Új privát üzeneted érkezett!

Ezvicc!

Sok-sok gratula és vidámság az egész kis családnak!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Ezvicc!
Nagyon sok boldogságot a picurhoz Kép
Várjuk a szüléstörténetet, remélem a félsz nagyobb volt, mint a tény. Még egyszer sok-sok sikert és boldogságot!
Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Ezvicc!
Gratulálok a fiadhoz! Írj majd, ha lesz időd!
Na ugye, hogy túl lehet élni! Sőt! Kép
Viki
vantal
 
 

 
 

Ezvicc!

Nagyon - nagyon sok boldogságot és rengeteg örömöt kívánok a babádhoz!!!Kép

Jucus

jucus1
 
 


Ezvicc!

Csatlakozom a gratulálók táborához! Minden jót nektek,
üdv. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Ma voltam a 32. heti uh-n. A babóval minden rendben van. A korának megfelelők a méretei. Egy vmit viszont nem tudom, hogy micsoda. Th: 83 mm. Mi az a Th? Sehol sem találtam róla adatot. Ha vki tudja, megírná? Előre is köszönöm.
Ja, és láttuk a kis kukiját is. Olyan édes volt, és apa is bejöhetett.Kép

jucus1
 
 


sziasztok lányok

Mennék én Ezvicc utánKép
Na a mai ctg-n szép 10 perces fájásokat produkáltam, és elég szarul voltam hányinger, hasmenés stb...de a doki megvizsgált és teljesen zárt a méhszáj, így várunk még.(de már csak néhány nap) És találkoztam Ezviccel, fél 9-kor megállt a ctg-s ágyam mellett tök jól van abszolult nem viselte meg a szülés, számomra egy hősKép))

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Eper!

nem baj ha vársz egy kicsit, hogy úgyis teltház vanKép
Ezvicc is a pathológiára került.
Amennyire félt a szüléstől olyan jól viselteKép
Ne aggódj te is hamar túl leszel rajta!


Jucus!

Th alias Thorax a mellkas harántátmérője!
Jó hogy minden rendbenKép
Üdv :Dóri
Vendég
 


Ezvicc!

Gratulálok, és nagyon sok boldogságot, örömöt kívánok a babucihoz!

Üdv,

Erika
erika2004
 
 


Eper: fura dolog, de majd meglátod, hogy pár órával a szülés után kb. annyira leszel csak fáradt, mintha mondjuk túráztál volna egy nagyot. Az öröm, meg az élmény miatt nem dőlsz úgy ki, mint hinnéd. Aztán alszol egyet, és már csak a gátad érzed, ha ráülsz, aztán annyi. Mintha mi se történt volna Kép

Jucus!
Th: mellkast mérik vele
vantal
 
 


Ezvicc! Én is sok-sok boldogságot kívánok! Élvezzetek ki minden percet a kis jövevénnyel!
nyeste
 
 


Sziasztok ! Én is itt fogok szülni, és érdeklődnék, hogy hallottatok-e az EDA-ról, hogy hogy csinálják itt, jól vagy rosszul ?

Köszi.

zsixx
zsixx
 
 


Sziasztok. Érdeklődnék, hogy itt a Délpestibe, az EDA-ról, inkább jókat, vagy rosszakat mondanak ?

Köszi.

zsixx
zsixx
 
 


Bocs !
zsixx
 
 


Zsixx: én kaptam edát, de nem értem a kérdést: hogy csinálják, jól vagy rosszul? Miért ez helyi jellegzetesség minden kórházban? Kép
Én nemtom kérném-e újra. Van jó meg rossz oldala. Csillapítja a fájást rendesen, viszont nem éreztem a tolófájásokat (végén vákuum lett, dehogy ezért-e vagy sem...?! Meg én azon kevesek egyike voltam, akik 6 napos nonstop migrént kaptak utána, ami nagyon keserves volt. De ez utóbbi tényleg nem általános, csak a császárnál használ edánál (az elvileg más, spinális, ha igaz - ha nem, majd javítanak Kép)
Szóval van jó és rossz oldala is. Fájdalomcsillapításra mindenképpen hatásos.
Viki
vantal
 
 


Kösz Vantal, lényegében így van. Sajnos azonban az is van, hogy nem sikerül. És hát ritkán, de van utána fejfájás pár napig. Viszont mindíg nyomtalanul gyógyul.
gyuri
Szeged
 
 


Igen én igy hallottam, hogy nem mindenhol rutinosak ebben. Csak arra lettem volna kiváncsi, hogy a Délpesti-be sok panaszt hallottatok-e, hogy rosszul szúrják be pl. féloldalt hat-e, vagy mégsem hat, vagy túl sokat adnak.

