Új privát üzeneted érkezett!

Myra
Az urtica stimmel. Mellé Ricinus Communist. No meg Laktoherbet, ez nagyon bejött és Sebi is bírja.
Lilla pedig már egy igazi komoly hölgy! Az a kalap!!! Kép

Hmmc
Remélem Sára szeme javul!
És Sebi is folyton keresztbe fordul, aztán beszorul, meg lerúgja a takarót! Kép

Mucus
Hát az már igaz, hogy van tartaléka bőven. Mé így, hogy a jobb-cicis-gondok miatt kicsit diétára került is hízott 120 g-ot, és ezzel elérte a 6,5 kg-ot a héten. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Az urtica stimmel. Mellé Ricinus Communist. No meg Laktoherbet, ez nagyon bejött és Sebi is bírja.
Lilla pedig már egy igazi komoly hölgy! Az a kalap!!! Kép

Hmmc
Remélem Sára szeme javul!
És Sebi is folyton keresztbe fordul, aztán beszorul, meg lerúgja a takarót! Kép

Mucus
Hát az már igaz, hogy van tartaléka bőven. Mé így, hogy a jobb-cicis-gondok miatt kicsit diétára került is hízott 120 g-ot, és ezzel elérte a 6,5 kg-ot a héten. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Sára még nem szorul be Kép Õ még éppen elfér. De azért haladunk a növésben is. Lemértem 54 cm és 5,7 kg. Úgyhogy növünk erősen nemcsak széltében, hanem hosszában is.
De ebben a melegben jóval kevesebbet eszik, mint szokott. Az igaz, hogy többször eszünk, kb. 2,5 óránként, pedig már volt olyan, hogy kibírta akár a 4 órát is. De max. háromra emlékszem.
hmmc

Sziasztok!

Húú, kányikula tetőzik, itteni olvasnivalóm dettó:-))

Mi a gyerekszobába is szereltettünk 2 éve klímát, miért szenvedjenek a gyerekek is a melegtől, úgyis ők tudnak a legjobban szenvedni. Nem árt az, ha okosan van elhelyezve, használva. Nyílván ne a gyerekágyra nyomja a hűvöset, hanem ahol nem éri közvetlen "leáramlás" a kicsit. És nem megy az állandóan. A miénk talán félóránként kapcsolt be a legnagyobb melegben is csak pár percre. Meg azt szoktuk csinálni, hogy kimegyünk a szobából arra a kis időre, mikor nagyon felmelgedett a helység, mert nem voltunk pl. itthon és erőteljesebben fúj. 2 nyáron használtuk, eddig senkinek nem betegedett meg tőle. Viszont nyugodtan alhattak, játszhattak bent a kinti vad meleg idején. Ja és az újabbak már nem olyan szűrőt használnak, mint a régebbiek, amiken könnyen megtelepedtek a gombák, bacik. Szezon előtt ki kell tisztogatni és kész.

Cas, Nikcsi, Myra és "Panaszosok":-)
Kívánom, hogy testi-lelki bajaitok minél előbb megoldódjanak! Mást mit lehetne mondani bíztatásnak? Talán azt, hogy 3 gyerekkel majd nektek is sokkal könnyebb les:-)))
Az elsővel én is sokkal bajlódósabb, parásabb és lelkileg insatbilabb voltam. Igaz a cicigondjaim (a szokásos kisebesedés, fájás)az első 2 hétben megoldódtak, de jutott bőven megpróbáltatásokból.
Elsőszülöttünk, Marci egy középsúlyos rendellenesség mellett elég "problémás" volt: nem szeretett szopizni, se tápizni, megkínlódtam az etetésével is nagyon. Újszülött korától kezdve alig aludt, nagyon érdeklődő- mozgékony baba volt, így rengeteget kellett vele foglalkozni (játszani, cipelni oda dolgokhoz, stb.) De ahogy egyre értelmesebb és önállóbb lett a mozgásban, annál jobban lefoglalta magát. Persze ez továbbra is szigorú felügyeletet jelentett számomra:-)
Hanna szintén kis bibivel született, 1 évig rendszeres elfoglaltságot, aggodalmat jelentett ez alapból is. Õ ugyan szopizott szépen, de alvást ő sem vitte túlzásba, pluszba még éjjel is többször felébredt, nappal meg követelte a közös játékot, mindent.
És itt van nekünk most Olivér babánk, aki szépen szopizik, 6 hós koráig nem nagyon volt el társaság és szórakoztratás nélkül, de onnantól éles változás következett be a magatartásában. Egyedül ellszik este, napköben, nem kell már altatni, nappal jól eljátszik magában, de azért ő is érdeklődő és hozzászokott a társasághoz, úgyhogy kellek még neki:-)
Viszont a sok hurcolástól és a tesókhoz alkalmazkodástól baromi lusta lett és vagy az evolúció másik ágát választotta mozgás terén, vagy egyszerűen más a véleménye az emberi mozgáskultúráról. Mivel nem kúszott-mászott eddig (a tesói ilyen korukban már igen), hanem forogva, hemperegve közelít a tárgyak felé, ha egyáltalán közelít. Mert általában először szép szóval, majd Darth Vader-es fenyegető hangon próbál ránk hatni, hogy cipeljük el a játékokig, ha már egész nap hurcoljuk a popóját oviba, vásárolni, stb.

