Új privát üzeneted érkezett!

Szia Eri!

Tudunk értekezni róla, írj a kheni@patikapartner.hu-ra, vagy a konyvvitel@freemail.hu-ra.
Elég sok dolgot tudok , illetve viszonylag rég hozzá járok, de azért nálam is vannak még homályos kérdések, márcsak azért is mivel első babám lesz...Kép Eddig nekem pozitív tapasztalataim voltak vele kapcsolatban. Ma vagyok 14+3Kép Te hol jársz?

Heni

Kép
hencsi

Sziasztok,

Csecsemősökről:
nekem abban a négy napban ,amíg bent voltam, csak jó tapasztalataim voltak velük.
Kedvesek, segítőkészek, van szívük...

...úgyhogy ne izguljatok, jó kezekben lesztekKép
kisbora

Lola!

A dokid, neve, nem Dr. Széles Ferenc? Kép A barátnőm nem egész két hónapja szülte meg nála a kisfiát, és hát nagyon dícsérte! Szülés közben még humorizált is! Kép Szülés után pedig bement meglátogatni barátnőmet és a babát. Egyáltalán nem a pénzre megy, nagyon megbízható doki. Nem volt fogadott orvos, mégis bement az éjszaka közepén, amikor ott volt az idő. Amúgy én is ismerem annyira, hogy nőgyógyászati vizsgálaton voltam nála, és szerintem is nagyon kedves.
stingo22

Kedves Stingo22!
Köszönöm az infot nekem is nagyon szinpatikus ember már voltam nála egy párszór és teljesen jó benyomást keltett.Nekem ez nagyon fontos, mert utóljára nagyon nagyot csalódtam a választott dokimban.Mégegyszer köszi
Üdv Lola

Kép
lola76

Minyu

meddig leszel bent a korhazban, en juliustol 2 honapot min ugy nez ki, nagyon szar kibirni?
bernie

Kedves Lola!

Nagyon szívesen az infot! Kép Nem mindegy, hogy kinél szülsz, a legfontosabb a bizalom az orvos és a kismama között! Szülésznőt választasz, mert szerintem egy hasznos dolog lenne a gátvédelem miatt? Ugyanis a barátnőm fekve szülte az első babát és ebből következőleg gátmetszéssel, amit biztos el lehetett volna kerülni, szóval doki jó, de lehet, hogy mivel idősebb nem annyira új módi. Ezt nem tudom...
stingo22

Kedves Stingo22!
Sajnos én nem ismerek senkit ott a kórházban de a dokitól megkérdezem hogy működik ez náluk(mármint hogyan lehet szülésznőt választani).Talán nekem "szerencsém" van a gátmetszéssel mivel 6.ik gyermekemet várom és csak az elsőnél volt gátmetszés a többinél már nem volt rá szükség remélhetőleg most sem leszKépKép
Üdv Lola

Kép
lola76

Szia Lola!

Biztos vagyok benne, ha már a 6. babádat várod, akkor nem lesz gátmetszés. Kép 6 baba?! Huh! Kép És most kislány, vagy kisfiú lesz? A neve már megvan? Mikorra várod?
stingo22

Kedves Stingo22!
November 14-re vagyok kiírva.Mivel még csak a 14.ik hétben járok sajnos nemtudom milyen nemű lesz de nagyon kiváncsiak vagyunk, hogy 4 lány és 1 fiú után "mi jöhet"...Egyébként egézséges legyen ez a lényegKép
A nevet illetően még semmi ötlet nincs ez már elég nehéz feladat ennyi gyerek utánKépKép

Kép
lola76

Sziasztok,

VAn vkinek (ZITA, KborA) érvényes szülésfelkészítő programja? SOS lenne...

