Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Ujka!
En nem pesti, hanem szombathelyi vagyok. Es az orvosom Dr Petky Agnes. Nagyon meg vagyok vele elegedve, de akivel igazan folyamatosan tartom a kapcsolatot, az a vedoneni. Nagyon segitokesz, es jol meg lehet vele beszelni a problemakat. Meg azt is felajanlotta, hogy ha szuksegem van ra a pszchiologushoz is bejelent. Ez is a program resze. DE mondtam neki, hogy nekem itt vagytok TI, akikkel nagyon jol meg lehet beszelni a dolgokat. Nem tudott a Babanetrol, de nagyon jonak talalta, ahogy meseltem roviden rola.
Moni
Moni
 


Sziasztok!
Végre visszajött szabiról az ovosom, és ő is megerősítette a hírt, hogy 8 hetes terhes vagyok!!! Most már tényleg a fellegekben járok.
Az OCSK-ról annyit, hogy mi a férjemmel mind a három gyermekünk tervezése előtt elmentünk az általános vizsgálatra és tanácsadásra (attól függetlenül, hogy bármi gondunk lenne), és komolyan mondom nagyon kedves és barátságos ott mindenki. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Andrea
Andrea
 


Kedves Andrea!

Szívből gratulálok! Én épp tegnap töltöttem be a 9. hetet. Lehet, hogy egyidőben fogunk szülni?

Hogy érzed magad? Hányinger, szédülés?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 

 
 

Andrea, én is gratulálok, gyorsan iratkozz fel az Adatok c. topicban, mert akkor ti is felkerültök a remek táblázatba, amiben azt összesítjük, hogy kiért kell szorítan. Mikorra vagy kiírva? És te Krisztina? Mikor lesz az első ultrahangotok? Nekem három hét múlva.
Puszi neketek és kellemes émelygést! :-))
Kata
Kata
 


Szia, Kata!

Én 2001. május 23-ra vagyok kiírva. De biztos előbb fog jönni, a fiam is két héttel előbb "érkezett". Én már voltam ultrahangon a 8. héten, akkor másfél centis volt a baba, a 8. hétnek megfelelően. Csak egy kis foltot láttam belőle, de a szívdobogása látszott, ha nagyon odafigyeltem. Hogyhogy csak három hét múlva lesz az első ultrahang? Azt hittem, mindenkinél megcsinálják már a 8. héten, legalább azért, hogy ellenőrizzék, nem méhen kívüli-e a terhesség, meg hogy jó helyen tapad-e a petezsák.

Kata, folytatódott ma is az émelygés? Én már lassan kezdem megszokni! Kitartás!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Krisztina, az új dokim szerint nem jó a túl korai és sűrű ultrahang. Nem tudom, olvastad-e Raffai könyét, a Megfogantam, tehát vagyok címűt. Abban pl. Raffai azt írja, hogy a vizsgálatokkal kimutatták, hogy az ultrahang befolyásolhatja az agyi fejlődést. Persze ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni (annál is inkább, hogy csak a 8.héten volt az első neked), de én nem izgulok, hogy csak a 9. héten lesz. Azt egyébként, hogy nem méhen kívüli, nekem kézzel is meg tudta állapítani a dokibácsi. (aki egyébként 32 éves.:-))
Sziasztok!
Kata
Kata
 


Szia, Kata!

32 éves? Akkor elég fiatal! Az én dokim se lehet több 35-nél. Engem viszont nem vizsgált meg kézzel a doki, csak hüvelyi ultrahangot csinált. Azt nem értem, hogy vizsgálat nélkül hogy lehet megállapítani pl. hogy zárt-e a méhszáj? Nekem Olivérrel az első hónapokban gyakran csináltak ultrahangot, és az elsőt mindjárt kb. a 4-5. héten, és úgy tűnik egyelőre, hogy nincs baja a fiamnak. Szerintem az a helyzet, hogy senki se tudja biztosan, hogy mi milyen hatással van a fejlődő magzatra, biztosra semmiről se lehet elmondani, hogy nem árt vagy nem befolyásolja a baba kialakulását/növekedését. Így hát a legegyszerűbb, ha minél kevésbé nyúlunk bele a természet rendjébe, minél kevesebb beavatkozást kapunk, annál kisebb az esélye, hogy károsodást szenved a baba. A 9. hét az nem sokkal több, mint a 8. hét, úgyhogy akkor nem izgulok! Nekem legközelebb a 12. héten csinálnak újból egy hüvelyi ultrahangot. Ott már állítólag rendellenességeket is ki tudnak szűrni. Csak már ott tartanék! Addigra már minden fontos szerv kialakul, a méhlepény átveszi a hormonális irányítást, és végre kisebb az esélye a baba elvesztésének is.