Na, szóval ne csüggedjetek csajok, egy gyerekkel meg kell küzdeni, hogy a többit már simán bevállaljátok és lazán felnevelgessétek:-))
Csak annyit tudok mondani, hogy 3 gyerekkel sokkal kerekebb nekem a világ. Bátran, utánam!
De akinek egy másik tanács szimpibb: én hétpróbás kaszkadőr vagyok, de soha senki ne csinálja utánam a 3 gyerekes mutatványt:-))))))))))))))))))))))

U.i:
Ezen a héten a 2 nagyobbikam nagyiknál, úgyhogy bárkitől dalolva átveszek másik 2 gyereket megőrzésre, ha pihizni akartok pár órát:-))))

Nekem akkora gyerekhiányom van, hogy ellazulás helyett itt szomorkodok a nagyok után:-) Nem vagyok normális:-))

Viki
ccviki

Cas,
Anyááám borogasss, Olivér meg "csak" 7kg 8 hósan:-))))
ccviki

Lilla is bejárja a kiságyat. Szerencsére mi a nagyobb méretű ágyat vettük, mert már pár hetes korában keresztbe fordult, és ha véletlenül elakadt jött az ordítás. Most már megoldja. KépKép
A takaró lerugás ellen vezettük be a hálózsákot. Kép

Cas,
Megírod a potenciálokat, és az adagolást?
Te a Laktoherbet milyen mennyiségben iszod (napi hány deci, hány filterrel)?
Én most a Herbalakttal fogok próbálkozni. Végre sikerült beszereztetnem. Az a vicces sehol nem hallottak róla, pedig ez is a Herbária terméke mint a Laktoherb.
Szép súlyban van Sebi. Küldhetnél nekünk át néhány kilót. Kép Lilla pár hete amikor hirtelen 2 hét alatt nőtt 4 centit (most 65 cm) visszafogyott 6,5 kilóra és azóta nem mozdul onnan. Kép Igaz annyit mozog, hogy nézni is fárasztó. Kép

Viki,
Küldöm a lányom. Kép

Mucus,
Hát igen, nem lobog Lilla haja a szélben. Kép Ráadásul szöszke, így messziről az a kicsi se látszik. Kép
myra

Viki
Hát amikor a legmélyebb ponton voltam, akkor zokogva motyogtam a férjemnek este az ágyban, hogy "Én nem akarok több gyereket!".
Aztán most, hogy megint kifelé haladunk a kátyúból, és kezdem igazán élvezni Sebit, már meg-meggondolom a dolgot!
Igenis TI vagytok, több gyerekes, jó kedélyű anyák a példaképeink, hogy "túl lehet élni" több gyereket is! KépKépKép

Hmmc
Sebi is kevesebbet eszik a napokban, most 4,5 óránál tart, igaz megint nem adta alább 40 percnél a szopit, és 2 órája alszik. Kép
Te hogy tudod lemérni a hosszát? Nekünk csak baromi pontatlanul sikerül (+- 4-5 centi... Kép)

Myra
D5 volt mind a kettő, és napi 2×5 golyócska.
A Laktoherbet 2 filtert egy nagy kancsóba (1,5 lityi), és délelőtt megiszom. De nem így kéne (2,5 decibe 1 filter, napi 4-6-szor), rajta van a pontos adagolás, valszeg úgy még hatékonyabb!
A hálózsákon már én is gondolkodtam, asszem nézek is neki egy vékony nyárit a héten.
A kilók mehetnek, van bőven miből, nekem meg leszakad a derekam! Kép Kíváncsi vagyok, ha ő is "beindul", mennyit hízik majd.

Ja és pár kép:
Kicsi kalózom
Kép

Na így szopja az ujjacskáját ezerrel:
Kép

Mindenki féltett tőle, de Sebi imádja a pörgő-forgó-zenélőjét. A sárga bohóc rajta a kedvence:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Köszi.
Én úgy szoktam mérni Lillát, hogy a feje búbját a pelenkázó lap végéhez igazítom, kihúzom a lábát, és megnézem a sarka meddig ér. Utána gyereket le a lapról és lemérem a lapot a kijelölt pontig. KépKép
A pörgő forgó nálunk is bejött, de most már le kell majd szednem, mert az egyik figura alját eléri, és le akarja tépni. KépKép
myra

Myra
A méréstechnikád irigylésre méltó! Este mi is kipróbáljuk! Kép
Sebi is nyúlkál már a dolgok után, pár napja fedezte fel a kezét, de még ügyetlen hozzá, és ezért nagyon mérges tud lenni. A mászással dettó. Addig hernyózik, amíg előre nem halad pár centit, hogy elérje a szőrjószágokat az ágya végében. És akkor nagyon boldog. Ha nem megy, akkor meg nagyon mérges. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Tényleg Boglárka írt vissza neked? Tudsz róluk valamit?