Köszi,
K.

cuiccolo

Bernie Kép
Bocs, hogy csak most, csak idöközben mgszületett a kisfiam.
Háááát, a 2 hónap elég húzós. Utólag visszagondolva gyorsan elrepült az idö, de akkor nagyon hosszúnak tünt. Én mindig azt vártam, mikor jön be a párom, egyébként meg a "napirend" szerint épp vártam a reggeli vérnyomi mérést+babszivhang hallgatást, a nagyvizitet, az ebédet stb. A délutánok mentek nehezen.
Arra figyelj szerintem, hogy minden nap sétálj sé egy kicsit mozgasd át magad (na, nem Norbi fitness), már ha engednek felkelni, mert nagyon el lehet fáradni, tunyulni a végére.
Na, pusz.
Ha tudok valami konkrétabbat segiteni, irj a mailcimemre.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok kismamak, anyukak,

egy kis programajanlo nektek szeretettel:
Kedves Te!

Lehetsz férfi vagy nő, kamasz, gyermektelen, anya, apa, nagymama, nagypapa, szóval az életkor teljesen mindegy. Mert mindannyiunknak közünk van, volt, lesz vagy lehet ahhoz, amiről jövőhéten, május 23- tól 29-ig szó lesz.

Jövőhéten ugyanis a Születés Hete országos rendezvénysorozat lesz sok-sok helyszínnel. Hogy pontosan hol és mikor, azt megtudhatjátok itt: www.szuleteshete.hu , a térképre kattintva.

Maroknyi csapatként (de rengeteg támogatóval) hónapok óta keményen dolgozunk azért, hogy megmutathassuk mindenkinek, neked, nektek is, hogy lehet máshogy is szülni (függetlenü a szülés helyétől), hogy miért lehet ez nekünk jó, mint egyéneknek, mint társadalomnak.

5 napunk van a kezdésig, és most a segítségedet kérem, mert a reklámozásra nagyon kevés időnk maradt.

Kérlek Téged, kérlek Benneteket, hogy küldjétek el ezt a levelet a szélrózsa minden irányába, akinek csak tudjátok, és gyertek el ti magatok is, ha találtok olyan programot, amely felkeltette az érdeklődéseteket. Bízom benne, hogy lesz ilyen.

Ha tudnátok vállalni, hogy akár csak egy oviba, bölcsibe vagy suliba, babamamaklubba, művházba elvinnétek szóróanyagot, kérlek, jelentkezzetek.

Szeretettel és remélve, hogy minél többen leszünk, ezért Neked is hála,

Bajó Csilla Virág
programkoordinátor
06205569713
06205538416
virag.dula@szuleteshete.hu
boksay_rita

Hát látszik, hogy itt a jó idő, sehol senki... nincs az a nagy mozgás - mondom én aki ki tudja mikor járt erre!
Remélem mindenki jól van!

Kátyuska egyben vagy még?

Második, Gszilvi Veletek minden OK?

Virga Te mikorra vagy kiírva Herczegh, hogy fogadott? Eddig kihez jártál?

Szép napot mindenkinek!!Sziasztok
Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!

Köszi a kérdésed Mzille. Hát igen, egyre kevesebb időm van számítógéphez ülni. A kisfiamra először rájött a tavaszi zsongás, aminél azt hittem nem jöhet nehezebb időszak. De jött! Nyári zsongás + heveny azt-csinálok-amit-én-akarok korszak. Persze a nap nagy részében csupa olyan dolgot akar csinálni ami igen veszélyes (asztalra mászás, és ott való ugrálás, utcán a kezem elengedése és elrohanás stb. stb.)Így igen csak fáradt vagyok a nap végére. A pocakom sokkal nagyobb mint az elsőnél volt, és a kellemetlenségek is sokkal hamarabb jelentkeztek. Állandóan pisilnem kell, de minimális mennyiségekkel, a gyomrom meg éjszakánként annyira ég, hogy a doki kénytelen volt gyógyszert írni, mert a elviselhetetlen volt már a fájdalom. A Nándikám nagyon jól elvan odabent, szinte egész nap bugyog a hasam annyira eleven. Szerintem nagyon jófej kis kölyök lesz!
A lakás átalakításnak kéne már igencsak nekiállnunk, így a 30. hétnél. Mi kiköltözünk a nappaliba, a hálószoba meg átalakul gyerekszobává. De kinek van kedve ilyen forróságban dolgozni?
Remélem ti is jól vagytok.

Lola, minden tiszteletem a tiéd! Nálunk a kisfiam lesz a hatodik unoka, hát tapasztalatból mondhatom nem egyemberes dolog az 5 gyerek.

