Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Bodzával nagyon egyet tudok érteni!

Ini, csak nem baba? Mizu, mi ez a december? Sokáig nem olvastam a topikot, nem vagyok képben. Várom válaszod, akár a mailcímre is.

Ti voltatok az Istvánban 4D UH-n? Most tudtam meg egy barátomtól, hogy van rá lehetőség, de nekem nem mondta a dokim? Ehéten lesznek a nagyvizsgálatok, na, kiváncsi vagyok. Most újra elkezdtem parázni a szüléstől és a TV2-n holnap kezdődő műhibáról álmodtam, de magammal kapcsolatban történt.

Amúgy én az István kórházat azért választottam, mert a Baba magazinban megjelent cikk alapján kismamabarát és azt írják, ha beparázól a természetes szüléstől, akkor kérheted a császárt, csak előtte pszichológussal beszélgetsz. Én ezt szóba hoztam, de zárt fülekre találtam... hazugság lenne az egész?
timmba
 
 


Timmba, az dokim azt mondta, hogy érdemesebb máshol 4D-t csináltatni, mert az Istvánban is kifizettetik érte a 8eFt-ot, viszont csak egy normál Uh vizsgálatnyi ideig nézik a babát, azaz 5 percig. Máshol 20 percig mozizhattok, és magyarázzák közben.

Mzx

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Timmba!
De babaKép December 5 körül várható....
Istvánban van 4d, a 18.heti Uh-t szokták rajta csinálni és a videófelvétel kerül 8 körül.
Mi a 30. héten mentünk el a Hattyú-házba, de őszíntén szólva nem voltam elájulva tőle.
Hídd jobb lesz a normál szülés, én két csaszi útán annyira vágyódom rá, de hát kizárt valószínűleg a normál szülés, bár nem tiltott két csaszival mögöttem. Majd kiderül. De, ha eddig nagy gyerekeim születtek, akkor a 3. miért lenne pihe súlyú?

Ines
ini
 
 

 
 

Bodza! Ezt mondták a felkészítőn, egy apuka kérdésére. Az alapgondolat jó, de tényleg lehetne némi létszámkorlátozás, bár azt szerintem az anyukáknak lenne módja legjobban irányítani.

UH:
A 32. heti UH már a kisebb gépen van, ahol nem lehet videót rögzíteni. Persze ez csak akkor derült ki mikor mentem. Mondta a hölgy, hogy nyugodtan kérjek egy időpontot a kerek ablakos szobánál egy videóra. Kérdeztem, hogy a 4D-s mennyi idő, 15-20 percet mondott, amúgy tényleg 8e Ft. De nem akartam kockáztatni,mert a 2D-s eddig sosem volt több mint 2-3 perc. Egy ezressel drágább a Megatoysban de pontosan a megbeszélt időpontban kezdték, lett 20 perc videofelvételünk zenei aláfestéssel + 1 színes képünk. Csak Zsófi aludta végig, a lepénynek fordulva arca elé húzott köldökzsinórral Kép (kép a profilomnál)

Hajdina

KépKép
hajdina
 
 


Sziasztok!
Timmba! Örülök, hogy tudtam segíteni az infókkal (anyakönyv stb). Olyan bonyolult az egész, meg rohangálás, várakozás, ezért gondoltam, hogy hasznos lesz valakinek, ha már előre tudja mit kell csinálni. Egyébként pedig álomszülést kívánok Neked! Nem olvastam vissza, első babád?
Hajdina, egyetértek, hogy az anyukák megkérhetik a többieket, hogy egyszerre max 2 fő látogasson a szobákban. Szerintem meg lehet beszélni, persze van amikor dömpingszerűen jönnek a látogatók. Lehet, hogy szerencsém volt de most márciusban is és az előző babáimnál is nagyon kellemes szobatársakkal hozott össze a sors, akik a látogatásról is normálisan gondolkoztak, nem volt semi gond.
Mzx, tényleg nincs idejük az Istvánban hosszabb 4D-re, plusz magyarázatokra. Mivel máshol is 8-10.000 Ft, azért jobb oda menni, mert legalább fél óráig csak veled foglalkoznak.
Vezso
vezso
 
 


Sziasztok!
Én egy éve lakom Budapesten, szóval nem ismerem a nőgyógyászokat, de a szentistvánban akarok szülni. 8 hetes terhes vagyok, és orvost keresek.Kit tudtok ajánlani? + meg tudjátok adni az elérhetőségét. Segítsetek kérlek, mert teljesen tanácstalan vagyok. Köszi! lilis
email címem: lilis@freemail.hu
lilis
 
 


Ini, gratulálok, komolyan! Tiszta jó, 3. baba! Akár össze is futhatunk az orvosnál. Én holnap megyek 11-re.