Kata, te szoktál "beszélgetni" a babáddal? Érzed őt? Én is olvastam Raffai könyvét, és nagyon próbálok korai és meghitt kapcsolatot kialakítani a babámmal.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Helló, Krisztina!
Teljesen egyetértek veled, azért is írtam, hogy nem kell messzemenő következtetéseket levonni. A dokim azt mondta, hogy kézzel meg tudta állapítani, hogy Bogyóka méhen belül van és hogy a méhszájam is rendben van. A többi már szakma, én igyekszem hinni neki/benne.

Bogyókával én is igyekszem beszélgetni, egy-egy mondatot gyakran mondok neki és este mindig "átbeszéljük" az aznapi történéseket. Strasbourgban az nagyon jó volt, hogy volt egy csomó időm és akkor tényleg nagyon sokat dumcsiztunk Bogyóval.

Én még tudod mit csinálok? Van egy meditációs kazettánk, azt szoktam végigcsinálni, mert én eléggé "pörgök" és szerintem Bogyóka jobb lenne, ha valami nyugisabb mintát venne át.

Na, most indulok fogorvoshoz. Te voltál már?
Kata
 


Sziasztok!

Most olvasom, hogy mindenki a 8-9. héten megy ultrahangra, engem a doki elküldött most jövőhétre amikor még csak 6 hetes leszek, fognak látni bármit is?
Másik kérdés létezik, hogy már túl is vagyok az émelygésen az 5. héten, vagy csak most jön a java?
Kriszta
 


Szia, Kata!

Én még nyáron voltam fogorvosnál. Szerinted az elég, vagy elmenjek még egyszer? Elvileg minden rendben a fogaimmal, de hát sose lehet tudni.

Meditáció? Olyat én még sose csináltam, bár én elég nyugisan élek, a munkahelyem sem valami pörgős (legalábbis most). De biztos jót tesz, Bogyóka is élvezheti az ellazulást.

A beszélgetésekkor Bogyókával te mit éreztél? Én nagy nagy szeretetet, és néha örömöt az ő részéről. Neked volt már olyan, hogy úgy érezted, nem tudod felvenni vele a kapcsolatot? Nekem egyszer volt, és úgy megijedtem! De másnap reggel már sikerült. De így legalább biztos lehetek benne, hogy nem csak beképzelem magamnak ezeket a "beszélgetéseket", amik inkább amolyan érzésátvitelek.

Sok szerencsét a fogorvoshoz!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia, Kriszta!

Az ultrahang már a 6. héten is megmutatja a petezsákot.

Nem akarlak elkeseríteni, de az émelygésnek még most jön a java. Ugyanis a 8-12. hét között az igazán jellemző a hányinger. Nekem még 3 hetem van hátra a "rázós" időszakból, de már alig várom (pedig a 7. hétig nyoma se volt nálam hányingernek, azt hittem én balga, hogy ezúttal megúszom, de sajnos, tévedtem!). Napi 3x1 B6 vitamint megelőzésképpen lehet szedni.

Segít még a kekszrágcsálás (az nekem nem, de Katának segített), amellett az Unicum kanalas gyógyszerként való bevétele (egy kiskanállal beveszel, akkor elmulasztja az émelygést, akkor is, ha nagyon rosszul vagy), nekem pedig a buborékos ásványvíz ivása, és néha egy-egy citromkarika elrágása szokott segíteni. (Lehet, hogy mindenkinél más jön be)

Azért kívánom, hogy minél könnyebben megúszd ezt az időszakot!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Kata és Krisztina!
Én június 2-ra vagyok kiírva, ami persze lehet előbb is és később is (mindkettőben volt részem). Én még csak a jövő héten vagy azután (9. vagy 10. héten) megyek az első ultrahangra, már nagyon várom. Ti már jelentkeztetek a védőnőnél? Én most tervezem. Mi most a hétvégén szeretnénk beavatni a családot (szülők és testvérek) az eseményekbe és a gyerekeknek is most fogom elmondani. Nagyon kiváncsi vagyok a reakciójukra. Majd beszámolok.
Egyébként forcsa módon nálam eddig elmaradtak az émelygések, viszont nagyon fáradt vagyok.
Üdv: Andrea
Andrea
 


Sziasztok !

Gratulálok Mindenkink !
Nagyon örülök, hogy az összes kismama jól van !

Elkezdtem a mai reggeltől mérni a hőmérsékletemet. 36.4 fokot mutatott. Be is x - eltem a papíron. Akkor van peteérés, amikor fekmegy 37 fokra ?
Annyit beszéltünk erről már, de valahogy sosem jegyeztem meg.