Üdv mindenkinek: Szilvi
gszilvi

Szia Minyu

koszi az infot, nagyon nagy gratula a fiacskadhoz
ugy nez ki a 28.hettol kell befekudnom, ha addig nincs semmi, de addig is ketszer 5 napot voltam bent, nahat az is eleg voltKép
de hat valamit valamiertKép)
bernie

Sziasztok!
MZille!
Augusztus 17-re vagyok kiírva,most vagyok a 29. héten. Azóta már kétszer voltunk a régi-új dokinál, legközelebb 23-án megyünk majd. Kedvesen fogadott, örült, hogy hozzá mentünk a második babával is (még ha csak a 22. héten is), megmutatta a szülőszobát, gyerekágyat a kórházban, elmondta,hogy bármikor hívhatjuk, ha úgy érzem gond van. Szóval olyan, mint régen.
A botrány után elkezdtem járni egy másik dokihoz (Õ a JFK-ben van), de nagyon nem vált be, most úgy gondoltam, hogy a ha Dr.H. a Schöpfiben van, akkor nagy baj nem lehet, így aztán visszamentünk.
Egyelőre hüvelyi szülésre készülünk (császár volt az előző a MÁVban), nagyon remélem, sikerül majd.
Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Én sem írtam már jó ideje erre a fórumra, néha azért olvaslak titeket.
Üdv Virga, lehet, hogy találkozunk majd, én augusztus 16-ra vagyok kiírva.
Én még nem láttam a szülőszobákat és a dokimmal a szülésről sem lehet még beszélni, azt mondta ráér még.
Szilvi nem irigyellek, ebben a melegben és ekkora pocakkal különben sem könnyű, hát még egy ilyen eleven kisfiúval :-)
Szeretném kérdezni, hogy másnak is van-e/volt-e hasonló problémája mint nekem: sokat keményedik a pocim, kb a 24 hét óta. Már kaptam rá Magneziumot és egyéb gyógyszereket, de nem sokat használnak. A pihenés sem sokat javít a helyzeten.

Üdv mindenkinek!
Csenge
Vendég

Sziasztok!
Mzille, jolesik az erdeklodes. Te hogy vagy? Nem sokat irtal te sem mostanaban magatokrol.
A topicot olvasgatni szoktam, de irni mar nem annyira marad idom.
En is a 29. heten vagyok, mint Virga.
Szilvi, nem irigyellek az atalakitassal jaro munkakert, de tul lesztek rajta. (mi jovo tavasszal kezdjuk a haz teljes atepiteset. Elegge parazok)
Most, amig lehet nagyon sokat utazunk, szinte minden masodik heten nem vagyunk itthon. Egyelore birom bar a labam dagadni kezdett egy kicsit. Ti hogy vagytok ezzel? A korabbi terhessegem alatt alig volt vele problema. (Egyebkent a paradicsom vizhajto, azt eszem kiloszamra.) Amugy szerencsere jol vagyunk.

Puszi mindenkinek.
M
masodik

Örülök, hogy mindenki jól van!!
Nálunk minden OK, bár a pici (5 és fél hó)pár napja elég nyűgös, orrfolyás, váladékos szem, köhögés+ez a meleg, szóval amit eddig nem csináltunk, most minden éjszaka rójuk a köröket a nappaliban kb egy órát...háát nem vagyok friss!
Ma már jobb volt az éjszakánk remélem túl vagyunk a nehezén!A nagyok jól vannak és már nagyon várják a szünetet, főleg a nagyfiam már nagyon elfáradnak így suli végére.

Tavaly nálunk is volt szeptemberben lakásfelújítás, én kb 28-30. hétben voltam, megértem a félelmeteket!A kipakolásba többen be tudnak szállni, de a visszapakolásnál mindent átselejtezni, helyére rakni,stb ez igazából ránk vár, ráadásul férjem dolgozott úgyhogy néha úgy éreztem nincs tovább!Szóval kitartás aki belevág, mert a végeredmény miatt, hogy minden szép és új lesz megéri!