Mzx, nem is tudtam, hogy az Istvánban is ilyen sokba kerül. Tudod, Mirci írta, hogy neki a szülésznője csak úgy az arcát lekapta 4D-vel (kicsit morbidul fogalmaztam), úgyhogy én azt gondoltam..., de most már tudom, rosszul. Ha már így állunk, úgyis mindjárt szülök, tehát már nem érdemes, csak gondoltam... (már megint sokat gondolkodom...)

Vezsó, igen, az első. Köszönöm, próbálok az álomszülésre koncentrálni - bár inkább kevesebb sikerrel -, ismerőseim, család rémtörténeteket mesélnek, mert ennyire primitívek. Úgyhogy mostanában emberundorom van, tehát nem szeretek sok emberrel együtt lenni fizikailag, bízom benne, hogy normális lesz a társaság és mindenki beidomítja a látogatóit, persze és is. Részemről nem sok embert kívánok fogadni (de negatív vagyok Kép)

Puszi mindenkinek, holnap CTG és ha meglesz babó, tutira megírom.
timmba
 
 


Ja, Lilis, én a dr. Ruttner Zoltánhoz járok, www.examed.hu., minden infót ott találsz. Aztán több barátom az Istvánból a Siklós dokihoz. Huhh, nem tudok tanácsot adni, Ini szült az én orvosomnál, ő ajánlotta, nekem még csak a vizsgálatokról van tapasztalatom, szülésről nuku. Amúgy a Schöpf-Méreyben szültem volna, ha annó először ajánlott orvos a kiírt időpontom és még két hét nem szabizott volna, úgyanis nekem azért tetszett az a kórház, mivel mint Anyaközpont, minden "ott van a szádban", nem történhet váratlan dolog. Abszolút rád van bízva. Nálunk a 2005. nyári babáknál több Péterfy-s is van és többen a 2-3. trimeszterben pártoltak egy ottani dokihoz, Abkarovics - ha jól írom - esküsznek rá és már egy csomó komlikációt az orvos felismert több emberkénknél és ilyenek, nagyon szimpinek tűnt ő is... na, feladtam a leckét! Én az utóbbinál biztos leraknám a voksom!
timmba
 
 


Sziasztok!
Timmba, teljesen megértelek.Ha pocakos nőt látnak az emberek, jönnek a szüléses sztorik és valahogy soha nem a kellemesebbek jönnek elő. Meg a TV-ben is megszaporodnak (legalábbis az az ember benyomása) a negatív hírek kismamákkal kapcsolatban, műhibák stb. Mindez nem dobja fel a kismamát az biztos. Próbáld meg ezeket megszűrni és csak pozitívan gondolkozni, mert a baba mindent megérez: később is, ha már megszületett, majd meglátod, olyan "antennájuk" van a piciknek, hogy na.Ha mégis mondanak neked ijesztgetős sztorikat, csak mosolyogj bölcsen, és peregjen le rólad minden negatív mondat, vagy bölcselkedés. Mert ilyenkor mindenki olyan szakértő lesz (mint én most Kép).
A félelmeiddel kapcsolatban már szerettem volna írni, hogy segítsek. Én most a harmadik szülésem előtt rettenetesen féltem (előtte nem), bebeszéltem magamnak mindenféle butaságot. Bár az is igaz, hogy ez a terhesség nem volt teljesen komplikációmentes, mert a 16 héten erősen véreztem, és el is töltöttem emmiatt az Istvánban egy kis időt tavaly októberben. Elmondtam az orvosomnak is a félelmeimet, de igazi segítséget végül is saját magamtól kaptam. Egy nap elhatároztam, hogy én leszek a legügyesebb szülő nő a világon, minden úgy lesz, ahogy én akarom, erős leszek és fogom tudni irányítani a gondolataimat vajúdás közben. És sikerült! Csak a vajúdás utolsó negyedórájában éreztem, hogy már nem tudom uralni magam 100%-ig, de az már úgyis a vége volt.És aztán ott a baba! Fantasztikus egy érzés, életed élménye és értelme! Kép Kép Gondolj erre! Annyira jó anyukának lenni, fáradtságos, meg minden, de a legjobb dolog a világon! Valahol olvastam, hogy arra kell gondolni a fájások közben, hogy egy hullámon mindig túl kell jutni, hogy elérjük azt a csodálatos kis lényt, a gyermeked, és egyre közelebb és közelebb érsz hozzá, míg magadhoz nem szoríthatod.
Olvasom, hogy CTG-re mész. Nekem ott kezdődött a szülés: 37. hét 6.-ik napján a CTG közben mondta a szülésznőm, hogy rendszres fájásaim vannak, pedig nem is éreztem semmit. Hát nem is mentem már haza (úgy kellett utánam hozni a cuccaimat). Szóval gondolok rád és kitartás!
Puszi, Vezso
vezso
 
 


Hahó!

