Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,

köszi a gratulációkat.

Kisbora, de igen, a 3/1-es jutott. MOst gondold el, amikor jöttek látogatni a lányaim, a férjem, meg a szüleim. Na mindegy, legalább figyeltek rám, és jobb volt mint a 8 ágyas.

Tudjátok mit,
Bemásolom ide a szüléstörténetemet - egy másik fórumba szoktam írogatni és oda írtam le.

Kicsit hosszú lesz, de mindent leírtam benne és kiderül.

Szilvi,
nekem is azt mondta a Herczegh, hogy nem kell szülésznő, mert Õ mindegyikkel szeretet együtt dolgozni, de én nem szeretem, ha idegen kezek vizsgálnak. Ez kiderül a szüléstörténetemből is.

Kata
kátyuska

Akkor a szüléstörténetem:

Szóval ugye 30-án hétfőre már csak a biztonság kedvéért voltam vizsgálatra beírva a dokimnál, merthogy azt mondta, hogy addig biztosan megszülünk. Délután megvizsgált, rettentő óvatosan, és közölte, hogy a 3ujjnyi méhszájból bő 3 lett, a feje meg teljesen beilleszkedett, már irányba áll stb. Ezért úgy saccolja, hogy 48 órán belül biztos meglesz babó, de szerinte már hajnalban, mert jó kis hidegfront közeleg jó kis széllel. Ismét a lelkünkre kötötte, hogy ne várjunk 3 perces erős fájásokat, mert akkor már lehet, hogy késő lesz elindulni.
Hazafelé még bementem a gyerekekért az oviba, bölcsibe, férjem még visszaszaladt dolgozni lezárni néhány ügyet, de anyukámat kihívtuk hozzánk, hátha….
Itthon már keményedett a pocim, de semmi különös, bár idegesebb és nyugtalanabb voltam. Este 7 körül telefonáltam a férjemnek, hogy szerintem ebből ma szülés lesz, úgyhogy most már igyekezzen hazafelé, bár még nem volt rendszeresek az összehúzódások. Aztán egy kicsit később, úgy kb. 7 perenként jöttek, de nem tudtam annyira figyelni a dologra, mert a csajokra kellett. Fürdetés, etetés, én már nem ettem, csak csokit, mert féltem, hogy szülés közben más is jöjjön….
Fél 10 felé felhívtuk a dokit, hogy most mi legyen, mert kb. 6 percenként jönnek a megkeményedések, mire Õ azt mondta, hogy hát igen erre gondolt, úgyhogy azonnal induljunk befelé. Még megálltunk vízért (hátha mégse az), aztán kb. negyed11-re bent voltunk mi és a doki is. Adatokat felvették, rihi-röhi, mert ugye még nem fájt, poénkodtunk a dokival is, mert mindenki beöltözött a szülő ruhájába (Õ megismerte a férjem „szülő” rövidgatyóját) én is felvettem a kék hálóingemet (amiből nem teljesen lehetett kimosni az előző 2 szülésemnél „szerzett” vér és magzatmáz foltokat), de hát ugye ez hoz szerencsét. Megnézett a dokim, kb. 4 ujjnyira voltam nyitva, már nem engedte a beöntést (én minden gyerekemet emiatt sza@artam le), hiába terveztem el jó régen, hogy én most igenis beöntéssel akarok szülni! Jött a szülésznő, is, olyan igazi katonás, közepesen szimpatikus. Rátettek a CTG-re, jó erős fájásokat mutatott, de nekem még egyáltalán nem fájt. Aztán 11 körül jött a dokim, hogy Õ burkot repeszt. Na akkor már tudtam, hogy innen nem sétagalopp, nevetgélés a dolog!
Így is lett, beindult minden, jöttek a fájások ezerrel, nemtom hány percenként, de fájt. Az első 20 percet nagyrészt állva csináltam, hogy gyorsítsam a dolgot, aztán kikönyörögtem, hogy vegyék le rólam a műszert, mert szeretnék zuhanyozni. Ott is eltelt vagy 10 perc, aztán visszatették rám a ketyerét, akkor már inkább feküdni volt kedvem, bár még a szülésznő alám tuszkolta a labdát, de 2-3 fájás után nem esett jól, csak a fekvés. Aztán mondtam, hogy most már kezdek mást érezni, erre megvizsgált, belémnyúlt és mondta, hogy ott bent megvár egy fájást. Azt hittem beszarok, lerúgtam magamról, és közöltem, hogy azonnal küldje be a dokim (nem akartam többet, hogy Õ egy ujjal is hozzám érjen). Jött a dokim, Õ is megvizsgált, és bár kb. 5 ször nagyobb volt a keze mint a szülésznőnek tudta óvatosan csinálni. Mondta, hogy mindjárt szülünk (ekkor kb. éjfél volt), beüzemelték az eszközöket, és már kellett nyomnom. Kb. hármat nyomtam, de még mondta, hogy várjunk még néhány fájást nyomás nélkül. Ráparancsoltam, hogy ok, de most már ne menjen ki (nem akartam, hogy többet a szülésznő nyúljon belém), erre jó kisfiú módjára leült mellém a székre). Három fájás után megint nyomnom kellett, és ezt követően kb. 3 fájásra lett meg Zsiga, a kis dundi szöszi hercegem. Első pillanatra furcsa volt, hogy szőke, a lányok hosszú fekete hajjal születtek, de természetesen amikor kicuppant és rám tették, semmi nem számított, Õ volt a legszebb az Universumban. (és még most is az – legalábbis nekünk)
Úgy indultunk egyébként neki a dolognak, hogy megpróbáljuk gátmetszés nélkül, de én a megnyugtatás kedvéért mondtam, hogy nem kell erőltetni. A baba feje végül nagy volt (állítólag a 37 cm a legnagyobb kategória), ilyenkor a súly nem is számít, úgyhogy egy kis vágást ejtettek rajtam. 3 öltés, télleg nem vészes. Aztán méhlepény, varrás. Ezt nem részletezem, a dokim mielőtt elment volna a következő szülésére, biztosított, hogy mindent a lehető legjobban csináltam, és hogy akárhányadik baba, tudja, hogy nagyon nehéz.
Elvitték, majd visszahozták a babát, de igazából már feszengtünk mindketten, mert dög meleg volt. Nem volt légkondi, és akkor jött a hidegfront, és olyan fülledt meleg volt minden, alig vártam már, hogy felvigyenek egy rendes szobába, egy rendes ágyra. Úgyhogy kikönyörögtük, hogy a két órát ne kelljen ott kivárni. Ez volt végül is a baj, mert úgy toltak ki onnan, hogy nem is ellenőrizték a vérzésem, hanem felvittek a gyerekágyas osztályra, a szobámba. Ott rögtön elmentem pisilni+zuhanyozni (a férjem asszisztált) és ahogy a zuhany alá álltam, elkezdett belőlem ömleni a vér, több tenyérnyi vérrög jött ki belőlem, nem részletezem, de nagyon megijedtem, gusztustalan és ijesztő volt egyben. Jött egy nő, elkezdett üvöltözni a lenti személyzettel, hogy miért engedek fel, stb. Vérnyomást mért, ami a béka segge alatt volt, és ilyen olyan betétek tömkelegével is háromszor véreztem át egymás után az ágyam. Aztán jött az én dokim, meg egy másik is, meg még nemtom kik, akik megvizsgáltak, a hasamat nyomkodták. De a végén az volt az álláspont, hogy ennyi vér, a 3. szülésnél simán belefér. Na mindegy, túl vagyunk rajta, tényleg egyben vagyok, és már alig vérzek.

