Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocs az OFF-ért:
Dorki, benéznél az erzsébeti topikba? Kép

Köszi!

Anna

ON
tinalila
 
 


még annyit akartam:
Fcs, sajnálom, hogy ilyen rossz a kapcsolat, és tényleg nehéz jóindulatúan kezelni, mert csak bosszankodik az ember, és a leírásod szerint nem az a típus vagy, aki sokáig magában tartja Kép szerencse, hogy távol vannak
szerencse, hogy apa melletted áll
a többi majd megoldódik Kép

én már szoktam mondogatni minden rokonnak, hogy a konyhai cuccokkal fel lehet hagyni, az tabu, ha nem tudja, mivel kedveskedjen és mindenképpen akar valamit hozni, akkor vegyen könyvet, vagy csokit. ennek ellenére kaptam most anyóstól egy 3 részre osztott csecsemő tányért, ami alul melegítős (melegvizet kell beletölteni), de már szerintem kinőtte a csaj, így ez is gazdagítja a konyhai haszontalan dolgok tárházát Kép
na, megyek, mert ma velem volt tele a topik.

jóccakát, panu
panu
 
 


panu,
mi fémbögrét és fémtányért kaptunk Eszternek Kép. És soksok csokitojást Húsvétra, amit próbáld megetetni Eszterrel anyós.
én szeretlek olvasni Kép.

Kép

Kép
eszteranyu
 
 

 
 

Kriszti, ezen most jót nevettem Kép Kép Kép Kép
panu
 
 


Kriszti!

Na, jól van, jól van, az ő ifjúkorában még nem volt mikro... Nekem apukáméknak máig sem lenne, annyira ódzkodtak ellene, ha nem vett volna nekik a bátyám egyet Kép.

Panu! Én is szeretlek olvasni!

Ma még rendezkedősben voltam, mert tegnap vettünk pár új bútort, kicsit lomoltam még ma is. Szabolcs megkapta a nagyfiús ágyat, nagyon szép, bár ő még annyira nem rajong érte, éppen, azt játsza vagy három napja, hogy "meddig lehet elhúzni az elavást anélkül, hogy anya kiborul". Eddig legalább könnyen elaludt, mi lesz még?????

Dorki! Vasárnap anyósnál lesztek? Mert ez egy nagyon jó kis program lesz az Orczy kertben Kép. Mi megyünk Annáékkal. http://www.bmknet.hu/bnehirek/kincs/reszletesprogram.htm Ez persze a többieknek is szól Kép.
Fulescsacsi
 


Hát ma tényleg égszakadás- földindulás volt.

Krisz
a legszebb éjszakákon az ember sosem alszik KépKépKép De tényleg olyan jó érzés mikor ott szuszog az ember nyakában egy kis pocok. Örülök, hogy nektek is jól sikerült a pihenés. Ilyenért sose kérj bocsánatot, hogy hosszú lett. Mi imádunk olvasni.Kép
Szerintem ez a topic nem csak és kizárólag a kölkökről szól, hanem az egész "világról". Szerintem bármilyen témáról beszélgethetünk, hiszen hozzátartozik a mindennapjainkhoz is. Akár népligeti homokos problémáról, akár anyósokról, akár bármiről. Persze első a gyerek !!! De engem nem zavar, ha bárki bármilyen témáról ír. Krisz ezt nem neked szántam csak úgy általánosan bárkinek. Nekem néha már tele van a fejem, mert nem nagyon van kihez szólnom és ez így esténként nem túl jó.Kép (szegény én)

Panu
nekem tetszik a játszó. Jó részletes leírást adtál. Akkor jövő kedd ? Mert akkor úgy alakítom bokros teendőimet.

Voltunk ma a csepeli mikkamakka játszóban, ez egy óvoda területén van. Az udvarra csak nyáron lehet kimenni, amikor az ovi zárva van. De egyébként kellemes hely és jó játékok is vannak meg egy óvonő is van ott mindíg. Négy óra 500 Ft és délelőtt is meg délután is van. Csak azért írom ilyen részletesen, mert itt is lehet talizni, ha gondoljátok. Én biztos megyek jövőhéten is.

Elfelejtettem bocsánat, ki írta, hogy halásztelki? Andi ? Mert neked szerintem viszonylag közel van ?
Füles
te meg nagy utakat is bevállalsz kv-val is, ugye ? jól tetted, hogy anyóst kiraktad, te vagy otthon és a te családod nyugalma az első.

Valaki akar jönni ?

Hozzánk is jöhetnétek ( XX. ker) de mi értelme van a 3. emeleten kuksolni ??? Bezzeg, ha kertes házunk lenne....

Anyukáméknak viszont van egy telke Soroksáron a Molnár szigeten. Nagyon kis hangulatos. Van rajta egy faház, kert, hintaágy stb. Oda én szivesen látok mindenkit, ha meg tudjuk beszélni. BKV-val a határ útról a 66-os busszal egyenesen odáig vagy jár még arra a hév, amit a Boráross térről 23-as busszal vagy a 2-es villanyossal lehet megközelíteni. Nem nagy telek, de áram van. Főzni lehet,mikro van. A víz nincs bevezetve, de rendes wc van az meg eredeti Duna vízzel működik. A parton meg jó nagyot lehet sétálni. Kellemes kis hely. Találtam itt egy fotót, amin úgy-ahogy rajta van a ház is. Na vitassátok meg .

Most aztán 3 hely is lett hirtelenjében és Bori kedvéért a gödi talit is szervezzük meg egyszer !!!
Tiszta kánaán !!!
Jó éjt
Dorki
dorki
 
 


legyen jövő kedd, kinek jó még?
eddig: Fcs, Dorki, Panu
panu
 
 


Sziasztok csajokKép

Valaki kérdezte RencitKép államvizsga előtt áll, Floresz éppen beteg szóval el van havazva rendesen.

Dorki,
kösziKép sztem isKép
jó veletek ilyesmiket megbeszélniKép
nekem még van egy pár gyermektelen barátnőm, hát velük ilyesmikről nem lehet beszélni. Vagyis van aki már gyereket szeretne mióta, na Õ kényszeresen a gyerektémához ragaszkodik, a többieknek meg hallgatom a pasi és buliügyeit, azért nem irigylem őket egy cseppet semKép


Fcs,
de klassz az új ágyKép ne aggódj megszokja SzabolcsKép

Én is vacilálok rajta, hogy legyen-e már vagy ráér addig amíg a csaj elfér a rácsosban.