Először is jó egészséget mindenkinek!!! Remélem jól vagytok és minden rendben zajlik!
Jómagam a 10. hétben járok és nagyon boldog vagyok.
Szeretnék segítséget kérni, ilyenkor minden olyan új és ismeretlen.
Varga Csaba doktor úrnál szeretnék szülni, ő volt eddig a nőgyógyászom is. Amit nem tudok, az az, hogy milyen szülész ő? Megbízható? Jó szakember? És még valami: eddig soha nem adtam senkinek hálapénzt (a párom sem), nem tudom, hogy mennyit szoktak, és mikor. És hogy Varga doktornál mi a szokás.
Szeretnék ezért megkérni mindenkit, aki tud segítsen, hogy nyugodtabban alhassak! :-)
Megadom az email címem is: zsszilvi@freemail.hu
Előre is nagyon köszönöm!!
Üdv mindenkinek, Szilvi
zsszilvi
 
 


Lilis!

Én a dr. Gajdos Editnél szültem 4 hete, és csak jót tudok róla mondani (Nekem császár lett végül, mert reggel f7től este 9ig csak épphogy 4 cm-t sikerült tágulnom). Fiatal, lelkes, határozott, mindig mindenre válaszol, mindent elmagyaráz, szóval tök rendi. A Rákóczi térnél van a magánrendelése (van ctg-je, meg uh-ja is), időre kell menni, én egyszer se vártam 5 percnél többet. A mobilján (06302010685)elérhető, ha éppen nem 'szül' Kép

Zsuzsi
zsisske
 
 


Timmba!
Köszi a sok tanácsot, bár most még tanácstalanabb vagyok. Kép))
(milyen ember ruttner doktor?)
Mindenki!
A kiinduló igényem az, hogy István kórházban akarok szülni + ha lehet fiatal orvos legyen, tudjátok olyan elhivatott, lelkes - ilyen volt a régi orvosom. Van még ötletetek?
lilis
 
 


Timmba!
A doktor akit ajánlottál istván kórházas?
lilis
 
 


Lilis!

Ruttner doktor István kórházas, decemberben szülöm nála a 3. gyerekemet.
Ott van a helyzet magaslatán emberileg és szakmailag egyaránt. Nem idős, kb.40 körül van.
Én merem őt ajánlani.

Aki még fiatal István kórházas doki, az a Dr. Koiss Róbert, rá is nagyon esküsznek. Személyes tapasztalatom nincs vele, de látni már láttam és árad belőle a nyugalom. Ruttner dokibaól egyaránt.
Õk olyanok, akiknek a látványa nyugtatólag hat az emberre.

Timmba!
Én hétsőn megyek hozzá 17:30-ra.

Ines
ini
 
 


Lilis!
Én Koiss dokit ajánlom szívből!Ha beírod a keresőbe a nevét olvashatsz a tapasztalatokról , mert már többször ajánlottam.
Nagyon jó még az Újvári Attila is. Nála kezdtem a második csemetét , csak kiment pár hónapra külföldre tanulni. Õ ajánlotta a Koisst és nagyon jó tapasztalataim letttek.

Kórházi látogatás :
elvileg egy mamánál két látogató lehet bent.A csecsemősök mindkét bent tartozkodásom alatt szóltak a látogatóknak amikor éppen bent voltak a kórteremben "sokasodás" alatt. Szerintem a mamáknak is megkéne egymás között beszélni , hogy szóljanak saját látogatóinak , hogy ezt betartsák.
Gondolom a csecsemősök is kaphattak már a fejükre pár látogatótól amikor szóltak és már ők se nagyon mernek pár egyénnek szólni.

Különben nekem az egyik fő szempont volt , hogy be lehet jönni.
Állítólag az anyukák kérésére lehet látogatni a kórtermeket.

Hajdina!
Jövő héten kétszer is ismétlik az élet az anyaméhben. Hétfőn az 1., kedden a 2., hétvégén meg a kettőt az egyben.

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Sziasztok!