Virga!Örülök, hogy jó tapasztalatod volt Dokinknál, amiben egyébként biztos voltam!!!

Második! Irigyellek a két hetenkénti utazás miatt, mi augusztusba megyünk, addigra a pici már 8 hónapos lesz, remélem jól fogjuk bírni 3 gyerekkekel már nagyon várom!
Szuper, hogy a férjed is tud időt szakítani ezekre az utakra, ki kell használni az időt, gondolom a picivel egy darabig ti is "be lesztek zárva"!

Vigyázzatok magatokra!

Puszi Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!

Úgy látom lehet, hogy összefutunk majd a kórházban, többen vagyunk a 29.hét környékén Kép. Még nálunk is lesznek átalakítások, festeni is kellene, meg a gyerekszobában parkettázni, felfúrni pár polcot (addig én elmegyek itthonról, nem bírjuk a zajokat a pocaklakóval), szóval nem fogok unatkozni. Június 27-től itthon lesz a nagy, meg a férjem is szabizik akkor és csak akkor kezdjük el. Háát, érdekes lesz a 33. héten egy 2,5 éves mellett ezeket megcsinálni, de hiába mondom én a férjemnek, hogy nem jó ötlet addig halogatni nem hallgat rám. Férfiak... Kép.

Mzille!
5,5 hónapja Te már ebben a kórházban szültél, ugye? Fizetősben voltál? Én a kétágyasba szeretnék majd menni, és ha hüvelyi szülés lesz mindenféleképpen az egyágyas szülőszoba a célom. Remélem összejön majd!

Üdv, Virág
virga

Megint én.

Mzille!
Rákerestem a hozzászólásaidra, így tulajdonképpen megvan a válasz a kérdéseimre Kép.
Üdv, Virág 29+0
virga

Sziasztok!

Nálunk is aktuális a festés, meg a lakberendezés témája :-) Most hétvégére terveztük a gyerekszoba festését, és azután pedig a bababútor beszerzését.
Ha jól számolom legalább négyen vagyunk közel egyidős pocakosok: Szilvi, Második, Virág és én. Ez izgi :-) Talán már a CTG vizsgálatokon is össze fogunk futni és utána esetleg szüléskor is.

Csenge
Vendég

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy én is a Schöpf Méreiben fogok szülni. Egyenlőre még gondolkodom, de az Istvánból átmegy a dokim, és nem szívesen szülnék idegennel, csak nem ismerem a kórházat. Visszaolvasni nem nagyon van időm, mert a 14 hónapos kis lurkó nem engedi.

Szóval az lenne a kérésem, hogy aki mostanában szült itt, és persze ráér a csemete miatt is írni, az megtenné, hogy megoszt velem néhány hasznos infót? Minden érdekel (szülőszoba, gyermekágy, főleg a kórtermek, baba-mama elhelyezés, látogatás, stb.) Nem túl jókat hallottam eddig a kórházról, remélem, ti majd megváltoztatjátok a véleményem.

Azért meg fogjuk nézni személyesen is, de a gyakorlati tapasztalatokat csak ti tudjátok megosztani velünk.

Előre is köszi mindenkinek, aki válaszol.

Üdv
Viki+Dorka
30+1
vickybaba

Szia Vickybaba!

Januári tapasztalataim vannak.És nagyon sokfélék, de ha a dokidhoz ragaszkodsz, akkor ki kell hozni a helyi lehetőségekből a legtöbbet.

Ha van módod rá, akkor fizetős szobába (3. emelet) menj. Én a másodikon, nem fizetősben töltöttem 3 hetet, az elég horror volt (lopások, némi bűz, folyosón mászkáló részeg pasi(k), aki(k) az "Anyavédelmi" szobában lakókat látogatták, stb.). Inkább nem részletezem tovább. De a 3. emelet nyugis, a szobák (amennyit láttam belőlük) rendben vannak.

+ próbáld megkérni a dokidat, hogy - ha van rá mód - akkor egy személyes szülőszobába vigyen. Ugyanis még működik egy 3 ágyas, hagyományos is.