Írjátok meg legyetek szívesek.

Köszi: Kati
Király Kati
 


Szia, Andrea!

Irígyellek az émelygések elmaradásáért! Nekem a dokim azt mondta, elég, ha a 12. hét után keresem fel a védőnőt, merthogy akkor már kevesebb gond lehet, és ha addig gond van viszont, akkor így nem kell az adminisztráció meg a magyarázkodások miatt aggódni.

Én már elmondtam a kisfiamnak, nagyon nagy örömmel fogadta a hírt. Kíváncsian várjuk a beszámolót arról, hogy a ti családotok hogyan reagált.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Kösz a "vigasztalást", pedig már kezdtem örülni, mert nálam a hányás a legrettegettebb betegség.
A védőnővel kapcsolatban nagyon eltérő infókat kaptam, tényleg nem ad terheskönyvet a 12. hétig?
Nekem amúgy is elég bonyolult lesz ez a dolog mert állandó lakhely szerint Szekszárdhoz tartozom, a falubeli védőnőtől kell a könyvet kérnem, de terhesgondozásra járni(amit még nem tudok micsoda) és szülni Pesten akarok. Remélem megoldható.
Mindenkinek kevés émelygést, sok pihit én ma este szabira megyek és a férjemmel befejezzük a gyerekszobát.

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok Sorstársak, alias boldog kismamák és leendő kismamák!

Kati, csúcs vagy és remélem, lesz kitartásod. A hőmérsékletem nekem is 36.4, 36.5 körül szokott lenni normál napokon és a "nagy napokon" emelkedett fel olyan 37 körülire. De ez mindenkinél más, majd ha legalább egy ciklust már végigcsináltál látni fogod a tiédet is.

Fogorvos-ügy: képzeljétek, épem a fogaim. A doki megdícsért, hogy elmentem. Szerintem Krisztina, ha nyáron voltál, akkor most felesleges elmenned újra. Nekem azt mondta a doki, hogy két hónap múlva menjek vissza, mert a terhesség alatt könnyebben képződik lepedék és azt akkor újra eltávolítja. (Ezt egyébként tegnap is megtette)Utána, ha nem lesz gond, ráérek majd csak a 28-30. hét környékén menni mégegyszer.

Az ultrhahangon ne izguljon senki. Kriszta, nekem az előző terhességem idején a hatodik héten már fotó is készült és teljesen az volt látható rajta, ami a könyvek szerint kellett, hogy látsszon. Úgyhogy ne izgulj!!!

Az émelygés nálam is jelentkezik reggelente. Én azért az unicomtól óvnék mindenkit, de lehet, hogy csak túlaggódom az alkoholfogyasztás ártalmait, főleg ilyen kis mennyiség esetén. :-))

A védőnővel kapcsolatosan az én dokim is azt tanácsolta, amit Krisztináé, úgyhogy majd csak a 10. hét körül fogok elmenni.

Mindenkit szeretettel üdvözlök! Kati, jó utat nektek!!!
Kata
Kata
 


Szia, Kati!

Igen, a peteéréskor megy fel 37 fok körülire, és ha nem esel teherbe, akkor csak kb. 2 napig marad ilyen magasan a hőmérsékleted, utána újra leesik. Ha terhes vagy, akkor viszont végig magas marad (Nekem 36,8 volt terhesen, a peteérés után. Igaz, hogy a várható menzesz előtti nap lement 36,6-ra, de még mindig magasabb maradt, mint a peteérés előtti 36,4 körüli hőmérséklet. Szerintem ezzel lehet legkorábban kiszűrni a terhességet - persze ha nem zavarnak be holmi náthás stb. fertőzések.).

Sok sikert kívánok a hőmérőzéshez, és itt már annyian szorítunk neked őszintén, hogy most már biztos össze fog jönni!

Szia, Kata!

Az alkohol kis mennyiségben nem ártalmas, persze nem a vodkára gondolok, de pl. heti 2x1 pohár vörösbor egyenesen ajánlott is, mert jót tesz az emésztésnek (kismamáknak is ajánlják!). Az Unicumot azért mertem inni, mert a szervezetem ezt kívánta (pedig azelőtt nem szerettem, és alkoholista se vagyok), én pedig megbízom a testemben - amellett az Unicum ha jól tudom szinte gyógyszer, hisz gyógynövényekből készül. Persze nem akarok senkit rábeszélni, csak a tapasztalataimat írtam meg.

Kata, gratulálok, hogy jók a fogaid! Manapság ezt kevesen mondhatják el magukról! Akkor lehet, hogy én is csak majd pár hónap múlva megyek el egy kontrollra.

Kata, te vérvételen voltál már amióta terhes vagy?


