Új privát üzeneted érkezett!

Koda Kép

Kép

delice

Búzaszem KépKép

Kép

delice

Kriszta!

Elvesztettem a telcsi számod! Elküldenéd újra?

TIMEÁK!

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKTEK!

MAgdi
lilien_csenge

Nagyon szépen köszönöm az újabb köszöntéseket isKép

BettiKép
sajnos nincs MSN a gépen, mert valami bibi van. Így nem tudok sajna címet adniKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Panka!Kép
GRATULÁLOK MOLLI ÉRKEZÉSÉHEZ NEKED ÉS CSALÁDODNAK!

BÚZASZEM, KODA!Kép
Névnapotok alkalmából kívánok minden földi jót, mi szem-szájnak ingere! Kép

Koda!
Szegény Emese! Pofátlanság a bölcsi részéről. Kép
Kellene nekem egy kis segítség. Vettem egy teafiltertartót...Na és a farudas könyvet is el kellene készítenem...Írok mélt. Kép

Kriszta!
Nem tudom, hogy idén vesznek-e fel más körzetből az oviba gyerkőcöket, én mindenesetre jónéhány körzeten kívűli gyereket ismerek itt ovin belül.
Most hallottam egy oviról, ahol most a beíratásnál elsődleges szempont, ha a tesó is odajár, akkor a kicsit is felveszik, és csak utánna a körzeten belülieket, és ha még van hely, akkor a körzeten kívűlieket....
Sőt olyan suliról is tudok, ahova nem vették fel a kislányt, pedig a körzethez tartozóba szerették volna, viszont az ismerőssel rendelkező kisgyereket felvették, pedig körzeten kívűliek. Szóval nem árt ismerőst keríteni...

Búzaszem!
Bírattam Hangát, de írok mélt. Kép

Neva!
Jól vagytok? Rég láttalak az MSN-en.

Gyöngy szombaton betöltötte az 5. évét, meg is ünnepeltük, tettem is fel képeket, de senki nem reagált rá. Kép Most kezdődnek az 5 éves státuszvizsgálatok... Sorbanállás az SZTK-ban, hallásvizsgálat, szemészet, vérvétel.. ez utóbbitól tartok csak, az oltásokat jólbírta, de azért ez más.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!
Jól gondoltam, hogy valami hiányzik. Sajna nem Ti vagytok az elsők és nem is az utolsók. De még a 8 napba beleférünkKép

Kedves Gyöngy!
Kicsit megkésve de Nagyon Nagyon Boldog 5. SzületésnapotKép Kívánjuk hozzá lassan a megfelelő hercegetKép

KépKép

Dorottya, Marika és Viktor

marika

Gyöngyöske!

Gyöngynek boldog szülinapot kívánok!
Kép

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Koda, Búzaszem!

Nektek pedig névnapotok alkalmából sok boldogságot!

Kép

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Gyöngyöske!

Én is szintén nagyon sok boldog szülinapot kívánok a kislányodnak!
Kép

Niki
Vendég

Kriszta!
Kép
Kettőt is küldtem! Megkaptad? Most Orsi babázik, nem Õ intézi az ügyeket úgyse!
B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Panka!

Micsoda hírek! Gratulálunk!!
<!--attachment: ksl_-220588.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*171.1**ksl%e1%2ebmp --><center><pre>
Kép
kslá.bmp (171.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
Tényleg rövid szülésed volt! Sok tejcsit kívánunk!

Koda, Búzaszem!
Kép
Te különösen ráéreztél, hogy a névnapodon született Mollika!

MarikaKép
Pötyis képeket köszi!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Panka!
Sok erőt és boldogságot (és tejcsit ) kivánunk nektek Kép !Isten hozta Mollit Kép
Oláh család

bea
beatron

Sziasztok!

Koda, Búzaszem, Isten éltessen Titeket még jóóóóóóóóóó sokáig névnapotok alkalmából!Kép

Gyöngyöske, add át szülinapi jókívánságaimat Gyöngynek!Kép Lórántnak is pont olyan macis névtáblája van, mint a Tiétek!