Nikcsiék???
myra

Még nem olvastam végig a dolgokat, de ahogy megteszem írok!
Csak így bele-bele olvasva, irigykedem, hogy 30 fok alatti lakásba vagytok. Nálunk 32 fok van, ha éjjel minden nyitva, akkor is 28-ig megy le.... Kori be van rekedve, ezért megyünk a dokihoz.
A szopi továbbra is szar, de nekem ez jár - úgy látszik Kép
nikcsi

Myra
Nem írt vissza. Remélem csak hulla fáradt, és se kedve se ideje netezni meg sms-zni...

Nikcsi
Huh, gyilkos lehet akkor nálatok a klíma! Kép
Megint sebes a melled és Kori tovább gyilkolja?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

fúú mennyit írtatok!

Myra,
az Alfalfát milyen dózisban és potenciálban szeded?

Cas,
a Ricinust meg az Urticát hogy kombinálod?

Egyébként a kis mu˝vésznô is többször szopik amióta ilyen meleg van. Gondolom szomjas. Adtam neki forralt vizet. Azt a fintort amit levágott! Ja és vasárnap délelôtt tiszta kiütés lett a lelkem! Reggel még nem volt semmi, délben amikor felkelt tiszta pötty volt. Találtam egy homeós szert rá: Calcarea Carbonica. Próbáltátok már?

Teus éjjel csak egy kombidresszben és egy vékony hálózsákban van. Próbáltam a takarót is, de ha állati pipa, akkor úgy felturbózza magát, hogy elkezd helyben futni és lerúgja a takarót. Szóval az nem jön be, mert nincs kedvem még azért is felkelni, hogy ellenôrizzem, hogy be van-e takarva.

Na sziasztok,

Laga
laga

Laga,
Elvileg az Alfalfa-t szopi elött 20 perccel kell bevenni, mert azonnal hat, alkalmanként 5 golyócskát, de mivel nálam baromi lassú a tejtermelődés én órakkal elötte szoktam.
Pöttyökre Casék kaptak homeós bogyót ha jól emlékszem.
Képet kapunk Teusról??
myra

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, több oka volt. Főleg a megnyúvadásom, mostanság meg inkább én is alszom, mert különben megpurcanok. Az építkezést még nem teljesen fejeztük be pénzhiány miatt, nincs leszigetelve kívülről, elmaradt a klíma,és az árnyékolás is. Itt a tetőtérben jelenleg 30 fok van, amúgyis utálom a nyarat/meleget, nemhogy egész nap. Olyan jó lenne megnyerni a lottót. Na jó ezt a bilibe lóg a kezem dolgot befejezem.

Régebbi dolgokhoz (is) hozzászólás:

Hmmc
Kaális kisfiú miért halt meg? És mi baja volt? Mennyi idős volt?
Ha nem fogadja el a teát, próbáld meg a forralt vizet. A teát Kori is utálta, de a víz okés! Napi 180-250 ml-t iszik.
Nyálzás: Korinak még semmi, de buborékok és nyál van rendesen. A kezét úgy nyalogatja, szopizza, annyira édes. Eleinte azt hittem azért csinálja, mert éhes, de nem, a cicit csak fagyinak nézi -nyalogatja. Kép
Sárának jobbulást. Kori is beteg, elkapta tőlem. Bár szerencsére a kedve nem rosszabb, csak iszonyatosan szörcsög az orra, és repedtfazék hangja van. Tegnap voltunk dokinál, ma pedig fülészetre kell menni, mert a bal fülére már érzékeny volt, pedig sokat használom az orrporszívót, ez nagyon jó találmány, bármennyire is brutálisnak tűnik!

Myra
Szerintem is vizsgáltasd ki magad, miért fogysz el lassan?! Nem semmi a helyzeted. Kép

Mucus
Kullancs, mivel mi hegyen lakunk én is megkérdeztem a gyerekdokit, de még nem javasolta nekünk. Jó Kori még csak 3 hónapos!

Cas
Amúgy hogy sikerült hétfőn hazamennetek? Nekünk katasztrófális volt! Bár csak fél 3 után indultunk. A 26-os nem akart jönni, szemből már kettő jött. Aztán kb. fél óra múlva végre jött, iszonyatosan tele volt. A buszmegállóba mi voltunk az első várakozók, ehhez képest mindenki már előbb feltolakodott, persze babakocsi nélkül könnyebb. Azért voltak ennyien, mert nem járt a metró öngyilkosjelölt miatt.
Sebi nagyon édi, nekünk pont ugyanolyan pörgös-zenélősünk van!
Én is próbálok innen erőt meríteni, ja és kistesó? Kistesó okés, csak szoptatni ne kelljen ciciből. Most azon vagyok, hogy még 3 hónapot bírjak ki, és akkor már fél éves lesz Kori. Utána viszont elgondolkoztató, hogy jobb lenne minél tovább szoptatni, de ilyen áron? Az egy ciciből való szopizás mennyiségileg okés, de hosszú hávon az a bimbóm se bírná!
Uncsitesóm egy éves koráig szoptatta keresztfiam, aztán betegsége miatt elapadt. Mióta nem szoptat 2 havonta beteg.
Mi is úgy mértük le Korit, ahogy Myra írta és aztán oltáskor megméretettem és egyezett az ott mérttel!
Sebesnek nem sebes, csak iszonyatosan fáj. A melltartót+betétet is nagyon nehezen tűrőm. Ha pedig nincs rajtam, akkor teleragacsolom a padlót a csepegéssel.

