Új privát üzeneted érkezett!

Gyezsu, igen, mehviasz+lanolin keverek. A Poponellatol rendeltem, de lattam mar neten masfelet is. Meg lehet venni sima mehviaszt is, ill meg eszembe jutott a lanolinos babaapolo krem, talan azzal is lehet. Kaki - detto. Bar jol megdorzsolom, ha mar kakis lett a kezem, akkor mar ugyis mindegyKép A nagyobb meretunel is uaz van, mint nalatok.

Rendeltem tok dragan egy mas tipusu kulsot,
http://www.greenmountaindiapers.com/sosimple.htm
es az is atereszt rendesen. Mar nem nagyon akarodzik, h erre koltsek egyre tobb penzt, hiaba.
Epp az elobb lattam egyet, ami megint olyan, h kiprobalnam, de nem merem. Vento, patentos, es 60 fokon moshato. Eleg igeretes. Remlik, h mar regebben is szemeztem vele. Kar, h nem jutott eszembe elobb. Mostmar tenyleg csodot mondunk a sok pelenka+hozzavalok miatt, ha nem allok le.
biobaba
 
 


Biobaba, hát ezt megspórolhattam volna neked. Az a típus olyan anyagból van, ami jóval érzékenyebb mint a Monapel.
Amúgy a külsőnk azért 60 fokos mosástól nem ázhat át. Igazából ez biztonsági rátartás, mert mosható 60 fokon, csak rövidebb ideig bírja akkor. A gyári ajánlás akár 90 fok is. Az az igazság, hogy a Monapel anyaga viszonylag csúcskategória ezen a területen. Spéci méregdrága anyag, kizárólag erre gyártva. De ezek azért korlátlan ideig nem bírják. A szegővel lehet inkább gond szerintem. A nemlégáteresztő anyagok kevésbé macerásak, az tény, csak vitatott, a dolog, mert tartalmaznak olyan anyagokat amelyeknél felmerült, hogy akár egészségre ártalmasak is lehetnek. És a szegőcsík azoknál is probléma. A Ventoról mit írnak, milyen az anyaga?
Üdv,
Liesel
www.bababolt.com
liesel
 
 


Sziasztok!
Biobaba, van egy jó ötletem.KépKép Lenne kedvetek az új anyagokat tesztelni? Kapnátok külsőket, és csak használni kellene, mint a többit. Tesztelésre az a tökéletes, akinek problémásak a külsők, mert azért sokan használják úgy, hogy semmi gondjuk nincs. Pl. nekem sem volt semmi ilyesmi gond a fiúkná. Milyen méretet használtok most? XL-eset? Ha jól emlékszem, elég jó husiban van a lányka. Kép
Most jöttek be új anyagok, azokat szabjuk varrjuk, és utána mehet. Lesznek új fazonok is, de most ezek még a régiek lesznek általában, mert most az anyagot tesztelem, látni akarom hogy változtatás nélkül mit bírnak. Utána lesznek majd az új fazonok is tesztelve.
Persze mások is szólhatnak, akiket érdekel.
Üdv,
Liesel
www.bababolt.com
liesel
 
 

 
 

Liesel!

A légáteresztős külsőkkel kapcsolatban:

Két hónapig csak kézzel mostam, sosem volt foltos. Ezután elkezdett sárgulni a ráfolyt dolgoktól, és már kézzel nem is lehetett jól kimosni, csak géppel (40 fokon mosózsákban). Kb. 6 hónap használat után már mosógéppel mosva sem tűnnek el a foltok.
Az anyaga még nem ereszt át, a szegőcsíknál... hát ott néha, bár csak akkor, ha elfelejtem időben kicserélni.

