Új privát üzeneted érkezett!

Délelőtt láttam, hogy Hév-pótló buszok jártak Békásról Szentendrére! Tudtok valamit erről, hogy csak hétvégén vagy hétközben is? Mert nemtom, hol áll meg a busz, de a levélben küldött térképről úgyis ide lehet találni, remélem.

Viki
ccviki

Sebi ma pont 10 hetes, és ma kacagott először!!!
Már napok óta próbálkozik vele, de ma uzsi után kínálgattam még cicivel, amin jókat vigyorgott. Anya próbálkozik, Sebi rácuppan, szív kettőt, nagy vigyor, cici kicsusszan, még szélesebb mosoly.
Erre egy idő után már nagyon kellett röhögnöm, és amikor elnevettem magamat, visszanevetett! Kép
Ezt eljátszottuk még párszor, nagyon aranyos volt!
A párom rohant a videóval, hogy felvegye a mutatványt, de addigra elkezdett csuklani a manó...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

huhh, nem semmi sztorik Kép
én rettenetesen antiboitikum ellenes vagyok, életem során egyszer ha ettem önszántamból, de a gyereknék az ember nem tudja mivel tesz jobbat/rosszabbat. S ha még az információ is kevés, vagy egyáltalán nincs . . .
nem szerettem volna a helyetekben lenni.

jobbulást Myra!
tudok valamivel segíteni?

kérem a pontos időpontot, mikorra készüljenek a sütik!!!!

Szilvi
szilvamag

Myra,
remélem találkozunk, mert hirtelen annyi kérdésem lett a kiütésekkel kapcsolatban, hogy most fel sem teszem ôket.

Cas,
ez rád is vonatkozik.

Laga
laga

Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci

Viki
Csak azt nem írtad meg a mailben, hogy hánytól mehetünk, és akkor végül melyik nap?
Ha minden jól megy, akkor mi megyünk! Kép
Ki jön még?

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és azt se, mit vigyünk!
Ásványvíz és speckó Cas-féle diós-csokis-mazsolás püspökkenyér jó lesz?
(A januári talin már volt hozzá szerencsétek... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Viki,
Myrától megkaptam az útvonalat, de tényleg nem tudjuk, hogy mikor. Holnap estig légyszi találd ki. (Tudom hogy megvárod az idôjárás jelentést.)

És azt is, hogy mit vigyünk.

Laga
laga

Sziasztok,

látom megy a tali szervezés:-)
Most csak annyi, hogy én(mi) semmiképpen nem tudunk menni. Egyrészt, nekem nagyon-nagyon messze van, már Szilviék is eléggé kiestek a számomra könnyen és hamar megközelíthető helytől, ha jól tudom, Ti Viki még kijjebb laktok. Másrészt meeeeeg......más.

Szóval akármikor is lesz, jó szórakozást mindenkinek:-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!
Alakul már a tali! Jaj, de jó!!!

Laga
Nem semmi ami történt veletek.

Sárának is voltak kiütései. Én azt hittem, hogy ettől nincs csúnyább, de szegény Lilláé csúnyább volt. Mi Locoid Crelo krémet kaptunk, ha jól tudom. Csak két napig volt szabad bekenni vele, naponta egyszer. El is múlt tőle. Azóta a gyógyszertában kevert "testápolóval" kenem és tényleg elmúltak a pöttyei. Nekünk is azt mondták, hogy túleszi magát a gyerek, ugyanis 6 hét alatt 1,8 kg-ot hízott. De nem tudtam elvenni tőle a cicit, mert akkor üvöltött. Tehát mi ettünk tovább ugyanugy.
Most viszont szerintem sokkal kevesebbet eszik és nem is hízik annyira. (Pöttyei sincsenek. kopp-kopp-kopp) Ez nem baj, mert ha így folytatta volna előbb-utóbb kidurrant volna egy napfényes délután Kép
hmmc

Viki
Én nem kaptam mail-t. Kép
hmmc

Hmmc,
Pedig csoportos mailben Neked is küldtem, de ezek szerint valami hiba történt. Küldöm mégegyszer mindjárt!