Szilvamag
Én annyira kórósan még nem vagyok vékony, de terhességem előtti súlyomnál, már 7 kilóval vagyok könnyebb. (3 hónap alatt összesen 18 kilót adtam le.) Nem fogyozóm, de a sütikre én nagyon vevő lennék, imádom a házi sütiket!
nikcsi

Kép
nikcsi

Laga
Milyen pöttyeitek voltak? Nekünk olyan klasszikus kis piros közepén sárga, erre Calcium Carbonicum ch 15-t kaptunk, és be is vált, bár csak rövid ideig használtuk. No meg kőkeményen diétázom (semmi tej, tejtermék, tojás, olajosmag, valszeg ez is segít)...
Aztán mikor kijött Sebi fején ez a koszmó-szerű sárga vmi, akkor Graphite ch 15-t kaptunk, ebből már el is pusztítottunk egy adagot, mert miután gyönyörűen rendbe jött, megint megjelent, amint 1 napra abbahagytuk (meg sikerült diót is ennem, lehet hogy az volt a ludas).
Ja, és a Ricinust meg a másikat sehogy, mert nem vettem be (fentebb írtam, hogy a gátas bogyótól milyen kiütéses lettem, valszeg a laktóz miatt), szerencsére a tea elég volt behergelni a ciciket, úgy néz ki. De egyébként napi 2×5 bogyót javasolt a dokinénink.

Nikcsi
Gáz volt nekünk is, 1000 fok volt, 26-os orrom előtt el, a következő jó soká jött, teli volt babakocsival, de azért sikerült felnyomakodnom. Aztán nem volt türelmem a 86-ost kivárni parton, mert iszonyú meleg és bűz volt, felszálltam a 60-asra, szerencsére volt fel is le is segítség.
Szegény Sebi teljesen elpilledve végigszunyálta az utat.
Nem semmi babakocsival BKV-zni! Elég rossz élmény volt, egy darabig nem nagyon fogom erőltetni... Kép
Ha vmerre mennünk kell, inkább szerzek kendőt v. kengurut...
A cicigondokhoz mély együttérzésem! Én nem is voltam hajlandó mást, csak pólót hordani, amíg annyira fájt! Csorgott rajta a tejcsi, hát sűrűn cseréltem, de meghaltam volna melltartóban! Így viszont tényleg térdig fognak érni a melleim hamarosan. Kép
Jól lefogytál! Persze amennyi tejet kifacsarsz, nem is csoda, vhonnan lennie kell! Bezzeg rajtam még mindig itt az a fölös 2 kiló, amit a terhességem elején hipp-hopp felszedtem (a többi 10-15 mellé Kép).
A kép Koriról nagyon aranyos!!! Kép

Myra
Ma reggel Sebi is elkezdte püfölni a lelógókat! Volt akkora csörgés, hogy csak na! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Lenne egy kérdésem. Ugye Lillának már adhatok meggyet és őszibarackot. De mi van a cseresznyével és a nektarinnal? Ezeket még a késöbb adható gyümik között se említették.
myra

Myra: ha jót akarsz magadnak, akkor a cseresznyével nem próbálkozol még. Az puffaszt, de rettenetesen! A nektarin szerintem mehet.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cas
Na igen a bkv megint nagyon szar volt - mármint akkor. Nekem mindig nagyon negatív tapasztalataim vannak! De állítólag aug. 20 után már a 60-as is olyan lesz, mint a mostani 86-osok. Várom nagyon!
Lefogyás: Na igen az egyik dolog, ami kicsit jó, a másik Kori. Minden egyéb elég szar!
nikcsi

Nikcsi
Fel a fejjel!!!
Az alacsony padló nagyon jó! CSak ne lenne olyan tömeg a járműveken! A 60-asra is alig fértem fel fényes délben hétköznap...
Szopizás: én éppen azért borultam ki a múlt hét elején, mert végre meggyógyult a cici, kezdtem végre igazán ÉLVEZNI a szopizást, és akkor jött ez a nem-kell-a-jobb-cici őrület!!! Teljesen megomlottam... Kép És a pánik sajna még mindig nem múlt el teljesen... Kép
Most megint jobb, bár nagy dilemmám, hogy miből adjak Sebinek teát (mert adok neki amikor nagyon meleg van, szereti is). Megpróbálok ma csőrös poharat venni. Remélem sikerül.

Myra
Ne is emlegesd a cserit! A kedvenc gyümölcsöm!!! De idén az az 5 szem jutott nekem, amit vasárnap ettem... Éjjel ugyanis szegény Sebi bánta... Kép Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cory,
Köszönöm szépen. Nincs véletlenül egy listád milyen gyümölcsöt-zöldséget mikor lehet adni és milyen hatása van a gyerkőcre?