Köszi.

zsixx
zsixx
 
 


Köszi.

zsixx
zsixx
 
 


Zsixx!

Én is EDA-val szültem, és nekem a szülés szempontjából nagyon szuper volt. Én éreztem a végén a tolófájásokat, viszont Vantalhoz hasonlóan nekem is 6 napos migrénem volt utána, de olyan durván, hogy szülés utáni 2. napon egyáltalán nem tudtam felkelni úgy forgott velem az egész szoba és nagyon durva fejgörcsöm volt. Ennek ellenére én valószínüleg legközelebb is kérni fogok. Azt viszont tudnod kell, amit én sajnos utólag tudtam meg, hogy az EDA után jó ha 24 óráig fekszel és nagyon-nagyon sokat kell inni, így kevesebb az esélye a fejgörcsnek állítólag.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tücsök! Én szinte végig feküdtem utána - kivéve a kb. negyedórás látogatást, rengeteget ittam, és ugyanúgy fájt. Alig bírtam kimenni a látogatókhoz (aztán kimentem, közöltem, hogy elájulok, vagy hányni fogok, úgyhogy inkább vissza mentem a szobába). Mintha folyamatosan ütöttek volna egy péklapáttal Kép
Ha viszont feküdtem, és nem mocorogtam, akkor szinte egyáltalán nem éreztem. Nálad is így volt, Tücsök?
vantal
 
 


Doktor!
Az oxytocint rutinból adják? Mindig szükség van rá, akkor is, ha van aki olyan szerencsés, hogy magától szépen és viszonylag gyorsan tágul?
Vagy csak az extra gyors szüléseknél nem? (Vagy akkor is?!)
V.
vantal
 
 


Ezvicc!
Én is gratulálok,ha kicsit megkésve is.Kép
Nem jartam erre mostanában...
Liu
liu
 
 


Vantal!

Nekem úgyan ez volt. Csak úgy volt jó, ha feküdtem, akkor nem éreztem semmit. Abban a pillanatban viszont mikor megemeltem a fejem egy egészen kicsit is már nagyon szarul voltam. Aztán adtak vagy 2 liter infuziót, azt ne kérdezt mi volt benne mert nem tudom, de sokkal jobb lett tőle minden. Nem mondom, hogy elmúlt de százezreszer jobb lett.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Nekem régen nem adtak oxytocint(ill. volt valami injekció a legvégén, azt nem tudom mi volt), csak most itt a Dél-Pestiben. De nem rögtön az elején kötötték be, csak a kitolásban, amikor még háromnegyed óra múlva sem akart a bébi elindulni lefelé. De érezhetően jobb fájások lettek és meg is indult szépen lassan. Pedig féltem tőle, mert hallottam, hogy néha pont az oxytocintól lesz teljesen összevissza, kontrollálhatatlan minden.
nyeste
 
 


Azért ez mégis fura, hogy az EDÁ-tól mindkettőtöknek migrénje lett. Ez kb 4 hónap eltérés, nem? Vajon milyen gyakorisággal fordul elő? Biztos, hogy olyan ritkán? És mitől függ, hogy lesz-e vagy nem?
nyeste
 
 


Ez vicc. Gratulálok a kisfiadhoz. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek.

Üdv. Zsófi
kira
 
 


Nyeste: erre most már én is szeretném tudni...

Én nem azért féltem az oxytocintól, hanem mert több ismerősöm volt aki szült vele is, meg nélküle is. És mind azt mondták, hogy ha adták, akkor bár gyorsabb volt, hatványozottabban fájt is. Van aki szerint jobb volt úgy, ha kapott, mert hamarabb "túl lett rajta", míg mások ellene voltak. Pl. velem egy napon szült egy lány, aki nem kapott (Uzsokiban), és ő azt mondta, hogy sokkal nyobb szülési fájásokra készült, mint amik voltak. Ilyet csak olyanoktól hallottam, akik nem kaptak oxytocint...
vantal
 
 


Vantal!
Én is kaptam oxytocint, mégsem voltak tőle eget rengető fájásaim. Pontosabban nekem is olyan volt, mint az ismerősödnek, sokkal durvábbra számítottam. Szóval szerintem ez is alkat függő. Igazából én a szülés előtt ilyenekkel nem is foglalkoztam, hogy fogok-e kérni ezt vagy azt, vagy sem. Minden jött magától. Viszont valószínű, hogy szerencsés alkat vagyok, hiszen nekem egyáltalán nem volt a szülésem "durva", amiért hálát is adok.