Összességében a tapasztalatom az volt, hogy a szülészet a MÁv-ban sokkal jobb volt. Modern szülőszobák, jó kis vagány szülésznők, stb. Itt viszont a gyerekágyas osztályra nem lehet panasz. Mindent úgy csináltak, ahogy kérted, akkor vitték-hozták a babát amikor kérted, megmutatták a dolgokat, szóval tényleg le a kalappal előttük. Bár az is igaz, hogy én ugye fizetős szobában voltam, ahol szvsz a szoba árában benne volt egy kis „plusz” ellátás is, nem tudom, hogy a 8 személyes szobában milyen lehetett…

Szóval, ha még egyszer szülök, akkor asszem ide jövök, választok egy szimpatikus, nem nyúlkálós szülésznőt. A dokim viszont megint bevált, az történt, amit ígért, finoman vizsgált, elmondta, mit miért csinál, kiment amikor nem volt rá szükség, bent maradt, amikor kértem, szóval abszolút emberszámba vett, lelkizett, amikor látta, hogy el vagyok keseredve.
És azt mondom, hogy az első néhány nap ott bent szar volt, de én már ma vállalnék egy negyediket és irigykedem rátok, hogy a szülés-élmény még hátra van.

Itthon: Zsiga egy angyal, gyönyörű, rengeteget alszik. A lányok sokkal nyűgösebbek, kiszámíthatatlanabbak voltak már az elejétől. Egyébként imádják, csak állandóan rajta lógnának, főként – meglepő módon a kicsi. Õt csak a Zsiga érdekli! Most még van segítségem, majd akkor kell felkötnöm a gatyám, ha a hárommal itthon leszek egyedül. De csak megoldjuk! Különben csodás dolog három gyerekes anyukának lenn!

Ha esetleg még van kérdésetek, szívesen válaszolok. Elég frissek a tapasztalataim.
kátyuska

Kátyuska!
Gratu a szöke herceghez! A nyulkálos szülésznö véletlenül nem egy kissé teltebb, fekete haju hölgy volt? Mert nekem is ilyen "megvárunk egy fájást" dolgot csinált egy szülésznö, és jol be is ájultam a vizsgálóban...
De azért örülök, hogy jok az élményeid!

Szilvi! A 2. emelet elvileg nögyogyászat, terhespatologia, tehát hacsak nincs teltház az elsöre vagy ha kéred, akkor a 3.-ra visznek. A 2.-ra csak akkor, ha a babád a koraosztályon van (vagy tényleg teltházas a korház és nem tudják hova pakolni az embereket)

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Memo!

Sajnos konkrét infóm nincs, és is sürgősséggel kerültem be és az ügyeletest kaptam.

Legegyszerűbb talán, ha felhívod a kórházat, mikor ügyeletes. Igaz, így kockázatos, hogy nincs-e váratlan műtét, amikor bemész hozzá.

Telefon szerintem tőle is kérhetsz időpontot. Tapasztalat: 1/2 9-kor van "eligazítás" az orvosoknak, 8.15-kor szoktam a dokimmal randevúzni, mert a "gyűlés" előtt nincs előre tervezett hivatalos program. Persze sürgősségi eset bármikor beeshet.
pingvin

Hát Kátyus ez nem semmi, tiszta libabőr lettem ahogy olvastalak, újból átéltem én is a szülésemet!! A "jókisfiús" rész nagyon tetszett, de ez a szülésznő ez durva...

Egyébként szerintem is csodálatos érzés háromgyerekesnek lenni, mikor először mentünk autóval öten, hátranéztem a gyerkőkre és olyan jó volt látni, hogy ez a sok gyerek mind az enyém/miénk!!

Minyu! Neked is sok boldogságot a picikédhez, gratulálok!!

Sziasztok Mzille

Kátyus melyik fórumba írogatsz, ha nem titok?

Kép
KépKépKép
mzille

sziasztok,

Pingvin nagyon köszi, akkor megpróbálom felhívni.

Memo
memo

Minyu,
Bingó! Õ volt, alacsony, fekete, olyan 40-45 közötti, dundi. Ezek szerint nem csak nekem csinálta, és nem csak én voltam olyan érzékeny...
Téged csak megvizsgált, vagy szülésnél is segédkezett?