Cas,
Megértelek. Ma délelött voltunk a Békási piacon. Azt a mérhetetlenül sok epret, és illatot... Kész kínzás volt. És amikor az eladó meg is kérdezte, "egy kis epret nem visz?". KépKép
myra

Myra: itt van egy, ez 6 hósan kezdi a hozzátáplálást. http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

cory
Budapest

COry
Köszi a linket! Anyám megőrjít, megmutatom neki, már reszelt almát emleget! Kép
Szerencsére jövő hétfőn megyünk a Szánthóhoz, viszem anyut is, az ő szájából hallja, hogy mikor mit fogok adni a gyereknek, és hagyjon engem békén! Kép

Myra
Kép
De meggyet ehetünk dögivel! A semminél az is jobb, csak hol van az még... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
meg dinnyét is:-)) nyam...........

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas: hajrá Kép Nem irigyellek! Nem lehetne valahogy leválasztani rólad az anyukádat?

Myra: kitartás!

cory

cory
Budapest

Cory
Ismered. Ismersz. Nem igazán. Ma is itt volt, hozott ebédet, meg átugrott picit babázni, és nagyon rosszul esett neki, hogy Sebi teljesen behergelte magát nála, amikor el akarta altatni. Kép (Tényleg nem tudom, mi baja volt szegény kölöknek, máskor seperc alatt elalszik, ha énekelget neki meg ringatja...?)
De legalább már el tudja képzelni, hogy nem mindennap megyünk át hozzá... nála ez is haladás. Kép
Azért persze azt szeretné, ha pontosan úgy nevelném fel Sebit, ahogy ő minket... Kép

Mucus
Dinnye! Pedig abból is minden mennyiséget meg tudok enni! Tavaly teljesen kihagytam, mert akkor éppen nem tudtam cukrosat enni. De idén bepótolom! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Dinnye. Hmmmmm. tavaly terhesen iszonyú mennyiséget pusztítottam el belőle. KépKép Idén folytatom. KépKép

Cory,
Köszi, ezt ki is nyomtatom. Mi mondjuk 5 hósan kezdtük, mert elkezdett fogyni a leányzó, de majd igyekszem hozzáigazítani. Hihetetlen különben erről is milyen más álláspontok vannak. A védőnőnk szerint már most lehetne paradicsomot, narancslevet, sárgabarackot, mangót adni a gyereknek. A lista szerint meg csak 1-2 éves kor körül. Na így legyen okos az ember.

Cas,
Kitartás Anyukádhoz. Nekem úgy tűnik ugyan olyan lehet mint a Keresztanyukám. Össze kéne hozni őket. Kép
myra

Myra
szerintem mint mindíg ebben is az arany középút a legjobb. Ne add túl korán sem, de szerintem az 1-2 éves kor is túlzás. Sárgabarackot??????????? És ezt a védőnő állítja????
Ne má'! az egyik gyümölcs, ami olyan hascsikarást és görcsöket tud okozni a babáknak, hogy végig ordítják a napot.
Én a helyedben ezen a nyáron a meggyet, barackot, körtét és dinnyét adnék neki. Ez utóbbival is nagyon kell vigyázni, nem szabad sokat mert meg terheli a veséjüket.

Terhesen én is nagyon sok dinnyét ettem, ráadásul akkor már a végét jártam és egy szelet után egész éjszaka csak pisiltem. Ha meg nem mentem ki a wc-re, akkor úgy begörcsölt tőle a hasam, hogy alíg bírtam felkelni:-(
De akkor is bevágtam minden este egy jó kis darabot.

Cas
anno én is gondolkoztam azon, hogy majd akkor hívom ki a dokinőt és a védőnőt, amikor itt van anyósom, hogy megértse végre mi az amit lehet és mit nem. De mindegy! Úgy sem használt volna neki, nem hitte volna el.

mucus
Tm

Sziasztok,

köszi a válaszokat, de azért még van belôlük:

Cas,
hogy adtad be Sebinek a homeós bogyókat? Feloldottad vízben, vagy simán begurítottad a szájába? Ha a 2. eset, akkor mit szólt Sebi? És tényleg Calcium Carbonicum? Egészen biztos?! Csak mert nekem Calcarea carbonica van felírva. Vagy az ugyanaz lenne?
Egyébként Teus kipöttyözôdésében valszeg az is ludas, hogy müzlit ettem tejben...

Myra,
az Alfalfát milyen potenciálban szeded? CH mennyi?
Kép: szánom-bánom hogy eddig még nem sikerült feltenni egyet sem. A hétvégén megpróbáljuk. ( Férjem holnap elutazik, két gyerekkel leszek itthon egyedül. Fúúú, mi lesz...)

Ja! Volt valamelyik bébinek könnycsatorna szu˝külete? Teusnak lehet, hogy az van. Vilmosnak is volt. Hiába, Teus tiszta Vilmos egyébként.

Laga
laga

Sziasztok!