Ági

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boseke, próbáltad szabad levegőn szárítani? Az nagymértékben csökkenti a foltokat. De sajnos egy idő után minden külsőnek ez a sorsa, mindegy milyen márka, vagy milyen anyag. A gyapjúval is ez a nagy probléma, azt mosni sem lehet igazán. Azért a mienknek az anyaga bírni szokta a gyűrődést. Nekem is csak akkor eresztett át, a szegőnél, ha nagyon sokáig nem cseréltem ki. De sokszor még akkor sem. Viszont van akiknél átereszt, de legtöbbször meg lehet találni a megoldást, hogy mi miatt van.
Üdv,
Liesel
liesel
 
 


Liesel! Köszönöm a tippet, most, hogy jó az idő megpróbálom újra kint szárítani a pelusokat. Bár lassan úgyis eggyel nagyobb méret kell.
A tesó meg majd kap új külsőket. Kép

Ági

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Szia Liesel!

Én is szívesen tesztelnék, ha lehet Kép De textilpelenlával is jó neked, vagy csak a saját belsejével?

GyeZsu
gyezsu
 
 


Gyezsu, mekkora méretet hordtok? Ja, és némelyiknek elég erős színe van, mert nem gyártanak fehéret csak rendelésre. De csak akkor rendelek, ha beválik. Szóval van világítós sárga, narancs és sötétzöld is, de gondolom pl. otthonra jó.
Liesel
www.bababolt.com
liesel
 
 


Más: van nálunk is eldobható pelenkabetét. Most 300 Ft/50 db. Viszkóz alapú. A pamutos nem bomlana le és valószínűleg dugulást okozna a szakik szerint.
Liesel
www.bababolt.com
liesel
 
 


Szia Liesel!

Koszi, en inkabb nem tesztelnek.

Biobaba
biobaba
 
 


Szia Liesel!

Két méretet használunk, a nagyobb az 5-10 kilós, a kisebbről lekopott, az a legkisebb, talán 3,5-7? Ezt te biztos jobban tudod Kép Kata egyébként 8,3 kiló, de a textlipelenka gondolom kisebb "csomag".

GyeZsu
gyezsu
 
 


GyeZsu,

Még mindig tetráztok? Nekünk ebben a korban muszáj volt váltani, mert nagyon sokat pisilt Lili.
Éjszakai pelus egyre gyakrabban száraz reggel Kép

Kati
kat_ica
 
 


Szia Kati!

Hát, nagylányod van már Kép Én is vettem egy bilit, de inkább csak azért, hogy szokja a látványt. Jól bele lehet pakolni az építőkockákat Kép Próbáltam már ráültetni, de sírt - mezítláb nem volt még a földön, szerintem az volt neki ijesztő (fürdés előtt ültettem rá).

Még mindig textilezünk, szerintem Kata nem pisil többet, mint azelőtt. Persze van, hogy átázik a body meg a harisnya, de akkor ruhát cserélünk.

GyeZsu
gyezsu
 
 


GyeZsu,

Nálunk a babák kerültek a bilire(be), úgyhogy vettem egy játékbilit is. Ez egy éve volt, most kezdett vele játszani Kép

Kati
kat_ica
 
 


Nem is rossz ötlet, ráültetem majd az Angéla babát a bilire, lássa Kata, hogy ez nem csupán egy "doboz", amire pakolni lehet Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Szia Kati!

Miután Kata megszeretgette Angéla babát, és odaadta nekem, hogy én is szeretgessem meg, ráültettem a bilire (mármint a babát Kép). Erre Kata nyüszizni kezdett, de amikor a pisilis hangját utánozva azt mondtam, hogy "pssssss", az már tetszett neki. A mutatványt többször is megismételtük.

Egyébként Kata úgy szeretgeti meg a játékait (meg anyáékat is), hogy odadugja hozzájuk az arcát, és közben "nyávog". Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Kép
kat_ica
 
 


OFF

Gyezsu, neha amikor megyek a konyvtarba, szoktam latni anyukat kisgyerekkel. Ma is. Te szoktal az lenni, v mas is van?

Biobaba
biobaba
 
 


OFF
Szia Biobaba!

Más is van Kép Én ma voltam bent (gyerek nélkül), holnap úgy néz ki, hogy gyerekkel megyek, és valószínűleg csütörtök délután is gyerekkel megyek. De mondjuk én megbeszélésekre megyek, tehát leginkább a teremben tartózkodom a 2. emeleten.