Látogatók bármikor mehetnek (kivéve vizit ideje, stb.). Itt a szerencsén is múlik (ha nem 1 ágyasba kéred magad), hogy a szobatársadhoz mennyien járnak és milyen sűrűn.

Hacsak nem mindenevő vagy, kaját vigyenek a rokonok/barátok, mert a koszt a szokott kórházi menzakaja. Se jobb, se rosszabb, de szülés után nekem jól esik némi házikoszt. Kép

Árakról, stb. majd a többiek írnak, nekem nem volt alkalmam tapasztalatot szerezni e témában. Sajnos.

Üdv. Pingvin
pingvin

Pingvin!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Ami azt illeti, nem hangzik valami jól, amiket írsz. Azért ki lehet bírni? És milyenek a csecsemősök? Meg valakitől azt hallottam, hogy a látogatás idejére elviszik a babát. Ez igaz? És amúgy a babák együtt vannak a mamákkal 24 órában? (Én csak ilyen kórházban szeretnék szülni). És az igaz, hogy nem kell semmit vinni (nem lehet), mert még a ruhát is ők adják? Pelenkát, stb?

Köszi, ha válaszolsz megint.

Üdv: Viki
vickybaba

Vickybaba!

A 3. emeleti szobák jók, csak sajnos én nem válogathattam. Kibírni ki lehet, szerencsére normális esetben néhány napról van szó, az anyukák segítik egymást és van egy-két (najó három) klassz nővérke is.

Én olyan szobában voltam, ahová nem hoztak kisbabát (koraszülöttek és/vagy ikrek voltak). Erről a többiek tudnak majd felvilágosítani. Talán jár erre valaki hamarosan.

Úgy emlékszem pelenkát kellett vinni (nem előre), ruhát ők adnak.

Üdv. Pingvin

Ui. Ne ijedj meg a beszámolómtól + úgyis az a legfontosabb, hogy a dokidban, esetleg szülésznődben bízz, a többi másodlagos (meg persze, fontos az együttlét a babával).
pingvin

Szia Vicky!

Én decemberben szültem, akkor egy előzőnap átadott vadonatúj szobában voltam a 3-kon, nagyon meg voltam elégedve!A szobában fürdő, WC, TV,minden, még az ágynemű és az ágy is vadonatúj volt, hófehér modern bútorokkal.Ez a szoba 2 ágyas volt de van 1 és 3 ágyas új szoba is.
Árak akkor: 9000.- egy ágyas/éjszaka
7000.- két ágyas "
6000.- három ágyas " (ez nem biztos)
A baba ha akarod egész nap veled lehet, csak fürdetésre viszik el, látogatáskor is bent lehet, csecsemősök aranyosak, főleg Elvira, ő szokott lenni a 3-kon, nagyon segítőkész.
A babának kell bevinni pelust, positörlőt, popsikrémet. Kis rucikat is lehet bevinni, ha azt akarod, hogy csini legyen, bár az enyém nem saját ruciba volt, mégis mikor elvitték egy nap többször vizsgálatokra mindig hiányzott róla valami, a végén már a lepedő sem volt alatta!
Úgyhogy szerintem nem érdemes saját cuccokat vinni, kivéve talán kiskesztyűt,kissapit.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ja és fizetős szobát előre le kell foglalni, szólj a dokidnak!
Szívesen segítek még ha szeretnéd kérdezz nyugodtan!

Üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Pingvin, Mzille!

Köszi, hogy írtatok. Még mindig nem döntöttem el, hogy mi legyen. Pl. olyasmi is érdekelne, hogy szülésnél van-e beöntés, borotválás (mert az Istvánban pl. nincs, és ez nekem nagyon jó volt), meg hogy a babáknak adnak-e tápszert, teát, stb.
Amúgy csak azok a szobák normálisak, ahol fizetni kell? A nem fizetős szobák hány ágyasok, és milyen az "összetétel"? Hány napot kell bent lenni szülés után?

Nem tudom, hogy lesz-e még kérdésem, egyelőre ennyi jutott eszembe. Köszi még egyszer.

Üdv: Viki+Dorka (30+2)
vickybaba

Viki,

megint csak részben tudok válaszolni.