Hát igen, legyen okos a "laikus", mikor mit bír el már a baba szervezete.
Szerintem mint mindennél, az új kaják bevezetésénél is óvatosan, lassan kell haladni, de egy 4 hónapos, amúgy egészséges baba emésztőrendszere készen áll már a zöldek befogadására. Enyémeknél ebben a korban el is kezdtem, soha semmi problémájuk nem volt vele. Olivér pocakbajára pont a zöldségek hoztak megoldást. (Marcinak meg 2 és fél hósan adtam házi almalét, mert borzasztó problémás evő volt és mindennel kellett próbálkozni nála. Gond egy szál se lett belőle.)
Sőt akiknek az anyatejci már nem elég vagy nem elég tápláló, annak nagyon is ajánlott 4 hónaposan a bébikoszt és baromság tovább várni.
A cserit tényleg nem szabad adni 1 év alatt, mert borzalmasan puffaszt (engem is:-), de más gyümiket szerintem érdemes kis adagban tesztelni, melyik ízlik a gyerkőcnek és mi a bélflóra válasza az innovációra:-)) Ha semmi "gáz", akkor élvezkedhet a baba nyugodtan a nyári gyümikavalkádban:-) Ezt a témát sem kell feleslegesen felfújni. Egyszerűen figyelni kell a baba reakcióira és ami nem tetszik a szervezetnek, azt egy ideig hanyagolni, ennyi.
Méghogy 1-2 éves korig várni az ételekkel... ez már nem butaság, hanem idiótizmus.
Ja, egy anyuka is sírva jött át anyuhoz egy alkalommal, hogy segítsen már megmutatni az 1 éves kisfiának, mi is az az evés. Mert addig csak szoptatta, mivel dokinénije szerint 1 éves kor előtt nincs szüksége a babának más táplálékra. Hát addig nem is adott neki semmi mást és most a gyerek döbbenten néz a kistányérba meg a kanálra. Hát, megszenvedtek vele, mire kiskölök megtanult enni(már ráfért a kaja, elég nyüszkös volt szegény). Erre mondom én, hogy idióták.

Myra,
Tényleg, kivizsgáltattad magadat??

Viki
ccviki

Laga,
Hannámnak könnycsatorna elzáródása volt, de csak 4-5 hósan jött ki először asszem és ehhez képest csak majdnem 7 hósan vittük el "kitisztíttatni". Épp ideje volt...
Voltatok már vele szemésznél?

Az a calcium bigyó bogyó az a kalciumos pezsgőtabletta mütyürített változata lehet:-))))

Viki
ccviki

Sziasztok!

Myra: ami szerintem a listából fontos (mármint az időpont): tejtermékek, citrusfélék (pl a narancs nagyon allergizáló), tojás, aprómagvasok, olajosmagvak. A többi igazából csak sorrend, de annak is csak hozzávetőleges.
A sárgabarack a puffasztás miatt van hátul.
Bevezetéshez még azt szokták javasolni, hogy legalább 4-5 nap teljen el egy-egy új dolog bevezetése közt. Közben figyeld, hogy reagál rá.

Laga: nem tudom, ismered-e dr. Sík Ildikót, de ő azt mondta, hogy az a tapasztalata (ja, homeos gyerekorvos), hogy a pici babák simán elszopogatják a homeos golyókat.

cory

cory
Budapest

Laga
Én nem mertem neki odaadni a golyókat, mert képes szörnyen félrenyelni (tényleg majd' megfullad), a frász kerülgetne, hogy egy ilyen golyócskát! Szóval én pici forralt kihűtött babavízbe teszem, így pár kanálnyi az egész, és a nap folyamán elosztva, két evés között kapja meg.
Hát a tejet akkor lehet, hogy neked is pihentetned kell...
A dokinéni szerintem a ti bogyótokat mondta, de az egyik recept hátuljára csak Calc. carbxxxxxxxxx (kicsit olvashatatlan a vége) került. A patikában kérdezték, hogy mire lesz, mondtam hogy tejkiütésekre, és ezt kaptuk. (Lehet, hogy tényleg ua.?)
A két gyerekhez kitartást!!!

Myra, Mucus
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Különben mennyi a max. mennyiség gyümölcsből amit megehet a gyerek? Igazából egy hete kezdtük az almát, és ma már 60 grammot képes volt felfalni belőle a leányzó.

Laga,
D6

Viki,
Eddig csak vérvételre sikerült eljutnom. Néhány dolog határértéken, de semmi kiugró.
Most hízókúrán vagyok. Kép A párom közölte, hogy ezentúl csak kajával a kezembe szeretne látni. Kép
myra

Myra: szerintem nincs max mennyiség, arra figyelj, hogyha nem akarod gyorsan elválasztani, akkor szopi után add neki a kaját.
cory

cory
Budapest

Myra
az én fiam télen kezdte el enni a gyümölcsöket, így az üvegeseket kapta, tehát ahhoz tudok hasonlítani. Amikor elkezdte enni, először a negyedét pár napig, utánna a felét és nagyon rövid idő után már az egész üveggel megette. Ezek asszem 190gr-osak.
Ja! és Boldog Névnapot:-)

mucus
Tm

Myra
Tényleg, boldog névnapot! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Boldog névnapot, Tünde!

kicsit megint elmaradtam Kép
mától nem dolgozom minden nap, mikor bulizunk megint????
ígérem két tepsi sütit is viszek!!!! vagy ide jöttök érte? Kép

Kinga anno teljes változatossággal tömte az új kajákat, egyik nap csak éppen egy falat, aztán degeszre ette magát, aztán megint csak mutatóba stb.
szerintem, ha nem fáj tőle a pocija, nem üt ki, hagyjad, tömje csak magát, almától, gyümitől nem lesz semmi baja. Ilyen melegben igazából mi (én) sem nagyon kívok mást, miért várjuk el a babusoktól?