Mzille,
az indexre (szülői munkaközösség) szoktam írogatni.

sziasztok, Kata
kátyuska

Sziasztok!

Még mindig várok véleményeket dr.Nyéky Boldizsárról.Ha valakinek van vele kapcsolatban észrevétele,véleménye,kérem ossza meg velem!
Köszi:MELINDA

Kép
kmelinda

Kata Kép
Engem is csak vizsgált, reggel 6-kor még bucsuzoul, 7-kor van müszakváltás, ugyhogy engem már az Évike "fejezett" be a csasziig. Ö meg egy tünemény.

Memo Kép
A reggeli referálónak 9-kor van vége, ugyhogy vagy elötte, vagy utána. 11-kor meg nagyvizit, azon is ott van néha.

Melinda Kép
Boldizsárról is csak folyosói tapasztalatom van, ami ugye szülésnél nem mérvadó Kép Viszont ha jól láttam, ö szokott irogatni a Meglepetés magazinba, az olvasói kérdésekre válaszokat.

Puszka

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Ha lesz választott szülésznőm, akkor reménykedhetek benne, hogy más, pl. az aktuális szülésznő nem fog vizsgálgatni? A leírásotok alapján nem szeretnék összefutni az általatok emlegetett szülésznővel :-)
Lenne néhány gyakorlati kérdésem: mikor kell először CTG-re menni? Helyileg hol van a kórházban? Kiváncsi lennél mi a véleményetek a légzésfigyelőről? szerintetek érdemes venni?

Üdv,
Csenge
Vendég

Sziasztok!

Kátyuska!
Gratulálok a szőkeséghez :-)!
Remélem sikerül elkerülnöm a "nyúlkálós-fájást kivárós" szülésznőt!
Én nem akarok előre választani, legalább ezen spórolunk... Remélem nem bánom meg. Meg az is lehet, hogy mégis császár lesz, akkor meg tulajdonképpen felesleges. Vagy nem? A MÁV-ban sem volt választottam, akikkel a szülőszobán találkoztam azok nem igazán foglalkoztak velem, de utána a gyerekágyon nagyon rendesek voltak, segítettek mindenben, odafigyeltek rám. Szóval vegyesek a tapasztalataim, kíváncsi vagyok itt milyen lesz.

Szilvi!
Én is pedzegettem a férjemnek,hogy jöhet korábban is a baba,de nem igazán hat rá Kép! De a hétvégén a parkettázás meglesz, az is valami.

Jó babavárást! Virág 30+2
virga

Minyu,

Nagyon köszi a tanácsokat de sajnos egyenlőre képtelen vagyok elérni Sorbán dokit lehet,hogy a legjobb megoldás az lenne ha személyesen megkeresném.
Memo
memo

Sziasztok!

Én is a Schöfibe járok.
Nekem van egy nagylányom, most végzi az 5. osztályt. A picivel most vagyok a 27. hétben.
Ez a szülésznős dolg izgat amiről fent írtatok. Nekem a dokim ajánlott egyet és már találkoztunk is, remélem nem róla van szó. Tudom a nevét is, de azt inkább privátban.
a címem: tool.orabt@chello.hu

Köszi előre is!

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta!

Ki a dokid? Ha nem Kósa doktor, akkor valszeg nem a fent leírt szülésznőt ajánlotta.

Üdv:

Zita
pzita

Csenge Kép
Ha van fogadott szülésznöd, akkor shzerintem csak ö vizsgál. Ctgre elvilg a 35-36. héttöl kell menni. Ha van fogadott szülésznöd, akkor vele egyeztetsz idöpontot és a szülöszobán megcsinálja. Ha nincs, akkor a földszinten, az Uh-bejelentkezös ablak mellett van a ctg szoba.
mi most vettünk légzésfigyelöt, ma szereljük be. remélem, nem lesz rá szükség, meg Nándi nem koraszülött és nem is kissulyu, de biztos ami biztos. Mikor a korházban voltam, az egyik szobatársamnak ikrei voltak a koraosztályon és ott életet mentett a kisfiu alatti léhgzésfigyelö!!!

Kriszta Kép
akire én gondoltasm, asszem Marika a neve.

Virga Kép
csaszinál nem kell szülésznö!

pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Kedves Zita!

Köszönöm a gyors választ, írtam neked vissza.

Minyu!

Neked is nagyon köszönöm, hál istennek nem ő, akiről írtatok.Ildikónak hívják.
Gratulálok a fiadhoz.

Puszi
Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Ma bent jártam a kórházban a Herczeghnél. Megmutatta a szülőszobát, ami szerintem semmivel sem marad el a MÁV-osnál. Bíztatott, hogy lehet, hogy augusztusra elkészül a másik egyágyas is. Jó lenne! Aztán egyből a harmadikra vitt fel, mert szerinte is olyan szegényesek az elsőn a körülmények, hogy ha lehet inkább áldozzak a fizetős szobára és akkor garantáltan jó élményekkel fogok hazamenni. Egy kétágyast néztünk meg, nekem nagyon tetszett. Tágas, tényleg normális bútorokkal van berendezve, nincs az embernek az a kórterem érzete. Én mindenképpen ezt választom. Egyágyasba valahogy nem szívesen mennék. Annyira hozzá vagyok szokva a nyüzsihez, hogy szerintem azért jó lesz valakihez szólnom, nem szeretek egyedül lenni.
A másik ami nagyon megnyugtatott, hogy a doki a lelkemre kötötte, hogy egyből szóljak neki ha valami van, akár az éjszaka közepén is, mert régen többször is volt abból gond, hogy a szülésznők csak az utolsó pillanatban szóltak neki (én is így jártam ugyebár). Velem lesz az elejétől a végéig.
Ezek után teljesen belelkesültem. Láttam ott két pici babát is, szóval már alig várom, hogy én is megláthassam a kisfiamat! Érdekes, hogy a férjem bent a kórházban valósággal megszeppent, mert mint mondta, most tudatosult benne, hogy mindjárt szülünk. Nem tudom mit pánikolt, nem is ő fog szenvedni!