Laga,
Azt írtam, hogy nekem hétfő kivételével bármelyik nap, bármikor jó. Döntsetek majd Ti! Csak megjegyeztem, hogy nem gond-e Nektek, ha esőt jeleztek szerdáig, mivel nem mindenki tud kocsival jönni és hát esőben babakocsizni nem nagy élmény. Legalábbis nekem sosem volt az, de most rólatok van szó, azt csináltok, amit akartok:-)
Ja, nem találtam a Te mail címedet sem a profilodban.

Nyugodtan csapjon nyakon virtuálisan, aki jönne, de nem kapott tőlem címet meg megközelíthetőséget:-)

Mucus,
Sajnálom, hogy nagy a távolság miatt nem jöttök, de javaslom költözzetek közelebb:-)))))))

Összefoglalom tehát, az eddigi visszajelzések alapján melyik nap NEM jó:
- hétfő
- csütörtök délelőtt

Cas
Látod, nem izgulom el nagyon a dolgokat meg időpontokat, 3 gyerek mellett már csak a következő napot bírom betervezni. És hol van még a jövő hét:-))))))

Szóval mikor jöttök? Nektek kell kimozdulni, döntsetek Ti! :-)))

Dobok majd össze kaját is, ne bajlódjatok cipekedéssel, és remélem senki nem ételallergiás különösebben. Persze, majd odafigyelek az alakotokra is:-)) Csak a babákat ne hagyjátok otthon!

Kiváncsian várom, milyen időpontot választatok!!

Viki

U.I:
Elnézést, hogy nem adom meg itt a címemet, de hátha olvassák hiovatalos szervek is a topikot és holnaptól megtalálnak a 4/4-es ügynökök is:-))
ccviki

Sziasztok!
Megnéztem a met.hu-t mert ott nem olyan globális az időjárásjelentés mint a TV-ben. A jelenlegi állás szerint kedd estétől jön a napokig tartó zuhi.
Szóval esetleg kedd???
myra

Hmmc,
A Locoid is szteroidos. Ezek szerint nem lehet kikerülni...
myra

Sziasztok!

Nekem jó a kedd! Holnap kedd:-)) Többiek is gyorsan figyu ide és szavazáááás!

Viki
ccviki

Kedd oké, mi szívünk szerint de. 11 felé érkeznénk Sebivel, és délutánig maradnánk...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok
Nekem is jó a kedd. Hány óra?

Myra
Akár szteroid, akár nem nagyon szépen rendbe tette Sára pofiját. Tényleg nagyon csúnya volt, a piros pöttyökből már sárga lé is folyt. Iszonyatosan nézett ki a gyerek. De két nap alatt elmúltak a fejéről és hála máshol nem jöttek ki. Azóta lekopogom csak a feje koszmósodik egy kicsit néha-néha, de nem sok gyerek van tökéletes bőrrel.
Lehet, hogy ezen a héten leviszem Sárát fülbevaló-ügyben. Hétvégén Nagykanizsán vettünk nagyon aranyos bébi-fülit. Itt a nagy fővárosban nagy találtunk. Még egy pici erőt kell gyűjtenem.

Véletlenül nem tudja valaki, hogy hogyan lehet egy két és fél hónapos gyerek szájába begyűrni mindkét kezét könyékig, mert ha igen ez nagyban megkönnyítené az elalvást.
hmmc

Akkor mondjuk kedd 10-től, amíg a zenekar bírja szuflával ill. az utolsó Hév járatig:-))

Viki
ccviki

Hmmc,
Megkérdezem Lillát. Neki annak idején sikerült. KépKépKép
myra

Sziasztok!

akkor máris beszerzem a nagy adag joghurtot az epres joghurttortához. Jó lesz?

Myra!
mivel úgyis majdnem szomszédok vagyunk, elvihetlek?

Szilvi
szilvamag

Hmmc
Na ilyen sárga folyós cucc van Sebi fején is. Most megint éppen javulóban...
Ma végre megyünk allergológus dokihoz, remélem erre is talál vmi megoldást!
Könyékig begyűréssel Sebi is próbálkozik a jobb kezén, a balon szerencsére megelégszik a hüvelykujjával! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvamag,
A szoptatósok epret nem ehetnek. Kép
Elvihetsz. Köszönjük! KépKép
Azért a többi kisgyerekes anyuka engedélyét kérem, mert már egész jól vagyok, csak a hangom maradt Darth Vader-es, és a nozim folyik kicsit. Elvileg nem fertőzök, legalábbis a környezetembe senki nem lett beteg, és Lillának sincs semmi baja (pedig ő fél nap az arcomtól 2 cm-re tartózkodik, és bele szoktam inni a tápis cumijába hőfok ellenőrzéskor Kép).
myra

Szilvamag
IGEN SAJNOS nem ehetünk epret KépKép

Nekem is jó a holnap!
Lenne egy kérdésem Viki és a többiek: Van egy XY lány, aki olvas minket, de nem kapcsolódik be, mert hogy a kezdet kezdetén nem kapcsolódot - ezt a hülyeséget. Megkérdezhetném, hogy ő is jöhetne a kislányával Korinál egy nappal fiatalabb.