Szilvi
szilvamag

Myra
Boldog névnapot!

Már én is alig várom, hogy elteljen ez a 3-4 hónap és Sára is ehessen gyümiket. De már most félek tőle, ugyanis semmi mást nem hajlandó a szájába venni csak anyatejet. Tegnap este is majdnem megfulladt az orvosságtól. Én a K-vitaminnal is közelharcot vívok mire beadom neki. A forralt vízről és a teáról nem beszélve. Most C-vitamint is kell szednie, azt teával vagy vízzel keverem össze neki, de olyan messzire ki tudja köpni. Én nem tudok ekkorát köpni. Nemcsak kitologatja a nyelvével, hanem szabályosan kiköpi Kép

Niki
A szopihoz kitartás! Mikor mentek 4 hós oltásra, mert mi most 1 héttel korábban 22-én.

Hétvégén megyünk "elő"-nyaralni Gyékényesre, horgászni. Már nagyon várom. Kiváncsi leszek Sára, hogy fogja bírni az utat. Egy Miskolc oda-vissza meg sem kottyant neki, aludt végig. Gyékényes egy kicsit messzebb van, de szoktatni kell a gyereket a nyári hosszú úthoz.

Jó lenne összehozni ismét egy babás találkozót még a nyári szünet előtt. Biztos nagyot nőttek már a babócák.
hmmc

Myra
Itt meg tudod nézni a babáknak adható dolgokat
www.babaszoba.hu/services/recipe?BXID=25672F9B-3AB91E0D-5E2C2E3F-C0017D36
hmmc

Sziasztok!

Myra,
Én is csatlakozom a "névnapolókhoz", sok boldogságot!
Gyümiből ehet annyit, amennyit a szeme kíván és a pocakja be is fogad:-)

Enyémeknek a nagy meleg óta jól elment az étvágyuk. Örültem, hogy Olivér kis produkciók árán végre le tudott küldeni fél üveg babaételt is egyszerre (néha:-), erre megint elkezdett nyammogni:-( A fiaim egyelőre nem törődnek a pocakjukkal, a lányomat meg nem érdekli az alakja:-)))))

Szilvi és Többiek ,
Egyedül vagyok Olivérrel, üres a ház, kéne pár gyerkőc, hogy visszatérjen a szokásos olaszos hangulat, szóval mikor jöttök? :-)))) Na, komolyan, csak pár méterre át kell lépni Bp határát, ha nem gond:-)

Viki
ccviki

Hmmc: én a Nestlében nem bíznék ennyire. Tudod, az üzlet az üzlet Kép

Myra: boldog névnapot Kép

cory

cory
Budapest

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntést!! KépKép

Tali jó lenne!!!

Szilvi,
Egy játszóterezés vagy séta valamikor??
myra

Cory
Én is a kereskedelemben dolgoztam, sőt egy babaápolási cégnél, úgyhogy nekem nem kell bemutatnod. A nestle még a normálisabbak közé tartozik.

Viszont az elfogadott vélemény, hogy az első időkben inkább az üveges bébigyümölcsöket, ételeket adjuk a gyerekeknek, mert amit megveszel a piacon arról nem igazán tudod, hogy mivel lett permezetve, mennyire nitrátos földben nőtt az a valami, stb.

Anno (9 éve) - nem akarom osztani az észt - Dorinával már a védőnő és az orvos tanácsára 3-4 hónapos kortól vezettük be a gyümit, zöldséget, stb. Most arra a bébiitalra, amira anno az volt írva, hogy 2 hónapos kortól, arra most az van írva, hogy 4 hónapostól. Dorina nagyon hasfájós volt, nem tudott kakilni és pont ez a bébiital tette rendbe a székletét 2 hónaposan. Azt hiszem, hogy semmilyen hátrány nem érte, esetleg annyi, hogy nem fájt a hasa órákon át.
De még így is túl óvatos voltam vele. 7 hónapos koráig szopizott rendesen és akkor mintha villám csapott volna belém egyik napról a másikra egy csepp tejem sem lett. Pedig két gyerekhez hordták naponta a maradékot. Mivel addig nem nagyon erőltettem neki az elválasztást, max. napi egyszer gyümi vagy főzi, két hétig üvöltött, mert nem fogadott el egyetlen tápszert sem és a fagyasztott tejet (kb. 10 liter volt a fagyasztóban) sem. Egész nap pedig nem ehetett őszibarackos kekszturmixot.
Az biztos, hogy most nem így fogom csinálni, mert nem akarom azt a két hetet újra átélni. Én sem vagyok már mai gyerek és ki tudja meddig tud még Sára szopizni.
Lehet, hogy maradiak a nézeteim, de ez már a korral jár Kép
hmmc