És végül, de nem utolsó sorban, Panka, szívből gratulálok a kislányotokhoz! Jó egészséget, sok tejcsit és minden jót kívánok Nektek!Kép

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Kedves Gyöngyöske!
Kérlek add át kicsi lánykádnak, hogy
KICSI SZÍVÜNK? KICSI SZÁNK,NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁN!
Kép
Kriszta és családja
kriszta13

Koda, Búzaszem!
Nagyon-nagyon boldog névnapot Nektek!

Kép
kriszta13

Drága Beni, Janka, Laci és Molli baba!

Nagyon-nagyon sok boldogságot, mosolygós napokat, egészséget kívánunk a négytagú családnak!
Isten áldjon Titeket!
Kép

Buda család
kriszta13

Betti,
megkaptam Drága. Beszéltem Eszterrel. Már nem bérlik a lakást. Adott egy számot! Õk is ott bérelnek termet! Most nem tudom elérni a megadott hölgyet! Kép Sebaj! Nem adom fel! Már nagyon türelmetlenek az anyukák!
Megkérdeztem a honlapot is! Amit megadott nem működik!

Perpik!
Diósgyőr, Árpád utca jobb lenne Nektek MM-re?

Magdi!
Küldöm már! Köszi!

Gyöngyöske!
Amit írsz az sajnos már nekem is vázolódott! Ez elég gáz!
Sajna ilyen világban élünk! Minden az ismerettségen múlik! Ebben semmit nem változtott a "rendszer"! Kép

Poacakosok!
Van egy Top Rongy nevű turi amiben láttam pocakos gatyákat! Nikosz! Rád is jók lehetnek még!!!
Be fog zárni a turi így aki szeretne vásárolni még holnap, legkésőbb olnapután tegye meg!
Hol van?
Sarkon van a darabáras turi ott az Arany Corvinnal szemben vagy mögött nézőpont kérdése, szóval ott a nagy fehér/szürke tömb alatt.
Én most vettem két öltönygatyát 500 Ft / db. NEm egy exlúzív üzlet,de vannak jó cuccok is!

Hihetetlen ez az "APA"! Máskor hoszzú napokig nem csomagolja a napokat, most a mai napon ami olyan nagyon fontos a mi életünben, a lényegnél megteszi!

Szóval amit Emesével csináltak a bölcsiben az nagyon gáz!
Az a baj, hogy vagy némán tűröd vagy beszólsz és akkor a gyereked fog ráfázni!!!
Sajnos hallottam példákat!!!

k
kriszta13

PErsze a lényeget kihagytam!

Beszéltem reggel Jankával!
10 órakor éppen várta, hogy vigyék Molli babát hozzá!
Jól volt! NEm volt fáradt! A hagnja is rendben volt!!!!
Kép
kriszta13

Kriszta!Kép

Nekünk végül is mind a két hely jó, kb egy távolságra van tőlünk egyik is másik is.

Nem fogjátok elhinni, Marci megint lázas lett. Én nemtudom mi lehet ez. Semmi betegség jel sincs. Se orrfolyás, se tüsszögés, se köhögés, se kiütések.
Most nagyon elvagyok keseredve. Van vizelet beutalónk, holnap elvisszük a laborba, és délután doki. Szinte minden héten ott vagyunk.Kép

Niki
Vendég

Mollika születéséhez nagyon sok boldogságot kivánok!
Jó megérzésem volt hogy a névnapomon született.
Köszönöm szépen a névnapi jókivánságokat!

Kép

KépKép
búzaszem

GyöngyöskeKép

Névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok! Remélem ma tartodKépKép

Kép

Koda

Kép

Kép
koda

Gyöngyöske!
Csatlakozni tudok az előttem szólóhoz azaz íróhoz!
Nagyon-nagyon boldog névnapot!
k
kriszta13

Niki!
Marci foga? Lehet, hogy amiatt lázas?
kriszta13

Drága Panka!

Kislányod születése alkalmából nagyon sok boldogságot, és sok türelmet kívánunk. KépKépKép

Dkriszta és családja
dkrisztina

Sziasztok!Kép

Köszönöm Gyöngy szülinapi jókívánságait, a hercegnők különösen tetszettek neki.
Névnapi köszöntéseket is köszönöm.

