.
val

Elöbb elfelejtettem emilcímet írni:

bugoocsiga@vipmail.hu

Ide írjon, aki esetleg nem publikus infót tudna megosztani velem. köszi.
val

Sziasztok! Köszi az infot a keményedésröl, meg a Praxisról!Kép Val! Nekem is Ferenczi a dokim,én konkrétan megkérdezem töle a tarifát a 30.Hét körül, a szülesznöre es a fizetös szobára 22 hetesen kérdeztem,aztmondta h sok aranyos lányuk van,ezért a 30 hét körül ráérünk ezekre a kérdésekre visszatérni! Szóval szerintem amikor legközelebb találkoztok interjuvold meg minden témában! Téged vizsgál 2 hetente,mivel betöltötted a 30 hetet?

Kép
hencsi

Szia Hencsi!

Köszi az infót! Azért egy-két dolgot kérdeztem Én is tőle. Ekkor említette, hogy a 34 vagy 36 héttől, úgyis hetente kell menni a kórházba vizsgálatra és hogy akkor meg lehet nézni a szülőszobát, lehet szobát foglalni és a szülésznőkkel is el lehet beszégetni.

Az árra ezek szerint Nekem kell rákérdeznem. Legközelebb megteszem, de ha nem titok esetleg megkérdezhetem, hogy Neked mit ill. mennyit mondott. Bocs, ha indiszkrét a kérdés, csak lelkileg szerenték felkészülni hogy mire számíthatokKépAz emilem: bugoocsiga@vipmail.hu

Nekem már a 26-27. héttől kéthetente kell járnom hozzá. Egyik alkalommal a magánrendelésére, - ott teljeskörű a vizsgálat - a másik alkalommal pedig a kórházba, oda csak UH-ra. De nálam ennek az az oka, hogy sajnos vesemedence tágulata van a babámnakKép Szerencsére ez most javulni látszik, viszont így nem tudom, hogy 'normál' esetben mi lenne.

val.
val

Szia Val,

Az én kislányom is vesemedence tágulattal született, azt hiszem elég jó vagyok a témában ha valami érdekel írj. Amúgy abszolút ne aggódj miatta mert többnyire nagyon hamar kinövik.

Memo
memo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?