Hmmc: a Nestléről tudnék szépeket mesélni Kép
Azzal egyetértek, hgoy vagy tutira megbízható helyről gyümölcs, vagy bébiétel, de az, hogy mi van ráírva hónapban, az nem mérvadó. Az, hogy a korai hozzátáplálás mit okozhat, az bizonyított. Az is tény, hogy a mostani környezetünk sokkal durvább, mint akárcsak 5-10 éve volt.
Alapvetően azt gondolom, hogy nem veszít semmit a baba azzal, ha vár még néhány hónapot 1-1 dologgal, max túl óvatos voltam. De van aki azt mondja, hogy árthat. Hátha igaza van.
De mindenki azt csinál, amit akar, csak elmondtam én is a véleményem erről a témáról.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

holnap? hova?
máris tolom be a tepsit a sütőbe Kép

Myra!
a játszótér most már szinte bármelyik nap, bevallom a melegben még hazajönni sem volt kedvem a hűs irodából.

Gyümi és társai:
előrebocsátom, nem vagyok nagyon tapasztalt anyuka, csak egy nagyon jól evő gyerekem van. Kép

engem is mindig piszkáltak a nagyik, hogy bezzeg a párom ill. én már ekkor és akkor ezt meg azt ettünk. Más volt a felfogás, ahogy mindenben itt is változott. Én úgy döntöttem, hogy Kinga majd eldönti mit szeretne és mit nem, persze felülbírálva az ő döntéseit Kép
Nálunk már 5 hónaposan nem hagyott békét, mert mindent(!) meg akart kóstolni, kenyeret ha jól emlékszem már félévesen majszolta teljes beleéléssel, és egyben adtam neki a sárgarépát is, amikor már volt néhány foga, használja csak.
jó próbálkozást és jó étvágyat a kicsiknek

Szilvi
szilvamag

Cory
Én a gyümölcsleves sztorit azért írtam le, mert szerencsétlen gyerekemnek már 50 féle gyógyszert adtak, mire a szomszédünk, aki szintén orvos megtalálta az egyik boltban ezt a bébiitalt. Õ javasolta és bevált. Már ott tartottunk, hogy hetente kakált a gyerek üvöltve, én pedig jószerivel kenyéren és vizen éltem, nehogy attól fájjon a hasa.
Sárával nem lesz gondom, mert az anyatejen kívül semmit sem hajlandó a szájához venni, úgyhogy kár az új ételek bevezetésén gondolkodnom. Remélem ez megváltozik nála, ha már ülni fog és látja, hogy mi mit és hogyan eszünk.
De én még két egyforma gyereket nem láttam.
hmmc

Szilvi
de milyen az a süti???:-))))
állandóan azt sütöd, és ráadásul két tepsivel is:-)

mucus
Tm

Komolyan gondoltam ám a meghívást, persze tőlem nehéz bármit is komolyan venni, de tessék csak megpróbálni! :-)) Naná, holnap is jó! Feltéve, ha bevállaljátok az apró utazást.
Gyerkőcöknek van kis játszóterecske az udvarban, babáknak hempergőszivacs (na, nem a szivacs hempereg:-). Meleg esetére hűs ház is van. Spontán kaja és lé is lesz. Kell még valami?

De ha pl. valamelyik játszóteret választja a többség, akkor oda is elugranék Olivérrel, csak írjátok meg, hova és mikor.

Cory,
Igazad van, sok minden változott az elmúlt 10 évben is, főleg környezetileg. De az ellenőrzött gyári bébiételek bevezetése most sem jelent több kockázatot, mint régen. Viszont ma jobban informáltak a fogyasztók, és a gyártók semmiféle rizikót nem akarnak vállalni.Inkább 4 hónapot írnak az első babaételek üvegére, mint 3-at, ezen ne múljon semmi.
Ha valaki az első 4-5 hónapban csak szoptatni akar, nem történik semmi. Szerintem viszont fél éves kortól butaság megvonni a rost- és vitaminforrásokat egy normál immunrendszerű babától. Nem beszélve a sok finomság megismertetésétől:-) Ebben a korban élünk, ehhez kell szoktatni a gyerekeinket is (persze nem a szélsőségesekre gondolok).
De mindenki úgy tesz, ahogy jónak látja. nem osztom az észt, mer' már rég elfogyott, de úgyis megyek hétvégére bevásárolni a Corába:-)))) Lényeg a lelki megnyugvás:-)
Hogy valami nagyon-nagyon okosssal zárjam: az elővilágban mindig a mutánsoknak sikerült hoszzútávon fennmaradni:-))))))))))

Viki

U.i: Viki vagyok, lassan 5 éve foglalkozom gyerekek táplálásával. Ezidáig félsikerrel, de sosem adom fel:-)))))))))))))))))))))))))))))))
ccviki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?