Kedves Kriszta!

Természetesen kiadja a védőnő a terheskönyvet, amint a nőgyógyásztól viszel egy igazolást, hogy várandós vagy. Ez nincs terhességi héthez kötve. Csak nem érdemes elsietni.

Mindenkinek csodás várandósságot, és mikevesebb émelygést kívánok (én már második napja émelygésmentes vagyok, remélem, ez már így is marad!!!!! - bár még messze van a 12. hét)!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!
Krisztina, én az alkoholtól normál esetben is tartózkodom, szerencsére egyik pia-féleségnek sem szeretem az ízét, de semmiképpen sem tartom jónak. Persze nem vagyok "bigott" ebben a kérdésben, mindenki maga tudja, hogy mikor és mit csinál. Nem?
Vérvételen még nem voltam, majd gondolom szerdán. Ott, a SOTE I-en úgy van, hogy minden vizsgálat előtt (négyhetente kell menni) vesznek vért az embertől és vizeletmintát is.
Kata
Kata
 


Sziasztok !

Köszi a tanácsokat! Így most már minden világos.
Puszilok mégegyszer mindenkit, vigyázzatok magatokra.
Amint jövök dolgozni, írok Nektek.

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Kedves Kata!

Azért én is igyekszem távolt tartani magam az alkoholtól, és borból is csak nagyon ritkán iszom, és akkor se többet 1 decinél (jobb a biztonság). Az Unicumot már nem kívánom, de mostanság a rosszullét is elkerül (el ne kiabáljam).

Minden vizsgálat előtt van vérvétel? Te Jóég, hogy bírod ezt? Én rosszul vagyok vérvételnél, és nagyon nem szeretem. A dokim eddig egyébként még említést se tett róla, csak az előző terhességemről emlékszem, hogy az volt az első, hogy elküldtek vér- és vizeletvizsgálatra, és jó sok fiola vért vettek le tőlem. Azért biztos most se fogom megúszni, csak haladékot kaptam.

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Krisztina, én bírom, gyakorlott véradó vagyok, semmi gondom nincs, de meg tudom érteni a rosszulévőket, a párom is gyakorlott elájuló. :-))
Kata
Kata
 


Sziasztok

én megkérdeztem a vérvétel dolgot, mert nincs vénám, így minden alkalommal sűrű bocsánatkérések közepette 3-4 alkalommal szúrnak meg, szóval 12., 16. (afP), 26. és 36. héten van vér és vizelet vétel, súly és vérnyomásmérés, valamint kórházi gyakorlattól függően cukorterheléses vizsgálat (magyarán 0,5 l tömény cukor elfogyasztása, finom). Úgy tudom ez a min. 4 alkalom amikor el kell menni terhesgondozásra, ezt bevésik a kiskönyvedbe és ezzel válsz jogosulttá (kivétel a koraszülés) a későbbi ellátásokra + ha választott orvosod van ő is ad papírt, hogy
látogattad őt.Ezért is mondják a 12. hetet, hogy akkor érdemes elmenni a védőnőhöz, mert a terhesgondozóba kérik a kiskönyvet.
Én a Margitba járok terhesgondozóba, nem tudom jár-e oda valaki, mert ez egy élmény, de a babára és magamra való tekintettel próbálom ezt a futószalagot humorosan felfogni.

Kedves Kriszta,

a hányás szerintem jó, örülj neki, ha tudsz, mert az émelygés....

Zsuzsanna
zzss
 


Sziasztok!
Nekem a normalis ciklusomban peteeres utan vegig fent maradt a hom 37 korul. De most nagyon ossze-vissza. Nem tudom mi lesz velunk. Meg nincs meg a progeszteron eredmenyem, attol fugg minden. A PG53-mam sem mutat peteerest, bar egyik reggel megjelent a pafranymintazat rajta, de nem akartam hinni a szememnek, es megegyszer megcsinaltam, de akkor mar csak gombok voltak. Itt tartunk most. Masfel het mulva megyek nogyogyaszhoz, talan addigra meglesz az eredmeny, es ha gond van akkor el lehet kezdeni a kezelest.
Moni
Moni
 