Üdv mindenkinek: Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Katyuska!

Gratulalok a babahoz! Elolvastam a szulestortenetet. Tudja vki a nevet annak a szulesznonek? En eddig nem terveztem, hogy fogadok, mostantol igen. (BarHerczegh nekem is azt mondta, nem kell) Puszi mindenkinek,
Udv,
M
masodik

Sziasztok!

Kátyuska története után most már nekem is illene idebiggyesztenem a szüléstörténetem.

Kátyuska,
Örülök, hogy a dokid ilyen rendes volt. Nekem volt fogadott szülésznőm ,Tündi és mikor beért Õ is megvizsgált fájás közben, azzal a különbséggel, - hogy jó előre szólt és felkészített, hogy tudja ez most nem kellemes de muszáj megnéznie így is... hát nemmondom, de legalább tudtam "nagyjából" mit várhatok...

Második,
ha van lehetőséged, szerintem fogadj - persze ez attól is függ hogy milyen az orvosod. Hozzám pld Tündi talán közelebb állt, azt mondanám "olyan" asszonytárs féle volt, úgy éreztem többet is foglalkozott velem, mknt a dokim (talán?)... de ha az orvosod olyan mint Kátyuskáé, akkor lehet hogy elég tényleg Õ.

üdv, kisborA
kisbora

Sziasztok,

kisbora, igen bigyeszd ide Te is.

Jajj lányok, nem gondoltam, hogy ekkora vihart kavarok a szülésznő miatt. Nem voltam odáig érte, de azért annyira nem volt durva - na jó, azért nem kellett volna "úgy" nyúlkálnia, meg a végén jobban figyelhetett volna rám. A nevéről egyébkén fogalmam sincs.
Kisbora, Másodiknak is úgyanaz a dokija,mint nekem: dr. H.

Viszont két szimpatikus emberkét megemlítenék. Az egyik egy szülésznő (ez volt a kártyájára írva), de én a gyerekágyas olsztályon találkoztam vele: B. Kati - egy szigorú, 45 körüli nő, de nagyon komolyan veszi a dolgát.
A másik meg egy iszonyú jófej doki, alacsonyabb, Õ is olyan 45 körüli nagy bajusza van és mindig mosolyog. Nem tudjátok ki Õ?
Joccakát, Kata
kátyuska

<font color="0000ff">Kata!

Három nagybajuszos doki van. Közülük egy van aki állandóan mosolyog, ez Szakács doktor. A másik kettő Ferenczi doktor (ő is sokat mosolyog), és Bognár doktor (rá végképp nem mondanám, hogy mindig mosolyog.) Ha még valami egyéb paramétert is megadsz, akkor tutira beazonosítjuk Neked.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Kisbora!
Várjuk a sztorit Kép!

Minyu!
Hát ez az! Tudom én, hogy császárnál nem kell szülésznő igazán, viszont egyelőre hüvelyi szülésre készülünk. De az előző császárom miatt nagyobb az esélyem a következő vágásra Kép. De nem választok, ezt már eldöntöttem. Kell másra a pénz (pl. a fizetős szobára).

Gszilvi!
Mi is csak a harmadikon jártunk és én is egy kétágyast láttam. Én is abban szeretnék majd lenni. Itt legalább lesz társaságunk és lehet, hogy még segíteni is tudunk majd egymásnak Kép.

Mi jövő csütörtökön megyünk dokihoz, az már a 33. hét lesz. Húú de izgalmas a vége Kép! Már úgy várom a pici lányt Kép!

Üdv, Virág
virga

Kátyus Kép
A bajsza őszes volt, vagy inkább barna? Asszem Szakácsnak barna csak. Nekem a "Bogival" (Bognár jo élményeim vannak, szerintem jopofa!
Egyébként meg ne szabadkozz a szülésznös dolog miatt, mert ahogy engem vizsgált, az szerintem nagyon durva volt!!! A dokim is vizsgált ugy, hogy kivárt egy fájást, de össze se lehetett hasonlitani!

Kisbora Kép
Sztorit ide nekünk Kép Ja, igen, még asszem én sem irtam ide... Majd minnyá elökotrom a másik topicbol
pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Na, itt vagyok.