ON
A szelektív hulladékgyűjtőt már megtaláltam a parkolóban (Etele - Tétényi sarok, illetve Bikás domb), de veszélyes hulladékgyűjtőt nem láttam. Lehet, hogy az jobban el van dugva? Egyébként a megbeszélés után elhoztam az üres ásványvizes palackokat, és kidobtam a szelektív gyűjtőbe Kép (Jó lenne, ha ezt a takarítónők is így csinálnák, de ez még messze van. A női WC-ben felszereltek egy "tampongyűjtőt", merthogy ugye az is veszélyes hulladék, külön pénzt fizetnek érte, hogy elvigyék a tartalmát. Már épp örömujjongásba kezdtem volna, amikor kolléganőm elmondta, hogy ezt nem környezettudatosságból szerelték fel, hanem mert a szemetesbe dobott "cuccok" olyan gusztustalanok tudtak lenni. Ráadásul ez a spec. gyűjtő nem a WC"fülkékben" van, hanem eggyel kijebb, a WC"fülkékben" viszont van szemetes, a spec. gyűjtőn nincs semmi "reklám" a funkciójáról és a környezettudatosságról - szóval feltételezem, hogy minden maradt a régiben Kép Pedig olyan apróságokon múlna! És a művházaknak ez egy olyan értékes "küldetése" lehetne!)

Ha már itt tartunk: május 22-én vasárnap lesz az Orczy kertben a művházi majális, gyönyörű helyszín, 3-4 színpadon programok (művházakhoz kötődő művészeti csoportok), gyerekprogramok - egyszóval egy ingyenes családi nap - én is ott leszek Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


OFF
GyeZsu,

Jól értem, Te viszed magaddal a gyereket munkába/megbeszélésekre? Ez hogy müködik, nem hangoskodik stb? Hogy tudsz figyelni a beszélgetésre?
(Látszik, hogy nekem 2.5 évesem van? Kép)

ON
Itt már kötelezö MINDEN nöi WC-be tenni ilyen szemetest. Hosszúkás formája van, a wc és a fal mellett szokott lenni (és egy csomó wc nagyon szük!) Nekem eszembe sem jutott a környezet, de már csak higiéniai szempontból is alapvetö kellene hogy legyen. A szagokat is benn tartja, legalábbis én még nem voltam "olyan" szagú wc-ben.

Május 20-án lesz a Bath Music Festival megnyitója egy nagy parkban. Kettö színpad, gyerekmüsorok, természetesen ingyenes. Oda is gyertek, Lilivel várunk Kép

Kati
kat_ica
 
 


Szia Kati!

Szerintem ugyanarról a szemetesről beszélünk. Én nem emlékszem rá, hogy láttam volna már valahol.

OFF
Sajnos nem érek rá pénteken Kép Szombaton lesz az öcsémék ésküvője, ahol éneklünk, és pénteken próbálunk egyet.
Kata jól elvan ezeken a megbeszéléseken, tere van, mászlálhat, kaja is van, ehet Kép, emberek is vannak, akik foglalkoznak vele, anya is van, akit nyúzhat, ha akar - és ez egy olyan társaság meg olyan a légkör, hogy belefér, hogy Katát is viszem (ha nem tudom kire hagyni). Ettől még tudunk dolgozni.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!

Tudtok vmi homeopatas cuccot a pelenkakiutesre? Gondolom az lehet a gyerkoc feneken. Piros holyagok, nem sok, de csunya, es valadekos. Amit felirt dr bacsi (Alkcema krem), nem jon be, amit korabban hasznaltam, a Weleda popsikrem,, az se.

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba,

Ráillik ez a leírás? "Váladékos pelenkakiütés, nehezen gyógyuló, sebes bőrrel. A panaszok a bőrhajlatokban és a nemi szervek körül súlyosabbak, túlmelegedésre erősen reagál a bőr, a baba körmei nem szépek, törékenyek. Rosszabodás: fázás, nedvesség, túlmelegedés, éjszaka. Javulás: a bőr levegőztetésekor." Szer: Graphites

Mást nem találtam, ami váladékot is említene.

A selyembetétet próbáltátok?

Kati
kat_ica
 
 


Szia Kati!