Ma van az oviban az anyáknapi műsor, majd este jelentkezem a fotókkal!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!
Kép
Boldog névnapot kívánok!

Gyöngy!
Kép
Boldog szülinapot!

Melinda
adnilem

Sziasztok

Drága Panka
Gratulálunk és erőt, egészséget, sok tejcsit kívánunk Nektek. ÉS NAGYON VÁRJUK MAJD A BESZÁMOLÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Gyöngynek BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Kép

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Gyöngyöske!

Én is boldog névnapot kívánok!
Kép
Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Magdi!
Nem maradt nálad véletlenül statom? Vagy nem tudod kinek adhattam? Nem találom sehol és pár dolog kellene belőle.

Köszi, ha megnéznéd. Puszika

marika

Betti!
Képzeld SIKERÜLT!Nagyon jó a hely! Köszi a segítséget!!!!

Magdi!
Elfelejtettem kérdezni, hogy sikerült-e valamit "segítened" Kép ?

Mindjárt leszakad az ég!
Hihetetlen sötét az ég!

Ma jártam a TB-ben!
Kér nagyon jó fej ügyintézővel bszéltem!
TEljesen kiokítottak TGYÁS, GYED és GYED ügyben!
akinek aktuális (lesz): már nem fizetik ki kp az egyszeri anyaságit; meg kell igényelni és potsán küldik vagy bakszámlára utalják!

MEhetek orvoshoz van TAJ kártyám! Kép
1 éve elveszítettem! Kép
kriszta13

Sziasztok!

Kriszta

Nem a foga miatt beteg, sajna megint bekapott egy vírust.Megint torokgyulladása van. Most megint szedjük a gyógyit.
Voltam a dokimnál is a babaprojekt csak augusztusban indul, azt mondta addig szedjek vitaminokat és erősítsem a szervezetemet.
Majd előtte elküld vizsgálatokra, de hogy mikre arra nem tért ki.
Ajánlotta az Aloe Verás dolgokat, hogy azokat szedjem, de arra a gatyánk is rámegy.
Hát ez van. Veletek mi újság e téren?
Végül is melyik ovit választjátok?

Lányok!

Valaki adja a babájának a Cebion cseppeket? Mi a véleményetek róla? Én most kezdem el adni Marcinak, hátha az erősíti egy kicsit a szervezetét és ellenállóbbá válik.

És valami jó kis vitaminos dolgokat tudtok nekem ajánlani, ami jó terhesség előtt? Az Eleviten kívül, mert azt ismerem.

Előre is köszike!

GYÖNGYÖSKE!

ÉN IS BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Kép

NIKI
Vendég

Niki!

Velem az orvosom az E-vitamint, a folsavat és a Jódpluszt szedetette mivel elég kevés jutt be mindegyikből a szervezetből.

Magdi
lilien_csenge

Halihó,

Gyöngyöske

Kép

Niki
Én Folsavat szedtem, Magne B6-ot, valamint Elevitet (ez utóbbit 2-3 naponta), de én csak kb 1 hónapos terhesen kezdtem vitaminozni magunkat Kép

Kriszta
Gyesről tudsz nekem kis felvilágosítást adni? Gyedről lecsúsztam KépKép Szegedről kitoloncolták a papírjaimat Kép itt azt se tudom hol kell intézni...
Nálunk is iszony sötét volt az ég, de égszakadás földindulás nem volt!

Lányok meddig tarthat el egy fogacska kibújása? Már legalább 3-4. napja szenvedünk Kép
Rebeka ma szinte csak folyékonyat evett...

Pusz,
Ági

delice

SziasztokKép

NikiKép
Szegény MarciKép Mi folyamatosan szedjük a cebiont. 2 évesen most előszőr voltunk a dokinál betegség miatt. Az is a hideg alamlé miatt volt. Én ajánlom! Marci imádja, álandóan azt mondja: cseppeket mééééégKép Mi is szedjük néha.