Terminus elött 2 nappal, hétfö hajnalban 5-kor kezdett csordogálni a magzatviz, igy bementünk a korházba. Fájásaim nem voltak, dehát ugye megrepedt a burok és 1 ujjnyira nyitva voltam. A dokim azt mondta, ha nem indulnak be a dolgok, kedden reggel oxitocinra köt- meginditja a szülést. 2 oránként ctgztek, és du 4 körül megvizsgált egy szülésznö, Ilike (nem volt fogadott szülésznöm) aki tágitott a méhszájon, de ez még nem volt annyira brutális. De elfolyt a nagyja magzatviz és tágultam 2 ujjnyira, és jöttek a fájások. Estére már 5 percesek lettek, de nem tágultam tovább, igy elküldtek aludni. Na, hát azt nem tudtam. Kép Végül hajnal 4 körül mégis elszenderedtem . 5 kor ébresztettek, borotválás, beöntés, wc, vizsgálat-bö 2 ujjnyi (a vizsgálat közben kis ájulás... Ez volt a Marika nevezetü fentebb már emlegetett szülésznö), beöntés ismét, wc, tusolás. Eközben szoltak a dokimnak is, aki Csabival szinte egy idöben futott be, én meg pont elkészültem a tusolással és már jo erös fájásaim voltak.
8-kor ujabb vizsgálat, ezt már a dokim csinálta: 3 ujjnyi a méhszáj, szépen haladunk, kapunk egy ágyat a szülöszobán, Csabi beöltözik zöldbe (hát baromi viccesen nézett ki!) És vajudgatunk tovább. 9 körül már 4 ujjnyi a méhszáj, mindenki örül, hogy ilyen gyorsan haladunk, és 10-re babát igérnek nekem. Biztos ami biztos mégis bekötik az oxitocint (nem tiltakoztam, legyen meg a baba minél elöbb-gondoltam), na hát innentöl kezdve Csabi keze zsibbadt Kép (annyira szoritottam) én 2 fájás között néha beájultam, szülésznö-tanulo kislányok lelkesen borogatták a homlokom, és mi vártuk a tolo fájásokat . Amik nem jöttek. Kép 11-kor ujabb vizsgálat és a dokim császárt javasol, de konziliumot kell összehivni, hogy jogos-e (az utobbi idök nagy csaszis botrányai miatt gondolom én) . Na, hát én azt mondtam, hogy mindegy hogy, csak szedjék ki ezt a gyereket. Jön Tarro Tanárur, a fö-fö Guru és Áment mond a császárra. Közben persze a melletünk lévö császár-mütöböl sorban hozzák ki a pici babákat, lelkes apukák vadul fotoznak és videoznak (szegény Gáspárka élete elsö videokazettáján a háttérböl nagy nyögéseket lehet hallani- ez volnék én :-O ) A doki bekönyörgi magát 2 programozott császáros közé, és nagy nehezn 1-kor be is jutunk. Az anesztes orvos (Drága jo Dr Sorbán) 6 orás spinális érzéstelenitést javasol, nagyszerü- nyögöm én, még kivárunk egy fájást a mütöben, aztán megszurnak én meg megkönnyebülök, hogy zsibbadok. Elfektetnek, és már vágnak is, közben röhögnek, hogy Erika, az orvosom milyen gyorsan a lovak közé csapott. Engem huznak-vonnak, taszigálnak, majd kb 2 perc mulva örömmel közlik, hogy megszületett Nándi, aki kettöt nyekeg, és gyorsan átviszik a szülöszobára, ahol rendbeteszik. Na, ott fel is sir, apuka fotoz (utolag meséli: hát, néhol elég béna lett a kép, mert a könnyeimtöl semmit nem láttam :-O ) Közben odabenn én is pityergek kicsit, el is felejtem megkérdezni, hogy egészséges-e. Néhány perc mulva behozták, adhattam neki puszit és megsimiztem kicsi kezét és elrobogtak vele melegedni. Mig engem stoppoltak elmondták a paramétereket is: 3130 gr, 55 centi 10/10-es apgar. A dokik még viccelödnek kicsit (hogy az éppen aszisztálo orvos keze alá a dokim csak akkor feküdne, ha öngyilkos akarna lenni Kép ) én sandán nézhettem Sorbánra, mert ö mosolyogva közölte, hogy addig jo, amig igy poénkodnak, mert ha nagy csend lenne, akkor gond lenne. Kész a himzésem, kapok kötést, pelenkát, és áttolnak a szobámba. Aznap még 2-szer kihozták Nándit, odatették mellém, én meg csak szemlélgettem, milyen szép. Másnap már felkelhettem, söt, fel is kellett kelnem, és áldottam Sorbán kezét a 6 orás spinál miatt, mert 24 ora elég hosszu lett volna fekve. És innentöl gyogyulgatunk, épülgetünk. A cicim péntek reggelre jol bedurrant, de hála a Söfiben lévö aranykezü és aranyszivü Krisztának, aki a tejleadoban "kinozza" az anyukákat sikerült kimasszirozni a csomokat, és kiszivni a tejcsit. Na, innentöl kezdve mint a fejöstehén (jol tejelö magyar tarka, már csak a billog hiányzik a fülemböl :-O) szopizás, fejés, másik cicin lazitás, szopizás fejés stb... )
Egyébként öt ajánlom mindenki figyelmébe, a tejleadó az UH mellett van, elsö alkalomkor vinni kell a kiskönyvet.

Na, megyek, mert nyökög a porontyom.
pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu, köszi a válaszokat és a szüléstörténetet! Sok boldogságot kívánok nektek!
Légzésfigyelő, bébiőr ügyben szeretném még kérdezni a tapasztalataitokat: a Maxi-Cosi-nak ajánlották a kombinált légzésfigyelő+bebiőr termékét, a babadiszkontban most akciósan kb. 30.000-ért. Tudtok valamit erről a márkáról? Nekem ez jó árnak tűnik, de persze csak akkor, ha legalább olyan jó, mint az Angel Care, amit sokan dícsértek.
Bognár doki is tud mosolyogni, ha épp olyan kedve van :-) Nekem ő a dokim és örülnék, ha Kata őrá gondolt volna.

Csenge
Vendég

Sziasztok!
Én is a Schöfiben szültem tavaly júliusban,és idén augusztusban is ott fogok szülni!
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak,meg voltunk elégedve mindennel,és a szülészdokim,Dr.Bakos István is sokat segitett!
idén is vele szeretnék szülni.
A szülésem is problémamentes volt,és most van egy gyönyörü,egészséges kisfiam,Lacika!
Ági
lacikaanyja

Minyu,
gratulálok NÁndihoz! Te mikor is szültél? Ezek szerint itt a dokik mindig poénkodnak. Vizit közben, szülés közben, meg császár közben is... Nem baj, legalább egy kis lelket öntenek belénk.

Pzita,
na most megfogtatok, hogy a három közül melyik bajuszos dokira gondoltam. Ez egy kifejezetten kis termetű (max 180 cm.), vékonyka doki. Nagy bajusza van. Úgy ellenőrzött, hogy mindig megnézte a bugyimat - gondolom, hogy milyen a vérzésabem.
Az elején furcsának tartottam, aztán már csak röhögni tudtam, amikor minden reggel úgy jött be vizitre, mosolyogva, hogy: "BUGYI"!
Aztán mindig ellökött egy két poént is.