Nem illik. Az elso mondat OK, a tobbi nem. Van 3 pici, ami begyogyult, ezek nem is voltak nagyok, es van egy nagy. Mintha nagyon kicsipte volna vmi. Az az, ami nehezen gyogyul. Egyszer mar volt neki ilyen, tok lassan gyogyult be. A tobbi resz szep, egeszseges.

Selyembetetet is beteszem neki, amikor tudom. Multkor elszamoltam magam, es belekakilt egy hatalmasat. 2 napig aztattam, mire kijott belole rendesen a kakifoltKép De ebbol legalabb kijott.

Azert lehet, h megprobalom ezt, amit irsz, hatha. Artani nem hiszem, h artana.

BiobabaKép
biobaba
 
 


Gyezsu, a héten lesz tesztelni való külső. Ráadásul nem is rikítós, hanem normál. Szó szerint megálmodtam, hogy hogyan lehetne a szegőcsík gondokat megoldani.Kép Persze azután álmodtam meg, hogy egy ideje ezen gondolkozok. Így a kaki sem fog alámenni. Már csak tesztelni kell. Akkor az M-es kell nektek valószínűleg. A tetra nem kisebb csomag szerintem. Persze attó függ, hogyan hajtod.

Liesel
liesel
 
 


Szia Liesel!

Csinaltok kenderbol pelust? Jol emlekszem?

Biobaba
biobaba
 
 


Szia Liesel!

Ez jó, hogy megálmodtad Kép Hogy jutok hozzá a tesztkülsőkhöz? A pelenkát (amilyen lusta dög vagyok), továbbra is hátomszögben hajtogatom, éjszakára duplán veszem a pelust (két pelust egymásra fektetek, és úgy hajtom háromszögre).

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!
Biobaba, lesz kender pelus, de szerintem csak őszre. Rengeteg utánajárás van vele.
GyeZsu! A héten levarrunk egy mintát az ötletemből. Budapesten sokat mászkálok, ti merre vagytok?
Liesel
liesel
 
 


Liesel, kar h csak akkor. Nekem most rogton keneKép Van egy csunya seb a gyerek feneken. Akkor keresgelek tovabb, hatha...

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!
Liesel, kulhonban (Erdelyben) nem teszteltek? Kép
Mar annyira nyuszog a "csoppseg" hogy keptelen vagyok rabogozni a pelenkavedot. Mindenkepp tepozaras erdekelne. Itt kapni ilyet nem lehet.
Postan kuldesre lehet-e rendelni?
Udv, Hajciho
hajciho
 
 


Szia Liesel!

Magánban megírtam a pontos címet - Csillaghegy egyébként...

Kata kezdi kinőni az ajándék Kushies pelusokat, pedig az olyan jó volt, ha elmentünk valahova Kép

Kicsit off: Kata ma is velem volt kóruspróbán. Kocsival megyünk, mert nagyon messze van és későn van vége. A múlt hétből okulva vittem magammal az éjszakai pelust meg a pizsamáját, próba végén átpelenkáztam, átöltöztettem, úgy raktam be a kocsiba, ahol persze amint elindultunk, elaludt, de így nem volt gond, csak az ágyába kellett áttenni - azóta is alszik Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!
Elborzadva kellet tudomásul vennem, hogy a teljes készlet (15db) kushies pelusom külső része a széleknél berepedt, kilyukadt. Kép Pedig még csak 5 hónapja használom, előírás szerint és úgy terveztem, hogy a tesót is majd ebbe pelenkázom. Most viszont örülök, ha Hanát kibírja a következő méretig. nekünk az még több mint 3 kg gyarapodást jelent, ami ugye nem két hét. Kép Kép
Most akkor reklamáljak?? Hol?

KépKép
savitri
 
 


Szisztok!

Ha van valakinek KUSHIES pelusa kulso es belso szivesen megvennem.

Magi
Vendég
 


Savitri, probald a reklamalast a spelta.hu-nal. Hatha...

Magi, egy baratnomnek van teljes keszlet (kis meret), alig hasznalt Kushies pelusa, de az, amelyik egyben van. Az nem erdekel?