A nem fizető szobák 3-4-5 ill. 12 ágyasak, de az utóbbiba nem kerül frissen szült, fogadott orvossal rendelkező nő. Nem szépek (átlagos kórházi látvány, régi kényelmetlen ágy, néhol szűk hely, stb.) és nincs minden szobához saját WC/fürdő. Januárban 2 szobában erős, sőt nagyon erős csatornabűz volt, de ezt lehet, hogy már megszüntették.

Nálam volt borotválás és beöntés. Nem tiltakoztam ellene. Már többször műtöttek és nekem jó, hogy a friss seb(ek) mellett 1-2 napig nem kell még az emésztésemmel is foglalkoznom ( bocsKép ). Dokidat kérdezted? Végül is neki kell vállalnia ezek elmaradásának következményeit.

Üdv. Pingvin
pingvin

Ui. Ja, és a császár utáni megfigyelő szoba 2 ágyas volt.
pingvin

Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci

Sziasztok!!!

Kilenc hetes terhes vagyok, az első bébimet a Csepeli kórházban szűltem, amit azóta sajnos bezártak. Most a Schöpf-Mérei kórházat választottam. Szülész orvosnak pedig Dr. Nyéky Boldizsárt. Egy kis információ kellene róla azoktól akik már szűltek nála. Előre is köszi!!

Kép
kmelinda

Melinda!

Mindhárom gyermekem nála született. Csak jót mondhatok róla. Türelmes, alapos, és figyelmes.

Kérdezz nyugodtan, mire vagy vele kapcsolatban kíváncsi, válaszolok, akár e-mailben is. Cím a profilomban.

Üdv:

Zita
pzita

Zita!

Köszönöm szépen a válaszodat!
Gratulálok a három gyerekhez, aranyosak a képen.
Válaszod alapján remélem nem csalódom benne.

Kép
kmelinda

Vicky Kép
Én 4 hete szültem, és szintén nem fizetös szobában voltam. Szerintem nem annyira gáz, bár tényleg nagyon kell figyelni az "értékeidre", de nekem az a néhány nap kellemetlenséget feledtette a baba. A 1-ön is vannak már fizetös szobák, és épp most festik a korházat belülröl is.
A csecsemösök általában aranyosak voltak, és ha nagyon szeretnéd, és megkéred öket, itt is kinnhagyják éjszakára a Manót. Egyébként reggel 6-kor, 10-kor, 1-kor, 4-kor 7-kor és este 10-kor hozzák ki szopizni. Ekkor elvileg nem jöhetnek látogatok, sokszor be is csukják a folyosoi ajtot.
Rucit nem kell bevinni neki, van kincstári.
Beöntés, borotválás szokott lenni, nekem is volt és én ki is egyeztem vele, jobb volt ez igy. Végülis csaszi lett a vége 32 orás vajudás után, de ebböl is gyorsan épültem!
Ha van még konkrét kérdés, szolj. Ja, egyébként szoktak adni egy papiros, hogy mit kell bevinni a korházba, pl a picinek.
Ha papás szülés lesz, akkor 1500 ft-ért venni kell egy zöld rucit, köpeny, satyesz és maszk, ezt kell felvenni a kispapának.
Ja ha beindul a tejed érdemes lemenni a "fejöbe" (az UH mellett), ahol nagyon kedves csajszi van, és segit kimasszirozni a cicit és lefejni a tejcsit. Nekeme nagyon sokat jelentett.

A korházi külcsin tényleg nem hiper-szuper, viszont profi orvosok, gyerekorvosok, szülésznök vannak, és van PIC is. (bár ne legyen rá szükségetek!)

Na, nyargalok tovább.
Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu!
Egy anyagias kérdés Kép: az 1500 Ft-ot mikor kell kifizetni? Ott helyben a szüléskor? Csak azért,hogy tutira legyen nálunk készpénz ha kell, mert nem mindig hordunk magunknál.

Én a fiamat a MÁVban szültem, de értéket oda sem vittem magammal. Levettem az összes ékszeremet, a pénztárcámban pedig némi aprópénz volt, hogy az automatából esetleg tudjak venni valamit. Bankkártyát és az irataimat is hazaküldtem a szülés után, csak a TAJ kártyám volt nálam. Az egyetlen értékem a mobilom volt, azt igyekeztem mindig magamnál tartani. Szerintem kb. így érdemes kórházba menni.