Én is az Istvánban szültem, egy hónapja. Három ágyasban feküdtem, és nálunk néha jó nagy tömeg volt a látogatók miatt, senki nem tartotta be a két személyt, ill. nem is tudtunk róla. De az jó volt, hogy a férjem bent lehetett reggeltől estig velünk.
A kispapák mondjuk nem zavartak, de amikor sokan voltak, és hangosak másnál a látogatók, meg nekimentek a gyerek kosarának, ill. este 8-ra jöttek be, és még a fürdetéshez is betömegeltek a csecsemőosztáylra, az elég kiborító volt.
Én nem is nagyon bátorítottam az ismerősöket, hogy jöjjenek be, de volt azért, amikor nálam is öten voltak (a sógoromék). Sok függ attól, milyen szobatársakat fogtok ki.

Hajni

KépKép
connie
 
 


Kanga!
Melyik adón megy és mikor?

Ines
ini
 
 


Vezsó, köszönöm! Igyekezni fogok.

Lilis, remélem, hogy megtalálod a neked megfelelő orvost! Az a legrosszabb, hogy ha már elmentél az egyik doki rendelésére és mondjuk nem volt túl megnyerő, nem tudod vele elképzelni a terhesgondozást (hetente látod a 36. héttől, előtte meg jobb esetben csak 4 hetente, kivéve, ha van valami gáz), nomeg a szülést, akkor kórházon belül más orvosra váltani esetleg kellemetlen lehet. Természetesen szuverén jogod és simán megteheted, hisz' szabad orvosválasztás van... szóval megértelek, nagy kérdés. Ha van időd a neten, akkor keress rá a Babaneten az ajánlott orvosok nevére, hogy mik vele a tapasztalatok, hátha ez is jó szűrő lenne, bár a személyes benyomást más ember tapasztalata nem helyettesítheti.
Az a véleményem, hogy az orvossal a legelején tisztázzad le, ha bármi bajod van, felhívhatod-e a mobilján. A terhesség során annyi mindent tapasztalhatsz, ami teljesen rádhozza a félszet, ráadásul az ember ilyenkor fogékonyabb a különféle fertőzésekre stb. Ha nem áll rendelkezésedre, akkor ne is foglalkozzál vele! Ezt én elfelejtettem időben megkérdezni sajnos, az egyik legfontosabb dolognak tartom a beteg-orvos bizalom kialakításában főleg, hogy még csak nem is ingyen van! Na, ez is egy másik ember véleménye a tucatbólKép
timmba
 
 


Ini, én szerdánként fogok menni - ahogy tapasztalom - CTG-re, de eddigis többnyire délelőttre tudtak csak bezsúfolni nagy nehezen. Halálos dömping van Kép

Ja, nálam a méhösszehúzódások majdnem folyamatos vonal, tehát nincsenek még, hi-hiKép

Most vagyok 36hét+4nap
timmba
 
 


Timmba,
én kórházon belül váltottam orvost a 30. héten, de nem volt belőle semmi gond. A régi orvosommal nem is találkoztam, igaz, ő külsős.

Lányok,
ma voltam a szoptatási ambulancián, dr. Sarlai Katalinnál, és csak dícsérni tudom, meg ajánlani mindenkinek, akinek szoptatási problémája van, hogy menjen be. Kiderült, hogy semmit nem csináltam jól szoptatáskor: máshogy kell tartani a gyereket, más magasságban, kezét-lábát máshova tenni stb. Szóval szorgalmasan gyakorolnunk kell, de máris sokkal jobb, nem fáj annyira a szoptatás.
Kedden és csütörtökön délután van ambulancia, időpontot kell kérni, és a babával együtt bemenni.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Szült valaki az Istvánban április 13-án?
nobono
 
 


Sziasztok!

Én még csak a 23.héten járok, de azt már tudom, hogy az Istvánban fogok szülni.
Minden vélemény érdekel a kórházzal kapcsolatosan.
Az igazság az, hogy az én dokim Dr. Szappan Vilmos, aki külsős.
Szerintetek egy külsős orvoshoz tartozó beteggel hogyan bánnak?
Nem szeretnék orvost váltani, mert nincs problémám a dokival, de félek, hogy ezért nem néznek rám jó szemmel.
Nagyon félek ettől. Mi van ha szülni megyek és a dokim később ér be? Félek, hogy akkor nem úgy bánnak velem, mint egy ottani orvos betegével.
Ha bárki bármit tud ezzel kapcsolatban, kérem, hogy írja meg. A csecsemősök rendesek-e? Megmutatják, hogyan kell szoptatni...stb.
A segítségeket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Szia Angelani!