Kedves Kata!
Vagy félreértettél vmit, vagy megváltoztak a Sote I-en a dolgok az elmúlt egy hónapban... Ott szültem huszadikán, oda jártam terhesgonbdozásra is. Nem fognak agyonszurkálni, ne aggódj, csak a rendes vérvételeket csinálják meg. Ami minden alkalommal van a vizsgálat előtt, az a vérNYOMÁSMÉRÉS (szerintem ezt érthetted félre) és a vizeletvizsg. A 36. héttől pedig CTG is társul a "procedúrához".
Minden jót, kevés rosszullétet kívánok minden babavárónak!!
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Sziasztok!
Már írtam a meddőség rovatba, KICSI vagyok.
Egy kérdésem lenne: A ciklus közepe után vagyok 1 héttel. Még sosem volt 2 vérzés között egy 3. Ez nem rendes vérzés, csak néhány cseppről van szó. De már a 2. napja, hogy összekeni az alsónemümet.
Valami baj lehet? Szedek Clostilbegytet (2. hónapja) Ez okozhatja a vérzést (csepegést???)
Nagyon aggódom, mert ilyen még sosem volt. Lehet most sikerült????
Mit gondoltok?
Nagyon izgulok, hogy mi lehet, ha valakinek van tippe, kérlek írjatok!
Köszi:
KICSI
KICSI
 


Szerintem ez lehet olyan " atuteses verzes", valoszinuleg ez szerepel is a Clostylbegyt " belso papirjan" , ahol a reszletes tajekoztato van. Azt tudom, hogy az atuteses verzes pont ket menstruacio kozott jelentkezik, de azt hiszem az nem problema -en is szedtem Clostylbegytet, onnan emlekszem.
Egyeb tippem: keresd meg a dokidat ( tudom, az ilyen dolgok pont a hosszu Ö hetvegeket, unnepeket teszik igzalmassa.)

Szurkolok neked!
Zsike
Zsike
 


Sziasztok!
Ma reggel kellett volna megjonnie, de eddig meg szerencsere nem jott meg. Ez meg nem jelent semmit, de azert bizakodom. A pocakom meg mindig a megszokottnal nagyobb es kemenyebb. Hizni nem hiztam egyaltalan, de a pocakom sokkal nagyobb. Nagyom remelem, hogy jo hirrel fogok szolgalni par nap mulva. Szurkoljatok!
Moni
Moni
 


Szia, Moni, hát persze, hogy szurkolunk és várjuk a híreket, amint tudsz valamit, jelentkezz!!! Egyébként ha ma kellett volna megjönnie, akkor már nyugodtan megcsinálhatod a tesztet, a Clear Blue már ki tud mutatni bármit. Persze csak akkor, ha nagyon izgulsz és nem tudsz tovább várni. Ha tudsz, akkor majd a hétvégén is ráér.

Én egyébként jól vagyok, a reggeli émelygések egyre keményebbek, bár ma nem panaszkodhatom. Ma megyek újra a dokihoz.

Mindenkinek szép napot!
Kata
Kata
 


Szia, Móni!

Nagyon izgulunk érted, és szorítunk neked! Várjuk a híreket!


Szia, Kata!

Én múlt héten már azt hittem, végre végetért a hányingeres időszak, mert 3 napig teljesen jól voltam, aztán viszont hétvégén autóba kellett ülnöm vagy egy órára, és akkor aztán jól előjött újból. Szóval nálam ez ilyen hullámzó, egyik nap jól vagyok, másik nap meg iszonyú rosszul.

Én tegnap voltam dokinál, csináltak ultrahangot is, és kaptam egy képet a kispicúrról, képzeld, már látni a pici kezeit, lábait is, már egészen emberi formája van, és ahogy dobogott a kis szíve! Óriási élmény volt, még így is, hogy nem az első alkalommal éltem át. Egyébként nálunk minden rendben.

Nálad lesz ma ultrahang is? Mekkora a babád? Az enyém még csak 2,5 cm, és eszerint csak ma töltöttem be a 9. hetet, pedig az utolsó menzesz szerint már a 10. kellett volna ma betöltenem. (Remélem, azért ez nem azt jelenti, hogy tovább tart majd a hányingeres korszak!)

A keksz még mindig segít neked a hányingeren? Kata, téged ki utal be vérvételre, az orvosod vagy a védőnő? Majd számolj be arról is, hogy mi volt a dokinál ma! Kíváncsian várom!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Szia Moni!

De jó lenne!!! Továbbra is szurkolok, Te se add fel.

Szia

Klári
Klári
 


Sziasztok!
Meg ma reggel sem jott meg. A hom 36.8 volt, ami biztataskent szolgal, de ugye eleg ossze-vissza volt a hom a ciklus kozben is, ezert erre sem merek hagyatkozni. Mar tiszta hulyenek erzem magam, mert szinte orankent megyek wc-re megnezni, hogy nem jott-e meg. De hetfoig nem akarom megcsinalni a tesztet, mert mar volt egy 32 napos ciklusom is. Igy legalabb tovabb remenykedhetek.
Moni
Moni
 


Szia, Móni!