Vickybaba is kb. velünk egyidős pocakos Kép!

Üdv, Virág 29+6
virga

Szia Virág,

tőlünk szüléskor kérték (az 1.500-at). Úgyhogy szerintem vigyél Kép

Persze, az ilyen értékeket én is hazaküldtem. De a nagyi sütijét nagyon sajnáltam, mikor eltűnt a hűtőből. Igaz, ez részletkérdés. Csak azért írtam, hogy ne legyen váratlan kellemetlensége. Mert ez azért nem minden kórházra jellemző. Itt is inkább csak a 2. emeletre.

Üdv, Pingvin
pingvin

Sziasztok,
Sokáig nem jelentkeztem, de most itt vagyok!

Május 31-én 0 óra 17 perckor érkezett meg harmadik gyermekem, Zsigmond Benedek. Csodálatos emlékeim vannak a szülésről (így utólag még inkább).
És dr. H-ban így harmadszorra sem csalódtam. Sőt. Nagyon örülök, hogy kitartottam mellette, és nem hagytam magam befolyásolni a róla szóló hírekkel.

A szülészet ennek ellenére lehetne jobb is, bár egyágyas szülőszobán voltam, de olyan melegem volt (füledt éjszaka volt), hogy csurgott rólag a víz a vajúdás közben és után.A szülésznő - nem választottam, - igazából sokszor avatkozott be úgy, ahogy én nem akartam volna.

A csecsemősosztály viszont szerintem szuper, főként, ha összehasonlítjuk a MÁV kórházéval. Egyágyas szobában voltam és bár iszonyú pici volt, mindennel meg voltam elégedve.

Ilyen szülést kívánok mindenkinek!

sziasztok, Kata
kátyuska

Minyu, Kata gratulálok nektek és köszönet a beszámolóért! A kisebb kellemetlenségek ellenére is elég biztatónak tűnik a helyzet a kórházban. Remélem, hogy mi is legalább ennyire jó élményekkel jövünk majd el a kórházból! Ami nekem nagyon tetszett, az volt, hogy elismeréssel nzilatkoztatok sok ott dolgozóról.
Szerintem nem a körülmények a legfontosabbak, hanem azok az emberek, akikkel ott találkozunk majd és akiknek valamiyen szinten ki leszünk szolgáltatva.

Üdv,
Csenge, 30+1
Vendég

Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni. Előre programozott császárral fogok szűlni. Előző kisbabám is így született de sajnos akkor altattak a körülményekre való tekintettel. Most nagyon nem szeretnék aludi de nem ismerem az aneszteziológus orvosokat akik a spinális érzéstelenítést csinálják. Ha van valaki aki így szült kérem írjon róluk infót, mert lassan választanom kell egyet.

Nagyon köszönöm: Memo (32. hét)
memo

Szia Memo.

Nem vagyok egy nagy iró,de szivesen segitek ha
gondolod.Én 2003,08-ban szültem császárral és
nem altatak, ha megirod az email cimed szivesen irók infokat.
andrea_74

Bocsi
az én email cimem:a.k.herceg@axelero.hu
andrea_74

Szia Memo!
Én is csaszival szültem, de nem programozott császár volt, hanem igy hozta az élet. Engem Dr Sorbán szúrt hátba Kép Rajta kivük még Tamara csinál spinális érzéstelenitést, égés, de nem tudom a vezetéknevét. Vele csak folyosón találkoztam, ill egyik szobatársamhoz jött, nagyon kedves, segitökész volt.
Sorbánról meg csak superlativusokban tudok mesélni! Nagyon kedves és figyelmes. A szülés után még 3 napig bejött megnézni mi van velem. Gondolom, ez nekik kötelezö is, de mindig nagyon kedvesen érdeklödött, hogy vagyok. 6 órás érzéstelenitést kaptam, és utána abszolut nem fájt a fejem, teljesen jol voltam! Sajni, mikor hazamentem, elkerültük egymást, igy még csak egy doboz bon-bont sem tudtam adni, pedig szerettem volna!