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!
Lányok, aki szeretne tesztelni, az még egyszer küldjön nekem mailt, mert összekuszálódott a leveleőm. Kép Azt is írjátok meg, milyen méret, mert akkor olyat készítünk a minta anyagból. Hajciho, szerintem hozzátok is tudok küldeni tesztkülsőt. Kép
Oltári jó anyagaim vannak. Azt hiszem megoldódik a szegőcsík nyűglődés. Ez tuti nem viszi a vizet.
A Kushies külső vinil bevonatú, azaz PVC. Ha kicsit megborzoljátok a netet, akkor az angol oldalakon helyenként írják, hogy ezekkel a külsőkkel az a gond, hogy a sok mosástól picit megkeményedik az anyag és egyszerűen elreped. Mint a régi gumibugyi, az is ez volt, csak nem volt rajta kívül poliészteres anyag. Meg persze ez már egy modernebb anyag, de akkor sem sikerült ezt a problémát kiküszöbölni. Mi ezért nem csinálunk all in one pelust. A pelus még bőven jó, ha a külső már nem is. Sajnos a külső anyagok sérülékenyebbek, bármilyen anyag is az.
Liesel
liesel
 
 


Liesel, angyal vagy!
Elkuldtem a cimem, szivrepesve varom hogy tesztelhessek!
Hajciho
hajciho
 
 


Sziasztok!
Most nem leszek pár napig, de utána visszajelzek mindenkinek, hogy mikorra tudok küldeni tesztelni külsőt. Lesz leszoktató pelus is tesztelhető.
Meg külsővel egybevarrt pelus is lesz. Ezt csak tesztelni szoktam használni, mert ez a fazon az ami a legtöbb hibát képes gyorsan előhozni.
Liesel
liesel
 
 


Sziasztok!
Liesel, leszoktató pelust azt én is nagyon szívesen tesztelnék, mi ilyenkor használunk rendes textilt, főleg, amikor már csak éjszakára kell. Lehetne? Kép
Méret maxi, olyan 12 kg körüli, de a pocakos-husis fajtából Kép És Bp-en lakunk.
Minden jót, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Mi szeptember közepére várjuk a kisfiunkat. Nagyon erősen gondolkodom, hogy kipróbáljam a mosható pelust. Mik a tapasztalataitok? Érdemes megvenni? Mert látom, hogy azért adódik belőle probléma. Mit érdemes venni, és mennyit kezdésnek?

Köszönöm előre is!
mkatus
 
 


Szia Katus!

Szerintem elsosorban azt erdemes vegiggondolni, h melyik fontosabb, a mi kis problemaink, v az, h 100-150 ev mulva is ott lesz a szemetdombon a gyerek pelenkaja. (Masfel-2 tonna/gyerek)

Problemak a kulsokkel szoktak lenni. Belulre, ha azt akarod, h gyorsan szaradjon meg, akkor a tetrat erdemes hasznalni, ha nem akarsz bajlodni a hajtogatassal, akkor a moshato nadragpelust. A tetra kevesebb pisit bir. A tetrat rogton pisi utan egyszeruen eleg csak kiobliteni (ha csak egy pisi, es rogtonKép)

A moshato mellett szol az is, h a gyerek hamarabb felfogja, h mi is tortenik a bugyiban, tehat hamarabb lesz szobatiszta. Azonkivul nem erintkezik a teste semmifele vegyi anyaggal (amiket beletesznek a zselesito anyagba). A moshato olcsobb a mosasi koltsegekkel egyutt.

Vannak, akik azt allitjak, h nem jo a gyereknek, ha ekkora csomagot kenytelen a laba kozt hordani. Azt hozzak parhuzamkent, h amikor mi menstrualunk, akkor milyen kenyelmetlen ha pl vattaval tomjuk ki magunkat a vekony betet helyett. A gyereknek kifejezetten jo, ha terpeszben van a laba. A mozgasaban nem akadalyozza a pelus. Tud ugyanolyan gyorsan rohanni, ha akar, mint az eldobosban levo gyerkocok. Es ez legalabb szellozik, ha nem adsz ra gumibugyit. En mar ugy latom, h itthon felesleges gumibugyit adni ra. Egyszeruen megnezem, h pisis-e, aztan lecserelem, ha igen.