Bár nekem nem külsős dokim volt, de nem gondolom, hogy emiatt másképpen bánnának veled. A dokik többnyire egyébként sincsenek ott az elejétől, ha szeretnél valakit, aki végig veled van, válassz szülésznőt.
Nekem nem volt választott szülésznőm, nem is hiányzott, viszont ha sokan szülnek egyszerre (ezt ugye nem tudhatod előre), akkor nem jön rosszul.
A többit nem írom le mégegyszer, olvass vissza Kép.

Zsana
zsana75
 
 


Ines!
NatGeo

Angelani!
Az első babónál külsős dokim volt. A szülésznő maradt a másodiknál is a dokit meg próbálom elfelejteni.Tehát a szülésznők kedvesek voltak , de a dokiról csak rosszat tudnék írni.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga!
Az nekünk nincsen sajna.... De megpróbálom felvetetni valakivel...

Timmba!
Nekem mindig sikerül egy délutáni időpontot kérni, de jó előre.
A doki számát meg kérd el, biztos megadja....

Ines
ini
 
 


sziasztok!
én is ruttnernél fogok szülni, még csak 20 hetesek vagyunk. nekem eddig bejött a doki, én is csak ajánlani tudom.
megkérdeztem, hogy tud-e ajánlani szülésznőt, és mondta, hogy böszörményi beával szokott együtt dolgozni. tudtok róla valamit?
milyen idős, temperamentum, gátvédelemmel foglalkozik-e, stb?
várom a válaszotokat.
ja! majdnem elfelejtettem: az istvános szülésfelkészítővel kapcsolatban kérdeznék még: papa jelen lehet-e a tanfolyamon, mi történik a találkozások alkalmával, hány alkalomról van szó, előre be kell-e jelentkezni, illetve milyen időpontokban van?
köszi a kérdésözönre előre is a választ!
jó babavárást mindenkinek!
sziasztok
babcsala
 
 


Kanga!
Megkérdezhetem, ki volt a dokid?

És egy másik kérdés:
szombatra vagyok kiírva, vasárnap kell menjek ctg-re a kórházba (eddig a doki magánrendelöjébe jártam). Ilyenkor a szülészetre kell felmenni vagy le a labor melletti tumultusba? vagy keressem meg a szülésznömet? Azt sem tudom, benn van-e akkor.
A szülésznöm a Böszörményi Bea, de eddig még csak egyszer beszéltem vele.

odi
odi
 
 


Babcsala!
Én is Ruttnernél szültem meg fogok decemberben.
Bea 35 körüli, nagyon kedves és nagyon jó. Egyébként szerintem az Istvánban mindenki tőrődik a gátvédelemmel.
A szülésfelkészítőn papa ott lehet, nem kell bejelentkezni. Vagyis 4 éve nem kellett, de nem hiszem, hogy sokat változott volna.

Odi!
Hívd fel a Beát, hogy vasárnap dolgozik-e, ha nem, akkor kihez mehetnél.
Ines
ini
 
 


Babcsala,
Nem változott: nem kell bejelentkezni. Szerdán délután 3-tól vannak az előadások, összesen 6 alkalom. Bármikor be lehet kapcsolódni, mi is a közepén kezdtük, és az első előadásokat a végén hallgattuk. Előadótól függően 1-2 órás program. Utána lehet szülőszobát látogatni.

Odi!
CTG-re a másodikra kell menni, a szülőszobára.

Hajni

KépKép
connie
 
 


köszi lányok a választ.
babcsala
 
 


Ezen a héten ért véget egy sorozat. A nyári szünet előtt még egy sorozat lesz azt mondta szerdán a Bán Judit, jövő hét szerdán kezdődik. Érdemes 3/4 3 körül már ott lenni, mert nagyon sokan voltunk, aki 3-ra ért oda már nehezen, talált ülőhelyet. Majdnem mindenki papástul jött, és a papák is be lettek vonva pl. a légzéstechnikás részen, a fájdalomcsillapításoson pedig a szülésen részt vevő apukák is kaptak 1-2 tanácsot.