ÁgiKép
Nekünk volt, hogy több mint egy hétig szenvedtünk a fog miatt. Utána is olyan lassan jön ki teljesen. Mondjuk úgy is csak az a része fáj, amikor kibújik, áttöri az ínyét. Az pár napba beletelik. Viszont volt olyan fog, amit csak akkor vettünk már észre, amikor kint volt......Eléggé gyerek és fogfüggő szerintem.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Ági Drága!
Írom magánban!
Reményeim szerin jó hosszú lesz! Kép

Égszakadás:
nem semmi ami Mádon történt! Ilyenkor olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy "fotelből néző" együttérző vagyok!
Kapásból két dolgot tudok felsorolni ami miatt nem tudok menni! Kép

Niki!
Ma megyek az orvoshoz. Kérek mindenféle beutalót! Vér, vizelet, tüdsz stb..
Miért tolta ki? Miből állapította meg, hogy csak aug?
Marcinak:utána fogok nézni a homeos kisokosban! Addig is és talán ez jobb lenne, ha arra jársz akkor érdemes lenne bemenni a Fazekas utcán a Paracelsus patikába. Homeos patika és nagyon aranyosak, segítőkészek a patikusok!
Ovi:néhány helyen hétfőn volt a beiratás, a többi helyen még a héten. Na, erre mi még nem voltunk sehol!Kép Nem tudom, hogy hová mennjünk! Mályiban is van ovi, ha minden kötél szakad akkor ide, itt egész hónapban lehet menni!

Vitamin: az első gyerkőcnél sokkal lazább voltam. Februárban abbahagytam a gyógyszert, májusban megfogant. semmi vitamin, semmi vizsgálat. Rákszűrésen voltam. Ennyi! Utána kezdtem el a védőnő tanácsára vitamint szedni!
Második gyerek előtt :fentebb olvasható, hogy mikre akarok elmenni! Pedig azt mondják, hogy az elsőnél fertőtlenítesz, másodiknál lenyalod, harmadiknál a kutya szájából adod! Kép akkor most mi ez az óvatosság???

k
kriszta13

Reklám! Reklám! Reklám!
Off:
programajánlat hétvégére:
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=118983&post=527952#POST527952
A lap laján! Kép
kriszta13

Kriszta!

Találtam egy oldalt ami érdekelhet. Van benne szó a 3 hónapos felkészülésről is. Most csak ennyit, mert rohanok.
http://kismama.datanet.hu/euHirek_szuletendo.php
Szia!
Vendég

Perpike!
De jó a cikk!Nekem is kell,és megtudtam belőle még egy pár érdeles,de bizonyára igaz infót...egyébként már én is hallottam Czeizelt előadást tartani párszor...nem semmi egy figura!
zita
ebba

Sziasztok!

Megkésve,de sok szeretettel köszöntöm a név és szülinaposokat!
KépKépKép

Menségemre szolgáljon,hogy nem volt jó a netünkKép

Anita
kacajka

Niki!
Jól beparáztam!
Tudni kell, hogy nálunk volt már a családban szívelégtelenség!
Amikor elvittem a dokimhoz a papírokat akkor azt mondta, hogy nyugi! Itt vagyok én élő bizonyítéknak, hogy nem örökletes! Akkor most mi van????

Betti!
Mit mondasz?

Zita!
Kérdések??? Még van 999!Kép

k
kriszta13

Sziasztok,

Ma voltunk védőnőnél, Rebeka 8300g.
1 hónapja 7970 volt. És azt mondja, hogy lassan fejlődik a gyerek Kép nem hízik eleget Kép
Majdnem elküldött vizeletvizsgálatra, hogy meg kell találni, hogy mi lehet a probléma... csak aztán a dokinéni meg nem, viszont egy nagy halom vitamint meg felírt, hogy szedjük : B1, Folssav, Vas, meg még vmi, csak nem jut eszembe mi Kép

mennyit kell egy 9 hós Babócának havonta gyarapodni?
Szerintem meg Rebeka nincs is rossza husiban.
Szerintetek???

Kép

Kriszta
Köszi az emailt!

delice

DeliceKép
Magánál van ez a védőnő??? Szerintem teljesen jó husiban van a képek alapján! És még szopizik is?
Vannak olyan védőnők/orvosok, akik annyira ráijesztenek az anyukákra! Szerintem az a rakás vitamin is túlzás! De nem akarok itt okoskodni, én nem vagyok orvos! És az természetes, hogy 9 hónaposan már nem olyan ütemben hízik, mit 1-2 hónaposan! Jól is néznénk ki! Egy évesen elszállna a gyerek, mint a kis gömböc!Vagy egy lufi!