Ez biztató! Továbbra is nagyon drukkolunk neked!
Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok!
Sajnos megjott. :(((
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Lehet valaki 36.6 hővel állapotos? Már 2 napot késik. Lehet, hogy csak hosszabb lesz ez a ciklus?
Valami infót várok!
K.
K.
 


Szia, K.!!!
Attól függ, hogy előtte mennyi volt. Mármint azokon a napokon, mielőtt a hirtelen felugrás történt. Nekem a két érték között 0,5 fok volt az eltérés. Előtte 36,2- utána 36,7.
Ezt írd meg és azt is, hogy egyáltalán nem esett-e vissza a peteérést követően vagy visszaesett és felugrott, mert ha ez utóbbi, akkor nem a terhesség jele. Remélem, segítettem.
Kata
Kata
 


Szia Mindenkinek ezen a szép napsugaras reggelen, amikor a sugárról a hányinger mai végterméke is eszembe jutott... :-)) De sebaj, ez a természet rendje. Nemdebár?

Szóval voltam tegnap dokinál, minden rendben van, az ő szavaival élve a terhesség megfelelően növekszik. Bár mi Bogyókának hívjuk, azért a "terhesség" elnevezéssel is azonosulni tudunk.
Most mennem kell mindenféle vizsgálatokra és védőnénihez is és két hét múlva újra kontrollra. Akkor lesz az első ultrahahang is, videófelvétellel egybekötve. Szóval jól vagyunk és nagyon örülök ennek az új dokinak.
És ti?
Kata
Kata
 


Szia, Móni!

Ne búsulj! Minden hónapban nagyobb az esélyed, hogy beköltözik végre az az icipici pocaklakó! Csak ne akard görcsösen! Veled vagyunk!

Szia, Kata!

Örülök, hogy rendben vagytok! Nálad már végtermék is van? Akkor én inkább nem is panaszkodom. Nálam még csak az inger volt meg hozzá. Viszont napi 3x1 B6 vitamint szedek, ez valamit azért segít. Próbáld ki, ha gondolod, ez nem árt a babának, és recept nélkül is kapható.

Neked az orvos adott beutalót a vérvételre vagy a védőnő? Engem egyik a másikhoz küld. Most épp a védőnő van soron. Új dokid van?

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Jaj, Moni, most látom, az előbb nem vettem észre. Köszi, hogy hírt adtál és nagyon drukkolok!!! Képzeld, tegnap a rendelésen beszélgettem egy lánnyal, a kisfia már 5 éves és nagyon szerettek volna kistesót és ő is azt mondta, ami talán veled is történik, hogy sokkal tovább kellett próbálkozni a második gyerekkel. Bízzál magadban és az orvosaidban!

Krisztina, a nőgyógyászom új. A vérvételre a háziorvos utal be engem, már telefonon megbeszéltem vele, holnap megyek a beutalóért.

Sziasztok!
Kata
Kata
 


Szia, Kata!

És melyik kórházban fogsz így most szülni? Jó volt tegnap chatelni! Remélem, ma is összefutunk ott!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok!
A horol annyit, hogy nekem 36.8 volt tegnap, pedig megjott, es csak ma reggel volt 36.3. Nekem most nagyon ossze-vissza van minden. Mar nem tud erdekelni, hogy megjott, es szerencse mindig tudok jo dolgot talalni benne. Igy mar nem keserit el a dolog.
Es a PG53 szerint most van peteeresem. Jo mi? :)
Moni
Moni
 


Szia Móni!

Kélek ne keseredj el, s ne add fel. A peteérésről meg csak annyit, hogy közvetlen ismeretségi körömben 16 évig nem volt gyermek, míg egyszer a menses alatt megfogant a várva várt bébi, amit persze senki sem hitt el. Lehet, hogy nem téved a PG53???

A pár nap késés pedig azt mutatja, hogy lelkiekben már nagyon felkészültél a kicsi várására, ezért ne add fel.

Szia, Klári
Klári
 


Móni!

Csak azt akarom mondani, hogy nekem valószínű mind a három gyermekem olyan napokon fogant, amikor a nagykönyv szerint nem volt reális. (Egyszerűen máskor meg nem kaptak esélyt, szóval szinte tuti.) Úgyhogy lehet, hogy bizony, neked sem a ciklus közepén van peteérésed. Szerintem a próbálkozásokból hagyd ki a tudományos, mikor van több esélye tényezőt, hátha ez segít. Kitartás! A nővérem első babája volt nehezen, valami fél év próbálkozás (vagy több) után, a második már viszonylag simán. Most meg nem is akartak babát, volt egy szerencsétlen esetük, mentek utána eseményutániért meg minden, ezzel együtt Mikulásra van most kiírva. Azaz ez a baba is abszolút kihasználta a lehetőségét. De ők is nehezen kezdték! Annyian szorítunk már neked, biztos sikerülni fog!

Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!
Ma reggel voltam mindenféle kivizsgálásokon és védőnéninél, úgy tűnik, minden rendben.

Moni, akkor azért most próbálkozzatok, hátha nem mutata olyan hülyeséget a mikroszkóp! Drukkolok neketk és jó hétvégét Anyukádéknál.

Krisztina, most itthon vagyok, nem a mh-emen, de azért felnézel a chatre, úgyis kell a gépen dolgoznom.
Egyébként a Baross utcába járok orvoshoz, de szülni én valószínű, hogy itthon szeretnék vagy a Születésházban. De ez még csak terv, majd két hét múlva megyünk megnézni a Születésházat, így hallomásból nagyon tetszene. Én legszívesebben itthon szülnék, de a párom tart tőle, úgyhogy ez a Születésház tűnik a legvalószínűbbnek.

A többieknek kellemes hétvégét!

Üdvözlettel: Kata
Kata
 


Szia, Móni!

Az egyik barátunk feleségének is menzesz alatt fogant meg az első gyereke! Lehet, hogy ez nem is olyan szokatlan dolog.

Szia, Kata!

Te aztán bátor vagy! Otthon szülés? Én nem mernék rá vállalkozni, még így, másodikra sem! A születésházról még nem hallottam. Milyen az? Az új dokid ott is vezet le szüléseket?

A chatre majd még én is felnézek ma.

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Szia, Krisztina!
Na, chatileg mára feladom, remélem, hétfőn majd találkozunk.

Igazából az otthon szüléstől én szerintem azért nem félek annyira, mert még sosem szültem, így nem látom és érzem át az esetleges veszélyeit. És már elég sokat olvastam, hallottam róla. Igazából én még egyetemistaként olvastam a Gyöngéd születés c. könyvet és nagy hatással volt rám már akkor is, azért tendálok ilyen nagyon errefelé. A párom egytért az elveimmel, csak ő biztonságosabbank érzi, ha nem itthon vagyunk. A dokim nem hiszem, hogy vezetne szülést a Születésházban, de állítólag az ottani dikik is nagyon jól. Igazából ők az otthon szülés körülményeit, előnyeit biztosítják ott, valamiféle magánklinikaként. Majd ha megnéztük, mesélek róla.
Az indulóoldalról egyébként van link hozzájuk.

Szia! Kata
Kata
 


Sziasztok!

Vérvételről beszéltetek pár napja. Csak biztatásképpen el kell mesélnem erről egy történetet.

Magyar Néphadsereg, Kaposvár. Bevonulás a laktanyába, hajnali 2 órakor jutott a dolog az orvosi vizsgálatra. Ilyenkor oltás, benéznek az ember körmei, tökei alá, seggébe stb.
Vérvétel. Adott egy felcser szakaszvezető (olyan állatorvos-segéd féle), fehér köpeny-kötényben. Az mint a hentesé, csupa alvadt vér, mindenfelé, nagy foltokban. Sorbanállás meztelenül folyosón félórát, majd vénás vérvétel, gumi ráteker, megszúr, kis fiolányit levesz. Az előttem lévő srácnak nem nagyon volt vénája, szúrja a felcser neki egyszer, semmi, ujra, ujra,, és ujra semmi. Igy a 3-4. próbálkozás után ideges lesz, félreülteti egy székre a fiút: KERESD MEG MAGADNAK!!! ... Ezután vett sorra engem.
Tartós emlék maradt...

Később, szerveztek véradást, a civil városi vérellátó a laktanyában. Katonáék a véradóknak 1 nap jutalomszabadságot adtak. Ész nélkül mentünk adni!
Sokáig viccelődtem vele, hogy katonaként "véremet adtam a szabadságért".
Eltelt kb 2 hónap, és kaptam egy levlapot, egy kórházból előnyomtatott szöveggel, hogy az ön vérét XY beteg életmentő műtétéhez használtuk fel. Köszönöm, hogy segített rajtam, és egy aláírás golyóstollal: XY. (itt ugye egy ember neve)
Ezek után már kevésbé viccelődtem.
(egyébként ilyen lev-lap Bp-en sose jött, egy véradás után se.)

Na, hát ez volt az én vérvétel történetem. Nem akartam senkit elijeszteni, de az SZTK-s vérvétel lehet, nem annyira riaszto.
Ezután nekem (ld. topic cime) szülés nem következett, úgyhogy bocsánat a kis kitérőért!