Gszilvi,
azért ne hasonlítsd össze a két kórház szülészetét! mármint a kórtermeket. A MÁV-ban sokkal modernebb volt minden: szülőágy, légkondi (ez nekem nagyon sokat számított volna abban a fülledt hőségben!). De végül is mindegy: nem egy szállodába indultam, és a lényeg, hogy jó kezekben voltam. És az is biztos, hogy a dokik nagyon emberségesek - és ez sokkal fontosabb,mint a szülőágy mínősége.

Én amit egyébként utáltam a MÁV-ban (a csecsemős osztályon kívül), hogy mindenki ferde szemmel nézett rám, amikor megtudta, hogy dr. H-nál szültem. Szinte emberszámba sem vet
tek...

Nem tudjátok hogy lehet képet kicsinyiteni? Betennék képet a gyerkőcökről, de túl nagynak itéli a rendszer.
Kata
kátyuska

Szia Ági!

Üdv közöttünk! Augusztusra elég sokan várunk babát az ide írogatók közül, én augusztus 16-ra vagyok kiírva. Te mikorra várod a másodikat? Örülök, hogy jó élményeid voltak a kórházzal kapcsolatban, ha van egy kis időd írhatnál erről hosszabban is.

Csenge, 31+0
Vendég

<font color="0000ff">Kata!

Ha Windowst használsz, akkor a legegyszerűbben a Paint programmal tudsz képet kicsinyíteni. (Minden program/Kellékek/Paint) Itt megnyitod a képet, és a kép legördülő menün belül a nyújtás/döntésre kattintva, tudsz kicsinyíteni. És persze van még x+1 program erre, de ez a legegyszerűbb, és ez szinte minden gépen fenn van, ahol Windows van.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Sziasztok,

Én is augusztusra várom (aug.9) második babámat és nagyon jó volt olvasni Minyu születéstörténetét Sorbán dokiról mert én is őt kértem meg a császárhoz. Mostmár csak azon kell izgulnom, hogy nehogy előbb szülessen mert a doki nem lesz júli. utolsó két hetében. Szóval szurkoljatok, hogy bennmaradjon.

Mindenkinek nagyon gratulálok a babákhoz!!!

Memo
memo

Sziasztok!

Lacikaanyja,Ági!
Újabb augusztusi anyuka Kép! Üdv közöttünk! Jól számolom, hogy 13 hónap lesz a két baba között? Gratulálok Kép!

Most már annyian vagyunk augusztusiak, hogy muszáj lesz összefutnunk Kép!

Üdv, Virág 30+6
virga

Sziasztok!

Hát tényleg jó sokan vagyunk! Még a végén amikor jön egy jó kis augusztusi front egyszerre fog az egész bagázs bevonulni! Legalább ismerősök közé menne az ember...

Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Igazából én csak nosztalgiáztam, hogy megnéztem a Schöpf-Méreis oldalt.. hiszen az én pici lányom már tavaly októberben született...de most mégis úgy érzem, hogy hozzá kell szólnom az olvasottakhoz, ha nem bánjátok. Tudnotok, kell, hogy én világ életemben rettegtem a kórházaktól, a szüléstől... Hát, nem mondom, nem is volt egyszerű a dolog, mert nagyon hosszú és nehéz szülésem volt -ha csak a kemény részt számítjuk akkor is 20 óra-, de az orvosokról és a választott szülésznőmről, aki Marika volt (akitől többen félenek a vizsgálatai miatt..) csak dicshimnuszokat tudok mondani. Kósa dr., Sorbán dr, Marika, az ügyeletes szülésznők mint angyalok voltak, úgy bántak velem, mintha a saját lányuk lennék! Ami Marika vizsgálatait illeti...én is hallottam róla a szülés előtt híreket keringeni, féltem is, és úgy gondoltam, hogy ami belülről jön fájdalom azt majd csak kibírom valahogy, de kivülről ne!! Aztán közben minden megváltozott...lehet, hogy Marika vizsgálatai nem voltak kellemesek -de hangsúlyozom, hogy alapból is annyira fájt, hogy a különbség már nem volt jelentős- (na ezzel most jól megijesztek mindenkit, de nem akarok..:-)),lényeg hogy segítség volt...az eredmény számít! Amikor már 15 órája vajúdtam és 1 ujjnyi volt a méhszáj...megváltás volt Marika "közbenjárása". Egyébként pedig tartotta bennem a lelket, kedves volt, viccelődött, gondoskodott rólam. Úhgyhogy ne rettegjetek tőle :-)

Egy szó mint száz, örök hála Kósa és Sorbán dokinak, nagyon drgák, Marikának, akinek a határozott kedvessége igazán segít és minden nővérnek, csecsemősnek, mert velem mindenki nagyon rendes volt, megváltoztatták a kórházakkal kapcsolatos eéőítéleteim. Biztos, hogy én legközelebb is ott fogok szülni!

Mindenkinek szép babát és könnyű szülést!!
ternó

Sziaszotk!

Már rég nem írtam, most is kicsit kilógok a sorból, mert nekem 10.30.-ra van jegyem csakKép....de már túl vagyok a félidőnKép

A Ferenczinél fogok szülni(szerintem nem 1 kifejezetten mosolygós tipus), de szülésznő és egyéb finomságok terén még ugyebár nem kellett nézgelődnöm....a Tündi nevű szülésznőt egyébként nagyon sokan dicsérik, ha olvastok vissza akkor láthatjátokKép
A szüléstől bazira félek, lévén az első és fogalmam sincs ugye h mire számítsak, illetve a rémtörténetekből már azt is leszűrtem, h ezt biztos túl sem lehet élni, olyan rossz, de próbálok majd az eredményre koncentrálni, meg hát annyian túlélték már előttem is....Kép

Már 2 alkalommal kiscsajt mondtak a babucinkra, szóval remélem be is jön, a ! D-sen még ki is nagyították a puniját, mert hitetlenkedtem, ott nekem is ugy tünt, h olyasmi a lába köze mint az enyémKép

Ti mikor kezdtetek el vásárolgatni?
A légzésfigyelős témával kapcsolatban valaki arra válaszoljon nekem lécci, h kell-e tanfolyást elvégezni, h ha jelez akkor hozzá tudjak nyulni a gyerekhez, vagy a jelzés arra szolgál h a babát felébressze a mély álomból...??? hallottam ezt és azt a variációt is.....de melyik igaz?

