Új privát üzeneted érkezett!

Myra, Mucus
Én azért próbálnám meg, mert mindenképpen valamilyen hormon kezelést akar a dokim. Viszont Nagymamám és anyukám is volt petefészek rákos, tehát félek minden fajta hormonos dologtól... Beszerzek egy könyvet, aztán meglátom

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Figyelem, mostanában tényleg jöttek-mentek a frontok, tehát a nyugtalansága teljesen érthető volt. Ezen igyekszem tényleg nem kétségbe esni... Kép

Ahogy múlik az egyik baj, jön a másik. Tegnap teljesen kiborított a kölök (Corynak bőgtem is egy sort a telefonba), mert egyszerűen nem fogadta el a jobb cicit. 4 azaz négy perc után (addig volt nagy nyeldeklés), amikor már nem dőlt ezerrel a szájába a kaja, elkezdett balhézni. Ilyet csinál mostanában, de nem ilyen rövid idő után, és egyszerűen nem és nem harapott rá újra, csak üvöltött, meg csorgott a könnye. Meg az enyém is. Ijedtemben még ülve is seperc alatt tök jól mellre tettem, de 2-3 korty után kiköpte így is.
Végül megetettem a balból, de a frász jött rám, bőgtem amíg az embör haza nem ért.
Azóta jobb a helyzet, még délelőtt volt egy hasonló incidens, de azóta jobb a helyzet... csak el ne kiabáljam...
Pedig már olyan szépen gyógyul, és ő is egyre ügyesebb...
A másik nagy hír, hogy megtanult ujjat szopni. Egyik éjjel arra ébredtem, hogy oltári nagy cuppogás hallatszik a kiságyból. Olyan aranyos volt... Kép Azóta teljesen szabályosan szopizza a bal hüvelykujját, a jobbal vannak még gondok, de hősiesen küzd. Kép
Én nem bánom, az igazat megvallva, mert így éjjel ha fel is riad, megnyugtatja magát, és nem kezd balhézni, hanem vissza elalszik. Persze ha megéhezik akkor ujjacska repül! Kép

Mucus
Köszi a bíztatást! Kép Nagyon jól esik!
Tegnap pl. nagy élmény volt, hogy először tudtam elmenni vele bevásárolni. Örült is az apja este, hogy szülinapja alkalmából mindenféle finommal vártuk. (Sebi még pudingot főzni is segített...) Kép

Myra
Vicc volt! Kép Először vettünk neki egy kiskádat, ami annyira kicsinek bizonyult, hogy nem találtunk hozzá állványt, így vettünk új kádat (sokkal nagyobbat) állvánnyal. Ez a kisebb pedig utazós lett, és noha meglepte, hogy kevesebb helye van pancsolni, azért ugyanúgy élvezte a vizet, és a kocsiban sokkal kisebb helyet foglalt.

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és egy kép, amit a férjem küldött "NA ilyet ne vegyünk Sebinek!!!" üzenettel. Kép
Láttátok az Alien filmeket? KépKépKép
Kép
Az is pihent agyú volt, aki ilyen játékot kitalált! Brrrrrrrrrrrr... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

éljenek a plüssállatka-gyártók!!!
bár szerintem az a legpihentebb, aki ezt meg is veszi Kép

Utazókádnak a legpraktikusabb a felfújható kismedence. Lehet egész kicsit is kapni, az majdnem pont kiskádnyi, és összecsomagolva tényleg ici-pici

Szilvi
szilvamag

Cas,
Ne idegesítsd magad!! Azt a baba is megérzi, és még inkább nem akar majd enni. Lilla ugyanezt csinálja egy hete a jobb mellemmel. Nálunk tudod mi lett a megoldás? Ugyanúgy kell rátennem mint a balra. Mármint a lába a jobb kezem felé lóg, mindkét cici esetében (én ülve etetek). Így eléggé ki van tekeredve a jobb cicimnél, mert félig ül az ágyon, de ha most ez kell neki...
Egyébként a mensi megváltoztatja a tej ízét, és bizony van olyan manó aki ilyenkor elutasítja.
Én a káoszos napirendbe is be tudok illeszteni bármit ami a gyerekkel együtt történik. Ma például simán végigcsináltunk egy fodrász-templomi esküvő-esküvői vacsora programot, és holnap is megyünk a Pilisbe. KépKép Nálunk csak a magára hagyom és teszem a dolgom nem működik. KépKép