Hajdina

KépKép
hajdina
 
 


Ini, Connie!
Köszi a válaszokat!
odi
 
 


Sziasztok lányok! Én is az Istvánban szültem 2004. dec. 4-én. Dr. Pálfalvi László volt az orvosom.
Angelani! A csecsemősnővérek nagyon rendesek, engem még kézzel meg is fejtek, mikor fájtak a tejbelöveléstől a melleim.Minden este jöttek, mikor hívtuk őket, segítettek mellre tenni a babát szásszor is.Sarlai doktornőről viszont nincs túl kellemes tapasztalatom.Volt egy 2-3 napos szopisztrájkunk a korházban, mert kisebesedett a mellbimbóm.Sokat sejtetően közölte - mikor a legérzékenyebb időszakomban voltam, le sem húnytam a szemem, állandóan a picivel voltam -hogy a nem megfelelő anya gyermek kapcsolat az oka. Azóta már tudom, hogy a kisebesedett mellbimbó miatt volt, amint hazaértünk és elmúlt a sebesedés, ugyanúgy szopiztunk és nem volt gond.Viszont ezzel fölösleges lelkiismeretfurdalást okozott nekem.
Dorka
chopin
 
 


Babcsala!
Beáról csak jót tudok mondani! Mindkét babámnál ő volt jelen és ha lesz harmadik akkor is őt kérem fel!
Az elsőnél (szvsz a doki miatt) volt gátmetszés , a második csaszi lett.

Odi!
A másodiknál Koiss Róbert.

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Timmba!
A dokink rendelőjében a bekeretezett képen belül, az egyik baba-mama fotón mi vagyunk, éppen puszilom a Hannát. még a kórházban készült a kép.

Ines
ini
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a segítségeket!
Remélhetőleg minden jól sikerül majdKép
Igazából nem is a szüléstől félek, hanem a dokik hozzáállásától.
De megnyugtató amiket írtatok.
Sajnos anyagi gondok miatt nem tudok szülésznőt fogadni.
Õk megszabják az árakat?
A dokim szerint nem is kell fogadni, mert minden orvoshoz Úgymond "tartozik" egy szülésznő, akivel jóban van és segíti a munkáját.
De mi van ha éppen akkor nincs bent? Ez itt a kérdés.
Tehát jobb ha választok? De mi van ha a dokim ezen megsértődik?
Jajj, ez nehéz ügy.

Mikor szokás odaadni a pénzt az orvosnak?
Amikor kijövünk a kórházból vagy lehet a 6.heti kontroll-on?

Tudom, ezt vele kellene megbeszélnem.
De így is minden hónapban fizetek neki. Azt a pénzt meg el is tehetném a szülésre.
Így jó sokat kap.
Mennyi az a pénz szerintetek amit nem ciki adni?
Hallottam olyan orvosról, aki 70ezret kér a szülésért.
Nekem nem lesz még a fele sem megKép
Akkor ne is szüljek, mert nem állunk jól anyagilag?
Engem ez felháborít. Az orvosok erre esküdtek fel.
A másik, hogy minden szülés után a kórház kap egy összeget. Amelyik dokinál szültem, az kap egy bizonyos százalékot utánam. Ezt a TV-ben mondták.
Túl jól keresnek a nőgyógyászok!
Bezzeg a szülésznők csinálják a munka nagy részét.
Nekünk a lombik vitte a pálmát, ezért nincs pénzünk. Már most tartunk a 400ezer Ft-nál.
Még sok mindent kell venni a babának is.
Nem a felnevelésésvel és az etetésével lesz gond.

Bocsánat, hogy így idezúdítottam mindent így ismeretlenül a fejetekre.
Ígérem, nem jövök sokatKép
Csak aggaszt, hogy mi lesz a szülésnél és utána.

Mindenkinek jó egészséget és Kellemes napot!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Szia Angelani!

Gyere csak gyakran, de aggódni tényleg nem érdemes. Kép
Ha választasz szülésznőt, akkor érdemes azt, akit az orvosod ajánl, ha nem választasz, akkor pedig az ügyeletes szülésznőnél fogsz szülni. Bár összehasonlítási alapom nincs, nekem nem hiányzott a saját szülésznő.

A pénzről pedig azt szokták mondani, hogy vagy megmondja az orvos, hogy mennyit kér, vagy annyit adsz, amennyit tudsz. Hogy mikor, az megint változó, szerintem mindegy.

Örülj neki, hogy végre összejött a baba, ne idegeskedj ilyen felesleges dolgokon. Kép
zsana75
 
 


Szia Angelani!

Feltétlenül a dokinál kell szülnöd? Az ügyeletesek is lelkiismeretesek, ráadásul, akkor abszolút a Te választásod, hogy adsz-e neki pénzt egyáltalán. Vagy kérj fel csak szülésznőt (15-20eFt), aki végig melletted lesz, és vele meg tudod beszélni a dolgokat, hogy mit szeretnél, mit nem.