Gyapju kulso. Hallottam azt, h allitolag budosek a gyerekek benne. Ez a hallomas, amit viszont tapasztaltam, az az, h semmi szaga nincs a gyereknek. Nekem tetszikKép

Ami miatt egy baratnom abbahagyta a pelenkamosast, es egy masik is majdnem, az a kaki volt. Nem birtak elviselni, h kakis lett a kezuk, meg a gyerek ruhaja olykor. Nalunk a ruha nagyon ritkan lesz kakis. A kezem persze eleg surun, amikor ki kell obliteni a palusbol a kakit. De nem haltam bele.

Egy masik baratnom elmegy ugy is setalni a 16 honapos fiaval, h nincs a gyereken pelus se. Hordozokendoben viszi. Es megse ugy megy haza, h usznak a pisiben. http://www.continuum-concept.org/
http://www.continuum-concept.net/

A mennyiseg fugg attol, h milyen szaritasi felteteleid vannak, es h milyen suruseggel akarsz mosni. Idealis a 20-21 db belso, 2-3 db kulso.

Poponella (nekik van gyapju isKép)
valasztek: http://popolini.com/produkte/index_d.php?popup=1
rendeles: http://www.lotek.hu/pelenka/
Kushies (eddig nalunk az altaluk forgalmazott kulso birta a legjobban, a honlapjukon nincs fenn, h van nekik, de lehet rendelni, termeszetesen belsot is) http://www.spelta.hu/nyitolap.html
Monapel - a legtobbet mostanaban errol itt olvashatsz http://www.printerfair.hu/~pn_robinson/bababolt/bframe-0.htm

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!

Igaziból amíg csak anyatejes kaki van, az nem is igazi kaki, addig öblögettem a pelust. Amióta rendes kaki van, azóta teszek bele papír pelenkabetétet, amit szépen kiveszek a kakival együtt, és kidobom a WC-be. Előfordul persze, hogy nem csak a betétben van kaki, hanem a pelenkán (textil-, avagy tetra pelenkát használok), esetleg még a (Monapel) külsőn is. Bevallom, én már ki sem öblítem a kakis pelust, csak bedobom a "vödörbe". A külsőt letörlöm egy nedves textilpelenkával, és bedobom a szennyesbe. A gyerek fenekéről meg akkor is le kell törölni a kakit, ha eldobható pelenkát használ az ember.

Szerintem EGYÁLTALÁN nem macerás a mosható pelenka!!!

GyeZsu
gyezsu
 
 


Köszi lányok!

Tuti kipróbáljuk. Kép Én se félek attól, hogy mosni kell a pelusokat, vagy kakis lesz a kezem. Nagy ügy. Gondolkodom rajta. Igazából apa rám bízza. Kép
És ha hosszabb távra, vagy nagyszülőkhöz mentek akkor is ezt használjátok, vagy akkor jobb az eldobható?

Sziasztok!
mkatus
 
 


Katus, ha el tudod tenni vmibe, amig ott vagytok, v ha ki tudod ott mosni, akkor ott is. A tetra tenyleg gyorsan szarad. Ha eldobhatost kellene hasznalni , esetleg megprobalhatsz beszerezni kukoricas pelust. Hamarabb bomlik, mint a masik. (Okoszolgalat, Brumi-Maci, Csalogany u. nemelyik biobolt)

Biobaba
biobaba
 
 


Szia Katus!

Én ha elmegyünk, akkor előre meghajtogatom és "becsomagolom" (a gumibugyiba) a pelenkát - tehát ugyanannyi a gyerekre adni, mint az eldobhatót. És mindig van nálam nejlonzacsi, amibe meg a használtat teszem - és hát igen, azt hurcolom. Azért nem olyan nehéz Kép, nejlonokba csomagolva pedig a szagát sem lehet érezni. Meg ezzel is demonstrálok a textilpelenka mellett Kép És nem költök (annyi) pénzt eldobható pelenkákra (azért használunk eldobható pelust is, ha úgy adódik, igyekszem kukoricapelust - csakhát azt nem lehet mindenhol kapni).