Szilvamag,
Na pont a múlt hétvégén vettem egy 60 cm átmérőjű felfújható kismedencét. Kör alakúnak kéne lennie, de inkább hasonlít egy trapézra. Kép
myra

Ezt a játékot lehetne tovább fokozni, ha a szörnyike alján egy cumi lenne. KépKépKép
myra

én is úgy gondolom, hogy a legtöbb esetben nem a gyáró a hülye, hogy ilyen és hasonló termékeket legyárt, hanem az aki megveszi:-( Nyilván ha nem lenne rá kereslet, nem készülnének ilyenek.

Myra
igazad van, hgy a káoszos gyerekkel is végig lehet csinálni programokat, sőt lehet, hogy neki pont kellenek is az ilyenek a minden napi unalmas rutin mellett. De ha a baba alapvetően nyugdt, mint Casé, akkor még könnyebb a helyzet, mert tényleg úgy lehet vele együtt csinálni mindent, mintha ott sem lenne:-) És hamar minden naposak lesznek a közös bevásárlásoktól kezdve az összes hétköznapi tenni valóig minden, anélkül, hogy ordítás vagy nyűglődés lenne belőle. Mivel az ember tudja azt, hogy mit mikor iktathat be.
Lillusról már kiderült, hogy Õ nem ez a típus, és a múltkori kirándulós képeket nézve úgy láttam neki nagyon is kell a kikapcsolódás:-)
A mostanit hogy viselte? (Pilis)

Tényleg akik arra laknak, nem féltek a kicsiket vinni a Pilisbe? Arra gondolok, hogy az egyik leg jobban kullancsos terület. Én nagyon gondolkozok a védőoltáson, de nem tudom,hogy mikor kéne. Egyenlőre nem viszem ilyen helyekre, és lehet, hogy majd ha oviba kerül akkor adatom be neki. Akkor úgy is mennek kirándulni erre-arra.
Nagyobb gyerkőcösök, adatott be valaki ilyet?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus: én most kezdtem beadatni Zsomának az oltást. Van a lassú meg a gyors módszer. A gyorsnál az 1. 7. és 21. napon oltanak, ezt nem ismerem és nem tudom, ekkora gyereknek lehet-e már. A lassú, az az első után 1 hónap múlva majd 9-12 hónap múlva a 3. és utána mindkét esetben 3 évente van emlékeztető oltás. A második után már elég hatékony a védelem. De ez csak az agyhártyagyulladás ellen véd, a lyme-kór ellen nem. Arra továbbra is figyelni kell, de az legalább tuti gyógyítható (nekem tavaly nyáron volt).
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
és Balunak is beadattad? És Neked a kullancstól volt agyhártyagyulladásod????:-( Kórházba is voltál?
Asszem legközelebb emíltem is a dokinőnek az oltást!

mucus
Tm

Mucus: Balunak még tavaly nyáron elkezdtem beadatni, neki már a 3. jön. Nem agyhártyagyulladásom volt szerencsére, hanem lyme-kórom, de 12 doboz maripen extrát kellett beszednem. Akinek később derül ki, annak állítólag 1 éves antibiotikum kúrára van szüksége. Ez nálam 20 nap alatt lement, de nekem a kullancs észlelésétől számított 10. napon tünetem volt, és a 20. naptól szedtem a gyógyszert. Ja, és kórházban nem kellett lennem.
cory

cory
Budapest

Cory
és hol szedted össze??

mucus
Tm

Mucus: a Margitszigeten.

cory
Budapest

húúú, ezt nem gondoltam volna:-(((((

mucus
Tm

Mucus: sajnos rengeteg kullancs van, és rengeteg fertőzött Kép Balu az első kullancsát a helyi játszótéren szedte össze. Én ezért is nem mertem megkockáztatni, hogy ne oltassam be. Azóta kiművelődtem kullancskiszedésből is. Ez van sajnos Kép
Ez egy elég jó oldal: www.kullancs.hu
cory

cory
Budapest

Myra
Sebi is csak fejjel lefelé hajlandó szopizni a jobb ciciből tegnap óta. De úgy legalább egyelőre hajlandó... Volt, hogy úgy se... Kép
Ma voltunk a Margitszigeten, szopis tanácsadó is megszakértette a dolgot, és kiderült, hogy nincs elég mélyen egyik bimbó sem a szájában, ezért nem jön belőle rendesen, és ezért van a balhé. És ez lehet a teás cumitól is... Kép
Eléggé ki vagyok borulva, félpercenként elbőgöm magam, teljesen tanácstalan vagyok, mit csináljak, ha nem eszik a jobb ciciből. Sokféle lehetőség van, de nem tudom. Ráadásul ha a balból se, akkor mi lesz?
Most nem kap több teáscumit, aztán meglátjuk, rendeződik-e... Remélem!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
kitartás, lassan nem a teás cumi, hanem az alma, krumpli jön! akkor már biztos nem hal éhen Kép Kép

Myra!
voltál kivizsgáláson? Ha kell, vállalom, hogy heti 1-2 tepsi sütit szállítok Neked! Ha még már is besegít, úgy felhízlalunk, de úgy . . . KépKép Kép
A medencével pedig óriási mázlitok van, senki másnak nincs ilyen szuper trapéz alakú medencéje Kép
szilvamag

Sziasztok!
Lehet, hogy a meleg miatt, de Sára sem szopizik mostanában sokat. De az is lehet, hogy a mérleg adta be a kulcsot, mert babóca hízik. Max. 130 gr-ot mér ez a vacak őskori lelet.

Kaptam a férjemtől végre egy autót, úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hogy tudok végre egyedül (két gyerekkel) is közlekedni, ha ő nincs elérhető közelségben.
De lehet, hogy jobban örülnék végre már egy átaludt éjszakának. Pedig egy szavam sem lehet, mert Sára igaz, hogy 3 óránként eszik éjszaka, de azt 10 perc alatt elintézi és alszik utána rendesen. Csak az a gond, hogy utána nekem nem olyan egyszerű visszaaludnom. Félek, hogy ez a kialvatlanság a további tejci rovására fog menni. Néha már úgy vagyok, hogy állva el tudnék aludni.
Nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne csinálni, hogy többet aludjon egyhuzamban?
Nappal itt van nekem Dorina akivel foglalkozni kell, hogy ne érezze, hogy háttérbe szorult volna a kistesó miatt. Nappal egy percet sem tudok pihenni ugyanis Sára séta-függő. Ma is elindultunk délben, háromkor hazajöttünk, evett-kaki, stb. és még este hatig sétáltunk, mert csak vergődött itthon.
Úgyhogy 24 órás szolgálatban vagyok. A házimunka pedig csak lépésben halad itthon.
hmmc

Apuka nem próbálta az éjszakai műszakot? Tényleg kaja kell neki vagy csak a cici a lényeg?
Kinga tudta, hogy apától hiába várja, nem is reklamált érte, visszaaludt, ha apa ment be hozzá.

másik megoldás a kölcsöngyerek. Egyszer egyikünk tolja a gyerkőcöket, addig a másik alhat néhány plusz órát, aztán csere. Ha már nem dolgozom, egy-egy kutyasétáltatásra gyereket is befogadok Kép

VAGY Dorina vigye sétálni a Sárát ??? KépKépKép

abba is hagyom, mert még kipattan néhány remek ötlet a fejemből Kép

Szilvi
szilvamag

Hmmc
az is a tej rovására mehet, ha ritkulnak az éjszakai evések. Én is hulla voltam mindíg napközben, pedig egy gyerek mellett még aludni is lett volna időm, csak az a baj, hogy én meg nem tudok nappal aludni akármiylen álmos is voltam(vagyok). Így egyáltalán nem erőltettem, és nem vetettem be semmilyen cselt (apuka, tea, cumi stb), hogy aludjon tovább és ne kérjen enni.
Viszont megértem, hogy a két gyerek mellett már sokkal nehezebb, és lehet, hogy majd én is másképp gondolom a kettővel.
Pórbálj meg a házimunkába bevonni mást. Nagyszülők, férj vagy Dorina is már elég nagy és ha a tanulás mellett tud egy kicsit, akkor segíthet. Bocsi, ha szokott:-)
Vagy a házimunkát szorítorozzad, mi fontos és mi nem. Nyilván a főzés, mosás, takarítás igen de pl.én akkor csak azt vasaltam ki amit nagyon muszály volt.

Húú de könnyű tanácsokat osztogatni:-))

mucus
Tm

Apa is elolvasta a jótanácsokat mellettem. Nem örült egyiknek sem.
Mucus: háromóránánál ritkábban azért jó lenne, ha nem enne Sára, mert most éppen itt tartunk. Mintha atomóra lenne beépítve a gyerekbe, letelik éjszaka a 3 óra és máris éhes.
hmmc

Hmmc apa!
bocsánat:-))
Annyira éredekesek a babák, hogy hogy tudnak pontosan három óránként felébredni éjszaka. Mintha direkt így lennének kódolva:-)
A fiam is pont mint Sára, egy atomóra volt.
Dorinával hogy volt annak idején?

mucus
Tm

Matyi is olyan volt egy időben, hogy pontban 3 óránként kért enni éjszaka, nappal 2,5 óránként.

Hmmc, megpróbálhatod a következők valamelyikét, vagy keverve, hátha bejön:
1. Beetetni éjszakára: délután 3 óra helyett 2 óránként etetni pl. 3 6 8 10.
2. Játszócumit adni ha elfogadja evés helyett, először majd vadul cumizza, majd elalszik, akkor ki kell venni a szájából. Kb 3 éjszaka után már nem fog felébredni cumizni.
3. Teát adni cici helyett.
Most más nem jut eszembe, és lehet, hogy ezek sem fognak bejönni, de talán ha tetszik valamelyikük, megér egy próbát. Nekem a cumis bejött, amikor még Matyi kisebb volt.
aranyhold

Mucus
Apa nem haragszik!
Dorina nappal bőgött (üvöltött), éjszaka pedig este 10-től reggel 5-ig aludt, utána kezdődött a műsor.

Aranyhold
Sára is nappal 2,5 óránként eszik. Néha elfelejtkezik magáról, általában ez akkor van, ha messze megyünk sétálni és nem érünk haza és akkor bírja 3,5 órát.
A cumit elfogadja, ha nagyon nyűgös azzal alszik el. Éjszaka nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e, mert amíg nem alszik mélyen és kiesik a szájából akkor felébred. Így is van két teljesen két egyforma cumija (méret, márka, szín, stb.) és csak az egyik kell neki. Kép A másikat kiköpi.
A teával az a baj, hogy ahogy megérzi az ízét akkor elkezd fuldokolni, öklendezni és kiköpi. Kép
Nem tudom becsapni.

Azon nyugtatom magam, hogy még kicsi és majd később átalussza az éjszakát. De nem is kell átaludnia, de legalább ha egyhuzamban kibírna már 4-5 órát már az is jó lenne.
A szakirodalom szerint a 6 kg-os súly az elfogadott határ, hogy általában ha elérik ezt a súlyt a babák, utána már nyugisabbak az éjszakák. Még hízlalom egy kicsit Kép
hmmc

Hmmc: az enyémek mindketten 12kg-san aludták végig az éjszakát. Lehet, hogy most nyugisabbak lesznek esetleg (bár bevallom, én ebben nem hiszek feltétlenül), de aztán jön a fogzás... és akkor kezdődik újra az egész.
Én se a cumit sem a teát nem tartom jó ötletnek, mindkettő bekavarhat a szoptatásba, tejtermelődésbe...
Nálunk az segített az én kómázásomon, hogy az első ébredéstől köztünk aludt az ébredő, és így a későbbi etetésekre már nem ébredtem fel.
cory

cory
Budapest

A cumi még okés, de én a teát nem tarom jó ötletnek. Nagyon sok baba erre ugyanúgy rá kap és egy idő után azért fog felébredni gyakran éjszaka, hogy teázgasson. A férjem ezt három éves koráig csinálta:-(

Hmmc
szerintem adjad neki nyugodtan 3 óránként, ha nem kérné akkor eleve fel sem ébredne. A fiam 3 hónapos koráig evett így, elsőként a 11-es kaját hagyta ki, majd öt hónaposan az éjjel 2 órásit is. Én meg olyan hülye vagyok, hogy amikor végre alhattam volna pár órával többet, akkor is menetrendszerűen ébredtem és vártam, hogy mikor kel a fiam is enni. Õ meg persze édesen durmolt:-) Nekem nehezebb volt a megszokásokon túl esni mint neki.
Biztosan Sára is hamarosan változni fog:-)

mucus
Tm

Sziasztok!
Na nálunk jelenleg hadiállapotok uralkodnak! KépKép
Minden összejött egyszerre.
Az eddig se túl sok tejcsim 2-3 hete tovább apadt. Azt hittem csak átmeneti, de tartósnak tűnik. Kép Egy hete muszály volt Lilla tápi adagját a napi 30-60g-ról 160g-ra emelnem, de még így is kevésnek bizonyul. Meglehetősen kajás, és sajnos elkezdett fogyni... Kép Mivel nem tápszerrel akarom tömni két napja elkeztük a gyümit is. Meglátom, hogy bírja. Mennyire hajtja meg. Az még súlyosbítja a helyzetet, hogy mióta megállás nélkül forog, hasazik, folyamatosan bukik. Elötte soha! nem fordult elő, csak amióta mozog. Van úgy, hogy evés után 2-3 órával jön ki neki.
Alvásilag is tovább romlott a helyzet. Lassan egy hete újra 2-3 óránként kel éjszaka, és 3 napja már délelött sem alszik. Ma 14 órát volt fennt 1x30 perc!!! alvással. Kép
Csak tippelek, de lehet, hogy a foga is bántja??? (Ezt sajnos nem tudom megítélni, csak próbálom ráfogni, mert iszonyúan nyálzik, beszívja az alsó ajkát, és imádja az ujjamat rágni-szopizni.)
Mindez együttvéve totális nyűgit eredményez. Folyamatosan üvölt egész nap, és semmi nem köti le!!! A vízszintjelzője azért még jól működik. Kép Függőlegesben egy darabig csönd van, de iszonyú mozgékony lett, és kézben sincs egy másodperc megállása sem. Tizedmásodpercenként forog jobbra-balra, és kitekeredik az ember kezéből.
Hmmc, én már a nyugis sétának is örülnék, de Lillának max, 1 óra a kapacitása. Utána elkezd nyűszíteni mint egy kiskutya, és ki kell venni a kocsiból, és kézbe cipelni tovább. Kép
Na eddig nyugodt voltam, de most kialvatlanság mellé ez a hajcihő nagyon megtépázta az idegeimet. Jelen pillanatban még attól is kiborulok, hogy a pelenkázásnál se képes 2 mp-ig nyugton maradni, és az is félelmetes tortúrává vált.
Na jól kipanaszkodtam magam. Azt hiszem hármasikrekkel se lehet nehezebb. Kép
(A kérdésekre majd holnap igyekszem válaszolni, most megyek fürcsizni és irány az ágy.)
myra

Na látom mindenkinél összejöttek a dolgok...
Nálam hétfő volt a totál kiborulás napja, és tegnap sajnos már oda jutottam, hogy a szopizás kárára is ment. (Éjjel nem aludtam semmit, nem kívántam a kaját, Sebi szinte minden szopinál csak 2 ciciből tudott jóllakni, de legalább újra elfogadja a jobb cicit is... remélem ez így is marad.)
Cory tartotta bennem a lelket, meg a férjem, aztán délután már elzarándokoltam a dokinéninkhez, hogy mondjon vmit, mert félek, mi lesz így a szopival, persze ott is bőgtem egy sort...
Nagyon kedves volt, igyekezett megnyugtatni, írt fel homeós bogyókat meg javasolt teát, és hogy csak átmeneti gond lehet, nem lesz semmi baj.
Végül délutánra sikerült kicsit kitápászkodnom a gödörből, vhogy megnyugtatott, hogyha ennyien bíznak bennem, akkor menni fog!
Azóta Sebi 1 ciciből eszik, és degeszre tömi magát (még bukik is vissza belőle), meg még marad is. Remélem tényleg csak átmeneti válság volt, és végre tudtam aludni is vmennyit éjjel.
Ja, és a bogyót nem mertem bevenni (anno iszonyú csalánkiütéses lettem egy másiktól, félek a laktózzal van a gond, ami van ezekben a bogyókban), teát meg ma főztem egy kicsit, megkóstolni, szóval az a gyanúm, hogy nem fizikailag, hanem pszichésen volt a baj a tejcsivel...

Hmmc
Sebi már régebben elérte a 6 kg-ot, és este 8-as etetés után általában 1 és 2 között kel. Ma pl. csak 2-kor, aztán 6-kor. Mondjuk ő mostmár stabilan szopizza az ujját, tehát ha fel is ébred, de még nem iszonyú éhes, akkor cuppog pár percet, és visszaalszik.

Mucus
Ébredés dettó! Ha Sebi 1 helyett csak 2-kor jelentkezik a kajáért, én akkor is ébredek, és várok. Szerencsére mostmár vissza tudok aludni a tényleges ébresztőig. Kép

Myra
Huh, hát nálatok sem egyszerű az élet! Minden együttérzésem a tiéd!!!
(Már előre félek, hogy Sebi hogy fogja tűrni a fogfájós időszakot. Most ha kicsit is fáj neki vmi akkor sikít...)

Kép
Kép
Kép
cas

Nálunk az a gond, hogy nappal sem hajlandó aludni egyhuzamban max. 40 percet. Akkor alszik egy jót, ha lent vagyunk és sétálunk. Napi 2 X 2,5 órát sétálunk. Valamelyik nap kínomban már ráadtam a sapkát, mintha sétálni mennénk, tologattam egy kicsit és elaludt Kép De nem vitte túlzásba kaptam tőle 1 egész szabad órát.
Az a baj, hogy nappal sincs két percem és ez az éjszakai 3 óránkénti ébredés. Nem tudom azonnal visszaaludni, ezért kb. alszom 1,5 órát a két etetés között, reggel pedig már legkésőbb 7-kor kelnem kell, hogy elindítsam Dorinát az iskolába. Persze ilyenkor Sára alszik a legtovább, 8-kor felébred, mikor már mindenki elment. Biztos tudja, hogy ilyenkor már teljesen az övé vagyok.

Szilvi
Igazad volt, amikor nálad voltunk. Tényleg ott kezd fehérleni a fogacska Sára szájában. Igaz, hogy még csak egy pici fehér csík, de elég kemény ahhoz, hogy a foga legyen. Szegénynek a nyála is úgy folyik, és nagyon ügyes buborékokat tud belőle fújni Kép

Myra
Ne add fel. A történelem megismételheti önmagát. Szerintem Lilla is olyan okos kislány, mint Dorina Kép Mintha a saját szenvedéseimet látnám így 9 év távlatából újra. Nekünk még annyi plusz volt, hogy amikor fogyott a tejci üvöltött, mert egyik tápszert sem fogadta el, csak a gyümölcsöt. Abból pedig még ehetett annyit, amennyi kellett volna neki.
hmmc

Cas
Ha eddig volt bőven tejed akkor nem apad az el olyan könnyen, úgy hogy tutti hogy lelki okai vannak, ha csökken a mennyiség. A barátnőmnek is nagyon sok volt, amikor egy magas lázzal járó betegség miatt totál elapad neki. Utánna viszont úgy helyre tudták állítani, hogy a mai napig szoptatja a 27 hónapos fiát:-)
Szóval ha valami történne akkor se keseredj el teljesen, mert van megoldás-)
Sebi mert irtó okos és aranyos, hogy éjjel ennyit tud már aludni szopi nélkül. Ez tényleg nagyon jó, örülj neki!

Myra
húú, hát már én is csak azt tudom Neked mondani, hogy teljesen megértelek és biztosan nehéz lehet ez így Lillával:-( Tippen, ötletem már nincs, reménykedjél benne, hogy idővel változni fog...
Ismerek egy Lilla nevű kislányt aki ugyan ilyen volt mint a Te Lillusod:-) A név átka???:-(((

mucus
Tm

Sziasztok!
Ezt találtam: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php
Szerintem nagyon jó, van fórum is.
Ha már ismeritek akkor bocsiKép
Üdv: Ibolyaa
ibolyaa

Mucus
Hát a tejmennyiséggel úgy tűnik, tényleg nincs gond továbbra se. Most viszont Sebi ma továbbra se fogadja el a jobb cicit, minden evés egy küzdelem, csak így meg még jobban utálja. Kép Nemtom mi lesz ebből...

Kép
Kép
Kép
cas

ez nekem nem fér a fejembe:-( Miért nem kell az egyik cici a babának és miért kell csak a másik??

mucus
Tm

lehet, hogy naiv hozzáállás, de lehet hogy a bal oldalon jobban hallja a szívhangotokat?
próbáltad más pozícióban is a jobb cicit?
szerencsére nekem nem volt igazán gondom, ezért nem tudok szakmai, profi válaszokat adni, csak találgatok
de vaktyúk alapon azért bejöhet, nem? Kép
sikeresebb jobb ciciket nektek

Szilvi
szilvamag

Az a tippem, hogy az a baj a jobb cicivel, hogy más rajta a bimbó, mint a balon. Kezdettől nehezebb volt neki ráharapni, a kórházban egyáltalán nem tudtam rátenni, itthon is védővel, aztán arról szépen leszoktunk. Akkor viszont kisebesedett, mert nem jól volt cicin.
Aztán megtanultam, hogyan van jól cicin, és szépen (végre) majdnem teljesen meg is gyógyult. Csakhogy ahhoz, hogy jól legyen mellen, majdnem minden alkalommal el kellett vegyem 1-2-szer, mert rosszul harapott rá. Na lehet, hogy ebből lett elege, mostmár elég nagy hozzá, hogy megjegyezze, hogy abból a ciciből nehéz is szopni, meg mindig el is veszik, elég volt... Kép
Ha nem ez az oka, akkor nemtom...
Néha be tudom csapni, és fejjel lefelé rakom rá, de néha nem segít az se. Máskor meg gond nélkül elfogadja. Hogy min múlik?! Kép
A másik szerencsére működik, bár a kis lükém olyan hirtelen eszik mostanában, hogy 10 perc után üvöltve köpi ki, és akkorákat büfizik, hogy csak úgy zeng a ház. Kép Ezt még eljátszuk párszor, egyre rövidülő időkkel. Aztán a végén még szopizna (szív ezerrel), de már nem fér hova (rángatja a fejét, meg a kezével is tolja el), és ez végképp felidegesíti. Aztán végül lecsatlakozik nagy méltatlankodva.
Sajna ez az eljárás a klassz esti elalvásnak is betett... Épp az előbb ringattam egy sort, hogy elaludjon, szerencsére gyorsan kidőlt. Kis sózsák, nemtom meddig fogom ezt így bírni, remélem a férjemen is elalszik majd legközelebb.
Csak eddig olyan jó volt, hogy bekajált, aztán bealudt jó hosszú cicizésen, és csak le kellett tenni a kiságyba... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de egy olyan szinte elviselhetetlen vírust nyaltam be, hogy csak na... Hányás-hasmenés és már megint folyamatos láz, sőt 38 is!
Hétfőn találkoztam/tunk szoptatási tanácsadóval, elmesélek mindent, hogy Kori anno milyen kis pióca volt, erre kedden megint véresre szívott. Összeomlottam, nem tudom mi jöhet még? Na most ennyire volt időm sajna, mert a kis aranyhalam tátog kaja után...
nikcsi

Nikcsi!
remélem már jobban vagy!

Szilvi
szilvamag

Lányok küldtem mailt!
myra

megkaptam Kép
és visszakérdeztem
szilvamag

Nikcsi
Õszinte részvétem! Összeomlás dettó. Kép
A mai nap megint egy küzdelem volt Sebivel, pedig már mindent végigpróbálgattam (ülve, fekve, fejjel lefelé), és nem és nem kell neki a jobb cici. Fekve egyáltalán, ülve meg folyton úgy érzem, hogy ki akar csúszni a szájából, és valszeg így is lehet, mert úgy is engedi el - aztán üvölt. Végül délután nagy nehezen sikerült szépen szopiznia ülve, egész sokáig, de akkor is ez a kicsúsztatós üvöltés lett a vége... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Válasz ment.
myra

Sziasztok!
Kihalt a topic? Mindenki elment nyaralni?
Ebben a melegben úgy látom minden anyuka kóborol. Mi is most jöttünk haza, mert kora délután nagyon meleg volt.
hmmc