Mzx

Kép

Kép
mzx
 
 


Szia Angelani!

Feltétlenül a dokinál kell szülnöd? Az ügyeletesek is lelkiismeretesek, ráadásul, akkor abszolút a Te választásod, hogy adsz-e neki pénzt egyáltalán. Vagy kérj fel csak szülésznőt (15-20eFt), aki végig melletted lesz, és vele meg tudod beszélni a dolgokat, hogy mit szeretnél, mit nem.

Mzx

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat és a bíztatást!Kép
Ha szeretnék választani szülésznőt, akkor annak mi a menete?
Bemegyek a kórházba és megkérdezem valamelyik szülésznőt, hogy elvállal-e?
Azért megkérdezem a dokimat, hátha mond valamitKép

De majd valahogy elrendeződik.
Szülni így is -úgy is fogokKép

Szép estét mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Angelani!A szülésznő választás úgy megy, hogy előbb előbb közölni kell az orvosoddal, hogy saját szülésznőt akarsz.Kérdezd meg ajánl-e valakit.Biztos, hogy fog ajánlani. Aztán az orvos megbeszéli a szülésznővel, vállaljon téged és egyeztetsz a szülésznővel időpontot, találkoztok.Meglátod, hogy szimpatikus-e vagy sem, és ennek alapján közlöd vele, hogy vele szeretnél szülni.Szerintem a saját szülésznő nagyon fontos. Az orvos nincs is ott a vajúdásnál, csak a végén, mikor kitolod a gyereket.Chopin
chopin
 
 


Sziasztok!

Újra és újra csak Köszönni tudom a Sok-Sok Segítséget!
Lenne még egy nagy kérdésem.
Kaptam egy csomó babaruhát. De sajnos nem tudom a méretüket, mert vagy ki van vágva belőlük, vagy nem látszik.
Kb. hány centi az 50-es body nyaktól az aljáig ha be van gombolva? Mert álalában elvileg 56-ost és 62-est kaptam, de van kiseb és jóval nagyobb is. tehát nem tudom mihez viszonyítaniKép
A rugik is számozás nélküliek.
Nem tudni, hogy hány centivel fog születni, de gondolom kell majd 50-es méret is. A kolleganőm kedden szült. 51cm-el született a babája, de nagyok rá az 56-os ruhák.
A másik, hogy én úgy tudom, hogy az Istvánba magunknak kell vinni a rucikat.
Segítsetek nekem, hogy miből mennyit érdemes vinni. Tudom, messze vagyok még a szüléstől, de jobb előre gondolni. Elég rosszul állunk anyagilag és mindent apránként megveszek. Nem kell teljes kelengyelistát írni, csak azt, hogy mindjuk kb. mennyi body-t, rugit érdemes bevinni és milyent (hosszú, rövidujjú), esetleg hálózsák. Sapka, zokni, újszülött kesztyű már van. Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Szia Angelani!
Megértem a szorongásod,a problémád.De fel a fejjel,senki nem fogja veled éreztetni,hogy milyen anyagi körülmények között élsz.Kép
Nekünk inszem volt 310 ezerért.Kép
Én decemberben szültem és ezekre volt szükségünk:
-1 pólya./Igaz,adnak,de ha sokan szülnek akkor nem biztos,hogy jut./
-4-5db bady
-4-5 db rugi
-1 sapi
-1 kesztyű/Nekünk nem volt rá szükség./
-1 hálózsák/Van aki nem visz.Én vittem./
-1 kifogó
-2 tetrapelus
-1 takaró/Ez se muszály,én vittem./
A ruhákkal kapcsolatban azt tapasztaltam,hogy jobb a pamut rugi mint a vastag plüs.Mert télen nagyon fűtenek nyáron pedig ugye a nap süt ezerrel.KépAz se jó,ha nagyon melege van a picurnak nem rémíszgetlek,hogy miért. Sok sikert!KépDia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Sziasztok!
Tegnap kapta meg Rozink az első oltását, amit két hónapos korban adnak, úgy sírt szegény! Szerencsére nem lázasodott be és ma reggel már úgy tűnik el is felejtette. Engem jobban megviselnek ezek az oltások.
Már két hónapos a baba! Persze, amikor 8-9hónapos terhes voltam ólomlábakon járt az idő. Nem éreztem "áldott" állapotnak.Amikor még a terhesség elején jártam, nem tetszett, ha valaki azt mondta "terhes" vagyok, az szebben hangzik, hogy "babát várok". De aztán a 6-ik hónap táján már tényleg "terhes" voltam. Pocakosok, hogy bírjátok a meleget?
Angelani! Megmértem a bébiruháinkat: az 56-osok nyakkivágástól a törzsrész aljáig kb 27 cm és az eggyel nagyobb méret 2 cm-el hosszabb. Azért nem láb végéig mértem, mert ugyanabban a méretben is nagy eltérés van a lábrész hosszában. Jaj, remélem érthetően fogalmaztam. Én is kivágtam a méretjelzéseket, mert némelyik olyan kemény anyagból van, hogy felsérti a baba bőrét, amúgy is olyan pirinyó az újszülöttek nyaka.
Ahogy fentebb Dia is írta, méretenként bodyból és rugiból 4-5 db van. A kórházba is ennyit vittem és itthon is ennyi van. Nem kell a babáknak nagy ruhatár, mert nőnek hihetetlenül gyorsan. Egyébként én jobban szeretem, ha a rucik picit nagyobbak, mint a baba, mert könnyebb feladni. Főleg a bodyknál kész szenvedés feladni, ha épp jó a méret.
Puszi, Vezso
vezso
 
 


Szia Angelani! Én télen szültem.A ruhácskákkal kapcsolatos tapasztalataim: az Istvánba vinni kell ruhákat, elvárják.Ahogy megszületik a baba, pamutsapit adnak rá, azt vigyél legalább kettőt. Mindenből a legjobb a 100%pamut, a plüss még télen is túl meleg, nem érdemes vinni, nagyon fűtenek.Nem érdemes próbálkozni: cipzárossal, hátul gombolóssal.A legpraktikusabb: elől és láb alatt gombos pamut rugi.A pólyát az Istvánban nem szeretik, én vittem, de rám szóltak, hogy vegyem le róla.4 napig voltam bent és 4 rugit, 4 bodyt vittem,2 tetrapelust, 1 kifogót, meg 2 sapkát. Elfogy, mert sokat kakil a picurka. Takaróra nem volt szükség, olyan meleg volt, a kicsi szimplán a rugiban aludt, még body sem kellett alá.A babaápolási szereket ott adják.Érdemes vinni Garmastan kenőcsöt, ha esetleg kisebesedne a mellbimbód.Mekkora a súlya? Abból meg lehet becsülni mekkora rugi kell.
Chopin
chopin
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a segítséget!
Már meg is nyugodtamKép
De valahogy már nem is izgat annyira, hogy a kórházban ki mit gondol a babám ruhatáráról.
A picinek otthon nem lesz hiánya semmiből, a többi meg már nem érdekelKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Angelani,
Auon kívül, amit a többiek írtak, még pelust vigyél, mert azt csak ötöt adnak naponta, nem biztos hogy elég lesz. meg ha este kerülsz le az osztályra, lehet, hogy csak reggel kapod meg. Kell vinni majd popsitörlőt is, és patikai napraforgóolajat, mert ha száraz a pici bőre, akkor meg kell kérni a csecsemősöket, hgy csepegtessenek belőle a fürdővízbe.
Egyébként a párod is tud majd bevinni babaruhákat még, ha kell - nekünk kellett, úgyhogy kimosta itthon, és behozta ami szennyes lett -, ill. ha nagyon megszorulsz, adnak a csecsemősök is, bár a kórházi ruhák nagyon vacak minőségűek. De nekünk pl. adtak türölközőt, mikor pont fürdetés előtt leejtettük a kifógóját a babának.
Pólyát adnak, de mi csak arra használtuk, hogy kibéleljük vele a gyerek kosarát, amiben aludt (néha).Kép Takarót érdemes vinni, mert azzal meg tudod támasztani a hátát, ha fekve szoptatsz.
A profilomban ott a honlapom címe, ahova feltettem többek között a babakelengye listát is, meg a kórházi listát is, ha érdekel.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Connie!
Nagyon köszönöm neked is!
Megnéztem az oldalt és igazán hasznos információkat találtam.
Még nekem is lemaradt jó sok dolog.
Hiába, az ember mindig tanulKép

Mindenkinek Jó egészséget kívánok!
Sok tejcsit!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Szia Connie

Én is megnéztem az oldalt és nagyon hasznos volt.
Azt hiszem van valami közös bennünk Kép én Brassóban születtem Kép És Te?

Üdv
Monny
26+4
monny
 
 


Szia Mony,

Mi Élesden laktunk(Váradtól 40 km-re), 14 éves koromig.Kép

Üdv,
Hajni + Ákos (aki kereken öt hetes)

KépKép
connie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?