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek hatalmas puszi! Megerkeztunk!!!
Idom visszaolvasni meg nem volt, de majd igyekszem. Apa azt mondta, minden mehet ugy, mint reg, o majd segit. Igy nemsokara jovok majd, es visszaolvasok majd.

Nagyon jo fiu, meg Kép

Most is a kisagyba fekszik, alszik.
Muszaj volt cumit adnunk, mert allandoan szopizni akart. Mar ott tartottunk, hogy egymasba folytak a szopizasok. Reggel kepzeljetek, jottek a csecsemosok, nem akartak elhinni, hogy 120g szopott.
En meg vegig azt hittem nincs tejem, mert nem durrant be, mint a tobbi anyukanak. Kozbe kis Atti, mint egy porszivo kiszopizta Kép

Nagyon faradt vagyok, azt hiszem kihasznalom a csendet, es alszom egyet.

Nagy fajdalmakon vagyok tul, de megerte. Imadom a kis pasit.

Millio puszi!
Judit+kis Atti

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Szia Ezvicc!

Ezek szerint hazaengedtekKép
Pihenj sokat, élvezd ki amíg Apa is otthon van veletek!
Ja és várjuk a beszámolót a szülésről!

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Ezvicc

Örülök, hogy megy a szopiztatás, és nagyon irigykedem rád, nálam a helyzet változatlanKép jővőhétig még nem avatkozik be a doki, várok.....

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Az oxytocin nem "rutin" akkor kell adni, ha a szülés nem halad az előírt mederben, ha nagyon lassan halad az árthat a magzatnak, de a mamának is.

A fejfájás az EDA után ritka, spinál után kissé gyakoribb, mert ott közvetlenül a gerincsatornába adják be az érzéstelenítőt. A kettő nem ugyanaz, de gyakran összekeverik.
A spinált csak császárhoz használjuk, az EDA-t szüléshez, de lehet császárhoz is.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor úr!

Normális az, hogy a szülésem elött a menszeszem 5 napig tartott és nagyon erős volt. Viszont amióta megszültem a kislányomat csak 2-3 napig tart és elég gyenge.Már nem szoptatok és mindig időre jön.
Szóval felkeressem az orvosomat vagy ne, előfordulhat ilyen??

Válaztsát előre is köszönöm:

Litavszki Zsófia
kira
 
 


Ezvicc!

Óriási gratula! Nagyon jó egészséget Nektek! Örülök, hogy ilyen sima ügy a szoptatás nálatok. Nekem nagyon fájdalmas volt az eleje, de hamar helyreállt. Nagyon ügyesek vagytok. És a 120g tényleg fantasztikus!!!
Pihenj, regenerálódj!
Mégegyszer sok boldogságot és jó egészséget!

Eper!
Ne aggódj, a következő Te leszel Kép)
Kitartás, szorítok!

Pocak
picipocak19
 
 


Picipocak
Hát nagyon remélem, ma este telihold, valami jó kis woodu táncot fogok járni hátha hat ráKép))

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Kedves Doktor Úr !
Egy számomra nagyon fontos kérdéssek fordulok Önhöz: szájsebészeten dolgozom, ahol a fogászati kis rtg-fimeket nekem kell készíteni(átlagosan heti 4-5 ). 1 évnyi próbálkozás után sikerült teherbeesnem (5 hetes), emiatt nagyon örülünk a férjemmel, az viszont nagyon aggaszt, hogy a rtg miatt nem lehet-e baja a magzatnak. Egyenlőre még nem szeretném elmondani a főnökömnek, de ha más megoldás nincs, akkor megteszem a magzat egészsége érdekében. A rtg-berendezést rendszeresen ellenőrzik, nem állapítottak meg hibát és dozimétert is hordok, aminek az eredménye a detektálási szintet sose érte el(ez áll a kiértékelésnél). Jelenthet-e e formában veszélyt a rtg a mi esetünkben?
Ön mit tenne a helyemben?
Válaszát előre is köszönöm: Andrea
andi76
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2
 
 


sziasztok
Másfél órája 10 perces fájásaim vannak ennek örülők, de most elkezdtem vérezgetni is, nem tudom meddig várjak? szoritsatok nekem

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Eper meg a drukk, habár remélhetőleg már nem olvasod majd ezeket a sorokat csak szülés utánKép

Üdv :Dóri
Vendég
 


Hajrá Eper!
Szerintem ez már AZ. Szorítunk, ügyi légy.

Kép Kép
fricky
 
 


Andi76!
Bár a mérsek nem mutatnak semmi bajt, de van egy szabály, mely szerint terhes nem dolgozhat rtg-munkahelyen, sőt előre ki kell venni innen, aki gyereket akar. Beszéljen főnökével.

Kira!
Ez minden bizonnyal tök normális dolog.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni mi a gyakorlat akkor, ha a baba a kiírt időpontra nem születik meg. Én június 21-re voltam kiírva (ezen ugye már túlhaladtunk), de az első ultrahang alapján pedig június 30-a a nagy nap. Most melyik dátum a mérvadó?
Ez már túlhordásnak számít? Mikor kell megindítani a szülést? Lehet valami baja a picinek a túlhordástól?
origo
 
 


Sziasztok!
Na most visszaolvastam.

Eloszor is koszonom mindenkinek a drukkot es a gratulaciot! Irto rendesek, aranyosak vagytok. Sirtam is Kép Ez gondolom a hormonok teszik.

Szulestortenet majd erkezik
Annyit elore, hogy NAGYON HALAS vagyok Gerdei Helga szulesznomnek (aki mara szinte mar baratnom) es az orvosomnak Dr Fekete Tamasnak. Profi csapat volt. Nekik koszonhetem, hogy at tudtam elni a szules minden pillanatat. Nem kaptam oxitocint. Hagytak had menjenek a dolgok a maguk utjan. Lebeszeltek az EDArol, es ezert orok halaval tartozom!
Most sokkal kemenyebb fajasaim vannak am, mint szuleskor. A gatsebem miatt. Kedves fiam buksia nagyon csontos volt, es igy eleg sokat kellett varrni. Szerencsere csak vagtak, nem repedtem.

Ha lesz egy pici idom, beszamolok reszletesen.

Eperke Hirado!
Bent van a szuloszoban. Delelott beszeltunk, es akkor mar nagy fajasai voltak, csak nem tagult meg. Meg mindig egy ujjnyi volt Kép


Doktor Ur!
Szulesem masnapjan On vizitelt nalam, a patologian fekudtem meg akkor Kép Orultem amikor lattam, es magamban kuncogtam, hogy en mar ismerem Ont. Akkor meg nem fajt semmim Kép

Szoval mindenkinek megegyszer koszonet mindenert.

Meg annyit, amikor a picur kibujt, azt mondtam meg 3 ilyet. Erre a dokim annyira meglepodott, mert azt mondta a legtobb anyuka azt mondja tobbet soha. En erre nagyon buszke voltam.

Lenyeg: kepek a kis pasimrol:
www.zsamboki.sytes.net Foto album

Hatalmas koszonet meg a ferjemnek, nelkule nem sikerult volna!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok lányok!
Eperke szorítok neked én is!Épp az este akartam még neked írni,h a héten a nagy melegre talán a baba is előbújik!KépÍgy legyen 5ösöm a lottón!(mondjuk nem is lottózom)Kép
Ezvicc!
Kicsit irigyellek,h te már babázhatsz,sőt talán már Eper is...Kép
Kellemes napot mkinek!
liu
 
 


Köszönöm Doktor Úr válaszát: Andrea
andi76
 
 


Megszuletett Maja Jazmin, Eperke kislanya. Vegul csaszar lett. 3350g es 49cm
Nagy gratula nekik. Csak a baratnojevel tudtam beszelni.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Eperke!

Nagy-nagy gratula nektek, jó egészséget és sok boldogságot kívánok.

Kép

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Doktor Úr!!

Köszönöm válaszát
kira
 
 


Eperke!!

Nagyon sok boldogságot a kis jövevényhez.

Zsófi
kira
 
 


Ezvicc

Bizony a hormonok képesek ilyen dolgokra. Kirus most 9 hónapos és én még mindig teljesen érzékeny vagyok.Pl. Ahogy olvastam a Te és Eperke szűlésének hírét megkönnyeztem. Szóval ez már így marad.

Sok boldogságot a kicsihez.
kira
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?