Aranyhold!
Tegnap bejött a beetetés, csak nem kétóránként, hanem kb. másfél óránként ettünk. Este fél 9-kor leraktam, nyöszörgött egy kicsit 1 óra körül, de hagytam. Végül fél 4-kor ébredt fel és követelte a jussát. Viszont 4-től 6-ig csak forgolódtam az ágyban Sára pedig ahogy elaudtam 7-kor már farkas éhes volt Kép
De ez már hatalmas előrelépés a kicsi életünkben.
hmmc

Hmmc
Jó nektek, hogy ilyen jól megy a szopizás! Szurkolok, hogy így is maradjon! Kép
Most Sebi is nagyot aludt, este 8 után csak 4-kor jelentkezett! Viszont teljesen elutasítja a jobb cicit (éjjel elfogadta)... Kép Nemtom mi lesz így, a bal nehezen bírja egyedül a strapát... A jobb meg ki akar pukkadni.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Ha nagyon nem megy másként mi lenne, ha a jobbat mindig lefejnéd, és szoptaníttal kapná meg az abból származó tejcsit?
myra

Myra
Még remélek!
De végső ötletnek jó! Köszi!
Amúgy tejtermelésre írt fel a dokinénink homeós bogyókat nekem. Te szedsz ilyesmit?

Lányok
Nálatok hogy bírják a picúrok ezt kánikulát? Sebinél este 27 fok van... már csak egy rövidujjút kap a pelusára, és hajnalig csak egy textilpelust takaróul. Amikor kezd hűlni kicsit az idő akkor vékony nyári takarót.
Így csak nem fog megfázni, ugye?! (keze-lába meleg)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Seninek bőven elég ennyi cucc éjszakára. Az én fiam az augusztusi nagy melegben született és még az ablak is nyitva volt éjszaka. Csak egy body és takaró helyett egy nagyon fékony ujjatlan hálózsák volt rajta. Most is már napok óta csak egy bodyban alszik. A babáknak egyébként is nagyobb a hőleadásuk, úgyhogy tutti nem fázik és nem fog megfázni.

mucus
Tm

Nálunk is 27-28 fok van. Kép Lillán egy body és egy vékony újjatlan hálózsák van.
Sajnos én egyenlőre nem tudom nyitva hagyni az ablakot, mert a HÉV-re mindig felébred a gyerkőc. Ráadásul az idióta vezetők pont elöttünk sípolnak, pedig innen még tök messze az átjáró... KépKép
Hogy szokták bírni a gyerekek ezt a meleget? Mivel lehet ilyenkor hűteni a szobát? Ha berakok egy ventillátort, attól nem fog megfázni??

Cas,
Milyen bogyókat írt fel? Érdekelne. Én eddig az Alfalfa-val és az Urtica urens-el próbálkoztam.
myra

Na gyorsan még két kép. Ilyen sokat nőttünk!!! Kép

Kép

Kép
myra

Myra
Tündéri Lilla:-))) és nagyon jó a sécije:-)
Ez olyan érdekes, hogy van olyan kisfiú akinek annyi haja van, mint 10 kis csajszinak együtt. Például a fiamnak is, már kilenc hónapos korában géppel nyírtam és most is nagyon erős és dús.
A ventillátor nem a legjobb megoldás, mert az végülis hűteni nem hűt csak a huzatot csinálja, és abban könnyebben megfáznak a babák.
Én a klimát sem pártolom, a bacik miatt.
Marad a nyitott ablak. A hév mellettünk is dübörög ezerrel, de ha hozzá szokik, akkor előbb utóbb már nem fog felébredni Lilla sem.

mucus
Tm

Sziasztok
Ebben a hőségben hogy bírjátok. Mi nagyon rosszul. Ráadásul Sárának ráment a szemére a náthája és begyulladt. Mostmár sokkal jobban van, de pénteken nem tudta kinyitni, össze volt ragadva. 3 óránként cseppenteni kell bele.
Én csak egy body-t adok rá éjszakára is, van egy vékony nyári takarója azzal takarom be. De kb. 10 percig van betakarva, mert lerugja magáról és állandóan keresztben fekszik a kiságyban. Hajnalban már úgy kell megkeresnem az ágy másik végében Kép
A klímát én sem kapcsolom be ahol Sára van, hanem a másik szobában és egy kicsit hűvös átjön. Ha rendesen van tisztítva a klíma, akkor egyáltalán nincsenek benne bacik, sőt meg is szűri a levegőt. Pl. pollen és porallergia esetében még jó is.
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?