Felesleges konyhai cuccokKép apósom új neje tupperezik, hát gondolhatjátok, hogy minden alkalomra azt kapunk, kész vagyok tőle, nagy, használhatatalan cuccok, de legalább szépKép

Nálunk is lehetne taliKép na?
tegnap minitaliztunk itt egy kép Dorka és Imike puszi előttKép több is csattant, de sosem sikerült elcsípnemKép

Kép

Krisz
krisszie
 
 


Eszter,
visszatérve a Coryzalia-ra: nyugodtan vágd el késsel, hiszen a csomagolása is fémes Kép. Tudod, amiből kinyomjuk.
Ezt még hétfőn beszéltük az egyik szomszédommal. Remélem, már nincs rá szükségetek.
Lányok, belenyúltam a szegedi topicban:

Elküldve 2005 Május 18 szerda - 15h 53: http://ujgep.babanet.hu/discus4/messages/69090/1694.html?1078491592

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Krisz,
szóval már megy a szerelem Kép.

Eszter a nős pasikat szereti Kép. Remélem, kinövi Kép.

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Jó reggelt!

Keddi tali akkor Kelenföldön lenne ha jól olvastam és hánykor?

Mi nem szoktunk anyoséktól ajándékokat kapni a gyerekeknek legsz:::bb minőségű csokit szoktát hozzni egy egy táblával és az is néha leszokot járva lenniKép.
Apának most volt a harmincadik szülinapja arra kapott tölűk egy üveg 3000ft-os viszkit amit besemm csomagoltak sparos szatyoral jöttek abbol vették ki .Azért szerintem ilyen kerek évfordulora valami emléket célszerü venni a saját gyerekednek iiletve ha szülőnek van valamilye anyos annak idején 50-dik szülinapra arany gyürűt kért és meg is kellet neki venni.

Krisszie,
csajod nagyon fiuzzik!!!!!!!!!!!!!!!!!
szuszoka
 
 


Sziasztok!
Krisztikém!
Coryzalia: a csomija fémes, de van rajta bevonat, tehát a belseje nem érintkezik fémmel... Meg kellene kérdezni egy dokit, de a miénk ehhez nem ért... Most egy műanyag sütiformával ügyeskedem, de legtöbbször több darabra esik szét...

Jajjjj, képzeld, a Tavasz zárt fórumában is most volt téma az altatás-aludj jól. Az egyik új csajunk küldött egy kupac spanyolból, meg angolból fordított véleményt a témában, elküldjem? Továbbadhatod ezeknek a szuperwomeneknek... De igazából nem ők tehetnek róla, hanem az a hülye, aki megszülte azt a könyvet.
Fulescsacsi
 


Én egyik gyerekemet semm könyvböl tanitotam meg aludni Ricsi első perctöl szépen végig aludta az éjszakát a nyolc év alatt ha háromszor aludz velünk sokat mondok,Fancsi három hónapos koráig velem aludt ha letetem egyböl sirt úgy ,hogy nem is probálkoztunk a dologgal 15hónapos koráig éjszakánként vagy 5-ször felkelt csak nyöszörgöt nem kellet neki több csak oda mentem simisim cumi vagy kis viz és egyböl vissza is aludt azota erről is leszokott most is alszik este félkilenc óta.

Lehet ,hogy én nagyon buta vagyok vagy nem is tudom ,hogy fogalmazam de én nem értem ,hogy lehet könyvböl az alvást megtanitani
és hol vannak az anyi megérzéseim ne könyvböl tudjam mi jó a gyerekemnek .
Hú erről a dologról szerintem annyit lehetne beszélni még .

Bocsi ha estleg valakit a véleményében meg bántotam nekem ez a véleményem .
szuszoka
 
 


Zsuzsi! Hát ez az! A könyv eleve feltételezi, hogy minden gyerek egyforma, ráadásul jó, ha tudjuk, hogy számító kis dögök, hogy kiharcolják, hogy odamenjünk, megszeretgessük őket... Volt vajon gyereke, annak aki írta ezt? Az a csaj, aki azt írta, hogy neki fontos volt, hogy a gyerek hamar megtanuljon egyedül aludni, mert nem bírja az éjszakázást, minek szült gyereket? Ki bírja? Én sem, de csinálom. Volt holtpont, túl vagyok rajta, és elfogadom a helyzetet. Amúgy azért az, hogy éjjelente tíz percet fel vagyunk 5-10-szer szerintem nem éjszakázás, és Szabolcs mostanra már csak kétszer-háromszor kel. Az éjszakázás, amikor a gyerek órákis nem alszik vissza, üvölt, nem lehet megnyugtatni sehogy, de annak általában valami betegség áll a hátterében.

Jó, ha a gyerek tud aludni, de ha nem, az sem tragédia, majd megtanul később. Én nagyon szeretem, hogy a gyerekemnek szüksége van rám Kép.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Nah Kriszti, tényleg jó témába nyúltálKép

az elég jó anyaság nekem nagyon tecc, főleg ez a mondat:

Elég jó szülő az, aki olyan tükör, amelyben a gyerek valóban önmagát fedezheti fel - nem egy rákényszerített, vagy legalábbis tőle idegen képet -, és olyan támasz, amely akkor van ott, amikor szükség van rá.

Amúgy csajok sok mindenben nem értünk egyet.
tudom most a mókusok elé leszek vetve, de sztem igenis nagggyon okosak ezek a gyerekek és megértik amit mondasz nekik, amit kérsz tőlük. Az Õ kis világukhoz szükségük van korlátokra, amitől biztonságban érzik magukat. Pl én biztos vagyok benne, hogy meg lehet tanítani egy gyerkőcöt arra, hogy van éjszaka és nappal, mik a különbségek, éjszaka nem eszünk, nem játszunk csak alszunk, pihenünk, nappal pedig igen...stbKép
De ez nem annyira különleges dolog ám, ahogy a gyerkőcöd már szalad ha szólsz neki, hogy reggeli, séta, fürcsi stb, tudja mi következik és várja.
Ha azt tanulta meg, hogy éjszaka is eszünk, iszunk és ha unatkozunk jön anya, akkor ezt ki is fogja használniKép

Én is szeretem, hogy a gyerkőcömnek szüksége van rám, sőt most írtam le hogy életem legszebb éjszakáját okozta nekem az egyedül nem alvásával.Kép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok!

Jövő keddi XI. ker.-i taliban mi is benne lennénk jő idő esetén, és ha délelőtt lenne. Délután megint szurira kell menjek. Kép a kutya miatt... nem is tudom melyikőtök írta, talán Dorki, hogy a hasamba kapom. ? Nem!! Még csak az kéne!!! Kép

Dorki! Csepelen mikkamakka? Melyik oviban van? Érdekelne!!! Nekünk nagyon közel lenne. Ti mikor mentek? Talizhatnánk ott is.

Anyós téma: hát elég sokatok anyósa nagyon gáz, az enyém elviselhető. Szerencsére, mivel 1 percre lakik tőlünk gyalog, így sokat látom. Boga meg imádja. A papát meg főleg. Tényleg apósokkal mi a helyzet? Csak anyósokkal van gond? FCS anyós-történetéről asszem lemaradtam, majd visszakeresem...