Sziasztok

Kép
hencsi

Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra! Én még nagyon az elején járok a baba várásnak Kép, még csak a 10. hétben vagyok. Én is a Schöpf Mereiben fogok szülni, mert ott van a dokim. Esetleg van valakinek tapasztalata Dr. Széles Ferenccel kapcsolatban? Nekem ő a nődokim évek óta, és meg vagyok elégedve vele, de szülési tapasztalataim nincsenek. Kép
Még egy kérdésem lenne, talán Ti tudtok segíteni: Mit lehet tenni az állandó émelygés ellen? Kép Én már próbáltam a sokszor kicsit eszem dolgot, de pár percnél tovább sajnos nem volt hatása. És meddig tart még az émelygés??? Kép

Előre is köszi!

Lexy
lexy

Sziasztok!

Nem tudná nekem valaki megadni Fehérfi Kriszti szülésznő mobilszámát (az orvosom azt mondta, ráér 4 hét múlva, de addigra már csak 2 hónapom lesz hátra, szerintem az már késő!!)?! Küldhetitek a freemail címemre: csinieri@freemail.hu
Köszi: Erika
csinieri70

Hencsi Kép
Tanfolyam nem kötelezö, de szerintem ajánlott. Vagy legalább annyi, hogy egy oktato kazettát megnézz eröl. Nekünk Angel care van,. ez ugy mükszik, hogy ha 15 mpig nem érez mozgást, akkor csippant egyet, ezután még 5 mp mulva elkezd csipogni. Tehát elvileg a csippantás, csipogás is "felébresztheti" a babát, de ha komolyabb gond van akkor neked kell segiteni.

Lexy Kép
Nekem csak az segitett, ha fekve ettem Kép Illetve kis kortyonként hideg üditö, fagyi, nagy ritkán esetleg kola (bár nagy kolaellenes vagyok) Nekem a 13. héten kezdett enyhülni a rosszullét, addig a kaja nagyrésze kijött Kép
Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Kedves Minyu!

Nagyon koszonom a tanacsot! Kép Bizom benne, hogy nalam is enyhulni fognak a tunetek, mert az egesz terhesseg soran kicsit kellemetlen lenne...Kép
lexy

Kedves Lexy!
Én is Dr Széles Ferencnél fogok szűlni.Igaz még nem szűltem nála de eddigi tapasztalataim vele szembe csak pozitív.Én a 6.ik gyermekemet várom hidd el sokmindent megéltem már a tehességgel orvosokkal szülésekkel kapcsolatban és úgy látom végre egy rendes dokival találkoztam.Te hová jársz hozzá terhesgondozásra?Én a József Attila ltp lakom és szerencsére itt is rendel.
Üdv Lola

Kép
lola76

Sziasztok kedves "Először-szülők"! (Húúú, de nagyképűen hangzik, hogy én már a másodikat várom)

Ne féljetek a szüléstől! Gondoljatok bele, hogy azok a fájások csak órák kérdése és elmúlnak, de az az édes pici gyerek egész életen át fog boldogítani!! Nekem mindig nagy szenvedés volt amikor megjött (hányás, totális rosszullét stb), és a szülési fájdalmaimat is ahhoz tudom hasonlítani. Nem voltak erősebbek (ez komoly!), csak nem 1-2 óráig tartottak, hanem 7-et. Ezért nagyon fárasztónak éreztem a dolgot, főleg úgy hogy előtte 1-1,5 órát aludtam csak, s mivel 2 napja ültem a kórházban a fájásokra várva, kicsit türelmetlen is voltam. Amúgy az tényleg igaz, hogy amint meglátod a gyerek pofiját, már nem is érdekel az semmi, habár szülés közben néha elfogott az önsajnálat, azért abban a pillanatban csak boldogságot és büszkeséget éreztem. Ezt az érzést irigyelhetik ám tőlünk a férfiak!!!!!

Az émelygéssel kapcsolatban sajnos nem tudok tippet adni, mert nekem semmi sem segített. De nyugi, tényleg elmúlik, hiába érzi néha az ellenkezőjét már az ember. Első terhességemnél a 16. hét környékén múlt el maradéktalanul, most a 12-13. héten enyhült, de az utolsó reggeli rituálé a 20. héten volt.

Szóval, Lexy, Hencsi, ha a dokitokkal meg vagytok elégedve, bíztok benne, és már most is jó hangulatú egy-egy vizsgálat, akkor nincs mitől félnetek.

Üdv: Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Kedves Lola: Eloszor is fogadd gratulaciomat gyermekeidhez! Azt hiszem Neked tenyleg van mar tapasztalod akkor e teren. Kép En is a Jozsef Attila lkt-re jarok rendelesre, meg neha a Schopf Mereiben szoktunk talalkozni. En mar regota ismerem ot, es eddig en is mindig meg voltam elegedve vele. Kép A rendelesen mindig nagyon kedves es figyelmes, es mindent elmagyaraz, szoval a bizalmam megvan iranta. Lehet, hogy mar irtad es csak az en figyelmemet kerulte el, de mikorra varod 6. babad erkezeset?

Kedves Szilvi:
Nagyon koszi a batorito szavakat!Kép A szulestol igazan meg nem felek, mert meg annyira messze van (bar tudom, hogy az ido gyorsan el fog szaladni, es hopp mar itt is lesz a babuka)
Te mikorra vagy kiirva?

Udv,
Lexy
lexy

<font color="0000ff">Erika! Elküldte már valaki Fehérfi Kriszti számát? Ha nem, akkor szívesen elküldöm. Jelezz!

Hencsi! Vannak tanfolyamok, és a legtöbb szakember azt mondja, hogy ha már egy halom pénzt elköltesz a légzésfigyelőre, akor nem árt, ha tudod, hogy kell segíteni, mert ritkán ugyan, de van olyan, mikor nem téves a riasztás, és nem feltétlenül elég, hogy megrázod a babát.
Egy ilyen például: http://www.tiva-med.hu/ujraeleszt.htm De ha jól tudom, akkor máshol is van ilyen tanfolyam.
Sajnálom, hogy ha Te nem találtad mosolygósnak Ferenczi doktort, akkor biztos nekem van szerencsém vele, pedig nem is az orvosom. De egyet tudnod kell. Jó kezekben vagy nála. Ha ő mondja, azt hogy kislány, akkor az 99,9%. A barátnőm orvosa is ő egyébként.
Tündi, ha jól tudom, akkor leginkább Szőnyi doktor kismamáit szokta "vállalni", persze lehet, hogy vannak kivételek.

Jó babavárást a pocakosoknak, a többieknek szép napot!

Zita</font>
pzita

Hencsi,
+ info Zita mellé:

www.léghajó.hu
+ tanfolyam a Madarász utcai kórházban

légzésfigyelőt egyébként sokszor lehet a védőnőtől is bérelni, vagy barátoktól kölcsönözni;), talán úgy olcsóbb is tutibb mert már van róla tapasztalat.

A:o)
kisbora

SZIA Lexy!

Örülök,hogy végre van valaki rajtam kívül,aki szintén januárra várja a babát!Én is a Schöpf-ibe járok,és dr.Nyéky Boldizsárhoz.2006.jan 12-re vagyok kiírva,a második babánkat várjuk.Émelygésre nemtudok tanácsot adni,de azt hallottam már,hogy 1 pohár tej evés előtt,vagy lefekvés előtt,segít.Nekem szerencsére semmi bajom.Mármint se émelygés,se hányás,semmi rosszullét.A héten megyek a 12 hetes ultrahangra,holnap pedig a Nyékyhez.Nagyon várom már az ultrahangot.

szia. MELINDA

Kép
kmelinda

Kedves Zita!

Köszönöm a segítséget, sikerült megkapnom a számot, sőt már beszéltem is Krisztivel!
Üdv.: Erika
csinieri70

Sziasztok!
Én most egyáltalán nem érzem, hogy repülne az idő. A 39. hét közepén járok, kétéves fiacskám ekkor már a hasfájósok igaz dalát kiabálta Kép
Vendég

Szia Melinda!

Én január 22-re vagyok kiírva, és jövő hét pénteken megyek az ultrahangra! Már nagyon várom, mert akkor fogom először igazán látni és hallani a bennem lakó kis csodát! Kép)
Annyira irigyellek, hogy neked semmi bajod nincsen! Ez csak a második terhességeddel van így, vagy már az első során sem volt semmi panaszod? Nekem most így a munka és a vizsgaidőszak mellett nem annyira jó érzés...Kép De a küzdés nemes célért folyik!Kép

Üdv,
Lexy
lexy

Sziasztok!

Én is osztom Gszilvi véleményét, hogy nem kell félni a szüléstől. Miután túl lesztek rajta már csak a szépre fogtok emlékezni, amit szavakkal nem lehet kifejezni. Azt a csodálatos érzést, amikor először tartod a kezedben a csodát. Minden ami rossz vagy kellemetlen volt hamar elillan. A Schöfiről csak jót tudok mondani, nagyon felkészült csapat dolgozik ott.
Amikor januárban bekerültem 5-6 hetesen ill. mikor csinálták a méhlepénybiopsziát nagyon-nagyon emberiek voltak.
Korábban már írtam, hogy nekem is ez a 2. terhességem és szept. közepére várjuk a lánykát. A "nagy" lány már 6. osztályos.
Kmelinda, látom Te meg az én születésnapomra vagy kiírva, akkor lesz egy bak csemetéd. Nem mindig könnyű velük, de kitartóak és céltudatosak tudnak lenni.

Mindenkinek jó pocakosodást kívánok
Kriszta
27+3
88 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok

Lexy!Nem irigyellek a rosszullétek miatt!Kitartás,pár hét és elmulik.(azt hallottam,hogy a 3-4. hónapban elmullik)Az első terhességem is így zajlott!!Semmi hányás,émelygés....stb.
Remélem nem függ össze,hogy akkor fius terhességem volt,(fiam született)akkor most is fiam lesz.Na,ezt jól leírtam!
Szóval,most lányt szeretnénk,NAGYON!!Azért bevallom,örültem volna,ha lett volna hányás,émelygés,rosszullét!!!Hogy miért????Mert akkor talán letudtam volna rakni a cigit!
Ma délután megyek a dokimhoz,megbeszéljük a további teendőket.Védőnő,fogászat stb.
Kriszta bevallom,örülnék neki,ha pár nappal előbb születne majd meg a bébi.Mivel én szilveszterkor születtem,bulis lenne,ha a babám is akkor születne.Anyósom pedig jan.1-jén látta meg a napvilágot.Ugyhogy már vagyunk ketten bakok,eggyel több vagy kevesebb,ám legyen!!
A fiam szűz!!!Hát csajok!Nem könnyü egy szűz gyerekkel.Pláne,hogy fiú.De IMÁDOM!
Na mennem kell dolgozni!Sziasztok.

PÁ:MELINDA

Kép
kmelinda

Sziasztok!

KMelinda!
Az önfejű, makacs Nyilassal sem könnyebb Kép! És most még lesz egy kis Oroszlánom is, igaz lányból Kép.
Szerintem nincs összefüggés a baba neme és a hányinger, émelygés között: a fiammal is volt, a lányommal most sokkal rosszabb volt. Van egy ismerősöm, neki 3 lánya van és mindegyiknél más fokú volt a hányingere.

Egyébként tegnap voltam dokinál, hatalmas baba várható (most 2400 gr körül van és még csak a 32. hét), 1 hónap múlva találkozunk, akkor már lesz CTG is.
Üdv, Virág 31+6
virga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?