Hmmc
Milyen volt a hétvége???? Írtam még sms-t csak 28ft volt a kártyámon és nem engedte elküldeni, pedig egy sms 20 Ft....
nikcsi

Nikcsi,
Jöhet persze XY is:-)

Myra,
Darth Vader is jöhet és az erő legyen veletek, hogy hamar és könnyen idetaláljatok:-))

Viki
ccviki

Nikcsi
Nagyon jó volt a hétvége. Majdnem fogtam én is egy nagy halat. Peti elment vásárolni és pont akkor volt kapás. Ki is szenvedtem a partig, de behúztam a féket és mivel amúr volt a lelkem miután meglátot uccu neki . . . Kb. 1 órán keresztül remegett kezem-lábam.
De azért fogtunk egy 3 kilós pontyot, ami éjszaka kiugrott a szákból, mivel nem volt bezárva. Fényképet is csináltunk róla, hogy mindenki elhiggye.
Dorina is fogott 5 db szélhajtót.

A nyaralást pedig már nagyon várjuk.
hmmc

Nézzétek milyen erős vagyok! Ja és a fülemet is közelről!
Sára
Kép
Kép
hmmc

Sárának is ilyen csúnya volt a pofija.
Kép
hmmc

Na voltunk allergológusnál. Nagy kaland volt, a világ túlsó vége, persze pont kajaidő, de azért Sebi aranyos volt, jókat vigyorgott a vizsgálat alatt, aztán kiverte a balhét, hogy mostmár kaját! Úgyhogy még meg is etettem a dokibácsi piros kanapéján! Kép
Szóval le vagyok tiltva mindenről, még arról is, amiről eddig nem mondtam le. Pl. rámát sem kenhetek a kenyeremre, mert tej van benne. Virslit nem ehetek, mert jó eséllyel tejpor van benne. És így tovább, és így tovább, se tojás, se olajos magvak még nyomokban sem. HOgy min fogok élni? Jó kérdés... Kép
Ezt két hétig, addig írnom kell mindent, hogy mik a tünetek a kölkön, aztán újra tárgyalunk.
És felírta nekünk is a hydrocortisont, hogyha a diéta ellenére sem javulna a buksiján a cucc 1 hét múlva.

Viki
Ennek fényében rám nem kell készülnö, én majd legelek egy kicsit nálatok a kertben asszem... KépKépKép

Hmmc
A halakhoz gratula! Kép Mijaza szélhajtó?
És Sára hogy tűrte a kiruccanást?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A szélhajtó egy kicsi hal. Dorina azt ki tudja fogni.
hmmc

Sziasztok,

oké, legyen kedden a tali. Szóval az holnap. Igaz a férjem csinált egy kis programot délelôttre, de majd igyekszem és én is csatlakozom. Emiatt viszont nem merem felajánlani, hogy elviszek mást is. Nemtom mikor tudunk csatlakozni. Viszont hazafelé szívesen sofôrködöm.

Teus arca pont olyan mint Sáráé és Lillusé volt. Egyébként sokat javult amióta leálltam a napi 8 Túró Rudiról...

Viki,
Myra elküldte az eligazításod. Ha eltévednék, hívom majd Myrát.