Ajándékozás: Anyós tupperezik.... gondolhatjátok. Én anyuval jobban szeretem megbeszélni, hogy kinek mire lenne szüksége. Ezt el is szoktam mesélni anyósnak, de nem kapcsol, hogy rákérdezzen ő is hogy mi kéne, én meg erőltetni nem szeretem a dolgokat. Bár a múltkor a színházjegy -ötlete kétségkívül jó volt.

Altatás: Krisz! Dorki- elalvás: imádom! Én azt szerettem legjobban, mikor kisebb korában a karomban aludt el, imádtam nézni a kisimult, nyugodt arcocskáját, sokszor még a könnyem is potyogott közben. Majd egy ilyen alvós fotót föl is teszek! Aludni -tanítás nálunk nem vált be, talán egyszer-kétszer próbáltam. Se lány, se én nem bírtuk sokáig. De van akinek bejön. Nem vagyunk egyformák.
Kép

Hétfőn végre mi is eljutottunk a Budakeszi Vadasparkba. Nagyon klassz hely. Belopta magát a szívembe és Bogának is tetszett. Csak lehetetlen vele gyalog közlekedni, folyton szaladni kellett utána, úgyhogy hamar visszaültettük a babakocsiba. De nem bánta. Tudjátok mitől ijedt meg egyedül? A libáktól, ahogy hangos gágogással rohantak a kerítés felé. Kép anyja lánya, én se csípem őket túlzottan. Kép A pónilovaglás nagyon ment neki. Végig gyiázott. Kép
Kép

Tegnap volt nálunk helyi babatali- mi csak 4-en vagyunk, de azért jó volt. Jöhettek ám hozzánk ti is! Kép

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Köszönöm, hogy leírjátok a véleményeteket.
Anno a Kismama újságban volt erről egy cikk és a kisbaba egyes szám első személyben "írta le" a gondolatait erről. Engem megdöbbentett és elhatároztam, hogy ha a fene fenét eszik sem fogom sírni hagyni.
Itt most az a gáz, hogy sértődés lett. Ráadásul pont olyan ember, aki -úgy érzem- közel áll hozzám, még ha csak egyszer találkoztunk is. És ez esik rosszul Kép.

Majd lehet, hogy írok mást is, de azt max levélben.

K

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Krisz,
kis csecsemőkről van szó. Akik pár hetesek.
Nem a nagy kajláinkról. Õk persze, hogy nagy spillerek Kép.

K

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Kriszti,
óh tényleg? annyira nem mentem beleKép

jaj közben nagy újság van!!!
Dorka bilibe pisilt!!!Kép most előszörKép, úgy megdöbbent a csobogástól, hogy egyből felálltKép megszemlélte a termést a biliben, közölte hogy kakiKépKép aztán egy laza csuklómozdulattal kiborította a szőnyegreKép
imádomKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok!

Mi is családi látogatásokat tettünk a hosszú hétvégén. Ebből kifolyólag, bár Bogi szuperul érezte magát, mégis sikeresen felborult a napunk. Főleg az alvás terén. Most ott tartunk, hogy napközben, talán ha fél órát alszik, akkor sokat mondok. Kicsit leamortizált az elmúlt napokban.

Kriszt,
most olvastam a szegedit, hát mostanában nagyon éles vitáitok vannak.
Nekünk anyáknak nagyon sok mindenről le kell, hogy mondjunk a gyerekünk miatt. Van, akinek ez könnyebb, van, akinek nehezebb, de azt hiszem ezek az áldozatok emelnek minket anyává. Az az áldozat, hogy éjszaka kelünk, hogy véres fájó cicivel szoptatunk, hogy a hasfájással küszködő síró babánkat vigasztaljuk a nap bármely részében.
Én nem is ismerem azt a bizonyos könyvet. Bogi viszonylag jó alvó volt, de erre nem tanítottam, ez KIALAKULT. Mi ugyan nem altattuk magunk mellett,(apának munkája miatt fontos volt az alvás) de az első fél évben Én ott aludtam a szobájában. Volt, amikor babakocsiban aludt, mert így nyugodott meg, volt, amikor mellettem a vendégágyon, volt, amikor Én ültem Õ meg rajtam feküdt, szóval, ahogy neki jólesett, de ha elaludt, akkor visszatettem a kiságyába. Ha esetleg felébredt, akkor újból kezdődött előröl a "helykeresés". Aztán ahogy nőtt valahogy kialakult, hogy a kiságyba fekszik le, pedig a mamák, mindig mondták, hogy nem fog megtanulni a kiságyban aludni, és mégis. Sőt most ott tartunk, hogy a kiságyán kívül nem is alszik sehol olyan nyugodtan. Az esti elalváskor odafekszem mellé a földre, és amíg el nem alszik, ott vagyok vele.
A sírni hagyásnak szerintem vannak korszakai, csecsemőnek soha nem hagytam sírni Bogit, aztán most már vannak olyan helyzetek, amikor nem ugrom rögtön a sírásár, de azt hiszem, hogy ez már nem is sírás, hanem ez már a hisztikéhez hasonló dolog, amit fene tudja, hogyan kellene kezelni, hogy egyikőnk se sérüljön.

Panu,
hát ez a szocpol azért nem semmi. És fedezetnek elfogadják az épülő házat, akkor is, ha hitel is van rajta. Ha lesznek majd a banki hitelekkel kapcsolatos infóid, akkor légyszí majd add hírül, mert Mi is lépnénk valamikor.(ez a szocpol is új volt)

Andi,
mi újs? Megnyugodtál egy kicsit. Injekció, hogy bírod?

Dorki,
Niki nagyon jó a képeken, látszik, hogy otthon érzi magát a mamánál.

Eszter,
azért sajnálom, hogy így alakult anyós látogatása, mert gondolom azért téged is bánt. Szerencsére Én is azok táborában vagyok akik jóban vannak az anyóssal. Kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymás bónáit, nemigen szól bele az életünkbe. Az ajándékozáskor mindig kikéri a véleményünket, édességnek rudit hoz. Szóval jóban vagyunk, nálunk a párom nagyon családcentrikus nem is tudom, hogy viselné, ha konfliktusunk lenne.
Kívánom, hogy amennyire lehet, rendeződjön a kapcsolatotok.

Krisz,
nálunk is Bogi a rámenősebb. A játszón simán osztogatja a puszikat a fiuknak, meg simizi őket. Édesek.

Zsuzsi,
gratula a fiad sikereihez.

Még olvasgatok vissza, mert egy kicsit lemaradtam, ja és veszett az összes adatunk, és képeink sajna tegnap derült ki.....

Ági
kamagi
 
 


Sziasztok!

Krisz! Én is azt akartam írni, amit Kriszti, hogy itt pici babákról van szó! Szabolcs amúgy pontosan tudja, hogy az éjszaka alvásra való, csak időnként ellenőrzi, hogy megvagyok-e, ez úgy a legegyszerűbb, ha köztünk alszik, vagy valahol mellettünk. Az éjszakai ciczés nem evés, hanem érzelmi szükséglet, sőt már a nappali is... Nálunk is vannak persze korlátok, szabályok, és Szabolcs elég jól megért sokmindent. Ágihoz hasonlóan mostanra én sem ugrom minden nyekkenésre, nyilván mind ismerjük már a kölkeink sírásait, mi komoly, mi nem, mi mit jelent.
Grtaula Dorkacsajnak! Csak így tovább! Mi még elég messze vagyunk ettől.