Szerintem ne aggódj!

Szia!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

DeliceKép
He-he..jó vicc....még hogy nem fejlődik! Tökéletes a mérete. Marcinak megnéztem az adatait és ő 9 hónaposan 7800 gramm volt. Teljesen meg voltak elégedve vele. A képeken is látszik, hogy Rebeka inkább husi, mint vékony. Teljesen igaza van Dittának, nem fejlődhet olyan ütemben, mint régen. Nekem is ugyan ezt mondta az én védőnőm akkor. A tiéd pedig már láthatott elég gyereket.....

"Az első félévben tapasztalt intenzív gyarapodáshoz képest 6 hónapos kor után a kisbaba növekedése jelentősen lelassul. Átlagosan 42-85 grammot hízik hetente, hossznövekedése átlagosan 1,27 cm, fejkörfogata pedig 6,4 mm havonta. "

"Az egészséges, helyesen táplált csecsemő gyarapodásának mértéke a következőképpen alakul az első év folyamán:
1. negyedév: kb. 28-30 g/nap vagy 850-900 g/hónap
2. negyedév: kb. 20 g/nap vagy 600-700 g/hónap
3. negyedév: kb. 15 g/nap vagy 400-500 g/hónap
4. negyedév: kb. 12 g/nap vagy 360 g/hónap
A fenti számok csak hozzávetőlegesek, nem jelentik azt, hogy a csecsemőnek minden áldott nap ennyit kell gyarapodnia, azaz átlagos számok hosszú távra vonatkozóan."

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

DeliceKép
Ehhez hozzá kell szólni. Na nehogy már ezen parázz. Kiscsaj tök jó husiban van. Nem kell olyan sokat hízni már. Én úgy előztem meg az ilyen hozzászólásokat, hogy ritkán vittem mérni. Kb 9 hónapos kora után csak a kötelező 1 éves vizsgálatra Kép

Holnap szorítsatok déltől 1-ig, szombaton 8-9-ig és 18-19-ig. KöszikeKép

Puszika, Marika

marika

Sziasztok!

Kriszta!
Később szólok, de most nincs időm elolvasni. Nagyon érdekelne, de sajnos... Nem baj, majd vasárnap.

Szóval ha már benne vagytok a szorításban, nekem holnap 5-6-ig (délutánKép) és szombaton 8-9-ig kelleneKép. Köszi.

Ági!
Azért ezen nem tudok átmenetileg sem átsiklani.
Nekem a harmadik negyedévre 12-13 gr/nap van.
Különben Gerda egyévesen volt 8340 gr. Persze meg is kaptam, hogy kicsiKép!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

sziasztok!
Tudom, hogy jó ideje nem írt már sylke, de talán néhányan emlékeztek a nevére. Nos, ma fél 12 körül megszületett a kisfia Máté. Jól vannak mindkettenKép
Én meg olyan NST-t produkáltam a kisasszonnyal tegnap, hogy azt mondták: tankönyvben kéne tanítani!Kép Hót büszke vagyok magunkra, különösen, hogy előtte meg alig bírtunk babócába lelket verni, szundizottKép Most akkor már csak én vagyok itt várandós kismama?Kép
Fény
fény

Sylke!
Nagyon gartula!!!!
Sok-sok egészséget és boldogságot!

Fény!
Nem! Cat is kismama! Kép
Nagyon ügyesek vagytok! Mikorra is vagytok kiírva?

Delice!
El vagy tiltva a védőnőtől! Nem mehetsz oda többet! Ok?
ismerem ezt a para érzést! Én is átéltem!
Nézz utána a neten! Biztos,hogy hasonlókat fogsz találni mint amiket Koda leírt! Kép
Sőt! Vedd elő a gyerek kiskönyvét és abban is van egy ábra! Na! Az mit ír????
Nyugi! A Te babád a legszebb! Teljesen normális a súlya! Vitamin? Szreintem kap ő eleget!

k
kriszta13

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?