Szerintem mindkét doki nagyon profi.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Memo,

úgy tűnik, én vagyok a topic "fekete báránya", de Tamara doktornőt nem ajánlom (okokat mail-en, ha szükséges), bár a stílusa valóban mosolygós. + Ciki, de én sem tudom a vezetéknevét.

De Sorban doki tényleg csúcs. Profi és még kedves is. És naponta (ha kell többször/sokszor) jön, mint a szélvész. Kép

A főorvosnő, Nagy(?) Vilma, úgy tudom, csak altatni szokott.

Ha programozott császárod lesz, akkor választhatod az aneszteziológust is, Legalábbis január elején még így volt. Beszélj róla a dokiddal.

Üdv. Pingvin
pingvin

Sziasztok,

Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors választ. Sorbán dokit fogom választani ha lehet. Nagy Vilmát ismerem és nekem nem volt szimpatikus. Sorbán dokit, hogyan találom meg mert a dokim most szabadságon van és úgy beszéltük meg, hogy ezt én intézem. Szóval, mi ennek a menete, ti hogyan vettétek fel vele a kapcsolatot?

Köszi: Memo
memo

Memo Kép
Hát, ebben viszont nem nagyon tudok segiteni, mert nekem vajudás közben dölt el, hogy csaszi lesz, és akkor épp ö volt az ügyeletes.
Talán Pingvin bövebb infokkal tud jönni.
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Kedves Kátyuska!

Nagyon sok szeretettel gratulálok harmadik babád érkezése alkalmából!!
Sok-sok erőt és kitartást kívánok a "nagycsaládhoz"!

Üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Minyu, Kátyuska!

Mindkettőtöknek gratulálok a manócskákhoz!!!

Kati, "csaknem" a 3/1-es szobácska jutott néked isKép

üdv, kisborA
kisbora

Minyu, KÁtyuska!

Gratula Nektek!!

Altatás,

Nagy Vilma kizárólag altat. Sorbánt kedvelik a legtöbben. (csaszi után gyorsan keljetek fel nehogy trombózis legyen, mint nekem :-((()

KisborA,

Ne haragudj nem válaszoltam Neked, mostanság ritkán járok erre is.... Holnap írok mailt....

Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Kata, nagyon gratulálok a babádhoz! Jó olvasni, hogy mindennel meg voltál elégedve. Nem írnál erről egy kicsit bővebben? Miben jobb az itteni csecsemős osztály, mi volt a gond a szülésznővel?
Pont tegnap előtt voltam a Herczeghnél, és ő azt mondta, hogy egyeltalán nem szükséges szülésznőt fogadnom, mert szakmailag mindegyik nagyon jó, és ő mindenkivel szívesen vezet szülést.
Biztosított róla, hogy kellemesebb légkörű lesz ez a szülés mint az előző volt. Akkor ugyanis szülésznő nem foglakozott velem, a dokinak sem szóltak. Gyakorlatilag a férjemmel kettesben voltunk végig, csak a kitolásra jött oda szülésznő (persze mert a férjem odarángatta), balhézott velem egy sort, majd rohant a dokiért mert látta, hogy már nagyon jön a gyerek. Remélem most tényleg jobb lesz.

Szombaton megyünk be a kórházba körülnézni. Ha jól értettelek benneteket akkor a 2. emeletet felejtsem el, és a 3.-at célozzam meg. Mondjuk ez olyan nehéz dolog, mert ugyebár pont szülés előtt akar az ember mindent megcsinálni a lakáson, plussz a sok vásárolni való és még rakjon is félre egy nagy adag pénzt a szülésre és a kórházi tartózkodásra!
Virág, az én férjem is nagy halogató! Most kezdi megérteni, hogy tényleg ideje nekiállni a lakásnak. Jó érv volt, hogy a kisfiammal aug 14-re voltam kiírva és július 29-én született meg. Most ugyan 20-ra vagyok kiírva, de hát az nem nagy különbség, és már június közepe van!!!

Minyu, neked is gratulálok!!!

Üdv: Szilvi
gszilvi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?