Ági! Anyós ügyben főleg az zavar, hogy eléggé kifordultam magamból, ezt az egészet úgy is le lehetett volna reagálni, hogy én ne kerüljek ki vesztesen, pl kedves maradok, nem veszek tudomást a hisztijéről, de nem voltam a legjobb állapotomban az éjszaka után. Amit persze SZabolcs prímán végigaludt, hiszen a köhögési roham után mindig rögötn visszaaltattam, szinte fel sem ébredt... Csak sajnos két köhögés közt általában éppenhogy egy óra eltelt, vagy annyi sem, mire elaludtam volna, már újra ébredtünk...
Fulescsacsi
 


Krisz,
ügyes a csajod, a kiborítás is tök jó.Hi

Andi,
Ti is nagyon jók vagytok. Bogi is élvezné a pónizást. Állatkertezni készülünk Mi is, csak várjuk az alkalmas időjárást hozzá.

Kriszti,
nem tudjátok esetleg négyszemközt megbeszélni, úgy veszem észre ott többen szítják a hangulatot.

Dorki,
még a mikkamakkához akartam írni, hogy nálunk 400 péz egy óra. Itt is szuper kézségfejlesztő játékok vannak....
kamagi
 
 


sziasztok, látom felpörgette a topikot ez a "szegedi" téma.

tali: nekünk jó a délelőtt, sőt... úgy 9-túl ott tudunk lenni Kép, ezek szerint Ágiék és Zsuzsiék is jönnek. Szabolcs el lesz ájulva ettől a sok nőtől Kép Kép, Fcs, nem maradhattok otthon, kell egy pasi is Kép

Ági, kérdezz nyugodtan, priviben is lehet panu@visualley.com

a vitatémáról. szerintem két dologról van szó, egyrészt a csecsemők alvásáról, másrészt az anyuka ezzel kapcsolatos érzelmeiről.

vannak babák, akik tudnak aludni, vannak, akik nem. mi szerencsések voltunk, vagyunk, mert Liza jó alvó, már a kezdetektől mondta a védőnéni, hogy mintababánk van Kép. én nem olvastam az alvós könyvet, de olvastam a Tracy Hogg Suttogás c. könyv első részét. ott is írja ezt a "fokozatosan hagyd magára alváskor" elvet. mi is próbáltuk, de szerintem nem ezen múlt, hogy megtanult egyedül elaludni, mert ha nem aludt el, amikor gondoltam, akkor felvettem, és megtanultam, hogy mikor lesz álmos, akkor tettem le, így már nem volt sosem probléma.

az amerikai ún. sikerkönyvek pedig nem tuti receptek, mert ha azok lennének, akkor mindenki milliomos lenne az USA-ban, és tökéletes, jó testű, okos, egyenemberek lennének, de nem azok, láttam, tapasztaltam. mint minden tanácsadó könyv (és minden tanács is) vagy beválik, vagy nem, de egy a fontos: sosem szabad minden szavát készpénznek venni, tudni kell a mértéket, ha módjával alkalmazod, és csak azokat a javaslatokat, amelyekkel te magad egyetértesz, akkor működni fog, és lehet, hogy azt gondolod, ettől jó a könyv, mindenesetre elérte a célját. azt meg ne is tegyen hozzá, hogy csupán könyv szerinti nevelés, milyen óriási problémákat okozhat, képzeld el, ha mindig minden korlátot figyelembe vettél volna, olyan lennél, mint most??? és ezt néha elfelejtik, nem a könyv a lényeg, hanem a benne rejlő lehetőség, hogy a magad szempontjai, életelvei, stb. szerint fogod fel és alkalmazod.

az anyukák reakciója a másik dolog, ami megfogott ezekben a hozzászólásokban. érdekes, hogy itt kevésbé tapasztaltam azt a jelenséget, mint a szegediben. nevezetesen, hogy mentegeti magát (ezt a szót is lehet jó és rossz értelemben venni Kép). pl. "én attól jó anya vagyok, hogy éjszaka aludni akarok, és megtanítottam néhány könnycsepp árán a gyerekemet aludni" (ez nem szó szerinti idézet). vajon van-e lelkiismeretfurdalása valahol mélyen belül, hogy néha sírni hagyta a csecsemőjét, vagy elbizonytalanodott, hogy jól csinálta-e, vagy egyszerűen csak erősebb volt benne a szándék, hogy ő akar végre normálisabban aludni és ehhez eszköz volt a gyermek alvás-tanulása. a szegei topikban néhányan csak annyit írtak: nem jól fogalmazott a Kriszti, csak élesen, bocsi, de többen rögtön a mundérbecsületét védték, pedig mi szükség rá, ha biztosak abban, hogy jól csinálták.

megjegyzem, tényleg szerencsétlen volt a megfogalmazás, és tényleg sugallta azt, hogy aki durván fogalmazva önzőbb volt és hagyta sírni a csecsemőt, hogy idővel megszokja az egyedül alvást, annak lehet is emiatt lelkiismeretfurdalása. mert, aki csak párszor 5-8 percre hagyta tudatosan a csecsemőt sírni, az is magára vehette, pedig nincs oka rá, hiszen csak próbálkozott, maga sem tudta, hogyan lenne jobb, és vagy bejött, vagy nem. (és persze nem utolsósorban írottan mindig sokkal nagyobb súlyúnak tűnik egy ilyen, mint beszélgetés közben)

sajnos, ez a JÓ ANYA fogalom mindig komoly érzelmi viharokat okoz, érzékeny pont, és megfelelő idegi kondiban kell lenni ahhoz, hogy normálisan fogjad fel, ne támadásnak.

panu
panu
 
 


KösziKép
jóvanna félreértettemKép csak mindenki úgy reagált rá, hogy aszittem hasonló korú törpékről van szóKép

nálunk olyan sz@r idő van, hogy még nem is tudtunk lemenni, ez azért eléggé megviseli a csajt meg engem is, kitombolatlan energiái vannakKép menni kéne játszóházba?
nálunk 15Ft/perc alapon működik egy szupiKép hát jó drágaKép meg a kedvesem is odalesz az ötlettől, hogy induljunk ahogy hazaértKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


hello, most újra elolvastam a sebtében írt véleményt.
még hozzáteszem:
Kriszti, a véleményt illetően teljesen egyetértek veled Kép

Krisz, voltatok játszóban? energia nálunk is van, és nyafogás az ajtó előtt, meg a cipő húzogatása Kép végül felöltöztettem talpig műanyagba és kiengedtük az esőbe a kertbe, nagyon élvezte és nem zavarta az eső.