Zsolt
Zsolt
 


Sziasztok!
Nagyon orulok, hogy mindannyian igy velem vagytok, es biztattok. Most mar ott tartok, hogy ugyan homerozok (de minek?), es nem foglalkozok azzal, hogy most! kell, hanem teljesen normalisan, mintha nem is annyira akarnam. Bar ez nem megy olyan konnyen, mint amilyen konnyu leirni, eleg sokat kell tuningolni az agyam, de talan sikerul. Most az van a fejemben, hogy a Martin 5 evvel ezelott ezekben a napokban fogant, ugy, hogy nem gorcsoltunk miatta. Talan sikerul most a kistestverke. Es nagyon orulok annak, hogy bar szuper lenne, ha lany lenne, de mar ez sem hajt annyira. Bar a ferjem unokatesojaeknal megint fiu lesz, ez mar az 5. fiu dedunoka!, es igy jo lenne ha nekunk osszejonne a lany, de nem vagyok ugy oda miatta mint fel evvel ezelott.
Egyebkent a PG53 egyszer mutatta azt, es mivel nem akartm hinni a szememnek, megcsinaltam megegyszer, es mar az ellenkezoje volt. Bocs, hogy egy kicsit hosszura nyultam! De ezeket ki kellett irnom magambol!
Moni
Moni
 


Sziasztok '

Hát mejöttünk a nagy útról'
Nagyon jó volt. Szavakban el sem leht mondani. Kikapcsolódtunk, feltöltődtünk.

Majd még írok.

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Sziasztok, Lányok és Fiúk! (mert ugye már fiú is van itt köztünk)

Na, én jól megjártam a hétvégén, képzeljétek, valami vírusfertőzést kaptam el, és a szombat éjszakát egy az egyben végighánytam és ment a hasam is közben. Azt se tudtam, melyik felemet irányítsam a WC felé először. Szegény pocakpindúrt is meggyötörte szerintem, mert egész hétvégén nem "jelentkezett", csak ma reggel, nem sokkal ezelőtt, küldött egy "érzés üzenetet", hogy itt van és jól van. Olyan határtalan szeretet öntött el erre, mintha már magamhoz szoríthattam volna az én kis csöppemet. Ennél csodásabb dolog tán nincs is a világon! Mindenkinek tiszta szívből kívánom, hogy megtapasztalhassa!

Kedves Kata!

Az otthonszülés szerintem azért elég strapás, mert mindent neked kell beszerezned, aztán neked kell kimosnod, kipucolnod a lakást utána, amellett nincs ott éjjel-nappal a gyakorlott segítség az első napokban, ha pl. nem megy a szoptatás (nagyon jól jött pl. nekem, hogy a csecsemősök megmutatták, hogy kell beadni a cicit a baba szájába úgy, hogy ne harapja szét, és ne legyen véraláfutásos!), ha nem boldogulsz a tisztába tevéssel (bizony volt olyan, hogy a nyakig kakis Olivérhez azt se tudtam, hogy nyúljak hozzá), ha nagyon kifáradtál, és aludni szeretnél, akkor nem tudod leadni a csecsemősöknek a babát, márpedig szülés után az ember tényleg rettentő fáradt, én pl. még a babát se tudtam megtartani fekve se a karomban. A születésház már jobban hangzik, majd megnézem a linket. Egyébként néhány kórházban (pl. Tétényiben) már szintén lehet berendezett szobában, zene mellett, otthonos hangulatban szülni akár franciaágyon, akár szülőszéken, lehet vízben vajúdni is, és van egy csomó spéci vajúdás-könnyítő felszerelés is, pl. kötél, labda, bordásfal stb. A Születésházról kíváncsian várom a beszámolód!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Sziasztok!
Jó ez a feltöltődött hang, Király Kati, remélem, lesz időd mesélni!

Moni, drukkolok neked és sok erőt kívánok, nem tudom miért, én úgy érzem, hamarosan jó hírekről számolsz majd be!

Az otthonszüléssel kapcsolatban azért nem akarok belemenni az érvelgetésbe, Krisztina, mert én még sosem szültem. Sem otthon, sem máshol, nincs róla tapasztalatom és én igazából azt hiszem el és tudom elfogadni, amit látok és esetleg megtapasztalok. Talán a tervemet legjobban a Gyöngéd születés c. könyv támasztja alá, az Írók boltjában kapható most is, lehet, hogy máshol is, érdemes elolvasni.Ez persze mindenkinek a saját döntése (mármint hogy hol szül), de majd a Születésházról mesélek, ha láttam. És még az is lehet, hogy egy sima kórházi szülés mellett döntünk mi is, ha úgy alakulnak a dolgok és az tűnik a legoptimálisabbnak akkor, ha majd oda kerülünk.

Mindenkinek kellemes napot!
Kata
Kata
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?