Tényleg, vett valaki mostanában kukpricapelust? Azt mondta nekem a Baby Fun-os pasi (Csalogány u.), hogy már nem abban a helyes kis dobozban van. Az érdekelne, hogy szállítható-e ebben a mostani nagyobb csomagban is kézben, gyerekkel tömegközlekedve?

GyeZsu
gyezsu
 
 


Szia Gyezsu!

Hat nem tudom, milyen volt a kis helyes csomag. En mar majd 1 eve is igencsak meretes csomagban vettem. Szep nagy papirdoboz. Es a bioboltokban mostansag is ebben lattam. Szerintem nem veszes kozlekedni vele.

Biobaba
biobaba
 
 


Szia Biobaba!

Igen, szép nagy, de füllel rendelkező papírdoboz - amit aztán úgy szerettem használni, ha kiürült Kép De ha jól értem, ezt a papírdobozt a BabyFun csináltatta Magyarországon, és ők csomagoltatták át ebbe a Németországból érkező pelenkákat. Most pedig már nem lesz átcsomagolva.

Melyik bioboltban lehet kapni a Csalogány utcán kívül? És drágább, mint a Csalogány utcában?

Egyébként az jutott még eszembe (korábban már írtam), hogy nem csak az szól az eldobható pelenka ellen, hogy lassan bomló, hatalmas mennyiségű veszélyes hulladék, hanem az is, hogy a készítéséhez rengeteg fát kell kivágni. Szokták azt mondani, hogy na jó, de a mosható pelenkát meg mosni kell, és a mosószer is szennyezi a környezetet, erre az azonnali válasz: létezik olyan mosószer (mosószóda), ami környezetbarát, a második válasz (ezt a Hulladék Munkaszövetség szakértője mondta ki): még ha a mosószeres mosásokat is számításba vesszük, akkor is egyértelműen a mosható pelenka a környezetbarát"abb" megoldás.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Szia Gyezsu!

Arakra nem emlekszem, mert mostansag nem vettunk, de van a Hold boltban (11. ker. Szabolcska M. u., a Jozsef koruton levo bioboltban-Rakoczi ter kornyeke, ill. a Brumi Maci bababoltban).

A kornyezetbaratsag meg fokozhatoKép Kenderbol keszult pelenka, ugyanis a pamuthoz valot a legenergiaigenyesebb feldolgozni. Gyapju kulsovel. Kender is, gyapju is jobb nedvszivokepessegu, lebomlanak. Mig a gumibugyik szinten kornyezetszennyezoekKép Es a continuum concept modszerrrel meg megfejelni a dolgot. A mosogepet nap-, v szelenergiaval hajtani stb. Ezt nem gunyolodaskent irom. Szerintem tok jo lenne ezeket bevezetni vhogy. Ha hazunk lesz, tervezzuk a napkollektort, meg a szelturbinat, csak jussunk mar el odaigKép

Biobaba
biobaba
 
 


OFF

Fakrol jut eszembe. Ezek a cegek alt. ipari termelesre szant fakat vagnak ki. Ezert nem is ez a legnagyobb baj, amit okoznak, mivel fat ultetnek ujakat a telepeiken, es csak ritkan csinalnak tarvagasokat. Sokkal durvabb, h a cellulozt feheritik. Rengeteg klor kerul a kornyezetbe. Es akkor mar johet a kepbe a papirgyartas. Rengeteg vizet hasznalnak fel. Ez aztan meg tobb gondot okoz, mint a fakivagas.

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba, és találtál már kenderpelust? Gyapjúkülső páromnak már kicsit sok volt Kép A textilpelus is állandó "játszmánk", mindig sajnálja szegény gyereket Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Gyezsu, hat sajna nem. De talaltam egy kenderes ceget, akik csinalnak hosszu szoveteket. Az jutott eszembe, h talan lehetne vmi hajtogatosat csinalni. De meg nem tudom, h az az anyag erre jo lenne-e. Meg nyomozom. Persze ez mar lassan a majdani gyereknek lesz aktualis, mert Boroka mar itthon bilire jar.

Biobaba
biobaba
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?