egy story: ma voltunk délelőtt egy kisebb bevás.központban, hogy végre valahol rohanhasson a gyermek, kis vásár után tartunk a lépcsőfelé, ami levisz a parkolóhoz, amikor elmentünk egy könyvesbolt előtt, (ide máskor járunk, van egy gyereksarok kis asztalka, szék, és lehet nézegetni a mesekönyveket) Liza nyílegyenesen berohant, és kb. félperc alatt megtalált egy könyvet, Marék Veronika: Boribon, a játékmackó címűt, ennek megvan a párja, Boribon és Annipanni, amit nagyon szeret. leemelte a köynvet, és rohant vele kifelé, előbb próbáltam lebeszélni, hogy majd jövő héten vesszük meg, de nem sikerült, szorította és vitte, a pénztárnál elkaptam és kis könyörgés után az asztalra tudtam tenni, hogy kifizessem. és szorította az autóig, olvashattam is neki, vagy 4-5x egymásután, és még egy ilyen etap estefelé. nagyon helyes volt.

panu
panu
 
 


Andi
Kedden megbeszéljük a Mikkamakkát, oké. Egyébként az Erdősor utcai ovinál van.
Krisz
nekem is van pasikereső barátnőm. Most ráadásul munkája sincs, szóval jó benne van a sz..ban. Tényleg nem egyszerű. Nekem az előző pasim mondta ,akivel 5 évig voltam együtt, hogy milyen szerencsém van, hogy megtaláltam a Lacit magamnak. Pedig akkor még csak 2 éve jártunk. és tényleg igaza van.

Nálunk még rácsos ágy van és én nem is tervezem mostanában lecserélni, főleg ,mert örülök, hogy végre ott alszik.
Szuszóka
legközelebb ti is szóljatok előre, hogy mit kértek ajándékba, hátha több esélyetek lesz.
Füles
az miért olyan nagy baj, ha késsel vágod el a gyogyót ? Fémes íze lesz vagy mi ?
Kriszti
szerintem ez nagyon rizikós leírni ,hogy jóanyanemjóanya valaki. Erre én is ugranék. Nem ismerem a szegedi topicosokat, de most beleolvastam. Nyilván nem úgy értetted, hogy mindenki hülye, de mégis sikerült felborzolni a kedélyeket.
Én írtam pár hete, hogy nálunk is milyen macerás volt az alvás, mikor Niki még kisebb volt. Pár hónapos koráig nem érdekelt engem sem, hogy hánykor ébred éjszaka, kapott cicit és kész. De nálunk komoly problémák voltak az elalvással. Tényleg nem tudott elaludni. Rengeteget voltunk fennt éjjel 2-3-ig. Én Niki 1 éves korában kaptam kölcsön ezt az aludj jólt és eléggé durvának tartottam. Egyáltalán nem terveztem, hogy ezt végigcsináljam a kölkömmel, mert szerintem ez kínzás. De sok mindent megértettem belőle. mi sokáig vártuk ,hogy majd csak megtanul aludni és majd csak változik, de ez nem így van. Legalábbis nálunk. Úgyhogy hosszú idő alatt, de sikerült beszoktatni az ágyába. Ami remekül működött egészen 2 héttel ezelőttig. Most mgint balhé van, sokáig forgolódik és nagyon sír, ha kimegyek. Persze ilyenkor visszamegyek, de van ,hogy 1-1/2 óra, mire elalszik. És reggel nem kel később. Szóval nálunk megint visszaszoktatás lesz, majd meglátjuk hogyan.
Panu
tündérez a kiscsaj. El tudom képzelni ,ahogy szorítja a könyvet magához. Még, jó hogy nem egy ékszerüzletbe ment be.Kép
Dorki
dorki
 
 


Dorki, ott is volt Kép de nem tetszett semmi Kép
panu
 
 


megint én Kép Kép

ugye, nem a vélemény kimondás miatt van ilyen pangás??? üldözési mánia uralkodik rajtam??? Kép Kép vagy csak végre jó idő van?!

viccet félretéve:
elbúcsúzom egy rövid időre. elutazunk ebédután Zalabérbe, majd vasárnap este jövünk vissza.

és a kedd délelőtt áll még?
mindenkinek jó hétvégét kívánok!!


panu
panu
 
 


Kriszti,
én abszolút egyetértek veled.Valaki azt írta,hogy a Kismamában is ajánlották az Aludj jól-t,hát én nem így emlékszem....
Szerény véleményem szerint az,hogy ki neveli jól a gyermekét,az nem csak most,hanem sok évvel később mutatkozik meg,ezt saját tapasztalatomból tudom.
Egy szegedi hsz azé' meredek volt("engem meg az dühít,ha valaki maga mellé veszi a gyereket")nohát erre inkább nem írok semmit.Én imádok a gyerekemmel aludni.Kész.Pont.
Panu,
Te írtad aszem,hogy összecsaptok az apósoddal liberális-konzervatív szemléletben.Gyereknevelés témában is??Ugyanis a nővérem párjával folyton vitázunk(nem vagyunk elég következetesek a gyerekkel,már most látom,h.az Eszter rossz gyerek,néha rá kell verni,semmi baja nem lesz tőle,blabla)a falra mászom néha!!!!Osztom én is őt,az ő anyukája így nevelte őt nem is szereti,de néha már kicsinál.Tudom,hogy imádja Esztert,de mindig mindent jobban tud.Csak csendben:neki nincs gyereke...
Krisz,
a bili szorin nagyon röhögtem!!KépDorkának látszik a szemén,h.nagy vagány csajszi!!
Andi,
levágattad a hajad?Alvós kép imádatos,Eszter is sokat aludt el így,ilyen fejtartással!
Dorki,
drága vagy,hogy a gödi találkozót beszervezed értünk,sajnos én Pesten nagyon nem tudok tájékozódni,max.a Margitszigetre tán' eljutokKép

Képzeljétek,reggel rajzoltunk és Eszterem gyönyörű szép kerek szemüvegeket rajzolt minden kis állatkának az egyik mesekönyvébe!Pontosan a szeme elé és kettőt!!Olyan ügyes már!!
Valamelyik nap meg nézi az ajánlóműsort a tv-ben,nagy kerek szemmel rámnéz:"Micsinál a őzike???" Sikítottam a röhögéstől.Õzike az Győzike volt.
Ági,
nagyon egyetértek veled,amit a sírni hagyásról írtál!!Kép

Én tegnap kaptam magam mellé a buszon egy ezeréve nem látott tipikus szingli lányt(szöszi,szoli,műköröm,tuti smink-én persze jó szarul néztem ki meló utánKép )ordítva mesélte ,hogy ippen most hagyta ott a pacákját ,a munkáját,nade ilyen az élet,blablabla,azt hittem sose száll leKép

na,megyek,mert megyünk be a kórházba az unokahúgomhoz,sajnos nem javul az állapotaKép
megpróbálom felvidítani egy kicsit

Sziasztok,
Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Kriszti,
küldtem mélt!!