Akkor sziasztok holnapig,

Laga
laga

Sziasztok,

Viki,
Sajnos a csütörtöki doki látogatás miatt ezen a héten nem engedtek el még egy napra szabira. (ha tudnád a nagy zöld bank, hogy csütörtök fényében még kevesebbet számíthatnak majd rám). Szóval sajnos nem tudok menni... Na nem baj. Ilyenkor írom mindig, hogy majd legközelebb. Remélem legközelebb már itthon leszek és nem kell alkalmazkodnom zöld elvtárshoz.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Hurrá holnap BABA PARTY! Ha minden jól megy jön XY is! Most jut eszembe Szilvamag, anno Mariann is ígérte, hogy csatlakozni fog... Kép
nikcsi

Sehol senki? Majd Vikiéknél dumcsizunk, mi? Kép
nikcsi

Mariannról azóta nincs infóm, pedig ugye egyszerre van gyermekeink szülinapja Kép
szilvamag

Zseppy
A nagy zöld csak nem az otp?
hmmc

Hát nekem sajnos le kell mondanom a talit! KépKépKép
Reggelre teljesen begyulladt a bal szemem, félek kötőhártya gyulladás. Ami a csúnya ebben, hogy a férjemnek egy hete múlt el... Pedig annyira mondta a szemész, hogy nem fertőző! De ezek szerint... Kép
Úgyhogy inkább nem viszek nektek belőle. (Vezetni se nagyon tudnék...)
Annyira sajnálooooooooooom... brühühű! Már megint lemaradok! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc,
Hát naná....

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sajnos mi is maradunk. KépKép
Tegnap elkiabáltam. Gyanús volt, hogy a gyerkőc 11 órát aludt egyhúzamban. Szépen elkezdett belázasodni. KépKép
Én is el vagyok kámpicsorodva...
myra

Cas,
Nem akarlak tovább szomorítani, de én mindig úgy tudtam, hogy a kötőhártyagyulladás fertőző. Az új orvosi nézetek szerint már nem???
myra

Zseppy
Én is a nagy zöld táborát gyarapítom Kép

Cas, Myra
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni. Kép

Myra
Én is úgy tudtam, hogy nem minden kötőhártya-gyuszi fertőz. Állítólag a bakteriális az nem. Sára is éppen most van túl rajta, neki a hátha ment a szemére (állítólag).
hmmc

Sziasztok

Jó bulizást, úgy nézem az időjárás kedvez nektek. Kép Remélem a legközelebbire már mi is tudunk menni. Most 2 hetes Fanni és a dokinéni azt mondta, 4-6 hetig inkább ne menjünk ki, mert a liftben is elkaphat valamit, stb.

Fannin is vannak kisebb kiütések a fején és arcán, de remélem nem hatalmasodik el rajta is. A védőnő azt mondta, hogy hormontúltengés miatt van.
Látva a fotókat amiket feltettetek, nagyon ilyesztőnek tűnnek.

Cas, Myra és Lilla
Gyors gyógyulást nektek.

Boglárka
boglarka

Boglárka,
Természetesen Te tudod mit tartasz legjobbnak a gyerekednek, de szerintem ilyen sokáig ne zárd be magatokat. Ráadásul most már "nyár" van, és nem mínuszok. Legalább sétálni menjetek el. Lilla, Kori és Sára is 3-4 hetes volt amikor először babapartyra vittük őket...
Talán 3 hónapos volt amikor a doki néni mondta, hogy Lillus épp most esett át valamin és semmilyen általunk érzékelhető jele nem volt (én nem nyomogatom a máját, lépét, nyirokcsomóit). Állítólag kellenek ezek az apróbb fertőzések, mert így erősödik az immunrendszerük.
myra

Boglárka
szerintem is a 4-6 hét az túlzás!
Még télen amikor nagyobb a fertőzés veszély, akkor is előbb ki viszik a piciket.
De ha már tényleg nem mersz vele kimenni, akkor a lakásban csinálj kinti klímát. Legyen sokat nyitva az ablak!

Myra, Cas
jobbulást mindenkinek:-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Boglárka: én is túlzásnak tartom a 4-6 hetet. Nekem a koraszülött kisebbikemmel mondták, hogy kb 6 hétig, azaz nagyjából 3kg-ig ne menjünk ki. Ez ősszel volt.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,

Viki,
köszi a vendéglátást. miután eljöttünk ment még valaki?

Cas, Myra,
nagyon számítottam rátok! Gondoltam, hogy megvizslatjátok teus bôrét. Egyébként sokat javult a bôre. (Nem eszem tejterméket 2 napja.)

Laga
laga

MESÉLJETEK!!! Milyen volt a tali?

Myra
Nemtom, hányféle kötőhártyagyuszi van, de már sokat javult a szemem. Remélem 1-2 nap alatt elmúlik, és Sebi sem kapja el.
Tényleg, neked kell még diétáznod Lilla miatt? Vagy azzal a laktózbontó-cuccal helyreálltak a dolgok?

Boglárka
Mesélj, mi a helyzet nálatok? Miket csinál Fanni? HOgy bírod a kialvatlanságot? Kép
A pöttyökhöz sok szerencsét, remélhetőleg nálatok semmi ilyen katasztrófa nem lesz. (Sebi is nézett úgy ki, mint Lilla a képen, de Myránál és nálam is elég komoly anyai allergia van, ez rendesen beleszól a dologba!)
Ja, és Fanni nagy erős baba, szerintem nem kell félteni a levegőtől. CSak szép fokozatosan...

Mucus
Köszi! Kép

Laga
A diétához kitartást! Aztán ha mind elmúlt Teusról, elkezdheted, hogy próbálgatni kezded, melyik tejtermékre mit reagál. Hátha nem reménytelen a helyzet... ?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Köszönöm, hogy akik tudtak, ideértek:-)

Mivel telehordtátok a kamrát mindenféle rágcsálnivalóval és érdembeli fogyasztás néélkül távoztatok, meg kell ismételni a talit!
Főleg azért, mert én mindenkit láttam egyesével, de igazából tömegesen összejönni nem lett idő:-) Pedig hozzá vagyok szokva az olaszos hangulathoz:-))

Cas,
Ó, sajnállak, elég kellemetlen betegség az és én is csak a fertőző fajtájáról tudok. Ami nem fertőző, az műszem vagy a fehér bot:-)))

A taliról: én nagyon örültem, hogy személyesen is megismerkedhettünk és milyen jó volt pici babákat szaglászni:-)Csak sok volt a turnusváltás és kevés hozzá a vendég:-)

Nikcsi,
Kijöttek az epertortán is a pöttyök, mire hazaértél? Szerintem azok eleve nem is magok az epren, hanem kiütések, csak már beszáradtak :-))))))

Laga,
Úgy nem volt nehéz utánad jönni valakinek, ha Te mentél el először:-)) Beugrott még Nikcsi és Hmmc, de valszeg megijedtek a gyerekeimtől, akik egyszerre ébredtek délután fel és lepték volna el a vendégeket, így ők is léptek:-))
Hát ilyenek ezek:-)))

Myra,
Mielőbbi gyógyulást Lilla babának!!

Na megyek fürdetni, jó éjt!

Viki
ccviki

Viki
Ezért szerveztem én is lelkesen a pali-partykat! Sosem lett deficites! (A hajógyári piknikre jó kiindulási alap?) KépKépKép Na jó, a társaság se vol rossz...
Azért nagyon sajnálom a mait! Még az idő is tök jó volt...

Myra
Jaj, lemaradt, hogy Lillának jobbulást! Hogy bírja?

Kép
Kép
Kép
cas

Viki
Köszi a vendéglátást és finom uzsit. Azt nem tudom, hogy Nikcsin kijöttek-e a magok és hogy hol, de amíg itt voltak nálunk, addig nem láttam semmit furcsát rajta.
Bocs a telefonért, de egyszer az egyetlen legnagyobb gyerekem így fogja elhagyni az eszét. Remélem nem zavartak, amikor visszamentek.

Cas, Myra
Jobbulást mindenkinek!

Jó lenne egy olyan talit szervezni tényleg, ahol egyszerre vagyunk ott. Jövőhéten vége a sulinak és akkor már nekem sem kell alkalmazkodnom.

Bogi
Mi Sárával vasárnap jöttünk, ki a kórházból és következő vasárnap már kint sétáltunk 10 percet! Hétfőtől pedig már sokszor-sokszor 10 percet. Nem értettél félre valamit? Az lehet, hogy két védőnő ennyire ellentmond egymásnak? Mi 6 hetesen már meglátogattuk a nagyit Miskolcon Kép
4 hetesen pedig már Agárdon sütette a hasát Sára az udvaron.
4 hónaposan pedig meg fogja látni még a tengert is Kép
Ma készült el az útlevele Kép
hmmc

Viki!
köszi a vendéglátást, boccs a gyors távozásért. Közben visszakapta párom az autóját, így hiába indultam sietve. De legalább még frissen odaért Myrához a kóstoló Kép
Mikor lesz a következő buli?

Szilvi
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?