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!

Krisz! Gratula Dorkának a bilizéshez! Látod ilyenkor lenne jó, ha a fényképezőgép hozzá lenne nőve a kezünkhöz! Kép Pelus nélkül volt már eredetileg és egyedül ült rá, vagy csak próbából ültetted a bilire?
Ági! Kitartás az alvással! Bogi biztos hamar visszaáll majd a megszokott időrendre! Aludj inkább te is vele, ha végre elalszik. (Nemtom én mér nem azt csinálom most? Kép )
Ja! Szurikkal kapcsolatban újság, hogy lehet h mégse kell kapjak többet, mert a kutya "ismert", így megfigyelhető. (háziorvos ma mondta - jó h nem már az 5.után...) Persze vissza kellett menjek megnézni, h kié a roh@dt telep, és közben elakadtam kocsival kinn a "prérin", vagyis a falu szélén, a földeken. Persze a hülye fejemmel, gondolhattam volna, h egy heti eső után milyen arra a helyzet. Még jó, hogy jött arra egy pacák -gyakorlottabb terepvezető és könnyebb kocsival, mint a mi a kombi Audink, így az kihúzott... Szerencsétlenül éreztem megam, és piszok pipa voltam. De már megvan, h ki a teleptulaj, így most az állatorvos 2 hétig meg kell figyelje a blökit, és ha okésnak találja, akkor nem kapok több veszettség elleni szurit. Jó lenne. Bár most még veszett Kép mérges vagyok az egész eddigi napom miatt. Bocs. ez most OFF volt, ugye? Kép
Majd, ha lehiggadtam még jövök.

andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Krisz
Azért az a játszó tényleg marha drága. Végül is mentetek ?
Ági
nagyon sajnálom a képeket Kép sok veszett el ?
Panu
nektek jó pihenést
Andi
így hány szurit spórólnál meg ? Jó, hogy jött valaki és ki tudott húzni. Jó lehiggadást Kép
Bori
abban teljesen igazad van, hogy sokkal később(szerintem felnőtt korára) lesz igazán látszatja annak, hogy ki hogy viselkedik a gyerekével ilyen pici korában is. Ezek a picikék mindent elraktároznak. Nálunk is an olyan okos, akinek ugyan nincs gyereke, de mégis mindent (jobban) tud. Sokszor bosszantó már Kép

Lehet, hogy félreérthető volt, de én nem úgy tanítottam meg a kölkömet aludni, hogy 1-2 héten keresztül esténként órákig hagytam bőgni. Ez számomra elviselhetetlen lett volna. Lehet, hogy Niki 2 nap alatt aludt volna simán, de én nem bírtam volna hallgatni a sírását. De még egyszer leírom már 1 éves volt, mikor lassan leszoktattam a babakocsiban elalvásról, miután ott is egy órát kellett tologatni és közben úgy rázni, hogy azt hittem agyrázkódást fog kapni, mert csak így volt hajlandó elaludni. Az már nagyon rossz volt mindenkinek.
Én is imádok a kölökkel aludni, reggel majd minden nap velem ébred, mert 6-7 óra tájban már nem akar az ágyában visszaaludni. És egy tündér mikor reggel hozzám bújik.
Azt meg már tényleg nem hiszem, hogy valaki azért ne írjon, mert megsértődik, hogy valakinek más a véleménye ??? Hát annyira már vagyunk őszinték egymással, hogy le lehessen írni ki mit gondol. Ha mindent ugyanúgy csinálnánk, akkor miről beszélgetnénk ? Nem ? Vagy valaki másként gondolja ??

Én most azt hallottam, hogy hétfőn megint hidegfront lesz és kedden meg eső. Hát nem szeretném, ha megint az időjárás miatt bukna el a tali, úgyhogy gyorsan beszéljünk meg egy másik helyet is eső idejére. Nekem jó lenne a csepeli Mikkamakka játszó és Andinak is. Ti mit szóltok ?
Jó éjt
ez azén kedvenc alvós képem
Kép
Dorki
(tessék mindenkinek írni, látni szeretném, hogy nincs itt balhé !!!)
dorki
 
 


Lányok ma talákoztam a barátaimmal és nagyon jó volt feltöltődni ezek után a balhék után.

HÚ MI TÖRTÉNT MA:
Eszter a szokásos délutáni alvása után felébredvén az ágyba Nyanyáért kiálltás után közölte velem, hogy kaka és mutogatott a bilire (amit a múltkori nap után jól látható helyre tettem). Nosza, kikapta, cucc le, bilire rá, de láttam, hoyg vívódik a csaj. Könyvet néztünk, verset olvastunk, majd elkezdtük nyomni ki a kakát Kép.
De nagyon...
nagyon..
és lőn csoda a biliben Kép.

Tudjátok, mint a mondás: második első benyomás nincs Kép.


Dorki,
ez a kép nagyon szép Kép. Ez 2003-ban készült, ugyi? Apáról mi hír van?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Még utoljára:

http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=12162

Fodormenta írását olvassátok el lécci, abban a bekezdésben található, amelyikben a kisányas kép van.

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Na,igen,Kriszti,valahogy így gondolom én is a dolgokat.És amióta "átmentem" gyerekmegértőbe,azóta érzem magam igazán jó anyunak és sokkal pihentebbnek is.Mennyit stresszeltem amiatt,hogy a gyerek nem "szabvány",és szarul alszik!!!Hát ettől a rossz beidegződéstől nekem kellett szabadulnom,nem mondom,még most is ébred párszor,de kit zavar???

Dorki,
én csak félig(azaz füligKép )látom Nikit!!!Megin' én vagyok a béna?!?!
Sértődés??Szerintem mindenki tök kultúráltan leírta a véleményét,nem volt min megsértődni.Igazából azt meg egy nagy hülyeségnek tartom,hogy bizonygatni kell,ki miért jó anya(ez a másik topikra vonatkozik),a rossz anyaság nem itt kezdődik.

Bilizés-
nagyon ügyi az Eszter!!!Nekünk még sose mondta,hogy kakilni fog,bár egyszer már belenyomott ő is.Ma is megkérdezték,hogy pelenka van-e rajta??Hmm..Aszem,ez a nyár lesz a nagy szoktatás ideje,aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle.Mint annyi mindent,ezt is a skacok döntik elKép

Ma elég görényül érzem magam,pedig úgy volt,hogy ma mindannyian megyünk a kiscsajhoz a kórházba,
hát,így csak a Jani ment a tesómmal,adtam a kezébe egy jó hosszú bevásárlási listát,oldja meg visszafelé...
Úúúúúgy szenvedek,lehet,hogy már csak pár napom van,elvisz ez a fejfájás+hasi görcsölés,
el is köszönök,ha többé nem írok,akkor isten veletekKép Kép

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Nincs szerencsétek,háhá!Kép
Dorki,
megvan a kép,nagyon szép...!!És megható!

Apa itthon hagyta a kétméteres bevásárlólistát...
Persze nem hozott haza semmit...
A nagy vadász...

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


sziasztok, megjöttünk.
gyermek alszik már legalább 1 órája, és már majdnem mindent elpakoltam. Nagyit is elküldtem szundikálni, mert reggel őt ébreszti a csajom. apa most épp Malmö-ben, holnap délelőtt érkezik. Zsuzsi, motorcross versenyen volt Helsingborgban a hétvégén Kép Kép majd mesélek, ha tudok rézleteket, de nagyon bírta.

Kriszti, nagy gratula Kép Kép Kép nem semmi a csaj. nemrég Vekerdy szobatisztaságról írt a Nők Lapjában, érdekes volt, igaz, semmi új, de mégis. a lényeg, hogy minden baba, aki így, vagy úgy, de jelzi, hogy mikor kell a szükségét végeznie, az már szobatisztának számít, függetlenül attól, hogy bilibe, vécébe, szőnyegre, vagy a pelusba sikerül a termést raknia Kép ez a tétel az anyukák megnyugtatására íródott. részletek két héttel ezelőttiben.
egy kérdés: nem is akartál válaszolni az itt leírt véleményekre? vagy csak ismételted volna magadat?

Bori, Apa Kép Kép, remélem, nem kenyeret kellett volna vacsira vennie??

Dorki, csepeli mikkamakka kérdéses, mert nem tudom, apának kell-e az autó, valszeg nem, mert úgy emlékszem, nem dolgozik még kedden, ha megjön, megírom a választ. sajnálom, ha ez a kedd is befuccsol a rossz idő miatt. pedig nagyon úgy mondják, igaz, azt ígérik, hogy aztán jön a nyár Kép a kép aranyos Nikiről, mikor készült? úgy tűnik, még eléggé kicsi? vagy rosszul látom?

a hétvégi nagy kedvenc Kép
Kép

ezt is meg kellett kóstolni Kép
Kép

főleg, mert mamának is annyira ízlett Kép
Kép

jóccakát!

panu
panu
 
 


Bori
Na mégis megmaradtál !!! Ezt még megvártam ! KépKépKép
akkor mégsem a kezebe adtat apanak a bevasarlolistat. Es ures kezzel jott haza ??? Ferfiak !!!

Kriszti
éljen a kaka !!!

Én is ráültetem Nikit a bilire néha, mondjai s, hogy pispis, de más nem történik. Kb.3-5 mp-et tölt rajta azutan megy tovabb. Engem nem izgat nagyon egyenlőre.
Bocsánat, ha ékezet nélül írok néha, de apának úgy kell és nem állok vissza könnyen.

Na talizósok !!!
hallottátok, hogy keddre mondanak záporos, zivataros időt ? Előtte, utána 30 C, természetesen. Na mi legyen, Megijedünk és menjünk a játszóba vagy ne ? Egyáltalán ki tud jönni?
Panu, Füles,Szuszóka, Andi, Brigi, Dorki
Még valaki ??? Rajta, rajta !!!!

Panu
nekem részletesebb leírás kellene a játszóról. Ha a Lágymányosin megyek, akkor jobbra vagy balra kell fordulnom budán? És onnan egyenesen tovább, merre, meddig?
Remélem jól telt a hetvége mindenkinek és ezert van ilyen nagy pangas.
Nehogy kihalasszuk magunkat nyáron.
Mi is nagymamáztunk tegnap is ma is. Ma 5 gyereket sikerült összeszervezni. Szaladtunk is 8 felé utanuk. de azért jól elvoltunk.
Jó éjt
Dorki
dorki
 
 


hello,
képzeljétek, most az izgi.hu-t nem lehet elérni, legalábbis tegnap este nem lehetett, és mára is csak a fórumot állították vissza, mert félnek az elhagyástól Kép Kép nem is értem, miért???

Dorki, autóval: legurulsz a lágymányosi hídról és egészen a Hengermalom utcáig mégy a két sávoson, ez a Szerémi út, a Hengermalom utcára jobbra mégy, és ott a második utca jobbra a Sopron utca, ebben az utcában van a játszó a Hengermalom sarkától kb. 50 méterre, bal oldalt van a játszó, jó nagy, nem lehet eltéveszteni. a Sopron utcában általában van parkolóhely is, fizetni nem kell.

időjárás?? passz Kép estére kiderül, lesz-e holnap is eső, de jöhettek hozzánk is, bár nem túl nagy a lkaás, de ha ki tudunk menni néha a kertbe is, akkor elviselhető Kép, egyébként pedig a szerda is jó még nekünk, egyelőre.
...mert apa megérkezett, de még csak az élményiből hallgattam meg egy keveset, aztán rohantunk kétfelé Kép, majd este tudunk dumálni, aztán még úgy is írok.

mi ez a pangás?? a jó idő az oka?? merre vagytok??

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Csak egy pár sor, inkább aludnom kellene falurosszával.

Tegnap kint voltunk az Orczy kertben, művházak majálisa volt, ez volt az első, remélem, ezentúl minden évben lesz, szuper volt! Fura, mert ugyan voltunk egyszer-kétszer az Orczy kertben, de nem tett rám túl jó benyomást, olyan kicsit lepukkant, elhanygolt, szemetes volt, most viszont, talán a tavasz, a sok ember, a színpadok, programok miatt egyszerűen gyönyörű! Nagyon jól sikerült a nap, bár Szabolcs hangulata nem volt az igazi, kivéve, amikor egy nagyon jó kis népzenész csapat csángó, és később egy másik délszláv népzenét jászott, nahát akkor el sem lehetett rángatni a színpad elől. Bár főleg apa kezéből volt izgalmas a műsor, de én azért roppant elégedett vagyok, hogy igenis hat a tudatos zenei nevelés Kép.
Találkoztunk Andi68-ékkal is, hűtlen topiktagunkkal Kép, bár Peti nem volt vele, csak Kitti, illetve Tinalila Annáékkal (akit Dorki ismer más topikból), aki viszont az összes gyerekét elhozta. Nagyon jó kis nap lett, no!

Ma végre hosszú halogatás után elmentünk a bőrgyógyászatra, mert Szabolcs nyakán van egy furcsa kinövés, de nem volt olyan szerencsénk, mint Dorkiéknak anno, mi két órát vártunk, majd három percet töltöttünk a rendelőben. A dolog jóindulatú, csak akkor kell leszedni esetleg, ha nagyobb lesz Szabolcs, vagy zavarja a gyereket.

Panu! Nekem is írd már le légyszi, hogy akkor melyik vili is megy oda? A Kálvinon tudok felszállni rá, ugye? 47, vagy 49? És melyik megállónál kell leszállni? És onnan?

Mi lenne, ha kapásból szerdára tennénk át, ha rossz az idő? Reggel ezt eldöntjünk, mindenki benéz a topikba, vagy akkor megyünk hozzátok Panu, ha égszakadás van? És a másik kérdés hozzád apropó: ha te a 11. kerben laksz, akkor miért esik útba a Vajda Péter utca, meg a Lurdi ház, ha az Állatkertbe, vagy Gödre mész? Bár autós közlekedésben nem vagyok túl jó Budapesten, lehet, hogy ez valami könnyebben járható kerülőút? Nagyon klasszak a képek! Olyan szép ez a csaj! Remélem, Szabolcsnak is tetszeni fog Kép. Szombaton taliztunk Ágibosziékkal a Margit szigeten, de az ő Danija nem nyerte el a fiam tetszését, bár az is igaz, hogy a kis manó elég erőteljesen fejezi ki az érzéseit, és a kívánságait, mindenféle taszajtásokkal Kép. De Anna Lilije, mintja jobban érdekelné, ő olyan nyugodt csajszi.

Bori! Örülök, hogy megmaradtál Kép Kép Kép Kép. Én pénteken voltam teljesen dögrováson, de legszívesebbn meg sem mozdultam volna, minden tagom fájt, de semmi láz, vagy ilyesmi, nem tudom miféle vírus lehetett...

Na, ennyit a pár sorról...
Fulescsacsi
 


csak gyorsan...
Fcs, a 47-es vili jár arra. a Kálvin tértől a 8. megálló Kép ez a Fehérvári-Hengermalom ill. Etele sarok, a Fehérvárival párhuzamos a Sopron utca, ha leszállsz a viliről, akkor egy kcsit visszafelé kell jönnöd, és az első utcán be, majd szintén az első utcánál balra. jöhettek is, meg szerda is, este és reggel megduma...
bocs, most csak ennyi, mert meló van...

panu
panu
 
 


Sziasztok,

Sajnos most nincs időm mindent visszaolvasni annyit írtatok. Azért a képeket megsasoltam és meg kell állapítanom, hogy ebbe a topikba különösen helyes gyerekek mamijai írnak.

Akkor gyorsan a holnapról. Én is rossz időt hallottam, ha esőre áll mi nem megyünk, mert így is 1 óra az út odáig. Nekünk is jó a szerda is. Reggel mindenképp nézem az időjárásbácsit meg Titeket is, ki hogy döntött.

Egyébként hozzánk is bármikor lehet jönni. Itt egy óriási kert homokozóval meg hintaággyal. Meg a házban is elférünk rosszidő esetén. Az egyetlen baj, hogy nincs túl közel. Bp-től 30 km. De Zsuzsi figyelmébe ajánlom, hogy erre jár az új, piros vonat! A Nyugatiból 1 óra alatt itt van nálunk. Viszont ha összejön annyi autó tényleg szívesen látunk mindenkit. Sőt apának már említettem, hogy egyszer tarthatnánk egy apás kerti partit. Ffiak kint sütögetnek, mamák dumálnak, a gyerekek meg egyszerűen jól érzik magukat.
Teszek fel én is egy viszonylag új képet. Íme a kert.

Apával, Papával és a két unokatesóval:Kép

Most mennem kell, mert teljesen el vagyok havazva házimunkával meg sulis dolgokkal. Este majd próbálok visszaolvasni, reggel meg jelentkezem.

Ja, és megint elcs...tük a napválasztást. Ma nálunk ugyanis min. 40 fok van árnyékban!

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Ti mivel kicsinyítetek? A Ti képeitek valahogy nagyobbak. Nekünk Nikon view van, de azzal ez a legnagyobb kép amit a babanet megenged felrakni. A következő méretet már nem engedi. Csak azért, mert az eredeti képen látszódik a 2. unokatesó is egy kicsit. Õ épp a babakocsiban alszik.

Na most már tényleg megyek. Mindenkinek jó délutánt!

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Szerintem is tegyük szerdára a talit.
Panu
Ahogy hirtelen elolvastam , úgy döntöttem én megyek holnap hozzátok, ha más is jön és komolyan gondolod.
De mikor? És hova ? A freemailes címem még jó. huszar_nikiv@freemail.hu
Dorki majd még jövök
dorki
 
 


dorki
 
 


Helló!

Most mi van a holnapi talival lesz nem lesz?
És hol ?
Az én cimem z.szokoli@chello.hu.

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Sziasztok!

Én is benne vagyok Panuékban is Kép. Kérek szépen egy tömegközlekedős megközelítést! (Hozzánk kékmetró, 1-es villamos, 99-es busz, 24-es vili van közel, azokról meg persze egy csomó átszállás (piros hetes, piros metró, stb, stb...)

Most oda csak akkor megyünk, ha esik, ha jó az idő, akkor játszótér, vagy hogy is?

És tényleg eleve mikor is lett volna a tali? Az a helyzet, hogy Szabolcs nagyjából tizenegy és egy között alszik általában, szóval nekünk tök mindegy, sehogy sem jó, úgyhogy majd alszik a kölök, ahogy tud...

Brigi! Nekem ez a grillezős dolog is szimpi, majd egyeztetünk holnap Kép. Nagyon szeretjük a kispiros vonatot, tavaly azt kértem az első házassági évfordulónkra, hogy olyannal menjünk el Esztergomba Kép. (És amúgy zöldségeket is nagyon klasszul lehet grillezni Kép). Remélem, jöttök holnap, mert akkor szegény amúgy is mimóza gyermekemet nem nyomják el teljesen a csajok Kép.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Akkor mi is mindenképp megyünk holnap. A kérdés már csak az, hogy hova. Mi általában 9 körül tudunk elindulni, úgyhogy mi 10 körül érnénk vhova.

benko.brigitta@freemail.hu

Megyek, mert vége a fürcsinek.

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Csajok! Én megyek kidőlni, remélem, reggelre eldől, hogy mi lesz Kép.
Fulescsacsi
 


hahó, bocs, hogy előbb nem jelentkeztem
szóval, ha jó idő, akkor játszó, ha esik, vagy fúj, akkor nálunk? nekem ez így jó. a kettő nincs távol egymástól. mindössze 2-3 km.
hozzánk a fekete 7-essel, vagy 7a-val kell jönni. 7-essel a végállomásig, onnan gyalog, 7a-val a Bornemissza tértől még egy megállót, Csorbai úti megálló, és onnan gyalog a Csorbai út végéig, ott van a Postás utca, és a 2/B-ben lakunk, az udvaron egy lakókocsi van, innen mindenki megismeri. kocsival Dorki, a Szerémiről jobbra fordulsz ott a Hengermalom sarkán és mész a Tétényi úti sarokig ez a második lámpa, ott a balra, az lesz a Tétényi út és azon a következő lámpáig, ami az Andor utca sarka, azon még átjössz egyenesen, és azután rögtön az eslő utcánál jobbra, ez a Csorbai utca, és ezen végig, majd kicsi jobb és kicsi bal és ott vagy a kapu előtt. mindenkinek írok most levelet, aki jelentkezett Kép

panu

Kriszti, Andi, merre vagytok??

panu
panu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: